0
Už som kúpil Voltcraft VC2000 na Conrade. Riadená mikroprocesorom. Niečo podobne ako Mikroprocesorová nabíjačka M35 - 62130 z doporučenej www. Dá sa ňou nabíjať aj pri nízkych teplotách a tiež aj keď je pripojená autobatéria .
Přejít do diskuze
Pri nabíjaní batérie sa vždy odporúča odpojiť ju od vozidla. Jedinú výnimku tvora udržovacie batérie, ktoré sa často zapájajú cez zdierku zapaľovača. Majú však jemný dobíjací prúd max. na úrovni 1A. Pre klasické dobitie batérie je však potrebný prúd na úrovni 4 až 8 A, v takom prípade treba jednoznačne batériu odpojiť.
Gélové a vláknové batérie treba dobíjať špeciálnou mikroprocesorovou nabíjačkou, resp. štandardnou nabíjačkou s nastavením miniálneho nabíjacieho prúdu.
Pri nabíjaní dochádza v baterke k reakciám - bublaniu a pod. Vytvárajú sa výpary a pod, takže pokiaľ je batéria zapečatená je to problém a treba používať špeciálne nabíjačky.
Z tejto ponuky si určite vyberieš [odkaz] pokiaľ chceš bližšie poradiť, daj vedieť, akú máš nabíjačku a môžem poradiť.
Gélové a vláknové batérie treba dobíjať špeciálnou mikroprocesorovou nabíjačkou, resp. štandardnou nabíjačkou s nastavením miniálneho nabíjacieho prúdu.
Pri nabíjaní dochádza v baterke k reakciám - bublaniu a pod. Vytvárajú sa výpary a pod, takže pokiaľ je batéria zapečatená je to problém a treba používať špeciálne nabíjačky.
Z tejto ponuky si určite vyberieš [odkaz] pokiaľ chceš bližšie poradiť, daj vedieť, akú máš nabíjačku a môžem poradiť.
Uvažujem o kúpe nabíjačky. Pozeral som a našiel som rôzne. Také čo nabíjajú kyselina/olovo, gel/olovo, olov👋vlákno . Pri niektorých je uvedené, že batéria sa nemusí odpojovať od vozidla a pri niektorých tento údaj chýba. Akú nabíjačku kúpiť a ako je to vlastne s odpájaním autobatérie ?
Vyberal som v conrad.sk z obj.č. 512315 , 855171, 512005, 250369, 200600
a som z toho trochu "paf".
Vyberal som v conrad.sk z obj.č. 512315 , 855171, 512005, 250369, 200600
a som z toho trochu "paf".