Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

22 komentářů

Mám v plánu koupit auto, požadavky jsou: svižná jízda a nízká spotřeba. Investice kolem 500 tis. Nová Fabia RS nebo něco jinýho ojetýho? díky
Svizna jizda? Co to je? Diesel a dlouhodobejsi poteseni z jizdy nejde zkombinovat; kdyz uz VW tak 20V turbo; tot muj nazor
Je to věc názoru. Moderní diesly výkonově OK, lepší pružnost.Potěšení z jízdy u dieslu-nevidím jediný důvod, proč ne 😉
Uvažuji o Ibize, Polu, ( 47 kW ), a Corse 1.2. Japonský auto i když je určitě kvalitní raději ne. Všechny mají své pro a proti. Ibiza a Polo i společnou platformu - Fabii jsem z toho vyloučil, nějak mi nesedí. Vše 5D. Děkuji za rady.

Fru
Jednoznačně doporučuju japonce. Zkus Hondu Jazz nebo Suzuki Swift. Za lepší cenu dostaneš lepší auto s lepší výbavou a navíc spolehlivější. Pojistka vyjde nastejna a servis jakbysmet.
Určite ne skodu, kupila som Octaviu a po 5-mesiacoch mi opadáva lak na všetkých dverach a vraj si to sposobujem sama. Takze reklamujem, bojujem a nenavidim Skodu.
Kolík80
Jsem rad, ze nejsem sam, ale ja uz to vzdal... Prestal jsem jezdit do mycky a je po loupani laku... Jinak ale naprosta spokojenost 😉 !!
Skus sa mrknut do fiatu mozno tam DAčO podobné tvojim predstavám nájdeš 😜
Zkusil bych asi Hondu Civic, nebo Toyotu Corollu... Samozrejme novy.

Ale radsi bych koupil Hyundai Elantra v akci "On Air" za 360 000,- a za zbytek bych si koupil garaz 😉
OKinavog
Měl jsem podobný požadavky ,ojetý jsem rovnou zavrhl,mněl jsem jich několik a když si člověk spočítá co ho stojí servis a odstraňování ruzních závad tak nový v teto cenové kategorii vyjde jen o něco málo dráž než ojetý.(ztráta ceny,pojistky,servis,závady atd.)Podotýkám že najedu ročně něco kolem 50.000 km,takže těch věcí co je potřeba vyměnit bývá opravdu dost vyšlo mě to na měsíční náklady 2000 pov.ruč s háv.ruč 3000 různé opravy a 7000 strata ceny.Protože preferuji auta se sportovním stylem tak jsem se rozhodl pro nový Seat Leon 1.9 tdi cena jen o málo převyšuje 500.000 kč ceníková cena ve výbavě stylance 546.900 kč .Není problém dosáhnout slevy 30.000 kč.Takže výsledná cena byla 516.900 kč + zdarma barva ruby červena.Leasing vychází při akontaci 160.000 na 36 měsíců 11.900.Výbava je taky dobrá 😜rzdový systém s ABS a TCS, přední, boční a průběžné hlavové airbagy, senzor kontroly tlaku v pneu, elektrické ovládání oken vpředu, elektrické ovládání a vyhřívání bočních zpětných zrcátek, centrální zamykání (včetně skládacího klíčku a dálkového ovládání),čelní mlhové světlomety, funkce "Coming home", sedadlo řidiče s nastavitelnou bederní opěrkou, speciální čalounění, tempomat, palubní počítač, rádio s CD přehrávačem, klimatizace Climatic, jednodotykové otevírání zadních oken a boční zpětná zrcátka s parkovací pozicí,kůží obšití volant atd.
No vidíš, a já si zase myslím pravý opak. Do novýho auta bych šel jen za předpokladu, že mi ty prachy budou ležet na účtě a hnít. Protože: nejvíc auto na ceně ztratí první den. Auto, který by zhruba odpovídalo mým představám stojí minimálně kolem milionu, což mi přijde jako špatná investice. Nejen, že se nikdy nevrátí, ale hlavně není nijak zajištěná a za 3-5 let cena spadne na třetinu. Dále nechápu, proč by ojeté auto apriori mělo vykazovat nějakou vyšší poruchovost proti novému, Naopak, často jsou drobnosti už vychytaný v průběhu záruky a vyřešil to první majitel. Navíc u některých aut platí, že čím novější model (a nabitější elektronikou), tím poruchovější. Pokud to auto dostávalo kvalifikovaný a pravidelný servis, na němž někdo nešetřil každej Pfenig. Příkla😜 rodinný sedan střední třídy z roku 1996, 130.000 km (tak třetina předpokládaný životnosti), nebouraný, čerstvý řemeny, náplně vč. klimačky, destičky nový, originál lékárna, trojúhelník, rezerva i originál zabalený lano, cena 900 Euro. Nenajdeš na něm chybu, krom sjetých gum (ovšem naprosto souměrně). To auto odvádí denně stejné a spíš lepší služby, než nové (digitální automatickou klimu moc aut do 300.000 Kč nemá a kufr to má 525 litrů...). Vím z vlastní zkušenosti, že v ČR se ojetý auta kupují blbě, stejně jako v Nemecku. V Rakousku je to o fous lepší, ale pokud si člověk udělá výlet do Švýcar nebo Itálie, má reálnou šanci dovýzt dobrý a spolehlivý auto, na který dostane plnou záruku a za ušetřený peníze s ním pak může jet třeba na dovolenou.
To mas sice pravdu, ale tezko si muze kazdy clovek vyjet do Italie atd., aby si tam koupil auto. Nerikam, ze je to nemozne, ale malokdo rozumi autum natolik, aby zakoupeny stroj ve skutecne vybornem stavu. Tohle je podle meho nazoru moznost pro automechaniky atd. Nebo proste mit trochu stesti a koupit to nejlepsi 😉

Takze pro zbytek zajemcu o vozidla stale doporucuju sice mensi, ale novy vuz...
OKinavog
Ahoj,chápu tvůj názor ale aby to tak fungovalo je třeba znát někoho kdo autům rozumí a to nejenom troch ale určitě do nich dělá nejméně několik let má čas tam tebou zajet.A taky mít hotovost protože si myslím a možná se mýlím že auta se platí v cizině v bazaru hotově a na leasing to nejde ale asi by se našla cesta jak tuhle překážku obejít(půjčka od známého atd.). S tím že se ojetá auta takové jaké popisuješ tj. rodinný sedan střední třídy z roku 1996, 130.000 km (tak třetina předpokládaný životnosti), nebouraný, čerstvý řemeny, náplně vč. klimatizace, destičky nový, originál lékárna, trojúhelník, rezerva i originál zabalený lano, se v ČR hledají velice těžko souhlasím co mám zkušenost tak 8 z 10 aut je bouraných.Od roku 1995 jsem měl 4 ojetá auta jak z bazaru tak mě kámoš doporučil individuálního dovozce nebo jak si říkají a kromě toho prvního byly všechny bourané i kdež jak se ukázalo tak ne moc ale byly.Dál jsem nenapsal že mě auto živí a moje zkušenost je taková že jak se vám něco rozbije a auto nejede a vy ho potřebujete spravit tak nikdo nemá čas vždycky slyším nech to tady mi se na to podíváme dneska uděláme tohle zítra jeslí bude čas tak tohle potom pokud bude nehradní díl tak tamto no nech nám to tady snad to dáme za týden dohromady.To si nemůžu samozřejmě dovolit protože utíkají obchody tak se to řešilo půjčováním aut po známých půjčovnách atd. což taky něco stojí.A co mě zaujalo na Seatu tak je záruka mobility a prodloužili mě záruku na 36 měsíců.Debata jestli je lepší koupě ojetého nebo nového auta se vede od nepaměti a hodné zaleží koho znáš co umíš jak moc to auto používáš.Proto co je výhodnější si musí každí zvážit sám já po osmy letech ježdění v ojetých autech jsem se rozhodl pro noví jestli jsem se rozhodl stravně uvidím za 3 roky a pak o tom určíte napíšu.

Zatím čau a přeji všem ať už se rozhodnou tak nebo onak aby byli se svým rozhodnutím spokojení.
Mira: Tu záruku na 3 roky Ti dali automaticky a zdarma? A nebo je to formou nějakého příplatku? Tu slevu 30.000,- jsi musel hodně ukecávat nebo je to celkem v pohodě? Kde jsi nakupoval a jak jsi spokojen s přístupem prodejce?
OKinavog
Ladis:Mohl jsem si vybrat s několika variant 2 roky záruka což je standart a 20.000 sleva + zamykaní zpátečky a 15% sleva na servis, ale já jim navrhl jestli by nešlo 30.000 sleva a 3 roky a oni pokud tam budu dělat komplet servis vč. pneu a najedu min. za rok 40.000 km tak mě 3 roky dají.Ale mají to samozřejmě dobře spočítaní protože za ty 3 roky najedu 120.000 km což Máš třikrát brzdoví desky několikrát olej dvakrát pneu atd.takže se jim to vrátí ale já mam 3 roky relativní klid.Sleva se ukecavala dost špatně protože Leon je novinka a oni nedostávají od importéra žádné bonusy, to Altea by byla pohoda protože jsou schopni něco dostat od importéra.Podle slov prodejce je to max kam momentálně můžou jít a taky tam hraje roli že hodné jezdím a to ne jenom po Brně ale prakticky po celé ČR tak bude Leon hodně vidět a já jim budu dělat pojízdnou reklamu ,říkal to ale s úsměvem tak nevím jestli to myslel važne nebo si dělal legraci.Nakupoval jsem u Auto-Pytela v Brně ,prodejce co se mno jednal se jmenoval Tichý a byl v pohodě nějak na mě netlačil ,dokázal zařídit ty 3 roky což jak sám říkal nebylo lehký a je fakt že to trvalo než jsem dostal odpověď jestli to tak jde nebo ne.Pak jsem měl ještě jeden požadavek aby mě vzali do protihodnoty moje auto což třeba v oportunity u Renaultu byl nepřekonatelní problém.A u Seatu mě nabídli dokonce i to že mi dají cenu na které se domluvíme (která byla mimochodem o 15.000 Kč vyšší než v AAAauto) a navíc to do bazaru postaví za cenu ještě o 15000 vyšší než mé auto vykoupí a pokud se to za tu cenu prodá tak mě dají dalších 7500 kč.Takže jsem zatím spokojenej, no ale uvidíme dál snad jsem to nezakřikl a bude to tak v pohodě i se servisem atd.

Zatím čau Mira
Mira: Díky za info. Jestli budeš mít čas a chuť, písni sem až něco najedeš tvé zkušenosti s novým Leonem. Asi to bude zajímat i ostaní, je to úplně nový auto - možná se vyplatí chvilku počkat, než automobilka zaběhne výrobu a vychtají se mušky... :roll: I když zas na druhou stranu je to velmi podobné na Alteu a Toledo, takže by tavýroba měla být zaběhlá. Jinak Ti přeju ať ti to v pohodě jezdí, měj se ahoj L.
OKinavog
Ladis:Nemáš vůbec zač.Určitě napíšu,měli by ho dodat za 2 měsíce,prý jim utekl z klece nebo co tak až ho chytnou tak mě ho předají. S tím počkáním to u tohoto modelu není tak Horký protože má stejní podvozek jako Golf V,Oktáva 2,Altea,Toledo a ty už se nějakou chvíli vyrábějí a vychytali to za Leona a motor 1,9 tdi je to samé.Palubka a elektro je prakticky totožná (Leon má ale vjedší podíl měkčeních plastů v interiéru) s Alteou a ta se prodává jestli si správě vzpomínám 15 měsíců.Kdyby to tak nebylo určitě bych si počkal.Díky moc a Ahoj Míra.
Tak to je fakt už hodně hustý, takovouhle češtinu už jsem hodně dlouho nevydejchával:

odstranování ruzních zavad tak noví v teto cenové kategori vyjde.....strata...noví seat leon....kuží obšití volant...možna se milím...vždicky sliším...zamikaní zpatečky...prý bude Leon hodné vydět...u Seatu mě nabýdli...

Méně jezdit, více číst, abychom z toho tady nedostali prudký exém...

Ale jinak šťastnou cestu...
OKinavog
hlenn:kdybych víc četl než jezdil tak na nový auto nemám ale na druhou stranu bych ho ani nepotřeboval.Jinak máš pravdu je to síla psal jsem to jak mě to šlo pod prsty.Příště si to po sobě přečtu. :😉 Jinak dík.
Saab
to Mira: ta mobilita se dá u ojetého auta řešit v rámci povinného ručení. Např. Allianz nabízí za necelých 1.000 kč ročně pojištění pro případ, že si budeš potřebovat půjčit auto. Plnění je 1.000,- kč denně na dobu max. 10 dní.
OKinavog
Saab:Zajímaví dík. 😊
mezek
Měl jsem možnost poznat důkladně /ikdyž jenom staticky/ OPEL Astra GTC. A když si přečtete testy, tak bych měl jasno...