Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

7426 komentářů

píská to přerušovaně ale od alternátoru to neni.Dělá to i když shodim všechny řemeny,takže se točí jen klika,čerpadlo,vačka,nap.kladka,spojovac… hřídel. Je to přerušovanej zvuk,ktrý je v pravidel.intervalech a interval se zkracuje se zvýšenejma otáčkama.A jde to asi protože se to nese po motoru odněkad od vačky nebo kladky,ale co by tam pískalo??? Je to zvuk jako když se tře železo o železo. ale co by pískalo na vačce??? Když kladku vyndám tak se točí pěkně a zticha bez zvuků.Rozvodovej řemen jsem dal taky novej "BOSCH" kladka taktéž "SKF" Když našponuju kladku tak jako byla stará tak ale vydáva zvuk jako kdyby měl motor turbo.Když je řemen volnější tak je zticha.Teť je našponovaný že jde mezi vačkou a vstřik.čerpadlem přetočit tak o 50-60 stupňů.Má být našponovaný aby šel přetočit tak o 90.stupňu
Ještě upřesnění.Píská to souvisle nebo přerušovaně _
Mě to dělal málo napnutý řemen k alternátoru. Stačí našponovat, tak jak to má být. Dělá to pouze za studena.
Také by mě to zajímalo. Dělá mi to Octavie 1,9 TDI 66.
Chci se zeptat jestli nemáte někdo skušenost co může pískat v motoru u toleda 19.D když je studenej.Po zahřátí ca 5 km přestane.Jde to ňekde od špon.kladky rozvodů nebo vačky.Rozvod.kladku jsem vyměnil za novou a po ujetí asi 2000 km to začalo přerušovaně pískat.Když jí vyndám jde lehce a sticha.Kladku jsem dával od fir.SKF novou.
to😜ob_ OK beru 😒(( Odcházím chcípnout do houští, ba co spíše momentálně do pořádný závěje 😄 On se v tom jeden tak zamotá, že opak neví co píše. Já se ptal na vliv vody, která by eventuelně vstupovala do katu a někdo do toho zamotal, že stejně s něho vystupujejen, ale to je pak o něčem jiném 😄 Jelikož v tom katu probíhají pak úplně jiné reakce než by bývaly byly probíhaly kdyby do něj navíc vstupovala i voda přidávaná do směsi.
Z hlediska zivotniho prostredi je benzinovy auto Euro I lepsi nez naftak plnici Euro III. Z hlediska odvedene prace je skore pri srovnani dvoulitroveho turbobenzinu a dvoulitroveho turbodieselu asi 2,2:1 ve prospech benzinu. Z hlediska ceny paliva je to same srovnani 1,7:1 ve prospech turbodieselu. Vybrat si musi kazdy sam!
ladao: Nechci být impertinentní, ale jsi sakra velmi mimo.

To jen tak aby to bylo 1:1 😄
Diesely maji oxidacni katalyzator, jehoz ukolem je predevsim oxidovat CO na CO2 a nove take casticovy filtr, ktery se automaticky regeneruje - zachycene castice (saze) cas od casu "vyhori" 😄
nejlepsi jdou Diesly, ty nemaji KAT, ale jenom filtr pevnych castic 😊
Souhlasim se vsim krome konce. Studeny katalyzator nic neprodukuje - on pouze neodstranuje skodliviny, jejichz slozeni zavisi VYHRADNE na pouzitem palivu (je pravda, ze natural bez katalyzatoru produkuje vetsi svinstva nez byvale olovnate benziny). Katalyzator je vsak vyroben z materialu s velmi nizkou teplotni kapacitou a proto se ohriva velmi rychle, moderní katalyzátory nabývají účinnosti do 2 minut (což je, uznávám, těch 5 km 😄, například Volvo má u všech aut katalyzátor těsně za motorem, takže ohřev je ještě rychlejší.
Zpet ke vstriku vody: za studenych startu me preci nezajima kat versus voda, protoze zadna voda se nikam nevstrikuje. Alespon u systemu, ktere znam (turbomotory) se voda vstrikuje pouze v rezimu prudkeho seslapnuti plynu v nizkych nebo strednich otackach, pricemz maximum vychazi nekde kolem maximalniho momentu motoru a potom jde opet na nulu. Voda se navic vstrikuje jen na ostry program, takze az po dokonalem prohrati. Pri strtovacim nebo nouzovem rezimu je vstrik vody vypnuty, maximalne se caka voda na intercooler. V tom problem nevidim. Pokud bychom srovnavali pomer "latek hubicich kat", tak si myslim, ze benzin vstrikovany ALS musi drtive zvitezit, protoze nespaleny benzin lita jeste 10 cm za vyfukem. Navic ten tlak roztrhne klasicky tenkostenny vyfuk, proto se nerez pouziva jen pro rallyauta (je drahej). Ale to jsou jen obecne kecy, vysledky nemam k dispozici (a pochybuju ze nekdo v teto zemi ma). Jan technicka: katy jsou u nas bohuzel povinny, dokonce se meri emise pri technicke prejimce a proto se sundavaji az na prvnim servisu. K tomu, kde se bere vodni para maji pravdu vsichni: i u auta bez katu za studena kape voda z vyfuku, za tepla ale uz je podil vodni pary mnohem mensi nez u katovych aut. Katy maji ohrav hlavne proto, ze za studena produkuji jedovate plyny, ktere jsou horsi, nez vyfukove zplodiny aut bez katu. Kat se casove taky prohriva mnohem dele nez voda, asi jako olej. Jizda autem s katem 5 km do prace a 5 km z prace v zime je tedy pro zovitni prostredi horsi, nez stejna trasa s autem bez katu.
Mohu pouze potvrdit předchozí příspěvek, voda (vodní pára) je produktem každého spalování, neboť z HCH (uhlovodíky) + 02 vzniká CO2 (CO) + H20, a to ve značném množství. Pokud dneska z výfuků moderních automobilů vychází viditelný "kouř", je to především právě vodní pára. Teorie srážení vzdušné vlhkosti ve výfukovém systému není správná.
U správně fungující katalytické reakce v katu auta vzniká vodní pára, a to v poměrně velkém množství. Pokud výfukový systém ještě není dostatečně ohřátý, vysrážená voda volně vytéká z výfuku. Po jeho ohřádí zůstává v podobě páry a jako taková odchází ven z výfuku. Zavedení katatalyzátoru bylo jedním z důvodů, proč někteří výrobci ze začátku přešli na výfukové systémy celé (i za katem) vyrobené z nerezu - tehdy ještě neuměli řešit problém vnitřní koroze jiným způsobem. Dnes to zřejmě již umějí, neboť od nerezu se hojně upouští...
Taky se nemíním hádat, ale kolik té vody vznikne při reakci a kolik jí tam je od včerejška, nebo předevčerejška, či od kdy já vím, podle toho jaké bylo počasí, určitě nepoměrně více než vznikne reakcí v katu.
dcgsd
hadat se nebudu ale proste z reakce voda vzejde. Vnitřek katalyzátoru je tvořen perforovaným jádrem, jehož stěny jsou pokryty katalyzující látkou - vzácnými kovy platinou a rhodiem. Celková aktivní plocha katalyzátoru má velikost tří fotbalových hřišť. Vrstva vzácného kovu zachycuje ve výfukových plynech oxid uhelnatý (CO), uhlovodíky (HC) a oxidy dusíku (NOx) a umožňuje, aby tyto látky spolu reagovaly tak, že konečnými produkty budou oxid uhličitý (CO2), voda (H2O) a dusík (N2).
to😜kod Reakcí v katu nevzniká žádná voda ale jen plyny, z plynů plyny, to by jináč z výfuku musela jít pořád jen voda. Při průchodu výfukových plynů "zahřátého", opakuji "zahřátého" katu probíhá v katu chemická reakce a změna výfukových plynů ze složení "A" na "B" Ta voda se vysráží ve výfukovém traktu během chladnutí vlivem skondenzování vzdušné vlhkosti. Tento prachobyčejný jev je vinníkem normální koroze dutin např. neošetřených prahů apod. u každého auta.
dcgsd
ja myslim ze pravda je ze se voda vysrazi na stenach studeneho ale i z chemicke reakce katalizatoru vznika voda, nasledne vodni para.
to: bob_ Nechci být impertinentní, ale jsi sakra velmi mimo. A co takhle auto bez katu, tam nic neodkapává z výfuku ? Ten odkap způsobuje zahřívání studeného výfukového traktu horkými výfukovými plyny do té doby než se ohřeje.
ladao: Odkapavani vody z vyfuku je znakem spravne

funkce katu.
to: magic Trochu bych chtěl s tebou polemizovat o tom eventuelním poškození katu v souvislosti s přídavkem vody do spalování. Jak jsi dobře poznamenal, tak ve většině závodních aut je zakázané-tedy to přídávání vody a ve většině aut je kat nepovinný jelikož kapku snižuje výkon. Takže, sumasumárum tahle souvislost s poškozením katu vlivem vstřikování vody je podle mého soudu dost neprozkoumaná. Ale vemem to z druhého konce, co je kat asi víš a z čeho se skládá taky víš a taky víš, že ho poškozují nejen nespálené zbytky benzínu při studených startech, ale i kyseliny které se při těchto studených startech taky tvoří a právě z vodní páry a nespálených zbytků plynů u studeného motoru-potažmo ve studeném výfukovém traktu. Zjevným příkladem je odkap vody z výfuku po nastartování studeného motoru a koroze výfukového traktu hlavně zevnitř. A nejen proto se dnes katy stěhují co nejblíže k hlavě motoru aby se co nejdříve ohřály na provozní teplotu a začaly tak co nedříve plnit svou funkci. Takže koule je na tvé straně. Ber to jen jako normální diskusi o nastoleném problému, ne nějakou hádku o znalostech toho či onoho, jak je zde občas zvykem 😄 BTW O tom tohle fórum hlavně je a mnozí to občas zapomínají.
Ke vstriku vody - je tady jeste sekundarni, ale dost podstatny ucinek te vody - a to ochlazovani vstupni smesi (hlavne u turbomotoru) a spalovaciho prostoru, hlavne potom vyfukovych ventilu. Jinak je tam ale problem s detonacemi a kontrolou vstriku (zpomaluje se vireni smesi diky velke merne hmotnosti). Efektivni systemy byvaji velmi drahe a v nekterych sportovnich disciplinach jsou zakazane, proto jejich vyvoj temer upadl. Ale obohaceni o kyslik je tam evidentni - nejde sice o rozklad v pravem slova smyslu, ale jakasi obdobna reakce u te pary asi probiha. Je to zretelne na podstatnem zvyseni objemove ucinnosti motoru. Nemyslim si, ze by Kat byl principialne duvodem pro odklon od vstriku vody, spis ty detonace. Kvuli katum se spise ochuzuji smesi tak, aby na vystupu nebyl nespaleny benzin. Jako humor mi v teto souvislosti pripada predpis pro rally, kde je (temer jen u nas) Kat povinny a pritom je zcela jasne, ze ty plameny od ALS, ktere litaji z vyfuku souteznich aut musi do 1 minuty od startu RZ kazdy kat totalne zlikvidovat. Nastetsi tam tou dobou uz stejne vetsinou zadny neni....
Jo,jo. Soused koupil Harleye /či správně Haryka/ Sportstera, mírně jetýho v perfektním stavu za 150 tis. Nový stojí necelých 300. Čili to ani není tak nedosažitelný, jak si mnoho lidí myslí. Samozřejmě že Electra Glide je někde jinde...Teď se jen vždycky chlubí, co novýho pěknýho si na něj koupil (a já když to vidím tak doufám, že ta garáž vyjde už příští jaro) A vvvo tom to je......
Hlavu vzhůru chlapi. Ve vašich létech sem si to myslel taky a je pravda, že sem někde čet nebo slyšel že život u chlapa začíná teprve po padesátce...Hmmmmm něco asi na tom bude 😄 Něco už jsem za ten měsíc pochopil a zažil 😄 Hurá do života 😒))))
No a já mám něco mezi těmi 4 a 5X. Ale cítím se spíš na víc. "Mládí v pr.... a do důchodu daleko". Ne snad, že bych se na něj netěšil, spíše se obávám, zda se ho kvůli své permanentní nasranosti (neodvratná reakce na kvetoucí blbost všude okolo) ve zdraví dožiju...
to:turboleon Na důchodce se zrovna moc necítím 😒)))) 5 X mi bylo akorát před měsícem, ale abych pravdu řekl, tak už se toho důchodu nemůžu dočkat abych se mohl na celý úvazek věnovat tomu, co jsi napsal" se vracím po létech do sedla a kupuju čopra. Žiletky typu Hayabusa či FireBlade už asi pro mě nebudou, ale takovej pěknej Harley apod.........." taky mi něco říká 😃)
to ladao: pět ne, ale čtyři už by se našly😃)))

Už se ale těším, až se jednou v důchodu budu věnovat tuningu a podobným radovánkám 😃)) A taky jakmile seženu garáž a nezbytný money se vracím po létech do sedla a kupuju čopra. Žiletky typu Hayabusa či FireBlade už asi pro mě nebudou, ale takovej pěknej Harley apod.......... Hezký Nový rok.
Trochu bych poopravil teorii Mitsiho o účincích vody nasáté do motoru. Ona se nerozloží na H+O2 a neshoří, to by tam musela nastat jiná reakce-elektrolýza, ale normálně se s ní stane vlivem hoření benzínové směsi(potažmo velké teploty vzniklé ve válci) normální obyčejná smrtelná pára...a co dělá pára... no přece se roztahuje, to dá rozum néééééé...každý určitě zná něco malinko o učincích páry v parních strojích "Devatenácté století bylo stoletím páry" jak by řekl klasik v nejmenovaném českém filmu. Takže sumasumárum ta zniknuvšivní pára zvětšuje tlak ve válci a tím se zvyšuje výkon motoru. Těchhle teorií bylo prozkoumáno za léta co se motory ve všem co se hýbe po silnicích zabývám mnohomnoho a mnohomnoho se toho vyzkoušelo, ale jak správně napsal Mitsi jakmile se začaly používat Katalyzátory a podobná jiná nezbytněblbá řešení emisí tak se od toho jednoduše upustilo protože by to jaksi s katem nešlo dohromady. BTW jak to tady čtu, tak soudím podle zkušeností s auty a se vším co jezdí že turboleon i Mitsi už taky mají nějaký křížek na krku Hmmm... Už jich má někdo 5 ? 😄)) Soudil bych, že turboleon už možná jooo 😄Ale pokud néééééé tak mne nezabíjej, alespoň ne hned, rád bych se dožil novýho roku 😄 PS. A tímto bych vám chtěl k němu popřát hodně zdravíčka, štěstíčka, pohody, klídku a ať vám vaši plechoví miláčci slouží pro zábavu a potěšení ne jen z jízdy, ale při vrtání se v nich nebo jen jako obyčejné přibližovadlo z bodu A do bodu B v pohodě a bez starostí, dále pak jen málo...nezbytně málo blbů za volantem na silnicích. Laďa
pokud by auta nepouzivala Katalyzatory, tak by se to dalo nadherne vyuzit.....no, podle me motor dostava slehu od toho,ze ´je velky rozdil teplot a to nedela zelezu dobre, muzou popraskat pisty.....
Ta voda (tedy lépe řečeno "vlhkost") jednak poněkud zchladí nasávaný vzduch (už tím se zvětšuje objemová účinnost, neboť v chladnějším vzduchu je více kyslíku, tedy více tolik potřebného okysličovadla), jednak se část vody při hoření ve válcích rozloží na hořlavý vodík a (opět) "okysličující" kyslík, ale hlavně - prodlouží se doba hoření, čímž se efektivněji využije nasátéh👋vstříknutého paliva (s pozitivním efektem jako např. při natankování kvalitnějšího paliva o vyšším oktanovém čísle). Samozřejmě je otázkou, co to s motorem dělá při delším používání "přídavku vody" po mechanické stránce, asi proto se to v sériové výrobě nikdy neuplatnilo (alespoň pokud je mi známo).
matuS
ja som cital o podnikovom soferovi t613, ktory pred jazdou naplnil vedro s vodou a polozil ho do motoreveho priestoru 😄
Heeej, to je zajimavy to preplnovani H2O, to slysim poprvy, ale stejne by me zajimalo, co tam ta voda dela, ze se zvysi vykon motoru?
Jó, "dodatečný přívod vody" do sacího traktu (rádoby vstřikování H2O), to opravdu funguje. Kdysi jsem to měl na stodvacíctce Škodovce. Dokonce jsem viděl závodní škodovácký motor (ještě před érou povinných katů a bez přeplňování), který měl jednu sadu vskřikovačů pro benzín a druhou (kupodivu stejného vzhledu, jen jedny vstřikovače byly na sacích beranech blíž k motoru a druhé dál) pro vodu. Než jsem na svém současném Mitsubishi vyměnil originál filtr z netkané textilie za bavlnu od K/N, stávalo se mi při jízdě v průtrži mračen, že se box sání naplnil vodou až po filtr, který se tak zcela namočil a začal fungovat jako "rozprašovač vody". To se pak teprve děly věci! Nárůst výkonu odhaduji tak na min. 20%. Ale vzhledem ke zvukovému projevu motoru (efekt "upadlého výfuku") jsem z toho měl strach (ne z výkonu, ale z poškození motoru nebo katu), tak jsem raději zvětšil odvodňovací dírku v boxu a šoupnul tam K/N. Za silného deště jezdím často a rychle...
Jo, takže vidím, že je to jak jsme si myslel- blbost. Já to před těmi 30ti lety udělal tak, že jsem vzal motorek určený pro elektrolety, vložil ho do středu novodurové trubky a ze složených modelářských vrtulí vyrobil dmychadýlko sám. Jako ventilátor super, efekt v pionýru nula. Nicméně v té době jsem realizoval ještě jeden nápad - už se tady o tom možná okrajově mluvilo a na Silvestra se to hodí. To už jsem měl třiapůlu a všiml si, o co lépe jede ve vlhkým počasí. Zároveň se tehdy objevila ta aféra s Ferari a přisáváním vody, navíc jsem si zjistil, že přisávání vody /resp. vstřikování/ se běžně používalo u leteckých pístových motorů ke zvýšení startovacího výkonu. A tak jsem vzal starý karburátor, oddělil z něj plovákovou komoru, to celé připojil na litrovou láhev s vodou, na vývod z plovákové komory dal hadičku a na její konec jsme do příruby mezi "benzínovým" karburátorem a motorem zavrtal injekční jehlu. Celé to bylo umístěné tak, aby se voda začala přisávat až od vyšších otáček, čili ta "vodní" komora byla upevněná níže než benzínový karbec. Nikdy jsem to neměl jak změřit a navíc jsem dělal spousty dalších úprav /zlaté dvoutakty...../. Ale tvrdím, že to pozitivní vliv mělo. Můj další trik pak byl, že jsem za účelem zvýšení oktanového čísla přidával do nádrže denaturovaný líh. Se všemi úpravami pak Jawa 350/634 točila na dvojku skoro 8000, i když kritické otáčky dle výrobce byly 5750.... Jó to byly časy.
No vida, tak to už ani nemusím zkoušet! Když jsem ty tryskáče viděl lítat, taky mě to totiž napadlo... Ne jako řešení tzv. natrvalo, ale jako "jednorázovou výpomoc" typu nitro.
no prosim, pravda byla nalezena
Mitsi: Už jsem to tu říkal, ale kluci, který to myslej s tuningem opravdu vážně, tenhle vynález zkoušeli. Do 4 tisíc otáček stejně jako bez něho, nad 4 tisíce otáček silně blokuje prostupnost sání a SNIŽUJE výkon. Tak hurá na větrák tuning...
Já to zase jako takovou blbost nevidím: jestliže modelářská elektroturbína dokáže bez problémů pohánět model tryskáče o hmotnosti řádově 5-15 kg (většinu hmotnosti stejně tvoří akumulátory) a s mizernými vztlakovými poměry na křídlech, proč by ta samá turbína nedokázala zvýšit plnicí tlak v sacím potrubí motoru. Hnací elektromotor oné turbíny však nemá příkon 12W, ale řádově stovky wattů! Zásadní problém ovšem vidím v životnosti: Taková turbína, resp. její motor vydrží v dobré kondici max. několik desítek hodin (a to kdo ví, jestli vůbec...?), zatímto v sání motoru by se točila (i bez přívodu napětí - unášena proudem nasávaného vzduchu) neustále, což by jí určitě nedělalo dobře...
petous
2.0L motor při 6000ot./min potřebuje bajvočko 100l vzduchu /s, turbína musí dát cca 0.2-0.7 bar přetlak, jinak nemá moc smysl, to znamená min 3-5kW. 12W je mnohem méně než na větrák u chladiče nebo u klimatizace. Je možné, že tím ofukují intercooler, ale i na to by bylo dobré větší fuk (cca 60W).
no, tak to je blbost, jestli takovahle sracka doda potrbny tlak, ja si myslim, ze to tolik energie neodebere, ale moc to dopovat nebude, to uz bych tam radsi dal kompresor, anebo obyc Turbodmychadlo, i kdyz by to bylo slozitejsi
Bomba! Super způsob, jak prodat větrák z počítače minimálně za dvacetinásobek 😊))))
Probíral jsem se weby a na stránkách firmy JK Design našel od výrobce Kamann - motorsport za cca 7000 Kč elektrickou turbínku, která se zapojí do sacího potrubí /zřejmě asi jak před filtr, tak i mezi filtr a motor/. Píší tam o zvýšení výkonu a kroutícího momentu. Fakt je, že něco podobného jsem se pokusil před téměř 30ti lety udělat u svého pionýra - Jawa 20, a dodnes si myslím, že na malýho kluka to vůbec nebyl špatný nápad. Nicméně můj názor je ten, že přetlak, který ta turbínka vytvoří /má mít výkon 12W/ buď bude tak malý, že to nebude znát, a pokud by elektrická turbína dávala tlak, který už bude mít vliv na výkon motoru, pak zase odebere ze soustavy vozidla tolik el.energie, že nula od nuly pojde. Nebo se mýlím a může to fungovat? Ta stránka je www.kamann-autosport.com
Marně bojuješ, mnozí slyší jen to, co slyšet chtějí...Symbolem kvality v Česku je prostě Golf či lépe Passat, známkou vybraného vkusu jest též stříbrný Koktavián 😄

Můžu jen konstatovat, že moje Mitsubishi po pěti letech provozu způsobuje v servisu specializovanému na Peugeot uznání a pochvalu se slovy "tohle je u Francouzů nevídané" ...

Popírat kvalitu a spolehlivost Toyot, to musí být člověk slepý a hluchý😃)))
Podle mne tam prostě jen zapoměli něco připojit: některé s řady elektronicných čidel, hadiček podtlaku, snímačů toho či onoho apod. Nemusí to být nutně na hlavě motoru, ale ve "věcech kolem", v nichž se v souvislosti s výměnou těsnění pod hlavou hrabali. Také může být nakrásně "přesazený rozvoďák".
Zdravím, mám golfa, motor NZ a problém v tom, že mi po výměně těsnění pod hlavou začal občas cukat motor. Když sešlápnu plyn, tak začnou otáčky kolísat v pravidelném intervalu asi po jedné vteřině, ale když překročím otáčky nad asi 2500-3000 tak už nekolísají dokud otáčky zase nesnížím. A motor se začne dusit, dokud nevyřadím na volnoběh. Potom to chcípne a nastartovat jde až po 5 minutách. Tak jsem po všech možných zkouškách, čištění a opravách všeho zkusil odpojit lambdu a cukání skoro zmizelo, myslíte si že to může způsobovat lambda? Předem díky za jakýkoliv nápad.
To je stejne nejlepsi (z hlediska ochrany nervove soustavy)!
Ne já jezdím tramvají (elektrikou, šalinou) ...
Diagnostika mi napsala, že mám vadný přepínací ventil klapky sacího potrubí u TDI66.Auto jede normálně.Nevíte co to dělá?Dá se doma jenom vyčistit? Děkuji.
To bych vam ten clanek tady musel cely prepsat (nebo snad i prelozit?). Sezente si nekde ono cislo AutoBildu z minuleho patku a prectete si to sami (celkem na vice jak 10 stranach). Stejne tam ne vsechno je napsane! PS: Proc tolik kritiky na mou hlavu? Jak jsem nakoupil, tak prodavam... A ze to cele je treba brat s rezervou, to uz jsem ostatne napsal. A propos - nema quagaar nahodou Opela nebo nejaky jiny "kvalitni nemecky vuz"?
A jak je ten mix namixovanej nevíme? Takže víme zase kulový, ledaže by Mitsi všechny osvítil nějakým komentářem ...
Howard
to Mitsi: Tak to ve svetle novych skutecnosti beru zpet ;o)
Jen pro upřesnění metodiky: Jedná se o "vlastní mix" Auto Bildu skládající se z následujících faktorů: statistiky TUV (tj. výsledky STK); statistiky poruch (blíže neupřesněno, ale dle textu článku předpokládám, že jde zj. o výjezdy ADAC k "poruchám na cestě"); vlastní testy značkových opraven (prováděné Auto Bildem na simulovaných poruchách aut); informace o reklamacích; vlastní dlouhodobé testy vozů na 100 tis. km; "výkony" servisů v rámci garanční doby; informace o "svolávání vozů" na dodatečné opravy/úpravy; dotazníková akce u majitelů (přes 24 tis. osob). Nejstarší zmínky se vztahují k r. 1999, takže s interpretací dle Howarda nemohu souhlasit.
Howard
to Mitsi: Ale vzdyt to je jasne - podivej se na nemecke silnice. Starsi Toyotu apod. tu neuvidis zadnou, protoze se s tim nikdo nechce "*" (nejspis kdyz je starsi, jde pryc a hotovo), zatimco Golfy, Oply apod. si tu lidi piplaji, i kdyz uz to je na rozpadnuti. Proc tomu tak je - vic duvodu - dostupnost nahradnich dilu, domaci znacka, vetsi oblibenost a pocty prodanych kusu (a s tim souvisejici znalosti a pocet opravcu)apod. Takze ta informace z STK ma bohuzel nulovou vypovidaci hodnotu a spis ukazuje, jake znacky jsou v oblibe a prodejne i jako starsi auta (cimz se Toyot nechci nijak dotknout, ale opravdu abys ji tu hledal s lupou).
no ale porad lepsi vedet aspon neco nez vubec nic, ne?
To magic: Já s Tebou sice plně souhlasím a vím, co tím chceš říci, na druhé straně je ale s podivem, že německý časopis vůbec něco takového uveřejnil (když už ty německé značky dopadly tak bídně), byť je to dobré tak akorát pro laiky a má to prakticky nulovou vypovídací hodnotu.
Proboha, co je to zase za nesmyslnou statistiku? Z nemeckych STK? A o cem to vypovida? Ze Toyotam nejmene praskaji zarovky? Nebo ze maji nejlip serizeny svetla? I u brzd se na STK meri jenom soumernost a ne ucinek absolutni, ze nezaradis 3 kvalty z 5, motor jde na 3 valce misto 4 a auto je od jara do zimy 50x v servisu - to uz tyto statistiky jaksi pomijeji. Nemaji PRAKTICKY ZADNOU VYPOVIDACI HODNOTU! Nerikaji mi spis cosi o tom, ze majitel Renaulta je clovek, ktery se proste o svoje auto vubec nestara a nebo ze jezdi do spatneho servisu, ci do zadneho vubec nejezdi? Co udelat statistiku pomeru zavad mimo pravidelnou udrzbu danou vyrobcem na kilometrech? Nebylo by to o neco objektivnejsi? Nejakou podobnou jsem videl tusim v Anglii, a podle ni byly na prednich mistech, pravda, taky Toyoty a za nima ostatni Japonci, ale v zavesu za nimi byl onen Fiat a naopak nejvice casu v servisu stravili auta nemeckych znacek (AUDI, MB , BMW a nejvic Porsche). Cemu teda verit?
Už je to tady! Toyota 1,2% (třída sama o sobě a pro sebe!); Mazda 3,3%; Mitsubishi 4,5% (kde jsou ty časy, když se ještě všechny vyráběly v Japonsku a v takovýchto statistikách vedly...); Mercedes 5,3%; Nissan 5,3%; BMW 6,1%; Audi 7,8%, Škoda 9,5%; VW 9,5%; Seat 9,9% (koncern se tedy moc nevyznamenal...); Peugeot 10,3% (Frantíci opět "nezklamali"!); Ford 10,8% (ale ale, kde že je ona pověstná německá kvalita?); Opel 13,5% (co že se to vlastně u této značky zlepšilo?), Fiat 13,7% (že by chtěl potvrdit svou nevalnou pověst?); Renault 14,0% (privatizace přece už dávno proběhla, tak proč tak špatný výsledek?). PS: Komentáře jsou moje. Zdroj: německý Auto Bild č. 48 z 28. 11. 2003.
U Prahy je vrakac Rendlu v Tuklatech (3 km za Uvalama smer Kolin). Ale nikdy jsem tam odtud nic nevidel a reference nemam.
Nevim, ale v Ostrave je vrakoviste Renault u lavky pres trat na Cihelni ulici.
to eric_singer: s tím prodejem je to ale těžký, když jen červený 406 s motorem 1.8 a r.v. 1996 jsou na tipcars 4. Kombík bys asi prodal snáz...
135.000 -> 94.000 km, 115.000 -> 154.000 Kč
Jestli se mohu zeptat - o kolik to stáhli? Abych

měl představu jaký to jsou parchanti.
Nazdar kluci, prosím, potřeboval bych pomoc. Přítelkyně má Megan Coupe a odešla ji stahovačka v levých dveřích. Nová stojí tolik, že to nezachrání ani Vánoce, tak se chci zeptat, jestli nevíte o nějakém vrakovišti nebo podobně... Děkuji moc za rady!
Jo, to je fakt. Ale mel jsem inzerat v Annonci skoro mesic (za 160 k jednani) a nikdo se neozval. A protoze jsem potreboval money, tak mi nic jinyho nezbylo. Realne mohl jit za 140-150 bez problemu - mit vic casu, pockal bych ..
Jo, dobrej kšeft ... Prodals to IMHO za málo.
Hint pro tipcar: Hledej Peugeot 406, 1996, 1.8 16V, palivo benzin za 154999 Kc 😊.
Neni to ExtraAuto 😊, ale M-car. To auto melo nalitano poctivych 136700, bylo zachovaly jak zvenci, tak zevnitr, cili je jasny, ze se km stacely vicemene samy 😊. Na tipcars to porad je, ted jsem se dival, na fotce je videt SPZ AHH 12-81.
Na extraauto jsou dvě odpovídající 406ky stejnýho r.v. Která to je? A o kolik to cca stáhli? Tys měl přes 200 tisíc km? Pokud bylo, jak říkáš, opečovávaný, stáhli to na km, který jim zákazník uvěří. Bejt to firemní "otrok" (stejně starej a se stejnými km), příslušně ohmatanej, ošlapanej a obouchanej, asi by jim to nikdo nezblajz ...
Jmeno bazaru najdete na tipcars 😉. Mne je to celkem jedno, chapu, ze je to hnus, podvod - cokoliv, na druhou stranu mam ciste svedomi, protoze ten clovek, co si to auto koupi, ho nemusi rok davat do servisu. Byl to vymazlenej kousek, nebyl ani moc "vybydlenej" (auto zargon 😊, volant neosmatanej, pedaly jakbysmet, proste libovka. Tachometry se tocily dycky a asi i budou. Jen me to proste pobavilo 😊.

Plyne z toho pouceni, ze se nema prodavat fajn auto, ale jen plecka pred rozpadnutim 😊.
Nejsem příznivec fyzických trestů, ale někdy

je lepší dotyčnýmu rozbít držku než se s ním

tahat po soudech. Koukni na mladýho Železnýho.

Papínek televizní magnát nad ním držel ochrannou

ruku,neustále podávál odvolání,vyhýbal se soudu

a nic moc se mu nestalo.Pak začal mlátit manželku

a kdyby se to řešilo přes naše ultrarychlé soudy tak se zase nic nestane. Její brácha to vzal do vlastních rukou, seřezal toho parchanta jako žito

a je pokoj. Mladej má do konce života památku a manželka klid. Někdy je pár facek lepší než 10

návštěv policajtů.
jo, podvodníci jsou čuňata, nám slušným lidem plivou do ksichtu, je to bída. Dělají takový čuňačiny a šlapou po slušných lidech, hanba!! !!! !!!
Věř tomu, že takový Šmejdi se z toho vždy vykroutí. Stačí když řekne že původní tachometr

přestal fungovat a nahradil ho jiným z bouračky.

A když to bude hodně velká *** tak po tobě jako po bývalém majiteli bude ještě chtít ten

tachometr zaplatit. Má přece půl roku záruku na

skryté vady!!! Podívej se na Stehlíky, Soudky,

Viktory K. a podobnou verbež.Ti jedou v jiných

podvodech a jenom se nám normálním lidem řechtaj

do ksichtu.
matuS
mne to vtipne ani nepripada. je to normalny podvod, a za to by mal sediet.
uz len kto ho uda. da sa to cez internet? a to by potom ES este musel svedcit, ako to bolo...
Jestli je to Extra Auto tak se nediv. Jeho majitelem je Tomáš Pánek který dříve dělal

šéfvýkupčího v AAA. To co se tam naučil dál

dělá na svoje triko. Extra auta Extra ceny

a Extra podvody. Já jsem tam byl na jaře se

zeptat co bych dostal za své auto. Když jsem

se dozvěděl cenu tak jsem odtamtud utíkal až

se za mnou prášilo a během 14 dní jsem ho přes

Annonci prodal za dvojnásobek.
Teď jsem projížděl tipcars a tipoval bych to na

Extra auto?
Jestli se mohu zeptat-jak se jmenuje ten bazar,

nebo kde sídlí.
Tak se vam musim sverit - dneska jsem nasel svoje auto (uz tri dny teda prodane do jednoho nejmenovaneho bazaru za hotove) na tipcars.cz. Nejenze mu stoupla drasticky cena, ale zaroven klesl i pocet najetych kilometru. Skvele! Kdybych to vedel driv, dal bych ho do toho bazaru jen tak na den a pak bych si vyzvedl zanovni vuz 😉.

To je tak, kdyz clovek prodava vymazleny auto 😉. Zajimalo by me, co udelaji se servisni knizkou, asi se ztrati 😉).
Tak hlavne ve spolehlivosti elektriky zatim na Japonce nikdo nema. Je to divny, pritom kdyz veci rozeberes, tak vypadaji docela stejne, nevidel jsem pricinu. Jestli je to v materialu, nevim. Ale zase ma Japonec i zjevne nevyhody, i kdyz se importeri snazi je popirat (nahradni dily, ceny, terminy). Podle statistik jsou v servisu nejcasteji Francouzi, pak Nemci, Italove a naposledy Japonci. A pritom znam par lidi, kteri maji francouze a jsou v pohode. Tak pak je to tezky. Nakonec v tech autorecenzich je nejaky majitel Mondea, ktery zaznamenal u noveho auta 26 zavad, z toho 2 neopravitelne a presto je spokojen a uvadi, ze auto je spolehlive a temer bez zavad. Tak potom ver statistikam. Ja uz davam jen na osobni zkusenost, nebo na lidi, ktere osobne znam.
No to ja taky, nemysli si 😉.
To jo, když je znáš, tak pohoda... Tak to jsem zvědavej, jak s tím pak budeš spokojenej.
Ty kluky znam a verim jim. Rana sla nahoru, neni porusenej ani chladic. Ani to nepujde na rovnaci stolici. Zitra to vyblejsknu a poslu Ti link at to vidis sam 😊.
Zkuste se mrknout zde, je toho tam celkem dost,

postrehy majitelu vsech moznych aut.. www.AutoRecenze.cz
Je to tam, v bouračkách, akorát si nepamatuju, jestli jsem to viděl už dřív, sleduju většinou jen diesely... Nevím, no, mě se to příliš nezdá - ale zas je pravda, že těhle typů je pomálu. Každopádně, pokud bych dával opravovat něco pro sebe, dám to k někomu, o kom bezpečně a stoprocentně vím, jak dělá. Z toho tvého popisu, jestli jsou venku pytle, tak je minimálně hnutá šavle. By mě docela zajímaly ty fotky...
No, jsem mrknul do Annonce 😄 - ten inzerat je od nich. Ale ja to v Annonci nenasel, mne volali, jestli to nechci 😉.
Znami 😊. Vsichni kamaradi od nich maji auta 😊.
To je firma někoho známého, a nebo sis to našel v Annonci, kde tohle auto inzerovali?
Bouracka je za 157K, oprava do 40K. Servis mam, udela to ta firma, co ta auta vozi. Fotky poslu, ale firme shodou okolnosti dneska vyprchala domena, takze nemuzu poslat ani link 😉. V patek to pojedu nafotit (az to slozej z trucku 😊, tak pak hodim na web velky fotky.

Ad "downgrade" - dneska jsem 406 prodal. Sel za 112K za hotovy. Neni to moc, kdyz prihlednu k tomu, co me stal a v jakym stavu je. Ale na inzerat se nikdo neozval a prachy potrebuju. Jinak 406 byl super, mel jsem ho rad a uzil jsem si s nim spoustu srandy. Jsem ted trochu smutny, ze uz ho nemam, ale holt se neda svitit. Je to ale porad velky auto a kdyz chci neco mrstnyho a rychlyho (a nechci V8 a jiny zrouty), tak je 306 idealni volba. Nehlede k tomu, ze s cirou optikou a v cerny barve vypada super. Kolega me svezl v jeho 306 HDI (r.v. 00, chip na 125 koni) a jede to jak krava a podvozek je tvrdsi a vic do sportovna nez u 406 😊. Na rodinny auto mam jeste cas 😉.
Diky 😊, snad budou 😉.
Eric: mno... myslíš, že je to přechod dobrým směrem, ze 406-ky na 306? Já ti nevím, sám bych to asi nevzal... Co to stálo, estli to neni tajemství? Pokud máš náladu, pošli mi ty fotky (atcc@seznam.cz). Máš na to servis a díly, nebo budeš teprv shánět?
matuS
v australii tento peugeot velmi chvalili. takze - vela stastnych km!
Dodavam, ze je to po prvnim majiteli se servisni knihou, vsema dokladama, trojema klicema atd. 😊
Mno .. tak jsem se po trech tydnech usilovneho shaneni auta vratil z CH, vybral, zaplatil a ted na to jen cekam 😊. Auto je porad ve Svajcu, lehce tukly, ale v patek bude tady a tesim se na nej. Pak jeste nastanou dlouhe dny cekani na dokonceni opravy. Nicmene mam slibeno, ze do Vanoc, nebo snad do 10. prosince to bude vsechno hotovo.

A co to je? Zustal jsem verny znacce (nakonec) a zakoupil Peugeot 306 XSi (nebo taky GTI-6 podle typu lokalniho oznaceni). Rocnik '99, 2.0 16V, 6-kvalt, 122 kW, naj. 91000, super zachovaly, stojici na 17" kolech 205/40/17, cerny. Bouchly je to na predek, ale je to jen blatnik, haubna, celo a nadrzka na ostrikovace (+lak a airbagy). Mam fotky (kdyby nekdo chtel) .. nicmene na nich ta rana vypada fakt zle 😊. Ale neni 😉.

Takze uz dam pokoj ve vsech rubrikach, kde jsem pokladal tupe dotazy a budu si uzivat (snad) tohohle hot-hatche, o kterem vzdycky pisou jako o nejlepsim aute, co kdy pazout vyrobil (pomer radost/vykon/vlastnosti/cena). Doufam, ze se ted nevyroji hadka na tema nejlepsiho auta 😊.
tohle je moooc pekny auti 😉 24V
Howard
Dle meho je to dneska uz vicemene jedno, odkud clovek auto ma. Vetsinu soucastek stejne vyrabeji treti vyrobci, kteri dodavaji klidne i pro nekolik znacek.
Pro magic(-a) a další: Jsem (stále ještě) zarytým příznivcem japonských aut (dostal jsem se k nim přes německé vozy), ale dnes bych si klidně koupil něco od Italů a (ve srovnání s ostatními Evropany, zejména Němci) bych vůbec neměl strach, že střelím (příliš) vedle!
Aha, Takze opet stiznosti typu jedna pani povidala (nebo spis jeden novinar psal)....
To je normalni. Ale slysel jsi ty stiznosti od nekoho, kdo to auto primo mel nebo ma? Ze zkusenosti vim, ze nejvic stiznosti na spolehlivost Alf maji majitele deklasovanych a poruchovych skopcackych aut. Ceho se ty stiznosti tykaly? Krome poruch elektrosoucastek Bosch nejsou vyrazne problemy (sem tam central ci budik, nebo svitilna). U starych 12v se starym Motronicem se musi casteji menit remen, a to komplet s gumickama na napinaku, protoze ten krumpl, co tam je misto ridici jednotky si omezovac otacek predstravuje tak, ze na 6.000 proste prestane davat VESKERY benzin...jako majitel Alfy budes srace BOSCH uprime nenavidet! Doporucuji radeji 24v, ta ma lepsi elektroniku (ale taky Bosch) a navic podstatne lepsi brzdy (ctyrpistkovy Breba), ale taky podstatne vic chlasta.
to eric: aby te to nestalo balik
Na airbagy to nejezdi 😊, nicmene aspon k ridici ho dam 😉.

Zatim je vyvoj takovy, ze cekam, co se objevi, pac Integra nejak neni k mani. Prilitla mi nabidka na Alfu GTV 3.0-V6, ale cetl jsem na to hafo stiznosti kvuli spolehlivosti (to i na 156ky V6ky 1999+) .. no, uvidime.
Integra - Honda 😉, bila 😉.
Myslis tu cervenou Integrale? To zdaleka neni jen rameno (navic jsou tam dve pricny a jedno podelny, ktery vymezuje geometrii tehlice; jak se hne bod, ve kterym je tohle rameno chyceny, auto tanci lambadu i na dalnici). Je tam zkroucena cela kastle, je to videt pri pohledu zezadu na hornim ramu zadnich dveri (dobry 3 mm). V haji bude cela vzpera (asi 5500 tlumic + 500 horni lozisko). Ta kastle je nakopnuta a nikdo ji uz nesrovna, protoze je tam strasne tuha podlaha a mekky vrsek. Navic je to dost drahy a jeste k tomu "jen" 8v. Hele, nechces moji HF-ku? Mrkni do Lancie, je tam popis. je to vlastne Fiat Coupe 16v Turbo plus s malinko jinou kastli (min buchtolap, ale trochu praktictejsi).
Opravdu super,všech asi deset postřehů majitelů aut.Jinak reklama asi člověka z redakce,tady pod

pěti loginy.Jděte do *!!!!
to eric: a co ty AIRBAGY?
ES: jakmile má něco hnuto s podvozkem, tak to nekupuj - nikdy nevíš, co tě na silnici může potkat a kdy to díky nedokonalé opravě (žádná oprava nedá auto do původního stavu, pokud se třeba nejedná o výměnu motoru, kterému prolítla hlavou ojnice ;o) ) může dělat neočekávané věci...
Diky za info. Uz mi ho nekdo sebral, takze je to passe. Ale na ty samy strance je dole Integra (krapet drazsi, ale co uz) .. ale ta je fakt jen lehce tukla - doufam 😉). Rameno a blatnik.
😊) Nakej * v CH mi ho vyfouk, budu holt muset pockat na integru 😉.
Tak jsem se dival jeste na ostatni fotky toho auta. Mel jsem o cene predstavu maximalne polovicni - jsou tam bouchly oba nosniky, cela predni pricka je v * a motor je celej hnutej. Nevim, jak je mozny, ze je vytekla i spojka, ta rana musela byt dost velka. Ona sla hlavne napravo, ten nosnik je do vrtule. Jeste jsem se dival na jejich ostatni nabidku (hlavne na moje oblibene Delticky) a budou to asi pekny zlocinci...
To mi prijde jako dobry napad. Alespon si clovek muze precist objektivni reakci ridice.
Dovolim si te varovat!!! Pokud neni nakopnutej nosnik, tak se do padesati za opravu nevejdes. A u tohohle auta je nosnik nakopnutej hned. Navic se vsadim, ze chladic bouchnul na turbo a to ted zere olej (velmi casta zavada po bourackach i kdyz auto zustane pojizdny). Nedej se zmast, chladic vody vetsinou prezije a treba chladic oleje se tvari, ze je o.k. a jak se olej zahreje nad 100 °C tak ti olej vytece a chladic stoji 17 litru (umim za cca 2-3 nechat svarit natvrdo). K tem nelicujicim plechum - ta haubna je plastova a hrozne blbe se licuje, protoze je pruzna. Vetsinou je to naveky videt, odstava u dveri. Navic i lak na tom ma uplne jinej lom svetla, nez na sousednim plechu. Kolik za to chteji? Je to plusko? Jestli to ma elektronicky rizeny tlumice ASC, tak jeden stoji 14 litru a jestli je ten levej prihnutej...Nebourany je to spicova kara, ale ...
Zkuste se mrknout zde, je to novy zajimavy server s postrehy majitelu aut.. [odkaz]
Vypada dost nekvalitne, ne? Nejak tomu nelicujou plechy...
Cool! Gratulace! No ja do toho fiata asi nakonec pujdu .. je modrej, obrazek najdes na

[odkaz]

224-2428_IMG.JPGkKlmDs.jpg

Pazoutek pujde do bazaru za 140 .. asi .. nak me to zlakalo. Precetl jsem si kvanta textu o tomhle aute a mluvil se dvema lidma, co ho maji a zlomili me. Takze tak na 99,99% to bude 😉. Jestli mi to uz nekdo nevyfouknul 😉.
eric_singer: Fiat Coupe je "tak trochu jinej" Fiat. Je dělanej ručně u pininfariny a vybrané komponenty jsou myslím to nejlepší, co kdy fiat dohromady dal. Teď se tahaj ze Švajcu s odřeným blatníkem za velice slušný ceny, řekl bych. Ale integra, ta pilka, hmmmmmm 😄 Bohužel předokolky.

Mimochodem, už jsem na papírech, heč! Trvalo to "jen" rok a půl... 😄
Pažík by mohl jít tak za 160 bez muziky, za 200 s muzikou 😉. Auto jeste nevim, mam nabidku na Integru TypeR, Fiata Coupe v turbu (fiat 😞) anebo neco jinyho. Kdo rika, ze si auto koupim na zimu, ze 😉.
Na tuning sraz a který den to bude lepší???
eric_singer: V poho, mám pocit, že je to informace jako každá jiná. Za kolik páže dáváš? Co muzika, zůstane tam? Do čeho jdeš dál? Impreza? 😄
Kdyby nekdo chtel, prodavam auto 😉. Blizsi info na mailu eric_singer@centrum.cz .. 😊. Sorry za spam rubriky ..
Myslel jsem samozřejmě benzínové motory... Jinak myslet si, že zpoždění a to jak jsem četl o pár příspěvků níže "fatální" je způsobeno pozdní reakcí snímačů a následným vyhodnocováním údajů z nich je podle mě blbost....
Zdravím, pánové, nechtěl bych dělat chytrýho, ale "turbodíra" nemá nic společnýho s lambdou a vyhodnocováním údajů z ní.... To zpoždění je vlastně doba, za kterou se po sešlápnutí plynu roztočí turbína ve výfukovém potrubí a dmychadlo tzv. "nafouká". Celkem výrazně se dá odstranit systémem ALS, který umožňuje dodatečné hoření paliva ve výfuku(palivo se vstříkne i po ubrání plynu a chytne ve žhavém výfukovém potrubí). Tímto hořením se turbína udržuje neustále roztočená a to zpoždění se tak (ne úplně, ale znatelně) zmenší.....
Čau, potřeboval bych pomoct. Na Meganu Coupe mi praskla stahovačka levého okna. V servisu mi řekli, že nová stojí 12000,- a to se mi vážně dávat nechce. Na octávku mě to stálo 2000,-.Nevíte, prosím, kde bych ji mohl sehnat levněji. Jsem z Brna. Děkuji!!!
Čaues,

shánim elektr.schemata na VW passat 2.0l 16V motor 9A! Kdo ví kde se dají najít,stáhnout nebo kdo je má, ať mě kontaktuje prosím na florman@atlas.cz - předem díky
Teď mě kamoš svezl v Puntu 1.2 SpeedGear. Sem do toho sedal s úsměvem a vylejzal s otevřenou hubou. Jelo to docela dobře ( 0-100/11.5s), ale ta převodovka mě dostala. Ŕadilo to fantasticky rychle. U těchto malých aut to zatím vždycky, co sem viděl, řadilo věčnost.
a: A řadící páka je zase zařízení tyčoidního typu, se kterým týpek za volantem mění kvalty v manuální špajzce 😲)
Je zase zařízení, které umožní rychle akcelerovat.

Po sešlápnutí pedálu až na podlehu podřadí jak jen to jde a naloží tomu!
Pokud je to pravda, že overdrive je převod, kdy je v převodovce přímo spojena hřídel hnaná a hnací, je to něco, co měly auto už od pravěku, pokud se nepletu, měla to i Škoda Spartak z 50. let (IV. rychlostní stupeň).
OD je neco jako kvalt navic, pridany vyrobcem pro snizeni spotreby, v podstate to spoji prevod primo beze ztrat. V praxi to funguje funguje tak, ze v urcitem okamziku ti klesnou otacky, ale tah a rychlost zustava stejna, asi jako kdyz u manualu hodis sestku, nezrychlujes, jenom udrzujes rychlost. Detailne by to jiste popsal Ace2.
našrote, i na nonturbu si lze vyhrát s palivem a jiskrou, ale je fakt že to také může opravit chyby sériového programu

smarty - kkk turby pouzity ve fabiich 1.9 TDI tahnou az od 1900 ot. - to je proste fakt, jo kdyby tam byl egaret tak by to zatahlo drive. Ta benzinova turbodira muze byt dana proste emisema, ceka to az na vyhodnoceni z lambdy a az pak prida palivo? Ale nevsiml jsem si nejake turbodiry (tj. od seslapnuti plynu do reakce) nebo je nejaka definice tohoto pojmu?
Pánové i když je to tak trochu off topic, chtěl bych se zeptat co je to overdrive? Jak to funguje a kde se to řadí? Třeba Scorpio má 3st. automat s funkcí overdrive (ve výsledku 4st.), mě to zajímá spíše konkrétně u Volva 740 TD se 4st. manuálem a funkcí overdrive (tedy 5st.)? Předem díky...
Turbo-díru by měl odstranit tzv. pop-off ventil. Stojí to od 6000 do 15000 a jšětě ti to bude krásně syčet.Zavolej si na 607203613. Je to GX tuning v Praze. Určitě to, ale seženeš i jinde.
no udajne to par (jednotky) koniku i Nm prida a trosku upravi prubeh mk, ale tohle nevim na 100%, samotnymu se mi do chipu na 1.4 16V investovat nechce 😊
smarty: jenže na atmosférickém motoru se ani nedá mluvit o chip"tuningu" - výkon to nezvýší, ale možná využívají takovýchto chyb, které třeba opravují...
Hlavne si nech zvysit plnici tlak, pak se jiste pobavis. To bych si netrouf ani u svyho auta, natoz pak u nemeckyho. Vazne bych zvysovani plniciho tlaku nedoporucoval...
Souhlasil bych taky. Mě se po chiptuningu zlepšily právě reakce na plyn a motor jde daleko lépe do otáček, má lepší zátah.U 1.8T se určitě zvýší plnicí tlak turba, takže by mohlo běžet ve vyšších otáčkách a tím i rychleji regaovat.
hmm myslis? a ja si myslim ze prave resi nabeh plynu atd podle hodnot z lambda sond a podle toho vstrikuje palivo atd.. ale kdo vi jak to je. U chiptuningu na moji 1.4 16V je jako jedna z hlavnich vyhod psana prave i likvidace tehle diry pod plynem
a ještě: chiptuning to rozhodně nevyřeší - je to hodně dáno použitými snímači (jejich krokem a rozsahem). Navíc čipem nezískáš software, který by řešil signály od plynového pedálu, ale software, který se uplatňuje až daleko za tímto místem.
smarty: jo, u té 96tky to tak je (jel jsem A4kou a bylo to příšerný), ale to je hlavně dané průběhem vstřikovacího tlaku z PDéčka, ne turbem.
no ja ti nevim jestli jsi v posledni dobe treba s nejakym TDI PD jezdil ale treba u octa/RS s 96kW PD je turbo efekt uplne fatalni (je mozne ze to bylo nezajetym motorem - oba jsem testoval pri 1000km najetych), ale do 1900 mrtvo a najednou zarazeni do sedadla...

Jinak mas pravdu s tou elektronikou. Ta pozdni reakce na plyn je dana SW v ridici jednotce podle vysledku z lambda sond... teda cekal bych to u smejdu jako je fabia, ale ze by Leon 1.8T tohle mel taky? To by me teda nasralo!!! Ale kazdopadne si myslim ze chiptuning tenhle problem vyresi...
To ale asi nebude turboefekt (pokud to myslíš, tak jak jsem pochopil, při rozjezdu?). Pokud to není při rozjezdu a z "prázdného" plynu na plný, tak to taky není turboefekt - je to dáno spožděním elektroniky od plynu ke klapce apod., ale taky (většinou) třeba zrovna nevhodným jízdním režimem - např. že jedeš 70 na pětku a chceš vystřelit, tak to elektronika nedovolí, protože by ti to chcíplo. Turboefekt se projevuje jinak a dneska rozhodně ne u skopčáckých aut, protože ty mají turbo úplně jinak naladěné. Turboefekt je prodleva, která nastává i při konstantním přidávání a projevuje se "náhlým" zvýšením zrychlení při zapnutí turba - to ovšem jen tehdy, pokud je turbo naladěné do vyšších otáček (např. u Subaru, Mitsubishi Lancer EVO atp., převážně u japonských značek) a i to se dneska pro běžnou eliminuje většinou variabilní geometrií lopatek nebo jinak navrženým přepouštěcím ventilem. VW a spol. mají turba naladěná pro velmi nízké otáčky (proto mají zbytečně plochou momentovou křivku motoru), aby nemuseli turboefekt eliminovat, protože pracuje v podstatě už od volnoběhu. Tedy závěrem: rychlost reakce auta je úměrná míře sešlápnutí plynu v daný okamžik - bohužel jen u aut s mechanickým plynem nebo u těch, které mají elektronický plyn udělaný velice kvalitně (např. Saab, Lexus...). Takže se budeš muset smířit s tím, že VW myslí za tebe a chce pro tebe rozhodně to nejlepší ;o) I když teoreticky by se ta míra sešlápnutí dala odhadnout i u něj.
Zdravim vsechny, chtel bych se zeptat jestli se da nejak eliminovat turboefekt?! Mam Leona 1.8T 20V 4x4! Nejde mi o navyseni vykonu!! Chcel bych aby po seslapnuti plynu auto pokud reagovalo pokud mozno co nejdrive! Upozornuju ze jsem laik takze asi nejsem schopny zachazet do nejakych detailu!! Predem diky vsem za odpoved!!
Někde jsem viděl PowerBox a měla by jít i úprava paměti přes ODBII.
dcgsd
dle meho zajistuje lamdu 1. Takze odpojenim zmates jednotku a nebude to ono.
Už se dělá?
Zdar hoši!

Na MC jsem poprvé přišel asi před 14 dny a jak jsem se prohraboval těma příspěvkama tak jsem narazil na tohle téma. Od tý doby jsem k tomu přečetl skoro všechny příspěvky a kouknul jsem i na ec.chip... Teda takovýmu * bych neprodal snad ani rohlík. I kdyby opravdu s tím chipem něco bylo (čemuž zas až tolik nevěřím), tak podle mě nebyl problém se domluvit a zajet na opravu. Alespoň tak soudím podle těch počátečních mailů a příspěvků. ATX podle toho jak se vyjadřoval a co psal je rozumnej kluk a nebyl problém se s ním dohodnout. A věřím tomu, že v případě zjištění závady byl ochotnej přistoupit na kompenzaci. Bohužel z nepochopitelných důvodů (svévolné zásahy?) se k reklamaci nechtěl dostavit (zde uvedené důvody neberu jako relevantní). Tenhle příspěvek berte jako naprosto nezávislý postoj někoho kdo sem nechtíc zabloudil. Všechny předem upozorňuji, že se zúčastněnými nemám absolutně nic společného, dotyčné neznám osobně (v případě Petra jsem tomu velmi rád 😊) a tuning auta bych si taky neudělal.
Jo,lepil jsem,drzi uz 10 let a neprolina. Delal jsem to nasim Lepox metalem,ale byl poskozenej ve vostinach,ne na kraji,jak jsou ty hlinikovy zalisovany do tech nadrzek z umely hmoty. Pokud ti to prolina v tomhle spoji,tak by jako dalsi reseni mohl poslouzit utesnovac chladici soustavy,co se da koupit v autodoplncich,nebo Baumaxech apod. Ty pripravky taky docela fungujou,fakt to potom netece.Takze doporucuju pokud nekde uprostred,tak naplacat vic lepidla,dat ho i okolo a pokusit se to trosku upravit ten povrch nejakym odmastovacem. Jinak utesnovaci pripravek.
UIž jste někdo lepil chladič motoru? Sice jen vlhne, ale zato pořád. Jako v každý hospodě, doufám, že i tady se ví všechno. Předem dík.
Videli jste WWW stranky slovenskych EB Chiptuning([odkaz] Nabízí tam prodej datovych poli pro ridici jednotky turbomotoru za 6000Sk, za priplatek 2000Sk je i nahraji. Pokud to dobre pocitam, vychazi u nich chiptuning TDicek na 6000Kc, coz je tak 1/3 ceny v CZ.
Jěště k tomu kecání: ono to v tomhle oboru asi bez kecání nejde 😃 ať je to ta firma nebo jiná
Primitive, než budeš z úst vypouštět kecy jako tu, informuj se a přestaň si vymýšlet. Co Ty víš o ceně, za kterou jsem koupil čip? *, že?

Nechci tu hájit ATX, jen nesnáším blbečky, jako jsi Ty.
Mám jen jednostranný informace, než abych si mohl dovolit nějakou firmu soudit, osobní kontakt jsem neměl
b: ty jsi ten Petr viz "Téma Petr", že?
theo: ale proč ta ohleduplnost? Napíšeš "kecálek", tak mi vysvětli proč?
Tak to pozor ! Za volantem GTV byl vítěz loňskýho cannonballu a mooc se snažil.
jako kritrerium muze byt, kdo co umi a kdo jak moc lze, atx lze teda fest az priliz a rozhodne bych mu nesveril ani 5 let starej sluzebak a to ani kdyby mi dal cenu jako hufovi, s nim udelal dobry kauf, on ho vsade chvali a pritom firma vlastnici "chiptuning.cz" ani chiptuning udelat neumi, protz prece ciptuning neni v pajeni ale v ladeni a tx preci nic neladi - anebo tady je nekdo, komu jeho soft naladil? ne, napajel mu nejakej nemeckej cip a eto vsjo a kdyz sou s tim problemy tak zmizi. za neskutecnou cenu av neskutecnejch podminkach. Jen theo pekne napis co ti kecalek nakecal .. se atx zeptejte na ty zakazniky kterym shorely turba asi vam rekne ze to nemohlo byt cipem ze to bylo tim jak nedochlazovaly
ATX a ricambi to je jako dudy a nebe. ten prvni umi pajeni a ten druhy na to ma kabel a muze i u/opravit (zmenit mapy bez problemu) a kdo napise neco jinyho, tak asi nezna skutecny stav 😄 jo nejvic cipu proda cimbu prej denne klidne 10-20 jich streli. nic proti. vetsina lidi je st im spokojenejch.
to B: nechci dělat nikomu negativní reklamu
Ano, je to AR 156, ale sportwagon. Na srazy s tím nejezdí i když by si to ta Alfička určitě zasloužila. Koupil to už jako čipnutou předváděčku z autosalonu. Ale porazit i GTV 3,0 ? To snad jen s nějakým pantátou za volantem 😄
To theo: Nemá ten známej náhodou AR 156 2.4 JTD,co vyhrála závod na posledním Alfa srazu ? Jelo mu to jako ďas (vyhrál) a porazil i AR GTV 3.0.Kouřivost byla celkem ucházející,nic strašnýho.
ATX "kecálek", proč?
Takovej nárůst hodnot asi Ricambi neslibuje. Známej má od nich chip na 2,4 JTD a šlo to z 103 kW / 305 Nm na 135 kW / 420 Nm, jezdí bez škubání a kouří jen při úplné podlahovce.

To Huf: myslíš, že někdo může být někdo ještě větší "kecálek", než autokomplex ?
On ale přepouští spaliny pouze při částečném zatížení. Když máš plný plyn, tak jde všechno pryč do výfuku.
Nedosáhnul bych nějakého zvýšení výkonu tím, že odpojím EGR ventil? Mám benzín. A tahle mrcha jenom v nějakém režimu znovu přivádí už jednou spálenou směs zpět do sání. Když ho odepnu tak bude motor papat jen novou směs, že je to tak. A snad se tím ani nic neničí, kromě ovzduší - trochu.
Že to ale nikdo nedělá!

Asi se to nevyplatí je to příliš jednoduché!
Ale to je stará známá věc!
Chlapi díky za informace! U normálního auta taky vím, na co kouknout, ale podobnou šílenost kupuju poprvé, takže mám docela strach, abych nešláp vedle. to Eric: díky moc! Mail už k tobě letí. Zatím ahoj!
Tak mi to nedalo a zkusil jsem to! Někde jsem slyšel, že to má fungovat jako rájský plyn u benziňáku!

E😜eriment celkem jednoduchý: Malá PB láhev s bežným hořákem. Hořák jsem umístil před vstup sání a bombu dal na sedadlo vedle!

Účinek je opravdu impozantní jen je třeba správně otevřít kohout, aby to nebylo moc nebo málo, pak to nefunguje, ale když se trefíte jedeto jak hrom.

Jo ten hořák nezapalovat! 😄
hrbol: má pár nedostatků - 90% ze sehnatelných jsou automaty, 5% z neautomatů jsou typicky zmršené tuningové zrůdy, 4% neautomatů jsou nesehnatelné a 1% (do kterého bych šel já, kdybych na ní měl) jsou v tak dobrém stavu, že za ně budoucí exmajitelé chtějí strašné peníze (pod 900tis. i se clem a dph jsem jí nikde neviděl). Jinak bych postupoval jako při koupi každého jiného auta - tedy max. najeto tak 130tis. km a současně stáří do 6ti let. Starší s méně kilometry jsou logicky zrezlé (protože se s nima jezdilo minimálně - nebo nemusí být zrezlé, ale pak to chce všechno pořádně prolézt), starší s více kilometry (od 180-200tis. výše) budou potřebovat běžně odcházející prvky (tlumiče, výfuk, spojku, někdy synchrony, někdy ramena zavěšení) a ty nejsou na Supru zrovna levné, navíc cenový rozdíl mezi r.v. 93 (kdy vycházely první) a cca 97 není až tak velký (rozhodně je srovnatelný s tím, co by se do ní mělo nacpat, aby člověk věděl, co má a co si s tím může dovolit - což si myslím, že u auta, pro které je 300km/h hračka, je poměrně důležitá věc). Ideální je dovézt jí ze Švýcarska - odtamtud jsou auta jako nová. BTW: pokud by ti nevadil automat, tak je výběr lepší, ale svezení s tím není takové, jako s manuálem - nedá se to tak prožít a má menší zrychlení (cca o 0,5 - 1s).. ale zase z jedničky na dvojku při plynu na podlaze řadí ve 120ti ;o)
Pokud je to ta z konce 90. let, pak grutuluji k výběru. Jednou jsem měl příležitost se s tím svézt a byl jsem nadšen - dokonalé "anti-Porsche".
Velké gratulace!! Jestli můžu poradit, napiš do SPEEDu. Kámoš tam dělá a o Supře ví kvanta věcí, páč si jí chce taky koupit. Pošli mi mejla na eric_singer@centrum.cz a já ho buď přepošlu, anebo Ti dám adresu přímo na kámoše.
Ahoj lidičky! Konečně jsem našetřil nějaké penízky a rád bych si pořídil Toyotu Supru MKIV, ale těžko sháním nějaké informace na co si dát při koupi pozor, jaké má nedostatky či slabá místo apod. Pokud se podělíte o své zkušenosti, nebo názory, budu vám velmi vděčný. Díky Hrbol
z TDI 81kW/235Nm 110kW/340Nm=dýmovnice
Mimochodem HUFe, kolik jsi dostal od škodovky za autorská práva na Fabii RS??? Byl to přece tvůj nápad natunit Fabii v dieselu. Měl jsem možnost se s Fabií RS svízt a není to vůbec zlý. Dost jsem se u toho pobavil, jenom ten člověk co mi to pučil za mnou trochu zoufale koukal.
Jsou to kecálci. Naslibují hory doly. Prý.
Chci se zeptat, zda mate zkusenosti s touto firmou - provadi prej jen nahrani software do puvodni ridici jednotky a hodnoty jsou take zajimave...TDi 81kW/235Nm->110kW/340Nm, neni to na ukor kourivosti? jake mate zkusenosti pri naslednem jednani s autoriz.servisem-neprijde se o zaruku na auto?
Žiju přímo ve středu "všehomíra" s dobrým vínem a prima lidmi. Přiženil jsem se totiž na jižní Moravu. Pocházím sice odjinud, trvalé bydliště mám také jinde a momentálně se dlouhodobě vyskytuji rovněž jinde, ale doma se cítím právě tam!
to: Mitsi Já a srandičky JO ?? a co ten jiný "a" z 7240k který to tady celé rozpoutal a ten tvůj přesně vypočítanej momentálně odhadnutej střízlivej odhad zvýšení rychlosti při použití slepých výdechů o těch 47,527 km/h. To bylo myšleno vážně ty srandisto. A mě tady budeš napadat JO ?? Fňuk fňuk. Ale toho Pastorka ti fakt závidím, to já znám osobně jenom pár bývalých i současných politiků z povícero politických stran(pšt někteří byli nebo i ještě jsou v nejvyšších ústavních funkcích ) a takže bych raději občas znal jen jednoho Pastorka. Je vidět že se žádný pořádný kolo dějin už od Karla IV bez nějakýho čechoslováka nepohne, viz současní Černan, Olbrajtová, Warhol, momentálně i ten zmiňovaný Pastorek a další a další(píšu to česky neb jsem Moravák ze Slezska prapůvodem z Valaškého království a máme jen jednu společnou řeč)Mmch. žiješ ve státech ? nebo v nejhezčí středoevropské zemičce ?
To "a": Samý srandičky, na to Tě užije! Ale pan Paul Pastorek je fakt novým šéfem NASA (tedy už zhruba půl roku) a fakt se s ním znám. PS: Na jejich (NASA) domovské stránce jsem to sice nehledal, ale určitě by se tam o "nejvyšším šéfovi" mělo něco psát. Jen tak mimochodem - jeho dědeček přišel do USA z území dnešního Slovenska.
No vidíš, jak je ten svět malý a relativně jednoduše složitý. Tedy ehm... abych ti to dovysvětlil... nade mnou je ještě Cívka a ta mi dá pokyn, ale jen občas když je potřeba, abych pohnul dost často ležícím a spícím Pastorkem a ten když se momentálně probere tak nastartuje raketoplán a ten když je dobře čiplej tak odstartuje kdy má a letí kam má. Tak nějak to bude nebo je, nebo že bych byl nějakej tajnej agent od STB s krycím jménem Vidlička a řídil spolupracovníka Pastorka?...Já ti už nevím co vlastně jsem, když sem ten anonymní tajný "a" a vůbec...víš ty co, podívej se do seznamu na www. mvcr.cz/ třeba tam něco objevíš. BTW S tím Pastorkem, že ho znáš to ti věřím... buď to bude nějakej chlápek s takovým jménem a nebo to bude součást něčeho co jsem ti nenápadně popsal a co se občas používá v autě, sice jim občas a některým nefunguje a některý ho nemají vůbec a vozí s sebou kliku, nebo...to já jen aby mne někdo nenapadl, že kecám od věci a nedržím se alespoň okrajově tématu od aut. No co co, koneckonců i takovej startér se dá vytunit-tedy vlastně opravit a to je potom proti tomu předešlýmu výkon jako hrom, objektivně posouditelná záležitost a ne jen subjektivní pocity a dojmy. Tak jsme si alespoň pokecali. Čau Vidlička alias "a"
A helemese, kdo že to tahá Pastorka za nitky?! Já už dávno tušil, že oni místo vlastních NASA dávno používají konkurenční NACA, jen to doposud úspěšně tajili. Vezměme si ostatně kupříkladu ty opakovaně odkládané starty. Ptáte se proč? Inu, poněvadž měli spatně čipnutý řídící jednotky: prostě už nedokázali odlišit, který čip je pravý a který flešnutý, třeba jako Petr a ATX (to jen, abychom zdůraznili, že naše diskuse do tohoto podtématu diskuse přesně sedí). PS: Hele Vidličko alias "a"! Rád bych Tě poznal osobně. Pastorka už znám (bez nadsázky), tak bych jenom rád zvěděl, od koho bere rozumy.
Blbost Mitsi já jse menuju Vidlička (tady vystupuji kvůli utajení NASA pod anonymem "a") a ta Vidlička jak víš vysouvá Pastorek-tedy ho 100%ovládá. Takže sumasumárům, Pastorek je mnou jednoznačně ovládán a ten omyl v měření samozřejmě oficielně amíci přiznají, jako všechny ostatní průsery viz poslední havárie-možná.. někdy... po létech a já tedy už používám zásadně na kapotě funkční NACA, od toho jsem taky u NASA placen...tedy abych to pomalu pustil na veřejnost.. 😃)
Blbost! NASA jsou urcite lepsi nez NACA, rikal mi to letos na jare novy sef NASA, Pastorek se jmenuje (znam se s nim osobne), a takovemu sefovi ja verim mnohem vic, nez Tobe, nejakemu "a" bez blizsi specifikace...
Tak dobrá Mitsi, mé druhé já bylo zase chytřejsí... ale... stejně si myslím, kdyby na tej kapotě byly ty otvory funkční otvory NACA místo slepých Nasa tak by to přidalo více než těch tebou spočítaných 47,527 km/h možná i 47,530 Já zkoušel otvory NACA v průvanu ve dveřích doma v bytě a zdály se mi o móóc lepčí než Nasa 😃)
To Bob: Jenže můj syn ještě neví, co ho bude živit, tak ať se tu fyziku pěkně učí a nefrflá! PS: Na MatFyz jsem studovat nešel, neboť bych se asi musel začít učit. Ale hlavně - nejsou tam pěkný holky (tedy "za mé éry" nebyly). "Dnešní" výjimka z pravidla - Alena Zárybnická z ČHMÚ. Ta MatFyzem úspěšně prošla a ani ji to příliš nepoznamenalo na těle či na duchu. Rozhodně mi jako bláznivá "vědkyně" nepřipadá.
To a: No dyť! NASA = National Aeronautics Space Administration. A tam to přece vyvinuli a důkladně otestovali. Bohužel jsem to špatně spočítal (viz mé problémy s fyzikou) a nejede to o 47,527 km/h víc (jak jsem předpokládal já), ale max. o 39 km/h víc (jak správně spočítal BoB). Inu, BoB je fyzice kovaný...
Tedy pánové, nechci se vám do vaší fyzikální debaty míchat, občas je to i pro mne španělská vesnice, ale myslím si, že správně jsou to otvory NACA a ne NASA, jak napsal ten jiný "a"
Mitsi:"Tatí, takže tu fyziku nepotřebuješ? A proč se jí tedy já budu muset učit, když ty jí nepotřebuješ?"

"A tatí, potřebujou popeláři fyziku? Ne? A když

tedy budu popelářem, tak se jí nebudu muset učit?"

"A tatí...."

Upřímnou soustrast...
Není! Svého času mě to docela bavilo. Ale dnes mne živí (bohužel - z hlediska té fyziky) něco úplně jiného a to onu fyziku (ale i chemii a další exaktní vědy) prostě překrylo.
Mitsi: A pak mu vysvetluj, ze "on se to musi ucit"

a ze "je to pro nej potreba", kdyz tatinek si to uz

nepamatuje... Takze neni pak zbytecne se to ucit? 😄
Tuhle chtěl po mně syn, abych mu něco z té fyziky pro základní školy vysvětlil, a při té příležitosti jsem zjistil, že si z toho už opravdu vůbec nic nepamatuju. A to jsem z fyziky maturoval! Inu, stárnu, blbnu, paměť neslouží, zažívaní taky nic moc a o tom ostatním už raději vůbec nemluvím...
Mitsi: nezlob se, ale ze by to nasavani pridalo 47,527 km/h?

Nejsi tak trosku blbej? Maximalne tak 38,285 km/h, ale nad 39 urcite ne.

A 47,527 km/h uz tuplem ne... Zopakuj si fyziku zakladni skoly.
Ještě pro našrota: Kdyby ty tlaky byly tak vysoké, nemohly by být na spojení hadička/trubička prachobyčejné převlečné sponky (většinou dokonce ani ne šroubovací), ale tlakové - šroubované spojky. Pravda, u pár aut jsem to už viděl, ale byly to spíše výjimky a nikdy se to netýkalo "odpadní větve" (vrací nevyužité palivo zpět do nádrže). A k tomu slovíčkaření: Je přece rozdím mezi tím, jestli mám čerpadlo v motorovém prostoru, které "převážně cucá" (dřívější mechanický systém u karburátorových motorů, případně u jednobodového vsřikování), než čerpadlo přímo v nádrži, které "převážně tlačí". MPI navíc mají na "liště vstřiků" regulační ventil, který omezuje tlak v liště na stanovenou hodnotu bez ohledu na to, kolik dává čerpadlo (to musí samozřejmě "dávat" vyšší tlak, než potřebují vstřiky). Kromě toho bývá v systému dodávky paliva "tlumič pulzací", jenž eliminuje tlakové výkyvy v "zásobovací větvi". Uvedený tlumič často vypadá jako "externí čerpadlo" a bývá obvykle umístěn v bezprostřední blízkosti nádrže, takže vypadá např. jako podávací čerpadlo u starších typů Opelů nebo Mazd, které ještě nebylo uloženo přímo v nádrži.
A vůbec nejlepší jsou ty obrovský plastový kapsy na obou stranách kapoty (ale bez děr do kapoty)!!! Odhaduji tak 47,527 km/h navíc.
Jasne, a nejlepsi jsou ty nalepovaci atrapy, ty pridaji az 26km/h.
pro sání je to znát: lidé říkají že i 10 Km/h navíc?
2.O HDi případně i čip dělá někdo? Jednotka je siemens.
Mitsi: k tomu slovíčkaření - nejdřív ho nacucne v nádrži a pak ho po projití tímto čerpadlem tlačí trubkami ;o) Každé čerpadlo nejdřív cucá a pak tlačí ;o) A k těm tlakům - hledal jsem v literatuře: staré vstřikování (např. KE-Jetronic) mělo od cca 360kPa, novější nepřímá vstřikování mají až 12MPa.
Nízkotlaké čerpadlo v nádrži benzín "necucá", nýbrž "tlačí". A v tom je podstatný rozdíl: "sací hloubka" je totiž vždy o dost menší, než "výtlačná výška" (tady je navíc rozdíl výšek minimální a 3 metry vedení - většinou v kovových trubičkách - nic neznamená). A pokud vím, běžné MPI pracuje s tlakem paliva tak do 2 Atm (tedy podle "starých", ale pro někoho stále ještě dobrých jednotek), a na to jedno čerpadlo v nádrži bohatě stačí.
fakt nechlastej tolik
10 Mpa-tak to by mě zajímalo jak by fungoval karburátor.V manuálu escorta jsem vyčetl,že čerpadlo(má opět jenom jedno)dává tlak cca 300kpa a tlak ve vstřikování se drží kolem 100kpa.S tím tlakem jsi to trochu přehnal.
Našrote, poradím ti, zajdi si do prvního většího obchodu s ND, nech si ukázat katalog a hledej palivová čerpadla různých aut s benzinovým motorem. Velmi brzy zjistíš, že 95% aut má jedno palivové čerpadlo, přímo v nádrži, a ceny jsou od 9 do 15tis..
To nízkotlaké čerpadlo "cucá" benzín z nádrže tlakem o pár stovkách kPa, vysokotlaké musí vyvinout tlak u nepřímovstřikového benzínu cca 4-8 MPa, u přímovstřikového cca 10-15 MPa. Pokud by se hnal ten vysoký tlak od nádrže až k motoru (cca 3m - podle typu auta samozřejmě), tak tam budou poměrně dost velké ztráty - proto by tam měla být ta dvě čerpadla.
petous
Dost často se i u obyčejného MPi dělaly dva stupně, podávací a vysokotlaké. Někdy se sdružují do jednoho montážního celku. Více o tom najdete např. na [odkaz]
Já mám sice čerpadla dvě (jedno elektrické v nádrži a druhé, vysokotlaké, mechanické na vačce sacích ventilů - přímovstřikový benz. motor GDI), ale nevidím důvod, proč by to u klasického MPI (nízkotlaký systém) nemělo jedno čerpadlo "utáhnout". Alespoň jsem se dosud u běžného MPI se dvěma čerpadly nesetkal. Tím současně nechci říct, že to není možné - jen jsem se s tím ještě nesetkal, a to jsem měl příležitost se už "v dost MPíčkách vrtat..."
treba Felda MPI ma cerpadlo jedno..v nadrzi
tak to se pěkně pleteš!
to našrot : ještě lepší nadávka je "běž do práce"
Zajímavá nadávka, ten komunistický student... to si musim zapsat... 90% aut má dvě čerpadla - jedno v nádrži to všechno prostě samo přes celé auto neutáhne, stejně jako by to samo neutáhlo jedno před "vstřikovací rampou". Jedno mají auta s mechanickým karburátorem a někdy auta s motorem a nádrží v podobném místě.
Hoši, hoši, mimo závodních aut a tuningových kreatur mají všechna benzinové auta jedno palivové čerpadlo, jeden palivový filtr, jednu palivovou lištu a jeden redukční ventil.

Našrot je někdy moc chytrý komunistický student.
Normální sierry mají vždy 1 čerpadlo.Je to asi kombinované jako podávací a tlakové v jednom.Normální cosworth má 1 čerpadlo umístěné vedle nádrž-ten z roku 90,92 to budou asi mít taky v nádrži.šlo mi o to,že nevím,jaký má tlak paliva cosworth motor.Asi zajedu do Fordu a zeptám se.Minulý majitel tam toto čerpadlo už asi 2x měnil za čerpadlo ze sierry a taky to jezdilo.
1. Pri nastartovani mam otacky asi tak na 5 vterin ve 2000 a pak asi kolem jedne minuty v 1500 otackach, pak je to ok.

2. Pri volnobehu kolisaji velmi mirne (+-50)otacky. Nemate nekdo zkusenosti? Co s tim, nejake cidlo teploty, ci lambda sonda?
Je to ale divné, i když, záleží hodně na vstřikovacím tlaku, takže když bude malý, tak by to teoreticky mohlo zvládnout jedno čerpadlo, ale nevim nevim.
_Beny: Ale jo, proč by ne, já mám úplně první Motronic DME I v BMW 635CSi z roku 1981 a taky je tam jen jedno čerpadlo. Jenom je blbost tvrdit, že je to dvacet let starej přežitek, když se dvěma čerpadlama dneska jezdí půlka aut.
Beny_: rozdělával jsi komplet palivový systém?...
Mám Motronica a k tomu jen jedno palivové čerpadlo.
bober: jediné, co je na dnešních typech vstřikování jíné, je řízení více či méně vyspělou elektronikou. Princip je pořád stejný.
bober: Hele, takhle to má i spousta Motroniců, až dodneška.
to tady popisuješ 25 let starou mechanickou stříkačku K-jetronic nebo L-Jetronic??
bober: proč?
když jsi to psal tak jsi byl asi totálně našrot
Pokud máš vstřikování, tak tam jsou vždycky 2 čerpadla - jedno nízkotlaké v nádrži a druhé "vysokotlaké" před "benzínovým common railem". Výstupní tlaky na "vysokotlakém" čerpadle se liší v podstatě podle průběhu a velikosti momentu motoru - nemyslím si, že by VW a Ford dělali až tak podobné motory.
Potřeboval bych poradit-dělám výměnu kastle za novější rok(jedná se o sierru cosworth),která má palivové čerpadlo v nádrži.čerpadlo je z jiného motoru(1,8i)a nevím,jestli to bude stíhat.Viděl jsem u GTI 1,8 ,2 golfa,že má 2 čerpadla-první podávací a druhé vysokotlaké.Proto by mě zajímalo,jestli někdo nevíte,kolik je tlak paliva u tohoto golfa.Napadlo mě,jestli to neudělat stejně.Tím bych nic pokazit neměl.Díky Fido
Vidím, že Petr rubriku umřel.
ES: pokud jde ot ot klepání, tak to většinou dělají ty krátké "spojovací tyčky" na stabilizátoru a jejich kulové čepy. A vrzání - většinou pružiny v sedlech, což většinou stačí pořádně vyčistit.
Když jsme u toho, tak mě se podobné zvuky linou od zadní nápravy, ale počítám, že tam to budou vytlouklý silentbloky a nejspíš i pomalu odcházejí tlumiče 😞.

Nehledě k tomu, že při rozjezdu slyším od zadní nápravy regulérní vrzání, které zní úplně stejně, jako když se na zadku zhoupnu (rozuměj - opřu o auto a zatížím tak jeho část).

Doufám, že mi někde cestou neupadne kolo 😉).
Hmm, tak to vypadá, že odešel ten vnitřní - tam by měl být takový polohomokinetický kloub typu "tripod" - možná by stačily vyměnit jen ty jeho dotykové plochy (někdy bývá rozebíratelný). Když je špatný vnější, tak se to projevuje jen při zatáčení a nezávisle na "množství plynu", vnitřní se projevuje hlavně při různém zatížení od motoru.
Opel Vectra B 2.0 16v, je to velice neprijemne chroupani, jako by napr. kolo drelo o podbeh. Ta manzeta byla opravdu vadna na levem vnitrnim kloubu. Taky si myslim, ze spis odchazeji ty vnejsi, proto jsem se tady ptal, jak by se to projevovalo, kdyby mi odesel kloub vnitrni. Jo a ten kloub takhle zachroupa pouze pokud couvam, nebo zatacim pri soucasnem brzdeni motorem doprava. Pokud projizdim pravotocivou zatacku pod plynem nebo ji projizdim s vyrazenou rychlosti, je to v pohode. Pri zataceni doleva to nedela vubec nic, at uz mam prislapnuty plynovy pedal nebo ne. Pri prudkem rozjezdu a maximalne vytocenych kolech (doprava i doleva) jsem taky nezpozoroval zadny hluk.
Na levém vnitřním (tedy na nehomokinetickém kloubu u rozvodovky) byla ta manžeta vadná? Kdyby byla vadná na tom u kola, tak je to vcelku jednoznačně kloub. Jinak kloub by to chroupání či klokotání měl dělat vždy, když je pod nevhodným zatížením (tedy vždycky, když zatáčíš tak, že opisuje vnější poloměr zatáčky). BTW: co je to za auto a kolik má najeto?
oprava ... samozrejme ...nemam nohu na zadnem pedalu a MAM zarazeny kvalt
Nemuzu najit vhodne tema, tak pisu tady. Doufam, ze to nikomu z vas nebude zvlast vadit a naopak, poskytnete mi cennou radu. Kdyz zatacim doprava a zaroven brzdim motorem (tzn. nemam nohu na zadnem pedalu a zarazeny kvalt) - napriklad pri projizdeni zatacky vedouci z kopce, ozyva se mi pri zatoceni od leveho predniho kola takove neprijemne chroupani. Stejne mi to chroupe i pri rychlejsim couvani. Pri prudkem rozjezdu s jakkoli otocenym volantem mi to nedela. Pred nedavnem jsem zjistil, ze jsem chvili jezdil s natrhnutou manzetou na levem vnitrnim homokinetickem kloubu (u prevodovky). Manzetu jsem vymenil, kloub promazal vazelinou, ale... nejsem si jisty, zda-li je to opravdu tim kloubem, jestli nemuze byt chyba nekde jinde. Co vy na to, jako odbornici?
A k čemu? 280Nm ti nestačí? Pak ti to nepojede už vůbec - vysoké točivé momenty se dělají akorát pro traktory, náklaďáky a teréňáky, ale normální auta ho nepotřebují. Navíc toyoťácké nafťáky mají max. moment už v relativně vysokých otáčkách (oproti např. skopčáckým dieslům) a přečipování ti akorát hýbe jeho průběhem (tak, že maximum se dává do nižších otáček, protože ve vyšších už by tryska nestačila vstříknout požadované množství paliva), tedy v případě tohoto nafťáku vyhodíš akorát peníze komínem.
Zajímalo by mně, jestli se někdo pokoušel ,,čipnout" motor D4D u Toyoty, dal jsem na ni 17" kola a potřeboval bych trochu větší výkon a hlavně krouťák...Zatím jsem na nikoho nenarazil.
no kdyz spocitas spotrebu TDI a 1.6 16V tak se ti ten servis vrati. Ja bych sel do TDI bez rozmyslu oproti 1.6
Diky za radu, aj mne to tak zhruba vychadza.

A este jedna otazka-ma to TDi Long-life servis ako 1,6?
Praktický dotaz: co je to za auto? Co na to imobilizér? Má to auto imobilizér, příp. i nějaký další zabezp. syst.?

Vodou chlazené turbo - jak které, KKK03 VTG v TDI není.
Původní zpráva: (autor: STAVROS)

Musi se opravdu nechat auto pri dojeti schladit na volnobeh? Dekuju ..... existuje neco jako Turbo timer /mam ho v SI WRX/ ... nechas auto na volnobehu , zatahnes rucku, vytahnes klice ze spinacky , zamknes auto a ono si samo vypne motor po urcitem case, ktery si bud navolis nebo to nechas na nekterem ze 4 automatickych rezimu. Mimochodem i bez toho to neni takovy problem .... turbo je totiz i po vypnuti motoru neustale chlazeno cirkulujici vodou.
No pokud nemáš k žádnému palivu bližší vztah, tak jdi asi do TDI. Ty maloobjemy od VW žerou a nejedou. To vím z osobní zkušenosti. Navíc mám velmi dobré zkušenosti s čipem z 66 na 87kW. Má ho kámoš na oktávce kombi a jede s ním velmi pěkně (oproti výchozímu stavu). 0-100km za 10s a Vmax 202km/h.

Náklady na pojistky se Ti vrátí záhy. Servisní náklady jsou u TDI mírně vyšší (při Tvém km nájezdu cca 5tisíc ročně navíc), ale pokud porovnávám čiplé TDI 66kW s 1.6 16V, tak dynamikou jsou ty auta o třídu jinde.

Pokud ale o čipu neuvažuješ, nejsem vyloženě na straně TDI. Stejně mě to k němu převažuje, ale zdaleka ne tak moc.
Ked sa Hufe vyznas/benzin vs.diesel/ tak mi porad..

Novy Golf Ocean 1,9 TDi 66kw alebo 1,6 16V.77kw Cena,vybava, vsetko je rovnake. ide mi o naklady, poistne, servis.... naj. rocne okolo 25 - 30 tis.km.
Je lepsi dojet posledni 2-4 minuty volneji (tj. ve stavu, kdy turbo nefouka) - to se schladi o 200% lepe, nez nechat auto hucet na volnobeh ty 2-4 minuty, nebo v nejhorsim pripade to ihned po vetsim zatizeni zhasnout.

"Kdyz to honis za studena, mas na 50.000 mrtvolu"

Seriove nastaveni rika neco o tom, ze pokud je voda pod 85 stupnu, bypass by se nemel zavirat uplne, idealni by bylo, kdyby se bzpass ani neprivrel, tzn. za studena by to netlakovalo a niceni by bylo omezeno. To by se zakaznikum nelibilo-tem, kteri jezdi a na zivotnost se neohlizeji.
to magic: napis prosim trosku zasady / pro nas zacatecniky/ jezdeni s turbo autem./ ja mam turbo naftu/. Musi se opravdu nechat auto pri dojeti schladit na volnobeh? Dekuju
Nejsem si tak jist, Thema Turbo 2.0 benzina verde, nalitano 273.000 km, po dvou kradezich, rychlejsi nez zanovni Octavia RS. Kdyby ji neukradli uz potreti (a asi navzdy), urcite by nalitala (nebo nalita?) jeste nejmin 50 bez zasahu. Turbo bylo samozrejme repasnuty na 230.000 km. Zadny nevydrzi vic (vetsina ani tech 200, zpravidla se dela po 150). V Italii jsem videl 164 2.0 V6 TB se skoro 340.000 km a jela celkem slusne..byla tusim za 900 Eur. Jenom repasnuty turbo, zadnej jinej podstatnej zasah. Ted budu na Integrale se skoro 170.000 delat turbo; ne kvuli zivotnosti, ale kvuli modifikaci. Motor ma tlaky jak novej. Jde jen o to, jak se s tim zachazi. Kdyz to honis za studena, mas na 50.000 mrtvolu.
jojo to sednuti si do A4 stacilo, jeste bych se s tim rad projel. Ten interier nadhera, prijemny, razeni slo samo, proste AUDI no 😊
to smarty: ono je to taky o pocitu z jizdy a o komfortu. Jel jsem zase po delsi dobe s Octavkou sluzební 1,9 TDI 81 kW. A je to opravdu hroznej stroj, po silnici to skace jak koza, nejede to, vsechno v tom praska a rezonuje. Ma najeto asi 75 000, takze by nemusela bejt uplne na odpis. Takze pokud nekdo vidite, jak chce nejakej * zavodit v Octavce, tak mu jenom poprejte uprimnou soustrast.
No muj znamej ma superba v 1.8T + chip a porad rikal jaka je to bomba a ze naftu ne-e , kdyz jsem mu basnil o TDIckach. Pak koupil manzelce A4 TDI 96kW a nechce o benzinu ani moc slyset. Jezdi za 5l , tah od spodu jako krava nemusi to honit...
No tak prave koukam na ten Skoda konfigurator a za tech 495kkc je tam snad fakt jen ten motor 😉
matuS
ked my na slovensku to mame na***. posledne crx sa vyrobilo v roku 1998 a my mozme dovazat len auta ktorych vek nepresahuje 5 rokov, cize to by som musel dojst domov a hned nejake CRXko najst aby som to mohol vobec prihlasit. A na to nemam peniaze a ani chut teraz.
Hm... Myslím, že vydrží rozhodně víc, než podobně upravený turbobenzín. Navíc, má 74kW na 96kW (+ ty sračičky kolem = cca 100kW) je základní TDI PD. Vydrží tedy rozhodně dost. Tipuju tak 200.000km. Teď mám nějakých 90.300km, jsou tam nové rozvody. Motor jede skvěle a nemá sebemenší problém s kouřivostí, startováním nebo tak.
To Huf: Co si myslíš o životnosti TDiček? Obzvlášť chipnutejch? Kolik máš nalítáno?
oddie: ale třeba Porsche nebo 120cítka ne... ;o) A než bych u 120cítky tahal dráty od startéru kvůli jednomu měření, tak radši zatlačím ;o)
"Zanevřel" chápej jako "omrzel". Nic proti němu, ale chce to změnu (k lepšímu) 😄
Hernajs Hufe, ty jsi nějak změnil názor na TDI. Jojo benzín je benzín, natož v turbu 😄
Dle včerejšího autorevue.cz má RS mít lepší výbavu i cenu než současná Elegance, prý podpora rychlého prodeje - schválně na to mrkni.
Smarty: No to už je horší. Se 17 kolama zhruba 700 litrů.
Jen nečekej, že v ní bude nějaká cool výbava. Klima, vyhřívání * a podobně bude extra.

BTW, já už na diesel zanevřel. Další bude turbobenzín. Začínám pošilhávat po tatově autě. Podvozek, 18" kola, čip na 139kW a RS TDI s čipem bude jen pomalý čadil. ;o)

Chci auto, které má zvuk.
a za kolik je ? 😊
To Smarty: Alfa 147 1.9JTD 16V-103 kW taky ne ?
btw chipnuty 96kW RS + KN bude cool raketka 😉
Vzadu u motoru??? Já mám motor vpředu, a Smarty taky... Pravda, sám jsem tlaky nikdy neměřil, ve dvou je to pohodlnější - a navíc nemám svůj vlastní měřák, takže stejně vždycky musím někoho otravovat (pokud byste náhodou měl někdo nějaký navíc, za nějakou zbytkovou cenu, nepohrdl bych 😊)) ale musí to být rozsahem na diesely).
K tomu točení motorem, když jsi sám - vezmi kus drátu s krokodýlkem, cvakni jej na startér, a při měření jej prostě připojíš na baterku, nebo někam, kde je plus. Koumáci s luxusněji vybaveným měřákem to mají na tlačítko...
no presne ty penezni hodnoty nevim, myslim ze jsem se s nim v zime bavil kolik a tak... ale jenom gumy stoji 25kkc 😄 No a kde to nasel? Kdo hleda ten najde 😊
matuS
smarty> krasna crx. ake je to stare? odkial to za 160.000 zohnal?

kurnik ale ta uprava za 200papierov sa mi zda strasne draha. ma tam aj nejake upravy motora?
A nemáš tam třeba někde zapomenuté kladivo? ;o) Jinak, jestli jsem to správně pochopil, tak to dělá jak na volnoběh, tak na vytočený volnoběh (obojí když auto stojí i jede), tak při rozjezdu, ale musí se při tom točit volantem? A je jedno na kterou stranu? A určitě jsou to akustické rázy? Může třeba lupat v čepech, ale to je slyšet spíš u kol a na volantu cítit.
oddie: když měříš prastarým zařízením, které vzdáleně připomíná tlakoměr na pneumatiky, stojíš u auta vzadu u motoru a jseš sám, tak si zkus točit motorem jinak, než že zařadíš nejvyšší převodový stupeň a auto tlačíš ;o) Takhle jsem to myslel rukou, případně pokud je motor venku, tak si přiděláš třeba na setrvačník nějakou páku a točíš taky. A s tou otevřenou škrtící klapkou: pokud ti jde jen o komparativní měření, tak nemusí být úplně otevřená (nikdy není taky úplně zavřená).
Pánové, mám problém a v téhle rubrice jsou prý samí odborníci 😄

Tenhle problém mi nejsou schopný vyřešit ani v autorizovaným setvisu. Když manévruju při pomalé rychlosti, tak se mi náhodně ozývají z motoru akustické rázy. Vycházejí ze sání vzduchu. Ten zvuk by se dal přirovnat k otevírání šampusu 😃 Zdá se, jako by to mělo nějakou spojitost se servem, protože se to projevuje jen při otáčení volantem. Ale to mi hlava nebere, protože servo je poháněné řemenem a nemá žádný vztah k sání.Jo a projevuje se to nezávisle na zatížení motoru i otáčkách. Tak kdybyste měl někdo nějaký tip, tak předem děkuji ... Je to Mazda 323F, r.v. 1997, motor 1840 ccm
to ted neresim 😊
No, myslím, že ta aktuální Hufova verze je zajímavější, než RS. A kdyby ti to nechal za nějakou dobrou cenu... Servis to mělo dost dobrej, tak co. Ho trochu pošťouchni 😊)))
[odkaz]

Fakt pekna, na obrazcich se muze zdat ta fialova hnusna ale ve skutecnosti je to nadhera. Btw cena puvodni byla asi 160 + asi 200 prestavba... to docela jde ne?
HUFovu ? ne-e 😄 Kdybych si mel ted vybrat, tak Fabii RS za tech 495kkc.. uvidime jesti za ty prachy bude, ale myslim ze mozny je vsechno, jenom aby co nejrychleji prodali tech 2500 ks a pak to zvednou na 650
Smarty: to jako, že koupíš tu Hufovu? 😊)) To je nejjednodušší a nejefektivnější přestavba, koupit jiné...
Kdo: taky se nějak nemůžu dopočítat, ale hlavu si nad tím nelámu. Nějaký měření tlaků mi je v tuhle chvíli docela *, včera mi fest začalo téct vstřikovací čerpadlo, takže už jsem byl pro nové (staré 😊)) a odpoledne jej tam jdu sápat. Brr, vůbec na to nemám náladu...
Stiratka byly komplet vymeneny za nove a olej stale mizi. Premyslim o prestavbe na TDI 😊
c: sakra, sem se zamotal do zlomků 😒( Ňák se nemůžu dopočítat 😃
kdo: No abych byl tak trochu spravedlivý tak bych řek, že ty, oddie a já máme tak každý 1/4+1/3 z té 4/4 ten zbytek bych dal našrotovi 😄
c: jasně 😃, doufám, že moje dala aspoň za 1/4 standardní unifikované hlavy 😃
oddie:kdo: "ó děkuji za doplnění, já hlava děravá tady nad tím příliš nepřemýšlím" sem si s dovolením dovolil použít patříčný citát z Mrazíka od oddieho abych to měl kratší-tedy to psaní 😃). Na to odpojení paliva u benz-stříkačky jsem taky pozapomněl i když takových pár protočení nemůže poškodit KAT, jelikož se směs stejně při kompresi u ostatních válců vyfoukne ven otvorem svíčky. No a ten filtr ? až takovou roli zase nehraje, je hlavně důležité aby byly tlaky v jednotlivých válcích vyrovnané v předepsané toleranci a případný celkový pokles tlaků byl taky v toleranci. No vidíte pořád platí "víc hlav-víc rozumu" 😄
smarty: pokud naměříš na některém válci znatelně menší tlak pomůže, když do toho válce nastříkneš třeba injekční stříkačkou cca 20ml motorového oleje a budeš měření opakovat. Pokud se tlak zvýší, jsou vadné těsnící kroužky (olej eliminuje netěsnost kroužků), pokud ne, může být vadný ventil - podpálený, nebo netěsný - seřídit vůle. S úbytkem oleje však komprese, potažmo výkon nemusí souviset, mohou být poškozené jen stírací kroužky, nebo gufera na ventileh. Pokles výkonu a úbytek oleje mohou zapříčinit na sobě nezávisle jiné poruchy. Oddie: filtr sání jsem nesundaval.
problem je opravdu v nadmerne konzumaci oleje a subjektivniho pocitu slabosti motoru...
c: kdo: ó děkuji za doplnění, já hlava děravá tady nad tím příliš nepřemýšlím, takže na ten plný plyn u benzínu jsem dočista zapomněl (jinak by byla zavřená škrtící klapka a naměřilo by se prd, že 😊)) U dieselu je to *, páč ten klapku nemá... Ještě drobnost, při měření tlaku sundaváme sání (fitr), co vy?
"c" byl rychlejší 😄, jen upřesním, že musíš vyndat buď svíčky u benzínu, nebo vstříky, nebo žhavičky u dízlů a to podle toho, kam našroubuješ tlakoměr, páč jinak nenafoukáš nic 😄
😃 rozhodně točit startérem, neumím si představit, jak rychle bych musel točit motorem rukou, abych nafoukal nějaké měřitelné tlaky - zvlášť u dízlů. Rozhodně odpojit přívod paliva, u benzínů s katem hrozí jeho zničení po nastartování, při měření dát plný plyn a samozřejmě teplý motor. Teď mně napadlo, že když jsem pomáhal synovcovi s Favoritem, tak tam doporučovali v servisní knížce propojit (třeba startovacím kabelem) vývod z vysokonapěťový cívky na kostru, aby se prý odpojilo zapalování, což mi přišlo trochu drsný.
"Točí se startérem. Není důvod, proč to tak nedělat." Chtělo by se k tomu dodat, že točít startérem je jediný způsob jak spolehlivě změřit tlaky. Originální soupravy pro měření tlaků jsou vybaveny tlačítkem na startér přímo v rukojeti měřáku. Pro větší legraci by se chtělo dodat "u benzíňáku s plným plynem a dýzlu může bej i bez" a samozřejmě vyndané všechny svíčky-nebo vstřiky, aby se motor lehce protáčel a nenasával palivo respektive u dýzlu se samosebou do motoru nic nevstříkne.
Chceš nechat měřit tlaky na té své 1,4? To mi přijde jako zbytečnost. Měření tlaků má smysl spíš u starších víc jetých motorů, a především u dieselů - tam na tlacích totiž závisí to, jestli vůbec nastartuješ. U benzínů to tak kritické není. A pokud bys měl na tom nějakou vážnější závadu, kvůli které by nějaký válec měl tak slabý tlak, že by to jelo špatně, muselo by se to projevit i jinde - např. zlomený kroužek velkou spotřebou oleje a intenzivním foukáním z odvětrávání klikovky, špatné těsnění zase foukáním do vody... I když, takhle na dálku je to jen věštírna, servis ti vždycky řekne víc.
ok, necham to vyzkouset... dik za rady
Točí se startérem. Není důvod, proč to tak nedělat. Akorát se odpojí palivo, např. u dieselu stačí odpojit chcípák...
No takze jak to je ? 😊
No tak to je cool na Sequana tuning webu: "Upozor?ujeme všechny zákazníky oklamané p. Jurá?kem ze Znojma, který se

údajn? neoprávn?n? vydává za jednatele ?i technika fy ABW-SEQUANA-TUNING s. r. o., že se mohou

p?ipojit k

trestnímu oznámení ?i sv?dectví. Volejte xxx"

A odpoved toho Juracky na muj mail: "Dobry den pane, nase uprava je v yasade mozna vyskouset ale

neznam jedineho zakaznika kteremu by se uprava nelibyla, vykon je

citit v celem rozsahu otacek a hlavne jde o to zese odstrani to

neprijemne cukani a navic kr. moment nabzha krasne odspodu, auto

ma vyssi max. rychlost a da se to udelat i vymenou rj, uprava je

na 2-3 hodiny, nebo na pockani, volejte xxx p. Juracek /

reditel ABC CR."
Našrot: pán je srandista, s tím měřením tlaků. Viděls vůbec někdy na vlastní oči, jak se to dělá? Chtěl bych vidět magora, kterej s motorem točí rukou... to schválně řeknu na dílně klukům, ti se zas poserou smíchy.
Turba stojí okolo 40 a repas. okolo 20 KKč (repasované prý jako nové, dle inf. servisu) - KKK03 bypass, ceny EU Dealer Škoda.

S úpravou Seatu opatrně, zeptat se u někoho, kdo to opravdu ladí, kvalita komponent (i cen) je v pořadí Audi, VW, Škoda, Seat.

Ad pal. pocitac MFA: melo by to byt stejne (u soucasnych modelu), zmenit konfiguraci v panelu + privest do svorkovnice prepinac, to neni tak snadne.
smarty: asi myslíš komprení tlaky - to zjistí v podstatě akorát jestli ti těsní "válce", tedy poruchu na těsnění pod hlavou, pístní kroužky, propálené ventily nebo písty atp. Měřák na tyto tlaky by měl mít každý automechanik - jednoduché zařízení, co se strčí místo svíčky (případně vstřikovače u dieslů) a otočí se motorem (rukou, ne nastartováním!) a pak se naměřené hodnoty porovnají. Pokud chceš ovšem jen tak pro svojí jistotu "baj voko" zjistit, jestli je něco v nepořádku, tak stačí nastartovat, otevřít víčko od oleje a ucpat výfuk -> motor by měl chcípnout.
Smarty, abctuning je nějakej trhnutej bývalej dealer abw, osumnáctiletej pašík s duševní poruchou - nedá dohromady slovosled ve větě, co se vydával do nedávna za abw seguana tuning. Info o tom najdeš na webu abw.
to smarty:Já jsem ho objevil na stránkách UR tuning.Jsem z Děčínska.Email skoromcrae@centrum.cz
BTW nevite nekdo jestli se da nejak otestovat jestli je ten motor vykonove OK? asi brzda kdyz si to tak uvedomuju. Nekde jsem zaslechl neco jako "tlaky"... co vy na to? Stale mam pocit ze ten muj motor nejak netahne 😞
Taky by me to zajimalo !!!!! Videl jsem to u toho ABC tuningu v Brne. Psal jsem jim takze kdyz mi das email tak ti to preposlu. V podstate jsem se ptal jestli se to da treba za poplatek vyzkouset... ale nevim nevim, Michl motorsport mi psal ze to netuningujou protoze to proste nema cenu. ABC mi psalo ze je to poznat, hlavne odspodu (coz by bylo skvele!!!), ale zase jim moc neverim, chcou prodat co muzou ze 😄 (navic ten co psal odpoved asi moc cesky neumi 😊) ODKUD JSI???
máte to někdo na Fabce,Ibize,Polu? Má to cenu?
Máš pravdu,mám sportku na 16 kolech a je vsoká přestože má být oproti standardu o něco nižší.Cupra by byla fajn,ale pro mně chudáka 😄 invalidu drahá.Ale dej vědět jestli si jí pořídíš.
to Huf: aby te potom nestvalo, ze musis porad premyslet jestli dojedes k dalsi benzince, to znamena jet pomaleji, rozumeji atd. Mne tky moc netrapi co to zere, ale kdyz vim, ze bych pri stejnem stylu jizdy mel spotrebu dvakrat takovou. Na nadrz se da ujet 800 km ale i 300 km.
Ne! Naftu už zase ne.

BTW, Mini 1.6 kompressor je cool!
to Huf: a co treba ten Mini Cooper? Ten by mohl taky pekne jezdit. Do niceho ojetyho a rychlyho bych asi nesel mam z toho moc strach.
to Huf: jestli za 600 tak to jde, s tim zavodenim to jsem myslel tak , ze u nas tady jeden manik chce obcas zavodit - jezdim s kolegovym BMW Z3 cabrio. A mas pravdu ma v tom naftak. Asi 130 PS.A ty chces tu Cupru v nafte? Jestli neni lepsi koupit PD 96 kw a nacipovat to na 110 kW nebo tak nejak.
Těžko za obdobný peníz. Ibiza Cupra R bude v základu za cca 600.

BTW, nerozumím Tvému výroku ohledně závodění. To jako, že závodíš s mazdou 6? Navíc, Ibiza Cupra R bude až koncem roku. Teď jsi závodil maximálně zase s turbodiselem ;o)
to Huf: v mem uzsim vyberu bude za obdobny peniz Subaru Impreza WRX, mysim,,, ze je to lepsi volba.

U Seatu by mi asi vadila vlastnost vozidla na nakupy. Obcas¨chteji majitele techto tuning Ibiz se mnou k me velke legraci zavodit.
Jestli je to plexi tak by to mělo jít zubní pastou
Jinak, Ibiza je pěkná. Mám zálusk na Ibizu Cupru R. Sice ještě nevím, ale je v užším výběru. Akorát je vysoká, jako koza ;o) Snížit!!!
Tlačí jako nové a to mám dnes (až do zítřka kvůli ND - hydraulický napínák rozvodů tekl) auto na velké prohlídce = 90.000km najeto Hufem za 23měsíců. To s čipem a KN.

Každopádně prozraď, kolik ten Tvůj kámoš, pakliže již neměl toto v záruce, za turbo platil. Pak Ti já řeknu, za kolik jde legálně, avšak ne v servisní síti VW group, koupit ono turbo do TDI 110PS s VTG. Nebo to řeknu hned. 18tisíc s DPH ;o)
Divil bych se kdyby jsi to měl zvlášť,já mám Ibizu 3 dv. a to je vlastně převlečená Fabka.Ještě dotaz,jak jsi na tom s turbem? Proč se ptám,kamarádovi odešlo na netuněné 110 oktávce už 2 krát
pokud na tom plexi nejsou hluboké rýhy, tak to jde vyleštit. Kup si pastu na leštění displejů mobilních telefonů a přešudli to...
Dík. Nevěděl jsem, co máš za auto. Na rencky to šlo zvlášť, ale fakt je, že u Fabky je to taky komplet...

Tak to bych se na to fakt vysral.
to HUFNAGL: maš moc pěknou Fabku a smysl pro humor😄U dealera (Seat) mi řekli že to lze koupit pouze komlet i s přístroji za 12500😒 A to je alespoň na mne hodně
Já vlastně taky. Za 3 týdny má mé auto taky 2 roky.
Ja to budem mať o pár dní dva roky, na HDI. Čo má byť, čo chceš vedieť? Prečítaj si toto fórum dozadu a zistíš, že tých áut je habadej. Jednoducho nie je o čom písať. Funguje to, z titulu čiptuningu žiadne problémy, osobne môžem odporučiť každému záujemcovi, netreba sa toho báť.
Neodsuzoval bych Kerschera za to, že není dost starý. To je dost ubohá myšlenka ;o)
Jo jo. Krycí plexi je často poškrábané. Myslím, že to nějak efektně a levně vyřešit nejde. Buď se smiř s tím, že je to běžné (a nikdo se nad tím tudíž nepozastaví), nebo si řekni, že je to spotřebák a kup nové ;o)
Podvodníček už zase píše přes anonymizer, no jo, na mé stránky to zkouší taky via anonymizer. Falešný doklady? Co to je? Horší je, že někdo ... nedává doklady a natvrdo to nabízí bez papírů, viz Autiokomplex CZ s.r.o., k tomu jsou důkazy. Ad Kerscher - pokud víte, kolik je panu Kerscherovi let, je vám jasné, že on autorem tuningových čipů s největší pravděpodobností není, jde o dealera. Zkuste psát o motorech a ne o blbinách!
Nemáte někdo zkušenosti se škábanci na krycím plexi nebo skle přístrojů? Dá se to nějak např. rozleštit?Za dobrou radu předem dík.
WV Brouk Pana Kerschera, to je on? [odkaz] Co se tyka skryteho webu, pak v DNS jsem nasel kerscher.dekerscher-motoren.dekerscher-tuning.de a v zadne domene neni zadny specialni web pro dealery, jde tedy spise o stranky v nejakem skrytem adresari na vyse uvedenem WWW. Pokud by se nekdo chctel hacknout k Kerscherovi, pak zrejme pres router.kerscher-tuning.de 195.8.250.50, pripadne mu hacknout postu brutusem, pres pop.kerscher-tuning.de:110, treba tam bude novy software. Pote, co se dostal lamer do centraly CME {CNTS/Nova TV}a ukradl 8GB posty ... A ted vazne: je tu nekdo, dko ma upravu motoru uz alespon 2 roky?
JDI DO * ***E z červenou koktávkou!!! Všichni už dobře vědí že seš nejchytřejší,nejlepší,nejrychlejší,nejhe… a nejvychcanější internetová dylyna z Hradce, výplod přestárlého semene úchylného tatíčka, ketrej oba syny pojmenuje stejně - Vladimír!
to bude legrace...
já pojedu asi v příštím týdnu do prahy,tak snad bude čas a stavím se 😄
No a diskutoval jsem špatně...já jen reagoval na to co napsal,jenže on vytrhoval z kontextu některá slova a sranda je,že u věcí,které seděly přesně jak si on myslel,tak ty posléze vynechával...nejhorší je,že se taky jmenuji Petr 😒(( I když jsem se nejdříve jmenoval jinak 😃)
však už na to kašlu.Zjistil jsem co Vy už jste zjistili dávno.Já to jen sledoval a nedalo mi to,říkal jsem si přeci to není až tak velký magor,holt zkutečnost je jiná 😒
Harry: dají, v určitých mezích. Ale sem bych to netahal, tady ti o tom nikdo neřekne. To je spíš na osobní pokec 😊))
Myslim, ze kluci z financaku to zvladnou u kazdyho se najde par falesnejch dokladu a u Petra, resp. u jeho maminky jich bude pozehnane, tim sjem si jistej.
harryp: Mě je Petr volnej, stejně jako X dalších lidí

(prostě anonymní postavička z I-netu). Ale dobře

se právě bavím u urputných snah s ním diskutovat --

třebas jako jsi předvedl ty 😄
Dají se nějak rozumně změnit převody v převodovce?Na jednom autě mám relatívně dost "táhlou" převodovku,což je fajn na delších cestách,ale zase jízda s tím je trošku o ničem.

Jo a ještě jeden dotaz.Slyšeli jste o nějakých tlumičích na Octávku,které během jízdy reagují a mění své vlastnosti?Nejsou jen pro škodu,ale prý se tam dost používají...?
😃)) mexi,on tomu strááášně moc rozumí.Vypadá to tak,že leží mezi kupou "odborných časopisů" a zákoníků,tudíž to u něj bude mít kontrola hodně těžké..bude muset být hodně otrlá,aby to zvádla.
Na to ze mu to cuka, tak ti demagog petr odpovi, ze uz si to opravil, tak je moc dobrej!!! Fakt s nim nediskutuj nema to smysl.
Oddie děkuji.Na druhou stranu do Prahy často jezdím v rámci práce i soukromě...
BoB_ no už asi každý si tady "pokecal" s Petrem a pak toho nechal..vsaď se,že když mu budeš jakkoli oponovat,že se mu to nebude líbit... 😃)
Každý tady rozumný člověk již dávno ví jaké mám auta.A to,že jsou stará neznamená,že jsou špatná,pomalá a bůhví co...mi stačí 94kW na cca 850kg a max. rychlost někde kolem 210...dynamiku na tak satré auto to má taky celkem dobrou.Mimochodem není všechno jen o výkonu (tvoje auto je asi mnóhem lepší?),ale taky o tom jak s tím umíš jezdit.Jinak mi to necuká jako někomu 😃)
Ty se di venovat tvojemu chiptuningu a tes se na navstevu financaku, prave jsem je objednal 😄.
BoB_: Harry není z Prahy, to jen tak na okraj...
Ti pražááááci... To byla tedy diskuze 😁
Manager Harryp domluvil, a jde se věnovat ojetinám! Hurrá.
Oddie už na to seru.Očividně to nemá cenu.Napíšu,že jsem si myslel,že to tam je a ten * to úplně převrátí.Nechal jsem se nějak oblbnout a proto jsem reagoval,ale abych mu něco psal několikrát (třeba typy aut) na to se můžu vykašlat... 😃) Raději jdu pořešit ty brzdy.. 😃
Harry (7021) - ještě jsi nezměnil názor???
Opravdu nevím, co by manažerská smlouva reprezentovala v ZP, když se jedná o vedoucího pracovníka, manager = od slova řídit, vést, vedoucí pracovník, to tam již je. Jenže v Česku se říká Manager komukoliv, i tomu, kdo neřídí ani lidi, ani procesy, a to budeš asi i ty. Nebo řídíš lidi anebo procesy? 😃

V tom tvém textu se fakt neorientuji, tak jenom krátce, myslet znamená ho*no vědět, tak nepiš "MYSLÍM".

Ono je to jednoduché, když někdo napíše volovinu, třeba GARRET, stačí to zadat do Googlu a Google tě sám opraví anebo kombinace VTG a Borg turbo, že... Spousta věcí na Internetu stále není k nalezení. Pokud jsem to pochopil, tebe detaily nezajímají tak do nich neryj, a dej duši klid.

Btw. "zdroj: internet" je pejorativní označení pro toho, kdo přebírá cizí obsah bez uvedení zdroje.
Sériový flashing NENÍ normální věc (tj. ve smyslu, že se to tak u nás v ČR běžně dělá), ale to ty neuznáš.
Proč bych to psal.Každý teoretik i praktit tady ví jaké ty mé auta jsou,protože jsem je zde uvedl!!Nevidím jedinný rozumný důvod zrovna tobě něco několikrát opakovat,hlavně ve chvíli.když si mě tady jebal,že se Hufa ptám na pneu (na což jsem se dle Tebe ptal již před rokem), i když úplně jinak...jenže to Ty nepochopíš 😃))

Nepsal jsem ani omylem,že to tam je ( v tom ZP).Přečti si to znovů ptačí mozečku (psal jsem že jsem si to myslel,že už to tam je!!!Né,že to tam je! a to je dost podtstaný rozdíl).A to si myslíš,že zvyšuje hodnotu tvých příspěvků.Když uvedeš zpětně nějaké číslo?! Asi neumíš logicky postupně dodávat informace...hlavně,že umíš dokonale kopírovat.Doufám,že Tě brzy někdo chytne,že mu kradeš obsah webu,to pak bude kopa legrace 😃)A nebudu se smát sám....Mimochodem,po mě tady chceš abych uznával co jsem ani neudělal,protože neumíš číst,ale po Hufovi nebo Magicovi chceš.aby řekli,že tam není to či ono,přitom třeba Huf jasně uvedl.,že to viděl na vlastní kukadla...nemám důvod mu nevěřit a to i přesto,že ho neznám a taky proto,že používá v komunikaci sprostá slova ap. (ono to tady s tebou ani jinak nejde)jen bych chtěl vědět co bys dělal,kdyby ten "zdroj: internet" nebyl ?Bys neměl žádné informace,protože do očí by Ti je nikdo neřekl 😃)
nepotřibuji Tobě ani nikomu jinému nic dokazovat.Já psal,že je to normální věc,to,že to stojí balík peněz je věc jiná!!A to,že to tady nikdo nedělá nevím,poněvadž se o to nezajímám.Mi stačí,když tadsy budou lidi,kteří opraví auto když se pokazí a nebudou umět dělat toto "po kabelu" K čemu je to taky dobré?Není problém si udělat v jednotce kontrolu zda nebylo něco upraveno nebo upraveno a poté vráceno zpět,takže Ti k ničemu neprospějem,že je to po kabelu a nemusíš vytahovat švába ap.Mimochodem takové Flashování a věci s tím spojené jsem dělal nejen na ISŠE,ale i poté,takže trošku vím o čem to je.Však já s tebou nediskutuji,jen odpovídám na tvé doměnky...stalo se to mou zálibou 😃)
Místo 10x o tvém autě jsi mohl napsat "ano, mám ojetinu" konec. a ne 10x, že jsi to už psal 😄 Přestalo mě bavit se handrkovat o hov**ku.

Btw, nevím kde v ZP jsou manažerské smlouvy, tipuji že nikde a pokud chceš reagovat, uveď konkrétní č. paragrafu nebo si raděj běž hrát se svými dětičkami. Ostatně já vždy při odkaze ciruji nebo uvedu číslo příspěvku, milujeme odkazy typu: "Zdroj: Internet".
Milý Harryp, pokud mi ukážeš jedinou firmu, která tady v ČR dokáže sériově programovat (Flashovat bez otevření ECU, po OBD kabelu) Eepromy na _libovolný_ model auta (ne jen na jeden typ nebo na dva), tak ti zatleskám! Zjevně nevíš která bije (co na těch str. je popisováno). Tyhle krabičky stojí zhruba okolo 300 - 600 KKč. 😄

Já nic tůnit nechci; ta stránka je ojedinělá, obávám se ale, že je tam jen kontakt do Němec. S tebou asi nejde rozumě diskutovat, bohužel.
Dovedl jsi mě Petře k tomu,že jsem se na to podíval.A již s první strany jsem se dál ani nedíval,protože mě rozesmály hlášky hned na ní.

100% spolehlivý (jak kdy),rychlý (co by na tom mělo být pomalého,každý "trošku" elektronik to dokáže odhadnout) a hlavně lze vrátit do původního stavu (no to bys mohl sám ze zkušenosti říci,že to není jen tak 😄 Ale taky už to nevrátí do podoby jak to bylo!Protože už bude mít třeba motor zvýšené opotřebení.Spíše ale nechápu,že jsi k tomuto ještě sám nedošel?Principy znáš,jen to převézt do praxe!Co Ti brání? Pak budeš v balíku a můžeš tůůůnit motory pro vlastní potřebu a pro svou neukojitelnou zvědovost 😃
Ty jsi opravdu ***,jasně jsem psal,že jsem si myslel,že jsme v tomto státě již dále a "manažerská smlouva" již má v zákoníku své místo!

Mám i fotky a dva jsem viděl i na "vlastní oči" nemám potřebu mlžit ani to nijak zkreslovat.Jedinné co nevím úplně přesně je,po kolika km se to přesně stalo.

Blbče...psal jsem,že jsem to tady uváděl již dříve.Dokonce i jaký přesně motor ap. Uváděl jsem dva typy aut,které v současné době vlastním...tak nevím v čem mlžím?

Aha a co bys tam chtěl mít?Myslím v těch časopisech.Asi těžko budou výrobci uvádět podrobnosti,které bys ty čekal...a asi to tak má i být.Každý znás má nějaké fígly a myslím,že né všechny a všichni zveřejní třeba v tom časopisu.

No tak když znáš základní principy,tak proč pořád studuješ všechno kolem chipování,hlavně ve chvíli kdy už máš vlastní zkušenost...jen ze zvědavosti? To mi nějak k tobě nesedí 😃)

Sorry za ty "sprosté" slova,ale bohužel Ti všichni co to Tebe pořád rýpali ap. měli pravdu v tom,že Tobě se musí všechno několikrát opakovat 😒(( jako třeba s tím jaké mám auto.Doporučuji si přečíst pár příspěvků zpět a najdeš to!
Manažerská smlouva je zpravidla druh prac. poměru v závislé činnosti (tedy podmnožina), viz zák. práce (ten přímo nedefinuje pojem Manažerská smlouva, ale definuje povinnosti normálních a vedoucích zaměstnanců viz § 73-4. Pořád je to klasicý prac. práv. poměr a to jsi nejprve popřel. Argument, že to sem nepatří beru, ale snad jsem v tom udělal trochu jasno? Běžně lidi nevědí co je OSVČ a další.

6. znáš několik případů, to jsou jen řeči v hospodě, jak jsem nastínil, je to nesmysl tak, jak jsi to popsal (trocu zvýšil tlaky) a jistě se shodneme, že lidi toho namluví. Zavařený písty proč ne, to se stává hlavně u dieselu když se nastaví moc paliva.

7. no nevím, co myslíš, ale protože se nebráníš jen mlžíš, je téměř jisté, že máš ojetinu, nic proti

8. k časopisům - v nich se stejně nic než povrchního nedovíš, tedy zatím mi to tak nepřišlo, pokud tě nezajímají mapy a tedy nic do hloubky, tak proč o nich ku*na stále píšeš?

Já jsem měl knížky typu Jak věci pracují a podobné, pro děti kde byly rozebrány podrobně stroje a zařízení, principy běžných věcí, no a zájem mi zůstal 😄 Myslím, že tady by se lidi mohli zajímat, jak to funguje a jak to ti tuneři dělají (bohužel většinou v ČR dělají jen to, že se naučili pájet EEPROM čip)

Mrkněte se na www.hostalkovy.cz/tuning - bez pájení a zakládají si na tom. Ta mašinka je ale pěkně drahá. Nevypadá to, že by to někdo v ČR aktivně provozoval.
jo ještě podotýkám,že tam na ty pneu jsem použity origoš obyčejné ALU kola o "normálním" rozměru 😃) Dle velkého TP je tam mám povoleny.... 😄
1,všichni tady ví jaký jsi zhrzený zákazník ATXxe díky jednotce...

2,Aha a kdo hledal,že jsem se před rokem ptal na pneu?Já???? to si piš,že né,ale TY ANO!!!

3,Já hlavně nesnáším čím dál více Tebe 😃) Né proto,že bys třeba lhal nebo podobně,ale proto,jak vytahuješ věci z kontextu a za ty Tvé doměnky...dříve tady někdo psal,ať už to neděláš a třeba tady bude fajn diskuze...nějak to nevychází 😒

4,Já jen reaguji na Tebe,to že použiji pro Tebe asi cizího slova je druhá věc.Ty snad chceš jakékoli omluvy ap. písemně nebo snad ještě nejlépe v televizi,třeba na Nově...

5,Ty jsi opravdu blb.Psal jsem snad jasně,že to tak asi je.Manažerská smlouva je trošku odlišná,od normálního HPP tudíž jsem myslel,že to nemá nic společného...ty jseš dobrej a strašně tomu rozmíš,tak jsi to napsal.

6,Ano u znám několik případů.O auta se dost zajímám protože to je prostě "dospělá hračka" a díky tomu ,že denně pracuji s lidmi,tak se bavíme třeba i o autech...nechci to tady uvádět z několika důvodů,ale to nemá nic společného s Tebou,prostě se to stalo a jsou udělané i fotky...

7,Se nedivím ani zpětně,že používám takové slova..myslím,že už jsi tak daleko,že víš co se dělá....

8,No beru to dle toho se tady psalo.je mi fuk co děláš.Nikde jsem neřekl,že stavíš auta...a asi i hodně lidí je rádo,že ani jedu z těchto věcí neděláš 😃 té poslední větě,se musím jen zasmát..protože potom teda nevím co denodenně dělám 😒 a za to jsem vlastně placený.. 😃) Asi jsem ale proti tobě špatně placen,protože nemám Ochcávku jako TY...😄

9,Psal jsem přesně co mám za typ auta.Tak si zjisti kdy se tyto auta vyráběla 😃) Tuším,že ostatní tady ví co to jsou za auta 😃) (uváděl jsem dva typy)

10,Nemám potřebu čumět na mapy.I když se dost po nich te'd dívám,protože si vybírám letní dovolenou 😃 Snad nikdo (sorry jestli se pletu) tady nečumí do map jako Ty...

Nemám VW motor a ani mě to nějak nemrzí 😃) Nemusím mít a znát všechno...

Toto je poslední polemický příspěvek,raději bych si tady četl o autech,ať nemusím kupovat "odborné" časopisy 😃 to bych pak ušetřil relatívně dost korunek a třeba si "našetřil" na auto s VW motorem a udělal nějký ten daletuning 😃
z vlastní zkušenosti mohu říct,že i pneu 195/50 R15 v 205 GTIčku dělá hlavně vzadu dost velké problémy...vejde to tam tak tak a to není "šílený" rozměr...😃)
1) o nějaké jednotce tady píšeš ty, a ne já! Já jsem to zde dávno uzavřel.

2) abych něco hledal o tobě a proč? Je mi to fuk. ATX to monitoruje a mi to spočítá jak mi pohrozil.

3) ad. nesnášenlivost, to znám, tihle lidi nesnášej vše, čemu sami nerozumí, nehodlám to rozebírat, konec.

4) jasně, než bys napsal - splet jsem se, tak mě radši napiš cituji "si blb". OK, i takoví jsou mezi námi.

5) Aha, tak už připouštíš, že nevíš? Nevíš co je to OSVČ? Tak na to už nereaguj, ano? Fakt to sem nepatří, nevím kdo tu mahroval že je manager.

6) několik případů?... hm, nebo jsi četl cimbu stránky kde o tom píše, docela by mě zajímalo jak tvrdíš, že někdo (KDO?) _trochu_ zvednul tlak a _po_pár_stech_kilometrech_ se zavařil motor, to bych chtěl vidět, to to _trochu_ bylo asi pořádně a ne maličko. Věz že ATX zvednul z 1500 na 2400 milibarů a to je po odečtení atmosférického tlaku skoro o 300%!!!

7) jaké části pokovují ("ty *", to už ti došly argumenty že zbyly nadávky?)?

😄 nic nestavím, ani auta ani PC, ty lháři jeden (ne)anonymní, takto pak vznikají fámy a drby, jeden dement si něco vymyslí a napíše to. Ty nejsi zcela určitě manager.

9) když si víc jet nezkoušel, mám pravdu že máš ojetinu? Tam jsem také měl strach to osolit, člověk si říká že co kdyby uletělo kolo atp. když neví kdo s tím co předtím dělal? To máš GTI golfíka? Jo já jsem jel se spotřebou pod 5 litrů ale běžně jezdím za 9L/100. Když šlápnu plný plyn, je tam 39L.

10) grafy a mapy jsou kolem? Jak jsi to myslel? Nebo v kolech?! Jestli chceš vidět nějaké mapy mrkni www.andywhittaker.com/Audi/ecu/ a na (namerene) grafy z bloku dat treba

[odkaz]

Jestli máš VW motor, tak to je i pro tebe.
To souhlasí, šířka ráfku (pokud je vhodný k použité pneu a ne třeba širší než pneu-což se nedoporučuje a je zakázáno!) nemá vliv na vylezlost z blatníku, rozhoduje jen ET + š.pneu ty praktiku. Už sis stáhl Tirecalc a došlo ti to-
Cool down. Raději se mrkni na to, jak se ztrapňuje v tématu "pneumatiky". Myslí si, že šířka ráfku nemá vliv na jeho vylezlost z blatníku... 😄))

Holt teoretici typu Ctrl+C, Ctrl+V mají jisté nevýhody ;o)
Alespoň te'd víš jak moc je můžeš "rozehřát" 😃) Asi budou ze stejným materiálů,ale v úplně jiném poměru.By mě zajímalo jaké grafy a mapy jsou v těch kolem a jak moc by šly upravit? 😃)
Ty *,ale rozumný tuner ví,co si může k těm materiálům dovolit (proč asi pokovují části ap.? jen ze srandy? Ty čumíš furt na nějaké grafy....a chybí ti ta praxe!!!Kterou třeba magic,huf ap. mají alespoň nějakou,to jsem tím chtěl říct... 😃) I kdyby to měli z časopisu nebo z doslechu...Stavěj si své "konfekční PCčka" a nezapomeň každému zákazníkovi nahrát grafy tvé ochcávky a jak Tě ATX podvedl 😃) Určitě Tě podpoří 😃

Nejsem chudák,abych si hlídal spotřebu.Mám auto a nějak neřeším zda to žere 5 nebo 10 litrů,furt je to méně nebo stejně (s lepšíma vlastnostma) než stará škodovka co jsem kdysi měl,tak to neřeším. Dle tachometru mi auto jede 210 (víc jsem nezkoušel,možná by to ještě malinko šlo,nevím)... důležitější pro mě,že na 5 na dálnici se to umí ještě celkem rozjet.
Tak už ze svou jednotkou neotravuj.ATX nejsem (nějak Ti dochází dech!?když si umíš vyhledat příspěvky rok zpátky,tak by sis mohl dohromady dát i další věci,jenže to bys musel uvažovat a ne házet doměnky!!,psal jsem i jaké mám auta a tam nemám potřebu něco chipovat.Motoricky mi v GTI stačí 94kW na cca 854kg,nějak mi nedochází k čemu bych to zrovna v tomto případě měl...tam je spíše nahouby podvozek 😒

Ty jsi ***,je to normální fráze,kterou používá hromada lidí.Já osobně nesnáším chytráky jako ty a všechno co má společného s cirkvema ap. kravinama.

Psal jsem že papírově to tak asi bude.To Ti ty blbe nestačí?Nemám se k čemu přiznávat...myslím,že to jak kdo dělá je jeho věc a nemá to žádný význam k autům,tudíž to tady dále řešit nebudu.

/je mi to fuk kde jsem udělal chybu/ nemám problém uznat když se spletu,třeba to tak je,opravdu nevím!Tys ale nepochopi co jsem tím chtěl říct a to je tvůj obrovský problém,hraješ si se slovíčky,které nemají význam.Já to myslel tak,že pokud to "amatérsky" upravíš tak nevíš co se může stát!A dále jsem psal,že znám několik případů kde se toto stalo i v praxi 😒 Jiný význam to nemělo...
Takže hlava motoru je ze stejné slitiny jako alu kola? ;o)
Hlava Motoru tvrzená slitina Al, Si, Mg

Blok motoru šedá litina s přímo vytvořenými válci
Harryp píše "U materíalů které jsou v motorech použity snad znají přesně so dokážou" - ? A kolik tedy dokáže ten motor a víš ty slitinu válců (k čemu to, že..)? MD má toto auto 270km/h a 250PS a ani moc úprav tam ani není.

Co to vydrží (ne dokáže, pozor!) je jen kompromis mezi výkonem a životností, nebo tomu nějak lépe rozumíš 😃 . Pokud to dokáže extrémy, musí se o to hodně pečovat a málo to vydrží, ale co jsi chtěl říci mi uniklo, auta jsou přece konstruovaný pro BFUčka, tj. konzumenty, to je celá pointa. (stejně jako i konfekční PCčka).

Tahle polemika nikam nevede, zkus třeba napsat spotřebu a max. rychlost tvého upraveného auťáku.
Btw, vypnutí plynu by se u el. plynu při sešlápnutí brzdy dalo asi také docílit, pokud víte jak je vypínán např. tempomat apod., tak vás to napadne, nevím, k čemu by to ale bylo (vyjma k přehřátí brzd)?

Harryp: Novou jednotku jsem si dávno koupil ty bezbožníku (voláš si na pomoc Ježíše a Krista místo abys jen uznal, že jsi buď v závislé činnosti nebo OSVČ) 😄 Takže přece jen firma (závislá činnost), asi nějaký manager MLM, nechme to, když to nechceš říci.

Ty jsi asi pa*o, já tu 1000x psal, že jsem nikdy žádné mapy neměnil, že to neumím (ty nejsi náhodou ATX snažící si sehnat alibi?) - to totiž ani VAGem nejde - musel by se FLASHnout Eeprom a ani to neumím, nemám programátor - a těch tvých lží se pak někdo chytne.!

Pleteš si asi grafy měřených hodnot a mapy v ECU, tak to trochu brzdi.

Do sání by se mi v servisu asi podívat měli, ty kapky co ATX čip dával motoru (přes 300 Nm) nevím, zda jsou až tak optimální, snad to nějak turbínu nepoškodilo?
ježiši vždyť je to úplně jedno.Nejsem nějaká * co snad dělá ve firmě své matičky,takovou * bych nikdy neudělal.nemíním tady řešit jak já pracuji.Někteří přispěvovatelé tady ví dokonce v jaké firmě a to v jaké formě může být tobě úplně jedno a být Tvým zaměstnavatelem,tak si už dávno letěl.Očividně toho moc nemůžeš v práci udělat,když furt děláš *.Které beztak stály už tolik času,že kdybych to převedl na peníze,tak sis dávno koupil novou jendotku a dal pokoj.

A víš to chytrolíne?Víš *.Já narozdíl od tebe viděl motor (nechci jmenovat),kde díky takovým chytrákům jako jsi ty a teoreticky vybevených jako ty upravily ty tvé mapy a zvýšili nepatrně tlak turba a výsledek po pár set km byla hrouda slitiny s pístu,po analýze soudním znalcem je jasné,že to dělal amatér jako ty a nebral vůbec v potaz určité aspekty svého činu.Takových případů znám několik a jasně se dokázalo čím to bylo a neřešili nějaké reklamace X měsíců jako ty s debilním chipem.Doufám,že neděláš grafy na PCčku s Pentiem,to totiž nepočítá,ale odhaduje!Něco jako tvůj mozeček.Jinak tak přirovnání je dost ubohé!U materíalů které jsou v motorech použity snad znají přesně so dokážou?!Myslím,že vývoj šel dost kupředu a oni moc dobře ví co si můžou dovolit.

jaké to jsou odborné časopisy? Nejsou to náhodou ty,které tak odsužuješ?Já je taky kupuji,protože proč ne?a něchci se dočkat toho,že tam uvidím Tebe nebo tvoje "doměnky"...
Takže jedeš jen 110 v 50 a né 180 ? 😃) Ale na našich cestách je to asi tak,že jsou místa kde si můžeš dovolit jet celkem rychle a agresivněji a naopak místa kde se musí dost zvolnit...jenže někteří spoluobčané si myslím,že když mají "nové,super fáro" tak mohou jet jak chtějí...ale mohu porovnat situaci provozu v Praze a s Říme,kde jsem byl nedávno pracovně a tam se jezdí úplně šíleně!Ale nestala se tam ani jedna bouračka,což bylo pro mě nepochopitelné při jejich stylu ježdění 😄
Tak se mi zdá, že máte z těch aut komplexy.
Si asi harryp neumíš přiznat fakt, že jsi buď v zaměstnaneckém poměru anebo jsi OSVČ (na živnostňák), pominu-li autorskou tvorbu, tak jiný legální systém neznám, pokud mi jej nastíníš (pokud existuje), nasypu si popel na hlavu (můžeš i soukromě). Pokud nechceš, nech to být.

Druhá část - jistě, vím jen teoreticky, co to udělá a jaké budou dopady (stejně jako když přetaktuješ počítač), prakticky to nelze určit než testem, to máš stejné, jako když ti vyndám ledvinu nebo dám jinou, teoretické důsledky a rizika jsou předem známé, ale zda to přežiješ a jak dlouho jisté není-myslím, že nemáme v tomto sporu. A ty?

"motor má své omezení v mechanické části" - tak tomu výroku moc nerozumím co tím myslíš, když to tuner vosolí, tak motor to bude brát, ale jak dlouho? A vosolit to tak, že se motor rozpadne hned, to myslím v této kat. motorů nejde, chce to nějaký čas na destrukci motoru. Ale asi chceš říci, že jsou určité limity, OK, pokud máš představu, jakými mapami se štelují ty výkony, a to nemáš pokud nemáš software na editaci..., no nic, mrkni třeba sem www.andywhittaker.com/…u/tables_main.ht… />

S těmi tvrzeními v časopisech - to tvrdil HUF ne já, že tam píšou o VTG turbíně u Octavky RSa. Podle toho soudím, že tam píšou komerční blbiny (určitě se jim ani nikdo neozve), kterým se nedá věřit! Ještě nějaký dotaz?

Ozvali se mi z nějakých odborných časopisů, tak uvidíme...
V normálním provozu vůbec k ničemu, ale jezdím závody a tam toho hojně využíváš ke stabilizaci auta. No a jelikož je málo peněz na tránování, musíš trénovat při každé jízdě autem (to však neznamená, že jezdím jako magor, ono se všechno dá dělat rozumě)
To RV: Tak uhlíkový odlučovač olejových par jsem ještě neviděl a pochybuji, že by to fungovalo. Olej je sice organická sloučenina, ale na rozdíl např. od benzínu je na tom dost špatně s těkavostí.
no nemusí to tak být.Si můžu určit sám jak to budu platit (tebe se na to určitě ptát nebudu 😄 )

Tak jak proboha můžeš něco tvrdit a ani nevědět co tam píšou?!Zase doměnky

No a to je pravda.Víš * co by to udělalo.Možná víš co by to "teoreticky" mohlo udělat,ale myslím si,že motor má své omezení v mechanické části a to ty asi moc nevíš,kde je ta hranice po kterou to bude v pohodě fungovat.

Seš dobrej,všechno si zpětně najdeš,tak proč Ti to ulehčovat.Je to asi jedinné co dokážeš udělat 100% 😄
K čemu je dobré brzdit pod plynem?

Tyhle modely načipovat nebyl problém, má sotva polovinu map, Motronic 3.8.2/3, EU2 a bez časování a sek. vzduchu.
Trefa do černého. Mám AGU. Největší plus mechanicky ovládané klapky je totiž v tom, že když současně akceleruješ i brzdíš jednotka "nemůže odstavit plyn" tak jak to dělají nové verze 1,8T. Proto jsem se pídil po AGU (vím, že novější je lepší, ale já jsem prostě taková konzerva 😄 )
Haryp: manažerská smlouva = to je závislá činnost (normální zaměstnanecký poměr, i když založený třeba ne prac. sml., ale jmenováním, ty máš jmenovací dekret?), kdo za tebe platí pojištění, ha?

Že "vím * co by se stalo kdybych změnil hodnoty"? (pominu fakt že je u Motronicu moc měnit nejde, bez flash EPROM nebo simulátoru Eprom, ale co by se stalo si lze velmi snadno domyslet a není to tak těžké, logika ECU je mi známa, vím i, jaké průměrné hodnoty používá, selžou-li čidla apod.). V praxi jsou tyto informace k ničemu, auta opravovat/ladit nehodlám, jen jsem zvídavý.

"když tak dobře víš co se v těch časipisech píše,tak je asi čteš" - asi bych měl, když mi to Huf vyčítal, ale nečtu.

Hokus: psal jsem, že pokud máš o něco zájem, ať se mi ozveš soukromě- ostatní, co jsem kontaktoval mailem s podklady a ani se neobtěžovalo odpov., kdo mě zkontaktovat chtěl, udělal to. Ještě jednou adresa (ty si s ní už poradíš) [odkaz]

"nutné provést základní nastavení" - nové to myslím umějí zcela automaticky, ty máš počitám nějaký starší model 1.8, ještě AGU s mech. plynem?

novak: copak MAF odchází i u aut MR2000+? Podle mých inf. nikoliv.

magic: jednoduchá otázka na adresu magic, přečetl jsi můj email s grafem ANO či NE?

Opakovaně jsem tě odkázal na graf z průběhu tebou doporučené zkoušky, ty si jej ani neotevřeš.

Navíc ve svém příspěvku č. 7054 cituješ můj výrok viz č. 6964/6966 (o důvodech VTG u nafťáků, uvádíš stejný důvod), to co ty tvrdíš je mi dávno známo a nemusíš si proto hrát na inženýra, stačí třeba jen lépe číst.

Obrázek ať si vytvoří každý sám (kdo měl pravdu a kdo tu tvrdil pomýlené věci) a nechá si jej pro sebe.

Prosím všechny, aby když na něco chtějí reagovat, aby to quotovali, protože se ukazuje, že všichni (pokud zrovna neurážíme) mluvíme o naprosto stejném, ale je jaxi je prob. v komunikaci...
Kde PŘESNĚ máš za turbem olej? Do tohoto turba teče olej i voda a tak třeba tam může být nějaká netěsnost?
U Tempry (1.9TD) jsem měl hadice za turbem zevnitř taky od oleje. Jestli za to mohlo jen odvětrávání klikovky (to určitě) nebo trochu přidávalo i turbo nevím. Ale vzhledem k tomu, že jsem měl spotřebu oleje cca 1 l na 3500 km, tak jsem se tím moc netrápil.
Nevím jak 1.8T ale některý auta mají odvětrání klikovky vyvedený zpátky do sání přes uhlíkovej filtr.I z toho může vznikat sajrat.
Máš pravdu magicu, odlučovač mě teprve čeká, trochu jsem auto zanedbával. Tvoje Lancia (alespoň myslím, že ji máš)je za turbem suchá? Já už viděl spoustu 1,8T a všechny byly v podobném stavu jako ta moje. Ve všech hadicích (myslím u všech aut, která jsem viděl)za turbem je z vnitřní strany takový mastný povlak a to i když je turbo nové nebo repasované.
Pokud je to normalni - coz takhle zkusit vymenit odlucovac oleje? Olej ti tam nema jit z turba = to by znamenalo, ze je v haji, ale jde z klikovky pres odlucovac (teda vetsinou). byva to takovy cerny valeckovity bazmek u volnobezneho ventilu.
To novak: :😄, jinak ono je to vcelku normální, dělají to všechny motory (alespoň VW). Vzduch z turba nikdy nejde úplně čistý bez oleje a pokud má auto 85kkm je to vlastně normální. Daleko větší sajrajt je však na straně k motoru. Psal jsem to hlavně proto, že mě štvou servisy. Umí jenom vyměňovat a kasírovat peníze...
určitě má KN-ko, kromě toho že každé dva roky mění MAF tak mu to dělá ještě tohle.... (sorry to je jenom můj blaf, učím se od Petra).
A z čeho se ti tam ten sajrajt tvořil? Nemáš snad vzduchový filtr..? ;o)
To nemusíš ani vyrábět, ono jde téměř všechno opravit jen servisy si myslí, že jediný způsob je výměna (BTW škrtící klapka na 1,8T 4800,- bez DPH). Teď konečně odpověď. Na klapce se vytvoří taková hnusná emulze, někdy až pevné usazeniny, které nedovolují úplné dovření a jednotka a lamdba jsou totálně doblblé. Stačí ji vytáhnout vyčistit pořádně nějakým odnašťovadlem ( např. čistič brzd nebo líh...) a je hotovo. Potom je však nutné provést základní nastavení pomocí VAGu nebo VASu nebo něčeho, co je po ruce a umí tento úkon.
A co jsi tam našel za humus?To by mě zajímalo,tyto klapky se řeší denně,myslím,že když to někdo dokáže levněji (než origoš) vyrábět tak ušetří lidem dost peněz 😃
Teď jsem vytáhl z auta škrtící klapku, protože mi kolísaly volnoběžné otáčky a taakový humus jsem ještě neviděl...
😃)
V případě Garrett VNT 15, které mám v autě, opravdu funkci wastegate nahrazuje VTG.
Tak už se na to vyserem, ne?

BTW, dnes jsem viděl rozhozený motor 1.8T 132kW z RS a má totéž turbo, jako současná 1.8T 110kW. Nemá tedy VTG.

Jsem si poměrně jistý, že 1.8T 154 a 165kW jiné turbo má.
Hele, nauc se cist a nekydej tu hovadiny. Jasne jsem ti napsal, ze regulaci tkaku lze udelat i bez WasteGate, ale nevim, proc by to tak bylo. Vrat se na zacatek a snaz se pochopit PRINCIP, ne nejakou pavedu. Na zacatku byl dotaz, proc se u dieselu pouziva VTG a u benzinaku ne. Odpoved - diesely pracuji v nizkych otackach a nizkem rozpeti otacek, benzin naopak ma problem s turboefektem pri akceleraci nasledujici po uplne deceleraci, protoze pracuje pri vyssich otackach a hlavne vetsim rozpeti otacek. Je ti tohle jasny? Pokud ano, tak dal: principialne nemusi mit turba WasteGate, ale musi tam byt jina regulace pretlaku, protoze - a ted je to, co ty vubec evidentne nechapes - WasteGate je ventil, ktery omezuje maximalni plnici tlak turbodmychadla. Kdyby tam nebyl a nebyla tam ani jina regulace, turbo by se tocilo do nekonecna a tlak narustal tak dlouho, az by se motor roztrhl. WasteGate byva bud z boku turbiny, nebo v jejim cele. Je samozrejme mozny, ze existuje turbo bez WasteGate, a je mozny, ze za par let nebude mit WasteGate zadny turbo, protoze bude fungovat regulace jina. Neznam turbo bez WasteGate proste proto, ze turba, ktera ty uvadis neznam. A fotky mi nic nereknou, navic - pokud se na tu fotku podivas, actuator tam ovlada dve packy, k cemu je teda ta druha? Nevidel jsem to turbo rozebrany, nevim, co je pravda. Ze Skodovky jdou casto pindy i oficialne (viz treba presskit Haldex). Uz jsem ale nekolikrat psal, ze pokud neco neznam, neznamena to, ze to neexistuje. Venuju se sportovnim autum, ne dodavkam. A za treti: hlavni problem teto unavne a nesmyslne diskuse je v tom, ze ty tvrdis, ze OCTAVIA 1.8T je jediny auto s turbomotorem na teto planete, ktere nevykazuje turboefekt. A PROTOZE TO JE STUPIDNI KRAVINA, NEMA SMYSL SE DALE BAVIT O CEMKOLIV DO OKAMZIKU, DOKUD SI NENASTUDUJES ZAKLADNI PRINCIPY CINNOSTI. Tve dukazy svedci prave o tvych sklonech k pavedeckym zaverum. Opakovane jsem ti doporucil praktickou zkousku, ale to je na tebe asi moc tezky. Chce to jen trochu selskyho rozumu, nic vic.
Nechápu Tvoji reakci. Neodpověděl jsi na žádný můj dotaz (ptal jsem se kde se vyskytuješ - odpověď žádná. Pokud to nechceš říct, napiš: "hokusi, to Ti neřeknu". Mě důvod zajímat nebude, každý má právo říkat a dělat co chce). Dále vůbec nechápu proč mluvíš o proměřování čipu, o tom v mém dotazu není řeč, já jsem myslel, že pokud napíšu "proměřit moji čipnutou 1,8T" bude Ti jasné, že mě zajímají právě ony parametry, které tady tak často vzpomínáš. Další připomínku mám k tomu ovlivňování. Byl to samozřejmě žert, ale asi jsi to tak i pochopil podle toho smajlíka... P.S.: Všiml jsi si jak slušně s Tebou jednám a jak korektně píšu Ty, Tobě atd. To je ze dvou důvodů. Zaprvé Tě neznám, mě osobně si nic špatného neudělal (jen prosím uber četnost osobních a někdy i urážlivých raekcí zde v MC) a zadruhé si myslím, že pokud zareaguješ stejně i většina lidí zde pochopí, že i s Tebou se dá po dobrém vyjít. P.P.S.: zkus někdy vypnout svoje PC, vyjít ven z kanceláře nadechnout se jarního vzduchu, nechej se polechtat v nose sluníčkem a koukej na ty krásný holky všude kolem...
To si piš, že si to myslím.
Klidek Harryp, nerozciluj se, nestoji ti to za to.
Dam Ti dobrej priklad ze zivota. Zkus se nekdy svliknout a postavit se pred zrcadlo a chvili si povidej se svym *, myslis ze to bude mit nejakej efekt? No a to samy mas tady akorat nemluvis se svojim *, ale s jednim * jmenem Petr. Takze si radsi setri svoje nervy na neco rozumejsiho, nez se v nejaky diskuzi hadat s *.
nějaký Pátek (nebo rok) to tady sem tam čtu a teď už mě dožral s těmi svými rádoby domyšlenostma.Už na něj nebudu reagovat a budu se v tichosti smát...ale bylo by fajn,kdyby už tu reklamaci vyřešil,výsledek může být zajímavý 😃)
Tak proč když tomu nerozumíš jak píšeš tvrdíš že Ti dva kecají!Každý se může splézt.No Ty toho asi o elktronice víš hodně?Z knížek co?!Ale oni co tak sleduji s tebou diskutovali o mechanické stránce věci...ty možná přečteš data a uděláš z toho nějaký závěr,ale to je ovšem jen ta teorie věci.Víš * co by se stalo kdybys ty hodnoty změnil.Přeji Ti,aby Tvé laborování dopadlo na úrodnou půdu.

Blbče,je vidět,že nepochopíš NIC.Já ty pneu mám,kupoval jsem je na www.e-pneu.cz a teď mě zajímalo zda si je mám koupit znova nebo je něco rozumějšího.Víš já tak trochu předpokládám nějaký vývoj i v tomto odvětví.No kdyby se s tebou totiž bavili trošku obeznámeni lidi,tak bys asi totiž nebyl schopen rozumně odpovědět.S tebe musejí mít Netoví provideři radost.ty jsi snad už vypátral kompletní topologii Internetu od jeho vzniku a teď děláš monitoring celého systému...😃)Mimochodem radit se snád dá v různých oborech.Myslíš,že třeba doktoří neradí?Tobě asi ale poradili dost špatně nebo se stala chybu již při Tvém "vzniku"
Existují napříkal "manažerské smlouvy".Ohledně Tvé reklamace mi je to úplně fuk,když všechny řeším v pohodičce (kromě Siemensu) tak proboha stejným způsobem vyřeš i ATX.

Je něco špatného na tom,že někde mám známé a když jsem měl podobný problém s nějakým *,tak jsem ho řešil.Myslím,že každý,když má nějaký dobrý kontakt,tak ho využije.A to,že nakonec někdo pochopil,že udělal chybu,omluvil se a všechno napravil,neznamená,že teď nemůže být relatívně rozumný známý...myslíš,že ses narodil s tím,že všichni jsou jen dobří a špatní?Asi nevíš co je to kompromis či vývoj faktů,které mohou hromadu věcí změnit?
tak si neklaď debilní podmínky.Když tak moc dobře víš,že je to stejně Kersher nebo jak se to jmenuje,tak asi dokážeš pochopit,že to nemusí být na počkání.

Tak proč si je proboha ještě nepoužil...když je to taková jistota
Jsem chudej člověk,tak mám jen 205 GTI a 405Break,tam turbo nenajdeš,tak ho prosím nehledej.Nemám potřebu si kupovat Octávku a dělat,že jsem bůh,když mám takové auto.Raději zainvestuji do bydlení ap. než kupovat něco zbytečného,vyhovují mi mé vozidla i z mouchama,které mají.
a udělal Ti to dobře? Nebo si před tím,než jste to dělali zjišťoval informace na webu nebo v časipisech.Petře když tak dobře víš co se v těch časipisech píše,tak je asi čteš?!Tak s klidni hormon
Wow!
Petře, ty máš fakt neuvěřitelnou schopnost v každém threadu někoho *, brzdi člověče
"Petr se tváří dost povýšeně,že něčemu rozumí nebo si to myslí" - já ničemu nerozumím. Nepíšu nesmysly jako Huf-že RSo má VTG, nebo Magic-že VTG má bypass, nebo další, kteří sami neznají obecný princip (nebo si čtou komerční časopisy plné PR) a podsouvají, že tomu snad nerozumím, přitom přidávají, že sami nemaj o elektronice šajnu ..

Ty HarryP děláš v nějakém oboru, kde radíš lidem, v jakém oboru člověče (snad ne infolinka Nokia - www.pooh.cz/a.asp?… ), denně také odpovím ca 10-20 dotazů, vesměs laických. Btw. na RE720 jsi se ptal už před rokem.
Jaké díry? Co to píšeš o kopírování mailu apod? Ohledně jména jsem to vysvětlil a omluvil se, když se a sdělil, že nemám s reklamací čehokoliv problém (dokaž opak). Nepracuješ přímo ani v jednom - pak jsi student nebo rentiér a radíš lidem z lásky k bližnímu, to je jistě úctyhodné.

Když kopírovat tak jo: toto jsi tuhle napsal - jsem to zažil a díky kontaktům takové * včas uzemnil.(z většiny se pak stali známí a nemáme mezi sebou problémy) 😃) Gratuluji Ti ke tvým známým *.
HUF: ne, na baby ne, ale par chlapecku uz na ne chytil, vcetne me, musim jenom rict ze ma krasne vyholenou bledouckou ***ku.
RE720 jsou fajn. Neuděláš chybu. Navíc mají přímo brutální ochranu ráfku. Jen zvaž Conti CPC, ale stojí víc.

Ad petr, povýšenost> On si možná myslí, že cukající oktávka je super lákadlo na baby 😄))
no něco jsem četl,ale už to mě to nějak ani neláká pro lepší informovanost.Petr se tváří dost povýšeně,že něčemu rozumí nebo si to myslí.Radím denně ve svém oboru desítkám lidem,ale né tímto kopírovacím způsobem jako on.. 😃) Hufe Ty jsi zkoušel dost pneumatik.Má cenu ještě kupovat RE720 ? nebo se mám ohlížet po něčem jiném?Jsem s nimi spokojen,ale kdyby za zajímavé peníze bylo něco lepšího,tak proč to nezměnit,že?... 😄
Čte někdo ty dlouhé kecy od Petra nebo je jako já přehlížíte? ;o)
No vidíš to,já je nemám ani se Siemensem narozdíl od Tebe.Myslím,že daleko větší váhu než to v jakém statutu já pracuji ( přímo ani v jednom co píšeš) má to,jestli řeším reklamaci v rámci obchodního nebo občanského zákona! Běž si měřit "díry" ať jsou již jakékoli nechej všechno právníkům (asi jsou hodně dobří,když pořád není žáden výsledek)

Myslím,že problém reklamace nebo čehokoli jiného se dá vyřešit rozumnou domluvou.Jenže Ty očividně nejsi rozumný,což dokládá domýšlení * v mém přihlašovacím jménu a taky Tvé kopírování je směšné.Ty jsi schopný při odpovědi v mailu celou původní reakci kopírovat znovu jen pro potěšení
"Mrčíš,že nechceš zaplatit cestu kdesi za ATxem" - cestu jsem zaplatit CHTĚL s podmínkou příslibu, že se tou cestou a dalším dnem volna NĚCO vyřeší-neúspěšně. Právníka (nejen) zaplatí ten, kdo prohraje (to je jistota). Třeba se dohodneme, záměrně do té doby nebudu publikovat usvědčující materiály.
Pardon - omluva, tomu se říká Autocomplet (doplní to už jednou použitý výraz samo a bohužel zde není reply mechanizmus), na cizí názvy nejsem pedant, bohužel s těmi jmény mám problém (nevím kdo má jaké vozidlo a tak😄, tyhle Nicky si nedokáži správně asociovat s konkrétním člověkem.

Jaké máš harryp vozidlo?
"Řeším reklamace každý den a nemám s žádným dodavatelem problémy jako TY" - a ti dodavatelé (předpokládám že to děláš v rámci své práce v závislé činnosti nebo jako OSVČ) mají také provozovnu na dvorku, kde ji oficiálně nemají? Srovnáváš nesrovnatelné.

Také nemám žádný problém s jakýmikoliv jinými reklamacemi (jako spotřebitel i pracovně), a to ani mobilních telefonů, kde se to obvykle hraje na oxidaci (vivat Siemens).
neumím "proměřit čip", ale jen parametry, které program řídící jednotky čte z tunerem upravené mapy (ta je v "čipu") a krmí hodnotami motor. Ve skutečnosti nemohu s určitostí přes Adaptér OBD2 poznat, od koho je ten který čip, mohu jen odměřit (jako kdokoliv jiný), jak ten "čip" dosahuje výsledků a jestli je to dobrý nebo špatný pro motor nebo jak moc to opotřebovává motor a kdy; změřit výkon (P) s tím nejde, motor sleduje krouťák (Mk), to je vnitřní hodnota pro motor, ASR i autom. převodovku. Navíc běžně nedělám (že bych proměřoval různým auťákům čipy), pokud je to zajímavé auto, tak majitel zatím byl vždy pro a sám byl na to zvědav.

"předem neovlivňoval Tebe a Tvé měřící zařízení" - Koukám, že si myslíš, že mám na to nějakou virguli podobně jako senzibilové 😄

Nebral bych to jako nabídku pro mě, já mám přístup k všem možným auťákům, máš-li seriózní zájem o předvedení, kontaktuj mě přes [odkaz] a můžeme se dohodnout.
Mimo jiné.Řeším reklamace každý den a nemám s žádným dodavatelem problémy jako TY.Udělej někdy něco z vlastního rozumu a nešaškuj s právníkama.Mrčíš,že nechceš zaplatit cestu kdesi za ATxem,ale drahého právníka platíš!To je opravdu strašně logické 😃)
Ty *,teď jsi nasral i mě.Proč píšeš "Harrypotter" můj nick s tím nemá nic společného.Je vidět,že si libuješ v cizích názvech...užij si to,ale nebuď úplná * a když už něco takového píšeš,tak to piš správně!!!Myslím,že jméno a příjmení se nespojuje ani v cizině 😄
"proč jsi doposud nevyřešil debilní reklamaci,která by už dávno byla vyřešena,jen postupovat jak se to normálně dělá"

No vidíš, to je důvod všech flame, vždy se na to někdo kdo si to pořádně neprostudoval takto zeptá jak ty. A jak se to tedy dělá? Co mi radili vám radši psát nebudu. Já jsem ji přece tehdy uplatnil, lhůta proběhla, právník před žalobou nejprve pokus o dohodu, no, napíšu Michalovi do konce týdne další, už asi 12 návrh dohody, když to ty právníci chtěj.
Hokusi to myslíš vážně,že Petr dělá to co píšeš?Tak to abych měl strach,když zjistí odkud jsem... 😃)
Nikdy jsem nějak do Tebe "neryl",ale co to má za logiku?! Jak se co píše,jsou to cizí názvy a ty se sem tam prostě poserou.Ale neznamená to,že ten člověk o tom nic neví.Co já vím,tak naším jazykem je čeština... 😃)Jestli jsi tak dobrý v cizích jazycích,tak co pořád děláš v ČR?Myslíš,že z ciziny by ses nedostal na motor kafíčko?!
Hoj.Já to tak jenom sleduji a sem tam z toho něco pochytím.Asi jako ty neřeším turba 😃 Víš přesně co mám a na obou současných autech mi výkon vyhovuje 😃) Petr je exot,zbytečně opakuje to samé.Petře když vidím,že na to nikdo nechce reagovat,tak na to kašlu a jdu dál.To je to proč jsi doposud nevyřešil debilní reklamaci,která by už dávno byla vyřešena,jen postupovat jak se to normálně dělá.Jinak Oddie ja mám spíše opačný problém,elektronika,SW ap. (asi i víš z jakého důvodu) je v pohodě,ale spíše řeším mechanické věci,které mě trápí a rád si proto přečtu nějaké "chytré" věci na webu a nechám si rád poradit
Zkus objektivně zacitovat konkrétní výroky, které dokazují, že jsem plácal. Myslím, že to je jen dojem těch, kteří když vidí že něco píšu, tak jim rudne zrak. Nevím, co ty o autech víš, nesleduji tvoje příspěvky, nicméně jsem přesvědčen, že mechanický princip plnění je mi 100% jasný (máš pravdu že nejprve jsem věděl ty elektronické věci a pak až zbytek, ale v tuto chvíli je to 1:1, opravdu 😄

Co generuje adrenalin u mě jsou věci typu "VTG bez bypassu není" apod. Někdo tu dluží vysvětlení.
Viados: 😄

Ty třeba nevíš jak se píše Garrett - nejsi sám, kdo to plete (kupodivu ve škodovce to nepopletli), ale teď už to budeš vědět. Máš pravdu, tohle je chat ala xchat apod. a je to jen potlach s nulovou informační či jinou hodnotou (anebo se zde dozvíme vyložené nepravdy a nesmysly, přitom ze lhaní jsem zde peskován já, a lež jsem neprovedl žádnou, Goebels by tomuto zatleskal - pro nepamětníky, byl to říšský ministr propagandy), jako takový je to třeba to brát a je mi úplně jedno, když nějaký anonymní ucho napíše na mě něco sprostého (když to ucho se bojí i podepsat, nejde to brát vážně 😄.

Jestli něco opakuji dokola, třeba to, že jsou mezi námi ne moc poctiví a schopní čipaři, a to je varovné info určený pro ty nové, kteří chtějí čipovat, že to někdo nemůže překousnout, sorry, ale buďte rozumní a prostě to přeskočte a ušetříte mě a jiným tuny flames!!!
Čau Harry, OK, pokusím se na tohle odpovědět co nejvíc nezaujatě.
Petr za tu dobu, co sem píše, nashromáždil obrovské množství informací a podkladů. To nepopírám. Problémem ale je, že nemá moc páru o té základní technické (mechanické) stránce věci. Takže plácá páté přes deváté a sčítá hrušky s jabkama. Jistě, třeba si dokázal sehnat nebo vyrobit kabel a softvare, a očumovat, co se v řídící jednotce kdy děje. To já neumím a nevím (dlužno dodat, že mě to moc ani nezajímá, když mám jen mechanické diesely...). Ale když pak neumí tyhle zjištěné věci odpovídajícím způsobem interpretovat, a ani vlastně chápat, je to těžké. Když někdo dokáže zjistit, co tam kde lítá za hodnoty, ale neví proč to tak vlastně je... takovéhle informace jsou podle mě na houby, nebo v horším případě i ke škodě.
Petře, neznám Tě, ale dej mi vědět, kde se vyskytuješ a já pokud se budu nacházet poblíž přijedu a nechám Tě proměřit moji čipnutou 1,8T. Teprve potom Ti povím od koho mám čip, abych předem neovlivňoval Tebe a Tvé měřící zařízení. P.S.: pokud scanuješ IP, jsem sice z Brna (mistral), ale nikoho tu neznám a moje nabídka není léčka... 😄
Uvědomte si fakt v tom,že některé informace nějakým způsobem podložil.Kdežto jiní NE! A to se k tomu,třeba i SAMI vyjadřovali!Petr je *,ale na druhou stranu když Magic uvedl něco blbě,tak by na to mohl zareagovat 😃) To,že se Petr u toho udělá nebo bůhví co je už fuk,hlavně,že my nezůčastnění diskuze se dozvíme jak to vlastně funguje.Pro mě to jsou jen informace,které třeba někdy můžu svým dětem předat,ale jinak je mi to k ničemu.S aut nejvíce nesnáším zrovna VW a proto mám dva peugeoty a předtím nějakou tu Alfu,tam taková turba asi jen stěží najdu.Mi stačily karburátory weber a turbo mi nějak nescházelo 😃)
to Viados: Marná práce.
Pochop, že tady nikdo nemusí vůbec nic. Každej je tu dobrovolně. Ty ses za poslední rok o motorech sice hodně dočet, jenže svý blbý vlastnosti - omílat něco pořád dokola a pořád si/někomu něco dokazovat - ses nezbavil. Nechceš se třeba o pravdu o turbínách Garett soudit? Nediv se, že tě dost lidí nesnáší a posílá do pr.
ty jsi MAGIC exhib., kdybys měl faktickou připomínku, dávno bys mi odpověděl mailem ohl. té turbo díry - graf dávno máš (ona žádná není vidět viď?), co to s prominutím žvatláš o grafech tunerů (o těch jsem tu nepsal)?! Je to můj vlastní graf, na ose X je čas a na ose Y je tlak turba skutečný/požadovaný, zavírání bypassu, otáčky motoru, teplota saného vzduchu...

Ty seš ale případ, já tu potím konkrétní fakta a ty jen mahruješ, no jsem zvědat, jak vysvětlíš to s tím VTG anebo se omluvíš za svý bludy? Zřejmě už nevysvětlíš.
Odpověď Škoda Auto na VTG + bypass turbo, e😜ert MAGIC by měl něco vysvětlit nebo uznat chybu s tím svým turbem😒br />
po konzultaci se specialistou servisních služeb Vám sděluji😒br />
motory 1,9 TDI 81 kW (EU2 a EU3) - mají naklápěcí lopatky, bez bypassu,

výrobce GARRETT

motory 1,9 TDI 66 kW dle modelu, t.j. EU 2 - mají bypass

EU 3 - mají naklápěcí

lopatky

výrobcem je jak firma GARRETT, tak i KKK.
Jezdím v jiném Peugeotu - akorát je na něm ještě dost práce. Nebyla to žádná velká rána, žádné zranění, ale auto je K.O., nemá to cenu opravovat. No, co se dá dělat...
Na éRo se někdy přijedu mrknout, jak vypadá v reálu, viděl jsem to jen kdysi na fotce.
Jo éRo ještě mám a dokonce jezdí 😃) Chystám pár dalších vylepšení, aby to bylo konečně podle mých představ a pak se jen budu vozit a vozit a vozit........ Toho pažoutka je mi líto, hlavně že jsi to přežil. Po tom Fiatu je to další rodinná ztráta plechového člena 😒(( Jo a v čem jezdíš momentálně ? Tak se zase tady mějte a za nějaký čas.....třeba bude téma ke kterému budu mít co říci. Zdar.
Zdar Ladao, vítej zpátky. To je dobře, že ještě ziješ 😊)) Nedávno jsem si na tebe zrovna vzpomněl, když jsem projížděl končiny okolo Ždáru, Havl. Brodu atd - odtud tuším jsi, ne? S tou korekturou - tak nějak oboje. Nemám chuť sem ale psát nějaké podrobnosti, tady do toho nikomu nic není. Sám vidíš, jak to tu vypadá... U těch 105-120, mám doma "Aby jezdily i v r.2000", ještě z dob, co jsem měl škodovku - pár chybiček se tam najde, to je pravda. Ale to asi všude... Nedovedu si představit, že bych měl něco takového napsat sám, on to člověk prakticky dobře zná, když se kolem aut pohybuje, ale hodit to na papír, to fakt není *.
Co jinak, ještě máš éRo? Blbá otázka, co... asi jo. Mě nedávno zbořili mého úplně prvního původního pežotka, tak já už mám po nostalgii...
Nazdar oddie, tak tady čtu že jsi dělal korekturu Cedrycha, bylo to po stránce odborné nebo jak bych to nazval.... po stránce spisovatelské ? Mám za to, že se v autech vyznáš dost dobře, takže mi nějak nejde pod fousy ty některé nepravosti v jeho knížkách, které se tady zmiňují. Sám jsem se s tím setkal již dříve, kdy uváděl přinejmenším divná fakta už při Š 105-130. Btw ještě žiji, ale zabrousím sem už jen občas, jen si tak čtu a občas se zasměju. Nějak už mě nebaví sem něčím přispívat, asi jsem vyšel z módy jako Cedrych...
Magic: hezkou zábavu přeji... 😊))
Ad Cedrych a serióznost - to jsem nějak nepochopil??? Nepsal jsem, že není seriózní. Pouze, že nekecá, a že se tak nejmenuje... Jinak, bylo na něm trošku znát, že pro něj byla vrcholem Š120. To ostatní, počínaje Favoritem dál, už prostě nebyly "jeho" auta, byť o nich psal. Prostě, stará škola... ale tohle je téma spíš na osobní pokec u piva, než na anonymním fóru o hovnech.
Prosim te Petre uz dost, proboha to prece nemuzes myslet vazne! U KAZDEHO PREPLNOVANEHO MOTORU SE PROJEVUJE TURBOEFEKT. Nejmene na vozech WRC, ale i tam je. Vyser se na nejaky grafy priblblych tuneru a vyzkousej to! To je horsi nez v matersky skolce! Co se auta vyrabeji v teto podobe, neustale se u preplnovani resi tento problem + problem s emisema (protoze tyhle dva problemy jdou proti sobe). Uz na tebe fakt nemam dost sil. Rozjed to na petku na plnej, potom na 3-5s sundej nohu z plynu a zase dej plnej. A jestli ten turboefekt necejtis, tak ti neni pomoci!
"Ono jedno schematko je nad deset vet"

ja ty schematka posilal a reg. pln. tlaku mi je jasna 100% (alespon u VW benzin), asi jsem to ne moc srozumitelne prezentoval (pojem taktovani Waste ventilu na 95% ve skut. znamena, ze se Waste privre na 95%, default je otevren), graf vsech souvisejicich hodnot jsem ti poslal a uz jsi radsi nereagoval? Diru jsi asi nenasel. Jinak vlasne nevim, v cem jsme byli ve sporu, myslim, ze ve fungovani regulace tlaku ne (vyjma toho Waste na VTG turbi v Oktavce)!

S tim Cedrychem to myslite jak? Ze keca nebo nekeca? Jasne, vedet neco obsirne a presne dnes nejde a i tady velmi malo lidi uvadi konkretni a presne udaje ale ani ja tam nejake chyby nenasel (nektere udaje tam chybely a jine se mi nepodarilo overit).
Kdyz neni co delat, pisu plky na www.auto.cz. Kdyz prijde prace, tak to rychle ukoncim a obcas tam zustane nejaka bota ze spechu, jako treba u lambdy. Jinak mi pripada, ze neni zly obcas s nekym zavest rec, treba ho to jenom prinuti malilinko premyslet. Je fakt, ze zrovna v otazce regulace plniciho tlaku tady nelze vubec nic vysvetlit, protoze neni prostor a nelze cmarat na tabuli. Ono jedno schematko je nad deset vet. S tim Cedrychem jsi me prekvapil - teda ne co do jmena, ale co do serioznosti. Je pravda, ze mam nejakou knizku o kitovych Feliciich od neho a obcas se tam stane, ze je treba u jedne prevodovky zameneny vyrobce a pod., ale to se stava v dnesni dobe casto. Nejaky extrabludy jsem tam neobjevil.
Story: dětičky na pískoviští: "vím ale nepovím", nech si to pro sebe vševěde.
oddie: 😃
Vzhledem k tomu, že jsem jednou dělal korektora k jedné jeho připravované knížce, tak vím, jak se jmenuje, blbečku. Ale s tebou se nemíním bavit vůbec o ničem.
A jak se tedy jmenuje vševěde? Ty to nevíš a kdybych napsal jiné jméno, zase nebudeš vědět o čem je řeč, jsem to napsal tak, abys mi rozuměl, ale je to dobré téma k diskusi, kvalita aftermarket literatury o motorech (pominu-li témata čip u ATX an👋ne).
Z hlediska výkon cena je to to nejhorší co se dá s motorem udělat!

Je to tak na úropvni změny svíček nebo oleje.

I když ty svíčky se asi projeví nejvíc!
oddie: neodolal si? 😉))
Magic: máš obdivuhodnou zábavu! To tě to fakt baví, nebo se tak nudíš? Při čtení těchto řádek mě napadá jen cosi o házení hrachu na stěnu, či perel sviním... No, ale je to tvoje zábava, kazit ti jí nechci - jen to fakt nechápu.Ad René Mario Cedrych - ne, ten pán skutečně nekecá. Nejenže se tak vůbec nejmenuje (je to jen pseudonym), ale mám takový dojem, že už dokonce ani nežije...
doplnění: MRC, 3 vyd. Octavia. str. 131 - 1,9TDI 81kW - "turbo: KKK03-15 s nastavitelnými vodícími lopatkami, bez bypassu", bypas znamená WasteGate předpokládám, nebo se pletu?
Magic, když něco píšeš, zkus třeba přemýšlet, odkdy na Jarově měří tlaky turba o kterých celou dobu mluvím? Mrkni na [odkaz] a hledej VAG-Scope, pochopíš.

Motorovou brzdu jsem viděl. Bavíme se o tlacích a hodnotách z čidel a jejich průbězích! nebo o výkonu a průběhu výkonů? Různé brzdy změří různé hodnoty a to srovnat ani nejde! Co říkáš na tento www.autosaby.sk/…zky/graf1big.gif - podle mě je to fuj.

Netvrdím, co mi vkládáš do úst, a sice že VW je nejlepší. Nadšen nijak moc nejsem hlavně tím "optiomalizovaným" čipem ATX a ostatně [odkaz] je jen důsledek toho šmejdu, chtěl jsem si to oměřit. VAGCOM umí dnes za pár korun věci, co ani VAS 5051 za 3/4 milionu neumí (nemá ani popsané bloky hodnot). A že jsem tomu věnoval dost času, jak teorii i praxi, tak mě některé publikované nesmysly (to není na tebe) kterým masa věří občas donutí napsat.

Počkat, já jsem fakt psal, že Tvoje Lancie jsou mizerný? Klidně se svezu (a až budu mít kvalitní čiptuning tak jsem zvědav o kolik bude Oct. pomalejší?). Jen jsem chtěl naznačit, že mi to od VW přišlo docela vychytané, s ohledem na ekologii (EU-4), na výkon a na rezervy a tak, viz těch >20 hadic a 6 ventilů jen u sání. Jasně, i diesel už umí EU-4.

Nemyslím si, že VW je nejlepší, nej-xxx v souvislosti s čímkoliv zpravidla nepoužívám. Klidně může být výkonnější (i v sériovém provedení?)

Překlep vypadá jinak, jeste se asi budes muset omluvit za to VTG, tedy pokud bys jako resume prijal vyrok Mario René Cedrycha 3 vydání Octavia 😄 Tam je potvrzeno i ono přeplňování toho Borg KKK03 WG turba 67-167kpa a ot. 128000, tedy jsem se trefil! Nebo ten pán kecá?

Schváně jsem si to půjčil a nalistoval, myslím že to tam bylo jasně napsáno 😄
O.K. pokud jsi mel na mysli pretlak 0,6 baru, tak je to zcela v poradku, ale nelze scitat atmosfericky tlak s pretlakem, protoze ty rezimy se meni (i u turbomotoru se vyskytuje podtlak). To, ze na nejakem obrazku nevidis WasteGate jeste neznamena, ze tam neni. Uz po nevim kolikate opakuji, ze prepad byva i v cele turbiny a na tech obrazkach celo vyfocene neni. Samozrejme jej mit nemusi, treba tam maji elektronicky ovladany ventil, ale silne o tom pochybuju. Tve grafy z Jarova si strc za klobouk, neco dokazovat muzes jen z motorove brzdy (videls ji vubec nekdy?). Uvedom si, ze tech 210 Nm v maximu je tesne nad hranici dobryho atmosferickyho dvoulitru (treba AR 2.0 JTS), proto se ti ta dira zda malo citelna. To ale neznamena, ze tam neni, jen je ten motor proste slabej jako caj. S koncernovymi VW 1.8T jsem jel v Octavii 20v turbo, Octavii RS, Auti TT a Audi TT Quattro. Svezeni s Octavii WRC nakonec - bohuzel - nedopadlo. Delal jsem totiz technickyho redaktora AutoTipu, takze jsem jel s ledascim. Jediny, kdo se drzi dogmat jsi ty a jedna se o dogma VW = nejdokonalejsi turbomotor na svete, coz chapu, protoze jsi s jinym, poradnym, evidentne nikdy nejel. Proto jsi nadsen a ja ti to preju. Zkus mi napsat na integrale@centrum.cz a ja te svezu s tou starou, mizernou Lancii. Jinak verim tem zaolejovanym svickam, ono totiz naprosta vetsina motoru 1.8T od VW ma nejakou zavadu, takze bych se tomu nedivil. Ale - samozrejme jako vzdy - vsichni jsou primo nadseni a priste si zase koupi nejakej ten smejd od VW. Podivej se na grafy sam (ale seriozni), srovnej grafy ty zastaraly Lancie a supermoderniho VW a uvidis. Bohuzel mi hyperlink zrusil stranky zdrama, kde byla cast servisniho manualu vcetne schemat. Pokusim se je zprovoznit jinde, abys jako brouzdajici teoretik mel moznost videt i poradny auta. Jinak ti dluzim omluvu - napsal jsem "usti mezi kompresor a intercooler" a ty jsi spravne reagoval, ze to je preklep a misto intercooler ma byt samozrejme vzduchovy filtr. Sorry.
Mitsi: jistě, pochopil, žertoval jsi na základě předchozího přísp. od Magica. Já jsem reagoval na větu: "Neznam na svete turbo bez WasteGate, neznam motor, ktery by vydrzel nekonecny pretlaky", přijde mi že on tvrdí svoje dogmata a každý mluvíme o něčem jiném, já mám v ruce grafy a hodiny měření, on má své Lancie a k tomu možná rozebraný motor. Nic proti, ale když píšu, že VNT15 nemá WG a on napíše "Neznam na svete turbo bez WasteGateL, tak nevím co s tím😄

Nevím víc, než před tím... Na co taková diskuse?

Asi 5x jsem poslal odkaz na rozebrané VNT turbo😒br />
www.technologie-entwicklung.de/Gasturbin… />
- vidí někdo WasteGate? Pokud ne, tak to bude první turbo na světě, které jej nemá nebo jej Magic nezná? 😄 Uzná tu třeba někdo někdy omyl? Asi ne, vždyť RSo má VTG lopatky, psali to přese v Autorevue viď Hufe tak to musí být pravda 😄.
To Petr: Ale, ale! Chce to prece take obcas trochu smyslu pro humor - uvod meho predchoziho prispevku byl pouze pokusem o vtip, resp. vyjadrenim zbozneho prani. Tak to take ostatne bylo formulovano. Tzv. ohnickem spaluje Octavia 1.8T meho kolegy - tusim, ze se jedna o r.v. 2000, nejeto neco kolem 45 tis. km. Osobne jsem s danym kusem nikdy nejel, takze dalsi komentar neposkytnu. On je ovsem spokokojen.
Já napsal něco o neomezeném přetlaku, prosímvás kde (č. přísp.)?

Jen jsem napsal, že turbo díru nevidím a že na to mám grafy z vlastního měření (sériového auta 😄 a žádné pocitové trauma to není😄 Jestliže tu je někdo se stejným motorem, provedení AUM (vyrábí se od od 8/2000), ať napíše že kecám a že on určitě díru má a uvidíme 😄

Sice do svíček nevidím, no Octavka ma 5 verzí motoru 1.8T a se 11 let dělá v Audi/VW autech, takže, v jakém byl onen ohníček?
Abys konkretne odpovedel nebo uvedl konkretni "nesmysl" na to asi nemas cas. Turbo K03 (na rozdil od tebe jsem uvedl fakta) ma udavany pretlak 1,6 atmosfer (udaj z literatury ne z prstu) a ot. ca 125000.

def: Plnici tlak = tlak v sani, plnici pretlak = rozdil predchoziho oproti atm. tlaku).

Plnici tlak (ne pretlak!) serie 1.8T je (a to jsem uvedl) cca 1,5atm, odectu-li atmosfericky tlak, je to .5 az .6 atm.

Jelikoz plnici tlak cipu ATX byl 2.4atm, je to pretlak cca 1.4-1.5 atm. (za atm. tlak beru 0,9-1 atm, to je snad OK).

Octavia 1.8T ma 5 modelu motoru, v kterem z nich jsi jezdil (to asi nevis), poslu ti graf sani muzes mi ukazat tu diru 😄 Predpokladam, ze ty jsi tlaky a dalsi veliciny nemeril, ja ano, to jen k tomu sedeni na Netu😄.

Že takové turbo neznáš (nemusíš znát všechno, jak jsi řekl) znamená jen to, že si tu píšeme každý o něčem diametrálně jiném.

Funkci pop-off ventilu vyzkousis tak, ze proste stavajici ventil oprostis od hadicky a diru v sani ucpes.

To jsem asi nepochopil co myslis, tech hadicek je tam asi tak 20 a ventilu 6. Evidentne tvoje auto vypada zcela jinak. Vzdavam to.
To magic a Petr: Já chci taky turbo bez díry a s neomezeným přetlakem...!

A teď zase vážně: trochu jsem e😜erimentoval (zápůjčky kamarádům) se svíčkami Denso řady Iridium Power, včetně provedení Race, a mohu vám říct, že z žádného auta se mi nevrátily v takovém stavu, jako z koncernového VW motoru 1,8T: černé jak bota, zanešené úsadami (po pár stovkách km!), se zaolejovaným závitem atd. Jak že se nazývá druh spalování, který využívá onen motor: tzv. "ohníčkem"?
To, co pises je vrsteveni nesmyslu na sebe. Opet jedine: nezabyvej se na netu nejakymi priblblymi grafy a vyzkousej to! Plnici pretlak u tveho auta je neco kolem 0,7 beru v overboostu, potom klesa na 05-0,6 baru. Funkci pop-off ventilu vyzkousis tak, ze proste stavajici ventil oprostis od hadicky a diru v sani ucpes. Pokud by u Octavie turbo dira neexistovala, tak by to bylo nejlepsi auto s turbomotorem na svete. Moje zkusenost je sice zcela opacna, ale s tebou nema evidentne smysl se o tom vubec bavit. Neznam na svete turbo bez WasteGate, neznam motor, ktery by vydrzel nekonecny pretlaky. Rozdil je, jestli je prepad v cele nebo z boku.
1) ptal jsem se, proč benzin nepoužívá VTG a ne proč nafta použivá VTG. Hufnagl tvrdil že benzin používá VTG - si to někde chybně přečetl a machroval. To co píšeš ty není v zásadním v rozporu s tím, co jsem si myslel já. No nechme toho.

2) VTG turbo u Octavie (garrett VNT15) ŽÁDNÝ WasteGate NEMÁ. O něm jsme se bavili.

3) "potom prudce sundej na volnobeh" - tam turbo díra žádná není, mám grafy tlaků a plný tlak naběhne (po přeřazení) OKAMŽITĚ po přišlápnutí (ve srovnání s rozjezdem) 😄. Jistě, u starších motorů bez decelačního odpojování to asi je problém, ale tyto neznám.

"nevraci se vzduch mezi kompresor a intercooler" zas se opakuji, vzduch se vrací před kompresor a ne jak píšeš - co podívat se na schema?

Je tam DV ventil [schema č.5], který při podtlaku za klapkou po přiškrcení klapky otevře a kompresor se nezpomalí přetlakem (spílaná turbo díra neexistuje), proto mi není jasné, zda by POP-OFF (za 5000 Kč) něco řešil - spíše by vůbec nic nezlepšil, protože v tomto zapojení je jedno, kam se vzduch vypustí (přetlak nemá ani šanci vzniknout a zabrzdit tak turbo) a naopak takto vzníká setrvačný okruh proudění.

Plnící tlaky: sériové provedení 1.8T (ten strašně mizerná motor😊 1,5atm a čip ATX byl 2,4atm, nicméně chybně optimalizované mapy. Toto turbo K03 přeplňuje až o 1,6atm a otáčky má cca až 125000.
Ale proboha, vzdyt to jsem prave psal!!!!!!U nafty je VTG proto, ze je nutny roztocit turbo uz v tak nizkych otackach, ze se musi zmenit proudeni na lopatky, aby se vubec hnulo. Nad 2500/min uz to nutny neni a vraci se zpet. U benzinu neni VTG potreba, protoze pod 2500/min neni potreba nic foukat, zase se tam naopak resi problem zastaveni kompresoru z vyssich otacek. Ty sis to bud neprecetl poradne, nebo to neni srozumitelny. Proto jsem neresil zadny odstranovani techto jevu. Jinak WasteGate samozrejme otevira prepust i u turba s VTG, ale byva tam sloucena paka a prepust je na cele, nikoliv z boku turbiny. Pop-off ventil je prave k tomu, aby se zabranilo zabrzdeni kompresoru = nevraci se vzduch mezi kompresor a intercooler, ale pousti se ven. Ma to 2 roviny: kolo kompresoru se sice mene zastavuje, ale dochazi k ubytku objemu vzduchu v sani a pulsaci. Nekdy to pomuze, jindy jsou to vyhozene penize, zalezi na jeho nastaveni a delce cesty + typu turba. Vetsinou se ale nic moc nezhorsi. Vyser se na brouzdani netem, roztoc turbo chvili na plnej knedlik na V., potom prudce sundej na volnobeh (cca 3s) a znovu dej plnej. Uvidis turboefekt jako prase. Jeho mensi znamka u tvyho auta je dana nizkym plnicim tlakem a mizernym toc. momentem toho motoru. U TT je mnohem vic znat, ale tam je i jiny system regulace. Jinak plnici tlak prave konstantni u beznych aut nebyva, pouze u souteznich (nepredpoklada se, ze by jezdily dlouho na maximalku; konstrukteri neznaj Barumku). V rezimu overboostu naroste (treba na 1 bar) a potom spadne (treba na 0,😄 a po dalsi dobe konstantne plneho plynu opet mirne pada, nekdy az do nuly. To, co tu pisu jsou nejaky obecny veci, urcite se na svete najde alespon 1 turbo, ktery funguje jinak. problematikou preplnovanych VW motoru se nezabyvam, protoze to povazuju za ztratu casu. Proto ti nic konkretniho na tve auto. Sorry. Musis za nekym, kdo se jim venuje.
A ještě poslední otázka, když dovolíš a tomu rozumíš

a) už víme proč se u nafty používá VTG, ovšem proč se u benzínu nepoužívá VTG?

b) jaké konkrétní turbo má současně VTG a současně Wastegate (jak jsi o tom psal).
Nedokazuji nic na nejhorším motoru, jen jsem uvedl některé doplňující informace, na motoru, kde je mi známo, jak to pracuje.

1) proč píšeš o omezení tlaku až teď a přetím jsi psal jen o negativní turbo díře (jako by problém díry nebyl vyřešen)? Já tedy žádnou turbo díru na autě nepozoruji, ani z grafů tlaků žádnou nevidím. Není to náhodou ideální stav?

2) Viděl jsi schema regulace plnicího tlaku? Pokud ano, tak napověz, co se dá na tom ještě zlepšit a co tvé oblíbené motory mají lépe vymyšleno? www.octavia.ec.cz/…mg/RegPlneni.jpg

3) Má po 4-té kladená otázka na praktiky - jaký efekt přinese (ve výše uvedené situaci regulace) náhrada DV ventilu PopOff ventilem?

Prosím o konkrétní odpověď či názor, díky.

4) jasně, plnicí tlak je u sériových benzinových motorů konstantní - je regulován elektronicky, samozřejmě s podporou mechanických elementů (viz plochá křivka u benzínu), proto je maximální po celou dobu (ve skutečnosti kulminuje při náběhu, není pochyb, že i kdyby regulován nebyl, tak by na maximu otáček neměl maximum tlaku.

To, na co jsi reagoval byl popis chování elektroniky u 1.8T, upřesňuji: ventil N75 taktuje při prutkém náběhu (100% plyn) na svých max. 95% a poté přejde na 50% (plyn stále 100😖, když je plyn na minimu, N75 vrací 0%. Toto mohu doložit grafem, nemůže být o tom sporu že to tak je 😄.
Dojede tam pan Cimbu, prý tam často jezdí (ostatně jako po celých Čechách), musíš se domluvit s ním.
Skoda Fabia 1,0 & 1,4 MPI 8V😒br />
K&N Air Filter 33-2830 (vložka do původního sacího boxu), doporučená cena s DPH 2045 Kč.

Pokud ji snad nemá na skladě tvůj tuner, obrať se na www.riegger.cz
Mužete mi prosím doporučit jaky nejlepší vzduchový filtr je pro Fabii 1,4MPI 50kW která je přečipovaná?Kde je možné ho sehnat a za jakou cenu?Prosím o přesný typ filtru ne pouze výrobce.A zda je potřeba odborná montáž?
Kdyz uz se tu mluvi o turbech - jsem toho nazoru, ze strsi systemy se k navyseni vykonu hodi lepe, sam mam turbomotor z roku 1987 a moznosti jsou primo uzasne. Jenom, kdyby tak rapidne neklesala zivotnost😃
For Petr- Jak to mysliš na Jarově oni to také provádějí nebo to dojedou s firmy Cimbu a udělají mi to u nich? Máš nějakou zkušenost s f. Cimbu prosím o radu.Provádějí i jiné úpravy např. vzduchové filtry a tak?
No, jasny ti evidentne neni vubec nic. System regulace plniciho tlaku je ponekud slozitejsi, nez zacleneni ventilu cislo XX nekam. Ty mi prijdes jako blazen; vezmes si snad nejhorsi turbomotor pod sluncem a dokazujes na nem, jak pokrocil vyvoj. Pritom funkcni (byt starsi) systemy oznacujes za historicke. Takze jeste par poznamek o te historii, posledni pokus. Je samozrejme, ze existuje nekolik systemu regulace pretlaku v sani tak, aby se minimalizoval turboefekt. Nejjednodussi spociva v tom, ze pri narustu tlaku pred skrtici klapkou dojde k uvolneni cesty jinam, vetsinou castecne do sani a castecne do vyfuku. Samozrejme je to az v okamziku, kdy uz je kolo kompresoru brzdeno, takze system neni az tak efektivni. Predchazi se tomu nekdy tak, ze za skrtici klapkou (vetsinou na slepem konci saciho potrubi) je vrazen dalsi ventil, ktery je napojen na branu otviraciho ventilu v sani. Je-li rozdil tlaku pred a za skrtici klapkou vyssi nez definovana mez, uvolnuje se tlak v sani o neco driv, nez dojde k jeho extremnimu narustu. Dale se uplatnuji systemy elektronicke, kdy na zaklade vyhodnoceni udaju o poloze a rychlosti zmeny polohy skrtici klapky, tlaku a teplot v jednotlivych castech sani a vyfuku a rezimu motoru vyhodnocuje elektronicky system regulaci a prepousteni tlaku tak, aby se kompresor nezastavil. U sportovnich systemu dochazi i k dodatecnemu vstriku benzinu do sani tak, aby nespalene palivo e😜andovalo v prehrate komore turbiny a tim zajistovalo jeji roztaceni. Mistrem v elektronickych systemech tohoto druhu je Weber-Magneti-Marelli, jehoz system ozn. IAW dokaze pracovat s cirkulaci tlakoveho vzduchu tak, ze ani pri hrubych jezdeckych chybach turbo "neumre". K tvym poznamkam ohledne WasteGate. je dobre vedet, ze plnici pretlak NENI maximalni v maximalnich otackach, ale v rezimu nabehu turba smerem k maximu toc. momentu, tedy vetsinou pri akceleraci z 2500/min. Aby zde byl tlak maximalni, pouziva se prave Overboost, tedy ventil WasteGate je kratkodobe "podrzen" a otevira se s limitovanym zpozdenim. Toto zpozdeni je vetsinou mozne elektronicky prodluzovat, coz ma na motor casto negativni dusledky. Historicke automobily maji pro tyto ucely merak pretlaku v sani, nekdy dokonce i merak absolutniho tlaku v sani. jeden historicky system Marelli IAW 45 mam na jednom aute, muzu ti jej ukazat a objasnit jeho funkci, druhy, elektronicky system Marelli IAW 90 ve druhem voze. K nemu nemam servisni manual, takze s vykladem to bude trochu horsi...
Viděl kde, tu?

www.technologie-entwicklung.de/Gasturbin… />

V VNT 15 je stejný bazmek (tlaková nádobka) jako u benzín turba Borg K03, jen reguluje místo wastegate ventilu natočení lopatek. Už jsem to psal.
-poté přejde na cca 50% otevření WasteGate- tedy myšleno při stále 100% Throttle (když není přetlak, tak samozřejmě je ventil zavřen), chce to vidět graf průběhu, pak je jasno.
"plnici tlak je konstantni a v okamziku uzavreni skrtici klapky dojde v sani k velkemu pretlaku, ktery zastavi kolo kompresoru"

To se bavíme o historických vozech? U nových je Diverter ventil (DV). Když je přetlak, přepustí jej zpět před turbinu (za sací box za čidlo MAF). By mě zajímalo, zda by Pop-Off ventil nějak vylepšil vyjma zvukového efektu průběh? Asi ne.

"po jeho otevreni jdou prebytecne vyfukove plyny primo do vyfuku

AUM (1.8T benzín) v sérii při plném sešlápnutí plynu (100% Throttle) ihned otevírá na 95% WasteGate (maximum u AUM a novějších), protože je náhlý podtlak v sání, poté přejde na cca 50% otevření WasteGate.

"WasteGate dost velka veda

U dnešních vozidel s řídícími jednotkami se WasteGate reguluje přes datovou mapu v ŘJ (resp mapa řídí N75 ventil (see [odkaz] dole) a N75 tlakově (hadičkou) reguluje Actuator na turbu)... Na závity na Actuatoru nesmí sahat ani zn. servis (tedy neměl by).
Mám za to, že VTG turba u dieselů (aspoň u VW - Garrett VNT 15) nemají wastegate a regulace přetlaku se provádí pouze vhodným natočením náběžných lopatek.

Navíc jsem to turbo viděl a oproti 1.8T tam žádný takový bazmek není.
U turbodieselu jde o to, aby turbina byla vubec v rezimu nizkych otacek roztocena - proto zmena proudeni na lopatkach, protoze v rezimu 1750/min je pro bezne benzinove turbo moc maly tlak vyfukovych plynu a kompresor ma nulovy pretlak. U benzinaku je pracovni rezim vyssi, od 2500 vys umi kompresory poskytovat dostatek vzduchu. Problem je zase jinde: turboefekt. Nejedna se o dobu, nez z klidu nastoupi turbo (to se da regulovat vychozimi otackami). Jedna se o problematicky rezim, kdy motor bezi na plny plyn (=skrt. klapka je zcela otevrena) a plnici tlak je konstantni a v okamziku uzavreni skrtici klapky dojde v sani k velkemu pretlaku, ktery zastavi kolo kompresoru. Jeho opetovne roztoceni je pak velmi zdlouhave (navzdory velice nizkym momentum setrvacnosti modernich malych turbodmychadel). Proto je regulace u diseleu a benzinu odlisna, protoze se jedna o dva odlisne problemy. jeste vetsi problem je pri prudkych zmenach z rezimu maximalniho pretlaku do nuly a zpet do maxima. To, co petr oznacuje za "jednu hadicku" ma byt zrejme WasteGate, coz maji vsechna turba spolecne. Jedna se o ventil regulujici maximalni tlak (po jeho otevreni jdou prebytecne vyfukove plyny primo do vyfuku). Nachazi se sikmo za turbem a vede do nej hadicka (jedna nebo nekolik) a ventil ovlada tycku (Actuator), ktera otevira klapku na komore turbiny. U nekterych sportovnich aut je WasteGate dost velka veda, protoze ma prave zasadni vliv na regulaci turboefektu a byva napojen na system kratkodobeho zvyseni plniciho pretlaku, zvany Overboost. Nejpitomejsi "tuning" se potom dela tak, ze tycka na actuatoru se zkrati o par zavitu a tim dojde ke zvyseni plniciho tlaku v sani. Casem i k destrukci motoru.
To ja uz cetl vetsi bludy....
Domluv si přečipování na Jarově (to nebude problém domluvit) a hned si to budeš moci změřit na brzdě, nezapoměň změřit i před čipem (brždění před a po vyjde celk. na 1350 Kč).

Opravdu bych chtěl vidět ty 2 grafy.
Máte někdo zkušenosti s TDCičkem v mondeu? (130 ks), jaký je možný tuning? někde na zahr. diskusi jsem četl, že se dá výkon vytáhnou až na 220 ks, mě, ale zajímá něco co nemá příliš vliv na životnost😄 viděl jsem například nabídku od Wolfa na 160 ks, ale nikde není jak se to projeví na jízdních výkonech....
Máte prosím někdo nějaké zkušenosti s upraveným chipem od firmy CIMBU? Jaký vysledek je po úpravě? Je u nich možmo změřit výkon na brzdě?
Nevíte někdo prosím, co u mondea znamenají kody závad č. 326 a 327?
Vzhledem k tomu, že naposledy diskutoval Kamil svoji Lagunu zde, upozorňuji na dnešní test Renaultu na Autorevue.cz, kde vlastně lidi jako Sykora a Kamil označují za báchorkáře.
Nemáte někdo schémátko na výrobu emulátoru signálu lambda sondy? dík AIKI
Hledám spolucestující na letošní závod 24 hodin Le Mans ve Francii. Bližší informace na tel. 737892446 nebo na emailu kcepelak@post.cz
Turbobenzín je teplotně namáhanější a to podstatně. Není problém rozsvítit turbo u 110kW.
Niesom si celkom isty vyzsou tepolotou pri benzine. Skor by som povedal ze pri dieseli sa spaluje chudobna zmes cize by mali byt teploty vacsie...
U dieselu turbo zabira /zjednodusene/ od 1900 do 3900 = tj. v intervalu cca 2000 ot. a u benzinu je to od 2000 do 7100 = interval pres 5000 ot. (tj. benzin ma vice nez 2,5x vetsi rozsah prutoku vyfukovych plynu a s ohledem na to je treba to regulovat (aby se turbo nepretocilo) - VTG = jemnejsi a wastagate = hrubsi regulace otacek).

U benzinu by VTG turbo asi brzy uhorelo nebo by muselo byt odolnejsi-vyrazne drazsi, diky vyssim teplotam benzinu- to je jen ma domnenka.
Prosim o vysvetleni pojmu: "3x mensi interval otacek zaberu turba ". Jako, ze ma mensi otacky??? Diky
Nafta ma 3x mensi interval otacek zaberu turba a kompresor ma dodat konstantni plnici tlak. Turbo bez VTG na dieselu nestihat emise a pruzne reagovat (turbo dira). Benzin turbo (1.8T) se chladi olejem+vodou a TDI turbo jen olejem.

Octavia TDI ma Garrett nebo Borg turba? Borg KKK03 je jak s bypassem (v 1.8T), tak i s VTG.
jen tak pro zajimavost , proc se VTG u benzinu nepouziva ? Nemam moc casu, ale zajimalo by mne to, dik
Viz otázka č. 274 v rubrice TURBO (a odpověď na ni😄.

Čemu tedy věříte, logice, výrobcům, reklamním materiálům nebo časopisům (což je to samé)?
Věříš tomu, co ti kdo řekne a se ti hodí. viz www.club18t.com/TIMESLIPS.php

Podle mě, a to tvrdím od začátku, je jiný jen výstup do IC, jinak je v obou K03 (KKK03).

www.eurospecsport.com/exhaustlnk.html

www.sjmautotechnik.com/turb👋
Já na to čuměl velmi nechápavě. VTG v benzínu mi taky nesedí. Na druhé straně se mi nechce věřit, že jsou novináři tak blbí.
.. to trojkové turbo se dává i do AudiTT a do 150kW je v pohodě.
Opakování: Dle schemat je regulace plnicího tlaku v obou vozech identická, stejně jako schema turba (a stejně jako i časování sacích ventilů AUM a AUQ). K turbu vede jedna hadička. Nehádám se, kdo má VTG, ale myslím, že turbíčka jsou na stejném principu.

Myslim, ze se staci mrknout k vyrobci tohu turba a VTG je pouze pro diesely, Hufe, opravdu VTG existuje i na benzinaku?
Fotrik mal Passata 1.8T a pokial sa dobre pamatam, tak v reklamnych materialoch stalo, ze ma turbo s variabilnou geometriou lopatiek. Bolo to tusim v roku 97, klasicka 1.8 -110kW.
Já si myslím,že tohle je stráta času?!.
Se neposer. Po tom, cos tu předvedl, ty mentorské řeči fakt sedí ;o)

Mail? Pravda. Cosi mi přišlo na hufnágla, ale zatím jsem se nedíval. Stačilo, že odesilatel byl jakýsi VPetr 😄))
Skončil jsem s rozdáváním rozumů (a zdarma) a hochovi, který chrlí podpásové urážky, kdybys chtěl věcně diskutovat, dávno jsi užil email, materiály jsem posílal.
Ale vážně, jak víš, že 132kW 20V turbo nemá VTG?
Jsi narcista (narcistní, chceš-li😄

Dojde-li na fakta, neuznáš ani svůj omyl 😄 To co jsi napsal o těch motorech a turbech není pravda bez ohledu na to, kde sis to a špatně přečetl, ty komerčnímy časopisy kovaný odborníku 😄 Když se ukážeš jako neználek, tak alespoň urazit musíš, hlavně že ti z toho roste sebevědomí 😲
To ne, jen bych měl zkreslené představy o světě bez vychcánků...
Ale vždyť by ses jinak nudil, nemít ho tady...
* bych se na to mohl... 😄

Ta figurka mi za to nestojí.
Huf-bojuj,přece to nevzdáš.
Milý Vláďo, nebaví mě s Tebou diskutovat. Najdi si to ve zmíněném časopise. Mně nestojíš ani za tu námahu se zvednout, ujít 15metrů a podívat se.

A ohledně klimy... Nic nového jsi mi neřkl ;o)

P.S.: Takže auto už necuká? To musí být krásný pocit...
to nasrot: mohl bys mi prosim tu tabulku poslat na mail petrveit@h-fans.cz Pripadne pokud mas jeste nejake zdroje, ze kterych jsi cerpal, pripadne kde je o techto vecech psano. Nejde mi o vypocet zrychleni na papire, jde mi jen o ty ztraty, kolik vykonu se musi dodavat, aby se vozidlo udrzelo pri konstantni rychlosti na rovince a za bezvetri.
Výkon motoru je udáván už "po podělení účinností" a se zapojeným vším příslušenstvím (alternátor, vodní pumpa, klimatizace...).

Zajímavost - možná zaujme, že při ostřejší akceleraci se odpojuje mag. spojka kompresoru klimatizace (diagnostika to detekuje jako A/C Off, ani nemusíte stát nad motorem pro ověření).

Huf: v uvedenem casopise je jakási zminka o "elektronicky ovladanem turbu" a snad i o lopatkách, mohl bys mi poslat _presnou_citaci_ jak je to tam uvedeno? At koukam na vykres jak chci, obe verze (110 i 132kW) maji stejny vykres turba 😄
Jestli chceš, můžu ti poslat takovou tabulku (bohužel ne úplně dodělanou tak jak bych si představoval, ale z 85% funkční 😄 ) v excelu, kde jsem si počítal jízdní výkony pro různá auta. Jinak pokud ti jde jen o obecné věci - v podstatě všechny auta mají díky nárokům na design podobné cx, podstatně se liší akorát čelní plochou, převodovka má účinnost cca 97%, rozvodovka asi taky tak (záleží na typu kol), přenos z pneu na silnici asi 85%. Výkon motoru je udáván už "po podělení účinností" a se zapojeným vším příslušenstvím (alternátor, vodní pumpa, klimatizace...).
Automobilrevue 3/03 - test Octavie RS combi. V ČR není kvalitnější časák, co se technických věcí týče.

Místo ztrapňování se na MC bys občas měl číst i tištěné časopisy. Pomáhá to udržet si ucelený přehled ;o)
Asi se budu opakovat, ale jiný rozdíl než převody a větší průměr turba na výstupu mi není znám, regulaci vačky mají i motory 1.8T 20V 110kW kód ARX-EU3 a AUM-EU4. Už kvůli převodům to nemůže jet úplně stejně, ale může se to myslím výrazně přiblížit.

Škála motorů v 1.8T 110kW je pestrá a asi jen ten AUM může dotahovat ty v RSku - to je jen můj názor (na to ale čipaři neberou ohled).

Turbo s proměnnou geometrií na RS, na to jsi přišel kde, víš to na 10, 30, 50% jistě? Jaký přesně typ?
.. není jen v SW a čiplá 110kW nikdy nepojede jako čiplá 132kW.

Nemyslím si, že se změnou SW u 110kW dá nahradit turbo s proměnou geometrií nebo proměnné časování sacích ventilů. 😄
Nevite nahodou nejaky zdroj na internetu, ktery by se zabyval ztratami v aute? Jedna se mi hlavne o Cx, ztraty v prevodovce a ztraty v pneu, samotny motor (klika atd.) me nezajima. Jednoduse potrebuji zjistit, jaky vykon na motoru je treba na udrzeni urcite konstantni rychlosti (tj. kolik vykonu se zbytecne spotrebuje). Dikec.
Těch článků o VW bugu byly opravdu plné noviny, to se o auta zajímám jen zcela okrajově.

Chtělo by to přestat pět ódy na neomylnost našich tunerů i výrobců (a dělat ***y ze spotřebitelů)..

I Škody maj i v sériovém softwartu chyby, zatím se o tom mnoho nedovíte, fabrika to umí opravit via VAS (na dálku😄, servis do toho nemůže.
Smarty, napiš o zadření tvého motoru, to nás zajímá vic než co si můžeš nebo nemůžeš říkat.

ATX kvalitu nechám na někdy jindy, mám materiály, které přímo souvisí s Naďovým ATX s ručením omezeným a s jejími podvody a až bude čas, tak je zveřejním (bude-li to nutné). Origoš čip nedal asi proto, abych si to nemohl otestovat, no tak jsem si sehnal novou jednotku a jsem v pohodě 😄

Také prý existuje způsob úpravy jednotky z RS, takže pak to jezdí přesně jako RS a to s orig. softem a vejdete se pod 10000 Kč. Zajímavé by bylo pak nahrát čipovaný SW z RS.

Další věc je nahrátí softu do auta bez rozdělání jednotky, ale to čeští tuneři moc neumějí, vivat pájka.

A myslíte, že když již po několikáté vyzvu ATXe na brzdu aby se podíval na svůj výtvor, že přijede?

Neznáte někoho s 1.8T čiplou řj 032HJ (od 2001)? V ideálním případě bych chtěl vyzkoušet a zaplatit měření na co nejvíce "softwarů" (na jednom referenčním autě), pokud by se to povedlo, byla by jasné srovnání kvality těcgh softů, ke kterým většinou nedostanete od tunera ani graf 😄
aj ked tieto fora uz citam asi tri roky ...prispievam prvykrat ..😉

vsak raz to musi byt po prvykrat ..😉

Len jeden odkaz k cipovaniu. na nasledujucem linku je dost velky prieskum medzi zakaznikmi(USA) ktory cipovali 1.8T a aj u najlepsich a profesionalnych firiem sa stava(3 az 5 percent pripadov) ze zakaznik nie je spokojny a su problemy ci uz so spotrebou alebo cukanim alebo ..

pozrite si to sami😒br />
[odkaz]
at plati to ci ono, ja si muzu rikat co chci a jak chci 😄 Co se tyce Petra a jeho reklamace, pul roku jsem se zdrzoval komentaru, ale at uz mu to michal *** nebo ne, uz by s tim mohl skoncit a psat o danem tematu ne? Jo a rad bych videl ty clanky pokud byli(jsou) na netu. A nechces se predstavit?
Smartymu se zadřel motor? To jsou věci. Tak si říkám, že mám docela štěstí, že jsem si předražený kit sání nenechal u ATX s.r.o. namontovat - on vůbec nevěděl na co je ta odsávací hadice, no co, pár auťáků musí poničit než se to dozví, ale proč si neničí své auťáky ale cizí?

Michal NaĎ aka AAUTOKOMPLEX s ručením omezeným asi opravdu za nic neručí.
You´ve made the best choice I guess...
HuF: tak,tak
Myslim, ze najhlavnejsie je, aby bol na MC konecne klud a niektori nepripusteni jedinci sa skludnili a zaradili medzi normalnych diskutujucich.
asi nic, ale stejne by me to zajimalo
To je blbost. Co by z toho měl?
Tak to tady ctu a myslim si, ze by mel ATX tu jednotku (za ty prachy) koupit, zjistit co a jak, aby se konecne zjistilo, kde je chyba. V pripade, ze by byla v poradku by na tom urcite netratil. Co vy na to?

CP
Bej tebou Smarty tak zalezu do kouta, šoupu klidně nohama a zdržím se komentářů. Nebo už jsi zapomněl jak ti tuningovýsupermachr Michal Naď alias AUTOKOMPLEX >"s.r.o"< ručení omezené doslova a do písmene !!! namontovat kit sání bez odsávání a potom se ti zadřel motor ? Nebo jsi snad pořád ještě nedospěl k závěru z jakého důvodu se ti ten motor zadřel ? Pokud ještě ne, tak já ti napovím. Něco o tom psali nedávno ve všech novinách jak se z důvodu nefunkčního-zamrzlého odvětrávání motoru zadírají hlavně motory 1,4 55 a 74. Ještě ti to nedošlo, nebo už ano ? A pokud ten důvod zadření znáš, tak platí opět první věta.
😉 a at jsou poradne zfetovany 😉
Jasne reknu ti to do oci, protoze jenom * jako ty to tady musi zasirat tema tvejma neobycejne stupidnima kecama. Rekni mi datum cas a misto a ja prijedu i s tlupou negru s letlampama, at si hosi trochu zablbnou, ok?
to Petr: nebudeme to komentovat ***.
meex> Řekneš mi to do očí ty anonymní machýrku mexi? Příspěvek vskutku k tématu!

Čiptuning klidně, ale ne u firmy s jediným člověkem (one-man-show co si vehementně říká MY😊.

Nikoho nechci prudit, tak to prosím nekomentujte.
ad Petr: nechajte ho. Ked tu jednotku preda, tak sa podla mna hodne skludni a stane sa z neho normalny diskutujuci, ktory nebude zaplavovat cele MC svojimi problemamy s cukajucou Octavkou a nevydarenymi reklamaciami u ATX.

Petr: konecne rozumne riesenie. Predaj to a budes mat klud. Budes este cipovat, alebo budes jazdit so seriovou jednotkou?
Fandim ti petre, protoze takovejm zakomplexovanejm * jako ses ty, se musi fandit. Tys mel asi tezky detstvi, vid?
330d ;o)
A140 ? 😄
doplnění: jde o jednotku s nejnovějším motor managementem ME 7.5, jaký má i Audi TT, určenou pro Š. Octavii 1.8 20V Turbo MR2002 a výš.
Prodám načipovanou řídící jednotku KERSCHER č. jednotky 06A*906*032*HJ (Bosh Motronic ME 7.5 No.) pro 1.8 20V Turbo, přesně ve stavu, jak mi ji pan mistr Naď AUTOKOMPLEX načipoval. Dal jsem mu za to nemálo svých peněz. Cena 8666 Kč.

Oficiální cena činí: jednotka 27000 Kč + Kerscher čip na 139kW 25000 Kč = 52000 Kč, prodávám za zlomek (1/6) ceny (tj. 16% ceny), neváhejte! 😄

Záruky: písemně zaručím, že jednotka je přesně ve stavu, v jakém jsem ji obdržel od firmy AUTOKOMPLEX s.r.o. pana Nadě, bez jakýchkoliv zásahů a modifikací, že vykazuje shodné parametry, jako při koupi u ATX a že je plně funkční. Příp. zajistím plnou moc k jednání s ATX.
to je sileny ale podle toho jak se pise SW a vyladuji detaily je mi jasny jak to je. Managori chodi a hlavne at to je "hotovy" a hlavne ze to ma krasnou nabliskanou kastli a pak to dopada tak ze sw vypocte 9000 km dojezd atd... A pritom tak pekny auto, skoda kdyz clovek musi cist takovy veci... ale je mozny ze je to pondelni nebo patecni kus 😄 (viz. Auta od Halleyho)
Nemecké? Lambo Gallardo? 😃) Závidím!
To není stránka ani auto kamila, ale jiného majitele Renaulta. Podobných případů je určitě více a nejen Renault a nejen auta, že...

Zveřejnění korespondence je dobrý nápad, dle zákona kupující (spotřebitel) může libovolně publikovat, prodávající však pochopitelně nikoliv, mohl by porušit několik zákonů.

I když je stanovisko právníka prodávajícího

www.sefinspektor.cz/…es/linhart_odpov… />
výsměch kupujícímu, tak má právník pravdu (zákonný nárok na výměnu není) a je to jen na dohodě a dobré vůli a serióznosti prodejce, nejen z důvodu odstranitelných a neodstranitelných vad (ten právník má ještě další trumfy). Ano, prodávající by měl takovéto auto (za rozumných podmínek) vyměnit, ale nikdo jej k tomu nedonutí, pokud se šprajcne a sám nebude chtít. Pak zbývá jen publikovat.
Že by Audi?
To: pikachu...To ma prave byt ta hadanka pro Vas, kdo me zna asi tusi co je pro me auto(myslim tedy cenove dostupne a s obrovskym image) s velkym A.

Trochu napovim je nemecke...
To HUF: spatne jsi se dival.Tu stranku zalozil Tomas Sykora.Ja jsem tam jen jako prispevovatel pod nickem fred1, cize reklamuji 2,2 dCi.
Tyhle v OR zapsáni zatím nejsou, neznám web, kde by někdo popisoval to co píšeš, historii jednatelů! Ukaž mi takový web prosím 😄

Mě spíš se*ou firmy, co si říkají MY a je to jeden šmudla, co si to letuje v obýváku.

Pokud ale tito dávají veřejný příslib a ještě je černé na bílém, podobně jako u GX, tak bych neměl strach, asi jsem naivní, ostatně věřil jsem na lidskou solidnost a pár blběčků mě zde nazvalo vychcánkem, jen proto, že jsem nechtěl platit za krumpl a nechat si opravovat krumpl.

Já mám objednánu novou originální jednotku a tato bude předmětem doličným (to jen abych předešel hloupým osobním narážkám na to, že jsem chtěl někoho poškodit).
Tak jsem se na to díval a je to solidní humus... Jen mě překvapilo, že ačkoliv máš prokazatelně 2.2dCi, reklamuješ 1.9 dCi. Proč?
Podvozek na seriové Fabce stojí taky za *. Jde vidět, že Tě laguna vyvedla mimo svět kvalitních aut 😄))
Škemry, škemry, co má napsané za jméno v rodném listě auto s velkým A???
Cauky vsici, mrknete sem [odkaz]

Tak jo, priznam se dobrovolne.Konecne jsem se smejdu jmenem Laguna definitivne zbavil.15 oprav za devet mesicu provozu bylo i na mou silnou naturu az prilis.Kdybych mel vic casu a pevne nervy, asi bych se s nimi soudil.Nu coz, cert uz to vem.Laguna je ve svete, prisel jsem o hodne, ale aspon mam zase novou zkusennost do budoucna.

Prave mam pujcenou od kamamrada Fabku 1,4 MPI a az na ten podvozek je to des a hruza.Nove auto bude az za dva mesice a tak se nyni nachazim ve stadiu cekani.Konecne jsem objednal auto s velkym A.Tak se mejte, zase se ozvu.kamil*
Mě vždycky serou firmy, které nejsou schopny popsat profesní historii odpovědných osob - jednatelů - tak maj školu, v jakým servise dělali, co mají za sebou, a´t ukážou v jakým autě jezděj, potom bych asi získal větší důvěru, bez osobního rozměru na takovouhle malou firmu kašlu.
hmm ten www.abctuning.com vypada docela dobre ale stejne mam strach.. ono neco pak reklamovat v aute je vzdycky "o hubu" 😞
hmmm neni mozny, oni nabizeji tuning 1.4 16V 74kW - to jsou snad prvni. Teda Michal mi jeste nabizel nejakej italskej chip. Nechce do toho nekdo jit ????
Aspon u mne tomu tak je,jinak se tam nedostanu. Nevim,jak to je u sani vrchem,pokud ho mas.
zřejmě nové čipaře z Brna: www.abctuning.com, také nabízí záruku na spokojenost, během níž si úpravu můžete vyzkoušet, citace:

V případě Vaší nespokojenosti je pro nás samozřejmostí vrácení zaplacené částky v plné výši a vrácení originálního softwaru do Vaší jednotky. V odůvodněných případech poskytneme i delší čas na vyzkoušení.
Rozumím tomu dobře tak, že musím sundat celé těleso klapky sání?
Mondeo ma motor Zetec,ten nema trysku volnobehu,problemy a kolisani otacek dela vetsinou zanesenej volnobeznej ventil,to je takovy stribrny valecek s konektorem pod skrtici klapkou na sacim potrubi. Je na dvou nebo trech sroubcich tusim 7,jaky je pristup k nim u tebe nevim,doufej,ze lepsi,nez treba u Escorta model 93,kterej ma sani pres hlavu. Tam se toho dost musi odstrojit,aby clovek ventil vubec vydoloval. Samotny cisteni,kdyz celej ten bazmek sundas uz je jednoduchy,staci na chvili namocit do benzinu,jestli chces byt hodne peclivy,muzes tenkym sroubovackem opatrne pohybovat tim pistkem uvnitr,popripade tomu pomoct steteckem malym. Potom ususit a namontovat.U nekterych motoru se to docela vyplati delat i pri ujeti tak 15-20 tis. km, fabrika snad doporucuje kolem 50-60. Pocitam,ze tech prvnich,potom se to zadelava tim bincem z odvetravani motoru. Kdyz uz budes mit sani u klapky dole,neuskodi vytrit ty usazeniny kolem,kdyz polezes hadrem dovnitr kolem otevreny,dej bacha na prsty,ty sroubky na osicce jsou pekne ostry.
Můžete mi prosím někdo poradit, kde najdu u forda mondeo 1,6 r.v. 95 trysku volnoběhu, jak se k ní dostanu a jak jí nejlépe vyčistit? Dík, Aiki
OMP 😄
Takže tady je adresa distributora pro ČR😒br />

Jan Raichl

Vaclavkova 724

29301 Mlada Boleslav Czech Rep.

Tel.0042032620198

Fax.00420326721502
Já jen tak doplním...Na služebním Audi A6 Allroad jsme při ujetí 60kkm měnili 4x desky a 2x kotouče. Reklamace nebyla ani jednou uznána, i když se poprvé dokonce zadřely !!!zadní!!! brzdy. V servisu řekli, že !!!moc jezdím se zataženou ruční brzdou!!!. No a další doplnění je úplně opačné. Kamarádka závodnice (to zní hrozně😄 jezdí se svým Golfem (úplně sériový) každý týden trénovat stopu na brněnském okruhu, kotouče má opravdu fialové, ale volant se ani nehne...tak si potom vyberte...
Tak jsem se nic moc nedověděl. Je to nějaký pan Rajchert (nebo tak nějak) z Mladé Boleslavi - výhradní zástupce OMP v ČR - prý.
Mám je od minulého podzimu. Najeto cca 15-17tisíc km.
Jak jsem se dneska dozvěděl, tak ty kotouče nikdy nevyměnili!!! Měnili destičky a já nevím co všechno, ale kotouče ne. Takže je to jasný, kotouče stojej za * a po stočení se zase nějak zkroutěj. Hučel jsem tam do nich, ať je vyměněj a bude po problému, vždyť se jim to už nemůže vyplatit. Odpověď je však taková, že importér má pro tento případ předepsaný postup a podle toho se prostě jede. Dávám jim poslední šanci, příště měním servis.
V danem pripade sice (spise vyjimecne) souhlasim temer bezvyhradne s tim, co k problemu napsal HUF, ale presto upozornuji jeste na jednu souvislost, a to jsou vule v zaveseni prednich kol. Pokud jsou treba volnejsi loziska (coz jeste vubec neznamena, ze by ta vule byla poznat tzv. "na prvni pohmat"), pak se sebemensi chveni kotoucu pri brzdeni (obzvlaste v zatackach) nasobi a na volantu, pripadne na vibraci cele karoserie, se to projevuje primo hruzostrasne. Tento druh vuli soucasne naopak zpusobuje, ze kotouce jsou mnohem nachylnejsi na zkrouceni, ponevadz pri bzdeni "chytaji druhotnou vibraci/rezonanci", ktere by byly usetreny, pokud by "kola drzela, jak maji". Jestlize je problem v zaveseni, muzes menit kotouce porad dokola, at uz se jedna o originalni nebo jine (OMP atd.). rozdil bude pouze v tom, ze Ti ty lepsi muzna vydrzi o par tis. km dele a nebo (to byl mimochodem muj pripad) se problem projevi ihned po namontovani lepsich kotoucu, ktere jsou obvykle tvrdsi a pevnejsi, vule v zaveseni kol tudiz nejsou ochotny vubec "travit".
😃 jsou to fakt hovada.....A jak dlouho uz je mas, a kolik jsi na nich najezdil? Asi do toho skocim taky, abych mel na chvili pokoj. Nebavi mne se s nima furt hadat.
Hm... Takže Ti de fakto ve škodovce sdělili, žes s těmi brzdami brzdil a to se nemá. 😄

Osobně nevím o nikom široko daleko (nesoutěžním), kdo by týral brzdy víc než já. To, že OMP vydržely, je zázrak!
Tak to mas taky dobry......Mne ve skodovackym servisu rikal, ze ty moje jsou fialovy, (a tudiz zohejbany), a ze je to prej moje vina (asi moc brzdim), nebo nevim co uz. Pak mi sef servisu vysvetloval, ze to muze byt budto nevhodnymi poklicemi na zimnich gumach, a nebo ze pribrzdim treba ze 160-ti na 100, pak to zas rozjedu, a tak dal. Ale nejak se mi to nezda, prece ty kotouce jsou na to delany, ne? Kazdopadne nevim, jestli to nemam napsat do Skodovky, ale moc si asi nepomuzu. Zkusim se juknout po tech OMP. Diky....

P.
Zatím se můžeš kochat na www.ompracing.it
Je to divné. V každém případě stojí u těchto aut (vlastně u všech nesportovních) brzdy za *. Je to sice rok od roku lepší, ale stále daleko od optima.

To, co ale popisuješ, je šílenost. To se mi na mém autě nepovedlo (při mém stylu jízdy) ani s originály.
Tak to Ti neporadím. Já je kupoval přímo u nás ve městě v autodílech, kde jsem si je nechal objednat někde z čech. Ale zeptám se v tom krámu. Je to kámoš (závodník). Pak řeknu.
Hufe, mohl bys prosim te napsat nejakou internetovou adresu, kde se daji najit ty kotouce OMP (nejlepe Brno). Resim ted prave taky brzdy...
Tenhle problém řeším v rámci záruky na svojí Mazdě Premacy už popáté!!! Zrovna zítra to tam zase dávám. Vždycky ujedu tak 7-8.000 km a je to tam zase!!! Ať mi někdo vypráví, že je to moje vina, když mám na 80 tisících najetých druhé destičky a to jenom proto, že je měnili v rámci opravy této závady. V pátek dám vědět, jak to tentokrát dopadlo.
Existují. Taky jsem řešil problémy s nevýdrží originálů. Po pár omylech jsem se dobral k firmě OMP. Koupil jsem sadu sportovních kotoučů a desek za cca 7.000,-Kč a musím potvrdit, že je to fakt dramatický rozdíl. Opakované brždění ze 180km/h - pohoda. Brz zavrnění a bez poklesu brzdného účinku. To vše na pneu 225/35R17, které drží tak, že ABS skoro není potřeba. Tím víc se ale namáhají brzdy.

Před OMP jsem e😜erimentoval se sportovními kotouči HPR odd firmy QH, ale byly to *.

Kup OMP a nebudeš litovat. Jo, mám Fabii TDI čiplou.
Cau vsichni, chtel bych poprosit o radu. Mam Skodu Octavii 1.9TDI(66), ma najeto asi 40 tis. Kdyz jsem ji kupoval novou, tak po 15 tis. zacal pri pribrzdovani klepad volant, tak jsem byl v servisu, a vymenili mi brzdove desticky. Problem ustal, ale za dalsich asi 12 tis. se znovu objevil. Vymenili mi nyni celou sadu (kotouce+desticky). A ted po dalsich asi 12 tis. to zacina delat znovu. V servisu se na to koukli, a rekli ze kotouce jsou zkroucene, nafialovele, nebo co, a ze je to moje vina. Nemyslim si, ze bych tomu autu daval nejakej zahul, ze bych brzdil jak blazen, a tady mi pripada, ze ty kotouce by na to meli byt prizpusobene, ne? Tak se chci zeptat, jestli mate nekdo nejake podobne zkusenosti, nebo rady, a tady jestli neexistujou nejake lepsi kotouce, ktere neco vydrzej. U mne je problem, ze jezdim prevazne dalnice, a celkem pravidelne jsou na nich zacpy.

Jinak diky za reakce, a omlouvam se za ponekud delsi prispevek.

Pavel
Moc děkuji za radu, budu mít o víkendu co dělat. 😄 Dík Aiki
Mohlo by to byt,ale taky by to mohla bejt bohuzel i spousta dalsich veci. Jinak dost zalezi i na cistote treba skrtici klapky nebo ventilu volnobehu,jestli uz to ma neco najeto a cisteny nic nebylo,urcite by to nebylo na skodu,i kdyby to zavadu neodstranilo. Ale vzhledem k ty reakci na teplotu bych asi taky zkusil obe cidla teploty,vzduchu i vody.
Ne ne, chcípá to naprasto stejně i když LPG odstavím a jedu jenom na benzín. Navíc i s LPG startuji také na benzín.

Čím víc nad tím přemejšlím, tím víc mám dojem že se jedná o to čidlo teploty.

V benzínovém režimu hlásí teplý motor a jednotka stáhne bohatost směsi - následek chcípnutí. V pohonu na LPG - jednotka plynu přebere od řídíci jednotky údaj o teplém motoru načež přepne z benzínu na plyn v chudé směsi - následek chcípnutí. Chování i zvuk motoru tomu odpovídá - jako když jsi u staré škody 120 sklopil páčku sytiče v mrazu při nezahřátém motoru - přesně to samé.
Hele je to mozna blbost,ale neni to citlivy i na kvalitu a cistotu toho LPG?
Ted si uhodil hřebíček na hlavičku. Motor po nastartování chvílku běží jak má, pak má období kdy chcípá, a po zahřátí je zase prvotřídní.

Díky moc i za ten odkaz. Stáhl jsem si tam elektroschéma. Sice na escorta, ale rozdíli patrně nebudou velké. A.
No ale mohlo by to na zkresleny udaje reagovat citlivejc,nez benzin. Nemusi byt cidlo potom nefunkcni uplne,staci nespravny udaj v urcitem rozmezi. A tak to vetsinou je,neumre cely,jen je v urcitem spektru nepresne,na rozhozeni motoru to uplne staci.
LPG zapojeni nekomplikuje, prebira hodnoty z ridici jednotky motoru. A.
To jsi me dost zaskocil s tim LPG,u tohodle motoru jsem o tom jeste neslysel. Asi to bude situaci trosku komplikovat podle mne,tam ty vazby neznam.Ale aspon nejezdis tak draze, na 1,6 to nezere malo,aspon ty,o kterych vim.
Díky. zkusím tedy nejdřív všechny konektory vyčistit a uvidím. Napadá mě taky zkusit odpor proti kostře. Tipuji to ale nejvíc na to čidlo teploty motoru. Mám na autě také LPG a to se přepíná příliš brzo - což by mohlo být také způsobeno přebíráním nesprávné teploty motoru od řídící jednotky. A.
U termostatu jsou dve,jedno nahore,kulatej konektor,to je na udaje do RJ na rizeni motoru,a potom sikmo dole hranatej konektor,to je na budik teploty,to je ted nezajimavy. Jinak vzadu na sacim potrubi je cidlo teploty nasavanyho vzduchu,bily kulaty konektor,odchazi vetsinou vic,nez vody a kdyz nejde poradne,nejezdi to nejlip.Jinak doporucuju jeste pred vsema vymenama sundat vsechny dostupny konektory,prostriknout je a znova nasadit,dost casto to pomuze. Nezapomen na konektor u ventilu volnobehu,stribrny valecek pod klapkou,potom konektor MAF,plochy za krabici filtru vzduchu na hadici sani. Jinak zkus www.fordfans.wz.cz,vic hlav vic vi.
Dík za radu. Mám forda kratce a ještě jsem se nezorientoval. Mužeš mi ještě poradit, kde hledat čidlo teploty motoru. To co je u termostatu je předpokládám jen pro potřebu teploměru.

Uf, ten motor mondea je tak přecpanej a nepřehlednej. A.
Sice nejsem odbornik,ale tenhle motor mam. Muze to byt dost veci,asi bych zacal regulaci volnobehu,vycistit ventil,zjistit,jestli funguje,ale spis to podle priznaku vypada na nektery teplotni cidlo. Nejlepsi je moznost stejnyho auta,ktery chodi a prohazovat jednotlive dily.Mozna to neni uplne profesionalni,ale funguje to a nic to nestoji.Mam obavy,ze autorizovane servisy delaji neco podobnyho,jen na nobl urovni.
Mám Mondeo benzíňák 1,6 r.v. 95. Startuji v pohodě, ale jak sundám nohu z plynu, motor chcípne. Jak se motor zahřeje, je to O.K.. Nevíte někdo kde je problém a jak to odstranit? Řídící jednotku jsem už restertoval ale bez výsledku Dík. Aiki

----------------------------------------… />
to Petr: obcas se stydim za to, ze mam za spoluobcany takove ***y. Mimochodem ty stranky jsou nadherny, ses pocitacovy e😜ert. Je mi te lito.
"neni schopen to rozumnym zpusobem vyresit" - méďo, bez urážky, když už musíš hodnotit, kdo jakou chorobou trpí (*, imbecil apod.), uznávám, že nejsem schopen, třeba bys ... 😄 Tohle je veřejné fórum a pokud by někdo měl táhnout, pak ten, co nechce respektovat práva druhých.

Skrytá i zjevná reklama? Myslíš asi [odkaz] ?

Chci, aby si lidi dali bacha na vykuky "čipaře" parkovištní čipaře se zázemím jako má "firma" ATX, a to někoho dost se..

Nejsi ty náhodou ten človíček od SAPa, co psal 4x za den, kdy už už ten Adaptér dostane a že má obavy o svých pár set? Tedy nic ve zlém.
A, co že se neumíš podepsati, příspěveky jsem vymazal jednomu člověku, co tam psal prasárny přes anonymizer a teď je vidět, kdo že to byl. Ty 😃 Nejenže se stydíš představit (schováváš se za ANON) 😄 Nehledě na to, že tam je jasně uvedeno, že urážlivé atp. příspěvky propuštěny nebudou 😄 Stránka plní účel a pokud se někomu stránky nelíbí, tak ať na ně nechodí (ten někdo by mohl nejpreve ukázat lepší dílo 😄.

Nejde o žádnou propagandu a jaká 50 modifikace? Dobrý pokus o žert. Jde o soupis faktů (a bohužel potrefená husa která jediná ví, jak to bylo se dosud neozvala, zjevně nemá, co by dodala). Návštěvnost je ucházející.

Někomu se nelíbí keywords, a to proč? Jsou v souladu s etikou a obsahují jen slova, kterých se stránka týká, je zjevné, kdo jsi (vedle toho, že jsi dobrý štváč, dobrá roztleskávačka 😄.

Také se do mě navezl jeden chytrolín ze SAPu, že prý dělám ostudu co má (podle SAPu) 40KKč platu a myslel si asi, že se z něho poseru, docela by mě zajímalo, kdo to z vás to hoši byl (ale tady se většina ani nepodepíše a někteří jsou tak připos*atí, že jedou přes anonymizer (to dělá jen člověk, co má co a proč skrývat, zjevně nepoctivec), nebylo by možná od věci, kdyby provozovatel tohoto serveru začal zveřejňovat IP adresy a to zpětně, hned by se viděly štvavé pokusy některých jedinců zde 😉.
Zkus se zeptat na www.vwclub.cz
Ahoj, chtel bych pozadat o pomoc. ¨Muj znamy vlastni Golfa trojkove rady s motorem 1,4 benzin a nemuze najit kde je vyrazene cislo motoru. Muzete mi nekdo pomoci ? Diky. Neo
to supersaab> Jo, jsou více než ubohé. Jako by měly působit dojmem: "Jsem retard, smilujte se" 😄

A nebo ještě líp, měly by vypadat, jako by je dělal někdo, kdo není z oboru. To se mu rozhodně povedlo (dost možná mimoděk) 😄))
Tak jsem se podival.......ten clovek je hodne divnej, asi i veliky hlupak a navic ma naprosto nevkusne stranky.
chiptuning.ec.cz-je to už asi 50tá modifikace propagandy proti ATX. Mrkni na ty "keywords" - to je nářez! Ještě tam chyběj slova typu "lolita, sex, anal.." a bylo by to kompletní. * je, že když do té diskuze dole napíšeš něco, co se jen trochu Vláďovi nelíbí - jakože to tak vůbec nemusí být, za 10minut to tam není. Tak urputnýho buzíka aby svět pohledal.
Nebavi me to tu hledat - napiste nekdo adresu Petr stranek. Dik
😊))))))))))
Dívejte se, co si ten buzík Petr Vladimír všechno napral na svoje stránečky:ssssssssssssssssssssssssssssss… />
Morlor byla taková divná velká želva v Nekonečném příběhu. Takový ten vševěd, jak za nim Atrej musel přes bažinu a utopil v ní koně ;o) (ach dětská léta se zase projevují...)

Podle ATXe by tu mohla být jistá podoba 😄))
Mordor 😉.
matuS
meda, diky za ten preklad pre nas, slowakishe leute 😄
Tak tak. Mor. Nebo morlor? ;o)
To meda: 100% pravda pravdouci, Petr je mor tohoto kdysi tak krasneho mista...
Není zaco se omlouvat,co blázníš.
TAN > Ja uz zadne "to ..." psat nebudu, skoncil jsem (s nim). Tobe se omlouvam 😉.
HUF-hned se cítím lépe!!
to TAN> Spokojen? ;o)

to meda> Je to smutný případ.
Né že by mě to vadilo,ale pište předmět PETR !!!
Huf > hele, nesahej mi na demony. Bez nich by se mi UNIX ani nerozebeh' 😉.

Petr v hlave zadne demony nema, ma tam nasrano (mozna ani to ne - vakuum je asi tak to prave).

No, tak jsem vycerpal zasobu sprostych slov na nekolik let dopredu a zpet do prace.
Petr > Hypoteticka situace : pokud si * (Petr) necha od fusera (ATX) neco zprasit a neni schopen to rozumnym zpusobem vyresit, je minimalne polovina viny na nem (na 😉. Pokud si to necha zprasit nekde na parkovisti, je dvojnasobny *. Pripada mi to jako kdyby si * (z NDR) najmul fuserku (stetku na E55), sel na to bez gumy a pak si stezoval ze smrdela, nakazila ho pohlavni chorobou a uspinila mu pero.

Z Tvych pologramotnych projevu v MC soudim, ze jsi opravdovy a nefalsovany (pro prispevatele z SR : ozaistny) *. Tahni uz do *; od te doby, co zasiras veskera temata v MC svymi problemy, "rozumy" a skrytou i zjevnou reklamou, upada MC neuveritelnym zpusobem.

Na Tvoje dusevni zvratky jsem reagoval podruhe a naposled - prisaham.
Pěkně. Ale já mu nic špatného nepřeju. I tak si asi moc neužívá. ;o)
Petr, chod si niekam testovat max otacky cipovanej koktavky, nech ti z toho motora pri >7000 otackach uz konecne vyleti ojnica a budes mat pokoj. Ked ta po ceste trafi do hlavy tak aj uplny.
"Také mě serou v jednom VW servisu a nepíši o tom půl roku pořád dokola" - A co může někoho * na autoriz. servisu nevím, pokud je oficiální servis, není co řešit, pokud jsi v právu (asi ne?). Viz článek na iDnes - jak se vracelo nové auto, a vzali jej ještě předtím, než vyšel článek. Btw, já píšu nové informace, copak to není zajímavé, kolik že to točí Autokomplexovaný čip? Asi tam žádnej omezovač není a točí to co to dá. Ale jo, běžte si k ATX

Času nemám nazbyt, leč čas na to, aby si budoucí čtěnář našel FAKTA o kvalitě produktu a přístupu jistého samodomo "tunera" (dělal to doma - to je nepopiratelné), si trochu vyšetřím. A za ty body si TANe asi nekoupíš nic 😄 Koukám, že někteří jiní tu šmejdí den co den (to ne Ty), asi nemají ve svém nudném mlhavém životě co napráci a nikdo je nemá rád Hu 😄 Proč se nejdeš bavit jinak?

Je tu zakomplexováno, Autokomplex tu pravda psal cosi zajímavého o motorech, a třeba se ptáte, proč už nepíše? To, co provedl byl trestný čin, teď se čeká na promlčení 😄
A hlavně jsi na rozdíl od nejmenovaného samopřispěvovatele normální člověk bez démonů v hlavě ;o)
Děkuji,su zvědav co si za to koupím!Také mě serou v jednom VW servisu a nepíši o tom půl roku pořád dokola.Možná,protože nemám tolik času jako někdo!!
Dalších 100 bodů Ti bylo právě připsáno of Hufa.
A co se stím jiného dá dělat!!
Tak nevím, jestli si děláš *, ale máš 100 bodů.
Nejlépe ti poradí pan Naď.Jestli ho neznáš,dám kontakt!!
Jen doplňuji, jen jsem prošlápl pedál, aby někdo nespekuloval, že jsem na tom stál půl minuty. Pokud budu mít čas, koupím si extra jednotku (nabízeli mi za 2000) a napíšu flashovací program (neznáte někdo někoho, kdo zná detailněji KWP1281 protokol? Není nikde zdokumentován, ozvěte se, ale tady asi těžko nějakého fandu seženu).