306 komentářů
Bude to stejne osklivy jako vsechny Felicie...
Na Skodovkach s timhle cumakem uz se neda nic pokazit.
Na Skodovkach s timhle cumakem uz se neda nic pokazit.
U nás ve městě je firma zabývající se výrobou prototypových dílů pro škodovku, a kámoši (z té nejmenované firmy) mi říkali, že si mám raději počkat na tuto novou Octavii (ale já jsem stejně koupil teď poslední model SLX a vypadá už SUPROVĚ), že to bude naprostá bomba. Ale bohužel cenou okolo Passata za to ve třídě Audi A6. Něco jsem už viděl hotového, ale z toho nemůžu moc posuzovat, jen, že to bude větší než stávající Octavia i než vládní. Ahoj.
To asi ale nebude facelift Octavie... Domnivam se, a je to velmi pravdepodobne, ze Octavia bude i po faceliftu jezdit na stejne platfome (A3). Podle spekulaci by na platforme A6 ci prodlouzene A4 mela jezdit uplne nova Skoda ve tride limuzin, velkych aut, ci jak to chcete nazvat. Ta cena jakou ma Passat by tomu zhruba sedela, mozna o trochu vyssi. Ale BESTIAS me asi zmrazi, pac on vi...ale nic nerekne. Cemuz rozumim. Lukas
Doufám, že ta nová oktávka bude bezpečnější. Dneska jsem viděl ve správách doslova na *** oktávku, co narazila do koně a 3 lidi v hrozným stavu. Stát se to ve Volvu, tak koně sice taky zabiju, nicméně sám pojedu dál. Kulhánek, co jel prej 160km/h a zabil se, jel ve skutečnosti max polovinu této rychlosti, kdyby to prosáklo na veřejnost tak si nikdo tohle autíčko dělaný ze sádrokartonu nekoupí. Všimli jste si taky, že pokud se někdo zabije ve škodovce, ve zprávách se mlčí o tom, co to bylo za auto, pokud nabourá (a přežije) s třeba Volvem, MB, Audi, atd., tak se značka zmíní 😄 No nic, Fabia na tom bude s bezpečností snad o hodně líp. Ty prachy se vyplatí dát spíš za ni, než si kupovat rakev, i když větší.
to Volvista - ľe bys po sráľce s koněm jel dál... HA HA HA. Nezabil se Kulhánek, nýbrľ Kalma (nebo tak nějak) a zabil by se i kdyby jel 60. On totiľ do toho návěsu nenarazil čumákem, ale podjel ho a narazil do něj sloupkama. - tj. přiąel o střechu (hlavu). To by nevydrľelo ľádný auto. A mimochodem Oktávka patří ve svý třídě (niľąí střední) k nejbezpečnějąím a Volvo uľ dneska moc nevybočuje z průměru svý třídy (vyąąí střední).
Ono to s tou hmotnosti je vselijak,Oktavka je dost tezka na nadprumer ve sve tride.Aut na sracky clovek videl uz(bohuzel)moc a vsech typu vcetne toho Volva.Vsechny maji svou mez.Ja jsem bohuzel poznal,co je bouchnout v Octavce,nebylo to moc,auto nepojizdny,ani airbag nereagoval.Zato druhej v rade ve Felde se vyhnul a vrznul to do sloupu.Moc do smichu mu nebylo.Ja jsem byl s ksirama,on jaksi ne.Je neoddiskutovatelnej fakt,ze naraz sloupkama Oktavky uz nikdo nerozchodi,at sedi v cem chce.
Nemyslim si,ze by Oktavia nesplnila normy a vypada to na festovny auto.
Nemyslim si,ze by Oktavia nesplnila normy a vypada to na festovny auto.
Narazit do koně je problémem pro každé auto,
protože předek má tendenci podjet pod tělo,
do kterého tak naráží A-sloupky,takže se
energie nárazu nemá kam pohltit.
A ještě něco ,volvisto:Volvo(jedna z mých
oblíbených automobilek)dává u S40 jen 8 let
záruku na karoserii,ale Skoda(a jiné značky
koncernu VW) dává 10 let záruky.
protože předek má tendenci podjet pod tělo,
do kterého tak naráží A-sloupky,takže se
energie nárazu nemá kam pohltit.
A ještě něco ,volvisto:Volvo(jedna z mých
oblíbených automobilek)dává u S40 jen 8 let
záruku na karoserii,ale Skoda(a jiné značky
koncernu VW) dává 10 let záruky.
s maxipsem (o tom "kulhánkovi"), ale i tak, ta bezpečnost volva oproti octavii je třeba taky trochu o hmotnosti, když si koupím volhu tak na tom možná budu taky líp než v oktávce 😃)
Vite nekdo, jestli Skoda pripravuje facelift Octavie + podrobnosti (predpokladany termin, rozsah)? Zaroven, nejake informace o novych motorech pro Octavii (napr. novy TDI 1.9 85kW?? Bohuzel, domaci internetova stranka Skody (www.skoda-auto.cz) je malo aktualizovana, tam se toho o vyvoji pripadne novych modelech moc nedoctete.
...člověk nemusí bejt zrovna Fantomas, ale pravdou je , že Škodovka je tajemná jak ňějakej hrad v karpatech. Facelift Octavie, jak už jsem zde minulý rok v září uváděl bude asi v modelovém roce 2001. Samozřejmě dostane po faceliftu přídě, který připouštím nebude asi takového rozsahu jako jsem zde taky uvedl na svých skicách. Změny se týkají předních světel, které již konečně dostanou čirou optiku a také předního nárazníku, se štěrbinami pro vzduch ne nepodobnými jako má Fabie.Některé modely také lakované kliky a lišty nárazníku. Také dostane 180ti koňovou lahůdku pod kapotu (132Kw) zatím s nepotvrzeným označením RSi, a s náhonem 4X4(Haldex) Doufejme, že toto snížené sportovní provedení nebude postrádat i 6-ti stupňovou převodovku, tak , jako je tomu u TT nebo Léona....Interiér nedozná výraznějších změn jako je tomu nyní. Změny budou tuším v barvách...
já si myslím, že pakliže již Fabia má Pumpe-Düse tak Octavia ji přinejmenším v příštím roce bude následovat.
Krome Octavie mi prosim napis, ktere skodovky jsou jeste designove super auta ? Fakt to teda nevim.
Na svou dobu treba Skoda kupe R.
To nezpochybnuju - na svou dobu bylo treba i Aero 30 super auto. Jenze se obavam, ze o tom ta diskuse moc neni. Podle mne se to tyka hlavne produkce soucasne, a v tom pripade trvam na svem, ze vyjma Octavie Skodovka nedela zadne hezke auto (pochopitelne tim netvrdim, ze by se z neceho hezke auto nedalo udelat - poradnej tuning).
...taky si myslím, že první hezkou škodovkou byla první OCTAVIA a SPARTAK,(FELICIA cabrio je dodnes designérským skvostem)následovala masová Š1000, pak 100, pak řada 105-130, a tyto řady bych co se týče designu opomenul. Pak přišel Bertoneho Favorit, a já jsem šel do vývrtky, protože buď se Bertone podepsal za něco co dělala uklízečka v Bertoneho kancelářích, nebo si Favorita vysmahnul po flámu, než šel spát.. 😄 Dodnes nemohu rozchodit ten interiér a hranaté tvary á la BX od CITROENA. Následovala Felicia, která mi připomíná spíše vydatný facelift Favorita, ale zakulacení, při zachování skel a pod jí docela prospělo no a pak přišla OCTAVIA.... do té jsem se zamiloval na první pohled a drží mne to dodnes... Po OCTAVII přišla FABIA, a já jsem znovu strnul úžasem a obdivem nad další Škodovkou, na kterou můžeme být pyšni...Už se těším na facelift Octavie....
Berone tu Skudu (Favorita) navrhl zacatkem 80. tych let, ale boleslavsky Skodovce trvalo az do roku 88 uvedeni na trh. Bertone se kvuli tomu chtel se Skodovkou soudit. Nicmene Bertone za to nemuze a na zacatku 80. tych let by Favo bylo celkem O.K.. Jenze.....
Pokud já vím, tak o projektu s interním označením Š 781 bylo rozhodnuto teprve v r. 1983, pak bylo zadání předáno stylistickému studiu Bertone, který navrhl design poplatný roku 1984 a tak se na mne nezlob, ale linie , které tehdy již v roce 1981 představil na CITROENU BX musí být v r. 1983 resp. 84 zastaralé..... Nemyslím , že by byl Nuccio Bertone špatným stylistou a dovedu si představit zásahy technologů výroby a tp. 😄 Kdyby došlo na původní myšlenky Bertoneho, tak by to byl skvělý, nicméně příliš futuristický automobil.... ale dost už bylo Favorita a uvidíme , co se vyklube z další připravované platformy pro větší Škodu...
RS😱 Přesně tak, původní Bertoneho Favorit byl poněkud kulatější a vůbec jiný, než ten konečný. O úpravě bylo rozhodnuto až po konzultaci s technology. Bohužel v té době nebyl k dispozici kvalitní hlubokotažný ocelový plech domácí výroby a tak se vlastně design Favorita přizpůsoboval vlastnostem košického plechu...
Hele RSD, mluv za sebe když píšeš😒br />
" a já jsem znovu strnul úžasem a obdivem nad další Škodovkou, na kterou můžeme být pyšni..¨"
Já sem sice taky strnul úžasem, když jsem viděl Fabii, ale neberu si to tak. No, ale proti gustu žádnej dišputát...
(P.S.: Už jsi to strnutí rozhejbal?)
" a já jsem znovu strnul úžasem a obdivem nad další Škodovkou, na kterou můžeme být pyšni..¨"
Já sem sice taky strnul úžasem, když jsem viděl Fabii, ale neberu si to tak. No, ale proti gustu žádnej dišputát...
(P.S.: Už jsi to strnutí rozhejbal?)
To: RSD Svého času jsme debatili nad tvým návrhem faceliftu Oktávky. Moc se mi tenktát líbil, ale shodli jsme se, že až tak do hloubky nepůjde. Nezkoušel si vytvořit novou variantu, ze znalostí, které máš nyní? Docela bych se na ni rád podíval. Díky.
😄 jasně že už jsem to rozhejbal. Fabia je hezký český auto, které je svým designem konečně konkurencezchopné. Jinak mý gusto je spíš Audi, nebo MB (krom Ferrari, na který se stejně nikdy nezmůžu) No a k faceliftu ode mne: Zatím nezkoušel, ono se to zde už ani nedá umístit, takže sorry. Mám spoustu nových ŠKODA-Konceptů, ale ne pro motorkafe, protože to tady zatrhli 😲(
TO RS😱 Jo tak zatrhli?? Ja bych spis rek ze kdyz nemam to co tvrdim ze mam tak je moderni pouzivat frazi:"Obratte se na tiskovou mluvci." (Ze by Skoda Auto a.s. z Bolky?!?!)
No dalin mi sem vždycky hodil tagy, a pak to sem načetlo obrázek, jenže to už teď nejde. Budete li mít třeba zájem o nějakou tu diskuzi ohledě designu, faceliftů a tp. tak mi pište na rsd@seznam.cz, který je v pohodě, a na nějakýho tiskovýho mluvčího si tady hrát nebudeme. Ostatně nikdy jsem tuto frázi nepoužil. U Škody je tradičně na nové modely uvaleno embargo a tak jako tomu bylo u mého odhalení Fabie, můžeme se dopracovat i k faceliftu Octavie, k Vanu, k SUV, a k W8 ,které se pomalu připravují.
Zdar Bestiasi co dela Catia? Kde se flakas? Pry makate na nove velke Skodovce; na jake bude plosine? A6 nebo neco uplne noveho?
Já se neflákal, já jsem právě hodně pracoval, páč jsem byl utnut od netu. Na novým autě samozřejmě makáme, ale jak už jsem řikal před půl rokem, tak nic nepovím. Teda co se budoucna týká. Nerad bych, aby ze mě udělali nezaměstnanýho... Buď trpělivej a počkej si, co pan Kulhánek pustí do světa.
Sorry Tvuj Job Ti nechci ohrozit. Mislele jsem ze nas trochu nasmerujes. Delas jeste s Catiou ?
To víž že jo. Jinak už to nejde. Dneska se rýsovací prkno používá tak maximálně jako nástěnka, nehledě na to, že o poslední jsem zakop naposledy někdy před Vánoci. Chtěl jsem se zeptat, dělá ještě RSD ty koncepty ?
Já bych nic neměnil jen jsou už zastaralé světla chtělo by to vyměnit mlhovky za xenony dát čiré skla, A jinak je i po čtyřech letech SUPER moderní je jen škoda že jich jezdí tolik navrhuji zvýšit cenu. Nesnáším když se napařují lidé v Ocatvii Lx kde nic krom volantu není a myslí si jaké mají auto.
Ty vole "OKTAVIE" ses magor, jaky zdrazovani. Ty ses snad dement nebo co? Kam na ty * chodis, to ni nekdo napovida? Ty si snad z nas delas * nebo co? Podle tech tvich omezenych nazoru si snad jeste nemakl ani na lopatu. Ty vole neser me, fakt me neser!
a co máš teda ve vnitř ty s provedením GLX?.
A víš o tom, že má 1.6LX oproti GLX o 0,4s lepší zrychlení na 100, a o 0.1l/100 nižší spotřebu? Navrhješ zvýšit cenu? Ty si úplně debilní. Já jsem koupil OCTAVII 1.6LX se všemi bonusy a slevami za 320.000,- a to i na elektronech. A teď počítej (nebudu uvádět úpravu motoru na 105PS, kterou děláme sami)Alarm + 2X immobilizér za 3.400, el. stahování oken 3.600,-, karbonové obložení interiéru 2.000,- Plasty cca 10.000,- kompletní lakování spoilerů,klik, lišt a tp. do barvy vozu za 4.500,- Tónovaná skla FoliaTec za 3.000,- chromovaný překryt zrcátek a madla zadních dveří, komplet za 1.700,- Nerezové prahové lišty...prostě spoustu doplňků se kterými jsem se dostal hodně a hodně pod 400.000 a co máš na tvým autě, které tě stálo cca 450.000 ty? (nebo spíš tvuj fotr...) Je vidět, že jsi si ještě na žádné auto nevydělal, protože jinak bys neměl takový debilní nápady jako je zdražování...
A víš o tom, že má 1.6LX oproti GLX o 0,4s lepší zrychlení na 100, a o 0.1l/100 nižší spotřebu? Navrhješ zvýšit cenu? Ty si úplně debilní. Já jsem koupil OCTAVII 1.6LX se všemi bonusy a slevami za 320.000,- a to i na elektronech. A teď počítej (nebudu uvádět úpravu motoru na 105PS, kterou děláme sami)Alarm + 2X immobilizér za 3.400, el. stahování oken 3.600,-, karbonové obložení interiéru 2.000,- Plasty cca 10.000,- kompletní lakování spoilerů,klik, lišt a tp. do barvy vozu za 4.500,- Tónovaná skla FoliaTec za 3.000,- chromovaný překryt zrcátek a madla zadních dveří, komplet za 1.700,- Nerezové prahové lišty...prostě spoustu doplňků se kterými jsem se dostal hodně a hodně pod 400.000 a co máš na tvým autě, které tě stálo cca 450.000 ty? (nebo spíš tvuj fotr...) Je vidět, že jsi si ještě na žádné auto nevydělal, protože jinak bys neměl takový debilní nápady jako je zdražování...
Samozřejmě že dělám na Konceptech Škoda, ale už se tu neobjeví, protože to tu prakticky zakázali. Jestli ale chceš tak ti něco někam pošlu. Dost se těšim na ten facelift, protože si chci na podzim koupit novou OCTAVKU, ta moje už má najeto přes 70.000 a je tři roky stará.... bude to alspoň stát za to?
To víš, že jo. Tobě a jinejm rozumnejm lidem jo. Ale už si dokážu představit ty remcaly, jak to začnou rozebírat a pomlouvat. O ty koncepty bych měl docela zájem. Jestli budeš mít chuť, tak mi je prosím pošli na "sgt.bestias@post.cz". A jak jinak prosperuješ ? Máte něco novýho ? Jo, jinak jak sis asi všimnul, musel jsem si kvůli jednomu chudáčkovi změnit login.
ze se nechas vytocit tim klukem - vzdyt uz najel 10tkm a otec mu jiste koupi, na co si vzpomene.
JA bych naopak slevnoval, pri zachovani platu, abych si mohl auto doprat kazde 3 roky ... nez se zacne kazit. Prozatim se tedy hodlam ke svemu auticku chovat ohleduplne, aby se nenasralo a vydrzelo mi aspon 5 let bez poruchy (za tu dobu s nim najedu asi 150tkm). Pak ho jako TDI snad dobre prodam a beru dalsi 😄 a jeste zbude na vybaveni bytu 😄
OCTAVIE - mam znamou reklamni agenturu - coz kdybych do tebe (nebo do auta tvyho otce) zainvestoval tak litr a nachal vyrobit specialni napisy "auto OCTAVIANOVA otce" a tim bychom ti ho polepili ? Pak bys nevymejslel hovadiny se zdrazovanim a mel bys jistotu, ze takovy auto nikde nepotkas .... ?
JA bych naopak slevnoval, pri zachovani platu, abych si mohl auto doprat kazde 3 roky ... nez se zacne kazit. Prozatim se tedy hodlam ke svemu auticku chovat ohleduplne, aby se nenasralo a vydrzelo mi aspon 5 let bez poruchy (za tu dobu s nim najedu asi 150tkm). Pak ho jako TDI snad dobre prodam a beru dalsi 😄 a jeste zbude na vybaveni bytu 😄
OCTAVIE - mam znamou reklamni agenturu - coz kdybych do tebe (nebo do auta tvyho otce) zainvestoval tak litr a nachal vyrobit specialni napisy "auto OCTAVIANOVA otce" a tim bychom ti ho polepili ? Pak bys nevymejslel hovadiny se zdrazovanim a mel bys jistotu, ze takovy auto nikde nepotkas .... ?
Ja taky nejsem zadnej zvrasnenej pirat silnic, ale podle slovosledu a kecu (svet motoru aj. nevidel ani nikomu pres rameno v tramvaji) odhaduji OCTAVIUSE na 10-12 let, o autech nevi nic, ale aspon se pripoji na net 😄
Dobra je ta pasaz "uz se tesim na poradnou bourku, abych mohl ty novy gumy vyzkouset"...
No coment
P.S.:for Octavie
Lepsi je jezdit jen na internetu, nez si rozbit hubu doopravdu-....Nejsi nahodou zenska? 😄
Dobra je ta pasaz "uz se tesim na poradnou bourku, abych mohl ty novy gumy vyzkouset"...
No coment
P.S.:for Octavie
Lepsi je jezdit jen na internetu, nez si rozbit hubu doopravdu-....Nejsi nahodou zenska? 😄
Taky bych to tak viděl. Určitě jel tak maximálně na fichtlu třikrát okolo návsi. Auta viděl jenom když projížděli okolo jejich autobusový zastávky. Teď už bude zřejmě na učňáku, jak by se asi jinak dostal k počítači...
jo rád ti je pošlu, i když si myslím, že tím vývoj automobilky žádnou měrou neovlivním... 😄)))
Díky předem. To asi neovlivníš. Je tu spousta výbornejch návrhů, ale jak sám víš, tak nejde jenom o Design. Škoda, že si to neuvědomují i ostatní, že vždycky jde o kompromis design - koncepce - cena. Jak už jsi tu psal i ty sám, každej by chtěl design jako Jaguar, techniku Porsche a cenu Lada. Když si srovnáš tento poměr u Škody, tak je na tom dost dobře. Není umění vyrábět dobrá auta za milion...
To RSD. Tak teda nevím co a jak, ale já kupoval Octavii 1.6 bez klima a elektronů v plný výbavě za 441 000,-. Zaplať pánbů ji už nemám, dvakrát jsem z ní nadšenej nebyl. Ale akceptuji to, že se lidem kolem líbí. Co mě dost rozesmálo byla tvoje argumentace se zrychlením a nižší spotřebou. Ať nežeru, jestli kvůli tomu bych měl brečet. Ono 0,1l a k dobru 0,4sec je fakt TERNO. No a co se týká těch upgrade, co sis dal do LX, já osobně jsem byl rád, že mám v autě ABS, 2x airbag, elektriku, okno atd. Holt, každek hájí svoje. Kvůli imitacím dřeva, elektonům apod. jsem si nikdy nestýskal.
Cena našeho modelu je 440 000kč Je to GLX 97 to je tehdy kdy je ještě dělali s co nejlepší výbavou. LX tenkrát nebyly. Je to GLX ale je to vlastně nejvybavenější SLX 20v jen bez Klimatizace vyhřívaní sedadel má jinak vše nač si vzpomeneš i takové lahůdky jako sedadla nastavitelná bederně výškově posuvně, okna v el. rádio v barvě osvětlení Je tam prostě všechno jo teď jsem si vzpomněl není tam zadní lampička ale nemůžeme srovnávat zcela nový interiér modelové řady 99 s 96-98 rokem.
Tak jsem se prave dozvedel,ze jsem vlastne magor,kdyz jsem prvni Oktavku v SLX provedeni v srpnu 1997 kupoval predrazenou.GLX verze ma pry "vsechno",asi elektrony,elektricky okna,sibr,ostrikovace svetlometu a treba i to vyhrivani sedadel.Tenkrat se klima nemontovala,jen na extra objednavku do pul roku,a i tak se na auto cekalo dost dlouho.Me tenkrat stala TDI 499.000,skoro nachlup stejne jako 1,8 benzin,coz bylo u konkurence naprosto nemozne.
Sice jsem si nelepil ani chromovany krytky,ani folie na skla,ale nejak jsem ten cas vyuzil jinak.Uz ani nevim,ale asi svou praci,nejak me zivi lepe.
A moc zdravim Bestiase,chybel tady jeho styl.
Sice jsem si nelepil ani chromovany krytky,ani folie na skla,ale nejak jsem ten cas vyuzil jinak.Uz ani nevim,ale asi svou praci,nejak me zivi lepe.
A moc zdravim Bestiase,chybel tady jeho styl.
Dík, taky tě zdravím. Když si tu tak přečítám ty slinty od Octavie, tak mi nezbývá než si říct - Ach, to nevybouřené mládí... I když je fakt, že už by ho moh fotr taky jednou pustit za volant, aby měl alespoň rámcovou představu, o čem to tu vlastně píše.
Taky bych chtěl kdyby mělo tmavá skla ale!!!!!! naco když jsem zaplatily několik tisícovek za tónovaná skla/součástí výbavy GLX a SLX/ . Ono totiž tvoje LX má obyčejné bílé tak se nedivím že jsi si je dal ztmavit.
No vidíš, já mam 1.6LX z 97 roku (4-tý měsíc), a mám obě sedadla výškově také nastavitelná, a to že nemám druhý airbag mi také nevadí, protože povětšinou jezdím sám a navíc když někoho vezu, tak se většinou nepřipoutá, a tak by mu airbag zlomil vaz 😄. Nic nezmění fakt, že za auto, které je z venku stejné jsem dal o stodvacet kolíků méně než tvůj otec....
Neuraž se , jel jsem v Berlingu 1.9D a víc jak 130 jsem z něj nevymáčknul. Navíc mi v něm vadily plechové zvuky v zadní části. Musím říci, že úroveň zpracování interiéru je na na vyšší úrovni než u Evasionu, a vyšší posaz je také velmi příjemný, ale toto vše mne nějak neoslovuje, protože jezdím dost dálky a dost po dálnicích, a tak je rozdíl, jestli mám většinu cesty jet 180 nebo 130. To že má OCTAVIE 1,6LX oproti 1,6GLX lepší dynamické vlastnosti jsem uvedl s trochou sarkasmu k příspěvkům OCTAVIA, a mohl jsem tušit, že se na tom někdo bude vozit...
Ano ostřikovače světlometů, okna v el. ano vše co měly SLX máme jen tu klimu a vyhřívání sedadel nemáme, jo a když mi nevěříš tak za chvíli budu dělat fotky auta na net tak ti tam blejsknu i vnitřek.
..dostal si je do pošty Bestiasi? Doufám, že to otevřeš a pak se mi ozveš. Jestli budeš chtít konverzi pro jpg tak no-problem. Jinak si toho * OCTAVIE tak lidi neberte. Podle mne je to tak trochu provokatér...(a tak trochu dement).
Zapracoval jsem trochu na tom Faceliftu a už je to docela reálný....jestli ti došlo to minule Bestiáši, tak napiš a pošlu ti i ten facelift.
Jinak ten wolff je skvělej viď? Mnohonásobně vyšší životnost motorů u Alfy Romeo....to je fakt výrok hodný Wolffieho 😄))))Zatím se bavím...
Jinak ten wolff je skvělej viď? Mnohonásobně vyšší životnost motorů u Alfy Romeo....to je fakt výrok hodný Wolffieho 😄))))Zatím se bavím...
Zatím mi přišlo to první vydání v CDR, což jsem neotevřel. Zkus tu konverzi do jpg nebo tif. Jinak Wolff je správnej srandista. AR - kvalitní motory s vysokou životností... ha ha ha !
Kde si zase vykysnul Bestiasi?
Na školení. To víš, musíme budovat, dohnat a předehnat... Koukal jsem na obrázky a jsou moc pěkný. Jenže znáš to, že jo ...
znam to.... Hele chceš se juknout i na MPV -Octavia Basis?
Rád. Jenže to zase skončí jen u toho juknutí. Hele, už jsem si vzpoměl - tenkrát jsme kafrali na téma Chiptuning E28 520i Kat. Zjistil si už něco ?
s tím zjišťováním to má RSD složité. CCa před měsícem jsem se ho ptal na chiptunning 4x4 Octávky a nic. Sorry RSD. čau LN
já už jsem tu ale na to odpovídal, protože s Can-Busem je spojená řídící jednotka, tak pokud vím, tak se tím zatím ještě nikdo nezabývá...je mi líto.
to RS😱 OK jsem vklidu. Jen jsem doufal, že za cca 6 měsíců od naší debaty na toto téma se něco v nabídce objevilo, pokud ne tož se nic nedá dělat. Je ovšem zajímavé (což je vizitka úrovně nejen našeho ale i Polského chiptuningu "VTECH"), že pro ně to není problém, klidně prodají a namontují se slovy to je přece stejný motor ne?.
čau LN
čau LN
Firmu VTECH mi nepřipomínej, protože mne několikrát kontaktovali a pak se ani s náma nesešli. Nakonec jsme bez jakéhokoliv jednání a kontaktu spolu s úplně vymyšleným telefonem na jejich stránkách , jako jejich autorizovaný prodejce pro ČR, což zde rezolutně dementuji!!
Jo , dá se to udělat, jesli chceš tak tě objednám, ale bohužel ti nemohu být nápomocen s markantně nižší cenou, protože to stojí cca 13.600,- bez DPH , nárůst je tam tak 10-13PS.
Už ho máš v glanzu na jaro?
Už ho máš v glanzu na jaro?
Nazdar hoshi, nehnevajte sa na mna, ale nebolo by mozne, aby ste o tom facelifte Octavie napisali trosku viacej - dost ma to zaujima. A ked citam, ze budem cire svetla s xenonmi, pokladam to za male zmeny, ktore vobec nenadchinaju. Diky za info.
No takovej Bestias by uz mohl kapnout bozskou ale ma stale fedry o flek. Ja osobne si myslim za facelift se bude podobat na Fabii(=maska s usmevem). Budou tam urcite ruzny prkotiny(xenony,cira zad. svetla) aby se prispusobila novim trendum. O motorech uz nekdo neco psal. Me osobne se jeste stale paci ninejsi, hlave kvuli tomu ze ma klinovite dynamicky tvar kastle a useknutou ***ku.
Facelift bude jen vnější, motory a vnitřek zůstává s tím vnitřkem je to 100 procent s motory 90 procent protože přibude ale to je známé 1.8T výkonější a 1.9 TDI výkonější.
Mohl by jsi mi prosim mailnout nektere s tvych novych navrhu ci skic nove Octavie? Uz jsem od Tebe dlouho nic nevidel 😊)). Ta Fabie se Ti tenkrat docela povedla... Lukas. l-antos@login.cz DIK!!!
V tuhle chvíli je odesílám, a je jich požehnaně , tak se nelekni doby natahování. To co tu tvrdí OCTAVIE, tak je zase v rámci jeho mentálních možností, a tak to tak berte.... V interiéru nebudou zásadní změny , ale přibudou nové doplňky, a tak se rozhodně bude na co těšit. Jestli to bude tak důkladný facelift, jako nyní u Passata, tak už nedočkavě hltám každou správičku....
Neco mi uteklo?? Asi jsem zaspal, oni uz jsou k videni faceliftovane Passaty??? Prosim o informace!!! Dekuji!!!!!!
Díky moc za ty skicy. Takhle by s mi ta Octavka opravdu líbila. Čistě laicky se pustím do spekulací, že předek jsi odhadl dost dobře. Snad již prosáklo, že světla budou mít čirou optiku, ostatně když jí má Fabia, tak proč né Octávka. Hlavně si myslím, že slícování bočních blatníků a přední masky bude kopírovat Fabii a evokovat tak Audi A6, myslím, že to bude poznávací znak Škodovek do blízké budoucnosti. Na Octavii to bude myslím velice působivé. Myslím, že počínaje Fábií Škoda bere na vědomí kritiku lacinných plastů, interieru, a nová palubovka Octavie to jen potvrzuje. Tudíž si myslím, že další kritizované části Octavie budou vylepšeny, a to zadní světla, čalounění (je to hroznej matroš a ty vzory a barvy 😞((( ), možná by mohl doznat konstrukční změny kufr, přeci jen na stejné platformě mají Toledo a Bora trochu více místa pro nohy vzadu, a to se stává asi největším handicapem Octavie těchto dní. Ale to jsou JEN dohady... Lukáš
kritika potahových materiálů pro Octavii je zcela na místě, ale když si vezmu na terč materiály Golf/Bora, tak to také není nic moc. S tím místem vzadu je to stejný jak u Bory, tak u Toleda (na mne působilo toledo nejstísněnějším dojmem - pocit)Líbilo by se mi barevné provedení interiéru ala Fabia. Ta přístrojovka pro GLX a SLX je už na hodně slušné úrovni a z mé strany pohledu nemá chybu. Jak už tu někdo řekl, že by se museli spolu se sešikmením nárazníků po vzoru Fabie nebo A6, přepracovat i všechny blatníky, přikláním se spíš k variantě s rovnými nárazníky(viz nová modifikace obrázků). Ahoj RSD
Jestli Tě mohu poprosit, pošli mi také obrázky Octávie, jak si ji představuješ. Díky
schimanski@post.cz
schimanski@post.cz
V jednom z poslednych cisel nemeckeho casopisu Auto uz bol uverejneny obrazok/fotka (?) novej Octavie. Neviem do akej miery bol realny ale vyzeral celkom dobre. Predna cast silno pripominala Fabiu.
Krátky popis situácie😒br />
Za slušne odvedenú prácu pre jednu zámorskú spoločnosť mi šéf schválil bubáky na nové auto. Ale podľa firemnej filozofie /nesmie byť "každý pes z jiné vesnice"/ si vyberať môžem len z Hondy (majú zamestnanci z hora dole) alebo Škody (zamestananci z dola hore). Do úvahy teda pripadá Civic 1,5VTEC (1,4 je málo) resp. Octávka 1,6/2,0 SLX - obidve v maximálke, aby som udržal reálnu (schváliteľnú) cenu around 600t SKK. Viac-menej som sa už rozhodol pre Octaviu Combi SLX. Už počujem Kinga and Co. 😃)
Ale otázka dňa: mám počkať na facelift po prázdninách alebo ju objednať hneď????? Kto poradí? RSD? James Bond? Syibyila?
HOWGH
Za slušne odvedenú prácu pre jednu zámorskú spoločnosť mi šéf schválil bubáky na nové auto. Ale podľa firemnej filozofie /nesmie byť "každý pes z jiné vesnice"/ si vyberať môžem len z Hondy (majú zamestnanci z hora dole) alebo Škody (zamestananci z dola hore). Do úvahy teda pripadá Civic 1,5VTEC (1,4 je málo) resp. Octávka 1,6/2,0 SLX - obidve v maximálke, aby som udržal reálnu (schváliteľnú) cenu around 600t SKK. Viac-menej som sa už rozhodol pre Octaviu Combi SLX. Už počujem Kinga and Co. 😃)
Ale otázka dňa: mám počkať na facelift po prázdninách alebo ju objednať hneď????? Kto poradí? RSD? James Bond? Syibyila?
HOWGH
tak jdi k nějaké věštkyni.....třeba ti to vyloží v kartách....
RSD, tvoje meno som tam napísal (k Sibile a J.B.)preto, lebo si myslím, že si jeden z mála, čo z prostredia MB niečo vedia... nepoznám ďalší slušne informovaný zdroj.
Neviem, ako si to zobral, ale tvoja odpoveď vyzerala dost sarkasticky 😒(( VeĎ ja som chcel len naznačiť áno-nie, počkať sa oplatí -neoplatí... Ziadne super info, len naznačiť...
Neviem, ako si to zobral, ale tvoja odpoveď vyzerala dost sarkasticky 😒(( VeĎ ja som chcel len naznačiť áno-nie, počkať sa oplatí -neoplatí... Ziadne super info, len naznačiť...
O.K. , já myslel , že to je zase nějaká narážka, pročež se ti omlouvám. I když jsem zarytý ŠKODista, facelift bude pěkný -le nic převratného nečekej (ost. sdělíš li mi svůj e-mail tak ti něco pošlu 😄Spíš by se vyplatilo po roce prodat faceliftovanou octavii a koupit W8 škodu. Spolu s faceliftem ale budeš na octavii moct zakoupit spoustu originálních a homologovaných doplňků (spoilery, koncovky výfuku, interiérové doplňky, nižší podvozek.....)
Dear RSD, veľmi rád nadviažem mejlovú korešpondenciu - ale rád komunikujem cez vlastný mejl s menom a nerád by som ho sem dával. Ale ak máš ty nejaký poloanonymný, veľmi rád tam svoju adresu pošlem (adresou asi budeš príjemne prekvapený). Ak inak nepôjde, spravím si adresu, povedzme alkoholik-zavináč-post-eská.
Na stránkach www.ltc.sk/octavia/ je už nejakú dobu facelift Octávie. Otázka je, nakoľko sa zhoduje s reálom.
ty obrázky jsou staré skoro rok a kreslil jsem je já, ale finální podoba bude trochu jiná 😄
Práve som sa vrátil z cz Seznamu a som trochu sklamaný. Tá prvá verzia Oct 2 pôsobí na mňa harmonickejšie a dynamickejšie. Táto veria zo Seznamu má prehnane mohutný predný nárazník a bude problém bez poškodenia zísť z cesty. A potom ten stredový prelis na kapote, tá predchádzajúca varianta ho nemá pôsobí to o veľa elegantnejšie. Bohužiaľ zrejme musel byť znova zvolený kompromis s možnosťami výrobcu. Škoda, šetril som a tešil som sa. Teraz už len šetrím.
..je mi líto že jsi zklamaný, ale ber to jako pouhý odhad. Ten prolis na kapotě má i stará Octavia a je to jeden z nosných designérských prvků Octavie, protože evokuje Octavii ze 60-tých let. Pokud se ti zdá , že jsou nárazníky příliš mohutné, může to být způsobeno hlavně absencí lišt, protože jinak jsou proporce stejné. Lišty ale octavia mít na nárazníku bude, a to v levnějších verzích.
Vieš tú predchádzajúcu verziu ocfacelift mám stiahnutú ako tapetu a som sa do nej veľmi zapozeral. Pripadá mi nežne a veľmi sebavedome. také auto som si prial mať. Táto nová verzia je zozadu tiež zdá sa veľmi pekná, len ja nepatrím k ľuďom, čo za každých okolností jazdia přes 200. Tým na tom predku moc nemusí záležať. Takže možno zase až nabudúce. A prajem Ti v tvorivej práci veľa úspechov.
koukněte se na AUTONEWS, získali jsme docela slušně retuše na téma "facelift" Octavie. Tom
jsou moc hezké a kdyby byl facelift Octavie takto důkladný...hmmmmmm mooc by se mi líbila. Byl by to asi první takto důkladný facelift, protože změna by se týkala nárazníku, světel, obou blatnků , kapoty....jak už tu někdo ze škody auto uváděl stálo by to moooc korun. (ale byla by to určitě nejhezčí a nejlepší alternativa 😄 Nicméně server automedia-online.de většinou není úspěšný ve svých odhadech.
no jo, ale bez změny těchto dílů moc na designu nezměníš a navíc pokud chce škodovka vyrábět Octavii ještě 3-4 roky nemyslím, že by se to nevyplatilo... určitě lepší než nějaký facelift napolo. Jinak, pokud by facelift vypadal, tak jako na Autonews, tak si Octavii hned objednám 😊) Tom
ten spodek není nepodobný Boře, takže si myslím, že by to určitě naši němečtí kolegové z Wolfsburgu asi neschroupli 😄 Zdá se mi také, že by tímto "faceliftem" ztratila svou identitu v poměru s Fabií , a když vezmeš v úvahu to, že budou vyrábět ještě Fabii sedan, tak nevím, nevím, jak by dopadla Octavia v prodejích když by vznikly téměř dva designově shodné vozy(dokonce i objem kufru Fabie sedan má prý být až 500 l) a jeden za nižší cenu. Mně by se osobně taky líbil důkladný facelift, ale realita je (alspoň u Škody) většinou jiná. Věřím, že min. ještě další čtyři roky bude tvarově stále in.
No brzy uvidíme - ale také si myslím, že to nebude tak výrazná změna. Bohužel. Pokud se dnes podíváš na předek Fabie a Octavie, tak musíš uznat, že Octavie vypadá o hodně starší. Myslím především precizní začlenění masky chladiče do celého předku u Fabie. Toto by si dnes zasloužila i oktávka... Tom
Octavia je poplatná své době vzniku. Již v r.1992nebo93 uveřejnil časopis AutoTIP fotografii Octavie, která pak pouze se změnou masky vyjela tak jak tehdy. Kdyby Škoda reagovala pružněji na designové trendy, nebo byla ve svých konceptech agresivnější, určitě by se jí to vyplatilo.Fabie je designově o pár let mladší a moc jí nový úsměv sluší.... možná by to mohl být jakýsi stylistický prvek pro všechny, do budoucna vyráběné Škodovky. Jediné , co Škodovce zatím chybí jsou samostatné designérské studie, se kterými by se prezentovala na výstavách a veletrzích o mnoho úspěšněji. Její studie jako byla Frankfurtská Octavia Combi Project, nebo Fabia Geneva jsou spíše vybavené produkční vozy a je ostuda nazývat je koncepty.... Podíváme li se k bratrskému Seatu kde lze nalézt Bolero, Salsa a další krásné studie, či proekty VW a ostatních, je mi trochu teskno...
snad i na studie dojde..., je však evidentní, že vývojové oddělení není na podobné "hrátky" dostatečně velké a má dost práce i s vývojem sériových modelů... Tom
V tom je právě ta potíž a ztráta autonomity. U Škody se spoléhá na jistě kvalitní a osvědčený vývoj VW, ale nedá se pak oddělit zrno od plev a musí se sklidit tak jak Piech zasadí. Zdá se mi, že má Seat daleko volnější ruku než Škoda.
asi je to tím, že Seat je už v koncernu déle a navíc dostal do vínku "sportovní" předurčení, kdežto Škodovka je jen "rodinnou" automobilku 😄 Pokud vím, tak vývojové oddělení Seatu se velikostí se Škodou nedá porovnávat (bohužel). Tom
V tom je právě ten technický náskok Seatu před námi -VÝVOJOVÉ ODDĚLENÍ. Škoda by měla (pokud si chce zachovat jistou autonymitu) právě do vývoje investovat více prostředků, a nespoléhat na vývoj VW, který leckdy může vést jinou cestou, blížící se potřebám spíše Německého uživatele. Zatím to vypadá, že si zde chtějí udělat Němci u nás "Mexiko" kde budou ekonomicky parazitovat na naší nižší životní úrovni. Bůh ale zaplať za to, že nás nadruhou stranu vzali pod křídla koncernu.
S Renaultem by to asi nevypadalo po těch pár letech jako teď s VW.
S Renaultem by to asi nevypadalo po těch pár letech jako teď s VW.
Na www.skoda-auto.at jsem nasel konkretni informace o Oktavii MR2001. Bude se prodavat jako "Classic, Ambiente, Elegance a L&K". Zakladni vybava je bohatejsi, napr. ABS pro vsechny atd. L&K seriove 16", xenony atd. Vzadu pry o 20mm vice mista na nohy. Urcite zajimavi bude tzv. "chrom paket" : 16" v chromu, zrcatka, kliky a chrom. ramecky palubnich instrumentu. Ceny zakladnich modelu jsou podstatne vyssi.
To co je na skoda-auto.at neni pro nas trh podstatne. Ty vybavy v jednotlivych typech
se samozrejme od ceskych dost lisi.
Fabia classic na skoda-auto.de ma taky
standardne oba airbagy a ABS. atp.
se samozrejme od ceskych dost lisi.
Fabia classic na skoda-auto.de ma taky
standardne oba airbagy a ABS. atp.
Tak sem mluvil s par skodovakama, ktery uz tu novou octavku videli. Tak sem z nich vydoloval, ze se bude zrejme jednat o velmi decentni facelift, zmeny se zvenci budou tykat jen narazniku a svetel=cira skla, ale stejny tvar blatniku, kapoty a snad i masky!!! To se mi zda dost malo, ten ksicht by chtelo komplet novy... Vevnitr pry byla cerna pristrojovka, tvarove snad stejna. Jeste mi rekli o modelu RSi, ktery ma mit jine narazniky, koncovku vyfuku a snad i vnitrek(pedaly, radicka,...), a samozrejme i nizkoprofilove 16" gumy - no znelo to fakt dobre.
Jo a taky se pripravuje fabia sedan, kombi pry uz montuji docela bezne.
Myslim, ze se mame na co tesit... Uz aby to predstavili.
Jo a taky se pripravuje fabia sedan, kombi pry uz montuji docela bezne.
Myslim, ze se mame na co tesit... Uz aby to predstavili.
Osobne jsem videl pouze novy svetla. Maji lichobeznikovy tvar jako Fabie a cirou optiku, takze si myslim, ze blatniky budou muset byt taky jiny, kvuli jinym blinkrum a samosrejme jiny narazniky. Mlhovky jsou stale integrovany v hl. svetlometech.
Pokud je to tak,jak říkáš, tak to je dost dobré,
protože Octavia v současné podobě je jedno z
nejhezčích automobilů.
Navíc u VW group je zvykem dělat jen drobné facelifty(až na VW POLO),takže proč u Skody
by to mělo být jinak.Na Octavii RSi se dost
těšim.
protože Octavia v současné podobě je jedno z
nejhezčích automobilů.
Navíc u VW group je zvykem dělat jen drobné facelifty(až na VW POLO),takže proč u Skody
by to mělo být jinak.Na Octavii RSi se dost
těšim.
Víte někdo, jestli bude po faceliftu v Oktávce motor 1.9 TDi 85kW pumpa-dýza? Doufám, že se už na staré motory vykašlou.
na 99% tam 85-ti kw motory budou, protože Passat má dostat 100PS(známý už z Fabie) a 130PS, který má mít krouťák údajně 320 n.m. Mám takový pocit, když tak koukám na novýho Passata, že Octavie dostane nejen čirou optiku předních skel, ale i integrovaný blikač do přední svítilny...
autokomplex vidím že jsi taky noční brouček internetu zdravím Mrkni se večer někdy Kdo je tady? navrchu v menu
Ohledně 1.9 Tdi 81 kw ano ten zaručuji že 100 procent končí tento rok na rok 2001 bude 85kw a taky končí 1.6 Sr 100koní se 100 procenty bude nová 16v
Jenom 1.6/55 kW budou dělat ještě 100 let, protože je to nejúžasnější motor na světě, zvláště ve zkušených rukou machra 😄
Trochu to tady spí nemyslíte?
Na rakouské stránce škodovky je spousta zavádějících informací, zejména v nabídce motorů. Podle nich by to mělo v modelovém roce 2001 zůstat při starém - což je blbost. Ovšem jedna věc k diskuzi tam je. Objevuje se tam motor 1,4 55kW ( t.j. 16 V) jako základ pro tamní nabídku. To by byla konečně po velice dlouhé době trefa do černého a já bych neváhal ani minutu. Toto spojení by splňovalo mé požadavky a konečně bych získal důvod, proč nekoupit Fábii... Předmětný motor má upravený průběh točivého momentu a tvoří základní navídku VW Golf.
Na rakouské stránce škodovky je spousta zavádějících informací, zejména v nabídce motorů. Podle nich by to mělo v modelovém roce 2001 zůstat při starém - což je blbost. Ovšem jedna věc k diskuzi tam je. Objevuje se tam motor 1,4 55kW ( t.j. 16 V) jako základ pro tamní nabídku. To by byla konečně po velice dlouhé době trefa do černého a já bych neváhal ani minutu. Toto spojení by splňovalo mé požadavky a konečně bych získal důvod, proč nekoupit Fábii... Předmětný motor má upravený průběh točivého momentu a tvoří základní navídku VW Golf.
Myslím, že je spousta pádnějších důvodů proč nekupovat Fabii, než motor 1.4/55 kW do Octavie. Nemůžu si pomoct, ale pro Octavii je 1.4, byť s papírově hezkými 55kW, málo. Aby to trochu jelo, musíš to točit a neušetříš ani benzín, ani motor.
...nadruhou stranu, pokud tento motor bude tvořit základ, dá se předpokládat ,že vypustí OHVéčko. Zatím si troufám tipnout tyto motory: 1.4-16V 55kW, 1.6 FSI 77kW, 1,8T 110kW a 132kW, 2,0 87kW, 1,9SDI 50kW, 1,9TDI 72kW (PD) 1,9TDI 85 nebo 95kW...asi později). Jestli by to ale tak bylo, nezůstal by krom 1,9SDI kámen na kameni....
No 1,4 44kW bych úplně nezavrhoval. Škoda bude jistě dodávat nějaký motor ze své produkce.(kvůli ceně) 1,4 55kW přímo konkuruje současné 1.6 55kW a otazník podle mne visí nad ní. Nevidím totiž důvod, proč by VW měl vyrábět další čtyři roky motor patrně jen kvůli škodovce. S tou cenovou politikou je na tom škodovka dost bídně. Prostudoval jsem si nabídku VW - Golf + Polo a dost jsem koukal. Škodovka dokáže v pohodě konkurovat pouze z vlastními OHV-čky. Při použití stejných motorů je rozdíl max. jednoho stupně výbavy a to je navíc ještě zavádějící, neboť Golf má v základu dva airbagy a ABS. Nárůst cen u nové "oktávky" nemá potřebný prostor... Škodovka je vlastně skoro dražší, neboť vzhledem k domácímu původu je z celního hlediska za vodou.
no řekl bych , že ty ceny VW a hlavně jejich dodací lhůty a "povinné" pakety výbav jsou cenově hooodně před Octavií. Motor 1,4/55kW a 1,6/55kW je v subjektivním srovnání uplně rozdílný. 1,6 žije do 4.000 1/min a 1,4 žije od 4.500 1/min. Ne každému je pak příjemný projev motoru ve vyšších otáčkách, který je u 1,4 /55kW víc než předpokládatelný.
Dovolil bych si s RSD trochu polemizovat v nasi teoreticke rovine o motoru 1,4 55kW. Verze tohoto motoru pro Golf ma max. tocivy moment uz na 3300 ot. (126 Nm.). Z toho by se dalo usoudit, ze tento motor neni treba pro slusnou dynamiku tocit nad 4500 ot........Nema nekdo z vas zkusenosti s timto motorem z Golfa nebo Bory ???
Uz se da objednat novy model (tedy pouze novy model), cena se u kombi slx zvedla o 10 tis. Kc, v zakladu uz tam je dalkove centr. zamykani. Motory zustavaji stejne, alespon co se tyka TDI. Je moznost vybrat si ze 3 barev potahu, 2 barev plastu palubovky, bohuzel dealeri nemaji jeste prospekty, takze objednavani je tak trochu na blind. Dodani je mozne v druhe puli srpna.
Jestli je to pravda, tak nevím, co ty čtyři roky chystali. Zdražení by mě nepřekvapilo, když si srovnám ceny Fabie a Octavie (hlavně lepší typy), tak se Fabie moc nevyplatí. Navíc jsem to slyšel od spolužáka z gymplu, kterej dělá v marketingu ve Škodě. Jseš si jistej, že je to ten facelift? Pokud vím, měli by ho představovat na podzim v Paříži, takže srpen je dost brzo.
jistej si sem asi tak, ze me to tvrdili 3 dealeri (u kterejch sem v sobotu byl) nezavisle na sobe. To ze se to bude predstavovat na podzim v Parizi (?) sem cetl taky, zrovna tak sem cetl o TDI 85 kw...
Novou Octavii mám již objednanou. Dealer mi řekl, že změny se dotkly předku, který bude podobný Fabii (to se myslím moc neshoduje s fotografií zveřejňenou na autonovinky.cz - tam se spíš podobá
obrněnému transportéru).
Nový design má také mít přístrojová deska.
Octavia také bude splňovat výfukovou normu EU4 a na přístrojové desce bude diagnostika EOBD).
Sedadla budou též nová, s novými potahy
obrněnému transportéru).
Nový design má také mít přístrojová deska.
Octavia také bude splňovat výfukovou normu EU4 a na přístrojové desce bude diagnostika EOBD).
Sedadla budou též nová, s novými potahy
Diamant
Niekto tu tvrdil, že pri motore 1,4 sa na spotrebe veľa neušetrí. Nie je to celkom tak, nakoľko je známe, že ak je motor viacej vyťažený, je aj efektívnejší. Znamená to, že ak by motor podával výkon povedzme 40 kW, bude mať menšiu spotrebu ak je jeho maximálny výkon povedzme 50 kW, než keby mal 88 kW. U prepĺňaných motorov je to trochu inak.
To je schizofrenie. Ty zprávy o Tdi motorech mi nahánějí hrůzu. Pokud k tomu připojím další zdroj - rakouskou stránku škody, tak se to celé jeví bohužel reálně. Ale to přece nikdo nemůže myslet vážně... Jinak ta 1,4 55 kW má nejen vrchol o 500 otáček niže, ale má ho i vyšší. (128 Nm) , ale i tak samozřejmě bude mít do geniálního zátahu 1,6 55kW přímo od podlahy trochu dál.
Pokud jde o volkswagen a jeho Golf kontra Octávia (cena) tak například politika, kdy si mohu koupit jakýkoliv motor v jakékoliv výbavě mi u škodovky víc než jen chybí. A můj ceník z volkswagen.cz (červen) začíná těsně nad 410 000,- Kč (1,4 16V 55kW mj.2x airbag + ABS)a s tím si Octávka skoro neporadí. Chce to změnu!
Pokud jde o volkswagen a jeho Golf kontra Octávia (cena) tak například politika, kdy si mohu koupit jakýkoliv motor v jakékoliv výbavě mi u škodovky víc než jen chybí. A můj ceník z volkswagen.cz (červen) začíná těsně nad 410 000,- Kč (1,4 16V 55kW mj.2x airbag + ABS)a s tím si Octávka skoro neporadí. Chce to změnu!
...do cen VW má ještě dost daleko. Cena 1,6/55kW -5d, sic bez jednoho airbagu a kotoučů na zad. brzdách a ABS stojí 349.000,- Kotouče tam sice nedoděláš ale ABS a Airbag určitě nestojí 60.000,-...navíc máš ůůůůžasně velkej kufr (ten Golf jakoby postrádal...) Na ten Facelift jsem moc zvědavej, protože jí vidělo opravdu zatím jen pár lidí a ani lidi v Škoda-Auto nemají skoro žádné informace nazbyt......divil bych se "všeznalým" dealerům, kteří tvrdí, že ví jak bude vypadat....
Není to trochu kupování zajíce v pytli, ani vlastně nevíš, jak to auto bude vypadat?
0. Zmena oznacenia modelov, podla vzoru Fabie
1. Imobilizer - zavisi od motora
Motory 1,6MPI/55kW a 1,4MPI/44kW - 1.generácia
Motory 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW - 3.generácia
Ostatne motory - 2. generácia
2. MSR bude v serii pre vsetky motory splnujuce EU4, MSR automaticky sucastou ASR
3. ASR - seriovo pre 2.0 MPI/85kW, 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW. ASR bude mozne vyradit tlacitkom na stredovom panely nad radiom.
4. ESP - mimoriadna vybava pre motory 2.0 MPI/85kW, 1.6 MPI/75kW, 1,9TDI/74kW - PD, 1,9TDI/66kW(EU 3), 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW. Sucastou ESP je aj ABS a ASR. ESP bude mozne vyradit tlacitkom na stredovom panely nad radiom
5. Predlzenie servisnych intervalov WIV,
tyka sa len motorov EU3 a EU4, predpokladom je pritomnost zdruzenej zbernice dat CAN-Bus
Dieselove ako aj benzinove motory - pruzna prevadzkova doba do 30000km/2 roky.
6. Bezudrzbova bateria, typu Ca-Ca vybavena tzv. magickym okom-svojim farebnym spektrom bude informovat o svojom stave.
7. Aktivacia EOBD (Electronic On Board Diagnose).
8. Prerusenie privodu paliva pri naraze,
podmienkou je CAN-Bus a airbagy, netyka sa motora 1.6 MPI/55kW.
9. Nove typy prevodoviek
Mechanicka 6° pre motor 1.9 TDI/74kW-PD, nova 3-hriadelova s kratkou zastavbovou dlzkou, schopna prenasat krutiaci moment do 350Nm avask vylucne pre uvedeny motor v Octavii Combi 4x4, teda s Haldexom.
Automaticka pre 1.9 TDI/66kW - klasicka 4° z koncernu s vylepsenym ulozenim (valcekove lozisko miesto povodneho klzneho ulozenia)
10. Tempomat - rozsirenie ponuky pre motory 1.6MPI/75kW, 1.9 TDI/66kW, 1.9TDI/74kW-PD
11. Elektricky ovladane sedacky, vodicove s pamatou, - nastavenie 8 roznych smerov
Mimoriadna vybava pre L&K a Elegance(SLX).
12. Senzor automatickeho zapnutia stieracov
13. Novy rad radii Skoda
Radia maju bezpecnostne kodovanie, kontrolovane cez datovu zbernicu CAN-Bus.
Radio model MS 303 s CC
Radio model Symphony s CC
Treti typ s CD neskor
14. Zlepsenie pohodlia na zadnych sedadlach
"posunutie" zadnych sedadiel o cca 20mm dozadu avasak nie na ukor batozinoveho priestoru ale pouzitim novej konstrukcie ramu sedadiel a novych penovych materialov.
15. Nova pristrojova doska
Meni sa vzhlad a grafika ako aj nove rozmiestnenie kontroliek, podla verzie pribudnu nove signalizacie
- kontroly vysky hladiny kvapaliny v ostrekovaci
- kontrola zapnutia bezp. pasu vodica
- signalizacia otvorenych dveri
- kontrola funkcnosti svetiel
- funkcnost servoriadenia
- signalizacia funkcnosti imobilizeru
- signalizacia funkcnosti ASR
Pre L&K budu na pristrojovej doske v chromovych ramcekoch kruhove ukazovatele.
16. Bezpecnostne svetlo v dverach
Vybava Classic bude mat miesto svetla len bezpecnostnu odrazku.
17. Predne svetlomety s cirou optikou
Vsetky typy
18. Predne svetlomety s xenonovými vybojkami
Mimoriadna vybava pre L&K a Elegance, sucastou su povinne aj ostrekovace svetlometov. Tieto svetla maju tzv. automaticku regulaciu sklonu pomocou snimacou z prednej a zadnej napravy, teda nie manualne z miesta vodica.
19. Opatrenia na karoserii pre pripad crashu
- vystuzenie prednej casti vozidla
- rohove vystuhy
- vystuha B stlpika
Budu nabiehat do vyroby postupne.
20. Ine novinky
- lakovane vonkajsie klucky v serii
- nove farby karoserie
- odkladaci priestor u limuziny za pravym podbehom batozinoveho priestoru.
- uprava odkladacieho plata u limuziny
21. Stylisticke zmeny vonkajsich tvarov karoserie
To uz tu na servery bola rec. Avsak zhrnme😒br />
Predna maska-zmena radiusu a uhla ramu, zmena mriezky
Zmena tvaru (ZT) naraznikov vratane integrovanych spojlerov, ZT ostrekovacov svetlometov, ZT zadnych lapacov necistot, ZT bocnych ochrannych list.
22. Chrom koncept pre L&K
- 16" kolesa vo vyhotoveni s tmavym chromom
- chromovany pasik v liste SPZ
- chromovane kryty vonkajsich spatnych zrkadiel
- chromovane ramceky kruhovych ukazovatelov na pristrojovej doske
- chromovane poistky tiahel zamkov dveri (aj vo verzii Elegance s kozenym interierom)
O cenach zatial len tolko, ze budu vyssie.
Pozdravujem vsetkych priaznivcov ako aj "priaznivcov" SKODY Auto a dufam, ze aj 1,9 TDI/85kW-PD sa raz do Octavie, prip. 4x4 dostane.
G.
1. Imobilizer - zavisi od motora
Motory 1,6MPI/55kW a 1,4MPI/44kW - 1.generácia
Motory 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW - 3.generácia
Ostatne motory - 2. generácia
2. MSR bude v serii pre vsetky motory splnujuce EU4, MSR automaticky sucastou ASR
3. ASR - seriovo pre 2.0 MPI/85kW, 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW. ASR bude mozne vyradit tlacitkom na stredovom panely nad radiom.
4. ESP - mimoriadna vybava pre motory 2.0 MPI/85kW, 1.6 MPI/75kW, 1,9TDI/74kW - PD, 1,9TDI/66kW(EU 3), 1,9TDI/81kW a 1,8 20V T/110kW. Sucastou ESP je aj ABS a ASR. ESP bude mozne vyradit tlacitkom na stredovom panely nad radiom
5. Predlzenie servisnych intervalov WIV,
tyka sa len motorov EU3 a EU4, predpokladom je pritomnost zdruzenej zbernice dat CAN-Bus
Dieselove ako aj benzinove motory - pruzna prevadzkova doba do 30000km/2 roky.
6. Bezudrzbova bateria, typu Ca-Ca vybavena tzv. magickym okom-svojim farebnym spektrom bude informovat o svojom stave.
7. Aktivacia EOBD (Electronic On Board Diagnose).
8. Prerusenie privodu paliva pri naraze,
podmienkou je CAN-Bus a airbagy, netyka sa motora 1.6 MPI/55kW.
9. Nove typy prevodoviek
Mechanicka 6° pre motor 1.9 TDI/74kW-PD, nova 3-hriadelova s kratkou zastavbovou dlzkou, schopna prenasat krutiaci moment do 350Nm avask vylucne pre uvedeny motor v Octavii Combi 4x4, teda s Haldexom.
Automaticka pre 1.9 TDI/66kW - klasicka 4° z koncernu s vylepsenym ulozenim (valcekove lozisko miesto povodneho klzneho ulozenia)
10. Tempomat - rozsirenie ponuky pre motory 1.6MPI/75kW, 1.9 TDI/66kW, 1.9TDI/74kW-PD
11. Elektricky ovladane sedacky, vodicove s pamatou, - nastavenie 8 roznych smerov
12. Senzor automatickeho zapnutia stieracov
13. Novy rad radii Skoda
Radia maju bezpecnostne kodovanie, kontrolovane cez datovu zbernicu CAN-Bus.
Radio model MS 303 s CC
Radio model Symphony s CC
Treti typ s CD neskor
14. Zlepsenie pohodlia na zadnych sedadlach
"posunutie" zadnych sedadiel o cca 20mm dozadu avasak nie na ukor batozinoveho priestoru ale pouzitim novej konstrukcie ramu sedadiel a novych penovych materialov.
15. Nova pristrojova doska
Meni sa vzhlad a grafika ako aj nove rozmiestnenie kontroliek, podla verzie pribudnu nove signalizacie
- kontroly vysky hladiny kvapaliny v ostrekovaci
- kontrola zapnutia bezp. pasu vodica
- signalizacia otvorenych dveri
- kontrola funkcnosti svetiel
- funkcnost servoriadenia
- signalizacia funkcnosti imobilizeru
- signalizacia funkcnosti ASR
Pre L&K budu na pristrojovej doske v chromovych ramcekoch kruhove ukazovatele.
16. Bezpecnostne svetlo v dverach
Vybava Classic bude mat miesto svetla len bezpecnostnu odrazku.
17. Predne svetlomety s cirou optikou
Vsetky typy
18. Predne svetlomety s xenonovými vybojkami
Mimoriadna vybava pre L&K a Elegance, sucastou su povinne aj ostrekovace svetlometov. Tieto svetla maju tzv. automaticku regulaciu sklonu pomocou snimacou z prednej a zadnej napravy, teda nie manualne z miesta vodica.
19. Opatrenia na karoserii pre pripad crashu
- vystuzenie prednej casti vozidla
- rohove vystuhy
- vystuha B stlpika
Budu nabiehat do vyroby postupne.
20. Ine novinky
- lakovane vonkajsie klucky v serii
- nove farby karoserie
- odkladaci priestor u limuziny za pravym podbehom batozinoveho priestoru.
- uprava odkladacieho plata u limuziny
21. Stylisticke zmeny vonkajsich tvarov karoserie
To uz tu na servery bola rec. Avsak zhrnme😒br />
Predna maska-zmena radiusu a uhla ramu, zmena mriezky
Zmena tvaru (ZT) naraznikov vratane integrovanych spojlerov, ZT ostrekovacov svetlometov, ZT zadnych lapacov necistot, ZT bocnych ochrannych list.
22. Chrom koncept pre L&K
- 16" kolesa vo vyhotoveni s tmavym chromom
- chromovany pasik v liste SPZ
- chromovane kryty vonkajsich spatnych zrkadiel
- chromovane ramceky kruhovych ukazovatelov na pristrojovej doske
- chromovane poistky tiahel zamkov dveri (aj vo verzii Elegance s kozenym interierom)
O cenach zatial len tolko, ze budu vyssie.
Pozdravujem vsetkych priaznivcov ako aj "priaznivcov" SKODY Auto a dufam, ze aj 1,9 TDI/85kW-PD sa raz do Octavie, prip. 4x4 dostane.
G.
Este k nazvom modelov, malo by to byt ako u Fabii ale GLX bude s najvacsou pravdepodobnostou Ambiente a nie Comfort.
A zabudol som zadne skupinove svetla u limuziny by mali mat tiez tzv. "briliant-diamantovy" efekt ako v combi verzii.
Bocne smerovky na prednych blatnikoch budu s bielym krycim sklom.
A zabudol som zadne skupinove svetla u limuziny by mali mat tiez tzv. "briliant-diamantovy" efekt ako v combi verzii.
Bocne smerovky na prednych blatnikoch budu s bielym krycim sklom.
Tak teraz uz len tie ceny ake budu. Vie niekto charakterizovat ten 74kw motor TDi-PD (pump duese) v porovnani s 66 a 81 kw TDi-ckami?
Mohu se zeptat na zdroj techto informaci?
A si nejako spojeny so Skoda Auto priamo alebo nepriamo, ci aky mas dovod preto aby si vedel zdroj? Ak Ti ide len o to, ci je doveryhodny, tak nemusis mat obavy. Ak chces niekomu urobit problem, tak...
No G, ja teda mistoprisezne prohlasuju, ze se Skoda Auto, a.s., nemam krome jejich vyrobku nic spolecneho, ale taky mne zajima, odkud mas tyhle blaboly. Protoze IMHO cca 50% je naprosto nesmyslnych. Jine (jiz "proflaknute") veci zase neuvadis... proste bez zdroje to vypada vic nez co jineho jako tvuj tajny sen a zbozne prani ...
OK, poznam aj slusnejsie slovo ako blaboly, ale to je Tvoj problem. Je to z interneho materialu Skody Auto a slubil som, ze zdroj neprezradim, inak by som ten dokument nedostal. Okrem ineho tento server navstevuju aj Skodovaci a dostat niekoho do pruseru sa mi nechce. A navyse Skodovka bude mat aj ine novinky, ktore budu stat iste za to aby sa na tomto serveri o nich pisalo aj s niekolko mesacnym predstihom.
Este k tym proflaknutym info a zboznym prianiam. Mas pravdu zabudol som napisat, ze nove budu samostatne predne smerovky s cirou optikou a krytkou oranzovej ziarovky ako aj presunutie ostrekovaca zadneho skla 5. dveri z ramienka stieraca do tretieho brzdoveho svetla pri verzii Combi. Za to sa Ti z hlboka ospravedlnujem ale ci sa Ti to chce zvysok verit alebo nie je to vylucne Tvoj problem a mne je to srdecne jedno. Ja som pisal len o tom, co som mal cierne na bielom. Navyse to bola informacia urcena pre SK trh. Ci a kedy sa to bude skutocne dat objednat neviem a ani mne to nevedeli potvrdit. Novy modelovy rok by mal byt v SR cca v septembri-oktobri. Dnes napr. podla cenniku si mozes pri limuzine doobjednat stierac 5.dveri ale podla infa predajcu realne sa to do SR nedovaza napriek tomu, ze je to v cenniku. Este raz, je to info od predajcu.
A ak si taky chytri tak zosumarizuj to, o com som nepisal a co mas potvrdene/vysnivane ze bude. Ja sa necham Tvojimi "blabolmi" velmi rad poucit.
Este k tym proflaknutym info a zboznym prianiam. Mas pravdu zabudol som napisat, ze nove budu samostatne predne smerovky s cirou optikou a krytkou oranzovej ziarovky ako aj presunutie ostrekovaca zadneho skla 5. dveri z ramienka stieraca do tretieho brzdoveho svetla pri verzii Combi. Za to sa Ti z hlboka ospravedlnujem ale ci sa Ti to chce zvysok verit alebo nie je to vylucne Tvoj problem a mne je to srdecne jedno. Ja som pisal len o tom, co som mal cierne na bielom. Navyse to bola informacia urcena pre SK trh. Ci a kedy sa to bude skutocne dat objednat neviem a ani mne to nevedeli potvrdit. Novy modelovy rok by mal byt v SR cca v septembri-oktobri. Dnes napr. podla cenniku si mozes pri limuzine doobjednat stierac 5.dveri ale podla infa predajcu realne sa to do SR nedovaza napriek tomu, ze je to v cenniku. Este raz, je to info od predajcu.
A ak si taky chytri tak zosumarizuj to, o com som nepisal a co mas potvrdene/vysnivane ze bude. Ja sa necham Tvojimi "blabolmi" velmi rad poucit.
To G: Nejsem agent ve sluzbach Skodovky, nemusis mit strach. Proste si chci jen udelat obrazek o pravdepodobnosti Tvych informaci.
V poriadku, daj sukromny mail kde Ti mozem napisat blizsie info.
fija Ty si vazne myslis, ze mam cas a IQ aby som si vymyslal (ako zbozne prianie) take veci ako napr. bateria s "magickym okom" ??? Ak ano, tak potom nemam s Tebou o com diskutovat.
fija Ty si vazne myslis, ze mam cas a IQ aby som si vymyslal (ako zbozne prianie) take veci ako napr. bateria s "magickym okom" ??? Ak ano, tak potom nemam s Tebou o com diskutovat.
G: ja prece nechci diskutovat. Ja jsem jen vyjadril svuj nazor (pochybovacny) na zdroj tvych informaci a tim padem na verohodnost techto informaci. A, bohuzel, prave "magicke oko" a podobne zalezitosti tuto neverohodnost vyvolavaji (neb timto by se prece nikdo soudny nechlubil, tim mene Skodovka). Jeste poznamka k servisnim intervalum - jaky olej by se do TDI motoru musel davat, aby bylo mozno jej menit po 30kkm ? U fyzicky stejneho motoru, ktery ma ted (pri pouzivani plne synt. oleje interval 15kkm) ?
Navic, 30kkm jako interval servisni prohlidky ma (mozna) jen BMW nebo Mercedes, a to jeste nevim, zda plati i pro desely. Takze jsem i k tomuhle skepticky... Ale dobra, mozna mas dobry zdroj a ja bych si mel nasypat popel na hlavu a omluvit se. Takze timto to cinim (coz te jiste uspokoji). Muzu poprosit o jednu informaci ? TDI 66kW do Octavie GLX do MR1999 melo parametry zrychleni a max. rychlosti (pri stejne nebo nizsi pohotovostni hmotnosti vozu) 13.6s a 178 km/h. Servisni interval rozv. remene byl 60kkm.
Od MR2000 ma stejny motor ve stejne vybave parametry 13.5s a 181km/h, interval vymeny rozv. remene 90kkm. NIKDO mi nebyl schopen rici, zda je nebo neni mezitemi "stejnymi" motory nejaky rozdil, a jestli ano, tak jaky. Muze mi to zjistit tvuj zdroj ? Diky.
Navic, 30kkm jako interval servisni prohlidky ma (mozna) jen BMW nebo Mercedes, a to jeste nevim, zda plati i pro desely. Takze jsem i k tomuhle skepticky... Ale dobra, mozna mas dobry zdroj a ja bych si mel nasypat popel na hlavu a omluvit se. Takze timto to cinim (coz te jiste uspokoji). Muzu poprosit o jednu informaci ? TDI 66kW do Octavie GLX do MR1999 melo parametry zrychleni a max. rychlosti (pri stejne nebo nizsi pohotovostni hmotnosti vozu) 13.6s a 178 km/h. Servisni interval rozv. remene byl 60kkm.
Od MR2000 ma stejny motor ve stejne vybave parametry 13.5s a 181km/h, interval vymeny rozv. remene 90kkm. NIKDO mi nebyl schopen rici, zda je nebo neni mezitemi "stejnymi" motory nejaky rozdil, a jestli ano, tak jaky. Muze mi to zjistit tvuj zdroj ? Diky.
té prodloužené lhůtě výměny rozvoďáků bych věřil, asi se používá řemene od řekněme kvalitnějšího dodavatele nebo spíš naznali, že těch 90tis. km v pohodě vydrží. Třeba Transportéry 1.9 TD mění rozvoďáky po 120 tis. km. K tomu zrychlení u staršího a novějšího modelu 1.9 TDI 66kW bych se nevyjadřoval, rozdíl je nepatrný a stejně oficiálně uvedené hodnoty zrychlení mají toleranci +5s. Co se týče těch lhůt výměny oleje, mohu jen potvrdit, že např. nové Passaty 1.9 TDI PD mají lhůtu 30tis. km a jako extrém se mně zdá model Caravelle 2.5 TDI 150PS s výměnou oleje po 50 tis. km. Jaká je technická změna např. u motorů 1.9 TDI nevím. Že by kvalitnější olej. filtr? Nebo přesnější výroba motorových dílů? Nebo jenom snaha držet trend s ostatními výrobci?
Pamatuji si, že první TDI motory měly lhůtu výměny oleje 7,5 tis. km jako jejich předchůdcové bez elektroniky.
Pamatuji si, že první TDI motory měly lhůtu výměny oleje 7,5 tis. km jako jejich předchůdcové bez elektroniky.
no ja nevim, zda nejaky rozdil mezi motory je.
Ale pokud ne, proc by se po 3 letech menila pro stejny vuz oficialne udavana hodnota zrychleni a max. rychlosti (navic o takovou nesmyslne nizkou hodnotu) ? To veru vypada spis na "nejakou" zmenu.
Interval vymeny rozvodaku ja mi jasny, ale prave proto, ze puvodni TDI z Golfu III mely interval 7.500 km, tak u stale stejneho motoru to zvednout na 30000 km je docela zvlastni. BTW. vyrobci oleju udavaji intervaly vymeny; neji to dano prece jen vyrobcem motoru. A vim, ze kterasi norma VW definuje "olej s prodlouzenym intervalem", ale mam pocit, ze ho zveda na 25000km. Takze prave tech 30000km a navic u "zastaraleho" TDI 66kW, to mne prekvapuje a desi. Proste chci nabyt dojmu, ze to bude OK, ale zatim k tomu nemam dostatek informaci.
Ale pokud ne, proc by se po 3 letech menila pro stejny vuz oficialne udavana hodnota zrychleni a max. rychlosti (navic o takovou nesmyslne nizkou hodnotu) ? To veru vypada spis na "nejakou" zmenu.
Interval vymeny rozvodaku ja mi jasny, ale prave proto, ze puvodni TDI z Golfu III mely interval 7.500 km, tak u stale stejneho motoru to zvednout na 30000 km je docela zvlastni. BTW. vyrobci oleju udavaji intervaly vymeny; neji to dano prece jen vyrobcem motoru. A vim, ze kterasi norma VW definuje "olej s prodlouzenym intervalem", ale mam pocit, ze ho zveda na 25000km. Takze prave tech 30000km a navic u "zastaraleho" TDI 66kW, to mne prekvapuje a desi. Proste chci nabyt dojmu, ze to bude OK, ale zatim k tomu nemam dostatek informaci.
Beriem, ja sa tiez ospravedlnujem na moju mozno tiez prehnanu reakciu. K tym servisnym intervalom. Teraz doslovne prepisem to co mam na papieri pred sebou: Predlzenie servisnych intervalov WIV. Tyka sa len motorov splnujucich emisnu normu EU3 a EU4. Predpokladom tejto vybavy je pritomnost zdruzenej zbernice dat CAN-Bus.Dieselove motory-pruzna prevadzkova doba do 30000km/2roky(vyhodnotenie pruzneho ukazovatela servisnych intervalov podla casu, prejdenej vzdialenosti, teploty oleja, mnozstva vstrekovaneho paliva a zatazenia oleja).Benzinove motory-pruzna prevadzkova doba do 30000km/2roky(vyhodnotenie pruzneho ukazovatela servisnych intervalov podla casu, prejdenej vzdialenosti, teploty oleja, normovanej spotreby paliva).Vystupom CAN-Bus zbernice je nasledujuca signalizacia: kontrola stavu oleja (1x zvukovy signal, kontrola stavu opotrebenia brzdoveho oblozenia, oznamenie o dosiahnuti servisneho intervalu 30000km dopredu (napis SERVICE). K tym rozdielom v zrychleni, myslim ze p. Michal Nad to vysvetlil, ono stoji za to pozriet si aj aka je pohotovostna hmotnost, (pouzitie novych materialov o ktorych sa nikde nepise) tak isto vziat do uvahy toleranciu. K motorom PD. Ono to z toho matarialu co mam vyzera tak, ze PD je spominany v suvislosti s ESP ako mimoriadna vybava a pri 6° mech.prevodovke. Teraz to prepisem ako to je na papieri: "Tato prevodovka bude pouzita vylucne pre uvedeny motor (1.9 TDI/74kW-PD) a to vo verzii Octavia Combi 4x4." Mne z toho vyplyva, ze PD bude asi len s Haldexom. Inak dnes som hovoril s jednym predjacom-veducim predaja SEATu. Oni predavaju aj Skody. Pytal som sa ci v Leone bude 85kW TDi. Povedal mi, ze maju interne info, ze tak tristvrte roka v Seate nie ale v Skode ano. Tak isto mi povedal, ze sa zvazuje predlzenie servisnych intervalov. Ci mu verit? Tazko povedat. V mojom materiali sa o 85kW TDi PD nic nehovori. Inak ale neber to ako podpichnutie, ten zadny strierac s ostrekovacom 5.dveri v sedane je v tom materiali tiez spomenuty ale kedze ten stierac uz je v ponuke, tak som to nebral ako nejaku velku vec hodnu zverejnenia (jazdim s 4D a neviem ci s tym zadnym sklom u Octavii su problemy). K tomu magickemu oku, ja viem, ze to znie blbo a nedoverihodne ale len som ciastocne napisal ako to tam je. Este je k tomu napisane, ze takato bateria "bezudrzbova" je podmienkou predlzenia servisneho intervalu na 30kkm.
Panove co se tyka intervalu vymeny oleje.Prodlouzeni z 15 na 30 tis.km by si vyrobce urcite hodne rozmyslel,kdyby si nebyl jisty,ze to tak bez problemu lze.Uvedomte si,ze musi pocitat i s tim faktem ,ze s tim nekdo bude jezdit jako prase(predstavte si treba zpusob jizdy Octaviana).To jen svedci o kvalite a vydrzi techto koncernovych motoru.Ve VW,potazmo ve skodovce si urcite eviduji duvody reklamaci a jejich rozsah.Pokud ce tyce me Octavky,tak po 10 tis.km je sice olej spinavy az hruza(pry je to u dieselu normalni),ale neubylo ho ani deci.
Zkousel jsem jet naplno po dalnici cca 50 km a potom jsem u benzinky kontroloval vizualne teplotu a stav oleje.Zadne salave teplo od motoru,olej byl zcela normalni a to mam chip.Takze jsem zatim v klidku.No v patek uz tam bude olej.chladic,tak budu naprosto v klidu.
Zkousel jsem jet naplno po dalnici cca 50 km a potom jsem u benzinky kontroloval vizualne teplotu a stav oleje.Zadne salave teplo od motoru,olej byl zcela normalni a to mam chip.Takze jsem zatim v klidku.No v patek uz tam bude olej.chladic,tak budu naprosto v klidu.
Ono hlavně ta výměna je uvedená DO 30tis. km. Jestli tomu dobře rozumím, tak VW najel na systém používaný už nějakou dobu např. u BMW, kde se lhůta výměny zobrazí na display bez ohledu na skutečně ujetý počet km. Např. v zimě 9.800 km a vlétě 17.600 km. To si myslím, že je rozumná věc. Jestli se dala do řídící jednotky další mapa vyhodnocující např. počet studených startů, průměrné otáčky motoru, průměrnou rychlost, prům. venkovní teplotu, prům. teplotu chladící směsy, prům. množství vstřikovaného paliva, atd. potom nebude problém stanovovat jaksi přesnější lhůtu výměny oleje přímo pro dané auto.
Nemáš náhodou nejaké informácie, ako to bude vyzerať s cenami pre SK? U predajcu, kde mám objednané nové 66kw TDi SLX mi avizovali zvýšenie ceny o 1-2% (po zakalkulovaní zníženia dovoznej prirážky). Tiež mi pred časom tvrdil, že by mohli prvé kusy prísť na SK v polovici augusta, čo však podľa všetkého reálne nebude.
Inak vďaka aspoň za nejaké info o PD. Predajca mi o nich tvrdil, že v začiatočnej ponuke tento rok aj tak nebudú a s ich nábehom sa začne až od ďalšieho roku.
Inak vďaka aspoň za nejaké info o PD. Predajca mi o nich tvrdil, že v začiatočnej ponuke tento rok aj tak nebudú a s ich nábehom sa začne až od ďalšieho roku.
Bohuzial, na margo cien mi bolo povedane, ze budu vyssie (inflacia, technologicky pokrok, atd.) a akurat sa rozhodovalo o cenach pre Passat MR2001. Od 1.1.2001 by mala byt dovozna prirazka uplne zrusena. V januari 2000 ked sa znizila zo 7 na 5% isla Skodovka s cenou o cca 10-15TSKK dole. Teraz je 3% a cenu neznizili. Ked bola zavedena prvy raz dovozna prirazka tak to Skodovka riesila tym sposobom, ze Skoda Auto Slovensko sustredila na seba v SK vsetky nakupy dodavok do Mladej Boleslavy a bartrovym obchodom ich vymienala za auta. Barter bol vtedy vynaty z dovoznej prirazky. To teraz neplati, bez cla a dovoznej prirazky ide len aktivny zuslachtovaci styk. Celkovo to vidim na to, ze ten 1-2% narast je reasonable. Nechajme sa prekvapit.
U predajcov v Blave je uz novy cennik s MR 2001. Je platny od 1.8.2000.
Zdar G. Mne uz dal pred par tyzdnami predajca tiez novy cennik. Ak to bude naozaj platit, tak ten narast cien nebude velmi badatelny. Na mojom cetli je inak datum od 15. augusta ... 😄
Ja ho mám už asi dva týždne tá platnosť od 1.8.2000 ma dosť prekvapila!
Sorry za neskore reagovanie ale vcera sa vobec nedalo nalogovat. Nextra ma uz zacina poriadne sr..
Ja mam cennik z Danubiaservice, platny od 1.8.2000. Inak v cenniku je este stale oznacenie SLX ale pozeral som si s predajcom interny material zo Skodovky, ten im btw. prisiel aj s cennikom az 18.jula a tam je uz oznacenie Elegance. Inak maju byt aj dve nove farby (nejaka okrova a nieco s korenim ale nepamatam co) plus farba interieru ma mat nejake kombinacie. Vyrobu MR2001 maju zacat buduci pondelok, takze objednavky uz beru.
K motorom. Zatial nic nie je potvrdene ale vidia to tak az zaciatkom buduceho roka. Este raz, je to odhad predajcu. Ak v septembri Skoda neda konecne stanovisko k 85kW TDi PD, tak si asi vela ludi kupi Vectru 2.2 DTi 125 koni, ktora sa uz da objednat. Cena ma vsak byt az koncom tohto tyzdna, pripadne next week.
K tomu co som tu uz raz pisal o modelovych zmenach. Nakolko uz ten material "bol k videniu" aj z viacerych zdrojov tak len na margo. Material vypracovala Skoda Auto Slovensko a zaslala postupne predajcom. A ako tak pozeram na cennik a popis verzii (okrem toho co je spojene s motormi a EOBD) zda sa, ze z faceliftovych uprav je tam skoro vsetko (vratane xenonov, el.ovladane sedadlo vodica).
K cenam. Presne v intenciach co sme sa bavili.
Ja mam cennik z Danubiaservice, platny od 1.8.2000. Inak v cenniku je este stale oznacenie SLX ale pozeral som si s predajcom interny material zo Skodovky, ten im btw. prisiel aj s cennikom az 18.jula a tam je uz oznacenie Elegance. Inak maju byt aj dve nove farby (nejaka okrova a nieco s korenim ale nepamatam co) plus farba interieru ma mat nejake kombinacie. Vyrobu MR2001 maju zacat buduci pondelok, takze objednavky uz beru.
K motorom. Zatial nic nie je potvrdene ale vidia to tak az zaciatkom buduceho roka. Este raz, je to odhad predajcu. Ak v septembri Skoda neda konecne stanovisko k 85kW TDi PD, tak si asi vela ludi kupi Vectru 2.2 DTi 125 koni, ktora sa uz da objednat. Cena ma vsak byt az koncom tohto tyzdna, pripadne next week.
K tomu co som tu uz raz pisal o modelovych zmenach. Nakolko uz ten material "bol k videniu" aj z viacerych zdrojov tak len na margo. Material vypracovala Skoda Auto Slovensko a zaslala postupne predajcom. A ako tak pozeram na cennik a popis verzii (okrem toho co je spojene s motormi a EOBD) zda sa, ze z faceliftovych uprav je tam skoro vsetko (vratane xenonov, el.ovladane sedadlo vodica).
K cenam. Presne v intenciach co sme sa bavili.
Mám pred sebou cenník z Maďarska, platný od 17 júla 2000. Modely figurujú už s novými názvami😒br />
Classic, Ambiente, Elegance.Autá sú drahšie o 100 000 Ft (približne 13 000 Sk).
Podĺa slov predajcu sa už dajú vo výrobe objednať nové modely, avšak na motor PD TDi bude treba čakať do nového roku.
Classic, Ambiente, Elegance.Autá sú drahšie o 100 000 Ft (približne 13 000 Sk).
Podĺa slov predajcu sa už dajú vo výrobe objednať nové modely, avšak na motor PD TDi bude treba čakať do nového roku.
...a jestli tam nechaj ty původní TDička 66kW a 81kW, tak mě fakt naserou a může mi Škodovka políbit *. A to jsem z Mladý Boleslavi.
..doufám jen, že to jsou opravdu jen informační šumy, protože pak by se stala Skoda Octavia morálním smetištěm zastaralých motorů. Netvrdím , že jsou motory 66/81kW špatné, ale každá automobilka jde většinou s nabídkou dopředu...
Proč ne. Fabie je morálně nová a bude oslovovat jinou skupinu klientů. Prodejní politika Fabie mně připomíná trošičku Audi A3. Fábie je ve své třídě mnohem exkluzivnější než Octávie ve třídě své. Nehledě na to, že řekněme mladší automobilky koncernu VW group měly vždy v konkurence blízkých modelech starším koncernovým automobilkám malinko zastaralejší koncernovou techniku. Apropos, prodejní ukazatele u Octavie se vznětovým motorem kolísají okolo 11%..
Ze by se vznetove Octavie prodavaly tak malo ? Vzdyt tu nekdo psal, ze je takova poptavka po dieslech v Evrope, ze napr. Passat uz vycerpal limit v poctu ks pro Ceskou republiku. Myslel jsem, ze primym dusledkem bude o hodne zvysene zajem o vznetovou Octavii...
Dobrá, ale bavíme se o ČR. V ČR je skutečně ta prodejnost taková. Nicméně např. srovnáme li počet prodaných Octávií a Passatů, jednoznačně vede Octavia.
Podíl vznětových motorů oproti zážehovým u nás je dán také tím, že pořizovací náklady na vznětovou verzi se mohou lišit téměř o 100t Kč, navíc dnešní ceny nafty a benzínu nejsou tak markantně rozdílné ,jako tomu bylo v začátku devadesátých let.Souhlasím, že Fabie je ve své třídě téměř na špičce, přičemž Octavia je ve své lepší průměr.
Může to být těch 100 tisíc, ale třeba u Octavie, o které tady mluvíme, je to mnohem míň. Nejprodávanější verze sedan GLX stojí se slabším TDi o 35.000 Kč víc než stokoňová šestnáctka, kterou bych považoval za srovnatelný motor. A to si myslím stojí za úvahu, návratnost bude poměrně rychlá. Záměrně to nesrovnávám s 1.6/55kW, protože s tou umí lítat jeno Octavián.
..mně připadá taky ,že ta 100PS octavie opravdu jede míň než ta 75PS....Se 100PS oktávkou jsem nevytáhl víc jak 180(tacho), přičemž 75PS jede i přes 190(tacho). Nedávno jsem jel po dálnici z táhlého stoupání (podotýkám, že už nemám omezovač otáček) a ta slabší 1,6 pelášila bez keců na trati Leipzig-Dresden přes 210(tacho).
Ja teda 1.6-55 koupil uz s chiptuningem na 61 kw, dodatecne jsem si vyzvednul odmerenou charakteristiku ty upravy, a spolecne s taky odmerenou charakteristikou 1.9-66 pak jsem to vynes do grafu(Mk=f(v)) i s prevodame a hmotnostma , dostal jsem docela zajimavy hodnoty,tezko to popisovat, musi se to videt.
Mate-li nekdo zajem muzu ten graf poslat mailem.
- da se rict, ze nekdy je lepsi 1.6, jindy 1.9.
Mate-li nekdo zajem muzu ten graf poslat mailem.
- da se rict, ze nekdy je lepsi 1.6, jindy 1.9.
Před chvílí jsem při brouzdání objevil na titulní straně www.autobild.cz upoutávku na nové číslo (heft 29) na které je vyfoceno auto, které vypadá jako NOVÁ OCTAVIA. Pod obrázkem je napsáno "Skodas starkstes stuck". Obrázek je v příliš malém rozlišení, a tak nejde přečíst víc.
Nejsem si jist, ale nevybavuji si auto, které by takto vypadalo. Zkuste se tam někdo podívat a mou případnou mýlku objasnit.
P.S. Vypadá to velmi dobře
Nejsem si jist, ale nevybavuji si auto, které by takto vypadalo. Zkuste se tam někdo podívat a mou případnou mýlku objasnit.
P.S. Vypadá to velmi dobře
jo body, takhle bude asi opravdu vypadat - žádný světla ala Fabia, žádný nárazník s úsměvem....jesli chcete větší obrázek, tak si kupte AutoBild buď na některé z pražských pump (třeba Esso na evropské...) nebo si sfoukněte za kopečky do každýho krámu....je tam krásně velká, a nezdá se ,že by to byla fotoretuš.
Tak to co je na autobild.de neni nová Octavia, ale prý nové auto vyšší třídy od Škody s názvem Moldavia - více informací včetně velkých fotek na www.idnes.cz -dnešní vydání.
Jsem zklamán. Jako faceliftovanou Octavii bych to bral, ale na nový model je to myslím trošku málo. Nemá to žádnou identitu - trochu od Passata, trochu od Seata, málo od Škody.
(Od Passata jsem to na tom malém obrázku poznal jen podle loga posunutého nad střed mřížky.)
Jsem zklamán. Jako faceliftovanou Octavii bych to bral, ale na nový model je to myslím trošku málo. Nemá to žádnou identitu - trochu od Passata, trochu od Seata, málo od Škody.
(Od Passata jsem to na tom malém obrázku poznal jen podle loga posunutého nad střed mřížky.)
Tak jsem také skouknul www.idnes.cz a jsem také zklamán. Jestli s tímhle vozem chtějí vylézt až za rok, tak si myslím, že s tím žádnou slávu neudělají. Je to praktický stejný vůz jako Passat.
Je to pravda , ale třeba se to ještě změní.Dneska nemuže být auto moc odlišný protože by nesplňovalo několik pravidel (vždy laesoń jedno) - aerodinamika ,výrobní náklady - unifikace dílů -cena,převládající vkus zákazníků (mně se škorpio od forda zdálo dobrý, ale neprodávalo se )
Mně to připadá jako A8 skřížená s Octavii. Možná to bude velké jako A8 s motory jako A6 za cenu PASSATA? Uvidíme. P.S. To jméno mně přijde trošku mimo. "MOLDAVIA"???
Nemůžu si pomoct, ale z toho obrázku vidím Passat s retuší předku a zadku ala Fabia. Navíc název Moldavia Škodovka oficiálně popřela. Ne, že bych jim dvakrát věřil, ale název Moldavia je fakt divný. To by se to mohlo jmenovat taky třeba Gruzia.
tak jsem se detailně kouknul 200XZOOM a zjistil jsem další fotoretuš....škoda. Navíc jméno Moldavia není dodnes zaregistrováno na patentním úřadě Škodovkou....trochu divné, když už tam zaregistrovali sagittu, populara, superba atd ?!
To mělo bejt asi jako že německy Vltava je Moldau nebo tak nějak...
Mam pocit, ze Skoda jde se svym patolizalstvim k Nemcum uz moc daleko ...
No ten nazev si vymysleli ti redaktori AutoBILDu, takze Skoda je v tom (tentokrat) nevinne. Neco si vymyslet museli (kdyz uz udelali to fotomontaz)...
Taky jsem cetl, ze priznal tu retus. Ale Skoda myslim drive uvazovala o nazvu Moldavia, ale pro tento model bude nazev jiny.
...nikdy o tom neuvažovali. (Zase tvůj bezedný zdroj MF?). Škodovka lízat paty němcům nemusí, protože jsou Němci již dnes jejími většinovými vlastníky....Navíc tu fotomontáž nedělal AutoBild ale známý foto-retušista Schulte...pro úplnost informací.
Aha, takze i kdyz to zverejnil AutoBild, tak ruce pryc od retuse ? Skoda uz paty lizat nemusi, tak a odted budou vsechny rady Skody pojmenovavany nemeckymi synonymi. Treba SKoda Karlsbad, Skoda Elbe,...
promiň, ale nějak ti nerozumím....co tu plácáš(promiň ,píšeš...) o patolízalství, když už Škodovka není česká? Navíc to s tím názvem Moldavia byl jen opravdu vtip... doporučuji ti koupit to číslo autobildu, kde se mluví v obecné rovině ale nikoliv konkrétně. Po úniku informací, který se proflák u Fabie Škodovka ještě více zpřísnila opatření, a teď se dozví novináři opravdu prdlačku před zveřejněním. Ale pokud pevně věříš svému zdroji (MF) tak jsem ochoten uzavřít proti i nějakou tu sázečku co ty na to?
Jak jsem koupil, tak jsem prodal. Nazev Moldavia prevzala zpusobem "podle Autobildu". V dalsim rozhovoru nekdo ze Skody rikal, ze se nebude nova Skoda jmenovat Moldavia, ale nepoprel, ze by o podobnem nazvu neuvazovali. V dementi MFDnes uvedla, ze snimek byl podvrh ( retus ).
Jestli chcete spoustu kravskejch retuší, stačí se podívat na www.automedia-online.com. Třeba je tam super Fabia kabriolet, vyfocená 12/99, určitě úplně náhodou ve stejné barvě a na tom samém místě, jako byla první uveřejněná oficiální fotka Fabie. Nemáte někdo nějakou rozumnou informaci o faceliftu Oktávky?
Jen tak na okraj. Vcera jsme byl v jedne tiskarne, kde zrovna tiskli katalog Octavek pro Skodovku... A navzdory tomu, ze tu nekdo psal, ze 1.8. nabiha MR2001, tiskla se MR2000 😊
Vcera som stiahol novy cennik na MR2001 zo stranky www.skoda.sk. Ceny isli hore len mierne.
Ale nikde nie su nove fotografie MR2001, vsade stare obrazky. To si mam objednat auto a ani neviem jak bude nakoniec vyzerat????
Pripada mi to ako za sociku, ked sme objednavali Favority na poradovnik - nikto nevedel, co objednava, ale objednaval.
Pisal som do Skoda Auto Sk, ale neodpovedaju...
Idem prave do mesta vybavit nejake veci, obeham aj par Skoda predajni a napisem, co som zistil.
A.
Ale nikde nie su nove fotografie MR2001, vsade stare obrazky. To si mam objednat auto a ani neviem jak bude nakoniec vyzerat????
Pripada mi to ako za sociku, ked sme objednavali Favority na poradovnik - nikto nevedel, co objednava, ale objednaval.
Pisal som do Skoda Auto Sk, ale neodpovedaju...
Idem prave do mesta vybavit nejake veci, obeham aj par Skoda predajni a napisem, co som zistil.
A.
Zdravim, ve dnech 27-28. 8. jedu na predvadecku Faceliftu Octavie do Budapesti. Vse vam hned dalsi den prineseme na AUTO.CZ. A jedna perlicka na zaver. Bude tam predstavena i Octavia RS !!!!! Tom AUTO.CZ
Ahoj, tak už je to hotovo. Na www.skoda-auto.cz jsou již obrázky, tech. data a výbavy inovované Octavie. Bohužel žádné nové motory, jen spousta drobných změn... Tom AUTO.CZ
Tome, díky za info! Ještě včera jsem se tam díval, a nebylo tam nic. Změny jsou kosmetické, to je pravda, ale jsou velmi příjemné. Nestálo to za ty trapný tajnosti co s tím dělali, ale fakt jsou tam změny k lepšímu. Zaprvé, už je to 100% VW kvalita, a to i v interiéru. Ty černé plasty jsou super, jak vystříhlé z passata či golfa. Působí to nesmírně vyváženě a kvalitně, v kombinaci s modrým čalouněním je to úplná nádhera. Začalo to Fábií a teď i Octavia je na úrovni a bez kompromisů. Trošku to odnesly ceny jak vydno, ale nic dramatického. Zarazil mě styling exteriéru. Tolik kritizovaný grilovací rošt nedoznal změn, i když by mu zakulacení a lá Fabia či Passat nesmírně prospělo. Čirá optika předních světlometů je velmi elegantní, zadní světlomety jsou také o dost lepší. Co mě ale dost překvapilo, snad se mi to nezdá, je nadzvednutí hrany pátých dveří vysoko nad svítilny, něco ve stylu nové Astry. Nepůsobí to ale špatně. Super je také přepracování palubní desky, je to sportovnější a grafická uprava stupnic lahodí oku. Tak co vy na to? Já myslím, že Octavia je zase o kus dál!!! Lukáš
lukasi, kde si vsechny obrazky ("cerny plasty", ...) videl? Koukal sem se na skoda-auto a byly tam pouze fotky z exterieru a to jeste takovy, ze nebylo co poznat. Diky
sorry, neklikal sem dost durazne. Jo, je to celkem pekny.
Na skoda-auto.cz jdi na modely, pak Octavia, a v rubrice fotogalerie je serie nových obrazků. Jsou tam fotky interiéru i exteriéru. Zkus to ještě jednou. Kdyžtak na titulmí straně auto.cz je odkaz do katalogu. kde jsou již uvedeny nové fotky Octavie, i s krémovým čalouněním, něco jako kůže z Laurin a Klement. Fakt lahůdka!!! Lukáš
Aha, už jsem si přečetl tvůj druhý vzkaz, sorry 😃)))
Jak už jsem poukazoval na své obrázky, žádné světla ala fabia, žádné změny masky....nejluxusnější provedení má lišty v barvě vozu, což je opticky také moc pěkné. Polemika se dá véct akorát nad praktičností předního a zadního nárazníku bez spodních-ochranných lišt. Jinak interiér je svými barvami opravdu velmi zdařilý a ten design budíků se mi už líbil v Polu. Jsem zvědavý na provedení RSi.
Z čeho jste všichni tak odvázaný? Že se Škodovce po čtyřech letech usilovné práce podařilo přejmenovat označení modelů a změnit několik detailů? To je fakt výkon!!! Koukám na kombíky. LX přejmenováno na Classic, ceny stejné. U GLX (Elegance) přidán model Tdi 66kW s automatem, ceny nejžádanějších modelů o 10-15 tis. vyšší, nezměnily se ceny automatů, dvoulitrů a 4x4, protože se moc neprodávaj. U SLX (Ambiente) opět navíc model 66kW s automatem, ceny také o 10-15 tisíc výš. L&K mě nezajímá. Celkově to odnesly hlavně diesely. Opravdu facelift, jak má být. Změníme tam pár kravin, abychom zdůvodnili zdražení. Je Škoda opravdu odložištěm v rámci koncernu, kam se dá, co už jinam nejde? Co třeba nové diesely? Je to fakt zklamání, s tímhle dělali takovou vědu?
No, ono jde vpodstate o slevneni. Protoze treba TDI 66kW je sice o 15 tisic drazsi, ale ma ve standardu ABS+MSR (doposud za 24500), cirou optiku, CAN-BUS spolu se zarizenim vypinajicim privod paliva pri havarii, schranku za zadnim podbehem + uchyceni na trojuhelnik a lekarnicku, vystrazna svetylka v prednich dverich, prodlouzeni servisniho intervalu, vice mista na zadnich sedadlech a moznost dokoupit si (konecne!) zadni sterac, vyhrivani prednich sedacek, ASR, climatronic a dalsi. To uz je docela dost, ne ?
od toho to slovo Facelift víš davide? Nikdo přece nečekal úplnou změnu velmi dobře zavedené přídě? Změn je u této nové Octavie k lepšímu podle mne více jak dost, a těch 15.000,- navíc je vykoupeno jak již zmiňoval Fija spoustou věcí na víc, které kdybuch si chtěl upgradovat do svého staršího provedení, zaplatil bych mnohonásobně více. Navíc , to zdražení se s rezervou vejde do inflace.
Stejně mi připadá divný, že tam nedali ty nový TDi motory. Nechápu, že se koncernu vyplatí vyrábět asi šest variant stejného motoru (SDi, 66kW, 81kW, 74kW, 85kW, 305Nm/?kW). Mimochodem, z fijova příspěvku vyplývá, že lze objednat Climatronic do GLX (Elegance). Je to pravda?
GLX je ted Ambiente. Elegance je SLX. Do Ambiente lze doobjednat Climatronic (za cca 55000). A taky lze doobjednat vyhrivane sedacky (dosud to bylo mozne taky pouze do SLX). Pribyla i novinka - paket pro spatne cesty a je uz mozne dokoupit i zadni sterac s nastavitelnym cyklovacem.
Sorry, jsem z těch Classiců, Ambientů a Elegancí zmatenej. S tím ABS je to pravda, nějak jsem zapomněl na to, že ve verzi GLX nebylo. Otázkou spíš zůstává, jestli to nebylo trochu na pováženou. Dobré je, že lze objednat Climatronic do Ambiente, aniž by člověk musel k tomu přibírat spoustu hovadin z Elegance. Jinak ovšem zůstává problém motorů. Vezmi si benzíny - 1.4 pro důchodce, 1.6/55kW dost stará záležitost, 1.6/74kW u ostatních koncernových aut skončilo nebo končí, 2.0/85kW taky žádnej zázrak. Jediný motor, který má něco do sebe, je 1.8T. A diesely nejsou špatné, ale teď byla nejlepší doba dát tam nové PD. Prostě všechno je fajn, ale s motory je to stejné, ačkoliv má koncern VW spoustu novinek. Pokud tedy nemluvíme o CAN-Busu a variabilních servisních intervalech.
Hoši, bavím se. Vpodstatě slevnění... A RSD to fakt trefil, zejména s jednou ze svých posledních nejodvázanějších předpovědí ohledně motorů... Katastrofa od začátku do konce. Airbag spolujezdce ve střední výbavě na přání, klimatizace zastaralá (vzhledem k Fábii)Can-bus jenom někde a že je ve střední výbavě ABS - to je snad v dané třídě samozřejmost a nevidím důvod zdražení. Vemte si laskavě ceny Volkswagenu na našem trhu a pak porovnávejte. ( a hlavně si uvědomte o kolik je škodovka jako domácí výrobce zvýhodněna) Zážehové motory jsou z 80% šrot. UF.
CAN-BUS není akorát v Classic 1,4 a 1,6/55kW jinak je všude....to jen tak okrajově. A´t porovnávam, jak porovnávam, tak v porovnání s VW je Octavia pořád levnější. A benzínové motory Šrot? Aha. Jinak SDI(50kW) se vyráví pouze v jednom provedení , TDI zatím ve dvou (66 a 81kW). Climatronic lze objednat od verze Ambiente, a to od motorů 66kW a více. Navíc prostor na zadních sedadlech je zvýšený o další 2cm. (což si myslím, že s předešlým vybráním předních sedadel bude docela dostačující, protože nabídka prostoru na z. sedadlech je už v předchozím modelu lepší než Golf/Bora)
No jo. To vypada, ze bys chtel za cca 100 000 Kc auto na urovni A6ky. Jinak budes narikat, jak ze ti hnusni kapitalisti sve zakazniky nevydiraji. V cem je Climatronic horsi nez poloautomaticka klima ve Fabii ? Je pravdou, ze motory mohly byt stejne jako napr. v Bore - ale i tak jsou porad srovnatelne, ne-li lepsi, nez u jinych znacek. Zvlaste vznetove. Tak "vo co go?" Nuti te snad nekdo, aby sis faceliftovanou Octavii koupil ? Ja o ni zacinam vazne uvazovat, jen co mi dojde leasing na tu soucasnou...
Mám za to, že mluvím (=píšu) k lidem, kterým jde o principy a fakty a ne k těm, kteří hledají problém v každé větě, jenž nemá alespoň pět řádek. Jen tak lze v písemné formě vystihnout sdělující informaci bez možnosti, aby ji někdo úmyslně lehkovážnou a matoucí protiotázkou zhatil. Takže Fijo, samozřejmě jsem srovnával základní klimatizace a nevím jak tě napadl ten climatronic. Nehodlám za každou větou psát doplňující vysvětlení aby i ti, co za každou cenu hledají třecí plochu, dali pokoj. Jsem uživatelem škody a zůstanu jim. Na facelift jsem čekal neb chci koupit nové auto. Pokud jde o VW, tak sorry, ale za své peníze chci to nejlepší, takže zase nehodlám srovnávat ceny 1,4 44kW a 1,6 55kW se základní nabídkou u VW. Tam se totiž začíná s úplně jinými základy a šrot nevedou. A jinak určitě nepatřím k lidem těžící jen z čísel. S octávií 1,6 55kW mám najeto pár tisíc km a na motor nedám dopustit. Skvělý americký zátah, který by i se spotřebou slušel každému autu před 5-10 lety.
OK. O te klime jsi se nezminoval. Ja osobne trebe climatronic nepotrebuju, ale mas moznost si ho koupit, tak kde je problem ? Treba Nissan Almera ma klimu jen mechanickou... Pokud chces srovna Octavii s Borou (vpodstate stejna auta), rychle zjistis, ze Octavia Elegance napr. TDI/66kW te vyjde vyrazne levneji nez stejna Bora. A to se stejnou vybavou. Tedy - Octavie nema zadni kotouce a radio, ale ma manualni klimu, ma elektricke ovladani oken, palubni pocitac, mlhovky, lita kola, bederni operku, loketni operky. A cena je o 90.000 Kc nizsi nez u zakladni Bory... Takze nechapu, co jsi s cim srovnaval ?
Ok. Jsem trochu naštvanej, že octávka nedotáhla technologicky Fábii.(aproximováno ke své třídě...) Žádná finesa se schránkami, zážehové motory vesměs zastaralé, prostě není to špička své třídy, není na vlně, nejde kupředu - to uznává snad i RSD (o té špičce) a tak to raději přejdu. Já jsem s dovolením srovnával Octávii contra Golf. Není to úplně košér, ale mimo to není, neboť vzhledem k tomu, že škoda nenabízí kratší alternativu, lze základní verze při dostatku dobré vůle srovnat. Zastánce velkého kufru neberu až tak vážně, neboť i do menšího se toho vleze požehnaně, vždy dle konkrétního intelektu skládajícího. (včera jsem byl nucen převážet nesložené horské kolo na zadním sedadle škody 120L a byl jsem ohromen úspěchem)
Nějaký zmatek zaznamenávám na serveru Škody-Auto. Fotky faceliftu zmizely, údaje se na některých stánkách rozcházejí ....co se děje?
Fotky pryč!!! Kam se vypařily?? Co se děje?? Že by si to s tou novou oktávkou rozmysleli, když ji tak pomlouváte...
Jo, na skoda-auto.cz zmizeli obrázky face-liftované octavie, krom obrazků u combi které tam zatím zůstaly. Ještě že nám je hoši z auto.cz stáhli na server 😃)
Všixni tady blábolíte o budícíx na přístrojové desce, o tvaru masky a o novýx nenabízenýx motorech, ale copak z těx fotek na www.skoda-auto.cz šlo něco pořádně vyčíst? Podle mě byly na staré octavii tři hlavní problémy: 1. tvrdá a nepohodlná sedadla 2. nedostatečné odpružení 3. pazvuky ze dveří, plastů apod.
Víte někdo něco nového také o takovýx věcex?
Víte někdo něco nového také o takovýx věcex?
já si myslím, že Octavia měla jiné problémy. Odpružení Octavie je ve své třídě příkladné, plasty u aut 120.000 km a výše nevržou a sedadla u starších modelů byla právě po ujetí 100.000 km spíše měká, takže dostala již od model. roku 99(září 9😄 sedadla tvrdší. Já myslím ,že problémy byly v octavii 1) fádní přístrojovka v nudném šedém odstínu - odstraněn, 2) místo pro nohy na zadních sedadlech - dnes o 100% lepší díky lépe tvarovaným předním opěradlům a ve FACELIFTU o 2cm posunutím celého sedáku do zavazadlového prostoru -odstraněno 3) nemožnost doobjednání stěrače pátého skla - odstraněno.
Pravdou je, že do faceliftované octavie (combi, 1.9 TDI) se pustím po 300.000 km v novém passatu (stejný motor), ale co jsem si při zkušební jízdě uvědomil za rozdíly, byly (samozřejmě u úplně nové octavie od dealera)nepříjemné zvuky v interiéru, celková hlučnost motoru, nepohodlná sedadla a tvrdost odpružení.
Jinak si myslím, že je octavia combi skvělé auto a že je s passatem docela srovnatelná.
Jinak si myslím, že je octavia combi skvělé auto a že je s passatem docela srovnatelná.
Překvapují mě zmiňované pazvuky z interiéru. Kromě notoricky zmiňovaných dveří, které se musí promazávat, žádné vrzání skřípění klepání a pod neznám. Nejvíc rachotí kazety v odkládacích prostorech. Zvlášť u kombi je zadní náprava dost tvrdá, to je fakt ale taky asi nutnost. Mimochodem jde přece o koncernový podvozek, proč to vyčítáte jenom Octávii ?? Hlučnost u dieselu nemůžu porovnávat, ale vím že v testech byla Octávia tišší než Passat se stejným dieselovým motorem. 1,8 T , kterou mám, je tichá až moc 😃
Je to Váš názor a respektuji ho. Můj názor na Facelift je , že za stávající situace došlo k výraznému vylepšení interiéru a některých detailů exterieru. Dále došlo u některých modelů k prodloužení servisních intervalů, což je taky plus, dále elektroinstalaci zjednodušující systém CAN-BUS (Vyjma 1,4 a 1,6/55kW), vyztužení přední části a boků karoserie, a další bezpečnostní prvky do standartu, které jsou poplatné následujícím bezpečnostním normám atp. Je mi také líto, že při uvedení faceliftu nezměnili v zásadě ani jeden z nabízených motorů, vyjma nabídky automatu i pro 66kW TDI. Nevěřím však, že do půl roku bude situace s těmito motory stejná ,jako nyní. Vrabci na střeše štěbetají stále něco o PD i pro Octavii. Vzásadě přinesl Facelift zlepšení ve všech dříve kritizovaných bodech, a pokud vím, tak si na motory 1,6/55kW, nebo 1,6/74kW a 2,0/85kW nestěžoval.
Jasná páka, není to úplně o ničem. Beru to, že už můžu mít třeba Climatronic i bez dalších blbostí nejvyšší verze (luxusní čalounění-první se zničí , výškově seřiditelné sedadlo spolujezdce-aby líp viděl a mohl kibicovat atd). Jestli ovšem chtěli něco dělat s motory, byla na to vhodná chvíle, času na to měli dost. Anebo možná si nechávají nové motory na příště, aby mohli zase zahoupat s cenami. Kdyby tak byly auta jako počítače, nový model je lepší a obvykle levnější (po chvíli) než starý. Já prostě chci Oktávku Combi s PD motorem a tak mě to s... No, počkáme ještě do nového roku, snad se ta Felda do té doby nerozsype.
Tak jsem se díval na ten novcý budík a moc nerozumím tomu, proč má nad 100 km skok na lichá čísla, a pak zase zpátky......
V sobotu jsem "novou" octávku viděl u dealera na Proseku (jméno dealera jsem bohužel nestihl zaregistrovat). Pospíchal jsem, takže jsem se tam nemohl zastavit...
at je facelift jakejkoliv,porad je to auto na h.... to by musely predelat hlavne konstrukci a ne jen ho faceliftovat. porad to zustane stejnej KRUMPL jako felicie.
FUJ
ten,kdo uvazuje zdravym rozumem, vi,ze za stejny prachy ma poradny auto vymakany a NE shitovou octavii. Pracuju v nemecku a vim,jaky tam maj dealeri skodovky problemy. Porad se ty auta serou a nemci se je boji kupovat.
V nemecku je cena octavie o dost mensi, nez jina uta,proto je kupujou takovy ty setrilci,duchodci apod. u nas je to jinak.
jinak nic, to by bylo na dlouho...
FUJ
ten,kdo uvazuje zdravym rozumem, vi,ze za stejny prachy ma poradny auto vymakany a NE shitovou octavii. Pracuju v nemecku a vim,jaky tam maj dealeri skodovky problemy. Porad se ty auta serou a nemci se je boji kupovat.
V nemecku je cena octavie o dost mensi, nez jina uta,proto je kupujou takovy ty setrilci,duchodci apod. u nas je to jinak.
jinak nic, to by bylo na dlouho...
Jo jo, Davy5, když už v tom Německu děláš, tak otevři oči ! Škoda má v Německu již velmi dobrý zvuk ať se ti to, jako znalci, líbí nebo ne. Stačí si vzít testy srovnatelných aut ( Audi, Seat, VW,Skoda) a hádej, kdo tam je vždy mezi prvními.....A až najdeš auto co se nakazí, tak mi , prosím, napiš které. A mimochodem, co že se na tom shitovém autě tak kazí, nevíš ??
Také mám údaje o neuspokojené poptávce po octaviích v Německu.Navíc ve statistikách se zatím nikde neobjevuje. Naopak třebas u Sharana odchází vždy po 20.000 čepy ...je tohle normální? Chci si ho nyní koupit, a můj známý prodejce mi to rozmlouvá, že to není VW ale Ford, a že se na tom všecko sere(svisláky, kuláky, distanční atp.). Kdosi tady namítá něco na kvalitu Passata (přední ramena atp.) a tak bez chyby je zdánlivě jen Golf IV...jenže ten je menší a dražší jak Octavie ,se kterou jezdím, tak proč ho kupovat?
Tak jsem procházel staré maily a našel jsem svůj dotaz na Škoda Auto ze 17. září 1999. Ptal jsem se, jestli a kdy bude v Octavii motor TDi 85kW. Přišla mi tato "odpověď"😒br />
Vazeny pane Zapletal,
k Vasemu dotazu sdelujeme, ze s nabehem tohoto motoru se pocita, presny
termin vsak nebyl dosud stanoven. O rozsireni nabidky motorizace bude nase
verejnost vcas informovana.
Hezky den
Helena Bruchova
SKODA AUTO a.s.
Internet-Customer care
293 60 Mlada Boleslav
Czech Republic
Po roce stále nic, takže jsem stejný dotaz poslal znovu. Jsem zvědav, jestli bude stejná i odpověď.
Vazeny pane Zapletal,
k Vasemu dotazu sdelujeme, ze s nabehem tohoto motoru se pocita, presny
termin vsak nebyl dosud stanoven. O rozsireni nabidky motorizace bude nase
verejnost vcas informovana.
Hezky den
Helena Bruchova
SKODA AUTO a.s.
Internet-Customer care
293 60 Mlada Boleslav
Czech Republic
Po roce stále nic, takže jsem stejný dotaz poslal znovu. Jsem zvědav, jestli bude stejná i odpověď.
Na informační lince ŠA (0800...) jsem se dozvěděl, že nová Octavie půjde vybavit stabilizačním systémem ESP (za příplatek). Máte někdo nějaké bližší informace nebo zkušenosti s jeho funkcí?
Zdravím příznivce Octávek. Přátelé z oddílu "svítit mlhovkami ..." Mě kamenovali, proto se uchýlím sem.
Mám super adresu - www.ltc.sk/octavia
Tam naleznete spoustu obrázků i nových Octavií, návodů, triků atd.
Chce někdo z Vás mít v Octávce modré budíky??
Mám super adresu - www.ltc.sk/octavia
Tam naleznete spoustu obrázků i nových Octavií, návodů, triků atd.
Chce někdo z Vás mít v Octávce modré budíky??
Pozor, pokud chcete natunit mlhovky obraťte se na živla, je celkem dobrej, jenom trochu jinej!!!!
Takže mi ze Škodovky promptně odpověděli, že se PD TDi do Octavie nechystá. Takže nám VW udělal z Octavie koncernovou popelku. Celý text mailu:Vazeny pane Zapletal,
dekujeme za projeveny zajem o nase vyrobky. K Vasim dotazum mi kolegove z
vyrobkoveho marketingu poskytli nasledujici informace😒br />
1. motor 1,9 TDI/74 KW PD bude nabizen pouze u verze 4x4 pro zahranici.
2. Motor 1,9 TDI/85 kW neni v nabidce, je pouze benzínový
2,0 MPI/85 kW.
Helena Brůchová
služby zákazníkům - Internet
SKODA AUTO a.s.
Internet-Customer Care
293 60 Mlada Boleslav
Czech Republic
dekujeme za projeveny zajem o nase vyrobky. K Vasim dotazum mi kolegove z
vyrobkoveho marketingu poskytli nasledujici informace😒br />
1. motor 1,9 TDI/74 KW PD bude nabizen pouze u verze 4x4 pro zahranici.
2. Motor 1,9 TDI/85 kW neni v nabidce, je pouze benzínový
2,0 MPI/85 kW.
Helena Brůchová
SKODA AUTO a.s.
Internet-Customer Care
293 60 Mlada Boleslav
Czech Republic
To bylo od začátku přeci jasný (tušil jsem to). Kdo by pak kupoval Boru, kdyby se dělala Oktávka PD TDI...
Jaxem kdysi říkal, Oktávie RSi (132 kW 4x4) je víc pravděpodobnější jak PD TDI.
Jaxem kdysi říkal, Oktávie RSi (132 kW 4x4) je víc pravděpodobnější jak PD TDI.
zapoměli ti napsat v jakém časovém horizontu.... PD 74kW bude zcela jistě a zkusil bych se zeptat na PD ne 85kW ale 95kW, které jsou již ve výrobě pro n. Passata.
RS😱 odkud máš informace, že bude PD 74kW jinde než v e😜ortní 4x4? Mimochodem, tahle informace (že bude jen v e😜ortní 4x4) se přesně shoduje s tím, co mi říkal bejvalej spolužák už před půl rokem. Dělá v marketingu, když jsem se ho ptal na facelift, řekl mi, že budou pouze drobné úpravy a cena nahoru. Jak se ukazuje, jeho informace jsou celkem správné. Že by tam dali rovnou 95kW, tak tomu nevěřím vůbec.
Mám kontakt přímo od zdroje který mi potvrdil následující. Ve středu 23.8.2000 bude v Budapešti představena oficiálně Škoda Octavia RS full-time 4x4 s 132KW (180PS). Je to tutovka 😃))
Přečetl jsem si se zájmem článek pana Baráka o faceliftu octavie, ale to nejdůležitější nezmiňuje - podle dealera měla být změněna konstrukce sedadel. Ty stávající mi připadají strašné. Čekám na jeden z prvních nových vozů a tato věc mě zajímá nejvíc, protože jezdím hodně, musím v autě sedět průměrně 4-5 hodin denně a zevnitř mi na změně tvaru auta nezáleží.
Nevím, mně ty sedadla připadaj furt stejný. Až na barvy. Akorát zadní jsou víc vybraný. Osobní dojem. Prolejzal jsem různý nový Oktávie (výbavy) ve čtvrtek. Ty přední světla zblizka vypadají strašně lacině staniolově, jako na Fokusu. Zadní jsou pěkný. Spodky nárazníků se budou pěkně odírat. Čísla na přístrojích - to je legrace. Černá palubovka - připadám si jak ve Ventu. Konečně zadní stírač. Nový typy litých kol = design od fy Hrůza,Hnus a synové... 😉
Pred chvilou som sa vratil zo Skoda servisu.
Stretol som tam kamarata, ktory robi mechanika v servise a vravi "Mame nove Octavky, chces si pozriet?". Pozeral som jak puk, ved maju byt az od zaciatku septembra a oni ich uz maju na dvore!
Ale nemozu ich vylozit von do predajne 😞(
A co tam mali?
* Elegance 1.6i strieborna metaliza a zlty interier ako Fabia elegance - podla mojho nazoru to ale velmi do Octavie nesedelo - napr. zadne plato pod oknom je cierne (?!) a vyzera hrozne a sedadla boli z obycajneho zlteho materialu a nie ten semis co je vo Fabii.
* Elegance TDi 66kw strieborna s ciernym interierom - vyzera to fakt super, skoro tak dobre ako Golf alebo Bora. Zaujimave, ze to malo uplne ine mriezky na prednom narazniku ako Elegance 1.6i.
* GLXi cervena - nejaky divny hybrid - vzadu malo oznacenie GLXi, ale bol to uz facelift (!?)
Moj celkovy dojem je velmi dobry. Zadne svetla su coool. Cierny interier vyzera velmi dobre zo striebornou metalizou. Predny naraznik je sice dost nizko, ale dava Octavke taky sportovejsi vyzor. Pri pohlade zboku na zadnu cast auta to vyzera, ako keby bola kolmejsia - robi to ale novy naraznik, ktory je vyraznejsie hranatejsi.
Nove AL disky Triton nic moc, ale su lepsie ako boli seriove u SLX.
Chceme teraz do firmy kupit kombika 2.0 Elegance. Ale ako povedal predajca, kombiky sa stale robia MR2000 (??!) a na MR2001 je dobre dlhy poradovnik...
A.
Stretol som tam kamarata, ktory robi mechanika v servise a vravi "Mame nove Octavky, chces si pozriet?". Pozeral som jak puk, ved maju byt az od zaciatku septembra a oni ich uz maju na dvore!
Ale nemozu ich vylozit von do predajne 😞(
A co tam mali?
* Elegance 1.6i strieborna metaliza a zlty interier ako Fabia elegance - podla mojho nazoru to ale velmi do Octavie nesedelo - napr. zadne plato pod oknom je cierne (?!) a vyzera hrozne a sedadla boli z obycajneho zlteho materialu a nie ten semis co je vo Fabii.
* Elegance TDi 66kw strieborna s ciernym interierom - vyzera to fakt super, skoro tak dobre ako Golf alebo Bora. Zaujimave, ze to malo uplne ine mriezky na prednom narazniku ako Elegance 1.6i.
* GLXi cervena - nejaky divny hybrid - vzadu malo oznacenie GLXi, ale bol to uz facelift (!?)
Moj celkovy dojem je velmi dobry. Zadne svetla su coool. Cierny interier vyzera velmi dobre zo striebornou metalizou. Predny naraznik je sice dost nizko, ale dava Octavke taky sportovejsi vyzor. Pri pohlade zboku na zadnu cast auta to vyzera, ako keby bola kolmejsia - robi to ale novy naraznik, ktory je vyraznejsie hranatejsi.
Nove AL disky Triton nic moc, ale su lepsie ako boli seriove u SLX.
Chceme teraz do firmy kupit kombika 2.0 Elegance. Ale ako povedal predajca, kombiky sa stale robia MR2000 (??!) a na MR2001 je dobre dlhy poradovnik...
A.
Ta informace o pokračující výrobě octavie combi dle modelového roku 2000 je blbost, osobně jsem už faceliftovanou octavii combi viděl u dealera.
uz tejden mam combi elegance mr 2001, bez poradniku, objednaval jsem pred 6 tydny. Mam cervenou barvu a cerny interier, vypada to celkem slusne, sedadla sou asi stejne na * jak u stary ochc.
Jo, ta sedadla jsou to nejslabší místo jinak bezva auta. Proč je proboha postavili tak nepohodlně? Vždyť v tom musím sedět 1500 hodin ročně.
Myslím,že facelift Octavie je pekný a funkčný.Cierny interiér jej velmi prospel.Som zvedavý až ju uvidím na živo.115 konové TDI bude tiež velmi super.Skodovka konečne začína robit pekné auta.Tiež ma velmi zaujíma Skoda ktorá budu v triede Passata.Nemáte niekto informácie o jej fotkách na www?
Tak se mi pánové dostal do rukou oficiální press kit pro představení Octavie 2001 a Octavie RS. RS vypadá naprosto bombově, na přední mřížce má malé logo Škoda motorsportu, prostě lahůdková záležitost. Sportovní sedačky, 17'' elektrony, o 15mm snížený podvozek, 4WD, šestistupňová převodovka, volant a ruční brzda v kůži, řadící páka s chromovým vrškem, barevné kryty kotoučových brzd, tříramenný sportovní volant atd. Ježiš já jí chci!!!! Další info... Do Octavie Combi se dává 1,6 75KW, nevím jaký je rozdíl oproti 74KW, ještě jsem neměl možnost to nastudovat. Do Octavie Combi 4x4 se dáva 1.9TDI 74KW Pumpe Dusse!!! Nevím ale jestli to není jen pro zahraniční trhy. Ten press kit je v angličtině pro oficiální představení v Budapešti. Zatím, Lukáš
Hehehe 😉, kdo chce superplakáty😒br />
[odkaz]
[odkaz]
Hele Kokeši, ty si tak říkej webmaster!!!!!!! [odkaz] A se svým ojetym bavorem se jdi vycpat, zobe!
..jenže Cokes kdesi na svou obranu uváděl, že kovářovo kobyla chodí bosa. Narozdíl od superupravených webů tam mnohdy nalezneš hodnotnější informace, než v renomovaných občasnících. PS: Až bude tvoje auto na ropu, bude žrát 7 litrů a přitom budeš mít pod zadkem 170PS , tak zase ty budeš Eagle 😄))) orlem.
Eagle: [odkaz]
[odkaz]
- tak, v čem je ten problém? BTW já nejsem přímo webmaster, ale vyvíjím především aplikace pro GIS intranet/internet, o nichž se můžeš dočíst třeba v Autodesk News, na Živě v sekci GIS, v časopise GeoINFO atd.
Tak ještě něco, sokolíku, ó pardon, orlíku? Copak mi chytrého ještě povíš? Nechtěl by ses' taky představit, což?
[odkaz]
- tak, v čem je ten problém? BTW já nejsem přímo webmaster, ale vyvíjím především aplikace pro GIS intranet/internet, o nichž se můžeš dočíst třeba v Autodesk News, na Živě v sekci GIS, v časopise GeoINFO atd.
Tak ještě něco, sokolíku, ó pardon, orlíku? Copak mi chytrého ještě povíš? Nechtěl by ses' taky představit, což?
...opravdu je to moc pěkný. Hlavně ty kola jsou absolutně k sežrání (už to dení design hnus a synové😄 který mají kola Triton) Decentnější, než jsem čekal, ale pěkný. Jinak ten motor může být FSI , který už dostalo faceliftované A3, Golf, Bora a teď možná konečn Octavia (..podle mých pramenů to FSI mají opravdu jednou montovat).
1.6 FSI má oproti 1.6SR plošší křivku krouťáku, který je k dispozici téměř stejně brzy , jako u 1.6 MPI. Oproti oboum má pak velmi nízkou spotřebu (cca 5,5l) a o něco lepší dynamické vlastnosti než SR.
1.6 FSI má oproti 1.6SR plošší křivku krouťáku, který je k dispozici téměř stejně brzy , jako u 1.6 MPI. Oproti oboum má pak velmi nízkou spotřebu (cca 5,5l) a o něco lepší dynamické vlastnosti než SR.
..a teď jí můžete mít i na tričku spolu s emblémem RS a logem Škoda Motorsportu na [odkaz]
NIC NOVÉHO! Udělali tam nový přední nárazník (přitížili tím předek -opticky-) dali nová zadní světla a pozměnili interiér. Přední světla mají čirou optiku ale nechali tam ty hnusný blinkry. vypadá to jako zamračená huba.
Tak jsem si trochu zaryl do Škodovky, když mi přišla poslední odpověď, že PD turbodiesely nebudou. Napsal jsem jim, že je mi líto, že se VW rozhodl udělat z Octavie koncernovou popelku a přeptal jsem se, jak dlouho se ještě počítá s výrobou současné verze. Odpověď posuďte sami😒br />
Vážený pane Zapletal,
otázka nasazení PD motoru i do Octavie je otázkou poptávky tuzemského trhu.
Rozšíření motorizace u vozů Octavie je plánováno od r. 2002, kdy budou v
platnosti požadavky na vyšší emisní předpisy.
K Vašemu dalšímu dotazu sdělujeme, že jste jistě již zaznamenal, že na našem
trhu se objevila tzv. faceliftová Octavia. Samozřejmě, že naši konstruktéři
pracují i nadále na vývoji a inovaci naší stávající nabídky.
Helena Brůchová
Vážený pane Zapletal,
otázka nasazení PD motoru i do Octavie je otázkou poptávky tuzemského trhu.
Rozšíření motorizace u vozů Octavie je plánováno od r. 2002, kdy budou v
platnosti požadavky na vyšší emisní předpisy.
K Vašemu dalšímu dotazu sdělujeme, že jste jistě již zaznamenal, že na našem
trhu se objevila tzv. faceliftová Octavia. Samozřejmě, že naši konstruktéři
pracují i nadále na vývoji a inovaci naší stávající nabídky.
Helena Brůchová
je pravda, že z "mluvčích" Škodovky by jsi podstatné informace snad ani nevytřískal basebalkou 😄 Dneska jsem viděl live provedení Classic 1,6, a musím tedy říct, že jsem se lekl. Místo avizovaného tmavého interiéru na mne vybafnul stejně šedý jak v r. 97, s tím rozdílem, že na středových potazích a výplních dveří jsou červené a žluté kuličky - děs. Co mne však uzemnilo , je že pro Classic nechali stávající LX přístrojovku, jakou mám já. Co jsem ocenil jsou alespoň bílé boční blikače, za které jsem dával já extra na svý auto 39,-DM 😄)))) Podle mne už je konečně velmi markantní rozdíl ve výbavě a provedení Classic a Ambiente. Dnes už bych investoval spíš do Ambiente (i když hodlám v brzské době zakoupit zcela odlišný vůz).
Ešte si zabudol poinformovat o tej super kvalitnej českej okrídlenozelenej samolepke na šuntovom nemeckom motore! No vida:zlatý český ručičky!!!
U RSD to mozna vypada na Audi TT. V kazdem pripade, ale pujde o automobil pod kridly VW, muj tip je v kazdem pripade Audi.
Tak jsem si ji prohlédl ! Nemůžu říct, že by ji malé změny neprospěly. Ale na druhé straně se mi zdá, že jsou až příliš nenápadné ( já vím, RSD, je to jenom facelift ...) Ale jiné auta se po " modernizaci " odlišují asi o něco víc. Myslím si, že to souvisí s přirozenou touhou, aby po koupi nového vozu bylo na první pohled zřejmé, že je to úplně nový model-zrovna zakoupený. A troufám si říct, že na Octavii se bude muset zasvěcený podívat dvakrát, jestli je to novější nebo starší verze, o laicích ani nemluvím...... To ale je spíš otázka na marketingové stratégy 😃) Světla a přední maska vypadají lépe, i když mám pocit, že hlavním světlometům jakoby něco chybělo. Elegance světel Scénicu nebo i nového Golfu tady jaksi není. Na druhé straně je příjemné, že už kryt světel není skleněný ale plastový , protože sklo jsem měnil už dvakrát. Snad jen aby to neztratilo lesk po dvou průjezdech myčkou. Bílé blinkry jsou na stříbrné pěkné. Černý interiér není zas tak úplně černý, je spíš tmavěšedý, alespoň se mi to tak zdálo. Zvětšení prostoru na zadních sedadlech je poměrně křečovitou snahou a s trochou nadsázky by měli začít uvádět, že Octavia je čtyřmístná - prostřední sedadlo se totiž po dalším zapuštění sedadel krajních změnilo málem ve středovou konzolu 😃 Na kombíku je umístěn ostřikovač zadního skla nahoře ve třetím brzdovém světle. Za roh po zahnutém sklu asi nebude stříkat ani on ( proč tam nenechali oba dva ?? ) ale je alespoň naděje, že voda do spodní části prostě po skle steče.... Opticky se mi jinak zdálo, že jsou pozměněné nárazníky zase o něco níže nad vozovkou, což pro nás, co ví o čem mluvím, není pozitivní informace. Změnily se trochu úchyty kapoty, přibyl kryt na baterii - mimochodem zdál se mi naprosto zbytečný, takový kus plastu bude jenom zdrojem klepotů. A zapomněl jsem se podívat, jestli nechali pod motorem ty plastové kryty, které tam stejně za chvíli už nikdo nemá. A když jsem se zeptal prodejce na scan-bus tak se na mě díval, jako že jestli chci kopírovat autobus neboco 😃)
Vím přesně, jak vypadají nová přední světla na Oktávii - zblízka stejně lacině staniolově jako na Fokusu.
To se vůbec nedivím, že prodejce myslel že chceš scanovat autobus, protože ono zařízení se nejmenuje scan-bus, ale jenom can-bus.
Can-bus, samozřejmě, mu ale to scan připadalo alespoň trošičku povědomé 😃) Ale ve Fabii o tom píšou v každém prospektu co se jich tam válelo na každém stolíku.....proč si to alespoň nepřečtou ??? Profíci !! Já bych na ně nasadil nějakou babu z Boleslavi , která by se tvářila překvapeně, že mají auto se čtyřmi koly a která by je nenápadně pěkně proklepla. Chápu že ten , co tam je za odborníka, neví, kolik např. točí turbo, ale že neví to, co se píše na každém propagačním letáku.... Ale to je už trochu obnošená vesta 😃 Ale teď vážně : má can bus nějaký vliv na množství kabeláže ??
stoprocentně má CAN BUS Vliv , právě z toho důvodeu byl vyvinut. Každé dveře pak mají svoji řídící jednotku, která vyhodnocuje signály z jedné sběrnice.
V mém SLX je tuším tzv. comfort paket na el. zařízení a když jsem viděl, jak testovali jak a co funguje tím, že zapojili něco jako lap top do zástrčky pod volantem a už bylo vidět vše.( Které okno je otevřené nebo ne a pod. ) Mám si to představit podobně ?? Má to nějakou vazbu např. na světla, blinkry a pod . ?? Ptám se proto, že když jsem se užaslému prodejci snažil vysvětlit, co by to mělo asi být, tak jsme porovnávali množství kabelů ( velikost svazku a pod. ) např. v motorovém prostoru a tam byl rozdíl spíš v neprospěch nové verze !!??
Jo tak to je dobrý 😄 Samozřejmě CAN BUS je v přímé souvislosti s "drátama" ve dveřích a né v motorovém prostoru, kde samozřejmě přibývají naopak "dráty" díky sdružujícím informacím vedeným do řídící jednotky, která je v přímé vazbě na CAN-BUS. Jak už jsem někde psal, kvalita prodejců by se měla zlepšit další vlnou výpovědí ze statutů autorizovaných prodejců. Někdy je kvalita "personálu" opravdu k smíchu. Chtělo by to častější školení prodejců atp., jako je tomu třebas u Fordu. Také jsem slyšel , že CAN BUS sběrnice mají všechny vozy s paketem luxusní el. výbavy před MR 2001, akorát se o tom tolik nemluvilo....
Hm, tak to bych potom tento tajuplný systém měl v autě taky , protože je fakt, že mi při opravě vadného spínače stahování okénka tu závadu hledali s tím displejem a pořád mi zdůrazňovali, že tzv. comfort paket má spojeno vše se vším.... Je to tedy can bus nenbo není ??? A já jsem si představoval, že can bus umožní de facto adresovat spotřebiče ve voze - třeba brzdovky - a živit je z jednoho živého drátu jako i všechno ostatní např. vzadu. Proto se snad mluvilo o tom, že by systém hned poznal vadnou žárovku a že by výrazně ubylo kabeláže . tak teď jsem trochu mimo mísu 😃 Ale neodpustím si historku, kdy ten servisman přišel chytře k tomu autu kvůli tomu okýnku se slovy : to bude hned, šéfe, to už není žádný favorit, významně tam vrazil ten počítač, ukazoval mi,jak mu to otestuje vše od vstřikování po klimu, ukazoval mi jestli je zrovna okno zavřené nebo otevřené ( na tom dispeji ) a pak trochu znejistěl, spustil to několikrát znovu a pak prohlásil : no jo, ale v tomto autě je všechno OK !!! Tak jsem mu poradil, aby zkusil spustit okénko lap top nelaptop a tak se mu po asi 15 minutách podařilo zjistit : hhm, ale tady to okýnko nějak nejede... 😃) Tak jsem se mu pokoušel vysvětlit, že pokud jsou všechny elektrická zařízení OK a přesto nejsou OK, tak asi dostává systém špatný nebo žádný povel, jinými slovy že třeba jenom nefunguje ten vypínač. Tak vybral z vedlejšího auta na garančce ( !! ) ten sdružený ovládač, rozzářil se 😃), POĎEKOVAL za spolupráci 😃) Jen mi nějak nechtělo jít do hlavy, proč můj 3 letý kluk hned věděl, že když nejde stáhnout okno, tak je pokažené to tlačítko 😃.
CAN bus se nejlip u oktavky min. u GLX pozna tak, ze hrabnes po ty gumovy hadici ve ktery vedou kabely ze sloupku do dveri u ridice.Kdyz je tam tlustodrat,auto nema CAN bus, kdyz je tam slaby drat tak ho ma.Jinak ke schopnostem nekterych servisaku.Prestaly mi chodit zrcatka-nesla stava do vypinace -> pojistka - moje dedukce.
Jelikoz se ale obcas ridim kredem, ze konat dobro uspokojuje, ale konat zlo je zabavnejsi,zajel jsem do servisu.Tam stejne jako ja mechanik zjistil, ze je to asi vadna pojistka.Skoro hodinu hledal v dokundamentaci pojistu zrcatek.Pak me to prestalo bavit a zkusil jsem nadhodit, aby vsechny pojistky vyzkousel zkouseckou. Bingo byla to pojistka STRESNIHO OKNA a prislusenstvi. - nalezeno za 3 cca minuty.
Jelikoz se ale obcas ridim kredem, ze konat dobro uspokojuje, ale konat zlo je zabavnejsi,zajel jsem do servisu.Tam stejne jako ja mechanik zjistil, ze je to asi vadna pojistka.Skoro hodinu hledal v dokundamentaci pojistu zrcatek.Pak me to prestalo bavit a zkusil jsem nadhodit, aby vsechny pojistky vyzkousel zkouseckou. Bingo byla to pojistka STRESNIHO OKNA a prislusenstvi. - nalezeno za 3 cca minuty.
Taky už jsem pár dnů novým majitelem octavie combi 1.9 TDI 66Kw ELEGANCE a musím říct, že mě až na výjimky překvapuje pouze pozitivně. A to jsem přesedl z passatu 81Kw. Rozhodně doporučuji si připlatit 5 tisíc za tkzv. paket pro špatné cesty - 1. přidá centimetry světlé výšky (a i tak už jsem škrábnul o zem, nové přední nárazník je na 😉
2. výrazně změkčí pérování auta, a to je pak komfort jízdy úplně jinde
3. používá pořádné kryty rozvodů a motoru
Jinak jedno velké překvapení. S passatem jsem najezdil za 3 roky cca 220 tis. km a tak ten motor dobře znám. Ale pro toho kdo jezdí jako já, tj. klidně a rychle, hlavně po okreskách vesnice nevesnice, je motor 66Kw daleko lepší varianta. Jízda je s ním daleko plynulejší.
Sedadla jsou mnohem lepší než ta předchozí, nic zatím (2000 km) neklepe. Spotřeba zatím asi 5,2 l, moc nešetřím, ale zase to umím.
A ten mínus? Motor je příšerně hlučný při nižších rychlostech. Nemáte na to někdo nějaký zlepšovák?
2. výrazně změkčí pérování auta, a to je pak komfort jízdy úplně jinde
3. používá pořádné kryty rozvodů a motoru
Jinak jedno velké překvapení. S passatem jsem najezdil za 3 roky cca 220 tis. km a tak ten motor dobře znám. Ale pro toho kdo jezdí jako já, tj. klidně a rychle, hlavně po okreskách vesnice nevesnice, je motor 66Kw daleko lepší varianta. Jízda je s ním daleko plynulejší.
Sedadla jsou mnohem lepší než ta předchozí, nic zatím (2000 km) neklepe. Spotřeba zatím asi 5,2 l, moc nešetřím, ale zase to umím.
A ten mínus? Motor je příšerně hlučný při nižších rychlostech. Nemáte na to někdo nějaký zlepšovák?
Dnes jsem si byl pro novou Octavii Elegance TDI 81 kW v dynamické modré s béžovým čalouněním.
K sedadlům - kromě potahů mi připadají stejné jak v té staré a na sezení jsou taky stejné.
Paket pro špatné cesty mi dealer již při objednávce nedoporučil - že bych prý musel jezdit
do lomu.
Hluk - v 81 kW mi připadá s ohledem na třídu a cenu vcelku snesitelný. Fakt ale je, že ve Fabii TDI, kterou mi minulý týden půjčil společnik z firmy je o dost nižší, a taky pružnost motoru se mi zdá o hodně lepší (mimochodem v Automobilu 9/2000 naměřili Fabii TDI hodnoty: 88kW/3683ot. , 273 Nm/2524 ot. zrychlení 10,8s - pak nechápu proč tento motor nevyměnili v Octavii za TDI/81 s mnohem horšími parametry.
Divné je, že naopak u TDI 85 PD naměřili (sice ne pro Automobil v Srbaservisu) hodnoty 87kW/4.130 a
289 Nm/2250 ot.
Na co pak je 85 PD s prakticky podobnými parametry jako 74 PD?
Na závěr musím říct, že jízda ve Fabii Comfort TDI je o dost lepši než v Octavii Elegance TDI/81. A nebýt toho kufru ve výběru bych neváhal.
K sedadlům - kromě potahů mi připadají stejné jak v té staré a na sezení jsou taky stejné.
Paket pro špatné cesty mi dealer již při objednávce nedoporučil - že bych prý musel jezdit
do lomu.
Hluk - v 81 kW mi připadá s ohledem na třídu a cenu vcelku snesitelný. Fakt ale je, že ve Fabii TDI, kterou mi minulý týden půjčil společnik z firmy je o dost nižší, a taky pružnost motoru se mi zdá o hodně lepší (mimochodem v Automobilu 9/2000 naměřili Fabii TDI hodnoty: 88kW/3683ot. , 273 Nm/2524 ot. zrychlení 10,8s - pak nechápu proč tento motor nevyměnili v Octavii za TDI/81 s mnohem horšími parametry.
Divné je, že naopak u TDI 85 PD naměřili (sice ne pro Automobil v Srbaservisu) hodnoty 87kW/4.130 a
289 Nm/2250 ot.
Na co pak je 85 PD s prakticky podobnými parametry jako 74 PD?
Na závěr musím říct, že jízda ve Fabii Comfort TDI je o dost lepši než v Octavii Elegance TDI/81. A nebýt toho kufru ve výběru bych neváhal.
Ahoj všem! V SM 36/2000 (dnešní) je na straně 2 výčet motorů pro faceliftovanou Octavii a píšou tam: "Zajímavé změny se odehrály i pod kapotou. Tam našly své místo další tři pohonné agregáty. Jedná se o dvě zážehové jednotky (1,4 l/55kW, 1,6 l/75kW) a tolik očekávaný moderní vznětový přeplňovaný čtyřválec se systémem přímého vstřikování paliva čerpadlo-tryska (1,9 TDI/74kW). Ten ale bude zpočátku nasazen pouze do provedení s pohonem všech kol v kombinaci se šestistupňovou přímo řazenou převodovkou. Podle reakce trhu by se měl pak rozšířit i do dalších verzí." V příštím čísle představí verzi RS.
Víš co, ale všichni spíš očekávali 85 kW TDI s Pumpe-Duese a VTG turbem..., čehož se zatím tedy nedočkali.
Vždyť jsem to říkal od začátku, že 1.9 TDI PD 85kW v Octávii nebude. P.S. A kdyby byl, tak Boru a Golfa by kupoval kdo??
Co je to za *, co píše SM? Jak chce někdo podle reakce trhu na auto s pohonem 4x4 dělat závěr o prodejnosti motoru TDi 74kW? Kolik se procentuálně prodá Octavií 4x4? Navíc dle informací z fabriky se jedná jenom o auta na e😜ort.
to davidz 😡M už napsalo spousty **n, ale zase na druhou stranu je fabrika dost živí...tak ti nevim 😄)))))PS: 30ks RS to je teda terno (s tou uvažovanou cenou ať si jí strčí bez 6-ti kvaltu a 4X4 třeba do pr*e.) Budu li trochu počítat, tak cena 1.8T v SLX provedení stojí cca 550.000,-, Chiptuning na 180-192PS je za cca 21-25.000,- , kola 16" do 40.000 i s gumama, kůže (možná i kvalitnější) 70.000,- dekor přístrojovky za 2.300,-, sada spoilerů za 6.000,- pružiny HR za 7.000,- což je úspora cca 100.000,-(!) z předpokládané prodejní ceny RS při stejných, popř. lepších kvalitách motoru. Ví někdo co stojí Seat Leon VT?(který už má alspoň ten 6-ti kvalt a 4X4)
To je fakt, bez 4x4 bez 6-kvaltu to nemá vejšku, čiptuningem a pořádným mezichladičem dosáhne člověk mnohem víc, než 132kW z 1.8T, což tak zůstává tak jediná podstatná věc. Jinak jak říkáš, pár doplňků a je to někde jinde.
Cena Seatu Leon 132kW / 6 kvalt /4x4 743tis., výbava Sport , nejsou tam: boční airbagy,žádná klima,el. zadních oken a další drobnosti jako metalíza a různé pakety (muzika, kůže, hands free, elektrické ovládání sedačky s pamětí atd)... takže stejně to bude přes 800 t. Uff.
V nějakým SM jsem čet o Leonu 4x4 -cena 1 000 025 000,-Zkusímto to přes vejkend omrknout a po neděli napíšu víc.
Jak jsem slíbil,tak uvádím .Svět Motorů č. 34 Seat Leon 4x4- ,výbava-ABS,EDS....,kůže ,klimatronic,el.šíbr, cena-milión + 25 tis.Kč
...tak to je snad ještě strašnější.... jinak ten 1.6/75kW není FSI ale notně vylepšený SR. FSI motory prý zakázal Piech dodávat do ostatních značek (vč. Audi, který tento motor vynalezla) do roku 2001. Pak se májí s dalšími objemy objevit u nové A4. Teď budou mít první motory FSI Bora a Golf (Lupo je mělo první)
- Chci si koupit Octavii 1.6/55kw a chtel bych poradit jestli si mam dat namontovat zadni sterac.
- Kdyz, ale ctu vsechny narazky na Octavii chtel bych poradit i jinou znacku auta za stejne penize (i pojisteni).
- Kdyz, ale ctu vsechny narazky na Octavii chtel bych poradit i jinou znacku auta za stejne penize (i pojisteni).
Fiat Brava 1.2 80 SX 16V 60 kW 80 PS. Zadni sterac v zakladu. Mensi povinne ruceni a u ALLIANZ i nizsi havarijni.
Nerad, ale musim dat za pravdu tem, co zde
nedavno psali, ze VW si dela ze Skodovky smetiste.
Nemcum nabizi Skodu Octavia s mortory 1.4 55 kW
a 1.6 75 kW jiz od nynejska. Nejen ze splnuji euro 4, ale hlavne maji cca o litr nizsi spotrebu,
nez 1.4 44kW a 1.6 74 kW. Vice k tomu asi neni
co dodat. Skodovkam fandim, ale z pristupu Skoda auto k nasemu domacimu trhu je mi uz na zvraceni.
Asi nas maji za blbce.
nedavno psali, ze VW si dela ze Skodovky smetiste.
Nemcum nabizi Skodu Octavia s mortory 1.4 55 kW
a 1.6 75 kW jiz od nynejska. Nejen ze splnuji euro 4, ale hlavne maji cca o litr nizsi spotrebu,
nez 1.4 44kW a 1.6 74 kW. Vice k tomu asi neni
co dodat. Skodovkam fandim, ale z pristupu Skoda auto k nasemu domacimu trhu je mi uz na zvraceni.
Asi nas maji za blbce.
Neviem, ako si mám vysvetliť zodpovednosť výrobcu a hlavne sekciu kontroly v Škodovke, ale to, že do všetkých vozov určených pre Slovensko "zabudli" namontovať ABS - tam kde malo byť v štandardnej výbave, je pre mňa silná káva. Ak niekto tvrdí, že Škoda je smetiskom pre VW, tak potom neviem, či si predstavitelia Škody myslia o slovenskom trhu. Ceny škodoviek sa stále zvyšujú a rozdiely s inými značkami rovnakej triedy sa znižujú. Ak Škoda nezmení politiku a bude považovať náš trh aj naďalej za trh otrhancov, čoskoro sa môže prekvapiť, ako sa jej to odrazí v predaji. Poľsko myslím už naznačilo o čom hovorím.
tak si prijed koupit karu k nam do CR. ABS dostanes uz v Ambiente...
To je trochu pomýlená predstava a stratégia automobilky, aby si zákazník z ktorejkoľvek krajiny kupoval auto, ktoré je ponúkané aj na jeho vlastnom trhu, v zahraničí kvôli takej posr..ej maličkosti, akou dnes ABS je. Dúfam, že nie je potrebné vysvetľovať prečo.
pokus je pro tebe ABS "zbytecnost", tak si kup karu u vas na Slovensku bez nej... Ja ti chci poradit, a ty se tvaris kdovijak. Zeptej se importera, trebe ti rekne vic...
Come on, ja sa netvárim ktovie ako. Čo som mal a mám na mysli je, že ABS je dnes takou bežnou záležitosťou (sorry, ale že je ABS zbytočné som nenapísal), kvôli ktorému by som sa auto kupovať vonku nerozhodol... Inak môj príspevok bol ladený niekam inam, nie k ABS.
OKI smasher. Ja se taky netvarim kdovijak nadsene, kdyz porovnam nabidku motoru pro CR a nektere e😜ortni trhy (predevsim zapadni Evropa) - tam jsou jiz nabizeny 1.4/16V a 1.6FSI, u nas ne. Zrejme to ale az tak nezalezi na fabrice, ajko spis na importerovi. Asi je na Slovensku potreba udrzet "co nejnizsi cenu" i pri orezani vybavy. BTW je ABS u vas ve std. u 1.9TDI/Ambiente, nebo ne ?
Neviem, ako je to presne s výbavami - ja som si objednal TDI elegance, kde malo byť ABS v štandarde. Keďže tam nebolo, tak som si podobne, ako iní na Slovensku auto neprevzal...
A to, že tam to ABS nebolo, nie je kvôli rozdielom vo výbave medzi našimi madžahúriami, ale v šlendriánstve škodovky.
A to, že tam to ABS nebolo, nie je kvôli rozdielom vo výbave medzi našimi madžahúriami, ale v šlendriánstve škodovky.
v tomto konkretnim pripade ovsem slendrian Skody Slovakia. Pac to je ten, kdo o konkretni vybave ( a cenach) rozhoduje. Doporucuju zmenit obcanstvi pro diskriminaci (skrzeva chudou vybavu Skodovek) 😃)
byt v ramci moznosti alespon trochu sdilnejsi.
Nicmene tuto odpoved hodnotim o stupen lepe nezli
"no comment".
Mimochodem kdy se ukaze te facelift Oktavky.