Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

9385 komentářů

To vladap: jak často jezdíš přes 4000 otáček? Kolik má ten Tvůj benzín krouťák třeba na 3000 otáček. Benzín má výkon v otáčkách, které používáš minimálně a pokud ano, motor Ti asi moc dlouho nevydrží.
Co by na to mělo říct turbo ??? Tomu by mělo být jedno, jakou směs tam fouká........
Plyn do 1.8T????? No nevim, nevim Dime, co by na to reklo to turbo 😃). To uz by fakticky byla uchylnost... 😄
No ja, tak nafta bude porad levnejsi jako benzin, ale pokud je clovek zvyklej na benzin, tak si asi tezko koupi naftu. Ja jsem minulej tejden jezdil s Octavia 81kw. Nejezdi to spatne, ale uz jenom kdyz jsem si do ni sedl a videl jsem ten otackomer, hned se mi zastesklo po tech 7000 co mam v te moji Oktavce. Asi se radeji budu vozit draz, ale budu se vozit.. 😄
Chcel by som upresnit, ze je to skor naopak - az doteraz bol rozdiel medzi naftou a NAT 95 max korunu, no asi mesiac spat sa zacal zvysovat az na sucasnych takmer 3 Sk. Rovnako ked nedavno zvysovali ceny opat, tak benzin siel hore asi o 1.3 Sk a nafta len o asi 0.5 hal.

Teraz to vsak uz naozaj zacina byt vyraznejsie v prospech TDI...
A co si o takové rozdílu myslíte ? - podle mě je to nesmysl, který nemá žádné opodstatnění - povede to jedině ke zvýšení množství dieselů a potom se tu asi zadusíme. (už se těším na reakce ekologů s motory Tdi)
Tady je zatím nafta tak o 20% levnější, t.j. asi kolem 24-25 Kč, natural tak 30 až 31 Kč ale i víc. 20 % rozdílu je poměrně dost.
DIM, mas pravdu u nas je medzi naftou a Naturalom 95 rozdiel 2 koruny. Dokonca na niektorych pumpach je medzi UNI91 a Naftou rozdiel 50 halierov. Takze uz podla mna skoncili casy, ked bola nafta ovela lacnejsia.
Rozdíl v cenách (benzin, nafta, LPG, zemní plyn) se opravdu předem odhadnout nedá, jelikož nezávisí na nějakých objektivních důvodech, ale na subjektivních rozhodnutích našich posranců (a člověk nikdy neví co ty d.....y napadne - i když zatím se směr vývoje spotřebních daní zdá být jasný ...)
Já jsem to zas tak moc vážně s tím plynem nemyslel...😃). Viděl jsem ve středeční MF Dnes propočty, jak a kdy se vyplatí diesel a benzín u Octávií. Byly přesvědčivě pro diesel....i když vývoj ceny nafty a benzínu a hlavně vzájemný rozdíl v cenách se dá asi těžko předem odhadnout. Podle mě mají prodejci na naftě menší marži ( údajně asi poloviční ) než na benzínu. Co asi udělají prodejci, když začne klesat poptávka po benzínu a naopak bude větší zájem o naftu ?? Jedničko, jaký je pro zajímavost rozdíl v ceně nafty a benzínu v Rakousku ?? A na Slovensku ?? Pokud se nepletu, tak tam byly všechny pohonné hmoty už před měsícem pěkně vysoko a skoro stejně.
Jezdit jako člověk, netočit to na doraz, ale nebát se to roztočit. Je to lepší, než to rvát dlouhým kvaltem do kopce s plynem na podlaze. Takže nepřetáčet, nepodtáčet, nepřetěžovat.
matuS
este sa vratim k tomu zabiehaniu: musim suhlasit s DIMom, tiez som uz siel so zle zabehnutym autom, aj dieslom aj benzinom.
ked sme dostali do roboty seat, precital som si knizku a tam bolo napisanie nieco v takomto zmysle: prvych 1000km vytacat do 75% max otacok, do od 1000 do 3000 do 90% max otacok a potom je uz auto zabehnute.
takze tiez si myslim, ze nema cenu auto dusit ked je nove, treba ho poriadne rozbehnut a az potom setrit na spotrebe
Nevím, jestli jde do 1.8 T dodelat plyn, ale nez jsem koupit Tdi tak jsem uvazoval o 1.6 s plynem a v autosalonu u Klokocky a v Nevecomu Kladno me to rozmluvili, ze pry to prozatim do Octavek prestali delat a dali na provereni vyrobci. Do felicie je to pry v pohode. Ale kdyz jsem pak videl u svagra v kufru tu bombu, tak jsem radsi priplatil na Tdi. Zabere to opravdu dost mista. Montujou to i misto rezervy, ale co na to policajti a co kdyz pichnes ? Jinak odpoved na tu otazku by mohli dat na www.skodaeurosport.cz, kde to montujou do novejch aut.
Jsem rad, ze jsem sel do dieselu. Ty ceny pohonych hmot jsou dnes fakt desny...
Kolik asi tak stojí pojištění na tu Vectru ?? Jinak diskuze benzín x diesel začíná být v poslední době znovu hodně aktuální 😒( Je fakt, že nafta je tak asi o 20 % míň než benzín a TDI bere taky asi tak o 20 % míň.......dohromady je s dieslem 100 km tak za 150 Kč a s benzínem asi za 230 Kč. Já vím, že jsem neobjevil ameriku, ale když to vidím vedle sebe napsané.....nevíte, dá se na 1,8 T dodělat plyn ?? 😃))
Měl jsem Vectru 2.0 z 89 roku a před měsícem jsem přesed do nové Octávky 1.9 TDi 66 Kw GLX. Navíc tam mám akorát 4 repráky dozadu, anténu na GSM, gumový koberce, přední zástěrky (nevím proč je nedávaj automaticky), příplatek za barvu a zamykání zpátečky CONSTRUCT. 460 000,- V novější Vectře jsem nejel, ale Octávka má proti Opelu obrovskej, dobře přístupnej kufr a ten motor je super (dobrej tah, celkem tichej, dlouhodobá spotřeba 4.7 - čumim furt na počítač). Velikostí jsou to přibližně stejný auta, akorát je hůř vidět zpětným zrcátkem přes kufr. Cena nafty bude asi pořád o něco nižší než benzínu, ale zase platíš víc za to, že je to diesel. Padají tady názory, že musíš najet tak 70 000 ročně aby se to vyplatilo ale to už si musíš spočítat sám. Pokud to budeš chtít za chvíli prodat, tak je asi lepší benzín, ale já to kupoval (doufám tak na dalších 5 a více let) a tak se mi snad vyplatí diesel (najedu asi 20 000 ročně).
S tím zápachem z klimy to tu už někde řešili. Prý stačí pár kiláku před dojezdem vypnou klimu a zapnou trochu víc větrák, aby tam nezůstala žádná sražená tekutina.
Ohledně ceny si spočítej když tam dáš všechny příplatk kromně klimatizace střešní okno vyhř. sedadla a tím myslím všechno co je pro verze GLX v dnešním katalogu. Lepší ale je si vzít starý a tam dát úplně vše rok 97. Ale můj hlavní dotaz je trošku důležitější a teď majitelé 1.6 55 jak je to s omezovačem na 5 ??? a na 4????? na 1,2,3 se k omezovači dostane hladce stačí sešlápnout a zhruba ve 3200 to tam joko by vyletí ale na 4 ani ve 160 sice to bylo blízko ale já to nechtěl točit spíš když jsem byl na dálnici tak jsem jen chtěl trochu zrychlit a jaksi od 150 km/h nemá u tohoto motoru smysl podřazovat. A TE´D TO S TOU 5 tam snad k omezovači ani nejde dostat při rychlosti 190 to točí tak něco kolem 5300 a omezovač by měl být sice červené pole začína na 5500 ale omezovač bude asi na 5600 podle zkušenosti s 1.2.3,stupni ???? TAk už tu někdo zkoušel ????????
Zdravim Ta ako asi druhy a zrejme doteraz jediny majitel 2.0 Octavie tuna. Konecne mam spriaznenu dusu... Inak moje dojmy z auta ? Dost casto sa tu pise, aky je ten motor na h...., avsak ja s tym vobec nesuhlasim. Pravda, ten 2.0 88 kW bude lepsi, ale len bude... Ja som si osobne vyberal medzi 1.6 74 kW a 2.0 a ked som sa presiel v 1.6 a potom v 2.0, tak 2.0 to jasne vyhral - vyrazne lepsi tah a tiez tichsi chod. A kedze tam mam tiez climu, tak potom kazdy kW navyse je dobry. Priznam, ze som mal iste problemy s autom, avsak zatial vsetko bolo odstranene (vymena casti vyfuku - zvod od motora - chyba sa prejavovala dutym plech. zvukom pri istych ot.), zapach z klimy - zatial v stadiu riesenia... Inak keby som mal opat kupovat auto, tak znovu volim Oct. Combi, a podla financii by som asi opat volil bud 2.0 alebo 1.8T.

Zatial Ta zdravim.

Grandson
Na firme jsme dostavali novy felicie 1.3, predzabehnuty. Na tachaci 2500 km, ptal sem se jak to delaj, prej udajne tech 2500 km odpovida 50 motohodinam na stolici. Jeste jedna vec, asi ne vsechny motory se montujou v Boleslavi (mozna jo, kdo vi..) a uz vubec se vsechny motory nezabihaj. Asi to je jen na dohode, je lepsi dostat na firmu zabehnuty auto, kdyz s tim musis hned jezdit a neni cas na zabeh. Sam sem zabihal 1.6/55kW, reknu vam, pekna nuda. Nekdy me to svadelo vytocit to, co to da, ale ted toho nelituju. Asi je dobry menit casto otacky, snad ze vseho nejhorsi je motor podtacet. Taky sem slysel ten nazor dupat motoru hned od zacatku, ale je to podle me blbost. Motor muze subjektivne jet jak pila, ale v 50tis je mrtvej(S120)Znamej by moh vypravet, modrej kour,s tim souvisejici spotreba oleje....atd. Rad uvidim vase nazory, mejte se pekne.
JTF
Mám dotaz na uživatele Octavií. Do firmy jsme cca před měsícem dostali pár kusů 1,6GLX. U té "mojí" během prvních 14. dní přestal fungovat zámek u kufru(opraveno - prý výměna motorku), rovněž mi zatéká řidičovými dveřmi(dosud neopraveno), ale co mi vadí nejvíce je řazení. Konkrétně z 1. na 2. a z 2. na 3. rych. stupeň. Při přeřazení tam rychlost "nezapadne", je potřeba řadicí páku dát mírně nazpátek a úkon opakovat, jinak není možné zařadit. V servisu tvrdí, že mám počkat jestli si to ńesedne a pak se uvidí. Nemáte někdo podobé zkušenosti?
Ahojky. Chtel bych si poridit najeke lepsi priblizovadlo nez moji 3,5 roku starou Felinku a po konfrontaci mojich predstav , pozadavku a me penezenky jsem si vybral do finaloveho boje dva kandidaty na jedne strane je 2-3 roky stara Octavka (motor 1,6 74Kw nebo 1,9TD 66Kw) a na druhe strane kolbiste se nachazi 2 roky stary(a) Opel Vectra (1,6 nebo 1,8 benzin). A ted babo rad do ceho jit. Soukrome toho najezdim pomerne velmi malo (cca. 15KKm do roka, predevsim mesto) a pro firmu (ktera plati pohonne hmoty) je to tak 30-40Kkm / rok. Zkuste prosim poradit , ktere auto by bylo nejvhodnejsi , cena starsich Octavek je tak 350-400KKc (benzin je ta spodni hranice) a Vectry tak 320KKc. (samozreme s ABS, protoze bez toho bych se zabil i na piskovisti). Jaka je poruchovost techto vozu , kolik stoji pozarucni servis. Diky za kazdou radu. (momentalne je to u me na body 7:5 pro vectru 1.6). Diky za kazdou radu.
OCTAVIE, jak zkousis ten tlak zavodniho plynu kazdy dva tydny, kdyz jeste za 3 mesice ani o kousek neklesl ? To ja, kdyz to zkusim 6x, tak mi tlak klesne o cca 0.2-0.3 MPa... No, asi to bude dalsi sqela vlastnost Octavky tveho tatika...

Jeste jedna vec - Octavia GLX 1.6 stala od zacatku 379900 Kc - za tech dalsich cca 60 tisic mate v aute asi tu "standardni vybavu puvodnich GLX, skoro jako SLX", ze ? No, je pro tvou informaci, SLX 1.6 74kW staly 479900, a mely podstatne vic veci (vcetne lepsiho motoru) nez ma ta vase Octavka. Mozna kdyby tatik nebyl "drobny skudlil", tak ses mohl svezt aspon trosku dynamicky... treba to priste vyjde na neco lepsiho nez zaklad. I kdyz potom by na nasich silnicich bylo zase nebezpecneji...
BRAVURY +++ plyn "závodí " asi skoro 3 měsíce a zkoušel jsem tlak v pneu a ani o kousek neušly!!!! (samo že ho zkouším každý 2 týden)Konečně pršelo a tak jsem je trochu rozjel v dešti a a Bomba mají ještě velkou hloubku dezénu a tak 130 km/h uplně v klidu i když už bylo u některých kaluží cítit že je to tak tak ale ani jedno kolo nepodklouzlo. Víc ani v dešti nemá smysl jed i když možná na dálnici by to bylo lepší
2.0 motor no nic moc aspoň ten který dávají do Octavií musím tě zklamat tento motor už ztratil budoucnost a je nahrazen 2.0 88kw!!!!!!! modernější ... a jiné lepší vlastnosti. Sami se přesvědčíte na plánovací rok 2001 kde 2.0 85kw , 1.9 TDI 66kw i 81kw a taky 1.6 74kw zmizí UŽ SE NEBUDOU VYRÁBĚT PRO OCTAVIE!! a nabídka bude 1.4 , 1.6 55kw 1.6 16v, 1.9 TDI 74kw a 85kw pak 2.0 88kw a dvě BOMBY 1.8T 110 kw a 132kw 4x4.

Ale jinak se dá hlavní je že když se rozjede tak těch 200 udělá v celku i když zase ta hmotnost auta dost stoupla a když se ještě přidá plné auto tak zas až tak slavný.
Asi tak když se něco stane naší Octavií tak je tu pohroma, protože je to od rána do opoledne služební auto s kterou se jezdí na služebky, ... odpoledne zase rodinné nákupy .... a výkendy zase v celku moje jízdy. A a když bych ho naboural tak po minulé menší nehodě nastříkání blatníku trvalo skoro 10 dní a to ještě další 2 se mělo vyhýbat vodě z toho plyne že když bych ho naboural tak si ani nedovedu představit kolik by to trvalo času!!! a těch 10 dní to ti povím to byla hrůza.

Neříkám že auto má zase nějak moc velkou cenu ale stálo 440 000 tisíc sice dnes už nemá takovou cenu!! ale nejsu zvědavý na nějakého nalepeného žigula 120, favorita či felicii. A proto zásadně nejezdím závodit!! Něco jiného je rychlá jízda ale to je pěkný rozdíl a závody nemůžeš ani brat pořádné sešlápnutí plynu aby tě jiný Octavista nepředjel.
Tys' někdy viděl BMW 325 tds s čiptuningem, mezichladičem z Mercedesa SLK, a 225 tkama gumama na O.Z. Exlusive za 200.000,-? Já teda ne...

BTW to auto je *moje vlastní* takže si na něj dávám větší pozor, než ty na to tatínkovo...

BTW2 ten závodní plyn asi asi pěkně prodražil, myslel jsem, že 1.6 Oktávie je levnější, než "skoro 500 000" (BTW 500 000 tisíc - to je půl miliardy ne?)...
Ono to stím třením zas není tak jednoduché. Na první pohled to má logiku : záběh raději opatrně, až se sníží tření, pak se to dá vytáčet. Je tady však jedno ale: ve vyšších otáčkách jsou silové a třecí poměry výrazně odlišné od těch v nízkých otáčkách a proto je, podle mého, důležité občas krátkodobě poslat motor i v záběhu do vysokých až maximálních otáček. Ono totiž pokud se díly ošolichají v těch nízkootáčkových režimech, mají pak často malou ochotu do těch vysokých otáček vůbec vystoupat a hlavně pak už proces " zajíždění " v podstatě nefunguje, protože díly už jsou nějak vyhlazeny. Kdo měl možnost jet ve špatně zajetém autě ví, o čem mluvím. Je to prostě líné = jde to do otáček hodně neochotně. A pak už se můžete zbláznit.
to Diamant😒br />
zabeh je na stolici - to znamena, ze "neco" toci pres klikovku motorem. Myslim, ze nelze tvrdit "ma to najeto xyz km", ale "ma to natoceno xyz otacek motoru". Pritom v motoru je jiste olej, ale tepelne namahani motoru je VYRAZNE nizsi nez pri provozu s PHM. Takze neni potreba drivejsi vymeny oleje, usetris na PHM a spotrebujes nejakou el. energii. Soucasne motoru pridas na zivotnosti, protoze pokud by nekdo "zajizdel" zcela syrovy motor zpusobem zde obcas popisovanym, zrejme by motor do GO vydrzel max. 150tkm...

BTW: nove motory ve VW a AUDI (mozna i SEAT?) uz maji prodlouzeny interval vymeny (mam pocit, ze na 25tkm nebo 30tkm), pri pouzivani predepsaneho oleje. Ve Skodovce by na to meli prejit po faceliftu (ale nejsem si tim zcela jist...)
Diamant
To kamil*: Neexistuje, že motor má nabehnutých 5 kkm! To je blud. Motor sa zabieha iba tak na stolici? Ako potom vieš, že to je to tých 5 kkm? Kto by zaplatil ten benzín, sviečky a olej? Uváž, že keby ten motor bežal len na voľnobeh (bežne auto na voľnobehu pri piatom prevodovom stupni ide aj okolo 45 km/h - to kvoli výpočtu času ubehnutia tých 5 kkm). Keby sme vzali do úvahy chod bez záťaže, tak by zabehnutie trvalo 111 hodín, spotrebovalo by sa vyše 100 l benzínu. Keby ten voľnobeh bol aj so záťažou (povedzme ako auto na voľnobehu) tak by tá spotreba bola cca 140 l benzínu. Ale všetci vieme, že na voľnobehu sa v motore vo zvýšenej miere tvoria usadeniny (rovnako aj na sviečkach a vo výfukovom potrubí). Takže jediný rozumný zábeh je pri záťaži (nie viac ako 3/4) a vo vyšších než voľnobežných otáčkach. Najlepšie prevádzkových. Tak by spotreba činila u benzínového motora minimálne 300 l benzínu. Kto by to platil a čo by sa robilo vo fabrike s tým neskutočným lokálnym znečistením ovzdušia? Veď pri ročnej výrobe 400.000 áut by sa každý deň muselo začať zabiehať cca 1100 motorov. Nakoľko 111 hodín je zhruba 4,5 dňa, tak by súčasne muselo bežať vyše 4500 motorov. Taktiež je zaujímavé, prečo nie je na výkladoch autosalónov vylepený nápis "Naše vozidlá sú už zabehnuté!". Prvá výmena oleja by potom bola naplánovaná o 5 kkm skôr. Jednoducho nezmysel. Zabehnúť si musí motor každý sám. Alebo si myslíš, že predajca, ktorý často ani nevie, aký výkon či dĺžku má to a to auto v salóne, má lepšie info o zábehu než výrobca, ktorý zostavoval dokumentáciu k vozidlu?

Motor šetriť pri zábehu skutočne nemusíš. Tvoja vec. Ale počas prvých pár stovák až tisíc kilometrov je na pohyblivých dieloch mnohonásobne väčšie trenie, nakoľko diely ešte nie sú absolútne hladké a majú pomerne malé vôle. Pri vyššej záťaži sa e😜onenciálne zvyšuje aj opotrebenie. Navyše motor je aj tepelne viacej namáhaný. Auto bude skôr fit (rozumej, trenie v motore skôr klesne vďaka väčším vôľam) a motor je skôr schopný podávať vyšší výkon. Ale má nižšiu životnosť. Tá je daná dosiahnutím takej vôle, ze klesá kompresný pomer, do spaľovacieho priestoru sa dostáva olej a pod. Už nepodá taký výkon, ako kedysi.
Diamant
To OCTAVIA: Kto jazdí autom, tak to veľmi dobre vie. Hlavne, ak jazdí Feliciou. Keď sa správne radí a motor sa točí tak akurát, tak aj Felicia vie byť dynamická. A ten, kto nejazdí a len sa díva na grafy, tak musí pochopiť, že ak chce z auta dostať maximum, musí otáčky motora držať v okolí maximálneho výkonu. Tak neviem, o čom tvoja "prednáška" bola. Ale aj ja sa ti vopred ospravedlňujem, ak som to nesprávne pochopil. Vieš, ja sa na auto chodím do garáže len pozerať (za cca dva roky som napozeral 31 kkm). A ešte by som zabudol. Na Golfe som vypozeral z celkového počtu 54 kkm asi 35 kkm. Ale ja viem, je to priveľa na to, aby som o tom niečo mohol vedieť. Takých 10-15 kkm je dosť.
Taky myslim, ze tvrdsi sedacky jsou lepsi. Vyraz "na pohled laciny plast" je ponekud snobsky, ale budiz. Z Tveho prispevku se mi zda, ze pravazuji klady, je to tak?. Blbosti jako semis, ucho kufru, nebo "lacine plasty" mne nezajimaji. (Ja Octavii nemam, jel jsem jen jako spolujezdec, ale libi se mi)
Tak co, ještě jsem tu neviděl žádného příznivce velkého objemu a vůně benzínu zároveň.

Asi jsem chtěl optimalizovat náklady na nový vůz a jelikož jsem se chtěl vejít do 550 tis a mít rychlý vůz a zároveň vyšší dávku komfortu a super jízní vlastnosti.

tedy jsem zvolil 2.0 SLX a doplatil jsem Climatronic a 16" kola.

Motor šlape jako hodinky a poté, co jsem se od prosince trápil se zimními pneu a jenom 15" koly, jsem na jaře vybatolil zbrusu nová kola INTRA a nízkoprofilovými DUNLOPY jsem se nestačil divit. Auto sedí v zatáčkách jako vlak na kolejnicích a to auto nejde utrhnout.

Jelikož se jedná o druhý nejsilnější motor v Oktávce, aniž bych se nechtěl dotknout dieselů, má málo konkurence na našich silnicích.

Jasně1,8 20V s turbem, když chce, tak mě nechá se slzou v oku daleko za sebou, ale já mám zase pohodý zátak od nižších otáček a nemusím se bát, že se mi rozsype turbo za několik desítek tisíc.

Tak kdo mě podpoří? Nebo jsem s 2.0 exot nehodný zájmu?
Nezbývá mi než souhlasit. Jen bych se zastal tvrdých sedaček. Na delší cesty je považuji za daleko vhodnější. Absolvoval jsem cestu cca. 1600km na jeden zátah (střídali jsme se dva) a musím říct, že jsem byl daleko méně unavený než po dvouhodinové cestě do Brna v Renaultu 19 s pohodlnými - měkkými sedačkami. Ale jde určitě hlavně o individuální preference a také o zvyk.
JTF
To je jak od Haliny Pawlowské.
Jo s tímto tvrzením se nedá než souhlasit. Po uvedení Faceliftu se sice nedočkáš mikroplyše ale barvy potahových látek a trochu pozměněný materiál plastů by měly přijít určitě. Jinak jsem si dal nahoru střešní křídlo a už nemám takové problémy se zadním stěračem (teda bez...), máte někdo podobné zkušenosti?
Nenapsal bych to líp 😊
Pokud mohu Octavce neco prece jen vytknout,tak je to😒br />
-tvrde,nepohodlne sedacky,postradajici vyraznejsi bocni vedeni

-mirna nachylnost na silny bocni vitr/pri vysokych rychlostech/

-tvrde hlavove operky jsou stale jeste ergonomicky nevyresene

-pouzity svetly,na pohled laciny plast na spodni casti palubovky a na dverich

-nepouzivani mikroplyse u SLX verzi/hruba potahova latka pusobi lacine/

-nedoreseny odtok vody pri otevreni namokleho kufru/cast vody steka primo dovnitr/

-chybejici zadni sterac

-bez doplnku pusobi karoserie syrovym dojmem

-spatny vyhled sikmo vzak pri couvani

-textilni pruh latky na zavirani kufru/u SLX hruza!/

-zvyseny prunik necistot na oblast vnitrnich prahu a podbehu/po trech dnech deste totalne spinave a to se oteviraly jen dvere ridice/

-abych si nerypnul-tragicky malo mista na zadnich sedackach

Pokud jsem zde uvedl zapory ,slusi se uvest i klady tohoto vozu😒br />
-jedinecny motor TDI s opojnou dynamikou a neskutecne nizkou spotrebou-v dobe zajezdu prum. 6,1 l/100 Km a to tocim do 4 tis.ot.Domnivam se ,ze tento motor nema v soucasne dobe konkurenci.

-kvalitni podvozek bez zaludnych jevu

-presne rizeni s optimalnim ucinkem posilovace

-sametove,presne a kratke razeni

-kvalitni dilenske zpracovani,nic nevrze a neskripe/s vyhradou k nekterym pouzitym materialum/

-naprosto skvele az jedovate brzdy s obrovskym deceleracnim ucinkem

-pouzite mekke materialy na horni casti palubovky

Takove jsou tedy moje zkusennosti s Octavii.

Co vy na to ??
Souhlasím s Tebou. Mam 1.9 TDI 66kW a v prodejně mi řekli, že to už v podstatě zajetý je. Jel jsem s tím zatím nejvíc 180 km/h a pohoda. Muj kámoš má 81 kW a v Německu na dálnici jel 210 a řikal, že by to ještě zrychlovalo. Jinak nejsem žádnej vrah a tu rychlost jsem zkoušel na prázdný dálnici - když už něco poseru, tak ať to neodskáče někdo jiný.
Takze,abych uvedl veci na pravou miru.Ten pribeh se stal presne tak jak jsem ho napsal.Samozrejme,ze vsechny udaje o rychlosti jsou dle tachometru/jak znamo odchylka je kolem 7 az 10%/.Jinak co se tyce zajizdeni:Nez jsem auto koupil,mluvil jsem s mnoha lidmi z oboru a vsichni az na par vyjimek maji ten nazor,ze v zajizdeni se nema motor vubec setrit,ba prave naopak.U dealera Skody mi rekli,ze motor v novem voze ma najeto 5 kKm na stolici,takze o neho pri zajizdeni vubec nejde.Jinak kazdy motor ma mirne jiny vykon,nez uvadi vyrobce/uvadi se nejnizsi vykon motoru/.Silnejsi TDi maji kolem 85 - 87 KW skutecne namerenych.Dale jsem se dozvedel,ze motor je hrube predimenzovany a teoreticky by v pohode snesl,pri zachovani plne zivotnosti vykon temer jednou takovy.Naopak vsichni bez vyjimek me varovali pred vytacenim studeneho motoru/u dieslu se nedoporucuje jit pres 3000 ot./min.Nedodrzovani teto poucky muze vest az k 50 % snizeni zivotnosti motoru.

S tim tocenim jednotlivych rychlostnich stupnu nemas pravdu.U TD icka to rozhodne neplati,vuz znatelne zrychluje i na petku.Vse hlavni se deje po prekroceni 1900 ot./min
to je stara diskuze na tema, jestli je vetsi akcelerace pro predjeti na 2-3-4. Proste jestli je lepsi to tocit k cervenejm nebo radeji preradit a ztratit cas pri tom razeni a nasledne nez se to dostane do otacek... taka asi idea, pricemz dusevni pochody a asociace Octaviana taky moc nechapu. asi chtel rici, ze vsichni jste tady teoretici a on ma auto...
asi jsem dement, protože ho fakt nechápu.....to už je na mně moc.
Podívejme se do minulosti ! Kolik z Vás to pořádně rozpílilo aby zkusilo jak a co každý rychlostní stupeň Dokáže!!!!!! Typl bych že Vás moc nebude a jenom mluvíte z technických údajů!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!… příklady. Když jsem u toho rozjíždění je jasný že než pustíte spojku je dobré mít sešláplý plynový pedál aspoň do půlky!!! A pak poznáte zátah těla do sedačky. taky při zrychlování netočím moc jedničku protože jednička je silná v nízkých otáčkách že pánové!!! a při dynamice ve vyšších rychlostí znáte každičký stupeň který je vhodný co třeba u takových mezních rychlostí jako jsou 110 , 60 , 130, 140, .... mnoho dalších jen tak příklad při 110 mnozí jedou na 4 ale pro předjetí je lepší jed na 3!!!!! v 60 je málo těch co zařadí 2 ale točíto z 3 !!!!!!! Uvědomte si jak toho moc málo znáte když to často a hlavně se skušenostmi točíte !!!!!!!!!!!!
Těch tvojích 190 až 200 je maximum co motor vytáhne takže neříkej že ho zajíždíš když 81kw TDI jede něco kolem 200 maximum takže tvoje zajíždění ´====´kecy .
Dnes jsem se vracel po dalnici D1 na Brn👋vuz Octavia 1,9 TDi 81 Kw/ a nekde u Jihlavy me v rychlosti 200 KM v hod predjizdela modra felda combi/popsana nejakymi reklamami-zrejme sluzebni/ 1,6 Mpi.Mam auto v zabehu,takze jsem se nechtel poustet do nejakeho delsiho zavodu,proste jsem jel stale mezi 190 a 200 a ta Felina se neustale vzdalovala .Pripletla se do toho nova Omega a taky se pokousela Feldu predjet.Jel jsem za nimi asi tak dve ste metru po dobu deseti minut a te Omeze se to proste nepodarilo.Potom me tam vletela nejaka dodavka,tak uz jsem je ztratil.A ted pointa.

Tesne pred Brnem asi pet kilaku pred Agipkou-v odstavnem pruhu ona modra Felda s otevrenou kapotou motoru a okolo pobihajicim bezradnym ridicem.Tipnul bych to na nejaky drsny tuning motoru,zrejme svepomoci a proste to uhnal.

Prislovi:Z ciziho krev netece.

Rada:Nikdy se nepokousejte prekonat technicke moznosti vozu,muze se Vam to hrube nevyplatit.
Jen tak jsem si četl manuál k Octavii a tam je napsáno výslovně !! že do 1500 km se má jezdit na maximum 3/4 plynu točit to maximumálně do 3/4 otáček asi do 3500. a asi po 5000 km se prý ustálí spotřeba oleje a po 5000 km je možno jezdit až na maximum. ´´´´=====´´´´´zajíždění auta se děje do 5000 km.
Ohledně Felicie 1.6 MPI která jede přes dvěstě jak jsi psal znám a technické údaje 76 kw točák 160 Nm, adressa www.cimbu.cz a je to v tuningu !!!!!
po týdnu jsem navštívil mého dealera s dotazem tak jak je to s mou Octávkou. S rozpačitým výrazem mi odpověděl, že MB dala konečně souhlas k výměně převodovky (po 7 dnech v servisu!). Dále mě potěšili historkou o neuznané reklamaci diferenciálu, kterou si zákazník musel zaplatit a dodal, že převodovka na 4x4 stojí 100 000.- Kč. Na dotaz, kdy bude nová převodovka jsem dostal odpověď, že zboží bude ve středu a že doufají, že tam bude.... Odcházel jsem plný dojmů... Čau LN
Na sraz do Hořkovic nebo jak se to jmenuje asi těžko tam jezdí ti nejnebezpečnější individua co lze potkat na silnicích a hlavně když tam jedou a zpátky tak jsou moc rozdivočelí!!! A stává se tam hodně nehod a ještě něco ty budeš závodit s autem za 200 000 tisíc nebo něco okolo a já tam pojedu s autem skoro za půl milionu opravdu dobrý. To je to samé jako bys chtěl závodit s Octavie vers Felicie nebo ten cenový rozdíl je tak morový že si toho auta vážím a nechci ho rozbit. Něco jiného je když už závodí auta 500 000 500 000 tisíc a tak od hranice půl milionu už na tom tak nezáleží protože jsou to už drahé auta a každý si jich váží.
Převodovku mi opravovali asi 3 dny. Měnili pouze synchrony na jedničce.Od té doby mám s jedničkou klid. Jen když je motor hodně studený, jde tam napoprvé trošku hůř dvojka, ale to už je spíš subjektivní pocit. Jinak při startu v hodně sychravém počasí ( několikrát v zimě ) to tak první dvě minuty vydává takový kovově šustivý nebo spíš štěrkavý zvuk ale jen pokud nesešlápnu spojku. To už se tady rozebíralo. Ale jinak mám přes 50 tis km. a všechno funguje bez problémů. I spotřeba se na letních gumách a v letním počasí tlačí i hodně pod sedum litrů, pokud se jede tak kolem 100 venku a rozumně ve městě. Rozumně znamená, že nepředvádím akceleracci na každých světlech ale jedu tak jak ostatní. Na rozdíl od Feldy 1,3 jezdí to auto po 50 tis "jako nové."
Diamant
Ja by som si najradšej kúpil Octaviu 1,8 T a ten štítok vzadu vymenil za LX 1,4 prípadne LX. Je mi jasné, že veľa ľudí sa na neho pozerá. Tak nech sa tešia, keď ma predbehnú, lebo ja na ceste jazdím a nie závodím.

Chlapi, OCTAVIA je NAJLEPŠÍ. Aj keď možno nemá žiadne auto, alebo ho má prinajmenšom rozbité. Ale na ten zraz asi nedôjde, lebo mu otec auto nepožičia.
OCTAVIE: Přijeď na Drag Race 2000 do Hořovic. Dáme závod, já s dieselem, ty s tvojí 20V turbo Octavií...
To s tim stitkem je fakt, DIME, nesmej se OCTAVIANOVI 😃). Vypozoroval jsem, ze kdyz mne tehdy kdosi ten muj "SLX TD(cervene)I" uloupl (a lak trochu poskrabal), ze mne to hned jelo nejak pomaleji. Nastesti jsem si koupil novy stitek, a ted to zase jede jako pred tim. Jedinej, koho nepredjedu je OCTAVIE. Premyslim o tom, ze si koupim jeste jeden stitek, pak by to teoreticky melo jet 380 kmh... 😃))
Ahoj DIMe, jak dlouho ti spravovali převodovku na Octávce? Mám problém cca po 9 kkm začala děsně hrčet. U dealera jsem to dal opravit (byli děsně rádi - je to 4x4 a o ní neví ani ň). V pátek jsem to tam zavezl (dali mi místo toho krátkou Feldu - prý jen na 3 dny potom budu solit). Dnes jsem tam volal a prý ještě neví - stále to rozdělávají....

Začínám tušit průser. čau LN
Octavie, když tam dáš ten štítek 20V TURBO tak to pak jede na čtyřku tak 190 km/h, na trojku tak 160...........za to ten poškrábaný lak stojí 😃)
Cau Octavie,

Odkud jsi?Mam Tdi 81 KW a jsem presvedcen,ze ti ujedu kdy se mi zachce.Pojdme na stare letiste,kde bude sraz Scorpii,kde se bude vse merit a zapisovat v ruznych kategoriich a schvalne to tam muzem porovnat.
Chtěl jsem tam dát úplně nový štítek 20v turbo ale ten starý by se musel odďelat a to by nejspíš poškrábalo lak tak je nejjednodušší přidat na konec "i"
Je sranda vidět jak naše Octavie jezdí rychle a přitom by nikdo neřekl že je tam motor o objemu 1.6 i když objem je vcelku nadprůměrný pro kategorii nišší střední třídu. A taky jsem vypozoroval že hodně řidičů Octavií sleduje zadní štítek a taky tam nemáme jemom Glx ale Glx i

a to je oněčem jiné protože nám to jede o dost líp něž jiné 1.6 55kw Po dalších jízdách hlavně za Tdi Těch jezdí ale zatraceně hodně hlavně slabších 66kw je chuťovka i na dálnici. Jediná výtka je u 4 stupně kde jsem vypozoroval ještě horší skutečnost po minulé jízdě a to že je tak do 130 až 135 a víc ani ránu A přitom 3 i do kopce táhne až do 120 krásně na rovince ani nemluvě. 5 je sice nic extra ale jede od těch 140 vcelku hbitě a rychlost při jedné osobě v pohodičce 180 185 a jakmile začne menší klesání tak to stoupá maximum jsem zatím!!! jel 190 a jelo by to dál ale nebyla vhodná doba.
..skutečně jede Octavia neupravená 55kW po rovině "Tacho" 180. Vezmeš li v ůvahu odchylku tachometru, odchylku při užití 14´´ nebo 15´´ kol, kdy ty menší uvádí při záměně pneumatik za nižší profilové číslo vyšší rychlost, dostaneš se stejně na výrobcem udávaných 170. Tolerance každého výrobce je i v tomto ohledu 10%, takže pokud má povedená octavie, která má bez úpravy ECU na brzdě mnohdy 63kW, lze tuto rychlost dosáhnout především díky krátké pětce Octavie v pohodě i na Tripmasteru. PS😞 Největší odchylku výkonu jsem viděl u CITROEN XSARA, kde namísto výrobcem uváděných 66kW měl motor 82kW!!!)
1.6 55kw a 180km/h - to je fakt zajímavý, zajímalo by mě za jakých podmínek.
to je ta nevýhoda tohoto motoru. nemůžeš vzít ani pěknou stopařku ani pořádně naložit ten velkej kufr. to bys pak mohl psát: držel jsem se v pohodičce za zetorem. 😃)
A navíc je to fotomontáž, takže jak bude OCTAVIA facelift vypadat doopravdy, ukáže čas.
Podle mě to zase taková krása není, vypadá pořád stejně. Rozdíly jsou opravdu minimální a k pořádnýmu faceliftu to má hodně daleko.
Viděl jsem první fotky Octavie II. ve stříbrné metalíze a nádhera . Je na servu seznam novinky. Taková krása jen přední spojler nic moc
Po menší nehůdce škodě něco kolem desetitisíců, ale hlavně a to je to nejdůležitější kvalitní opravě našeho vozu 8 dní, je parádní!! A hlavně nám vyšlo počasí na zaschnutí laku!! Aspoň něco. Už zase mohu jezdit sám a tento výkend jsem byl na malé projížďce. A konečně vyzkoušel Bravury při dobré teplotě. Po dojezdu jsem zkusil jestli nejsou teplé a to jsem valil na dálnici 180 a nic paráda to když jsme měli Firestonky se vzduchem tak byly zahřáté. Bravury jsou parádní. Motor měl dost velký odpočinek a na dálnici jel supr, jen malý problém je že se mu moc do kopců nechce je už skoro léto a na silnicích konečně začly jezdit silné auta, a je to poznat jel jsem za audi A6 kombi nejspíš 2,5 TDi protože z ní létaly saze nebo 1.9TDi a při cestě k dálnici do prudkého kopce jsem se držel v pohodičce i na dálnici ale kdybych nejel sám tak nevím.
Ahoj všichni fandové ale hlavně majitelé Octavií!!!!!!!!!! Už je tu Octavie zpět.
mam dojem ze to neni "nas originalni" OKTAVIE, ale nejakej jeho napodobitel s nickem OCTAVIE.
Od 4.5. mám novou kraksnu - jízdní dojmy super, spotřeba okolo 4,6 (pořád čumim na počítač). Zatím jsem najel pouhých 380 km, ale hlučnost mi nepřijde zas tak velká jak někdo tvrdí (minulé auto OPEL VECTRA 2.0i 4x4 z 89 roku). Švagr taxikář se v tom včera projel a hned to chtěl vyměnit za svojeho benzína 1.6 GLX. Kufr to má bezkonkurenční, spotřeba víc než slušná, tah přibližně od 1700 ot - prostě paráda. Tankovat jezdim k pumpě u Hostivic (od autosalonu Klokočka směr Kladno) a tam maj zatím naftu za 22.80. Kupoval jsem to v NEVECOMU Kladno - na leasing samozřejmě. Samozřejmě se moje názory nemusí slučovat s vašimy, ale od toho máme demokracii né.
Diamant
Ešte dodatok. Samozrejme že takúto skúsenosť neprajem ani tebe ani nikomu inému. Hoci ja mám iba Felíciu, ABS a airbag tam samozrejme mám. To druhé som neskúšal ale ABS je skvelý pomocník. Prípadne by si mohol napísať, akú spotrebu mala tá vaša Octavia?
Diamant
to OKTAVIA: chcel som ti napísať presne to, čo tu už napísal fija. Snáď len otázočka, ako je možné, že si to s takými skvelými gumami neubrzdil? Alebo že by absencia ABS? Z tvojho príspevku mi nie je jasné či ho máte (do LX si ho ľudia nezvyknú dávať).
no OCTAVIE, nepreju ti, co se ti prihodilo. Ale vzpomen si - neni to tak davno, cos tvrdil, ze pri svych ujetych 10tkm se uz nemas co ucit, jsi zkuseny ridic a vsechno umis. Ted vidis, zes neumel nic vezmes si z toho (snad) pouceni pro priste.
Doufam ze se zase setkame. V mistnosti Octavie jizdni dojmy od 1.4- 1.8T a TDi.------------------------------------… />
OCTAVIE je krasne auto. -/ OCTAVIE
Skoda je zhruba neco kolem 20 000 tisic musi delat i geometrii kvuli tomu. Cely blatnik musi odsroubovat nakytovat potom nastrikat to same i s naraznikem a novy blinkr Nevim jak budou resit vnitrni kryt umely nad koly. Jo je pravda ze jsem asi moc nebrzdil ja se mu spis vyhybal. No mam to uz za sebou a asi si hned tak sam s Octavii nezajezdim Jo a v servisu to bude hotovo az pristi tyden zhruba 7 dni to trva. Jinak po zkusenosti je nejlepsi dupnout na brzdu a jen s ABS to drzet v moznych mezich na silnici . Jsem z toho trochu ... No sak Vy snad budete vedet. Problem je ze jsem uz skoncil s rychlou jizdou jak sam tak i kdyz pojedu s otcem. Skoncily ty casy kdy jsem to valil. Kdyz si vzpomenu jak je to nebezpecne a hlavne kolik staci k nehode. Mejte se vsichni fajn. JEste snad nekoncim ale co moje jizdy ty na dobro asi spis na dlouho. Ted jsem na tom jako na zacatku ridicaku. Zas budu muset jezdit jen s otcem a pak se uvidi jestli mi ji pujci.

Hezke leto a hlavne opravdu se vykaslete na riskovani.

Vsechny VAS ZDRAVI OCTAVIE MEJTESE DAM VAM VEDET az budu mit hotove stranky.""" AHOJ
To Kamil: Dohodněme se na rsd@seznam.cz, kde vám rád zodpovím všechny otázky. Montáž trvá řádově cca 2h, mezichladič stlačeného vzduchu opravdu není potřeba (i když jeho zvětšením výkon vzrůstá...)JR filtr Vám pak mohu dodat jako bonus...ale to již raději soukromně.
kamil: Mezichladič stlačeného vzduchu není potřeba, Octavie 81 kW ho smazřejmě má. RSD mluví o montáži olejového chladiče, což je dost dobrá věc (olej zajišťuje mimo jiné chlazení turbodmychadla).

Ad AUTOKOMPLEX Brno, podle mého subjektivního názoru na mne lidi od Autokomplexu působí velice odborným dojmem. Vysvětlili mi, jak a co se dá upravit, spočítali zatížení motoru a jeho předpokládanou životnost a samozřejmě doporučili ten správný čip. Dodávají výrobky jak Kerscher, Wetterauer, tak i Digi-Tec.

Myslím si že když si někdo dovolí upravovat (a to nejen čiptuning) auto jako MB SLK Kompressor či BMW *30d, tak o tom musí už něco vědět.

Záruka na čip a jednotku je samozřejmostí a nabídli mi také záruku na motor (což by pro vás, když máte nový motor, bylo docela důležité).

Kontakt je: chiptuning@chiptuning.cz - Michal Naď

Jinak mi nabízeli cit. "Kerscher, 173PS a 313Nm, včetně antikopírovacího soklu a montáže u

zákazníka, extra záruka na motor 12 měs., záruka na chip a montáž 12měs.,

21.250 s DPH

KN vzduchový filtr (jenom doporučuji) 2.835 s DPH

na moje BMW. Po delším jednání cenu ještě snížili a jelikož bych tam chtěl namontovat větší mezichladič, udělali mi to za jednu cenu. Ale asi záleží na konkrétním případě.
To RSD😒br />
Pokud se rozhodnu pro Vami popsanou upravu,jak dlouho cely proces trva?Kolik stoji nakup a montaz mezichladice?V pripade problemu,lze pripadne poruchy plynouci z precipovani reklamovat u vyrobce/myslim tim samozrejme zda je to poznat/?Procpak jste drazsi nez konkurence v podstate za tutez upravu?Jste ochoten smlouvat o cene?Zajistite promereni vykonu pred a po montazi upravene jednotky?Jaka je dlouhodoba spotreba Vami uvadeneho vozidla 81KW?Vymenovany cip je Vami nakoupeny uz upraveny,nebo ho upravujete sami?
To-Cokes😒br />
Mate na mysli Autokomplex Brno?Pokud mate s touto firmou zkusennosti,prosim podelte se o ne.

Sam jsem z Brna a je-li zde schopna cenove prijatelna tuningova firma,budu jedine rad.

Kamil
to: Kamil, já už jsem na to odpověděl, ale ten hacker to posunul o milion příspěvků zpět. Jistě argument, že má námi upravená Octavia r.v. 9/1998 s 81kw najeto zatím pouze 49t km je zatím zavádějící, ale uznej sám, že od tohoto data najet více ...to se zatim nezvládlo, a tyto motory jsme u Octavie začali dělat právě s náběhem výroby modelu 99. Před tím ,ale s jiným uložením jsme dělali i jiná auta s tímto motorem(Passat), ale tam nemohu posoudit stav km, protože ty auta nevidím. Tuhle Octavii máme k dispozici skoro jako předváděcí vozidlo, protože je majitel velmi spokojený a tak trochu pyšný. Úprava se týká vyjmutí řídící jednotky z vozu, vyjmutí a zálohování původního čipu, a zavedení již nového a o software obohaceného čipu, který má změněné datové pole vstřikování a ovládání geometrie a tlaku turbodmychadla. Pak si většinou zákazník auto ozkouší a poté většinou spokojeně zaplatí a odjede...má týden na záruku vrácení peněz, a doživotní záruku na řídící jednotku. Děláme čipy i na auta s tempomatem. Pro maximální ochranu vašeho motoru můžeme namontovat olejový chladič. S autem je nejlépe najet alespoň 2.000 km, aby si motor "sednul". Výběr je jen a pouze na Vás......
matuS
oktavie, ked si isiel 70, tak si slabo brzdil. z takej rychlosti musis za par sekund stat....
No comment. Pokud se nikomu nic nestane, je to ta nejlepsi skola v predvidani. Jinak ta skoda vypada podle popisu docela mirne. Dost zalezi do ktere casti to auto schyta. Stal jsem onehda na cervene a R19 zapomel brzdit. Na Vectre byl utrzeny zadni naraznik (v servisu mi tam dali dratek), R19 byl nepojizdny ve tvary buldoka. Z hlediska pevnosti je asi Octavie slusna volba.
čelně to mám vyzkoušený: kapota+maska+světla+čela+nárazník+zadní nárazník=3 týdny v servisu (zrovna nevěděli jak vyskladňovat n. díly) + 80 tis. vč. dph.
Jak říkám bylo to silnější otření , asi v rychlosti 70 km/h Nikomu se nic nestalo ale to bych nečekal tolik škody a to jsem se střetl až za blatníkem ale jak se prohýbal nárazník tak to ohlo i blatník a ta špička blatníku rozdrtila blinkr a trochu poškrábala kapotu motoru.
Asi tak já jsem ho předjížděl a on začal předjíždět kamion a jak se tam hrnul tak já se tlačil do krajnice až jak to šlo pak ale bych narazil do sloupku tak jsem zas trochu asi 50cm jel v pravo a vten moment jsem ucítil náraz no žádná sranda. Máme sedřený celý blatník nárazník blinkr je uplně zničený jen žárovka zůstala ale co je nejhorší já jsem za to nemohl. Dnes jsem byl s otcem v pojišťovně dostaneme to zaplacené ale ty zkažené VELIKONOCE a taky asi už jen tak dál jak za Zlín nebudu moct. Předběžná cena škody je asi 20 000 tisíc a víc. Jinak už jsem to fotil takže spolu s opraveným to dám co nejdříve na internet asi tak do 2- 3 týdnů podle toho za jak dlouho opraví. Jinak nikomu to nepřeji i když je to bylo jen škrknutí ale ta škoda. Nechtěl bych vidět kdybych se někdy naboural čelně !!!!!

Ale s tou nehodou si opravdu nedělám srandu!!!
Octavie, a jaké jsi měl zapnuté světla, že tě ten vzadu neviděl ? Nicméně pokud už jde o opravdový střet, tak končí sranda, takže snad je to možné komentovat tím, že každé zlo je na něco dobré. Kromě popisu toho, který šroubek se kde uvolnil bych taky přivítal to důležitější : jestli to všichni přežili bez utržených končetin a pod. A kolik jsi vlastně v tu chvíli jel ?????
Nemohu posoudit.

Pokud ale vím, onehdá jsem se vás ptal na možnost nejen čiptuningu, ale i zabudování vetšího mezichladiče do 325 tds a setkal jsem se, na rozdíl od lidí z AUTOKOMPLEXu, pouze z velmi vlažnou reakcí typu udělejte si to sám a přijeďte, nebo pošlete jednotku a my vám ji přečipujeme.

AUTOKOMPLEX sehnal velký intercooler z SLKáčka a i s čipem mi to nabízí za velice než přijatelnou cenu.

Tolik asi k mému subjektivního pocitu z vaší firmy.
To-RSD😒br />
Jakym zpusobem presne provedete zvyseni vykonu?

Neodpovedel jste mi zda je lepsi auto nejprve zajet ci nikoliv?Nesnizi se vyrazne zivotnost motoru?Montuje se po uprave intercooler,nebo to neni potreba?

Chapejte za vuz dam pres 600KKc a nechci ho po 100KKm odepsat.Vyssi vykon me laka,ale ne za kazdou cenu.Uvadite,ze jeden vuz Vam jezdi bez problemu 49 KKm,to se mi jako argument zda neprijatelne.

Jak hodnotite firmu CIMBU.CZ?… stranky ne me zatim udelaly ten nejlepsi dojem a navic nabizi totez za mene penez.Prosim vyjadrete se...

Kamil
Fotky našeho autíčka asi hned tak nebudou z důvodu menší autonehody, sice jsem zachránil cose dalo ale odnesl to blinkr, blatník, nárazník a taky jsem si všiml utrženého umělé hmoty nad koly ta umělá hmota jeden ten vrut se utrhl . A ani nevím jestli si vůbec ještě zajezdím. Dopravní policie jednoznačně udala viníka toho imbecila cose nedívá do zpětného zrcátka a JAK JSEM HO PŘEDJÍŽDĚL TAK ON ZAČAL PŘEDJÍŽDĚT TAKY KDYŽ JSEM BYL V PŮLCE JEHO AUTA TAK JSEM MU UHÝBAL DO KRAJNICE A BRZDIL NO CHYBĚLO 60 CM A NIC BY SE NESTALO. Nakonec se střetl můj pravý bok a jeho levý zadek. Ale snad to zaplatí pojišťovna.
Že se Kerscher nezmínil, že má oficiálního dovozce do ČR...... ale když to někdo tvrdí, tak má k tomu důvod...asi... Nabízíme tuning motoru 1.9TDI 110PS na 140PS a 305 n.m krouťák za cenu 20.400,- bez DPH , ale dá se jít i dále..... V praxi tu máme Octavii 9/98, která má najeto 49.000, a zatím žádné negativní odezvy motoru. Auto s přečipováním jede, jak s vyměněným motorem, a subjektivní pocit vyvolaný z obrovského krouťáku je, že to jede líp jak 1.8T (maximálka je ale tak u tacho-220)Je to k tuningu skvělý motor.....[odkaz] nebo na rsd@seznam.cz
...jo kufr je fakt vobrofskey. Ale to s tou lůžkovou úpravou asi steně nikde nevyužiju. Tohle auto jsem si koupil, protože bylo fakt moooc levný, a přičemž , těch pár doplňků oproti GLX oželím....život je kompromis😄
Ptej se u firmy AUTOKOMPLEX (www.chiptuning.cz), jsou výhradními zástupci fy Kerscher(www.kerscher.de).

Nejznámější firmy - ladiči diesel čipů jsou Kerscher, Wetterauer, Digi-Tec.

Nejdřív bych motor zajel, pak nasadil čiptuning (pozor na levné tvz. Powerboxy - předřadné jednotky, které nemají s úpravou programu nic společného - pouze falšují data dodaná čidly - např. vidno u sportmotor.sro.cz).
Common Rail - vysokotlaké čerpadlo + zásobník -> vstřikovače

Pumpe-Duese - každý vstřikovač má svoje čerpadélko, poháněné od vačkového hřídele.

U přímého vstřiku se palivo vstříkne přímo do spalovacího prostoru v prohlubni pístu - rychlé e😜lozivní hoření (pro zmírnění rychlosti se používá série předvstřiků).

U komůrkového motoru se palivo vstřikuje do komůrky a kanálkem postupně prohořívá až do spalovacího prostoru (pomalejší hoření, měkčí chod, ale menší účinnost).
Jeste nekolik tydnu zbyva do odberu me nove Octavie TDI 81KW a uz uvazuji i o zvyseni vykonu a tocaku.Mate nekdo zkusenosti s cipovanim?Je dobre to udelat hned u noveho motoru,nebo je lepe ho nejprve zajet?Pokud nekdo jiz dlouhodobe jezdite s tuningem,prosim podelte se o sve zkusennosti,ceho se vyvarovat a podobne.

Kamil
matuS
ked sme pri tych nemcoch: aky je rozdiel medzi common rail, a pumpe duse?
vobec tomu nerozumiem.
a este mi povedzte, ze co znamena, ze TDI ma tvrdy chod motora. tomu tiez vobec nechapem.
Na dálnici je lepší TDI. A 280 kkm určitě vydrží. Podle interních materiálů VW je životnost motoru TDI 85 kW (Pumpe-Duese) do GO cca 250 kkm. Jednoduše si spočti, o kolik je ten motor zatíženější proti 66 kW..., myslím že TDI kontra dálnice = 350 kkm do GO.
Mám Combi 4x4 TDI(66kW). Spotřeba je o něco vyšší poslední dobou jezdím rychleji cca 130-170 za 6,9-7,2l (4x4 papá více).Mám najeto 7 kkm a teprv teď se to rozjelo (naučil jsem se s tím jezdit). Je méně dynamická než benzín, ale krásně tahá (kopce-dálnice). Jako bývalý zapřísáhlý odpůrce nafty se kaji a hluboce omlouvám.
mam 1.9TDI/66kW, myslim, ze ten motor je schopnej tech 280tkm vydrzet bez generalky. Spotreba pri udavane rychlosti na dalnici cca 5.5-6l/100km. interval vymeny oleje je u obou motoru stejny - 15tkm. Myslim, ze existuje rubrika se srovnanim primo obou motoru v Octavii, hledej tam dalsi nazory.
Cus all

Resim problem, do ceho skocit, jestli si mam vybrat TDI/66, nebo benzin 74. Zajimala by me prumerna spotreba techto motoru predevsim pri jizde na dalnici okolo 140-160km (vetsinu cestovniho casu travim na nemeckych dalnicich) a pak take jak casto se musi menit olej u diesla.

No a posledni otazkou, kterou bych se rad dozvedel je porovnani zivotnosti techto dvou motoru. Rika se , ze dieselovy motor je neznicitelny, ale pry u turbodieslu neni zivotnost nijak zavratna. (Predpokladam, ze bych mel najet behem 5 let cca. 280tkm a nerad bych abych behem teto doby musel delal 2x generalku 😉)) )
Ja ti, diamante, rozumim VELMI dobre 😃)
Diamant
Ááááále, čo vy viete. Keď si JA do tej babkinej Octacie Combi 1,4 doplním CDčo, ofuky, kožušinku na volant, dva biele pruhy cez celé auto (teraz nám také striekajú na cesty, možno ušetrím za fóliu) tak okolo tej 1,9 TDI len tak preletím. A keď olej vymením každých 2000 km (pri okolitej teplote nad 25°C každých 1500 km), tak už budem môcť prenasledovať aj 1,8 T! Pcha, kam sa vy hrabete s dajakými 66 či 74 kW. Ja už súperím len s autami nad 100 kW. Ale to až potom, čo si namontujem rozširujúce vložky na nápravy. Lenže keď budem chodiť rak rýchlo, je nutné aby ma bolo dobre vidieť. Preto si zadné svetlá zastriekam na zeleno a dopredu si nainštalujem modré "xenonové" žiarovky H4. Ešte len potom uvidíte.

A keď ptom asi rýchlo v pruhu pôjdem prach ma nepredbehne nový ferrrrari s malým f a vela r idem už aj 254,8 km/h hodnotím... Rozumeli ste mi, nie?
teda RDS, to je jediny, co ti na LX zavidim. Protoze v pripade nouze se teda v GLX spat da, ale jen se dvema spacaky na podlaze - a vozit s ssebou na ryby TRI spacaky pro jednoho cloveka, to uz je teda dost otrava... Jeste ze je ten kufr tak velkej 😄

to OCTAVIE: skoda, ze jsi jeste nikdy tu TDI neridil. Protoze pak bys pochopil, jak moc se tu zesmesnujes. I kdyz, u tebe nelze snad ani tolik inteligence ocekavat... Proste ty a Luda Sobota, dohromady snad to stovku IQ date 😄
Jdi s tím už k šípku. Nejdříve bych ti doporučil alespoň zhruba prostudovat pravidla českého pravopisu...

začli jsme předjíždět a on ještě pak mě tak jsem to točil na 3 až k 5200 a do té doby neměl šanci mě předjed... předpokládaje, že tě chtěl předjet, nikoliv sníst (předjed), konstatuju, že jsi pěkný prase, protože jsi se právě přiznal k tomu, že jsi tomu řidiči bránil v předjetí...
jo, u LX je to úplně rovný.
Dnes jsem se po delším výpadku ze strany školy projel v Octavii 1.6 Glx a tak sem s těmi dojmy:, Už to není taková nuda jako v zimě nebo na jaře jízda už je pestřejší vždyť nám taky začíná vše kvést zelenat atd.. ach ti TDI čáci musím vást zklamat. Když jsem jel za kamionem a za mnou byla další Octavie 1.9 TDI 81kw a začli jsme předjíždět a on ještě pak mě tak jsem to točil na 3 až k 5200 a do té doby neměl šanci mě předjed a to prosím už bylo v zatáčce takže když jel vedle mě tak měl kratší dráhu. Motor TDI jede skoro na chlup stejně když jsem jel za ním a on to viditelně držel kick down abych ho nepředjel jeli jsme stejně pak už v rychlosti 140 víc nejel ale to je slabina 1.6 kdy se nedá přeřadit na 4 jelikož by to moc nejelo a na 5 když by jenom trochu na to šlápl tak bych neměl šanci protože TDI má mnohem lepší tah na 5 ve 140km/h než 1.6. Potom po další obci už jsem ho předjel ve 110 na 3.´´´====== Ano TDI 81 kw je dobrý na dálnici by se asi rozjel dost ale vše mimo dálnici je na tom stejně. Ono totiž 1.6 do 4 stupně jede zcela totožně ve vyšších otáčkách i lépe ale slabinka jsou rychlosti nad 140 do 160 pak po 160 jede i na 5 velmi slušně.
Pokud nemáš kožich na volantu, cédeéčko pod zrcátkem, tygří potahy, a ofuky, tak to je fakt vo ničem 😊))) Jo a s těma Bravurama se závodním plynem je to pravda, jdi do nich, fakt seděj 😊))!!! Ale jinak sis to vyšperkoval krásne, kam se hrabe Octavia 😊))) Tady je fakticky * 😊)))))))
No a co ten tajny spinac v motoru a odblokovana 6. rychlost 😄 to by taky zlepsilo vykon a vubec vsechno 😄 Jo pozor, jeste musis co nejcasteji menit olej, jinak ti to vybec nepojede! Zato s tim novym olejem, to teprve bude zradlo!
A ještě musíš jezdit bez zapnutých světel, ztlumeným jasem přístrojové desky, adt. (to abys náhodou neztratil ani jediný watt ze tvých 89 kW) a zároveň musíš mít rozsvícený všechny světla, aby tě všichni viděli, jinak je ti ten tuning tvý babky na ... 😃 Jo a ještě si musíš koupit v cizině barumkový Véčka se závodním plynem, ty 225/65 vyhoď.
Diamant
Včera som si požičal babkinu Octaviu Combi 1,4. Má síce nabehaných cca 158.000 km ale má kompletný tuning a ma motorovej brzde mi namerali 89 kW. Nechal som ju prezuť na letné pneu 225/65. Dal som na ňu mračítka, antistatický pásik s blesom a odrazkou, tri zadné krídla, 17 samolepiek čierne sklá a kožušinku na anténu a na prístrojovú dosku. To by ste videli, ako to teraz chodí. Už som predbehol jeden Oltcit, dva Trabanty a jedno BMW 750. Ale to len tak mimochodom práve odbočovalo. Akurát musím tankovať 98 oktánový benzín a na jednu plnú nádrž prilievam 1,25 l denaturovaného liehu a 0,2 l nafty. Ale sedí to ako prilepené a vôbec sa to nenakláňa. Tak a máte to. A teraz môžete len ticho závidieť. A vaše Felicie, Octavie a Fabie si strčte viete kam (do garáže 😄. Aj tak vás všetkých predbehnem. Už som ukradol v banke pero so špirálou a prilepil som si ho na prístrojovú dosku. Teraz si môžem za každé predbehnuté auto robiť na strop čiarku. Ešte že mám Combi...
jasně, všechno co má tvoje octávka je prostě nejlepší. já jsem si prostě přiznal, že 1.6/55 lenochod, který sem si vůbec neměl kupovat a přístrojovka byla hezká do tý doby než mi desátej člověk řek jak je hnusná...
to RS😱 jo, mam vzadu na prednich sedadlech vybrani i s odkladacimi kapsami. Taky Construct je tam zapusten zprava z boku - na starsim byl shora na stredovym tunelu. A mam mensi pravy zrcatko 😒(( ale to je stejny i pro ostatni vybavy od MR 2000. Sedadla ale (a myslim, ze muzu mluvit o zasvecenych informacich, protoze jsem pred nakupem auta obchazel ty prodejny 2 roky!) byla s vybranim pro vsechny modely (tedy LX, GLX i SLX) jiz od MR 1999.

Jedine, co nevim - zda u LX je po sklopeni zadnich sedacek (u LX jsou nedelena sedadla!) vznikla plocha _NAPROSTO_ rovna (protoze Skoda inzeruje u LX "luzkovou upravu", ale u me GLX je tam "schudek" mezi sedadly a "kufrem").
a máš u GLX odkládací kapsy ve vybrání předních sedadel? Pokud vím tak LX ani GLX modelového roku 1999-2000 toto vybrání neměly. Ty sedadla byla stejně jako u mé LX 1999 (ne materiálově). S odkladacími kapsami byly vybaveny nejprve Combi a posléze SLX m.r.1999. To že začali pro m.r. 2000 dávat přístrojovku SLX je jen a jen dobře, protože je hezčí. (Na tu moji starou jsem si dal karbonové obložení a tak nějak jsem si zvyk)

To Octavie....no comment!
OCTAVIE, to je divný, já jsem Véčka Bravury - 205/60 R 15 normálně koupil před čtyřmi lety v obchodě Barum..., čtyři kusy a bylo to na Calibru (no to jsem si dal... 😃) - ale do deště to bylo dobrý a za 2100,-, no nekupte to).
Když byl autosalon v BRně tak jsem schválně zkoušel nový druh sedaček s vykrojením a protože měřím 192, a vepředu jsem si to nastavil na sebe a šel sednout do zadu tak Vám řeknu nic moc možná ten 1-2cm jsou dobré jen pro střední osoby u vyšších je to nastejno. A ta nová přístrojová deska je "škaredá jak tank" je moc tmavá a spodek zas příliš světlý vůbec to nejde k sobě!! Nejlepší kombinace byla verze GLX světlá a tím pádem bylo vše v barvě všechny plasty. Slx ji mělo už tmavšší a ta už není tak pěkná. Lx zas nesedí barvasedadel. ´´´=== GLX do roku 99 pěkná.

Jinak naše pneu BRAVURA kategorie V (240) se vůbec u nás neprodává a ani nevyrábí, je jen speciálně na objednávku a dováží se ze zahraničí,můžete se podívat na kompletní nabídku v Auto moto sport.
Jo, RSD, tak to uz prave neplati, proto jsem se tak divil 😄

Sam mam MR 2000 GLX TDI/66kW a predni sedacky jsou vybrany stejne jak v LX, tak v GLX i SLX (plati i pro MR 1999). Jinak od MR 1999 je v SLX "hezci" pristrojovka, pro MR 2000 je tatez i v GLX (pro LX je stale "stara" siroka, ale se stejnou barvou jako u GLX a SLX).

Sedadla pro SLX se lisi pouze tim, ze maji bederni vyztuhu u ridice (potahova latka je jina pro LX, pro GLX i pro SLX, ale to je jen latka, ne sedadla). Ja mam 168cm (zena taky 168cm a dite ted odhadem 75cm 😃, a za mnou si sedne i manik 198cm, takze ja s Octavii nemam problem s mistem ...
Od modelového roku 1999 má Octavia v provedení SLX velmi markantní vybrání zadní stěny předních sedaček oproti GLX a LX , které je zatím nemají. Jinak použité materiály v jednotlivých provedeních se také liší.... Mám provedení pouze LX, měřím 184cm, a člověk se 170cm si za mne sedne úplně normálně. Netvrdím, že je vzadu místo pro dvoumetráky, ale když vezmu v úvahu procentuelní poměr jízdy sám, jízdy ve dvou a jízdy více jak ve dvou (nepočítaje děti) tak u mne poslední varianta připadá tak z 1%.
rozdíl ceny mezi kotoučem ti tu asi nepovím, ale vem si hlavně cenu třmenů, brzdových destiček , a navíc jsou kotouče vyráběny z teplotně odolnějších materiálů než bubny. Rozddíl ceny tam rozhodně bude, i když si myslím, že v případě Škody je to spíš koncernová strategie, řadit vozy stejné třídy se zn. VW do popředí, a tak např. Golf IV má již kotouče v nejlevnějším modelu standartně.
prosim te, jaky je rozdil v sedadlech LX, GLX oproti SLX ? Myslel jsem (a stale si myslim), ze sedadla vzadu jsou porad stejna - vybrani na zadni strane prednich taky - takze by melo byt misto ve vsech Octaviich stejneho modeloveho roku stejne, ne ?
No Oltcit '89, 1.1l 41kW ma taky kotouce vzadu. Ale nema posilovac 😊
S tim mistem na zadnich sedadlech s Vami souhlasim,opravdu ho tam neni mnoh👋srovnam-li se Scorpiem,ktere jsem mel doposud/.Vetsinou vsak jezdim sam,tak mi moc nevadi.Pri predvadeckach me vsak doslova nadchl ten Tdi motor,ktery bych bez nadsazky mohl prirovnat k tomu 3litru ze Scorpia.

Jen mi trochu vadi,ze vyrazny nastup vykonu zacina az tak kolem 2000 ot./min.Dal jsem vsak uz byl prekvapen oslnivou dynamikou.To bych teda rad vedel co musi delat ten turbo benzin!?Podvozek je VYRAZNE lepsi nez ve Scorpiu a brzdy jsou tak na shodne urovni.No a spotreba-Scorpio 13-14l naturalu na 100 a u Octavky,ale to snad vsichni vite.Co ma ford Scorpio vyrazne lepsi,jsou pouzite materialy a krasny design interieru.Vim ze srovnavam nesrovnatelne,ale s tim fordem jsem jezdil poslednich 5 let neustale,tak to posuzuju podle nej.Jinak Focus byl zhavym kandidatem hlavne pro svuj skvely podvozek/vzadu s petiprvkovym zavesem/,ktery ho stavi ve sve tride vedle Hondy.Na predvadecce jsem mel moznost otestovat a mohu konstatovat,ze lepsi je snad jen Novy Accord.Bohuzel Ford dokazal,ze moc neumi delat diesely a navic je tam jedina volba v diselech 66Kw/je to prvni Forduv Tdi-takze urcite jeste nejsou vychytane mouchy/.Kdyby do Focusu montovali ten VW Tdi,tak se nerozhoduju ani na vterinu.Nissan Primera a jeho Multilink je jiste kvalitni vuz,ale kvuli designu a vysoke cene nahr.dilu jsem ho mezi sve kandidaty vubec nezaradil.Myslim,ze uz je to moc dlouhe,takze priste se rozepisu o ostatnich autech,ktera jsem zvazoval.Kamil
Napsat,ze po 10000 km ridim jak buh a nemam se co ucit,by melo byt trestne.Omlouva ,ale jen trochu,jen mlady vek.Ostatne,pomnicky podel cest nam uz moc neprozradi,kolik kdo z nich mel najeto.Ale vzdy slo o selhani,sve nebo stroje.I po 800 000 km,bych si netroufl rici takovou hovadnost.A to si samozrejme myslim,ze neridim spatne-asi jako kazdy normalni chlap.

A srovnani s ridici kamionu?Ti nasi nejlepsi,jedouci Dakar,maji najeto jen na zkusebnim polygonu Tatry vice nez trojnasobek.A jet chvili za nasim nejlepsim v jeho Nissanu(DIM bude vedet) je skola jizdy.Zadna sprostarna,rychle a s prehledem.Takze s temi odsudky pozor.

Jinak plati vse,co uz tady ostatni napsali.
Jezis to nevim, proste jsem koupil Fiata s kotouci na vsech napravach a ani ve snu me nenapadlo, ze jina auta ne starsi nez 10 let nemaji kotouce. Ja mel Skodu 105 L z 1977 a ta mela vpredu kotouce a vzadu bubny, u cizich aut nevim nikdy jsem se o to nezajimal, ale proste me prekvaopilo, ze auto nizsi stredni stridy soucasen vyrabene nema vzadu kotouce. Fiat Brava ma vzadu bubny? Pokud ano tak uz mlcim.

Ale kolik to teda stoji ten kotouc proti bubnu, ze se to vyplati to tam nedavat?
..no walthere, nechceš mi tady namluvit, že všechny fiaty řady Brav👋Brava(stejná kat. jako Octavia) mají kotouče i vzadu?!
. . . jeste kdybych cetl co pisu, Laguna je na muj vkus meka.
-> Kamil*. Zajima me tva zkusenost az to dostanes. Nedavno jsem resil podobnou situaci: Octavia do 600, Nissan Primera 1.8 nebo Laguna. U mne vyhrala Primera. Laguna to prohrala na cene nahradnich dilu a na muj vkus je dost tvrda a Octavia na prostoru na zadnich sedadlech - potrebuji vozit babiky. O Focusu jsem take uvazoval, ale protoze nemam rad combi, objem zavazadloveho prostoru pro rodine jezdeni jej diskvalifikoval. Ta Primera neni nejake delo, ale co se podvozku tyka, unika zminene konkurenci s prehledem. Navic ma v zaklade vsechno, co je jinde za priplatek (4xairbag, autoklima, mlhovky, komplet elektrika). Octavii si uziju sluzebni az dojezdi Vectra, pak se podelim o zkusenosti s GLXi.
Boze kolik ten kotouc stoji, ze tam museji davat buben? Ja mam na Fiatu z 92 vsude kotouce.
SLX má místa na zadních sedadlech dost, protože má jiná sedadla oproti GLX a LX. Bubny mají jen 1,4 1,6, 1,9 TDI 66kW a 1,9 SDI. Kotouče mají některé 1,6 74kW, 1,8 20V, 1.8 turbo 20V, 1,9 TDI 81kW a 2.0 86kW. Rozdíl mezi kotoučovými brzdami a bubnovými na zadní nápravě je víc než dost patrný.
ty pomalé mají bubny, ty rychlé kotouče se kterými octávia brzdí jako vzteklá. můj názor na tdi - další rakovinotvorný element.
Zalezi na co ji budes pouzivat. Na zadnich sedadlech moc mista neni - tedy skoro zadny. Ale to bude vadit leda tchyni.

Je to pravda, ze Octavie maji vzadu bubny?
Zdravim vsechny motoristy,

vcera jsem si po dlouhem zvazovani a dukladnem vyberu konecne objednal nove auto.Bude to Octavia 1,9 Tdi 81KW,model SLX v cerne metalize.Puvodne jsem se rozhodoval jeste mezi Focusem/to byl vazny kandidat/,Lagunou a Golfem.Octavka mi vysla jako nejlepsi pomer cena/vykon/uzitna hodnota.

Pevne doufam,ze jsem se rozhodl spravne.

Prosim napiste mi Vase zkusennosti s timto typem.Jak nejlepe zajizdet,na co si dat pozor atd...Predem dekuji za pratelske rady.

Kamil
Dal jsem si na auto distanční podložky, které jsou na každé poloose 2,5 cm. Auto tím získalo skvělé vlastnosti do zatáček, a dokonce zmizel efekt podhuštěných gum, na který je Octavia náchylná (t.j. pískot podhuštěné gumy v zatáčce již při menší nájezdové rychlosti) Bojím se ale, že tím odejdou brzy ložiska...nemáte s podložkami někdo dlouodobější zkušenosti?
mám nakrouceno s Octavií 75.000 km , když jsem to měl na Vectře , tak už jsem se po novém podvozku poohlížel, ale s Octavií na to nejmíň ještě 40.000 km nepomyslím (můj odhad) Je sice pravda, že už auto není tak pevné v krutu, jako bylo nové, ale stále je to super. Mám pár známých, kteří mají najeto již přes 100.000, a podvozek pořád drží, a zatím jsem slyšel výtku na podvozek - jen tady. Vysvětli teda, kde jsi tuto informaci získal, a trochu ji zkus upřesnit.
Diamant
Zaujímalo by ma, ako môže odísť podvozok? Maximálne nejaký diel, nie? Chcel by som vedieť čo presne?
zaslechl jsem, že nejen že se ze škodevek po několika desítkách tisíc kilometrů odchází vše a tává se z ní popelnice, ale prej u Oct. docela odcází podvozek, ten se prej co do výdrže nějak nepoved.
Zkusenosti se sbiraji porad, ty chytraku. Ja mam najeto neco kolem 60 000, ale porad si myslim, ze nejsem buh. Stale sbiram zkusenosti a sbirat budu.
Zdravim vsechny! Komentovat Octavianovy kilometry asi fakt nema cenu. Skutecne dobry ridic o sobe nikdy neprohlasi, ze je dobry, natoz vyborny. Ale zda se, ze jste drobek odskocili od puvodniho tematu v rubrice. Po necelych dvou mesicich a 8tkm s mou novou TDI 81kW mam zhruba tyto dojmy😒br />
Motor super, spotreba skvela, vynikajici brzdy, razeni presny (a bez selestu). Nekolik mensich problemu jsem vsak mel. Auto trochu tahlo doprava, do 100km/h neznatelne, ale na dalnici to bylo trochu znat. Byla rozhozena sbihaviost, v servisu na optice namerili na LP kole -1.5mm a na PP -4mm ! coz je v obou pripadech mimo toleranci, laicky si myslim, ze se kola spis rozbihaly nez sbihaly. Stalo me to 1000kc (do servisu jsem jel az po mesici, protoze jsem driv nemel cas a nevim, jestli se na to da uplatnit zaruka nebo ne). Dalsi problem byl, ze asi kazde pate zamceni auta dalkovym ovladacem nefungovalo, jen klicem ale neblikala kontrolka. Stacilo ale zapnout a vypnout zapalovani a pak se to zamklo bez problemu. Asi po tydnu se to ale samo spravilo a uz mesic je to OK, nevynechalo ani jednou.... Dalsi vec, asi po mesici provozu se mi utrh ten plast po motorem. Sam od sebe, po 250km na nemecky dalnici. Na auto jsem dost opatrnej, o zadnej obrubnik jsem nevzal.. nicmene do***l jsem s tim az domu, v servisu to prisroubovali poradne, v ramci zaruky zdarma, vymenovat se to nemuselo, je to jen drobek obrouseny, ale jinak neposkozeny. Posledni moji vyhradou je lehce pulzujici spojkovej pedal, viz muj prispevek v rubrice "konstrukcni vady". Nicmene jsem s jizdnimi vlastnostmi auta nadmiru spokojen, mohu srovnavat se starou Primerou 2.0i a BMW 316i a za ty penize je oktavka fakt dost dobra. Je to ale muj prvni diesel ve kterym jsem kdy sedel, takze nemohu srovnavat pruznost TDI s normalnim D, nebo TD. To je zhruba vse, doufam, ze jsem vas mym dlouhym prispevkem k tematu moc neotravil, pokud ma nekdo blizsi informace ke geometrii naprav a jednotlivych parametru, rad se neco dozvim. Diky moc a diskusi zdar !
Skutecne, vzdycky kdyz se citim nejhur tak jdu sem a hnedka se mne zvedne nalada 😊. Akorat jsem chtel napsat, ze z vlastni zkusenosti musim nesouhlasit s tim, ze kdyz nekdo najede par tisic v Oktavce 55kw je hnedka lepsi nez ten ktery ma stotisic v nejakem krapu. Naucit se jezdit se da nejlip v poradnem delu, kde koneckoncu nic jineho nezbyva, nebo v slabem aute se spatnym podvozkem. Kdyz vidim lidi, kteri nikdy nic takoveho nepoznali a vidim, co si k autu dovoli a to auto jim to odpousti, tak mi hnedka stoupne sebevedomi (trenoval jsem na te druhe skupine 😊
tady je to celkem sranda, ale představa, že mu taťka půjčí auto a ON vyjede ven mezi normální lidi - ........ ach jo.
OCTAVIE: ...já třeba jezdím mnohem líp jak řidič který má i 100 000km...

Já vím že jsem vynikající řidič i když těch kilometrů zas tak moc nemám...

Umím předvídat a mnoho...

teda ty seš třída..., tebe bych chtěl mít doma. K tomu všemu mám jen málo připomínek😒br />

a) samochvála smrdí

b) je smutné, že si myslíš, že už teď jsi mistr světa amoleta, o to tvrdší budou pozdější následky

c) tomuhle "," se říká čárka, která odděluje od sebe věty, jednu větu většinou poznáš, že je tam takové to slovo, co znamená nějakou činnost (sloveso)

d) Kolik kilometrů že jsi to najedl?

e) Pokud stejným způsobem mluvíš, jako i píšeš, musí to být opravdu legrace, s tebou komunikovat...
Diamante, samozřejmě že při konstantním točivém momentu stoupá s otáčkami výkon.....je to normální součin.
Diamant
To Octavie: Keď na tú krivku klikneš, tak sa zväčší. Ale na to treba vysokú školu, aby si na to prišiel.

To petous: ja viem, že reálne sú grafy omnoho kostrbatejšie a líšia sa kus od kusu. Tieto hodnoty sú od výrobcu. Teda asi nejaký stred alebo čo. Ale podľa tvojho fyzikálneho hľadiska by potom nemohli byť správne ani krivky 1,8T u ktorého je pri konštantnom toč. momente stále rastúci výkon. A taktiež všetky dieselové motory by nemali existovať, lebo výkon rastie a moment dokonca klesá. Skús nám napísať reálny vzťah medzi výkonom a točivým momentom...
to zoom: ZLATA SLOVA, DO MRAMORU TESAT!!!

to OCTAVIE: z toho, cos napsal, je jasne, ze: bud vubec nemas ridicak a jen si hrajes na pirata silnic, anebo jsi vemeno, jakymu neni rovno. V tom druhym pripade doufam, ze az to nekdy nekam nasijes, neublizis nikomu jinymu, jenom sam sobe (a i to pokud mozno co nejmin).
. . . i v 60 se da krasne zabit. Uznavam ale, ze ve 160 to mene boli. Je dobre rozlisovat mezi zkusenosti a jizdnim stylem. Ta zkusenost je o tom, ze za zatackou, kterou hvizdnes 120 ale nevidis do ni, jede nahodou mix Tatra, co nezna bratra. A ta zkusenost ti rika, ze tam muze byt. Pak potes panbuh BRAVURY i se zavodnim plynem.
No OCTAVIE, pokud zapojis mozek, prijdes na to sam. Je to hezka stranka, ale pro 1.9TDI/66kW nemohou byt tabulky spravne (taky cejchovani grafu je na p...).

Porovnej sam 1.9TDI/66kW a 1.9TDI/81kW - spisckove hodnoty toc. momentu jsou 210Nm/235Nm, pritom dle CIMBU by melo mit 1.9TDI/66kW pri 1500 ot. 51Nm, ale 1.9TDI/81kW 185Nm !? Trosku divny, ne, kdyz pri 2000 otackach maji oba motory max.

A i pokles je radikalne odlisny - pri 3500 ma slabsi TDI mit 128Nm, silnejsi 180Nm, pri 4000 pak 106Nm/152Nm !? Pro _VELMI_ podobne motory (konstrukcne) s jedinym podstatnym rozdilem v systemu turba (ktere ma tak vliv na vykon, vyrazne mene ale na prubeh toc. momentu) je to podivne, coz ? Se "stejnym" turbem jako slabsi TDI je i 1.8T, a tam je pokles toc. momentu s otackami vyrazne nizsi (obdobne jako u silnejsiho TDI). Takze ja jsem ke spravnosti uvedenych udaju pro 1.9TDI/66kW velmi skepticky. Navic, kdyz s tim autem jezdim, tak myslim poznam udajny rozdil 160Nm pri 1500/2000 otackach - ten tam proste a jednoduse neni.... subjektivne mohu jedine potvrdit priblizny prubeh toc. momentu jako je uvaden u TDI silnejsiho provedeni.

Omlouvam se, ze jsem se tak rozkecal, ale hutneji jsem se nemohl nevyjadrit.
Nevím proč hodnotíte zkušenost já třeba jezdím mnohem líp jak řidič který má i 100 000km on to má najeto ve 120 či vazu nebo trabantu a to pak dnes v takovém provozu kde se už dávno nejezdí 130 mám mnohem víc zkušeností. Já vím že jsem vynikající řidič i když těch kilometrů zas tak moc nemám ale jak bych mohl mít že najed 50 000 mezi tím není žádný rozdíl. Umím předvídat a mnoho ... A třeba i řidič kamionu co má 500 000 tisíc v KAMIONu pak přesedne na osobní a je z toho roztřepený najednou už nejede do kopce 60 musí taky předjíždět jinak by si linul jak šnek. atd.. a mnoho jiného. Co mi dají další desetitisíce kilometrů nic víc jak seberou peníze za benzín , zkušenosti se sbírají v prvních 10 000km
Tak nevím ale díval jsem se ale jsou to jenom malé prťounkaté grafy které vůbec nic neříkají možná s lupou. Já jsem své informace hledal u autorizované TUNING společnosti jen pro vozy ŠKODA takže je to vše graficky ale FIJA hlavně tabulkově !!!!! Takže se tam podívej [odkaz] a pak mi dej vědět 1.6 má od 3500 otáček pořád vyšší toč. moment!!! Myslím že tyto stránky jsou mnohem přehlednější a hlavně naučné pro motory od MB Kdo si chce najít pro svůj motor graf tak tam najde i spolu s tuningem.
petous
No nevim. Zdají se mi ty grafy nějaké cinknuté. Obzvlášť třeba graf srovnávající motory 13MPi 40 a 50kW má momentové charakteristiky posunuté vzájemně od sebe cca o 10% v celém průběhu, ale to mu vůbec nebrání, aby se výkonové křivky protínaly. To je trochu proti přírodě nebo ne ? Zdá se mi, že jsou to křivky podle křivítka nebo z magazínu. Ty z motorové brzdy vypadají většinou jinak.
Koukal ses na ty grafy na uvedenem URL ? Jestli jo, ocekavam, ze uznas svou pomatenost a omluvis se ...
Diamant
Skutočné údaje o výkone a točivom momente neovládam. Ale oficiálne hodnoty nájdete pomerne pekne spracované pre väčšinu motorov na stránke [odkaz]
Nad 3500 " to tlačí do sedadla " ?? Tak to bys to, hochu, v pořádném autě , do toho sedadla už dávno pustil při 2 750 ot/min 😃.... amožná už při 2 638 ot/min. Mimochodem, už jsi odblokoval tu šestou rychlost ??
muzes mi, prosim, poslat grafy, ze kterych jsi vychazel pri zjistovani hodnot do te sve tabulky ? Jestli je mas k dispozici (a nejsou to jen zbozna prani, abys sis dokazal, ze ma tvuj tatik to NEJ auto), posli je na fija@mycampus.com

Ma-li nekdo jiny k dispozici prubehy vykonu a toc. momentu motoru 1.6/55kW a 1.9TDI/66kW, at napise, kdo ma pravdu - ja nebo OCTAVIE ? Diky.
No, každopádně to vypadá, že to ten člověk myslí smrtelně vážně, BTW, mne to ani tak netočí, spíš žasnu, jak někdo dokáže vůbec takhle přemejšlet.

BTW2 on i ten styl a pravopis o něčem svědčí...
Jak můžeš OCTAVIE jezdit v autě sám, když někdo dospělej musí řídit?
OCTAVIE, nanapadlo te, ze tvuj kamarad mel o trochu vic rozumu? Auto je technicky system jako kazdy jiny a nedela mu moc dobre, ani jeho pasazerum honit jej kolem maxima toho co muze. Pokud pojedes na 70 - 80% maxima, tak u normalniho vozu stredni tridy to je take 160, ale brzdy a podvozek budou (za predpokladu, ze neni problem mezi sedadlem a volantem) stihat. Jiz se svou OCTAVII muzes poznat rozdil ve 140 proti Favoritu - pokud jsi v necem jinem jel.
Cokesi, zbytecne se zesmesnujes. Octavie si z tebe dela srandu a ty se nechas uz po sty vytocit. Asi si taky udelam nejaky pekny login a budu tady vykladat koho jsem predjel kdyz ten druhy tankoval 😄
No jasně, už jsi nás všechny přesvědčil, TDI je slabá *** a 1.6 55kW, nejlepší vytočený na 5500, to je dělo..., nechceš toho už nechat?

Kolik máš sakra najeto, že děláš takovýhle soudy?

Jel jsi vůbec někdy v něčem jiným, než je tátova Oktávie? To až si koupíte něco jinýho, silnějšího , rázem to taky bude "the best"?

Teda já mám najeto s vlastníma autama něco kolem 400 000 (za sedm let ježdění), ale takovýhle soudy bych si nikdy neriskl...
Včera jsem se vrátil z trasy dlouhé 280 km z toho přibližně 30 procent po dálnici těsně před Brnem až asi 100 km na Prahu. Až na občasný déšť hlavně za Brnem bylo vše parádní. motor klidně vytočí 178 těsnš před 180 na rovince a ze stoupání není probléb 180 a více ale byla moc zacpaná dálnice takže se to moc rychle jed nedalo. Na zpátek jsem jel s kombi Octavie 1.9 TDi byli tam 3 osoby já jsem byl sám a v dynamice to bylo dost poznat Tdi jel o kus hůř jenom mě to přesvědčilo o tom že Tdi je velmi VELMI slabý motor.Ale je osvědčený spolehlivý úsporný až na tu jeho dynamiku!!! Ovšem kdybych měl zátěž tak bych neměl šanci ale 1.6 prázdná jezdí Velmi DOBŘE. Jen má VELKÉ mínus nesnáší zátěž už při třech osobách jede o hodně pomaleji.""ale proto taky jezdím sám """
Takže ve prospěch jasně vyplívá že TDi nemá ani náhodou šanci když se motor 1.6 točí až k omezovači nebo spíše lépe řečeno jen k 5500 otáčkám "těch 100 otáček raději vynechat nezdrží se aspoň tím že se mu vpne plyn" a tím má lepší dynamiku až po 3 rychlostní stupeň Ono totiž 1.6 má od 3500 otáček skoro stejný výkon ale hlavně má větší točivý moment v dalších otáčkách jeho rozdíl toč. momentu se jenom zvětšuje. TDi má výhodu jen v kopcích kdy z nižších otáček ho lépe táhne jeho vysoký toč moment kdežto u 1.6 se musí čekat na překročení 3500 otáček kde začíná tlačit do sedadel.
Motor 1.6 55kw má tyto vlastnosti od 1500-5500 otáček 1500)15kw111Nm) 2000)26kw127Nm) 2500)32kw130Nm) 3000)41kw132) 3600)49kw135) 4000)52kw124) 4500)55kw116Nm 5000)54kw103) 5500)53kw93Nm ---------MOTOR 1.9 TDi má tyto vlastnosti od 1500-4500 otáček 1500)24kw51Nm 2000)49kw210nM) 2500)54kw172 3000)59kw149Nm 3500)63kw128Nm 4000)66kw106 4500)58kw100Nm.
byli jste taky někdy někdo na měření výkonu svého miláčka? já jo a můžu říct, že skutečnost se může od grafu v časáku dost lišit. a na závěr. potkal jsem se svojí 1.8T trabanta a můžu říct, že ten jeho motor nic moc. na rovince jsem ho dostal už po 2 km. jediný co jsem mu záviděl bylo víc místa v kabině, ale kufr měl určitě menší!!! 😃)
Jo. Jediný, co je na tý Oktávii vzádu na tý fotce větší, je kufr.

Nezapomeň, že to 325 tédéeso má rozvor o 20 cm větší než Oktávie. BTW už bych tě chtěl vidět, jak bys' nacpal do Oktávie to monstrum, co má to bávo pod kapotou...
Jo a jeste k tomu udajne vyssimu toc. momentu 1.6 - porovnaval jsi zrejme graf toc. momentu 1.9SDI a 1.6/55kW. Tam by to zhruba odpovidalo tomu, cos napsal. Pro TDI/66kW plati to, co jsem yvedl ja.
No OCTAVIE, to je mozne proto, ze nema cenu rozlisovat 54.8 kW a 54.7 kW, takze jsem volil problizne hodnoty. Na desetinkach opravdu nezalezi, takovy rozdil nepoznas....
Maximální otáčky jsou pro 1.6 u naší nastupuje při 5600!!!!!! a na ty informace o výkonu a td si zjistím stoprocentně zítra
Fija podívej se na mé údaje a uvidíž ten rozdíl úplně jinak a to že ve vyšších otáčkách má 1.6 mnohem větší točák Máš špatné informace!!!!!!!!

jak může mít octavie při 4500 55kw když má až při 4600 a jak může mít při 5000 taky 55kw prostě v tom nemáš pořádek.
Kdo chce kam, pomozme mu tam. Kdyz jsi mel za sebou prvni 10.000 jake jsi mel dojmy? Prvnich 150.000 jsem najezdil na Favoritech / Formanech a bylo to pro mne svetove auto . . . az do chvile nez jsem si sedl do auta. Take jsem byl okouzlen "raketovou akceleraci" motoru 1.3, tehda jeste s karburatorem. Dnes se do toho bojim sednout. Jinak me moc bavi panove na dalnici, co se kolem proriti ve F nebo Octavii 55KW dolu kopcem, ale jen co zacne silnice trochu stoupat, dochazi jim dech. Kdo s TDI ani s D nejel, nevi o cem mluvi.
pokusny prispevek s 😒br />
OCTAVIE: aby bylo jasno, tak je potreba rici, ze max. otacky pro 1.9TDI jsou cca 4600/min, pro 1.6/55kW asi 5300/min. A ted ke skutecnym hodnotam (dle grafu DIAMANTa): prvni hodnota plati vzdy pro 1.6/55kW, druha pro 1.9TDI/66kW;

3500/min -> 48 kW/ 135 Nm - 60 kW/ 170 Nm
4000/min -> 52.5 kW/ 129 Nm - 64 kW/152 Nm
4500/min -> 55 kW / 115 Nm - 65 kW/ 128 Nm
5000/min -> 55 kW / 102 Nm - neuvedeno

tedy i v oblasti max. vykonu a toc. momentu 1.6/55kW je na tom TDI stale lepe. Ale porovnejme jeste oblast max. toc. momentu 1.9TDI:

1500/min -> 20 kW/ 117 Nm - 25 kW/ 186 Nm
2000/min -> 28.5 kW/ 125 Nm - 40 kW/ 210 Nm
2500/min -> 37 kW/ 130 Nm - 47.5 kW/ 201 Nm
takze dynamicke vlastnosti ma v grafech lepsi 1.9TDI - o skutecnosti te ale stejne nikdy neprasvedcime (vis vubec, co jsou to ty tve "nM" ? - to neznamena "ne MAMO" ale Newton metry, psano tedy Nm! obdobne "kw" neni "kiwi" ale "kilo Watty" - jmena piseme s velkym pismenem na zacatku, ucili nas to jiz ve DRUHE tride.... GRRRR proc se necham vzdycky tak rychle vytocit ?!).
OCTAVIE: aby bylo jasno, tak je potreba rici, ze max. otacky pro 1.9TDI jsou cca 4600/min, pro 1.6/55kW asi 5300/min.

A ted ke skutecnym hodnotam (dle grafu DIAMANTa)😒br />
prvni hodnota plati vzdy pro 1.6/55kW, druha pro 1.9TDI/66kW;

3500/min -> 48 kW/ 135 Nm - 60 kW/ 170 Nm

4000/min -> 52.5 kW/ 129 Nm - 64 kW/152 Nm

4500/min -> 55 kW / 115 Nm - 65 kW/ 128 Nm

5000/min -> 55 kW / 102 Nm - neuvedeno

tedy i v oblasti max. vykonu a toc. momentu 1.6/55kW je na tom TDI stale lepe. Ale porovnejme jeste oblast max. toc. momentu 1.9TDI😒br />
1500/min -> 20 kW/ 117 Nm - 25 kW/ 186 Nm

2000/min -> 28.5 kW/ 125 Nm - 40 kW/ 210 Nm

2500/min -> 37 kW/ 130 Nm - 47.5 kW/ 201 Nm

takze dynamicke vlastnosti ma v grafech lepsi 1.9TDI - o skutecnosti te ale stejne nikdy neprasvedcime (vis vubec, co jsou to ty tve "nM" ? - to neznamena "ne MAMO" ale Newton metry, psano tedy Nm! obdobne "kw" neni "kiwi" ale "kilo Watty" - jmena piseme s velkym pismenem na zacatku, ucili nas to jiz ve DRUHE tride.... GRRRR proc se necham vzdycky tak rychle vytocit ?!).
¨COKES to je tvoje auto ???? No když jsme u těch fotek jak se oteplý tak ho vyšperkuju a vyblejsknu tak to 3 týdnů dám fotku na net musím se podívat jestli nemáme nějakou i z minulého roku. Když se dívám na tu fotku no řeknu Vám že ta Octavie vzadu vypadá jako mnohem větší auto až na tu barvu, Už se těším jak dám naše auto na net abyste viděli jak vypadá.
Konečně je auto ve 100 procentní kondici. Pneumatiky jsou zajeté "mají už 1200km za sebou" Zatím jsem sice nebyl na delší trase víc jak 30km Ale zítra to vypadá slibně. Díval jsem se také pořádně na grafy mezi 1.6 a 1.9 TDi v (kulatých je to 1.6)A jen tak mimochodem při 3500/ (49kw135nM.) /63kw128nM/

4000(52kw124nM)/66kw106nM/ 4500(55kw116nM) /58kw100nM/ Jak se oteplilo tak se dá jezdit už i za 5,9 l/100km což je slušné. Dynamika parádní co přímo pekelná. Jak jsem říkal 1,2,3 už tu kdosi říkal že jsou u těchto motorů dobré . čtyřka je slabá ale !! Jel jsem sní 160 minulý týden po přeřazení z 5 , sice to mělo dynamiku muchy ale aspoň vím že tento motor není na 4 stupeň vůbec vyladěný ono totiž 4 je tak dobrá maximálně do 140 pak 5. Závodní plyn je opravdu bomba všem doporučuji jednak jsem viděl že má i 10 se***vou reklamu na PRIMĚ v dny kdy se jezdí MOTORSHOW a AUTOSALON jmenuje se RESCUE nebo tak nějak. Pneumatiky BRAVURY za cenu 1kusu 3400kč i s plynem geometrií a montáží paráda.Jejich přilnavost je velmi dobrá ještě ani při prudkém brždění nenastoupilo ABS naco dávat tolik peněz za nějaké MICHELINY vždyť tyto jsou na naše cesty jak dělané. Jinak doufám že nás všechny OCTAVISTY vizve MB k předělání zámků je u toho dost rozruch. Včera jsem tankoval AGIP Zlín cena naturalu je 26,60kč
Jasně... teď's na to kápnul. Teď's mně odhalil. Jinak imitace zn. OCTAVIA je fakt drsná, sám jsem si toho ani nevšim'...
OCTAVIE - kouknul ses nekdy na otcovo auta zezadu ?

Tak jsi tam musel videt "OCTAVIA" a pod tim "GLX".

Divny, ze v zachvatu kubismu uz ani nepoznas pismenka...
"OCTAVIA je druhy ID Cokese, Wolffa nebo Magice a dela si z vas * a vy mu na to skáčete.." tenhle úryvek je vyjmut z rubriky kdekoliv kdykiliv hlavně přes 200. A i já už na tom začnupracovat takže bych měl brzy zjistit toho kdo má stejné ID a + další věci existují jak na to přijít.
OCTAVIA NEVÍM KDO JSI ZAČ ALE SI UBOŽÁK A MYSLÍM SI ŽE S TÍM SOUHLASÍ VŠICHNI KDO SI TOHO VŠIMLI. DÁT SI VLASTNĚ STEJNÉ JMÉNO OCTAVIA JE TU JEN HÁČEK JELIKOŽ JSI PODVODNÍK A OCTAVIE NEMÁ NIKDY TAKOVÝ NÁPIS VZADU. A UŽ JSEM BYL NA TEBE UPOZORNĚN V RUBRICE PŘES 200 KM. A JSEM RÁD ŽE JSEM SE DOSTAL TAK BRZO K POČÍTAČI.
Lidi, neblbněte !!! Skutečný Octávian má nick OCTAVIE !!! Ne OCTAVIA !!! A ten co si na něj hraje je , dle mého názoru, ještě ubožejší než ten pravý !!! Ten původní nás dostal všechny 😃) Tady ten falešný jen parazituje ne jeho skvělém jménu 😃)
BTW Bravury, to se ještě načekáš, než je zajedeš, řekl bych, že musíš najet ještě tak 50.000 km, pak z nich budou slicky a možná to trochu vylepší příčnou přilnavost té šílené směsi.

Jestli chceš s někým závodit do zatáček, mám pro tebe jednoduchou radu, Bravury out, cokoliv jiného rozumného in...
Ten OCTAVIÁN je fakt šilenej... Řekněte mi, prosím vás, může mít takovýhle názory a takovýhle vyjadřování někdo normální, kdo má řidičák a komu je už pravděpodobně 18?

Jinak OCTAVIÁNE, vysvětlil bych ti to tak, že ten řidič v té Audině prostě jel pohodovou, naprosto normální jízdou (včetně tech zatáček), nesnažil se závodit, ba dokonce bych i řekl, že si tě vůbec nevšímal. Zatímco ty jsi měl oči nalepené když ne na skle, tak alespoň na jeho zadku a myslel sis' kdoví jak tě ten chlapík zkouší.

Jinak takový blábol, jako že 2.5 TDI od Audi je nicmoc, to může říct snad jen řidič Octavie 1.6 55 kW s Véčkama Bravurama...

...BTW heč, já mám na autě 225tky ZRka, tudíž mi to logicky musí jet rychlejc, než tobě s Véčkama 😉...
OCTAVIE - kolik myslis, ze ten motor 2.5TDI ma vykon ? Nebudu te napinat - 150k. Takze to asi ridil nejakej pohodar (nekdo jako ja), ktery se, kdyz jsi ho predjizdel, smal tak, ze malem spadl do prikopu. Zvlast kdyz zahlid vytresteny voci nalepeny na prednim skle, krecovite sevreny ruce na volantu v poloze "za deset dve" a hvizdajici gumy BRAVURA do 240km/h na aute s maximalkou 175km/h. Kdyz te tolik bavi predjizdeni - mame tady v Brne docela velky parkoviste, na nem spousta pneumatik, ja ti tam postavim 2-3 auta na obvod okruhu, a muzes jezdit dokola a uzivat si predjizdeni - muzes si vybrat, co chces predjizdet. Treba i Patrol 2.7TDI, Fabia 1.4MPI, Octavia 1.9TDI/66kW, Berlingo 1.9D nebo 1.4i, Almera 1.4i, proste vsehochut. Je te musim upozornit, ze zadny nema gumy na vic nez 210km/h .... ale treba ti to ten zazitek nezkazi.
DNES SEM JEL PROJET MOJI OCTAVIENKU A POHONIL SE

S AUDI 4 2,5 TDI. TEDY TEN MOTOR NIC MOC.

DIVIM SE SICE ŽE MU TO LÍP SEDĚLO V ZATÁČKÁCH,

ALE TY BRAVURY ASI EŠTĚ NEJSOU ÚPLNĚ ZAJETÝ.

NA ROVINCE SEM HO ALE VZAL!!! MYSLÍM ŽE ANI TEN

1,6 16v 74kW NEMÁ NA MOU 1,6.
Nejde se přihlasit. Mněním méno.
Avengerq: Wow, ... moje rádobyauto a rádobyžihadlo: [odkaz]
-> Avengerq. Beru, Octavie je asi rozumne auto pro 1-2 lidi + naklad do kufru. Zadni rada je jen nouzova. Je to zajimave auto dilem nizsi stredni (interier, rozvor, motory) a dilem stredni tridy (celkova delka, kufr). Na doma pro rodinu jsem si ji take nekoupil. Jsem pripraven se za tento nazor tomu vozu omluvit, ridil jsem zatim jen LX a to 10 metru na zpatecku do garaze, ale co jsem v tom sedel a bavil se s kolegy, tak si myslim co jsem napsal.
OCTAVIE já Ti fandím. Stůj si za svým. Rád bych juknul na žihadla těch, co tu tak vznešeně píšou o svejch rádoby autech. Já jsem rád, že už jsem octavii po 2 letech a 30tkm prodal. Taky nikomu nebudu vnucovat že je to *. Ale něco na tom bude. Hlavně a především je to pro mně a 2 děti zoufale malé auto!!! Jo kufr to má, ale jinak hrůůůůza. Na různý pazvuky od motoru už jen vzpomínám. Podvozek dost dobrej. Jinak ničím nevybočuje. Jo a pro rejpaly jsem jí měl v max výbavě bez klima.
Po pravde receno ja bych se skoro vic bal noveho 1.6 16V, protoze ten stary (74KW) maji u VW docela odzkouseny (bratranec s nim toci A4 pres 200.000). Vzpominam si na nabeh Favoritu a nejvetsi terno tehda byli 125-ky, protoze se je konecne naucili delat. Na druhe strane se rika, ze darovanemu koni na zuby nehled a na sjezdeni za 2 roky to bude snad OK.
Tak to já bych se zase Octavie s motorem 1.6 74kw bál!!!!! Tento motor končí a bude nahrazen výkonějším rychlejším 1.6 16v jeho prodej bude ukončen k tomuto roku. Proto je neperspektivní a bylo by nelogické si ho teď kupovat.
Octavie, ak si skutočný, veľmi Ti držím palce pri spoznávaní sveta. Je predsa toľko typov áut. Privítal by som, keby Ti nejaký motoristický časopis ponúkol z času na čas nejaké to auto otestovať.
Tu reportaz jsem na ORF videl i ja. DIM opravdu nekeca.
a hlavně za volantem berlinga, protože nemá abs a snadno se vytočí 😃))
Honzo, dík za gratulaci 😃)) Ale já jsem to nijak ironicky nemyslel !!!! :- ((( Bionafta přece není opravdu nic jiného než rostlinný olej !!! A je z řepky olejky !!! A tu reportáž jsem si nevymyslel !!! Opravdu tam ten člověk lil normální rostlinný olej z flašek, ukazovali ho, jak v supermarketu nakupoval olej na salát v 5 litrových baleních a pak ho tam prostě lil na parkovišti !!!FAKT NEKECÁM !!! Tvrdil, že ho to v Rakousku vyjde levněji !!! JÁ ZA TO NEMŮŽU !! A já navíc proti TDi zas tak moc nemám 😃) Když ho má Nika.....
zoom> GLX I bych se nebál. Není to žádná formule (jako 1.6 55kW OCTAVIE 😃), ale pro bežnou jízdu stačí. Motor dobře táhne od spodu a nezalekne se ani otáček kolem 6000ot/min. Když si na to člověk zvykne (naučí se správně řadit), tak se dá jet i docela svižně (ovšem ne tak svižně jako OCTAVIE). Spotřeba je dlouhodobě kolem 8.5l/100km, ale to je dáno tím, že jezdím hlavně po Praze a rád si občas šlápnu na plyn. Mimo město se dá jet i těsně nad 5l/100km aniž bys někoho zdžoval nebo překážel (ale je to nuda). Abych nezapomněl, mám ji (GLXi) dva roky a zatím naprostá spokojenost. M.
tak panove, vsechno je jasny - OCTAVIE uz ma najeto asi 10tkm bez nehody! Takze prosim, berte ho uz vazne, neni to zadny teoretik, ale praktik praxi kovany! 😄

OCTAVIE - na tvam miste bych udaj o ujetych kilometrech tajil. Jen pro tvou informaci, takovou "porci" kilometru jsem mel ujeto jeste nez jsem mel ridicak na motorku - to je za dva roky jezdeni na malem motocyklu. Taky jsem si po ziskani ridicaku na auto myslel, ze umim jezdit (mel jsem najeto na ruznych motorkach cca 20tkm) a ted vim, ze jsem byl "mlady a neklidny", ale predevsim BLBY! Ani ted (odhaduju sve ujete kilometry na cca 150tkm) se neodvazim tvrdit, ze jsem dobry ridic. No, ted, kdyz uz vime, jak na tom jsi, tak asi mnozi jsme schopni "vzit" (ale ne pochopit) obsah tvych prispevku. Mozna by stalo za to ten obsah pred zverejnovanim davat nekomu k cenzure (i kdyz na druhou stranu, byla by skoda prijit o zabavu 😃 Mej se fajn a nekdy dojed s otcovou 1.6/55kW, abychom si mohli vysvetlit ty vlastnosti oproti TDI.
To 1: zapomel jsi ze "OCTAVIA" si pousti do pneumatik zavodni plyn. Co ted? Premalujem tachometr nebo co to udela s tim autem?
Vsadim se ze ho "OCTAVIE" nenajde.
to ano: Ten cudlik mela starsi auta. U novejsich aut je to vyreseno tak, ze na podvozku je takove specialni cidlo, ktere zjisti, jake mas obute pneumatiky, a v pripade ze mas pneu do 240 kmh se automaticky (t.j. bez mackani cudliku !!!) zvysi na 240 i maximalka. Tak, a proto ma Passat na tachecu tech 240. Ted uz to vis, mily Octaviane... 😃)))
zoom: ekonomickou ustálenou jízdu je nafta asi příjemější. Myslíš že třeba s BMW 325 tds se nedá jet i sportovně? Že by 105 kW a 280 Nm bylo málo? Červené pole otáčkoměru začíná na 6000 tisících a když akceleruješ na 1,2,3 máš co dělat dávat pozor, abys' to nepřetočil k omezovači, nárůst otáček je fakt impozantní.

BTW asi vezmu nabídku od jedné brněnské firmy - Kerscher chiptuning + větší mezichladič z Mercedesa SLK Kompressora. To by v tom byl čert, aby se z toho 170 koní nevymáčklo 😄...

BTW2 nedávno čipovali nové BMW 330d, cit.😒br />

Včera jsem poprvé chipoval novou 330d E46. S chipem 222PS a 460Nm.

Kdybych v tom potom nejel ani bych neuvěřil. To je raketa!! Na trojku to v

mírné zatáčce prohráblo až se zapnulo ASR. Úžasná síla a tah a motor není

vůbec slyšet. To bych jednou chtěl.
To jsem dělali jako malý kluci, že jsme se dívali do aut na tochometr, kolik který jede. Proč maj auta na tachometru víc km než je maximálka? Protože v každým autě jě v motoru takovej skrytej čudlík. Ten když se zapne, tak auto jede opravdu až tak rychle jak je napsáno na tachometru. Nojo, ale dá práci ho najít. Možná že budeš muset rozebrat celej motor. Ale stojí to za to.
Srovnávat TD a benzin asi přímo nelze. Pro ekonomickou ustálenou jízdu je nafta asi příjemější (jezdil jsem 140.000 s Vectrou 1.7TD, při přebírání jsem se děsil a pak jsem se naftě dlouze a pokorně omlouval). V rozmezí 2.000 - 4.500 se TD chová jake benzin 2.0 a více, nedá se ale protočit (tím myslím 140 na 3 a podobně). Jel jsem tehdá do Bratislavy stejnou generací Vectry s 1.8 8V a byl jsem proti TD sklamán - v rychlostech přes 120 na 5 netáhla a na 4 řvala a netáhla.

Sledoval jsem diskuzi o 1.6 55KW. Jezdil jsem občas s Golfem s tímto motorem (domnívám se, že to bylo podobné jako Octavie). Do 90 OK, pak radši zapomenout na předjíždění nebo mít před sebou letiště. U Octavie vs. Felicie se domnívám (bez zkušenosti), že Felda musí Octavii natřít, ale 150 bych radši jel v O než F. Felda je OK ve všem kromě nestabilního podvozku ve větších rychlostech.

V dohledné době mě čeká služební Octavie GLX I. Máte někdo nějaké zkušenosti prosím?
Zajímá mě jelikož je už 99 procentní že budeme mít starší auto Passat 1.9 TDI 81kw tak mě zajímá jeho stupně s rychlostmi na 1,2,3,4,5

A v prospektech píší že Passat má maximálku 196 je to pravda??? Na co má pak tachometr do 240km/h ??
Pořád mě štve že ještě nebyla pořádná bouřka takže jsem nemohl otestovat pneu v dešti a ani ještě nejsou pořádně usazené ještě jsou na povrchu výstupky sice se zmenšily ale ještě to chce trochu ojet než to rozjedu kick down, S Bravurama drží auto jak čert a zdá se mi že mají lepší adhenzi a asi ani nepůjdou protočit kola při prudkém rozjezdu "ale ještě jsem to nezkoušel kvůli tomu že nejsou ještě ojeté" Při velkých rychlostech 180 km paráda jsou tišší než původní Firestone firehawk fuel saver a TY BYLY TAKY KATEGORIE V 240KM TAKŽE PROČ BY ASI MB DÁVALA NA TENTO MOTOR TOTO PNEU!!!!!!! ASI VÍ CO DĚLÁ BYLY TAM UŽ Z VÝROBNY !! Ještě ani nejsou vysoké teploty takže jsem nemohl posoudit + závodního plynu ale to půjde nejřív až tak na konci dubna kdy teploty přesáhnou hodnotu 18 stupňů. A řek bych že motor zase vyždíme vice než na původních jelikož jsou moderní a mají menší valivý odpor počítam tak o 5 km určitě stoupne maximálka. ze 180 na 185 na rovince.
To boby😒br />
Tak cim teda jezdiz Audinou, pazoutem nebo ochcavkou .... ba dokonce salinou???😄
Co to je vic vytacet?Nad 1900 ot/min zabere turbo a zacina koncert.Nebo se prevazne pohybujete v otackach 1000-1900/min.No to asi ne.

S TDI se da jezdit s podrazovanim,nebo tam kopnout petku a jet.Apropo,kolik aut s Vami staci drzet krok do tahleho dalnicniho stoupani.
teď modernizovanou octávii SLX 1.9 TDI a musím říct, že bych od motoru čekal více. Totiž ta má Octávka se musí více vytáčet, pak bere turbo a je to dost slušný, ale do té doby nic moc. Ale jinak slušná.
Chci poprat radost s jizdy,vitr v penezence to nebude s dieslem nikdy,po Evrope uz dela cenovy rozdil(v korunach) i pres 10 Kc na litr.U nas chvalabohu zatim ne.(Ve Svycarech je nafta drazsi nez benzin-ale zase vzhledem k prijmum 😃.Nenechte si zkazit dojem z teto rubriky,odpoved DIMa je natolik originalni,ze se az ptam,kde na to chodi 😉.Vyborne.
Diamant
Ja som ten dokument videl tiež. Neviem, čo je na tom pravdy. Chcelo by to vyskúšať. Ja však mám benziňáka. A do Golfu si to dať netrúfnem, lebo nie je môj. Mohol by to niekto skúsiť najprv na niečom staršom. Ale inak dieselový motor bol pôvodne navrhnutý na uhoľný prach, lebo je ho v Nemecku dostatok. Ešte dobre, že vyhrala nafta. 😄
To JS: Hehehe, ty seš fakt frajer. Nemůžeš si zabránit, abys nerejp. Dám ti radu. Kdo lže, ten krade! Tak se tu nevykrucuj holobrátku. Na baby ve vinárně možná dojem děláš, lidi tě asi děsně žerou a manželka se každý večer modlí za to, že si tě vzala. Na mě ale nesekej. Nemám to rád. A tebe už dávno ne.
omlouvám se, že jsem se nějak dotkl občasného cenzora v této rubrice. jinak šlo o ironii na málo místa v octávce a jinak taky nešlo o péro ze sedačky. to mě myslim tlačilo do zadku (teda do zadečku pro ty teplejší) jen v jednom nákl. autě..... berlingo nebo tak něco.
Bionafta není nafta s živou biologickou strukturou bifidus aktiv ale je to palivo podobné naftě vyrobené lisováním řepky olejky......vlastně rostlinný olej. Mimochodem viděl jsem na nějakém satelitu, jak nějaký Rakušan lil do Feldy diesel normální rostlinný olej na saláty . Fakt !! A ukazovali servis, kde po kontrole konstatovali, že je to bez následků. A údajně byl ten olej ze supermarketu levnější než nafta u pumpy....Tankoval s košíkem mezi regály 😃)
To neni pravda, ano. Asi casto potkavas OCTAVII s jeho raketou (nebo jemu podobne). Ja se skoro s nikym nehonim - kazdy ma sve tempo a pokud prekazim, rad uhnu i Favoritu. Nicmene pokud bych mel jet naplno, troufam si rici, ze OCTAVIE bude s otcovym 1.6/55kW pomalejsi...
To se teda musím taky přidat. Ne že bych toho moc v oktávce najezdil (pouze 1.6 a automatem, a to byla hrůza), ale jak to tak sleduji, když někoho předjíždím, tak lépe jedou ty nafťáky. Ani nevím, ta 1.6 je 16V? .Je zajímavý, že řidiči Okjtávií se často hrozně cukaj a nechtěj se nechat předjět (no to by taky bylo, kdyby jejich miláčka něco předjelo).
OCTAVIÁNE: Nechápu, proč by 1.9 TDI neměla být silným autem? Už jsi se někdy mrknul, jaký máš kroutící moment u své 1.6? Ne? Tak to ti vřele doporučuju, a hned potom se podívej na 1.9 TDI 66 kW.

To já bych asi umřel nudou, když by se můj diesel rozjížděl tak pomalu jako Oktávka 1.6 tvého papá... 😄
No jasne, Octavio, my vime, tuhle jsi na silnici potkal porschaka, a v pohode jsi ho se svou 1.6 (s novym olejem a barumkama do 240 kmh) predjel, vubec se nechytal, fakt, reknu Vam, to porsche taky nic moc... A pak se ukazalo, ze to porsche bylo zaparkovany... 😃))
A to jsi chtěla silné auto vždyť když chceš jed víc jak 130 tak to jede i 1.4. Pro holku řidičku je 1.9 TDI ideální. To já bych asi umřel nudou než by se ten diesl rozjel tak jak jsem zvyklý z Octavie 1.6,
To JS: bezva případ stupidity, že? Jestli ti leze péro ze sedačky, dej si auto do servisu a nevopruzuj s tím tady. Jinak se di na voplzlý blemy do pubu.
máš pravdu. jakožto trpaslík jezdím v oktávce se sedačkou na úrovni volantu. ale protože mám dlouhý péro tak ji zároveň musim mít hodně vzadu a volant vytaženej dopředu (s ručním ovládáním)ještě, že to všechno má octávka seřiditelné!
Dnes jsem precetl celou konferenci a dost jsem se pobavil. Nevite, v ktere dalsi jeste exceluje nas oblibenec?
> > > Nesoulozte 30. dubna !!!

> > >

> > >Prectete si prosim tuto zpravu a predejte ji dale, mohla by se z ni

> stat

> > >genialni akce, pokud budou vsichni spolupracovat!

> > >

> > >Toto je protestni akce proti stale klesajici podpore mladych rodin s

> > >detmi, ze strany naseho statu.

> > >

> > >Neustale stoupajici ceny a zivotni naklady rodin s detmi ziskavaji

> > >pomalu zastrasujici rozmery, zatimco podpora statu neustale klesa.

> > >Je nejvyssi cas na reakci postizenych.

> > >Celosvetove klesa ochota pocit dite neakceptovatelnym zpusobem, i kdyz

> > >jsou miliony spermii v zasobe. Nyni se muzi rozhodli

> > >snizit svou produkci o dva milony spermii denne, aby umele snizili

> > >porodni krivku v Ceske republice.

> > >Vsechny postizene zeny jsou nutne vyzvany k protitahu.

> > >Rozhodujici den je 30. dubna 2000.

> > >Pokud tento dne nebude nikdo soulozit, nemuze si stat teto skutecnosti

> > >nepovsimnout, nebot za chvili by jiz nebyl nikdo v produktivnim veku,

> > >kdo by prinasel penize do statni pokladny.

> > >Musime si povsimnout toho, ze mame moc - meli bychom si ulevit.

Dnesni

> > >moderni komunikacni prostredky umoznuji informovat o teto akci ve

> velice

> > >kratke dobe obrovske mnozstvi lidi..

> > >

> > >Soulozte pred, nebo po 30. dubnu 2000, ale😒br />
> > >

> > >NESOULOZTE 30. DUBNA 2000 SE ZADNOU ZENOU!!!

> > >

> > >Tato akce je nutna proto, aby par milonu lidi ukazalo Zemanovym

> > >prestarlym estebakum, ze se jim prejida neustale placeni

> > >cim dal vice penez za alkohol a cigara a maji toho tak akorat po krk.

> > >

> > >Spolupracujte!!! Predavejte tuto zpravu dale!!! Poslete tuto informaci

> > >svym pratelum a znamym.

> > >Pomozte udelat z 30. dubna 2000 pro nase zeny nezapomenutelny den!

>

>
Ještě jsem zapomněl, že známá chce auto do města, takže Passat by byl moc velký!!
S tím Passatem máš samozřejmě pravdu! My máme doma Passat 1,8T Tiptronic a je super, ale ta Octavia L&K AUTOMAT má fakt super výbavu a my ji dostaneme za super cenu! Je totiž krapánek ojetá, jezdil s ní majitel jednoho nejmenovaného autosalonu, ale je velmi zachovalá!!! Ted jsem Vám všem vlastně prozradil, že jsme zvolili toho Laurina namísto Scenica, už jenom kvůli těm ušetřeným 150 000Kč!!
Tato verze je o dost levnější, než když si objednáš 1.8T SLX - Automatic a necháš si jí dovybavit stejnou výbavou, a navíc má prvky, které ani u tohoto provedení nemůžeš získat (čirá skla světlometů, kliky v barvě vozu a pod. Podle mne je to super volba, i když cenově na dvojnásobku základního modelu (ale to byl Golf VR6 svého času také ne?) Za tuto cenu ale už získáš i podvozkově lepší Passat 1.8T (pokud ale oželíš tu hromadu výbavy kterou má L&K)
Jestli to nebude tím, že seš trpajzlík.

P.S. To se ti fakt moc nepovedlo!
ale nějak se mi kousnul počítač....
jestli je místo v octávce jako v trabantu tak to bude možná tím, že jsi asi ještě v jiném autě neseděl. vyzkoušel jsem si hodně aut v ceně okolo 500 tis. a v octávce jako jediné nehobluju kolenama přístrojovku. je pravda, že za mnou už si nikdo pohodlně nesedne, ale rodinu zatím nemám tak mě to netrápí. a potom ten velký kufr na nakupování. po vyhození sedaček se to dá předělat na docela slušné dvoulůžko 😄
jestli je místo v octávce jako v trabantu tak to bude možná tím, že jsi asi ještě v jiném autě neseděl. vyzkoušel jsem si hodně aut v ceně okolo 500 tis. a v octávce jako jediné nehobluju kolenama přístrojovku. je pravda, že za mnou už si nikdo pohodlně nesedne, ale rodinu zatím nemám tak mě to netrápí. a potom ten velký kufr na nakupování. po sklopení sedaček se to dá předělat na docela slušné dvoulůžko 😄
Na bio jezdim zatim 5 mesicu - od chvile, kdy jsem koupil svou novou Octavku 1.9 TDI/66kW

S jinymi naftaky mam najezdeno mnohem vic a dyl, taky jsem nikdy bio neveril, dokud jsem si ji jako povolene palivo nenasel u Octavky bio. A muzu rict, ze pri svem stylu jizdy nepoznam rozdil - mozna pri plne nalozenem aute a pozadovanem max. vykonu by to mohlo byt o neco malo (do 5😖 slabsi a mit zase o chlup vyssi spotrebu (zase tak do 5😖, ale jinak super - hlavne cenove. Skoda, ze od 1.4. bude na bio uvalena DPH 22% misto nynejsich 5% a pribude spotrebni dan (od ktere je zatim bio osvobozena). Prispevky na tema bio hledej take pod tematem "BIO nafta nebo motorova nafta"
Teda panove, Vy se prekonavate. Dekuju za mile privitani, ale myslim, ze nejsem prvni na Vasich ryze panskych strankach. Prvni asi byla Anete, ktera si povida nekde jinde o Fordech. Ta mi dodala trochu odvahy, abych se zeptala. Jinak ted jsem se vratila z delsi projizdky s novym autem a jsem moc spokojena. Neni to sice superrychlik, ale svoje zrychleni to ma a kdyz chci jet rychleji, treba vic nez 130 na dalnici, tak to jede a rychlost si to drzi. Hlavne me mile prekvapuje, ze nemam takovy vitr v penezence. Nekdo tady zminoval bionaftu.

Nejsem znalec aut, ale nekdo nabizel, at se klidne ptam, takze bych se chtela zeptat, co to je zac? Jak to ovlivnuje dynamiku auta a podobne. Je to moje prvni auto na naftu, tak jestli jste gentlemani, tak mi uz nebudete vytykat, ze jsem zena a nehadam se s vama, ktery auto je nejrychlejsi. Diky moc. Vase Nika.
Pokud bude jezdit v kufru, tak jedině Oktávku (sice uvnitř je místa jako v trabantu) ale ten nádherně velikej zadek, ten mě přímo vzrušuje.
Děkuji za názor!! Prosím ještě další pište Vaše připomínky!!! Opravdu to dost spěchá!!! Všem děkuji!!!
Toledo, prosim, napis mi nejake zapory bio.

Teda krome toho, ze od 1.4. nam ho asi zakazou 😒

A jeste, proc zrovna ne do noveho ? Mnohem nebezpecnejsi je zacit s pouzivanim bio u jeteho motoru, ktery ji predtim nepouzival - uvolni se necistoty a muze se ucpat olejovy a palivovy filtr... Jedine zname zapory jsou nepatrne vyssi spotreba a nizsi vykon (ale nepoznas to pri normalni jizde).
Ahoj Niko, také ti musím pogratulovat k TDi (66kW), je to motor pro řidiče, kterému stačí ekonomická jízda a nelpí na rychlosti jako OCTAVIE. Jen , jestli je to fungl nové, nepoužívej jako palivo bio naftu, má své klady, ale je jich méně než záporů.

Přeji ti příjemné kilometry bez nehody a potíží za volantem.
Hele, nezáleží na objemu, ani na výkonu, záleží na jezdeckém umu a na tom, jak si který řidič za volantem veří.
Můj názor na věc je, že by si měla zvolit Škodu.

Jednak, je 1.8T rychlejší a živější než 2.0, jednak je vlivem přeplňování turbodmychadlem nižší spotřeba, dále náhradní díly jsou levnější a kvalitnější, jelikož je Škodovka už vesměs Německé auto, a potom bude za auto 1.8T platit nižší zákonnou odpovědnost.

Přeji pevnou volbu.
Milý Avengere. Jak vydno, ještě jsi nevydejchal tu naší debatu o Tvém skvělém Berlingu, že? Samozřejmě bych Ti mohl vyjmenovat tucet důvodů proč 1,8T a ne Tvé Berlingo... Samozřejmě to není jen o rychlosti či bezpečnosti. Ale Tobě to nebudu vysvětlovat, když používáš i po těch měsících "ošklivých a urážlivých" slov... Fuj, takový inteligent přece toto nedělá, nebo se pletu? Můj příspěvek byl namířen pro pana Octavii, kterýžto mne opravdu baví svými výroky jak solí TDIčka, Range Rovery atd. ve své Octavce 55KW... Neměl si náhodou také 1,6 55KW??? Možná proto ta přehnaná reakce, takže Ti odpuštím milý Avengere... Abych Ti to vysvětlil, sám Octavii nemám, ale chtěl bych jí. Motor mého auta nemá 150PS, ale pouhých 90PS. Nestojí 500,000 i když bych ho mohl klidně mít. Je to otázka priorit, ale jsou důležitější věci než auto. Ale co nesnáším je, když někdo mele nesmysly či když někdo jako Ty si nemůže uchovat takový nadhled aby přestal po té době výřit prach... Ale to je na soukromou diskusi... Lukáš
To LUKAS99: teda Lukášku, Ty seš ten největší votrava, kterej může být. Tvůj jediný a pouhopouhý argument proč je 1.8T lepší než cokoli slabšího je...Co??? no přece BEZPEČNOST! Takže je mi to zcela jasný. Všechny bouračky, který jsem za svůj život viděl na vlastní oči v reálu či v televizi byly s vozy o výkonu čítám 75-1 koník. Je to tak? Tvůj mozek je zcela vopuchřelej a s touto tvojí letitou argumentací si jdi opruzovat někoho jiného. Jen teda nechápu, proč si lidi kupujou tak výkonný auta, 150-400 koníků, když s tím stejně bourají. Nebo že by po koupi takového audi A6 dali motor na řetěz a místo něj tam foukli půllitra z fiata? Pak teda skláním před jejich chtíčem a Tobě dávám za pravdu.
Znama by si do Prahy chtela koupit auto s automatem + obcas vylet do Nemecka! Co byste doporucili Octavii Laurin a Klement 1,8T 110Kw aut. nebo Renault Scenic 2,0 100Kw aut.!??????? Potreboval bych rychle vedet vas nazor, do konce brezna musi byt objednano!!!!
na druhou stranu pochybuji nad IQ vysokoškoláka, co seká hrubku za hrubkou a nezvládá interpunkci.

P.S. Znám jednoho 14ti letého excentrika, co psal, vydávajicí se za důchodce, milostně výhružné dopisy své 30ti leté sousedce.

Až by člověk nevěřil, jak výborně improvizoval a ovládal sloh a slovní zásobu důchodce. Nicméně po odhalení taky nevypadal "špatně"!
OCTAVIE píše:"No proto že TDI 81kw je na nic když za stejný peníz je 85kw mnohem lepší ve všech vlastnostech, 1.674kw taky to samé když je nový moderní 16v s lepším výkonem a klasické čtyřválce nemá cenu měnit jelikož jsou dobré a proto zůstávají." Takže podle "OCTAVIE" TDI 110PS, 1.6 100PS jsou 6-ti válce a BARUM BRAVURA obouvá příští sezonu FERRARI F1! Ovšem nejlepší motor je zajisté 1.6 55kW, 200kg! Benzinový "DIESEL" co točí 4500/1 min a VW ho jako protipól GTI montoval už v roce 1984 do GOLFU II. Možná se jich omylem vyrobilo přespříliš a tak ho podědila ŠKODA pro své sociálně slabší zákazníky odchované na Š1000-130.
No my bychom mu snad měli otevřít novou rubriku...ale musíte uznat, že hned je tady tak nějak veseleji. Každý se těší, co z něj zase vypadne. A v tom nadšení, že se máme na co těšit, jsme úplně zapomněli , že NIKA je snad úplně první ženská návštěva na našich odborných Octávia- stránkách. Takže , NIKO, já Tě oficiálně a slavnostně vítám mezi námi. Jsme tady samozřejmě proto, abychom řidičky v nových Octáviích milovali.... Jen se ptej , všechno víme ..😃))
Nenapadlo vás, že může Octaviemu být taky 10-12 let? Jestli tomu tak je, jeho výkon a znalosti zase nejsou tak špatný. Jenom mi do toho nesedí některý časy jeho příspěvků, kdy by měl sedět ve škole. OCTAVIE vylez s pravdou ven, nakonec si možná ještě získáš obdiv!
Octavie, čtu to tady již dost dlouho, ale už to nemůžu vydržet 😊)))... Ty jsi fakt úplnej demagog... Ujíždět si na 1,6 55KW je fakt obdivuhodný... Buď si recesista, a pak smekám s jakou výdrží si tady ze všech děláš *, a nebo Tě lituju pro tvé choutky s každým závodit. No já mít žihadlo jako ty, a ještě k tomu ty nový gumy, tak asi taky závodím s každým o sto šest... Musí to být úžasnej pocit s těma 55KWattama roštovat, točit to k omezovači a předjet 1,8T co??? Pak řekneš že on jel fakt naplno a měl s Tebou co dělat. Tohle dělaj zakomplexovaný lidi. S 1,8T bych Ti vůbec nevěnoval pozornost, protože bych si ho nekoupil proto, abych s lidma závodil, ale pro jeho bezpečnost, nemůsím snad vysvětlovat proč. Lidem jako ty co mě tak "nandávaj", bych jen v klidu pokynul na šťastnou cestu. Jo ten Range Rover, to je ale * co, zase jeden co Ti nestačil... Jestli Tě urážím omlouvám se, třeba je to fakt jen recese 😊))
take se pripojuji ke gratulaci ke stastne volbe.

Sam mam TDI 66kW, a jsem max. spokojen. Spotreba, dynamika i schopnost jezdit na Bio. OCTAVIE je samosebou rychlejsi (hlavne na okreskach a ve meste), ale to si tak neberu - on je trosku jako Ludek Sobota - Jeste vetsi blbec nez jsme cekali.
Jak si tak listuji katalogem tak jsem tam uviděl RANGE ROVER

Jen jsem si vzpoměl že před zimou jsem "závodil" s range rover 4.6 HSE byl to starší auto. A řeknu Vám že na to jaký to má objem výkon tak teda nic moc. Jelo to skoro stejně jak 1.6.
Do konce roku se přestanou montovat motory 1.9 TDI81kw 1.6 74kw a přibude motor 1.9TDI 85kw a nová 1.6 16v se 105koňmi. Zůstávají motory 1.6 55kw 1.4 44kw 1.9 TDI66kw 2.0 85kw a 1.8T a dvěmi verzemi jedna pro 4x4.

Je to trochu zklámání pro majitele 1.6 1.9 jelikož jejich motory končí tímto rokem a budou nahrazeny. "už dost zastaraly" a proč ? No proto že TDI 81kw je na nic když za stejný peníz je 85kw mnohem lepší ve všech vlastnostech, 1.674kw taky to samé když je nový moderní 16v s lepším výkonem. a klasické čtyřválce nemá cenu měnit jelikož jsou dobré a proto zůstávají.
Niko, gratuluji-bezva volba!! A OCTAVIA si prostě nevšímej! Myslím, že budeš moc spokojená s TDIčkem! Mnoho šťastných a bezpečných kilometrů Vám všem!! I Tobě OCTAVIE, ale bacha abys tu svojí formuli moc nerozjel a pak nebrzdil o stromy!!
Ten TDi co jsi si pořídila je VELMI špatná volba to poznáš až budeš chtít jed rychle. I 1.6 55kw je mnohem rychlejší kromě na DÁLNICI kde se zněho víc jak 175 a když na rovině nefouká protivětr tak 180 a z kopce nebo klesání tak to už jede hodně ale to každé auto.
Tak jsem se včera VRÁTIL projížďky celkově najel 308km. Auto jelo báječně a už jsem se ujistil že je opět skělé a jede jak žihadýlko. Na dálnici jsem jel sice nejvíc 180 jelikož byl velký provoz inu v pátek se nejde ani divit. A tentokrát jsem si všímal hlavně motoru a otáček. Při údajné maximálce točí 4900 otáček za minutu ve 180 točí 5050 a dál jsem nejel. Na čtyřku má smyl jed tak maximálně do 140km/h pak to moc nezrychluje i když by jela do 160 kde jsem zkoušel podřadit a přidat ale to je už 5000 otáček a vůbec nulová akcelerace. 1 2 3 to jsou chuťovky tohoto motoru nic jim nejde vyčíst jdou pěkně zhurta až po omezovač. To byla asi moje poslední projížďka tak daleko další pojedu až někdy v květnu. A nové pneu BRAVURA mohu jen doporučit perfektní styk s vozovkou parádně brzdí a jsou tiché v zatáčkách ještě nevím jelikož jsou nové a tak jsem nezkoušel a ani ještě nepršelo takže ani za deště nevím.

ps Kdo se díval dnes na NOVU na zprávy a viděl ty závodníky co se vybourali, tak takovým je lepší uhnout zpomalit a být rád že Vás minuly. Jinak je špatný že ještě mnoho řidičů jezdí na pneu zimní v těchto podmínkách jsou nebezpeční!!!
Až dospěješ a budeš se poprvý milovat s holkou, kterou máš rád. Možná objevíš, že je na světě plno krásnejch věcí. A pak snad trocha tý nenávisti v tobě ubude.
Ježíš, to je ale ***, ... vidíte a já myslel, že už ničím nepřekvapí,... přesto překvapil.

Ad NIKA a TDI, skvělá volba, co dodat. Jinak se přidávám a říkám, že jediné akceptovatelné motory u Oktávie jsou 1.6 74 kW, 1.8 T a obě TDIčka (sorry OCTAVIE, starej VW 1.6 je pěkná ***, někdo ti to říct musel).
Gratuluju k auticku, podle mne jsi zvolila dobre. Hodne zabavy. A na OCTAVII se vykasli, on ho tady moc nikdo nebere vazne, a tak si asi potreboval zvysit posramocene sebevedomi na zenach. 😄
Věř tomu, že budeš spokojená. Já jsem dlouho tvrdil: naftu nikdy, ale teď ji mám (66kW). Až se s tím naučíš jezdit, věř tomu, že se k benzínu nevrátíš. čau LN
Chtela bych podekovat vsem, kteri reagovali na moji prosbu. Myslim, ze vec uz se vyresila k me spokojenosti, protoze kamarad mi sehnal prevzeti leasingu na Octavii 1,9 TDI, na kterou bych normalne nemela. Uz jsem se s tim projela a musim rict, ze to bajecne auto. Je to sice ta slabsi varianta, ale i tak je to super a vubec nevadi, ze to neni klasicky benzinak. Jeste jednou diky. Akorad bych vzkazala panu OCTAVIE, ze kdybych mela moznost ho nekde potkat, tak ho kopnu nekam ... !! Myslim, ze treba stari panove v kloboucich jsou jeste horsi. A co predvadeji na silnici nekteri holobradkove s radoby sportovnima autama, z toho nekdy beha mraz po zadech.
To NIKA: Kdybych si musel vybrat, urcite bych z tech dvou brat 1.6-ku, min zere, je levnejsi a docela staci. Kdyz uz by mne to nestacilo a chtel (mohl) si priplatit na neco lepsiho, pak uz bych sel spise do 1.8T (a nebo 1.9TDI - coz nakonec byla moje volba). 1.8 bez turba mi pripadne jako dost nepovedeny motor.

Rozhodovani je tezke, drzim palce at se rozhodnes dobre.

To Octavia: nekdo, kdo tady pise takove nesmysly jako ty, by se na zensky za volantem moc vytahovat nemel, ne ? 😃))
Tím sem chtěl říct že ti jasně bude vyhovovat bohatě 1.6 74kw Neříkám že patříš do té kategorie ale kdo ví. Ale rozmysly si jeslti nechceš třeba i 1.6 slabší Ono když se to stím motorem umí tak v klídku se vyrovná jak 1.9 66kw tak i 1.6 74kw.
Nic pro ti holkám a ktomu ještě pěkným ale auto+holka====zkáza, není snad ani jedna řidička na Zlínsku co by mě nepřekvapila svou imbecilní jízdou. To jsem jednou tak jel dvou proudovka a ona si to jede stejnou rychlostí vedle 120 a co 2 pruhy a obě auta jedou vedle sebe 50km/h, nebo ty jejich reakce ale.. to bych odbočil. Radit ženě jestli 1.8 nebo 1.6 je zbytečné Proč? Jsou tu dva aspekty, první stejně víc jak 180 nepojede a druhý neumí řídit rychle nemají odhad nedívají se do zrcátek atd..

ps to jsem jel jednou před řidičkou a ona se začala na křižovatce malovat ??...???....@@@..

Proto bych řekl že pro ženy je až moc i silná 1.6 55kw Vidíte proč asi dělají 1.4 44kw. Abych zas nekřivdil jendou jsem na dálnici potkal a ta jela 185 jelikož mně předjížděla ve 175 s 20v.
Můj (čistě laický) názor na výkonový propad v oblasti kolem 4tis. otáček je proměnná délka sání. Nemám zkušenost přímo s 1.8 20V (mám 1.6/74kW), ale tahle záležitost je u obou motorů stejná (i když první 1.8 prý proměnnou délku sání neměly?). Subjektivně mám také pocit, že se motor těsně pod hranicí 4tis. otáček "krátce nadechne" a pak táhne bez problémů až do omezovače.

To NIKY> Co se týká srovnání 1.6 vs 1.8, já osobně bych volil 1.6/74kW (pokud bych chtěl ušetřit) nebo 1.8Turbo (jestli nejsou peníze problém). Myslím, že při rozhodování mezi 1.8-čkou bez turba a s turbem, bych neváhal investovat o těch 50tis.Kč víc za 1.8T.
Jak piše Lukas99 spotřeba 1,8 20V se drží cca okolo 10L/100Km pří rychlostním průměru 120Km/Hod (což je velice slušná rychlost cestování na našich cestách)to se musí jet dost často 150Km/h.Nedá se konkrétně říct přesně při 150Km/h.Při tomto rychlostním průměru je to docela normální spotřeba.Auta s menším obsahem (výkonem)např.1,6 a méně se při rychlosti 150Km/h blíží své maximálce proto papkají i vic než 10L.Ještě k tomu hluku v kabině.U 1,8 20V je to opravdu zvláštní motor.Jak jsem psal již dříve při 4tis. otáčkách za min je "bohužel" výkonový propad při těchto ot.auto jede asi 130Km/h což je idealní rychlost bez pokut(D1)a motor trochu hučí jako by byl na max.Po překročení techto ot.se motor úplně uklidní a je schopen všeho.Do kopce zrychluje lehce až na 200Km/h 6tis ot/min(což je bohužel max) je to fakt nářez na 1,8 20V .Co bude potom dělat 1,8 Turbo?Ještě poradím jeden postřeh.V Ostravě znám jednoho MuDr který má taktéž 1,8 20V a v ní LPG.Má to už dost dlouho a jezí si bez problémů za 14kč litr LPG.Spotřeba ve městě cca 9L/100Km.Při dnešních cenách benzínu je to velice zajímavá věc.To už by nás nezajímala spotřeba.
Já Ti nechci radit, ale mě se zdá 1,6 74KW lepší. Samozřejmě že nemůže dosahovat stejných dynamických vlastností jako 1,8 20V 85KW, to dá rozum, 25% výkonu je znát. Nicméně jak 1,6 jednou na dálnici rozjedeš, tak není problém, ja ji znám z golfa. 170/180 km/h úplně hravě, a dynamika více než dostačující. Na spotřebu se musí umět jezdit a já osobně bych se z toho asi musel zbláznit. Neženu to ale při normální jízdě kdy občas podřadíš a jizdu si alespoň trochu vychutnáváš ta 1,8 bere min. 9,5-10 l/100km. Toliko zkušenosti lidí z naší firmy, máme Octavií SLX 1,8 20V několik a ten motor opravdu není povedení. Radši přihodit 50 tisíc na 1,8T, a je to o něčem jiném. Navíc za ty peníze tam je pokud vim dodatková výbava oproti 1,8 20V, nějaký bezpečnostní paket. Lukáš
Octaviane, uz zase perlis - jak to poznas, ze to ten druhej drzel pod plynem, jak poznas, ze s Tebou chtel merit sily - treba kdyby chtel, tak Ti "natrhne zadek" ani nevis jak. No a Natural 98, o tom uz se v nehjake ribrice psalo dost, ten Ti fakt vykon nezvysi, kdyz na to nemas udelany motor jako treba BMW M5, ktere nic jineho nepapka!
Dekuju za informace - priklanela jsem se spis k te Octavii s motorem 1,8. Docela mne tesi, ze to neni zase takovi zrout, jak nekteri rikaji. Jsem z Prahy a rodice mam na Morave, tak potrebuju, aby to melo dobre vykony hlavne na dalnici. Za kolik ta 1,8 v prumeru jezdi, kdyz jedete po dalnici rekneme 150 ? Nekdo tady nadaval i na hluk v kabine, jak to vypada pri tehle rychlosti. Dekuju vsem za zajem a prispevky, ktere sem na toto tema napisou.
Předevčírem jsem se byl projed a už na plno! a paráda potkal jsem Octavii Lx to byla chuťovka i když to držel pod plynem tak se ukázalo že naše 1.6 jede mnohem lépe než stejný motor jak ve Felicii tak i v Octavii. Neříkám že zas o moc ale znát to zatraceně je. Podle mně kdybych s tím jel do zkušebny výkonů tak tam naměří takových 64 kw!!

to nemám ze své hlavy jen si přečtěte AUTO TIP srovnávání Felicie sport 1.6 v Fabie 1.4 16v Fabie neměla ani šanci "možná by to bylo lepší kdyby měla natankovaný benzín s oktanem 98. "

Jsem rád že máme Octavii 1.6 55kw a ani za silnější bych neměnil je parádně zajetá dynamiku má lepší jak 2 ze tří TDI s MB souhlasím že na TDI 81kw nemá ale ovšem jen na dálnici!!!!!!!! ve městě a mimo obec jsou tak stejně. A taky souhlasím že 1.9 tdi 66kw jede rychleji jen na dálnici.

ps"":: Nesrovnávejte mou 1.6 z další o stejném výkonu jelikož se mohou lišit ve výkonu i točivém momentu až o 10kw a 10 nM.
Mám Ocavii 1,8 20V(cca 3 roky) a jezdím průměr 8,7l/100km momentálně na zimních gumách (MichelinX).Ve fi.máme taky 1,6/74kw a ta jezdí 8l/100km.Je to stejně "vyhnaný" motor jako každý víceventilový systém,jede lépe ve středních a výšších otáčkách,proto ta spotřeba,která na váhu,velikost a výkon není tak katastrofální jak se udává.1,8 20V má krátké(sportovní)zpřevodování.1,6 je civilnější.Rozdíl ve výkonu mezi objema motory je dost znát zejména při plně naloženém autě.Kde 1,6 je samozřejmě slabší a tudíž se spotřeby obou motorů dost podobají.U 1,8 20V se dá jet skoro vše na 5ku u 1,6 mám pocit,že už je třeba řadit a znovu se dostat do optimálních ot.motoru.Ať jen nevyzdvihávám 1,8 20V tak motor má kolem 4tis. ot/min menší výkonový propad(výkonová křivka není uplně plochá)není to moc poznat,ale je to tam.Po překročení těchto ot.se motor uklidní a můžete uhánět třeba 150km/h a jen přišlapávat plyn a držet otáčky.Při této rychlosti však už spotřeba rapidně stoupá(u každého auta).Proto 1,8 20V se dostal na předělání v tom smyslu,že dostal TURBO.A to je podle mně idealní řešení koupě Vašeho vozu 1,8T.Sám jsem ještě neměl možnost se v 1,8T svézt,ale dle kolegů i v servisu je to nejlepší co můžete koupit.Idealně ploché křivky(výkonu i toč.momentu)zejména toč. momentu ,který je max.při velkém rozsahu otáček což má jen málo motorů na světě(AUDI je klasa)a to vše při brutálně strmém výkonu a spotřebě 7,4l/100km podle pal.poč .Křivky mohu zaslat pro všechny motory Š Octavia.
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !

Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!

Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!

Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.

Je nejvyšší čas na reakci postižených.

Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.

Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.

Rozhodující den je 30. dubna 2000.

Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.

Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.

Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale😒br />
NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!

Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.

Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!

Děkuji

----------------------------------------… />
Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)

---

Příchozí zpráva neobsahuje viry.

Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]

Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000

----------------------------------------… />
Motor 1,8 20V bez turba je hrozný žrout! Tato skutečnost je uváděna ve všech testech, které jsem měl možnost číst a to nejen na Octávii 1,8 20V ale i na další auta koncernu VW osazená tímto motorem. Známý nedávno kupoval ojetou oktávku a před 1,8 ho všichni varovali právě pro jeho spotřebu. Nakonec koupil 1,6 (74kW) a pokud vím je s ní moc spokojený. Jinak ale musí být těch 25 koníků navíc určitě znát.
Jezdil jsem jak s 1,6 tak i s 1,8 a dojem je naprosto nesrovnatelný.Prostě motor 1,8 je pro norm.smrtelníka ( s těžší nohou a lehčí peněženkou ) tou pravou alternativou. Je pravda ,že spotřeba je vyšší ,ale jízdní vlastnosti super.Pro sportovní vyžití je lepší než 2,0.
Prodala jsem devet let stareho, uz dost ojeteho Escorta 1,6 + mam neco nasetreno a chtela bych si koupit ojetou Octavii (na novou proste nemam). Ale neumim se rozhodnout mezi 1,6 v te silnejsi verzi nebo 1,8 jeste bez turba - od auta chci, aby to nebyl zadnej lenoch, takze slabsi 1,6 nepripada v uvahu. Escortik s 1,6 EFi (105k) slapal bajecne a tak si myslim, ze i Oktavka s 1,6 100k by nemusela byt spatna, ale je preci jen vetsi a tezsi, tak se mne vic laka ta 1,8 20V, jenze na tu vsichni nadavaji, jak moc zere. Tak mi poradte, podelte se o sve zkusenosti. Diky.
Cit. Ježíš hoďte na něj někdo deku...

OCTAVIE zase a opět exceluje. fija je opět skvělý.
Diamant
Ja nepovažujem vyššiu hranu kufra za nevýhodu. Tak sa nemusím zohýbať až na zem a navyše keby som ju tam nemal, tak sa mi po otvorení kufra vysypú tašky na zem.
Milý OCTAVIE , zase si trochu protiřečíš, protože před čtrnácti dny si zde někde vedl spor o tom, že když vytáčíš motor přes 5000, tak nemá nikdo šanci, maximálku jezdíš 190 a to je také přes 5000 1/min a teď tu povídáš zase něco o tom, že jezdíš do 4000 a pomalu. Ty žárovky ti opravdu přeju, protože jsem si také dal do auta žárovky 130/100W, a roztekly se mi paraboly. Ještě že jel hodný kamion a obě mi kamínkama rozflákal 😄)))(pojišťovna mi uhradila s čirým sklem z modelu L&K.) Jo a co to plácáš o závodním plynu v gumách? Zkus se ho nadechnout, jestli to není helium (poznáš to tak, že budeš mluvit jak CHIP&DALE)Někdy mne přivádíš ke spontánímu smíchu..
Mako ty mi chceš říct že mé nové žárovky teď jejich parametry jsou 12v 60/55watů berou víc energie než původní 12v 60/55 to je blbost ???? snad mají stejné parametry tak to je stejné ne ???
Mrkněte na autobild.de, je tam srovnávací test Oktavie kombi (74 kW) s Mazdou 626, Mareou a Lagunou. Celkově skončila druhá. + za cenu, pružnost motoru na 5, nejlepší brzdy a jízdní vlastnosti, bezpečnost a minus za příliš vysokou nakládací hranu kufru, špatné členění kufru, málo místa vpředu a vzadu.
Modré žiarovky LUCAS Blue Bulk svietia síce lepšie ako pôvodné ale si musíš okrem iného všímať aj ich príkon

Pôvodné H4:60/55W,12V

LUCAS Blue Bulk H4:100/80W,12V

a to je dosť veľký rozdiel v príkonoch takmer 100%.Takže niet divu o väčšom svetelnom výkone.ale máš na takýto výkon stavaný alternátor,dimenzovanú poistku a to najpodstatnejšie vôbec celý reflektorre???

Problém je i v tom ,aby parabola reflektora vedela dobre smerovať svetelný tok,aby bola dostatočná prirodzená cirkulácia vzduchu cez reflektor pretože s tým skoro 100% nárastom elektrického výkonu skoro 100% rastie aj výroba druhotného tepla ktoré vyrobí žiarovka pri výrobe svetla.I keď je to halogénová žiarovka a tá má o čosi väčšiu účinnosť ako klasika aj tak pripadá na výrobu svetla len pár percent z celkového elektrického príkonu.To druhotné teplo totiž spôsobuje nadmerné prehrievanie paraboly ,ktorá je z plastu a na jednej strane kvalitne pochrómovaná,táto parabola sa týmto teplom deformuje až tak ,že sa môže pri nadmernom tep. namáhaní roztiecť.Mám totiž s tým dobré skúsenosti.

Takáto výmena žiaroviek je možná ,ale treba to konzultovať s odborníkmi a určite treba potom znova nastaviť svetlomety.

P.S to mám takých frajerov najradšej ,ktorý si takto výmenu urobia a mzslia si ,že sú pretekári. Oni vidia dobre a všetko ,ale ja ,čo idem oproti nevidím nič.Ale to už ich netrápi ,lebo oni sú majstri športu.

Nemysli si že na nových autách (svietiacich svetlometmi do modra sú použité tie tvoje LUCAS žiarovkyň tam sa používajú špeciálne výbojky integrované v parabole alebo aj nie)ale podstatný rozdiel je v príkone je to cca.40-60W a oveľa lepší koeficient (účinnosť) pri prevode výrobz el.energia svetlo t.j.podstatne menšia výroba druhotného tepla.Ale i tak je celý ten reflektor dimenzovaný na túto výbojku.Je menší pre menšiu výrobu druhotného tepla.To si ešte nevidel špeciálne reflektory (chladenie náporovým vzduchom za jazdy )stáva sa pri nich i to keď je reflektor zle dimenzovaný, žiarovka je vysoko tepelne namáhaná a často odchádza.To by som Ti vedel rozprávať story na túto tému.
Nedělejte ze mě závodníka já to auto šetřím a nepleťte si to že jezdím pořád jak píšete na plný plyn Vždyť za 6,7 l/100 jed do Brna je slušné ne?

Jen když to chci rozjed tak to rozjedu ale to není moc často hlavně teď ne v zimě. S tím plynem v gumách ano tyto vlastnosti jsou napsaány i na info o tom plynu jen jednu maličkost raději žádný vzduch oni říkali že stačí dojed a dofoukají to zdarma. O těch modrých žárovkách oni svítí ůplně bíle jen ten rozdíl že mají světlunkou vrstvu modrou a ta napomáhá za deště lépe pronikat světlu. A myslím že svítí taky o něco líp "subjektivní pocit" Ale nikdo zvás mi neodpověděl jesli mohu motor bez obav točit s novým olejem.
Diamant
Fija, úplne s tebou súhlasím. Je to tak. Ja len dodávam, že Audi A2 má servisný interval 30.000 km a už sa na tom ani nedá otvoriť kapota motora (jdeine v servise). Takže olej vydrží aj o niečo viac, než úbohých 15.000 km. Ale do do značnej miery závisí od kvality jeho filtrácie (a to už dnes nie je problém) a samozrejme aj od toho, ako dlho sa jazdí s plynom na podlahe. Taktiež množstvo studených štartov je zaujímavým faktorom, a samozrejme aj opotrebenie motora. Keď sú vo valci väčšie vôle, prenikne do oleja viac sadzí. Ja tvrdím, že kedy sa s autom jazdilo sústavne, t.j. bez štartov a maximálne do 3/4 max.otáčok, tak by tam ten olej vydržal aspoň 50.000 km. A ešte pre OCTAVIU. Už si bežím kúpiť modré žiarovky. To mi maximálka stúpne minimálne o 10 km. A len tak na okraj. Absolvoval som na vysokej aj Fotoniku a Projektovanie osvetľovacích sústav a viem, že bežná žiarovka vyžaruje biele svetlo. T.j. pokrýva celé spektrum farieb. Pokiaľ však dáš na ňu akúkoľvek vrstvu, tak z nej defakto odfiltruješ niektoré zložky spektra. V konečnom dôsledku teda dopadne na cestu menší výkon. Je síce pravda, že oko je najcitlivejšie práve na vlnovú dĺžku 470 nm (modré svetlo), ale tvoja úprava by oku nepomohla ani vtedy, keď by ľudské oko bolo citlivé jednine na túto frekvenciu. Skutočnosť je však taká, že oko je citlivé na frekvencie 390-770 nm. Takže filtrácia ľubovolnej viditeľnej zložky znižuje úroveň osvetlenia. Ten plyn nie je žiadny zázrak. Na Slovensku sa to volá tuším Pneumix. Zabraňuje vzniku korózie vnútorných častí pneumatiky a disku a je menej citlivý na zmenu teploty. Iak to nemá žiadny vplyv na rýchlosť.
Nazdar Ludo!

my holkY sice cekalY na gumy dlouho (onY nam je nechtelY prodat) ale taky jsme se dockalY.

To byl rozdil! Hned jak nam to nahustilY superextraspecialnim plInem, tak jsme jelY rychleji nez startujici stihacka 😉

A ted vazne: plyn ma "snizit opotrebeni, nebot se pri provozu a zahrati pneu tak nerozpina". Muze se dohustovat normalnim vzduchem, pokud nepresahnes pomer 1😁 vzduch😜lyn

Zadny vyznam na rychlost nema! Klidne otci toc to auta kam az to pujde; jen potom az odejde treba rozvodak, tak napis, kolik melo auto na tachometru. Tipuju ze pri tomhle zpusobu jizdy vydrzi max. 120-130 tkm. Teda do generalky (pokud se nerozsype uplne).

Jo a jeste nezapomen seridit svetla, aby svitily vys nez u originalu. U techto spec. zarovek to totiz jinak nevyuzije jejich modre spektrum (hlavne moc lidi neoslnis a tak si nikdo superextraspecialnich modrych zarovek imitujicich xenony nevsimne).
Dneska jsem se poprvé projel s novým olejíčkem, řemenem,gumamy(Bravura) Pozor tyto gumy se u nás nevyrábí a jsou dovezené z Rakouska. "kategorie V" v Barumu jsme na ně čekaly 2 dny a nové světla H4 Lucas blue bulbs +. Teda to byl rozdíl v dynamice hmmm. Zajímalo by mě jestli se motor může po výměně oleje může zase točit k maximu, já ho sice točil nejvíc k 4000. A jen tak mimochodem abyste nezáviděly ty Bravurky (do 240) máme nahuštěný závodním speciálním plynem. Jedna pneumatika stála nahuštění myslím 80 kč. Ale zase nám dali záruku 2 roky při pravidelných kontrolách po půl roce. A opravy píchlé jsou zdarma.
To s tím Luďou sedlo... připojuji se a kdyžtak taky někoho odpálím...😃)...
Lucasm😒br />
prosim te, jel jsi nekdy autem ? Menil jsi nekdy olej ? A pneu letni za zimni nebo naopak ?

Absolutne vazne: nemuzes srovnavat OCTAVII (ridice) s ostatnima - vetsina lidi ma auto ne na zniceni, ale na jezdeni. Nicmene tvuj prispevek byl psan obecne, ne na auto Mr. OCTAVIE (alespon jsem ho jako obecny pochopil).

A dale - kazdy rozumny clovek ma v Octavii plnou syntetiku (je jedno od jakeho vyrobce, vyjde to nastejno). Tyto oleje samy o sobe jsou tak kvalitni, ze by vydrzely 25000-30000 km. Protoze ale vyrobce (pro jistotu) predepisuje 15000 km do vymeny (nebo 1 rok, pokud ujedes min), tak ten olej nemuze mit zadny vliv na vykon. Mnohem vetsi vliv ma treba kvalita pohonnych hmot a pod. Pokud uz by nejaky vliv olej mel, tak by slo o stav "studeneho" oleje, kdy neni motor spravne mazan. Proto se taky doporucuje plna syntetika, ktera "zaolejuje" motor nekolikrat rychleji nez mineralni olej.

Poznamka - myslim ze Ford uz doporucuje vymeny (tech stejnych oleju) kazdych 20000 km, takze to ty oleje asi budou opravdu kvalitni.

A pneu: pokud dorzis rozmery pneu stejne jak u zimnich, tak u letnich, neni vliv na max. rychlost vetsi nez 0.1% (cucam z prstu). Proc ? No protoze letni pneu v lete maji mit stejny vlastnosti jako zimni v zime (tedy na normalni silnici, maximalne na silnici mokre). Aby se projevil vliv, musel by byt vzorek "extremne hruby" a nebo by musela byt guma sirsi (vetsi treni a valivy odpor). Letni gumy v zime "tvrdnou" a nemaji adhezi, ale valivy odpor je stale stejny! A prave tento odpor ma vyrazne dominantni vliv v nizsich rychlostech - u vyssich rychlosti ne, tam prebira vliv "aerodynamicky odpor" - ten roste se ctvercem rychlosti (tedy 2x vyssi rychlost = 4x vyssi aerodynamicky odpor).

Rychlostni kategorie pneu je uz zcela mimo misu - jediny problem je, ze pokud pojedes s gumou urcenou do 160km/h treba 200 km/h, tak muze guma taky rupnout a ty se zabijes. Ale na rychlost jizdy to vliv nema ...

Toto jsou fakta. Postav se k nim celem a nedelej ze sebe Ludka Sobotu. HOWGH.
Za první nevím jaký olej Octavie má, ale pokud má najeto 14500km a jak jsem četl tak ho nijak moc nešetří je pokles výkonu nejspíš znatelný takže z takových 55kw minimálně na 50-51kw a zimní gumy nevím jaké má rychlosti ale podle těch příspěvků bych typl minimálně do 190km/h a to už si myslím že je poznat" samozřejmně ve městě to nepoznáš ale na dálnici a při rychlé jizdě to jde určitě pocítit.
To lucasm😒br />
klidne te odpalim... 😄

Nejak te to vzalo, kritika ti nevoni, co ?

No nic, asi jsi HiTech inzenyr a rozumis tomu. Takze my vsichni od ted zacne peclive vybirat gumy a menit olej ne v predepsanych intervalech, alebrz nejmene 2x casteji, abychom o ty kilowatty a kilometry za hodinu neprisli.

Je mi zkus priblizit, o kolik si predstavujes, ze ti zimni gumy snizi max. rychlost takove Octavie 1.6/55kW a o kolik kilowattu by mel poklesnout jeji vykon pri oleji, ktery ma najeto rekneme 14000km ? Zeby se max. snizila z uvadenych 170 na 150 a vykon z 55kW na 47kW ? Nebo jeste vic ? Zkus pouzivat misto vykricniku argumenty, lidem to vic rekne. A pro lidi prece konference jsou, ze ?
Chytrouši odpal!!!!!!!!!!!!!
Koukám, že krmič OCTAVIE zase exceluje 😃)... pěknou zábavu vám všem přeju.
No, taky jsem moc nepochopil, proc si nedo kupuje pneu do 240 kmh, kdyz mu to nejvic jelo (navic zrejme za idealnich podminek) 190 kmh. Jinak, i muj TDI 81 kW dostane za par dnu novy olej a prezuje na letni pneu, tak uz mne pak snad nebude predjizdet tolik OCTAVII s 55 kW 😃) (leda by meli pneu do 240 kmh, na ty samozrejme mit ani nadale nebudu, to je jasny... 😃)))
Diamant
Všetci, čo máte 80 kW alebo viac, zahoďte to. Aj tak s tým nikoho nepredbehnete!!! Ale takých 55 kW, to je niečo. Len to chce pneu do 240 (nie menej)! A ja sa už s vami pomaly lúčim. Idem hľadať vhodný útes, z ktorého by som mohol to moje TDI s 81 kW zhodiť. Už sa nemôžem pozerať na to, ako ma každý na diaľnici predbieha. Mne to ide len 130. Čo ja s tým budem robiť?
No jasne. Ale pozor! Ne jen pneu, ale hlavne (asi PREDEVSIM olej). To, ze starsi olej je "hustsi" pri studenem motoru vi asi kazdy, ale ohromujici zjisteni "pouzity olej pred konce intervalu vymeny snizi vykon az o nekolik kW", to by zaslouzilo Nobelovku. No to museli "vedci" dlouho (ne badat, ale chlastat) nez na to prisli.
Tak panove, tad uz je mi to taky vsechno jasne. Zadny tuning motoru, ladené svody vyfuku, sportovni vzduchove filtry atd., ale gumy je to hlavni !!! Mate Felicii 1,3 50 kW ? Kupte si Bravury s rychlostnim limitem V do 240 km/h a budete jezdit min. 200 km/h. Nebo tomu OCTAVIE "spatne" rozumim ?
Aby bylo jasno jsem srovnával jen to co vím ze se mnou jelo na plný plyn. A to byly jen TDi 1.6 16v a Felicie 1.6. A proč to jelo tak blbě je jasný zimní gumy olej který má uz skoro 15 000km jsou jasné odpovedi. Do dvou týdnů budou nové pneu Bravury (240km/h) a celková kontrola auta. Pak už zase pojede jak dríve a nebude pro neho problém tech 190 km/h co je zatím max. co jsem jel v léte.

A ten 20v je na dálnici pěkná šumka má totiz tak blbe zprevodovaný motor ... proto tento motor uz nedelají.

ps: píši to v natscape a proto blbnou háčky a čárky.
bezva překlad, díky, konečně jsem "TO+HO" pochopil. Už se těším na "JEHO" další příspěvek
Panove, vsichni OCTAVII strasne krivdite. Konecne jsem to pochopil - ten clovek pise jak prase! Ale na druhou stranu, spatny sloh nevadi, hlavne ze obsah je OK, takze shrnuti😒br />
jeho 1.6 55kW ho ZKLAMAL - to uz je co rict.

jeho 1.6 se drzela toho TDI az do rychlosti 170km/h (i kdyz zpovzdali), ale pak to uz neslo, max z te 1.6 vyzdimal 179km/h (sice to odporuje predchozim recem o omezovaci a 210km/h, ale treba si koupil brejle a vidi na palubovku).

potkal 1.8 20v a jeho 1.6 motor nic moc

a nakonec potkal tu Vectru 1.6 16v, a ta byla jeste o chloupek lepsi nez 1.9TDI (taky ma o 10 koniku navic).

na, jeste ze na uplny zaver se s nim chtel honit nejaky manik s felicii 1.6, a ten ho radeji nepredjel. Takze OCTAVIE ma pocit, ze je svet zase radostnejsi 😉
Octavia:"Další jsem potkal 20v tak tento motor nic moc"

Octavio, ty si fakt myslis, ze kazdy auto, ktery nekde "potkas" a "predjedes" je automaticky horsi nez to tvoje ? Uz jsem na cestach potkal par blaznu, kteri se s mym TDi 81 kW chteli se svejma feldama honit. Meli vylozene radost, kdyz mne s pedalem na podlaze nekde z kopecka predjeli, zatimco ja se kochal prirodou 😃)). Mozna ted take na nejakem chatu pisou, ze "potkali" TDi s cervenym "i" a "tento motor nic moc"... 😃))
Ono záleží taky na pneumatikách a je jasné že ti to nepojede stejně jak v létě! A s tím olejem jen mimochodem ježdění na starý olej má za následek větší spotřebu a snížení výkonu až o několik kilowat. Tak se nediv že ti to nejede jak s novým.
Diamant
Konečne som "nasúkal" svoju stránku na web. Nájdete na nej všetky krivky motorov, ktoré mám a všeličo iné. Prajem veľa zábavy.

[odkaz]
Trochu Octaviemu závidím. Před dvěma lety jsem byl s Felicií 1.6 v jižní Francii a měl jsem tu čest předjet kousek od St.Tropez Ferrari F50. Musím říct, že pocit vítěze jsem neměl 😄 Škoda, bejt Octaviánem hned by mi bylo jasný, že na Felicii žádný Ferrari nemá ...
Kup si KLOBOUK!!!!!
napiš mi kdy zäse pojedeš po dálnici na to bych se rád z bezpečné vzdálenosti podíval. 1.6/55 jsem měl taky, ale bohužel jsem neměl tak ohleduplné závodníky, aby mě nechávali předjíždět 😄 takže teď se svojí 1.8T bych tě klidně nechal předjet protože vvím co je to pocit méněcenosti 😄 a hlavně by tu bylo zase o jeden vtipný článek navíc.
Dnes jsem absolvoval trať o délce 380 km ze Zlína do Velkého Meziříčí potom zase zpátky směr Přerov a potom do Brna a domů. 200 km přes dálniční úseky a jsem velmi zklamán. V pátek jsem se setkal s dvěma Octaviema TDI 66kw a jeli jsme na plný plyn a to je poprvé co mě naše 1.6 55kw velmi zklamala. Ty TDi na dálnici nemá šanci se ani držet sice do 170km/h se držela ale víc jak 179km/h to neudělalo ani z kopce. Další jsem potkal 20v tak tento motor nic moc. A ještě jsem měl možnost se pohonit s Vectra 1.6 16v 74kw tak to je obdobné jak s tím TDI ale řek bych že 1.6 16v byla rychlejší než TDI. Dneska jsem ale velmi naštvaný!!!

Ale Felicie 1.6 55kw na dálnici nemá ani nejmenší šanci s jednou jsem se taky honil a jede to skoro stejně jak Octavie ale na předjetí nemá.

ps: Ale nevím možná to mohlo být zimní gumy, máme 500 km před výměnou oleje.
Poradte, kde si nechat levne domontovat klimu do TDi. Predem dik za info. (Praha a okoli)hajek@jtfg.sk
Diamant
Ja by som teda také široké gumy nechcel. Ja neviem, či je to móda, alebo čo, ale ja mám na Golfe z fabriky 195 a je to už priveľa. Auto lieta a v záktutách je pretáčavé. Ešte aj Felicia sedí lepšie a znesie nešetrnejší prejazd zákrutou. Pri vyššej záťaži je všetko ok. Ale kto chce kam ...
OCTAVIA: uz jsem na tve prispevky nechtel reagovat, ale prece jen😒br />
175/14" jsou kola pro LX, a maji disky se 4 srouby.

195/15" jsou kola pro GLX a SLX, maji 5 sroubu.

Nelze je vzajemne zamenovat. Rozhodujici je tedy, kolik mas sroubu na kole - pokud 5, pak si tam klidne svy 205/15" dej.
Víte co jsem zjistil při vybírání pneumatik??? To že máme ve velkém techničáku napsané pneu o rozměrech 175/80/r14!!!!!!!!! Z toho vyplývá že se nevejdu do 1.25 procent limitu s pneu co jsem chtěl 205/60/r15!!!!! Je to chyba u modelů 97??

Co máte napsané v TP jako pneu???? Jen u modelů 1.6 GLX!! Díky . V info mají mít 1.6 GLX standartně 195/65/r15 no a to kdybych měl tak mi limit vyjde a mohu mít ty 205/60/15.
I love you Octavia, ty jsi proste bozi.

Kdy uz si konecne vyberes na pokec jiny server ?
Jak si to myslel že nejde točit do červenej?? Z mé zkušenosti je omezovač hned u prvních dílku červeného pole hned jak začíná první dílek červeného tak konec no jak se to vezme konec jenom to trochu upozornuje jako by vypínaním plynu , ale když se na tom zamyslím tak ten otáčkoměr je na nic protože na co tam dělají 7 tisíc když to stejně víc jak 5 600ot. nejde hlupáci. o ()))))))) o ()))))
mně zase znatelně připadala horší Felicia 1.6 než Octavia 1.6. Nejen motorem a posazem za volantem, ale např při brždění z rychlosti 140Km/h hučela jako když se má rozpadnout. Myslím, že Felicia není na tento motor určena, protože v servisu mi řekli, že to dělají u Feldy oba motory VW (1.6 a 1.9D). Octavia má i lépe odstupňovanou převodovku (viz max. rychlost)
Octvalka s 1.6 55Kw me pripadla znatelne horsi nez felicie Mpi, obe auta mela nalitano okolo 20TKm a ani jedno jsem nesetril jo a jeste octavku nelze tocit do cervenejch - omezovac.
matuS
naco sa vypytujes na nejake hlupe barumy, ked si spokojny s tym, co si tam mal doteraz. sak kup to iste...ja ked som s niecim spokojny, tak kupim to iste...
Díky za informace ale jak vidím už jsem se hodně dozvěděl a na naše disky 6j x 15 asi nic jiného jak 195/65/r15 nejde to by byla hrůza kdybych jsem koupil pneu co by se muselo sundat na TK ale velicemně lákají 205/60/r15 ale ty jsou zase na disky 6,5j x 15.
Jak si tak listuji ve Fronte,nasel jsem vysledky testu USMD(vydavaj mimo jine certifikace vozidel).Tam je u Oktavky 1.6 55 kW udano zrychleni 17.3 km/s a pruznost motoru na IV. z 50-90 km za 14.1 s.Teda mimo jine.Nebyt to renomovany ustav silnicnich vozidel,tak neuverim.I ten TDI 66 kW 4x4 byl rychlejsi.Je to mozny?Jak vlastne ta 1.6 jezdi.
Pro vypocet obvodu muzes si muses stahnout kalkulacku z www.volny.cz/tuning
No a o to prave jde, pokud by OCTAVIEmu slo o zachovani stejneho obvodu kola, tak pri ruznejch pomerech od /65 do /50 nebo kolik tam psal by tam musel dat dost siroke gumy, ktere by na plechace z Oktavky moc nepasovaly. Jinak pokud jde o tu technickou, tak asi zalezi jak kde - kdyz jsem si sel pro SPZ loni pred vanocema a v priruce na zimu byly doporuceny zimace 195/65 R15 s rychlostnim limitem T(do 190 km/h) a ty jsem tam taky mel obuty na plechacich. Jenze milej policajt sel ocihnout novy auto, cumi do technicaku a tam byl uvedeny rychlostni limit pneu V (do 240 km/h) a SPZ a OTP ze neda. A nic ho nezajimaly doporuceni vyrobce a atd. Tak jsem to druhej den postavil na hlinikace s letnima gumama se spravnym limitem a byl spokojenej (zkratka nejakej magor). Jak by asi vyvadel, kdybych prijel s jinym rozmerem. Proto jsem si taky ty 17" ted nechal do technicaku zapsat a ostemplovat na STK, ze vyhovujou normam a muzu je tam mit.
To auto není jeho, je to jeho otce.

Na technický prohlídce ho nevyhoděj, dneska se může obout všeho, co se považuje za alternativní obutí (tzn. zachování obvodu kola) podle výrobce. V techničáku bývají občas takový kraviny, že by z toho jeden nebyl.

BTW ty máš v techničáku jako alternativní montáž 17" disky?
Prosim Te, kolik mas zkusenosti s autama ? Chapu, ze mas Octavku a jsi z ni unesenej, ale urcity veci, na ktery se ptas, jsou docela pekny kraviny. Nejen, ze by jsi mel dodrzet spravny pomer sirky pneumatiky k vysce, aby jsi dostal stejny obvod kola (pak by ses neptal, jestli to ma byt /60, /50 nebo jinak), ale taky by ses mel podivat do technicaku, co tam mas napsano za povolene rozmery, protoze jinak Te od technicke prohlidky vyhodej.

Jinak na pokud jde o Bravury souhlasim s predchozima nazorama - tzn. docela dobre pricne vedeni, ale kdyz zacnou jit do smyku, tak to poznate az v momente, kdyz v nem jste, nevarujou predem piskanim. Definitivne jsem to vyresil 17" diskama, coz je rozmer, ktery Barum nevyrabi. Ted tam jsou Pirelky P7000, ktery jsou dost tvrdy (podle meho subjektivniho soudu) a jsou pri jizde dost slyset, ale jinak to auto potom sedi jako pribity.
tAKŽE je blbost dávat 195/r15/60 lepší je 205/60/r15???? Já stejně radši z obav sem řekl ať si objedná 195/65/r15 BRAVURA a radši V (do 240 ) ale přímo z BARUMU a Ted se podržte oni tam už nedávají vzduch ale speciální plyn podmínka===== je každý 1/2 rok jezdit na kontrolu a záruka je ted nevím nemám u sebe ty podmínky. Má někdo zkušenosti s tímto ??
Nebo se podívej na Good Year Eagle F1. Ty nemaj ani jednu a na vodu jsou super. Až na tu cenu. Ve 14" se daj koupit až za 2500 tuším.
Mno musíš zachovat přibližnou velikost obvodu. Čili 195/65 R 15 je správná volba. Dál můžeš jít na 205/60 R 15, 225/55 R 15, ale v 225tce se dělá akorát Michelin, Pirelli nebo Uniroyal.

Ad počet podélných drážek, nestarej se, ty pneumatiky jsou fakt dobrý do deště (pro přímou jízdu), BTW nejnovější Dunlop SP Sport 9000 jich taky moc nemá.
Hmm, no a vylučuje se to nějak navzájem s mým tvrzením 04-03-2000 v 17:28:52, nebo vůbec s nějaým tvrzením? Nevšiml jsem si. Ještě jednou říkám - do otáček maximálního výkonu a přeřadit tak, abych se trefil na nebo za vrchol kroutícího momentu.
COKES ale abys mi věřil tak jsemtrochu hledal a motor 1.6 i v !!!!!!!!

v 5500 otáčkách má větší výkon než ve 4000 otáčkách !!!! adresa grafů [odkaz]

jsou tam velmi zajímavé tuningy motorů škoda od favorita až po 20v T.

jsem velmi zvědavý až si to prohlédneš dost si mně za to totiž atakoval.
Mám plecháče R15 195 a nejvíc mně zajímá co je lepší koupit 195/R15////65//// nebo /60 či dokonce 50 ????????? help jelikož si je otec chce koupit již příští týden Zlepší se tím vlastnosti nebo na tom čísle až tak nezáleží ??? Díky.

Je možné ale BRAVURY jsou vlajkovou lodí značky Barum tak si myslím že by mněli být dost dobré a cena je velmi dobrá 2660 za V (do 240) ale trochu se mi nelíbí ten dezén žádné pořádné podélné drážky a hlavně ty šikmé?? Mám trochu strach s těch vlastností minulé pneumatiky jsem mněl FIRESTONE FIREHAWK 195/15/65 parádní žádné chybičky ani zatáčky velmi čitelné byly i za mokra prostě super.
S tím voskem jsi asi objevil Ameriku, že? 😉

K těm Bravurám. Nejlepší vlastnosti mají při jízdě za mokra v přímém směru - odolnost vůči aquaplaningu je velice dobrá. Příčná stabilita a odolnost proti smyku za mokra i za sucha je špatná. Za mokra nejsou zákeřné, nástup smyku je plynulý i za sucha, ale problémem je, že o tom nedají vědět (zvukem).

Při opatrném ježdění vydrží cca 40.000 (mluvím o Véčkách, nevím, jestli nižší kategorie nejsou tvrdší).

Hlučnost díky směrovému designu malá (no abych to nepřeháněl, na západní značky to nemá), menší než třeba Sava Rapidex R2.

Brzdná dráha nic extra, ale v mezích únosnosti.

K směsi, co se používá na Bravury, řekl bych, že je docela tvrdá, ale bez siliky (proto tak kloužou za sucha).
Auto nejvíce zrychluje od otáček maximálního kroutícího momentu do otáček maximálního výkonu. Howgh.
Dnes jsem si koupil tvrdý vosk a můžu to jako velmi dobrou radu doporučit !! Po umytí v myčce ho pak naneste a vyleštěte auto vydrží mnohem dýl čistčí a hlavně po spláchnutí vodou je zas čosté bez žádných drhnutí. Mám dotaz ohledně pneumatik BRAVURa chtěl bych vědět hlavně za deště i sucha a hlučnost a..... DÍKY
Žárovky v zadu na SPZ mám 100 procentní a nikdy žádný problém jen přední potkávačky a i parkovačky parkrát odešly asi 3x za 2,5 roku provozu. A k tomu omezovači já točím motor když předjíždím dá se říct minimálně k 5000 a omezovač je tak u 5600otáček. A jsem rád že je to ujasněné proč se motor točí tak vysoko. No je jasné že když předjíždím 120 tak to tak netočím ale audi bmw ..... je to potřeba jsou tu i tací co vám schválně dupnou na plyn a pak byste neměli šanci.
Diamant
Pokiaľ sa bavíte o osvetlení ŠPZ, tak ja som mal žiarovku vadnú tiež. Obyčajne nesvietila. Po poklepaní však nabehla, otrasmi pri jazde sa však opäť zhasla. Kúpil som novú a je po probléme. To bola snáď jediná závada auta.
walther > mě už tu malou žárovičku měnili dvakrát. Myslím si ale, že nebyla prasklá. Spíš je tam nějaký špatný kontakt, protože někdy to svítí a někdy ne - a pak do toho stačí trochu ťuknout... 😄
Ae to né !!! Já jsem ten omezovač nepropapagoval ani náhodou !!! Přesně naopak !! Šlo mi právě o to, co už tady potom napsali jiní : že motor ve vysokých otáčkách blízko omezovače má výkon zpravidla menší, než v optimálních otáčkách nebo v jejich blízkosti. Takže je potom výkon v třech tisících stejný jako v pěti tisících. Proto jsem zastáncem toho se držet těch nižších otáček !! Jediná výjimka je potřeba rychlého zrychlování bez prodlevy při řazení - třeba předjíždění. Ale že by byl omezovač nějak příjemný zážitek.....Zkusil jsem to jednou, jestli to vůbec funguje 😃)) Ale to škubání ..........
Diamant
Pozrel som sa napríklad na Feliciu 1,3/50. Povedzme, že radíme z 3. na 4. prevodový stupeň. V prípade, že preradíme až pri dosiahnutí "obmedzovača", tak preradíme zo 47 kW na 43 kW. Pokiaľ však preradíme pri maximálnom výkone, tak je to skok z 50 kW na 39 kW. V prvom prípade je stredný výkon 45 kW a v druhom 44,5 kW. Musím ešte podotknúť, že tvar krivky výkonu spomínaného motora nijako nevybočuje z bežného štandardu benzínových motorov.
Myslim ze mu jde o to, ze v kratkem casovem useku je vyhodnejsi tocit motor do otacek protoze tesne po prerazeni podle me kradkodobe klesa vykon, nez se opet motor dostane do otacek. To podle me neplati u nizsich rychlosti 1,2-3. Ale pokud pojedete vedle sebe na 3 treba 120 km/h pri 4000 otackach a jeden preradi na 4 a spadnou mu otacky na 2700 a druhej to orostuje na 7000 otacek tak mu fest ujede. Ovsem ne na dlouho 😄

Zeptal bych se Octavie jestli nema problem s zarovkama na zadku. Uz jsem videl asi 5 Octavek, ktery vzadu na jedny pulce nesvitily, jedna byla dokonce predvadeci...to je nejaka domena Octavek?
podle toho co pise, bych rekl, ze jezdi jako prase. Tocit motor az do omezovace muze jenom technicky antitalent nebo barbar. Pri takovym zpusobu jizdy bude ten motor po 100.000 km srot. (pokud to ovsem vydrzi). Chudak ten co se necha napalit a koupi to auto po nem.
Tak ted teda nevim, co jsi nam vlastne chtel rici. Kdyz neradis pri 5000 ot/min, tak kdy ? Drtis to do omezovace a zkousis z toho udelat letadlo s 25000 ot/min nebo jak teda jezdis ? To by mne docela zajimalo.
Možná jde o to, porovnat výkony v 3000 a 5000 ot/min.....
LIDI POCHOPTE JSTE TAK HLOUPý NEBO CO?? POCHOPTE žE PRERADIT V 4600 JE HOVADINA PROTOZE NADALSIM STUPNI BUDETE MIT 3000 A NECO A TAH MOTORU SLABY ALE KDYZ TO VYTOCITE ANI NE K OMEZOVACI ALE TREBA K 5000 TAK I V TECH 5000 BUDE VETSI VYKON NEZ VE 3000 A PROTO SE NEPRERAZUJE A AUTO JEDE RYCHLEJI, A POKUD MI NEVERIS TAK SE PODIVEJ NA GRAF MOTORU A UVIDIS ZE MAM PRVDU.
BTW může mít takovu intimní otázku? Co za známku jsi míval ve škole z fyziky resp. mechaniky?...

Uvidíme, co nám pak z toho "vypline"... 😉
Koukám, že ani deset lidí by ti nevymluvilo, že je to blbost..., takže se už nenamáhám...
Tak to ale vůbec nemáš pravdu!! Ono totiž je velký rozdíl jestli jedeš na 3 a pořád nebo na 4 pochop že pořád máš rychlejší převod. Tohle není z mojí hlavy. No právě když přeřadíš tak ti otáčky klesnou hodně dolů a tím i výkon a tah motoru. A z toho vyplívá že auto bude táhnou mnohem rychleji i za max. výkonem protože bude mít více výkonu než po přeřazení na nižší stupeň hned po největším výkonu. NEPLATÍ U DIESLŮ!!!!
Co to je za kravinu? Takovou blbost jsem už dlouho neslyšel.

Pokud ovšem nepočítáš, že budeš s někým soupeřit v maximálním zrychlení dejme tomu do 50 km/h (tam by se přeřazení na dvojku zřejmě projevilo)...😃)

Maximální zrychlení je dosažitelné právě v přeřazení při otáčkách maximálního výkonu. Většina aut s atmosférickými motory má převodovky dělané tak, aby se otáčky motoru po přeřazení trefily těsně na nebo za vrchol kroutícího momentu.

Motory s přepňováním a variabilním sáním/nastavováním ventilů mají plošší průběh kroutícího momentu. Tam si výrobce může dovolit delší stály převod -> větší rozdíly mezi stupni. Opět ale platí, ve vrcholu výkonové křivky.

Chudák tatínkova oktávka...
Diamant
Nemá zmysel motor vytáčať až k obmedzovaču. Pokiaľ už chcete "vyžmýkať" z motora maximum, tak pre motor 1,6/55 je to pri 4.600 otáčkach a pre motor 1,6/74 pri 5.600 otáčkach. Pokiaľ teda motor má max. výkon 74 kW, tak pri obmedzovači je to už len cca 70 kW. Akurát stúpne spotreba a opotrebenie rotačných a pohyblivých častí motora.
Proč točit k omezovači? No Jelikož když oba pojedem se stejným autem a ty třeba v 5000 přeřadíš tak já rozhodně pojedu rychleji a nechám auto vytočit k 6000 těch 1000 otáček je poznat ty ztratíš čas puštěním plynu zařazením a zase se rozjízdíš z nižších otáček. Kdežto já naženu čas o těch 1000 otáček a pak po přeřazení budu mít zas podstatně vyšší otáčky na dalším stupni a to je to proč se motor točí co nejdýl. Tento rozdíl je hlavně citelný u silných aut, které mají takový výkon že neklesá prakticky až po omezovač a tím pádem má smysl to dělat.
Proč se musí motor točit až k omezovači? Apropo, já jsem ještě omezovač nezkoušel. Kde je na 1.6 74?
T moje německé cestování jsem zhodnotil v rubrice o 1,8 T ,.........
JTF
15W40 není polosyntetika
petous
Výkon, hluk a spotřeba se zvýší. Nejvýrazněji to prostřední.
Má někdo zkušenosti s výměnou orig. výfuku za sportovní. Je to poznat při jizdě zlepší se tím něco?? Nezvětší se spotřeba?.
Tento motor vám klidně zaručím že v Ocatviích nebude na 100 procent. VW ho nedá dokud nevymyslí další TDI novinku a Škoda je pod VW takže ta nemůže měnit a taky s tím nic udělat.
Mně výměna oleje čeká za 2000km A asi jsi tam dám zas to co mi tam v servise nalijí minule to byl ten Castrol Gtx3 a asi nebude špatný.
Já jsem zrovna dnes podstoupil výmenu a dal jsem tam ARAL BASIC TRONIC 15W-40 polosyntetika, coz bohate musí stacit. Viko na kapotu se mi davat nechce.Ale jinak diky. Jestli chces muzes mi primo na jirik@aral.cz, tady v motor café se dostanu tak 2x v tydnu, ale mail asi 10x denne. CUS
Přečtěte si příspěvky v místnosti SVÍTIT VE DNE MLHOVKAMI PROČ? loginův příspěvek stojí za to!!
Samo sebou na kufr od motoru "kapotu" Proč no vetšina dnešních nových octavek to má a já si myslím že to stlumí hluk o dost "ale za tím jsem neměl možnost porovnat a ani nebudu" Já ji nemám jelikož hluk žádný není a ve vyšších otač. no inu tak to tak netočit a jinak ten hluk není nijak nepříjemný ba naopak.
jakej má smysl taková tlumicí deska na kufru? já ji teda dával do motoru a to rovnou ve dvou vrstvách, ale žádnej zázrak to stejně nebyl.
Jelikoz tento motor aby se vyrovnal musi se tocit az k omezovaci a proto je velmi dulezite jestlize jezdis podobnou jizdu mit velmi kvalitni olej !!!

A to je dulezite nam tam davali Castrol GTX 3. Najeto mame 72 000,- a zatim je supr. A hluk tam zadny velky neni. A jinak staci koupit tlumici desku na kufr.
Já jezdím jenom v Praze a žere mi to cca 9.3 l, jezdím sám, tankuju pouze ARAL, tak doufám, že mi spotřeba klesne (zkušenost s VW Golf), motor nijak nešetřím, má najeto 70 tis. Od 1-3 je to dobrý až na ten kravál uvnitř, nejhorší je snad ta pětka na dálnici, než se to rozejede samej BMW mi svítí do očí a já je musím pouštět, to se mi s Golf III 1,8 GL nestávalo. Kupoval jsem si to ale, kvůli kufru a kvůli tomu že je to celkem nový auto. Máš nejaký zkušenosti ohledně kvality/vizkozity oleje a spotřeby/opotřebení motorů vůbec ?
Motor je dobrý i když neumím si představit kdybych tam mněl 1.8T to bych byl asi zabiják silnic.Jelikož by se dalo předjíždět snad kdykoliv. V létě 1osoba tak minimální je 5,6 max je 8,9. V zimě min. 6,5 max 8,9 jsou to spotřeby z tras Zlín Brno.

Ve městě když je samá červená tak do práce i 10,2 jinak se dá jezdit ve městě bez vytáčení a předvídavostí za 7,2. Kolik ti to nejvíc jede. A co říkáš 4 stupni, mně se zdá divný táhne jen do 130 pak je to šumka. 123 jsou perfektní bez výhrad.a 5 od 140 jede dobře až po 180 dál už zaleží na stavu silnice (stoupání...)
Zítra vyrážím na cca 1 300 km dlouhou cestu do Německa, V podstatě celou cestu budu absolvovat po dálnicích. Zvlášť na Německých dálnicích to nechci příliš šetřit, takže do limitu zimních gum - 190 km/h. Spotřebu vám tady pak pošlu 😃) Jen snad nebude moc sněžit :- ((((
Přidám své zkušenosti s 1,8T v combi. Při jízdě podle předpisů mimo město s občasnou vesnicí se dá jet v pohodě mezi 5,7 a 6,1 l/100km. Ve městě to silně kolísá dle trasy a provozu, ale průměr může být 10 l/100km. Po dálnici při ne úplném dodržování max. povolené rychlosti se ale dostávám značně výš,např. včera jsem jel 578km, z toho cca 430 po dálnici, průměrná rychlost dle počítadla 114km/h, ale spotřeba 8,7 l/100km. A to je ještě dobré, často se spotřeba blíží 9 l/100km. Dodávám, že nejsem žádný závodník, abych se s každým honil, jedu sice rychle, ale maximálně plynule. Špičkové je to, že prakticky nemusím řadit, pětka si vezme bez potíží vše již od 1900 ot. Samozřejmě, pokud tím někomu nepřekážím, někam nespěchám nebo nejedu jen tak "pro radost", to potom zase je velice hezké, když to kolem 6000 ot na čtyřku frčí až 200 km/h(podle tacho). Souhlasím s názorem, že 1,8T je super motor.
No, zatial som sa tu este nestretol okrem mojich prispevkov s nikym inym, kto jazdi (alebo jazdil) na Octavke s 2.0 motorom. Ja som mal pred nejakym casom iste problemy, avsak zda sa, ze uz su vyriesene. Mimochodom, dal som vcera spat letne gumy na liatinovych diskoch a mam pocit, ako by som vymenil auto za nove ... Po vymene kolena vyfuku je ten motor fakt tichy, do asi 3000 ot. ho prakticky vobec nepocujem, pocut len aerodyn. hluk a kolesa (Continental - originaly z Mladej Boleslavi). Vsetci asi cakate, ze vzhladom na vek motora (znamy je zo starsich Pasatov) a jeho objem teraz napisem, aku ma to auto strasnu spotrebu - ale opak je pravda. Pravda v meste mi zerie tak medzi 8.0-10 litrov (podla stylu jazdy), ale mimo mesta som sam prekvapeny. Nedavno cesta cez hory, celkovo asi 200 km, priem. spotreba 6.6 litra (pravda, to soferoval otec a siel trocha opatrnejsie, rychlost tak okolo 100-110, avsak este so zimnymi gumami). Inak sa pri mojej rychlejsej jazde mimo dialnice zmestim pod 7.2 litra, po dialnici tak 7.5-8.5 - zase podla rychlosti. Aspon mne sa to zda celkom prijatelne. A navyse, mozno niekto oblubuje motory, ktore treba vytacat nad 4000 ot., tento 2.0 vsak dobre taha uz od malo nad 2000 ot. - skor mi tymto pripomina diesla, avsak pri kultivovanejsom chode.

Caute a privitam vase skusenosti.
Kolik Ti to prosím žere v Praze nebo ve městě, mám teďka 1.6, 55kW asi 1a1/2 roku starou a zajímá mě to , Díky Čus
Motory 1.9 TDI Pumpe-Duese mají koncipovanou životnost 250.000 km do GO, což mi připadá málo.
Jezdit se s nim da velmi dobre. Ale asi uplne jinym stylem, nez na jaky jsi (zrejme) zvykly. Na omezovac a otacky kolem pres 5000 muzes klidne zapomenout, lechtej to nekde kolem 2000 otacek a uvidis, ze ti to pojede...
Tak přátelé ani mně se nevyhne TDi. I když pořád kritizuji TDI tak jsem zjistil že si budeme kupovat VW Pasata TDI 81kw. Hm sice se těším na jízdu abych zjitil jak je na tom naše Octavie 1.6 55kw. A asi pro mně bude šok ten výkon v tak nízkých otáčkách. Ale stojím si za svým že v dynamice bude 1.6 rychlejší až do 3 stupně. Inu za rok to nebude jen pocit ale dozvím se skutečnost jak jsou ty TDI 81kw pružné a budu tedy moci porovnat bez zaujetí. Kdo zná motor 1.9TDI 81 kw A jak se sním dá jezdit. Jde lehce vytáčet až po omezovač? Kazí se motor když se točí k těm 5000. Má to význam atd... Díky
Já by jsem snad doplnil, že 1,8 bez turba, myslím to poslední provedení, se kterou jsem pár dní jezdil, byla proti turbu poměrně solidně živá ale nepoměrně hlučnější a spotřeba byla vyrovnanější , ale vyšší. Pravidelnou cestu do práce jezdím s Turbem tak za 7,5 litrů ( asi 7 km ) a s 1,8 bez turba taky tak, ale na dálkové trasy je ta 1,8 T tak na 7 litrech, 1,8 bez tak na 7,5- 8. Alespoň moje " srovnávání " tak dopadlo. Ale ten hluk je jak z jiného auta.
Diamant
Kto by chcel, tak nech napíše na moju adresu diamant@dodo.sk a ja mu zašlem vybrané krivky výkonu a točivého momentu Škodováckych motorov v jednom grafe. Tak sa to dá krásne porovnať. Niektoré síce nemám (napr. 2,0; 1,4/44) ale väčšinu áno. A budete prekvapení, že pri motoroch 1,6 je v bežných otáčkach veľmi malý rozdiel vo výkone.

Za vozorový motor považujem práve 1,8T. To je proste lahôdka. Inak môžem potvrdiť, že s motorom 1,8 T je to iné auto. Ja by som ho volil hlavne kvoli tomu nádhernému tichu, kľudnému chodu a ten záťah trebás pri predbiehaní je impozantný. A spotreba je pri rozumnej jazde tiež veľmi dobrá. Sám užívam 1,9/81 ale ani ten sa 1,8 T nevyrovná. Je síce dostatočne dynamický, ale dosť hlučný a stále nie tak pružný, ako 1,8 T (hoci má menší točivý moment). Pre tých memej majetných by som odporúčal 1,6/55. Je síce trochu hlučnejší (najmä vo vyšších otáčkach), ale na bežnú jazdu v medziach zákona bohato stačí. Pre mňa by nemalo význam investovať do 1,6/74, lebo nemám rád privysoké otáčky. Mne by najviac pristal benzínový 2,0. Ale ten som žiaľ neskúšal.

A ešte otázočka: Čo máte proti slabším motorom? Aj s motorom 1,4/44 sa dá jazdiť 90 či 130. Alebo dnes už prestávajú platiť dopravné predpisy, alebo čo? Komu to stačí a nechce závodiť, tak si ho kúpi. Keby som veľmi chcel Octaviu a nemal na to, tak si ho tiež kúpim.
já měl obě a ta 1.6 je srovnatelná při jízdě po městě. tam se rozdíl opravdu moc nepozná a bylo by tedy zbytečné investovat více. ale právě na té dálnici jsem poznal že to auto moc nejede hlavně když je zapotřebí akcelerovat. do brna jsou pěkný taháky a rozjet se tam s naloženou 1.6 bylo dost těžký. spotřebu jsem měl okolo 9 a motor při rychlostech okolo 160 byl u konce svých možností. jinak v prosinci 98 byl ve výbavě slx již nový design přístrojovky, který je podle mého mnohem povedenější.
Po dnešní jizdě mohu jasně říct že jsem se svým motorem spokojen. Šlape jak hodinky a hlavně perfektní dynamika Do Brna jsem jel za 6,7 a nikterak pomalu a z Brna jsem to hnal ale hodně a spotřeba 8,2. Na zimu a zimní gumy celkem slušné. Motor 1.6 55kw je SUPer! Zdravím dvě Octavie s SPZ PVH -- No snaha byla ale nemněli ste šanci na dálnici.
Díky. Našel jsem tam, co jsem potřeboval. Je to dobrý tip, akorát nevím, proč kvůli tomu tak vyvádíš...
benzín-nafta: Podle mne je to jen pustá zlodějina od prodejců. Naprosto nesledují ceny České rafinérské (alespoň trendy) a šponují to nahoru. Tím si vysvětluji, že lze koupit naftu i levněji, samozřejmě jen u malých prodejců. Doufám, že se to po zimě spraví, protože už nebude důvod kupovat tu správnou zimní naftu jen u těch značkových pump. Je to zralé pro vyšetřování (kartel).
Velice lehká odpověď A PRO VŠECHNY kdo máte probléb jakýkoliv s Octavií tak teď se radujte jelikož všechny jsou vyřešeny na stránce [odkaz] A co tu ještě uvidíte třeba Fabii cabrilolet a Novou ŠKODU na platformě A6 A HLAVNĚ VEŠKERÉ JÍZDNÍ DOJMY OD 1.6-20V TURBO VŘELE DOPORUČUJI. PS JAK SE VÁM LÍBILY ODEPIŠTE! octavie = MY LOVE
Vím, že už se to tu někde řešilo, nevím přesně kde. Poraďte mi, prosím, co udělat s těmi "povrzávajícími" dveřmi u Oktávie. Je to jakoby z prostoru zámků a ozývá se to v rytmu "kroucení" karosérie. Jednou jsem to v servisu nahlásil, odstranili to, ale už to vrže znova. Strašně mě to sere. Díky.
Já už jsem to tu v jiné skupině zmiňoval. Hodně jezdím a ty rozdíly mezi benzínem a naftou sleduji - není to všude stejné. Někde se ten rozdíl zcvrknul na korunu, ale jsou i oblasti, kde je benzín dražší skoro o 5 korun. Nevím, proč je to tak...
Není to tak dávno , kdy jsem tady vyslovil domněnku, že čím víc aut bude jezdit na naftu, tím se bude cenová výhoda mezi benzinem a naftou snižovat . A už se to přibližuje !! Před rokem byla nafta asi o 20 % levnější, dneska asi tak o 5%, možná. Samozřejmě zůstává u dieslu nižší spotřeba, ale výpočty rentability doznaly za ten rok jistých změn........
Možná by stačilo vpředu jedno kolo uprostřed ....Jako v Mr. Beanovi 😃) Ale na druhou stranu, takových aut 105L ještě jezdí dost a dost !!! A taky 100 L a 110 L, a taky 1000MB....Mít takové auto, taky píšu : Je to super, na naše cesty to stačí, já nikam nespěchám, nemám v tom statisíce korun.......Ale tak se dá diskutovat o čemkoliv....
Škoda, že se neprodává OCTAVIA 105L, motor 1046ccm OHV, 45koní, 4 rychlosti, otevírací okénka pouze na předních dveřích, bubnové brzdy vpředu i vzadu, cena 205.000,- ( pro zvláště šetřivé zákazníky by se vůz dodával pouze v základovce a bez interieru -50.000,-) Určitě by to byl prodejní šlágr. 120km/h by to 100% jelo taky a vsadím se, že by to spoustě lidí maximálně vyhovovalo.
Nechapu proc te stale nejvic trapi, ze bude nekdo

rychlejsi. Asi jsi soutezivy typ cloveka.

Ale na silnicich se to obcas nevyplaci.
Nevím jak vy ale už se začínají objevovat první Fabie a myslím že my Octavisti můžem být klidní. MB se zase ukázala jako KLOBOUČNÍK. Dávat tam nejsilnější motor 1.4 sice má 74 kw ale ten točitý moment oničem. Až na ten 2.00 85 kw to bude GTI na které si budou muset dávat pozor i 20v Turbo. Ale jinak Kdo si koupí jakoukoliv Octavii s motory od 1.6 kromě 1.9 50kw může být klidný.
Spotřeba se opravdu dá udržet pod 7 litrů. Na delší trase mimo město a při dodržování předpisů....ale je to dost nuda. Těch devadesát je tam na jakýkoliv rychlostní stupeň hned, takže to člověk ani nemůže moc testovat, leda jet pořád na dvojku 😃)
Nevím jestli se svezl někdy pan OCTAVIA s motorem

1.8T, ale myslím si že pokud ano, musel by své mínění o super1.6-tce silně poopravit. Neříkám, že mi moje 1.6 jede špatně ale ve srovnání s 1.8T je to opravdu šlapací autíčko. Jediný plus, hovořící ve prospěch 1.6 je pořizovací cena a tak mám bohužel 1.6. Kdybych ale stačil finančně na 1.8T, nerozmýšlel bych se dlouho to mi věř milý pane OCTAVIA. A tvrdit, že má 1.8T větší spotřebu?

Záleží na režimu jízdy, ale kamarád s ní jezdí i pod 7l/100.
Nemám 110 KW proto, abych mohl jezdit RYCHLEJI , ale protože je to úplně JINÉ AUTO !!! 1,6 55 KW nejede špatně, ale to se nedá jen tak porovnat podle KW. Hluk, brzdy a hlavně dynamika !!! Ne max rychlost, ale předjíždění třeba v 80 km/h, nebo v Německu při 160.....V TDi např. se na pětku dá sice 50 km/h jet taky, ale sešlápnutí plynu je jenom změna zvuku , výrazná změna výrazného zvuku 😃 Já tak můžu jet v pohodě a zrychlení je ještě únosné. Silný motor není nutně na ježdění přes 200 !!! Ale kamarád s 1,6 74 KW ( taky kombi ) jel se mnou společně 1 800 km do Itálie a předjížděli jsme všechny !!! Jeho auto se drželo taky naprosto skvěle a mírně méně si vzalo. Ale silnější motor je prostě něco jako poslouchat hudbu z tranzistoráku nebo z pořádné aparatury . Slyšet je to z toho tranzistoráku taky, tak o co jde......leda že by.......ne 😃)
To OCTAVIA: Ty motory 1,6 55kW jsou prakticky stejné. To jsou takové "benzínové diesely" - pomaloobrátkové dlouhozdvihové motory s velmi plochou momentovou křivkou, takže ty rozdíly bych připisoval spíše papíru než technice. Všimni si v testech, že často je ve zkušebně naměřen vyšší kroutící moment v úplně jiných otáčkách, než uvádí výrobce. Jinak sám občas jedu služební oktávií 1,6 55kW. Ne že by to bylo auto na závodění, ale já jsem osobně byl pozitivně překvapen, že jede líp, než jsem očekával. Na dálnici se z ní vytáhne i 180 (tachometr), celková průměrná spotřeba je tak 7,5 až 8 litru. Pro klidnější řidiče mi ten 55kW motor přijde jako postačující.
Nejlepší je TDI
tak TO SE TEDA DOST MÍLÍTE. DÁT ZA OCTAVII 550 000

KČ NEBO 420 000KČ KDE VE VÝBAVĚ NENÍ ŽÁDNÝ ROZDÍL JELOKOŽ JE TO CENA MAX. VÝBAVY GLX. A SPOTŘEBU TEDA NENÍ ANI NÁHODOU STEJNÁ!! 1.6 JI MÁ ALE PODSTATNĚ NIŽŠÍ VE MĚSTĚ I PRŮMĚRNOU. JEDINÉ CO JE MARKANTNÍ JE MOTOR BRZDY A PODVOZEK.

ALE DÁT ZA AUTO CO JEZDÍ NA KAŽDÉ SILNICI 550 000 KVŮLI TOMU ŽE POJEDE RYCHLEJI. JINAK NIC JINÉHO V ROZDÍLU NENÍ. A PROTOŽE MÁTE ROK VÝR. 98 TAK KROMNĚ KLIMATIZACE A VYHŘÍVANÝCH SEDADEL NEMÁTE ANI O CHLUP NA VÍC O PROTI MOJÍ 1.6 GLX VE VÝBAVĚ SLX AŽ PO ROK 99 KDY UŽ JE CELKOVĚ NOVÝ DESIGN DESKY SEDADEL... A ROZDÍL JÁ UŠETŘIL 130 000KČ ASPOŇ na benzín a taky na další auto. A na svou dynamiku se nebudu opakovat viz předešlé stránky.

Dnes jsem se vrátil z Brna a parádní svezení suché silnice to se to frčelo na dálnici 180 a pro vaši informaci teď v zimě 7,6 litrů!!!
měl jsem obě a ta 55 byla dobra možna ve srovnání s felicií ale jinak nic moc a při srovnání s 1.8T je to jen ubohý šlapací autíčko. za zhruba stejnou spotřebu mám k dispozici podstatně více výkonu i točivého momentu, lepší brzdy, lepší výbavu a hlavně podstatně kultivovanější motor. jo stojí víc, ale ve srovnaní s tím co nabízí to není mnoho. na 55 jsem najel 45tis.km a na 110 30. 55 byla pořád v servisu s lambda sondou a 110 jen jednou a to proto že jsem se nechal trochu unést 😃)
OCTAVIE 1.6 55kw /4600 a 135/3200///// FELICIE 1.6 55kw /4500 a 135/3500? Proč je v tom takový rozdíl ? Je to ve prospěch Ocatvie je tím pádem tento motor líp vyladěn a taky potom líp jede i když je Ocatvie těžší. Může te mi to někdo vyvrátit ?? a nebo líp popsat ??
No tedy i ja jsem byl prekvapeny temi udaji. Mam 1.6 GLXi/74kW z roku 97. Nemam v ni motor SR, ktere se tam montovaly az nekdy od prazdnin, ale ten o neco starsi, s kodovym oznacenim AEH (ten novejsi je oznacovan jako AKL). Co vim, tak tyhle dva motory se lisi stupnem plneni emisi, ten novejsi ma trochu jinou elektroniku a max. vykon ma posazen na 5600 otacek (starsi ma 5800). Novejsi ma taky jinak zprevodovanou rychlostku (tusim ze 4 a 5 jsou vic "dorychla").Jezdi mi jako drak, maximalka (plne obsazena) kolem 200 (samozrejme tachometrova). Souhlasim, ze kdyz je plne obsazena, akcelerace je samozrejme horsi, ale ze by to byl takovyhle lenoch, jako tu psali kolegove, to potvrdit nemuzu.
AHOJ 1 NO KRÁTKÉ A VÝSTIŽNÉ. NECHCI TI NIJAK NALHÁVAT A PODOBNĚ ALE ZATÍM CO JSEM JEZDIL ZE ZLÍNA DO BRNA VŽDY JEZDÍM PŘES UHERSKÉ HRADIŠTĚ BUCHLOVSKÉ KOPCE... TAK TI ŘEKNU ŽE TDI 81KW V PASSATU A TOLEDU CO JSEM MNĚL MOŽNOST SE TROCHU S TĚMITO AUTY "POHONIT" TAK TI ŘEKNU ŽE SE MŮJ MILÁČEK VELICE SLUŠNĚ DRŽEL!!NEŘÍKÁM ŽE KDYŽ DO V TDI FURT DRŽÍŠ POD PEDÁLEM TAK TĚ PŘEDJEDU ALE V URČITÝCH RYCHLOSTECH JEDE LÍP!! A TO NEKECÁM

RSD ???????? TY KOTOUČE TAM MUSELY BÝT DOMONTOVANÉ

A S TÍM PODVOZKEM TO NEVÍM TO BYCH KECAL... LIDI JE TU NĚJAKÝ MAJITEL 1.4!!!!!!1.4 OZVI SE !!!
to Octavia. No tak ta 1.6SR byla z roku 1997 a opravdu měla v zádu kotouče sériově!!!!!. A za druhé s tím podvozkem nemáš pravdu, protože jsme jich pár upravovali a opravdu je veliký rozdíl v 1.6 55Kw a 75Kw. Samozřejmě se tento handycap dá napravit , ba i lepší podvozek předčit, ale stojí to zase nějaké koruny. Také musím z praxe potvrdit, že tvrdit, že TDI 81Kw jede skoro stejně jako 1,6 55Kw je nesmysl. TDI 81Kw jede jako ďas, a řekl bych že ještě lépe než 1.820V 92Kw. Ale s tím srovnáním s motorem TDI 66Kw plně souhlasím. Bez Chipu je to líná mrcha.
Ahoj lidi, vaše zkušenosti mě trochu překvapily. Já mám 1.6GLXi (nebo SR, chcete-li) z roku 97 (model 9😄. Co se týká maximální rychlosti, tak můj rekord je 210 (podle tachometru samozřejmě) s plně zatíženým autem (cesta z dovolené po dálnici v Německu). Jinak rychlost kolísá v rozsahu 190 - 210km/h, podle toho jestli je to do kopce nebo z kopce 😄. Pokud je auto takto zatížené, sice hůř akceleruje, ale zase o dost lépe sedí a na maximálce to není znát. Podle mně je to kus od kusu a taky záleží na tom, jak je motor zajetý. Abych nezapomněl, nemám žádnou úpravu!
TDI 81 kW prazdne 190 km/hod,plne 190 km/hod,kdyz uz je moooc dlouhy kopec,tak za 4,jinak furt petka.Ma sice tezsi cumak,ale na brzdy jdu pozdeji,kotouce a dobre gumy brzdi jak certi.Takze se s ni ostre jede i v zatackach.Stovku umi za 10,5 sek.,zatim ale nejdu moc pres 4000,je jeste novorozenec a zajizdi se😄

S drivejsi 66kW jsem tahal bezne pres 4000 ot.,mel jsem jednu z prvnich,sibr,klima(neni to zbytecnost,to rozhodne ne-ovsem diesl to utahne,aniz to poznam na spotrebe).

Bye
"1.6 v TDI 81 kw U těchto srovnání je motor 1.6 rychlejší do 3 rychlostního stupně..."

Hm... Opravdu ?

"Ale mimo dálnici na klikatých silnicích jsou oba motory velice vyrovnané!"

A vubec nejvyrovnanejsi jsou v zacpach nebo kdyz stoji na cervenou 😃)

"Dále nejsem řidič který hned ve 4000 nebo 4500 přeřazuje."

Tak takovym hodnotam jsem se pri normalnim jezdeni s TDI 81 jeste vubec nepriblizil 😃)
Ahoj RSD

Já mám 1.6 Glx z roku 97 a tedy po rok 99 patří mezi výbavu SLX nemám jenom klimatizaci (naco že?to by tento motor asi nerad) a vyhřívané sedadla a taky na nic (jestli jezdíš dlouhé tratě tak víš že se hrozně potí sedadlo i v zimě, chtělo by to cirkulaci vzduchu!!) A chci ti říct že rozdíl v brzdách by nemněl být jelikož obě 1.6mpi a 1.6 sr mají jen přední kotouče. A podvozek aspoň si myslím že má GLX stejný jako tehdy nejrychlejší 1.8 20v. Jelikož v testech psali že tento podvozek je natolik dobrý že s 1.6 55kw se jeho hranicí nedá dosáhnout pokud řidič neudělá obrovskou chybu. Jinak s rychlostí s tebou souhlasím tento motor bez úpravy jede 180 mně i 190 ale jedině prázdný jinak s rodinou a velkým nákupem atd. jede max 160 a taky se sním nedá jezdit nijak riskantně.Kolik máš najeté a rok výroby.
Vlastním Octavii 1.6MPI v provedení LX a porovnával jsem ji s Octavii 1.6 SR v provedení SLX. Co se týče podvozku a brzd, tak v porovnání s 1,6MPI LX je 1.6SR SLX jako úplně jiné auto. Podvozek je u dražšího provedení s kotoučovými brzdami daleko stabilnější a brzdy mnohem výkonější. Co mne však sklamalo u 1.6SR je Motor.

Ačkoliv mám jinou vačku, filtr JR a změnu programu řídící jednotky (92PS) tak moje papírově slabší verze jede nejen pocitově lépe, ale vykazuje i vyšší maximální rychlost cca 190 Km/h oproti 180 Km/h u 1,6 SR. I před úpravou mi jela nad 180 Km/h.

Jinak jsem očistil všechny zbytečné nápisy a známí, které svezu nevěří , že to je "pouhá" 1.6MPI. Co se týče spotřeby tak dnes jezdím něco přes 7 litrů. Když byla nová, tak jsem dosáhl na dlouhé dálniční trati i 6.05 l/100km.
1.6 55kw v 1.9 TDi 66kw

Mé zkušenosti mně natolik přesvědčily že jízda s Octavií 1.6 55kw (prázdnou) je mnohem rychlejší než TDi 66kw. KDyž jezdím trasu Zlín-Brno dvakrát za měsíc, hlavně když jsou suché silnice tak v "závodění" s TDi je velice snadné! Motor 1.6 na 1,2,3 zde nemám výhrady. Je to úžasný tah. Nejlíp zabírá tak po 3500 otáčkách až do omezovače. 4 je čilá jenom do 4600 a zatím se mi ji nikdy nepodařilo vytáhnout do omezovače protože při rychlosti 140 je lepší dynamika na 5. U 5 rychlostního stupně je vynikající jeho odstupnění kdy se sním dá jet až do 190 a točí 5200. Víc jsem nejel ale asi by to možná ještě jelo až do omezovače. 5 vyhovuje nejlíp rychlost kolem 170 kde po sešlápnutí plynu lépe zrychluje než v rychlostech 140-160 které jsou u tohoto stupně dosti pomalé.

1.6 v TDI 81 kw

U těchto srovnání je motor 1.6 rychlejší jen do 3 rychlostního stupně a potom po zařazení 4 je už TDI mnohem rychlejší a dále už je jenom lépe TDI jelikož jeho max rychlost je mnohem vyšší a ze zkušeností od kamarádů není pro něho 200 km/h žádný problém. Ale mimo dálnici na klikatých silnicích jsou oba motory velice vyrovnané!

ps: Jsou to zkušenosti s mojím autem s malým zásahem do motoru (vstřikování) jeho výkon je oněco lepší než původní výkon. Dále nejsem řidič který hned ve 4000 nebo 4500 přeřazuje. Když jet dynamicky tak jet na doraz. To neznamená že bych motor hnal za každou cenu, někdy je lepší přeřadit atd.

TAK PIŠTE ZKUŠENOSTI !!
Jsem zakladatelem a velkým příznivcem Octavii tak doufám že tu všichni najdou to co chtějí vědět o motorech z MB.

Vlastním Octavii rv 97 najeto 71 000 km, max rychlost 190 při prázdném autě. Spotřeba v létě min 5,6 max 8,2 v zimě min 7,2 max - 8,9

Kdo má stejný motor napište své zkušenosti!!!!!!