Novinky
0
Na celém úseku Vlašim - Jihlava není jediná kamera. Okolo sjezdu na Pelhřimov, kde většinou vznikají tyhle problémy nejdřív, si můžu před jízdou prohlédnout tak akorát velký nic. >😁
Ondrej Lanik, Auto.cz
0
Pane kolego, kamery nejsou nase, takze kde presne jsou redakce auto.cz neovlivni. Je to momentalne jediny dostupny zdroj obrazovych informaci a proto je zde tento odkaz.
0
Taky Vás nečiním odpovědnými za to, že nejsou kamery Vaše, ani za to, kde stojí. Ale za Vaše doporučení:,,Stačí, když si před odjezdem zkontrolují dopravní situaci na internetových stránkách www.rsd.cz, kde je možné zjistit stav provozu a uzavírek prostřednictvím čtrnácti kamer umístěných na D1." Zvláště v souvislosti s tím, že před 14 dni bylo tamtéž něco podobného v menším a všichni jsme na www.rsd.cz viděli, že nic nevidíme. Takže odkaz tam, kde už podruhé není nic vidět, lze považovat v lepším případě za srandu.
RS
0
Nic proti, ale mezi Humpolcem a Jihlavou kamery jsou a je tam jasně vidět, že to tam celé stojí. Konkrétně 105. km
0
Napsal jsem snad zcela jasně:,,Okolo sjezdu na Pelhřimov, kde většinou vznikají tyhle problémy nejdřív..."? O kameře o 20 km dál vím, ale ta to neřeší. 😄
V CR je prvy jarny den uz dnes? Na Slovensku tusim az zajtra😄
Pane kolego, ano v České republice začalo jaro dnes.
Sice je nemístné "laškovat" na tuhle dnešní situaci a je mi líto všech postižených.Dcera jen shodou náhod a množstvím práce v zaměstnání odkládala odjezd,takže se tomu"zázračně"vyhla a psala anglicky žaloby.Jinak by ji to asi postihlo též,čas původního odjezdu je v relaci s nehodou...měla holt kliku,nic víc....Pojede až zítra,nebo podle počasí.Nicméně: byla tu už i větší katastrofa-a to "pražské jaro" -když se vzpomíná jato- na čele s hloupým soudruhem Sašou Dubčekem.To byl průser na 20 let...ta auta se opraví,koupí jiná,lidi se snad všichni uzdraví a vše bude OK.Držím jim pěsti,víc nezmohu.
drahy pacient myslim , ze vacsi pruser bol opustenie pohranicnych pevnosti v 38 , vyhra komunistov vo volbach po vojne v CR , vitezny Unor 48, alebo kvetnove povstani ceskeho lidu ked rusi uz vesali cervenu vlajku na reichstag nemyslite? prosim nabuduce piste o autach a k veci a nie o veciach ktorym nerozumiete alebo ste o nich citali v katolickych novinach na sportovej stranke, dakujem , pravda je ze ceska dialnica brno praha je jedna z najhorsich v europe to je naozaj hruza kto moze ju obide cez rakusko ...
Tak kdy vypnete nehorázně obtěžující reklamu na Grand Modus??? ... už jsem ji viděl (bez přehánění) tak 100x a OPRAVDU nemám v úmyslu si ho zakoupit... ještě tak 20x a začnu asi hledat jiný server, na kterém budou v nastavení četnosti zobrazování identické reklamy jednomu uživateli soudnější... 8-s
Taky mě ta reklama na Modus už sere!A kté nehodě,hodně řidičů už zapomělo,že je zima.A ta je zase překvapila,hlavně na vysočině >😁 A propo,bylo by zajímavé,kdyby policie spočítala,kolik řidičů v té hromadné nehodě už mělo přezuto na letní pneumatiky 😲
Myslím,že většina měla zimní,ale jsou borečci,nejlépe černé auto,nejlépe SUV,neb se tam oni cítí bezpečně a jedou,co to dá. Jsem dnes nakoukl do jednoho časáku a testovali nejmenované SUV. Prázdné zastaví ze 100 - 0 na 44m,zahřáté brzdy 54m. To je ještě OK,našel jsem test brzd velmi prodávaného SUV z Koree a základ byl 48m.Studené brzdy,prázdné auto.Na suchu. Mně totéž zastaví na 37m.Také na suchu.Ale auto,ne dodávka,že?To je jen jedna z příčin.Pocit bezpečí a nadřazenosti,všichni ví,že to tak je,ale tváříme se,že je to jinak a vymýšlejí se nesmyslnná opatření...Dnes to bylo o používání rozumu,gumy byly okrajová věc.
Ten Modus mi vadí také ukrutně.A to domů dnes přišla nabídka na cosi od Renaultu,už je to v popelnici. :yes:
Ten Modus mi vadí také ukrutně.A to domů dnes přišla nabídka na cosi od Renaultu,už je to v popelnici. :yes:
Nepřiměřená rychlost, rozestup do kterého by se sotva vešlo další auto, nesprávné pneumatiky... K tomu sníh a omezená viditelnost... Stačí špatná reakce jednoho řidiče a Ti ostatní nemají šanci... Smutné, leč je to realita současné dopravy u nás. Nepřál bych nikomu zažít situaci, kdy se na vás * několik aut a vy v zrcátku vidíte, že nemají šanci zastavit... Pozitivní je, že nedošlo k nejhoršímu, totiž úmrtí.
Ministr Langr si udělal vejlet za naše prachy, místo toho, aby se urychlila výstavba tahu R35, kterej DéJedničce uleví nejvíc. A hlavně tak vznikne rychlá alternativa mezi Čechama a Moravou. Dnes není kudy jinudy a D1 přes Vysočinu je dost hardcore skoro pořád. Smrt aktivistům, který bráněj výstavbě dálnic!!!
Zajimavy, ze se nemluvi o pricine...vsadim boty na blbce na letnich...
Mnohem pravděpodobnější je prosté nedodržení vzdálenosti, které je v Čechách tak obvyklé. A dále je to nevědomost většiny řidičů o schopnostech jejich vozů. Přesněji řečeno schopnost odhadnout jeho limity a sundat nohu z plynu. Vůbec se tady nebere ohled na počasí déšt nedéšť, sníh jako sucho, jezdí se stále stejně, pak se nestačí divit. Vždyť na sněhu je brzdná dráha skoro dvakrát delší.
Jednoduchým výpočtem se dá zjistit, že pokud pojedete 100km/h na suchu zastavíte na 40 metrech, ale na sněhu zastavíte na stejné dráze jen z 60km/h!!! Dost pochybuju, že si to někdo v té změti uvědomil.
Jednoduchým výpočtem se dá zjistit, že pokud pojedete 100km/h na suchu zastavíte na 40 metrech, ale na sněhu zastavíte na stejné dráze jen z 60km/h!!! Dost pochybuju, že si to někdo v té změti uvědomil.
Myslím si, že spousta lidí to ani nevěděla a chudáci tam k tomu jen přijeli a do noci tam stáli. Podle mě by hodně lidem pomohlo, kdyby u nás fungovalo dopravní hlášení. Spousta stanic ty informace vysílá, ale když si pustím CD (protože sortiment hudby v rádiu není nic moc), tak o ně přijdu. Proč u nás stanice nevysílají ten kouzelný signál o dopravním hlášení, který rádio zachytí a je-li tato volba (TP) zapnuta, tak ty zprávy pustí? Např. v Chorvatsku to funguje parádně, ale u nás ne. Ostatně i navigace na to umí reagovat, ale taky nemohou, když není na co.