0
smarty>Poťahy kľudne použi, aj keď škodovácky web ich neodporúča kvôli bočným airbagom. Musia existovať také, kde bude vynechaný otvor na airbag, alebo taká záklopka (či ako to nazvať), cez ktorú airbag vystrelí. Keď vedia ušiť sedadlo tak, aby sa cez neho dostal airbag, tak nevidím problém, prečo by to nemali vedieť aj s poťahmi. Inak poznám človeka, čo má v Passate svetlú kožu a natiahol na to najlacnejšie čierne poťahy, aby sa mu neošúchala koža... (Toto je už ale trocha extrém)
Přejít do diskuze
borgio>Dobrá práca ohľadne tých motorov. Ak dobre viem, tak pre Slovensko sa dávajú od MR2002, v Čechách boli AZF už skôr, nie? Pre Euro4 sa montujú 2 katalyzátory, pre Euro2 len jeden. Inak zaujímalo by ma porovnanie spotreby AZE a AZF. Trocha sa vyznám do kamiónov, a tam zmena Euro3 na Euro4 priniesla dosť výrazné zvýšenie spotreby. To sú ale samé diesle, takže neviem.
Pytali ste sa tu aky je rozdiel medzi motormi 44kW AZE a AZF.
Takze priatelia,podarilo sa mi to zistit😒br />
Rozdiel medzi motormi AZE a AZF je v emisnej triede kým motor
AZE má emisnú hodnotu podľa EU - 2
AZF má podľa EU - 4.
Takze priatelia,podarilo sa mi to zistit😒br />
Rozdiel medzi motormi AZE a AZF je v emisnej triede kým motor
AZE má emisnú hodnotu podľa EU - 2
AZF má podľa EU - 4.
No to auto jsem nekoupil kvuli bezovymu interiu, ten tam proste byl. Otec mi sehnal vyhodnou koupi predvadecky a jeste ukecal cenu, takze jsem usetril cca 200papiru... ten interier tam proste byl
No stejne to bude lepsi nez abych mel zasrany primo sedacky.... O nejaky firme ktera by to vytepovala nebo co nevite ?
BTW: to cislo nebo web mas?
BTW: to cislo nebo web mas?
Fotku nemám, ale pokud jde o barvy a materiál, mají vzorkovník (min 20 vzorů) a vybereš si. Žena se v tom hrabala asi 20min, to sem si dal. Jinak nečekej žádný zázraky, dostaneš naprosto běžný potahy vč. upevnění na háčky (jde to pak vidět v kufru - to mě dost s**e a hrozně blbě se to natahuje), akorát si vybereš materiál a barvu (nebo kombinace). Jo a s tím airbagem - v jeho místě se buďto použije netkaná textilie, anebo se jednoduše nechá díra.
Nechal jsem si šít potahy u Rosse v Brně na míru a mám pocit, že to mají vyřešené i pro boční airbagy (já je nemám) - zkus si tam zavolat, stojí cca 2000Kč.
Pred casom tu bola debata o pripravkoch na odstranovanie hmyzu z auta. Niekto uprednostnoval pripravok(tusim Sonax) za niekolko sto korun, lebo pripravok Muska od fy. Elastik (par desiatok korun) nemal v poriadku navod na obale . Telefonoval som tam (lebo otec to chcel aplikovat na Felicii), potvrdili mi ze Muska sa da pouzit aj na lak. Ba dokonca aj na metalizu. Vraj niekto zamenil "Pouzitie na celne plochy auta" za sklenne plochy. Musim to vyskusat. P.S.: nie som dealerom firmy.
Potreboval bych poradit jak nejlip vycistit ten sice krasnej, ale jinak po prakticke strance uplnena * zlutej interier moji fabie. Na moji sedacce (ridic) je uz po mesici videt rozdil od spolujezdcovi a to jsem programator takze v tom nejezdim ve spinavych monterkach (nic proti fachmanum v monterkach samozrejme).... Staci aby na to kapla kapka kdyz prsi a je to videt. Potahy na to dat nemuzu protoze jsou tam bocni airbagy 😞((( PORADTE! (BTW: nejaka spec. firma v brne?)
madvad> Neviem parametre, ale mozem kuknut a zajtra napisem ak nezabudnem. Mne ho doporucili v servise, povedal som nech tam daju nejaky dobry olej a nech neni zbytocne drahy. Tak mi doporucili Castrol GTX powertec, ze ten doporucuje vyrobca, viacej som neskumal.
Jo jeste jedna moooooc uzitecna vec AC. Vysusuje vzduch takze pokud se zacnou potit skla a zapnes klimu, tak mas po problemu a nemusis mit pustenej vetrak naplno s horkym VZDUCHEM...
Nevie nikto co je ten Castrol GTX Powertec za olej ? Myslim viskozitu (SAE 5W/40...) a vykonnostny profil (API SH/CF/EC,VW 500.00,VW 505.00...). Ozaj ake druhy olejov vam pri prehliadkach v servisoch ponukaju ?
igi.h> Ja som platil za 15.000km prehliadku s vymenou oleja (ten isty co ty) 1920,- Sk. Priznam sa ze neviem co vsetko mi robili, doverujem tomu servisu kam chodim - tam som to aj kupil. Jo, tesnenie mi vymenili v ramci zaruky aj servo. Mam tiez auto z tych podarenych. Neviem o tom ze by zvolavali vsetky na vymenu ale vedia o tych problemoch, vobec sa nebranili. Ked som bol s tesnenim mal som to este v zaruke ale servo bolo uz po zaruke a bez problemov mi ho vymenili zadarmo - trvalo to 3 hodiny.
Neviem o tom, že 44 a 50 kW má odlišné sviečky. Mám v ruke leták od výrobcu s odporúčanými sviečkami.
Fotky zo súboru robí v KE nejaký pán Mláka. Mám niekde aj mail. O týždeň by mal prijímať objednávky aj cez web.
Fotky zo súboru robí v KE nejaký pán Mláka. Mám niekde aj mail. O týždeň by mal prijímať objednávky aj cez web.
Mám čerstvou Fabii Sedan 1,4 50 kW Comfort s AC a je to opravdu super. Tah motoru nijak s klimou neklesá, alespoň já jezdím tak, že mi to nevadí. Spotřeba nestoupne ani o litr na 100 km/h. Je tam tlačítko AC, které klimu zapne, když ho vypneš, tak fouká normálně větrák. Jezdit autem bez klimy je utrpení, jsem rád, že jsem těch 35 tisíc vyhodil - musel jsem kvůli tomu oželet motor 1,4 55 kW 16V.
ja mam po otcovi sony dsc-P1, je to 3.3 megapixel, malinke a super. baterka je info litium, takze viete kolko vydrzi, a vydrzi cca 80minut s bleskom, takze dost. pallas mal nejaky iny fotak, a daval tam tuzkove baterky a to bola bieda!!! nekupovat na tuzkove baterky!
diamant> kam si daval tie fotky vyrobit? ja som skusal v poluse aj v petrzalskom tescu, a kvalita nic moc 😒 doma si to na foto-tlaciarni spravim o dost kvalitnejsie, ale zasa fotka vyjde na 40sk 😒
vlastne vsetky fotky na www.gerek.sk su robene tymto fotakom
diamant> kam si daval tie fotky vyrobit? ja som skusal v poluse aj v petrzalskom tescu, a kvalita nic moc 😒 doma si to na foto-tlaciarni spravim o dost kvalitnejsie, ale zasa fotka vyjde na 40sk 😒
vlastne vsetky fotky na www.gerek.sk su robene tymto fotakom
No, tak som včera viac menej úspešne absolvoval prehliadku po 15.000km. Platil som 2630 Sk, z toho olej bol 1532 Sk (Castrol GTX Powertec), 168 olejový filter, za prácu to bolo 930 Sk. A čo vlastne robil mechanik? Vymenil olej a filter, dofúkal pneu, preskúšal brzdy na valcovej skúšobni, nastavil svetlá (boli trochu znížené), skontroloval netesnosť motora a prevodovky, a myslím že to bolo všetko... Bohužiaľ, motor aj prevodovka neprešli testom netesnosti (tak to bolo v protokole), inak povedané uniká z ich viac oleja, ako by malo 😞( Skontrolovali VIN kód a zistili, že moje milované autíčko patrí medzi zopár ostatných, kde je pod hlavou valcov a pod víkom prevodovky použité vadné tesnenie, následkom čoho može unikať olej do vody resp. tiecť olej z prevodovky (čo som videl na vlstné oči na zdviháku a zas*al som si biele tričko) 😞((((( Takže o dva týždne mám ísť znova na preventívnu údržbu, kde bude vymené tesnenie pod hlavou valcov a pod víkom prevodovky - robota na 1 deň 😞(((
Počuli ste už niekto, že by sa zvolávali Fabky kvôli tomuto do servisu? Oficiálne neviem o ničom, ak sa to ale týka viacerých áut, tak sa to škodovke podarilo dobre ututlať. Dozvedel som sa však zopár ďaľších možno zaujímavých informácií - MPI 44kw existuje v dvoch verziách - AZE a AZF; MPI 50kw má okrem nasávania, vačky a chipu aj iné sviečky (čo som nevedel); problémy zo servom boli v prvých mesiacoch vďaka konštrukčnej chybe, kedy sa preťažil vypúšťací ventil...
Čo sa týka digi aparátov, začal som Kodakom DC120, potom som mal Sony F-505V, ktorý dostal nohy aj s brašňou 😞(, potom som narýchlo kúpil Sony DSC-S50. Sony možem odporučiť, trochu sú drahšie, ale za tie peniaze stoja a na bežné fotenie stačia. No ale videl som priamo v akcii Nikon Coolpix za 220 tisíc, a to je už iné kafe 😊)
Počuli ste už niekto, že by sa zvolávali Fabky kvôli tomuto do servisu? Oficiálne neviem o ničom, ak sa to ale týka viacerých áut, tak sa to škodovke podarilo dobre ututlať. Dozvedel som sa však zopár ďaľších možno zaujímavých informácií - MPI 44kw existuje v dvoch verziách - AZE a AZF; MPI 50kw má okrem nasávania, vačky a chipu aj iné sviečky (čo som nevedel); problémy zo servom boli v prvých mesiacoch vďaka konštrukčnej chybe, kedy sa preťažil vypúšťací ventil...
Čo sa týka digi aparátov, začal som Kodakom DC120, potom som mal Sony F-505V, ktorý dostal nohy aj s brašňou 😞(, potom som narýchlo kúpil Sony DSC-S50. Sony možem odporučiť, trochu sú drahšie, ale za tie peniaze stoja a na bežné fotenie stačia. No ale videl som priamo v akcii Nikon Coolpix za 220 tisíc, a to je už iné kafe 😊)
Ak by ste uvažovali o digiťáku, tak odporúčam Olympus C-2100. Ja ho mám a som mimoriadne spokojný. Relatívne priaznivá cena a skutočne vysoká kvalita (aj vďaka objektívu Cannon). Práve dnes som si bol po ozajstné fotky, ktoré mi zhotovili zo súboru. Plná spokojnosť.
Tak jsem do toho *** prastil a vrzani je pryc 😄 Teda to nejde silou.... tak to jde jeste vetsi silou... 😊)
Je to normalne focene na Olympusu Miju Zoom 35-70, na obycejnou Konicu film 200. Osobne jsem tim Olympusem spise zklamany, foti jako dobre, ale nekdy jsou fotky trosku neostre, vyzkousel jsem nekolik filmu od Kodaku, Agfy, Fuji a je to stejne. I kdyz ma redukci cervenych oci, nepotlacuje ji ani na 90%. Jeste si treba vsimnete a muze to byt i napad pro vas: modra cz se symbolem EU je nalepena ne na znacce ale z boku na podlozce znacky. Udelal jsem z 5 mm plexiskla takovou desticku, skoda ze predni naraznik neco takoveho neumoznuje. Policajti nemuzou nic namitat. Dalsi vec je CZ, je vlastne vystrizena nuzkama ze samolepky, kdyz jsem nechal kolem cernych pismen a elipsy asi 1 mm bile samolepky a nalepil zvlast na puvodni lak narazniku. Moc se mi to libi.
lumpe, psa zabili rodicove 😒((. Zacatkem srpna se narodi Rocky II, otec stejny, mama jina. Bez psa to proste nejde, dodneska se mi styska. Ty tupky jsou pry od jizd po dalnici, musim ale rict ze mi ten italsky lak pripada tvrdsi nez skodovacky. Tupky jsou nektere az na pozink, jine na zakladni bilou. Ja jsem do toho ledem roztrzeneho sloupku narazil asi v 15-20 km/h, ten plastovy naraznik se s tim vyrovnal velice dobre, kdyz si clovek uvedomi, z pri narazu byl ohnuty o 10 cm, tam kde je blatnik, ani barva neopryskala. Zapomel jsem rict, ze tam dam jeste sve fotky nabouraneho formana. Diky za prispevky, tesi mne to. Manzelka bude, az budou vase 😃) Muzou byt i skoromanzelky.
Pekne! Ten pomackany blatnik je od toho sklouznuti na plot? Kdyz se ty bile tecky nechaji tak jak jsou, nic se s nimi dal nedeje?
[odkaz] a treba reknete a nebo b, nebo c, hlavne se tam podivejte, at mam radost, vzdyt tam je i muj pes. Nezapomente rozkliknout obrazky, je jich tam vic. Udelejte mi radost, vite, ze bych vam ji taky udelal, kdybyste prosili jak ja.
Hufe: Neni problem. Jestli si najdem spolu cas. Ale nejlepsi je na hezky fotky brzo rano nebo vecer. Ale rano lepsi. Skoro kazdej golf a vsecko co clovek vidi v katalogu je foceny rano. Ale komu se chce vstavat v 5?
Zdar. Mam Fabku 1.4 16V 74KW
Pri zapnuti klimacky nijak necitim zmenu tahu. Klimatizace se da samozrejme vypnout tlacitkem a pak uz vali jenom klasicky ventilator. Na spotrebe dela klima asi 0.6 litru
Se servisem nevim, ale rozhodne jsem stastnej ze klima mam (teda AC) i kdyz se mi stalo ze jsem jel z vysociny kde bylo tak 20 do Brna. Zapnuta klima na 18 stupnu a v aute prijmne. Prijedu do Brna vylezu ven a malem to se mnou svihlo, protoze tam bylo 30 a dusno.... ten prechod jsem vecer citil v krku 😊
Ale jinak AC urcite doporucuju
Pri zapnuti klimacky nijak necitim zmenu tahu. Klimatizace se da samozrejme vypnout tlacitkem a pak uz vali jenom klasicky ventilator. Na spotrebe dela klima asi 0.6 litru
Se servisem nevim, ale rozhodne jsem stastnej ze klima mam (teda AC) i kdyz se mi stalo ze jsem jel z vysociny kde bylo tak 20 do Brna. Zapnuta klima na 18 stupnu a v aute prijmne. Prijedu do Brna vylezu ven a malem to se mnou svihlo, protoze tam bylo 30 a dusno.... ten prechod jsem vecer citil v krku 😊
Ale jinak AC urcite doporucuju
Pri hodnotení spotreby som nerozlišoval zimu a leto. Ale je to tak pol na pol pri každom benzíne. Mám ešte v aute záznam o tom, kedy som nasadil zimné a kedy letné pneumatiky. Skúsim vyhodnotiť aj to. Ale až neskôr.
Chcem si kupit Fabiu 1,4/50 Comfort a celkom vazne zvazujem aj klimatizaciu. Nevie mi dat niekto informacie najlepsie z vlastnych skusenosti, ci: 1)nie je 1,4/50kW prilis slaby motor na klimatizaciu, 2)ak ano, ci by 1,4 16V/55kW bola citelne lepsia alternativa, 3)ci sa da klimatizacia vo Fabii uplne vypnut a pouzivat len klasicky ventilator, 4)o kolko stupne spotreba pri plne zapnutej klimatizacii v takomto letnom pocasi, 5)ako je to so servisom (kontrola, doplnenie, pripadne vymena naplne). Vdaka za kazde info.
ja viem, ved ja som sa neurazil. btw rafiky mam orajbane 😄 ale vacsina zarezov nieje odomna...ale su aj take 😉
Automobilový deník hledá redaktora – externistu. Podmínkou je orientace v oblasti automobilů / automobilového příslušenství / tuningu / běžného života řidiče.
Výhodou ne však podmínkou jsou kontakty v automobilovém průmyslu či motoristickém sportu. Bližší informace získáte na tel. č. 0603/70 45 44
Výhodou ne však podmínkou jsou kontakty v automobilovém průmyslu či motoristickém sportu. Bližší informace získáte na tel. č. 0603/70 45 44
matuS, to nebolo myslene ako ze si orajbavac, ale ze sa da parkovat aj bez elektrickych zrkadiel, ked clovek vie, ako na to.
luf> naucit sa rozmery...no jo, to je najlepsie. ale mne sa toci pod rukami stale viacero aut, takze radsej sa spolahnem na zrkadlo ako na odhad.
luf> stale mam na mysli len cuvanie. Btw. ja mam od ***a predupene predne dvere a od *i doglibanu prednu znacku a posunuty cely predny naraznik ;o)))
slavos: urcite, ze ty sa ucit nepotrebujes..ale tie tvoje puklice by sa urcite potesili... ked sa na nich tak pozeram...😊)
Mylis tim spinenie za jazdy v dazdi? Nemam pocit, ze by to robilo nejake ine auto, co som soferoval, okrem tej Skody 100. BTW Feliciu som soferoval iba na suchu.
Tak sa nic neuc. Ale potom sa nediv, ked sa niekde netrafis na parkovacie miesto ked tam pojdes predkom a ja mam od takych *** poskriabane dvere a tak podobne.
Co sa tyka spinenia vonkajsich zrkadiel, robi to kazde auto ked prsi. Teda robia to tieto auta (vlastna skusenost): VW Passat ('95), Nissan Primera, Skoda 120 GLS, Felicia, Fabia, Octavia, Fiat Punto, Renault Kangoo, Mercedes Vito, Honda Accord, Chevrolete Caprice Classic, Zetor 7145. Vacsina z nich mala vyhrievane zrkadla a po zapnuti to bol poriadny rozdiel, aj ten Zetor 😄))
Hufe> Jsem fotograf, mohl bych ti to tvoje auto nafotit tak, jak znas z plakatu treba BMW, ale stalo by te to nejaky chechtaky. Za svezeni bych ti to ale nafotil olympusem 2000, docela slusnej digital a krapet ve photoshopu dotahl. Jsem ale v praze.
matuS - nepochopim ludi, co orajbavaju kolesa na svojich autach. Orajbal som kolesa pri prvych parkovaniach, ale teraz to auto poznam natolko, ze zaparkujem tesne k obrubniku a nic neorajbem. A to sa nemusim ani pozerat do zrkadiel. Vzdy prve, co sa na novom aute ucim, su jeho vonkajsie rozmery, potom nepotrebujem cuvacie senzory, automaticky sklopne zrkadla a podobne blbosti.
diamant - myslel si tym, ze Golf si zasiera spatne zrkadla ked prsi? To robila stara Skoda100, ale odvtedy uz asi ziadne poriadne auto.
Huf - ta tvoja Fabia vyzera suprovo, musim uznat. Este to ale asi chce trochu stmavit skla... Chce sa ti ale stale ju lestit? Keby taku Fabku predavali za cca 400tis, siel by som do toho 😄
diamant - myslel si tym, ze Golf si zasiera spatne zrkadla ked prsi? To robila stara Skoda100, ale odvtedy uz asi ziadne poriadne auto.
Huf - ta tvoja Fabia vyzera suprovo, musim uznat. Este to ale asi chce trochu stmavit skla... Chce sa ti ale stale ju lestit? Keby taku Fabku predavali za cca 400tis, siel by som do toho 😄
tak mam nove fotecky myho auticka
[odkaz]
No neni tam plno doplnku ktery jsem tam chtel dodat, ale jelikoz se mi podarilo v nemecku stratit penezenku a jenom bloknuti posranyho Mastercardu u EBanky stoji 4900,- tak zatim na doplnky seru...
[odkaz]
No neni tam plno doplnku ktery jsem tam chtel dodat, ale jelikoz se mi podarilo v nemecku stratit penezenku a jenom bloknuti posranyho Mastercardu u EBanky stoji 4900,- tak zatim na doplnky seru...
slavos> kde sa stretneme aby som tu ukazal, ze zaparkujem tak ako som povedal a neorajbem kolesa?
matuS> Ale bez toho aby si orajbal kolesa 😄)))) Je to fakt rozdiel, dneska rano, mokro, kvapky na zrkadle, do minuty bolo ciste. Ziadne hadry, nic, sadol som, zotrel predne okno, zadne, a zapol vyhrievanie zrkadiel. Jo a ta finta so zatvaranim okien klucikom je fakt fajn, hned vcera podvecer som zabudol spustene okno a uz som bol vonka z auta a pekne som zavrel okno klucikom, zaktivoval alarm a bolo. Potesi.
Huf: Tvoji fabii jsem viděl ve Zlíně naživo a je to moc pěkný pohled. Nafotit auto je ale kumšt. Jestli můžu poradit - zkus si půjčit digitální foťák, zajeď k nějakému pěknému pozadí, počkej na západ slunce (měkké večerní světlo je nejlepší, ale bacha na stíny) a nasekej horu fotek. Zkus i detaily, jestli viděls fotky Fabie, co mají na skoda-auto.cz tak to je podle mne dost dobrá práce. Corel PhotoPaint ti pak z těch digitálních předloh udělá co budeš chtít. Když už máš Fabku za sedm set klacků a prezentuješ ji na webu, mělo by to vypadat 😄))
Diamant: chci se zeptat, ve kterém ročním období jsi jezdil na ten W-Pover? I vážený průměr spotřeby (pokud jezdíš v zimě jako v létě) bude podle mne zatížený sezónní odchylkou.
Sedan> 547.700Kč včetně sportovního paketu a 8 repro byl základ.
Radio: 20.000Kč
Kola+pneu: 38.000Kč
Výfuk: 13.000Kč
Spoilery, mračítka, maska, kliky, lak: 27.000Kč
Pružiny+tlumiče+montáž: 22.000Kč
Chip+sání: 25.000Kč
Tempomat: 7.000Kč
Byů tam nějaký odkup kol (-15.000) a taky sleva (15.000)
= 670.000Kč
Radio: 20.000Kč
Kola+pneu: 38.000Kč
Výfuk: 13.000Kč
Spoilery, mračítka, maska, kliky, lak: 27.000Kč
Pružiny+tlumiče+montáž: 22.000Kč
Chip+sání: 25.000Kč
Tempomat: 7.000Kč
Byů tam nějaký odkup kol (-15.000) a taky sleva (15.000)
= 670.000Kč
Samozrejme, že spotrebu som počítal podľa tankovania (nie podľa PP) a jasne, že je to vážený priemer (teda spočítané načerpané litre počas istého obdobia a vydelené stotinou ubehnutých km za to obdobie). Snažil som sa, o čo najvyššiu presnosť.
Tie vyhrievané zrkadlá majú význam aj keď prší. Tie kvapky pekne "zrušia výhľad". Na Golfe som si na to zvykol tak som to musel dať aj do Felicie.
Tie vyhrievané zrkadlá majú význam aj keď prší. Tie kvapky pekne "zrušia výhľad". Na Golfe som si na to zvykol tak som to musel dať aj do Felicie.
To Hufnágl: kolik tě stála ta úprava Elegance na to, co je na těch fotkách, včetně těch čipů a sraniček okolo?
klidek elvie. To byla narazka na zname "Pane, vite, kolik je hodin ? Vim 😃)". Cili na otazku "cim to bylo focene" se odpovi "fotakem" 😃) Na otazku "jakym fotakem to bylo focene" se odpovi "3 roky starou Konicou". Snazil jsem se byt vtipny, jestli se te to dotklo, tak sorry.
tom> I jo, ale jsem moc vybíravý. Černá je taky v pohodě, ale až uvidíš Cayene met. v reálu, tak pochopíš. Ten foťák ji úplně sprznil 😄
Elektrické ovládání zrcátek má i tu výhodu, že když parkuju u patníku, tak si to ospolujezdcovo sklopím a najedu k obrubníku jako king na 5mm.
ehvie> 3 roky starým digitálním šmejdem Konica. Barvy jsou absolutně mimo. Mrkni na nápis TDI na motoru a pochopíš. Navíc neměl zoom...
Mám. Celé jsem to rozebral a nic. Nasraný jsem do toho 3x praštil (nad prostřední výdechy klimy) a od té doby je pokoj 😄))))
to diamant: ako si ratal tu priemernu spotrebu? obycajny priemer spotrieb, alebo ich vazeny priemer?
Jo taky se mi libi elektricky wokna. A SUPER featura je, kdyz se podrzi dyl klic v zacmu dveri tak se zacnou stahovat vsechny 4 okna (pri otevreni zamku) nebo zatahovat nahoru (pri zamceni). Coz me vede ke skvele veci ze pokud nemas automat. dojezd oken po zamceni tak se to da udelat aspon takhle a ne kdyz zapomenes zavrit jedno okno tak vlezt do auta a zapinat zapoalovani...
No novy fotky jsou v pohode, vypada to moc hezky, ale skoda, ze to auto neni cerny, jako moje 😄 Uz jsi na to sbalil nejakou kunetu? * je fotka, jak tam stoji pred tim obchodakem, kdyby nebylo tech vnejsich znaku, tak nikdo nepozna, ze to auto stalo jako tri classici. 😃
My jazdime 2 a nepotrebujeme to menit. Ale niekedy potrebujem zaparkovat fakt natesno s obrubniku a fajne si zrkadlo mozem prisposobit dole. Vyhrievanie je dobre aj v zime - proste komfrot. Jo, sef ma tiez Fabiu - sluzobnu TDI a tiez Comfort ale s klasickymi zrkadlami a ked ho veziem na letisko (skoro kazdy 2 tyzden) ci uz v BA alebo do Viedne tak si musim vonkajsie zrkadla prisposobovat a vtedy si uvedomim ako ta elektrika chyba. Fakt skoda ze v Comforte to neni standart. Rovnako ako elektricke predne okna, sadnem, nastartuje a stlacim oba tlacitka a okna su dole a mozem vyrazit, auto sa za chvilku prevetra a neni v nom taky hic. Potom zavriem spolujazcove - aby som nebol dlho v prievane a basta. Tiez mi to chyba na otcovej Skode 120GLS. Jedno mi ale vadi, packy na otvaranie nadrze a zadneho kufra neviem nikdy najst a musim pootvorit dvere, su nejako nestastne umiestnene.
Pekny novy fotecky... Po tom snizeni to vypada fakt krute, ale na nasi chatu bych s tim asi uz nedojel 😄 Ja zas pro zmenu zkusim ty podlozky... a vysoupnu kola trochu ven 😊
Jako treba kdyz jezdi v aute vic lidi atd.. My jezdime napr. 3 v jednom sluzebnim aute streky do nemecka a tak se stridame a to nastavovani v elektrice je fakt super... no a to nepocitam vyhrivani..... Navic v me Fabii se mi libi to synchroniozovane serizovani obou najednou jednim pohybem
Teda budem tu vyzerat ako chnup, ale na co to je? Ja so zrkadlami vobec nehybem. Uznavam ze vyhrievanie je dobre ak clovek parkuje vonku.
best> Prehovoril ma znamy nech si dam do Comfortu namontovat elektricke vonkajsie zrkadla a nemozem si to vynachvalit, skoda ze tam nie su standardne. Myslim ze by mali byt, aj to vyhrievanie je super.
Nevim co se stalo o zacalo mi neco vrzat v palubovce. staci se do toho oprit rukoua je to slyset. Budu s tim asi muset do servisu at to rozdelaj. Je to dost neprijemny a hlasity pokud nevohulim radio... Nemate nekdo podobnou zkusenost ?????
Jojo, me se ten zlutej interier libi ale uz ted po mesici je pomalu videt rozdil na ridicovem sedadle a na ostatnich. Vetsinou jezdim sam... Doufam ze to pujde u nejakej firmy vytepovat nebo neco
Asi proto se ty 3 stupně výbavy dělají, aby si mohl každý vybrat dle svého gusta a peněženky. A právě ty klasiky s nejslabším motorem dělají dealerům největší obrat. Jinak Elegance je i v černém interieru, aby tě ten béžový úlet tak netrápil. Mě se ten úlet zrovna líbil, ale z hlediska praktičnosti bych si ho asi taky nekoupil. Ale jsou jiní, kteří jo.
best> já mám interiér černý a myslím, že je slušivý. zkus www.mujweb.cz/www/hufnagl
Mám tam fotky int. i ext. mimochodem už jsou tam fotky po snížení.
Mám tam fotky int. i ext. mimochodem už jsou tam fotky po snížení.
skl: jasně že nejlepší je mít nadupaný motor i výbavu. (Že jo, HUFe 😃) Přesto si ale myslím, že Comfort nejsou vyhozené peníze a že koupě Clasicca není nejlepší řešení. Mám Comfort/44kW a nelituju. Taky jsem musel ušetřit penízky, v mém případě na motoru. Ale auto prakticky bez výbavy, kde musíš zamykat všechny dveře ručně je neštěstí. Na palubní počítač si rád zvykneš a airbag spolujezdce se může velice hodit. Souhlasím s tím, že výbava Elegance je zbytečná (až na zrcátka v elektrice, pokud se za volantem střídáš s manželkou) a navíc žlutý interiér mi připadá jako nepraktický designový úlet.
Nevíte někdo náhodou o spolehlivé firmě v praze, která do fabky za rozumno cenu namontuje handsfree.
když bude mít ta firma www stránky, budu ještě radši... dík
peekaa
když bude mít ta firma www stránky, budu ještě radši... dík
peekaa
diamant: jasne, aj ja patrim k ludom, ktory maju radi v aute bohatsiu vybavu... ale este o cosi radsej mam kopu peniazkov vo vrecku... (napr. na benzin, na vino, na zeny...😊. A ono je niekedy problem mat naraz jedno aj druhe, takze preto mam radsej classic ako elegance 😊
Diamant: Nevím, proč porovnání spotřeby na 50km by měla být odvaha. Jestli těchto 50km jezdím pravidelně pořád stejnou cestou ve cca stejný čas se stejným nákladem a stejným stylem jízdy (zvlášť když většina z těchto 50km je po dálnici, kde se dá dodržet styl v podstatě nachlup = furt 140km/hod) tak si to rozhodně můžu dovolit porovnat! A u mě V-power dělá úsporu cca 0,4-0,5 l/100km. Ale to už jsem psal o pár dní dřív. 😉 BTW: neodsuzuj zkušenosti jiných!
to tezko, smarty 😃) Takhle to je pokazde, od zacatku. Proste vyjedu z Kotlarske, odbocim doprava na Lidickou (1. semafory), pred Moravskym se zaradim do leveho pruhu, pockam 2-3 cervene, nez se dostanu ke Kolisti, pak dalsi cervena u Bratislavske no a v tu chvili je prumerna pres 10l. Pak to k nadrazi klesna na 7, a u vyjezdu na Olomouckou uz to byva 5,5 ... Ale kdyz je Invex a jedu rano z Kotlarske k Vystavisti, tak cesta trva 25 minut a spotreba je az 12l ... tomu ja rikam zacpa.
Tá spotreba na displeji je na jednej strane droga...mas pravdu. Moj stryko je tiez na priemernej spotrebe zavisly. Vybila sa mu v zime baterka a nechcel baterku vyberat z vozidla aby sa mu neresetla dlhodoba spotreba, tak jazdil kazdy den do Bratislavy po dialnici, aby ju aspon trocha dobil. Jeho zena, ho chcela dobit, lebo si myslela, ze ma v Blave frajerku. 😉)) Potom ma znasilnil, aby som mu zbastlil 12 voltovy zdroj, co supne v garazi do zasuvky zapalovaca a moze odpojit a vybrat baterku.
Mne sa stal taky isty pripad v Matadore v TN. Vybral som si zimne gumy aj s diskami asi za 14.000. Ked som chcel zaplatit tak samozrejme to bolo cez limit a pri platbe cash mi neuznali zlavu. Tak som sa nastval a isiel som oproti do Mikony. Tam som im porozpraval co sa mi prihodilo a spravili mi cenu taku istu ako v Matadore po zlave. Tak som isiel do Slovenskej aporitelne a milu SkodaKartu som vratil a ucet som zrusil. Cize Skoda Kartou som usetril asi tak 7.500 Sk ked som kupoval auto. Potom som uz radsej setril svoje nervy.
JO, presne tento pripad poznam a to hned 2 krat.
Mal som limit 5.000.
Ked som kupoval zimne gumy Matador, to som mal stastie lebo su 4 a kupil som 2 a na druhy den dalsie 2 plus prezutie.
Ale ked mi montovali alarm, vyse 14.000 tak som bol v koncoch a zlavu som nevyuzil.
Teraz uz mam limit 15.000 uvidim kedy sa mi stane ze mi aj to bude malo.
Mate niekto prehlad kolko ste so SkodaCard usetrili?
Mal som limit 5.000.
Ked som kupoval zimne gumy Matador, to som mal stastie lebo su 4 a kupil som 2 a na druhy den dalsie 2 plus prezutie.
Ale ked mi montovali alarm, vyse 14.000 tak som bol v koncoch a zlavu som nevyuzil.
Teraz uz mam limit 15.000 uvidim kedy sa mi stane ze mi aj to bude malo.
Mate niekto prehlad kolko ste so SkodaCard usetrili?
No a jinak. Ja a HUF jsme spolecne zkouseli nase Fabie a kdo nezkusil tak nepochopi. Do 4 tis. otacek je 1.4 74KW naprosto k nicemu (moje smula). Od 4 tisic se zacne neco dit a tak od 4,5 to zacne valit a je to fajn.
Ovsem mel jsem moznost testnout Hufovo chipnuty TDI hned po montazi KNfiltru a to je proste raketa 😄 Sotva se clovek dotknul plynu tak to letelo. Proste nadhera... Takze ted jenom doufam ze Michal (ATX) neco vymysli... i kdyz co bych od toho motoru mohl cekat ze. I kdyz me Michal lamal dat tam turbo 😊)) tot zatim vse k 1.9TDi PD vs 1.4 16V
Ovsem mel jsem moznost testnout Hufovo chipnuty TDI hned po montazi KNfiltru a to je proste raketa 😄 Sotva se clovek dotknul plynu tak to letelo. Proste nadhera... Takze ted jenom doufam ze Michal (ATX) neco vymysli... i kdyz co bych od toho motoru mohl cekat ze. I kdyz me Michal lamal dat tam turbo 😊)) tot zatim vse k 1.9TDi PD vs 1.4 16V
FIJA: Hmmm tak to ten chip uz ti to TDI asi odvaril. Ja jezdil s tatikovou oktavkou (66KW) jako blazen po brne brzda plyn co to dalo a nedostal jsem se pres 8 litru... fakt ne
Tá spotreba na displeji je na jednej strane droga, na druhej strane veľká pomoc. Ale aby som posudzoval spotrebu na V-Power podľa dráhy povedzme 50 km, tomu sa hovorí odvaha. Ale aby ste nepovedali, tak som trochu zapracoval a prepísal som celú knižku spotreby, ktorú si už 3 roky bez jediného vynechania vediem, do Excelu. Tam sa s tým dá robiť kadečo. Tu sú výsledky😒br />
V súčasnosti mám nabehnutých 55.000 km a priemerná spotreba úplne od kúpy auta je 6,85 l.
Min. 5,07 l na trase 479 km v období 07/2000 (tacho 32.500 km)
Max. 9,35 l na trase 224 km v období 06/2000 (tacho 31.000 km)
Celkovo som zaznamenal 116 tankovaní, z toho 5 priem. spotrieb bolo pod hranicou 6 l a 5 bolo nad hranicou 8 l. Pre zaujímavosť dodávam, že sa väčšinou pohybujem po meste a jazdím pokojne, ak však idem mimo mesta, idem na dlhšie trasy a jazdím systémom 110 mimo a 70 v obci.
A teraz to najzaujímavejšie. Kvoli objektívnosti som porovnal spotrebu len od 10.000 km aby sa ako tak vylúčia vyššia spotreba v zábehu.
Shell N-95 11/9😲6/00 (10.000 - 31.000 km) priemer 6,84 l
Shell V-95 06/00-07/01 (31.000 - 55.000 km) priemer 6,82 l
Takže reálny prínos V-power je rovný nule! Keby to niekoho zaujímalo, tak priemerná spotreba 0-31.000 km je 6,88 l (teda aj so zábehom).
A ešte k rádiám. Ja mám Sony. Je to z tých lacnejších s MD (celkovo nie zase také lacné) ale ešte sa mi nestalo, že by som mal v meste problém s príjmom, ako tu popisujete. Iste sa stane, že to už niekde šumí, ale to len vtedy, ak som niekde v kopcoch a vehementne sa držím na svojej obľúbenej stanici, ktorej vysilač je vzdialený niekoľko desiatok ba až vyše stovku kilometrov ďaleko.
K výbave. Nemyslím si, že by Elegance bolo na takéto auto príliš. Keď raz bývate v meste, tak menšie auto je výhodou, tie kW zase až tak strašne nechýbajú ale prečo si nedopriať väčší komfort? Veď človek v aute strávi pomerne dosť času. Ja patrím k ľuďom, čo majú radšej bohatšiu výbavu. Tomaschko kritizoval osvetlenie vzadu. Ja som si ho dorobil aj na Felicii a je to veľká pomoc. Číta tam ozaj málokto, ale zato večer to svieti na zadné sedadlá a dokonca vidím aj to, či som niečo nenechal na zemi za prednými sedadlami. Tomaschko, odkedy sa píše "Made in Deutschland"? Asi si sa zle díval, lebo keby to tam bolo, tak by tam bolo "Germany", nie?
Už nejakú tú zimu mám za sebou, ale myslím si, že tá ochrana predku je zbatočná. Ja mám od kamienkov rany nie len na predku a kapote, ale aj na celom vodičovom boku a našiel som už niečo aj na streche.
ASR bohužiaľ nemám (začali ho dodávať až pár mesiacov po tom, čo som kúpil auto). Veľmi rád by som ho uvítal. Mne často nestačí ani lopata, zimné pneu, reťaze a 1 tlačiaci. BTW: jedny reťaze som už potrhal.
V súčasnosti mám nabehnutých 55.000 km a priemerná spotreba úplne od kúpy auta je 6,85 l.
Min. 5,07 l na trase 479 km v období 07/2000 (tacho 32.500 km)
Max. 9,35 l na trase 224 km v období 06/2000 (tacho 31.000 km)
Celkovo som zaznamenal 116 tankovaní, z toho 5 priem. spotrieb bolo pod hranicou 6 l a 5 bolo nad hranicou 8 l. Pre zaujímavosť dodávam, že sa väčšinou pohybujem po meste a jazdím pokojne, ak však idem mimo mesta, idem na dlhšie trasy a jazdím systémom 110 mimo a 70 v obci.
A teraz to najzaujímavejšie. Kvoli objektívnosti som porovnal spotrebu len od 10.000 km aby sa ako tak vylúčia vyššia spotreba v zábehu.
Shell N-95 11/9😲6/00 (10.000 - 31.000 km) priemer 6,84 l
Shell V-95 06/00-07/01 (31.000 - 55.000 km) priemer 6,82 l
Takže reálny prínos V-power je rovný nule! Keby to niekoho zaujímalo, tak priemerná spotreba 0-31.000 km je 6,88 l (teda aj so zábehom).
A ešte k rádiám. Ja mám Sony. Je to z tých lacnejších s MD (celkovo nie zase také lacné) ale ešte sa mi nestalo, že by som mal v meste problém s príjmom, ako tu popisujete. Iste sa stane, že to už niekde šumí, ale to len vtedy, ak som niekde v kopcoch a vehementne sa držím na svojej obľúbenej stanici, ktorej vysilač je vzdialený niekoľko desiatok ba až vyše stovku kilometrov ďaleko.
K výbave. Nemyslím si, že by Elegance bolo na takéto auto príliš. Keď raz bývate v meste, tak menšie auto je výhodou, tie kW zase až tak strašne nechýbajú ale prečo si nedopriať väčší komfort? Veď človek v aute strávi pomerne dosť času. Ja patrím k ľuďom, čo majú radšej bohatšiu výbavu. Tomaschko kritizoval osvetlenie vzadu. Ja som si ho dorobil aj na Felicii a je to veľká pomoc. Číta tam ozaj málokto, ale zato večer to svieti na zadné sedadlá a dokonca vidím aj to, či som niečo nenechal na zemi za prednými sedadlami. Tomaschko, odkedy sa píše "Made in Deutschland"? Asi si sa zle díval, lebo keby to tam bolo, tak by tam bolo "Germany", nie?
Už nejakú tú zimu mám za sebou, ale myslím si, že tá ochrana predku je zbatočná. Ja mám od kamienkov rany nie len na predku a kapote, ale aj na celom vodičovom boku a našiel som už niečo aj na streche.
ASR bohužiaľ nemám (začali ho dodávať až pár mesiacov po tom, čo som kúpil auto). Veľmi rád by som ho uvítal. Mne často nestačí ani lopata, zimné pneu, reťaze a 1 tlačiaci. BTW: jedny reťaze som už potrhal.
Dnes som pozeral na ten cenník a zistil som, že MPIčka zdraželi o 8 (Classic) alebo 10 tisíc (Comfort). Ostatné Comforty zdraželi o 5.000 a Elegance o 4.000. Samozrejme je to len zhruba. A ešte ku Škoda Card. Záleží od predajcu. Teraz už skôr chcú zaplatiť kartou, ale predtým stačilo väčšinou len kartu predložiť. Myslím si, že to platenie je tak trochu nezmysel. Ak idem do servisu a mám platiť povedzme 18.000 tak správne ako majiteľ karty nárok na zľavu mám, ale ju nedostanem, lebo mám limit 10.000 a tým pádom kartou nemôžem platiť. A kombinovaná platba nie je možná. Čo vy na to?
Karizma> Odpověď je více než snadná. Mluvil jsem o mé chiplé a sportovním přímým sáním obdařené Fabce. Sériovka TDI je taky pěkný lenochod 😄
Pro srovnání 74kW x 100kW (ATX myslí, že 103) a 128NM x 300NM. Já myslím, že je to velmi pochopitelné. Navíc ten chip hodně přidal na špici, takže to teď rve do 4.800 jako o život.
Pro srovnání 74kW x 100kW (ATX myslí, že 103) a 128NM x 300NM. Já myslím, že je to velmi pochopitelné. Navíc ten chip hodně přidal na špici, takže to teď rve do 4.800 jako o život.
To PeeKaa. Co jsi tady napsal je další nemysl ( tedy myslím: nesrovnávej výkon, ale kroutící moment). V MC bylo již několikrát zcela správně napsáno, že výkon jsou otáčky x toč. moment. Tzn. stejného výkonu mohu dosáhnout tím, že budu mít vysoký krouťák v nízkých otáčkách (diesel) a nebo pokud mám krouťák malý tak shodného výkonu dosáhnu pouze vyššíma otáčkama(benzín). TDI má sice vysoký krouťák v nízkých otáčkách, ale vzhledem k tomu, že je v nízských otáčkách tak má i výkon takový, který zážehový motor s nižším krouťákem dosáhne ve vyšších otáčkách. Takže chce-li benzín TDI stačit (počítám s tím, že obě auta mají stejný max. výkon i hmotnost) musí motor jen více točit(a je jedno zda-li auta jedou po rovině nebo do kopce).
Peekaa ma recht. A mas tam chybu, protoze srovnani otacek co uvadis by znamenalo promenny staly prevod 😃) 1500-3000 ok. 2000-3750 ok. 2500-4500 ok. Ale 3000-4800 uz ne - to uz by odpovidalo 3000-5250, a 3500 by odpovidalo 6000. Pokud vyjdu z tvych pocatecnich 2 hodnot a aproximuju to dle pomeru stalych prevodu. To jen tak na okraj ...
no, ja mam diesel a pri zacpe v Brne se dostanu i pres 10l/100km (chvilkove, samozrejme, nez zacpu opustim).
promiň že odpovím za hufa, ale tvoje otázka
je natolik snadná, že na ni zvládnu odpovědět i já, která jsem v fabce TDi nejel. (předpokládám ale, že charakteristika TDi motorů se ve fabce a oktavii moc neliší...)
rozdíl je v krouťáku - nesrovnávej výkon, ale kroutící moment.
a právě v něm je markantní rozdíl. Ale nejlíp je to vyzkoušet...
kámoš má fabku 1,4 74kW a řeknu ti, že nejvíc je to znát, když v mírným kopci v TDicku pridam - to mu ukazu zada (i s vozejkem 😄
peekaa
je natolik snadná, že na ni zvládnu odpovědět i já, která jsem v fabce TDi nejel. (předpokládám ale, že charakteristika TDi motorů se ve fabce a oktavii moc neliší...)
rozdíl je v krouťáku - nesrovnávej výkon, ale kroutící moment.
a právě v něm je markantní rozdíl. Ale nejlíp je to vyzkoušet...
kámoš má fabku 1,4 74kW a řeknu ti, že nejvíc je to znát, když v mírným kopci v TDicku pridam - to mu ukazu zada (i s vozejkem 😄
peekaa
Hufe, prozraď mi kde jsi na to přišel, že je 1.4 o proti TDI slabá jako moucha. Vždyť to je naprostý nesmysl!!! Oba motory mají stejný výkon! Porovnával jsem výkonové křivky jednotlivých motorů a když budu brát v úvahu i pohotovostní hmotnosti jednotlivých aut tak v případě zachování stejné pružnosti obou vozů to bude vypadat následovně (otáčky jsou přibližné): pokud TDI točí 1500 ot/min. tak 1.4 musí točit 3000 ot/min, TDI 2000/1.4 3750, 2500/4500, 3000/4800, 3500/5200. Máš pravdu v tom, že pokud oba vozy budou mít na otáčkoměru např. 2000 ot. a oba řidiči současně sešlápnou plyn na podlahu tak TDI vzhledem k vyššímu výkonu v těchto otáčkách!!! začne 1.4 ujíždět. Situace se však rázem vyrovná pokud řidič 1.4 podřadí.
tak to se zkus podívat, jestli nemáš na plynu položenou cihlu 😃
co máš za motor?
jestli jezdíš v praze ve špičce a spěcháš, tak to chápu...
peekaa
co máš za motor?
jestli jezdíš v praze ve špičce a spěcháš, tak to chápu...
peekaa
Jo vejškově seřiditelný sedadlo mám.
Je to docela sranda ji pozorovat, jak se pumpuje do nejvyšší možný polohy - je to jako u zubaře.
😃)))))
peekaa
Je to docela sranda ji pozorovat, jak se pumpuje do nejvyšší možný polohy - je to jako u zubaře.
😃)))))
peekaa
No to je ošidná věc 😄
normální jízda 80% mimo město 20% město to je tak 6,5 l
praha mimo špičku 7,5l
praha ve špičce (aneb klokanem nejen od semaforu k semaforu) tak 8,5l
při razantnější jízdě (uff - dá se s tímhle motorem vůbec mluvit o razantní jízdě? 😃
je to tak o 2-X l víc
zlatej dýzl - tam na to dupete jak slon a málokdy máte o litr víc než než obvykle. V benzínu (a v tomhle obzvlášť) sníte k ob2du o 2 knedlíky víc (máte těžší nohu 😃 a máte 2 litry na 100 víc 😉)
peekaa
normální jízda 80% mimo město 20% město to je tak 6,5 l
praha mimo špičku 7,5l
praha ve špičce (aneb klokanem nejen od semaforu k semaforu) tak 8,5l
při razantnější jízdě (uff - dá se s tímhle motorem vůbec mluvit o razantní jízdě? 😃
je to tak o 2-X l víc
zlatej dýzl - tam na to dupete jak slon a málokdy máte o litr víc než než obvykle. V benzínu (a v tomhle obzvlášť) sníte k ob2du o 2 knedlíky víc (máte těžší nohu 😃 a máte 2 litry na 100 víc 😉)
peekaa
no já jsem asi podlehl takovýmu tomu nadšení...
tak jsme si s drahou polovičkou udělali okruh kolem republiky aneb od budějovic přes liberec na moravu.
joo, mimochodem moje drahá polovička má cca 155
a ocenila fabku jako nejlepší auto pro "menší ženy".
(doufám, že se teď neozvou "Punťisti" a Yaristi)
PeeKaa
tak jsme si s drahou polovičkou udělali okruh kolem republiky aneb od budějovic přes liberec na moravu.
joo, mimochodem moje drahá polovička má cca 155
a ocenila fabku jako nejlepší auto pro "menší ženy".
(doufám, že se teď neozvou "Punťisti" a Yaristi)
PeeKaa
No to víš...
když to má člověk nový, tak ho to baví...
😃)))
teď už najedu tak 100 za den a 500 za víkend
Peekaa
když to má člověk nový, tak ho to baví...
😃)))
teď už najedu tak 100 za den a 500 za víkend
Peekaa
pred chipem to hrabalo jen na jednicku .... vis, ze nejsem zavodnik, mi i origos obuti docela staci ... proste na to pri akceleraci na mokru na dvojku musim myslet, no. To je cele 😃)
to já hrabu akorát když spadne moc listí a musím to jit na zahradu uklidit.
Se 44kw se moc hrabat nedá 😒
možná v zimě 😃
peekaa
Se 44kw se moc hrabat nedá 😒
možná v zimě 😃
peekaa
Nazdárek,
tak jsem se také zařadil mezi čerstvé majitele Fabek (44kW krátkej komfort).
Nedalo mi to a díky své trpělivosti jsem přelouskal (cca za 5 dní) VŠECHNY příspěvky.
Některý mi docela pomohly a jiný mě pobavily (Punto VS fabka).
Pokud bych já měl hodnotit fabii a porovnávat se všema autama co jsem kdy "ničil" (mazda, felda, oktávka, wartburg 😃, favorit, rapid a fiat).
motor:
44 kw je zoufale málo pro závodníky, pro kliďasy, který se neradi foťej od PČR je to tak akorát. Po cca 3T km je motor celkem tichej a cca do 3-4t otáček "docela" tahne. Pro ježdění po městě paráda. Na delší trasy je to horší, obzvláště pokud spěcháte. Jinak - moje stará felda 1,9D táhla v kopcích líp.
podvozek:
kdosi o něm tady prohlásil, že je to stará vykopávka. Nevím jak je starej, ale je nejlepší z aut, co jsem kdy měl v ruce. Ve spojení s (až moc) silným posilovačem si připoadám na (mojí oblíbené) zatáčkovité trati za MB skoro jako v motokáře.
výbava a provedení: Možná je to tím, že mám auto vyrobený až 7/2k1 je bez chyb který tady byly hodně zmiňovaný, vytknul bych snad jen malý pravý zrcátko a špatnej výhled dozadu.
pro HUFA> výbava elegance je sice paráda, ale ta cena 😒(
no ale když si to můžeš dovolit - proč ne? 😃
kecy, že do malýho auta se to nehodí jsou na nic.
pokud je člověk sám nebo má manželku a neplánuje "rozměrnou" rodinu - je malý auto paráda. A pokud někdo z vás někdy parkoval v praze, tak určitě ví o čem mluvím.
to je zatím vše
určitě se eště ozvu
PeeKaa
tak jsem se také zařadil mezi čerstvé majitele Fabek (44kW krátkej komfort).
Nedalo mi to a díky své trpělivosti jsem přelouskal (cca za 5 dní) VŠECHNY příspěvky.
Některý mi docela pomohly a jiný mě pobavily (Punto VS fabka).
Pokud bych já měl hodnotit fabii a porovnávat se všema autama co jsem kdy "ničil" (mazda, felda, oktávka, wartburg 😃, favorit, rapid a fiat).
motor:
44 kw je zoufale málo pro závodníky, pro kliďasy, který se neradi foťej od PČR je to tak akorát. Po cca 3T km je motor celkem tichej a cca do 3-4t otáček "docela" tahne. Pro ježdění po městě paráda. Na delší trasy je to horší, obzvláště pokud spěcháte. Jinak - moje stará felda 1,9D táhla v kopcích líp.
podvozek:
kdosi o něm tady prohlásil, že je to stará vykopávka. Nevím jak je starej, ale je nejlepší z aut, co jsem kdy měl v ruce. Ve spojení s (až moc) silným posilovačem si připoadám na (mojí oblíbené) zatáčkovité trati za MB skoro jako v motokáře.
výbava a provedení: Možná je to tím, že mám auto vyrobený až 7/2k1 je bez chyb který tady byly hodně zmiňovaný, vytknul bych snad jen malý pravý zrcátko a špatnej výhled dozadu.
pro HUFA> výbava elegance je sice paráda, ale ta cena 😒(
no ale když si to můžeš dovolit - proč ne? 😃
kecy, že do malýho auta se to nehodí jsou na nic.
pokud je člověk sám nebo má manželku a neplánuje "rozměrnou" rodinu - je malý auto paráda. A pokud někdo z vás někdy parkoval v praze, tak určitě ví o čem mluvím.
to je zatím vše
určitě se eště ozvu
PeeKaa
mi to taky na mokru na dvojku hrabe, a cim vic lidi v aute, tim vic (no jo, je to predohrab 😃))) blbe je, ze se to deje treba za zeleznicnima prejezdama, zpomalim na 30, pridam a hrabu 😒(((
ASR bych taky chtel, a pritom ma zcela jiny zpusob jizdy nez Huf. Ale myslim, ze kdo jel v zime s dvojkolkou do zasnezeneho relativne prudkeho kopce se zatackou, pred kterou se musi pribrzdit na cca 20-30km/h, tak aby vyjel zbyvajici kilometr 14% stoupani, tak musi mit bud hodne jemnou nohu, nebo ASR, a s tou jemnou nohou jeste musi mit stesti, aby v kopci nestal kamion a v protismeru nesjizdelo jine vozidlo (tj. aby nemusel uplne zastavit, pak uz se nerozjede). A ASR je vetsi sance....
Huf:jo jo hrabani je svina... ja si musim na suchu davat tezkyho bacha na 1 a kdyz je jen trochu mokro tak i na 2 a 3 a to se 195/45R15. Nicmene ted karu nemam... CMT mi dela motor. Puvodne to mela byt repase ale nakonec jsem tek dlouho vymyslel az z toho bude cely NEW agregat. 1490 ccm. Sem zvedavy jestli se s tim bude pak dat vubec rozjet a jestli to nebude rvat poloosy😄))))
Uvedený jev(přepnutí do mona) mi též dělá a to od novoty. Tento jev nastává nejen když je slabý signál- tehdy je to pochopitelné a správné(byl by slyšet šum) ale i na některých stanicích -privátech i tehdy ,když je signálu dostatek.Při opětovné volbě dané stanice hraje pár vteřin stereo a pak vždy přepne do mona. Dělají to ale pouze jak jsem uvedl některé stanice a mám ověřeno i v prodejně vozů Škoda i na jiných radiích. Takže to nebude patrně vada radia ,ale nestandartní parametry některých privátních stanic a tento typ radia se s tím nedokáže vyrovnat. Navíc se mi občas projevují krátkodobé výpadky v poslechu - snad tak půl vteřiny nebo i kratší.Opět to dělá pouze na některých stanicích a také někdy. Tuším ,že např. na Radiožurnálu mi to ještě neudělalo. Jinak kvalita reprodukce i citlivost radia je velmi dobrá. Rád uvítám další poznatky ohledně těchto výpadků - pokud se někomu také projevují.
slavos> Ale to bys mi křivdil. M3 není úpadek i když ji nemám 😄
Sedáky jsou u všech verzí stejné, já mám ale sportovní paket a v něm jsou přední sedáky úplně jiné a podle všech, koho jsem vezl, o dost lepší.
ASR je samozdřejmě oželitelné, ale 74kW a cca 100kW je trochu rozdíl nehledě na to, že když chceš vypálit na semaforech do zatáčky, nebo se vyhrabat z vedlejší cesty do hustého provozu, tak na to prostě šlápneš a ono si to už poradí. Navíc nechci nechat při každém takovém manévru část svých drahých pneu na asfaltu.
Sedáky jsou u všech verzí stejné, já mám ale sportovní paket a v něm jsou přední sedáky úplně jiné a podle všech, koho jsem vezl, o dost lepší.
ASR je samozdřejmě oželitelné, ale 74kW a cca 100kW je trochu rozdíl nehledě na to, že když chceš vypálit na semaforech do zatáčky, nebo se vyhrabat z vedlejší cesty do hustého provozu, tak na to prostě šlápneš a ono si to už poradí. Navíc nechci nechat při každém takovém manévru část svých drahých pneu na asfaltu.
Slavos> Taky mám 202ku a stejný problém se signálem. Chystám se to reklamovat, protože mě to vytáčí když během jízdy v Praze každou chvili to hraje líp a hůř. Když to přepnu na jinou stanici tak cca 10 vteřin to hraje super, a pak to klesne (asi mono, bez dynamiky, tišeji) ale když popojedu tak zase se to vrátí na původní lepší úroven atd. Když to hraje lépe tak často to trochu šumí. Není to anténou?? Stejný problém má i pár známých s tímto rádiem. Doufal jsem, že MS 402 a 502 to memají, ale zdá se že jo. Nevíte jestli MS 202 podporuje 4 kanály ( chci si dát repráky i do zadních dveří). CD je asi jemom do 502ky?? Alf
Napriklad take ASR, nepotrebujem sa tak pohynat, neni to moj styl jazdy. Jazdil som s TDI s ASR, ani sa mi nezaplo pokial som sa fakt nesnazil pri pohynani "zagumovat". Ako som uz napisal a od toho neupustim, zlata sterdna cesta. A co sa tyka sedakov, v lepsi ako mam (Comfort) som nesedel a to mam za sebou cesty ako BA - Hannover, Amsterdam, Frankfurt, Mnichov, Chorvatsko.
tom> Není nacpaná zbytečnostma. 95% veci, co v eleganci je, bych si stejně přiobjednal a dalších 10% nad ani objednat nejde (ESP, 16" kola...). Lampičky v zadu v krátké Fabii taky nejsou. Jen v Sedanu (co vím). ASR+EDS je paráda a to určitě v slabších Fabkách taky není. A zapomněls na sedáky. Onehdy jsem seděl ve standartních a je to dost úpadek.
slavos, ved ked cuvas tak vypni pas a sa poriadne natiahni a na zadne koleso musis dovidiet.
Neviete náhodou niekto, kto vyrába kožené ochrany na masky pre Fábie. Zima sa blíži a nerád by som mal predok zničený od kamienkov. Na Octáviach a Felíciach som ich videl, na Fábiách však nie. Vďaka!
Naprosto souhlasim s fidakem. Elegance je za ty prachy rozhodne nacpana zbytecnostma. Libi se mi hufnagluv volant a paka, ale to je +22tis. Jeste ta klima ma smysl, ale jinak uz nic. Kdo si potrebuje na zadnich sedackach svitit? Nebo neco odkladat do supliku pod radiem? Classic je zas fakt chudej. Ale asi to nekerejm staci. A ten rozdil mezi class/comfort je malej a comf/eleg. gigantickej.
Kde tam je ten clanok? Nasiel som iba taky vseobecny, konkretne udaje o Fabii ani o inom aute tam niesu. [odkaz]
hufangl> ty aby si sa neozval. Osobne si myslim ze Elegance do Fabii je "privela", taku vybavu tak do vacsieho auta a nie do mestskeho vozitka. Pripada mi to ako trabant s vybavou z mercedesu (to som zvelicil). Myslim ze Comfort je zlata stredna cesta. A ked mam este elektricke vonkajsie zrkadla tak mi chyba naozaj iba klima a na nu by som potreboval vacsi motor - mam 50kW. Jo a este by som prijal sklapanie vonkajsich zrkadiel pri cuvani, nemal by som take orajbane puklice, ale dufam ze takto mi ich aspon neukradnu ;o)))
igi.h> Jo, pri Poluse to mam tiez, takze je to to. Ja osobne som s tym radiom bol prijemne prekvapeny. Bola to taka akcia ze ja som kupoval auto cez e-mail (bol som dohodobo mimo SK) cez znameho so Skodovky a ten mi povedal ze v Comforte musi byt aj radio (zrejme to vtedy tak bolo - marec 2000), tak som mu napisal ze nech tam daju to najlacnejsie, v najhorsom ho vymenim. Ale po prvych kolometroch mi bolo jasne ze ho tam necham a mam ho dodnes. Zvukovo som fakt spokojny, poznam kombinaciu Kenwood a 4 repro vo VW Passat a ked si vezmem co mam ja, tak som spokojny. Skoda toho kazetaku, je fakt humus a este by to mohlo zobrazovat mon👋stereo na displeji.
No, ono pro tohohle člověka bude směšně slabej i ten tvůj piplanej motůrek. V tom je ta relativita...
To ti nikdy nebere, že máš Eleganci, to už je ale druhý extrém, když nevíš, kam s prachama. Všechno je relativní, jasně, že pro člověka s Ferrari bude 55ka směšná,...
Taktéž si myslím, že je Comfort auto pro chudé. Je v tom dost velký rozdíl. BTW, 1.4 16V 100PS je slabý jako moucha.
Nedávno jsem jel s obyč 44kW Classikem (cca 350 km), tak pár srovnání s mým 55kW/Comfort.
- Připadá mi jako bych jel v nějakým autě pro chudé, pořád mi něco chybělo, i když to byly třeba blbosti - jako ty chromované páčky nebo palubní počítač, okna v elektrice,... Dost blbě na tom dveřním madle drží ruka, když je ta okenní elektrika vydlabaná. Čalounění dveří se mi taky nějak nelíbí, ta látka je pořád jako ušmudlaná. Nelíbí se mi vnější plastová zrcátka, hned vypadá jinak, když jsou v barvě laku, a to i když řídíte.
-
Nechtělo se mi věřit, že to auto nemá centrální zamykání, je to NEUVĚŘITELNĚ NEPOHODLNÝ, otevírat zadní dveře vnitřní páčkou už jsem od dob stodvacítek skoro zapomněl. Navíc s dálkovým centrálem je super vystřelovací klíček a blikací kontrolka vedle předního čudle ve dveřích.
- Na palubák už mám těžký návyk, pořád bych něco sledoval a přepínal, tak to mi děsně chybí, jízda je bez toho dost monotónní a jakoby ztrácela jednu dimenzi.
- K motoru - spodek dobrý, pak je to lenoch, ale vě městě ideální kombinace, já abych se tak svižně rozjel, musím to víc vytočit a pak pustit spojku, ale to je pak zátah... jinak řečeno - pravděpodobnost chcípnutí motoru při rozjezdu pro netrénovaného řidiče je mnohem vyšší u mé 55kW. Co mě nemile překvapilo, byly vibrace na volnoběh (najeto cca 2800km), třese se to, je to dobrá masáž pro celý tělo, 55kW je mnohem kultivovanější, není vůbec cítit, že běží motor (volnoběh nastaven na cca 900 - 1050 ot., spotřeba 0,5 - 0,7 l/hod), u 44kW nemohu sloužit, neměla PP. Ještě bylo zvláštní, že po otočení klíčkem do 1. polohy se ten zvuk elektromotorku ozývá jen na cca 2 sekundy, pak se vypne, u 55kW je slyšet neustále až do nastartování.
- Chod řazení je jaksi gumový, 55ka ho má lehoučký.
- Při pohledu zvenku vypadá auto na těch úzkých pneu jako koza, mlhovky by mi už taky scházely.
Je dost sporný hodnotit Fabii zgruntu jako jedno auto. Přimlouval bych se vždycky ke střednímu stupni výbavy a motoru jako etalonu, který slouží k porovnávání s jinými vozy (Comfort, 55kW), jinak je to děsně zavádějící a neobjektivní (když na kyždým rohu slyším jenom hodnocení Classika s 44kW motorem). Jasně, že bude mít tahle verze největší objemy prodejů, ale to už je jiná věc...
Jinak sledoval jsem kolik bych dal za mojí Fabii (stříbrná Comfort, 55 kW, Construct, rádio Sony) dnes a bylo by to cca 382 tis., zatímco když jsem jí v únoru kupoval, bylo to 347 tis. - s akcí pro vozy r.v. 2000 a před 1. zdražením - vyrobena v prosinci 2000), tak se mi to celkem vyplatitlo, inu, kdo zaváhá...
- Připadá mi jako bych jel v nějakým autě pro chudé, pořád mi něco chybělo, i když to byly třeba blbosti - jako ty chromované páčky nebo palubní počítač, okna v elektrice,... Dost blbě na tom dveřním madle drží ruka, když je ta okenní elektrika vydlabaná. Čalounění dveří se mi taky nějak nelíbí, ta látka je pořád jako ušmudlaná. Nelíbí se mi vnější plastová zrcátka, hned vypadá jinak, když jsou v barvě laku, a to i když řídíte.
-
Nechtělo se mi věřit, že to auto nemá centrální zamykání, je to NEUVĚŘITELNĚ NEPOHODLNÝ, otevírat zadní dveře vnitřní páčkou už jsem od dob stodvacítek skoro zapomněl. Navíc s dálkovým centrálem je super vystřelovací klíček a blikací kontrolka vedle předního čudle ve dveřích.
- Na palubák už mám těžký návyk, pořád bych něco sledoval a přepínal, tak to mi děsně chybí, jízda je bez toho dost monotónní a jakoby ztrácela jednu dimenzi.
- K motoru - spodek dobrý, pak je to lenoch, ale vě městě ideální kombinace, já abych se tak svižně rozjel, musím to víc vytočit a pak pustit spojku, ale to je pak zátah... jinak řečeno - pravděpodobnost chcípnutí motoru při rozjezdu pro netrénovaného řidiče je mnohem vyšší u mé 55kW. Co mě nemile překvapilo, byly vibrace na volnoběh (najeto cca 2800km), třese se to, je to dobrá masáž pro celý tělo, 55kW je mnohem kultivovanější, není vůbec cítit, že běží motor (volnoběh nastaven na cca 900 - 1050 ot., spotřeba 0,5 - 0,7 l/hod), u 44kW nemohu sloužit, neměla PP. Ještě bylo zvláštní, že po otočení klíčkem do 1. polohy se ten zvuk elektromotorku ozývá jen na cca 2 sekundy, pak se vypne, u 55kW je slyšet neustále až do nastartování.
- Chod řazení je jaksi gumový, 55ka ho má lehoučký.
- Při pohledu zvenku vypadá auto na těch úzkých pneu jako koza, mlhovky by mi už taky scházely.
Je dost sporný hodnotit Fabii zgruntu jako jedno auto. Přimlouval bych se vždycky ke střednímu stupni výbavy a motoru jako etalonu, který slouží k porovnávání s jinými vozy (Comfort, 55kW), jinak je to děsně zavádějící a neobjektivní (když na kyždým rohu slyším jenom hodnocení Classika s 44kW motorem). Jasně, že bude mít tahle verze největší objemy prodejů, ale to už je jiná věc...
Jinak sledoval jsem kolik bych dal za mojí Fabii (stříbrná Comfort, 55 kW, Construct, rádio Sony) dnes a bylo by to cca 382 tis., zatímco když jsem jí v únoru kupoval, bylo to 347 tis. - s akcí pro vozy r.v. 2000 a před 1. zdražením - vyrobena v prosinci 2000), tak se mi to celkem vyplatitlo, inu, kdo zaváhá...
V dnesnej Pravde, v moto prilohe pisu o odolnosti vozidiel voci zlodejom. Citujem : "Robil to britsky motoristicky tyzdennik Auto E😜ress. Test podporilo ministerstvo vnutra a skusku robili odbornici, ktori sa specializuju na vlamania do aut. Su to kazdy rok ti isti a aj ich nastroje sa zdokonaluju a prisposobuju najnovsim zlodejskym trendom. Skoda Fabia 1.9TDI Comfort-vsetky nastroje pripravene a vyskusane na starsich autach z koncernu VW na Fabii stroskotali. Aj ked to na prvy pohlad nevyzera, dostat sa do Skody nebolo jednoduche. Konstrukteri zamkov sa naozaj snazili. Zatial vraj 5 minut na Fabiu nestacilo." Koniec citatu.
slavos>Mám MS402. Máš pravdu, keď je slabší signál, tak sa prepne na mono. Okolo PKO mi to nevypadáva, už dávno som tade nešiel, ale zvykne vypadnúť za Polusom na parkovisku vzadu pri Datarte, zvyknem tam sem-tam parkovať.
Inak všeobecne orig. rádiá pre Fabiu sa mi zdajú byť vcelku dobré, a majú decentný dizajn, ktorý zapadne. Nemám rád všelijaké farebné blikajúce hračičky, a po zvukovej stránke by som povedal, že sériová Fabia je lepšie ozvučená než Octavia. MS202 v pohode stačí, MS402 som zvolil kvôli tomu, že má navyše reverz a podporu 8 reproduktorov a že vraj sa k nemu dá pripojiť aj cd changer (ten istý, čo k MS502). Viezol som sa v Octavii zo soundpaketom (to by mali byť lepšie repráky) a rádiom Blaupunkt, a hralo to ako vietnamský kazeťák na tržnici...
Inak všeobecne orig. rádiá pre Fabiu sa mi zdajú byť vcelku dobré, a majú decentný dizajn, ktorý zapadne. Nemám rád všelijaké farebné blikajúce hračičky, a po zvukovej stránke by som povedal, že sériová Fabia je lepšie ozvučená než Octavia. MS202 v pohode stačí, MS402 som zvolil kvôli tomu, že má navyše reverz a podporu 8 reproduktorov a že vraj sa k nemu dá pripojiť aj cd changer (ten istý, čo k MS502). Viezol som sa v Octavii zo soundpaketom (to by mali byť lepšie repráky) a rádiom Blaupunkt, a hralo to ako vietnamský kazeťák na tržnici...
Mam orig. radio Skoda, to najlacnejsie, myslim ze MS202. Mam z neho takyto pocit: Ked je slabsi signal trosku sa stisi a mam dojem ze to je tym ze strati stereo. Napriklad v BA pri PKO. Mate niekto podobne skusenosti? Pripadne ma niekto to radio? 😄)))
Jo, ten bizbas v rezerve klepal aj mne, je to trochu nestastne riesenie, mam dojem ze klepe zdvihak, som to "vyplnil" handrami, tie sa vzdy v aute zidu. K spotrebe, aj ked nemas pocitac skus ked ides napriklad 60km/h trosku ubrat plyn, zistis ze ides stale 60km/h ale spotreba ti sla dole tak o 1l/100km - moja skusenost na zaklade pocitaca. Jo a v meste som uz skoro uplne prestal radit 5-tku pri 60km/h, na 4-rke a s lahkym plynom mi to vychadza lepsie. A mozno aj motoru to robi lepsie, netrapi sa na nizkych otackach.
tomaschko> Musím zaklopať, zatiaľ všetko OK. Zo začiatku niečo hrkalo v zadnej časti, skúšal som všetko možné. Najprv som myslel, že sú to zadné sedačky, tak som nastavil tie gumové špunty, nepomohlo to. Nakoniec som zistil, že to robí tá plastová blbosť, čo je v rezerve na uloženie náradia! Po pár pokusoch som našiel takú polohu toho zázraku, kde to drží perfektne, nič nehrká a pre istotu som to obložil zospodu uterákom a všetko je OK 😊
Ak ti to vrže pri nerovnostiach, tak to môžu byť silentbloky prednej nápravy. To, či sú to naozaj oni zistíš tak, že pri odstavenom aute a opreš o blatník a zatlačíš dole. Ak to zavrže, tak ich treba premazať, ak nezavrže, tak je to v niečom inom. Raz začas, keď brzdím na zvlnenej ceste na križovatke, tak mi to zavrže zozadu, keď auto zastane. Robia to zadné bubny, čo sa s tým dá ale spraviť, neviem. Idem vo štvrtok ráno na prehliadku, skúsim sa na to popýtať, či je to normálne, poobede napíšem, ako som dopadol.
pteri11>Od volantu? O tom som ešte nepočul, tam by nemalo vrzať nič. Od prístrojovej dosky by to mohol byť štít s budíkami, ten je tam vsadený a že vraj zvykne vrzať. Bol tu niekde dávnejšie návod, ako to odstrániť... Pri spotrebe záleží, akú trasu jazdíš a ako jazdíš. Ak máš počítač, tak sleduj aktuálnu spotrebu, nevytáčaj veľmi motor a skús jazdiť s ľahkou nohou 😊
Ak ti to vrže pri nerovnostiach, tak to môžu byť silentbloky prednej nápravy. To, či sú to naozaj oni zistíš tak, že pri odstavenom aute a opreš o blatník a zatlačíš dole. Ak to zavrže, tak ich treba premazať, ak nezavrže, tak je to v niečom inom. Raz začas, keď brzdím na zvlnenej ceste na križovatke, tak mi to zavrže zozadu, keď auto zastane. Robia to zadné bubny, čo sa s tým dá ale spraviť, neviem. Idem vo štvrtok ráno na prehliadku, skúsim sa na to popýtať, či je to normálne, poobede napíšem, ako som dopadol.
pteri11>Od volantu? O tom som ešte nepočul, tam by nemalo vrzať nič. Od prístrojovej dosky by to mohol byť štít s budíkami, ten je tam vsadený a že vraj zvykne vrzať. Bol tu niekde dávnejšie návod, ako to odstrániť... Pri spotrebe záleží, akú trasu jazdíš a ako jazdíš. Ak máš počítač, tak sleduj aktuálnu spotrebu, nevytáčaj veľmi motor a skús jazdiť s ľahkou nohou 😊
Mne klepe nieco v zadnych dverach, uz mi to v servise robili - odvtedy je to tichsie ale nieco stale pocut. Inak mi nic neklepe ani nevrzga. Ja mam tiez z prvych a spotreba 5l/100km mimo mesta neni problem a 8l/100km v meste tiez v pohode. Plne nalozeny mam mimo mesta 6,2l/100km.
No nevyjadril som sa presne. Ked je V-power za viac ako 36 Sk tak ho nekupujem. Ale nevidim v tom ziadny rozdiel okrem toho psychologickeho. Naposledy sa mi podarilo ist na OMV 95 TN - Tatry za 4.8 a spat za 4.2 l. Keby som mal V-power tak tu blahorecim Shell ze ako setri moju penazenku. A nemysli si ze som zaujaty, Shell mam najblizsie.
Take celkom dobre : vrzu mi vsetky zamky, obcas nieco od volantu, obcas nieco z pristrojovej dosky. Ked je dazdivo, tak to vrze viac. Ale inak pohoda - nestazujem si, lebo raz som cital recenziu a tam takto vrzali plasty na milionovom Volve. Odvtedy som spokojny 😃)).
Rad by som vedel, ako sa da dosiahnut spotreba pod 6.00. Nemozem ju dosiahnut, ani ked sa ako snazim. Ako treba jazdit ? Alebo je to, ze mam z prvej serie a nieco som pocul, ze potom sa menili vstrekovacie zariadenia do noveho roznikoveho radu ?
Rad by som vedel, ako sa da dosiahnut spotreba pod 6.00. Nemozem ju dosiahnut, ani ked sa ako snazim. Ako treba jazdit ? Alebo je to, ze mam z prvej serie a nieco som pocul, ze potom sa menili vstrekovacie zariadenia do noveho roznikoveho radu ?
Jake mate zkusenosti s rezonaci (a klepanim a vrzanim) auta pri projezdu pres nerovnosti a dlazbu?
Ted jsem byl na slovensku a po prepocitani na CZK je tam dost levnej benzin. fija: to si pis, ze bych s 2-litrem jezdil aspon tachometrovych 220.
A este nerozumiem tomu, ked som nemal prachy ??? Ta 1,50,-Sk na jednom litry ti pri plnej nadrzi urobi 60,-Sk a pri tej cene je to si mysli zanedbatelne. To zoberiem o dva litre menej a je to to iste.
Ale to vlastne pisu aj u Shell-u. Ze ked na nom najazdis cca. 2000km tak je spalovaci priestor cisty a preto ked zoberies iny benzin tak to pojde ako s V-Powerom ale po case to bude zase v starych kolajach. Oni tvrdia, ze ked sa motor precisti, tak to moze robit az +10% (aj ked sa mi to zda moc).
Hovori sa tomu aj Placebo efekt. Ja som tiez natankoval V-Power a tiez som si hovoril ako to malo zere a ako to taha. Tak som ho tankoval. Az som raz nemal prachy a nabral som N95. Zabudol som na to ze to nie je V Power a nadalej som si pochvaloval ako to malo zerie.
Kdyz jsem sledoval spotrebu porad, tak jsem nakonec mel vetsi prumer, nez kdyz jsem jel jak se mi zamanulo. (A je to opravdu nebezpecne). Ale je pravda, ze spotreba je velice individualni a zalezi podle chrakteru cloveka. Klidnejsi ma nizssi spotrebu, a ja, co musim jet po dalnici 170 (44kw) mam holt vyssi.
Jo, netreba to prehanat, aj mne sa to uz stalo. Budeme asi musiet pockat na implantaty priamo do nasej gebule ale potom nas spotreba uz asi nebude zaujimat.
To sledovani aktualni spotreby je jak droga ale je to dost nebezpecny... uz jsem malem parkrat letel kdyz jsem na to cumel... nejlepsi by byl head-up na prednim skle 😊)
V-Power chcem vyskusat na jesen, ked budem po 30.000 prehliadke a skonci OMV akcia na skuter 😄))))
Mimo mesta (BA - R. Sobota) jazdim na 5.0 l/100km, dialnica 120km/h, mimo mesta 100 km/h, mesto 60 km/h a neflakam sa za pomalsimi. Tak mi to furt vychadza. Dovolenka (BA - Istria), 4 ludia, velky box na streche, cestou naspat 5 hodinova zapcha z Istrie az do Slovinska, 6,2l/100km. V meste (BA) jazdim 8-9l/100km (leto - zima) a jazdim kratke trate (2,4,8 km), same semafory, Bajkalska, zapchy, Mileticka. Mam 50kw Comfort, cez 25.000km. Nejazdim specialne na spotrebu, ale mam stale zapnuty pocitac na aktualnej spotrebe a sledujem to, to dost pomaha.
Začíná se mi projevovat V-power. Ještě nemám projetou ani celou první nádrž a posuďte sami: 10km po okrskách + 35km po dálnici(v kuse 140km/hod!!!!!!!) + 5km po městě = 5,2l/100km. Skvělý!!!
igi.h: Ano, treba nou aj platit a dat is pozor aby ru zlavu uplatnili. Napriklad na OMV to robia automaticky, staci ze platis tou kartou, ale v Matadore som to povedal lebo par dni predtym v servise sa na to vyignorovali. Takze to robim tak ze na OMV sa o to nestaram, tam to funguje a inde im to pripominam. Ale v kazdom pripade sa musi platiti tou kartou, kde prichadza dalsi problem: Za alarm a namontovanie som nemohol platiti kartou lebo mi v SLSP dali na nu limit 5.000 a potreboval som zacvakat 14.000, teraz som si uz poziadal o limit 15.000 na bezhotovostnu platbu. Trochu to mam nesikovne, normalny ucet mam v TB a kazdy mesiac musim z neho dotovat ucet v SLSP z ktoreho mi ide leasing a z ktoreho platim SkodaCard, ale z TB je to v pohode, cez internet, bez poplatkou (kokretne ide o .eliot. ale je to defakto TB). Jo a raz som fakt natankoval 46 litrov, kukol som blocek. S tym vypinacom v hrdle to vyskusam najblizsie ked budem tankovat pred dlhsiu cestou, zrejme treba hned nieco vyjazdit aby tam hned vznikla ta ziadana rezerva ako tu bolo napisane.
Cital som si tu vseliake hrozne cisla tykajuce sa spotreby. Prave som prisiel z dovolenky. No a trasa Novy Smokovec - Trencin za 4.2 l/100 km podla palubneho pocitaca (50 kW). Priemer bol 74 km/h. Asi zacnem konkurovat Fijovi...
Dlhodoba spotreba (mesto, dialnica hlavne) po 10.000 bola 6.3 l.
Dlhodoba spotreba (mesto, dialnica hlavne) po 10.000 bola 6.3 l.
Pred casom tu niekto pisal ze ked sa zatlaci pistolou na taky vypinac v hrdle (je to na otvorenie e😜anznych nadrzi) tak sa da natankovat az o 12 litrov viacej. Fakt to funguje, mozem potvrdit. Len je treba potom aj cosi hned vyjazdit.
Ja ked som kupoval auto, tak stacilo ze som mal vyplnenu ziadost o Skoda kartu. Ked som ju potom dostal a chcel som uplatnit zlavu v Matadore na pneumatiky tak som s nou aj musel zaplatit.
Videli ste nový cenník pre Slovensko platný od 1.7.2001? Dosť podstatne išli hore ceny... Ja som kupoval v januári Comfort 44 za 339.900, teraz stojí už 358.900 😞(, TDI Elegance stojí 591.900, no nekup to 😞(((((((((
Inak novinky z cenníka😒br />
* Elegance je už aj s 1.4 55kw bez automatiky, za 501.900
* odkladacie boxy za 2.650/1.800, v Elegance sú sériovo
* odkladací priestor pod vodičovým sedadlom za 840 pre Elegance
* vyhrievané trysky ostrekovačov za 720 pre Comfort, Elegance sériovo
* polokožený paket za 7.800
* kožený paket za 59.500 pre Elegance
* športový paket za 26.460 pre Comfort a Elegance
* opierka vzadu za 3.600 pre Elegance
* paket pre zlé cesty za 6.400
* obidve výškovo nastaviteľné sedadlá za 4.500/2.300, Elegance sériovo
* navigácia za 102.200 pre Comfort/Elegance 😊
* zmizla z ponuky "lacná" Fabia, tá čo bola za 299.900, najlacnejší je teraz Classic 44 za 320.900 😞
Inak sú to všetko zmeny, ktoré v Čechách platia tuším od marca, alebo apríla...
Inak novinky z cenníka😒br />
* Elegance je už aj s 1.4 55kw bez automatiky, za 501.900
* odkladacie boxy za 2.650/1.800, v Elegance sú sériovo
* odkladací priestor pod vodičovým sedadlom za 840 pre Elegance
* vyhrievané trysky ostrekovačov za 720 pre Comfort, Elegance sériovo
* polokožený paket za 7.800
* kožený paket za 59.500 pre Elegance
* športový paket za 26.460 pre Comfort a Elegance
* opierka vzadu za 3.600 pre Elegance
* paket pre zlé cesty za 6.400
* obidve výškovo nastaviteľné sedadlá za 4.500/2.300, Elegance sériovo
* navigácia za 102.200 pre Comfort/Elegance 😊
* zmizla z ponuky "lacná" Fabia, tá čo bola za 299.900, najlacnejší je teraz Classic 44 za 320.900 😞
Inak sú to všetko zmeny, ktoré v Čechách platia tuším od marca, alebo apríla...
slavos>Ad Škoda car😜 Keď chceš uplatniť zľavu, tak stačí, keď máš Škoda kartu, alebo priamo ňou aj musíš zaplatiť?
Jo, tak to ja cvrkam co to da. Este tak 2-4 litre sa zmestia. Mozno zalezi aj od stojanu / pumpy, ja chodim 95% na OMV (SkodaCard - 1,5% zlava). Spotrebu od 5.4.00 (vtedy som kupil auto) mam 7,5 ale jazdim velmi vela v meste, BA, kratke trate. Maximalnu spotrebu na nadrz 9,84 (18.2. - 23.2.01).
slavos> Zabudol som napísať, že keď tankujem doplna, tak nechám pištoľ vypnúť samu, a potom už do hrdla "necvrkám".
slavos> Ja tiež tankujem doplna, a len vtedy, ak sa rozsvieti kontrolka. Pozeral som bločky, maximum som tankol 41.16, ale podľa drvivej väčšiny bločkov to vyzerá, že kontrolka sa ozýva okolo 36.5. Posledné tankovanie mám 36.61, a po včerajšie zapípanie som spravil 677 km. Priemer na 100km vychádza na 5.407, dlhodobá spotreba stále 5.3.
Mam evidenciu uplne vsetkyvh tankovani odkedy som kupil auto (50kw Comfort 4/2000). Najviac som natankoval 46,10 litrov, ale to som sa asi pomylil, kuknem si blocek (mam vsetky odlozene) a napisem ci to je fakt pravda. Inak som tankoval najviac 42 litrov. Ked som ju kupil tak prve tankovanie bolo 40.7 litrov. Stale tankujem doplna. Ked sa mi rozsvieti kontrolka tak natankujem tak 40 - 41 litrov, takze sa rozsvecuje po spapani 40 litrov.
To trasenie sa objavilo až nedávno a to mi do tých 60.000 chýba asi 4.000. Ale na dynamike to nie je vôbec vidno.
To je pravda svíčky u MPi je doporučeno měnit po 60 000 km, ale to platí při ideálních podmínkách. V běžném provozu svíčky vydrží tak polovinu! Jsem přesvědčen, že třesení při volnoběhu mají za vinu právě již zmiňované svíčky. Automechanici, kteří tomu motorům rozumí doporučují svíčky alespoň co 10 000 km vyjmout, očistit a zkontrolovat vzdálenost kontaktů, což při prohlídce v autorizovaném servisu jistě neudělali.
Áno, presne tak. Dokonca je to v technických zmenách k MR '98 aj uvedené. Výmenný interval pre sviečky je pri motoroch MPI 60.000 km. Samozrejme iba pre MPI (1,3 aj 1,6).
No zkusím se svézt s nějakou 50kW sám, abych to mohl porovnat. Jinak ale myslím, že na diesel (a navíc nepřeplňovaný) si člověk musí zvyknout. Zvláště pokud sedí poprvé za volantem dieslu a ještě při zkušební jízdě. Práce s plynem je jiná než u benzínu, předevšín u rozjezdů. Dodnes si to uvědomuji, vždy když přesedám ze služebního benzínu do SDI. V tu chvíli je mi i hluk volnoběhu nepříjemný. Motor ale ožívá s přibývajícíma km. Po 1500km jel max. 155km/h, nyní 170km/h ("tachometrových") a drží.
Vím, že to sem moc nepatří, ale nevíte někdo, jak to bude s novými SPZetkami na autech v Česku? Původně se měli dávat na auta od července tohoto roku, nyní se proslýchá, že až od nového roku. Jaká je skutečnost? Dík.
Dnes ráno jsem objevil na bočních dveřích dlouhý škrábanec přes obě dveře (šířka cca 1 mm) - KU*VY. Protože jsem nedávno koupil lakovou tužku, hodlám si to spravit sám, lak chci nanést špendlíkem nebo špejlí, poté zabrousit - napadla mne zubní pasta, protože nic jiného nemám. Barva je červená rallye.
Máte s takovou opravou zkušenosti? Je to snadné, anebo je to lepší svěřit servisu? Dá se koupit lepší rozbrušovadlo, jaké a kde?
Máte s takovou opravou zkušenosti? Je to snadné, anebo je to lepší svěřit servisu? Dá se koupit lepší rozbrušovadlo, jaké a kde?
Mam MPI 44 KW a nedavno mi pri garancce pujcili
v servisu SDI. Bohuzel musim konstatovat, ze dojem z jizdy je horsi.
Pomijim ted TDI !! Subjektivne se to jevi hrozne
line a hlucnejsi. Na nepreplnovany diesel je to strasne dlouze zprevodovane. V Golfu je zprevodo
vani SDI kratsi a je to zivejsi. Jak se to projevuje na spotrebe presne nevim, ale asi nijak markantne.
v servisu SDI. Bohuzel musim konstatovat, ze dojem z jizdy je horsi.
Pomijim ted TDI !! Subjektivne se to jevi hrozne
line a hlucnejsi. Na nepreplnovany diesel je to strasne dlouze zprevodovane. V Golfu je zprevodo
vani SDI kratsi a je to zivejsi. Jak se to projevuje na spotrebe presne nevim, ale asi nijak markantne.
V poslednim Automobilu byl test sedanu SDi,kteremu namerili zrychleni z 0-100 za 22s,takze i Favo nebo Fabie musi byt rychlejsi.Neni nad TDi,tohle musi bejt hroznej snek.
tomaschko> na závodění SDI není (od 4000ot/min to nejede), ale naproti tomu má silný zátah v nízkých otáčkách, což je velmi příjemné na běžnou jízdu (max. kr.moment nabíhá už v 1900ot/min). Měl jsem možnost porovnat s MPI 50kW (bohužel jsem se jen vezl)a suběktivně mi SDI připadalo živější. Předtím jsem měl favorita 46kW a to byl proti SDI absolutní lenoch. Jinak obrovské plus a důvod mé volby je spotřeba (doposud 15000km za průměr 4,8l/100km Sety - spočítáno!, ne podle PP a to při 2/3město, 1/3mimo), mínusem je hlučnost - "kadlakadlakadla....", s tím musí bohžel každý počítat. PS: Důverně mu říkám Kadle.
igi.h: Mám Fabii vyrobenou 7/2000. Takže asi spíš ten klasický problém. Dá se s tím něco dělat? Za pár dní mi končí záruka, tak mám případně nejvyšší čas...
Má někdo Fabii Sedan? Chci si ji koupit a zajímá mě, jak se chová na českých vymlácených dálnicích. Slyšel jsem, že je to tam jako v mlátičce. Dík.
Som rád, že to tu v konfere žije a je tu rozumná debata. Chcel by som však vedieť, či má niekto aj Fabiu s 50 kW? Zaujímavé by bolo porovnať v praxi pružnosť pri zrýchlení 80-120 km/h ako aj otáčky pri V. prevodovom stupni a rýchlosti 130 km/h.
igi.h - úplne s tebou súhlasím. Ja sa tiež radím do skupiny ľudí, ktorí sa vezú viac menej v medziach zákona a keď sa niekto ponáhľa, tak prosím. Hoci niekedy bezohľadnosť ostatných presahuje viac ako rozumné medze a to už začína vytáčať aj mňa. Ale inak ja mám PP vo Felicii Combi (Fabiu žiaľ ešte nemám) a tá dlhodobá spotreba sa mi niekedy nezdá. Stačí, že vypnem zapaľovanie a po zapnutí je tá spotreba odlišná. Pritom je stále vypnutý motor.
Neboj, diesel sa natankovať nedá. Má hrubšiu hadicu. Ale náš direktor do Mercedesu natankoval namiesto nafty Natural. To bola zábava. Ani na odťahovák to nešlo dvihnúť vďaka tomu super nízkemu spodku.
Riešil sa tu aj problém trasenia motora na voľnobehu. Ja mám na Felicii cca 54.000 km a to trasenie sa mi začalo objavovať. Pritom otáčky sú stále okolo 750 /min. Neviem, či je to vekom (uloženie motora), alebo už originálne sviečky začínajú dosluhovať. Uvidíme po prehliadke na 60.000.
Neboj, diesel sa natankovať nedá. Má hrubšiu hadicu. Ale náš direktor do Mercedesu natankoval namiesto nafty Natural. To bola zábava. Ani na odťahovák to nešlo dvihnúť vďaka tomu super nízkemu spodku.
Riešil sa tu aj problém trasenia motora na voľnobehu. Ja mám na Felicii cca 54.000 km a to trasenie sa mi začalo objavovať. Pritom otáčky sú stále okolo 750 /min. Neviem, či je to vekom (uloženie motora), alebo už originálne sviečky začínajú dosluhovať. Uvidíme po prehliadke na 60.000.
S tým kufrom mám teda svoje skúsenosti. Aj keď na Felicii. Tam sa mi kufor zatváral nádherne. Stačilo pustiť z výšky tak 30 cm. Navyše nič nehrkalo. Potom ma jedna krava navštívila zozadu (no čo, veď iba nedávala pozor). Odvtedy sú s kufrom len problémy (aj keď piate dvere sú nové). Najprv sa to zatváralo veľmi ťažko. Tak mi v servise posunuli tú hrazdičku na karosérii. Potom to išlo lepšie, ale kufor nelícoval. Tak som si to nastavil ešte raz sám. Už lícoval, ale zase sedel prinízko a do tesniacej gumy sa už otláčal aj zámok. Navštívil som servis znova a chcel, aby mi dvere dvihli vyššie. Technik to v otvorenom stave uvolnil a tvrdil, že dvere v otvorenom stave sadli celkom dole, takže pri zavretí sú maximálne hore. Nedalo mi to však a pokusoval som ďalej. Napokon som zistil, že ak sú dvere otvorené a všetky skrutky sú uvolnené, tak dvere nespadnú maximálne dole, ale ich plynové vzpery zodvihnú na maximum hore. Tak som ich nejakým zázrakom za pomoci niekoľkých špagátov a sily zatlačil čo najnižšie (v otvorenom stave). Teraz sa už pekne otvárajú a zatvárajú (v zatvorenom stave sú dostatočne hore), lícujú s karosériou a do tesnenia sa nič neotláča. Len sedia trochu šikmo. Už sa mi do toho ale nechce. Možno to však niekomu pomôže, ak sa rozhodne nastavovať viac, než len hrazdičku.
Lu: Idem v piatok tiez na istriu, tak skusim narvat do tej nadrze co to da, ked je u nas teraz celkom dobra cena benzinu. V slovinsku dotankujem doplna, aby som v chorvatsku nemusel tankovat ani ked sa budem vracat.
madva😜 ak chces pocitat spotrebu presne bez pal.pocitaca, tak to najlepsie urobis tak, ze vzdy budes tankovat do plna (ale zas nie je nutne tankovat az pri svietiacej rezerve). Spotrebu teda zistis z toho kolko si mal v momente tankovania na ciselniku km (ak si ho pri predchadzajucom tankovani vynuloval) - tj. to je pocet kilometrov za uplynule "obdobie" - a pocet litrov = to, co si prave dotankoval aby si doplnil nadrz. Takze to staci iba vydelit a mas presnu spotrebu za dany cas...
Taky jsem jednou fest přetankoval. Tenkrát mi právě pípla rezerva a já tam dostal ještě 45 l a to ještě pistole sama nevypla. Tehdy jsem ujel asi 200km, než se pohla rafika paliva. Kdosi mi pak říkal, že pistole musí být při tankování kolmo dolů, jinak špatně vypíná. Je dobré o tom vědět, Istrie s SDI letos doufám na jednu nádrž bez tankování.
pallas> Hej, Mušku som mal tiež v ruke, nakoniec vyhral Sonax, aj keď stojí 3,5x viac. Muška mala napísané, že je len na okná; Sonax mal písané, že môže ísť aj na ľubovoľný podklad bez toho, aby ho poškodil... Skúsil si Mušku na nárazník?
skl>Na mesto 7.5 tiež nie je až také strašné... Po meste veľa ľudí jazdí ako blázni, na semafóroch sa však všetci stretneme. Na čo to potom bolo dobré? Aha, mal dobrý pocit, že bol prvý pri semafóroch 😊
Zelaná petrol je bezproblémová, matke som opravoval drobné ďobance od kamienkov, a ryhu na zadnom nárazníku, je to no problem. Neváhaj a natieraj 😊
Zelaná petrol je bezproblémová, matke som opravoval drobné ďobance od kamienkov, a ryhu na zadnom nárazníku, je to no problem. Neváhaj a natieraj 😊
ja chodim stale na stefanikovu hore (pri SAV). obaja obhliadaci nerobia absolutne ziadne problemy. skor sa ta pyta, ci chces novy diel, alebo nie. problem tu je v tom, ze nahradne diely nie su zinkovane. takze je to na tebe.
best> Podľa mňa na voľnobehu je 800/min v poriadku... To cukanie je akého štýlu? Cuká motor, a zakolíšu pri tom aj otáčky? Ak áno, tak je to klasický problém Fabií vyrobených pred 08/00 😒
To je pravda 99+ na 44kw je zbytočné, aby som pravdu povedal, tankol som ju omylom, siahol som na zlú hadicu a bolo už neskoro... Ešte dobre, že to nebol diesel 😊
To je pravda 99+ na 44kw je zbytočné, aby som pravdu povedal, tankol som ju omylom, siahol som na zlú hadicu a bolo už neskoro... Ešte dobre, že to nebol diesel 😊
joed> Ťažko povedať, čo by to mohlo byť. Najlepšie keby si vyskúšal iné auto, či to robí to isté... Posaď niekoho za volant, ľahni pod auto a sleduj. V najhoršom prípade skoč do servisu, aj keď určite povedia, že to je normálne 😞
fidak> 😄 Čo už, keď neveríš. Ono je to naozaj dlhodobá spotreba, počítač som neresetoval, takže by to malo byť za posledných 5000 km. Keď budeš najbližšie v BA, tak sa ozvi, ukážem ti to naživo, a prípadne predvediem, ako jazdím. Inak palubný počítač naozaj pomáha znižovať spotrebu - ono sa ti zdá, že ideš so super spotrebou pri 90 kmh. Trocha uberieš plyn, stále ideš 90, ale spotreba klesne. Ide o to sledovať okamžitú spotrebu a podľa toho pracovať s plynom. Voľakedy, ešte za totáča Škodovka organizovala súťaže, myslím, že názov bol Economy Run. Išlo o to, presť s čou najmenšom spotrebou a čo najrýchlejšie zadanú trať. V tých časoch ešte otec robil v škodovke, a doma sa mi povaľoval kopec plagátov a ďaľších prkotín. Pamätám si plagát "vítezové Economy Run 81", Škoda 120GLS tmavo bordová s chrómovými puklicami, starý ded s babkou, spotreba 3,9 litra na 100km! Mal som ho v detskej na stene...
Neviem, čo znamená "ponocnej"... Auto používam na jednu jedinú vec - na bezpečný presun z bodu A do bodu B. Podotýkam, že bezpečný, a necítim potrebu hrať sa na žiadneho diskáča ani žiadneho frajera. Na rozdiel od väčšiny vodičov sledujem spätné zrkadlá, a keď je niekto rýchlejší, pustím ho, nech si ide. Jeho problém, keď nestihne vybrať nasledujúcu zákrutu a skončí na strome 😞
Neviem, čo znamená "ponocnej"... Auto používam na jednu jedinú vec - na bezpečný presun z bodu A do bodu B. Podotýkam, že bezpečný, a necítim potrebu hrať sa na žiadneho diskáča ani žiadneho frajera. Na rozdiel od väčšiny vodičov sledujem spätné zrkadlá, a keď je niekto rýchlejší, pustím ho, nech si ide. Jeho problém, keď nestihne vybrať nasledujúcu zákrutu a skončí na strome 😞
V Zakrute asi pred mesiacom hovoril zastupca Skody, ze oni povazuju za objem nadrze 45litrov. Ale nad nou je je este "oblast na vyrovnanie objemu", ktora sa pouziva pri zvyseni teploty okolia (ked benzin zvacsuje svoj objem). Potom je tu este privodne potrubie od hrdla. Takze pri tankovani "full" to robi okolo 50 litrov.
Presne toto som pocul o Alianz aj ja. Su trosku drahsi, ale nikto, kto je u nich poisteny sa nikdy nestazoval, ze by mu nieco nechceli uznat. Naopak Slov. poistovna je najdrahsia a penaize od nich uvidis len po velkych prietahoch.
medve😜 ja som Ti neodpovedal na otazku, alebo som vedel ze sa toho urcite chytia ini, ale polozil som dalsiu.
Aj kolega mi spominal ze raz natankoval do fabie 52 litrov, ako potom moze mat nadrz kapacitu 45 litrov aj s rezervou?
Aj kolega mi spominal ze raz natankoval do fabie 52 litrov, ako potom moze mat nadrz kapacitu 45 litrov aj s rezervou?
pre bluedream: to vraj ohladom ALLIANZ poistovne a ze je problem dostat od nich peniaze je JPP. ja som u nich uz treti rok poisteny, mal som uz 4 positne udalosti. nikdy som do servisu ani len halier nedoniesol, nic nevybavoval, nic netelefonoval. odovzdal som auto, prisiel po troch dnoch po auto hotove. obhliadac mi vzdy napisal vymenu dielu, aj ked nemusel. inu poistovnu uz nechcem.
medve😜 pokud natankuješ po pípnutí 21 litrů jezdíš do dalšího pípnutí tak projedeš těch 21 litrů a ne 14!
madva😜 V to případě je ti ale přece úplně jedno, jestli je rezerva 7,5 nebo 15 litrů. To tě musí zajímat jen to, jestli se pípnutí ozve vždy při stejném zbytku v nádrži.
bluedream: mne to taky moc potesilo, a je to paradox, bavime se tady vice/mene o kvalitach Fabie a tohle je cool diskuse, ze tento problem ma asi velke procento jejich majitelu. Mozna by se na to meli ve Skodovce mrknout.
To bluedream > Nepytal som sa aku ma Fabka kapacitu nadrze!! (zase jeden co necita napisane). Vymyslel som si, ze ak by pipnutie pri dosiahnuti rezervnej hladiny nadrze (vo Fabke bez palub. pocitaca) bolo dostatocne presne, potom by som po natankovani napr.21 litrov dostal hlasku pipnutim, hned by som mrkol na kilometre a bolo by mi jasne ze 21 litrov minus zvysok v "rezerve" (7 litrov ) je 14 litrov spotrebovanych. Tie by som podelil kilometrami z denneho pocitaca kilometrov ( 220 km) a vysledok je jasny = 6.36 litra/100 km, kua! Lebo tankovanie do plnej je velmi nepresny udaj.
Vcera som s kufrom skusil viac prastit a ono to sedi ako uliate 😄 Potesilo ma to, lebo ten nedoliehajuci kufor sa mi vobec nepacil... hoci bol aj zamknuty.
Aku ma kapacitu nadrz vo fabke? Tankoval som na OMV, xcel som capnut plnu, PP mi este nepipol ze idem na rezervu a tankoval som uz 40 litrov a pistol stale nevypinala tak som radsej prestal, co ked to maju pokazene a prelial by som.
To by znamenalo, ze bud nadrz je vacsia ako deklarovanych 45 litrov, alebo liter na OMV v BA pri botanickej zahrade nie je liter.
To by znamenalo, ze bud nadrz je vacsia ako deklarovanych 45 litrov, alebo liter na OMV v BA pri botanickej zahrade nie je liter.
Málo, cca 2500 km. Je 2 měsíce stará. Sešlostí věkem by to být nemělo. Snad jestli není nějaká přepážka špatně přivařená, nevím. Asi to nakonec vyřeším návštěvou servisu, ale není to pravidelný jev.
tom> Tak to ses špatně díval. Já to počítal (samozdřejmě jsem o Golfu uvažoval) a můj by stál min. 800.000Kč.
Když už jsme tak pěkně vyřešili problém s drnčením zadních dveří, zbyla mi ještě jedna záležitost. Občas mi v blíže nespecifikovaných otáčkách dojde k vibracím a zvýšení hluku výfukového potrubí. Je to slyšitelné z prostoru koncové části výfuku a zvuk připomíná jakoby na zadek dosedal vrtulník. Bohužel tento režim se mi nepodařilo nasimulovat, takže nevím, čím může být způsobený. A proto se ptám, jestli někdo z vás se s podobným úkazem nesetkal, když ano, jak ho odstranil. Díky.
madva😜 určitě je rezerva minimálně 6 litrů, to mám vypočtené podle PP, ale pak už jsem tankoval takže nevím. Počítač v době pípnutí ukazoval dojezd 130 km (ale má skoky po 5 km), denní spotřeba byla 5,2 z toho mi vychází 6,76 litru v nádrži.
Hufnagle, koukal jsem do VW cenniku, a stejne nechapu, proc sis nekoupil napriklad Golfa v TDi, nebo dvoulitr, dokonce bys mel i na 4motion. To bych ja do Fabky nesel za ty prachy, i kdyz me bavi...
madva😜 Palubním počítač neudává zbytek v nádrži v litrech, ale maximální dojezd na současný stav nádrže podle průměrné denní (ne dlouhodobé!!!) spotřeby. Zatím mě nenapadlo to spočítat, ale někdy (až se ozve známé pípnutí) to zkusím. 😉
Ked klesne hladina benzinu v nadrzi ozve sa mi pipnutie. V prirucke uzivatela sa pise, ze nadrzi je este 7,5 litra. Chcel by som (od tych co maju palubny pocitac vediet), do akej miery je to presne. Ci je to len orientacny udaj, alebo je to dost presne na to aby som podla toho mohol vyratat spotrebu.
No, ta spotřeba asi nebude dlouhodobá, ale jen po urč. úsecích, ne? Je to podle palubáku? Jinak sorry, ale nevěřím... A když, tak s tím jezdíž jak ponocnej.
Take me to potkalo, jeden hlupak na parkovisti mi pri vyjizdeni obtahl naraznik. Byla tam tenka ryha, zatrek jsem ji korekcni tuzkou. Opravdu neni vhodne pouzivat stetecek, co dodavaji, to je jak kdyz to zatrete rovniu stetkou. Vsechno zalezi na sirce ryhy. Nanesl jsem lak a nechal vytvrdnout, pak jsem vzal brusny papir(2500) lehce pod vodou zbrousil a na konec rozlestil brusnym kremem (je od 3M primo na nove laky proti mensim skrabancum) a neni vubec nic videt. Mam metalizu, s normalnim lakem to bude lehci...
igi - pekna spotreba... ja (44kw/3700km) mam za poslednych 1500 km (cca 500 po dialnici (cca 130-140 km/h), zbytok mesto) priemer 7,5 ltr. Ale vobec to auto po meste netrapim...jazdim skor v pohodicke a uponahlanych vystresovancov pustam s kludom pred seba...
igi: ta moja ryha je celkom tenucka...- farba zelena petrol. Kazdopadne asi si tu tuzku zakupim a uvidim ako to bude potom vyzerat.....
igi.h: Klobouk dolů před Tvou spotřebou a morálkou. Jezdit všude podle povolených rychlostí - to chce opravdu pevný charakter...
Prosím o radu, poslední dobou jsem u své Fabie (44 kW) zaregistroval takové divné pocukávání při volnoběhu. Nevím, možná to dělá odjakživa a já to jen neregistroval. Sem tam tak 1x za dvě vteřiny se objeví znatelně větší vibrace motoru. Volnoběh běží tak na 800 ot/min, není to moc nízko? Díky za radu.
igi.h: Prohlídku po 15000 mám za sebou a chci jen upozornit na rozdílné ceny u jednotlivých Škoda servisů. Samohýl chtěl přes 3000 a tak jsem s ním definitivně skončil, v DobeCar Holešov mi to udělali za 1600 a ještě na fakturu (a to mě viděli prvně !). Jinak kufrem bouchám už 11 měsíců a nic se nezlepšuje, zas ale myslím lepší než to mít povolené a hrkat. Myslím že tankovat do našeho 44kW motoru 99 oktanový benzín je hloupost, to nemůže při svém kompresním poměru využít. Něco jiného je 95 oktanový VPower, ten navíc stojí jen o 1,50 víc než natural.
Slovenska firma Elastik Selpice predava (dostat na pumpach) spray, resp. taky rozstrekovac. Vola sa to ze Muška, a zabera to lepsie, nez cele slavne pripravky Sonax, OMV a pod. A pritom to stoji cca 80 Sk, na rozdiel od zahranicnych, ktore stoja vsetky okolo 300 Sk.
Minule sa niekto pýtal na niečo na odstraňovanie múch. Ja som v sobotu kúpil Sonax Insekten Entferner (ak si dobre pamätám) a je cool. Nastriekam na okno, nechám 2 minúty "odstáť", potom novinami zotriem a muchy fuč! Funguje to aj na lak, aj na chrómované diely, to som však ešte neskúsil. Má to aj nejaký nemecký certifikát, že nepoškodí lak ani nič podobné. Trochu však poškodí peňaženku, tá malá pixla stojí 290 Sk 😒 No nekup to 😄 Ale aspoň nebolia prsty od zoškrabávania tých blbých múch a motýľov.
Mám 44kw, zatiaľ 14300 km, dlhodobá spotreba 5.3-5.4, ako kedy, 1/3 mesto + 2/3 mimo mesta, raz za čas diaľnica, všade maximálnou povolenou rýchlosťou. Jazdím 1/2 sám, 1/2 vo dvoch, kufor väčšinou prázdny. Radím okolo 3000, podľa potreby aj vyššie... Raz som skúsil V-Power Racing 99+, a fakt som na nádrž urobil asi o 100 km viac... Ale za aké peniaze 😞( Koncom budúceho týždňa chystám prehliadku po 15000-och, napíšem, ako dopadnem (cena, čo sa vlastne robí atď.)
skl>40cm dlhú ryhu spravíš bez problémov... Aká je široká? V tej tužke, keď odkrútiš uzáver, na jeho opačnej strane je taký mini štetec, ale aj keď som opravoval 2-3 miesta po kamienkoch na nárazníku, tak sa mi zdal dosť veľký. Nabudúce použijem špendlík, tým by to malo byť lepšie. Akú máš farbu? S metalízami je problém, pretože treba naniesť aj krycí lesklý lak - v praxi ale nedosiahneš pôvodný stav, úplne stačí použiť len základ.
Môžem potvrdiť, hlavne zo začiatku s ním treba trocha viac praštiť, neskôr už nie je problém. Ak sa dobre nezavrie, resp. on je zavretý, ale nelícuje, tak pri odomykaní auta centrálom alarm zahlási prienik z niektorého dverového čidla. Trvalo mi asi 2 týždne, kým som na to prišiel, prečo urobí píp pri otvorení auta 😊
Mam 44 kw, nyni najeto cca 1300, cesty prevazne v jedne osobe (80😖, jinak ve 2-3, nejcasteji po Praze cca 20-40 km useky, styl jizdy odpovidajici zabehu, t.j. otacky 2500-3000, spotreba (tachometr): 8.5 (443), 7.7 (847), 7.5 (1275), tankovano u ÖMV.
Lícování kufru a i síla s jakou se zavírá podle mě souvisí s polohou západky (protikusu zámku kufru). Kdo to má volné, tomu jde kufr zavírat lehce, ale nelícuje. V krajním případě to dokonce při jízdě po nerovnostech klepe. No a samozdřejmě kdo má západku nízko, tomu kufr lícuje, ale musí se s ním víc praštit. Každý si to může nastavit sám, jsou tam ale šrouby na torx klíče (imbusák ve tvaru hvězdičky). Taky je potreba správně nastavit gumové dorazy. V servisu (jezdím k Rossovi v Brně) to udělají na počkání.
mispul, bluedream... > no odemcenej bych ho nenechal, on ma jakoby 2 polohy zavreni: jednu normalni a druhou kdyz s tim vic trisknes. Mne teda vic rachotil na nerovnostech a ted uz nerachoti, co mi to ten chlap v servisu ukazal.
Ja som si nemohol vybrat zo vsetkych poistovni, lebo mam lizing, bola na vyber Slov. poistovna, UNIQA a ALLIANZ. SP som odpisal hned, ALLIANZ je drahy a vraj peniaze z nej tak lahko nedostanes, tak mi zostala UNIQA s min. spoluucastou 2000.
Jo, určitě. Ze začátku se zavíral těžko ale tak po 3.týdnech byl úplně v pohodě a zavírá se na pouhé puštění z tak 30-40cm. Slícovaný je fakt dobře.
Tiez sa mi najprv zdalo, ze ten kufor nedolieha ale ked bol zatvoreny centralom a nedal sa otvorit tak som to potom nechal tak, skusim s tym poriadne buchnut a uvidim...
huf: Tebe ten kufor sedi dobre?
huf: Tebe ten kufor sedi dobre?
mispul>, no prave ze nelicuje, to mne prekvapilo uz kdyz jsem koukal na fabii v autosalonu, a dneska jsem pochopil. Zkus s tim vic prastit. fakt. uvidis jak zalicuje.
Mě stačí pustit víko kufru z polohy, kdy už se samo převáží dolů a zavře se vždycky. Ale horší je, že vypadá jako by bylo otevřený. Vůbec to nelícuje a je okolo víka tak 0,5cm díra. 😒
to hufnagl: proc sis nekoupil teda nejaky BMW, kdyz jsi do fabky dal 650 a jeste, jak koukam ti neco zbylo. Za ty prachy by jsi urcite neco slusnyho nasel. Fabia za 650, to uz je i na mne moc 😄
Jo, kontrolka sviti, ale myslim, ze je to problem vsech fabia kufru co jsem videl, jestli ho zavres jen tak lehce, tak je to blby... (u mne 😃
Jinak me sralo, ze mi furt neco klepe od kufru, kdyz jsem jel pres kocici hlavy a ja blb nemel dobre zavrenej kufr. Vubec jsem nevedel, ze nim mam pri zavirani opravdu prastit, ze skoro upadne, aby hezky zalicoval. To mne zklamalo na Fabce.
Polo GTI je fakt cool. Jenže na 15", 3dv. a navic vysokootáčková pila. Já nelituju, že mám Fabii. I když byla o 170.000 drařší, než to Polo v základu (479.000).
homre, best: ja mam zatim 2400km (44kw), jezdim hodne po praze, takze se mi motor jen zahreje a uz ho vypinam 😒. Jinak s holkou mam na delsi trasy spotrebu 5,9, ale neumim jezdit pomalu, tocim 3,5-4, rychlost aspon 90-140 mezi vesnicema. V praze je to husty, kdyz je to nejhustsi, ze furt nekde postavam, tak zere i 12, jinak asi 9,2.
Xyzz: rikas, ze polo mooc hezky, jo? Abych nezacal litovat, ze jsem koupil fabku, protoze jsem polo chtel a uz v prospektu bylo mooc hezky.
best: Já to mám Olomouc a okolí, jednou za měsíc Slovensko, párkrát tam byla Praha po dálnici, jednou Maďarsko. V naprosté většině ve dvou plus dítě. A jezdím si celkem pohodově a v klidu. I když to taky občas vytočím, to aby nezlenivěla. Maximálku po dálnici mám 165km/hod a ještě chtěla jet víc, ale já už na to hodil bobek. Ona to fakticky není závodnička, ale celkem pohodlný, hezký, a úsporný přibližovadlo. Kdo chce závodit, ať si koupí něco na závodění, že? BTW: V pátek jsem zkusil načepovat plnou nádrž V-poweru. Bohužel jsem potom nemohl posoudit změnu spotřeby (výkonu), protože jsem pak najel jenom 200km (a asi to chce o něco víc, aby se to projevilo) a hlavně jsem jel obvyklou štreku za hustýho deště, takže PP hodnoty se nedají objektivně porovnat. Chlap u Shellky mě tvrdil, že na plnou nádrž najedu až o 200km víc. Nevěřím mu, ale za zkoušku to stojí. 😉 P.S. Dneska mě došly z výprodeje zimní PIRELLKY, takže na zimu mám snad vystaraný. 😉
Hombré+: V záběhu (do 1500 km) jsem netočil přes 3000 a třeba Zlín-Vamberk (180 km) jsem jel za 5 l/100. Jinak mám spíš klidný styl a moc jednotlivé stupně nevytáčím. Většinou jezdíme ve dvou. Velkou roli hrají gumy, na zimních jsem byl pořád o litr výš. Mám tam z výroby Firestony a jsem s nima spokojený. Většinou jezdím každý den 2x úsek cca 25 km, z toho 10 po městě.
mispul: já jezdím po Zlíně a okolí, sem tam Brno, Praha po dálnici. Jinak s tímhle motorem se asi divoký styl ani nevyplatí, je pak dost rozežraný. Malá perlička - jednou jsem poslouchal nějakého hospodského odborníka přes Fabie: absolutni * a žere mu pořád přes 10 litrů. To bude asi jiný styl než náš 😄
Minimalna spoluucast 500Sk v Kooperative, poistene takmer vsetko, vratane batoziny a cestujucich a platim rovnako, ako kamosi za Fabiu 😄 BTW Slov. poistovna je nanic, vela musis platit a malo ti uznaju. Najlepsie skusensoti su s Alianz a Kooperativou.
Diamant: Mám (44kW, najeto 9800km) naprosto shodné výsledky s "best
Datum: 02-07-2001 v 10😁3:07"
Best: jezdíme asi stejným stylem. 😉)
Datum: 02-07-2001 v 10😁3:07"
Best: jezdíme asi stejným stylem. 😉)
luf: mam minimalnu spoluucast 2000 SKK, takze by som aj tak zaplatil takmer celu opravu, hoci mam auto poistene aj voci vandalizmu, zivlu atd.
Ty mas poistenie bez min. spoluucasti?
Ty mas poistenie bez min. spoluucasti?
best:Mám také 44kW a zatím záběh 900 km a spotřebu 8 litrů.Jakou jsi měl spotřebu v záběhu Ty?Tvoje současná spotřeba je velice příjemná,ale napiš za jakých podmínek:1.počet lidí a náklad,2.dlouhé nebo krátké úseky,3.styl Tvojí jízdy-malé zrychlení a řazení okolo 3000ot. nebo větší zrychlení a řazení při 3500 až 4500ot.Díky Hombré
Zalezi v akej poistovni si poisteny. Mne poistovna uhradila prelakovanie dveri, ktore nejaky zavistlivec poskriabal klucom. Bez reci a bez problemov si to odfotili, poslali ma za policajtmi, aby mi potvrdili, ze pachatel je neznamy a po chvili som mal peniaze za opravu na ucte.
Vcera jsem videl v Plzni vyfesakovany Polo GTI asi 1.6 92Kw pac mel xenony,stribrny,3D,poradny kola mooc hezky 😄
Xyzz> Tak to je jasné. Je fakt divné, když jsou cizí auta v dané kategorii levnější, než Škoda 😲(
Navíc u Fabie fakt není na výběr žádný solidní benzínový motor. 1.4 16V 74kW mě opět nepřesvědčil, když mně ji pujčil Smarty. 2.0 je dost drahý a taky žíznivý. Kdyby tam dali 1.6 16V 77 a 92kW, tak by to bylo něco jiného.
Navíc u Fabie fakt není na výběr žádný solidní benzínový motor. 1.4 16V 74kW mě opět nepřesvědčil, když mně ji pujčil Smarty. 2.0 je dost drahý a taky žíznivý. Kdyby tam dali 1.6 16V 77 a 92kW, tak by to bylo něco jiného.
Diamant: mám najeto přes 22tis. na 44 kW motoru a tady jsou parametry podle mých zkušeností: Kombinovaná spotřeba 5,9. Spotřeba při ekonomické jízdě (pětka, max. 110, přes obce 70) 5,2. Spotřeba na dálnici při 150 km 7,2. Motor má cca při 4000 ot. zklidnění vibrací a tak většinou na dálnici toho využívám - odpovídá tomu spotřeba. Rezonanční otáčky cca 1500, od 2000 ot. je motor pružný i když líný. Na předjíždění nutno podřazovat. Pro porovnání s 50 kW musíš ještě sehnat informace od někoho dalšího, já jsem s 50 kW nejel. Za 12000 Kč se dá provést výměna sacího potrubí a chiptuning, který by měl přidat krouťák v celém rozsahu, výkon na 53 kW a odstranit zpoždění plynu. Uvažuju o tom, ale nevím o nikom, kdo tuhle proceduru absolvoval a jak je spokojený.
Já osobně volby 44kW nelituju, protože do města to bohatě stačí a není potřeba ho neustále držet v otáčkách jako 16v.
Já osobně volby 44kW nelituju, protože do města to bohatě stačí a není potřeba ho neustále držet v otáčkách jako 16v.
Hele jak rikam design je kazdyho vec,ale mit ve standartni vybave 4AB+ABS+EBD+okna v elektrice,central na dalku atd je dobry ne?.Za cca 300Kc,no nekup to...Jde mi o to,aby Skoda prihodila neco k te bohate vybave 😄
Xyzz> Nic proti designu Clia, ale když jsem v něm seděl na salonu, tak jsem byl zhnusený otřesným zpracováním i některými designovými detaily.
skl> Tužka je na *, jde to pak stejně moc vidět. Dej to spravit (kit, broušení, originální lak).
skl> Tužka je na *, jde to pak stejně moc vidět. Dej to spravit (kit, broušení, originální lak).
Igi: tak nieco podobne ako tvojmu kamaratovi, sa "podarilo" aj mne - pri parkovani som chytil (velmi jemne) blatnikom taky stlpik (bola na nom retaz, o nu som sa otrel). Mam tam taku velmi tenku - skoro ju nevidno, ale dost dlhu (40 cm) ryhu. Myslis, ze tou tuzkou sa to da zrobit ? Tj. bude na to jedna stacit ?
Videli jste novy Clio?.Kdyz pominu subjektivni vnimani desingu(me osobne se libi) a zamerim se na porovnani standartni vybavy,tak by se ve Skodovce meli zamyslet a prepsat prospekty o bohate standartni vybave.Jo uz slysim,ze Clio je desnej *...
bluedream> Jasné, existuje. Podľa kódu farby sú kúp lakovú tužku, majú v každom Škoda servise. Obsah tužky je 18ml, stojí cca. 120-150 Sk, ak máš metalízu, tak dvakrát toľko, lebo dostaneš aj bezfarebný lesklý krycí lak. Mám zelenú metalízu, z vlastnej skúsenosti vravím, že sa to hodí len na menšie úpravy - na väčšie miesta treba naniesť aj krycí lak, ktorý sa blbo nanáša a výsledok je niekedy potom horší, než predtým.
Nalakovať je to podľa mňa škoda, ale ty sa musíš rozhodnúť. Kamarát mal podobný problém, nechal si blatník prelakovať za 3 tisícky, dva dni na to ním pri cúvaní štrajchol stĺp (sevas Peťo 😊)
Nalakovať je to podľa mňa škoda, ale ty sa musíš rozhodnúť. Kamarát mal podobný problém, nechal si blatník prelakovať za 3 tisícky, dva dni na to ním pri cúvaní štrajchol stĺp (sevas Peťo 😊)
Vcera som zistil, ze mam na lavom blatniku malu jamku s poskodenym lakom. To musel byt pekna sila, ked povolil aj plech. Qa, serie ma to lebo to auto nemam ani 3 mesiace.
Neviete, cim by sa to dalo spravit? Predava SKODA nejaky set na opravu podla orig. farby laku? Poistovna by ma asi vysmiala, keby som to xcel dat do servisu nalakovat... poradte...
Neviete, cim by sa to dalo spravit? Predava SKODA nejaky set na opravu podla orig. farby laku? Poistovna by ma asi vysmiala, keby som to xcel dat do servisu nalakovat... poradte...
Diamant: Mam 44kW, kupil som si ho preto, ze dalsich 20kSKK, za motor rovnakeho objemu a konstrukcie nedam. Navyse viaceri obchodnici SKODA mi odporucali prave 44kW. Tento motor ma lepsi spodok a mierne horsi vykon vo vyssich otackach. Ked jazdis vacsinou po meste tak jednoznacne 44kW.
Takze podla mna 50kW za ten rozdiel 20kSKK urcite nestoji
Takze podla mna 50kW za ten rozdiel 20kSKK urcite nestoji
Chcel by som sa opýtať na váš praktický pohľad na oba uvádzané motory pre Fabiu. Zohľadňujem aj cenový rozdiel, ale ide aj o to, ktorý motor je lepšou voľbou a prečo.
Dovolil by som si prispieť. Ženy nie sú zlé vodičky. Ale zásadne vycúvajú bez toho, aby sa pozreli, či niekto neprichádza. A keď to už uznala aj moja manželka - inak tiež vodička, tak to zrejme nebude len výmysel. Samozrejme česť výnimkám
Sorry, že sem lezu, ale vůbec tomuto autu nerozumím. Je strašně drahý (na to co to je zač), není tam žádný motor který by stál za řeč, vzhled z venku je střašnej, ale bohužel uvnitř ještě horší. A k tomu všemu se tam blbě sedí. Nechápu.
Píšu pravdu, v každom servise by ti mali vedieť prestaviť pomocou VAG servo na tebou požadovanú účinnost. Servo je elektrohydraulické, vďaka tomu je možné meniť jeho charakteristiku softwarovým nastavením. Pokiaľ dobre viem, možné hodnoty sú 1 až 5, od výroby je štandardné nastavenie 3.
v navode na fabku na strane 109 pisu "zmena charakteristiky riadenia je mozna v autoraizovanom servise Skoda" - znamena to ze je mozne v elektronike nastavit ucinok serva? ak hej tak potom by sa zislo aby bolo servo menej makke, na moj vkus je az prilis ucinne 😊
Diky vsem za nazory. Myslel jsem si, ze to napajeni do anteny ma nejaky specialni oznaceni, podle kteryho to pujde poznat. Myslel jsem to tak, ze kdyz mam v hledacku tak 4 kousky ruznejch znacek, u nichz je mi celkem jedno, kterej to bude, tak bych sahnul po tom, kterej to proste ma uz v sobe.
Já mám ve Fabii Sony a namontovali mi ho bez příplatku (ani nevím jestli museli něco uzpůsobovat) tam, kde jsem ho koupil.
- to car audio: koukal jsem do prospektu, ze nektere modely Philips jsou "skoda-auto schvalene", maji zeleny display a i design se k fabii a octavce hezky hodi, tak si ho mozna koupim, protoze mam ve philipsu slevu 20%.
- to vwsale: kdyby VW kopil Ford, asi bych se *** z toho vseho.
- Jinak mam dotaz, asi uz to tady bylo: kdyz jedu po prazskych dlazbach tak mi rachoti (rezonuje) ten odendavaci dekl co je nad kufrem. Jde s tim neco delat? Obavam se, ze kdyz budu s fabkou jezdit rok po praze bude rozhrkana jako skoda 105tka. 😒((
- to vwsale: kdyby VW kopil Ford, asi bych se *** z toho vseho.
- Jinak mam dotaz, asi uz to tady bylo: kdyz jedu po prazskych dlazbach tak mi rachoti (rezonuje) ten odendavaci dekl co je nad kufrem. Jde s tim neco delat? Obavam se, ze kdyz budu s fabkou jezdit rok po praze bude rozhrkana jako skoda 105tka. 😒((
Ja jsem naopak pred mesicem cetl v HN, ze se VW pojitilo nejakou fintou, nebo kyho certa, nerouzmim tomu, proti prevzeti jinou firmou, coz se po te akci nemuze pry uz stat. Mne se zda, ze se tam nejak zmenily stanovy tak, aby prevzeti mohl vetovat akcionar nad 20% a tim je nejaky nemecky spolkovy stat, ktery urcite nebude prodavat Americanum, kteri vyhrali valku.
Tak jsem nedavno cetl o tom,ze se v nemeckem tisku spekuluje o moznem prevzeti VW koncernu automobilkou Ford.....No taky by me pred lety nenapadlo,ze takove Volvo muze skoncit v paratech Fordu,inu konkurence nemilosrdna globalizace stale postupuje vpred...Nu vot,takaja zizn.
Pánové a dámy, jedna malá informace která možná patří do jiného tématu, ale i tak některým pomůže: Pokud uvažujete o pořízení VIN kódu pro své miláčky a máte auto na leasing tak moc nepočítejte s garantovanýma slevama havarijního pojištění od různých pojišťoven, u mě konkrétně Kooperativy. Právě jsem se dozvěděl, že tato sleva sice může být uplatňována, ale pouze pro soukromé pojištění vozu. Pokud máte auto na leasing, tak leasingová společnost toto řeší hromadnou pojistkou a na tu se dodatečné slevy nevztahují. Tečka. Nikde se (jak jinak!) o tom samozřejmě nedočtete. Takže obyčejný člověk zase naletí. 😒 V našem státě nic neobvyklýho.
Kaptah: Když jsem kupoval autorádio, tak jsem se poměrně dost zajímal o technické specifikaci jednotlivých pro mě přijatelných kousků, ale nikde jsem se nedočetl o napájení anténního zesilovače toho kterého rádia. Ale nemusíš se celkem ničeho obávat - koupil jsem PIONEERa (KEH-3900R) o kterém jsem následně v servise zjistil, že není "kompatibilní" s Fábkou (takže tady máš vlastně jeden jasný případ 😄 ), ale za cca 600,- Kč to dali servisáci dohromady a jsem s funkcí rádia spokojenej. Vřele doporučuju! Chytám i nechytatelný. 😃 Teď si vzpomínám, že kolega z práce koupil PHILIPSe (tuším RC106) a taky mu to v servise museli přizpůsobit Fábce za zhruba ty samé peníze. (takže to je vlastně druhý případ 😄 ). A co si pamatuju ze servisu, tak tam mě říkali, že přímo do Fábky pasuje jenom originál Škodovácký rádio. Takže nevím, jestli najdeš ještě nějaký další. Asi budeš muset připlatit těch cca 600,- a vybrat si libovolné rádio bez ohledu na přispůsobení na Fábku. Je to určitě lepší!
Aj ja som si vsimol tento jav na 50kW. Ale zistil som ze rano ked je auto studene (odpocinute) tak je to OK. Ale ked idem povedzme 100 km. Potom zastavim, vypnem motor a za 5 minut ho nastartujem tak to startuje ako diesel. Po skusenostiach s mojou starou 105 mi to pripada akoze este zostalo nejake nespalene palivo niekde.
Mám najeto s Fabií (44kW) přes 21 tis. km ale žádné změny ve velikosti startovního zatřepání jsem si nevšiml, třepe furt stejně málo. Radši bych se na tvém místě asi poptal v servisu...
Nevite nekdo, jak poznam radio, ktery je kompatibilni s Fabkou (myslim tim to napajeni anteny primo pres koax)? Jak se to jmenuje (nejlepe v angl.) nebo oznacuje? Prodavaci vedi tak akorat h.... a ja taky. Diky.
U své Fabie 50Kw sleduji nyní zvětšené zatřepání vozu při startu i při vypnutí motoru.Během jízdy je vše v pohodě, ale při startu je to dosti výrazné.Dříve jsem si toho takhle nevšiml a nevím zda to souvisí s najetými kilometry (asi 10 000)
- zajetý motor a tím i s jistým uvolněním v závěsu nebo je to způsobeno něčím jiným (vnější teplota ?)
Sdělte mi prosím, zda máte podobné zkušenosti_.
Nemusí o nic jít , jestliže se tento jev vyskytuje obecně. Děkuji
- zajetý motor a tím i s jistým uvolněním v závěsu nebo je to způsobeno něčím jiným (vnější teplota ?)
Sdělte mi prosím, zda máte podobné zkušenosti_.
Nemusí o nic jít , jestliže se tento jev vyskytuje obecně. Děkuji
Včera na ceste z Brna do Blavy som obiehal kamión, ktorý niesol Fabie. Ako posledná bola naložená Fabia striebornej farby, ale mala čierne plastové nárazníky, disky kolies mali také trojuholníkove otvory (podobné ako mali Feldy LX), boli tiež striebornej farby, bez puklíc. Kamión mal ŠPZ asi Slovinska alebo Chorvátska... Že by toto mala byť tá lacná Fabia, chystajúca sa nahradiť Feldu?
Trochu neskoro, ale predsa: Jednoznačne to vyzerá na geometriu. Buď si našiel nejakú jamu alebo obrubník, alebo to ešte stihli v servise pri navážaní áut. Sú to proste svine... A odporúčam byť pri aute, keď to budú merať. A pri nastavovaní daj pozor, aby to nastavili na čo najpresnejšiu hodnotu. Niekedy im stačí, že hodnota je už v zelenom povolenom rozsahu, ale na hranici s červenou a potom to nie je ono. Je to tam pekne odstupňované, nenechaj sa odradiť a sleduj monitor a buzeruj mechanika.
Zdarec Michale, hele slo by se do zitrka domluvit na ten primej kit sani ? Kdyztak mi zavolej , cislo poslu, kdy se muzu stavit a kam..
Smarty
Smarty
ATX> Pošli mi prosím(!!!) adresu na tu ženu, co prožívá v ostře řezaných zatáčkách orgasmy! Já to chci taky vidět!!! 😄)))
to fija - potom sa nediv, ze jej je zle. Sediet v zakrutach vzdadu, na to treba silny zaludok alebo vycviceneho cloveka. Moj bratranec tvrdi, ze stadial si najlepsie vychutnas auto, lebo vsetko citit dvojnasobne - zrychlenie, spomalenie aj odstredive sily 😁
to slavos - skus spravit nieco s budikmi, ak ti budu ukazovat napr. 100 miesto 140, stavim sa s tebou, ze to manzelka nezbada a bude v klude.
to slavos - skus spravit nieco s budikmi, ak ti budu ukazovat napr. 100 miesto 140, stavim sa s tebou, ze to manzelka nezbada a bude v klude.
to mas z toho, ze ji nechas sedet vedle tebe. Ja tu moji s malym pouzstim pouze na zadni sedadlo vedle detske sedacky, aby nevidela na budiky 😃)
Ta moja je "rozsirenie funkcnosti auta" - cize - tretia - nezavisla brzda. Ked po dialnici idem 100km/h (lebo viac je "zbytocne") a potrebujem predbehnut nejaku LADA a zo zadu sa na mna tlaci Audi A8 a ja pridam na 140km/h tak to mam potom doma "tyzden tichej domacnosti" lebo - citujem: "Ved si ho mohol predbehnut o chvilku skor" 😄)))))))))))
jaka je cena? aj bych do nich sel, protoze parkrat zabrzdim, prehrejou se kotouce a sem v *.... jak vypadaj, jaka znacka?
jo, je standardni typ. A to ja chci, nejde o orgasmy v zatackach, mi staci v posteli, ale jde o to, jestli uvari, vypere a tak 😃) A ty radoby nadstandardni tohle nerady, coz by mi dost vadilo 😉)))
Tak to moja je celkom v pohode, ked si to valim rychlo. Ale strasne sa boji, ked sa auto dostane co len kusok na hranu (napr. mierny nedotacavy smyk). A v zime sa so mnou chodila celkom rada posmykat na parkovisko. Teraz ale vracia aj ked len trochu prudsie zabrzdim. Hormony v tehotenstve robia svoje 😄
Vacsina sa na zeny za volantom pozera pohrdavo, ale casto su lepsie vodicky ako muzi. Mam kamaratku talianku a ta jazdi ako drak. Otacky jej nikdy nespadnu pod 3500 a v meste chodi menej ako 90 iba po parkovisku a ked vidi policajtov 😃)
Vacsina sa na zeny za volantom pozera pohrdavo, ale casto su lepsie vodicky ako muzi. Mam kamaratku talianku a ta jazdi ako drak. Otacky jej nikdy nespadnu pod 3500 a v meste chodi menej ako 90 iba po parkovisku a ked vidi policajtov 😃)
Kecáš!
P.S. Tvá 1/2 je naprosto standardní typ, ta o které mluvím já je hodně, hodně nadstandardní a to příjemně překvapí.
P.S. Tvá 1/2 je naprosto standardní typ, ta o které mluvím já je hodně, hodně nadstandardní a to příjemně překvapí.
moje zena, kdyz jedu po zatackovite silnici vic nez 70-80, tak zvraci, i kdyz neni tehotna 😃) To uz ty zatacky lip snasi nas malej 😃 Ten si v nich klido pido usne 😃)) Zato zene, kdyz specham a musim zatacky rezat, tak kazdou chvili zastavuju a moc nenaspecham - tak se clovek nauci spechat pomalu a radsi vyjet o hodinu driv 😉)) I kdyz, plany jsou jedna vec a nez se zenska vypravi, vec druha - zenska to nikdy nestihne vcas 😃) Ze zasady 😃)
No to si pis ze je zadana😄))) a kdo by to chtel menit tak asi nedopadne dobre😄))))))))))))) Tezko se hleda zena, ktera ma krome spousty dalsich kvalit pocit ze 150 po okreskach je malo:.o)))
Neviem preco oni, ale keby tam sedel moj bratranec, urcite by si nedal stuple ani prilbu, aby lepsie pocul motor 😄 Ale F1 neni nic pre neho, je tam malo miesta na repraky 😃)))
az bude v padesati hluchej, bude pozde litovat ... ale nenechte se rusit 😃) Jen mala otazka - proc myslite, ze ve F1 vsichni pouzivaji spunty do usi ? 😃)
Skoda ze je zadana, to by bola baba pre neho. Vsetky doterajsie ho totiz brzdili, aby nejazdil tak rychlo a stisovali mu radio 😄
Jo tak to ma bratranec stejny syndrom jako moje roba😄)) ma plnou karu repraku a subwoofer jak krava a taky vsecko naplno... sem myslel ze nepreziju😄)
😃) To poznam. Bratranec navyse este ohluchnuty z toho revu motora a vyfuku, pusta radio zasadne na plno. V tom aute cloveku staci aj 20km. O to viacej si potom cenim to ticho v mojom aute 😄
no to mi povidej.... me sousedi primo milujou😄)) taky mi to dela dost desny kraval, ale je fakt ze do 2000 ot. je to jeste snesitelne i pro okoli. Ne tak uz vyfuk na kare me pritelkyne, to je primo akusticky sok😄)) jsem s ni jel na autosalon do Brna a sedel jsem vzadu, tech 300 km tam a zpatky jsem malem neprezil😄)
Tak to budu mat susedia radost, ked to nastartuje a bude chvilu turovat pod ich oknami. Vyfuk ma 102dB 😄
Tak to potom jo😄 V zime by to melo jit nastartovat v pohode, akorat to asi chvili nebude drzet volnobeh. Webery jsou se vsemi dusledky zavodni prislusenstvi....
No to auto sa pouziva na jazdu do prace a tak, ale aj ked to bude uplne kruty sportak, bude vyhovujuce. Skorej by som povedal, ze cim viac sa bude spravavat ako sportak, tym lepsie 😄 Co potom so startovanim v zime?
OK. kdyztak dam vedet. jak se to bude chovat-tezko takhle rict, zalezi na tom jaky to ma kompresni pomer, jaka je tam vacka. V kazdem pripade webery nemaj sytic a asi to jeste vic ztrati spodek. Pokud by jsi to chtel namontovat a naladit, tak by to mohl udelat muj znamy, pokud by mel zajem, a nekdy na podzim bude mit v provozu svoji brzdu, takze by se to na ni mohlo super naladit... Ale asi tak-webery nejsou pro normalni provoz... na jezdeni do prace a tak. To je treba vedet. Moji pritelkyni misto toho radsi slozime 1450ku s nejakou ne moc velkou vackou, 90k +- .... vici@centrum.cz
to vici - ked to budete predavat, spomente si na mna. Urcite to potrebujeme, ale to vies ty asi lepsie ako ja. Dufam, ze to pomoze (mas s tym nejake skusensoti, ako sa to potom bude spravat?). Napis potom sem, ze to je na predaj alebo na lufik@hotmail.com a ja sa ti ozvem. Diky
BTW prevodovka asi bude pre preteky do vrchu, lebo povodna nejako nestiha a odisla aj jedna poloos 😄 Tie auta na ten vykon nie su stavane, najma brzdy su dost o nicom. Ale ja s tym jazdim iba vynimocne (s tymi brzdami sa bojim)
BTW prevodovka asi bude pre preteky do vrchu, lebo povodna nejako nestiha a odisla aj jedna poloos 😄 Tie auta na ten vykon nie su stavane, najma brzdy su dost o nicom. Ale ja s tym jazdim iba vynimocne (s tymi brzdami sa bojim)
Hufe:k te Honde, u Hondy a jejich motoru VTi jde spis o promenne casovani a zdvih ventilu, proto toci 8000 a maj takovy vykon ve spici😄 Znamy ma Civic 1,6 VTi 160k a spodek to ma jako takova normalni seriova 1,6 (spotrebu v tomto "rezimu" taky) ale zhruba od 4000 je to neskutecna pila😄
kdyby jste chteli na Rapida sani + 2 dvojite Webery tak ma pritelkyne bude mit asi presne tohle brzy na prodej. Jinak naprosto souhlasim s tim co tu ATX pise o upravach motoru 1,3 Skoda. Bud se clovek spokoji s nakymi 60kW a tim ze to neco vydrzi a nesezere ho to 😄) a nebo si postavi zavodni motor za tezke penize, ktery najede prd a musi k nemu byt poskladana prevodovka, jinak mu ujede i obcejna seriovka😄) Druha vec je pro normalni provoz uprava spocivajici ve zvyseni objemu, podle me je to jedina cesta jak dosahnout aby to jelo a aspon trochu vydrzelo ....
Na to existuje takový "bazmek" mezi karburátor a sání. Použijí se dva dvojité karburátory WEBER a nad každým z nich je jeden oválný KN filtr. Great look, big power!
Presne WEBERy sme si predstavovali a nad kazdy WEBER riande velky otvoreny filter 😄, ale standartne to auto ma iba jeden karbec, takze bude treba upravit cele sanie. Vies ako na to?
1. S vačkou výkon v nižších otáčkách téměř vždy klesne. Je to krásně cítít i subjektivně, máš pocit, že se motor dusí a nic.
2. U Fábie se sáním a chipem nemusí klesnout výkon v nízkých otáčkách, bude větší, ale jenom trochu. Jde o to, v jakém rastru bude na grafu osa
Y. Když se udělá na ose Y výřez s velmi jemným rastrem, je každý kůň velice dobře na grafu vidět.
2. U Fábie se sáním a chipem nemusí klesnout výkon v nízkých otáčkách, bude větší, ale jenom trochu. Jde o to, v jakém rastru bude na grafu osa
Y. Když se udělá na ose Y výřez s velmi jemným rastrem, je každý kůň velice dobře na grafu vidět.
Sakra, takato diskusia je na ... Ak budes nieco vediet o tom sani na Rapidu, napis prosim sem a zavolam ti. Potom pripadne prideme to auto ukazat a drobit to sanie. Vies urobit aj poriadne karburatorove auto, t.j. pretryskovavat kym to nie je ono? Dal by si sa na to?
Pokial nie je menena vacka, pracovne otacky motora sa neposuvaju. Ale samotny chip moc vykonu pre atmosferak nedoda, tomu tuningu od Cimbu moc neverim (teda najma nie tym hodnotam).
Ten motor bohuzial nie je moj a ani auto 😒 Ale odhadom by mal mat okolo 63kW (to je asi 85PS?). Na brzdu pojde, ked bude dokoncene sanie. Evidentne je citit, ze je v otackach uskrteny sanim a na to zhaname cloveka, co vie ako na to a aj je schopny zohnat potrebne diely (Sorman dokaze iba poradit, svoj sportovy karburator nepreda). Myslis, ze pri takomto naraste vykonu a otacok je olejovy chladic uz nutnostou?
dik za vysvetlenie - cize vychadza mi to tak, ze krivky tunnovanych atmosf.benzinovych motorov, tak ako ich ukazuje napr. Cimbu, nie su celkom pravdive, tj. to, co ukazuju - ze vykon v nizsich otackach neklesa, resp. tiez mierne stupa - nezodpovda celkom tomu, co tu bolo napisane... (mam namysli ten tunning fabie - tj. sanie+cip). Alebo je to len tym, ze tu nejde o zmenu vacky a pod. ?
Nemám důvod si vymýšlet. Možná dokonce bych udělal i lépe pro reklamu tuningu kdybych tvrdil, že ten motor vydrží všechno, ale nevydrží. Ten motor měl všechno, kované T písty, lehké ojnice, kovanou kliku, vyvážení, udělanou hlavu, atd.
Byl to kompl. motor z Favorita 136 46kW. Majitel ten výkon několikrát měřil na brzdě a krásně byly vidět ztráty kroutícího momentu vlivem opotřebení. Nevím, jaké hodnoty má tvůj motor, měřil jsi jej? Možná má něco okolo 80PS a potom vydrží podstatně déle. A vem to tak, u tohoto motoru jsou ty "poslední" koně hodně drahé a hodně snižují životnost.
Byl to kompl. motor z Favorita 136 46kW. Majitel ten výkon několikrát měřil na brzdě a krásně byly vidět ztráty kroutícího momentu vlivem opotřebení. Nevím, jaké hodnoty má tvůj motor, měřil jsi jej? Možná má něco okolo 80PS a potom vydrží podstatně déle. A vem to tak, u tohoto motoru jsou ty "poslední" koně hodně drahé a hodně snižují životnost.
To je velmi jedoduché. U každého motoru jde o to, dostat do válce před e😜anzí co možná nejvíce vzduchu v odpovídajícím poměru s palivem. 1.Atmosférický motor, čili motor bez plnění turbem či kompresorem nasává vzduch do válce pohybem pístu dolů, čili podtlakem. Nikdy nenasaje 100% objemu válce díky záludnostem v sání, víření vzduchu, atd. Číslo které vyjadřuje toto procento se jmenuje objemová účinnost motoru a pohybuje se v rozmezí 60-80%. U tuningu se velmi pracným způsobem toto číslo snažíme zvýšit (leštění a zvětšování průměru sání, slícovávání sacího potrubí vůči hlavě, KN vzduch. filtr, atd.) a velmi dobrým výsledkem je jeho zvýšení např. z 75% na 85%. Další možností je posunutí efektivních otáček výše vačkovým hřídelem. Tak, teď jsme dostali do válce více vzduchu, přidáme též palivo do odpovídajícího poměru (chip) a upravíme předstih (chip). Výsledkem je cca + 25-30% výkonu, ale všechno je posunuto do vyšších otáček, čili v nízkých otáčkách do určité hodnoty je motor horší než sériový, střed je stejný a mírně lepší a celá podstata je ve vršku.
2. Přeplňovaný motor dostává do válce vzduch turbem či kompresorem a záleží jenom na turbu v jakých otáčkách dodá patřičné množství vzduchu. Při tuningu zvýšíme tlak turba o cca +15-40% (dle typu) (chip nebo mechanicky), přidáme KN filtr, vačku necháme původní, přidáme palivo (chip), a upravíme předstih nebo předvstřik (chip). Velmi jednoduše zvýšíme objemovou účinost motoru třeba o 25-35% a tím i výkon. Výsledkem je téměř identický tvar průběhu křivek výkonu a točivého momentu v celém spektru otáček, čili motor se chová stejně jako před tím, ale má všude větší sílu a výkon.
2. Přeplňovaný motor dostává do válce vzduch turbem či kompresorem a záleží jenom na turbu v jakých otáčkách dodá patřičné množství vzduchu. Při tuningu zvýšíme tlak turba o cca +15-40% (dle typu) (chip nebo mechanicky), přidáme KN filtr, vačku necháme původní, přidáme palivo (chip), a upravíme předstih nebo předvstřik (chip). Velmi jednoduše zvýšíme objemovou účinost motoru třeba o 25-35% a tím i výkon. Výsledkem je téměř identický tvar průběhu křivek výkonu a točivého momentu v celém spektru otáček, čili motor se chová stejně jako před tím, ale má všude větší sílu a výkon.
Suhlasim s tebou vo vsetkom, okrem tej zivotnosti. Tie dve auta prezili toho fakt vela, Skoda100 mala problemy s praskanim hlavy zo 120GLS. Netusime preco, ale hlavy odisli dve. Ostatok motora bol uplne v pohode. A spravanie sa Rapidy si vystihol, pod 4t otacok sa jazdit moc neda, volnobeh cca 1000. Ibaze to jazdi uz 65t km upravene a nemame pocit, ze by to potrebovalo generalku. Teraz to potrebuje fakt najma tie dva karburatory, aby to lepsie dychalo a ak bude generalka, pojde odlahcit a vyvazit zotrvacnik. Ale to snad nebude este potreba. BTW ak ste niekto boli v Hricove na tuning zraze, to auto ste mohli vidiet - zlta Rapida s napismi MMV tuning. Motor upravoval Sorman, vitaz drag race do 1300.
1. Otáčky - to je to nejhorší namáhání všeho. Kdejaký nepatrný nevývažek má najednou strašnou hmotnost, rotační hmoty se x-násobí, dostavují se vibrace, odchází ložiska na klice, na ojnici, trpí rozvody, pístní čep, atd. Není to taková sranda, protože motor, který má chodit v otáčkách potřebuje velké vrtání a krátký zdvih, co nejmenší rotační hmoty a hlavně úplně jinou toleranci vyvážení. V poslední řadě musím podotknout, že pokud se rapidně plánuje zvýšení otáček, je také potřeba upravit mazácí kanály. Bez výrazného zásahu do mechaniky se doporučuje max. zvýšení otáček do 15%.
2. Motor z Favorita 1.3, při tuningu výkonu na cca 105-110 PS točí 8000 1/min a pod 4000 1/min nejede. Má jinou kliku, písty, ojnice a je vyvážen. Přes to všechno vydrží 50tkm. Nutno poznamenat, že od cca 30tkm, už to není ono a vyloženě se čeká s GO, aby se to více vyplatilo.
3. Jde o to, že u atmosferického, benzinového motoru s technikou 2 ventilů na válec bez jakékoliv přidružené techniky (variabilní sání, natáčení vačky) lze vačkou měnit pracovní otáčky. Ale pouze tak, že oblast efektivního výkonu leží buď dole, uprostřed nebo nahoře. čili pokud vezmeme takovou vačku, aby motor měl max. výkon ve vysokých otáčkách např. 7000 1/min, totálně přijdeme o zátah odspodu a motor tak nějak bude schopen fungovat od 4000 1/min. To je sice fajn věc na závody, kde nám jde pouze o max. výkon, ale v běžném provozu je to hrůza. Znamená to jezdit všude o jednu či dvě rychlosti níž než se sériovým motorem a točit a točit. Co na to řekne spotřeba si každý umí představit sám.
2. Motor z Favorita 1.3, při tuningu výkonu na cca 105-110 PS točí 8000 1/min a pod 4000 1/min nejede. Má jinou kliku, písty, ojnice a je vyvážen. Přes to všechno vydrží 50tkm. Nutno poznamenat, že od cca 30tkm, už to není ono a vyloženě se čeká s GO, aby se to více vyplatilo.
3. Jde o to, že u atmosferického, benzinového motoru s technikou 2 ventilů na válec bez jakékoliv přidružené techniky (variabilní sání, natáčení vačky) lze vačkou měnit pracovní otáčky. Ale pouze tak, že oblast efektivního výkonu leží buď dole, uprostřed nebo nahoře. čili pokud vezmeme takovou vačku, aby motor měl max. výkon ve vysokých otáčkách např. 7000 1/min, totálně přijdeme o zátah odspodu a motor tak nějak bude schopen fungovat od 4000 1/min. To je sice fajn věc na závody, kde nám jde pouze o max. výkon, ale v běžném provozu je to hrůza. Znamená to jezdit všude o jednu či dvě rychlosti níž než se sériovým motorem a točit a točit. Co na to řekne spotřeba si každý umí představit sám.
Huf: napisal si doslovne, ze "Při tuningu zážehových motorů Ti vzrostou otáčky" (asi ako dokaz zhorsenia zivotnosti motora). Je to naozaj pravidlo - tj. musia pri kazdom tuningu benzinoveho motora rast otacky ? (tj. ako max. otacky, tak i volnobeh a pod. ?) Z akeho dovodu je tunning TDI "iny" - tj. preco mu rastie vykon v celom rozsahu...- a preco toto nie je mozne pri benzinoch ?
- Vsetko otazky skor na board o tunningu, ale sak ak sem chodi aj ATX a dalsi, nech mi to objasnia, ked mozu...dik
- Vsetko otazky skor na board o tunningu, ale sak ak sem chodi aj ATX a dalsi, nech mi to objasnia, ked mozu...dik
best: Přípravků na odstranění "mušek" je po obchodech plno. Já používám německý od firmy 1Z (objednaný pře i-net) a jsem s ním na výsost spokojenej. Když to na ty *** nastříkám, tak za chvilku se na nich utvoři takový trochu vzpěněný povlak (to, jak je to rozpouští) a po cca 10 min. smyju vodou a houbou. Skvělé. 😉 P.S. samozřejmě reaguje jenom s biologickým svinstvem a lak nechává na pokoji. Alespoň zatím. 😃
skl> 1. Zbytečná otázka. To je přece úplně jasné. U takto upraveného 1.4MPi bude výkon značně posunutý nahoru. bude mít o tak 800ot vyšší volnoběh a celý průběh výkonu se posune značně výš.
2. Motory Honda etc. jsou koncipované jako vysokootáčkové. Jsou DOHC a mají správný poměr vrtání x zdvih nehledě na koncepci klikovky a převodů.
3. Tuning TDI posílí všechna pásma otáček a ne jen strop.
2. Motory Honda etc. jsou koncipované jako vysokootáčkové. Jsou DOHC a mají správný poměr vrtání x zdvih nehledě na koncepci klikovky a převodů.
3. Tuning TDI posílí všechna pásma otáček a ne jen strop.
Este jedna poznamka - nejazdi ako prasa. Kym sa motor nezahreje (podla teploty a tlaku oleja) netoci ho moc do obratok. To je podla mna podstatne pre zivotnost motora - k chcete motor vytacat, namontujte si talkomer a teplomer oleja (pripadne aj chladic).
to Huf a fija - Bratranec na Rapidu. To auto ma nalietanych (t.j. nieco take, ako si predvadzal zrejme s Meganom, on robi s autom stale) 165t km. Bez generalky, aby bolo jasne. Od cca 100t km ma vymenenu vacku, vyfuk, torchu upravene sanie atd a max otacky su priblizne 6800-7000. Pri jeho style jazdy ich aj stale vyuziva a motor slape ako hodinky. Nepodcenujte motory od Skody - pocinajuc favoritackym, su to velmi dobre motory. Skoda, ze sa do Skody nahrnul VW, mohli sme sa vozit v spickovych benzinovych autach. A este jedne priklad jeho starsieho auta - Skoda 100, prevrtana na 1100ccm pri 80t, potom na asi 1200ccm pri 140t s vymenou hlavy zo S120GLS(vtedy ju dostal od otca a zacal jazdit co to dalo), odjazdila si 220tis km a potom ju predal. Predal ju jednemu nadsencovi, ktory na nej jazdi doteraz. Satci vam to ako dokaz zivotnosti tuningovych Skoda motorov?
Z navodu som pochopil, ze ak 2 krat po sebe zamknes, tak vyradis vnutorne cidlo aj bezpecnostnu poistku centralneho zamykania. Ak pockas 1,5 sek. po prvom zamknuti tak sa vypne len vnutorne cidlo?
Huf: co to znamena "vzrostou otáčky" - tie mi vzrastu az to ja budem chciet, nie (tj.ak budem motor vytacat) ? Ak mi vzrastu max. mozne otacky a vykon vo vyssich otackach, tak je to len dobre, nie (mat tam tu moznost) ? Je na tom nieco zle, ze clovek nemusi radit pri 4000ot. ale _moze_ az pri 7000 ?
Zivotnost motora predsa nezavisi len od toho, kolko motor toci otacok. Pozri sa na zivotnost otackovych motorov od hondy a pod...
Zivotnost motora predsa nezavisi len od toho, kolko motor toci otacok. Pozri sa na zivotnost otackovych motorov od hondy a pod...
lufe, nikdo mi negarantoval zadnou zivotnost. Nicmene, muj motor, protoze je vyvojove 10 roku stary, tudiz odzkouseny a znamy, ma obvyklou zivotnost zhruba 500tkm. Po tuningu, pokud nevyuzivas permanentne vyssi vykon (a tudiz pokud motor casto tepelne a mechanicky nenamahas vic, nez jak byl koncipovan), tak se ti logicky tezko muze snizit zivotnost na 20%. POocitam, ze nejmin 350tkm to vydrzi, ale to uz zbytek auto kolem toho motoru bude mozna 2x vymeneny... Naproti tomu lide, kteri prevrtaji original cesky motor z Fabie (koncipovana zivotnost cca 200tkm), daji tam ostrejsi vacku a zvysi vykon o 70% (44kW->74kW), tak pokud ten vykon budou pouzivat (a logicky uz musi jen diky vacce byt vyssi volnobeh atd.), tak se zivotnost snizi. Pokud reknu, ze se znizi ne o 70%, ale o pouhych 50%, tak si myslim, ze vubec neprehanim. Ale mohl by rict vici s prevrtanym Favo motorem, kolik tak ten motor muze vydrzet do generalky ...
to fija - si zastancom chiptuningu TDI, ale kto ti garantoval zivotnost vyssiu ako 100t? Uspokojil si sa s tvrdenim, ze sa zivotnost neznizi! Preco by sa mala zivotnost benzinaku po prevrtani znizit iba na 100t km? Garantovana zivotnost u jednej nemenovanej firmy je 150t km pri prevrtani z 1.3 na 1.6 s vykonom okolo 90kW a cena sa pohybyje dost pod 50t KC.
to ps2 - napis o tom tuningu na skoda.panda.cz, tam to bude ludi urcite zaujimat.
to ps2 - napis o tom tuningu na skoda.panda.cz, tam to bude ludi urcite zaujimat.
Ja mam METU, sice nie original od vyroby ale domontovanu v Skoda servise. Priestorove cidla fungaju bez problemov a je tam tiez sposob ako aktivovat alarm bez vnutornych cidiel - v navode pisu ze ked chces nechat vo vnutry zviera 😄))) a da sa vypnut aj komplet alarm takym pridavnym klucom. Pokial viem tak META je dost dobry alarm ale asi najrozsirenejsi v nasich zemepisnych sirkach. Ale ma ho aj sused na mercedese tak hadam radsej vykantnu jeho ;o)))
to bluedream: Nejdřív samozřejmě nastavovali citlivost na minimum, pak hledali co jiného by mohlo mít vliv, napopáté mi dali fungl nové čidlo stažené na minimum. Když o dva dny později můj stříbrný andílek zase řval v půlhodinových intervalech od 4.00 až do šesti (to jsem vyjel do servisu) tak jsem ztratil trpělivost a chtěl jsem ho nechat úplně vypnout. Nějaký mechanik mne ale místo toho naučil jak zamknout a přitom vyřadit prostorové čidlo z provozu (je to i v návodu ale tak ***sky popsané...) - po zamčení DO počkat cca 1,5 vteřiny a zamknout ještě jednou. Musí bliknout blinkry, ale jinak se nesmí ozvat cvaknutí zámků. Kontrolka normálně bliká.
Poraďte mi, prosím, jakým přípravkem nejlíp rozpustím "dálniční" mušky z předního nárazníku. Na myčku nereagovaly...
Poraďte mi, prosím, jakým přípravkem nejlíp rozpustím "dálniční" mušky z předního nárazníku. Na myčku nereagovaly...
Citlivost mikrovlnneho cidla sa da podla mojich informacii nastavit. V tom servise Ti nastavovali citlivost alebo hladali "inu" pricinu?
Mám fabku od 8/2000 a s originálním alarmem jsem byl 7x v servisu až nakonec museli vypnout prostorové čidlo! Neustále se samovolně spouštěl, sousedi mne milovali zvlášť ve dvě ráno. Možná je částečně na vině to, že tam mám střešní okno, kterým může trošku foukat, ale v servisu říkali, že to není ojedinělé. Dnes už bych si ho asi neobjednal.
cenu vidim na 80-100 tKc. Zivotnost toho upraveneho motoru na 100 tkm max. Nevyplati se pak uz radsi koupit TDI s sanci levneho chiptuningu, 3x delsi zivotnosti a polovicni spotrebou ? A tocakem 2x vetsim ?
Ja tam mam ten original alarm, podla mna je to dobre ak to mas z vyroby, aspon Ti to v servise neposeru. A aj tak profesionalnych zlodejov ziadny alarm neodradi. Jedina nevyhoda je podla mna ta, ze ak ides do servisu, das im to aj s ovladanim centralu aj alarmu, co by sa nestalo, ak by si mal samostatne DO.
Mam tiez ten 44kW motor, ale v 50kW som nesedel tak nemozem porovnavat. Ked som kupoval, velmi som vahal ktory zoberiem a nakoniec zvitazil 44kW. Lebo ak by som zobral 50kW, tak by sa to blizilo k 400kSKK a tolko by som za skodovku nedal. Ale kolega mal stastie a kupil novy 50kW Comfort so zlavou za 330kSKK 😊
Mozno to bola chyba, ale po meste mi ten motor staci a mimo mesta nezavodim.
Mozno to bola chyba, ale po meste mi ten motor staci a mimo mesta nezavodim.
PS2> Sorry, já jsem nějak přeslechl, že jsi vrtal. Pokud máš opravdu zvýšený objem, tak už jsi trochu důvěryhodnější. Ještě ale nevím jak moc 😄
Vidím, že vznikly problémy s tím co jsem napsal o měření na brzdě: Takže měření po úpravě motoru: tzn. sání 50 kW, širší vačka, zvýšený objem 1,54, chip - optimalizace. Naměřený výkon: 106 KONÍ, krouťák 140 Nm/3500.
PS2 je přece petrolej pro svícení, ne? 😄
V každém případě PS2 kecá a to hodně. Máme tu dalšího octaviana 😄
V každém případě PS2 kecá a to hodně. Máme tu dalšího octaviana 😄
tak uz to vidim,konecne jsem na to prisel. Vyhodim svoji novou 1490 aj s celym Fackem. Koupim nakou Felcku nebo Fabii, max. 40 nebo 44kW. A pak zacnu ten spravny tuning. V-power urcite +5-15kW, chiptuning Cimbu nebo Sprasmotor +dalsich min. 11-20kW, pak jeste koncak Ramus, nejmene za 10000Kc + 5-50kW navic. A pak nejen ze mi 1,8T na krizovatce do 70 neujede ani nahodou jako ted, ale myslim ze budu schopny ji dokonce predjet😄))))))) At zije TUUUNINK!😄))
Pre gregg >Mam najazdenych 400km a zacalo mi tiez tahat riadenie. Prosim ozvite sa mi na sukromny email( morgan@pobox.sk). Vdaka.
to luf- ja to zkousel na Felde 1.3MPI, puvodne 50kw, ted uz vic, rozdil oproti naturalu 95 je trochu citit, ale ne tolik, jakej je cenovej rozdil, motor je ale fakt klidnejsi! U OMV extra energy to jede stejne jako na V-poweru! To je postreh u meho motoru! 16V se asi budou chovat jinak, ty jsou vysokootackovy, tam to asi bude znat vic(vsak uz taky snad brzo vyzkousim!)! Zkusil jsem i V-poweru racing, na nem je to znat jeste vic, ale strasne mizi z nadrze, jako kdyby se vyparoval, pri tom PP nezaznamenal vyssi spotrebu! To same se mi deje i pri zkousce na motorce! Tak uz ho neberu a pri te cena jakou ma ted, uz vubec ne! Jo, v Praze je benzinka a tam prodavaj Natural 98 za cenu 95, coz je docela dobry, ale mam to pres celou Prahu!
to mispul, OMV energy extra ma stejnou cenu jako normalni natural, ba je i obcas levnejsi nez natural 95 u Shellu!
no asi by som si dal premerat geometriu... to, ze auto je nove este zrejme nemusi znamenat, ze je g. v poriadku.
luf: Myslím, že jsem to pochopil. 😄 No, jestli mě čeká spotřeba o 0,6l menší, tak se začínám těšit. 😉 BTW: Jaká je současná cena toho OMV energy extra a V-poweru?
to mispul - Ja som sa rozhodol, ze budem jazdit 8tis na hocijaky benzin a 2tis na V-Power. Takto by motor mohol byt raz za cas (kazde 4 mesiace) precisteny a penazenka to zase az tak nepociti. Ked som jazdil na V-Power prvy krat - najazdene som mal 8tis km, spotreba klesla o 0.6l/100km, to bol vyrazny pokles. Dnes mam spotrebu s benzinom od OMV taku istu ako predtym na V-Power. Ale pravdou je, ze priemerna spotreba odvtedy mi klesla tak, ze rozdiel bol uz iba 0.3l. No to som poriadne zamotal, snad to nejako rozlustis 😄
luf: Pokud by se u V-poweru snížila spotřeba o 0,4 l/100km, tak už by se sakra vyplatil i při té ceně! A navíc by ještě prokazatelně čistil motor a jak říkáš kultivovanější a tišší chod taky není k zahození. Vím, že jsi mluvil o tom speciálním OMV a spotřebě o 0,3l menší. No uvidíme. Přes víkend to pravděpodobně vyzkouším.
1. Hlavni vec je, jestli je to pořád 1.4 nebo 1.5 nebo 1.6?
2. Pokud by to byla pořád 1.4, tak je úprav na 74kW málo. Nemá ta hodnota být 74PS??
3. A i v případě, že by motor OHV 1.4 měl všechny komponenty na 74kW, bude se projevovat asi takto: volnoběh 1200-1500 1/min, táhnout začne teprve od cca 4000 1/min a max výkon bude okolo cca 7500 1/min. Čili, pro normální provoz nesmyslný motor.
2. Pokud by to byla pořád 1.4, tak je úprav na 74kW málo. Nemá ta hodnota být 74PS??
3. A i v případě, že by motor OHV 1.4 měl všechny komponenty na 74kW, bude se projevovat asi takto: volnoběh 1200-1500 1/min, táhnout začne teprve od cca 4000 1/min a max výkon bude okolo cca 7500 1/min. Čili, pro normální provoz nesmyslný motor.
Jenom pro informaci" Oktanové číslo se rovná takovému objemovému procentu 2,2,4-trimethylpentanu (izooktanu, jehož OČ je 100) ve směsi s heptanem (OČ je 0), jakého je třeba k dosažení směsi stejné kvality, jakou má hodnocený benzín."
Tak sorry, ze este raz otravujem so zabezpecenim auta, ale uz to suri - ma niekto skusenosti s tym alarmom co do Fabii montuje Skodovka ? - myslim, ze sa vola META, ci tak nejak. Je OK ? Nie je prilis znamy ? Dat si radsej namontovat nieco ine, napr. Jablotron ?? Vdaka.
tak sa pravdepodobne objavil prvy problem na fabke kupenej min. tyzden a sice sa mi zda ze riadenie tiahne trochu do prava, pre udrzanie priameho smeru je treba drzat volant mierne vlavo, ak pustim volant tak ma prirodzene tendenciu sa vyrovnat a auto tym mierne zatoci vpravo, mam 600km, ziadnu velku jamu som nechytil, naopak mam pocit, ze to bolo uz od zaciatku, mate niekto nejake skusenosti ak by v servise vymyslali?
mracek - nemozem suhlasit. Tnakoval som teraz 2 nadrze u OMV Energy eXtra a benzin bol dobry. Auto islo rovnako ako na iny, ale spotreba mierne klesla, asi o 0.3l, ale to moze byt aj stylom jazdy alebo teplotou. Dnes rano som dotankoval 35l V-Poweru, v nadrzi bolo este 15l toho z OMV a motor je o dost tichsi a kultivovanejsi. Hned od zaciatku, nie az po par km. Ten benzin ma nieco do seba a uvidim, co sa stane po par km. Ale jedna vec je jasna - V-Power mojmu 16V chuti a rozdiel 100Sk na nadrzi ma nezabije. Najlepsie je vyskusat a rozhodnut sa sam, urcite ale nebude mat ziadne nepriaznive vplyvy.
V každém případě to není 44 kW, ale jak jsem psal přiškrcená 50 kW. Oba motory se shodují naprosto ve všem, pouze sání a vačka je jiná. Firma, která mi dělala úpravu motoru naměřila na brzdě své upravené 50 kW, 106 koní.
No, Classic nemam, s tou 44 kW, to byla opravdu chyba a radim všem, aby si tento motor nekupovali!!! Jinak na dalnici jsem 1.4 74 kW předjel bez problemu do kopce. Tu 1.4 74 kW jsem si vyzkousel a neni to ono.
aha. Ale vymena valcu a pistu -> vymena celeho motoru 😃) To pak jo .... ale nebylo levnejsi si rovnou koupit 1.4 16V 74kW ? I kdyz, to se vlastne do Classica nemontuje ....
Chceš říct, že jsi ze 44KW dostal 74KW? Kolik jsi za tu úpravu dal? ATX, mohl bys tohle komentovat? To se mi opravdu nezdá. Co na to emise, životnost atd?
Nie som chemik ale pokial viem tak oktanove cislo udava odolnost benzinu voci samovznieteniu ohladom na teplotu a hlavne tlak (myslim ze v porovnani k liehu, ten ma ktanove cislo "100"). Takze pokial su v motore vyssie tlaky (vykonnejsi motor) treba tankovat benzin s vyssim oktanovym cislo. Podla mna to na vykon motora nema az taky vplyv. Do sluzobneho passatu som rok tankova aj 95 a aj 98 a rozdiel som nezistil. Skor ide o ucinnost toho paliva, ako efektivne hori atd. ale aj to je diskutabilne. Je to asi tak ze za tia peniaze to nestoji, tankujem na OMV a Shell je vzdy drahsi (to ani nespominam ze mam na OMV zlavu 1,5% - robi to asi 20Sk na nadrz).
ten tuning 44kW->74kW byl jen vymenou saciho potrubi, nebo krom toho menili jeste cely zbytek motoru ?
Můžu osobně říct, že motor 44 kW (1.4 MPI), který jsem si koupil, nedoporučuji nikomu. Jednak (četl jsem tu příspěvky, že 44 je rychlejší a dynamičtější než 50 kW) - tak to v žádným případě. 44 kW je lenivější a pozná se to hlavně při jízdě do kopce kde 44 slábne výkon. Sám jsem se svojí 44 kW jel se svým kolegou z práce, který za mnou jel s 50 kW a neměl jsem v kopcích šanci. A to byla jedna z prvních Fabií, která měla problém s cukáním plynu. Nechali jsme si udělat tunning motoru na obou autech a rozdil je jasný. U 44 kW je jiné sání a to o 5 mm menší na průměru a jiná vačka, jinak je vše shodné s 50 kW. Takže, jestli chce někdo zvýšit výkon na 44 kW určitě netankujte V-power, ale kupte si sání na 50 kW motor s označením AME (doufám, že je to správně AZE - by jste měli mít napsáno ve velkém technic. pr. pro 44kW). Tím se Vám v každém případě zvedne výkon, nevím co dělá ta jiná vačka, ale mé zkušenosti s 44 kW a 50 kW, tak ve prospěch 50 kW je to 10 km/h do prudších kopců na dálnici a to je dost a o spotřebě nemluvě - tu má 44 kW o 0,5 l/100 km vyšší než 50 kW. Takže 44 kW si nikdy nukupujte, je to pouze hybrid od Škodovky, která je pod tlakem VW. Jinak jsem si přivezl tuningovanou 44 kW na 74 kW a jsem s tím spokojen. Zatím to zajíždím, ale nějaké výsledky možná napíšu. Jinak k V-power, firma, která mi tuningolava motor, zkoušeli motor na brzdě s V-powerem a zvýšení výkonu - 1 kW - No za ty prachy !?!
Měj te se, ať žije tunning
Měj te se, ať žije tunning
Ja beru ted benzin od OMV a prijde mi prinejmensim srovnatelny s Shell V-power! Shell je strasne drahej, taze na nej uz pecu! Vzdy kdyz se zacne zdrazovat, tak Shell zdrazuje jako prvni!
joed> Shell V-power má oktanové číslo 95 a ne 98. Pak je ještě V-pover racing 99+, ale na ten se mispul neptal.
mispul> Podle mně bude mít V-power určitě kladný vliv na spotřebu/výkon (buď a nebo) a kultivovanost chodu motoru.
Já ale myslím, že nejlepší je to sám vyzkoušet. Vyjet nádrž, natankovat V-power a testnout to. Jen nečekej rozdíl hned. Mně, když jsem ještě měl 2.0 IDE Coupe od Renaulta, to šlo poznat až tak po 250km jízdy. To je ale pochopitelné.
mispul> Podle mně bude mít V-power určitě kladný vliv na spotřebu/výkon (buď a nebo) a kultivovanost chodu motoru.
Já ale myslím, že nejlepší je to sám vyzkoušet. Vyjet nádrž, natankovat V-power a testnout to. Jen nečekej rozdíl hned. Mně, když jsem ještě měl 2.0 IDE Coupe od Renaulta, to šlo poznat až tak po 250km jízdy. To je ale pochopitelné.
TO: Mispul. V uvedeném případě je používání benzínu Shell V-Power sypáním perel sviním. Fabie 44 kW je konstruována na benzín OČ 91 nebo 95. Dáš - li do ní uvedený benzín o OČ 98, budeš mít možná trochu kultivovanější zvukový projev motoru a možná i mírně nižší spotřebu (řádově v desetinách l/100), vliv na výkon to mít nebude. Tento benzín má význam pro výkonné otáčkové motory s vyšším stupněm komprese, u Fabie se uplatní pouze u motoru 1,4/74 kW .
Už jsem se na to tady kdysi ptal a nedostal odpověď - tak to zkusím ještě jednou: Zkoušel někdo z Vás načepovat do 44kW Fábky Shell V-power? Jaké jsou reakce auta? (tzn.: sníží se spotřeba tak že by se to vyplatilo (o cca 0,4l), zvětší se "znatelně" výkon, atd....)??
Zaujimave jak vy "Cz" ste "ukecani". Zvlast Hufnagel, ten uz si tu z toho urobil sukromny chat. Vsetci sa musia bavit o jeho zmutovanej Fabii, aaach uz ma to tu nebavi preskakovat prispevky kde sa o nicom nepise.
bocata> Kdybys něco potřeboval a měl něco k věci, všichni tady to samozdřejmě uvítají a jistě se připojí. Pokud ale jenom kafráš a sám nic k tématu Fabia nepřineseš, nemůžu, než si myslet, že jedním ze zasíračů MC jsi i Ty 😄
Sorry, jestli jsem Tě urazil, ale jestli něco hledáš, tak to sem napiš.
Sorry, jestli jsem Tě urazil, ale jestli něco hledáš, tak to sem napiš.
Ke svému příspěvku jsem zvolil toto téma - jen proto, že je jedno z nejfrekventovanějších - jinak několik následujících slov platí i pro ostatní temata😒br />
Do MoCa se občas podívám, když chci najít (event. reagovat na něco), co mě zajímá - ale téměř všechna temata jsou některými notoricky známými i-netovými "závisláky" zasírána žvaněním zcela mimo příslušné téma, což zřejmě nejen mě - odrazuje vracet se na tento server častěji.
Do MoCa se občas podívám, když chci najít (event. reagovat na něco), co mě zajímá - ale téměř všechna temata jsou některými notoricky známými i-netovými "závisláky" zasírána žvaněním zcela mimo příslušné téma, což zřejmě nejen mě - odrazuje vracet se na tento server častěji.
sorry, prehledl jsem " z kopecka v zacpe". Mne se zdalo, ze je to divne, kdyz jsem prisel z necim "extra"
mfilip> To není spotřeba v l/h. Kdyby jo, tak je to mezi 0,7-1l/h. Problém je v tom, že od cca 6km/h se přepíná PP z l/h na l/100km, ale Ty těch 100km nepojedeš při rychlosti 10km/h hodinu, ale třeba 10hodin. Proto PP udává při tak malé rychlosti tak vysokou spotřebu. Je to přece celkem jasné, ne?
to je sice pekne, ze to muze byt spotreba v litrech na hodinu, ale sami uznejte, ze 10 litru je ponekud hodne vysoke cislo. Normalne je spotreba na neutral do 2 l/ hodinu. Ze by to treba zapnuta klima zvedla na 10 l, neni zrada nekde jinde ?
Huf, nie, kdeze, to by som musel byt inac v baliku ... to auto ma hodnotu minimalne 80.000 DM, a je to rok vyroby 1969 (myslim), krasny cerveny Morgan 8+, ktory bol na Slovensko dovezeny ako NOVY v tom 1969 roku. Predstav si aky musel byt ten majitel s tym autom napadny vsade kam sa pohol... v tej dobe, ked 3,5 litrove auto u nas prakticky nebolo (603-ka myslim nebola 3,5 litra, a 613-ky este neexistovali). A to auto ma ohromne caro este dnes... ked ides cez nejake dediny, uplne cudzi ludia ti mavaju, auta z protismeru blikaju, kde zastavis, tam sa vytvori hlucik obdivovatelov... Hmm ale uzil som si toho za tie dva vikendove dni, myslim ze po case taka prilisna napadnost moze aj otravovat.
huf, ale teraz nejaka firma niekde blizko teba (Zlin?) vyraba repliku po menom Gordon, poznas to? www.gordon.cz
CECky sa asi vyrabaju vselikde. Ktosi tu pisal, ze ma na nich Made in France. Ja ich mam vyrobene v CR. Zrejme to zavisi od rozmeru.
Odteraz budem asi za dazda s tymi CECkami jazdit pomalsie... Kde sa tie gumy vlastne vyrabaju? Ja tam mam "made in germany"
To huf😜is na klingoncz@yahoo.com.Mam inet jenom v praci.To fija😜aneboze,delal jsem si srandu z 1.4,ne z hufa chapes,uf
Vtip byl v tom,ze kdyz se podivam na tvuj motor kontra 1.4 ...nechci zase virit debatu....budes zase nekdy v Praze?Chtel bych tvoje auto videt...kdyz tak ti dam mail...
Já vím, že 16" na Fabii jsou celkem malé. Nejsem asi tak náročný, jako Ty. V čem vůbec jezdíš. bombarďáku?
tode, all> Však já vím. To se vždycky někdo objeví a roztrousí, že jsem maniak a vidím nekriticky Fabii atd. Mě je to celkem *. Fabia má své mouchy, ale to má každé auto.
Seš fakt kabrňák, jestli umíš při defektu vyzout pneu z ráfku 😄 Většině lidí postačí vyměnit pichlé kolo za rezervu nebo dofoukat lepícím sairaitem. Udělat ale opravu sám a v provozu, to je výkon!
Nikdy bych o sobe nenapsal ze jsem "fabista" (ani zadnej jinej *ista) a posledni dobou mi toto forum pripada o nicem - neskodilo by vice vecnosti a lidi, vzdyt jsou to jen blby auta !!!
luf> Tak tento víkend určitě ne. Tata je s mamou v Chorvatsku a ja ridim 2 firmy. Mám toho plné brýle a ještě nějaká Žilina do toho - to by byla už úplná smrt.
Příští víkend ale na slovensku budu.
Příští víkend ale na slovensku budu.
Fija má pravdu. Navíc, když jedeš krokem a už to přepne na l/100km, tak to bude celkem vysoká hodnota, protože 100km pojedeš krokem týden 😄
Hufe - dojdi tento vikend do Ziliny, bude tam tuning zraz. So svojou Fabiou sa tam celkom dobre hodis. Mozeme dat drag-race (aj ked s ubohymi 98PS na teba urcite mat nebudem), hodit si nejaky pokec a dat spolu zopar piv 😄
Muze mi nekdo rict, jak je to s tim palubnim pocem? Prestante se tady handrkovat s yarisama. Nekomu se holt libi a nekomu ne a nekdo chce japonsky auto a nekdo jen nemecky, no.
jenze kufe, cena neni VLASTNOST AUTA. Jiste, i na ni lze brat ohled, ale o to v te diskusi neslo. O cene se sice rika, ze je lepsi nebo horsi, ale je to metafora. Cena muze byt vyssi nebo nizsi.
mex> Evidentně jsi lepší řidič, než já, protože se chováš, jakobys nikdy žádné auto nezrušil. BTW, na 200tisíc km za 5let je jedná zaviněná havárka sice špatné skóre, ale hodlám se polepšit.
luf> Kdykoliv se ozvi. A ten Yaris má podle mně lepší poměr cena/výkon, než já. O to mi ale nejde. To bych si asi koupil Kiu Clarus 😄
to fija: Yaris je od Hufovej Fabie lepsi v cene. Pomer cena/uzitkova hodnota je (podla mna) v prospech Yarisu, v najlepsom pripade vyrovany.
Huf> V TP ma focus 1.8i uvedenou max. povolenou rychlost 198 km/hod. Ty ContiEccoContact 185/65 R15 86H jsou tam z vyroby. Zatim jsem na nich jel nejvice tachometrovych necelych 210 (chyba tachometru dle jednoho testu +3.5😖. Mel jsem zapnutou klimatizaci (nevedomky) a auto bylo ochotne jeste zrychlit, ale nechtel jsem uz pokouset osud. Smerova stabilita vyborna, v kabine pohoda.
Hufe - beriem ta za slovo. Ked pojdem najblizsie do Ciech, dam vediet a povozis ma. Len aby to nedopadlo ako s Meganom, tiez si mi slubil, ze ma zvezies, ked bude prilezitost a tu radost mi teraz uz neurobis 😒
A prezut CECky sa chystam velmi rychlo. Len mi jaksi nezostavaju teraz prachy aj na poriadne elektrony a kupovat gumy v inom rozmere, ako potom budu rafy je vyhadzovanie penazi. Este chvilu budem musiet pockat a modlit sa, aby neprsalo 😄
A prezut CECky sa chystam velmi rychlo. Len mi jaksi nezostavaju teraz prachy aj na poriadne elektrony a kupovat gumy v inom rozmere, ako potom budu rafy je vyhadzovanie penazi. Este chvilu budem musiet pockat a modlit sa, aby neprsalo 😄
Tak kliiid,to byla reakce na tvuj prispevek v rubrice Nissan,fakt me nebavi se tady hadat,klid zbrani...
Ted prosim majitele Skodovek (citroenaci a yarisaci at si jdou do svych vykecavacich for at se tady zacnem bavit o konkretnich vecech...nebo neni s Fabii zadnej problem? neni co resit?) o radu: kdyz jedu na neutral z kopecka v zacpe, tak mi pal. pocitac ukazuje okamzitou spotrebu i 10 litru. Kde to bere? Vite nekdo proc?
to Huf> Pallas neni velkohuby, proste ma jenom svuj vlastni pohled na auta, to je OK, to pravo ma kazdy. Neber mu ho.
to Pallas> prece jen jsi starsi nez Huf, mel bys mit vic rozumu a nepopichovat ho. Vzdyt to stejne k nicemu nebude ...
to Pallas> prece jen jsi starsi nez Huf, mel bys mit vic rozumu a nepopichovat ho. Vzdyt to stejne k nicemu nebude ...
ale *, to prece neni o tom, jestli jsem Skodovkar, Mazdista, Nissanak, Berlingos nebo cokoliv jineho, s cim jezdim. Je to o cloveku. Ty se mexiku projevujes stejne jako Huf, oba dva, kdyz do vas nekdo pichne, tak vyletite jak lesni vcely, kdyz jim medved krade med. Huf urcite neni vymastenej *, brani se jen svym zpusobem tomu, co se mu zda, ze pise jinej vymastenej * - ty. A to snad taky nejsi, ne ? Tak proc se popichujete ? Yaris neni lepsi nez Hufovo Fabie, vubec v nicem. Tak mu to uznej a je to.
Neviem ale zdá sa mi že vaše príspevky začínajú byť dosť od veci. Ako by sa tu rozprávali puberťáci. Predtým som sa tu dozvedel zaujímavé veci, ale v poslednej dobe sú tu len keci.
Hufe,ty se vzdycky ozves kdyz nemas 😄,pan Tomaschko jste oskar vtipkar,stokorunacka putuje..3...2...1...kam?
Ty patris k tem rozumnejm skodovkarum. Me jenom prijde na ten hufuv tuning to auto moc vysoky, ale az ho snizi, tak bude jezky pred sebou odvalovat nez aby je prejizdel, to pak prijede domu a na prednim spojleru bude mit jezci rodinku.
Huf, a to v com jazdim... tak za tento tyzden okrem mojich aut jeden Subaru Forester 2.0 Turbo (dobry, ale na to ze skoro nove auto trosku rozhrkotane plasty, a majitel sa mi stazoval na spotrebu) a jeden Morgan 3.5 V6. Tak tomu autu sa neda vytknut fakt nic, akurat sa don tazko nastupuje, a ked prsi a ides pomaly, mas mokre aj topanky. Ale super su napr. 3 male stierace, kazdy s dlzkou cca 15 cm 😄
huf, pozeral som na tie fotky, a fakt si to dobre vymyslel. Ked ti raz ten prechipovany turbodiesel odmietne viac podavat vykon F1 a vyskoci spod kapoty, tak vystup a zohni sa k zadnemu narazniku. Do kazdej ruky jednu vyfukovu ruru, a mozes to domov odtlacit ako furik (trakar) 😃 Co by som si nerypol aj ja, ze?
Pokud soudis lidi v jakych autech jezdi, tak jak maji velikou hubu, tak to promin, to jsi vymastenej *
Hufe, co te furt sere, s cim kdo jezdi. Kazdej neni posranej s ty tvoji Fobie na 16 (jenom) plac. kolech a vykonem necelych 295 Nm, to si snad delas *. Prober se s tim tak akorat muzes utikat jezkum, kteri krizujou po silnici.
huf, zas sa z teba stava "frajirek". Nechapem, preco sa ozyvas prave takymto stylom ("moc velkou hubu"), radsej sa poobzeraj ci je u vas vyluxovane a ci si nezabudol vyniest kos, lebo ta rodicia presadia z fabie na bicykel. BTW, aj keby som o fabii zlozil basnicku, aj tak by jej to na podvozku moc nepridalo.
mracek> Yaris není špatný, ale nechtěl bych s ním jet do Prahy a nazpět. A už vůbec bych s ním nechtěl jet přes buchlovské kopce 😄
BTW, navíc mě neberou palubovky připomínající plast z bomboniéry 😄
BTW, navíc mě neberou palubovky připomínající plast z bomboniéry 😄
pallas> Skoro bych na Tebe zapomněl. Myslím, že na to, v jakých autech jezdíš Ty, máš moc velkou hubu.
Tak jsem zase asi nekde prosvihl diskuzi FabiexYaris, mne Yaris prijde jako docela dost dobry auto, ale Fabie je zkratka vetsi!
Já jsem rád, že mám Škodovku, ale neříkám, že je nejlepší. Pouze mě rozesmívají názory o Fabii x Yaris atd.
BTW, hned, jak budu mít komplet podvozek (halóóó, ATX!), tak auto opět nafotím a komukoliv z Vás ho i pujčím, aby přestal blbě kecat. Nebude to zas až takový zázrak, ale rozhodně to stačí na to moje popojíždění.
BTW, BMW rules!
BTW, hned, jak budu mít komplet podvozek (halóóó, ATX!), tak auto opět nafotím a komukoliv z Vás ho i pujčím, aby přestal blbě kecat. Nebude to zas až takový zázrak, ale rozhodně to stačí na to moje popojíždění.
BTW, BMW rules!
Jiri> On v těch pneu bude asi rozdíl nejen 2cm v šířce. Jaký je na Focusu Rychlostní limit?
luf> Říkám Ti to pořád! Přezuj, než bude pozdě. CECky jsou dobré tak pro staré páprdy, co jezdí na dálnici 80 😄 - obuj PremiumContacty a zažiješ brutální rozdíl.
luf> Říkám Ti to pořád! Přezuj, než bude pozdě. CECky jsou dobré tak pro staré páprdy, co jezdí na dálnici 80 😄 - obuj PremiumContacty a zažiješ brutální rozdíl.
Xyzz> Já, když se mrknu pod kapotu mé Fabie, tak se zase až tak moc nestydím 😄 BTW, dnes jsem jel Zlín - Praha - Zlín, a prohnal jsem pár udivených obličejů 😄))
Jo, a podvozek se taky celkem dá. V buchlovských kopcích, tam kde jsou 2 pruhy do kopce, předjíždím vnějším pruhem v zatáčce "sportovce", kteří už téměř vyzouvají, zatím co já jen lehce pohybuju volantem a jedu tam, kam momentálně chci 😄))
Jo, a podvozek se taky celkem dá. V buchlovských kopcích, tam kde jsou 2 pruhy do kopce, předjíždím vnějším pruhem v zatáčce "sportovce", kteří už téměř vyzouvají, zatím co já jen lehce pohybuju volantem a jedu tam, kam momentálně chci 😄))
Ja mam nejaky Barumky, musim kouknout jaky, ale Lufe, pokud je to s tema gumama takhle, tak bacha at nedopadnes jako kamos. Asi by si mel z clia srot.
A to je prave to najhorsie na tych gumach. Ani ja som nemal cely cas ziadne problemy, az som raz mal trosku problem pri brzdeni a teraz toto. Tie gumy povolia bez upozornenia. Odvtedy zase drzia, akoby sa to nikdy ani nestalo, ale uz im neverim.
ja si dovolim trosku kryt lufovi chrbat... Sice tiez fabista, ale aj ja mam pocit (a nielen odtialto), ze si takmer kazdy vlastnik fabie (zda sa mi,ze najma ten cesky - bez toho, ze by som chcel vyprovokovat dalsiu plodnu debatu o narodoch) musi dokazovat, aka je ta fabia vynimocna... Chcem len povedat, ze ohliadat sa pri kupe auta na to, ci je vyrobene u nas(u vas) alebo nie je pre mna osobne nepodstatne - urcite si nekupim horsie auto len preto, aby som podporil tento skvely stat...
Btw. tiez je otazka, koho vlastne podporujete ak si kupujete Skodu - cast z tych penazi urcite pomoze zamestnanosti ceskych robotnikov v MB, ale zisk asi skonci niekde inde...
Ono ma totiz kedysi nasral clanok o Fabii v ceskom casopise (tusim) Automobil - pisal to daky M.Jozif - a cely, od zaciatku do konca, to bol jeden velmi kvetnato napisany reklamny blabol - a najma sa tam asi v 4 dlhych odstavcoch snazil dokazat, ako velmi je ta Fabia ceske auto. Ako by to bol ten najpodstatnejsi bod, ktory ma cloveka zaujimat... A samozrejme tam nechybali ani oznacenia typu "najbezpecnejsie v triede", "najviac miesta v triede", "najlepsi podvozok v triede" a pod. - bez akehokolvek vecneho zdovodnenia... Proste veci typu "najlepsie ... v triede" ma proste seru...to neni ziadny argument....
Btw. tiez je otazka, koho vlastne podporujete ak si kupujete Skodu - cast z tych penazi urcite pomoze zamestnanosti ceskych robotnikov v MB, ale zisk asi skonci niekde inde...
Ono ma totiz kedysi nasral clanok o Fabii v ceskom casopise (tusim) Automobil - pisal to daky M.Jozif - a cely, od zaciatku do konca, to bol jeden velmi kvetnato napisany reklamny blabol - a najma sa tam asi v 4 dlhych odstavcoch snazil dokazat, ako velmi je ta Fabia ceske auto. Ako by to bol ten najpodstatnejsi bod, ktory ma cloveka zaujimat... A samozrejme tam nechybali ani oznacenia typu "najbezpecnejsie v triede", "najviac miesta v triede", "najlepsi podvozok v triede" a pod. - bez akehokolvek vecneho zdovodnenia... Proste veci typu "najlepsie ... v triede" ma proste seru...to neni ziadny argument....
ja mam na Octavii taky "jakesi Continentalky" a nic moc. Ale byly tam original, jeste jsem je neojel (pri mem stylu by 40tkm vydrzet mohly, takze je asi dojedu az pristi leto), tak zatim jsem nevybiral. Zimni mam MATADOR MP56 plus Silika a nemuzu si stezovat. I kdyz nove letni Aquilla a zimni MP58 mne lakaji ... S Matadorkama mam asi 7i-lete zkusenosti a nedam na ne zatim dopustit (i kdyz zatim jen se zimnimi modely).
Dobry podvozek zrejme snese i horsi pneu. Mam ty jmenovane ContiEccoContact (185/65 R14 - Made in France) na kombiku Focus 1.8i a nemam s nimi zadne problemy ani pri rychle jizde za deste.
Musim ale priznat, ze na zimnich GY Utra Gripech 6 jsem se citil bezpecneji.
Musim ale priznat, ze na zimnich GY Utra Gripech 6 jsem se citil bezpecneji.
no neberu, ale kdyz ty tak zobecnujes a to ja nemam rad. To pak konci (neber osobne!) "tema cernyma svinema", "tema zidovskyma svinema" a vubec sovinismem a rasismem.... a na to ja jsem alergicky.
Akoze Matador Winterra MP58 je zimna guma s ktorou som bol zatial najviac spokojny. Na snehu ma prijemne prekvapila, drzi smer, brzdi, fakt som bol prekvapeny. Matador sa polepsil si myslim. Letne mam Firestone 185/60 od kupy, mam najazdencyh 25.000km (minus asi 5.ooo na zimnych) a vyzera ze vydrzia tak 40.000km, neni to malo? Vacsinou jazdim v meste (80😖. Zrejme po nich (mozno uz buducu jar) kupim Matador.
vis dobre Lufe, ze MNE obcas predjizdeji i baby s rostim a nijak mne to nevzrusuje 😉)) Pro MNE je OCTAVIE nejvhodnejsi auto, ale urcite bych nikdy netvrdil, ze je nejlepsi. Ani o Fabii jsem to nikdy netvrdil, jen jsem si dovolil pozadovat, aby mexik napsal jednu jedinou vec, ve ktere je Yaris lepsi nez Hufnaglova upravena Fabia ...
Aha, tak clio není špatný, ale na Fabii prostě nemá, to už je moc malý a s tím podvozkem to tím pádem taky chápu...
Nie je to take jednoduche - premie su projektove, takze nebudu asi nikdy 😒
Ja nehadzem ludi do jedneho vreca, ale ked som tu cital to nekriticke hodnotenie Fabie, mal som ten pocit, ze je to typicky Skodovkarsky komplex. Musim kazdeho predbehnut a kazdemu ukazat, ze moje auto je to naj!!! Moje auto nie je naj, ono je naj iba pre mna a ostatnych nazor mi je ukradnuty, ale casto sa dam lahko zviest k ohnivej debate 😄
Ja nehadzem ludi do jedneho vreca, ale ked som tu cital to nekriticke hodnotenie Fabie, mal som ten pocit, ze je to typicky Skodovkarsky komplex. Musim kazdeho predbehnut a kazdemu ukazat, ze moje auto je to naj!!! Moje auto nie je naj, ono je naj iba pre mna a ostatnych nazor mi je ukradnuty, ale casto sa dam lahko zviest k ohnivej debate 😄
Zimne pneumatiky Matador Winterra MP58 su velmi vydarene. Dokonca maju aj novu letnu pneumatiku Aquilla pre sportovo zalozenych jazdcov. Pozri si www.matador.sk, imho Matador uz nieje len o MP11-12.
Jasne Lufe, Clio 😃) A nehazej me do jednoho pytle se "vsema skodovkarema". I kdyz, hrdy na znacku urcite jsem. Ale poznal jsem uz dost aut a myslim, ze aspon trosku objektivity bys mi priznat mohl 😃) Ja vim, mas spatny den, holt premie budou az za mesic 😉)
Grada pripravuje Knihu AUTOMOBILY SKODA FABIA, bude to pre auta Fabia a Fabia combi, 16x23 cm a asi 300 stran. Cena nie je este stanovena. Info o tejto knihe vyslo v letaku Grada jar👋leto 2001.
Praveze nie su az take zle, ako sa o nich tvrdi a Continentaly nie su az take dobre, ako sa o nich tvrdi. EcoContact je asi jedna z najhorsich gum, co som jazdil. Su tiche a vraj dlho vydrzia, ale to mi zivot nezachrani. A ake auto mam to tu vie skoro kazdy a nechcem to stale opakovat.
Mám objednanou Fábii Comfort 1,4/50 kW. Na jakých ji dostanu pneumatikách? Já jen vím, že to mají být "185ky".
V tom případě nechápu, proč nechceš zveřejnit ten tvůj klenot. Že bysme ho tu všichni setřeli? Zakpanej pes bude stejně částečně v podvozku. Gumy jsou jen část problému... A * jako Matador sem netahej, ty jsou trochu mimo (o slickách nemluvě).
Hm, seš nějak mimo, každá Fabie nemá 44Kw. Ta moje třeba 55, 16V. Ale nechápu proč sem zase taháš motory, když už je to tu tisíckrát propraný téma...
To fidak=Jukni se pod kapotu na ten tvuj motor1.4 Multikontraextrapoint 44Kw a muzeme se bavit o shitech 😃))))))
fidak - ak raz skusis nejake ine gumy, tak sa dozvies o com som tu pisal. Zatial sa maj a nezabi sa, ked bude zase prsat 😄
Ja nemusim hajit moje auto. Thaliu nemam. Mam auto, ktore je podstatne predavanejsie vo svete, ako nemecka Skoda. A za to, ako sa sprava na vode mozu gumy, ktore su o dost horsie, ako Matadory zjazdene na slicky.
Vy Skodovkari ste fakt dost zakomplexovani. Stale sa musite utvrdzovat v tom, ze vase auto je najlepsie, najrychlejsie, nabezpecnejsie, najbezporuchovejsie a najlacnejsie. Moje nie je najbezpecnejsie ani najrychlejsie a urcite su aj lacnejsie auta, ale ja som spokojny a nemam z neho ziadny komplex!
Vy Skodovkari ste fakt dost zakomplexovani. Stale sa musite utvrdzovat v tom, ze vase auto je najlepsie, najrychlejsie, nabezpecnejsie, najbezporuchovejsie a najlacnejsie. Moje nie je najbezpecnejsie ani najrychlejsie a urcite su aj lacnejsie auta, ale ja som spokojny a nemam z neho ziadny komplex!
No, ono to bude spíš tím autem. Máš Thalii, ne? (že se jí pořád tak zastáváš, a když, tak za všechno můžou gumy). Měl by ses zamyslet na vlastnostech podvozku tohohle * (když to má vzadu tu přilepenou bednu) a ne házet to na gumy. Já mám ty samý na Fabce (185ky) a dosud no problem.
Nediv sa, ze sa na mokrej ceste vysypal, ked sa na Thaliu bohvie preco obuvaju Continentaly EcoContact (BTW Made in Czech republic), ktore su na mokrej ceste ako na klzisku. Bohuzial sa to z tych gum neda vycitit. Pred dvomi tyzdnami som na nich dostal smyk na dialnici v rychlosti asi 110, bez akehokolvek upozornenia v tiahlej zakrute sa zrazu utrhli. Odvtedy im neverim. BTW som rad, ze sa im nic nestalo. A som rad, ze ich zachranilo prave toto auto 😄
Kamos jel vzadu ve trech predvcerem v thalii po slovensku a v 90km rychlosti se na mokre vozovce vysipal: 3x strecha, ulitlo kolo, auto totalka, ale nic se jim nestalo, i kdyz nemely pasy.(tak asi je to cool auto 😄 kdyz zachrani zivoty). Tak by mne zajimalo co by na tu zatacku rekla moje fabia (jen tak pro srovnani), protoze vesnicka zatacka v 90tce na mokru mi nedela moc potize.
Jinak, na fabce mam 185tky (44kw) a kdyz bych tam dal 195tky tak mi stoupne spotreba, nebo klesne vykon, nebo co?
Jinak, na fabce mam 185tky (44kw) a kdyz bych tam dal 195tky tak mi stoupne spotreba, nebo klesne vykon, nebo co?
Ach jo .. Fabie ma na svoji dobu lehce nadprumernej podvozek. ale spicka to neni. Obavam se totiz, ze ten Yaris je na tom podvozkove lip. To samy Octavie, to je na svou dobu dokonce jen prumernej podvozek. Vzdyt si jenom vemte zaveseni kol. Oba podvozky pouzivaji snad to nejprimitivnejsi co exitustuje na vsech kolek, tak to musi bejt znat. BTW jel z vas nekdo Focusem tak, aby mohl ocenit jeho podovozek? Docela by me zajimalo prave srovnani s Fabii i Octavii.
Nevie niekto, ci nevydalo nejake vydavatelstvo (napr. Grada a pod.) prirucku o Fabii. Kedysi mal Mario Rene Cedrych peknu seriu od Skoda120, cez Facko, az po Feldu. V knihkupectvach iba krutia hlavou. Poradte, please.
Fabie má skutečně výrazně lepší podvozek než měla felda. Nikdo netvrdí, že je best of the word. To, že fandíme výrobkům naší fabriky není dáno jen národní hrdostí, že se takovýto výrobek u nás dělá, ale i tím že svým způsobem podporujeme vlastního výrobce a s ním i spoustu subdodavatelů mezi jinými i od vás. To, že je škodovka jedním z tahounů našeho hospodářství má zprostředkovaně vliv i na stav ekonomiky a potažmo i na životní úroveň (která není nejlepší, ale bez toho by to bylo ještě daleko horší). Když si koupím Thalii, zdánlivě ušetřím, ale obsah své peněženky vysypu s výjimkou DPH na podporu tureckého hospodářství. To, že Škoda patří VW vidím jako správný tah, protože bez tohoto spojení by přes více než stoletou tradici neměla šanci. Konečně i bývalá BAZ patří VW a taky vás to nijak netrápí. Taky proč, klidně buďte hrdí na své výrobky. V ekonomice má pouze cenu ten výrobce, který nejen vyrábí, ale i prodává.
greggie: mám fábku 44kW 3/4 roku a najeto 9000km. Průměrná spotřeba šla dolů zhruba o 0,5l (současná 6,3 l/100km - jezdím po dálnici 140-150, po normální silnici 100-110) , ale těžko říct jestli je to zaběhnutím motoru nebo mojim "sžitím" se s tímto autem. Asi kombinací obojího. 😄 Co se týka spotřeby oleje, asi před 14 dny mě poprvé napadlo se podívat, kolik ho tam je a výška hladiny je přesně uprostřed mezi riskama. Takže je to v pohodě i když nevím, kolik tam bylo při koupi vozu. Předpokládám že zhruba stejně.
Berlingo ma podvozek dosr dobry, brzdy taky, to jo. HDi je fajn, Fabii 50kW bys urcite ujel, i kdyz v zatackech ani moc ne, spis ve zrychleni a rychlosti. Velky vliv u Berlinga ale maji gumy - letni Michelinky jsou o dva rady lepsi nez zimni Savy ... teda aspon na tom nasem ...
To tomaschko:Ja jsem taky rad,ze Skodu koupil VW,ale nemyslim si,ze Fabie is the best of the world,je proste stejne tak dobra,jako ostatni vozy sve tridy,a to jsme vsichni chteli,coz se treba u Feldy rici nedalo.BTW1 Audi2 ma rozvor 2405mm,takze?BTW2.Otrel ses o Nissan,az bude Skoda na tom spolehlivosti tak dobre,zavolej mi do klubu 😄
ja teda neviem, co je na fabiackom podvozku take genialne?? Fabia je skor mestske priblizovadlo, ktoremu v dlhsej tiahlej zakrute rad uleti zadok (to pisem z vlastnej skusenosti), a nie je to pneumatikami, ale tym, ze to auto je TAZKE na to ake je male (z toho sa odvija aj ta relativne vysoka spotreba, na ktoru som sa stazoval nedavno). Ja sice uz asi 2 tyzdne nejazdim fabiou, ale dovolim si tvrdit, ze fabiu 50 kW dokazem pekne poprehanat s naftovym Berlingom HDi, s ktorym jazdim teraz (resp. skor si myslim, ze by sa ta fabia ani nechytala) - nemyslim vykon motora, ale celkove spravanie sa na ceste, zakruty atd, a to Berlingo je pritom o hodny kus vyssie, takze by malo mat aj vyssie tazisko (napriek tomu absolvovalo v Autobilde bez problemov losi test). Ok, Huf mi asi napise, ze TDI ma "uplne iny podvozok", naviac ho ide este znizovat a ma siroke gumy atd atd.
co vy ste schopni popisat... to raz neviem, ci sa smiat, alebo plakat (bez urazky, nijak zle som to nemyslel). len si treba uvedomit, ze motoristicky svet nezacina a nekonci pri fabii (nastastie). ak ste si vy vybrali fabiu, ok. ale nech si ostatni vyberu ine, podla ich gusta. nikto mi nevyhovori, ze hlavnym hnacim motorom kupy fabie nie je cena. akonahle niekto bude mat +200l, +300l korun, kupi nieco ine. je ale naozaj chvalihodne, ze v segmente byvalej felicie je tu dnes ovela modernejsie auto, bezpecnejsie auto (od skodovky, od ostatnych vyrobcov tiez). tu uzas konci.
tomaschko> pri 100km ti je jedno, ci tam vrazi auto do thalie, fabie alebo mercedesu A. pre tych na zadnych sedadlach to skonci velmi zle.
Fabia má brzdy O.K. BTW, tomaschko, taky bych si raději koupil M3, ale limitován penězi je dnes asi téměř každý...
skl: pro mne byl ten zvuk silnej argument, a to v tom smyslu, ze kdybych mel deti, nechtel bych je posadit na zadni sedadla Thalie, protoze by stacila moje boxerka a byla by tam prohluben, natoz sila narazu v 100 km/h. Ale az si poridim deti, asi koupim nejakyho offroada. Chapu, ze tohle je diskuse, ale je smesne se o zivot bavit, jestli je Fabia dobre nebo spatne auto. Jako skodovka je ve sve tride nadprumerna, myslim. Ja bych si osobne thalii, nebo clio proste nekoupil. A vybiral jsem asi rok. A nechtel jsem se spokojit s tradicni volbou... Co naplat. Nemam ted tolik penez, abych si koupil New Beetle nebo AR 147 nebo PT cruiser (jsem asi zvlastni cilova skupina). Tak mi Fabie prisla nakonec jako volba nejlepsi. Jinak brzdy jeste hodnotit nemuzu. Ale nemam ABS. Zatim mi staci 😄 U kolegovy 206tky byli ale mnohem citlivejsi.
tomasko: prave si objavil skvely argument pre pisatelov auto-testov v nemeckych casopisoch - uz nie len "lacne" ci "drahe" plasty a pod. budu tym spravnym kriteriom, ale aj zvuk pri klepani na kufor !!
Tak si tu rubriku precitaj dalej dozadu, dozvies sa, ze Thalia je celkom v pohode auto. Ale presvedcovat ta nebudem, kazdy ma svoj vlastny nazor. BTW co si myslis o brzdach Fabie?
luf: Aaale, pobavili mne ty zavady na nich. Minule jsem sel kolem prezentace Thalie a zaklepal jsem na ten kufr a plech konzerva suvix.
Copak ja je porovnavam? Ja jenom porovnavam tohle - Lotus pri vyrobe Elise predpokladal, ze se s nim nebude jezdit v desti. Audi pri navrhu prvniho TT predpokladalo, ze se nebude poustet plyn v zatacce. My z IT tomu rikame fault-tolerance.
Nechame toho, ja za chvilku mizim.
Nechame toho, ja za chvilku mizim.
Minule jsem take jel za deste v kamosovym novem Passatu 2,5 TDI V6 a ten mel myslim lepsi podvozek nez moje Fabia 😄
tomasko: no to som iba reagoval na Villeneuva...ale tie prispevky tu dnes pribudaju nejak moc rychlo....
hmm.. po tom co tu citam - myslis, ze je vhodne (bez obav o povest nemeckych aut😊 davat vedla seba jazdne vlastnosti Lotus Elise a Audi TT ??
Vedel jsem, ze to pride. Ano, muj dojem (kazdy ma hlavne dojem) je zatim jenom z 1500 kilaku, ale potvrdilo se mi to, co jsem cet. Po silnickach jsem to valil, klasicky na mne v zatacce ve 120ti vylitlo auto a pohodicka. Akorat pritelkine se bala 😄. To ze je to podvozek tvrdy mi vyhovuje. S cim to srovnavam? Relativne stejna kategorie: renault clio, twingo, skoda 105 😄, VW Polo starsi, daewoo espero, octavia, toyota carina, corolla...
Fajn, takze se ma Lotus snazit aby mohly s Elise jezdit i slecinky v podpatcich? Nebo aspon v desti? 😉
Tomashko, ty mas najazdene 1500 a dovolujes si chvalit podvozok? Ved to auto este ani nepoznas, za ten cas si mozno ani raz nemusel prudko uhybat v 140 na dialnici, nemusel si brzdit o zivot, nevletel si v zakrute na blato alebo mokre listie ani si v zakrute nemusel brzdit... Mozno si to vsetko uz zazil a uz vies, co auto dokaze, ale pochybujem o tom. Ak ale mas uz viacej skusenosti, s cim to auto porovnavas alebo k comu by sa dalo podla teba prirovnat?
Ak je niekomu TT moc makke a nedotacave, moze si pritvrdit sam. Vyrobca by sa mal snazit o to, aby s autom mohli jazdit aj slecinky v opatkoch. Radsej sa budem v aute trochu nudit, ako by som riskoval, ze sa zabijem.
Ale sme sa dostali daleko od povodnej temy 😄
Ale sme sa dostali daleko od povodnej temy 😄
Greggie: ja ti asi neporadim. Mam asi 1500 najeto, spotreba v praze ve spicce muze bejt i dost brutalni. Kdyz jsem vyjel z obchodu tak jsem nekam spechal a jel jsem hned 500 km, klido-pido, opatrne, ale rychle. Zatim se nic zvlastniho nedeje 😄 ale mam pocit, ze motor ted bezi plynuleji na volnobeh. Ale jestli mas na to nervy, tak si to zajed, hezky opatrne.
Ano, auto s motorem vpredu ma jakousi vrozenou nedotacivost, nastaveni podvozku vsak muze vyvazeni menit docela razantne. A Audi se proste snazilo o maximalni neutralitu.
Jinak ja jsem zatim na nove TT slysel akorat kritiku, ze je moc mekke, ze je s nim nuda, ze nedotaci apod.
Jinak ja jsem zatim na nove TT slysel akorat kritiku, ze je moc mekke, ze je s nim nuda, ze nedotaci apod.
vzhladom na to, ze som sa stal vcera stastnym majitelom tohto priblizovadla, rad by som sa pls opytal na par otazok😒br />
1. ako a ci vobec zabehavat, mam 200 km, zatial chodim medzi 2,5 a 3,5, obcas to prebehnem na 4, po 1000km chcem ist na maximalku plus castejsie chodit na a obcas nad 4
2. aky a ci vobec mozem ocakavat pokles spotreby po zabehu
3. v navode pisu nieco o zrani oleja az 1l na 1000km, ake mate skusenosti ako casto treba pozerat
dik.
1. ako a ci vobec zabehavat, mam 200 km, zatial chodim medzi 2,5 a 3,5, obcas to prebehnem na 4, po 1000km chcem ist na maximalku plus castejsie chodit na a obcas nad 4
2. aky a ci vobec mozem ocakavat pokles spotreby po zabehu
3. v navode pisu nieco o zrani oleja az 1l na 1000km, ake mate skusenosti ako casto treba pozerat
dik.
S tym sa da aj neda suhlasit. 1, To ze si to kupovali slecinky je pravda. Ale vacsina havarii sa netykala tychto sleciniek, ale cestnych "pretekarov". 2, TT ma motor vpredu a ako take by malo byt nedotacave. Ak prepalis najazdovy rychlost na nedotacavom aute, existuje jedna moznost, ako ho dostat do zakruty - prislapnut mu brzdu. To je podstatne brutalnejsie ako iba ubranie plynu a v tejto chvili sa zvysi pritlak na prednu napravu a odlahci sa zadna a auto sa do zakruty trafi. Ale u TT bola zadna prilis tvrda, takze sa utrhla a uz to letelo. Maksi zadok to auto malo mat od zaciatku, nie az po tychto problemoch. 3. Urcite marketing toto auto predstavoval ako super sportove kupe za ludsku cenu. Preto ti, co si ho kupili mu doverovali viacej, ako bolo treba. 4, Keby to auto bolo urobene od zaciatku tak, ako je teraz, nemuseli byt ziadne problemy aj keby marketing robil hocico.
Sam pracuji v reklame na dost vysoke urovni, a jestli je muj postoj k podvozku meho auta vytvoreny tim, ze jsem s nim spokojeny a jeste k tomu mi nekdo rekne (autobild) ze je to podvozek co ma Audi A2, mam z toho jenom radost, ze Skoda je soucasti VW a ne nejakeho Renaultu, Citroenu nebo Nissanu jsem akorat pod vlivem vlastniho praktickeho nazoru na nemecka auta...
Diky za nominaci na Nobelovku. Mozna by ale bylo lepsi, kdybych to mohl vysvetlit. Takze (a je to jenom moje dedukce) - zmeny mezi prvnim a novym TTckem zahrnovaly (pokud si dobre vzpominam) - pridani zadniho kridelka (presneji Gurneyho klapky), pritvrzeni predniho a zmekceni zadniho pricneho stabilizatoru a to stejne s tlumici perovani. Plus samozrejme pridani ESP. V dusledku to znamena jednoznacne posileni nedotacivosti.
Ty havarie, ktere tu upravu vyprovokovaly byly vsechny stejne - po ubrani plynu v zatacce sel zadek do smyku.
A tedka moje uvaha: marketingove oddeleni Audi chtelo vytvorit opravdicky sportak. Melo k dispozici jenom platformu s prednim nebo menecennym ctyrkolovym pohonem a tak se snazilo podvozek maximalne vyladit. Bohuzel se minulo a Audi TT si kupovaly z velke casti zenske, protoze skutecne vypada vyborne. Audi ovsem predpokladalo, ze si budou jejich vuz kupovat lide, kteri vedi, ze se v zatacce plyn nepousti. Konec.
Ty havarie, ktere tu upravu vyprovokovaly byly vsechny stejne - po ubrani plynu v zatacce sel zadek do smyku.
A tedka moje uvaha: marketingove oddeleni Audi chtelo vytvorit opravdicky sportak. Melo k dispozici jenom platformu s prednim nebo menecennym ctyrkolovym pohonem a tak se snazilo podvozek maximalne vyladit. Bohuzel se minulo a Audi TT si kupovaly z velke casti zenske, protoze skutecne vypada vyborne. Audi ovsem predpokladalo, ze si budou jejich vuz kupovat lide, kteri vedi, ze se v zatacce plyn nepousti. Konec.
A netvrdim, ze ma Fabia zaludne vlastnosti. Iba to bola moja reakcia na prispevok tomaschka. Vy Skodovkari akoby ste si stale este liecili stare komplexy, ze Skoda je skoda penazi. Uz nie je! Skoda urobila obrovsky pokrok, ale vy zacinate byt prilis nekriticki...
To si trafil klinec po hlavicke! Takze marketing moze za to, ze TTcka odlietavali z cesty. To je na nobelovu cenu!
TT a zaludne vlastnosti - takze kdyz pouzijes z TT treba nejakou vzperu, znamena to, ze Fabia bude najednou zaludna? Na TT a jeho 'zaludnost' mam docela jiny nazor - ackoliv jsem ani stare ani nove TT nikdy neridil, myslim si, ze puvodni verze nebyla konstrukcni chybou, ale chybou marketingovou.
tomaschko - prave to by ta malo na tom podvozku znervoznovat. Audi TT ma velmi zaludne vlastnosti a A2 na tom urcite nie je nejako super so stabilitou.
Vies co si myslim o testoch, ktore napisu nasi akoze super novinari. Napriklad teraz v predstavovani A4 Avant napisali, ze bude mat spickovy motor 2.0 130PS - to je akoze vtip alebo co? Ten motor mal byt vyradeny uz pred 5 rokmi. Nasi novinari napisu to, co im niekto zaplati (dost ich poznam osobne, nie su z oblasti auto-moto, ale viem, ako to s nimi chodi). Ja som nemal moznost otestovat si Fabiacky podvozok sam na vlastnej kozi. Chcelo by to mat to auto aspon tyzden a mat k dispozici napriklad letisko. Rad verim, ze je najlepsi, len by som chcel vidiet nejake oficialne ocenenie.
"Dvě nové benzínové jednotky představují to nejlepší, co je v současné době na trhu: čtyřválec o objemu 2,0 dosahuje výkonu 96 kW (130 k) a motor V6 o objemu 3,0 litru s max. výkonem 162 kW (220 k)." 😄
"Dvě nové benzínové jednotky představují to nejlepší, co je v současné době na trhu: čtyřválec o objemu 2,0 dosahuje výkonu 96 kW (130 k) a motor V6 o objemu 3,0 litru s max. výkonem 162 kW (220 k)." 😄
marketing a reklama vladne svetem .... tak to bohuzel je ;-((( Ale podvozek Fabie je uz seriove dost dobry, a kdyz ho upravis ...
to wawrik - ja nerikam, ze kazda skodovka je super a ze nejsou lepsi auta. Ja chtel, aby mexik porovnal Yarise s Hufovo konkretni Fabii, se snizenym a upravenym celym podvozkem, sirsimi a lepsimi pneumatikami, s vykonnejsim motorem. Jedine minus je cena, jinak si myslim, ze Yaris neni v NICEM lepsi.
aj ja mam prakticke skusenosti a ten podovozok urcite neni zly... ale ci je najlepsi na svete to uz si tvrdit netrufam...
a takisto aj: "Nekde jsem cet', ze je to podvozek jako ma Audi A2... a to mi staci" a pod., to je podla mna typicky postoj vytvoreny z vytrvaleho marketingu a reklamy - a nie realnej skutocnosti...
a takisto aj: "Nekde jsem cet', ze je to podvozek jako ma Audi A2... a to mi staci" a pod., to je podla mna typicky postoj vytvoreny z vytrvaleho marketingu a reklamy - a nie realnej skutocnosti...
luf> Zatím to psali ve všech testech. Já mám i praktické zkušenosti, že tomu tak je. Však se mrkni třeba na test TDI Fabie na tomto servru.
tomaschko> Už se nemůžu dočkat na to snížení. Hlavně kvůli vzhledu.
mex> Moc se rozčiluješ, komiku. Mel by ses napřed vydýchat, uklidnit a pak teprve psát. Působí to víc jako průjem, než myšlenky.
mex> Moc se rozčiluješ, komiku. Mel by ses napřed vydýchat, uklidnit a pak teprve psát. Působí to víc jako průjem, než myšlenky.
Nekde jsem cet', ze je to podvozek jako ma Audi A2 a nektere dily jsou tam z Audi TT. Tak to mi staci.
Kto to povedal? Kto oficialne pasoval ten podvozok za najlepsi? Vazne by som to chcel vediet, ci ziskal nejake oficialne ocenenie, alebo to mate iba z letakov Skody.
Ste yarini? Vzdyt prece nejvetsi vyhoda nehlede na rozmey Fabie je jeji super podvozek na kterej v tehle tride nikdo nema...
1.0 je motor do fabie mimo misu (lidi budou tlacit brichem do kopce), ale 1.2 chysta VW do noveho pola, ktere podle techto studii jako by Fabii z oka vypadlo. Pravdepodobne to bude jako Octavia-Bora. Polo ma byt predstaveno v 10/2001, jestli autobild nekeca: [odkaz] 0f813c159848bb9446f1d095a337c8f4
luf: tie cisla su dobre (delil som S/V).
ale inac suhlasim, ze je to nepodstatne a jedine co ma zmysel porovnavat by bola vyska taziska / rozchod... iba som tym reagoval na tu poznamku, ktora asi mala naznacit, ze yaris je kvoli vyske nestabilny - a chcel som ukazat, ze pri fabii v tom velky rozdiel neni...)
ale inac suhlasim, ze je to nepodstatne a jedine co ma zmysel porovnavat by bola vyska taziska / rozchod... iba som tym reagoval na tu poznamku, ktora asi mala naznacit, ze yaris je kvoli vyske nestabilny - a chcel som ukazat, ze pri fabii v tom velky rozdiel neni...)
Jinak nevim jak vy, ale ja mam na dvirkach od nadrze nalepku s tabulkou husteni pneumatik a tam je uveden motor 1.0 (37) a motor 1.2 (42kw myslim) jako samozrejmost.
Jeste jednou jsem Hufe koukal na ty kola a to je parada. Akorat by mi to asi s 44kw moc nejelo. Jinak jsem se stabilitou sve Fabie velice spokojen. Na to jak vysoka vypada(!) sedi krasne. Ale to kolem jsou jen zavistive kecy.
Myslite si, ze tento pomer nejako ovplyvnuje chovanie auta na ceste? 1, Dolezite je, ako vysoko ma auto tazisko a to tak lahko vasimi vypoctami nezistite. 2, Aj auto s vyssim taziskom moze mat dobre jazdne vlastnosti, ibaze nebude mat tendeciu sa smykat, ale naklanat, pripadne prekotit. Smykanie sa da odstranit gumami, naklony stabilizatormi atd. Vsetko je relativne...
skl - nejako ti ten calculator prepocitava radovo o desiatky. V rozdieloch ti chyba jedna 0 za desatinnou ciarkou.
este raz a krajsie..😒br />
Yaris: Vyska:1500 Sirka:1660 S/V = 1.1067
Fabia: Vyska:1451 Sirka:1646 S/V = 1.1343
rozdiel = 0.276
a napr. Almera: (nahodny priklad, ktory som prvy nasiel)😒br />
Vyska: 1445 Sirka: 1695 S/V = 1.1730
rozdiel oproti Fabii +0.387
rozdiel = 0.276
neviem, ci pomer vysky k sirke taky dolezity pre stabilitu - ale toto som vyratal😒br />
rozdiel = 0.276
nech zije program Calculator 😊)
rozdiel = 0.276
nech zije program Calculator 😊)
2fija: s vami je tazko, porovnavat skodovku s akymkolvek autom sa u vas neda. Jedna vec je nekriticke obdivovanie Skody, nieco ine je pokrok, ktory tie auta urobili. Nie su najlepsie, aj ked by za to kazdy z vas dal ruku do ohna. Urcite by som aj ja bol hrdy na to, keby sme tu mali podobnu automobilku, ale to z nej automaticky nerobi ferrari za ludovu cenu s bezpecnosotu Volva ...
Ja nemam vela skusenosti s Fabiou a este menej s Yarisom, takze nemozem velmi porovnavat. Ale Fabia ma zatial nikdy nepodrzala. Naposledy v januari, ked mi vybehol z vedlajsej manik, ja som bol nuteny urobit nieco ako losi testik - prudky uhybny manever na smyklavom podklade - akurat padal sneh a bola clapkanica, a dostal som take hodiny, ze som zastavil s otvorenou hubou. To je ta prepalena vaha, na ktoru je Huf tak hrdy. S mojou korzou som sa zatial nicoho podobneho nedockal, a ze ma pekne vymlateny podvozok a nezmyselne siroke zimne gumy... Chvalabohu som siel nejakych 50 kmh, lebo to bolo cudzie auto, ale tie hodiny ma tak prekvapili, ze som sa chvilu z toho spamataval. Atd, prave ma to prestalo bavit 😃)
Ja nemam vela skusenosti s Fabiou a este menej s Yarisom, takze nemozem velmi porovnavat. Ale Fabia ma zatial nikdy nepodrzala. Naposledy v januari, ked mi vybehol z vedlajsej manik, ja som bol nuteny urobit nieco ako losi testik - prudky uhybny manever na smyklavom podklade - akurat padal sneh a bola clapkanica, a dostal som take hodiny, ze som zastavil s otvorenou hubou. To je ta prepalena vaha, na ktoru je Huf tak hrdy. S mojou korzou som sa zatial nicoho podobneho nedockal, a ze ma pekne vymlateny podvozok a nezmyselne siroke zimne gumy... Chvalabohu som siel nejakych 50 kmh, lebo to bolo cudzie auto, ale tie hodiny ma tak prekvapili, ze som sa chvilu z toho spamataval. Atd, prave ma to prestalo bavit 😃)
Btw. co je pravdy na tom ze 1.0 pride do kratkej fabie v druhom polroku 2001 a 1.2 47kW v druhej polovici 2002 do vsetkych fabii?
Som len zvedavy, kolko ludi si tu 1.0 kupi.
Som len zvedavy, kolko ludi si tu 1.0 kupi.
Hufovu fabiu by som veru za yarisa nevymenil, nevymenil by som ani moju 44kW fabiu, jedine co by som rad videl z yarisa v mojom aute je ten 1.3VVTi, ale inak nic.
mex> ked tu analyzujes stabilitu fabie vs. yaris, skusil si si preratat pomer vysky yarisa k sirke? asi nie...
mex> ked tu analyzujes stabilitu fabie vs. yaris, skusil si si preratat pomer vysky yarisa k sirke? asi nie...
hmm mexiku, mas vubec nejake auto ? Zeby Yaris ? A muzes mi rict JEDINOU vec, ve ktere je lepsi nez Hufovo Fabie ?
To Huf. Jasne, ze ses zvrhlek, kdyz ve "vysokych" rychlostech hrabes svoji prsaty blondyne (mimochdem nedela meeemeee) mezi nohy.
to Huf: Sorry, ze jsem se dotkl tvoji supervytuneny fabie (uzi si ji, ruzna havet se plazi po sulnici), ale neda mi to. Jak tu muzes frajerit s autem ktery nema ani tocak 305 Nm, jak jsi tu nedavno sliboval, to nepochopim. Zkus si tu tvoji herku nastartovat a poslouchej co bude delat ia ia ia, tolik pajdavych oslu mas pod kapotou a to Ti jeste fandim.
To jste si nikdo nevsiml, ze kdyz se Hufa nekdo dotkne, tak se ze supervzornyho hydnyho skevelyho a fantastickyho hosana stane rozmazlenej zparchantelej *, kterym taky je!!!!
A ještě k tomu slovníku, alespoň to trochu rozvíří vody MC a pobaví pár zvrhlíku, jako jsem kupříkladu i JÁ 😄
wawrik> Jo, to máš částečně pravdu. Kolik procent havárií se ale odehraje do pevné překážky a kolik mezi auty navzájem? Drtivá většina je přece v provozu a to do vozidla v protisměru. Pak je Ti vyšší hmotnost a tím i kinetická energie ku prospěchu.
BTW, sorry za ten slovník, ale občas mám zkrátka dojem, že je to na místě a pokud ani to ne, tak mi to alespoň při srážce s blbem hodně uleví.
BTW, sorry za ten slovník, ale občas mám zkrátka dojem, že je to na místě a pokud ani to ne, tak mi to alespoň při srážce s blbem hodně uleví.
2Huf: sice ma tvoj slovnik mierne prekvapuje, ale neda mi - ked naburas do stlpu, domu, muru, je ti tvoja hmotnost ku skode a nie k uzitku. Takze s tou tvojou superbezpecnou Fabiou opatrnejsie.
mex> A vůbec se nesnaž argumentovat kozou, protože ta, co dělá meeee je evidentně jedinná, kterou jsi kdy v životě viděl.
mex> Na imbecily Tvého kalibru je mi až trapné reagovat. Přesto si to ale nemůžu odpustit. Neporovnávej Yaris a mou Fabii. Motoricky, podvozkově, výbavou, použitými materiály i bezpečnostně je trochu jinde. Nesnaž se tu argumentovat v NCAP, protože to je test proti aluminiovému bloku (není brána v potaz hmotnost vozu), zatímco v provozu je o víc než 200kg těžší Fabia TDI jednoznačně bezpečnější. Pokud to nechápeš, rád vysvětlím, burane.
mex> Asi ses trosku prihlouplej ne? Asi jsi nikdy ve Fabii nejel natoz pak na gumach >=195. Ten tvuj Yaris jak rikas by pekne ficel misto zatacky do skarpy ...
Ty mracitka pridaji, alespon 100 kW, jinak si to nedovedu vysvetlit, proc by si nekdo neco tak hnusnyho dal na auto. A nez si nechas to "auto" snizit, tak si dej bacha at se v zatacce neprevratis, protoze i Yaris je proti tvy koze ucinena formule.
Super Germanska kvalita, co Hufe? Jeste se ti to nerozpadlo, radiem to zacina a jezkem to konci. pamatuj si to.
Ja mam imobilizer, construct a meta alarm. A dal som si aj vypieskovat skla (v arealy Slov. poistovne na Racianskej v BA mi to urobil chlapik za 15 minut), maju to ludia ja na drahych autach (sused na mercedese takom velkom drahom jak svina)a v pripade fabie a lepenych a aj drahych skiel to dufam ze ma vyznam.
No, mě se ty mračítka taky nelíbí. Vypadá to hrozně uměle a jakoby si to na něco hrálo. Krom toho bych se bál o techničák...
sakra! (To se o "brýlích" říct nedá).
Radio je momentálně na záruční opravě (nesvítily cuplíky a přehřívalo se), tak uvidím, co v Blaupunktu vymyslí.
Radio je momentálně na záruční opravě (nesvítily cuplíky a přehřívalo se), tak uvidím, co v Blaupunktu vymyslí.
tomaschko> Kola jsou Škodovácké - 16" "Spider" montované standartně na Octavii RS - já je mám koupené jako náhradní díl za asi 3500Kč/ks i s DPH, což je podle mně fajn cena. Mračítka se mi líbí a vůbec nesnižují svítivost (to se o "b".
Pekna fabka hufe. Ty kola jsou skodovacky nebo co? Asi jses vatar, ze jsi do toho musel placnout tak 600 bugs. To musi bejt parada mit jednou tolik kw co mam ja (44).
wawrik> A zrovna na ty výfuky jsem obzvlášť pyšný. Do konce týdne ještě přibude kit sání a hlavně nižší podvozek (pružiny Eibach a tlumiče HP sporting)
2Hufnagel: pekne urobena Fabia, az na tie vyfuky 😄 Po BA chodi velmi podobne upravena strieborna fabia (kto ju chce vidiet, stava pri poste na Jarosovej), ale ma ine piate dvere a zadny naraznik. Trochu to chlapec s tunovanim prehnal, pretoze tie veci od MiloTecu nemaju priestor pre zadnu SPZ-ku, a tak tam skusal nalepit znacku vyrezanu z folie, co mu asi nepreslo, lebo na druhy den tam bola regulerna znacka umiestnena uplne dole v takom akozedifuzore medzi vyfukmi. Ale to zadne celo bez prelisu na znacku vyzeralo ozaj dobre.
Zda sa, ze zacinam aj ja jazdit zamknuty. Ludia su svine.
btw. VIN kod mam uz objednany, tak mi to snad bude xvilu stacit s constructom a alarmom.
btw. VIN kod mam uz objednany, tak mi to snad bude xvilu stacit s constructom a alarmom.
Jasne, ale nebylo by divny, ze by te jen tak odbachnul, pak by vodjel (nebo by ho tam radeji nechal) zakrvaveny auto s prostrelenym okynkem. Cela akce k *, a on by mel na krku vrazdu. Ja teda moc nejezdim temnejma ulickama nebo nekonecnyma Route 66. ____???
To by mne zajimalo, jestli by to do mne ten ukrajinec pres okynko napalil, kdybych mu ukazal *-off. Nebo jestli by ta slecna fakt nahlasila znasilneni. Jsou to zajimave bulvarni temata. Hufe: na jake adrese mas fotku te sve Fabie?
Když už jste se tady bavili o tom, jak se kradou auta...No to sem slyšel, že jednomu mýmu kámošovi se stalo, že jel neodemčenej, přistoupila k němu jedna slečna a že aby ji odvezl někam...A on, že nemá čas...A ona, že pokud ji neodveze, že nahlásí znásilnění...A co on mohl chudák dělat? No odvezl ji. Vždyť ona znala poznávací značku auta, že...
A vzhledem k tomu, že chudák jezdí zamčenej, tak je to asi pravda...
Tak hoši bacha na zrádné slečny...
A vzhledem k tomu, že chudák jezdí zamčenej, tak je to asi pravda...
Tak hoši bacha na zrádné slečny...
xyzz: U kooperativy dávají slevu 10% z roční pojistné částky. Za necelý rok máš výlohy na VIN kód zpátky. To už jde, ne? 😉
Ja nevim,myslite si,ze se vyplati vyleptani VIN kodu do skel?U Allianz mi daj slevu 350Kc z rocni pojistky,nevim jak jinde,to ani nestoji za to 😒
matuS> V klidu. V praze už jsem s ní byl, V Brně mockrát a Bratislava mně nijak netáhne 😄
Já být Váma, tak tu nad tím zase až tak neteoretizuju. Je to trochu mimo mísu.
Já být Váma, tak tu nad tím zase až tak neteoretizuju. Je to trochu mimo mísu.
No, já myslím, že jsem v pohodě. V naší lokalitě se auta téměř nekradou! Navíc parkuju buď před garáží, nebo v ní. Rozhodně by aspekt kradnutelnosti neměl vliv na výběr mého auta nebo jeho výbavy.
Jeste ze se Renaulti sami zamykaji...😄 Chcystam se totiz do Tater a prijit o auto, nebo veci by se mi zrovna nechtelo!
treba sa zamysliet nad tym, ze ci sa to ukradnute auto preda ako celok, alebo ako na nahradne dielce.
lebo pochybujem, ze kradnutu fabiu by niekto vyviezol do nemecka, ci rakuska, alebo ruska...mozno tak na ukrajinu. neviem. skor predpokladam, ze auto sa rozoberie na suciastky a tak sa preda. a to sa potom viac oplati cmajznut vysperkovanu...
lebo pochybujem, ze kradnutu fabiu by niekto vyviezol do nemecka, ci rakuska, alebo ruska...mozno tak na ukrajinu. neviem. skor predpokladam, ze auto sa rozoberie na suciastky a tak sa preda. a to sa potom viac oplati cmajznut vysperkovanu...
Huf> Tiež si myslím, že tuctová Fabia skôr odíde... Na druhej strane, môže sa stať, že si niekto tú tvoju vyhliadne a "objedná". Známemu sa takto stalo, že ho na parkovisku oslovil jeden neznámy človek, že sa mu páči ten Landcruiser, a že ho chce. Známy povedal, že auto nie je na predaj. Potencálny kupec odvetil, že škoda... A dva týždne starý Landcruiser ráno už na parkovisku nebol 😞
A tiež si ešte myslím, že ak na parkovisku budú parkovať vedľa seba 2 rovnaké autá, tak zlodeji zoberú skôr to, ktoré je slabšie zabezpečené. Preto mám v aute Construct, alarm s polohovým senzorom a sledovaním vnútorného priestoru 😄 Veľa ľudí na zabezpečenie auta kašle, lacné páky na volant a pedále len zdržujú ich samých, keď chcú použiť vlastné auto. Zlodej ich má zneškodnené mihnutím oka.
Inak u nás v hlavnom meste krajiny neobmedzených možností (Bratislave) sa rozmáha nový štýl vykrádania áut - zastavíš na križovatke, alebo v kolóne, priskočí spoluobčan prechádzajúci po prechode, otvorí ti dvere a vychmatne tašku a zdrhá preč. Prípadne nadrzo otvorí kufor, a vybere prvú vec, čo mu padne do ruky. Čo spravíš? Kým dáš nabok pásy a vyskúpiš z auta, on sa už dávno stratí za rohom. Riešenie je len jedno - chodiť so zamknutým autom. Začínam si pripadať ako v Bronxe...
A tiež si ešte myslím, že ak na parkovisku budú parkovať vedľa seba 2 rovnaké autá, tak zlodeji zoberú skôr to, ktoré je slabšie zabezpečené. Preto mám v aute Construct, alarm s polohovým senzorom a sledovaním vnútorného priestoru 😄 Veľa ľudí na zabezpečenie auta kašle, lacné páky na volant a pedále len zdržujú ich samých, keď chcú použiť vlastné auto. Zlodej ich má zneškodnené mihnutím oka.
Inak u nás v hlavnom meste krajiny neobmedzených možností (Bratislave) sa rozmáha nový štýl vykrádania áut - zastavíš na križovatke, alebo v kolóne, priskočí spoluobčan prechádzajúci po prechode, otvorí ti dvere a vychmatne tašku a zdrhá preč. Prípadne nadrzo otvorí kufor, a vybere prvú vec, čo mu padne do ruky. Čo spravíš? Kým dáš nabok pásy a vyskúpiš z auta, on sa už dávno stratí za rohom. Riešenie je len jedno - chodiť so zamknutým autom. Začínam si pripadať ako v Bronxe...
tiez som nad tym rozmyslal, v suvislosti s hufovou fabiou. ja keby som mal vedla seba 2 TDI fabie, jednu obycajnu a jednu hufovu, tak beriem obycajnu. druha vec je, ze niekto moze chciet vyfuk, sportove sedaky, 16" sa tiez zidu...tak vezme hufovu. imho je to pol na pol
Myslíte, že vám spíše ukradnou auto, které bude v sériovém stavu, tedy takové jako každé druhé a nebo auto, které se nějak odlišuje a je nápadné? Doplňky, samolepky, nápadná SPZ?
hmm tomu bych se ani nedivil... protoze jezdim po meste zamcenej. Ale nevim co bych delat v pripade nejakych ukrosu kdyby vytahly nejakou flusacku raze 9mm, tak bych asi nevahal a pokorne odemcel a nechal jim auto i s myma hodinkama... Jo to je holt realita dnesniho zivota zvlaste pak v brne, kde dnes operuje mnoho cizojazycne mluvicich skupin...
Udájně dnes již letí jiná metoda krádeží aut a všechny mechanické a elektronické zabezpečovací systémy jsou ti na nic. Jedeš si klidně po ulici, předjede tě auto, 2 urostlí vyskočí z prvního auta, dojdou k tobě, řeknou "davaj!", odevzdáš vše včetně OTP, mobilu a peněz, přesedneš si do prvního vozu a následně se auta rozjedou každé jiným směrem. Jestě nějakou dobu je ti zdarma dělána společnost, aby tvé auto mohlo v klidu dojet na místo určení.
Presne tak. Ja si myslim ze pokud si vase auto nekdo vyhlidne, tak ho ukradne, at tam mate defend-lock, bullock, construct neb cokoliv jineho...
aj s defendlockom sa kradnu auta dobre, pretoze malo ludi ked ide na 10min od auta prec (nakup) tak zamkne. no a vtedy to zlodej vyuzije...najme ak ma vase auto vytipovane
No ja som len upozornoval ludi aby si nekupovali lacne paky na volant - tie za 500 korun lebo sa im to vymsti. Ak ma paka znacku Defend Lock tak verim ze bude asi OK - ta asi ale bude drahsia 😄