Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

22 komentářů

Ta nová je Astra H, 1998-2003 Astra G (nyní Classic II z Gliwic) a ta 1991-1998 byla Astra F (pak jako Classic I z Gliwic, asi do r. 2002).
RaK: to horsie zrychlenie bude asi vyssou hmotnostou. Bezne ta vaha pri novom modely stupa a uz aj 50kg naviac uroby na zrychleni svoje. Maximalka je rovnaka alebo nizsia. Tiez musis brat do uvahy aj fakt, ze nova bude asi aj vacsia a objemnejsia. Inac som videl combika 1.9 120PS elegance+ xenony, aerbagy a sokla ma cena. Bol krasny cierny a cena 99. ...,- SKK nieviem uz presne, ale chybalo len par korun do 1 miliona. To uz by som radsej kupil ine auto za taku cenu.
Myslel jsem, že to bude ta nová?! Zajímá mě zda někdo máte zkušenost s tou a zda je patrné nějaké nebo snad dokonce podstatné zlepšení jízdních vlastností oproti předchozí teď označované jako Clasic?

Příspěvky v této rubrice se týkají spíš tedy Clasica, který má sice nyní zajímavou cenu, ale už nemá v nabídce ani motor 1,8 a ani ESP.

Jinak u Nové Astry, je ta 1,8 horší jak ve zrychlení, tak v max.rychlosti a dokonce i ve spotřebě. Je to asi daň Euro-4. Obdobně 1,6 je horší ve zrychlení, ale lepší ve spotřebě. Zajímavá se mi zdá ta 1,4 (motor vypadá lepší než obdobný u Nové Octávie či Golfa) ale i ta však cenově s ESP a klimatizací asi přeleze 1/2 milionu.
No mal som astruII, 1.6 16v.najazdil som asi 120.000km:vcelku som bol spokojný,akurát som menil raz páčky smeroviek.Ale jazdné vlastnosti a výkon bol super.Žiarovky je ten problém,že na začiatku výroby tejto astry sa vraj výrobca nedohodol s dodávaťelom žiaroviek.Ide do nich teraz vyššie napätie.A preto tie ktoré sa tam dávajú sa vypália.dal som si tam v opli urobiť jednoduchú úpravu a bolo to ok.Ináč je to v pohode auto
Tak to mně Astra za těch 120 tisíc km "spotřebovala" jen 3 páry žárovek H7 a to jsem svítil non-stop. Ale mám otázku, zda je normální, že když odešla jedna stará a já dal místo ní novou, tak během nejdéle 100 km odešla i druhá stará? Takže jsem vlastně vždycky po těch 40 tisících km měnil obě. Klesá u halogenek opotřebovám odpor vlákna?
no ja poviem svoje osobne skusenosti nie s jednym kusom astry. Mam vo firme hadam vsetky motory okrem 2.0dti a benzinov nad 2.0. Bezna rocna zataz cca 30 az 50 tisic km. Zavady: 1.4_16, riadiaca jednotka robila psie kusy (konkretne na 3ke okolo 2000 az 3000 vyrazny pokles), vymena v zaruke. 1.6_16 odlepovalo sa spatna zrkadlo - vymena v zaruke. Vsetky kusy "zeru" ziarovky H7 (priemer 10tkm na ziarovku).

Dnes by som nekupil 1.4_16 zere rovnako (a viac) ako 1.6_16. Vsetky auta s klimou a MT. Inak spokojnost okrem servisnych prehliadok (mam aj 15 aj 30tkm kusy) no problem. V servise iba ak sa tukne.

Normalne auta za relativne normalne peniaze.
diky, je pravda ze ted jsem vice nakloneny octavii nez astre, dokud jsem si neprecetl par nazoru. Muj nazor je a berte to jako muj nazor auto muze vyhrat nejspolehlivejsi nebo nejmin poruchove hodnoceni , ale stejne zalezi na co natrefite - tim myslim ze i odepisovane auta splni to co se od nich ocekava
Neber to zase tak smrtelně vážně, co píše Mitsi. Opel Astra je normální evropský auto. Je pravda, že speciálně 2.0 DTI žere olej. Měl jsem ho 3,5 roku (120.000 Km), takže to vím přesně - stabilně 0.2-0.3 litru na 1000 km. To byla však jediná věc, která mi na něm vadila. Nevím, o čem kromě Astry uvažuješ, ale pokud o Octávii, tak s tou Astra snese srovnání zcela jistě. Pokud ti jde o naftu, tak třeba TDI od VW je určitě lepší než DTI od Oplu, ale je zese spousta věcí, ve kterých je jasně lepší Astra než Octávie. Když jsem chtěl v roce 2001 nový kombík v dieselu za cca 600.000 Kč (diesel kvůli km za rok), vyhrála to v mém výběru Astra a nelitoval jsem. Za 3,5 roku mi 2x odešlo čidlo pravého bočního airgabu (záruka), po roce kompresor klimy (záruka) a pak mi utíkala náplň (po zimě tam byl malý tlak a bylo třeba doplnit). Nikdy jsem však neměl problém s motorem, převodovkou nebo třeba nápravami, vždy jsem nastartoval na poprvé, vždy jsem odjel a taky dojel.

Ale holt pokud jde o spolehlivost, statistiky hovoří jasně: máš větší šanci na provoz bez závad, vybereš-li třeba Toyotu Avensis, Nissan Primeru nebo Mazdu 626.
diky, tak to je pro me dostacujici odpoved a pro druheho kolegu - jestli te ve vsech ohlededech se.. tak at se ti dari
Magnus04: Dobře tedy! Jsem typ velmi náročného řidiče/zákazníka a ještě nikdy nikdo nevyrobil auto, které by mi na 100% vyhovovalo (teď zcela obstrahuji od konkétních značek a typů vozidel). Auta dělím na ta, která si "umím přestavit jako svá vlastní" a která bych si případně koupil pro sebe; na auta, s nimiž "mohu jezdit", tj. kdyby to bylo např. služební nebo dlouhodobě půjčené auto, akceptoval bych ho; a pak na ta, s "nimiž v žádném případě nemohu jezdit", jelikož mne ale opravdu neskutečně a ve všech ohledech se...

A ten vůz, ne který jsi se ptal Ty, patří rozhodně do oné třetí kategorie. Tím současně nevylučuji, že s ním někdo jiný nemůže být plně spokojen či dokonce nadšen.
modus ponens
Nemyslim, ze si na zlom fore. Pisal som o vlastnom nazore, nie o vlastnych skusenostiach. Tie prichadzaju spravidla neskoro. 😉

Len na okraj: ja mam radsej negativne nazory ako pozitivne. Z negativneho sa totiz nieco dozvies, zatial co z pozitivneho nic urciteho vyvodit nemozes.

Ja by som sa u Opla bal, ze mi bude (nadmerne) zrat olej. Na firemnych Astrach sme mali tuto skusenost a ked obcas pocuvam nejakeho "oplistu", tema (nadmerna) spotreba oleja sa vyskytuje akosi castejsie nez u inych znaciek. A alibizmus vyrobcu (v prirucke prakticky uvadza, ze je to normalne) to teda nevyvracia. 😢
duvod proc jsem tady napsal je ten ze shanim co nejvice informaci, urcite bych si nevybral na zaklade tvych doporuceni, slo mi jen o ty informace.Vlastni nazor si udelam uz si s tim autem neco najezdim. Asi jsem na spatne strance
modus ponens
to magnus04: ak chces ziskat vlastny nazor, precitaj si tie prispevky, aj ked ich je 1000. Ak chces prebrat nieci nazor, tak sa niekoho spytaj. Musis ale pocitat s tym, ze jeho naroky mozu byt ine nez tie Tvoje, co moze sposobit Tvoju neskorsiu nespokojnost s danou volbou.
Diky
modus ponens
Ja si myslim, ze velmi zalezi od narokov na auto. A potom, samozrejme, aj od toho, s cim sa porovnava. Doteraz som sa na Opel (Astra) pozeral ako na relativne * kupu, pretoze bola dost predrazena. Lenze teraz je akcia na Astru II (s prichodom novej Astry zdedila do mena Classic), co z nej robi (aspon na SK) asi najlacnejsi model NST z "normalnych" znaciek pri celkom dobrej vybave (nehovorim, ze je to full vybava).

Bavim sa o kupe noveho auta, pretoze u ojazdeneho je to viac loteria a aj na overenej/spolahlivej znacke sa mozes nechat napalit a opacne.
necekam ze mi reknes konkretni auto, ale bud mas spatne zkusenosti s astrou nebo jsi fan... vyznavac jine znacky a nic jineho nepripoustis. Ptam se proto ze v diskusi "Opel astra 1.6 16 v a jine" je kolem 880 prispevku a priznam se nechtelo se mi to cele prochazet.
Já Ti neporadím, co si máš koupit, ale poradím Ti, co si ROZHODNĚ kupovat nemáš. A to už jsem Ti přece podaril, nebo ne?
dobre, tak astru teda ne , chtel bych dat 200000-230000 do toho auta, co mi teda doporucujes
To RRSS: Ano, máš pravdu. Vyčerpal jsem tím svůj slovník a pro Astru I (Classic) už tedy nemám žádné hodší pojmenování. Pravda, alespoň "aspekt kombi" je u toho kombi jakž takž slušný...
Astra II katastrofa? A jak potom nazveš Astru I ??? >😁
KATASTROFA!

PS: Ber to jako názor člověka, která snad má na tomto fóru nějaké renomé (třeba se mýlím...?). Rozepisovat podrobnosti nehodlám, neb na to nemám čas. Buď tedy můj názor vezmeš při svém rozhodování v potaz, nebo si tu Astru klidně kup. Jen Ti přeji (opravdu upřímně), abys s ní byl v případě koupě spokojen.
zdravim,

chystam se koupit astru II kombika (ojete, na nove bohuzel nemam), chtel bych se vas zeptat na zkusenosti s timto vozem, poruchovost,... Na autorecenzi.cz jsem cetl dost rozdilne nazory.

Diky moc