Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

3469 komentářů

Dnes jsem Stilo 1,6 zanechal v servisu s nasledujícím výčtem záručních vad😒br />
- netěsní výfukové potrubí před zadním tlumičem

- výměna palubní desky (zkroutila se, 3 měs. jsem čekal na ND) + odstranění drnčení

- drnčí zadní sedačky nebo něco vzadu

- drnčí PZ reproduktor nebo něco v jeho okolí

- vrzání při otevírání L dveří (vlivem zdeformovaného těsnění)

- občas nefunkční regulace klima (chyba v paměti počítače nalezena, čekalo se na současnou výměnu palubní desky)

- úbytek chladicí kapaliny (1l/měsíc)

- studený motor netáhne, mění se otáčky při volnoběhu, počítač hlásí trvale chybu

- vrzání náprav

- prodřená manžeta řadicí páky

Mám smůlu nebo jsem "hnidopich" ?? 😄
jojo, na akumulatoru jsem tedy rozhodne nic uz nemel a to auto jsem kupoval fungl novy od Dojacka...

Mimochodem, kde se zda zjistit datum vyroby auta? Je to nekde vyrazeny?
No jestli ta 1.4 staci to jeste netusim, ale dlouho jsem porovnaval papirove udaje prave mezi fabii 1.4 55kW a stilem 1.4 a horsi by to snad byt nemelo. Dravec to pochopitelne neni, ale vzhledem k tomu, ze i ta brava kdyz se toci docela jede tak to snad nebude tak hrozny 😄
Jo jo, slevy u Fiatu jsou fajn. Myslím, že co se týká bezpečnosti je na tom Stilo mnohem líp jak Fabka. Stačí ta 1.4 do MW? Já jezdím momentálně taky Fabkou, chtěl bych MW 1.6 nebo 1.8, takže zřejmě podobný přechod. Před Fabkou bylo Tipo a kdysi nevlastní F600 a F850. Hodně spokojenosti s šťastných km...
No já jsem starej fiatista měl jsem od una, přes punto a teď mám ještě bravu. Tohle stilo je 1.4 MW , který je jako náhrada za manželky fabii combi, kterou totálně zbořila, naštěstí bez následků. Sice chtěla opět fabii, ale vzhledem k aktuálním slevám na fiaty nebylo moc co řešit. Máme zatím najeto 29km takže zkušenosti zatim žadný. Co se týče prvních dojmů, tak rozhodně maximální spokojenost.
To derbiman: Nooo pravidlem to asi nebude, muselo by být 2/5 zmetků což asi není...

Četl jsem to někde ve dvou různých článcích nezávisle na sobě, bylo to vztaženo na všechny automobilky, ne speciálně na Fiat. Tak jsem přemýšlel jestli by se nenechalo "nějak obejít"... :-!

Třeba tvé Stilo vyrobili až v pondělí večer a nebo doháněli plán a tak měli pracovní víkend.... >😁

3 dny staré Stilo, jaké? Z čeho jsi "přešel"? Jaké jsou pocity? Pokud budeš mít čas a chuť můžeš sem časem písnou něco o svých zkušenostech s autem... Plusy mínusy atd. My - teprve vybírající si to rádi přečteme.... 😉 😉 (můžou i jiní ne jenom derbimen :-! )
U meho byla prelepena pres dekl akumulatoru, ale je to jen takovej velky papir na kterem je specifikovana vybava , trh pro ktery je vuz urcen spousty dalsich kodu o kterych vubec netusim co znamenaji atd.. osobne si ale myslim, ze ji mel prodejce odstranit pri predprodejnim servisu, takze bych na jeji pritomnost moc nespolehal 😉 .
kde je ta "kompletacni nalepka" umistena, ze bych se kouknul taky...dik :shock:
No mě osobně by den výroby nezajímal. Leda že by na každé součástce (kolik jich tam je ? 10.000? ) bylo vyražený, ze kterýho dne je, pak bych udělal váženej průměr 😄
Tak to se mam na co tesit 8-s Prave jsem skouknul kompletacni nalepku ve svem 3 dny starem stilu a je vyrobeno v pondeli >😒] Doufam, ze to pravidlo neni az tak presne :?:
To xromik: Odkud máš tyto informace? Ví se kdy to bude k dispozici u nás? A co při výrobě - to jako když bude auto určené pro Egypt tak bude mít nastavenou jinou toleranci u snímačů a když bude pro Norsko tak také jinou? Nebo to bude až na prodejcích?

Ještě otázka do diskuze - podle průzkumu a sledování je nejvíce problémů u aut vyrobených v pondělí a v pátek... Neví někdo zasvědcený od Fiatu jestli se třeba nechá ovlivnit výběrem výbavy kdy se bude jeho auto vyrábět? Např. Jestli auta se Sky Window se nevyrábějí třeba jen ve středu a tím tedy je větší pravděpodobnost, že bude auto OK... >😁 >😁

Jinak nejsem zatím majitelem Stila, ale hodně o něm uvažuju tak sháním co nejvíce informací abych "dobře vybral" 😊.
Stila nemusí mít kontrolku oleje, protože jsou vybavena čidlem, který při poklesu tlaku oleje motor vypne.
Pokud máte zájem si sjednat prodlouženou záruku, důkladně si předem pročtěte všeobecné podmínky. Upozorňuji hlavně na zásadní rozdíl mezi vadou a běžným opotřebením. Nechte si podrobně specifikovat soubor skupin a podskupin součástek, kterých se záruka týká. Tato poznámka není proti záruce zn.Fiat, ale jako zkušenost se zárukami, poskytovaných nezávislými pojišťovacími společnostmi.např.Carlife, Allianz,atd.
Praxe již několikrát ukázala, že problém u svítící kontrolky ABS a tím i nefunkčního systému může vyvolávat obyčejná "železná špona" uvnitř ložiska nebo v blízkosti impulsního snímače /čidla/ ABS.
Vámi popisované problémy s chybovou hláškou při startech pouze při nižších teplotách jsou způsobeny poklesem napětí na chipech v řídící/ch/ jednotce/kách/. Tato chyba nemá žádné negativní následky, nicméně není příjemná. Výrobce na základě zpětné vazby jednotlivých trhů provádí úpravy software, který může být na počkání do vozidla aplikován. Jelikož je na trhu velké množství modelů s různými specificikými výbavami, které tyto řídící jednotky řídí a kontrolují, není možné daný software unifikovat jako "jeden pro všechny".
Už jsem to tu psal taky asi před rokem😒br />
Stilo 5D 1.2 Actual, ABS, EBD, ASR, MSR

při nastartování v zimě (zatím max. teplota +7) a zároveň když je takové to sychravé počasí (vlhké...) tak nahlásí chybu ABS, ASR, EBD (zajímavé že ne vždy všech 3, nebo možná jsem si toho jen nevšiml), Engine Fault, Stop Engine. Takže to chvílí pípá, zobrazí se hlášení, ale pak všechno zhasne a po rozjezdu všechno funguje (teda zkoušel jsem ABS a ASR).

@MH : Jestli ti to nefunguje, taky bych apeloval na servis...

Holt máme Italský auto a Italové nemají takové zimy... :x
Děkuji za informaci, u mne tento názor přetrvává již rok, ale v servisu to nechtějí vzít na vědomí. Přece, když se to projevuje jen v zimě a v létě to "fachčí", tak je to buď ve zvýšené citlivosti jednoho nebo všech čidel. Nevím, když je to v záruce a na počítači to žádnou chybu nenapíše, proč se tomu servis tak brání čidla, třeba postupně po jednom vyměnit. Úvaha o nižší kapacitě baterie se mi moc nezdá, alespoň v mém případě, neboť mám auto garážované a mohu klidně ujet 200, 300 km v jednom zátahu, tedy baterie je určitě dobita, motor zahřátý a když je "zima" a vozidlo nastartuji, tak mi to na displeji píše "Avaria ESP, ASR" a tak jak jsem napsal, trvale mi svítí žlutá kontrolka s trojúhelníčkem a nefunguje tlačítko vypnutí ASR, které v je v létě plně funkční.

Uvedený názor si vezmu do servisu po novém roce jako podpůrný argument.

Všem diskutujícím přeji hodně zdaru v novém roce, hodně kilometrů bez nehod a bez různých technických závad.
Úplně stejný problémy s chybovým hlášením ABS jsem měl u Bravy - při teplotách pod nulou kontrolka ABS pořád svítila a ABS nefungovalo. Při zahřátým motoru to občas zmizelo. Na diagnostice to ukázalo závadu na čidlu, po jeho demontáži a očištění kontaktů je všechno OK >😁 .

to fido: Zdá se mi divný, že by to bylo softwarem - leda, že by udělali nějakou úpravu, která by zvětšila rozmezí odporů pro načtení čidel.
Moje skusenosti su tiez som mal problem ,ze v noci ked mrzlo tak rano pri prvom starte sa my objavila hlaska abs ebd failure pokusil som sa znova nastartovat a bez problemov bez hlasok stalo sa my to v zime minul. rok asi tak 3 x 4 viac nie tento rok zatial nie vysvetlenie zo servisu dunato dun. streda pokles nap. v baterii vyvolalo tuto hlasku. Vzhladom k tomu ,ze hlaska uz neobjavila nechal som to tak inac tiez sa zaujmam o rozsirenie zaruky nevie niekto o tom blizsie info pripadne uz to niekto urobil?
No možná se zeptám blbě, ale nemůže ona chyba ABS,EBD hned po startu skutečně souviset pouze s nižším napětím baterie v zimě ? Zkoušel jste někdo nastartovat v silném mrazu třeba s pomocí nabíječky jestli problém přetrvá ? Dík za info.
Informaci o novem softu mam od autoservisu Dojacek v Praze, takze bych jim veril, i kdyz na druhou stranu muzou nakvakat zakaznikum prakticky cokoliv. Pokud ve vasem pripade zluta kontrolka nezhasne po par vterinach i pri chybovem hlaseni, pravdepodobne asi opravdu pujde o poruchu, protoze jak at me, tak 80 % ostatnich uzivatelu to sice chybu zahlasi, ale kontrolka zmizi. To same u Dojacka radili - pri zahlaseni poruchy ABS a EBD vypnout motor a startovat znova. Takto se pak uz hlaseni neobjevi. Ale moje zkusenost pravi - cim vetsi mraz, tim nechat chvili motor bezet, treba minutu, dve a pak vypnout a znovu start. Dost me ale stve, ze si tak tlucu baterii, protoze vlastne v souctu mam 2x vic startuu a pokud jezdim po meste na kratkych usecich, baterie ma sotva kdy cas se dobit, alespon myslim. Problem s vasi navigaci neporadim, nemam navigaci😊 Mam tu nejocesanejsi verzi.

PS: rekord pri hlaseni poruchy ABS a EBD mam +8 stupnu celsia😊 Ted jak je kolem nuly, to kupodivu nehlasi, ale jakmile to sleze dolu, je to doma😐
Auto mám od novoty (83 500 km ) teraz už štvrtú zimmnú sezónu. V predchádzajúcich rokoch túto hlášku vypísalo ojedinele , len keď bolo hlboko pod nulu , ale tento rok to vypisuje každý deň po naštartovaní aj keď je nad nulou 5 °C. Ale nesvieti mi žiadna kontrolka ,hneď po štarte hláška zmizne. >😁
Kdyz jsou mrazy cca pod minus 5, na par sekund se pri stratu objevi hlaseni ABS prip. EBD failure.
Na Vaší připomínce mne nejvíce zaujalo chybné hlášení ABS EDB. Já jsem o tom psal skoro před rokem a nikdo na to nereagoval. Zajímalo by mne, jak se to projevuje dále. Píšete jen po startu. U mne se to objevuje jen v zimě, teplota pod +4°C, kdy mi to hlásí poruchu "ESP, ASR" a to po celou dobu provozu, svítí žlutá kontrolka signalizující poruchu a v tomto období nejde ani vypínačem ASR vypnout. Jedná se defakto o období od prvních mrazů v listopadu, až po oteplení v dubnu, kdy celou dobu je toto zařízení zřejmě mimo provoz >😒] . V létě je vše OK >😁 . V servisu to již několikrát měřili a stále nic. Zajímalo by mne, od koho máte informaci o novém SW, který by to měl odstranit. Teď po novém roce ro zkusím dát opět do servisu (již jiného) a pokud to opět neodstraní, tak uvažuji o odstoupení od kupní smlouvy z důvodu neopravitelné závady (podle mne je vadné nějaké čidlo, reagující na teplotu a umístění někde ve snímači výše uvedených brzdných systémů, ale servis hraje mrtvého brouka. Již přeprogramovali řídící jednotku a stejně to nepomohlo). Mám ještě jednu "grafickou" závadu a to, že na navigaci mi svítí jen chvíli po startu stupnice signálu mobilního operátora a po chvíli zhasne - nic méně telefon funguje, ale i to u mne zasívá semínko nedůvěry k zařízení jako takovému. Zajímalo by mne, zda se někdo také s takovým problémem setkal. Děkuji za informace.
Mno, musim říct, že za tu rozšířenou záruku budu docela rád, taky mi to přišlo poštou, protože před pár týdny jsem měl garančku po 1 roce a krom vysvětlení, že neustálé chybové hlášení ABS a EBD při startu se nedá opravit a musí se čekat na dodání nového firmware od Fiatu v polovině roku 2005, se začalo oběvovat i hlášení Engine fault, taky při startu, a praskání v reprácích. Psycho. Za záruku budu fakt rád.
JTF
Co říkáte na možnost přikoupit si záruku až 3 roky navíc?Včera jsem to četl a přijde mi to docela zajímavý, dá se to přikoupit kdykoliv během základní dvouleté záruky a protože to je produkt Fiatu, tak to platí opět v celé evropě.
Mam 1,5 roka cca 30tis. a zatial velmi spokojny pravdu povediac (3x som si zaklopal) >😁 som nemal nic co by sa nedalo odstranit asi moja najvaznejsia porucha bola nefungujuci zadny ostrekovac zacvaknuta hadicka inac vsetko OK

Prajem stastne a vesele aj tym nasim tatosom 😁
Mam 2 roky 1.6 5D, najeto 31tkm, jak mi ze zacatku vrzal ten pruduch na okne, tak dnes uz to nedela, respektive obcas neco povrze, ale ve mezich normalu. A to i ted v mrazech. Jsem velmi spokojenej.

Mimochodem, hezky vanoce vsem !!!
Tak jak to jezdi? Ja mam na 3D skoro 40.000 a zacina mi to vevnitr cele povrzavat, a neni to jen od toho mrazu. Taky se zacina ozyvat podvozek.
JTF
Tak jsem si dnes zařídil téměř nový multiwagon s tímto motorem. Fakt bomba - zátah jako blázen už z nízkých otáček a co mě překvapilo byla minimální hlučnost. Zkoušel jsem krátkodobě i maximálku - tachometrově přes 220km/h. Škoda že mi zrovna nezbývaj nějaký drobný....
Tak to propojeni Blaupunkt menic - radio Visteon testni a dej vedet.
Nasel jsem reseni mp3😒br />
[odkaz]

Compact Drive MP3 od Blaupunktu ma stejne tachnicke parametry pripojeni jako cd menic09 -tedy ovladani na radiu pujde (potrvrdil mi to i technik od Blaupunktu) jenom, nevim zdali budou na radiu videt nazvy skladeb. Zkousel nekdo uz toto reseni?
Dojáček mi odečetl 1.000,- Kč za vyndání rádia s MC. Nechal jsem si tam dát panel bez rádia s ISO dírou a namontovat rádio s MP3. Přišlo mi to nejjednodušší a nejpohodlnější. Další výhoda je, že si tam můžeš nát co chceš. Nevýhody - originál rádio mi tam přijde hezčí, je propojené s displejem u budíků a asi se nekrade.
Radio do Stila vyrabi Visteon...
Autosklo Perfect v Praze ho ma cca za 5.000
www.conrad.cz prodává redukci - 3,5mm Jack na jedné straně, na druhé pak je konektor do autorádia Blaupunkt (jestli se nepletu, Blaupunkt vyrábí rádia i do Stila). Cena je kolem 200 Kč. Katalog teď v ruce nemám, takže se ti nepodívám na objednací číslo.

BTW, bráchovi teď originál rádio ze skladového Stila vyndali a odpočítali jeho cenu.
Ahoj, ptal jsem se na to, když jsem uvažoval o pojistce čelního skla a u Dojáčka mi řekli že cca 12 000,- i s prací. Teď, když se s Kooperativou dohaduji o ceně za totálně zrušené Stilo MW, tak mi to spočítali na 7 500,-. Dost jsem byl překvapený, protože já jsem si platil pojistku na 15 000,-. Tedy bacha, jak zní pojistná smlouva. Něco jiného je si plati pojistku a něco jiného, kolik doopravdy dostanu.
Dobrý den, nevíte někdo kolik zhruba stojí výměna čelního skla na Stilo ???
matuS
odporucam kupit si iPod so zariadenim iTrip - ti je maly FM vysielac, nastavis si to na nejaku volnu frekvenciu, to si naladis v aute a pocuvas. funguje to spolahlivo.

iPod sa da kupit aj so 60gb diskom, to ked naplnis tak mas co pocuvat cely zivot 😊
Tak toto som nasiel na stilo.org, davam to sem, kedze uz tu bol dotaz na pripojenie externych zdrojov signalu.

Citat😒br />
nebo si pripoj jakykoliv externi mp3-prehravac, nebo treba PDA pres TEL-LINE IN zdirku. je to myslim nejlepsi moznost, resi ji hodne clenu u nas v nemeckem forum.
Ahoj,

uz na mne pomalu v autosalonu ceka moje Stilo.

Jedina vec ktera mne trosicku mrzi je to ze jsem si musel vzit autoradio s cd :shock: (kupuji auto v akci) a pritom posloucham mp3ky.

Jake cd menice se daji k origo autoradiu pripojit? Jdou i menice s mp3? nebo ta mp3 se da do radia nejak dodelat? Diky -jsem vdecen za kazdou kapku nadeje ze to pude....
Nechci platit víc než Češi - jo směnný kurz nezměníš ...
Nu pozor, pozor, ten spodek mi nestrikali celej. Jenom sem v Chorvacku vzal pri parkovani v miste pod ridicem vo obrubnik a sedrel az na kov izolaci, co tam vede. Technik povidal, ze to zastrikal gumoasfaltem a este nejakym pajslem, ale celkove slo o praci v rozsahu cca 10x25 cm😊 Samozrejme za nejakou castku, myslim ze nejakych 300 si za to vzali.
Ahojte,mohu na garančku (auto v záruce) jet do Polska? Mám to do Zhořelce absolutně nejbliž.
Nejde len o cenu garancky, aj ked neviem preco by som mal platit viac ako cesi. Ide mi hlavne o to, ze s Trencinom nie som 100% spokojny. Napriklad na opakovany dotaz na opravu nateru podvozku, mi bolo povedane ze to sa nerobi (fido-vi to v Prahe urobili). Alebo na dotaz, ci mi v ramci prehliadky nedoplnia napln v klime, mi povedal ze to sa nerobi, ze po 3 rokoch sa to vymeni komplet, pritom zo stilo.org viem, ze nemcurom to doplnaju. Potom mi cosi povrzava (jemne rezonuje) teraz vo volante, ked je este auto studene, ked sa auto rozkuri je klud, ked som to zmienil v servise, nejavili zaujem .. zase je fakt, ze sa sami od seba pytali na geometriu, alebo zodieranie pneumatik, ale s tymto ja problem nemam.

A potom v U.Brode mam este aj iny dovod na zastavku. 😉
Teda lidi, jedno nechapu, zaplatite za auto 450 litru (moje cena za me Stilo) a resite, jestli vas garance stoji 3 ,5 a nebo 5 litru. Neni to jedno? A jeste k tomu jezdit kdo vi kam, abych to mel levnejsi. Muj cas je pro me drazsi.
Přesně tak, z Trenčína je to rychlá cesta, od Uh. Brodu až do St. Města po obchvatu, přijímacího technika tam mají slováka, tak to budeš mít v mateřštině >😁 tel: 572 541 941
Dik za tip, asi myslis to Stare mesto za Uherskym hradistem, mam to nejakych 70 km, uvidim, mozno nabuduce.
Jezdi na moravu, nejblíž máš Vencar ve Starém Městě, garančka na Stilo tě vyjde na cca 3.500,-
Bol som s tym vcera v Trencine, na fakture bolo za material tusim nejakych 2700 a za polozku "prehliadka velka" 3000 SKK, k tomu este DPH a mas to ..
Takovou sumu za "pouhou" vymenu zakladnich veci, co se na aute meni pri garanckach? Podezrely. Kde sis to nechaval delat? Ja jim rek, ze auto setrim, preci jen 10K za rok neni zadna laace, a sme se dohodli napriklad, ze pylovej filtr jenom profoukne (verim tomu, ze se ho ani nedotk😊), ale za tejden se chystam se na ty filtry podivat vlastnorucne. Jeste prijit na to, jestli se k tomu amater jako ja vubec nejak kloudne dostane, aby se podival.
Tak ja to mam tiez za sebou, 6852 korun, menili olej, filtre a sviecky, bola to vacsia vymena (po 40000 km), ale ziadne zasterky, opravy nic .. dost drahe.
Mimochodem - byl sem na garancce prave vcera u poDojacka a sem o 4100 lehci, uh. Ale mohl sem pocitat i viac, jak sem tu cetl ty predchozi debaty. Rekli si to za olej, filtry, promazani vrzajicich okynek, utazeni povrzkavajicich dveri, promazani obou os, vycisteni zadnich brzd (hluboce povrzavaly pro jemnym popojizdeni na brzde na semafooru napr.), zalatani jebnuty izolace na spodu auta vo obrubnik a namontovani novejch zasterek. Huh. No, uvidime, do kolika tejdnu se to vsecko znova rozvrzaa😊
Musim rict, ze to neni vec jenom motoru 1,6 a dalsich. Litam si na 1,2 motoru a reknu vam, ze kdyz to v chladu nastartuju, tak si pripadam, jako ze jezdim na dieselu, jako nejakej Ford Transit😊 Samozrejme po chvili se zvuk srovna, ale ta prvotni zatuhlost dela fakt zajimavej sound😊
1.6 Dynamic: ďakujem za odpoveď, prahy mám len si myslím, že aj tie sa poškodia, je to síce plast, ale nalakovaný.
Jo je fakt, ze mi to studeny chvili taky netahne, ale nejak jsem to neresil a setrim ho a necham ohrat. Mel jsem Feldu a Fabii 1.4 u obou aut mi to delalo taky. Jestli neco zjistis, tak dej vedet.
Ikdyz necham bezet motor naprazdno treba i nekolik minut, stejne to auto minimalne 1 km naprosto netahne. Dnes bylo rano minus 2 a malem jsem ani nevyjel na hlavni silnici, protoze to bylo do kopce. Je to dost neprijemny...
Max: predne zasterky nepomahaju, ja ich na aute mam .. nepomohli. Ale ak mas nastavce prahov, malo by to byt v pohode, nie ? Inac tie folie su dost drahe, ja uz mam prelepene cele prahy plus spodky dveri plus zadny blatnik na tom kritickom mieste a vyslo to okolo 4000 Skk.

Fiat predava original folie na zadny prah, blatnik, ale su uzke mal som ich, ale uz su prec a prelepil som to poriadne ..
TO 1.6 dynamic😜odobný problém som mal na Punte II, po prvej zime som mal doslova "rozstrielaný" lak na zadnom blatníku pred kolesom, pritom na iných Puntách som si to nevšimol. Teraz mám Stilo 3D, podprahové lišty a nechcel by som aby došlo k niečomu podobnému /predajca vo Fiate ma tentokrát upozornil na uvedený problém/. Pomôžu napr. zásterky v predu ? /vyzerá to však hrozne/. Predávajú sa aj originálne ochranné fólie? Koľko stojí cca nalepenie uvedených fólii. ďakujem
Totéž dělala Brava.Nechal jsem vyčistit klapku a O.K.
Tohle přesně mi dělala Brava, když jsem brával benzín u Robin Oilu v Budčevsi. Zkusil jsem vzít něco jiného a od té doby jsem měl pokoj (roky).

.

Jen se to projevovalo nezávisle na vnější teplotě
Tohle mam taky, ale je to fakt jen kdyz nastartuju a hned jedu, kdyz treba necham motor 20 vterin bezet, pak uz je to OK. Ptal jsem se v servisu a rikal, ze je to normalni, mlel cosi o tom, ze chvili trva nez se elektronika prizpusobi teplote nasavaneho vzduchu. Doporucoval chvilku nechat motor bezet a pak vyrazit.
Ta folia je hruba a elasticka, nema to nic spolocne s izolepou alebo beznou reklamnou foliou. Mal som tam tesne po prelakovani prahov asi 10 dni aj beznu reklamnu foliu (sedu 😃 a ked som ju daval dole uz bola na viacerych miestach prederavena. Tam na mojej stranke je aj par linkov, na stranky 3M a jednej bratislavskej firmy co tie folie aj lepi.
matuS
vela aut ma ten problem.

na c5 alebo sestrinom yarise tam uz ta priehladna folia na ochranu je od vyroby....
Mam nejake problemy se startovanim a rozjezdy u studeneho motoru, kdy jsou teploty kolem nuly. Jako by to vubec nemazalo, ikdyz je v tom plna syntetika. Na prvnich desitkach metru se motor dusi, naprosto netahne. U zadneho jineho moderniha auta, co jsem mel, jsem nic takoveho nepozoroval.
Ty fólie na prahy se dají někde koupit a nebo si je člověk musí za pomocí nůžek a průhledné izolepy ukutit sám? Do bratislavy jezdím každých 14dni... :?:
aha, vzdyt to ladis uz psal, tak nic
muzu poslouzit jen odkazem, ja osobne s tim zkusenosti nemam, jen teoreticke informace, ale zrovna nedavnos se 1 majitel ozval a nabizi i info pres maila.

[odkaz]
Trpia tymto uplne VSETKY Stila, ale nielen Stila, je to problem aj Megane, Scenic, Avensis, MB E Klasse .. Citroen Berlingo, proste staci aby ten prah mal plochu na ktorej tie kamienky mozu pristavat. Renault seriovo uz v predajni ma vsetky Megany a Sceniky s prelepenymi prahmi.

Pozri sem ako to treba urobit, tie folie od Fiatu co sa daju kupit ako prislusenstvo su nedostatocne, su prilis uzke, mal som ich minulu zimu a na jar boli prahy obite po krajoch tych folii.

[odkaz]

Ja mam sice 205 gumy, ale co si vsimam Stila na parkoviskach tak aj tie so 195 to maju obite, otazka je ako bude vypadat Stilo tvojeho sefa na jar ..
Vím že poničený lak na zadních prazích je problém který bych měl u stila očekávat. Má to spojitost se šířkou pneumatik? Můj šéf má kombíka, pneumatiky široké 195 a prahy má ok. Máte poťukané prahy u pneumatik 195 a nebo jen 205ky? Jo a komby, hatbacky a nebo kupé? (kupuji si právě 1,4 kupé tak abych věděl co mě řeká) :shock:
To 1.6Dynamic: Nějaké info včetně příspěvků od "mfilip" je také zde 😒br />
[odkaz]

tak to Pharaovi nějak přepošli, a že ho pozdravuju a také jeho krásné stříbrné Stilo... 😄
To MH: Jo tak to vypadá stejně jako ta 1.6, onehdá zde někdo psal, že poměrně malý rozdíl ve zrychlení z 0 na 100 mezi 1.6 a 1.8 je dán tím, že 1.8 má lehčí převody a k dosažení 100km/h tam je už potřeba zařadit 3-ku. Máš 3D,5D,MW? Jak jsi na tom se spotřebou?

To kejml: Jo diesely točí mnohem míň, také jsem kdysi měl... Škoda že je u fiatu tak velký cenový rozdíl mezi benzínem a naftou. U benzinek je už mezi tím rozdíl minimální nebo vůbec a ten kdo nenajezdí ročně pár desítek tisíc km, tak se mu to nevyplatí. Ale třeba ten MultiJet 1.9 16V to musí být fakt parádní svezení. Další nesporná výhoda nafty je, že když se s tím člověk někde vyválí, tak neuhoří... 😄

To mfilip: Tuším, že máš O1, že? Tam hodně zapracuje turbo (krouťák) a tak lze otáčky takhle ponížit... Myslím, že 1.8T je dobrý motor, když člověk jezdí na pohodu, tak rozumná spotřeba a když se zase chce trochu svést a nebo potřebuje výkon tak stačí sešlápnou plyn (ale pak to tam zase teče 8-s ). Škoda že jí nedávají do O2, 2.0 FSI není plnohodnotná náhrada ten "tah" tam bude chybět a jsem hodně zvědavej na zkušenosti majitelů s tímhle motorem.
Sorry za offtopic, nemecky priatel Pharao nedavno polozil na stilo.org v cesko-slovenskej casti otazku ohladom LPG a turbo motorov, viem ze si uz nejake informacie mal, mozno by si mu mohol odpovedat. Dik.
1.8T ma pri 130 km/h - 3250 ot/min a pri 160 km/h - 4 000 ot./min
JTD 115 točí 3.000 při cca 160 na 5.
Já mám 1,8 a při rychlosti 130 km/h mi to točí stejně, kolem 3800 ot.
Adyn
Hoši moc se omlouvám, když jsem psal ten rádoby vtipný příspěvek s možnými variantami a-d, nebo e, už ani nevím, tak jsem se samozřejmě dopustil úplného nesmyslu se změnou otáček vs. změnou rychlosti působením změny rozměru kol. Je to samozřejmě blbost a hned další přispěvatel to odhalil. Kupodivu se však na toto téma rozproudila diskuze, která nemůže vést k žádnému rozumnému konci, než tomu že jsem *. Což tímto přiznávám a prosím o ukončení neplodné diskuze.

Nakonec jen poznamenávám, že pokud si někdo chcete vypočítat skutečnou rychlost podle otáček nemůžete počítat s prostým geometrickým obvodem kola, nýbrž s tzv. "odvaleným obvodem" který je nižší (u mého rozměru 187 vs. 181 centimetrů).
ladis: Ano, při sjetých gumách musíš "pro stejnou rychlost" více točit motor. Jenže tohle platí pouze ve vztahu k reálné rychlosti, nikoli vůči tomu, co ti ukazuje rychloměr. Tam je to totiž vztaženo k údaji otáčkoměru vždy stejné!

PS: Abstrahuji od případů "chiptuningu rychloměru nebo otáčkoměru" či "záběhu" některého z těchto dvou měřáků...
U většiny aut je kontrolka na olej kontrolkou tlaku oleje a pokud tedy olejové čerpadlo má odkud olej nasát a vytvoří potřebný tlak tak je to OK. Problém by mohl být s chlazením – olej jak tam všude protéká tam mimo mazání též odebírá teplo a když ho tam je málo tak se tam musí prohnat častěji a tolik se dole ve vaně nezchladí... 😄

Když se rozsvítí kontrolka na olej tak to už může zavánět průšvihem... 😢
No nevím jak je tomu u Stila, ale u aut běžně bývá snímání rychlosti podle „výstupních“ (jak se točí kola) otáček z převodovky/rozvodovky. Tudíž pokud se mi sjedou gumy, tak sice na stejné otáčky motoru pojedu v reálu o něco pomaleji (je menší obvod kola) ale ukazatel rychlosti bude ukazovat více než ten reál (tedy tu původní hodnotu před sjetím pneu), protože si to bere z těch „výstupních“ otáček rozvodovky a ty musí být při stejných otáčkách motoru, zařazeném stejném rychlostním stupni a neprokluzující spojce přeci stejné, ne? Pokud by se ovšem rychlost snímala nějak jinak a tedy přesněji tak tam to samozřejmě rozdíl dát může, ale bylo by to asi naopak – sjedu gumy – mám meší obvod kola a tudíž pro stejnou rychlost musím více točit motor.... 😉

Pánové opravte mě pokud nesouhlasíte :-! :-! .

Ještě mě napadá, jestli má Stilo tak chytrou elektriku jak se píše tak jestli se tam v ŘJ nenastavuje i průměr ráfku a pokud nové jezdilo na 15“ a pak byly dokoupeny elektrony 17“ tak to třeba v servisu nastavili...tedy větší kolo, větší obvod a tudíž menší otáčky pro stejnou rychlost.... Ale ty gumy mají zas jiný profil a ten rozdíl v obvodu není zas takový, no nevím... :?:
ono opotrebenim pneumatik o 6mm moze dosjt ku skresleniu cca 2-3%. Zalezi od rozmeru kola. Na 165/70/13 to bude slusny rozdiel, ale pri 195/65/15 to 3% nepresiahne a to by sedelo 4000-3%=3880 ot. Takze realne to je. Spotreba tiez 8.5-3%-zabehnutie a sme na 7.8l. Sedi to 😊
matuS
som tu uz pred casom pisal ze kolega kupil stilo 1.8

no, prejazdil niekolko tisic km, isiel na vymenu oleja a ej- z auta vytieklo iba 1.5 litra oleja....

takze evidentne jazdil cely cas bez oleja.

motor, zda sa, ze je v poriadku, jazdi stale tak isto, s tou istou (dobrou) spotrebou....nechapem. ale co nechapem viac je preco nesvietila kontrolka oleja....
No táákkk klucíí... >😁 >😁 Osobně bych to tipoval za d) nebo za e), tedy nové nastavení nebo SW pro otáčkoměr/rychloměr a nebo ten špatný odečet. Jiné pneu (nebo ojetí) by nemělo mít vliv na poměr mezi tím co ukazuje otáčkoměr a rychloměr (rychlost bude snímána podle otáček kola), jiná věc by byla, kdyby se rychlost měřila „externě“ třeba jiným autem....

Je tu mimo jiné nějaký majitel 1.8 ? Kolik to točí při 130km/h jemu? Údajně by ta 1.8 měla točit víc jak 1.6 ...

To ROOOM: Kup si raději nové pneu, u pneu z druhé ruky nevíš co má za sebou a guma je to co tě drží na silnici. Může mít prasklý kord aj. a hned to nepoznáš a způsobí ti to třeba jiné problémy na autu a další výdaje a ta otázka bezpečnosti je asi nejdůležitější.... Podívej se po internetových obchodech na pneu, mají tam vcelku dobré ceny.
Adyn
Že se snižuje po záběhu spotřeba je zcela normální a v pořádku. Zcela podivné však je, že uvádíš, že ti při stejné rychlosti jinak točí motor - konkrétně: u nového při 140 km/h jsi uváděl 4.000 rpm a u zajetého při stejných 140 km/h je to 3.800 rpm :?: :?: :?:

Vzhledem k tomu, že je při jízdě motor přes spojku, prevodovku, rozvodovku pevně spojen s koly není možné aby se měnily převodové poměry. Jediná možná vysvětlení jsou ta co jsem popsal dříve :roll:
nic sa nestalo auto funguje na 100% testy su ok neviem co je na tom zle mam este aj ine auto a tam je to to iste neviem co je na tom nenormalne podla mna na kazdom aute ked sa motor zabehne sa znizi spotreba ja v tom nevidim problem.
Omlouvam se za OT ....

Koupim 15" plechace, pripadne i se zimnimi pneu, na Fiat Stilo.

Diky

sheidy@powernet.cz
...SE TEDA BAVÍM!
Adyn
Tobě není divné že se ti změnily po zajetí převodové poměry? To by znamenalo, že se stalo něco následujícího😒br />
a) změnil se ti počet zubů v převodovce (min. na pátý stupeň)

b) ve vyšších rychlostech ti přestala prokluzovat spojka, resp. hnací kola

c) výrazně se ti změnil rozměr pneumatik

d) změnila se přestnost rychloměru, či otáčkoměru

e) špatně ses podíval.

Co si myslíš ty, že se stalo?
Ziaden chiptunning ja bezne jazdim okolo 140 km (cca 4000 ot) na zaciatku bola spotreba 8,5 l /100km teraz ma pri 140km (cc 3750 3800 ot) a spotreba je 7,8l ked som isiel na dlhu trasu spravil som na plnu nadrz asi 780 km pri rychlosti 110 - 130 km pri 2 ludoch a plny kufor (ktory je dost velky javascript:emoticon('😁')

Very Happy )
Adyn
Možná ten rychloměr prodělal chiptuning 😉
No já tomu možná nerozumím, ale jak je možné, že po nějaké době klesnou otáčky při stejné rychlosti vozu a při zařazeném stejném rychlostním stupni? 8-s Ojetí pneu se takto hodně určitě neprojeví a stejně je asi rychlost snímána z otáček v převodovce... Leda že by byl zpočátku špatně nastavený otáčkoměr a při nějaké servisní prohlídce jej "zkalibrovali"...

Jaká byla spotřeba u nového auta a nakolik klesla po zajetí? Jak je to s akcelerací když jsou v autě 4lidi a bagáž? Jinak Stilo MW je mi také hodně sympatické. Přeju hodně spokojených km.
ja toto auticko vyuzivam uz cca 1rok aj 5 mes. zatial velmi spokojny bez poruch asi jeden z mala teda bola jedna vymena tesnenia na zadnych dverach ale nic ine (porucha bola iba v tom ze som musel trochu viac tresnut z kuf. dverami aby sa zatvorili) a co sa tyka otacok pri novom motore pri 130 cc 3800 teraz po najazdenych cc 26tis pri 130km cc 3400 - 3500 aj spotreba uz klesla tomu som asi najviac potesil inac vrele odporucam dobre auto z dobrou vybavou a perfekt cenou.
Heeelp ...

Mám problém s klima. Naplněno, drží půl dne, ráno bez plynu. Kontrolní barva ukázala únik - spraveno, situace se opakuje už potřetí - sakra kde to utíká a proč se to neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky.o neobjevuje hned ??? Klima je dvouzónová, Stilo 1.6. Díky.
Zvažuji koupi stilo mw 1.6 a pátrám po info.Zajímá mne,kolik točí tento motor při 130km/h ? Díky.
To 1.6 Dynamic: Díky za odkaz, ale němčina pro mě není to pravé ořechové... 😒 . Na stilo.org také dost často zavítám a „sosám“ informace. Mně to střešní okýnko také přijde hodně geniální, mám tím pádem vlastně i takové kabrio (když potřebuju, v létě to musí být supr svezení) a vlastně platím jen jedno auto (povinné ručení, havarijka, údržba ...). Uvidím příští rok podle financí... Líbí se mi i 3D, ale budu zřejmě „potřebovat“ větší prostor 😞. Myslím, že teď ta 3D 95k 1.4 ACTIVE s 6-ti kvaltem je s tou slevou 80tis. fakt supr nabídka. Velmi dobrá výbava, nové technologie, bezpečnost a nízké provozní náklady. Škoda těch 18ccm ohledně povinného ručení... 😞, ale to už je jen detail. Ale do toho MW to chce nejméně tu 1.6 je už o dost těžší, podle příspěvků tady s tím tento motor už docela hýbe.

U té prodloužené záruky je dobré, že si to může člověk i přikupovat postupně podle potřeb a jen za rozdíl ceny. Nevím jestli je v tom zahrnuta kompletní garance, nebo to má nějaké omezení? Mám teď fabku a ten rok po skončení záruky postupně odešla spojka (válec – je z umělé hmoty!, doufám, že to v rámci úspor nezačnou dávat i na brzdu), pak čidlo na teplotu, ramínka ve stabilizátoru.... Tak možná pro to se mi ta prodloužená záruka tak líbí 😊. Nevím kolik by mě to stálo, kdybych byl zrovna někde v cizině u moře. Ale zas na druhou stranu abych jen nehaněl tak po odchytání tohoto byl pak zase vcelku klid.

Ono je fakt, že koupit nový model dříve jak po roce od zahájení prodeje je hodně velké riziko. (mám kámoše co dělal SW pro nějaké stroje ve škodovce a tak mi povídal zkazky o montážní lince..., ale asi to bude všude stejný).
To auto sem nedávno viděl, stojí zbořené už asi půl roku na dvoře servisu a neteče do toho ani teď co je střecha do rohlíku.Žádnou připomínku k funkčnosti sem neslyšel. Slevy jsou teď super, myslím že 80k, na prodlouženou záruku sem se taky díval, na Stilo pět let a 150.000 km to stojí 42.250,- což taky není málo, ale podle mých info jsou momentální Stila už dost vychytaný a žádné průsery nehrozí. To s našim autem z první śérie jsme si užili, ale žádná hrůza, beru to jako daň za to, že sem měl skladovku za dobrou cenu a první Stilo na okrese 😁
[odkaz]

tu su nejake odpovede k teme Sky window, ale po nemecky. Pisu tam ze kvalita je dobra (vyrobca je webasto) a ked to funguje ako ma nie su s tym ziadne problemy (hlucnost, tesnost..) Ale je to ako kazde Sky window nachylne na problemy, zmienovali MB A Classe, tam to vraj robilo dost casto problemy

Jedno strieborne 5 dv. Stilo tu v Trencine to ma a vyzera to genialne, ked som ho v lete videl ako si jazdi po meste s otvorenou strechou, musel som mu zavidiet ..
Díky za příspěvek, je fakt že je to docela dost money navíc, to už je na zvážení lepší motor nebo další výbava...vím. Zatím zjišťuju co nejvíc info. Nové auto mě čeká až tak příští rok, Stilo MW je horký kandidát, asi před 4 lety jsem měl Tipo a přes jeho stáří byla vcelku spokojenost.

Fungovalo mu to střešní okénko spolehlivě? Neteklo třeba dovnitř (jak tady člověk třeba čte o bazénu v kufru)? Fiat dává teď vcelku příjemné slevy, tak snad příští rok také nějaké slevy budou.. Taky se mi líbí možnost něco si připlatit a mít delší záruku až 5 let (Komfort Plus), teda jestli jsem to dobře pochopil...?
Skywindow měl jeden známý na třídvéřku ( měl, protože ho pěkně trefil a je bez auta... ) a dá se s tím jezdit s otevřeným tak do cca 100 km/h, pak už to dělá randál, ovládání je super, el. roletka, otevírání po lamelách... Ale vzhledem k tomu, že to stojí 35.000,- což je docela dost, tak bych to hodně zvažoval. Já osobně sem tohle léto trošku uletěl a za 40k sem si koupil starého escorta cabrio, kterého sem zase teď na podzim za skoro ty samé prachy prodal a léto sem si pěkně užil 😁
Nemáte někdo na svém Stilu sky window? Jaké jsou zkušenosti - ovládání, spolehlivost, jak v zimě, co trvalé parkování bez garáže, co jízda s otevřenou střechou atp. Je to docela velká díra ve střeše, ale v létě to může být fajn....

Docela dobrý odkaz na prohlídku MW je :

[odkaz]

Lze si prolézt MW v 3D zobrazení, otáčení, hejbání, přidávání výbavy včetně otvírání a zavírání dveří, oken i sky window. Fakt docela dobrý...
Podle mých zkušeností je spíš lepší než horší, jeho kvalita však není standardní - tu je to OK (např. lakování mojí Bravy), tu je to průser (lakování tátova Punta). To ostatně teď slouží v servisu jedné paní, takže U seřadiště je vidět, jak také může lakování dopadnout - červené Punto I 3dv., pravý zadní blatník).

Fakt je ten, že kdykoliv udělali chybu, vždy ji přiznali. Ve srovnání s ostatními pražskými servisy (+ Jičín, jinde jsem nebyl) vypadají dobře.
Na obrázku se mi design nový Vectry Caravan moc nelibil, ale v reálu je to docela zajímavý, robusní auto.

Jsem zvědav, zda Opel dokáže dotáhnout do úspěšného konce úpravu 1.9JTD 16V na 1.9CDTi/155kW (dvě turba - malé a velké - v sérii). Pokud se jim to povede a ten motor bude mít slušnou životnost, tak to bude slušnej počin.
Tak jsem zajel do servisu a zaplatil 215 korun za vymenu zarovky. Uf. Co me ale desi je predstava, ze mi svetla zdechnou nekde na cestach, protoze pak jsem v pr..... Na silnici to vymenit je asi nemozne. To soudruzi v Italii udelali nekde chybu.
Obávám se, že se najde spousta lidí, kteří mají rádi koncernovou kvalitu, dílenské zpracování, TDI PD a podobné hovadiny. Navíc je nová Vectra designově zajímavá (mírně řečeno) a to jí kupců taky moc nepřidá.
Vezl me vcera kamos ve sve nove sluzebni Vectre Caravan 1.9CDTi/110kW. Auto jako krava (rozvor 2,83 m, delka 4,82 m, poh. hmotnost 1700 kg), ale ten motor s tim cvicil skoro jako moje starsi 2.4JTD s Mareou WE (ta ale vazi jen 1430 kg).

A taky ma (ta 1.9) velice tichy a kultivovany chod (to moje 2.4 JTD je nastesti slyset vic - a je co poslouchat 😄. Takze bych rekl, ze Vectra s timhle motorem bude davat Passatum TDI dost na *.

Predtim mel predchozi generaci Vectry C. s 2.2DTI - to ovsem byl uz podle zvuku neskodny trakturek.
Ahoj, pravou přední jsem si za 10 minut vyměnil sám. Už umím i levou - k tomu potřebuji najít vhodný zvedák celého auta - ze spodu auta je místo na celou jednu ruku nebo užší dvě. Když si to na pravé nacvičíš, tak levá jde sama. Hlavně to nedávej do servisu, kde neví, že nejlepší se levá strana dělá na zvednutém autě. Jsou schopni sundat nárazník, vymontovat celý světlomet a ty to bude vše platit. Možná bych zkusil koupit nějaké lepší žárovky nebo originál, protože když se ti podaří zhasnout motor s rozsvícenými světly a pak ihned nastartovat, tak dost trpí a praskají - H7.
Prave vcera bolo na stilo.org v nemeckej casti forumu zivo v debate o vymene ziaroviek. Pharao to robil pry krat, postupoval podla navodu, ktory tam je aj s fotkami (vsetko na stilo.org) mu to trvalo 2 hodiny ..
Chlapi, nesviti mi prava predni potkavacka, praskla zarovka, delal jste nekdo vymenu? Je to slozity? Ma to smysl delat, nebo radsi servis?

Dik
Zadní silentbloky mám vyměněné ( měl jsem jednu z prvních sérií, kde byla konstrukční vada na silentblocích zadní nápravy ) a od té doby je klid. Co se týká uložení předních ramen, tak mi to někdy na jaře začalo vrzat a nikdo nebyl schopný to vyřešit. Nasral jsem se a namazal to obyčejnou vodo vzdornou vazelinou. Je to už cca 7 měsíců a už se to neozvalo.
Fakt, že jeden z mála případů (jestli ne jedinej), kdy jsem byl dost nespokojenej s Dojačkem, byla situace, kdy jsem na ně časově tlačil.

To když nám měnili oboje levé dveře u Tempry (do manželky najel na parkovišti taxikář) a na nějakej materiál týden nebo dva čekali, pak jsem to auto už na víkend potřebaval a tak jsem na onoho technika telefonicky tlačil. Dopadlo to tak, že něco uvnitř LP dveří špatně uchytili (při zavírání tam něco bouchalo) a museli to za týden znovu rozdělat. A taky se mi moc nelíbilo, jak nalepili boční černé lišty.
2 Pavel_KR5: Už jsem trochu vychladnul, ale nemůžu s Tebou ve všem souhlasit. Pan Štěpánek mě osobně slíbil, že oprava bude na počkání a že se mi budou věnovat hned jak dorazím mezi 9:00 - 10:00. Na otázku, jak to dlouho bude trvat, řekl do 20 minut. Druhý den z toho nesplnil vůbec nic. A dneska jsem si všimnul, že jak šroubovákem vylamovali ovládání okna, pěkně to okolo dojebali. Asi to dělal učeň nebo co.
rozsahla zmena na nejvetsim STILO FORUM www.stilo.org je konecne provedena.

>😁

nyni mate v CZ/SK verzi 8 RUBRIK do ketrych muzete psat vase prispevky.

uvidite i hodne fotek z posledniho STILO MEETINGU na strahove a doctete se hodne jinych zajimavosti o stilu.

:-!

takze se tam hned kouknete, primy link je tady😒br />
[odkaz]

nebo si zapamatujte www.stilo.org

PS: muj stilo JTD 115 ma uz 90.000 km najeto - je skoro 3 roky stary a nema porad zadnou poruchu.

pozdravy PHARAO
Vrzání - mám silentbloky nové - všechny, pozor na vyměněný počet - a stále kvoká, stále kvoká ... Ale musím říct, že pan Pavel se opravdu snaží, to vyřešit.
Bývalý Vavřinec - teď Autotyp
Mal som, a zrejme budem mať tento problém aj neskôr. Najprv mi silenbloky tiež premazávali, čo pomohlo tak na 1-2 mesiace. Keď som bol viac neodbytný tak zo servisných technikov vyliezlo, že problém sa dá vyriešiť len výmenou silenblokov na zadnej náprave a výmenou celých ramien na prednej náprave, lebo tam sú silenbloky nalisované. Pred dvomi mesiacmi mi ich komplet vymenili. Doteraz bol pokoj, no v týchto chladnejších dňoch začína vŕzgot opäť. Mám aj iný problém. Z palubovky (niekde v strede) v chladnejšom počasí vychádza klepotavý hluk. Je závislý od otáčok motora a nerovností vozovky. Trvá to len dovtededy, kým sa interiér nezohreje na určitú teplotu. potom to prestane. Niekdo tu už o niečom podobnom písal. Ak ste už podobný problém mali a podarilo sa vám ho odstrániť napíšte ako.

1,8 MV 05/2003 - 23 tis. km.
Problem s prodrenym pasem jsem mel taky, v zaruce vymenen, ale mel jsem to dole v miste asi 15 cm od uchyceni pasu, nebylo o co by se to drelo a presto takhle vypadal. Tezko rict.
to Kejml: No, jestli muzou lidi od Dojacka za to, ze ti 3 mesice nechodi el. ovladani praveho zpetneho zrcatka (a pritom jde o opravu na 1 hod), tak jsou *. Pokud ne, tak je * nekdo jiny.

To, ze tvoje manzelka cekala pul hodiny, nez se ji venoval technik, je bud jeji vina (ze si o to nerekla) nebo je to "vinou" toho, ze tam bylo moc zakazniku. Coz se mi nekdy stane taky (a pritom v tom celkem umim chodit a vicemene vsechny techniky znam) a v dane situaci s tim tezko neco delat (leda postrilet ony zakazniky co prisli prede mnou 😉.

A ze rozebrani dveri, vymena jednotky a slozeni trva 1 hodinu? Ja bych takovou opravu na pockani bral - vetsinou tam auto nechavam den nebo dva a tim padem ztratim o hodne vic cestovatnim MHD.

Takze nevim proc se cilis. Ja k nim uz par let jezdim - napred s Temprou s vecma, ktery v mensich autodilnach neumeli a ted se vsim u novejsi Marey a jsem v cca 9/10 pripadu spokojen. Zvladnou toho hodne a zrovna prijimaci technici (Dostal, Stepanek, Janacek ...) jsou velice prijemni a fundovani. Alespon takovou mam ja zkusenost.

Ted jsem tam mel zase po roce Mareu na servis po 60.000 km a vyslo to super - naprosto bez cekani. Jindy tam ale (hl. po ranu) musim cekat i pres pul hodiny. Ale nadavat jim kvuli tomu do * nebo osnovat plany na demolici jejich celisti - no to mi pripada dost ujety. Cau. Zkus frote rucniky 😄
Zdravím, mám podobný problém, vržou mi nápravy při přejezdu nerovností, hlavně v zatáčkách (parkoviště atp.). Auto je 5dv., 49 tkm, 03/2003. Budu to řešit při "zimní prohlídce" spolu s pravým zadním bezp. pásem - na boku je rozedřený něčím uvnitř v navíjecím mechanismu :?
Pánové, nemáte někdo zkušenosti s povrzáváním šířícím se někde od zadní nápravy a občas i zepředu z PPN, které se ozve když se auto naklání napříč, např. při vjezdu a výjezdu z kruhového objezdu, nebo když zatáčím na odbočku a dojde k tomu, že se nejdříve náprava odlehčí a pak zase zatíží? Auto má najeto jenom 40 tis. km, je 3dv. a jezdím většinou sám. Už jsem to jednou reklamoval, a že prý nastřikali silikonem silentbloky či co, ale po měsíci to začalo dělat znova. Nemáte s touto nepříjemností někdo zkušnosti. Auto není z nulté série, r.v. 04/2002. Dík.
Opět se mi potvrdilo, že u Dojáčka jsou kok@ti. Od prvního dne mi nefungovalo el. ovládání pravého zrcátka. Od 21.7. do dneška 20.10. Technik Štěpánek slíbil, že to bude na počkání sparveno (výměna řídící jednotky ve dveřích). Poslal jsem tam manželku a to byla jejich klika, protože bych jim rozbil držku. Čekala půl hodiny než si jí někdo všimnul a pak hodinu " na počkání". Jste někdo z Prahy spokojen někde jinde?
ok. dneska to nafotim.
Hmm Vojto co keby si tie PP dvere odfotil ? Nejde mi to do hlavy, 1 cm je teda riadna odchylka. Radi by sa tu na to asi viaceri pozreli.
Adyn
To teda nasere, takovýto prodejce! To už jsme jako u Škodovky, nebo co!

>😒]

Co takhle podusit Fiat ČR...
nuže: do kufru udajne teklo nekde pres tlumic zadniho leveho kola....no, zacne zase prset a vubec bych se nedivil, kdyby tam akvarium bylo znova...uvidime. operka neprisla, zavolaji az prijde....pp dvere dle meho VUBEC nespasovali, vypada to UPLNE stejne jako predtim.Tvrzeni, ze s tim uz nic nejde delat...no nevim, stale je tam temer 1 cm vyskovy rozdil mezi listama u pp a pz dveri.... kdybych to auto nepotreboval, tak bych ho proste neprevzal. stejne tam pojedu behem par dni znova, az jim, doufam, prijde konecne ta operka. Tohle bude beh na dlouhou trat.... :roll:
jo, jinak ta operka dodatecne stoji 3.500 i s montazi, ukecal jsem Dojacka aby to bylo v ramci slevy, + koberce, defend lock a tak...

podotykam, ze o ty operce vedeli od ty doby, co to auto bylo objednany, tedy koncem srpna.....2 mesice nejsou schopny dodat tu posranou operku, pry ze neni zrovna v tom latkovym desenu co mam potahy....se musim smat...
Jde to. Mam 1.6 Active 5dv. + "par" ptakovinek navic, jako 2zonova klima, CD misto kazety, parkovaci asistent...+ operka.

Jen takova perlicka - prave me volali od Dojacka, ze ac mi predevcirem poslali mail, ze operka konecne dorazi z Italie dneska, tak ze jeste tedy nedorazila.....auto jsem tam mel 2 dny kvuli tomu, ze mela byt dnes....to znamena, ze az dorazi, tak tam pojedu znova.... 😢

dneska jdu pro to auto a jsem zvedavej co udelali s "drobnostma", ktery jsem reklamoval - akvarium v kufru, slicovani par plastu vevnit, slicovani pp dveri....ehhh
Vojto, onehda jsem se ptal na moznost dodelani loketni operky a bylo mi u Vavrince receno, ze to nelze. Tobe Dojacek nabidl moznost dodatecneho dodelani? Kolik to stoji? Mas nejake blizsi detaily, nebo jsem jenom zmatenej a neco mi uniklo 😄 Dik za info.
Jdu teprv dnes vyzvednout auto...
Tak co Vojto ako si pochodil ? Kufor, dvere, opierka ..
Adyn
Bože, to už jsou dva roky co jsi to kupoval! Zdá se mi to jako včera co jsi to tady na fóru popisoval...

To já už mám nalítáno přes 135 tkm...
Kdyz jsem to pred 2 roky kupoval, tak to melo na tachaku zhruba 20 tisic km (mozna to melo najeto vic a stocili to, ale o moc asi ne - rok a pul stary auto, ktery jeste nejakou dobu stalo kvuli oprave bouracky). No a ja najezdim rocne cca 20 tisic. Sakumprask 60.000 km.
Adyn
To KR5😒br />
Jo to platí - špatné tlumiče+nerovnost = ABS.

Překvapilo mě, že máš nalítáno teprve 60 tisíc.
Cau Adyne. Jezdi to hezky - po tuningu to sice obcas ponekud zakouri 😒 (doufam, ze moje dalsi auto bude mit PPS filtr) ale tech 110 kW a 370 Nm je proklate prijemnejch.

Ted se chystam na servis po 60.000 a STK, tak snad to bude OK. Co se mi posledni dobou zda divny, je nadmerna citlivost ABS. Hlavne po prejeti nerovnosti. Fakt, ze vibrace od predni napravy jsou pro Mareu typicke, ale ted je to asi nejaky vyraznejsi - estli mi neodchazeji tlumice (?). Mely by na to narok - kombinace tezkeho motoru a kvalitnich prazskych vozovek je pro tlumice dost narocna.
Adyn
Ahoj KRpětko!

Dlouho se s neozval. Jak ti to jezdí? Vše OK?
Zatim kupuju jen ojetinky (posledne Marea WE 2.4JTD = milacek 😄 a ve svem nechutne rozsahlem seznam kontrol auta pred koupi mam i "projeti myckou". Vidim, ze by to clovek mel snad delat i pri koupi novyho 😒((

I kdyz nektery typy netesnosti by to asi nezachytilo. Drzim palce, at ti to Dojacci opravi.
Bouraný snad ne proboha....naopak jsem cekal, az bude vyrobený v Itálii...tohle snad Dojáček nepraktikuje....

Ten rozdíl v lícování dveří vyfotim, to bude asi nejlepsi...Horní lišta u zadních a předních dveří i pryž u spodních těsnění oken prostě nesedí tak přesně jako na straně u řidiče...jedna je výš a druhá níž...

Jinak akvárium v kufru měl např. i sám technik od Dojáčka (nebudu jmenovat) a zatékalo tam otvory nad zadními brzdovými světly....zítra jdu do servisu k Dojáčkovi, takže pak budu informovat...
Ahoj Vojto ! To s tou vodou tu uz niekto mal, tusim to tieklo cez tu listu SPZ, s tou opierkou potrebujes len trpezlivost, Dojacek to (snad) urobi,

Ale co ma uplne dorazilo, je to s tymi dverami. 1.5cm rozdiel medzi dverami je sila. Mozes to blizsie popisat ? Kde a ako to vyzera ? Tak ma napada, ci to auto nebolo burane ..
Adyn
To fakt nasere Vojto.

Vím, je to hloupá rada, ale mrkni se na cca posledních 30 příspěvků ve fóru Peugeot 307 a bude ti trochu lépe...
Nuže přátelé, je to tady: Stilo 5dv, sáří - v provozu od 4/10/04, najeto přes 1000 km. Dneska obstojně pršelo, jezdil jsem, otevřu kufr a....kobereček na rezervou prochcanej, v lavoru pod rezervou tak cenťák vody, vercaj i rezerva naprosto vlhký. Jdu k Dojáčkovi do servisu příští tejden. Jinak říkali, pane, ano víme o tom, to Stila občas dělají....

Vím, že tady o tom již někdo psal....takže tento problém vesele přetrvává. Jo a taky mi fest nelícujou přední pravý dveře. Lište mezi pp a pz dveřma dobrej cenťák a půl, možná dva rozdíl. Na straně u řidiče ok...Jinak jsem si tam nechal dát loketní opěrku, kterou mi doteď nebyli schopný namontovat, jelikož Dojáčkovi nepřišla v tom dezénu potahovým co mám v autě......

Začínám to auto fakt milovat. Já tušil, že to nebude nuda, ale takovej nástup jsem fakt nečekal!
Nevěř zprávám. Žádná mlha, Stilo a ne Toyota a zranění bylo na starně peugeota - řidič, který si nic nepamatuje a spolujezdec, ktrý za 3 hod. po havárii zemřel. Moje manželka je OK.
aha, to jako, ze policie musi pockat, az bude vinik schopen podepsat protokol ? Zda se mi, ze v tech zpravach rikali, ze i ridic druheho vozidla ( = ty ) je tezce zraneny ...
Ahoj, tak mám první informaci, že Stilo je na odpis - údajně škoda větší než 350 t. Kč. Protože však řidič co se otáčel na dálnici, si nic nepamatuje a jeho spolujezdec ještě v den havárie zemřel, tak to vidím na dlouho, než budu vybírat nový auto.
Ty šmejdy, co se otáčejí na dálnicích a přežijou, bych nemilosrdně postihl odebráním ŘP navždy + převýchovou ve III. nápravný.
No teda ta havaria vyzera strasne, drzim palce zranenym. Dufam, ze vam v Stile sa nic nestalo !!
jestli se mi to podaří, tak dám fotky na fórum www.stilo.org
Upřímnou soustrast, všiml jsem si toho Stila MW ve zprávách a říkal jsem si, ježišmarjá červený Stilo (sám jsem si od Dojáčka totiž toto pondělí přivezl červený Stilo 5dv...)

Taky radím - ne odpis, oprava oprava - pokud je to na leasing.
Tak to je mi lito ....
Adyn
Tak to je hustý... Ale v těch zprávách mluvili o Toyotě.

Jakmile je to na leasing, tak spravovat, spravovat, spravovat...

Jinak proděláš gatě.
tak takto dopadlo moje auto - 14 měsíců staré... A teď poraďte? Opravit nebo nechat odepsat? Bylo na leasing.

[odkaz]
Ja do Stila nalil plnou syntetiku Madit Prima v cene 150 CZK/litr. Od servisu jsem si nechal potvrdit do zarucni knizky, ze mi tam dali Madit Prima.
No já mám sice Bravu ale ten filtr mi taky kdesi nabízeli za cca 8 kg. Pak jsem šel za kamarádem olejářem a on mi sehnal palivovej + olejovej + vzduchovej + pylovej vše dohromady taky za 800 (od firmy Clean). To znamená, že na tom musí mít dost nehorázný vývary 😒 S tím olejem to bude bude něco podobnýho. Kdysi mi v autosalonu Fiatu říkali, že je ze cca 60 % živí servis a vlastní prodej aut jen z těch zbývajících 40%.
Adyn
Tak jim příště řekni, že ho NESMÍ měnit. Třeba že už sis ho vyměnil sám...
Bylo to u byvaleho Vavrince v Praze, nyni Autotyp. Ten HELIX je taky plna syntetika. Neptali se me a dali mi ho tam, i kdyz uprimne, ani mi to nevadi, olej je to jedine co muzu tomu motoru doprat. Jinak ten pylovej prej MUSELI vymenit, no preziju to 😄
Ta cena asi odpovídá, jenom ten olej, to je rána. Syntetická Selénie stojí 553 Kč/2 litry. Kde to bylo ?
Ahoj, pevne tomu verim, ze do radia v Stile sa da pripojit cez original vstupy externy zdroj. Ak by si pohladal, postol som tu kedysi aj link na schemu pripojenia (popis bol v nemcine)
Ahoj, zkoušel jsem ve svém Stilu vložit do rádia redukční kazetu, abych mohl přehrávat hudbu ze svého MP3 přehrávače a nic. Vyzkoušel jsem dva výrobce, ale ani jeden se nechytal.

Máte někdo jiné zkušenosti?
Adyn
Pylový filtr stojí cca kolem té tisícovky(vč. DPH). V solidním servise se tě ptají, jestli ho opravdu chceš měnit i za tu cenu. Pokud nejste někdo alergik, tak se na to vykašlete. Cena oleje mě taky překvapila. To sis přál něco extra spešl nebo ti ho tam vrzli sami? Já jsem kdysi e😜erimentoval s Castrolem a pak jsem se vrátil k Selenii a všecko v nejlepší pohodě a za dobré ceny...
Tak mam po dvoulete prohlidce, najeto 29500km. Stalo to 5300 s DPH. Docela darda. Olej byl asi za 480 / litr, nejakej HELIX ultra nevim co, filtr to klimy asi 800,- pak pylovej filtr a dalsi filtry, material celkem asi 3500,- no a sve si ukousl na DPH taky soudruh Spidla, teda vlastne Gross, ale hreje me, ze to mysli uprimne.
Ahoj Stilaři! Začalo mi něco vzadu v autě bouchat a klepat. Když jsem skopil zadní opěradlo, tak to přestalo. Nizméně zdá se, že je sedadlo i opěradlo upevněné, jak má. Nevíte, co by to mohlo být?
Nevadí vám vibrace motoru na volnoběh u JTD??? Mě to hodně s..e, zvláště když jezdím hodně po městě a neustále čekám v kolonách. Z koušel jsem už několik Stil s JTD motorem a bylo to u všech stejné.
Dlhodoba spotreba 6.6l, ziadne problemy. Chvala bohu, nie je co riesit.

Ozaj videli ste nove Punto ?

www.f-i-a-t.com
Ja jsem v pohode uplne maximalne 😄 Shanim jenom ty elektrony a nic 😒 Pristi tyden asi pujdu na chip, dam pak vedet, co to udelalo (JTD115).
Lubos.1
mal som Stilo s tymto motorom pozicane 3 dni, motor bol fajn, ale pomerne smädny.

Zrali mi to cez 9 litrov 😞
Čekám, čekám, doufám,že Dojáček, respektive chlapci v Torino sebou hodí a příští týden budu mít Stilo doma...
Zdravim, nic se tu nejak nedeje, vsichni v pohode? Ja jsem dal dnes auto na garancku po 2 letech. Tak jsem zvedav kolik me to bude stat.
matuS
dik
1.8l motor sa dodava len vo vybave DYNAMIC, tato ma seriovo aut.klimu, velurove potahy, 16' alu disky, 205/55 gumy, 6 x airbag, ESP, CD radio, laktovu a bedrovu opierku, posuvatelne zadne lavice, stolik na zadnej strane spolujazdcovho operadla ...

ESP sa nikdy vypinat nedalo, len ASR sa dalo (ale uz sa asi neda)
Mám Stilo 1,8 roku výroby 2003, ESP je v základu, tedy bez příplatku. Vypínat se nedá, vypíná se jen ASR 😄 .

MH
Já mám s Dojáčkem dobrý zkušenosti. Jezdíval jsem tam s Temprou se složitějšíma závadama a teď tam jezdím s Mareou. Co obzvláště oceňuji je schopnost najít složitější závady (např. v elektroinstalaci), značné zkušenosti s Fiaty (takže leccos je jim jasné dřív než dojdeme k autu) a slušný chování k zákazníkům (alespoň co jsem zažil nebo viděl). Takže jsem rád, že v Praze jsou.

Byl jsem u nich snad 20x a pokud si dobře pamatuji, tak jen jednou nebo dvakrát to nebylo úplně v pořádku. Jednou, když mi opravovali dveře po lehký bouračce tak tam nechali nějaký "mouchy" (ovšem to jsem způsobil částečně já, protože jsem spěchal a tlačil na ně aby to už už bylo hotový). A pak když jsem chtěl nechat vyměnit těsnění pod hlavou 1.9TD, tak jsem si je nevybral, protože při tom nedělali (nedělají ?) tlakovou zkoušku hlavy.
mno, primo novému majiteli tak za 280 tis., do bazaru tak 240-250 tis. Kč. Jo, Fiat na dračku tak nejde...
matuS
chlapi, k stilu 1.8 sa dodava ESP ako zakladna vybava alebo za priplatok?

A je na palubovke aj vypinac ESP, alebo uz to maju po novom a vypnut sa to neda?
Tak to já mám už za sebou, ale blahopřeju >😁
To já jsem v očekávání syna ... >😁
Uvidime...Faktem je to, ze v prubehu zari se stanu plnohodnotnym ucastnikem tohoto diskusniho fora, nebot jsem v ocekavani Stila 1.6 Active, 5 dv.....od Dojacka, prodejna Vyton, pan Hules... :shock:
Adyn
Já když dávám auto k Dojáčkovi, tak ho vždycky celé obejdou a kdejaký škrábaneček zapíší do protokolu, takže s tím předáním ťuknutého auta to už asi někdy zažili...

Jinak jsem s nima spokojen, poprvé jsem tam byl, když se mi ulomil čep v pantu na dveřích (první větší závada na mé Marey a vcelku kuriozní). Doporučil mi je můj domovský servis v Brně a byl jsem s nimi hned napoprvé spokojen. Ten díl (ocelový trn v průměru cca 10mm) se vůbec jako náhradní díl nedodává, tak hoši nelenili a vytlačili ten čep z jiných dveří (prý nového náhradního dílu, ale poškozeného) a mě ho tam narazili. Celá ta legrace včetně sundání dveří a jejich nasazení apod. mě vyšla na něco přes sedm stovek. Ve faktuře byla vyúčtována jen práce a žádné díly. Takže od té doby tam jezdím na prohlídky a vždy bylo vše OK. A to je ještě prudím s reklamacemi typu, že po geometrii je volant o půl stupně mimo ideální polohu - opraveno s omluvou...
Sorry, je to 1.6.
zapomnel si napsat to hlavni - motorizaci.
Zatím mám dobré zkušenosti Autotyp - bývalý Vavřinec ...
Ahoj lidi, jenom ze zajmu, za jakou cenu myslite ze by se dalo strelit 5dv Stilo Active, modra metaliza, provoz od 09/02, tedy presne dva roky, najeto 29000 km, servisovano, prvni majitel, vybava: 6x airbag, ABS, ASR, MSR, brzdovy asistent, orig. radio na kazetu + 5CD changer, 6x repro, posuvna zadni lavice, manualni klima, predni okna v elektrice, central atd.....? Celkem by me zajimala soucasna realna prodejni cena. Auto nebourano, servisovano. MBE
Bohužel s Dojáčkem spokojený nejsem. Dokážou udělat jen základní servisní úkony. Reklamované vady, nad kterými je třeba přemýšlet, přejdou bez povšimnutí, ani se neobtěžují sdělit stanovisko. Taky přebírání a předávání auta je katastrofa. Nebyl by problém jim předat ťuklý auto a žádat náhradu škody, protože ho při přebírání nikdo nekontroluje. Kvůli reklamaci opravy tam ještě jednou musím, pak už to riskovat nebudu.
Tak to jsi mě potěšil, právě tam a právě ten pán jsou moje kontakty u Dojáčka. Souhlasím, pan Huleš je ochotný a dá se s ním mluvit.
Nákup u Dojáčka je OK. Nejlepší je prodejna na Výtoni, speciálně vedoucí Karel Huleš. Je ochotnej a dá se s ním mluvit. S Bravem k Dojáčkovi do servisu do Vršovic nejezdím, mám garážistu. S novým Stilem jsem tam byl jednou se záruční opravou a taky OK. Dříve s Bravem tam byli celkem v klidu, ale trochu dlouhý lokte. Než jsem to vychytal, tak jsem byl nespokojenej. Jakmile jsem trval na půjčení náhradního auta, když bez upozornění přetáhli dobu opravy, srovnalo se to.
Šmarjá to ne, právě zejtra si chci u Dojáčka závazně Stilo objednat..... :roll:
Kvalitu servisu posoudit nemohu, vím že hodně aut jezdí zakoupených a servisovaných právě u Dojáčka, každopádně jsem tam jednou byl s kamarádem pro jeho Stilo a měli tam vyšší ceny za hodinovou práci (asi o 80Kč / hod), ale to bude spíš tím, že já servisuju daleko od Prahy (proto to mám levnější).
Chci se zeptat, jaké máte kdo zkušenosti s autoservisem Dojáček, případně jaký autoservis na Fiat doporučujete navštívit, tzn. kvalita, rychlost, seriózní a profesionální jednání a práce... slyšel jsem hlášky, že při předání auta do servisu vám vymění (asi dle jejich potřeby) vaše dobré díly za jejich méně dobré, aniž by majitel něco poznal. To by byl vrchol a do takového servisu bych rozhodně nechtěl své auto dát! Ne náhodou zmiňuji právě servis Dojáček. Máte tedy nějaké zkušenosti?
Sháním (i neoriginál) elektrony 16" nebo 17" na Stilo. kejml@bigfoot.com
Mám přečipovaný motor od ATX ( Kerscher ). Parametry by měly být 107 kW / 320 Nm. Nebyl jsem na brzdě, takže nevím, jestli je to skutečnost. Každopádně je to celkem poznat. Čipoval jsem, když jsem měl najeto cca 8000 km ( teď mám 55 000 ). Ve Fiatu by to asi nijak nepoznali, raději jsem jim to řekl sám, aby mi nepřehráli nový firmware do ŘJ. Nedělali s tím žádný problém.
Máte někdo chipnutý motor JTD 115? Od koho to máte? Jaké máte parametry po chipu? A hlavně, co na to při garanční prohlídce ve Fiatu?
Navic jsou ty verze 2004 ošizeny o některé drobnosti... (různé odkládací schránky,...)
Jasne, ze je to neprakticky....obavam se, ze mas pravdu. Bud skladovka nebo tato hezka, lec neprakticka varianta....uvidime...rozuzleni se blizi.... :roll:
Zkus koupit nějakou skladovku, verze 2003 měly celou černou palubku i černý čalounění, pokud se nepletu... Jenom ta nová 2004 má světlej spodek palubky a podle mě je to dost nepraktický... Jiný provedení se snad už ani nedělá 😢
Dostavam rozporuplne info ohledne barvy palubky. Moc se mi nelibi dvoubarevna palubka u 5dv verze. Preferoval bych celou cernou + tmavej interier jako u 3dv. Jeden dealer rika, ze u 5dv je mozna pouze dvoubarevna varianta - cerna a vespod "bezova, svetla" a nekdo rika, ze je i u 5dv varianty moznost cele cerne palubky + tmavy interier....

Mate nekdo 5dv verzi s tmavou celou palubkou?

Dik.
😁

Stane se tak v mesici zari...nebojte se, dam vedet. Bude to 1.6 Active 5dv...vcelku slusne vybavenej.
Ahoj, tak uz si tiez jeden z pysnych majitelov Stila ? 😉 Ake mas dojmy, spotrebu atd.. ?
Skoro neuveritelny. Novy 5dv Stilo 1.6Active oficialne za 440.000, sleva ofiko 45.000,- Plus z nich clovek vyrazi treba v cene loket. operku, koberecky, CD misto kazetaku v cene.

Ale i tak super tech 360.000 tedy.
Vcera jsem videl u byvaleho Vavrince v Praze cervene 5d. Stilo 1.6 Active, myslim i s manualni klimou za 360 000,- To je podle me super cena. Taky tam meli peknyho Multiwagoona v JTD (115k) asi za 460 000,- Akorat nevim co to bylo za vybavu. Hodne dobry.
1.2 16V 11/2001 už ma nebaví rátať vady na aute, pred týždňom sa mi pokazilo autorádio. Vo fiate ho vymieňajú kus za kus len v záruke a po záruke si má káždý poradiť sám.Aparatúra je v návode ospevovaná ako super kvalita. Nikde Vám to nezoberú do opravovni ,lebo nieje to žiadna značka. >😒] A môžte si vo fiate vybrať tú ich predraženú kvalitu >😒] Budem si musieť vo fiate kúpiť špeciálny šuflík a kúpiť si normálne rádio !!!
Jen jsem chtěl slyšet, co jsi měl za problém, ale Ty kličkuješ, že to nebudeš rozmazávat - tak jsi to neměl vůbec psát. A ty filozofický úvahy okolo, to jsou jen kecy a ty nemaj žádnou cenu.Promiň.
Správně, ale soud také nemůže být, pokud v tomto fóru "obviněný" není a nemůže se hájit. Rád bych dotyčného do elektronické diskuze přizval, ale pochybuji, že vládne schopností používat počítač...
Bez rozmazávání není soudu ...
To Benito: uz to tady nechci rozmazavat, ale ten clovek (vykonny red.) natolik pospinil povest Fiatu i AR, ze mi nakonec kvuli jeho vyrokum importer vymenil auto.
Zapomněl jsem dodat, že ředitele u Fiat Vavřinec. Nicméně nynější majitel potřebuje servis pro svý americký káry - viz. Navatyp Palác Vltava - např. Infiniti. Takže aby to časem nebyla snůška oprav všech možných značek na úkor Fiatu ... Pak bude asi potřeba se poohlédnout jinde.
MOžná bych se zastal bývalého výkonného ředitele - neměl jsem s ním nikdy žádný problém, třeba je chyba taky trochu u Vás ... nebo ne, tak se omlouvám.
Zdravím, mám tohle Stilo od 04/03. Najeto 43 tkm. Palubka zatím nevrzá vůbec, jen párkrát vrzl průduch pod předním oknem. hlavně v horku a naplno puštěné klimě. Trochu (ale oprqavdu jen trochu a na nerovnostech) vržou 5 dveře, prý je to tření zámku, po namazání to na chvíli zmizí. Mám ale stálý problém s těsněním PP dveří - při 100 + km/h profukuje vzduch. Těsnění bylo už měněné, dveře všelijak dopasovávané, ale zatím nic. No, uvidíme při příští návštěvě servisu. Jinak je to auto opravdu velmi tiché a pokud jede klima na 4 a víc dílků (automat), spolehlivě "zahluší" motor nejen na volnoběh.
Jo, rozumnej nazor....dik.
Uz som to tu pisal, aj ini pisali o svojich autach. Niekomu to vrzga niekomu nie. Ja mam najazdenych nieco vyse 28 tkm a drnciacu palubku poznam len z kolegovej Fabie a z Leona ruhe kolegu 😉 Auto je velmi tichucke, to iste pisu aj nemci na stilo.org, podla nich je v Stile vrzgania urcite menej ako v Golfe.
Diky za odpoved. Snad jen posledni stin pochybnosti: vrzani a dilenske zpracovani....mam za sebou zkusebni jizdu a to samozrejme nepozna clovek nic, oproti velmi dobremu pocitu....

Takze dotaz: projevuje se nejak vrzani a "horsiů dilenske zracovani po par desitkach tisic km?
Ja mam 1.6 Dynamic, 5dv. ale co sa tyka motora, mozem doporucit, je tichy a taha velmi dobre, moj dojem je ze taha lepsie ako vacsina konkurencie (octavia, leon, golf ..)

O vyhodach 5 dverovej karoserie Stila sa asi rozpisovat nemusim, je to GIGANT, najpriestrannejsie auto v kategorii (dlzka interieru 197cm) najvacsie a najpohodlnejsie sedacky, clovek sedi a ma vyhlad ako z poschodoveho autobusu. Makucke perovanie a auto sedi ako pribite, vydareny podvozok bol prebraty ako zaklad aj pre poslednu Astru.

Rozhodne si co najskor prelep prahy vzadu, co tu vidim ine Stila vsetky maju prahy obite az na zakladnu farbu ..

Inac Renault tu u nas na SK prelepuje prahy vzadu na vsetkych Meganoch, Scenicoch atd. este v pred predajom. Toyota takisto.
Zdravim ctene forum a zkusene Stilare....Jelikoz jsem si Fabii jiz vcelku uzil, leasing uz jsem doplatil, tak nastal cas se poohlednout po necem jinem. Volba vypada - viz vyse. Rady, zkusenosti, nazory? Diky.
OK OK 😉
Asi si neroumíme: Moje poslední příspěvky byly jízlivou kritikou na Audi A4 (když už to tady někdo srovnával...). Na Stilo nikomu nešahám - kdybych potřeboval velmi použitelné auto za super peníze, právě Stilo by byla moje první opce!
to Mitsi: 2,0 ve Stilu neexistuje
1,8? To musí být opravdu hrozný dělo! Když i ta 2.0, kterou důvěrně znám, je mrcha líná. Ale asi to bude tou těžkou výbavou navíc: např. 65 tis. Kč příplatek za tříramenný volant menšího půrměru (a to ještě není dřevěný) snad hovoří sám za sebe...
Proč ne. Já dal za 1,8 v plné výbavě včetně různých doplatkových doplňků a navigace 626 000 a to již po slevě 45 000 Kč. Zatím jsem velmi spokojen, je to dělo. 😊
Ja jsem vrzani odstranil sam. Palubka je dole prichycena asi 4 srouby. Je treba demontovat spodni kryty pod palubkou a odkladaci schranku. Srouby se dotahou a je to. Mne uz nevrze... 😄
Cit.: "Narust vykonu turbomotoru neni harmonicky, redaktorum chcipal pri rozjezdu.

Vsichni ridici se shodli, ze ctyrvalec je hlucny, bruci a duni. (Haha PD)"

- Ta samá osobní zkušenost (A4 PD 96 kW): "Dole mrtvo", pak krátce všechno, nahoře opět mrtvo. Od světel jsem napřed zahrábl (aby mi to nechcíplo, jako několikrát předtím); pak mohutně zakouřil (z výfuku) poté, co zasáhl ASR; následně jsem se mohl uřadit (6-ti kvalt); a přesto ta posra.. japonská benzínová patnásctistovka, co jela vedle mne, stále držela krok, navíc evidentně v o dost větší pohodě (řidiče i vozu)... No nekupte to, za ty peníze! Vždyž je to přece AUDI!!!
Cau, jsem tu novy, auto bych mel dostat tento tyden. Bude to JTD115 MW. Uz se tesim jaq svin. Procetl jsem si tay to forum a jsem rad, ze jsem nakonec vybral Stilo. Mel jsem jeste moznost Focus TDDi.

Ted co mne zaujalo v novem Autotipu c. 16. Je tam test 100tkm Audi A4Avant 1,9 TDI 96kW. Cely clanek ma nadpis "Chybami se clovek uci"

Cituji par veci z hodnoceni😒br />
Auto je moderni, rychle, usporne.

Kritika smeruje ke stisnenemu prostoru pro nohy cestujicich vzadu.

Aretace dveri nedrzi dostatecne, dochazelo k priskripnuti nohou.

Pri sviznejsi jizde se spokoji s osmi litry nafty.

Cena testovaneho vozu 991.800,-

Zakladni cena 805.000,-

Priplatek za elektrony 28.535,- (Stilo 3.279,-)

Pro ctyrclennou rodinu s kocarkem je kufr maly. (1.184l / 1.480 Stilo MW)

Priplatek za stresni lyziny 9.558,- (Stilo zdarma)

Pod prednimi sedadly jsou lapmicky pro osvetleni prostoru pro nohy cestujicich vzadu. Sponky jsou slabe a svitilny vypadavaji.

Narust vykonu turbomotoru neni harmonicky, redaktorum chcipal pri rozjezdu.

Vsichni ridici se shodli, ze ctyrvalec je hlucny, bruci a duni. (Haha PD)

Odchazejici zarovky parkovacich svetel.

Elektromotor v zrcatku ochromil centralni zamykani.

Cidla davala nespravne signaly, ridici jednotky samocinne klimatizace a navigacniho systemu musely byt vymeneny, radio se necekane vypinalo, spinace selhavaly... (Citace vcetne tech 3 tecek 😊)))

Ted perla: " Dalsi mozny zdroj chyb, telematicky system SOS za priplatek 47.100,-, byl z vozu odstranen. Kdyz se totiz v redakci Auto Bildu opakovane objevovali technici Audi, nechali nasi nemecti kolegove zarizeni pri prvni servisni prohlidce vymontovat. Rozsahle vybaveni je tedy prijemne, ale take poruchove. Presto vsak stale plati, ze chabami se clovek uci. A v Ingolstadtu se jak znamo uci velice rychle". Konec citatu.

Porizovaci cena 998.300,- Odhadni cena po 100tkm 630.000,-

Dost mne to pobavilo
Jak jsem rikal, resil jsem to promazanim, ale vypada to, ze je to nejak zkrouceny a promazani nepomuze.
Az na to, ze mne moje Stilo 11/2002, druhy majitel este stale nevrze 😄
martinac: neboj, vrzani neni v zadnem pripade problemem pouze u Fiatu. Mam Octavii, celkove skripe min, vyrazne min pri naklonu auta v podelne ose. Rekl bych to tak, ze celkove je sice Octavie min skripava, zatimco Fiat se skladal z vice lepe snesitelnych slabsich pazvuku, v Octavii mam hlavne v zime par intenzivni pazvuku z palubky.
Lubos.1
Vrzganie palubnej dosky netreba davat do opravy servisu, lebo to poseru este viac, staci kupit poriadny silikonovy olej a nastriekat medzi spoje, vydrzi to az pol roka a je to v pohode.

Na 307 to riesim tak a som spokojny.
a to je právě to, co mě na to Fiatu sere. Prostě hoši italský nedbají na maličkosti, i když pouhým pohledem muselo být jasný, že takto zkonstruovaná palubovka s tolika částmi z různých plastů bude muset časem začít vrzat. Jen by mě zajímalo, jestli se v tomto ohledu něco změnilo u aut r.v. 03 či 04 ?
Ak si ho aj nenechali robi vykonneho riaditela niekde inde. Takyto tupci su vyhadzovani len smerom nahor ..
Doufam, ze si Autotyp neponechal vykonneho reditele. Vloni v zari jsem ho pri reseni reklamace skolil ze zakladnich znalosti obcanskeho prava. Taky by mu neskodil kurz prodejnich dovednosti, protoze moji reklamaci komentoval: "Pane, co chcete, koupil jste si italsky auto..."
Tak jsem se o vikendu maximalne vytocil. Zase mi zacal vrzat ten pruduch pod prednim oknem, ale tentokrat to vypada, ze se to pri dovolene ve vedrech nejak zkroutilo, protoze na jedne strane se to nejak zacalo ohybat. O vikendu to vrzalo tak, ze to neprehlusilo ani radio a myslel jsem, ze to vzteky vyrvu. Vcera se to nejak uklidnilo, ale pres to jsem se rano objednal do servisu. Jezdim k Vavrincovi na Prahu 9 a pri te prilezitosti jsem zjistil, ze uz to neni Vavrinec, ale ze to prodal a je to Autotyp. Nekteri zamestnanci zustali, neco je nove, tak uvidime jak jim to pujde.
ad 1:vynulovat servis se dá jen přes examiner

ad 2: myslím, ře záruka se vztahuje i na provedenou práci, tak snad nevadí že se žádný díl neměnil. Já sem tohle zažil u Punta, kde něco pořád vzadu vrzalo a nakonec sem zjistil, že to byl lanovod ruční brzdy, který vrzal o průchodku na ramenu.U Stila naštěstí nic nevrže... S palubovkou sem problém měl, vrzalo to kolem průduchu ventilace, spraveno na poprvé, teď se mi objevuje nový zvuk, když mám stáhlé okno řidiče a pok ho vytáhnu, tak to okno v zatáčkách vrže, jako by špatně sedělo, ale když na něj zatlačím rukou, tak tam žádná vůle není, po nějakém čase to přestane, do doby než zase stáhnu okno, tak nevím... A asi dvakrát se mi stalo, že nefungoval park. senzory, nevím, jestli to bylo zašpiněním auta, že by ale nefungovaly všechna čidla naráz se mi nezdá, ale málem sem díky tomu naboural při parkování.
Poradíte mi? je to týden co mi skončila záruka Stila 3d. Někdy v květnu jsem reklamoval pár závad, konk. vrzání zadní nápravy, palubovky a aj. A jako na potvoru je to začalo opětovně objevovat až nyní po záruce. Ohledně nápravy mi v květnu řekl technik že to prý (stilo) není nultá serie kde se měnila celá náprava, a že to promazali silikonem a OK. Ale já si myslím, že to zakamufluje problém jen na dobu než se ten silikon smyje. A co teď? když to budu reklamovat, co s tím udělají? Mám nárok na opravu zdarma? Kdyby to byla vyměněná věc tak to asi jo, ale takhle? Jakou máte vůbec zkušenost s povrzáváním zadní nápravy? Něco podobného se mi začalo ozývat i od pravého předního kola, zvl. při zhoupnutí nebo při průjezdu po kruhovém objezdu, na normálních nerovnostech nic.

Stejně tak palubovka - snad je lepší to nechat bejt, aby to nebylo jen horší...

tak díky za názory...
Poprosil by som o radu ohľadom vynulovania (resotovanieň) počítadla servisných km na Fiate Stilo 1.2 16V 2001, záruka mi už vypršala. Ďakujem 😄 >😁
No dyť říkám že je to o konkrétním autě, uplně nejlepší by bylo napsat model cenu a datum jednání, ale nevěřím, že se cena lišila víc než o cca 10.000,-
theo: myslim ze na obrazku nikdy nevynikne krasa auta na 100%. Pekny lak na zivo a velke svetla atd.. urobia svoje. Ja osobne si myslim, ze to bude pekne auto 😄
wolff
Nevím jak vy, jen tak pro odlehčení. Zamiloval sem se do pandy. Už mě s velkým autem nebaví jezdit po městě a 1,2 Panda v plné výbavě vč. klimy za 300 000, min. spotřeba, to prostě je k zulíbání...
To AF: Nepíšu blbosti. Jednal jsem o jednom konkrétním reálném autě, které stálo v celním skladu, s 5 dealery a prostě dva z nich mi nabídli mimořádně dobré ceny oproti jiným, kteří se drželi oficiální slevy dané FIAT ČR.
Je blbost napsat, že někdo nabízí největší slevy, nákupní ceny jsou pro všechny stejné, a je to vždy jen o konkrétním jednání a konkrétním autě. Pokud budeš kupovat skladové auto, které jim tam stojí rok, tak je jasné, že sleva bude vysoká, protože na to auto může být nějaká dodatečná podpora.Pokud se budeme bavit o autě do výroby, nikdo ti ho nedá za nákup, leda by sis u nich sjednal leasing a zvlášť pojistky aby z toho byla provize, takže se dá říct, že ty slevy budou velmi podobné, jak sem napsal, výrazné rozdíly můžou být jen u skladovek. Všeobecně si myslím, že je lepší koupit u menšího dealera, víc si tě tam hledí protože těch aut prodají míň.Je také velmi vhodné servisovat tam, kde koupím.
Nejvetsi slevy nabizi Autocentrum Janicek z Noveho Mesta a pak Imofa. Prostor urcite jeste je....
MEETING PRAHA TENTO VIKEND

Navrhoval bych termin sobota kolem poledne, nekde v Praze (benzinova pumpa, Strahov, atd.)

Vyhovovalo by vam to?
to Stilo co je na tom linku od 1,6 dynamic je šílený - dost mi připomíná Golf V. který je bezkonkurenčně nejškaredější nebo aspoň nejnudnější auto v nižší střední třídě. Zlatá Korea 😞
Ceníková cena 1.4 Active je 445k, takže předpokládám, že je tam ještě metalíza. Ofic. sleva je 37.000,- takže ti dávají 13k ze svého, což je spolu se spoluúčastí na ofic. slevě cca 2/3 z marže. Tak z nich vytáhni ještě koberce, lékárnu a žárovky a je to v pohodě.

Ladis: rozdíl v hmotnosti je v cela jiném motoru, 1.8 má variabilní časování, když se na ten motor podíváš, tak už od pohledu je výrazně větší, další kila jsou výbava: airbagy, ESP to všechno něco váží a je kolem toho hodně kabeláže, čidel apod...
myslis ze mam na tu cenu jeste tlacit? Nebo to mam vzit takhle?
Obrazok noveho Stila 5D (2006) sa da najst tu😒br />
[odkaz]

Ako sa vam paci ? Este by som pripomenul, ze podvozkova plosina bude zhodna s novou Astrou, aj nejaka cast dalsich dielov, skratka kooperacia v ramci GM.

Mna sa najskor nepacilo, ale uz som mu prisiel na chut ..
No me nabidli Stillo 1.4 98PS, s manualni klimou, radiem s kazetakem, 4 airbagy ( Active ) za 403 - cenikova byla 453 tj. 50 k sleva? Kde jste dostali tu 1.6 za 400? to by me zajimalo... byl jsem u imofy v praze
To af, to dunlop: Díky za info, pár dní jsem tu nebyl. Nikde ne webu jsem k tomu nic nenašel... Nevíte někdo proč je mezi 1.6 a 1.8 takový váhový rozdíl (u 3D 1.6 1150kg a 1.8 1240kg)=90kg? Něco dělá výbava navíc, ale i tak mi to přijde docela dost. Už se ta 1.8 skoro blíží k naftě 1.9JTD 1265kg....
S tou slevou je to pravda, vím o kombíku s motorem 115 JTD na kterém je možná sleva 100.000,- ale nabízí ho se slevou 80.000,- aby bylo nějaké místo, kdyby se zákazník cukal >😁 Takže se dá říct, že všechny slevy, které dealeři nabízí se dají ještě pěkně skecat...
Klidne jdi do Stila a nezapomen stlacit prodejce na max. slevu. Neni problem mit cenu nizsi az o 70.000 oproti ceniku. Ja se takhle vesel s 1,6 Activ s dig. klimou, 4x abg., CD radio a zamkem razeni do 400k. Mam najeto 25.000 a v pohode, nemenil bych...
Světlý interier je tam jen pokud chceš dvoubarevnou bíl👋černou palubku, jinak je tmavý buď do modra, nebo do černa
Stilo ziskalo v crash testoch 4 hviezdicky, 5 bolo na dohlad. Aspon takuto formulaciu pouzili na adac.de. Podrobne vysledky su na fiat.mysteria.cz

Stratilo body za tvrde "struktury" v oblasti kolien pred soferom a za vyssie zatazenie hrudnika od pasov, asi ma fiat obmedzovace bezpecnostnych pasov nastavene na vyssiu hodnotu.

Inac neviem to isto, ale si myslim, ze farba interieru je volitelna, medzi povodnou tmavou a touto bielou co bola zavedena az po facelifte.
akorat nevim jak dopadl v testech euro ncap - brava dopadla dost hrozne. Nemate nekdo nahodou nejaky link, kde by se dalo o bezpecnosti auta neco precist. Jo a taky jsem uz jel novym modelovym rokem a desne me stve ten bily interier. Vzdyt nemuzu dozadu posadit dite - bude to hned spinave😒 pamatuju si jak prvni co kluk udelal, ze den po nakupu fabie vylil na sedivy potah oranzovy dzus. Nebylo to na te sedi moc videt,ale co by se stalo v bilem fiatu????
No mam jen 1.6 Stilo, ale mam pocit ze papirove - ani pocitove je 2,4 (5hrnek) - 170 PS a ty hodnoty nak podozrele malo, ten motor se jim moc nepovedl 1,2 - 1,6 - 1,8 - JTD OK srovnatelny s konkurenci , ale ta 2,4 nic moc.
tak, tak... 😞
RV> solidni cena to je, ale je to FIAT a za nej da 600 koliku jen malokdo.
Proč by se to neprodávalo, mně to nepřipadá špatná cená za solidní sporťák.
Je to pětikvalt, šesti zůstala pouze u základu 1.4 16V, což je dle mě chyba, ale za cenu 609.000,- se to u nás stejně prodávat nebude...
> ladis: Jo, je to tak, mam dokonce pocit, ze je to 6 speed manual. V nekterych statech se prodaval i drive.
Teď od nového ceníku zmizela verze GT(?) a místo ní je Abarth a Abarth selespeed. Nevíte někdo, jestli ta verze bez označení selespeed má manuální řazení??? Díky za info.
Možná proto je ta horní schránka vyhřívaná 😁
CD menic mam. Dodaval to promo servis pres FIAT i s tim montaznim prvkem. Dava se do palubky a je to 5CD Blaupunkt, takovej ten co ma primo 5 sachet na CD, takze se nemusi tahat ven takova ta plastova silenost co se do ni potom loadujou CD. Funguje OK, ale nema rad zimu. Mam vyzkouseno, ze pri teplotach pod nulou se mi pravidelne zasekne CD v 5te pozici a nejde ven. Az na jednu vyjimku si dal rict a po nejake dobe jsem ho dostal ven (menic samozrejme neslo behem te doby pouzivat) a jednou jsem s tim musel do servisu. Uz to nemam v zaruce. Nabizeli mi sice, ze to vyndaji a poslou na servis do Blaupunktu, ale obavam se, ze by to nebylo k nicemu. Zatim jsem se k tomu neodhodlal a snazim se v zime nepouzivat 5tou pozici.
koukam ze vsechny menice od Blaupunktu podle ceniku stojej 9900,- vc DPH, to je lepsi si koupit ten co je na IBM microdrive a 1GB MP3 je na svete.....
To ja pravda - Blaupunkt A09 - ale za bombu - stejně drahé pro koncového uživatele jako přijet do Fiatu a objednat si Visteon, navíc k originálu se dodává i montážní prvek do palubky tedy do horního odkládacího prostoru.
Už sem to řešil, Visteon má někde v Praze zastoupení, a tam to nebyli schopni řešit, ale pak mi tam někdo poradil, že je možné tam dát nějaký běžný Blaupunkt s kterým to normálně funguje, ale zatím nevím, jestli je to pravda.
Kdo poradí s nákupem CD měniče k orig. radiu Visteon ? Díky
Chci se zeptat, vysralo se mi el. otvírání oken, vim v čem je problém, jen mám dotaz, jestli se ten mechanismus musí koupit vcelku, nebo je možný někde sehnat jen ty malý kousky do toho....na vrakovišti mě docela odbyli že akorát vcelku, tak nevim, a jak to tam vlastně funguje, nedají se tam namontovat univerzální sady na stahování, popřípadě z jinýho auta? nebo tam pasuje jen orig. fiat?...díky za info
Ahoj, servisuji jen u Dojáčka v Praze. Sami bez technika s Fiatu udělali prahy. Po zimě, když jsem měnil zimní za letní gumy, tak mi jen sdělili, že mám gumy nové. Včera jsem zjistil, že mám nestejnoměrně sjetou zadní levou pneu. Jedu to nechat seřídit a uvidíme. Asi si nechám i vyměnit brzdové destičky. Mám najeto 50 tis. a už by asi za chvilku byloy sjeté. Při 40 tis. mi říkali, že na nich najedu tak 2 500.
@levap😜 Tak to jste VELMI šťastný muž. Já jsem z FIATu vyrazil jen 1/4 ceny nástřiku prahů a to jen proto, že jsem byl velmi zlý. O nových gumách si mohu nechat jen zdát. Jinak FULL AUTO se dost čast (aspoň u mne) nastavuje kromě středu i na dolní průduchy. Bohužel na horní prakticky vůbec, což vadí, když se mlží okna. A jestli se mohu zeptat - ty prahy a gumy Vám dělal sám dealer (který ???), nebo to schvaloval technik z FIATu ???
Ahoj, mě se na Full Auto nelíbí, že se okamžitě nastaví jen střední průduchy. Tak to po rozjetí chladného vzduch přepnu na další průduchy a nechám jen Auto. Jinak jsem jeden stěch šťasnejch, komu udělali prahy v záruce a dali mi i nový gumy za sjeté vinou špatné geometrie.
No kdyz mam nastaveno full auto tak jenom obcas reguluju teplotu 19 - 20 - 21 podle pocasi, niz ani vejs nechodim
Tak ja sa na moje Stilo nemozem stazovat. Mam najzdene 26tkm a pocet problemov 0. Len raz zastavka v zime na 20 minut v servise, hlasilo poruchu airbagov. A samozrejme obite prahy, ale to uz sme tu preberali - problem odstraneny. Nic nevrze, drnciacu palubku poznam len z kolegovej Fabie. Vela zabavy !!
Já jsem s automatickou klimou spokojený NAPROSTO :-! Většinou ji nastavuju na 19 - 21 (podle počasí) v režimu MONO. Nicméně, když jsem párkrát jel s manželkou v noci a jí na mých 19 bylo zima, nastavila si 22 a byla v pohodě. A rozdíl v tepotě vzduchu z výdechů byl patrný. O funkci rozmrazování předního skla ani nemluvím. Vyhřívání je sice samozřejmě lepší, ale v uplynulé zimě jsem neškrábal sklo ANI JEDNOU 😉 a jen jsem se smál udiveným pohledům ostatních škrábalů >😁

Celkově hodnotím SUPER :-! :-! 😄
Panove, jak jste spokojeni s aut. klimou ve Stilu? Mam pocit, ze nefunguje nejlip prave proto, ze ma jen jedno centralni cidlo teploty pod tou malou mrizkou mezi tlacitky. Ani mi neni moc jasne, jak muze tedy byt dualni. Abych se subjektivne citil v aute dobre, musim dost casto menit teplotu cca od 20 - 22 C. Jak je to u Vas? PS. Na reklamaci u Dojacka vubec nereagovali.
V tom případě mám já ten druhý "stoletý" (5dv Active 1.6, 04/2003). Jak už jsem tady psal - hlavní problémy geometrie, havárie elektroniky. Elektroniku vychytali :roll: nicméně omezovače dveří byly měněné taky, 2x měnili těsnění PP dveří (nad 100 km/h profukuje) - nedořešeno, stříkal jsem prahy (FIAT přispěl 1/4), dotahovali rukojeť ruční brzdy. Teď se objevil olej dole na motoru (39 tkm) a geometrie je taky nějaká divná :x . Uvidíme >😒] >😒] >😒]
Docela obstojny seznam vad. Bohudik se nemuzu pridat s nicim takovym. Vypada to na spatny kus, ktery se objevi jednou za 10 let, maximalne 2x za 10 let 😃)
Mám MW 1.8 od mája 2003. Spojkový pedál mi začal vŕzgať po dvoch mesiacoch. Reaguje na teplotu. Ak teplota v kabíne stúpne nad cca. 25 stupňov začne vŕzgať. Už menili aj spojkový valček, ale nepomohlo to. Prístup dovozcu k tejto problematike je veľmi zaujímavý. Že k vŕzganiu dochádza vzhľadom na konštrukciu spojkového pedála a valčeka. Vraj ju treba pravidelne mazať. V servise sa nad týmto konštatovaním len pousmiali.

Okrem spojkového pedálu mi vŕzgajú aj nápravy. Predné aj zadné. Menili mi už aj predné tlmiče. Po dvoch mesiacoch vŕzgajú opäť.

Čudujem sa, že tu nikto nepíše o vŕzgajúcich dverách. Mne vŕzgali od začiatku a skončilo to v servise výmenou všetkých vymedzovačov dverí. Po dvoch spokojných mesiacoch vŕzgajú opäť.

Neviem pochopiť, že takéto drobnosti nevie FIAT odstrániť.

Moje ďalšie problémy :

- zriedkavé a nepravidelné zhasínanie motora počas jazdy po vyradení rýchlosti do neutrálu

- zriedkavé a nepravidelné kolísanie otáčok na voľnobehu

- pískanie a rezonovanie bŕzd pri cúvaní

- pri poklese teploty pod -8 stupňov sa samovoľne spúšťa alarm

- nerovnomerné zjazdievanie pneumatík (geometriu už robili 2-krát)

- problematické zatváranie 5-tych dverí

- otlčené prahy pri zadných dverách

Budem rád ak máte podobné problémy a podarilo sa Vám ich už odstrániť napíšte ako.
U meho 1,6 z 05/2003 zacal pedal vrzat asi po 2 mesicich. Jen mi to u Dojacka promazali a je klid...
Mel jsem a vlastne porad mam podobny problem. Menili kde co, nakonec celou spojku, vcetne pedalu a porad to tam trochu je, ne moc, uz to ani nevnimam, ale je. Mam 1.6 vyroba nekdy zacatek 2002. Pokud se to zase nezhorsi, tak to neresim. Ale je fakt, ze je to minimalni. Pred tim to bylo dost hrozny. Nevim co to muze delat.
Uplne bez problemov moje stilo MW 1,6 a tiez s nim jazdim po BA len rok vyroby je 6mes/2003
Už zasa ma jeduje spojkový pedál 😒 Už ho menili tri krát a teraz to bude 4 -krát (72 000km ). Pedál opäť vŕzga a má tak 1,5 cm vôlu, zhoršuje sa to počasím, keď je vonku teplejšie ( nad 23°C ) je to horšie. Auto mám už po záruke , ale reklamujem originál diel vymenený vo fiat - servise je tam záruka 1 rok. Naposledy mi ho menili v októbri 2003, keď to pôjde takto ďalej tak ten zapráskaný pedál budú meniť asi dovtedy dokedy sa nerozpadne auto...!!! Na to už netreba komentár...

Aké máte skúsenosti so spojkou ? Ďakujem, >😒] >😒] >😒] Stilár z Bratislavy. >😒]
No to sme na tom stejne, jde o to ze Stilo ma pomerne neobvkle tvary a na nasich silnicich je jich docela malo. Ftipnou prihodu mam ja ze svym Stilem (tmavy folie, zluta, bez znacku vepredu na masce a vzadu, ani na kolech - takze neni poznat co to je). Nejakej chlapek u Hypernovy - Pane to je nejaky novy italsky auto ne? Neni to to maly Ferrari - to sem vubec nepochopil - jaky maly Ferrari - dyt zadny maly neni, ten chlapek se v autech asi moc nevyznal, ale chtel vypadat jako machr. Kazdopadne sem se docela zasmal a rekl mu ze je to Fiat. Ono to bude taky tim ze od fiatu asi nejvic lidi v cechach zna jenom punto.
JE to otazka vkusu. Mel jsem uz hromadu aut, ale nikdy se mi nestavalo, aby mi lidi na parkovisti okukovali auto, jako ted, kdyz mam 3D Stilo. Taky vsichni, kdo si do nej vlezli byli s interierem spokojeni. Urcite hraje roli pomer cena/design....
mal som Bravu. Uvazoval som o Stilu, ale veru som neprisiel na chut exterieru a uz vobec interieru. Ale keby predavali stale aj Bravu, bral by som ju. Oznacil by som ho ako VELKE MALE AUTICKO
[odkaz]

schema sa uz da stiahnut, hmm ale neni to to co si chcel.
ja mam stilo MW stredna vybava kupene min. rok 6mes. a zatial bez problemov len na kufri my vymenili tesnenie nic viac zle doliehalo a tazko sa zatvaral kufor. Inac uplna spokojnost len vcera som si vsimol ,ze uz dovazaju nove modeli a je tam trochu zmenena vybava aj interier napr. prieduch do zadu k spolucestujucim zmizol neveim ako to je u dyn, ale asi tam je a far. odtiene uz su ine. Ja by som ho vrele odporucal jedine co neviem posudit je moto mam benzin ale nepocul som nikoho sa stazovat. minule som sa aj s jednym dizlom pretekeal som isiel 210 km a on my este ubzinkol >😁 tiez to bol stilo MW 1.9 115k
Ahoj, uvazujeme o koupi Stila MW, vybava Dynamic, motor JTD, jake jsou Vase postrehy. Pocatecni problemy uz jsou vychytany, ne? 😉
Takze vcera som prezil prvu garancnu v dunauto v DS a celkom v pohode ani cena nebola vysoka cca 3tis. >😁 som max. spokojny
Je to jen aktivovani vystupu displaye radia/CD na info display, nic vic.
Ved uvidime, pripadne sa spytam potom Mucku ked si s tou schemou neporadite, tusim ma v profile ze studuje alebo pracuje s elektronikou.

Tak ma ale napada v suvislosti s tym palubnym pocitacom, ze dodnes poriadne neviem ako funguje to nastavenie Repat Audio. Ja to mam stale OFF ale ked som to raz vyskusal prepnut na ON tak som namiesto datumu videl na palubnom pocitaci nazov naladenej stanice - to je vsetko co to robi ? Alebo to ma aj nejaky iny zmysel ?
to nie je riesenie. Aj ja to tak robim ale to mp3 by sa aj mne zislo len sa trochu obavam ze ak tam nieco dorobim aby nezblbol pocitac :?
To bych moc chtel, ale tusim, ze to asi nebude mozne. Zatim to resim tak, ze si na CD-R palim konvertovane MP3 ve formatu VAW.
Mucka odpisal😒br />
derzeit geht es wirklich nicht. Der Webspace wird wohl im Laufe der nächsten Woche wieder online gehen. Dann kannst du wieder alles runter laden.

takze by to malo ist niekdy buduci tyzden. skus potom. este stale tam chces dorobit mp3 ?
hmm nevedel som, ze to nefunguje, uz som mu (Muckovi) napisal, on ten link uverejnil v nemeckej casti fora na stilo.org este niekedy v marci.

Snad odpise ..
Jestli muzu poprosit - mel bych o to schema zajem. Jsem na rusll@centrum.cz. DIKY!
Nemuzu se na tu stranku dostat. Je ta adresa v poradku?
Niekto tu kedysi zhanal schemu od original autoradia v Stile. Da sa stiahnut na

[odkaz]
modus ponens
Hmm, dik za postrehy. Kolko pytaju v servise za tu Seleniu? Niekto mi spominal, ze je to dost lacne (tusim okolo 300-400 Skk za liter). V takom pripade by plna syntetika od Castrolu bola vyrazne drahsia...

Ale ak ma byt mazanie pri studenom motore lepsie u ineho oleja, nie je moc o com. Motor sa nepomerne najviac opotrebuva prave pri jazde "na studeno". 😒
Právě minulý týden jsem byl na 1. garančce. Dovezl jsem si vlastní plnou syntetiku Madit Prima, která mě u www.vasoil.cz vysla na 150/litr. Do servisní knížky jsem si nechal udělat zápis o použití tohoto oleje. Na jiném dokladu mám přehled norem a specifikací, které tento olej splňuje a které se shodují s požadavky z návodu k údržbě. Selenie je doporučená, ale nemůže být povinná! Jinak plná syntetika je fakt super, oproti původní náplni je to vážně rozdíl. Např. úplně zmizel ten hrozný fiaťácký efekt líného studeného motoru - opravdu to za studena maže líp.
No hlavně je z něj větší marže >😁 Pochybuju, že jsou takoví odborníci, aby dokázali posoudit kvalitu oleje jen tak od oka...
Zdravím, mi při první garančce servis do Stila nalil Castrol. Na dotaz, proč tam nedali Selénii technik prohlásil, že je lepší. Hezký den.
modus ponens
Sorry za miernu off-topic.

Chcel by som sa spytat, aky olej lejete do vasho Stila. Mne ide o olej do Punta III, no nejedna sa o viskozitu, ale o znacku. Predpokladam, ze aj na Stilo odporuca vyrobca znacku Selenia. Skusali ste niekto dat napr. Castrol? Alebo ine znacky? Co na to servis?
rands: Někdo soustavu 3 LED + odpor vyráběl v docela úhledném provedení a nechtěl za to moc. Ale už fakt nevím kdo.
Tak jsem servis pozadal, aby mi pri garancni prohlidce preventivne vymenili predni 4 parkovaci zarovky a dali tam bile LED diody, ktere jsem si koupil. Chtel jsem to z duvodu prevence, protoze celosklenene 5W zarovky casto praskaji a je dost problem je u Stila vymenit. Nejdriv rekli No-Problem, dame je tam, pocitac tyto okruhy nehlida. Pak mi volali, ze to nejde, pocitac okruhy hlida, a pochopitelne vyssi odpor se mu jevi jako chyba. Tak mam smulu. Jedine ze bych zkousel s tim laborovat a zjistil, ktery max. odpor se pocitaci jiz jevi jako "zarovka" a bypassoval kazdou LEDku nejakym paralelnim odporem. Premira elektroniky je obcas na obtiz....
aha, to mě ani nenapadlo...

www.bitpowers.cz - sídlo Zlaté Hory

😄

ale díval jsem se teďka na oba dva weby...a otázka je co u benzínu dokažou udělat. Podle mě asi to samé

no nechci nijak soudit...bo tomu zase moc nerozumím. Ale u atmosferického benzínu fakt není moc co poštelovat 😁
To Silken: Delal ten tuning Bitpower.cz nebo Bitpowers.cz Jsou ruzne spolecnosti. Diky.
no na stilu je to trochu inac ten motor zacina tiahnut uz od 3000 ot. v 4000 ma max . krutiaceho momentu
no ja mam chipnutou mareu 1.6 16v 76kw, r.v. 2000 od BitPowers.

Asi takhle...autko je pružnější to jo ..ale je to tak asi jako by jsi jel se zapnutou klimou nebo bez. Takovy rozdil ti ten chip udela.

Zatah je od nizsich otacek...kolem 3000 😄 už to jde...takže netřeba to točit tradičních 4000...

spotřeba šla mírně nahoru ...cca 0,2-0,5l...nevěř tomu pokud ti řeknou že se nezvedne. u benzínu to není možné. Změní ti totiž předstih ( zvýší ) a upraví dobu vstřiku. Čili že se bude ládovat do válců více paliva. Nic víc. Pokud to někdo přešvihne....tak ti začne "protékat benzín výfukem" protože ve válci bude málo vzduchu na to aby se spálilo takové množství paliva.

Nic víc..nic míň
opytal som sa v dunauto oni tam totiz robia aj tuning fial a alfa fakt pekne auticka tam maju 😁
A kdo ti takovou informaci podal? Ladic motoru nebo autorizovany servis/prodejce Fiat?
som sa o tom informoval na SK a bolo my povedane chiptuningom ziskam maximalne z 1,6 115k potom by som uz mohol vazne poskodit motor (neviem co je na tom pravdy) ale tiez by som rad pocul nejake info o chiptuningu
Uvažuji, že si necham Stilo 1,6 chipnout. Prý to v Praze dělá Imofa se SW od Bitpower. Máte s tím někdo zkušenost?
Vis on Pharao je nemec co umi docela dobre cesky, ale nejake informace o tomhle motoru ti muze sehnat 😁
Ja skusenost s tym novym 1.9 Multijetom nemam. Ale na stilo.org v nemeckej casti forumu tam uz popisovali tento motor. Podla ich vyjadreni je tych 140 koni riadne citit. Dokonca to porovnavali aj s Golfom tiez 140 konovym a Stilo ma vraj motor o dost tichsi .. ak nevies po nemecky hod otazku v cesko-slovenskej sekci na Pharao-na
Ahoj, nemáte někdo zkušenosti se Stilem MultiWagon JTD Dynamic (nejlépe ještě s novým MultiJet motorem)? Jak vám to jede a vůbec, jaký to auto je...? Díky, uvažuju o koupi.
1.4 v pětidvéřku stojí 410.000,- výbava stejná jako u posledních 1.2 a myslím, že je na to sleva cca 35.000,- Viděl sem ceník a je dobré, že 1.4 je i ve výbavě Active ( 1.2 nebyla ) za 445.000,- s klimou + hodně další výbavy.
Taky uz sem videl facelift, tmave modreho 5D, v jednom stredoceskem autosalonu 😄 Podle 16V napisu a 6kvaltu to byla 1.4, dokonce me rikali i neoficialni ceny, zdalo se ze 1.4 bude asi o 10 - 20 tisic drazsi nez byla 1.2, ale muzou se lisit vybavy, takze tezko rict.
Tak jsem konečně v jednom nejmenovaném autosalonu na vlastní očka spatřil faceliftované Stilo. Zezadu vypadá teď dost pěkně. Zajímavý ale je, že prodejce už eviduje objednávky na "nový" Stila, přitom mají vydaný jen ceníky, ale žádný technicko taktický data na papíře nemají - a co hůř, ani je neznají.
Zdravím, měl jsem podobný problém (popisoval jsem to tady dříve) - nefungovala veškerá elektronika (ABS,ASR,MSR,EBD,ESP) a palubní deska. V konečném důsledku měnili čidlo natočení úhlu volantu, což nepomohlo, a následně řídící jednotlku motoru, protože fungovala, ale nekomunikovala s ostatní elektronikou. Po této výměně je vše OK. Začalo to 25.12.04, konečné řešení v únoru >😒]

Přeji, ať se to brzy vyřeší.

Zdenek
Od listopadu 2003 mám koupené nové STILO a již do odruhého dne mám problémy s elektronikou. Hlásí mi po každém startu "Avaria ASR" a "Avaria ESP". Do servisu jsem po celou zimu jezdil každý týden, vždy to dali na počítač, pohlédli a smazali. Potom přestříkali spoje kontaktolem; radili se u dovozce v Praze a pořád hledali a dosud hledají chybu v řídící jednotce. Na doporučení dovozce ji i přeprogramovali a závada se pořád hlásí. Uvažují i o chybě v přístrojovce - že nesnáší zimu a vlhko. Myslím si, že jsem již závadu našel, ale o návrhu mého nešení nechtějí zatím slyšet - nevím proč. 😒 Celou zimu, každý start jsem si zapisoval včetně venkovních teplot a teplot v garáži. Přišel jsem k jednoduchému závěru. Rozhodující je teplota a to +4°C. Pod tuto teplotu mi to hlásí poruchu, jakmile teplota stoupne, je vše v pořádku – což je i současný stav 😄 . Můj závěr tedy zní: vyměnit čidla, když to bude pokračovat, vyměnit kabely k řídící jednotce. Co vy na to? Neměl někdo z Vás podobný problém? Jinak jsem s vozem nadmíru spokojen 😄 , mám ho v plné výbavě včetně navigace. Tam je druhý můj problém a to, že nemohu sehnat CD s mapou ČR, která by v Connectu fungovala. Již komunikuji s Holandskou firmou NAVTECH, zatím to vypadá nadějně, ale nejdříve na konci roku. Nemá někdo nějaké zkušenosti s kompatibilitou z jiné navigace ( zkusil jsem Peugeot, VW a nejde to )?
Ahoj, tak jsem se koukal, jak je nejvhodnější vyměnit přední žárovky - hlavně vlevo, kde je baterie a je tam velice omezený přístup. Odborníci nic nepovolují, žádný nárazník ani světlomet. Stilo zvednou na zvedák a zespodu to udělají - je tam více místa než od motoru z vrchu.
Ahoj, jen dorbnost. Už po třetí mi prdla přední potkávací žárovka (za 3/4 roku 39tis. najeto). Tak nevím jestli jsou nějaké lepší co tak rychle neodchází? Nejhorší je, že je to podruhé na levé straně, kde je přístup na prd. Vpravo jsem si ji vyměnil sám.
skor su nase stila bez vacsich poruch 😁
Tak po delsi dobe neco pridam. Mam dva problemy. Bezpecnostni pas u ridice se dole u sedadla roztrepil a to tak, ze je v podstate do pulky natrzeny. Vsiml jsem si toho nahodou pri uklidu. U fiatu rekli, ze unava materialu a vymena. Pak mi uteklo chladici medium z klimatizace a ta nefunguje. Cekam na nejake nove tesneni ci co.
Nejak tady ta diskuze uticha, ze by vsichni zacali chodit na www.stilo.org ?
Mohl by jsi mě poslal poslat prosím ceník na Stilo MW na adresu dix@mujmail.cz Děkuji.
Nazdárek všem, tak jsem se byl dnes podívat na Pražském moto jaru. Prodejce od Fiatu hovořil o drobném facelitu u všech verzí Stila (měli tam ale jen současné modely), při otázce na MW mutlijet 16V říkal, že lze již objednávat a dal mi i nový ceník. Na webu Fiatu to ještě není, tak pokud by to někoho zajímalo (je to vše pro multi vagon), tak:

1.4 Actual 435tis.,

1.4 Active 470tis.,

1.6 Active 485tis.,

1.8 Dynamic 571tis.,

1.9JTD 80k Actual 510tis.,

1.9 JTD 115k Actual 542tis.,

1.9 JTD 115k Active 577tis.,

a konečně 1.9 Multijet 16V 140k Dynamic 664tis.

Jsou tam i nějaké změny v cenách výbavy (alarm z 12tis. na 9tis., Hi-Fi z 14tis. na 10 tis., základní navigace u verze Dynamic je po novu za 45tis.). Pokud by někdo chtěl můžu naskenovat a poslat... Ať Vám to všem jezdí.
Auto jazdi bez problemov, vcera som si dal urobit jarnu prehliadku za 99Sk,- este som dostal aj liter oleja a nejake dalsie drobnosti zdarma. Maju akciu do konca aprila.

Tu je par fotiek na moje foliou ochranene prahy 😄 Myslim ze bez ochrannej folie nema zmysel u nas (SK, CZ) jazdit. Zavada by sa skor alebo neskor opakovala.

[odkaz]
Já sice nemém Stilo, vlastním Punto ll, ale problém s vrzající nápravou mám stejný.Taky ji mám už dvakrát promazanou a po nějaké době vrže stejně a to i při nízké rychlosti cca 10-20 km/hod po menších nerovnostech.Nevím, čím to je, ale asi to nadobro opravit nejde nebo tomu už nevěřím.
Ahoj Zdenku !

Ja som mal podobnu naladu cez vikend, ked som si umyval auto a zbadal som dalsie oderky tentokrat na obdidvoch zadnych dverach. Ta spodna cast pod tym zlomom je dost poskrabana, je tam vela jemnuckych skrabancov od kamienkov. Prahy vzadu na kritickom mieste drzia, folia je spolahliva.

A zasterky vobec nepomahaju, to si mohol tomu technikovi povedat, ja ich mam a lak trpi aj tak. Asi si necham po niekolkych rokoch prestriekat aj spodne casti zadnych dveri, ale teraz este nie ..

Uz si napisal do Turina ?
Veselé Velikonoce všem Stilařům.

Zdenek
Zdravím, mi nic nevrže - myslím nápravy. Zato na nerovnostech něco hrká v oblasti 5 dveří. Minule v servisu to na nějaký čas odstranili (neřekli jak), ale opět se to hlásí.
Tak jsem tu zpět, abych se podělil o zážitky z mé první návštěvy servisu v Ostravě: na nerovnostech když se auto rozhoupá či při přejíždění příčných nerovností opět když se auto rozhoupe, slyším divný zvuky ze zadní nápravy a od pravého předního kola. V servise to prý údajně prohlédli a že prý vše OK, jen že promazali uložení. No nevím, někde zde jsem četl, že s tou nápravou - vrzání - je problém a že se prý mění (celá?)... a tak jsem odjel ze servisu s promazáním, zpočátku byl klid, ale zase se to začalo občas ozývat. Neměl někdo z Vás podobný problém a jak jste to vyřešili?

Jo, a auto mě taky práská při vystupování, ale spíš to souvisí s tím, co má člověk umělého na sobě...
:twiste😜 >😒] >😒] Tak toto je moje nálada po diskuzi s technikem FIATu. V kostce řečeno jsem se dozvěděl, že FIAT nebude sponzorovat české cestáře, že když slyším tlouct kamínky o prahy mám zpomalit atp.

Auto je OK, designový problém to není, je to otázka posypu, rychlosti a způsobu jízdy atp. atp.

A proč nemám přední zástěrky. Na odpověď že při koupi vozu mi je nenabídli a na dotaz konstatovali, že nejsou třeba ... ticho. A prý zástěrky mají dealeři při koupi doporučovat.

Jako jediný ústupek mi zástupce FIATu nabídl 1/4 spoluúčast na nákladech s opravou prahů.

Takže jsem very >😒] >😒] >😒] a budu psát do Itálie. Kdyby jim to prý předložil on, zastřelili by ho.

Ať Vám to jezdí.

Zdenek >😒]
fidoz
Co se týče kvality, můžu Stilo taktéž jedině doporučit. Sice najeto ještě nějakých aspoň 20 tisíc nemám, ale prozatím závady během 4 měsíců používání pouze několikrát v tej nejtužší zimě špatná diagnostika při startování (výpadek ABS, atd., známý problém). Co mi ale vrtá hlavou, že pokaždý když vylízám z auta, dostanu od dveří ránu. Někdy malou, někdy velkou jako prrrase. A to nějaký šusťáky na oblékání nepoužívám😊)

Zajímalo by mě, jestli se problematika obitých prahů týká hlavně 5DV a nebo aj 3DV, kterou mam osobně já tedy.

A poslední věc - asi je to tak všude, ale byl jsem upozorněn z určitého zdroje na to, abychom si dali pánové pozor na nenápadnou výměnu našich nových dílů za staré při návštěvě servisů. Např. jedu si nechat vyměnit třeba filtry a jen tak mimoděk si někdo z mého nového auta vezme nějaký díl a nahradí ho jiným, funkčním, ale starým. To je dost závažný prob. Co s tím? Popsat si celej auťák ultrafialovým fixem?😊)
Včera som akurát menil zimné pneumatiky a bol som prekvapený ,že boli zjazdené zadné gumy z vonkajšej strane o 1 až 1,5 mm viac oproti vnútornej strane pneumatiky, čítal som tu na fóre problémy s geometriou na prednej náprave, ale toto u mńa je na zadnej a tá je tuhá, na budúci týždeň sa idem na to popýtať do servisu aj s gumami nech mi vysvetlia aká je to zrada ! Má s tým niekto skúsenosti? Ďakujem.

Okrem toho mi stále ukazuje teplomer o 2,5 stupňa viacej ako je vonku v skutočnosti v zime aj v lete, keď som sa na to pýtal v servise mi povedali že je to údaj iba približný, reklamovali ste už niekto teplomer ?Zdravý stilár z Blavy..😊
Zdar,

s problémem kdy počítač ukazuje že něco nefunguje (airbag,ABS,alternator...atd) se setkávám už skoro 2 roky co Stilo mám. Rychle s tím do servisu, je to špatná elektroinstalace. U mě to bylo ukostření a probíjení. Už jsem s tím byl 5x v opravě (ve 2 servisech) a není v jejich moci to opravit. Pořád mění čidla, kabely a prolézají všechno možný. Doporučuji nechávat si opravenky, protože v mém případě to vypadá, že budu i po záruce uplatňovat, aby to spravili jako v záruce, když to neumí odstranit.

Patrikos
Zdenku daj potom vediet ako si dopadol. Ja som za to zaplatil v novembri 4 tisic Sk, mozno by som ich este dokazal dostat naspat, napriklad ako zlavu na ine prace.

Pri fik: len v kratkosti, kupu stila doporucujem sam si asi vies spocitat pomer value/money. Co sa tyka kvality, mozem porovnavat so Seat Leon, Stilo jednoznacne povrzava menej, na Leone som videl aj chyby laku priamo z vyroby, dalej je Stilo omnoho priestrannejsie a ma krajsi interier. Pri porovani s Fabiou je tiez kvalita na strane Stila, pri prejazde nerovnosti mu nehrkocu dvere v zamkoch ani mriezka v palubnej oske. Subjektivne na pohlad mi kvalitou pripada pristrojovka Fabie v porovnani so Stilom ako lacna detska hracka.

Ak si kupis Stilo hned si prelep prahy vzadu pod dverami a potom by ta uz nic neprijemne nemalo postretnut.
Ahoj, mně se to povedlo u Autocentra DOJÁČEK Praha.
Zdravím všechny a mám prosbu. Můžete mi sdělit, u kterých dealerů se Vám podařilo dosáhnout záruční opravy poškozených prahů??? Zítra mne čeká boj s technikem Fiatu, tak ať mám nějaké argumenty. Díky moc a ať Vám to jezdí.

A veselé Velikonoce :-!

Zdenek
A zajimalo by me, zda mi ho na zaklade svych zkusenosti doporucite... tj jake to je s kvalitou vyroby, slicovanim plastu, kovovvych casti, vrzanim atd atd. Diky Filip.klasna@mafra.cz
takze zatial ,ze to bolo poslane do fiatu tak uvidim budem mudrejsi v utorok
Tak to som ja nebol, na palackeho som sa nevyskytoval. 😉

Ako dopadli nnwm a levap s prahmi ? Ja mam moje uz druhy krat prestriekane (tentokrat zadarmo) a teraz aj poriadne prelepene, tou foliou od 3M. Mozno poslem neskor fotecky. Zasahuje az pod dvere a do priestoru zadenho kolesa a ide az dole uplne na spodnu hranu podbehu. A navyse je aj poriadne hruba a na aute takmer neviditelna.
Jo v té světlounce zeleno stříbrné metalíze tam byly asi dva kousky, kola jsem moc neprohlížel, protože jsem se rozhlížel, kde zaparkovat. Jel jsem tou uličkou od Hotelu Tatra směrem k místu, jak začíná pěší zóna kousek od té zadrátované studny s hastrmanem.
Hehe tak to si mozno videl aj moje, svetlo zelene na elektronoch 16'. Kocky su tu pekne, ale ja si za nimi zase idem hlavu vykrutit vzdy ked idem morave ..
Dneska jsem byl v Trenčíně a málem jsem si ukroutil hlavu: než jsem našel místo na parkování, tak jsem během chvíle viděl asi 5 Fiatů Stilo, vždycky pětidveřový verze. Takový množství neuvidím u nás za celej den. No a taky jsem si hlavu málem ukroutil za těma kůžama, co tam chodily po ulicích. Bohužel se mnou byla manželka 😞
Prave dnes som si odfotil tie obite miesta a som to poslal dealerovi tak uvidime inac chodim do dunajskej stredy do dunauto aj ked som z BA je tam si osobne myslim naj servis pre fiaty tak uvidim.
Ahoj, zatím mám dvorní servis Autocentrum Dojáček v Praze. Přední pravou žářovku mi vyměnili v servisu v Přerově.
Problem s prahmi tu uz bol preberany viac krat. Zatial asi jediny, komu to uznali na zaruku bol levapd. Do ktoreho servisu chodis ? Daj vediet ako si pochodil ..
Ahoj, už jsem to psal. Mám čerstvě na Stile MW přelakované prahy na záruku. Jen si udělali fotečky a ty předloží importérovi k proplacení práce.
Záruka je 2 roky na všechno, bez omezení ujetých km. Teoreticky se dá přikoupit třetí rok, momentálně to řeším, ale - dřív to dělali přes CarLife, teď přes Generali ??? a poslední informace jsou 2: A) odteď to lze jen při koupi nového auta >😒] a 2) půjde to obecně, ale až od května :-! (to jsou ty protimluvy >😁 ). Jakmile budu mít info, podělím se.
Zdravim Stialci. Neviete nahodou ako je to so zarukou, teda ako dlho a na co je zaruka :?: Trochu mi zacina liezt na nervy vrzgajuci otackomer :x
No uz som dlho neprispieval ani necital ale mam taky maly problem mam stilo MW a na konci ako koncia zadne dvere na prahoch mam obity lak stretol sa tu uz niekto s tym u MW ak ano ci bola aj vybavena kladne reklamacia lebo v servise my povedali ze sa stym este nestretli a ze mam ist s tym priamo na fiat SK co sa my hned nechce 😞
Zdravím Stilari od zacatku co mam STILO se povazuju za jeho velkeho fandu a mam sve STILO hodne rad, ale uz mi to neda abych Vam nenapsal me problemy…..

Predem chci upozornit, ze jsem na FIATech odkojenej a mam znacku opravdu rad…

ALE, ted jiz podruhe se mi vyskytl problem ktery mne stve (a to pouzivam hoodne slusny vyraz…), dnes jsem zjistil ze mam zase komplet mokry koberec co je v kufru, dnes to dokonce doslo tak daleko, ze když jsem ho nahodou zvednul zjistil jsem ze mam komplet cely prostor rezervy mokry a na dne byla normalne voda!!!, zbytek prostoru vcetne rezervy vypadalo jako kdyby ho někdo postrikal rozprašovačem…

Tuto zavadu jsem jiz jednou reklamoval a to kdyz jsem (opet) jen diky nahode zvedl tento kryt a zjistil ze kryt je zespodu mokry. Samozrejme jsem v prvne hledal chybu u sebe, jelikoz jsem auto před 2 dny wapoval a komplet myl, tak jsem si rikal ze jsem spatne zavrel kufr, ale jelikoz vozim v kufru psa mam tam deku na psa a pod ni gumove koberce aby propadná vlhkost z mokreho psa se nedostala az na zmineny textilni kryt, ale jelikoz deka i gum. koberce jsou suche nezbyva mi nez konstatovat ze mou vinou k této zavade nedoslo…

A ted ruku na srdce kolikrát se koukate pod koberec k rezerve?

Uprimne uz jsem unaveny z nustaleho reklamovani jak drobnosti tak i dost dulezitych veci (jako neustale vrzani predni napravy – vždy když prijedu do servisu zázrakem to prestane, cinkani nekde vzadu takéjak od napravy – vůbec nereseno, spatne nastavene zamky dveri – také vrzaly, povolena zadni sedacka která vydavala kovove cvakani a podobne blbosti které mi ale u noveho auta vadi….) Ted naposledy jsem zjistil ze mi vrze rucicka otackomeru ale to je věc kterou jsem zatím resit nechtel…

Doufam, ze všichni mate ci budete mit vice stesti a podobne problemy se Vam vyhnou
Ještě jsme chtěl doplnit, že když už se vynuluje i počítač, tak se zároveň rozsvítí všechny kontrolky přístrojovky, spadnou ručičky otáček i rychlosti uplně dolů a po chvíli auto vypíše CHECK OK a jakoby nic. Jen je vymazaný úplně všechno kromě celkově najetých kilometrů :x Ve čtvrtek s tím jedu do servisu.
Ahoj, tak mám přelakované prany na záruku. Nechal jsem si namontovat orig. přední zástěrky a uvidím, kde to až stříká. Pak mám kontakt na firmu, kerá mi případně prahy polepí ochranými fóliemi. A na případný sraz se těším a jsem pro...
Mám docela vážnej problém - kousek za městem, kde bydlím, jsou hned u silnice vojenský radary, a kdykoliv projedu kolem nich, vymaže se celej počítač včetně nastavení (zůstanou jenom celkově najetý kilometry). 😢 Zrovna je to docela častá trasa... 8-s To mi v servise asi nebudou věřit, to abych je tamtady vzal na projížďku 😄
Wufe zaujem by bol, lokalita stredna morava je super, tam to nemame daleko ani zo Slovenska, od nas z Trencina je to na skok. Ale tento rok nie, zena je v nemocnici, som sam s malou dcerkou.
Zdravim vas,

chci se zeptat (po druhe) zda by byl zajem sejit se nekde a pokecat o autech (prohlidnout si ostatni). At nejsme Pragocentricti tak navrhuji oblast stredni Moravy (nezna nekdo nejakou fajn lokalitu?). Videl bych to na jednodenni akci.... Namety?...
Vyslo to tak, ze aj ja mam auto dat do lakovne v pondelok rano. Folia mi uz prisla, poslali mi ju na dobierku. Stoji 1370Sk,- na bezny meter. Takze v utorok vecer to bude dufam definitivne vyriesene a ochranene na dalsich par rokov 😄 No uvidime, to iste som si myslel aj na jesen. Mozno ak mi jej zostane dost prelepim aj prednu cast kapoty, vsimol som si aj tam zopar dobiek.
Ahoj, tak to vypadá, že se mi je podařilo zlomit. V pondělí přistavuji auto do servisu a na záruku mi přelakují prahy. Ještě musím sehnat 3M fólie na přelepení. 😁
Este raz by som chcel zdoraznit, ze predne zasterky absolutne nepomahaju, ja ich na aute mam a teraz na jar su prahy znova zrele na opravu laku. Obycajnu foliu z reklamky by som nedaval, je ovela ovela tensia, tie folie od 3M su hrube takmer 1mm a zo specialneho materialu. FIAT o tomto probleme vie, maju ho aj v polsku a u nas na slovensku. Ved preto aj predava specialne folie od 3M, su rozdielne pre 3dv a 5dv verziu. Ja som si ich na jesen nalepil a teraz sa ukazalo, ze nestacia, su prilis male, idem si lepit vlastnorucne vystrihnute folie, ktore budu zasahovat az pod dvere. Link na tie folie som uz uviedol. V nemecku sa cesty solia a pravdepodobne aj v taliansku, takze tento problem nemaju. S tymto problem sa potykaju ale aj nove toyoty avensis a mercedesy, len s tym rozdielom ze original folia od fiatu (aj ked prilis malicka) stoji 100Sk,- a original folia na avensisa od toyoty stoji 800Sk,- mam to overene..
No, jak jsem se již zmiňoval, je to opravdu záležitost zimy. Měl jsme gatančku začátkem prosince a prahy byly vpořádku. A když jsem kupoval auto, tak mi žádné zástěrky nedoporučovali. Navíc si myslím, že úhel pod kterým jsou kamínky odstřelovány na prahy je dost malý a tak budou zástěrky moc nefunkční nebo je to záležitost až větších rychlostí. Když se koukám na jiná auta, tak mají špinavý přední dveče a část předních prahů a ne jako u Stila zadní část prahů.
Měl sem o tomhle problému řeč s technikem od Fiatu a údajně je to problém pouze česka, nikde jinde si na to nestěžují a proto to FIAT neřeší, asi máme u nás nejhorší cesty, je ale pravda, že třeba v Rakousku sem teda neviděl sypat cesty těma kamínkama co u nás.Prodejci dostali upozornění, aby zákazníkům doporučovali montáž předních zástěrek, osobně sem ale preventivně lepil fólie už dávno, zatím není problém, dával sem tam nějaké průhledné, co sem vyškemral v jedné reklamce jako zbytky.
HMMM, tak to bude asi tedy u všech variant. Koukal jsem se jen na fotky na webu...
Já mám 5dv. a na lak pod dveřmi vzadu nejde koukat :x
Ahoj, já mám Stilo MW. Když jsem se koukal na 3D nebo 5D, tak tam ty slavné prolisy prahů pod zadními dveřmi nevidím. Tak to bude asi záležitost MW.
ten problem s obitym lakom na prahoch sa tyka aj 3 dv. STILA alebo len 5 dv.?

A ako sa to sprava v pripade, ked su tam original plastove prahy? Tie predsa plnia aj funkciu prednych zasteriek, take su mohutne.
Ahoj pani ! Ja som to s tymi obitymi prahmi vzdal a zacaloval z vlastneho, cim vam nechcem radit, drzim Vam palce nech Vam to uznaju. Chcem sa vyjadrit k prednym zasterkam, su uplne na nic, mam ich na aute, v novembri som si nechal prahy prestriekat, boli ako nove a teraz v marci su uz zase obite. Dnes som bol u lakyrnika, opravi mi to zase, ale tentokrat to neprelepim original Stilo ochrannymi foliami. Problem s original stilo foliami je, ze su uzke, neprekryvaju uplne celu oblast. Takze mam teraz dobky po okrajoch tych folii. Idem si to po prestriekani prelepit vlastnorucne na mieru pristihnutymi foliami 3M. Pozrite na [odkaz]folie
No je zajímavé, že při první garančce nic podobného nebylo - v listopadu 2003. Teď po zimě je to vidět - najeto 33t. Kdysy jsem dělal u Forda a tam jsme měli v kupní smlouvě, že - přesný přepis znění😒br />
"V případě odmítnutí zakoupení lapačů nečistot předních kol kupujícím, není možno uplatňovat reklamaci na poškození laku ve střední části prahu karoserie."

Ale já to mám v zadní části karoserie. A pokud to budou chtít vyhnat až do krajnosti, tak jim to auto vrátím na základě chybně podepsané kupní smlouvy. protože zákon jednoznačně říká: Pokud je tato smlouva uzavírána fyzickou osobou a automobil se stane součástí bezpodílového spoluvlastnictví manželů, pak spolu se shora uvedeným kupujícím musí tuto smlouvu uzavřít a svým podpisem stvrdit také druhý z manželů. A manželka žádnou smlouvu nepodepsala.
wolff
To si s tou Audinou pomoh....
Zdravím, mám po 31 tkm úplně stejný problém. Už to řeším se servisem, teď se čeká na příjezd technika z FIATu, který to musí schválit jako garanční opravu. Přední zástěrky jsem zatím viděl u 1 (slovy jednoho) Stila, shodou okolností ho má kolegyně. Evidentně se jedná o konstrukční vadu, takže budu trvat na garanční opravě. Přeji hezký den a dejte vědět, jak jste dopadl.
No jestli se da za sypani povazovat, ze behem 200 tkm, se menil termostat, 1 x cidlo ABS, brzdove prasatko, zadrene lozisko PZ kola a praskle spojkove lanko, tak ano, sypou se. Osobne si myslim, ze se Fiaty v zadnem pripade nesypou.
Ahoj Stilaři,

tak jsem se rozhodl zajít do servisu a reklamovat lak obou prahů. V zadní části pod zadními dveřmi mám plošky úplně bez laku. A ať zkusí argumentovat, že nemám přední zástěrky. Při koupi jsem se ptal, jak se tváří na zástěrky a řekli, že nejsou zapotřebí.
Žádný div, na našich cestách 😃) Myslím, že za 100.000 km si to už nějakou investici zaslouží, ne?
Je tu nekdo, kdo ma informace, jak stilo "drzi" po 100.000 km? Vcera jsem byl u sveho gumare na prezuti a ejhle! Uz nema Mareu z r. 98, ale Audi 100 Quattro z r. 94. Tvrdil, ze jakmile mela Marea 110.000 zacla se straslive sypat. Hlavne podvozkove dily.
Tak to uz vas pomalu prijdou levneji Alu kola.
fidoz
Jak vidno, ceny se pohybuji vsude podobne... dnes jsem se ptal a v Praze stoji 1 ks originalni poklice 650 CZK, coz je naprosto nerestnaa a nezrizena cena. Zato mi byl nabidnut komplet 4 ks na cely auto neoriginalni za 400 CZK, ovsem zcela zalostnyho vzezreni. Takze to vidim na hledani optima nekde mezi a kazdopadne... alespon pro castecne odradeni dalsiho zlodeje, nezbytne privazat poklice na nekolika mistech plastovym stahovaakem.
Ciao af-e vidim ze sme tu viaceri, kto by mozno mal zaujem kupit puklice na svojich milackov. Za kolko by si ich vedel zhonat ? U nas v Trencine za ne pytaju 700 za kus a to je nekrestansky vela, zatial som kupil hnusne "TESCO" puklice 4 kusy za 500 ..

Este ze ide leto, cez vikend prehodim na origos FIAT elektrony 16'' a DUNLOPy 205ky com som dostal s autom ..
Dlouho jsem nepřihodil něco do diskuze, tak to teď napravím. Minulej týden jsem se koukl na zimní pneu (Bridgestone LM1😄 a koukám, že po 15000km jsou sjeté na 5mm :shock: . Zajel jsem k Dojáčkovi - provedli kontrolu geometrie a potěšilo mě, že na záruku.Dohodli jsme se, že jen přehodíme přední za zadní a při přezutí na letní uvidíme, jak gumy vypadají. Dnes jsem neodolal počasí a přezul jsem na léto. Vysvětlili mi, že nové zimní mají cca 9 mm vzorek a jedy možné, že jsou teď na 5mm. Důležité je, že jsou sjeté rovnoměrně a tedy geometrie je OK. Pak mi přivezli mého červeného kombíka na letních a vysvětlují, že tam mám nové letní, že původní byly sjeté špatně a že FIAT je nechal vyměnit v záruce :roll: . To jsem hleděl, jak jsou vytrénovaní - dost mě zaskočili a asi i odzbrojili se s nimi přít, že zimní moc nevydrží. Tak teď jsem spokojenej a uvidíme... Ať máte taky jen dobré zkušenosti ze servisem a dobře Vám to jezdí. 😜
Upřímnou soustrast. Já jsem přišel o všechny poklice 10 týdnů po nákupu auta. Ostatní se mi naštěstí vyhýbá. Ať Ti to jezdí.
fidoz
Tak se mi poštěstilo a budu v příštích dnech zase o několik set korun lehčí, pokud dojde na to, že bych měl vydávat peníze na zakoupení toho, co mi jakýsi ubožák "odstranil" z auta. Asi proto, abych měl menší odpor vzduchu. Velká náhoda - blbej víkend - v pátek zjistím, že u auta nemám poklice a v sobotu při výletu do severních Čech chybí u auta anténa. Jooo, holt, to je velkej byznys. Nemluvě o tom, že týden po zakoupení mi další dement ulomil zrcátko, takže další vítr v peněžence. Uff, musel jsem si postěžovat a trochu si ulevit. Má cenu vůbec kupovat všechno znova? Ještě o to víc naprdnutější jsem proto, že už při koupi mi prodejce říkal, ať si poklice přivážu plastovým rychlostahovákem... mno, nevim, zda by to pomohlo. Co vaše zkušenosti s očesáváním našich drobečků? Sux, co?
fidoz
No, myslim si, ze pokud bys daval ty folie bezpecnostni, tak ty musi uz neco vydrzet a jen tak skrabnutii od caparta by asi prezily (nebo pekelne poctive zabrusovat malymu draapky😊, nebo klasiku tmaveny tenci, s rizikem poskrabani, poslintani a posmrkaani od caparta, tim padem ztizeny moznosti opetovneho vylesteni😊))) Problematiku homologovanych a nemohomologovanych bohuzel zvladnutou nemam, ale rad se priucim, pokud jsou nejaky zkusenosti.
Nekde jsem slysel o tom, ze te ani s foliema s atestem nemusi pustit za hranice. V Nemecku jsou pry jakekoliv folie zakazany proto, aby policiste mohli mit posadku pod kontrolou.

Jezdil jsem s Carinou docela často do Manheimu v SNR, párkrát jsem byl v Maďarsku, Rakousku, Chorvatsku, Polsku a taky jednou v Norsku a Švédsku. Nikdy jsem s foliema neměl nejmenší problém. Leda že by se to změnilo a že by to teď víc kontrolovali.
Nekde jsem slysel o tom, ze te ani s foliema s atestem nemusi pustit za hranice. V Nemecku jsou pry jakekoliv folie zakazany proto, aby policiste mohli mit posadku pod kontrolou.
mate nekdo zkusenosti s tmavenejma bezpecnostnima foliema na skla?

Není to špatná věc v létě😒br />
1. neoslňuje tě tolik prudké sluníčko, pokud svítí z boku.

2. lidi ti neviděj do auta a tudíž to tolik neláká zloděje, když náhodou něco zapomeneš na sedadle.

3. když v létě vyjedeš s autem, tak to déle trvá, než se interiér ohřeje.

4. pokud na někoho v autě v létě svítí za jízdy sluníčko, tak je mu běžně ještě větší vedro, ale s foliemi na tebe dopadá spíš jen světlo, ale téměř nehřeje. Nejlíp je ten rozdíl cítit, když si pak stáhneš okno a sluníčko pere přímo na tebe.

Ale má to i své proti😒br />
1. V zimě to trochu snižuje již tak nízkou viditelnost

2. Když ti folii někdo škrábne (např. pes, dítě, či nějaká věc kterou převážíš) tak tam ten škrábanec máš napořád.

3. Taky se mi zdálo, že se okna s foliemi trochu hůře leští a dříve se potí, ale to byl možná jen pocit.

Tak to zvaž. Sám mám dilema, zda-li si mám na Avensise dát folie. Máme malého prcka a bojím se že jim dá co proto >😁
fidoz
No klimatizace by za tuhle cenu uz opravdu libaa😊 Jen sem este nevychytal, jak na delsich cestach nevylizt z auta a druhej den bejt vcelku i nemocnej. Protoze mit zavreny vjetracky, tak se udusime a okynko, to je zase o usi a neda se kecat😊... me tak napada, mate nekdo zkusenosti s tmavenejma bezpecnostnima foliema na skla? Nejsem rozhodnut, zda poridit ty bezpecnostni tmaveny a nebo jen tmaveny. Je v tom podstatnej rozdil? Prijde mi, ze pokud uz je vubec na oknu nejaka folie, tak to automaticky to okno pri rozbiti drzi pohromade...
dobra cena, malem byste mne nasrali, kdybyste rekli, ze mate i klimu 😄
Ja jsem koupil Stilo 5D Actual,ASR,MSR,litá kola 15 u Soltyse v Jicine za 338 000,- 10/2003,sleva 85000,-
fidoz
Aaaano, aaano, 319 v Praze u Dojaacka, 60.000 z ceny dolu, predvanocni akce. Takze litam za 319 papouchu a mam vysmaato😊 Je to verze Actual, ale i tak proste, staci to naprosto.
Zdravím všechny Stilaře, jsem tady opět s problémem 😢

Zjistil jsem na horách, že mám skoro úplně zamlženou levou zadní sdruženou svítilnu 😉 , přesně v oblasti couvačky a směrovky.

Tož jsem zajel do svého oblíbeného Nordexu :😉 a už je objednané celé nové světlo. Prý se v rámci záruky mění kus na kus.

Ale jinak pohoda, poté, co mi vyléčili elektroniku jsem opět king of the road :-!

Ať Vám to jezdí,

Zdenek
Stilo za 319 tKc ?
fidoz
Nazdaar, mam v prosinci 2003 kupovanej triverak s 1,2 motoorem + 6kvaltovou prevodovku a musim rici, ze jeho pouzivani je naprosto v klidu a zcela ku moji spokojenosti. Motor teda jeste neni poradne zabehnutej, sotva par tisic natoceno, takze pocitam, ze spotreba jeste sedne, ale v Praze se pohybuju kolem 7 - 8 litru. Ovsem na dalnici je auto hodne potichounku a pres svuj 1,2 motor svadi k tomu, aby na to clovek dupal, resp. si to najednou svistis 180 ani nevis jak (to mluvim o ceste v 5 lidech Praha-Brno-Praha). Spotreba se mi vesla do 9 litru, coz je krapet neeko., ale za tu rychlost se to da prezit. Co se tyce ostatniho zpracovani, tak si stezovat nemuzu, vim ze je ted na to jeste brzy, ale tolik tady zminovany praskani a vrzani se mi zatim jeste neobjevilo. Co se mi bohuzel objevilo, a nejsem tady zdaleka jedinej, tak je zobrazeni pri nastartovani v mrazu, ze selhava ABS a EBD. Ale to se reshii opetovnym vypnutim a zapnutim motoru, je to proste moucha, ktera v tej elektronice stale jeste lita a ne a ne ji vychytat. Za tu cenu, za kterou se nyni nabizi - a za kterou sem 3D taky koupil, cili nejakych 319.000, je to myslim hodne feerovy porizeni, kdyz to srovnas s konkurenci a mnozstvim vybavy uz ve verzi Actual, cili tej nejnizsi. Nez sem si 3D koupil, hodne sem vrtal do ostatnich konkurencnich aut a vsade a musim rict, ze Stilo pro me vyslo dost dobre, proto tu taky u me parkuje😊 Nezbyva mi nez doporucit😊
nie si jediny kto sa tu nevie vyznat 😒 Myslim, ze stara verzia vzhladu stranok bola prehladnejsia. Vobec ma touto zmenou nepotesili. Ale Stilo slape ako hodinky, tazke nie je o com.
Zdravím přátelé. Byl jsem chvíli mimo a pěkně čubrním co se to tady dějě. Co to je za změna. Nemůžu se tady vůbec vyznat. Jdu číst vaše příspěvky. Jo a MARTINAC to je borec. Tak dlouhý příspěvek. To je snad rekord né?.Čus.
Ja mám na 1.2 2001 5D najazdené 65 000km za dva roky a s motorom,prevodovkou žiadny problém. Aj teraz v zime mám celkom

výbornú spotrebu približne 6,5 až 6,7 litra.
No já teď nic nehodlám kupovat ale v budoucnu čistě teoreticky kdybych šel do něčeho ojetýho. No a z konkurence se mi líbí Seat Leon ale tam bych šel nejspíš do TDI a to je cenově někde jinde ale je to zase dost rozšířená technika. Stilo 3d v takovej červenej nebo černej barvě(dělá se vůbec v černej?) se mi zdá hodně sexy auto a ta cena okolo těch 340tis. Kč je supr. Do toho bych šel možná rači než do nějakej Fabie,která je o třídu níž. Je mi ale jasný že tenhle motor v takovým autě moc nevydrží. Nebo nemám pravdu ? Kolik máte najeto na vašich 1.2kách?
A rozhoduješ se mezi ním a čím?
Zdar stiláci napište prosim konečný verdikt na stilo zajímá mě hlavně základní 3dv. verze s 1,2 59kW? A taky sem tady někde dřív četl že motor 1,8 moc nejde(už nevim kdo to psal) tak jak je to? Zlepšilo se to po pořádným zajetí ? Jo a po brně jezdí bleděmodrý 3d stilo parkující u technického muzea není to někoho z vás? zdar.
no pozeram ze uz stilo ma vychytane vsetky muchy >😁 ziaden prispevok
Zdravim, tak aj ja mam uz za sebou tiez prvy problem. V pondelok bol odstraneny na pockanie za 20 minut. Cely vikend som jazdil bez airbagov, pretoze mi pocitac hlasil airbag failure. V servise zistili, ze na vine bola slana voda, ktora sa dostala zo soferovho koberca az do konektora pod sedadlom. Pocitac je vraj prilis citlivy a vyhodnotil to ako poruchu.

Mam 1.6 Dynamic rok vyroby 2002, vyrobne cislo okolo 222 tisic. Vrzganie palubky alebo dveri nepoznam. Auto sa mi zda velmi makkucke a pohodlne. Jedine "povrzavanie" ale to nie je typicky vrzajuci zvuk vydavaju sem tam skla vo dverach, je to velmi tiche. Celu zimu som mal s tym pokoj, teraz to zacalo zase. Obite prahy som mal tiez, ale som si ich nechal na vlastne naklady (4000 skk) prestreknut a prelepil som to original 3M foliami. Celkovo 100% spokojnost.
Zdravím a přispěji svou "troškou do mlýna" - auto koupené 4/2003, najeto 29 tkm, Stilo 5d 1.6 Active. Dosavadní problémy: 1)nerovnoměrné sjiždění předních pneu - vypadá to, že je to odstraněno, 2) kolaps elektroniky (ABS+ASR+EBD+ESP) - výměna čidla úhlu natočení volantu a ŘJ motoru + úprava ukostření - po opravě perfektní (klepu na dřevo), 3) výměna těsnění PP dveří, 4) hlášení LOW OIL PRESSSURE při startování - vyřešila to výměna oleje při 1. garančce na Castrol 5W-40. Dosud neřešeno: 1) otlučené prahy vzadu před blatníky - bude pozván technik z FIATu, 2) povrzávající PP dveře a kryt zavazadelníku. Jinak jsem - i přes problém s elektronikou - vysoce spokojen, auto jezdí perfektně, spotřeba slušná, pohodlí atp. vynikající. Jen mi je líto bederní opěrky u řidiče a několika drobností, které u r.v. 2003 zrušili. Když jsem měl půjčené náhradní Stilo r.v. 2001, bylo sedadlo řidiče subjektivně o 1000% lepší. Ať vám to jezdí.
Zápach "zatuchliny" po vypnutí klimy není nic neobvyklého ani u zcela nového vozu, neboť právě po vypnutí klimy dojde k tomu, že původně výrazně studený výparník je prudce ohříván proudem teplého vzduchu (ať už v létě zvenku nebo v zimě z radiátorku topení) a svým způsobem začne pracovat jako "vyvíječ páry", resp. smradu. Ale právě tuto fázi je třeba "povinně" absolvovat, pokud si člověk chce zachovat klimu jakž takž čistou: tj. min. 5 min. před ukončením jízdy klimu vypnout (nikoli větrák topení - nejlépe ho naopak pustit naplno!) a "nechat projet čistým vzduchem". Nejvíce plísní, bakterií a dalších choroboplodných zárodků je totiž v automatických klimatizacích, neboť majitelé vozů a autoklimou obvykle vůbec netuší, že by kompresor klimy měli ještě před ukončením jízdy vypnout! PS: To neznamená, že bych byl proti pravidelné dezinfekci výparníku klimy.
Mate nekdo zkusenosti s cistenim (dezinfikaci) klimatizace. Melo by se to snad delat kazde dva roky. Mam auto asi rok a pul, po lete bych to chtel nechat udelat, protoze uz dnes kdyz vypnu A/C (mam manual) citim trochu zatuchlinu. Myslim, ze to bude treba. Nevite kde to delaji? Dik.
Martinac> musim pochvalit za vyborne shrnuti Stila. V podstate bych se pod to podepsal. Takze poporadku. Mam Stilo 5dveri 1.6, koupene 09/2002, najeto 20 000 km. Povrzavani zadni napravy je obecne znamy problem prvni generace, odstranili mi to v servisu v ramci zaruky. Povrzavani interieru je realita i u me. Podotykam, ze jezdim v praze. Podle me to nema cenu resit, me palubku nekolikrat rozebrali, vrzal mi pruduch pod prednim oknem a bylo to k nicemu, spis to tim, ze to rozebrali zhorsili. Skutecne v zime je to horsi, leto je v pohode. Doporucuji koupit WD40 mazani a na 2 mesice mas klid, takhle to delam ja. Razeni zpatecky jde i me hur, zvykl jsem si kdyz zastavim dat dvojku a pak zpatecku, uplne v pohode. Material na sedadlech opravdu nic moc, mohlo by to byt lepsi. Jinak s tebou v zasade souhlasim. Tady je soupis mych zavad. Vymena zadni napravy kvuli vrzani (resilo se celoevropsky), pak jsem resil vrzani toho pruduchu, coz jsem si nakonec vyresil zminovanym WD40, odesel mi snimac brzdovych svetel na brzdovem pedalu, odesla nejaka spojka na ostrikovacich, takze mi neostrikovalo zadni okno, a sem tam nejaka chybova hlaska elektroniky. Tot vse.
Dovolím si shrnout své zkušenosti se Stilem, které jsem koupil od prvního majitele jako téměř fungl nové (najeto 9 t. km za rok, spíš stálo v garáži). Varianta Stilo 3D, 1.2 16V ACTIVE, r.v. 2002, série 1.

A) jízdní dojmy: robustnost, auto sedí, pérování je tvrdší, při přejezdu příčných nerovností se rázy přenášejí více do interiéru, při manévrech, kdy se auto rozhoupe ze strany na stranu je slyšet podivné pazvuky od zadní nápravy, které se při přejezdu běžných nerovností neprojevují. Boční vítr někdy zlobí, aerodynamika dobrá do 130 km/h, auto je obecně velmi tiché, což ocenil každý, kdo se mnou jel (!, ale viz níže), nad rychlost 130 km/h už turbulentní zvuk proniká do vnitřku o poznání více, ale pořád OK. Posilovač OK, rychle jsem si zvykl na CITY, volant se drží dobře, prostě NO_PROBLEM.

B) motor a řazení, brzdy: motor 1.2 pro klidnou jízdu stačí, při úspornější a přitom dostatečně rychlé jízdě (prům. r. 90 km/h, směs město, mimo město a dálnice) si řekne o 5,6-5,9 l/100 km. Jízdní vlastnosti auta ale svádějí ke šlapání na plyn, a pak spotřeba prudce roste až na cca 7,5 l /100 km při rychlostech nad 120 km/h (otáčky nad 4 tis.). Optimum kolem 6,5 l lze dosáhnout i rychlejší jízdou bez častého předjíždění, lehkou nohou a s rychlostmi pod 120 km/h. Šest rychlostí je fajn, jen občas – když řadím rychle – jsou problémy mezi 2 a 3 stupněm (nejde to lehce, někdy cítím zuby), 6ka je fajn, užívám ji často. Občas problém se zařazením zpátečky, když chci zamknout zpátečku (defend lock). Brzdy OK, již jsem vyzkoušel všechny ty sarapetičky jako ABS, ASR, MSR, funguje to, jen si nikdy nemohu zvyknout na to kopání ABS do pedálu, vždy mám tendenci ucuknout nohou (ale na to je tam Brake ASSIST, jak píše návod...).

C) interiér: poprvé jsem byl ohromen kvalitou, po půl roce už vidím některé výhody a nevýhody. Výhody: přehlednost, ergonomičnost, vnitřek je střídmý ale zároveň hezký, podsvícení (regul.) je hezké, diplay vč. zabudovaného rádia dostatečně velký. Dostatek prostoru vepředu, vzadu to jde. Dostatek odkládacích ploch. Nevýhody: bližší ohledání ukáže, že slícování palubky není OK, přitom myslím, že si Fiat zbytečně komplikuje situaci tím, že užívá na palubku příliš komponent a hodně druhů plastů, což v důsledku vede k očekávaných problémům: za teplého počasí více-méně bez pazvuků, ale při poklesu teplot na cca 5 oC a níže povrzávání palubky kolem středového panelu, výdechů ventilace, občas při skocích na velkých příčných nerovnostech (i při vyšších teplotách) to v palubce silně praskne/lupne (asi si sedne...), občas drnčí výplň pravých dveří. Další praktické nevýhody: nejsem schopen najít optimální posez v sedadle, povrch – materiál sedáků je sice hezký, ale časem se začíná po okrajích třepit a lezou z něj vlákna, stačí mít něco trošku ostřejšího v kapse a už to jede... zlaté staré punto, kde vydržel matroš skoro vše; vytáhnu-li hlavové opěrky na předních sedadlech vysoko a spolujezdec není opřený, pak klepají a dělají rámus; odblokování opěradla a posun předních sedadel jde páčkou ztěžka a u řidiče se mi pravidelně podaří opřít opěradlo o volant tak, že znáčku klakson a leknu se...nejen já...; pogumovaný materiál středního tunelu se lehce poškrábe, stejně tak plasty ve dveřích; vrže pedál spojky; když chci vydělat v kufru kryt, pak to jde ztěžka, podařilo se mi už utrhnout plastový závěs, kam se nasouvá kryt; v létě na nerovnostech (nejlépe testovat na kostkách) občas přední okna lehce drnčí.

D) rádio: asi to nejpříjemnější překvapení: s CD již od výrobce, jsem zcela (!!!) spokojen, hraje mnohem lépe než HIFI sestava ve Škoda Octavia – zde na 1* (a vyřeším tím to občasné vrzání 😃.

E) závady: elektronika téměř bez závad, pouze v zimě když rozmoklý sníh roztaje a zmrzne přes noc se někdy (celkem 3x za historii) objevila hláška o selhání ASR či MSR, ale ta zmizela do 1 s, jen co se čidlo vzpamatovalo, takže vše OK. Pouze 1 problém: klesne-li teplota pod 5 oC, pak při otevření dveří řidiče se nerozsvítí ani světlo ve dveřích ani v autě, popř. s velkým zpožděním, dělá to nepravidelně, a auto má tendenci zamykat automaticky i během 30 sekund po odemknutí (zatím neřešeno, až bude lepší počasí). 1x jsem se nemohl v zimě dostat přes dveře řidiče do auta, sice auto odemklo, ale nešlo vytáhnout zcela kliku, takže otevřeno přes dveře spolujezdce, druhý den již OK (zatím dále neřešeno). Ostatní závady: 0.

F) závěr: atraktivní auto (= 3d; 5d se mi nelíbí, má zcela nepovedený zadek, po faceliftu lepší, ale stejně 3d je 3d, proto i prodeje 3d a 5d jsou v Evropě vyrovnané, což asi u jiných aut nižší stř. třídy není); s hezkým vnitřkem, solidními jízdními vlastnostmi, s minimem závad, na němž mě rozčiluje to povrzávání v interiéru. Bohužel, v tom se Italové ještě stále nestačili poučit od (německé) konkurence. A to jsem si užil s Puntem 1. generace své, ale jemu teda palubka nevrzala (zase něco jiného). Chytil jsem ještě generaci Stila se všema elekt. libůstkami, které mi fungují, a to většina lidí na tom autě obdivuje (zvl. když ještě dodám, za kolik jsem ho koupil). Berte to jako osobní zkušenosti uživatele, nejsem žádný mechanik, a asi jsem nevyčerpal vše, co bych mohl. K autu jsem přísný, protože nebylo zadarmo a já peníze nemám na rozdávání. Taky se pomalu připravuji na první návštěvu servisu, kde jim to hezky všechno sepíšu.

Martin

P.S: A jak u vašich miláčků? Co to povrzávání palubky, dá se to odstranit bez toho, že začne vrzat něco jiného?
Zdar Stilaři to se s vašima našima Stilama nic neděje, že nikdo nic nepíšete?

Nechtěl jsem aby tenhle board upadl do arcivu tak jsem se ozval.
No když mi tu pravou potávací žárovku měnili, tak jsem jen letmo koukal přes otevřené dveře do dílny, ale nárazník nesundávali. Za 10 minut co mi účtovali to ani není možný - asi opravdu šikovný technik s gynekoligickýma rukama...😃)
Tak ahoj, ale já v tom autě s ženou nejel... Jinak auto má značku začínající 1M.....
Nazdar Stilaci ! Ja na mojom aute nemam ziadne problemy, dufam ze to nezakriknem. Ventilator motora som este nepocul, dvere sa daju otvorit, elektronika neblbne. V sobotu som vyskusal ESP na pravdepodobne poslednom snehu tejto zimy. Vpalil som na parkovisko pri futbalovom stadione a zvrtol volant. Auto sa samozrejme zacalo smykat, ale ESP okamzite zabralo a nedovolilo ziadne vylomeniny typu hodiny, alebo ze by ma vlastny zadok predbehol .. Zatial plna spokojnost. Pocitac ukazuje dlhodobu spotrebu 6.9l ale mam podozrenie ze je to skor 7.1-7.3 litra. Presnejsie som to meral len raz.
Jestli máš knírek, tak to jsi ty. Takže blikání u Stila znamená "Stilařům zdar". Jinak, ale pozdravuj svou paní 😃
No s tema zarovkama je to tak : prava predni je celkem bez problemu (staci odsroubovat matku co drzi nadrzku odstrikovacu a pak se do odkloni a k zarovce se dostanes), ale levy se bez sundani narazniku neda 😒 Mam to vyzkouseny menil sem zarovky za Philips Blue Vision 2xH7 4xW5W (parkovacky), pravy predni svetlo sem si vymenil sam a to druhy me komplet stalo cca 200,- u Vavrince, takze pohoda - dostal sem i kafe na 20 minut 😄
Tak dnes fičím do servisu Nordex v Havířově. 1. Nejdou otevřít LZ dveře. (už asi týden) 2. Domluvit výměnu prasklého čelního skla. 3. Ventilátor chlazení motoru stále běží.

Přijedu do servisu a ouha. Dveře jdou otevřít. Stilo se leklo servisu. (asi v tom mrazu co byl, muselo něco přimrznout) Tak jdu domluvit sklo a ventilátor. Odjíždím od servisu a ventilátor se uklidnil a už opět šlape jak má. Tvrdili, že od soli se nějak zaoxiduje čidlo a to pak ventilátor nevypíná. Teď je u nás obleva, tak to nějak povolilo. Nebo stačí přijet k Nordexu a auto zmoudří. Nordexu zdar.
8-9 l ve městě bude asi optimální. Nedá se nic dělat. Četl jsem, kdo sleduje stále průměrnou spotřebu, tak už stárne. Tak jsem to přestal dělat. Jen když natankuji tak tam kouknu. No a schválně, kdo měl největší okamžitou spotřebu? Já při přejíždění na 2, kolem 28 l při 5500 otáčkách.
Ahoj, tak to bylo asi moje a jela tam manželka. Jinak nejvíce najezdím po Praze, kde dělám. Včera jsem jel v kuse 325 km, průměrná rychlost 110 km/h (dálnice) za spotřebu 8,-l/100km - dost jsem se musel krotit. Když zapomenu, hned jedu 180 - 200 km/h a spotřeba je cca 13. Mám 1.6 benzín MW. A ještě chci doporučit Fiat servis v Přerově. Rupla mi potkávací žárovka H7 v předu, vpravo. V Olomouci chtěli, že povolí nárazník, vytáhnou světlo a žárovku vymění, pak jen seřídit, zaplatit a jet. Ještě, že jsem neměl náladu čekat. V Přerově za 15 minut hotovo - šikovný technik to zvládl bez demontace. Poslední - začalo se mi objevovat EDB failure a ABS failure při startu. Většinou, když auto stojí venku 3 a více dní a nejezdí. Vždy stačí vypnout motor a nastartovat znovu a vše je OK. Asi mi někde vlnhne čidlo. Když je sucho, tak vše OK. Tak ať nám to jezdí...
Zdenek C> to zahrivani mam na sve 1.6 5d taky. Jeste neni ani motor na provozni teplote a spousti se ventilator. Ptal jsem se u Vavrince a pry to delaji i Alfy a je to normalni. Nevim tedy venku, ale treba kdyz jsem nastartoval v podzemnich garazich, kde bylo dost vedro, tak se ten ventilator pustil po chvili, to same v lete venku. Uz si toho nevsimam.
Mno 1-2 po dalnici v kolne nebo ve meste, to je pakarna, hodne by mne zajimalo, jak je na tom pri takovem popojizdeni diesel. Asi o dost lip, kdyz miva podle papiru spotrebu ve meste kolem 3-4 litru nizsi. Ale 8 litru na mesto neni spatne, ale zalezi mesto a mesto. Ja se treba od Shellky v Radvanicich nedostanu pres centrum k Bauhausu pod 9 l/100, ale takovym Petrvaldem nebo Senovem je clovek schopen zajet po 6 😄
To jsem rád, žes to nebyl ty. Ten pohled spolujezdce byl drsný. Ale kompenzoval to úsměv blondýnky. Zadní dveře nejdou stále otevřít. Ještě jsem ale nebyl v servisu. Jedu teď na týden do Německa a pak to tam fouknu. Mám i takový pocit jako by mi často spínalo schlazení motoru. Auto ještě není zahřáto na provozní teplotu a ventilátor jede. Myslím, že to není dobré co? No zatím se měj dobře i vy ostatní. Čus R.
to mfilip

ten vir v nádrži odpovídá asi tvým hodnotám. Ale co jak pojedu na 1 - 2 v koloně po dálnici. Co pak? V poslední době si ale se spotřebou nic nedělám. Když se dívám na konkurenční auta tak je to obdobné. Při 75 kw motoru a při váze auto mají všechny spotřebu mezi 7-8 l. Co?
Co znamena ten vir v nadrzi, kolik to dela konkretne ? Dejme tomu, ze ja mam pri zahratem motoru a rozjezdu 0-50km/h mam pri v okamziku razeni 1-2 okamzitou 25 l ,2-3 15 l,3 pri 50 km/h kolem 7 l.
hm, ja jsem mel doposud dobre zkusenosti s jakymkoliv benzinem. Ted mam 400 km na Carrefouracky OMV benzin a povadnuti se neopakovalo, spotreba je +- stejna jako na benzinu z Unicornu.
r.c.: NEbyl jsem to já 😲((( ve Stilu jsem vpravo neseděl už hezky dlouho a když řídím, tak nejsem zachmuřený 😄)) Ale v Havířově a okolí (?) je v pořadí již 4 !!! červené Stilo 5dv. Jen tak dál. JInak zadní dveře jsem měl zaseklé asi 2x (LZ, nešly otevřít i když kolík jezdil nahoru i dolů), ale pokaždé se to druhý den "spravilo samo". Jinak auto je konečně v pohodě, prostě super. Ať Ti to jezdí. Zdenek
Zdravím. Byl jsi to ty na cestě na Šenov? Blikám na červené stilo blondýnka za volantem na mě mává a směje se a spolujezdec je pěkně zachmuřený. 😲) Blikat může klidně i stilařka.

Blikání zdar. R.
Má spotřeba teď v zimě 8 l. Tankuji stále u Shellu. Jezdím 70% město. Myslím, že slušné co? Zdá se mi, že auto je nutné vytáčet (rozumně) a snažit se rychle řadit na vyšší převodový stupeň. Jak jedu 1 - 2 tak podle okamžité spotřeby je v nádrži vír. U 3 je to už klidnější.
to mfilip😒br />
Jsem z Havířova, ale tankuji na Shellu. Tam mě odradila ta cena. 22,80 nebo tak nějak je moc nízká. Píšou, že je to 95, ale kdo ví jestli to není 91. Však se ti to hned nezdálo. Hlavně ať ti to nic neudělá s autem.
Zdravím přátelé dobrého fiatu. Tak první problém. Zasekly se PZ dveře. Odemykají i zamykají ale nejdou otevřít. Asi vypadlo táhlo. Za další. Díra na čelním skle, kterou mi udělal nákladák v prosinci, tak se to rozjelo od středu na obě strany. No a do třetice. Na sněhu pod autem je skvrna. Není to ani olej, ani benzín vypadá to na vodu z chladiče. Nesmrdí to, ale sníh pod tým roztává. Tak to šoupnu do servisu ať mi to vygruntujou. S autem už parkuji venku. Startuje bezproblému akorát čistit ráno ty okna 😒( Není nad garáž. Čaute. A srazu se také rád zůčastním. Jak budete moct tak tu dejte nějaké informace.
OK
to wuf: Až se domluvíte, dejte mi prosím i s přibližným termínem vědět na mail - fiat.mysteria@email.cz Díky moc.
Tak zhruba je znam termin (prvni polovina mesice kvetna). Viz prispevky na diskuznim foru na ize uvedene adrese
Také se hlásím!
No tak pripadne zajemce bych chtel odkaza na nize uvedene forum, kde budeme postupne domlouvat misto a dalsi dulezite okolnosti.
Já taky.
Jsem pro.
Nemeli by jste zajem se nekde sejit a pokecat o svych autech? Viz. [odkaz]
ja jen, ze jsem tam vyjimecne bral plnou nadrz a od zacatku se auto chovalo nejak divne. Asi 3x behem 14 dnu mi auto behem jizdy na vterinu povadlo. Snad to bylo tim benzinem. Chtel jsem se zeptat jestli jste toto nekdy nezazili. Taky se mi zda, ze mi po tom povadnuti vystrelila nahoru spotreba, doufam ze nemam nejaky blby kontakt na lambde nebo na nejakem snimaci, coz by mozna i signalizovalo to povadnuti
Tak mám Stilo opět zdravé (viz. Loose Connection atp.). Nakonec bylo vyměněno čidlo úhlu natočení volantu a řídící jednotka motoru + byla provedena úprava ukostření. Auto jezdí jako drak, mám subjektivní pocit, že lépe než dřív 😄)) Je to pohoda.

Ať Vám to všem jezdí. Zdenek
Jen jednou, když jsem vracel zapůjčený náhradní vůz 😄)) Jinak tankuju u OMV v Ostravě (mají víkendové akční ceny, np. teď 23,80) popř. na Aralu.
Panove z Havirova, tankovali jste nekdy u Unicornu na rondlu u nadrazi v Havirove ?
Mne to tiez nejaky zavistlivec presiel klucom. Lavy predny blatnik a dvere. Nechal som to tak, pretoze to bolo hlboke, zamaskovat to nejde. Vraj existuju nejake farebne vosky, ale zatial som nepatral ..
nezamaskujes to uz nikdy tak aby to nebolo poznat, zavistlivi * su vsade, riesil som ten isty problem pred rokom a vyriesil som to lakovackou, ina cesta nie je ak to chces mat kvalitne.
neviete my niekto poradit ako zamaskovat skrabance od klucov totiz nejaky ........ my poskrabal lak 😲( by so mu ruky dolamal

inac stilo mw 1.6 u mna priemerka pri 140km je tiey okol 8.5 litra najlepsie je ist tak do 35000ot potom je to okolo 7.5 co je asi 130km
Neni to tak strasne, pri zpomalovani z teto rychlosti pojedes hoodne dlouho zadarmo 😄
No je pravda ze ja v 3dv Stilu 1,6 mam pri 200 km/h spotrebu podle PP 21 litru (to si clovek rozmysli takhle rychle jezdit 😃
faktem ale je, ze kdyz jsem ja jel v lete z Ostravy na Ruzyn, pres zacpu na Jizni spojce a Barandove, mel jsem na 1.8 16V Brave spotrebu 6.5 ( 450 km - 5 lidi + 120 kg batohu, 450 km 1 osoba ). Parkrat jsem jel 160 km/h, 2 x 200 km/h, vetsinou ale 110-120 )
A cos cekal, ze pri 140 km/h pojedes do Prahy za 7 jako s dieslem ?
Ahoj, tak jsem v neděli večer absolvoval cestu Olomouc-Praha a snažil jsem se jet co nejúsporněji. Jel jsem něco mezi 130 - 140 km/h nebo.li cca 3 750 ot/min. V Praze mne však spotřeba zarazila 9l/100. Tak nevím, má stím do servisu? Mám najeto cca 24 500 km.
Celkom by ma zaujimalo ako dopadne Panda. Doblo malo problemy s obmedzovacom sily na pasoch, tlak na hrudnik bol pomerne vysoky. Ale tusim od jesene 2003 sa mali zacat davat nove obmedzovace. Stabilita karoserie, bola vynikajuca, bocny naraz dostal 100% a bol by dostal aj viac, ale to sa uz neda 😄 Napokon vsetky Fiaty maju bocny naraz vynikajuci. Aj Punto a aj Stilo. Myslim, ze Stilo dostane tieto nove obmedzovace tiez, potom by tych 5 hviezdiciek nebolo nerealnych.
Proc ma Fiat CR "cernou tecku"? Co ti provedli/neprovedli?
Pred mesiacom som napisal EuroNcap a spytal som sa preco nechcu otestovat Stilo a Pandu (C2 uz stihli pricom to nie je o nic starsie auto). Aha co mi odpisali (cele znenie)😒br />
We will test the new Panda and the Fiat Doblo next year. We may also test the face-lifted Stilo when it is available. You can find independent crash tests of the Stilo on the ADAC website. The ADAC is a member of Euro NCAP.

No vsak uvidime.
Tak jsem se unahlil. Vcera jsem vyjel na dalnici a behem jizdy se zavada opet projevila. Take jsem zjistil, ze servis se vubec nevenoval odstraneni vrzani a pazvuku, ktere jsem reklamoval taky.
Tak mám Stilo v servisu s mým problémem ABS/ASR/ESP Failure. Bohužel první pokus nebyl úspěšný, Examiner pravděpodobně nenašel skutečně vadný díl. Takže v Nordexu hledají a hledají, nicméně vysoce hodnotím přístup a ochotu. Dokonce jsem se domluvil na náhradním autě. Zato FIAT ČR má další velmi černou tečku. Ať Vám to jezdí.
Mr. Janecek
Zdravim a koho mate jako prijimaciho technika???

Take jezdim k dojackovi ale me uz ten pristup tak profesionalni nepripada, zejmena pri reseni zaruk.
Kdysi jsem tu psal, ze mi pocitac hlasi prasklou zarovku PZ blinkru pri otevreni dveri nebo rozsviceni vnitrni lampicky. Konecne jsem mel cas zajet s tim do servisu. Banalni zavada, pouze studeny spoj na sbernici pocitace. Takze nyni elektronika slape na 100%. Byl jsem s tim u Dojacka a musim rict, ze jejich pristup je velice profesionalni.
Zdravíčko, jak tady člověk dlouho není, tak se zdá, že to snad všechno nepřečtu. Jedna špatná zpráva. Od pondělka jsem bez garaže. Tak uvidím jak to bude startovat v této krásné zimě. Jak jsem četl máte s tím někteří problémy. Mě akorát momentálně rachotí ručička otáčkoměru, když pustím nohu z plynu. Ale rádio to jistí.

Měl jsem špatnou geometrii, ale ta je po reklamaci a ujetí 7 000 km ok. Zimní gumy barum polaris 2 jsou very gut. Zatím jsem všude vyjel, jsou tiché bezproblémové.

to. Zdenek_C dodatečně vše nejlepší k svátku.

Díval jsem se na moje prahy a mám je pořád stejné jak na začátku. Tak nevím.

Jak jste tu psali o těch vadných středových pásek, tak jsem se šel hned podívat, kde je vůbec ten můj. Zkoušel jsem ho a vypadal dobře. Je pravda, že jsem ho ještě nepoužil.

Tak šťastné kilometry přeji.
1.6dynamic: Velký a dost dobrý materiál o Stile je na [odkaz] v sekci Articles jako materiál Press Release - Fiat Stilo. Kromě toho na [odkaz] je v sekci New models u data 24.12.2003 dost obsáhlé představení Stila MY 2004. A moje prahy pořád čekají, až se na ně přijede podívat technik z Fiatu 😲((( Ať to jezdí. Zdenek
V Brave jsem mel Hitachi a taky jsem byl happy
Heh tak to si ma fakt potesil, nozaj to vyzera tak, ze vo Fiatoch blbne len nemecka elektronika 😄 Kde si to nasiel ? A co tvoje prahy Zdenku ? Moje su uz davnejsie prestriekane a prelepene 3M foliou ..
Hezký mr.Zdenek_C mooc hezky a ted to zkus cesky 😊)
1.2 16v, 80 bhp

Good performance, first-rate fuel economy and a torque curve that always ensures a satisfying drive make this a category-topping engine. From a technical viewpoint, these results are achieved by an electronic throttle controlled by the ECU, i.e. a drive by wire system (with no mechanical connection between accelerator pedal and throttle body) that optimises torque delivery. This is joined by an electronic control system (specially created for the new model) that enhances the power unit's lively performance.

This Bosch control unit, produced using the microhybrid technology, is fitted to the engine and communicates on-line with the Fiat Stilo's electronic devices.

----------------------------------------… />
1.6 16v, 103 bhp

The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) unit has undergone structural changes to lengthen stroke and reduce bore. The result is lower fuel consumption, increased torque and lower weight.

The 1.6 16v 76 kW (103 bhp) engine also adopts a drive by wire electronic engine control device, that allows: a smoother drive, lower fuel consumption and lower emissions.
wolff
Tak to seš Rands šťastnej člověk. Taky mám v Bravě MM a sem happy...
Mne motor ridi jednotka od Magneti Marelli? Vy tam mate fakt Bosche?
dunlop: To je zajímavé, na nový SW se musím zeptat. O novém SW se mluvilo jen loni, když mi auto jeden čas hlásilo po nastartování "Low Oil Pressure", ale zatím nic a chyba se od garančky a výměny Selénie na Castrol neobjevila 😄
1.6dynamic: Řídíci jednotky motorů 1.2 a 1.6 jsou Bosch a jsou "využívající mikrohybridní technilogii" atp. atp.
To mně když jsou nahlášeny chyby ASR,EBD a ABS a rozjedu se, auto taky funguje jak má.Posílal sem do servisu,se kterým to řeším, video s natočeným displejem, a odepsali, že autu bude vyměněn "analogový přístrojový štít" a nový software, který bude k dispozici v průběhu dubna. Jinak auto je kupováno sice 11/2003, ale je vyrobeno na konci 2002, je to jedno z těch mezi 0. a 1. sérií (bez dálk.ovládání, bez výš.stav. sedačky, má jen 2 airbagy, má ASR,EBD,MSR...).
1.6dynamic: To se mi stalo jednou taky. V diagnostice byla zaznamenaná chyba snímání kódu z klíče. Technik mi řekl, že nesmím startovat hned (tj. 1 poloha - 2 poloha klíčku), ale nechat proběhnout test na 1 poloze. Dělám to tak a chyba už se neopakovala. Z
Riadiaca jednotka motora, ak je tam take nieco bude asi tiez Magnetti Marelli. Na mojom aute funguje na 100% ale 2x este predchadzajucemu majitelovi zahlasila Engine Fault po zapnuti zapalovanie. Ja som uz najazdil 7 tisic vacsinou kratke trate, auto ma 19 tisic km a nemal som vobec ziadny problem.
@All: Já jsem taky v podstatě spokojený. Mám najeto 28 tkm (od dubna) a měl jsem jen dva problémy: 1) geometrii (už jsem o toma tady také psal) a 2) elektroniku. Geometrie vypadá, že je už vyřešena a elektroniku snad vyřeší výměna čidla. Jinak je Stilo super, ESP opravdu pomáhá (resp. pomáhalo 😄 ), automatická klima nemá chybu a spotřeba kolem 7.5 je v pohodě.

Lehce žertovné je jen to, že veškerá aktivní elektronika (ESP apod.) je německá - Bosch, airbagy jsou řízeny jednotkami Siemens, jen aut. klima je italská Marelli (psal to Examiner 😄)) ). Že by to tedy s tou italskou nespolehlivostí nebylo tak zlé ???

Ať Vám to jezdí. Z
Ja netvrdim ze nejsem spokojenej! Jsem spokojenej jen jsem chtel aby dunlop vedel ze to neni zavada stejna jako ma Zdenek C. Jen me prekvapuje ze vam co mate "starsi" Stila to nedela. Ale nijak me to neobtezuje proste si to rano zapipa tak pockam az to prestane (cca 5 sekund) a vyjedu.
Ja sa musim tiez pridat k spokojnym majitelom. Jazdime kazdy den a zatial ziadny problem. Ani s elektronikou ani s nicim inym. 100% spokojnost.
No, nevim. Jezdim denne, v kazdem pocasi a moje Stilo je OK.
Zdarvím také mám 1,2 Actual a taky mi ukazuje ABS EBD failure, ale dela to jen kdyz mrzne a je to trochu jinak... Kdyz je venku mraz tak to skutecne zapipa hned po nastartovani, ale pak to zhasne a vse funguje normalne auto brzdi a hlaska se neopakuje. Je to pry podle servisu jen tim ze to cidlo je "namrzle" nebo neco podobneho... Holt Italske auto nema rado zimu. 😊)
A proto nefunguje 😃)
1,2 Actual přece vůbec nemá ve výbavě ASR ???
Zdravím a upřímně soucítím. Pro informaci - níže je thread "Loose Connection" o mým problémech. Podle servisu je to čidlo natočení volantu (či rejdu, nevím). Objednávali ho v pondělí, příjít má zítra. Od 25.12. jezdím podobně jako Vy autem, které vypíná ABS, ASR, EBD a ESP kdykoliv se mu zachce. Sevis je vstřícný (aspoň že tak), nicméně pokud to neopraví tou výměnou, tak udělám docela velký binec přímo ve Fiatu. Ať se daří a auto je rychle ok.
Mam 1,2 Actual,koupen 11/2003 ,zatím výměna zadního pásu(středního),elektronika zatím hrůza,při mrazu po nastartování ABS,ASR,EBD failed,stop engine,auto 2x v servisu,výměna nějakého relé,závada stále trvá,asi jsem si pěkně naběh........
to ladis: Mam 1.8 5D a som s nou vcelku spokojny 😄 Spotreba - kombinovana 1/3 mimo mesta, 2/3 mesto(BA) je priblizne 9l, raz som mal na 1 nadrz cisto v meste tusim 10.2l, mimo mesto cca 8l - 9l - zalezi od podmienok, na dialnici viac, normalne cesty menej.

zavady - klasicke "stilo" chyby - vrzgajuce zadne perovanie (vymenene), vrzgajuca spojka (vymenena), problem pri radeni spiatocky - to sa vyriesilo po vymene oleja, momentalne som si vsimol, ze mi skrka otackomer
Zdravím všechny Stilaře. Tak už se s mým "Loose Connection" vyjasňuje. V servisu je objednaný snímač natočení volantu, který podle profesionálů svými chybovými hláškami dokáže dokonale rozhodit celou elektroniku. V sobotu jsem koukal přes rameno ochotnému pracovníkovi Nordexu a nestačil jsem se divit, co všechno elektronického ve Stilu je a co se bohužel dokáže zbláznit. Až bude hotovo, dám vědět. Ať Vám to jezdí. Z
pas vymenili zadarmo co take jineho! je pravda ze ten muj pas nefungoval a ni po uriznuti, ale jen si dejte pozor jak Vam to udelaji, ve spodu sedadla je zip ale bez "mašinky", a nebyli schopni znovu zapnout...

je pravda ze od te doby se pas neseka ale je trochu volnejsi (kdyz je sedadlo v normalni poloze) nez ten puvodni. Ať to jezdi M.
To mac666: Díky za příspěvek, zatím sháním co nejvíce informací a zkušeností pro "výběr". 3D se mi taky moc líbí, ale potřebuji prostor tak koukám spíš po MW. V A147 jsem sice seděl jen na výstavě ale doslova mě učarovala - zvnějšku i z vnitřku. Měli tam i GTA, chodil jsem od jedný k druhý, nemoha se odtrhnout až přišel dealer a ptal se jestli mám"nějaké přání"-no to bych měl, ale ten milionek mi zrovna chyběl...😊).

Jinak moje předchozí auto bylo Tipo 1.7D. Byla to neuvážená koupě v bazaru (byl jsem ještě mlád,studoval VŠ a moc jsem tomu nerozuměl a prostě jsem"něco"chtěl). Dovoz, stáří 8 let a já byl čtvrtý majitel v Čechách 😞. Měl jsem ho asi 3.5 roku, mělo samozřejmě své mouchy, hned po koupi jsem měnil těsnění pod hlavou a když jsem viděl ty vůle na pístech...říkal jsem si jak to může vůbec jet...

Když jsem si pak byl přebírat v autosalónu nové auto a dával své stařičké Tipo jako protiúčet, tak jsem se před ním musel poklonit, neb za těch 70.000 km co jsme byli spolu mě NIKDE nenechalo (i když byl nějaký problém na cestě (cca 2x), vždy jsem dojel). Mělo na tacháku cca 170.000 a podle mého odhadu ve skutečnosti nejmíň 2x tolik (a to byl podle stavu pedálů a sedaček dost střízlivý odhad) a furt to jezdilo.... Spotřeba 6l nafty sice trochu kouř, ale jelo to.... Tak ať Vám to tady všem jezdí.
Mam kamarata automechanika a ten my pozical taky hviezdickovy kluc. Ked som to uvolnil to zakotvenie, pas znovu fungoval ako mal. Teda az dovtedy, kym som zase nesklopil sedadlo.

Po vymene pasu sa to zlepsilo? Servis Vam ten pas vymenil zadarmo?
Zdravím!1.8 mám asi čtyři měsíce a jsem maximálně spokojen.Provedení 3D, výbava Dynamic a musim říct, že je to vážně super svezení 😄 Co se spotřeby týče už jsem to tu onehdá psal.Takže: pokud člověk jezdí dle předpisů (heh) a není v tom moc města, tak se dá jezdit kolem 8-9 litrů. Moje průměrná spotřeba je kolem 10-ti, ale je to firemní auto a tak se každej den nacajdá třebas 20-30 km po městě se spoustou startů a popojíždění.Maximum na které jsem se dostal bylo 12,4 litru při hodně,ale opravdu HODNĚ svižné jízdě do Prahy (od nás asi 75km) za 27 minut a navíc ve čtyřech lidech.Nevím jak jezdí Stilo 1,6,ale měl jsem ve firmě A147 s motorem 1,6(103k,myslím) a taky to nebylo k zahození.Nicméně rozdíl mezi tím znát skutečně JE a to je motor v Alfě TwinSpark.V tuto chvíli mám najeto asi 9tis. km a rozhodně bych neměnil.Stilo sice má svoje mouchy (pořád řve počítač apod.), ale za to svezení a komfort to skutečně stojí.Kdyby cokoli rád se podělím o zkušenosti 😉)
Ja ma 3dv Stilo a jak jsem psal musel jsem to odriznout, nevim jakej drzak Vam odsroubovali, ja mam dole v ukotveni hvezdicky tak jsem nemohl nic odsroubovat, ja jsem to sedadlo nadzvedl jen taktak abych ho mohl odriznout a pak se ten pas sice navyjel ale ani o okousek nepoustel ani po odriznuti, proste se zasekl.
No ja som nieco o tomto probleme cital na nemeckom forume, nemaju ho vsetci len niektore kusy. Fiat o tom vie a vraj sa pracuje na rieseni. Ja mam verziu s posuvnym zadnym sedadlom, takze mna sa to netyka ..
Toto povadali aj mame, ked bola na garancke. Len odsrobovali spodny drziak, uvolnili pas a bolo opravene. Problem je v tom, ze ak naprv trosku vytiahnem pas potom sklopim, aj tak sa pas samo stiahne naspat do sedadla. Ked chcem dat sedadlo do povodnej polohy zase sa zasekne. Riesil som to tak, ze som odsroboval ten drziak a teraz to visi v kufri. Ta zadna lavica ma taky mechanizmus so zamkom, a treba to tak privriet aby nebol vidiet ten cerveny znak. Ked to nie je poriadne privrete, nepusta von pas. Teda v sklopenej polohe zablokuje pas len smerom von ale naspat to taha stale. To je ten problem. Neviem ci to je len moj pripad alebo je to chyba vsetkych Stil (aj 5dv.?). To by uz ale odstranili vo fabrike. Musim si najst cas a ist do toho servisu.
Me se take taky zasekaval az to dopadlo tak ze jsem ho musel preriznout a ve FIATu mi ho museli vymenit, protoze mi neslo vratit sedadlo do normalni polohy. Nakonec jsem se dovedel ze udajne se pred sklapenim musi pas "povytahnout". Pokud jste ale meli na mysli bezne zasekavani pasu pri vytahovani tak to berte jako bezpredmetne 😊) M@cic
Sklápíš moc rychle 😄
Prostredny bezpecnostny pas na zadnom sedadle sa mi zasekava pri sklapani resp. vrateni sedadla do povodnej polohy. Nemate s tym niekto nejake skusenosti?
To ivanhoe45: Konečně se ozval majitel 1.8 😄. Závodit (pokud jsem to správně přeložil 😄 ?) nehodlám, sháním co nejvíc informací a není nad to mít možnost "pohovořit" s majitelem. Můžu se ještě zeptat na tvé dojmy z auta,s čím spokojenost,s čím nespokojenost, závady atd.... Máš 3D, 5D nebo MW? Jaká je spotřeba u 1.8 při "normální jízdě"? Já vím je dost zavádějící, co je "normální jízda", někdo pojede "normálně" tak, že by ten druhý nejraději vystoupil a auto pojede za 12l a jiný zase bude jen tak šimrat plyn a ostatní na něj budou troubit a pojede za 6-7l. No tak něco mezi...😊. Díky za odpověď.

To 1.6dynamic: Tak jsem koukal na ty crashtesty a i když neznaje německy tak jsem z obrázků něco vykoukal....😄. Myslím, že dopadlo docela dobře, ostatně jak jsi psal.

To all: Budou se nějaké změny u Stila 2004 týkat i Multivagonu nebo je to jen pro 5D? Jsou nějaké změny i v interiéru? Četl jsem zatím někde jen o zavedení 1.4 70kW (to ale asi nebude pro MW) a JTD 1.9 16V 103kW...to už je asi svezeníčko...Jsem zvědavej kolik bude stát Stilo s tímhle motorem....
Zdravím tak mám první závadu. Je to napínací kladka rozvoďáku. Při volnoběhu to strašně pískalo tak jsem dnes byl v servisu ale nemohli to odstranit protoze meki jen jednu a nevedeli ktera to muze byt, tak musim pockat az doobjednaj tu druhou. Po 20 tis. prvni zavada ale obejde se to bez odstaveni auta.... Zatim mi delastilo krom tech par drobnosti jen radost. At ji dela i Vam vsem Stilarum.
Mam 1.8. Ten vykon citis hlavne pri vyssich rychlostiach, pri predbiehani apod. Nie je dolezity rozdiel pri 0-100, jedine ze by si chcel pretekat 😉 Samozrejma je vyssia spotreba.
To 1.6dynamic: Díky za info a odkazy, zkusím na to juknout, ale němčina mi moc neříká...😒.

To o.c.L.a.: Díky za příspěvek, tohle mě nenapadlo, že má 1.6 zpřevodováno na těžší převod. Podívám se na odstupňování převodovky a stálého převodu. Je v praxi ta 1.8 oproti té 1.6 hodně znát? Jel někdo třeba i na předváděčce s oběma motory?
Porovnanie zrychlenia 0-100 v pripade Stila 1.6 a 1.8 je trosku zavadzajuce. Stilo 1.6 dosiahne 100 km/h uz na dvojke kdezto 1.8 az na trojke. Cize v 1.6 musis len raz preradit a tym usetris dost casu. Keby sa meralo z nuly na 110-120 tak by bol rozdiel markantnejsi v prospech 1.8.
Zdravím a těší mne😒br />
S tím autem to je pech. Ja jsem také jezdil teď na tom sněhu, v horách a v poho.3x klepu na dřevo(hlavu). ABS reagovalo, ale vše ok. Nemohu si akorát zvyknout na to kopání ABS do pedálu, když jde auto do smyku. V první moment se leknu, že se něco stalo. Před tím jsem v autě ABS neměl, jenom v noze. Někdy! 😄 Ať ti to dobře dopadne a snad to bude nějaká blbost. Čau. R.
Zdravím, byl jsem to já a tušil jsem, že jsi to Ty 😄)) Stilo mám v servisu v Nordexu, tak se uvidí. A co se tehdy stalo? Jel jsem kolem Aralu po Moskevské (kolem nemocnice), měl jsem tam asi 50 a kousek před ručními myčkami jsem začal brzdit. Okamžitě seplo ABS (byl tam led) a po cca. 2 vteřinách vyplo ABS a kola se kousla, auto se začalo stáčet, rozsvítila se celá palubka, ručičky tachometru, teploměru a otáčkoměru spadly na 0 a PP začal řvát "Loose Connection", "ABS Failure", "ASR Failure", "ESP Failure" a "Engine Fault". Tak jsem to jakž takž ubrzdil k Aralu, vypnul motor a postupně se to začalo vzpymatovávat. Nicméně do Suché jsem jel bez ABS, ASR a ESP a musím říct, že to bylo v tom sněhu proklatě znát. Přitom přes víkend jsem najezdil asi 300 km včetně hor a v pohodě. Ráno v Nordexu naznačovali něco o Examinéru a kontaktech, tož se uvidí. Ale pokud to dokonale neodstraní, tak to ženu klidně až do Turína, protože čekat, kdy se něco podobného zase stane, to opravdu ne. Ať Ti to jezdí. Zdenek
Crash testy Stila su na strankach adac.de alebo oamtc.at Dostalo 4 hviezdicky, karoseria ostala po naraze stabilna, celkovo no problem, bocny naraz je na 100% za predny naraz mu strhli body, lebo su v oblasti kolien "nejake tvrde struktury" ktore by potencialne mohli sposobit zranenie a vytykali mu trocha zvysene zatazenie hrudnika od bezpecnostnych pasov. Na obrazkoch je vsetko v zelenej, zltej alebo oranzovej farbe. Ziadne kriticke miesta. Na adac tvrdia ze s malymi zlepseniami je 5 hviezdiciek na dohlad, rakusania ten isty test okomentovali horsie. Testy robilo nemecke ADAC.
Tak se mi zacal s odpustenim sr..... CD changer od Blaupunktu, ktery se dodava jako originalni prislusenstvi FIAT. Myslel jsem ze Blaupunkt je lepsi znacka, ale po roce zacina mit problem na pate pozici, zaseklo se mi v nem CD a nejsem schopen ho vyndat ven, changer jen blika a vubec na nic nereaguje. Podotykam, ze to neni klasicky changer, ale ten s peti primo pristupnymi pozicemi na CD, to znamena ze je do nej mozne ze predu primo vlozit 5 cd, neni to takova ta klasicka kisna v kufru. Jsem rozladenej protoze to musim nekam odvezt aby ho vyndali a pak z nej vypacili to CD. Za 14 000 super kauf.
Koupil jsem si autohit a svět motorů. A v obou píšou o fiatech. Překvapili, protože moc nepíšou o těch našich autech co? Ve světu byl malý test stila van. Auto bylo hodnoceno kladně. A v hitech píšou o nějakých novinkách, nemám to teď u sebe. Vím, je tam nástupce Cromy. Je sice maskovaná, ale trochu se dá poznat. Zajímavé.

Tak zatím čus. R. Jdu spát.
Zdravíčko Zdendo,

Byl si to dneska v Havířově ty na té křižovatce u Elanu? Jinak mi to je líto s tím autem. Jak se chovalo auto, když ta elektronika vypadla. MMS telefon nemám, ale nebylo by špatné mít v autě nějaký obyčejný foťák na 12 fotek, právě na nějaké nepředvídané věci. Tak snad ti do dobře vše dopadne. Zdraví R.
Zdravím všechny, může tady někdo z vlastní zkušenosti porovnat motory 1.6 a 1.8 u Stila? Podle "papírových" hodnot tam moc velký rozdíl v akceleraci není (přijde mi to takový nepoměr tolik kW navíc a rozdíl 0.6s(0-100), no je tam zas jen 150 ccm navíc...), tak jak je to znát v reálu... Co třeba spotřeby? Má někdo informaci (nebo odkaz někam) jak si stojí Stilo v crash testech? Ať to všem jezdí...
Ono to s tím zahájením prodeje nebude tak horké, auta se ještě nedají ani objednávat ve výrobě, údajně pro velké zásoby současné série.Co se týká prospektů, tak to je specialita FIATu ČR, že prospekty dodávají v nejlepším případě v předvečer dne otevřených dveří 😒

Že v salonu o tom autě nic jiného nevědí, je ovšem jejich problém...
Tak jsem včera pln očekávání vtrhl do autosalonu (největšího v kraji), abych zhlédl in natura Stilo model 2004, ale nebylo tam. To bych při zahájení prodeje od ledna chápal. Že nemají žádný listy s novýma technicko taktickýma datama a prospekty bych taky chápal. Co mě překvapilo, že o novým Stilu tam nic moc nevěděli a snad ho neviděli ani na fotce.
Tipuju to na spatne ukostreni, kteremu jeste pomohly momentalni nizke teploty.
rands: Jo. Předevčírem večer při jízdě totálně vypla elektronika - ABS, ASR, ESP, palubka. Po nějaké době se to sice vzpamatovalo, ale jsem docela naštvaný. Když si předdstavím, že by jela žena, která zas až tak řídit neumí ... Naštěstí jsem vše nafotil fotomobilem 😄 a hned jsem to poslal do servisu. Ten minulý problém "Loose Connection" se totiž nikam nezaznamenal, takže ho Examinerem nemohli detekovat. Výsledek je silně překvapený servis a auto od pondělí u nich. Tvrdili, že to dají do pořádku. Pokud ne, ženu to na FIAT třeba až do Turína a chci nové auto, protože takhle je to neřízená střela. ALe abych Stilu nekřivdil: Stilo má šéf, kolegyně a známý a ani jeden nemá v podstatě žádný problém. Takže jsem asi padl na nepovedený kus. Ať V8m to všem jezdí. Zdenek
Urcite existuje individualni pristup, ale obecne, v jakekoli branzi plati, ze zapujcka je vzdy sluzba nad ramec, tedy placena. Kdyby to byl vas business, nejednali byste jinak.

Co je s elektronikou, Zdenku? Porad to ESP?
Fiat skutečně půjčovné neplatí, ale zkus se obrátit na FiatAsistance, tam se o nějakém půjčení auta píše. Problém bude spíš v tom, že servisuješ jinde než koupils a dealer k tobě nemá ten správný vztah. Mé zkušenosti sou takové, že slušný dealer půjčí kvůli záruční opravě auto zdarma.
Mám dotaz - v pondělí dávám auto do servisu kvůli problémům s elektronikou. Bude tam 2 - 4 dny, jde evidentně o záruční opravu, nicméně je to dearem v mé spádové oblasti, nikoliv ten, u kterého jsem auto koupil. V servisu jsem se dozvěděl, že FIAT neproplácí dealerům zapůjčení náhradního vozu, takže za náhradní vůz bych musel zaplatit (byť ne až tak mnoho). Máte někdo info nebo zkušenost, jak to ve skutečnosti je ??? Díky, Zdenek
OK, co ale na druhe strane? Zkusim nekam zavolat a zeptat se, jak napr. meni zarovku PP blinkru.
Jo tak to jsem si presne myslel navod jak vymenit zarovku ale uz ne jak se k tomu dostat.

Naraznik urcite dolu nemusi, mam dokonce pocit ze nejake srouby narazniku jsou pod svetlem, ale jak rikam kluk co dela u dojacka mi jednou rikal ze snad vyndavaji box s baterkou a pak svetlo.

Ja jsem se koukal u sveho Stila a diky memu obsahu 1,2 je prostoru relativne dost 😊)

Ale menit bych ji nechtel.
Vymena zarovky je popsana asi takto: sejmete kryt svetlometu, od zarovky odpojte privodni kabely, zarovku uvolnete a vyjmete. Nebo tak neco. Problem je v tom, ze zatimco napr. u Octavie tam ma clovek alespon 10 cm prostoru, tak tady jsou cm 2. A to se radeji nezminuji o zarovkach pro blinkry a mlhovky, ktere jsou nedostupne uplne, takze to sundani narazniku, nebo vyjmuti svetlometu mi zase neprijde jako hloupost.
Já mám auto už dva roky, tak mi ty stěrače přijdou tak akorát, dřív sem je měníval jednou do roka.Nárazník při výměně žárovky určitě dolů nemusí, to by byla práce na půl dne.Není výměna žárovky popsána v návodu???
Hezké ránko,

tak mě se mlžily boční směrovky. Vyměnili mi těsnění (v rámci záruky) no a mám pokoj. U Zadních světel jsem zatím nic nepozoroval. I když teď mám auto zajetelené, že ani nejde nic vidět. A záčíná se pěkně barvit do běla od soli. Je mi stilouše pěkně líto. A stěrače, tak ty mi stírají zatím bez problému. Teď u nás sněží velmi vydatně a je to v poho. Okna vždy pořádně vyčistím, dám ventilátor na okna a jde to pěkně dolů. Ať to jde i vám.
Zdravím, od kamaráda jsem slyšel že prý při výměně musí žárovky musí světlo ven, a to je problém kvůli boxu s baterií ten údajně musí ven, že by musel i nárazník- tomu se mi nechce věřit zejména proto že pokud by se musel sundávat nárazník nestálo by to WUFa u Vavřince 250 kč 😊))

Ať to jezdí as nepraská.
upřímně řečeno jestli budu muset po ani ne roce (auto mám od dubna) vyměnit stěrače tak to mě bude vážně štvát...

Vždyť ta zima ani nezačala a v létě jsem je zrovna také moc nepoužíval 😊

A po zkušenostech S Bravou a Puntem se mi to už vůbec nezdá, ale myslím tohle asi nevyreklamuji 😄...
Tak uplně přesně to samé sem dnes taky pozoroval, asi bude potřeba dát nové
Ahoj ja mam sice 5Dv. ale tiez sa mi zahmlievalo prave zadne svetlo. Urobili mi to v ramci zaruky, vraj tam bola ta tesniaca gumicka zle nasadena a tak tam zatekalo.
Ještě jednou zdravím, jak Vám stírají přední stěrače? Mě v tomhle počasí vůbec nechtějí stírat skáčou po okně a vydávaj hroznej zvuk.

Chci jen předeslat že parkuju ve vyhřívaný garáži takže zmrzlé by být neměli.
Zdrávím všechny Stiláky a mám dotaz kdo z Vás má 3dv. Stilo mlží se Vám zadní lampy? Mě se mlží obě tak z 30% celé plochy, dost mě to štve a tak chci vědět jestli to mám reklamovat.
zdravíčko, tak jak se vůbec mění ty žárovky. Žáden závit, žádné zasunutí...Za chvíli si do toho auta ani sam nesednu. To budu muset prvně zatlačit auto do servisu 😲)) Mě žárovky zatím drží. Mám je též jenom půl roku, že! Jinač, dnes bylo v Havířově -15 auto nakoplo bez problému. Jenom malý problém, kde je trochu více sněhu tak chytnu předním spojlerem. Třeba dávat bacha.

Ať vám to šlape.
jo tak zarovky sem taky menil (ne ze by praskly ale koupil sem si Philips Cool Blue - obdoba tech osramu, akorat k nim mam i modry parkovacky - byly v sade s H7). Vymenu sem radsi neresil je to fakt hrozny. U Vavrice mi to vymenili za 250,- i s DPH (coz podle me jde)
Do noveho Stila jsem v rijnu dal H7 Osram Cool Blue. Sviti paradne, jen mi o vikendu jedna rupla. Snizena zivotnost u techto zarovek je proste realita. Prodejce mi ale pri nakupu slibil, ze mi dava plnou dvouletou zaruku. Penka ma pravdu, vymena zarovky je fakt horor s klestickama a peanem. Zajedu s tim alespon do vyhrivaneho parkingu a tam to vymenim. Jinak to resim tim, ze jezdim s mlhovkama. Po meste to staci.
Včera som sa rozčúlil, pretože mi odišla stretávacia žiarovka na ľavom svetle. Neviem či preto,že bola veľká zima (-15°stupňou), ale minulý rok bolo aj chladnejšie a nič, alebo proste už mala toho dosť, dva roky! Po roku mi menili celé svetlá (bola v nich voda ), neviem či menili aj žiarovky, alebo boli pôvodné.

Z rozprávania som počul , že treba dať dole celý nárazník.Je tam strašne zlý prístup, robota na 30- 40 min. Nárazník som dolu nedával, ale prístup k svetlu to je sila!!!

Už sa neviem dočkať , kedy mi odíde druhá. Za dva roky mi zo svietidiel odišla táto halogénka a svetlo v prepínači polôh kúrenia. Stiláci nech to jazdí zdravý STILÁK z Bratislavy.
- nechci aby tohle bylo brano jako propagace z ucelem vydelku jde jen o akci majitelu

- prvni tyden 7 mesice tohoto roku se v jiznim Nemecku (u Heidelbergu) uskutecni celoevropske setkani majitelu Fiatu Stilo

- pokud by mel nekdo zajem tak se muze podivat napriklad sem : www.stilo.org

- na foru se muzete zaregistrovat a probirat nejruznejsi veci okolo Stila
Mám podobný zážitek, Stilo ve čtvrtek stálo pod sněhem, který na něm pěkně přes den tál, v noci přituhlo a já ráno šel pěšky 😄 Odemkl sem dálkou, ale nemohl sem pohnout klikou ani odlepit dveře.
Zdravím všechny v novém roce. Slavil sjem silvestra v hospůdce pod Javorovým (Beskydy), ráno přijdu k autu a na něm 40 cm sněhu. To byla paráda. Jinak parkuji v garáži. Čistil jsem ho 1,5 hod. Po bouřlivé večeru to přišlo vhod. Auto jsem nakopl bez problému. Zima ani moc nebyla -4. Akorát pes mi rozkousal škrabku. Musel jsem použít starou 😄 Zatím čago belo.
matuS
oj, kua. pravdu mas! 😄
to ja stale zijem v australskom case a oni maju to iste cez den aj vecer, len maju am a pm, ved vies 😊
ja to tak mam nastavene aj na telefone, tak preto ma to nejako zmagorilo. hlavne ze je pohoda 😊
to: matus Je vidět, "že si bol kapku viacej chytěný" neboť 11:57:48 není to samé jako 23:57:48 Hezký Nový Rok 2004
Tiez Vam prajem vsetkym vela stastia do noveho roku !!

Ja mam Stilo kupovane 11/2002 a pouceny informaciami z tohoto fora som chcel aby mi v servise Trencin aktivovali blinkre. Nezvladli to 😃 Vraj sa v examineri dostali az k aktivacii, potom tam zadali Car Code a namiesto aktivacia im examiner vypisal ze to v mojom aute nejde. Neviem ci im mam verit.
Ha, ha, kouzlo nechtěného, taky přeju vše nejlepší...
Dobře, tak díky. Nechť jsi provázán i v tomto roce 😄
Ne, ale už sem tady jednou psal, že mám určitou provázanost s jedním dealerstvím a mám přístup k info z FIATu ČR 😄
To af: Afe, povazoval jsem te celou dobu za zamestnance nejakeho Fiat dealera !?
matuS
zelal si nam to 2min 12s pred polnocou! cool! 😄
tomu sa hovori zanietenec!
ja som pred chvilou dosiel domov, troska som chyteny, ale hlavne zamrznuty. V Bratislave bola zima jak v tanku, do polnoci prsalo a od polnoci nam Silvester doniesol taky zmrznuty padajuci sneh...toz tak! Stastny novy rok!
Taky vsem preju vsechno nejlepsi a hodne stastnych kilometru v nasich milackach.
Sice mě Zdenek předběhl, ale i tak se i já připojuji k přání mnoha štastných kilometrů za volanten našich krasavců....

A doufám na brzké setkání (nejen) na našem diskusním foru.
Všem Stilařům hezkého Silvestra a v roce 2004 vše nejlepší, hlavně zdraví a spoustu pohodových kilometrů. Zdenek
r.c. v Havířově na parkovišti u supermarketu Hruška na ul. 17. listopadu - vedle Savely. na první svátek vánoční tam nebyla ani noha.
hm, zajímavé, mě technik z FIATu ČR tvrdil, že to de pouze u prvních kusů, pak že to řídící jednotka neumožňuje a u dealera mi řekli, že už to u několika nových aut zkoušeli, a že to fakt nejde, žeby co kus, to originál???
To af: Mám Stilo 1,6 Active z 05/2003 a blinkry museli "nahodit" na Examineru. Sice se nejdriv cukali, jako ze to je nesmysl, ale kdyz jsem na zaklade informaci z tohoto fora (i od jineho dealera) trval na tom, ze to jit musi, najednou to slo.
to Zdenek_C: A kde si auto zkoušel? Jestli ještě napadne sníh, tak to jedu také prubnout. Doufám, že to bude bez kontrolek. Těchnika je těchnika, ale někdy bych na to vzal kladivo. Jinak přátelé do nového roku mnoho šťastných a klidných kilometrů.
r.c. Ale žádný záhul. Prostě jsem pár minut jezdil něco mezi 30-40 kmh jakoby po oválu s tím, že jsem zkoušel v zatáčce buď brzdit, zrychlovat nebo najet do ní o něco rychleji. Když PP začal pokřikovat, motor normálně běžel a auto by asi jelo, ale z pochopitelných důvodů jsem ho okamžitě zhasnul. A k tomu CORISu - když jsem volal na FIAT Assistance (podle plastové kartičky, kterou jsem dostal k autu), operátorka se mě ptala, kdy jsem auto koupil a zda jsem první majitel. Když jsem to potvrdil, řekla mi, že auta r.v. 2003 asistenčně obhospodařuje CORIS a dala mi na ně číslo (224...). Tam operátorka reagovala bez mrknutí. Ať Ti to jezdí. Zdenek
Mně teploměr ukazuje vcelku OK, odpovídá to zhruba rtuťovému doma na okně i teploměrům u cesty (pumpy atp.). Blinkry mi aktivovali u Stila z 03/2003, které blikání nemělo aktivní z výroby. Šlo to v pohodě a bylo to zdarma. Ať Vám to jezdí. Zdenek
Mě se jeví teploměr jako nepřesný, když auto stojí přes den na parkovišti a večer to porovnám např. s jiným autem, tak Stilo ukazuje vždy víc. Vyhřívané zrcátka má každé Stilo, ale vzhledem k tomu, že čidlo je pod spodní hranou a vyhřívané je vlastně jen skolo, nemyslím si, že by to mělo mít vliv.A ještě k blinkrům, nastavit blikání jde pouze u prvních modelů, pak už to nejde ať máte dálku jakoukoliv, pouze u alarmu.
Mně se zdá, že čidlo teploměru ve zpětném zrcátku je dobré umístění. Měl jsem Citroen XM a Octavii a tyto auta to mají v předním nárazníku, takže když se zastaví, dýchne na něj teplo od motoru. Služební přetechnizovaná Laguna má čidlo také v zrcátku. Výhřívání má dle mého názoru zanedbatelný vliv. Moje Stilo měří teplotu dobře.
matuS
chlapi a nemate nahodou vyhrievane zrkadla? ze by sa to cidlo "ohrievalo" od toho...
matuS
r.c. nemaj strach, ze by sa okno ihned po prilozeni nalepilo. kazde lepene okno musi ostat vo firme kde lepia minimalne 4 hodiny, aby lepidlo dostatocne uschlo. takze na zarovnanie okna maju dost casu.
ja som par vymien okna absolvoval a ziadne problemy, vratane spravne nahodeneho spatneho zrkadla a prehodenej dialnicnej znamky (SR, ATS) tak, ze som nechapal ako to robia 😊
to Penka: K tomu oleji. Už jsme to tu jednou probírali a většina z nás nemá Selenii. Ty sis stěžoval, že nechceš Castrol? Já konkrétně mám Castrol 5/30. Byl bych nasranej, kdyby mi padla záruka. A nebylo by to mou vinou. Olej měnil servis. A stejně Castrol je určitě lepší.

A k těm ručičkám. Jak vypnu rádio, přidám plyn a pustím ho tak také slyšim šramot těch ručiček. Ale já trochu hůř slyším, tak to neřeším. Když už tak rádio to jistí. Čus.
to Zdenek_C: dáváš tomu stilu asi pořádny záhul. Jak ti naskočily všechny hlášky, tak auto ti nechtělo jet nebo co? A ještě, kdo je ten CORIS. Jak jsem měl jednou malý problém, tak jsem volal FIAT a v poho.
to wuf: k těm blinkrům. Když odemykáš směrovky bliknou 2x. Když zamykáš 1x. Když zmáčkneš na DO 2x zamknout směrovky bliknou 3x. To je funkce, když ti zloděj rozbije okno neotevře dveře ani zevnitř. Je to popsáno i v manuálu. Tak hodně zdaru.
to rands: teď si mě s těma funkcema dostal. Já jsem měl vše ok. Ale jestli si dobře vzpomínám, tak u starších odkazů byl problém, že nesvítily světla ve dveřích (nebyly tam žárovky 😄, pak zíňované blinkry (auto se zamklo, ale blinkry o tom nedaly vědět). No a dále si nevzpomínám. Jó u mého vozu jsem neměl pojistky na zadní dveře. Tak jsem je zavíral první den ručně. V servise nechápali. Pořád se ptali jestli jsem je nevytáhl 😄 Ale já první den nevěděl ani kde ty pojistky hledat.
Ze je v zrcatku vim, tak potom se ohriva od vyhrateho interieru.
Mno... jelikož se čidlo teploměru nachází v zrcátku tak by se nemělo ohřívat od motoru.
penka> co se tyce teplomeru, to mam taky. Uz mi ho menili a nepomohlo to. Evidentne se ohriva od motoru, protoze rano po noci venku podle me ukazuje OK, ale po chvili jizdy mam i v -10 teplotu treba kolem nuly. Prijde mi to jako konstrukcni zalezitost.
Zdravím všechny a posílám novou (aspoň doufám) hlášku palubního počítače. Mezi svátky jsem si řekl, že vyzkouším ESP, ať mne na horách nepřekvapí, a vyrazil jsem na prázdné parkoviště u zavřeného supermarketu. Zkouším, točím, brzdím - super. A tu náhle - Loose Connection, High Coolant Temperature, Engine Fault. Ha. Nechal jsem auto chvíli "ochladnout", zkouším nastartovat - opět totéž, navíc svítila kontrolak EOBD a nefungoval teplomět chladicí kapaliny (vyjel na polovinu stupnice a vzápětí spadl). Když to po 15 minutách bylo pořád totéž, volal jsem na FIAT Assistance. Tam jsem se dozvěděl zajímavou věc, že auta koupená v r. 2003 neobhospodařuje v případě problémů FIAT Assistance, ale CORIS. Takže další telefonát. Slečna mi nabídla maximálně odtah domů, jelikož servisy jsou zavřené. Jak to Stilo uslyšelo, náhle z původních chybových hlášek bylo už jen Engine Fault a rozsvícená kontrolka EOBD. S tím se dá jet, takže jsem pomalinku dojel domů. A to nejlepší nakonec - po hodině, až si Stilo odpočalo, startuju motor, Check in Progress ..... CHECK OK a vše je OK. Tak nevím, mám pocit, že při intenzivním zatížení ESP elektronika asi přestala stíhat. Zajímavé. Máte někdo podobnou zkušenost ??? Přeji krásný den a ať Vám to jezdí. Zdenek
Zdravím z Bratislavy.Mám najazdených už 60000km,práve pred sviatkami som bol 2 dni v servise. Jeden deň mi menili na záruku prístrojovú dosku, pretože mi škrkala ručička otáčkomera, potom celú palubovku, pretože sa mi odlepovala ofukovacia lišta a po jej vymenení (zle ju nažehlili) robili to prvý krát, museli pri tom rozobrať celú prístrojovku a zle to spravili , tak objednali celú novú prístrojovku a už je to "ok".Ešte mi majú meniť nejakého slimáka pod volantom, pretože mi tam niečo jemne šuchoce.Toto robili jeden deň.

Na druhý deň mi robili servis po 60000km.Cena 6300sk, menili mi olej ( vrátili sa na príkaz Talianov k oleju Selénia pokial je auto v záruke, predtým som tam mal castrol 5W30 softek magnetic)cena za 1l je polovičná približne 300sk, ďalej olejový filter, peľový filter,brzdovú kvapalinu a predné brzdové doštičky.

Predĺžil mi predajca záruku o pol roka,pretože som u nich kúpil prvé auto a vyskytovalo sa tam veľa závad.

Nevedeli mi v servise spojazdniť tie blinkre,asi preto že nemám v aute originál centrál, dokupoval som tam originál Mettu (centrál aj s alarmom) a že to nato nejde , len na originál z fabriky.

Ďalej mám problém s teplomerom ukazuje tak všelijako.Ke´d naštartujem ,tak už ukazuje o 1,5 až 2 stupne viac ako je v skutočnosti a potom pri jazde postupne aj 3 4 stupne viac ?

Ďakujem za odpoveď, nech Vám to jazdí ...
tak DO už se řeší to je v pohodě, hmm teď mě zajímaji ty blinkry a ostatní věci (co se daji ovlivnit elektronikou) - když už v tom servisu jednou budu 😄
To r.c.: Jaké funkce máš na mysli? Já vím jenom o nezapojených blinkrech v reakci na DO, jinak o ničem.
to wuf: mám stilo 1,6 mw actual kupované v 4/03 a dálkové mám. Mám vlastně vše co bylo uvedené v letáku. Možná jestli ten dálkač nemáš ještě oživený. Nevím jak to přesně popsat, ale v servisu budou vědět. Některé funkce na autu nefungujou. Ony tam jsou, ale zapojuje je až dealer. Nevím proč. Myslím, že podobný problém měl Zdenek_C. Co Zdendo? Jinak také všem přeji mnoho šťastných kilometrů v novém roce. Jo a zimní gumy jsem si koupil Barum Polaris 2 a 2032,- + disky a 1300,- Bylo to mačkání jak blázen, ale určitě to stojí za to.
to m@cic: dík za to upozornění na spoluúčast. To mě ani nenapadlo. Samozřejmě, že to nemám do dneška vyřízené. Na pojišťovnu jsem volal, mám přijet, ale měl jsem tolik práce, že k tomu nedošlo. To by, ale nebyl ten hlavní problém. Kolega dělal ve Škodovce a říkal, že okna se nikdy nenalepí tak dobře jak ve fabryce. Pokud se okno nepodaří dát rovně, tak ono se to okamžitě přilepí. Není možnost druhého pokusu. A co když se tohle stane a náhodou tam bude někde zatíkat ... A teď babo raď. Chci to vyměnit i nechci. Zajebaný šutr. Stačilo jet o půl metru pomaleji. Prasklina se zatím nezvětšuje. Čaute.
Tak jel dnes z Brna (Poříčí) do Prahy (Stodůlky) s vysloveně lehkou nohou a dosáhl zatím rekordně nízké spotřeby 6,2 l / 100km. Palubní PC uvádí průměrnou spotřebu 102 km/hod. Tule trasu jsem jel nejvíc s asi 9,5 l. Opravdu záleží na stylu jízdy. Zajímavé je, že opačně se mi to takhle nízko nedaří dostat, Brno je asi na kopci 😄
no už se na tom pracuje (zejtra jdu k prodejci)

- uvidíme co z toho bude....

Jinak dík
To wuf: To vypada, ze to neni skladovka, ale ze ti fakt jen nedali DO. Reklamuj to!
Každý FIAT, když přijde z výroby má nalepený na skle tzv. rodný list, tam je v kódech poznačeno jaké je to auto, a jakou má výbavu+hodně dalších věcí. Do servisní knížky se z něj píše kód verze, tak se mrkni co tam máš napsané, je to sedmimístný kód, Stilo začíná 192...., pak následuje verze a série. Pokud to tam nemáš napsané, tak to chtěj vědět po dealerovi.Pokud to zjistíš tak to napiš, a já ti řeknu co je to za auto.
To moje je 1.6 active, mam bederku, suplik pod sedadlem, ASR, mlhovky, bocni airbagy, stavitelne sedadlo, manualni klimu, airbagu mam 6, kazetove radio. Nemam central na dalku. Kupovano u Vavrince.
Takže 😒br />
1) bederní opěrku stavitelnou, šuplík pod sedadlem, ASR, centrál DO (nemám nic)

2) mlhovky, boční bagy, stavitelnou sedačku (výškově) (mám)

3) jinak navíc mám (prahy, spoiler, 16", aut. klima, CD, Hifi, volant + ovl. rádia + kůže na šaltu)

4) mám v tom bordel (čekal sem na něj měsíc - nevim jestli to bude skladovka)
V těch verzích je neskutečný zmatek...Ani mezi nulou a jedničkou není jasná hranice. Znám jen jednoho člověka, který se v tom na 90% vyzná. Dělá u Vavřince. Když mi vysvětloval co a jak, šel jsem do mdlob. Nejlepší je si konkrétní auto projít a přesvědčit se, zda opravdu má: mlhovky, stav. sedačku řidiče, DO, ASR, boční airbagy atd.
Je-li to, jak si myslím, tak máš opravdu nějakého staršího Activa. Máš šuplík pod sedačkou řidiče a stavitelnou bederní opěrku? Pokud jo, je to určitě nulová série, tj. prodali ti nějakou "skladovku". Datum výroby je na některých samolepkách v interiéru, např. na spodku zadních sedaček apod. Jestli ti to nevyhovuje, požaduj v souladu s dokumentací a ceníkem výměnu nebo slevu.
no to je taky divný protože v jejich ceníku (takovej ten šedej), je u všech verzí centrál s DO

- jak to teda sakra je.. celkem by mě to zajímalo
Taky mam "rucni central", auto koupeno 09/2002, ale bylo asi pul roku na salonu jako predvadeci.
hmm, to auto je kupovaný v listopadu...
Vsechny auta serie 1, tj. letosni Actual i Active maji mit jeden klic s DO. Takze tipuji, ze ti prodali starsi serii 0, ktera by mela mit zase jinou vybavu navic.
už se to tu někde probíralo, ale...

koupil sem si Stilo 3D, 1,6 Active u Dojáčka a 😒br />
nemám DO k centrálu na klíči (vlastně ho nemám vůbec - prostě musim odemykat "růčo")

- pokud vim tak v katalogu to snad je

- je toho víc

poradí někdo? diky
I já se připojuji ke Zdeňkovi a přeji šťastný a veselý...A ještě jedna poznámečka: Včera si Stilo 1,6 na D1 z Brna do Prahy řeklo jen o 7,1 l/100km - asi mi chtělo udělat radost k Vánocům 😄 Tak se mějte fajn!
Milí kolegové - Stilaři (?), přeji Vám všem hezké svátky, pohodu, radost, veselý konec roku a do roku 2004 vše nejlepší a mnoho zdraví, úspěchů a splnění všech přání. A hlavně - spoustu pohodových a bezpečných kilometrů s Vašimi Stily. Ať Vám to všem jezdí. Zdenek
To m@cic: Ja si zase troufam odhadovat, že MP3 radio se od jeho levnejsiho CD brachy lisi jen v nejakem audio procesoru, ktery muze byt v dnesni globalni dobe klidne dostupny.
Zdravím R.C. a chtěl bych ti jen vyprávět příhodu která se mi stala, mám v práci služební Mercedes V klasse a trefil jsem taky kámen, jelikož jsem věděl že auto má připojištěné čelní sklo tak jsem to moc neřešila rovnou sjel na Allianz nahlásit pojistnou událost. Ale jaké bylo moje překvapení když mi likvidátor oznámil že na pojištěnné čelní sklo se vztahuje spoluúčast 10% a že okno je pojištěno na 10!tisíc... Takže okno které v M3000 stálo i s výměnou 19 900 mi pojišťovna zaplatila 9 000kč 😞( Takže si dej pozor aby jsi nakonec ještě nedoplácel. Hodně zdaru a nespočet kilometrů bez problémů v novém roce všem!!! M@cic
Sklo si nechám vyměnit přímo ve fiatu. Když se auto kupovalo tak jsem nechal k havarijnímu pojištění připojistit i přední skla. Takže jak jsem se ptal mělo by to být bez problému. Ale zároveň mám toho dotyčného řidiče, tak proč to nevzít z jeho zákonné. Ale potřeboval bych to udělat až na jaře. Teď mám hodně práce a auto nemůžu mít odstavené. Mám kontaktovat jeho pojišťovnu no a uvidím. Zatím čaute.
Ja len ak mozem poradit, nedavaj si tam neoriginalne sklo. Ja som to urobil este na mojom byvalom Punte a lutoval som to. Kvalita bola OK ale nesedelo tonovanie skiel. To predne neznackove malo znatelne svetlejsiu farbu. Za tu usporu 1000-2000 korun to nestalo.
Zdravím já jsem asi jedním z mála kdo si Mp3 rádio pořídil. Pokud jsou mé informace správné tak předělat normální cd rádio na mp3 snad ani nejde (mimo to Visteon je firma z jižní ameriky) ale měl bych pro vás tip. když jsem si montoval Hands free sadu tak jsem si výstup reproduktoru z HF připojil přímo na rádio a jestli se nepletu tak v návodu popisovali rozdělení PINů a byl tam i externí vstup tak by to přes něj mělo jít připojit.
Zdravím. Tak se mi poštěstilo a kámen z protijedoucího kamionu mi trefil přední sklo. Okno drží, ale je tam asi 2 cm prasklina. Okno je slepené (prý) ze dvou skel a to první ruplo. Mám řidiče vozu. Byl jsem ve fiatu jestli to mám měnit. Je to doře trefené, tak záleží na mě. Mám okna připojištěné, tak by to mělo být v poho. Nechci, ale moc, aby mi ho měnili zrovna v takovém počasí jaké je teď venku. A za druhé potřebuji auto stále k práci. Tak nevím. V Po budu kontaktovat firmu toho auta a nějak se snad domluvíme. (Teď tam mají dovolenou). Ať vám to jezdí. R.
Tiez sa pripajam ak niekto vie ako dostat MP3 do serioveho radia rad si to neham premontovat.
Pánové, když jsem se rozhodoval, které Stilo vzít, vzal jsem také do úvahy jednu věc. Jednalo se o informaci od jednoho dealera, že orig. CD radio přehrává i MP3 soubory, aniž by o tom výrobce informoval, a že tudíž není třeba objednat příplatkové MP3 radio. Bohužel tato info se ukázala jako dezinfo a MP3 to samozřejmě nebaští. Protože mám na PC spousty MP3 skladeb, moc rád bych je využil i v autě, aniž bych ale orig. přístroj vyměnil za něco jiného. Vidím tyto možnosti: a) Upravit CD radio tak, aby umělo i MP3. Výrobcem je Visteon. Pokusil jsem od jejich italského zastoupení zjistit jak na to. Samozřejmě mi "jak na to" nesdělili a doporučili, ať si M3 radio prostě koupím. Za 16k se mi do toho ale opravdu nechce. Můj dotaz: Našel by se někdo z Vás, kdo má v autě MP3 radio a kdo by mě nechal do tohoto přístroje nakouknout a zjistit, jaké obvody tvoří onu MP3 schopnost? Na ceně za tuto službu se samozřejmě domluvíme. Nechci to zadarmo. Dotaz/možnost č. 2: Víte, jaký CD-MP3 changer je připojitelný k radiu ve Stilu? Našel jsem jeden na netu, ale jeho cena s interface je 274 liber, což je fakt síla. Díky za pomoc.
Už sem viděl i Punto pětidveřák s nárazníkem z třídvéřka, pěkné. Tak trvej na tom, že u výměny budeš, ne??? Pokud je to trochu slušný servis, nebude mít nic proti.
randsi, kamarat co ma Seat Cupra R to nedavno urobil presne ako si napisal. Sam si zohnal olej Castrol za polovicnu cenu a na servisnu priehliadku prisiel s nim. Nemal najmensi problem.

Teraz trochu ina tema. Po Trencine beha jedno Stilo strieborna metaliza 5dv. 1.9JTD na 17' elektronoch s prednym naraznikom zo Stila 3dv. Vyzera bajecne. Vzniklo to tak, ze mal mensiu buracku a v servise mali prave len naraznik z 3dv. tak si ho nechal namontovat !
Podle mě z toho vyplývá pouze dodržování předepsaných servisních intervalů a používání definovaných provozních kapalin, tj. olejů zmíněných viskozitních tříd. Selenii beru pouze jako jeden z možných příkladů, který Fiat doporučuje. A co mě vede k úvahám o nepoužívání Selenie? V podstatě dva důvody. A priory nedůvěřuju servisům. Ne firmám jako takových, ale jednotlivým zaměstnancům, kteří mi tam prostě můžou nalít bůhvíjaký olej místo toho, který jsem si zaplatil. Za další - mám možnost mít plnou syntetiku za poloviční cenu Selenie. Takže bych nejradši na prohlídku přivezl vlastní olej a nechal si do servisky zapsat, že byl do auta dán olej specifikace, kterou předepisuje Návod. Pak už mi nezbývá než jen doufat, že mi ho tam ti chlapci fakt nalili.
Já neříkám že jsem to zažil, pouze prezentuju stanovisko FIATu. Co se týká toho, že různé servisy mění různé oleje... Je to prostě obchod, mají z ot ho větší kšeft, tak proč ne. Jde spíš o to, že pokud ti olej mění dealer, tak si pak případný problém u FIATu vyřeší sám, tohle je spíš bič na lidi co by si to chtěli dělat sami doma, a pořád je takových "kutilů" dost.V servisce se píše😜odmínkou poskytování záruky je dodržení Návodu k použití a údržbě a předepsaných prohlídek.Pokud někde v návodu je, že se doporučuje použití origo olejů, tak z toho jasně vyplívá že jinak jde o nedodržení návodu, aspoň tak to vidím já...
Zdravím, i já se připojím k olejům. Při prohlídce po 20 000 km mi automaticky změnili olej na Castrol. Je prý lepší. Snad by si dealer nešil na sebe bič, kdyby se to nespělo, co? Doufám, že se s motorem nic nestane a máme klid. Spotřeba 1,6 MW actual 8,1 L Trochu moc, ale momentálně jezdím 70% ve městě. Jinak jsem s autem spokojený. Mějte se R.
To af: Servisní knížka se typem olejů nezabývá, za to v návodě jsou uvedeny "Kvalitativní technické údaje kapalin a maziv pro správnou funkci vozu", což jsou u zážehových motorů oleje viskozitních tříd SAE 10W-40 nebo 5W-30 a doporučené jsou Selenia oleje. Takže se jedná o doporučení. Skutečně jsi zažil, aby Fiat někomu odebral záruku kvůli jinému oleji a ten někdo si to nechal líbit?
No,docela jsem rád,že nemám pravdu,alespoň nemusím hledat olej pro svůj JTD 16V,ale snad do včerejška se na český mutaci webu Selenie psalo,že WR diesel je polosyntéza.300 Kč/litr jde ještě skousnout.
Mitsi: Srovnávám to jako kteroukoli další součást, nutnou pro to, aby auto fungovalo a výrobce to mohl deklarovat. Vůbec se tomu nedivím, protože všichni výrobci dobře ví, čeho všeho jsou občas lidi schopni. Tím samozřejmě nehodlám odhadovat něco se značkou Selenia, taky mám ve svým autě Mobil1.
To rbaron: No srovnávat písty s motorovým olejem, to je opravdu síla! Jen tak mimochodem, písty vyrábí řada výrobců a dodává je řadě automobilek, a jak se zdá, všechny nakonec fungují (pokud mají předepsané rozměry a materiálové parametry). Takže opravdu nevidím problém, tím spíše pak ne v oleji, pokud má takovou klasifikaci a viskozitu (vzhledem ke klimatickým podmínkám), kterou předepisuje výrobce. A jestliže na tom některý výrobce trvá, pak je nahrává do kapsy svým subdodavatelům a o nic jiného vlastně nejde! PS: "Renault preconise ELF".
Já se tomu nedivím. Je to jako byste si osadili do motoru jiné písty než které se výrobci na daný motor při testech nejlépe osvědčily a chtěli na něj od dealera držet záruku.
To RV: Nemáš pravdu, Selenia plnou syntézu pro naftu dělá, dokonce speciálně pro 16 - tiventil, jmenuje se WR DIESSEL a stojí cca 300,- litr.

To all: FIAT skutečně považuje za jediný správný olej Seleniu a pokud by došlo v záruce k poškození motoru a zjistilo by se že je použit olej jiný a nešlo při tom o zřejmou věc že olejem to není, tak záruka uznána nebyla. Žádná složitá procedura na zjišťování oleje není třeba, to zjistíš ze servisky kde byla výměna udělána a zda dotyčný dealer Seleniu odebírá.
petous
Takhle přesný rozbor oleje, aby po 20kkm určil jeho přesný původ, by přišel možná dráž než nový motor. Nevěřím, že by to Fiat dělal a ani jsem o tom nikdy jinde neslyšel.
Prave som sa pytal predajcu Iveco. Uz riesil podobny pripad a importer mu dal vyjadrenie v tom zmysle, ze ak nie je v motore original olej (v tomto pripade IVECO - to nie je selenia) zaruka nepada, ale moze to dlhsie trvat. Napriklad bude treba posudok od znalca atd.
Taky mi to znělo podivně, nicméně mi to doporučil jeden autorizovaný prodejce Fiat a dokonce také jeden neautorizovaný dovozce ND Fiat. Pokud je v záruce nějaký vážnější problém s motorem, zkoumá to Fiat ČR a záruku nemusí uznat. Spousta Fiat dealerů má prý uzavřené smlouvy s Castrolem, což sice vypadá oficiálně, ale prý i používání Castrolu může vést k problémům. Já si samozřejmě také myslím, že složení různých olejů ve stejné kategorii je +/- stejné a že se jedná o obchodní politiku. Ještě si projdu záruční knížku a pořádně prostuduju podmínky. R.
Ja pouzivam olej selenia 20k a bez problemov my to ide ani som nemal ziadnu hlasku este nikdy. 😄
Mně při první garančce sami a bez ptaní změnili olej Selénia na Castrol TX. Po dotazu (na doporučenost Selénie a záruku) jsem se dozvěděl, že Castrol je lepší a není problém. A perlička - po výměně oleje se ani jednou neobjevila hláška LOW OIL PRESSURE (psal jsem o tom níže), která dříve byla věrnou kamarádkou mého Stila. Ať Vám to všem jezdí.
Zdá se mi to jako blbost.Záruku musí uznat,když je tam olej takový výkonostní specifikace jakou požaduje výrobce.Mám Alfu a tam je to samý,Vaše auto se zrodilo s olejem Selenia v motoru a podobný kecy.Já bych tam tu Selénii klidně dal,ale když oni nenabízejí syntetiku pro diesely, to se mi zdá dost blbý.
To všichni: Co je zase tohle za volovinu?!
Sice konkrétně neporadím, ale když si strejda koupil novou Octavii tak mu řekli, že pokud do ní nebude lejt origo olej Škoda a motor se třeba zadře, tak olej pošlou na rozbor a pokud to nebyl on, tak reklamaci neuznají!
Vo Fiate Trencin davaju Shell Helix do punta aj do stila.
Mám dotaz, jak je to s používáním olejů. Fiat ČR údajně nemusí uznat záruku na závadu motoru, pokud nebyl prokazatelně používán italský olej Selenia. Nějaké zkušenosti?
Tím nárazníkem z 3D by mi teda způsobili radost !
Z fotky to sice vidět není, ale dle mých info bude nárazník z třídveřu i na pětidvéřku
Ten novej model vypadá dobře i když změny jsou decentní. Ještě ten předek mohli udělat jako u 3D verze (a ještě by ušetřili za unifikaci 😄