Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

11207 komentářů

kostey
Hej lidi cim to muže být: Někdy startuju naprosto v pohodě, baterku mam 100% naprosto v pohodě ale někdy se stane že při startování to začne jako startovat ale tak jako kdyby byla baterka po smrti. Motor udělá: vzzzum, vzzzzzzzzum, vzzzzzzzzzzzzz. a konec
dcgsd
co obhlidnout ukostreni baterky a starteru?? Staci trochu necistot a nestartuje.. Tecou tam velke proudy a tak je potreba dobry kontakt.
Jo kostey, jak je to se spotrebou oleje u Tebe? Jak casto dolejvas? Nechces tam dat ten dvoulitr OHC karbec? Vypada stejne jak ta 1.6, akurat to ma 100 koni (74 kW). A platil bys povinne ruceni za 1.6?
kostey
Ještě jedna věc o mym startování: když chci aby si to někdo poslech jak to nenastartuje, tak to vždycky nastartuje jako švýcarský hodinky a když sám zastavim někde kde neni ani živáčka tak nastanou problemy... ale co sem chtěl říct, přečet sem si že to muže bejt špatně ukostřenou baterkou, to je možný, a vysvětlovalo by to taky to, že když mi to nejde nastartovat, tak to nejde ani když zkusim startovací kabely. žejo? že to bude ukostřenim!?
dcgsd
no neni to tak jednoznacne, podle toho kam pripojujes kabely. mozny problem je od baterky na kostru nebo z kostry ke starteru. Vetsinou na strane karoserie. Zrejme se to bude pri marnych pokusech dost hrat.
Vypadá to opravdu na tu kostru, nebo připojení startéru ......
kostey
díky až nebude venku takovej pařák tak se na to pujdu podívat.
Může být, myslím, že když se podíváš na kabel, co jde od baterky na kostru, tak na to přijdeš. Klidně je ale taky možný, že to bude kostřit perfekt, ale ¨budeš mít už vohulený uhlíky na startéru, anebo a to bych ti nepřál - vyčvachtaný ložisko na strtéru. Někdy sedne dobře a točí jak fík, jindy se malinko zkříží a drhne, tudíš startér točí pomaleji. šel bych směrem od té baterky, pak bych vydělal startér, mrknul na uhlíky, event na rotor, hlavně v těch rýhách bývá prach a bordel, vyčistil bych to a pak zkusil vůli na pastorku, jestli náhodou nekloktá. Něco z toho to rozhodně bude. Začal bych u té kostry.
kostey
Fakt moc dík, jen ještě chci napsat, že uhlikama to bejt nemuže, ty mam vyměněný před měsícem.
Zkontroloval bych prechodak na minusovym polu, tak tak.
Mě to taky zlobilo.Měl jsem povolený kabel u startéru-ten od +.Vyměnil jsem podložky a matku za železnou novou,ale nebylo to ono.Startovalo to,ale v tom místě se to hřálo.Tak jsem to železo vyhodil,dal jsem tam mosazné podložky a matku.Při startování mi to málem utrhlo motor jak to točilo.Jinak zkontroluj co psali ostatní-kostru na accu a na startéru(mezi accu a motorem je silný kabel) a to samý na +.
kostey
Hej lidi, taky vás to štve? že musíme rubriku Ford Sierra hledat tam někde dole a ne mezi nejfrekventovanějšíma tématama? co stim? strácíme na EF-JEDNIČKUJTE S EMMELEM nákejch 250 příspěvků, což neni moc, navíc jsou už po několikáté označené jako 3 dny neaktivní. Poslední dobou jsem hlavně příspěvky čet, a kevšemu odzadu a některý (omlouvám se) sem dokonce přeskočil. Ale teď sem se rozhod že chci aby naše diskuze byla pěkně na výsluní a tak budu pečlivě přispívat a nebudu jen čtenářem...
Jelikoz Michalides si koupil Fidovo auto (DOHC), tak mam zase na prodej ten muj stary motor OHC. Uz jsem to psal, ale pro zopakovani, je to z roku 1989, ale to neni ani dulezite, je to 2.0 OHC karburator Weber, pote co se v nem zlomila klika bylo udelano GO, a jedine, co v nem neni novy je samotny blok a hlava valcu (motor mel predtim najeto 120 tisic, takze vacka, ktera u OHC odchazi docela rychle, je tez bezvadna). Takze nove pisty, cepy, ojnice, kruzky, klikove loziska, klika, nove tesneni, nove simerinky u vacky. Na karburatoru novy krokovy motor. Mam vsechny stare dily vcetne zlomene kliky, nechal jsem si je jako pamatka. Motor ma najeto 12 tisic!!, pak jsem boural a kopil DOHC. Necham ho za rozumnou cenu, urcite se domluvime, pro ty, kteri znam osobne, bych mohl nechat treba i na splatky. Neni to DOHC, ale na druhou stranu ten motor ma ted pred sebou minimalne 200 tisic km bez nejake opravy.
Zdravim. Ten 2.0 OHC,jak tu nekdo prodaval,je jeste? tel:776 795 930
kostey
ne, ten co prodával Daytona je uz zamluvenej...
Tak už na to došlo,nevydržel jsem to a musí ven!Sierru jsem koupil v Praze v bazaru a ten blb předemnou ji měl asi jen na byznys. Měla prasklý obě zadní péra, tak trochu i víc koroze na lemech zadních blatníků a pláště, za kterých vlály nitě, jak z obleku indiánského náčelníka. Všechno jsem opravil, udělal lak, ale nějak jsem zatím neřešil interiér. Do toho se pustím teď.Mám domluvenýho čalouníka, který mi tapecír potáhne krásným béžovým semišem. Až to bude mít, tak ani ještě netuší, že ho čeká oprava stropu, poněvač tam tomu chytrákovy předemnou dost teklo. Někdy mám pocit, jestli tam po sobě nestříleli vodníma pistolkama.Myslel jsem, že to bude pěkná pálka, ale chce jen 300 za dveře i s materiálem. Uvidíme, co z toho vyleze, zatím mu dám jen ty zadní, abych kdyžtak tu hrůzu neviděl za jízdy. Pokud to půjde, nechám ho pokračovat. Pokud to zprasí, seženu si tapecír jinej, za humny je vrakáč na sierry a čalouník dostane za uši.
Jo čalounění!To mě taky čeká(daleká budoucnost).Sedačky jsem ukazoval čalouníkovi a předběžná cena za 1 sedadlo je 6000,-(kůže).To samé čeká ostatní tapecírunky a taky strop.Ze stropu mi po navlhčení slezla látka,tak ji budˇzpět nalepím,nebo ji nechám potáhnout znova(třeba do modra).Jinak mám Daytonův komplet interiér pokud máš zájem.Zapoměl jsem ,máš 5dvířko.
Díky za nabídku interiéru. Napřed ale zkusím něco provést s tím svým, teprve pak by se vidělo. Jinak jestli je to z 5-ti dvéře, tak je mi to k ničemu, mám totiž kombíka. Taky bych rád kůži, ale myslím, že mi semiš bohatě stačí, jednak vzhledem k používání auta, druhak i ke stavu mé portmonky.
Čtenáři, nedělal tu někdo výměnu ručního stahování oken za elektrické, originál sierra?Jestli jo, tak jak ti to šlo?
Predelaval jsem to asi pred 2 tydny, spolu s Fidem. Predni. Musis koupit moturky, ja je kupoval za 500 za kus. Pak potrebujes spinace. Ja jsem tam daval ze Scorpia, podsvicene. Musis je koupit spolu s konektorema. Stalo mne to 200 za kus. Spinace jsem zapustil do stredni konzole, jak je rucni brzda, na obou stranach byli zaslepky, tak misto ne. Vypadaj opravdu dobre!!

Zapojil mi to pak Fido, na podsviceni pouzil kabel na osvetleni popelniku (v mem aute kourit nikdo nebude😊), a pripojil to primo na spinaci skrin na polohu zapalovani. Pojistku jsme tam davali 20 mA, ale uz mi to jednou vyhodilo, navic

original to ma na 25 mA. Tak az to priste rupne, dam tam 25. Puvodni stahovace (manualni) se seundavaji tak, ze se odvrtujou nity. Novy stahovace s moturkama jsme tam tez nitovali. Dalo by se to i nasroubovat ale je tam pristup na *. To je asi vse.
Oprava-20A a 25A.25mA je blbost.
😊) tolik o mech znalostech elektriny a magnetismu😊)))
Díky za info.S tím odsekáváním nýtů jsem počítal, montáž podle návodu snad zvládnu. Co se týče zapojení, zkusím to napřed sám,teprve pak bych vyhledal pomoc nějakého "stýčka fida", musím ale jít po těch místní, k vám to mám dost z ruky.Kabeláž vytáhnu ze sierry na vrakáči, tak by to mělo klapnout.No uvidíme, snad to stihnu, než napadne sních.
Taky jsem to delal. Ty nyty bych ale neodsekaval, ale jak psal Daytona, tak odvrtat. Jsou hlinikovy. Znovu bych to prinytoval; vrzani povoleneho sroubku buhvikde muze pekne nas..t. Taky bych z toho vrakace dotah ty dverni pruchodky s orig. konektorama. Pozor na rok vyroby. Je rozdil pred a po poslednim faceliftu (u tech husich krku). Ja jsem to kdysi koupil komplet za 1.000,-.
Tak přes tento víkend snad již dotáhnu náš-váš nový web kde by nemělo snad nic chybět. Bude tam tématicky tříděné "Motorcafé" včetně možnosti odkazů a přiložení obrázku. Bude to včetně historických záznamů z tohoto webu, každý "registrovaný" účastník bude mít možnost vkládat - opravovat - mazat a zařazovat kategoricky všechny jím vytvořené příspěvky. Dále namátkou: Inzerce on-line, wap verze motorcafe (bez obrázků) nové přírůstky např v sekci "naše auta" nebo "akce" se budou zakládat pomocí formuláře takže i pro laika který nezvládne html jazyk se to bude dělat skoro samo. takže držte palce ať to stihnu a doufám že se to bude líbit. Dalo to docela fušku. Pro odborníky a fajnšmekry: je to jediná PHP4 stránka dlouhá bez grafiky 250 kb navazující na mysql databázi kde je uložena např i "barva pozadí, logo, všechna menu a podobné kravinky. Docela jsem se vyblbnul.
kostey
ses prostě Machr
já tomu softváru teda až příliš nerozumím, ale už teď tuším, že to bude něco!
JO,fandim ti.Není náhodou mysql nějaký sprostý slovo?Já tomu taky nerozumim,já dělám do včel...
A nemelo to byt 250kB? Jako serverovy skript se to da pouzit, ale pokud by takhle mela byt velka stranka, tak chudinky modemisti...
Faudy: právě že to je serverový script - vše se načítá z databáze ten script je pouze nástroj k zobrazení a to "kb" ? nemám rád shift klávesu !!
Paráda náš web bude mít více věcí. Děkuji 😄)). A tim javascriptem se dá zvýšit oktan. číslo nafty či co 😄))))))))))))). (vtip)
Nahodou jsem na webu narazil na inzerat na kombi DOHC r.v. 92. Ma super vybavu vcetne KLIMY! A cena ... 29000Kc! Ackoli ted zrovna nic kupovat nemuzu, byl jsem se na ni mrknout. Myslim ze ma hodne nalitano, ale jeste neco snese, kastle pekna, rzi jenom malo, motor malinko klepe. Samozrejme ma cesky SPZ! Mrknete na www.auto-plus.cz/showcar.php?… Treba budete mit stejne jako ja o cem premyslet😊
Mrknul jsem se na tu sirku. Podle mne je to ale bouracka na predek. Koukni se na rozdil barvy predniho blatniku a dveri, pak si vsimni jak nepasuje predni kapota, mezi nim a blatnikem je asi centimetr. Jinak nema ani ten stredni tunel mezi sedackama s operkou, tak to nebude nejvyssi stupen vybavy.
Taky se mi zdá nějak uhnutá, ani jsem si nevšiml, jestli má v kufru roletu.Na druhou stranu, může někoho příjemně překvapit.
Z vlastního pozorování na místě můžu potvrdit vaše znalecké posudky - na předek buchlá určitě byla, má ještě malinko pomačkaný levý předek. Roleta v kufru taky nebyla. Nejvyšší stupeň výbavy to není, ale nám CL sirkařům se o klimatizaci, ABS a elektrických oknech jenom zdá. Na druhou stranu - když vemu cenu papírů 92 DOHC, k tomu klimu která funguje a velké hezké auto na dojetí a pak na ND tak se mi to za těch 29 zdá dost solidní.
Mam dotaz. Nema nekdo z vas zkusenosti s vymenennim manzety na radici pace u DOHC, ktera ma ten prstynek na zpatecce? Potreboval bych manzetu vymenit. Urcite by sla jeste sundat (znicit ji, stejne ji mam popraskanou), chci nechat usit novou, jenze nasadit se mi ji nepodari, k tomu poterbuju sundat tu hlavu(kterou ych si zaroven nechal posit taky), ktera vsak nejde jinak nez odcepovat z podauta. Je to pravda? Neexistuje jina alternativa? Zajimalo by me na co u Fordu pri tomto mysleli. Diky moc Radus
Ta hlava řadící páky by měla jít sundat-netočit,ale vytrhnout nahoru.Než jsem na to přišel,dost jsem nadával a protočil jsem jí dokola.Je to docela porod.Doporučoval bych si to vyzkoušet na vrakovišti(jestli jsem na něco nezapoměl).
Když slyším, co říkají ve fordu, dostávám kopřivku 😃) ......vyloupneš panýlek s ovladačema oken(ne scorpiáckejma 😃 ), pod ním je šroub držící plastovej bazmek kolem manžety dole. manžetu vyhrneš nahoru. ve spodní části řadičky, jak je ten silonovej kus s vybráním pojistky zpátečky, je bílá plastová objímka. tu stáhneš a vytlučeš pojistnej kolík - pero - stočený z plechu. pozor, je tam ještě kolík trčící z pravé strany ven, a to je ta pojistka zpátečky. jakmile to uděláš, celou šajtru fpohodě sundáš. je to na 5 minut a neriskuješ poškození rukojeti...když se to vyrve, zůstane tam menší plastová hlava, přes kterou se to taky dost kurevsky sundává..ještě k mechanikům od forda: ten silon a kulák šajtry, kterej tam zbyde je už v podstatě součást převodovky, ze spodu auta by se tam dostal leda mravenec 😃)
Jelikoz se chystam stavet tak bych privital moznost pripojit vozik k sirce. Ptam se Vas, jestli nemate nekdo zkusenosti jak ji co nejlevneji a nejrychleji na auto dat. Netusim kolik stoji. Predpokladam ze si ji necham nekde namontovat v servise kvuli nejakymu potvrzeni, ktere predlozim na STK ?? Je to tak?? kolik takova sranda vyjde?? Dik Pocket
Rikali jste ze to mate ze Skorpika? Pasuje to tam stejne jako ty origos do Sirky?, nebo se to ma nejak upravit? Taky bych asi ved tu zarovccicku z popelniku, jo a kolik ten panylek vyjde? Co konektory?? Dik
Ja ty spinace nedaval na to misto, kde ma spinace sierra. Ja tam mam misto toho plastu chromovanou kulisi radici paky. Scorpio ma vetsi spinace nez sierra a ma je ve dverich. Ja jsem je daval misto tech zaslepek na stredni konzole (s operkou ruky). Ty zaslepky se nachazeji u rucni brzdy z obou stran. Po vyndani zaslepek se diry museji mirne a opatrne upravit, aby se tam spinace vesli. Vysledek je hodne dobry!
2Daytona> prosimte, bylo by mozne udelat nejake foto?? Tedy pokud mas moznost, dik.
Pro upřesnění-Daytona má středovou konzoli z 92.Ta má u ruční brzdy 2 záslepky na spínače pro vyhřívání sedaček(prý moc super ted v létě,nemám,Michalidesi pravdu?).Tyto záslepky jsme vyndali a tu plastovou konzoli trochu propilovali pro ty spínače ze Scorpíka.
Je to tedy na jiném místě než to má originálně sirka.
to Pocket: V blizkosti Prahy nekam rad prijedu, foto jsem uz udelal ale ne digitalni, ted nemam moznost sehnat digital, ale jestli mi ho nekdo pujci, rad udelam i foto. A jestli Fido narysuje zapojeni, muzeme to treba hodit i na web...
kostey
jestli to náhodou někoho zajímá tak se koukněte na: [odkaz]
[odkaz]%F3P%F3R~BmSB…
Ach sakra, ono to nenapsalo vsechno...kazdopadne kdo si pusti www.mobile.de a tam da hledat ford sierra pod 1000 euro a vykon od 110 do 150 koni nebo tak nejak, tak si najde tuhle krasavici za 300 euro. Stejna barva jako ta moje.
jej .. tak ta je moc pekna a temer zadara ... hmm .. dosto podobna jako tvoje na prvni pohled, a ty sedacky vypadaj fakt cool .. jsem ale verny te sve, takze ..
tak vás chlapi zdravím, konečně jsem se vrátil z třítýdenního šestitisici kilometrového výletu. Papínek mi mezitím Sirrku nerozbil, za což jsem mu vděčný 😃) čeká mě výměna oleje, přiliju tam trošku metaltecu, tak se zase prohnu...........jinak jsem si hodil inzerátek na www.cosworth.de a už se mi ozval týpek z frankfurtu, že má kompl. motůrek se zeleným deklem. Psal jsem mu, kolik, že za něj chce....bojím se že mi v očích zacinkají "ojra"....až budu mít digitál, nafotím a pošlu bubíka na web...lak - včetně hovadsky vytahovanejch blatníků a nic moc spravenýho pravýho zadku po nějakým ťukánku - sice není nic moc, ale až v dalekém budoucnu budou dengi, barva zůstane stejná (viz fidova vyhozená kastle)
Už jsem se lekl,že jsi emigroval.Těším se na fotky a at ti ten motor prodá za rozumný love.
Digitál jsem si dnes taky objednal tak sem taky začnu sypat fotky při nastrojování a repasi všeho.
Zatím se mi neozval. Příští týden jedu do Bad Griesbachu(za Pasovem), tak kdyby za to nechtěl moc, tak si udělám výlet do Frankfutu...no uvidíme
už je to tady.....motor má 80.000km orig., on je první majitel, neupravovanej, se vším všudy vč. 2 měsíce staré řídící jednotky atd.....3.800EUR 😒(((((((.......napsal jsem mu kolik chce za holej motor, ale obávám se, že to furt nebude v limitu 1.500EUR
kostey
uf
Je to pěkná pálka.Tak se mi ten můj šrot možná ještě vyplatí.80000km-to už asi bude brzká repase turba,pokud to moc nelítalo tak možná ne.Docela by mě zajímalo,jak u cosíka dlouho vydrží turbo.Taková perlička-když jsem v práci viděl turbo Avie,skoro jsem se rozesmál-takové malé kus něčeho se tam krčilo,zkrátka byl jsem překvapenej(taky aut s turbem jsem moc neviděl,tak asi 2).Zpět k věci-3,800Eur je dost ale možná žiju na měsíci.
Co to je za rok výroby-ta tvá kastle cosíka? Od roku 90 by to měl být 4hrab,né?Pokud ten motor má zelený dekl ventil víka tak je ze 4x4(proto mě mate ten můj motor).
myslím, že 91. jasně, že čtyřka, ale má tu starší palubku....když jsem viděl ty tvý fotky - červenej dekl - taky mě to zarazilo
no nevím. uvidíme, jakou řekne pálku za holej motor. napsal jsem mu, že můžu dát max. 1500, a napsal, že se ozve v pondělí...asi přemejšlí..., v starších inzerátech jsem četl bouračku za 2000, ale to už je asi pryč. záleží taky na tom, kterej to je motor, typ vstřikování, atd., zatím se v tom až tak přesně neorientuju....v tom mým autě byl ten poslední - zelenej dekl, kat....to on zrovna má
Fido pokud ještě nemáš ten digi, tak se mrkni na hificomponents.de (ceny digi aj. super).
Residents-dík za adresu,ale už jsem ten foták objednal.Přijde mi poštou,rozlišení 5,5Mpixel cena 9000,-Bez udání důvodu ho do 14 dnů můžu vrátit tak jsem jiný neřešil a šel do něj.
Fido: a co jsi nakonec koupil 5,5MP za devítku je nějak levný.
Residents-www.digimat.cz,Ax 330C,co ty na to?Není to sice značka,ale kdybych měl za nějaké 3 roky koupit jiný tak asi není co řešit.
No já tam žádný 5MP nevidím jen 3MP. Do focení trochu dělám. Myslím, že nemůžeš čekat žádnou špica optiku. To zvládá jen pár značek. Obecně třeba PC výrobci HP atd. jsou s tím na štíru. Všechno nejde řešit elektronikou. Myslím, že na malý formát a web to bude stačit. Já uvažuji o Fuji S7000.
residents: Trochu bych se ohradil proti tomu HP, ale jen kratce, nebot to sem nepatri. Co se tyka jejich fotaku, vetsina jich opravdu nestoji za moc, ale jsou i vyjimky - 618, 912 a 850. Tyhle strojecky maji optiku od Pentaxu (coz sice neni zadny terno, ale porad lepsi nez od rady jinych levnych vyrobcu) a fotit se s nimi da velmi ostre a kvaltine, pokud clovek nepouziva jiny nez opticky zoom. S 618 jsem udelal jen tu nejlepsi zkusenost a kdybych nemel potrebu vetsino zoomu, mel bych jej dodnes. Brzy budu mit za sympatickou cenu 850tku (pouzita jen jako predvadecka, primo od HP), tak jsem zvedav na jeji 8x opticky zoom v praxi. Faktem ale je, ze ostatni - vetsinou hodne levna - HPcka nestoji za nic a jsou jen pro usery typu "zmacknu a mam to tam", zadna poloautomatika, nic...
fidofor😜 Prosímtě, nekupuj takovýhle sráče. Jestli nepotřebuješ tisknout A4ky, stačí 2-3MP, radši běž třeba do Olympusu C350 nebo Canon A70. Má to úplně jinou optiku a fotky nebudou rozmazané, bude to ostřit, namáčknutí spouště bude fungovat a barvy se budou aspoň trochu blížit zkušenosti. Osobně fotím se SONY DSC-F717, ale ty dva, co jsem uvedl, si dovedu docela dobře představit pro denní potřebu, fotky v počítači nebo na papír do 10x15.

Jinak do Vašeho sierráckého fóra kouknu pokaždý, když tu jsem a směle Vám můžu oznámit, že tu máte největší pohodičku a nejpřínosnější témata.

Mluvilo se tu o laku. Tak se chci zeptat, jestli nevíte, jak se přesně jmenuje taková ta krásná modrá metalíza, co se dává na Superb? Plánuju ji prsknout na mý postarší BMW, sedne mi k vnitřku v modré kůži.
No,foták je objednaný,s tím nic už neudělám.Vím,že to je levná šunka.Proč mám platit značku,kde koupím třeba 2Mpix za stejný peníze jako jiný noname s rozlišením větším.Jinak vím,že ten foták co jsem objednal má ccd prvek s rozlišením kolem 3Mpix a na rozlišení 5Mpix to dělá elektronika.Sehnat větší rozlišení za rozumnou cenu-nenašel jsem.Rozhodoval jsem se ještě mezi Cannonem s 5Mpix a pamětovou kartou 1Gb(!),ale odradila mě cena-26000,-.Znám se,akorát bych ho někde ztratil,příp rozsekal,tak proto ten noname.Ted už mi to nerozmluvíte,rozhodl jsem se jak jsem se rozhodl.Až ho budu mít v ruce a uvidím z toho nějaká fotky tak se rozhodnu.Howgh,domluvil jsem.PS-chybama se člověk učí.Doufám,že to tento případ nebude
Ahoj, zbavuji se nějakých dílů z mých minulých aut, mrkněte na inzeratek.webpark.cz
..., když pan Radek z Líbeznice (mimochodem VÝBORNEJ člověk) zjistil, že moje 4x4 je jenom 2x4. No děs a šok v jednom. Jinak mi spravoval brzdy a ten rozdíl oproti původnímu stavu je zhruba 287% 😊))) Tedy k lepšímu! Brzdí mi teďka krásně, jako pohádka o sexy princezně 😊))
chceš říct, že ti nefunguje přední náhon, nebo tam vůbec není?!?!?!?!
Nefunguje 😞((((
A na opravě bych se asi nedoplatil, dvoukolku nechci, 4x4 bylo jedním z kritérií, kvůli kterým sem si tuto Sierrku pořídil. Netušil jsem však, že to dopadne takhle 😞((
zadokolka taky neni spatna😊) ale ted vazne, co se tam posr@lo, diferak?
hm, bohu-gel asi ano. mezinápravovej. taky sem si fšim, že při prudčí akceleraci, při odbočobání doleva celym autem zaškube, nebo se v lepčim případě vozve při přeřazení z jedničky na dvójů takovej hodně divnej zvuk, jako kdybych přejel husu 😄 tak nevim esi to s tim nesouvisí...
kostey
SEQUENZi, i když máš takovejhle problém tak se mi líbí, jak o tom píšeš, ta husa mě fakt rozesmála... 😊))))))))))))))))))))))) nádech výdech a zase 😊)))))))))))))))))))))atd. + já zjistil, když sem si nechával zkouknout brzdy že tam nemam Sierracký pedály, který maj delší chod a proto lidi co si sednou do mýho auta, tak řikaj že to nebrzdí, ale ono to brzdí dobře, ale akorát to má delší (proklatě delší) chod. + dneska mě málem na křižovatce nabrala nějaká blondýna. Já se rozjížděl na zelenou z pól pozišn (nevim přesně jak se to píše) ale prostě sem stál první na světlech a ta ženská jela proti mě a odbočovala doleva, takže mi (nám) měla dát přednost, ale to asi nevěděla, takže sem se trochu zklouznul po kolejích a auta za mnou měli taky co dělat aby se tý ženský vyhnuly, všichni jí vytroubili, jenom já ne protože mi to zrovna nechtělo troubit... 😒 + Teď o výkendu jsem poprvé vezl matku mé přítelkyně, dával sem si strašný pozor, abych nejezdil moc rychle, aby jí semnou někam ještě pustila... no prostě sem jel opatrně, že ani guma nikde nezahvízdala a na potvoru jsem musel po cestě nejdřív sejmout Bažanta přednim sklem (vyletěl z křoví a já se ho lek myslim že víc než on mě) ale přežil to on i mé sklo (zrovna jsem se rozjížděl, jel sem tak 30km/h), pak mi ve vesnici skočil pes pod auto, to jsem v pohodě ubrzdil) a pak jsem ještě píchnul když jsem zajížděl na parkoviště v Rakovníku k Hypernově. Řek jsem si, tak to by už stačilo a najednou když jsem zvednul auto, tak začalo pršet a pršelo až do tý doby než jsem utáh poslední šroub na rezervě. cesta zpět byla pohodová, akorát jsem se strašně bál ručičky v červenym poli palivoměru, ale to bylo nakonec OK.
Tak tomu,Kostěji,říkám den blbec.Jinak pedály bych ti mohl dát.Jsou ale z 92 a newim jestli boduj stejný.Akorát k vyzvednutí by byly tak za 14 dní.
Co to dělá při otáčení s plným rejdem? asi před 4 roky jsem měl mezidif rozsypanej a dělalo to pěknou paseku. Tehdy mi to ještě dělal známej, měl z toho hroznou radost 😃, taky to celý trvalo - ještě k tomu mi odešel konus na dvojkovým kole, ale nebylo to znát ani při zkoušení novýho synchronu...až za jízdy....takže další rozborka-sborka......ten mezidif byl z vraku převodovky, nebyl špatnej, ale dával celkem málo předku. A po dvou letech, vida, začal mi při rozjezdech přeskakovat řetěz, co žene přední kardan....volal jsem do forda - hodí se to pro orientaci 😃 - řetěz 9.000,-....dvě kola po 6.000,-. v Modřanech jsem tehdy koupil celou skříň za 9.000,-, přehodil za pár hodin, a mám ji dodnes.....uf to byla slohovka, no snad ti to k něčemu bude 😃)
Ja rikam ze zadokolky jsou fajn😊))
Jinak jsem si dnes poprve hodil auto do pretaciveho smyku. Asi pred hodinkou, jak se jede serpentinama na strahov. Sice uz neprselo, ale vyjete koleje, vody az po krk na vozovce. Ani jsem se moc nemusel snazit, jenom jsem prislapnul na dvojku ve 3000 ot. Celou zatacku jsem pak projizdel ve smyku. Necekal jsem ze to bude tak citlive, trochu pridat plyn a zadek hned ujizdi, trochu min plynu a uz se to rovna. V kombinaci s volantem to funguje krasne😊
Ovsem netusim jake to muze byt na suchem asfaltu, od toho jsem byl zatim porad daleko. Asi se vic palej gumy...😊
to sequenz: ja si myslim, ze Tvoje sirka si rozhodne zaslouzi takovou opravu!!!
sequenz:Mám " za humny "vrakáč na sierry ,stojí tam jedna 4x4, odpoledne tam jedu, jestli chceš, dej vědět, co potřebuješ 604 253 267.
Díky kluci za rady a podporu, ale protože sem byl celey rok hodnej, měl sem hnedka po ránu uklizený (čti vybílený) auto. Škoda cca 12tis., hlavně autorádio, bylo skoro dražší nežli auto 😄 Tagže cca. 2 hodiny policajti a po cestě zpátky kejhání husy. Ach jo. Zrovna o víkendu jsme se slečnou pucovali interiér a já byl dokonce tak aktivní, že sem se jal promazt všechny zámky, aby netrpěli a šly hladce 😊))))cha chá by řek hurvajz
tak to je mi lito!! svine zlodejske...
Sequenz: Uz takhle jsi mel problemy a dneska rano tohle. Dneska aby se clovek bal nechat auto na ulici. Me uz se do nej taky vloupali. Jediny, co se jim podarilo, bylo rozhasit zamek u ridice a spinaci skrinku. Z ty koukali draty (z toho zamku). Ani radio mi neukradli, mel jsem suplik pod sedackou, takova sunka. Jsou to fakt svine. Zadnej uzitek z toho nemaj, max par stovek v bazaru a akorat cloveka naserou. Nevim jak jinde, ale tady v Praze je to sileny. V nás v ulici uz tech aut ukradli, a to to vzdycky jen sem tam nahodou zaslechnu. Vykradeny autoradia nepocitam. Ale co teprve na sidlisti. Na hornomecholupsky je asi kilometr dlouhej usek parkovist kus pred panelakama, kde nestoji ani jedno auto. Lidi radsi parkujou a tisnej se tesne pred barakem a myslej si, ze kdyz to budou mit primo pred barakem, na ocich, tak jim to neukradnou. Ale ukradnou, oni se nestydej. A ukradnou klidne i sunky. A kdyz ne tak ukradnou nejaky debilni radio a auto pri tom rozmlatej. Uf, to jsem se rozepsal.
jo jo, je to tak, nevim esi nebudu nucenej auto prodat, finančně mě to zrujnovalo. Optimismus pomalu (ale jistě) válcuje skepse 😄 Hodně drahá hračka. To nevim, co mě čeká po rozebrání toho diferáku, o tlumičích se rači ani nezmiňuju. Jak sem byl nadšenej a těšil se na Sáru (tak řikam tý svý sirce), a vono P.R.D. Dát do kupy tlumiče a 4x4 bude stát majland. Brzdy jsou naštěstí hotový (ješte jednou děkuji p. Radkovi z Líbeznice), ale co bude dál....nevim. Prachy došly, lízat se z toho budu minimálně 1/4 roku. Aby to auto stálo na ulici? To si nezaslouží, je jinak vinikající a aby ne, vždyť je to přece Sierrka!!!
Nic neprodavej. Mas vystavni kus. Tehle starej uz peknejch neni moc videt. Na tlumice bych se na nejakou dobu vykaslal, pokud teda nejsou vytekly. Znam lidi, co je maj jeste z vyroby a jsou dobry. Na ten diferak bych se ted taky vy...l, kdyz jsi s tim jezdil takovou dobu. Akorad bych se vyvaroval tomu kejhani husy, jestli to jde. Aby se ti neco jeste vic nevysralo. Zdar a hlavu vzhuru.
Jsem to ale cestin 😄.
nebo to auto na nejakou dobu nekde schovej, treba u rodicu v garazi, na chate, u dedka...treba za 2-3 roky jako kdybys ho nasel a treba za par let uz nebude problem vrazit tam tech 20 tisic na opravu.
Když Daytono,většina lidí si auta kupují na jízdu ne na sklad.Ono 2 roky někde skladovat auto většině lidem moc nevyhovuje(jsem asi vyjímka).Taky po dvou letech aby tam to auto ještě vůbec bylo(((.
Souhlasím s Prochym-prodat to by byl hřích(velkej).WILLY-mezinápravový diferák je součástí převodovky??Rozuměl jsem tomu dobře,že přenos síly na přední nápravu je přes řetěz??To znamená,že až nastane čas repase převodovky,bylo by dobrý preventivně tento řetěs vyměnit?
Sequenz-mám pro tebe nabídku-mám tlumiče z coswortha.Jsou měněný,ale za asi normální 4x4-asi budou stejný s Tvým autem.Já budu kupovat jiný-orig tak mi zbytou ty původní.Nechal bych ti je,nějak se dohodnem.Jestli je chceš,mám je vyndaný všechny 4 tak to můžem porovnat.Zavolej mi,o peníze nejde,nechal bych ti je.Fido,606840783,Praha 5.Jinak opravdu lituji všechny,kteří bydlí na sídlištích.Když to slyším,co se v našem státě děje,jak jsou zkur***ý zloději oprsklí tak se mi otvírá kudla v kapse.
Ano, neprodam, na to jí mam mám až příliš rád 😊))

Fido, díky za nabídku, vyteklej je určitě levej přední, nabídky si cenim a kontakt na tebe ukládam (pokud mohu) do mobilu. Počítám, že bych se ti do týdne ozval a sešli bychom se, esi nejsi proti. Moc díky (ostatním též)!
Zavolej mi do klubu kdykoliv.Měl bych bejt doma snad celej tejden.
Jo, jinak budto ve ctvrtek nebo v patek jedu domu. Michalidesi, Ivosi, ozvete se!😊
Taky by mě zajímalo,jestli není stejná ze scorpia 4x4 např ze 2,9V6??Ví to někdo??
mezidif je ve skříni...když ji postavíš na přírubu a začneš odzadu rozebírat, po sundání prvního deklu se dostaneš k mezidifu - válec na jedné straně s planetovým převodem, plnej lamelek, podložek a pružinek, a k hnacímu řetězu s ozub. kolama. je to od hlavní převodovky částečně oddělený.

byly dva typy převodovek 4x4. ta starší vychází z té, co mají všechny OHCčka(Sequenz), i 1.8TD apod. A druhá z MT75 - DOHC, 2,9 atd. prostě následující model. Přelomový rok by měl být 89. Zjednodušeně řečeno: pokud ona dotyčná převodovka má stejnou řadičku(zpátečka dozadu s pojistkou) jako DOHC, potom pasuje do novějšího scorpia 2,9 4x4, do mýho kombíka, do našich obou cosíků apod......další rozdíl je př. kardan - u té staré je tenkej, u novější tlustej......do jaké míry je/není stejnej ten 4x4 pajšl, to nevím, tu starou jsem nikdy rozebranou neměl
Willy-díky za postup.Ted akorát nevím,jestli to dát opravit,nebo se do ní pustit sám.Asi si jí zkur**m sám,budu z toho mít větší "radost".
Fido: Na to bych se rad prijel mrknout a poucit se.
ja taky!
a ty s ní máš nějaký problémy? kdybyste měli - +ti co to ctěj vidět 😃 - cestu do Prostějova, tak můžem rozpitvat mou. mám kromě jedné nevyzkoušené, ale na 90% dobré, jedné v kombíku a jedné v cosíku ještě tu starou původní s tím přeskakujícím řetězem...
...přespat se dá taky 😄
dcgsd
nekde jsem tu pred casem cetl zminku o kodech na diagnostickem konektoru. Muzete se prosim podelit o pripadne informace? take je nekde konektor "octane adjust or idle adjust". Nevi ja toto?
kostey
O ty pedály bych měl zájem, Díky a jen tak mimochodem mi dneska na SÍDLIŠTI 50m od domu někdo vypustil 2 pneumatiky, jednu uplně druhou jen napul. Aspoň že mi nechal čepičky od ventilků ležet hned vedle 😄 + jako kdyby věděl, že eště nemam spravenou rezervu. Kdybych ji měl tak 1 kolo vyměnim a s tim druhym napůl vyfouklim bych ten kilák k benzince dojel, ale takle? - to si zacvičim!
dcgsd
kdyz tady tak ctu o prevodovce, tak jsem si vzpomel na problem, s kterym si nevim rady. jde spatne zaradit dvojka a to obzvlaste pokud potrebuju podradit. ostatni rychlosti jdou relativne dobre. Nemate zkusenosti. Na inetu jsem cetl, ze se prevodovka zanasi (v prekladu "smolou"). poradite?
kostey
já mám asi stejný problém ale s trojkou, ale asi ti moc neporadim... + skočí ti tam líp když dáš meziplyn?
dcgsd
ten clovek na inetu pise, ze mu pomohla prisada na rozpusteni te "smoly". Ja pro lepsi pocit vymenil olej v prevodovce ale nastalo spise zhorseni. Pravda, neni to predepsany ESD M2C 186A ale udajne lepsi hypoidni. Tak nevim. Trojka mi jde dobre ale zase tam sedne nejak prudce a obcas to "bouchne".
Prihlasim se taky. Mne tam nejde jednicka a zpatecka, ale hlavne jednicka. V realu to znamena, ze do stojiciho auta zaradim bez problemu jednicku z 10 pokusu snad jednou, a zpatecku dvakrat. Jinak tam vubec nejde, slysim neco jako maly uder kladivem, jako kdyz jde kov proti kovu. Pak zkousim dvojku, hraju se spojkou, atd atd. Zajimave je, ze kdyz se auto jeste trochu pohybuje (treba pri brzdeni pred semaforem), tak tam jde jednicka v pohode. Takze moje jizda vypada tak, ze tam mam porad nejakou rychlost. Spojka je v pohode, vubec necuka, rozjizdim se krasne na volnobeh. Pri jizde prevodovka zadne zvuky nevydava. Dekuju za rady!!
obecně se dá říct, že problém může být v synchronu, popř. brzdicím konusu danýho kola. S ohledem na další příznaky to taky může být silentblok pod převodovkou, nebo taky opetřebení ložisek hřídelů, samotnýho ozubení kol, atd. ...Ta jednička při půlkrokové rychlosti tam jde i bez spojky...jinak za jízdy při dodržení sestupu otáček a meziplynů jde řadit normálně bez spojky, ale to asi víte 😃).....to PKO😱 teď nevím - máš DOHC?? - do MT75 se dává dost řídkej olej, jako do automatu, např. Shell Donax TA....
willy: diky za info. Mam MT75 (DOHC) Silentblok pod prevodovkou jsem menil pred 6 tydny za novy Fordacky (stal 3200), olej v prevodovce je asi 3 mesice stary (Castrol ATF)...Asi to bude chtit fakt rozebrat prevodovku...jenze co tam, da se koupit nejaka sada na GO prevodovky, treba synchrony...ja nevim, prevodovku rozebranou jsem jeste nevidel. Dik!
To určitě jde. ale nevím co, a jestli vůbec něco se dá koupit mimo ford....a práce...loni jsem dělal zpátečku+pětku na našem jumperu (kouslá skříň naštěstí na neutrálu - táhl jsem ho na tyči z bavorska). kupoval jsem novej synchronizér - dvě ze čtyř koleček pro jeden kvalt(5.) -je tam trošku jinej systém - stál 4.500,-...a nebylo to nic moc, funkčilo to, ale nebylo to ono. letos jsem před delšíma cestama přece jen radši koupil na vraku. 10.000,- slušná cena - vyplatilo se pro to jet na Kladno - všude jinde chtěj 15.000,- jóóó, a kdybys přijel do citroenu, že chceš spravit převodovku, tak neumí...pošlou na repasi do francie....fakt nevim kolik to stojí....tak jsem tě trošku postrašil 😃))), nicméně, skříň v sieřře je přece jen jednodušší..ale stejně...je asi levnější koupit doubrou z vraku...ne asi ale určitě...a zbyde ti i ta původní...s tou si můžeš mezitím hrát..
dcgsd
s tim olejem. Slo spatne radit uz pred vymenou oleje tak jsem se ho rozhodl doplnit (udajne min oleje v prevodovce take zpusobuje problemy s razenim). V prodejne mi bylo pri pozadavku neceho jako ESD-M2C 186-A doporucen olej (hypoidní, prej ma vysi vykonostni tridu). Po naplneni se mi zda dostavilo zhorseni takze olej na to ma vliv a dost markantni. Tan zvuk "kladivek" mam obcas na trojce. Pri razeni nahoru jdu vsechny rychlosti ale podradit na dvojku je proste porod. Jo mam MT75ku.
Tak se taky připojim. Taky mi nejde moc dobře dvojka, ale jen když jedničku pěkně vosolím, třeba na křižovatce. Když jezdím slušně, nemám vůbec žádné problémy. Řazení jde přesně, bez rámusu, převodovka je potichu. Má 150 000 km a je jí asi 20 let. Olej jsem neměnil, podle měření drátem tam něco je. Osobně si myslím, že méně někdy znamená více a tak se převodovce nijak zvlášť nevěnuju. Jen když dojedu delší trasu a chci couvat, tak je slyžet, jak vložené kolo zpátečky, ale to asi dělá všem. Nejsem žádný ras na auta, chovám se k němo něžně a s úctou, jako k mé babičce. Vychází mi to.Když je potřeba, tak má sierra výkony jäko hrom.
Asi to udelam jako rikal willy. Koupim pouzitou skrin prevodovky, ale plne funkci, vymenim a ten muj rozeberu. Pak se s Vama podelim o poznatky. Zatim to vsak nebudu resit, nemam na to prachy, a stejne jedu porad na petku po dalnici😊
Hypoidni patri do diferaku, ne? Do prevodovky nehypodini prevodovy olej. Nebo se pletu?

Octane adjustment - je to popsany v pdfkovym manualu co se vali nekde na nasich webech v sekci Engine electrical systems na str. 17
Ted mne napada, ze to moje auto jsme vlastne z toho Nemecka tahli na zadnich kolech, sice tam byl neutral, ale jestli to neni tim...
Taky vám hučí převodovka nebo spojka na neutrál pokud není sešláplá spojka? Čím by to mohlo být. Spojku jsem už měnil po druhé a nikdy to nepomohlo. Kdysi mi v Fordu říkali, že je to synchrony převodovky.
na 90% uvolnene nebo spatne namontovane tahlo (lanko) spojky. Delalo mi to na starem OHC, po vymene lanka ok. Je to cyklicky zvuk ktery po vyslapnuti spojky zmizi.
to residents: jestli budeš mít čas, tak se odp. stav, můžem čeknout to lanko spojky....ale moc tomu nevěřím...
willy: obycejnou 2x4 se Ti rozpitvat nechce???😊))

jinak se muzem domluvit na nejakej vikend, rad prijedu!
klidně, ale není jistý, že ten víkend zase odjedeš 😃) ...kdybysme pitvali a zjistili, že je třeba něco koupit...víš jak je to s objednáváním dílů, zvlášť u forda apod.......ale kdybys přijel s nějakou druhou, můžem to přehodit a pitvat...no problem...nebo nějaká jiná varianta.....tento víkend jsem v dojčlandu, 5.-14.9. taky a 1.10. odlítám do new mexica - balloon fiesta + cesta po stř. americe...tak klidně buď mezitím nebo kdykoliv potom..
to willy: co rikas na vikend 6. a 7. zari? Do te doby sezenu druhou prevodovku a pak se muzeme pustit do pitvani prevodovek.😊)
to daytona: 5.-14.9. jsem právě pryč takže buď víkend předtím nebo potom
to willy: pristi vikend musime stehovat kamarada, a budu muset ridit Tranzita. Ale vikend 20. a 21. vypada zatim u mne dobre.
Daytona: Kdyby si chtel tu prevodovku, tak jednu mam, ale jeste na aute.
To rozhozeni prevodovky by me zajimalo, klidne bych se toho taky zucastnil a prilozil ruku k dilu.
to prochy: jo, chtel bych prevodovku, dik za nabidku!! Je to DOHC MT75 zejo? Kolik bys za to chtel? A je funkcni? Jdou tam pekne rychlosti (hlavne jednicka a zpatecka)😊)
Daytona: Jo je to DOHC. Ale jak ji tam jdou rychlosti nevim, to jsem nezkousel, protoze motor je v tom aute zadreny. Bud by se dala rozebrat moje a zrepasnout, nebo ji tam nechat jenom na prechodnou dobu, nez das dohromady tu svou skrin. Jak budes chtit.
to prochy: diky moc!!! No myslim ze si vyberu tu druhou moznost, chci rozebrat moji, jsem opravdu zvedavy, proc tam ty rychlosti nejdou.
Ja jsem taky zvedavy! Zavolej mi, zkusime ji sundat. Na prechodnou dobu by mohla stacit.
Mam Tvoje cislo, zavolam Ti! A pak se domluvime i na te pitve😊
to residents: co to lanko spojky, mrkli jste se na ni?
Zkusíme to příští týden až bude Willy zase doma. Jinak, kde ostatním zabírá spojka. Mě i když je na ní 15 tkm po výměně zabírá dost nízko.
Residents-neblbne ti samostav spojky?Měla by zabírat nahoře.
To je možný Fido, protože i po výměně spojky (je na ni najeto cca 15 tkm) zabírá dole. Jak se ten samostav dá spravit?
www.fordescort.kgb nebo tak nějak-tam to před časem rozebírali dost podrobně.Nebo si lehni k pedálům a pohrát si s tím.Funkce je jednoduchá,nemá cenu to rozebírat.Podívej se na ten půlkulatá věnec u pedálu jestli není očesaný.
Spojka mi zabira nahore, jak ma. to prochy: budes mit nekdy cas na demontaz te prevodovky?
Jasne. Kdykoli odpoledne.
dcgsd
hypoidni olej ma udajne lepsi ochrane vlastnosti a doufam ze zadne necnosti vadici prevodovce.
daytona + dalsi: Presne takovy to mam s dvojkou, mival jsem i s jednickou, ale to se hodne zlepsilo po kompletni vymene spojky. Plati to vcetne toho ze pri aute v pohybu je to lepsi. Pomaha mi, kdyz radim "nestandardni drahou", treba tu dvojku jako kdyby nebyla "primo" (v zakrytu) za jednickou, ale kousek posunuta ke stredu. Kdyz radim milimetrove, dela to tyhle problemy, kdyz tam s tim udelam malou zatacku, je to o dost lepsi.
Na druhou stranu, rada znamych, kteri maji jina auta nebo "auta", si razeni naramne pochvalovala, zejmena pak favoritari 😊) Je videt, ze i unaveny razeni na Sierre je porad o dost lepsi, nez rada jinych v plne svezesti 😊
Jinak zdravim vsechny po delsi dobe, nebyl cast psal, jen cist. Jinak uz me unavovalo, jak mi v servisech (krome fida 😊) vzdy pri snaze neco vylepsit rozkurvili jinou vec(i), takze jsem to vyresil tak, ze uz nic nevylepsuju a jen jezdim. Vyjde to levneji a Sirka jezdi tyden od tydne lip 😊
kostey
Tak jsem se rozhodl že budu jezdit opatrněji ,že si nebudu stopovat oblíbenou cestu z Modřan do Zvole, nebo z Annína (okres Klatovy) do Modřan (Praha 4)-> Mimochodem 157km za 1:18hod. Před chvílí jsem se dozvěděl, že spolužák si vybral nováčkovskou daň a naučil Felinu dělat kotrmelce... (Měl štěstí, je jenom dost odřenej ale auto je prej totálka... Jiný auto ho vytlačilo ze zatáčky, nakopnul ho obrubník a zkončil v kotrmelcích. Mimochodem to bylo to auto, jak někteří víte, kvuli kterýmu si policajti pujčili na 4 měsíce muj řidičák. Tak dávejte pozor ať místo Škodovek neumíraj Sierry... Amen
Mám v sirce na tunelu u ručky panel se schránkou na kazezy. Nemá víčko, pořád jsem přemýšlel, co tam chybí a včera jsem na to konečně kápl. Dřív tam byla loketní opěrka! Nemá ji doma někdo na půdě?
kostey
Nevim přesně jestli ti rozumim, myslíš víčko od schránky na kazety, který když se zavře tak funguje jako loketní opěrka?
jo, jo, to je ono!
kostey
tak to víčko myslim že mám, ale mám ho vyndaný a měl bych ho mít na chalupě. Víc mi vyhovuje když tam neni tak bych ti ho moch přenechat. Nevim ale kdy se dostanu na chalupu... Až ho budu mít v ruce tak se ozvu
Tak dobrý, až ho budeš mít, tak dej vědět - juchuchu@fordsierra.cz. Je celkem jedno, jestli je látkový nebo koženkový nebo jaký jiný, potáhnu si ho k obrazu svému. Dík.
dcgsd
tak jsem vcera musel nechat sirku na sumave. Odeslo palivove cerpadlo a ja musel potupne peso a pak vlakem. Nemate prosim nekdo cerpadlo doma?? Moc bych ho potreboval.
Je stejne to cerpadlo na OHC a DOHC?
dcgsd
to netusim. Je to spolecne s hladinomerem zasunute v nardzi
DOHC v nádrži, OHC mimo nádrž....není stejný
to willy: dik! to pko😜 co mas za motor?
dcgsd
2,0i dohc 89 5dver
Tak Ti nebude pasovat moje cerpadlo z OHC.
Ja bych to cerpadlo mel.
dcgsd
prochy a za kolik? jsi z phy?
Jak psal Willy-Dohc v nádrži,ohc pod nádrží.Taky ně pumpa nechala v Praze uprostřed křižovatky u hlavního nádraží.Jel jsem sám,tak rychlost,startér a už jsem jel pryč.Až bude foták,tak nafotím palivové čerpadlo rozebrané i stím,co se tam většinou posere.Jedno jsem už spravoval a ještě jezdí(otcové auto).Jemu se ***o akorát s plnou nádží.Sundavá se to super(opravdu doporučuji vypustit-hadičkou přes nalévací hrdlo odsát).
dcgsd
ja mel taky plnou, to vite pred hranicema a jeste jsem s docmrdavar do roviny. nevite kde sehnat a neobjednavat tesneni mezi nadrz a to cerpadlo?
Pkod-které těsnění máš na mysli?Myslíš to těsnění které je mezi víčkem plováku palivoměru(a čerpadla)a stěnou nádrže?S tím jsem problém nikdy neměl,ta guma neodchází.řekni si Prochymu,dá ti jí i stím čerpadlem.
pko😜 Jsem z Prahy. Zavolej mi a urcite se dohodneme. 608833210
Tak jsem vcera nechal naplnit opet klimu. Krasne to chladilo (vystupni vzduch 11st C). Nikde zadnej unik. Prijel jsem domu, jeste jsem to zkouknul. Vsechno OK. Po dvou hodinach jsem chtel nekam jet. Nastartuju, zapnu klimu a rikam si: otacky jsou nejak nizko (500). Otevru haubnu a vidim, ze je kompresor sekly a ze spojky se zacina kourit. Rychle jsem to bezel vypnout. Vecer po vychladnuti jsem zjistil, ze kompresorem nelze otocit ani na jednu stranu, je tam pouze mala vule, elmag. spojka to vydrzela (neni spalena). Timto jsem se rozhodl, ze na klimu pr.im. V zime to bude lepsi.
Kde jsi nechával tu klimu plnit?Jestli ti tam nezapoměli dát olej!Zkusil bych vzít hadr příp papír a trochu odpustit(nespal se)jestli bude mastný.Pokud ne tak bych to reklamoval!
To je škoda inspiroval jsi mě k výměně 😄))). Ale jak vydím tak zatím nic dobrého ....
To Prochy: Tak co už ti jde klima ?
Jirkaking: No, jak jsem rikal. Mam zadrenej kompresor. Takze to chce sehnat kompresor a novy filtr/vysousec. Kompresor jsem videl, ale ten clovek to ma vymontovany uz pul roku v regale. Pri je to velice citlive na vzdusnou vlhkost. Kompresor pak muze nekde lehce prireznout a zadre se. Toto jsem nedavno vycetl v nejakych diskuzich v USA, kde jedine klimu jakztakz resej. Tak abych nedopadl znova stejne. Jinak jsem videl v annonci inzerat. Nejakej typek z Prahy prodava celou klimu komplet. Inzerat je dost starej, ale jeste to ma. Ty jsi se do toho taky chtel poustet, co? Nechci te ale k nicemu nabadat. Jak vidis necekanejch potizi muze byt spousta.
no prochy raději ještě počkám jak dopadneš 😄)). Přeci jen je to ne malá investice.
No ja ted asi dlouho nedopadnu nijak. Nemam zbytecne prachy, vedra uz taky polevily, a tak to necham vysumet. Jsem ted na CVS, stat me zdima a chce abych pracoval zadarmo.
Taky jsem premyslel o klimatizaci, ale stejne jezdim porad v noci, a kdyz ne, tak si stahnu okna.
Prochy-ještě že jsem takový problémy s klimou neměl.V náplni s chladivem běhá i olej tak to vevnitř bude mastný.Pokud ten sundaný kompresor má dotyčný pod střechou tak by mohl být OK.Na tu vlhkost je háklivý ten výparník-kondenzátor(prý).Tento příspěvek bych přejmenoval:
Tak jsem včera objednal první várku náhradních dílů na cosíka.Jde díly pouze na zadní nápravu.Až přídou,tak sem hodím ceny(pro zajímavost).
Muzu se stavit u Tebe vecer Fido? Dnes jedu domu sam, tak bych si mohl vzit co nejvic veci. Muzu byt ale u Tebe az tak na devatou.
kostey
Hele lidi ted mi někdo řikal že když jsem ujel (právě dneska) 20 000km od konce května, tak že bych mohl vyměnit olej. To se mi ale nějak nezdá protože ono ho to žere tak , že tam pořád dolejvám novej... co si o tom myslíte?
Tezko rict. Menil bych pouze filtr, ale k tomu potrebujes vypustit olej. Kdyz tam nalejes kazdych 1000 km litr oleje, mas tam porad cistej olej...😊
Kostey: Ja bych ten olej nekdy vymenil. Je sice pravda, ze dolevas porad cisty, ale kaly na dne tam zustavaji. Ty narozdil od "ridkyho" oleje neuniknou. Ale asi by se prodrazilo dogmaticky dodrzovat interval vymeny 10.000 km, pokud uz takto dolejvas treba 1 litr na jednu nadrz. Tech 20 tkm by mohl byt dobry "kompromis". Ale ty mas dost starej motor, kterej ma urcite rad basti nejaky obyc. levny oleje. Tak to zas tak draze nevyjde. Co se tam leje za olej (specifikace) a kolik ti ho to zere na 1000 km?
kostey
Na 60ti litrovou nádrž najedu v průměru tak 600km tzn. spotřeba benzinu 10l/100km a na celou nádrž to tak ten litr sežere = kolem 2l na 1000km ale opravdu záleží na tom kde jezdim, po Evrope jsme jezdili z 90,5% po dálnicích a tam si to vzalo na nákejch těch 6000 kiláku asi dohromady 3,5litru oleje (zapomeli jsme ho koupit u nás a tak jsme ho tam kupovali za nekřesťanské peníze) tady po Praze si to občas vezme víc. Specifikaci ti teď z hlavy neřeknu (napišu později).
dcgsd
prochy: pokud by jsi si to se zrcatky rozmyslel a pustil je, tak jsem vaznej zajemce
kostey
Mám takovej problemek: Teď jednou jsem uvíznul v zácpě zrovna přes poledne kdy bylo hodně přes 30 stupňu ve stínu, a to se mýmu chladicímu systému moc nelíbilo... Ručička v červeném poli a za chvíli jsem viděl jak mi z větráku na palubce stoupá obláček kouře (páry) tak jsem zapnul topení na plno a udělal si v autě ještě větší výheň teplota se zklidnila, kolona se rozjela a pohoda (až na to vedro) a teď jsem zjistil, že musim pořád dolejvat vodu do chladiče, ale z auta nic ven neteče, tak jsem zjistil že mám mokrou podlahu pod rohožkama na předních sedadlech, vpadá to že ta voda tam teče z podpřístrojovky (uprostřed) po koberečku. Nevíte někdo čim by to mohlo bejt? Nechce se mi rozebírat celé auto (hlavně na to neni čas nebo počasí)
Takhle bych to typoval na prasklou hadici topeni, nebo na samotne topeni. Jestli se to nebude zhorsovat extremne, tak Ti to vymenime. Ja typuju ze praskla hadice a to primo u priruby na topeni.
kostey
a abych se tam dostal tak musim sundat co? kde to asi tak je?
topeni je pod palubkou, k ni se dostanes jedine tak, ze sundas palubku. je ale na plechu (mezi motorovym prostorem a interierem dira, takze na prirubu vidis i z motoroveho prostoru. Podivej se na hadice jestli nejsou nekde poskozeny, jestli nekde neco netece, kde prosakuje voda...
Jinak to bude asi topeni, k vymene topeni je nutne sundat celou palubku. Myslim ze Fido ma jedno topeni doma, ale mozna uz to prodal, nevim.

Ja mam taky v tom bouranem. Rikam, podle toho, jak to bude spatne...
kostey
Ok, dik k večeru se na to zkusim podívat jestli se stihnu naučit počítat vzdálenost elipsy od roviny v prostoru. (na REPARÁT) 😊
Celá palubka se nemusí vyndat,akorát tem spodek kde je radio,zapalovač,spínač ventilátoru.Jestli se to ale sundavá stejně jako novější typy,to nevím.
Hadice to podle mě nebude.Bude to výměník topení.Ten náhradní nemám,protože po rozebrání topení z nové kastle z 92 taky teče.Musím tam dát z minulého cosíka,tam je OK.
Kostey: To topeni mam taky. Je to z roku 92, ale myslim, ze by melo byt stejne. Zatim jezdi s povolenym vickem, ale to uz asi vis.
To pkod & others: ten vrakac na Sierry, jak jsem Ti popisoval vcera, je v Libusi v ulici Meteorologicka, vjezd z ulice Za větrem. Pak je tam blizko dalsi, kdyz pojedes tou Meteorologickou nazpatek smerem dolu do Modran, tak hned na ty krizovatce s Novodvorskou pokracuje jako Kolarovova a tam je vrakac na Fordy na levy strane v arealu IPS, jeste pred konecnou tramvaje Sidliste Modrany. V obou jsou rozumni lide.
kostey
na tejden mizim tak mě tu nehledejte... 😄 Jedu užívat deště na Ohři...
jinak vcera jsem prijel zpatky ze Slovenska, cesta byla dobra az na to, ze mne policajt-inbecil v Bratislave zpokutoval na 500 SK. Pry jizda na cervenou. Nejak si nespominam ze jsem v zivote nekdy prejel na cervenou, ale...to mu nijak nevadilo, ze kdyz mi daval tu pokutu, profrcela vedle nas cerna Audina A8 asi 140-kou, kde je tabule na 80... tak nic, ja o tech 500 chudsi nebudu, a magor zustane magorem.
Tak jsem před časem psal, že se chystám opravit čalounění. Navštívil jsem profesionála a svěřil mu tapecír zadních dveří (na zkoušku). To, co z nich udělal je naprostá hrůza! Krabatilo se mu to, museli jsme to strhnout, jenže pak na starým tapecirů zůstaly fleky po lepidle, museli jsme ředidlem čistit, lepidlu šlo sice dolu, ale tapecír je dost poznamenaný. * jeden. Musím něco vymyslet, takhle jezdit nemůžu. Asi si to potáhnu sám ale jinou technologií, než ten nablblej čalouník.
Nekdo tady nedavno psal, ze bysme si meli vydobit zpatky misto mezi 5-ti nej. A jelikoz nejsme daleko, pridavam ruku k dilu. Sirkam zdar Radus
souhlasím, efjedničky jsou na dohled, sierra je rychejší
Jak to vypadá s tím logem na okno ? Bude něco či ne ,
no a s tim me ceka i novy zimni gumy. Mozna se Vam to zda jeste brzo, ale uz o nich musim uvazovat a nevim ani poradne co koupit. Premyslim o celoprotektorech, co si o tom myslite? Poradte nejakou znacku. Chtel bych se vejit za vsechny gumy do 5000,-. Na leto bych protektory nekoupil, ale myslim ze na zimu do nebude az tak nutny mit uplne nove. Videlj jsem nove protektorovany za 1000,-/kus. Mate stim nejake zkusenosti? Jednalo by se o 14tky naky 175/70 .. nevim to presne, dik
Tak jsem si nejak vzpomnel, jak jsem asi pred mesicem moh dirou pod behounem do protektoru strcit celou pest...
tim chces rict ze jsou na nic? Byl to celoprotektor, nebo jenom castecne ? Jak byla stara? Ja mel protektory tenkrat na skodarne a vpohode. Zatim jsem je na Sirce nikda nemel, tak nevim.
No byly to takovy ty kompletni obnovy co stojej asi tago jedna. Novy stojej 2x tolik, ale lepsi nes se nekde rozmlatit...
protektory nikdy!!! strejdovy rozleteli na Favorite na kusy. Ja jsem si koupil za 4000 kompletni sadu, asi jednu sezonu jete Toyo Snowproxies 195/65 R14 spolu s plechovyma rafkama, jsou opravdu pekne,

ale asi se mi nevejdou do blatniku protoze tam mam ten muj sportovni podvozek. Ja blbec jsem na to zapomel. Takze mozna budou na prodej.
195 na zimu? To je trošku riskantni, ne???
no já dřív měl 175, teď budu už třetí sezonu obouvat 185 polaris a jsou fpoho....ale na zimu 195 bych neobouval ani na čtyřkolu, natož na dvojkolku...nevim nevim...
.....protektory vůbec nekomentuju 😃).........
Asi bych se taky vybodl na protektory.Ja jsem koupil jetý včetně disků za 3000,- a odjezdil na nich 3 zimy.Letní kola mám 185/65x14 a ty zimní jsem měl 13"(rozměr už nevím)a jezdilo se mi v pohodě.A že u nás v kančích horách dovede být protivně!(Bruntálsko).Jediný co jsem na zimu udělal,bylo zatížení kufru cca 30 kg štěrku na případný posyp.Teď mám combi s LPG,takže když nechám skoro plnou benzínu a natankuji plnou LPG mám k dobru min.oněch 30 kg a to ještě v nejnižším bodě(toroidní nádrž místo rezervy).Akorát nemám zkušenost jak se chová combi na kluzku.Proti 4+5 dv které jsem měl se mi jeví trochu neklidnější. Čau v "TOP"
Ono je to těžký koupil jsem protektory předminulou zimu 14 185/60 a jsou nádherný. Ale taky se mi stalo že jsem koupil jetý někde v pneubazaru a jezdil jsem sezonu a musel jsem je vyhodit. Záleží na jaký kus narazíš ....
Na zimu jsem vybaven, myslím, že odjezdím už čtvrteou sezónu. Vpředu mám zimány original přímo do sněhu, májí zuby dost daleko od sebe, koupil jsem je v Drobovicích u Čáslavi. Je tam takovej malej uslintanej němec Helmut, kterej vozí gumy z Měmecka z bouraček. Kupoval jsem kus za 500, vzorek měl ještě na běhounu otřepy z výroby. Sem na Vysočinu jsou naprosto ideální, krásně drží stopu, máme tady sněhu mraky, vždycky jsem zatím zatočil. Vzadu mám protektory z Obnovy, jsou teda o dost těžší, ale drží taky skvěle.
Dobre diky za rady, ja vim jaky ma protektory neduhy, ale nechce se mi verit tomu ze se delaji tak nekvalitne ze se ti rozlepi a pneumatika roztrhne. Ja jsem uvazoval spis tak, ze se preci jenom v zime nejezdi tak rychle, guma neni tak namahana (teplem) takze by zimni protektor nemuselo byt nejhorsi. Jak rikam na leto je to o necem jinem. 2Daytona> skoda ze jsou to 195, ale kdyby byly za rozumny peniz, mozna bych se nechal ukecat i stema plechacema, ja jednu sadu zimni mam a jsou na ni (uz jety ale jeste nejsou napokutu) GoodYear UltraGrip s plechacema 14", 175tky. Tak mi poradte kde koupit za rosumny peniz nove pneu. Rad bych dal prednost novym nez jeden rok starym. Vim jak to hazi kdyz ma nekdo spatny predni tlumic, tak abych se tomu vyvaroval. Dik Pocket
pakby tu byla jeste jedna moznost jak sehnat zimni gumy pres tatky sluzebni oktafku. Ale potreboval bych sehnat 15" plechace ... nemate nekdo, nevali se Vam nekde ?
Moje zkušenosti s protektory. Do nedávna jsem jezdil s italskými protektory Zambelli (v roce 1995 stály 1000/ks). Kdysi jsem u nich chtěl dělat dealera. Byly to protektory na značkových kostrách. Vzorek Michelin M+S100. Jezdil jsem s nimi celoročně. Vyvážit šly v pohodě. V zimu však na nic. Několikrát jsem s nimi nemohl vyjet z parkoviště na horách. Namrzlý podklad byl pro ně nepřekonatelný. Není to prostě silika. Jezdil bych s nimi dodnes, ale po 57 tkm mi na začalo auto házet a v servisu jsem zjistil prasklý kord na jedné gumě a čouhala z toho tkanina, takže šli do sběrného dvora (vzorek 3 mm). Jinak jsem koupil před 2 roky zimní hrubý kostky krnovské Titz (600/ks). Hrůza děs. Nechal jsem to na svoje kostry a jedna přišla s odchlýplým běhounem, tak udělali další. Gumy dost oříšek vyvážit (hodně olova). V zimě na sněhu OK, ale led a uježděný snih opět velké mínus. Na zimu jednoznačně protektory nedoručuji. Když si uděláte výlet do Německa, tak u reifen.com koupíte do 1500 např. Firestone 930, což je o něčem jiném.
Minuly rok jeste s OHC-ckem jsem jezdil pres zimu na BF Goodrich Winter 2, 13'' 175/80. Byli moc dobre, skoda ze se pri bouracce predni 2 znicili. Jestli nekdo chce zbyly 2 kusy, ozvete se. Jinak nevim co ty 195-ky, ja do hor nejezdim.

No skoda ze se mi nevejdou do blatniku.
no ja do hor obca jezdim .. hlavne lyzovat, docela nerad bych opakoval prihody z predlonskeho silvestra kdy jsem 7 a pul hodiny dostaval auto na asi 60m vysokej kopec, nebyt hodnych bezkaru co jeli kolem tak jsem tak jeste ted, prudce snezilo a ja MEL RETEZY !!!! ale ty retezy litali od kol az 100m jak si to prohrablo tak ocka na retezech povolili, uff byl to hnus. Nevim jaky mam tedy koupit kdyz rikate ze ne protektory tak koukam po novych. Nasel jsem tyhle Fulda 175/70 R 14 TL KRISTALL GRAVITO 84 Q nebo levnejsi Falken 175/70 R 14 TL HS- 435 84 Q a nebo tahle je jeste fajn Semperit 175/70 R 14 TL WINTER- GRIP 84 T

info jsem bral z www.prodejpneumatik.cz tak cao
Když už má přijít ta zima,tak se chci zeptat: dáváte někdo do benzinu nějaké přísady? Např. kdysi se prodával Velfobin
Do benzínu nic nedávám.Naopak by to mohlo ohrozit katík i lambda sondu.
Na zimu doporučuji zimní kola,v kufru řetězi a vozit živou zátěž která v případě potřeby tlačí.Lehký zadohrab mě několikrát nechal i na trávě v bahně(Michalides prý jednou nandaval i řetězy).Jsem zvědavý na 4x4(cosík)ale huntovat to v zimě na našich silnicích?Asi proto kupuji jako druhé auto(fuj)Favorita.
Ja zatim nemel zadny problem se sierrou v zime, ale jak rikam, jezdim jenom dalnice a pak doma zaparkuju v garazi...😊 Ale spominam, ze jsem jednou jel domu jeste se starym OHC v lednu, a od Benesova az domu po cele ceste 10 cm snehu...Jel jsem celou cestu 60-80, nekdy i min, a cesta mi trvala 11 hodin. Ale nikde jsem nezapadl.😊)
kostey
to fidofor😜 toho favorita budeš mít taky 4x4 😃)
Vfr-fafták 4hrab nebude.Bude to opravdu jenom na pojíždky do práce,příp na hory-proto mi jeho stav může být ukradený(nejnutnější opravy).Stejně nejsem zvyklej na předohrab,snad to v zimě někde o něco neomotám.Taky to nemá ABS,tak nebudu moc topit aby se mi sama klepala noha😞((
for PajaP: Prosím tě kdy že mi to odešleš ten altík? Nějak mi na tebe chybí mobilní spojení jinak bych se ozval.
dcgsd
tak jsem vcera rozkuchal moje vadne palivove cerpadlo (dohc) a zjistil jsem, ze vyrobce dost podcenil prenos sily mezi rotorem a druhym stupnem cerpadla. Hadam ze to bude pricina vetsiny poruch techto cerpadel. Jde to ale pri trose sikovnosti opravit. snad fido to chtel nafotit. Nejdrive me prestal tahnout motor (cerpadlo hlucnejsi) a potom (asi 5000km) me to nechalo na sumave.
Na rotoru jsou 2 plastový packy zapadající do čerpadla.Ta jedna packa povolí(praskne)a je neštěstí na světě.Tátovi se taky ***o,ale nějak jinak.Ty packy má dobré.
Každopádně největší problém je zpětné utěsnění.Já to rěšil epoxidovým 2 složkovým lepidlem.Před tím to co nejlépe zpětně zapertlovat.Při prvním rozebrání jsem byl překvapen,že celý motorek čerpadla je chlazený benzínem(i komutátor).Proto píšou že se nesmí vyjíždět nádrž do sucha.Aby někdo nevylít do vzduchu.
to willy: potrebovali by jsme na Tebe telefonni spojeni. Hlavne Fido. Jedna se o Cosinu 1991 a mozna by mel pro Tebe motor. Fidovo cislo je 606 840 783. Dik!
moje cislo je kdyztak 606 666 493. Ozvi se!
Je to k naštvání-někdo prodával cosího 91 4x4 semiš se špatnou převodovkou.Dohodil mi to Rob-měl na něho políčíno.Nakonec to nevzal(staví barák)tak mi to dohodil.Pochopitelně dávno pryč.Původně za to chtěl 50000,-nějaký maník z Práglu to přeplatil na 60000,-.Perlička-prý s tím jezdila holka,ale bylo to na ní dost silný.Sakra...
Skoda...to je fakt skoda. Kvuli tomu jsem vcera vynechal i squash😊)
Už někdo nechával vytisknout logo webu a lepil to na auto?
jeste ne, ale mel bych zajem
Tak kastle je už doma.Nechal jsem namíchat barvu a znovu jsem přestříkl motorový prostor.Akorák to dnes musím dodělat bezbarvým lakem.Včera mi došel tak ho dnes musím koupit.Koupil jsem první várku dílů na zadní nápravu,ceny jsem hodím(pro zajímavost).Nalisovat silenbloky do zadní nápravnice bez lisu nejde.Zkoušel jsem to váhou auta(dát to pod zvedlé auto na heveru a pak spouštět)ale nešlo to-u kámoše ve Scanii mají 60t lis tím to šlo jak po másle.
Kdyz honime toho Emmela, tak ja taky neco napisu.

Jak jsem se zminoval, pantata chce prodat sierru, asi za 14 dni. Je to 2.0i OHC z roku 1989, 4dv, zlata, bez koroze (i prahy a lemy), motor po vymene lambdy a gufer na ventilech, sedacky mikroplys z 90, volant 4ramenej z 90, vzadu deleny sedacky, sibr, central, mlhovky. Cena neco malo pres 30. Ted jeste menil silentbloky a neco na predni naprave v cene asi 3000, protoze s tim jede na dovcu... Spotrebu to ma jako normalni OHC, znalci vedi (neni to zrout za 13). Moznost pridat zimaky.
Tak jsem dnes náhodně kouknul na tacháč ahle jsem na 99998 km takže za chvíli 00000 😄 to se nevydí tak často. Už bude přetočen po druhé takže má najeto 199998 není to krásný 😄. Před 60 000 km Go motoru. Přeci jen je to nepovedený 1.8Td a musím se o něj starat jako v bavlnce. Včera jsem jí zkoušel na dálnici a jel jsem 182 km/h ale už ani boha víc. Ale na to že má max. konstrukční rychlost 152 km/h. To jde ne? Před zimou ještě nechám zkontrolovat tlaky, ale myslím že i poslední válec bude velice dobrý.
Jakou z 1.8TD max. rychlost jste vytáhli? Docela by mě zajímalo kde jsou hranice tohoto motoru.

A jakou nejnižší spotřebu jste dosáhli ? Já jsem zatím na 6.5l/100 km mimo obec. Ale to jsem nejel 80km/h ale 110km/h.
No nemam sice TD ale mam 2.0i DOHC, a muj rekrod padl minuly mesic, kdy jsem to solichal 80-100km/h a vysledna spotreba 6.666666 l/100km. Jinak v prumeru 7-7.2. To spis pro zajimavost. Jo a rychlost zatim 195 😄 cao
Max. jsem s tím jel 160 (kombík) víc jsem to nezkoušel. Nechtěl jsem v Německu zůstat viset😒(( Nejnižší spotřeba při cestě do Chorvatska 5,3, ale to měla najeto o 100 tkm míň. Teď je spotřeba kolem 6. Když jsem jezdil na bio, tak to bylo tuto dobu tak 6,5.
Je pravda že ta moje spotřeba je se settou 😄)). Dokonce i ta rychlost byla se settou. Co myslíte má vliv bionafta na spotřebu či na rychlost ?
to residents: Ty máš 1.8TD combi? Jak jsi s ní spokojenej ?
Jirkaking: Mám 1,8TD kombi. Spokojenost je až na ten motor a tolik kritizované ramena a spol. Ten motor mi připadá, že má výkon a zvuk proměnlivý jak počasí. Jelikož jsou nedávno seřízené ventily a repasované čerpadlo, tak si to jedině vysvětluji extrémní citlivostí na používanou naftu a nejrůznější bordel ve vedení. To turbo jsem nechal repasovat v Rema turbo ve Strakonicích (bývalí zaměstnanci ČZ - na turba borci). Počítej však s částkou kolem 13 tis. Kromě futrálu tam nezůstane nic starého. Pořád podle mě lepší než kupovat s ? na vrakáči za polovic nebo nové za desítky tisíc.
U tachometru sirky mi vadí jedna podstatná věc-že nepočítá stovky km.Je to sice malá blbost ale když člověk kupuje auto tak dost podstatná.Ono +-100tis km je už rozdíl.DOHC 215km/h z mírného kopce.
No jo fido ale ty máš DOHC 😄)) tam bych se ani nedivil kdyby to bylo 230 😄)). mě zajímali 1.8TD . Tolik zmiňované nepovedené motory. Je pravda že nemá vůbec sílu. Nevíš kde za rozumnou cenu repasujou turba a za kolik ?
A jsme v Elitě 😄))))
DOHC 200km/h podle tacho. Vic jsem to radsi nezkousel. Pak mi zacala piskat prevodovka, prej asi lozisko. Byl to supr zvuk. Jak turbo.
Normalne se mi tam udelal takova pena hnusna bila. Nevimjak to zni dostat. PRirovnal bych ji ke kapuccinu. Pod ni je normalka nemrzka. Muzete mi poradit jak to zni dostat tak, abych to nemusel vypoustet a tisickrat proplachovat, kdyby se k tomu dalo lip dostat tak bych z povrchu jenom tu penu odebral, ale nemam cim a jak. Co myslite?
No kdyz uz honime toho Emmela, tak jeste jeden dotaz. Na delsi streky se mi dost zahriva prevodovka. Uplne me to hreje do nohou. Vsiml jsem si toho az v tehle vdedrech, ale loni mi to ani tak neprislo, nevim treba jestli tam neni malo kapaliny. Hreje mi to docela znactelne na pravy lytko u nohy. Kdyz sahnu na box pod radici pakou tak docela hreje, nonevim. Kdyz jedu kratky trasy tak OK. U tech delsich strek jezdim po dlanici tak tech 150km/h tak jestli je to OK tak nic pokud se vam to nestava tak se na to mrknu. Dik POcket
neni to nahodou od vyfuku? Ma tam byt takovej tepelni stit nad vyfukem (tusim azbestovy)...jinak nevydava Ti divne zvuky prevodovka?
dcgsd
kdyz to tu ctu tak se taky musim pochlubit. Toto je jedina prukazna informace o me spotrebe - dovolena v itali. Vzdy jsem bral na plnou. Praha-Zelezna Ruda 8,72, dalnice pres nemecko az do itali (v itali pouze okresky) do piombina 5,3!, jezdeni po elbe (400km na ostrove 18km dlouhem casto po prasnych cestach) 9,8, piombino- rakousko (pres Alpy) 5,8 a zpet do cech pres Budejovice 5,6. To mame prumer za celou dovolenou 6,5l/100km. Takze docela supr na DOHCcko.
Zjistil jsem, ze ted jezdim jako prase. Spotreba kratky popojizdky po Praze 10.5. Jinak bezne 7.5. Na dalku i neco malo pres 6. Ted se chystam do Spanelska, tak jsem zvedav na kolik to stahnu. Apropos Kosteji, je pri ceste potreba mezinarodni ridicak?
Tak moje prumerna spotreba (DOHC) je 6,8 litru, minule jsem jel domu za 6,4 po dalnici 130!!!

Ale jsem odhodlanej, ze na pristi ceste to potlacim pod 6.😊) Pak budu spokojenej a treba zacnu jezdit jako prase😊)

Jinak maximalku jsem mel tachometrovych 225, na dalnici mezi hranicema a Bratislavou. Chlapek v TDI Passatu to docela nechapal, kdyz jsem ho predbihal😊)
Daytona-já ti to poladím na spotřebu!Vyndám ti 1 konektor od vstřikování a vyndám ti příslušnou svíčku.Snad ti nebude vadit,že budeš mít wartburga(3-válec).Spotřeba půjde 100%dolů.
😊)
to fidofor😜 když už budeš dělat pro Daytonu Warťasa,tak se chci zeptat jestli bys mi nesfoukl Trabika(2-vál),docela rád na něj vzpomínám,před převratem jsem s nim brázdil naše cesty......zaplaťpánbů za revoluci
dcgsd
jo jeste podotykam ze minulej rok jsem jel s favoritem do itali (gargano) za prumer 7lLPG/100km
Taky jsem měril spotřebu a na delší trasy mám asi 8,5, po městě 11. Myslím, že na šestiválec to není nejhorší, moc ho teda nehoním, ale že bych ho šetřil, to se taky nedá říct.
Taky bych rád přispěl svými čísly, pro změnu 2.0 OHC. Jezdím s velmi lehkou nohou, vesměs mimo město po okrskách a pod 9l se nedostanu. Vaše hlášky o spotřebě DOHC jsou pro mě zbožným přáním. Mimochodem, k tomu Favoritu - před týdnem jsem se s plně obsazeným Formanem vrátil z Chorvatska s průměrem 5,7l, přes Maďarsko, téměř bez dálnice. Po návratu jsem hned musel sednout do Sirky abych si narovnal záda, protáhl se a projel se autem které táhne i do kopce😄
To je zvlastni. Je pravda, ze OHC bere trochu vic nez DOHC, ale zas ne o tolik. Ja s OHC jezdil tak za 8, 8,5 ale na okreskach jsem se dostal i na 7. To byl ale fakt minimum. Jinak kdyztak se mrknete na mobile.de, je tam jedna krasavice za 1200 euro, stejne barvy jako moje auto. Je fakt pekna!!
to novakt: mas EFI nebo karbec? Jeste mne napada jestli mas dobre serizene vule na ventilech.
2.0 OHC EFi, po diagnostice. Ty ventily by snad měly byt serizeny, neklepe to ani naznakem. Stejně je to nějaký divký - nechce se tomu stratovat za studena - ale to už jsem tu řešil a nevyřešil.
tak kamarad Laco (mimochodem byl i na srazu, stribrna 5dv. sirka OHC) resi stejny problem. Bere mu to trochu vic, a ted ze dne na den mu nestartuje za studena. Stane se, ze motor jakoby naskoci, pak ale hned chcipne, nebo dlouho nic, a pak na sesty pokus zase naskoci. Na zahraty motor zadny problem, startuje to hned. Ma nove svicky a vcera prekontroloval a utesnoval saci potrubi, ale beze zmeny. Cim by to mohlo byt??
dcgsd
co takhle senzor studeneho motoru?? nevi sice, kde je na motoru u vas ale na rid. jed. je to vyvod 3
Ke studeným startům - jestli je v pořádku všechno, ještě bych změřil předstih a cívku, event. kabely. U karburátoru to taky dělá špatné nastavení škrtící klapky, hlavně to, že to chytně a hned chcípne.
prave ze to neni karbec, ale EFIna. Na karburatoru to muze byt i spatne nastavenym automatickym siticem. Vi nekdo kde ten snimac studeneho motoru je, resp. co s tim jestli nefunguje dobre?
Taky resim ted neco podobneho,mam taky EFI,kdyz studeny nastartuju,okamzite chcipne. Kdyz chvilku drzim plynem,tak si to neochotne ale prece jen vezme. Po par stovkach metru jizdy docela salusne,ale uz jsem zazil kulatejsi volnobeh. Jediny,na co to reagovalo je dorazovy sroub klapky,normalne s nim prakticky nejde hejbat,ale ja si ho udelal stelovaci,kdyz tam je. Jenze taky nejsem presvedceny,ze prilisny otevreni v klidovym stavu je ku prospechu veci. Cidlo teploty vody i vzduchu jsem prohazoval,nereagovalo to na to. Ja mam cidlo vody na termostatu,vzduchu na sacim potrubi. Jeste chci promerit hodnoty tech cidel,ale nejdriv se musim dostat k teplomeru na zavarovani,asi jsem spatna hospodynka. Budu jeste laborovat pres vikend,dam vedet jak dopadlo. Kdyz na neco prijdes,dej taky vedet.
To futura: k tvému bych přidal ještě můj problém, myslím, že by to mohlo mít stejné příčiny. Po nastarování studeného motoru to běží, ale když zařadím, chci se rozjet a šlápnu na pedál, tak to chce zhasnout. Skáču jak v autoškole. Takto si to zpravidla 2x zazlobí a pak zase jede. Jakobych to tím přidáním udusil, nebo jako by došel benzin nebo co. Mám ale vyzkoušené, že když to nechám chvíli na volnoběh, 2-3 minuty, tak je to OK. Jenže to se pokaždé nechce. Mluvím o 2.Ol i DOHC, jinak šlape výborně, ale toto mě dost znervozňuje. Máte s tím někdo zkušenost, plíz?
To RBR, no mne to pripomina stary karbce,kdyz jsem se chtel studenej rozjet bez sytice,taky to poskakovalo. V tom pripade by na vine mohl bejt problem,ze RJ neobohati smes,jenze zustava otazka proc se tak chova,ktery cidlo nedava signal,nebo dava signal zkreslenej.Ja uz se dopatral toho,ze u mne to chcipani bude mit souvislost s volnobeznym ventilem,tam by po jeho odpojeni mely oacky aspon poklesnout,kdyz ne chcipnout,ten muj na odpojeni nereaguje vubec. Vlastne jsem asi jeho funkci castecne nahradil nucenym otevrenim skrtici klapky. Takze jeste vyzkousim totalni reset RJ,kdyz to nepomuze,budu zatim hledat v tomhle okruhu.
To futura😒o myslíš totálním resetem? Já byl s mým problémem na diagnostice u Fordu,a od toho technika vím, že zcela postačí odpojit ŘJ na pár sekund (myslím opravdu ŘJ a ne jen baterku!) Souhlasím s tebou, po odpojení volnoběžného ventilu by to mělo být znát. Asi sehnat funkční a zkusit výměnu? A u mě to asi taky bude jak píšeš, ale kteé čidlo?! U toho Fordu na diagnostice nenašli nic podezřelého. Jen potvrdil, že OK jsou svíčky kabely, ŘJ, teplot,čidlo motoru... Vrtá mi hlavou, že když to nechám takto dvakrát škubnout (ono to téměř chcípne - no hotová autoškola) tak pak to hned šlape. Dá se to popsat i takto: jakoby nestačil "doběhnout" benzin potrubím po startu(ale vždyť je tam čerpadlo!) a po těch dvou skocích už stačí dotéct...já nevím, ale navenek se to tak chová. Zkoušel jsem odpojit čidla teploty benzinu a vzduchu a žádná změna. Tak už nevím, co s tím.
Rbr-zkusil bych umýt v benzinu ten volnoběžný ventil.Vysvětloval bych si to tím,že studený je zalepený nečistotama.po nastartování nereguluje ale když už hodně poklesnou otáčky motoru tak napětí na tomto reg ventilu se zvedne tak až se najednou utrhne a začne fungovat.
To fidofor😜 díky za tip. I když volnoběh jako takový je dobrý, po startu to jede pár sekund asi 1 200 ot, jak se natlakuje ABS klesne na 600-700 a drží.A právě poté se to projeví, když šlápnu na plyn, zadusí se, vzápětí vyrazí. A ještě jednou a pak už může jet. Blbý ne? Dá se to obelstít, buď to nechat nějakou tu minutu ohřívat, nebo se rozjíždět s opravdu velkým plynem, tak aby zapískaly pneu. To pak jde, ale přece nemůžu takto stále jezdit 😒
Pro jistotu- ten ventil je vpředu na sání, poblíž zámku kapoty? Konektor s dvema kabely? Jak ho odmontovat je jasný, zevnitř mám taky něco rozmontovat na to pročištění? Díky
Rbr: To "chcipani" znam. Mam taky DOHC. Nikdy jsem presne nevysledoval, co na to ma vliv. Nicmene procisteni ani vymena toho ventilu na to nemela vliv. Zkousel jsem i nastavit rucne sroubkem u skrtici klapky volnobeh pri odpojenem ventilu a chovani bylo stejne. Jakmile to bylo studeny a clovek chtel po nastartovani hned vyrazit bez prilisneho turovani tak... Chvili jsem si myslel, ze na to ma vliv okolni teplota (delalo mito ve velkych hicech). Pak se to nejak rozmyslelo a delalo to pri sychravim pocasi. Ale jednou hodne, jindy sotva znatelne. Pak jsem vymenil svicky (obyc. Brisky) za Bosch 4-jiskrovy a mam takovej dojem, ze me to uz neotravovalo. Ted si ale vzpominam, ze nedavno se mi to zase stalo (uz mam s nima najeto 20-30.tis). Ale myslim, ze kdybych tomu cerstve po startu slapnul na krk, tak dopadnu stejne. Uz jsem holt naucenej si s tim hrat a hlavne nedavat moc plynu. S tema svickama to mozna taky nema nic spolecnyho. To jsem si mozna nejak podvedome spojil. Uz si presne nepamatuju co jsem kdy menil a v jakem poradi. Zda se mi, jako kdyby to bylo prechlastany nebo co.

To, co jsem napsal, je asi paskvil, ber to jako volny tok myslenek. Rozhodne Ti nechci zamotat hlavu, ale sam jsem z toho jelen. Dulezity pro me bylo, ze to zmizlo (nebo jsem se s tim szil) a dal jsem to neresil. Howk.
No dík. Přečetl jsem to celý. Ale ty svíčky bych taky vyloučil. Mám tam Motorcraft, a před půl rokem na diagnostice ve Fordu mi to měřily a jsou prý 100%. Měří to nějak podle napětí v kabelech. Je-li dost veliký napětí za chodu, pak kabely a svíčky jsou jak mají být. S horší kvalitou napětí klesá. Tak budu hledat dál, i když ten ventil bych zkusil pročistit, na tom asi nic nezkazím.
To urcite ne.
Tak nastesti jsem tohle jeste nemel. Auto jsem kupoval z Nemec, melo najeto 212 tisic, ted ma 225. Puvodne byla praskla hlava, ta byla opravena. Jinak nic, nechali jsme tam nejake nizssi svicky BERU a taky silikonove kabely (modre) BERU, ktere jsem v Cechach od te doby jeste nevidel. Bylo na diagnostice, pry vse ok. No od te doby to funguje krasne, je uplne nezavisle na pocasi. Kdyz nastartuju po delsim stani, tak asi 20 vterin drzi otacky kolem 1500, pak se to pusti tak na 1000, a po zahrati to muze mit tak 900. Kdyz nastartuju po hodine stani, tak se drzi na 1000 a pak klesne zas na 900. Ale odtamtud se pak vubec nehne a rozjedu se na vonobeh. Tedy kdyz se mi povede zaradit jednicku😊)) ZLR (zdravy lidsky rozum) mi rika ze to bude opravdu tim regulacnim ventilem volnobehu, protoze pri rozjizdeni na volnobeh volnobeh klesa...Otazkou je, co ma jeste krome toho ventilu vliv na volnobezne otacky.....
spotřeba: minimum kolem 9 litrů...ale kilem na delší vzdálenost jsem s tím snad nikdy nejel 😃)...max. rychlost 222kmh
Já teď jezdím s LPG za průměr 9 l/100 v zatížení 1-4 os.,krátké i dlouhé štreky včetně dálnice - cpíš svižně než na spotřebu. Auto: 2.0i DOHC combi,takže není co řešit(zatím).
Pánové, tak jsem z těch vašich údajů o spotřebě DOHC-ček tak trochu na větvi. Mám 2.0i DOHC, jezdím na LPG, ale spotřeba se mi pohybuje někde kolem 12 l/100km, pokud pojíždím po městě (a to se mi děje docela často - bydlím v Brně a mj. jezdím každý den autem do práce) a zapnu klimatizaci, není problém dostat se k patnáctce 😒 Na druhou stranu přiznávám, že stylem zvaným "na spotřebu" nejezdím, mám automat a cca tak polovina mých jízd mimo město se realizuje na dálnici, kde většinou jedu v rozmezí 140 - 160 km/h (no, občas i víc, ale jen někdy 😃. Že by to ale vedlo k tak odlišným číslům? Nebo mám někde problém 😒 Jinak maximálka byla tachometrových 205 km/h.
to kratas: rekl bych ze to bude tim automatem. Je to pouze 4 stupnovej. Schvalne: kolik Ti toci motor pri 120, 140, 160??
daytona: Jasně, automat je jenom čtvyřkvalt, to je fakt, ale nevím jestli je ten rozdíl tak propastný. Mám ten dojem, že Rob tady někdy psal, že jezdí s automatem cca za 7 l/100 km. Co se týká těch otáček, nevím to úplně přesně, ale na rovině je to pokud si dobře pamatuju při 120 někde kolem 2700, při 140 mírně nad 3000 a v těch 160 asi 3600 - 3700 (nevím přesně, ale každopádně pod 4000).
Podle dokumetnace ten rozdil rozhodne propastny byt nema, cca 0.2 l / 100 km v neprospech automatu, ne to co popisujes.
To musí Rob jezdit dost opatrně. To je mooooc dobrý výkon.
residents: Neřekl bych, že jezdím nějak moc "na spotřebu". Faktem je, že kvalty u automatu jsou velice "do těžka". Při 100km/h mi otáčkoměr ukazuje cca 2.000 ot/min (nebo zcela neznatelně více), a to si troufnu tvrdit, že moc nekecá (podle toho, co ukazuje při volnoběhu a na druhou stranu při vytočeném motoru k maximu) Tabulkově má mít DOHC spotřebu 6,1 při 90km/h. Do 7-mi litrů se vejdu dlouhodobě, na delší trasy jdu i pod 6,5. Sám na to čumím, protože brzdou provozu rozhodně nejsem. On má totiž tento automat tzv. overdrive systém. Jde o to, že při menším krout. momentu od motoru (rovina) se vyřadí hydrodyn. měnič, a celý převod je "na tvrdo" spojen jak u norm. převodovky. Žádný prokluz = žádné ztráty. Systém pracuje na třetím a čtvrtém rychl. stupni. Kontrola - v mírném tahu lehce ťuknout o brzd. pedál. Otáčky se krátkodobě (cca 2 vteřiny) zvýší o nějakých 200 - 300, než se měnič zase vyřadí z činnosti. Psal o tom snad Keyser-soze nebo ace2 v rubrice "automatická převodovka". To jsem se rozepsal, co? Neboj, už zase utíkám pryč.
daytona: Tak jsem si včera upřesnil ty otáčky, takže: při 120 km/h - 2600 rpm, 140 km/h - cca 3050 rpm, 160 km/h - 3600 rpm. Kolik točí DOHC s manuálem? Neříkej mi, že nějak výrazně míň. Začínám mít obavy, že jest něco shnilého ve státě dánském 😒
Kratas: Jak se Ti prosim te podarilo zmerit tak presne 3050 ot/min? Tys to spocital z prevodu? Ja jen vim, ze s manualem to je pri 140 kolem 3000 mozna, ze tech 3050? Ale to jsem silhal na otackomer 😄.
to prochy: No, těch 3050 otáček rozhodně není přesná hodnota 😄 Jsou to údaje vyčtené z otáčkoměru, takže přesnost je víceméně pochybná 😄 Pokud se podíváš, píšu tam cca 3050, což v reálu znamená, že ručička otáčkoměru byla velmi jemně nad hodnotou 3000 😃)) Tak si to přeber jak chceš 😉
oleowr1
Ty otáčky u DOHC jsou perfektní, asi se poohlídnu po nějaké převodovce + diferenciál z DOHC. 1,8TD v kombíku mi točí při 140km/h 4000ot/min. Při tachometrových 180km/h přes 5000ot/min. Na srazu jsem se o tom bavil s Mildou, jeho 1,8TD 4dv. točí zhruba stejné otáčky jako DOHC, kombík 1,8TD má tedy jiné převody, možná je to tím, že je to bývalý taxík...
Nema kombik vzadu diferak vic do rychla?
U DOHC asi ne. Mam kombika a shoduju se otackama s 4dv. (napr. Daytona).
oleowr1
To faudy: víc do pomala.
Do rychla mysleno kratsi kvalty, alespon tak se to rika, ne? Lepsi akcelerace, nizsi maximalka.

BTW hydrostely - po nastartovani jeste neni dostatecny tlak v olejovy soustave, proto to zacvaka. Ja osobne davam polosyntetiku, ktera lip prilne ke stenam kdyz je motor vypnutej a po nastartovani nejede motor par sekund tolik na sucho. Syntetika prilne jeste lip. Ale delam to ja pro sebe a nekdo muze mit jiny nazor. Plna syntetika ma sice lepsi vlastnosti, ale do nasich kar je to blbost - cena, rozpousteni usad, tvrdnuti gufer, vetsi prosakovani tema starejma sparama, hlucnost... Pouzivam total 5000 15W40, ale najedu jen par tisic za rok, takze zase tak casto nemenim.

Vcera jsem videl v Usti v nemocnici peknou cernou opastovanou XRi, nebyl to nekdo z vas?
Ja bych rek ze s manualem to mam asi stejne
Jak to vypadá s rekonstrukcí našeho webu ? michalides tu nedávno psal že bude aktualizovat. Jsem moc zvědav jak se mu to povede. Moc se těším. Pár příspěvků jsem taky dodal 😄)).
Neviděli jste někde na webu manuál k šestiválcovému motoru?
Hodil jsem ti ho na

[odkaz]

Je pro Skopka, ale melo by to na 2.8 a 2.9 sedet. Ale bacha, ma to 1.3MB
Fudy: Díky, vytiskl jsem si to, něco z toho půjde, základ je stejný už od dob Granady.
dcgsd
napadlo me, ze by mohlo byt zajimave mit na webu sekci s nabidkou nahradnich dilu. vetsina z nas ma doma neco, co s nejvetsi pravdepodobnosti nebude potrebovat a jini to potrebuji a davaji hrisne penize fordu ci na vrakovistich za to ci ono.
souhlasím, i když budu asi spíš ten, kdo bude utrácet
To by bylo super. Třeba by tam byl konečně altík na 1.8TD který mi sice slíbil PajaP ale už se neozval. Škoda
dcgsd
jirkaking: nedavno tu nekdo nabizel starsi dily. Poslal teda jen odkaz na web ale mel alt. do sierry nebo scorpika. mozna ti to pomuze.. chtel za nej 250,- mam pocit
PKO😱 No jo ale 1.8Td tušim jako jediná má držák na altík na druhou stranu a otočit to nejde. PajaP mi dokonce poslal i fotku toho altíku ale mám na něj jen e-mail . Neznáte ho někdo . potřeboval bych jeho číslo na mobílek. prosíííím.
Altík-už jsem ti to psal-scorpio 2,9 v6 se silnějším altíkem(vyhřívané čelní sklo,podle toho to poznáš)má ten držák na druhou stranu.U nás(Praha 5)ho tak na 80% mají,počítám tak 3000,-by za něj chtěli.Opravdu mrkni se po scorpiích!!!
ten nejsilnější altik na scorpa bych měl jestli to je on tak muže bejt tvuj 602 880261 Praha
Taky koukám, byla to ale fuška.
To jo 😄))) do dalších formulí mají být až za 14 dní takže nás snad už nedohoní .
Když bude víc pisálků než čtenářů, tak jim v pohodě utečem.
kostey
Při každym ponoření pádla do vody na Ohři, jsem přemýšlel, jestli už jsme v elitě a ani nevíte jak mě to potěšilo, když jsem přijel a viděl, že jste to dokázali. 😊
Výhledově budu muset udělat přestavdu auta- výměnu kastle. Neviděli jste někde pěknou sierru kombíka Ghia v benzínu za rozumnou cenu? Stačí doklady SRN, když bude se slevou kvůli hotovýmu motoru, ještě líp. Nejlíp, když to bude karbec.Když ne, nevadí.
Takze uz mas kastli doma, co? Kdy budes potrebovat to ABS-ko? Ja se s tim tedka porad ne a ne hnout. Jeste jsem ani k sobe nehodil ten svuj brzdovej valec. Jedu za 14 dni do Spanelska, tak bych to sakra mel dat do rychtyku. Snad o vikendu budu mit pomocnou ruku.
Prochy-kastle už je doma a začínám na ní dělat.Počesí o víkendu stálo za bačkoru ale nástšik spodku je hotov.Dutina udělám časem na jámě.To ABS by se zvolna šiklo.
Nazdar ... Tak jsem se vrátil z dovolky po 12 dnech. Sierra urazila 2500 vpohodě. Přez Tatry jsem ji trošku přihřál ,ale jinak to šlo.Spotřeba 6.5l/100km.(2,3d) Jinak Moje sierra dostala novou barvu : Ford Coloredo Red 😄 Nové zadní pružiny, nové přední okno, čepy, křídlo, pak mám dutiny a spodek vystříkaný akýmsi kaučukem. No ješte okna dotmavit.

Jo scháním boční lišty s červeným pruhem....!
Aywosh: Vzpomněl jsem si na Tebe, že jsi takový fanda do hifi. Můžeš poradit nějaké dobré autorádio podporující MP3 včetně TAG (do 10 litrů +-). Když tak mi to hoď do mailu residents@centrum.cz Díky.
2Aywosh> nazdarek, tak ta barvicka by me docela zajimala, posli nejakou fotecku at se pokochame, i tim tvym kridlem, cao
to aywosh: zdravim Te!!!
To residents: Sice to nebyl vzkaz pro mě ale taky ti poradím jestli chceš radio na mp3 do 10 tis. tak máš na výběr Sony a Panasonic. já si koupil PANASONIC CQ-RDP472N za 9990 kč ( v lednu) není tak přeplácané vzhledem ale vypadá myslím si pěkně a ovládání mp3 zde nemá chybu. Je ď na dálkové ovládání ale to jsem snad ještě nepoužil. Mrkni na www.panasonic.cz/…ic/web4new.nsf/S
kostey
Na Ohři jsem se neutopil...

To Prochy: Mezinárodní řidičák, jak jsem se dočet na netu potřeba neni, ale ve Španělský vesnici" jsou občas policajti ***i a kvůli tomu že ho nebudeš mít se můžeš o pár minut zdržet, ale oficiálně potřeba neni. Jestli nosíš brejle nebo čočky, tak musíš mít ještě jedny náhradní. To je prej věc kvůli který prej rádi pruděj. Jinak stim mezinárodnim řidičákem, stačí mít jednu fotku a 50Kč a na policajtech ti to udělaj na počkání. Platnost je 1 rok. Je lepší ho mít... Nás jednou kontrolovali a já mezinároďák neměl a kamarád v druhym autě měl, a problemy nebyli. Ve Špaňelsku si dávej ale bacha na benzin. Je tam strašně moc benzinek (mimo dálnice), který nemaj obsluhu a sou na karty. Všechny naše kreditky to odmítalo. (i zlatou VISA) Museli jsme přemlouvat Špaňely aby jsme si na jejich kartu načepovali a dali jim to v hotovosti. A to nikdo z nás neuměl Špaňelsky ani pozdravit, a Francouzsky se ani rozloučit...
To kostey. Kdy budeš mít tu opěrku?
Taky se vas zeptam, poohlizim se po hezky sportovnejsim prednim narazniku, aby byl lakovany a s prednima mlhovkama v horni casti (jako u kosiho). Nevite kde se to da poridit nejaky starsi? dik..
Chtěl bych si nechat udělat kopii předního nárazníku na cosího.Plánuji malé změny v tvaru a chtěl bych to nechat udělat z plastu.Nevím co by to stálo,ale až to budu řešit,tak by jsme se mohli domluvit a udělat jich víc.Je to ale zatím vzdálená budoucnost(příští rok červen?).
VYBORNE ... budu stim pocitat ...stejne me ted cekaj zimni gumy, nova spojka a spousta veci takze pristi leto by bylo fajn ... OK nezapomen pak na me .. dik
jo doufam teda ze chces tu kosinackou s mlhovkama vys nez normal ... potom mi rekne jaky upravy jeste uvazujes .. nechci to zase moc nizko 😄 .. zatim .. jo a rekni mi majl .. psal jsem ti ale asi ti nic neprislo .. dik
Zdravím všechny majitele a příznivce vozů Ford Sierra a sděluji, že jsem na STK vybouchl kvůli ruční brzdě. Vůbec jsem netušil, že je nějaký problém, protože jsem ji běžně používal, ale bohužel šlo jen jedno kolo. Tak mi všichni radili, že je to určitě zarezlé lanko. Lehl jsem teda pod auto a vidím, že lanko chodí dobře. Ale přišel jsem na to, že ten pákový mechanizmus je na každém kole pod jiným úhlem, jinými slovy - to nebrzdící kolo je skoro nadoraz, lankem už tu páku není kam potáhnout, chodí jen asi 6-7 mm ( na tom funkčním kole možná i 20 mm). Máte s tím někdo zkušenosti?
Mas buben nebo ABS? Ja mel takovej problem pred 2 roky taky me vyrazili na STK. Byl prirezlej jeden brzdic. Normalne to brzdilo OK ale na rucku ne. Chce to sundat kolo a tu packu poradne rozhejbat. JInak nevim
chtel jsem rict buben nebo kotouc...
A sakra, zapomněl jsem napsat, že mám vzadu kotouče...
Tak to nevim
Koupit opravnou sadu na brzdový třmen.Stojí asi 3-400 stovky.Je vní všechno gumové nové.V tom třmeno je ta páka pro ruční brzdu těsněná malým guferem.To popraská,nateče tam voda a přirezne to.Je lepší ten celý brzdič sundat a rozebrat+ přetěsnit.Při zpětné montáži pozor,pístek nejde zatlačit,ale musí se šroubovat.Vzal jsem si truhlářskou svěrku,trochu jsem ho zamáčkl,o kousek zašrouboval,utáhl,zašrouboval...
Na celé auto(ABS)mě opravná sady stály 759,-v Elitu.Tak musí být levnější.
To fidofor😜 Trochu mi to pripomina brzdy z polskeho fiata 125, tam jsem to čistil každým rokem - hlavne vzadu. Taky tam je taky samostav a sroubovaci pist. Tak ja jdu na tu rozborku, doufám, že tam není co zk....t, s výsledkem seznámím.
To fidoford - to čištění zadního brzdiče jsem taky jendou dělal, měl jem zrezlý obě strany a ruční brzda absolutně bez účinku. Ale vydrželo to dva roky a zase to začalo tuhnout. Tak jsem už raději v Líbeznici koupil sice použitý, ale funkční brzdič. Tak uvidím, co to vydrží teď. Jinak přesně jak píšeš, ty gumový těsnění odejdou a pak už jde brzdič do p....e.
Při pokusu o rozebrání zadního třmenu za účelem opravy ruční brzdy jsem narazil na několik problémů (připomínám, že mám vzadu kotouče a je to 4x4 - údajně je to jiné, než má klasická sierra s kotouči vzadu). V prvé řadě jsem nezvládl sundat z třmenu lanko ruční brzdy. Je tam nějaká závlačka, ale co pak? Nešlo to ani na jednu stranu ani po zlém... No a pak jsem vyltačil prasátko a chtěl jsem se dostat k tomu samostavu. Je tam pojistka a mám obavy, co to udělá, až ji vyndám - je tam nějaká pružina, čekám, že to vystřelí. Taky mi zatím není jasné, jak se dá z třmenu vyndat ta páka napojená na lanko ruční brzdy. Kdo mi může nějak poradit, ať mě třeba i pro rychlejší komunikaci prozvoní na 777 326 752. Dík.
Když máš konexe na STK, tak to jde. Vždy však to dám nějak do pucu. Už se mi stalo, že ten co mé auto dovezl, tak garantoval STK v pohodě a mezi řečí jsem se dověděl, že rozhod byl na jedné straně po bouračce o 2 menší. To s tím jezdit byl jsem nechtěl. Šlo však o čas kvůli přihlášení.
To kerry: Já to dělám tak, že - sundám kola a bubny a zjistím, v jakém stavu je obložení,vyhodím ho ven, vyčistím ho i s bubny, odmastím, event. vyměním. Brzda má samostav ten musí chodit, nekdy bývá jeho funkce horší, protože je zasraný bordelem z brzdy. Po vyčištění všechno složím a po několikerém zabrždění nožní brzdou (pakny si musí sednout) začnu štelovat ruční brzdu, teda spíš její účinek stavitelným šroubem na bowdenu lanka ruční br. Ten je pod autem, má kontramatku, kterou musíš napřed povolit, pak seřídit chod brzdy tak, aby obě kola brzdila natvrdo, ale po povolení páky se kola volně otáčela.Pak nezapomeň kontramatku zase utáhnout. Povedlo se?
Před chvílí jsem se byl zeptat u nás v reklamní agentůře na to logo (www.fordsierra.cz) Při výšce 8cm na písmeno, černá barva na přenášecí folii to to dělá 174 kč (barva může být jakákoliv cena je stejná). A to zase není moc. Rámečky na SPZ nedělají ale když přinesu prázdný tak mi na ně logo dají taky. Ale na cenu jsem se neptal.To už bude pakatel, počítám tak 60kč za obě. Ale sehnat ty rámečky.
To nezni vubec spatne ba naopak. Neslo by to udelat i v takovych tech prusvitnych foliich, jak byva zelena apod? Treba jen s vyruzlym napisem aby to nebylo moc vyrazny ale aby to tam BYLO. Diky Radus
kostey
já sem původně myslel, že se to bude dávat na zadní sklo ... Ale už se na to moc těšim ať to bude jakýkoliv + rámečky na SPZ: Je to problém tu starou nálepku sundat a dát tam místo ní novou? + Co Barva? Já fakt nevim jakou barvu bych tam chtěl, nedovedu si to tam nák tak představit... Co vy?
Mám za rohem známou s reklamní agenturou a s plotrem. Dal jsem jí logo z webu a uvidíme, co z toho bude. Chtěl bych něco spíš decentnějšího, ne písmena jako kráva. A vůbec, není škoda lepit to na přední sklo? Mě to teda na STK donutí strhnout. Spíš bych to dal na zadní.
kostey
jo přesně tak na STK by se jim to nelíbilo, taky bych to dal na zadní.
Tak to mám! Nechal jsem to v nepříliš velkém rozměru, tak, aby to byla taky trochu "dekorace", barva je chrom, 4x nápis na auto + 2x nápis k nalepení zevnitř na sklo, rozměr 12x22,2 mm, včetně nanášecího podkladu a krycí transportní folie (obojí se pak strhne) byla cena 180 Kč. Barvy se dají samozřejmě volit i jiné, dle vlastního uvážení. Kolegové nezlobte se, ale nalepím to na sklo ZADNÍ.
Nějak jsem pomotal ty rozměry je to 1,2 x 22,2 cm
kostey
já si to dám taky na zadní sklo, ale asi bych to chtěl větší...
No já bych si to logo dal taky na zadní ale tam už mám NO FEAR 😄))). Když máš na technický konexe tak to jde. Budu to muset dát na přední.
kostey
to fidofor😜 už to budou zachvíli 2 týdny, jsou nějaké nové informace?
Good morning mr. Theunissen,

as I promised, I'm sending you comparsion of official parameters of

petrol engines, fitted into good-old Sierras and today's Skoda -

Octavias.

It is apparent, that - if in good condition - DOHC Sierra must beat any

model of Octavia with common (not RS) petrol engine 😊) And one more

note,

the offical speed of DOHC Sierra is very underrated, it is no problem

to drive that car over 200 km / h - top speeds reached on flat road

with DOHC Sierras are between 225 - 230 km / h.

* * * SKODA OCTAVIA 2.0 l (current models)

Engine type: OHC, petrol

Number of valves: 8 (? - maybe error on skoda-auto.cz)

Maximum torque: 170 nM / 2400 rpm

KW / Horsepower: 85 kW / 5400 rpm (115 HP)

Cylinders: four (1984 ccm all)

0 - 100 km / h: 11.2 s

Top speed (official): 199 km / h

Fuel consumption (official): 11.2 l (city), 6.1 l (90 km/h)

* * * FORD SIERRA 2.0 l (1989 - 1993)

Engine type: DOHC, petrol

Number of valves: 8

Maximum torque: 171 nM / 2500 rpm

KW / Horsepower: 88 kW / 5500 rpm (120 HP)

Cylinders: four (1998 ccm all)

0 - 100 km / h: 8.7 s

Top speed (official): 187 km / h

Fuel consumption (official): 9.3 l (city), 6.3 l (90 km/h)

* * * FORD SIERRA 2.0 l (1986 - 1989)

Engine type: OHC, petrol

Number of valves: 8

Maximum torque: 154 nM / 4000 rpm

KW / Horsepower: 74 kW / 5100 rpm (100 HP)

Cylinders: four (1993 ccm all)

0 - 100 km / h: 11.2 s

Top speed (official): 178 km / h

Fuel consumption (official): 11.6 l (city), 5.9 l (90 km/h)

- - -

Best regards,

Jaromir Vich
Akorat ze ta Oktavka nejezdi na ctrnactkach... A ve ctrykolce bude mit asi tuplem lepsi odpich nez Sirka na tech nasich galuskach 😲] Ja bych se se svym dohc asi pod 9 sekund nedostal, asi to budu muset nekdy vyzkouset.
Ve ctyrkolce urcite, srovnani se samozrejme tyka modelu obdobne konstrukce. Jinak ja se se svym DOHC, kdyz jsem jeste mel slusny gumy, dostal dokonce jeste o kousek pod tech 8.7, nepamatuju se presne, bylo to 8.4 nebo 8.5. S dobrou spojkou a ne uplne vysypanou predvodovkou to lze 😊
Jinak u ty Oktavky mi vazne nesedi pocet ventilu, pokud maji ty benziny opravdu jen 8 ventilu, pak nechapu, jak se s OHCckem muzou dostat s max. kroutakem tak nizko.
On by to fakt mel byt stary 8V motor a parametry to ma jako sirka, tak proc ne?
Koľko stojí nový termostat do Sierry OHC?
Já jsem kupoval termostat před časem do DOHC-čka.Koupil jsem ho ve fordu,protože stál stejně jako neorig.Stál kolem 5-6 stovek.Bližší cenu ti nepovím,účtenky jsem už vyházel.
fidofor😜 Teď Tě asi nas....., ale já kupoval neoriginální termostat za asi 130,- Kč, a není to tak dlouho. To si tedy ta firma pěkně mastí kapsu. Je fakt, že ten termostat byl bez těsnícího kroužku, ale ten můj starý byl naprosto OK, takže žádný problém.
Dík. Mne núkajú tuším origo za 450Sk. Asi ho vezmem. Ozvem sa ako to dopadlo
kostey
Právě kopíruju na eFTíPíčko nějaká videa se sirkama, tak jestli to chcete zkouknout, tak dotoho...
dcgsd
nevite mekdo k cemu je na DOHCcku trubicka z leve strany bloku motoru (vyvod z "neceho" schovaneho za vyf. potrubim) vedouci za motor a potom na prave strane nahore vede do sani? Mam pocit, ze by to mohlo byt odsavani od klikovky. Co vy na to? Motor mi totiz drzi vysoke klidove otacky a "skube".
Je to odvětrání klikové skříně.Ten bazmekt pod výfuk.potrub je odlučovač oleje.Není problém to na zkoušku ucpat,asi by se nic stát nemělo.Zkusil bych odpojit konektor volnoběžného ventilu.Otáčky by měli hodně klesnout,nebo to i chcípnout.Tím byc vyloučil přisávání falešného vzduchu.
dcgsd
ocpani pomohlo, tak se vzrhnu do vymeny trubicek. dik za pomoc
kostey
Zezdá se Vám že tu už delší dobu někdo chybí?
Kostey: Nezda - od patku je mi docela blbe (nejaka strevni chripka ci co) a predtim jsem mel dovcu - kdyz ma clovek novou hracku tak na web neni cas 😄 nebojte v tomto tydnu to jiste napravim a dotahnu alespon do slusive podoby. Pockete - potrebuji te alespon na 2 hodinky na konzultaci nejlepe u pivka a notebooku .
kostey
Přesně vim o čem mluvíš, já když sem si koupil auto, tak sem měl problemy se ukázat doma... Jinak přeju brzké uzdravení. 😊
Tak upresnuji: barva - cerna. El stahovani je k mani i s pruchodkama, el. zrcatka tam jiz nejsou. Klima se toci sice stejne, ale ta priruba neni otocena, ale vyvody vedou dozadu (v ose auta, ne jako u DOHC sikmo) takze to neni jen otocene na DOHC to asi nepujde. spis to uchyty sedi na OHCcka
To michalides: Kolik chceš za to stahování.Jestli nechceš "veřejně", napiš mi cenu na juchuchu@fordsierra.cz.
Juchuchu: stahovani komplet s el. svazkem za 1000,- co ty na to ?. Kostey - nejlepsi by bylo kdybys v sobotu dopoledne prijel do zvole - kouknem se na to ten tvuj rocnik nemam nikde k dispozici a myslim ze 5ty dvere budou sedet. Ale na druhou stranu vim ze myslet znamena h...o vedet!
El.stahování: Celý komplet se spínačema, kabeláží a průchodkama? Cena je celkem slušná, problém je, že se asi k tobě nedostanu, bylo by možné, poslat to eventuelně poštou?
Juchuchu: odkud jsi obcas nekde cestuju, nebo cestuje nekdo jiny balik se mi nechce posilat ... vyndal jsem to i s kabelazi v aute, spinace do prostoru radici paky, kabel pod palubni desku + harmoniky do dveri + cela mechanika vcetne motorku je to plna igelitka 😄 a muchlat ty kabely se mi opravdu nechce 😄
Michalides: Jsem ze ZR. Díky za přípravu, předání "kontrabandu" je jisté! Mohl bys ještě přihodit krytku na středový panel, ve kterém jsou zapuštěny spínače spouštění oken?Příští týden v pátek jedu směrem k Budějovicím, nevím, jestli budu moct až ku Praze, pokud budu mít jen tročku čas, rád bych to vyzvedl, jinak si to jistě nějak předáme.
Juchuchu> krytky jsou ruzne dle rocniku specifikuj co mas, tohle je 89 tzn. stredovy panel s loketni operkou je deleny (v 92 je nedeleny) ve starsich autech je to snad bez loketni operky
juchuchu> ted me tak napadlo - mas v aute zaslepku na spinace ? ty spinace jsou zality v celym plastu a puvodni zaslepka se jen vyloupne a misto celeho to padne je to celej kus nejsou to jen spinace
Michalides: Dobrá poznámka, středový panel je dělený, i s loktní opěrkou (toho času odňatou) záslepku tam mám. Měl jsem na mysli přesně tu záslepku, o které píšeš. Je to 84 GL kombík. Tak to tam snad pasovat bude.
dcgsd
a prosim co ten diferencial prosim cenovy odhad a pripadne kdy bude volny jestli vubec(pkod@email.cz) dik Musim jit tak zitra
pkod - zadni diferencial nemam vubec cenovou predstavu kolik za nej - nabidni co das
Zdravim Vsechny! Tohle je super portal myslim ze o Sierrkach je tu naprosto vse! A proto se take skousim obratit sem shanim hlavu na 2,3D nebo pripadne cely motor za rozumnou cenu. Moc dik. Jinak vlastnim take Sierru 2.0Dohc Sedan r.v.93 je jak nova a sem sni max. spokojen! Fakt pohodovy vuz, nezna kopce a na dalnici se da jet take v pohode 200kmh jinak max je asi 230kmh, ale taky jsem jel 1500km se spotrebou 6,5l. (mail:Kremienok@t-email.cz)
Další spokojenej.S tou 2,3 ti nepomůžu,tani nevím,kde je sehnat.Možná Aywosh by mohl o něčem vědět,ten má tento motor.
Nezlob se,před časem jsem ti sice slíbil ten můj potkaný motor,ale jak už jsem ti volal,zájem projevil i Michalides.Protože to je původní motor i s číslem motoru,tak mu ho nechám.Nezlob se a raději mi řekni,co piješ(že vodu slyšet nechci).
Mliko😊))) Ale obcas taky pivo😊) Nezlobim se, prachy ted stejne nemam. Ale casem budu shanet motor, abych postavil neco jako si mel Ty ve Stochovicich! Muzu se nekdy jit mrknout na tu kastli??
Tak nechceš to zveřejnit co budeš rozebírat?Třeba se někomu něco hodí...
Dobra pripominka Fido: Rozebira se sirka 2.9i - ten je plne funkcni, 4x4 ABS, klima, a to je asi tak vsechno, svycarsky papiry, sice pojizdna ale kastle je skrz naskrz takze krom snad 5tych dveri (hatchback) je to nepouzitelne - predni sklo NENI vyhrivane. Dale, central - klasika, el predni okna - klasika, vyfuk sama dira az na parohy. Novy poznatek - na trave si to vsemi 4mi hrablo, takze predni dif bude ok. Co kdo chcete hlaste se co nejdrive v sobotu bude po vlastni ose odvoz do libeznice, tam bude mozno demontovat "jezdici" zalezitosti, drobnosti muzu sundat do patku. Tel 603257000
poznatek II - cerpadlo klima 2.9 vs 2.0 DOHC: cerpadlo je az na remenici stejne (snad by sla sundat) a kolem celeho cerpadla je litinovy "futralek" ktery je teprve chycen na blok motoru. priruba s vyvody je stejna.
Pripominka: narazniky a predni pravy svetlomet jsou rozlamany takze to nechtejte, ale spodni mlhovky jsou OK
posledni vec: r.v.89/06
Michalides: technicka jeste k tomu cerpadlu. Kdyz to ma obracene vyvody na ty hadice, neznamena to, ze se remen u 2.9 toci obracene?
Máš k mání ještě el. stahování z 2.9.? Mám na mysli celý komplet i s kabeláží a s průchodkama.
dcgsd
nema nahodou el. zrcatka? o ty bych mel zajem Mozna by se mi taky hodil diferencial(zadni) ale ten az tak nehori (jen je trochu slyset)
kostey
co ty páte dveře, šly by na muj rok 85? Mam je ňák promáčklé od minulého majitele... + co barva?
Kostey: 5ty dvere budou snad stejny - kdyz si sezenes jeste predni haubnu v cerny barve tak to bude super hybrid 😄
kostey
co bys za ně chtěl?
no kluci, nechci vás nějak mystifikovat, ale nejsem si jist, že karosářský díly pasujou ze II. na I.
kostey
nejseš si jistej nebo nepasujou?
Tak jsem o vikendu konecne udelal brzdy. Vymenil jsem vzadu pakny, posilovac a brzdovej valec. Vymena kapaliny. Jeste pred zapocetim prace jsem brzdy vyzkousel. Leve predni kolo brzdilo hur. Jde do smyku az povetsim seslapnuti pedalu nez to prave. Po vymene toto zustalo zachovano. Tak jsem jeste jednou a opravdu poradne to kolo odvzdusnil. Je spatne jeste neco jineho. Hadicka uz za moc nestoji. Nemohlo by to byt tim? Treba se pri seslapnuti pedalu nafoukne. Nebo je treba chybu hledat v pistku? Ten neni moc stary. Nebo zasrana trubicka? To asi ne, prestoze ta stara brzdovka mela barvu takovou do hneda. Poradi mi nekdo?
Pridam se k PKOD. Nema nekdo el. zrcatka? Ja je sice mam, ale jsou delany na tesneni bez tech chromovejch list. Tyto listy mam na celym aute a libi se mi to. Shanim nekoho, kdo by se mnou udelal vymenu. Vcera jsem se bavil s Michalidesem a ten mi rikal, ze mel nedavno presne opacny problem. Sakra. Kdyz se nikdo nenajde, budu muset ty zrcatka zkompletovat s temi stavajicimi, mechanickymi. A to bude prace na ho..o.
prochy: mam nepouzity vnitrky na ty tvoje chromovy listy - dej na pivo a jsou tvoje 😄
Ja se do toho vrhnu.
Muzu se Vas zeptat, jestli nevite o nejaky dobry prodejne BARVY - LAKY v Praze? Nejlepe Praha 6. Ja uz toho obesel spoustu ale napriklad barvu, kterou bych mohl natrit brzdove trmeny jsem jeste nikde nenasel. Kde jste ji koupili Vy ? Dik Pocket
Pocket: nejsem sice z Prahy, ale já třmeny stříkal speciální barvou ve spreji Motip na brzdy - odolná vysokým teplotám. Tehdy měli akorát dvě barvy - žlutou a červenou. Možná už je to i v jiných. Mají to skoro všude i v hypermarketech.
oleowr1
Konečně jsem se po dovolené dostal k PC a měl čas přečíst všechny příspěvky. Nicméně potěšila spotřeba mé 1,8TD combi, na třech po sobě vyježděných nádržích 5,35-5,98l/100km plnotučné nafty. Byl jsem kritizován, že mi to "hulí", ale stalo se tak na dálníci při cestě z Popradu do Ružomberka v kopci a zrovna jsem se rozhodl, že předjedu strýce s Mondeem 1,8TD, zrychloval jsem s nohou na podlaze ze 140km/h na necelých 160km/h, v zrcátku jsem sice žádná oblaka neviděl, ale myslím, že to zakouřit zákonitě muselo. Nicméně po asi třech tisících km mi zase začíná kmitat volant.
Pánové, dovolte mi ještě několik spíše teoretických úvah o tomto problému. I když si třeba budu odporovat. Budu vděčný, vyjádříte-li souhlas či nesouhlas s následujícími myšlenkami.
Pro úplnost, nastartuji studený motor, volnoběh je OK, chci se rozjet a motor chce zhasnout, vzápětí vyrazí. Takto to je zpravidla 2x, pak je vše OK. Nechám-li motor nejdříve dost zahřát, problém není. Motor 2.O l i DOHC.
Volnoběžný ventil by to přece neměl být! Volnoběh mám OK, a je-li problém po sešlápnutí plynu, tak snad nemá volnoběžný ventil význam (?). Problém by mohl v elektrice jako takové nebo v palivu. Kdyby to byl jakýkoliv problém s palivem, musel by se projevit i jindy (?). Palivo tedy vynechám, zůstává pouze otázka řízení bohatosti směsi (?). ?Moc chudá nebo bohatá (dá se to rozlišit podle popisu problému? ). Bohatost je řízena na základě dat: 1.z lambda sondy (ta přece pracuje až od určité teploty! Čím s tedy ŘJ řídí, než se ohřeje? Zde by mohla být příčina). 2. Další data jsou teplota motoru (= teplota vody v chladiči?), teplota benzinu a vzduchu – obě čidla na pravé zadní straně sání(?). Pokud by zde byla chyba, projevila by se snad také i za jiných podmínek.
Zapomněl jsem na něco?
dcgsd
no jeste map senzor ale ten bych taky vyloucil (snad jen vliv zaneseneho vzuchoveho filtru). Ciste teoreticky se priklanim k te lamde. Pracuje od cca 700°C a to chvilinku trva ale asi nejni problem ji cvicne odpojit a zkusit to bez ni. Docela bych veril chybe pri priprave smesi.
A co spotreba? Neni znatelne vyssi? Nekouri pri tech rozjezdech cerne z vyfuku? (to jsou znaky kdyz je smes extremne bohata). Mrknul bych se jeste po par neuspesnych pokusech rozjezdu na svicky, zda nejsou cerne...
To daytona: spotřeba mi za posledního půl roku klesla (ano, klesla) asi o půl litru. Možná teď jezdím "klidněji". Jsem na 7,5 dlouhod.průměru. Na výfuk se zkusím kouknout, dobrý nápad. Ale budu muset na to opravdu čumět, zepředu žádný čoud není vidět. Jen tak teoreticky, kdybych došel k závěru, že směs je opravdu moc bohatá (chudá), co bych s tím vůbec mohl dělat, když to je EFI?
no kdyz je bohata smes...ta je dobra otazka u EFIny...podle mne to muze byt ridici jednotkou (neni problem si pujcit jiny a zkusit to sni...) nebo vstrikem paliva...dlouho jsem resil bohatou smes u 2.0 OHC karbec nez jsem na to prisel...byla tam uvolnena jedna ze 4 trysek, tim se do sani protekal benzin z jedne komurky karburatoru kolem zavitu te trysky...cerny kour z vyfuku, rozjezd velice tezky a na plny otacky, zadna sila, jizda na trojku a plyn na podlaze. Po dotazeni trysky a vymene svicek vse ok. Mozna to bude vstrikovanim, ale EFInu zatim neznam tolik jako karbec...
Chlapi neco podobnyho mi delala Lancia Delta HF Turbo, taky sem meril potak na skrtici klapce a OK. Pak sem v nejaky Alfacky diskuzi poslech radu a proved nasledujici: Pred tim, nez sem se zacal vrtat v necem dalsim, tak sem prolez motorovej prostor, kazdickej elektrospoj sem rozpojil, poctive vycistil a vratil poradne zpatky. A fakt to pomohlo... az sem se sam divil. Jinak Sierru sem mival DOHC, ale ta uz toho holka musela pamatovat...
To Harous: souhlas, znám to, udělal jsem (myslím, že poctivě), žádná změna (naštěstí ani ne k horšímu).
Pak uz me napada jen jedna vec - mel kamos u Octavky (v ZADNYM servisu na to za pul roku neprisly): skrtici klapka elektricky OK, ale vevnitr byl nejakej bordel a kolem toho cidla slo min vzduchu nez melo, ale to zase nezlobilo pri rozjezdu. Jeste se zkusim mrknout do schemat elektriky k DOHC...
Nestíhám odepisovat ale díky, třeba se k nečemu dokopeme
To prochy: přesně tak to vidím já, proto bych ten volnoběžný ventil nakonec taky vyloučil. Ano, čím prudčeji šlápnu, tím větší "skok". To přece musí mít nějakou příčinu, do p.....e. (pardon)
To daytona: ty rozdíly mezi EFi a karbecem budou podstatný. Vstřikování? Nevím. A ještě jedna věc: tvůj popis problému je trochu jiný, dobře to vystihl Prochy. Ono když si to cukne, tak to potom o to víc vyrazí, gumy jen sviští.
To harous: kdyby jsi na něco přišel v těch schématech, budu vděčný. Do hadic sání a ke škrtící klapce jsem kdysi taky čuměl, nic zvláštního(to už jsem čuměl do lepších věcí)
Zkusime na to logicky. Jestlize to ovlivnuje teplota, vyjedu si vsechny cidla merici teplotu (vzduchu, benzinu, vseho) a pak to sem napisu. Treba se k tomu postupne dokobrcame, ne? 😉 Jestli nekdo ty schemata chcete taky, tak sem hodte maila, ale sou to ty stary, ktery sly stahnout z nejakejch ruskejch stranek...
Mám asi podobný problém jako to co tady diskutujete. U mě je pikantní ta věc, že se mi takhle motor chová jen na benzín, při jízdě na LPG ne. Ale příznaky jsou stejné. Nastartuju (startuju na benzín), volnoběh drží, někdy se trochu hádá, ale tendence chcípat nemá. Rozjedu se a v momentě kdy přidám plyn se to celé přidusí, rozklepe a zabere až za chvilku. Jakmile přepnu z benzínu na plyn, což se děje automaticky při vytočení do vyšších otáček (cca 3000) nebo jakmile se motor zahřeje, je všechno OK. Zkoušel jsem to i při stání na volnoběh - po nastartování jsem zkusil naprázdno přidat plyn - a reakce byla stejná. Motor navíc v ten moment zněl strašně nepravidelně, jako by snad nešel na všechny válce. Navíc je tenhle problém vysloveně závislý na počasí. Přes léto jsem o něm nevěděl, jak se teď ochladilo a je sychravo, začíná se zase projevovat. Poslední zimu to bylo dost otravné. Volnoběžný ventil jsme kontrolovali i čistili před nedávnem a měl by být OK. A jen tak mimochodem, v letních vedrech to zase dělá jinou věc. Občas mívám problém nastartovat, ale jen při zahřátém!!! motoru - startér točí naprázdno a motor odmítá naskočit, musím mu někdy pomoct sešlápnutím plynu, což by u vstřiků být nemělo. A na druhou stranu, při zhasínání zahřátého motoru v létě se mi i po vypnutí klíčku motor někdy sám jakoby ještě jednou protočí naprázdno - že by samozápal?
Kratas to presne popisuje, tak to je. A taky stejná zkušenost když šlápnu na plyn na místě, na neutrál. Jen to nemám závislé na počasí, zlobí to furt. Naopak v zimě než oškrábu okna, motor se zahřeje tak akorát a můžu vyrazit.
to kratas: v manualu pro sierry pisou, ze u EFIny pri startu na studeny motor neslapat na plyn ale pri startu na teply motor je prave treba az do pulky nebo plne seslapnout pedal. Karbec je obracene, na studeny motor jsem na to slapnul tak jednou poradne, a ne teply vubec.
daytona: Já žil v domění, že u motorů s vstřikem se pokud možno nemá při startování šlapat na plyn nikdy. Něco podobného se taky myslím píše v "Jak na to" od Etzolda. Pokud je to tak jak říkáš, je to fajn, aspoň se nemusím bát, že si takhle k....m auto 😄
to harous: to je dalsi moznost...na mem motoru si usmazim vejce a snim je, ted jsem si ho znovu cistil. Olej bych tam ani nemusel davat, stejne to proleze tim blbym za$ranym plastovim vikem hlavy.😊)
Harous: Jo studenak by to mohl bejt, protoze, jak jsem psal o dost nize, zlobilo me to ruzne, jednou jo a podruhy ne. A pocasi s tim taky cvicilo. Rekl bych, ze konektory v motorovym prostoru dostavaji zabrat. Jakmile 100% netesni, dostane se tam bordel, voda a sul a je to. Vid Pockete. Pocket mel totalni studenak v konektoru vedoucimu k tomu potaku skrtici klapky. Nedostalo se na nej vubec napeti. Sli jsme po dratech a v jednom multikonektoru dole u silentbloku motoru bylo nekolik pinu totalne zoxidovanych.
Map senzor mi nic neříká. K čemu to je dobré a kam se to strká?
Vzduch.filtr měním pravidelně, naposled zrovna včera!
Ta lambda mě taky momentálně znepokojuje, jsem v práci, večer nastartuji a rozjedu se bez ní. I když, viděl bych to přesně obráceně: po zahřátí motoru (lambdy) vše jede, tedy lambda OK. Ale to co ji "nahrazuje" než se ohřeje by mohlo zlobit. Mimochodem, reset ŘJ nic neřeší.
Lambdu asi nic nenahrazuje, ta je vypnuta za studena asi proto, ze studeny motor ma bohaty smes a horsi emise, ta lambda by mohla vadit, treba by vubec nebylo mozne nastartovat kdyby fungovala i za studena...
To daytona:souhlasím, jak to píšeš s tou lambdou. Ale právě než ta začne fungovat,to je to "období", kdy mi to zlobí. Nebo jen shoda?

Na druhou stranu, lambda přeci taky "dá pokyn" obohatit směs, je-li třeba. No, ten start a rozjezd bez ní bych dnes asi zkusil, pro čisté svědomí.
dcgsd
lamda je nahrazena konstantou pokud rj nenameri napeti. Toto napeti by melo byt od 0 do 1V na lamde. Pri lamde 1 (ames akorat, stechiometricka) by mela mit napeti 0,5V. Problem je ze starne a tak se prubeh posunuje k nule. bohata smes znamena napeti 0,8V a chuda 0,1V. Jak lamda starne tak dava postupne stale bohatsi smes. MAP senzor je cidlo absolutniho tlaku a s jeho pomoci rj spocita objem nasateho vzduch. Ma vliv ve chvili, kdy rizeni smesy neupravuje lambda. vice zde pod hlavickou mereni slozeni smesy [odkaz]
To pko😜 o lambdě jsem taky lecos četl. A mám ji měněnou, odešla mi zcela na jaře (bohužel, drahá jak ..) Ale na tento problém opět žádny vliv. MAP má vliv, když ještě nejede lambda? To mohlo být. Jen ze zvědavosti, kde je umístěn a jak vypadá? Toto zrovna fakt neznám
Ten odkaz zní zajímavě, kouknu na to, díky.
dcgsd
map je po leva strane motoroveho prostoru pokud koukas na motor (nad kolem). cerna plastova krabicka s hadickou. jestli si to dobre pamatuju. v pdfku Engine electrical systems na strane 24 i foto.
To pkod. jo, díky, vím o co jde, jen jsem neznal název. Jeho funkci asi jednoduše neověřím.
To harous: mám stejný schémata, je to snad Ukrajiny. K těm teplotním čidlům, některá jsem na začátku vypsal: teplota vody, teplota paliva v sacím potrubí, teplota vzduchu v sacím potrubí, teplota oleje (to asi ne)....co ještě? o kterém nevím?
Ještě jedna otázka do diskuse: jedna věc je správně změřit všechny teploty, druhá věc je vědět, jak bohatou směs právě ŘJ dává. Než začne fungovat lambda, asi to nic neměří.
dcgsd
lamda ma zhaveni a tak jde zhavit ji dopredu a startovat jiz pri zahrate. Jeste je jeden snimac teploty motoru na strane 65 puvodnich podkladu v 9_Wiring_diagrams.pdf cislo dilu 82. teplotni spinac. pri startovani studeneho motoru po chvili zmeni stav. mam pocit ze se rozepne? dale 7 a 71 tamtez snimace teploty motoru a nasavaneho vzduchu. jeste je potenciomet 35 co adjustment pro nastaveni bohatosti smesy pokud neni lamda.
žhavit dopředu lambda sondu? To jde nějak zapnout? Že má žhavení vím, ale myslel jsem, že je zapínáno ŘJ.
Z logiky věci by mohly být zajímavé ta 82 a 35. Kouknu taky honem do schemat.
Možná se zeptám hloupě: čidlo teploty pro studený start - nebude mít vliv pouze na start motoru jako takový a ne až na jízdu-rozjezd (třeba se studeným motorem)?
dcgsd
mam pocit ze by cidlo studeneho motoru vliv mit mohl ale jen zpocatku (nez rbr oskrabes okna) a potom uz ne. nekde jsem cetl v popisu L-jetronicu ze je to bimetal ktery se ohriva odporovym dratem. Takze pokud toto prevzal ford od bosche taky tak cidlo ma funkci casu a teploty. Opravdu ale nevim zda na sierre je to presna takhle (nikdy jsem nemeril)
To pko😜 s tím čidlem bych to měl ověřit, docela to do sebe zapadá. Jen to jsou opět věci, s kterými jsem se zatím nesetkal. Poradíš mi, kde jsou CO adjustment a to čidlo studeného startu. Zkusil bych asi klasiku: odpojit a sledovat změnu. Zatím koukám do dokumentace (té z ukrajiny, ale v popisu to nevidím)
dcgsd
dokumantace je i na fordsierra.cz, co adjustment ja malej potenciometr se zarezem na sroubovak tesne pod map. Popsan tez v dokumentaci. opravdu uz musim
pko😜 jasně, díky,
Rbr: Jestli muzu jeste necim prispet. CO adjustement ma snad jen verze bez katalizatoru a tedy bez lambdy. Nepletu se? Vzhledem k tomu, ze se ta zavada objevi fakt jen na par sekund, kdy se motor ani neohreje ani trochu; a dale u nekterych lidi (jako treba u me) dost nepravidelne, tak bych to videl spis na ten studenak. Zkoukni predevsim ty dva multikonektory (oba tusim po 8 pinech) na strane sani dole u silentbloku. Do tech se musi dostat bordel skoro zakonite. Myslim ze po uvodnich vybracich a zvlaste po tech skocich po startu ten studenak muze pookrat. Jinak cidla jsem kdysi taky premeroval (predevsim cidla teploty a skrtici klapku), nejenom na kontakt, ale i na dopor pri dane teplote a OK. Sakra mam k tomu doma nejaky PDFko. Jestli si na to zejtra vzpomenu, tak to prinesu a mohu poslat, ci umistit na web. Pak si je muzes promerit ohmetrem.
To Prochy: právě jsem chtěl psát, že u verze s kat. ten CO adj. není. A skutečně mi asi zbývají ty dva multikonektory - počkají si na víkend. Ten bordel tam v okolí je, nedivím se. Ještě jsem se nedostal k tomu čidlu studeného motoru při startu, nevíš o něm kde je a jak vypadá?
Za PDFko s hodnotama bych byl vděčný (asi nejen já)
Nevzpominam si na zadny cidlo studenyho motoru (u DOHC). Ale nemam pred sebou schema. Ja mam pocit,ze je tam cidlo teploty nasavanyho vzduchu, a dve cidla teploty motoru. Jedno je pod skrtici klapkou, to je na rucicku na pristrojovce (to Te ted nezajima) a druhe je pro ridici jednotku EEC IV, ale nevim z hlavy kde.
Čidlo teploty vzduchu - souhlas - na právé straně sacího potrubí, zapomněl jsi čidlo teploty paliva, tamtéž, kousek pod ním, potom čidlo teploty motoru u termostatu - jasný,ale to druhé čidlo, pod ŘJ mi nic neříká. Nebude to nakonec na ten studený start? O něm taky nic nevím, včera tady o něm mluvil pkod. Kouknu se zpět do příspěvků, co o něm psal...
dcgsd
ve schematu je to cidlo 82 z rj pin3 na kostru. Je malovane jako teplotni spinac ale osobne jsem ho zatim nehledal.
Jedno schematko jsem tady nasel. Skutecne zadny cidlo studenyho motoru, ale je tam cidlo teploty paliva "Fuel Rail Temperature Switch". Jestli si dobre vzpominam, melo by byt na kovovem potrubi privadejicim benzin ke vstrikovacum.
Takze vsechno jsou kontinualni hodnotu davajici cidla a cidlo teploty paliva je spinac.
dcgsd
to prochy: jo to je ono. Cidlo studeneho motoru tomu rikam ja a to na zaklade popisu l-jetronicu bosche (uz jsem se zminoval). kazdopadne spinac s teplotni zavislosti
Došel jsem zatím ke stejným závěrům : díl č. 82 je čidlo teploty paliva, na kovové čísti sání, je pod čidlem teploty vzduchu.
CO Adj by podle schematu měl být "všude" ale v kapitole maintenance je poznámka, že u katal. není. A já ho v autě fakt nenašel! Podle schematu by to mohlo být na proncipu bimetalu, jak již pkod psasl. Že bych zkusil změřit jeho odpor na studeném a teplém motoru?
To fidofor😜 z jakých materiálů jsi prosím tě došel k tomu, že žhavení je připojeno na svorku 15? Nejde mi o správnost toho tvrzení ale o to jakou dokumentaci používáš. Já to ve chématu nevidím.
dcgsd
rbr: zhaveni je pres rele pripojeno na + zaroven se zapalovaci civkou (wiring diagrams str.65)
dcgsd
bimetal ohrivany jednam teplotou okoli ale take protekajicim prodem pouzival bosch. Jako duvod pouziti byla detekce studeneho startu (kondenzace paliva v sani a jine) pri studenem motoru je cas provozu jako studeneho motoru urcen casem ohrati prochazejicim prodem. Rpi ohratem motoru uz je kontekt drzen teplotou z vnejsku. Tak to bylo vysvetleno. muzu poslat nekam nejake pdf ci obr. pro zajimavost jak je l-jetronic resen jinde. Jsou tam ale odlisnosti.
Jsou tam 2 čidla teploty vody, 1 vzduchu, 1 benzínu...jak říkáte....CO adj. u DOHC není...ale když to dělá jen minutu, dvě, tak to asi na ty čidla nebude mít takovej vliv, nemyslíte? kromě toho bych řek, že to je ideální doba na probuzení studenýho motoru...nakopnout a vyrazit...nevim,nevim....ale ty dva konektory určitě vyčistit, mohlo by to pomoct
To fidofor😜 když je lambda vyhřívaná již při zapalování, tak by šlo sondu předehřát prodlevou mezi panutím zapalování a startem - to ale asi nemá smysl, to ji raději přece nechám ohřívat vlastním nastartovaným motorem. Ale to jsem tam kde teď, když to nechám dvě minutu jet na volnoběh, je to OK. Ale to se mi pokaždé nechce čekat.
To pko😜 naopak, vyloučit negativní vliv sondy jejím předhřátím - no, pokud je sza studena "mimo provoz", jak jsi včera sám poznamenal, předpokládám, že by neměla mít ani negativní vliv. Připomínám, že z jinýách důvodů jsem si na jaře "dopřál" novou sondu, problémy byly před i po výměně, žádná změna.
dcgsd
to jestli je co adj. u vsech verzi opravdu netusim, vychazim ze schematu, kde je u lamdy poznamka jen u katalizatoru, tato poznamka u co neni. Ja mam auto bez katu, lambdy a tak co adj. mam.
dcgsd
zhavit dopredu samozrejme jen pro overeni funkce a vlivu lambdy primo(zhavit driv nez by to delala rj)
To pko😜 to zhaveni lambdy jde zapnout ručně?! Nebavíme so o žhavení svíček u dieselů?
To harous: 155 je snímač polohy škrtící klapky. A MAP je měření atm.tlaku, před chvilinkou to psal pkod. Černá plast,krabička s hadičkou na levé straně před baterkou
dcgsd
ne ne asi pisu zmatene, zhaveni nejde zapnout rucne. Ale pro pripadny pokus se to da rj obejit.
Pánové,žhavení lambda sondy je ze svorky 15-to znamená od klíčku zapalování-nezasahuje řídící jednotka!
dcgsd
pokud je tedy lamda primo ze zapalovani tak by asi slo vyloucit ohrivani lambdy dostatecne dlouhou prodlevou mezi zapnutimel. a startovanim (hadam 2min?). To uz by byla lambda nahrata a tim se da pripadne vyloucit jeji vliv.
Nepřinesu nic nového, jen popis dnešního rána. Teplota venku 4 stupně, motor krásně startuje na jedno škrtnutí, volnoběh se po chvilce ustálil, vyjíždím, všechno OK (stojím na kopci, takže rozjezd bez plynu). Přijíždím na první křižovatku, zastavím, znovu rozjezd pár metrů poskakuju jak v autoškole, ručička otáčkoměru se klepe jak v horečce a najednou krásný záběr a jdeme do otáček jako by se nic nedělo. Přepínám na LPG a od té doby bez problémů. Za chvíli parkuju a po pár minutách zkouším natočit předchozí jízdou zahřátý motor, znovu se rozjíždím a všechno je OK. Proč sakra?
Ty tam máš LPG? Po přepnutí na LPG to neblbne?Mohl bys mi prosím ještě jednou upřesnit, co je to za motor?
to juchuchu: Jo, mám tam LPG a po přepnutí jsem absolutně v pohodě (tedy aspoň co se tohoto problému týká). Volnoběžné otáčky jdou níž než v benzínu, ale běží to krásně plynule a na plyn reaguje okamžitě i při studeném motoru. Je to 2,0i DOHC, 88 kW r.v. 1992.
Poslal jsem Michalidesovi schemata, ktere pouziva Fido. Mam naskenovany: umisteni pojistek a relatek, motor 2.0i DOHC, klimatizace DOHC. Je to pro rok '92.

Fido: souhlasis se zverejnenim na webu nebo to mam rozeslat?
Kdyby byla možnost získat taková schémata, určitě bycj měl zájem.Ono není špatný nebýt úplně závislý na servisu a platit neslušný peníze za uklepaný drát. Když se to pohne, dej prosím vědět. pro jistotu mám mail rbroman@seznam.cz.
Tak jsem dnes udělal pokus: čidlo teploty paliva jsem po celodenním stání auta odpojil, zkusil nastartovat a sledoval odlišnosti. Start stejný, volnoběh zprvu okolo 1 200, po chvíli 700 - tedy stejné, šlápnutí na plyn - zhasíná. Druhé a třetí šlápnutí - zhasíná. Pak už jede normálně. Vypnout motor a připojit čidlo zpět. Závěr: naprosto stejné chování jako s čidlem. A teď váhám: je to vpořádku, nemělo by so to odpojení projevit? A další otázka: i když pkod popisoval jeho konstrukci, můžu u tohoto čidla zkusit změřit odpor za tepla a za studena? Zjistím něco? Nemůžu jej takto zničit? (lambda by se prý takto spolehlivě zničila)
Napadla mě jedna věc: nemáš třeba moc "teplý" svíčky??? třeba než se trošku zahřeje motor, tak blbě pálí, protože maj jinou teplotní specifikaci....co vy na to?
willy: svíčky mám motorcraft, nevím teď typ ale myslím, že by měly být přesné protože na diagnostice u Fordu mi je měřil a říkal, že jsou perfektní.....spoléhám, že by na to přišel. Pro doplnění, ta tepolota není takový problém. Buď to nechám zahřát, nebo si dvakrát(třikrát) šlápnu a můžu jen i za studena...to je to divný.
Cvákání ventilů po nastartování zznám přesně, jak píšeš. Ale já bych to taky nepovažoval za problém, těch pár sekund se opravdu nic neděje.
dcgsd
poze uvaha: dvakrat trikrat seslapnes, vyfukove plyny ohreji lambdu, svicku ci neco jineho a jedes... nebo muze mit vliv neco mechanickeho?? proc teda jenom u nekoho (opotrebeni, unik oleje do valce?)??
Jednou jsem to videl a tehdy byl na vine spatnej kabel ke svickam...
Jak se nastavuje u DOHC predstih?? U OHC karbec to byla bezna zalezitost pri nastavovani vuli ventilu otacenim rozdelovace...
dcgsd
u dohc je predstih automaticky rizeny rj. da se udajne nejak nastavit. ve schematu je namalovenej konekt oroctane adj. or idle adj. tak asi tim nevim sice kde je a jak se to dela ale ma souvislost s oktanovym cislem benzinu a bohatosti smesy. Polohu klikovky si rj snima cidlem nad starterem a podle toho dela perdstih
Daytona: Ano predstih se da i "zvenku" upravit pomoci toho konektoru octane adj. Ten je umisten u zapalovaci civky. Trojuhelnikovitej tvar 3 piny. Uzemnovanim jednotlivych pinu je mozne zvetsit predstih o myslim 2,4 a 6°. Jeden pin je myslim zem a pak se uzemnuji kombinace zbylych dvou pinu. Domnivam se ze je to popsane v Haynesovi, snad Engine electrical systems bych rek'.
u DOHC to řj dělá sama...
To PKO😱 souhlasím s tebou, ale: i pro FAUDY: připomínám kabel i svíčky změřeny u Fordu - bez chybičky, lambda je nová od jara a problémy byly i před její výměnou.
Ano, zmereny, ale na teplym motoru. My se bavime o nejakym moznym studenaku co za par desitek sekund zmizi. Pujcit jiny svicky a kabely na vyzkouseni na studenym motoru, pak bych hledal pripdane dal.
To faudy: myslíš, že opravdu zkusit jiné svíčky a kabely, přestože jsou svíčky nové, přesně ty co mají být, + jsou svíčky a kabely změřené na diagnostice(samozřejmě na zahřátém motoru)?
Ja puvodne rikal, ze jsem videl, jak tohle delal spatnej kabel. Bylo to na 2.0 Zetecu v Mondeu. Svicka byla nejaka spatna a nepalila dobre, ale po chvilce zahrati se to opravilo. Pokud je to teplotne zavisly studeny spoj, tak se po ohrati motoru a patrne taky roztazeni neceho teplem uz neobjevuje. A protoze nevim cim to je, tak nemuzu nic vyloucit.
Taky existuje neco, cemu se rika rychla smrt svicek. U motorek se to stava, pokud bezi studenej motor na sytic a najednou chcipne, tak muze odejit svicka/y. Nevim proc, ale je to tak. A to ze je nova na to nema vliv, ta muze umrit taky.

Pokud ale neco vymenim a problem se stale objevuje, vyloucit to uz muzu. Ale kazdy sveho stesti strujcem. Uz mlcim 😄
To Faudy: jo, díky za vysvětlení. ale možná jsem málo zdůraznil ještě jeden faktor: motor mi nezlobí budˇ 1.po tom zahřátí (tvoje vysvětlení) a nebo 2. bez zahřátí hned po té, co takto dvakrát škubne autem. A to mi právě vrtá hlavou. Proto jsem už začal přemýšlet i o nedostaku benzinu v určité fázi po natartování, než se to "profoukne" potrubí(to je blbost, co?).
Jo a bohatou směsí to nebude, koukal jsem na výfuk ihned po nastartování až po ty mé problémy s zhasínáním a vychází snad čisťounký vzduch. Tak snad už zbývá jen chudá směs. Ale PROČ?
Pánové, přišel někdo z vás na nějaké řešení toho chcípání? Dnes jsem si zažil docela nepříjemnou chvilku poskakování přes křižovatku, kdy mi motor odmítal zabrat a zvrchu se na mě s šíleným zvoněním řítila šalina 😒 Naštěstí se nakonec chytil, ale netoužím si to ještě někdy zopakovat 😒 Volnoběžný ventil bych měl mít OK, výměna svíček nic nevyřešila (problém tady byl i před ní a je tu zas). Navíc je to celé jaksi závislé na počasí - celé léto jsem o nějakém chcípání prakticky nevěděl (jen někdy se objevilo při rozjezdu mírné zaváhání, ale to skoro nebylo poznat), ale s příchodem prvního výraznějšího ochlazení tu mám celý problém zpátky v plné kráse. Přitom fakt stačí motor trochu zahřát a je to OK. Není to k nas...í?
dcgsd
no meril jsem nejaka cidla ktera jsem na motoru nasel. pokusim se to nejak sepsat do srozumitelne formy a dam to sem. Ja mel a mam trosicku jinaj problemek. Za jizdy, obzvlaste mirne mi to skyta a to nejvice kolem 2000 otacek. Cidla jsem meril a rad bych hodnoty porovnal s nekym z vas. ale k veci. nastartoval jsem si motor a stoural se v nem. Problem nastal kdyz jsem sahnul na konektory. Nejdrive se motor zhoupnul a pote chcipnul. Uz jsem juchal ze mam zavadu. Konektor jsem vycistil, prolil kontaktolem a vyrazil na testovaci jizdu. Vse ok. V nedeli odpol pri ceste domu to ale zase delalo celou cestu. Ale na sahnuti by to citlive byt nemelo. Dneska vyrazim na silnici s osciloskopem. Jeste ze je u sirky rj vevnitr.
To pkod i ostatní: tak jsme na tom hodně podobně. Já přes vákend taky hledal a "tahal" za kabely. Nic. Vyčistil jsem a prolil Contactolem ty dva konektory dole u silnetbliku, taky nic. Při té příležitosti jsem měl odpojenou baterii. Reset ŘJ mi pomohl, že motor teď jede o něco pravidelněji, tišeji, lehčeji... jinak šlapae perfektně. Ale v Ne ráno po staru opět snaha zdechnout při přidání plynu. Dnes ráno jsem nastartoval, nechal to pár sekund ohřát a na neutrál přidal plyn - ono to až zhaslo! Tím přidáním! Nastartoval jsem po druhé a bylo to OK. Hned to přestalo zlobit. Je to divný.
A taky jsem v So Ohmmetrem zkoušel změřit ten bimetal - čidlo teploty paliva-nebo čidlo studenéhho startu. Za studena i za tepla nekonečný odpor. Tak teď jen nevím, co bych tam naměřit měl.
Osciloskop? Co všechno s tím budeš za jízdy měřit?
Rbr-Zbývá vyměnit řídící jednotku.Nebylo by to nic neobvyklého,něco se v ní může pos**t.
To fidofor😜 vyměnit ŘJ? trošku nákladné, to bych si raději asi fakt zvykl tu minutu po startu vždy čekat :-{{
Přemýšlím o té diagnostice, jestli by mi to vyhodilo nějaký errory. Ale nemám s tím zkušensot. Jen vím kde je konektor, že se má některý pin spojit se zemí (ale který) a na druhý Vmetr nebo žárovku. Další postup jsem četl na netu, kody jsem si taky stáhl. Ale napoprvé se trochu bojím, abych nenadělal víc škody. Kdo s tím máte zkušenost?
Ted jsem Ti mejlem poslal neco k ty diagnostice (kody, zapojeni, postup testu a taky jsou tam hodnoty napeti a odporu vsech cidel EEC IV). Poslu to jeste Michalidesovi a az bude mit cas, tak to snad da na web.
To prochy: To bylo na mě s tím mailem s diagnostikou? Snad jo, ptal jsem se na to. Ale nic mi dnes nepřišlo. Platí adresa jako minule: rbroman@seznam.cz. Jestli tam bude to co píšeš, tak jsem předem nadšený.
Já se to snažil včera najít na netu, probrouzdal jsem toho spoustu (i hodin), ale nic. Jen přehled kódů jsem mockrát našel + zapojení 6pin konektoru ). Našel jsem i nějaké hodnoty ale od jiných motorů 😒
Prošel jsi zapalování a vůbec celou elektriku v motoru? Já řešil úplně stejný problém, sice ne se sierrou, ale měl jsem zaneřáděný kontakty u cívky, kde vlhkost vzduchu a bordel způsobovaly probíjení a zkraty, až se motor ohřál, tak bylo vše v pohodě. Nejhorší byla rosa a myčka. To jsem kolikrát těžko startoval a někdy to i chcípalo, ale vždycky jen za studena.Pak jsem všechno vyčistin, odmastil a NIKDY už se to neopakovalo.
Uf! tyto problémy zatím nemám, a snad mít ani nebudu. Mám zase jiné, heč! 😒
To pko😜 ty stránky se mi fakt líbí, rád se v tomto směru poučím. Je tam řada věci které člověk jen tuší..je tam toho víc, budu mít co číst po večerech
Vypsal sem si vsechno o cem si myslim, ze by mohlo mit vliv. Nejak mi tam kolidujou cisla 35 a 155... O 155 si myslim, ze to je poloha skrtici klapky, ale co a kde je ta 35 netusim. Ale jestli to meri obsah CO, tak to muze byt taky peknej previt. Teplota paliva by nemela mit az takovej vliv, ale teplota motoru (71) uz asi jo. Pak jeste netusim, k cemu je tam dobrej ten MAP senzor (cislo 139).
MAP senzor snímá podtlak motoru a převádí ho na elektrické veličiny pro řídící jednotku.
No,volnobeznej ventil bych uplne neopomijel,ten rozjezd je prechodovej stav a pokud si pamatuju,tak i u karburatoru volnobeznej system ma vliv do urcity rychlosti jizdy. U vstriku by asi princip mel byt stejny,aspon se domnivam. Myslim,ze snad ani teplota by nemusela mit tak podstatny vliv,ze se to po chvili zlepsi,rikas,ze staci opravdu jen chvilka,pocitam,ze k podstatrnemu ohrevu nedojde.Mozna,ze nekdo prijde s lepsim navrhem,ale opravdu bych zkusil vycistit ten volnobezny ventil,pripadne,jestli mas dorazovy sroubek na klapce,tak malicko klapku pootevrit vic a jestli se prechodovy stav zlepsi,potom bych uz na ventil sazel tutove. Me chcipani jsem vyresil,do volnobezneho ventilu nesla stava,podotykam,ze pricinou byla moje blbost pri stourani,tim otevrenim klapky dorazovym sroubem a naslednym zlepsenim me to dovedlo k pricine.
Rbr: Zkusim to rozebrat jeste jinak. Volnobezny ventil by to byt nemel protoze: kdyz seslapnes plyn a rozjizdis se mas uz pootevrenou skrtici klapku a vzduch do toho motoru skrz ni prece jde. A z vlastni zkusenosti vim, ze je to tim horsi, cim vic na to slapnes (a vic otevres skrtici klapku). Volnobeznej ventil je jen obtok a cim vice seslapnuty plyn, tim ma mensi vliv, at je ventil otevreny jakkoliv.
Zapomněl jsem: čidlo polohy škrtící klapky. To mám zkontrolováno, napětí průběžně roste podle polohy.
Netuším, zda má význam nějaké měření podtlaku v sání apod.
Premyslejte nad tim: rozjezd na vysoke otacky...ok. Rozjezd na volnobeh...chcipne. Jinak volnobeh se drzi, jenom kdyz se rozjizdite (pricemz otacky klesaji) se nedokaze udrzet volnobeh. Ja to typuju na regulaci (udrzeni) volnobehu.
Nerad zasahuji do rozjetého tématu, ale je zajímavé, že někomu se tyhle potíže z volnoběhem vyhýbají.Třeba mně.

Avšak, prosím, dobráka co má na prodej nebo jinak levně první díl výfuku a případně skříňku zapalování.Vypadá to, že se za chvíli úplně zasekne.Nabídněte zde nebo na 777645809.
2FIDO: Určitě bych do té kopie šel taky.......co takhle udělat pořádnou lochnu na chlazení(wrc)??

jak to vidíš s nějakou sadou - spodky nárazníků, lemy, prahy???
Jsem taky pro! Predni i naky hezky zadni. Taky to nespecha, zatim si zatnu zuby a vydrzim ten muj sportovni podvozek, ale kdyz to budu menit, auto se mi zvedne o peknejch par centaku, a seriovy naraznik bude vypadat blbe...

Apropo, nechce nekdo z Vas kompletni sportovni podvozek, rok stary KONI modre pruziny plus stavitelne zlte tlumice???😊
kdyby byl na 4x4 😒((
a když ty tlumiče nastavíš nadoraz naměko, tak je to furt moc tvrdý??
priznam se Ti willy, ze jeste jsem se nepokousel prenastavit ten podvozek, ale muzeme se na to mrknout kdyz budeme delat tu prevodovku.
kdyby to poštelovaný bylo pro tebe přijatelný, tak bych to určitě neměnil...ty koni tlumiče musí vydržet tolik, co celý auto...
kostey
tak jo v sobotu dopoledne, eště se ti před tim určitě ozvu na mobila.
kostey
ještě, než ho začnu schánět na hřbitovech, tak se chci zeptat, jestli někdo nevíte o nějakym zadnim dílu výfuku na r.v. 85 hatchback...
jeste bych se rad zeptal na neco. Uz jsem prisel na to odkud jdou ty hrozne zvuky "zapadlyho sroubku". Je to v dutine kam zajizdi stresni okno. Opravdu netusim jak se tam mam dostat. To musim sundat cely stropni polstrovani ?>?? Jak se to dela? Kazdopadne se "cosi" prevaluje v dutine mezi strechou a polstrovanim, alespon mam takovej pocit. Jak se tam muzu dostat?? Muzete mi nekdo plis poradit ... je to dost dulezity, dik moc vsem za rady ahoj Pocket
pokud se nemylim tak musis odmontovat klicku sibru, odstroubovat asi 20-50 malych sroubku ze sibru a pak ho v zavrene poloze vysunes z auta ven - ale netusim zda-li tam vznikne dostatek prostoru pro hledani ztraceneho sroubku 😲(
kostey
nebo si můžeš dát na střechu velkej magnet, a uvidíš, že to cinkání přestane... 😃) (promiň)
Po nastartování mi u studeného motoru 3 sek.cvakají ventily,tak se chci zeptat jak jste na tom vy? Olej používám 15W/40 - není na hydroštely moc hustý?
10W40 cvakají taky...řetěz, kladka, napínák, kola, hydroštely - najeto asi 20.000km....s tím se budeš muset bejku holt nějak smířit 😃))
to willy: rád se smířím,protože kupuju olej 15W40 za super cenu a na Sirrkách co jsem měl(OHC+1.8TD) jsem díky ceně měnil po cca 6tkm,takže si myslím že motor mi do zadku nenakope ani u DOHC. Čau
není to 16V, ten by měl mít polosynt. ....takže fpoho...já jsem na dvou DOHC(Sirrka+škopek) najel na 15W40 dohromady 300.000km 😄
Už jsem zde psal, (není myšleno nijak zle!) že v manuálu je předpis na oleje dle API-SG a pochopitelně lepší. Viskozita je dána dle tabulky, a to podle místa provozu, tj. teploty prostředí. Např. pro 15W40 je to od -15°C výše, pro 10W40 od -20°C výše. Striktní je pouze předpis pro Cosworth - syntetika 5W50 klasifikace API-SG (a lepší) Sám mám v motoru také 15W40, API-SJ, neboť se mi nepodařilo zjistit původní olej, a "přilepšit" motoru olejem syntetickým (ani polo) jsem se neodvážil ze známých důvodů. Navíc mám stát auto většinou v poměrně teplé garáži, takže není problém s hustotou oleje ani v zimě. Kritikům parkování v teple sděluji, že o vlivu tohoto prostředí na karoserii vím, a připomínek netřeba 😄 Howgh.
Tak vam nevim... pred cca 5000 km jsem menil komplet spojku, po vymene se mi zacalo dit to, ze kdyz se rozjizdim a mam ji trosku niz (kousek pod zaberem), nez by mela byt, neco, jakoby za motorem, se tam tak kymacive, za zvuku buch-buch-buch mele, auto se temer nerozjizdi a spravi to bud znovuseslapnuti a pusteni spojky, nebo hodne vydatny pridani plynu. Zacalo se to objevovat az po vymene spojky, a je to nahodile, stava se to spis s teplym motorem, ale neni to podminka. Mate nekdo tuseni, co by to mohlo byt ? Nemuze se treba instalaci novy spojky zacit projevovat nejaka vule v prevodovce ? Doufal jsem, ze to zmizi pote, co si spojka sedne, ale to se nestalo.
Vidim, ze otazka moc nezaujala... kazdopadne jsem vcera i dnes ucinil k tomuhle dalsi zkusenost. Kdyz spojku seslapnu rychle, deje se (nekdy, tak ve tretine pripadu) docela zajimava vec, auto chvili jede, jako by byla seslapla tak ze 2 / 3, zacina skubat a dunet, ale po vterine, dvou, nejvys trech odspudu neco zuchne, jako kdyz bych pustili bowlnigovou kouli zabalenou do plyse na ocelovou desku 😊, duneni zmizna a auto se konecne chovat tak, jako ze je spojka uplne na podlaze. Muze to delat treba drhnouci lanko ? Musi to byt neco takovyho, protoze se to projevuje jen obcas, parkrat za den.
J77: Asi bych se vážně podíval na ukotvení lanka, jinak tohle dělá přítlačák a lamela. Asi to bude něčím ulepený. Já to občas slyším taky, ale že by mi auto škubalo a dunělo, to ne. Spíš někdy slyším, jako když se lamena "odtrhne" od přítlačáku, je to takový slaboučký zvuk. Chtěl jsem to vyměnit už asi předloni, ale nakonec to nechám, až bude spojka na huntě úplně.
rob30:zkus fakt první zkontrolovat lanovod ke spojce s mechanismem samoštelu pedálu spojky jestli to bude o.k. to snad posoudíš,musí to chodit lehce.Modlím se ať je chyba tam,protože jinak převodovka nebo motor ven,ale převodovka ven je méně pracnější,viděl bych to na pochroumaný přítlačný mechanismus spojky.Jestli ti to lepí(spojková lamela s přítlačákem),někdy pomůže na místě zatáhnout ruční brzdu(musí ovšem fajn fungovat),nebo v kopci a hodit tam pátej kvalt a trošku to potrápit prokluzem a to co by tam případně lepilo se spálí,kdysi mi něco podobnýho dělala škoďárna,tak jsem ji v kopci naložil na místě s 4kvaltem až se hulilo od spojky a pak to bylo gut.Hlavně to dělej někde bez obecenstva,at se Ti nechlámou,že nevíš co tam máš za kvalt 😃))
Pritlacak i lamela (i lozisko) jsou uplne novy, u monzataz jsem byl pritomen a je na tom najeto cca 5000 km, takze s lepenim asi problem nebude. Lanko chci stejne menit, nevim, jak je stary, tak treba se to tim vyresi. Samostav pedalu zkontrolujeme pri tom. Diky za rady, kazdopadne. Jeste se zeptam, vsimnul jsem si taktez, ze se mi mirne posouva zaber, nekdy je niz, nekdy vys, to by taky ukazovalo na ten blbe fungujici samostav / drhnouci lanko ?
to J77: blbe fungujici samostav...
daytona: Ahoj. Nejprve se musim omluvit, ale letos z toho Slovenska nic nebude, nejsou penize 😒 Ale s navstevou Tveho vyhlaseneho servismana pocitam na 100% - patrne ale az na jare. Jinak k tomu samostavu, mohli to nejak pokazit pri vymene spojky ? Ze to zacalo presne tim. Jinak samostav je na pedalu, nebo na lanku, nebo kde, prosim ? 😊
To je v pohode, stejne ted ma dost prace, a ja taky nemam moc casu. Samostav je na pedale.
Dobra, diky, podivam se. Ad servisman - jedna zima navic, to mi jen zacnou hnit spoje mezi prahama, alespon si neco vydela 😊
Když se bavíte o spojce, zeptal bych se: v létě jsem si nechal dát novou spojku. Krásně a měkce to chodí, ale mám pocit, že mi začíná zabírat hned "od podlahy". Stačí pár milimetrů uvoľnit a již cítím první záběr. Nevím, jestli to je chyba nebo jsem já tak špatně zvyklej z té staré spojky. Obecně se říká, že zabírat by měla ve spodní třetině... Pokud to není jen můj špatný zlozvyk, dá se s tím něco udělat? že tam je samostav, tuším.
Daytona: Kdy, ze chces vlitnout na tu prevodovku? Ja jsem pryc 10.9.-21.9.
Daytona: Tak v tu nedeli to klapne. Jeste Ti behem dne zavolam a domluvime se.
Ok, diky!
ještě jednou: čím je dán rozdíl ve výkonu DOHC 88/92 kw? Zdá se mi,že motory jsou shodné- vrtání ,zdvih,k.poměr.
Jeden motor je s katalyzátorem, druhý bez. Toť vše, pokud jsem správně přeložil text v manuálu (Francouzština - mám Sierru ze "Ch")
to Rob2: takže když vykopu kat.co se stane?
katem to nebude mám XR4i a ta je s katem a 92kw
dcgsd
taky si myslim ze je to rizenym katalizatorem, respektive lambdou ktera udrzuje stechiometrickou smes. Motor ma nejlepsi zatah pri lambde kolem kolem 0,9 a spotrebu kolem 1,15. Proto muze mit auto bez lambdy jine parametry. Ja vlastnim sirku be lambdy a jsem spokojenej.
Taky mam vyndanej kat...a mozna jeste precipovanou RJ. Je to z nemec...
to daytona: když máš vykoplej kat.,nevíš jaký výkon teď máš?
Před časem jsem se taky pídil čím se to liší-u forda mi řekli,že řídící jednotky jsou stejný.Osobně tomu nevěřím.Pak je jediná možnost,že dnedávali příp dávali katalyzátor s větší propustností-což pochybuji.
Co kompresni pomer??
to vfr: no mam tam vykoplej kat, vykon mam udajne 139 koni ale asi mam i nejak precipovanou RJ.
Díky kvalitním benzínům na našem trhu předstih také posouvám, a funguje to spolehlivě. Pro DOHC platí: červený kabel na zem = "Odstraňuje lehké klepání motoru při část. a plném zatížení", modrý kabel na zem = "Přípoj připouští provoz s 91oktanovým benzínem" Nic jiného uvedeno není, i když jsou v konektoru kabely tři. Konektor je k nalezení u indukční cívky. Zejména v letním období musím mít spojen modrý kabel na zem, aby motor neprotestoval proti obsahu nádrže. A nebo mám někde něco v nepořádku (?)
2Rob2> no stim cervenym jsi mi ted nasadil brouka do hlavy. POslednich par mesicu slysim pri plnym tahu mirne klepani motoru, driv to nedelalo, myslis ze kdyz na trvalo spojim ten cervenej tak to bude OK? jo a kterej znich je presne ta zem? Dik
Pocket: zem mas po celym aute 😄 s tim bych si hlavu nelamal ....
jo to vim taky 😊, ale myslel jsem ze bude jednodussi dve zdirky propojit dratkem nez to nekam uzemnovat. Kdy budete rozebirat u Radka tu Sirku?
Mohli by jsme se tam pak pripadne domluvit na tom webu jak si psal ..
kostey
[odkaz]

Cena za samotný pruh bez nápisu 250,- Kč

Cena za samotný nápis bez pruhu 130,- Kč

Cena za komplet pruh+nápis 380,- Kč

Nevim jaký sou ceny jinde ale tohle jsem našel na netu a tak sem si řekl, že to sem hodim. Písou tam že zhotověj nejen to na co už maj šablony ale taky to, co jim pošleme mailem, ale nevim jestli by ta cena teda nakonec nebyla vyšší...
kostey
asi teda jo ale teď jim volat nebudu... Jaký jsou ceny jinde, jestli jste se na to něnkdo někde ptal tak please napište...
Tak jsme na to koukali vcera se sequenzem a opravdu se v nicem nelisej - jedinej malej rozdil je v ostrikovaci - na techto dverich je ostrikovac zezhora krmenej zepredu ze spolecny nadobky - na 85ce ma vlastni nadobku vzadu a strika zespodu od sterace ale to je snad detail. Tak dej vedet jestli mas zajem je to v cerne barve dokonce i s kridlem 😄
kostey
ja liju vodu do ostřikovače jen dopředu a odtamtud si to taky vodu tahá tozadu. Do tý nádobky sem eště nikdy nic nenalil... Jetě ale potřebuju vědět co (kolik) za to budeš chtít. Už tu někdo psal že to mužeš poslat i na Mail, kdyby to bylo tajný tak kdyžtak kostey@fordsierra.cz (ale to přece víš...)
kostey
jo eště mě napadlo, že bych ti moch na protiůčet nechal ty svoje promáčklý... 😊
Nemate nekdo charakteristiky motoru DOHC (kroutak a vykon)? Udavane vyrobcem ci zmerene. Mozna se ptam uz podruhy, ale docela by me to zajimalo.
Pote co jsem si sirku pritahl z Nemec a po nasledovni oprave hlavy valcu jsme ji merili vykon na kolech. Jestli si dobre spominam, tak kroutak byl tusim stejny (kolem tech 174), akurat trochu vys, pri 2650 misto puvodnich 2500, ale vykon jsme ji namerili 139 koni. Nevim ale jak spolehlive je tohle mereni...
Me ale zajimaji charakteristiky, tedy zavislost na otackach.
Aha, pardon...
Po odmlce(služební cesta)opět zde.Dnes jsem po náštěvě u Forda zklamaný-není to otázka peněz sehnat nové díly.Chtěl jsem koupit odhlučnění motoru na motorovou přepážku(takový koberec za 2000,-)ale už ho nemají skladem a ani se nevyrábí-na 10 let staré auto!Budu to muset udělat něčím jiným neoriginálním.
Zkus se zeptat u Charouze. Ze se nektery veci na Sirku nevyrabi mi zkouseli tvrdit v relativne renomovanych servisech, napr. Frolik-Rataj, Ford Horak, a podobne, nicmene u Charouze se tomu smali a tvrdili, ze to neni pravda - coz nasledne dokazali objednanim noveho dorazu patych dveri na kombika (za 334.90 vc. DPH 😊.
kostey
Prosim Vás, nevíte někdo, jaký má rozložení hmotnosti sirka? (všechy modely a ročníky?) a nebo kde bych to zjistil? Dik Kostěj
90:10 predek zadek, sestivalce 95:5😊)))
kostey
To Daytona: ?
to byl jenom vtip😊 ale netusim. Bude to ale hodne na predek...
Daytona: Vis o tom, ze sis u me nechal boty? Tu 15-ku uz mam, ale pred odjezdem na to cas mit asi nebudu. A vypada, ze zacne prset. Kdyztak se ozvi.
Dostal jsem se díky vyhledávání dokumentace na mou Sierru na Vaše stránky Sierra klubu.Jsem dlouhodobý příznivec tohoto vozidla,loni jsem vlastnil 3kousky ale opravdu v super stavu,protože všechny prošly mojí dílnou,kde byly rozebrány(vykuchání interiérů,oprav motorů,karosérií) a opět pečlivě sestaveny.Jeden z mých kamarádů mě tak dlouho přemlouval,abych mu jednoho z mých miláčků prodal-vyměnil.Dlouho jsem váhal a změnu majitele odnesl jeden z mých vozů a to bílý KOMBIK 2.0 karb. r.v.1985 v LPG,s upraveným motorem,kdy při provozu na LPG dával na brzdě cca 120koní,a jezdil 200km/h jak nic.Nabídl mi za něj Escorta v naftě ročniku 1995,nuda,ale gut obchot,toho jsem pak střelil cca za 100litrů.Aspoň tak.

No trochu jsem se rozepsal a utekl od podstaty,proč Vás Sierkáře kontaktuji,chtěl bych se zůčastnit někdy nějakého vašeho srazu a podělit se o zkušenosti a zážitky s těmito super auty.

napište mi někdo prosím na SMETANA.ROBERT@SEZNAM.CZ kde,bych se mohl včas dozvědět o nějaké akci.

Jinak mám ještě V6 2.8 mech.vstřik 150koní,v bílem 5dveřáku,fakt krásná,motor v barvách,kastle,podvozek,interiér suprer stav,mám ji moc rád,jezdím s ní jen v létě a proháním s ní němce v Bavorácích a Mercedesech na našich dálnicích,ale pak si vezme hrubě přes 10litrů benzinku na 100km,neva,ale je to svezeníčko.

Druhý krásný kousek,rok po celkové ozdravné kůře,bílé kupátko XR4 s dělenými zadními trojůhelníkovými okny(málo se vidí),dvojitý spojler na zadnim okně.Motor 2.0 dvojitý řízený karburátor Weber,cca 110koní v LPG na časté denní poježdění.Ročně najezdím cca 50tis km.

Zatim zdar Sierrám jejím příznivcům.Rob.
čus Robe, taky mam XR4x4 2.8 mech.střiknu 😊))) a taky jí mam móóóóóc 😊)
Tak Tě tu vítáme.Tak to chce do sbírky ještě cosího,né?Odkud jsi?
kostey
Taky zdravim, sem zapadneš... 😊
to rob30. Jsem z Přerova-Olomoucký kraj,no jo kosik by mi šel k pleti,kdysi jsem po něm pásnul,ale než jsem se rozhoupal vždy mi o fous utekl,tak jsem byl sirkám nevěrný a pořídil jsem cosi 12ti válcovýho s 320hp,ale to sem nepatří.

Chlapi převodka jde spodem vytáhnout pěkně,akorát musíš rozpojit výfuk vedle převodovky,povolit stabilizátor v uchycení na karosku(2x po 2 šroubech na každém z nosníků)a celé to i s motorem naklonit dolů,dělal jsem to nejmíň 5x a to nemám kanál.Hodil jsem si ji na hrudník a zajel s ní ležmo na montážním vozíku pod káru s hodně zvedlým čumákem.Přeju úspěšnou výměnu a zdar při práci.
To Rob30: Taky Te vitam. K te prevodovce. Taky jsem zjistili, ze musime sundat stabilizator. Ale nebylo cim. Je to zarezly jak sv..e, ockem to povolit neslo ani s nasadou a orisek v teto velikosti po ruce nebyl (ale uz je 😄 ).
Taky tě zdravím, vítej v klubu "potrhlejch bláznů" jak to nazývá moje žena.
Taktéž tě vítám. Jak vydím tvýma rukama prošlo už hodně sier. 😄)). Vlastně proč ne, jsou to hodně dobrý auta.
dík všem za vlídné přivítání,pár SIERREK jsem v dílně měl to máš recht,znám je v celku dost,ale spíš díky tomu,že jsem detailně vyšíval na těch svých krasavicích,je mi v dílně s nima líp,než poslouchat bláboly starý 😃
Tak já tě taky zdravím 😃). Pár sierrek už mi rukama taky prošlo, jsem z Prodtějova, když budeš mít cestu, tak se stav na kus řeči...mimochodem mám doma cosíka, toho času bez motoru 😒((( 603264513
sorry...z Prostějova...
tak to k tobě mám kousek,jak bude chvilka,tak Ti cosíka přijedu určitě omrknout.Jak jsem ho kdysi sháněl,tak mě odradil divný pocit mít turbo,ja z tech starších turbomotorů nemám dobrej pocit,jak se na nich něco vysype,doma to jen tak nepoléčíš.Sám vidíš,jaký mají kluci problémy s EFInama jak čtu,když začnou zlobit a ktomu ještě tam mít turbo,nevím.Když koně,tak raděj davám přednost víceválcovým velkoobjemům,já vím,do zatáček to moc není kvůli těžišti,někdy s mým V6 2.8i mám pocit,že to rozložení těžiště je jak si kluci dělali srandu 95% předek 5% zadek,apoň pak smrdí pěkně gumy 😃,miluju zadní náhon s motorem v předu,v zimě je to sice někdy o nervy.
to rob30: taky Te zdravim!! Jsem taky fanda do aut se zadnim nahonem. Mam rad taky velike objemy, ale stare turbomotory maji taky neco do sebe...ten kopanec do zad kdyz se to dostane do otacek...jinak DOHC je vynikajici motor, ikdyz je to jenom dvoulitr. Pro sirku je idealni, vykonu ma dostatek, a ja snim zadny problem nemam, ma najeto 225 tisic, pochazi z Nemec, a predchozi majitel se o ni patricne staral. Funguje jako hodinky.
Tak mi dneska nekdo zrusil leve zadni dvere no ja bych vrazdil ....
hm tak to je hnus ... promackly? skrably? Lidi sou pitomy ..
Tak to je mi moc lito!😞( takovyho * fakt zabit...
...sou to ***, soustrast tu jů, mimochodem bych na tebe (Michalidesi) potřeboval mobila, ten s třema nulama na konci mi nikdo nebere. dik SeQ
Upřímnou soustrast, snad to půjde opravit.
Michalides: Jak zrusil dvere? Budes to mit aspon z povinyho ruceni? Kazdopadne je to velka skoda. Doufam, ze to byla aspon naka kocka.
Tak jsem po 8mesicnyho snazeni vyndat nekde "kdesi" "cosi" rachtajiciho v interieru podarilo uspesne ukoncit. To "cosi" bylo presne tam kde jsem ho uz tyden ocekaval. Byl to ulomeny kousek nejakyho kovoveho kolicku (velikost sroubku) a prevaloval se mi v kastliku na sibr.Tudiz jednou byl slyset zezadu jednou z prava, leva, predu, proto mi trvalo tak dlouho prijit na to ze ho mam vlastne nad hlavou. Rozebral jsem komplet pul zadniho auta a neuspesne az vcera kdyz jsem po (malinko sviznejsi jizde) prijel do Makra a stahoval jsem sibr. Naprostou nahodou jsem pak jeste vystoupil z auta a sel do kufru, oci mi zamirili na sibr a najedou jsem to tam nasel. Asi pri prudcim zabrzdeni to vylitlo ven. Kdybych se bejva rozjel tak se to vratilo do kastliku. Ja vim ze je to kravina, ale kdyz se pres pul roku honite za jednou blbosti a pak se ji zbavite, mam z toho stejnou radost jako treba z novyho autoradia 😊. Cago
Zdar pánové, vy jste tady takoví zruční mechanici a máte to v malíku...😃)

Mám ted Fiestu 1,😁 a potřeboval bych na to pár dílů, poraďte, jestli víte nějakej šikovnej zdroj v Praze a okolí... Dík.
Vcera jsme s Prochym zkouseli vyndat prevodovku. Zajimave je, ze po oddeleni prevodovky od motoru prevodovku nelze vytahnout dozadu, neni tudiz dost mista mezi stabilizatorem a stredovym tunelem karoserie. Takze stabilizator musi taky dolu, ty srouby jsou ale vetsinou zarezle a hodne utazene...chce to trhak (jo, jsou 15-ky).
Já to tady trochu zvýrazním, aby se to neztratilo v mém ostatní textu.
Dostal jsem se k měření hodnot teplotní čidla paliva, který by mělo být bimetalem. Naměřil jsem jen nekonečný odpor za studena i po zahřátí. Pánové, máte někdo informacď, co bych tam měl naměřit? Případně také čidlo nasáveného vzduchu. Dá se změřit(zkontrolovat) jeho funkčnost?
Někteří tu totiž řešíme problémy se snahou zhasnout při studeném rozjezdu a zatím žádné výsledky.
Tak mě nyní napadá, kdo sledujete vývoj diskuse a zhasínatí studeného motoru při přidání plynu, jestli toto není vhodný stav na "domácí" provedení testu. Myslím, že informaci z testu, např. že není informace z toho a toho čidla by mohla urychlit hledání.
Nemam na sedanu tazne zarizeni a ctvrtina porizovaci ceny vozu za nove tazne je prinejmensim nerozum - nemate je nekdo? Jsou tazna zarizeni zamenitelna (zejmena sedan vs. hatchback, prip. pak kombi)?
Na starem OHC mam ale chybi samotna koule...
Daytona: Diky za nabidku. Nenarazim

-li na lepsi (kompletnejsi) dame o tom rec, ale takhle bez koule stejne budu muset vymetat vrakace a mozna mi ani samotnou kouli nenechaji. Nebo snad jsou demontovatelne koule oblibenym tovarem ruznych pokoutniku-obchodniku? Nebo ma to jeste jine reseni?
No ja jsem to stare auto kupoval uz tak jak je ted. Bez koule. Jinak konstrukcne je dost masivni, v technicaku mam porad zapsanou, chybi fakt jenom ta koule, ktera byla prisroubovana asi 2 srouby.
Nevite nekdo, jestli jsou tazna zarizeni zamenitelna podle typu karoserie? V inzeratech se nabizi tazna jen z 5dver a nebo kombi a ja mam sedana...
V pátek se do Prahy nedostanu, rád bych "kontraband" převzal, nepojede nějakej tvůj kámoš na Vysočinu?
Juchuchu: asi bude nejlepsi ti to poslat na dobirku - na vysocinu asi nikdo nepojede nebo ano ? panove kdyztak napiste a Juchuchu: pls presnou adresu k doruceni
Michlides:dobírka bude asi fakt nejschůdnější. posílám adresu na michalides@fordsierra.cz, snad je to tvoje adresa 😊)). Pánové pokud někdo na Vysočinu vyrazí, dejte mi vědět, adresu pošlu.
Michalides: Přišla ti ta moje adresa? Kdyby něco, tak mě prozvoň 604 253 267.
dcgsd
tak jsem se v odborne literature docet o caste pricine praskani spojkoveho lanka (nekdo mel problem??). Opisuju to jen pro zajimavost: V techto prípadech se nejedná

o chybu lanka ani spojky, ale dochází k ukostrení

motoru pres spojkové lanko, tím se lanko zah

rívá, natavuje se jeho plastové vedení, prípadne

se zcela upálí.
Rozumím tomu dobře, že k ukostření motoru přes lanko dojde jedině při nefunkčním kabelu od baterky...to je přece tak solidní kabel s velkým průřezem...pokud ten se uklepe....jinak by se ta snad nemělo stát, myslím
dcgsd
co k tomu rict? z moji hlavy to neni. tonouci se stebla chyta a treba podavam steblo.
To ja tomu rozumim tak, ze se to muze stat jen kdyz je v neporadku ukostreni agregatu. Kdyby bylo v neporadku ukostreni akumulatoru, odeslo by dobijeni (nejpravdepodobneji usmernovaci diody v alternatoru).
V nedeli, kdyz jsme s Daytonou zapasili s prevodovkou, chteli jsme Ti sundat i to ABSo. Ale ty matky na tech trubickach jsou neskutecny blato. Kdyz jsem si delal brzdy sobe, musel jsem pouzit francouzak. Ale ten ja tady v Praze nemam. Budes muset nekdy prijet s nim a vodvezt si to. Jinak ve stredu odjizdim a vracim se 21., mozna uz 20. nebo 19. V tu stredu jedu az vecer. Kdyztak mi zavolej jestli na to spechas. Cau.
jo,jo stabík musí dolů(z kastle)...tak co, už je venku??
to willy: no, drzi ho uz jenom ten stablik. Ale ja tento tyden nebudu mit vubec cas, a prochy odjizdi...tak az pujdem k Tobe pitvat, tak den predtim ho vymontujeme.

to prochy: no ja nevedel kde jsem si je nechal, myslel jsem ze jsou v aute😊)
jasnačka DOHCečka jsou pohodový agregáty,táta kdysi měl SÍRU s tímto motorem a díky ní jsem přišel na chuť těmto krasavcům.Jak čtu příspěvky kluků s tím,že jim to chcípe při studených rozjezdech,tak si vzpomínám,tátovi na ETIně to dělalo taky.Měl tehdy nalomený kablík k teplotnímu čidlu motoru pro řídící jednotku,která tím pádem nepoznala,že má obohatit směs studenému motoru a jak jsi se chtěl rozjet chcípalo to.Zjistit to byl dost problém,protože to dělalo občas (nalomený kabel)a jak jsme se v tom začli vrtat,neprojevovalo se to,na diagnostice taky nic nezjistili,protože když jsme tam nechali káru na pozorování,zrovna jak naschvál to bylo O.K.Jo starý turba maj něco do sebe,měl jsem kdysi chvíli WV CORÁDO,tam byl kompresor poháněnej řemenicí od kliky hodně do otáček,když to bylo O.K. tak to byl pod kapotou jarmark 1.8i měla na tu dobu 160 HP,ale byla to tzv.ŠKRABOŠKA=přední náhon to mě moc nebralo a jak se kompresor začal *-ztrácel tlak,žralo to,nejelo to,ale než se na to přišlo,bylo to o nervy,na diagnostice prd zjistili,protože většinou jsou tam mladí kluci,kteří ještě prd ví-nemají praxi,tak jsem to pak sám popravil a rychle pryč z domu,proto mě spíš oslovily velkoobjemy,ty nezklamou mají svoje poctivý koně.
Vidím, že máš solidní přehled. Ten můj problém s rozjezdem bych tipoval na něco podobného jak to popisuješ ty. A to mám "výhodu", že mi to dělá vždy po nočním stání..a furt to nemůžu najít. Teď jsem dostal, co by které čidlo mělo posílat, tak se snad k něčemu dohrabu.Jak na to přijdu, napíšu to tady pro všechny ostatní.
jestli to dělá stále při dokonale vychladlém motoru,máš výhodu a můžeš na něčem začít stavět.Buď ti do tepl.čidla nebo ven z něj nejde signál,nebo samotné tepl.čidlo je v háji,zkus vyloučit tuhle možnost jako první a pak se uvidí,přeju ti ať je to v nejhorším jen tím,vím co to je za blbý pocit,když to nefunguje jak má,mě to vždy nedá spát a tak dlouho nad tím koumám až se to většinou povede 😄
Snažím se o to jak píšeš. Jen se mi nedaří zjistit, jak se má chovat čidlo (switch) teploty paliva - mám na něj podezření. Ať to zkouším s ním i bez něj, je to špatné. Mám spoustu dokumntace ale ani tam jsem jeho hodnoty nevyčetl. Netušíš náhodou ty? Já zkousšel měřit jeho odpor při odpojeném konektrou a žádný jsem nenaměřil - teda naopak nekonečně velký. To se mi "zdá" divné, ale nevím. Připomínám (ale to asi víš), že jde o DOHC EFI s kat.
Nevím,zda jsi se zaměřil na správné čidlo,zkus najít snímač teploty motoru,přímo v hlavě válců,které měří okamžitě teplotu chladící kapaliny v hlavě,tam se voda ohrívá jako první a vstřikovací jednotka pak může ihnet vyhodnocovat bohatost směsi.Ale bacha mašina jich má víc,každé je určeno pro jinou funkci,jedno pro ukazatel na palubce,daší pro ostatní podpůrné funkce jednotky.To čidlo co popisuješ Ty,by mělo spíš zjištovat tlak v okruhu na dodávce paliva před vstřiky než teplotu.Proto se tak chová,že v klidu naměříš nekonečno a při správném tlaku by mělo byt seplé=odpor blizký pár ohmům.Nevím,možná se mýlím,tu EFInu DOHC co měl kdysi tatík,si už moc nepamatuji a jinou jsem tak dokonale zatím nekuchal,já sám EFInu nemám,mám 2.0 OHCéčko řízený karbec,kde jsou jen 2 tepl.čidla a 2.8 V6 mechaniku vstřika tam taky jen 2čidla,zaplať panbůh,Fordíci mi šlapou jak hodinky.Se stříkačkama si užívám u dalších mých aut dost a dost,ale Sierky to nejsou ( V6 CHEVROLET a V12 BMW ),proto ta má úvaha výše popisovaná,v tom BMW je tepl.čidel až hrůza,to je na diplomovou práci-bez servisího manuálu prímo z dílen BMW jsem se do toho ani nepouštěl,ještě,že mám známé a sehnal jsem.
To rob30: AHA!
A já si říkal, proč na tom čidle nic nenaměřil. To je jiná. Říkáš čidlo teploty motoru v jeho bloku. Hm, někde jsem zahlédl. Kouknu na to , díky.
Koukám, pěkný arsenál silných autíček..
No trochu auty žiju a je super pocit,když se Ti povede spravit parkrát uplná banalita přitom v servisu by naůčtovali pálky na vyvracení se a vyměnili by Ti polovinu auta za ne vždy nové díly.Tak zatím se borci držte,ja se na mail dostanu až v pondělí odpoledne,všem zdar ROB30
To ROB30 Přesně tak!