0
to bluedream:Ahoj, tak jak ctu tak jsi zatim s Focusem II spokojen 😄 .Osobne si myslim, ze ti ta spotreba jak uvadis pujde jeste dolu.Ja mam najeto 33500km a zacina mi to pripadat to prave orechove, ted mi PP ukazuje 5,8l(nesetrim to) a pokud celej tyden jezdi s autem manzelka, tak to ukazuje 5,3l.Ted jsme dlouhodobe v CR, tak si myslim, ze ta spotreba bude dobra.Samozrejme kdyz jsem brazdil dalnice v SRN tak byla o neco vyssi, ale zase na druhou stranu se motor teprve zabehaval.
Přejít do diskuze
Ciao 2 Petr : No, ještě jsme nikde nebyli, a nevím, jestli to vyjde. Jinak se spotřebou jsem se smířil. Musím jezdit hodně lehkou nohou a pak to jde. Ve městě je to ale bída. Jinak nic nového. A to je vlastně dobře. Všechno funguje, jak má 😉
to Yenda a Kamilek:Nazdar kluci, tak vas tady dlouho nevidim.Snad jste neprodali Maxiky 😄 .Doufam, ze ne a ze jste je protahli nekam na dovolenou.Tak kam to bylo :?: A jak vam auta slapala,co spotreba atd.Ja letos nejedu nikam,najezdil jsem se za poslednich 10mesicu dost(32000km) a v srpnu cekame dalsiho clena rodiny 😄 ,tak budem radsi v CR.Jestli jste byli v HR nebo v I, tak to vam zavidim(ani ne tu cestu, ale to more).
Zdravím všechny C-Maxáky,
dovezl jsem si z SRN C-MAXE 1,6TDCi (zabavený Leasing z Belgie) a mám pouze manuál ve francouzském jazyce. Na Fordu CZ mi sdělili, že mohou manuál objednat cca za 600Kč...😒 Nenašla by se nějaká dobrá duše a neposkytla (i za mírný poplatek) CZ manuál k ofocení? Děkuji předem.
dovezl jsem si z SRN C-MAXE 1,6TDCi (zabavený Leasing z Belgie) a mám pouze manuál ve francouzském jazyce. Na Fordu CZ mi sdělili, že mohou manuál objednat cca za 600Kč...😒 Nenašla by se nějaká dobrá duše a neposkytla (i za mírný poplatek) CZ manuál k ofocení? Děkuji předem.
no ja s focusom vsetko ok.. s tou klimou to podla mna staci kontrolovat pocas servisnej prehliadky.. a podla mna to je aj v ukonoch, ktore sa maju robit..
Nazdar chlapy ! Dlouho jsem tu nebyl. Tak jak vám to jezdí ? U mě dobrý, jen to trochu začalo v hezkém počasí v interiéru vrzat.
Ještě dotaz na klimatizaci. Kdy by se měla měnit náplň nebo kontrolovat kvůli různým bakteriím a jiným potvorám ? Dík
2 tomas_h : servisní prohlídky po 20 000 km resp. 1 rok. První mě stála 2 500 Kč.
Mějte se, čao.
Ještě dotaz na klimatizaci. Kdy by se měla měnit náplň nebo kontrolovat kvůli různým bakteriím a jiným potvorám ? Dík
2 tomas_h : servisní prohlídky po 20 000 km resp. 1 rok. První mě stála 2 500 Kč.
Mějte se, čao.
Zdar,
mám možnost koupit nového c-maxe - do konce června sleva cca až 23 procent. Rád bych se proto zeptal😒br />
Používáte někdo interiérový držák na MTB a funguje to dobře?
Originální Al kola stojí 25000, jaký jiný vhodný neoriginál pořídit, nebo se dají sehnat originál (nové) za lepší cenu?
Co pojištění, kde nejvýdněji nechat pojistit?
Náklady na provoz - servisní prohlídky, jak často a kolik orientačně stojí (na tisíce)?
Díky za odpovědi, Tomáš
mám možnost koupit nového c-maxe - do konce června sleva cca až 23 procent. Rád bych se proto zeptal😒br />
Používáte někdo interiérový držák na MTB a funguje to dobře?
Originální Al kola stojí 25000, jaký jiný vhodný neoriginál pořídit, nebo se dají sehnat originál (nové) za lepší cenu?
Co pojištění, kde nejvýdněji nechat pojistit?
Náklady na provoz - servisní prohlídky, jak často a kolik orientačně stojí (na tisíce)?
Díky za odpovědi, Tomáš
Ahoj vsem, byl jsem o vikend s autem mimo mesto a dost jsem jezdil.V sobotu po otoceni klickem mi po rozsviceni a naslednem zhasnuti(tak jak to ma bejt) vsech kontrolek, se mi po chvili rozsvitila kontrolka airbagu.No a svitila nez jsem zastavil(jel jsem asi 2hodiny po dalnici).Pak jsem zastavil na tankovani a po znovu nastartovani uz nic nesvitilo.Nic mene jsem dnes rano zajel tady v Bruselu k Fordu a rekl jim o tom.Rekli, ze o tom vi, ze prekontroluji pamet ridici jednotky.Zaver byl, ze je spatny nejaky el.modul airbagu(nevim elektronika auta neni moje parketa) a ze ho vymeni.Objednali a v patek jdu na vymenu, prace prej asi na hodinu.Nic vazneho ale jsem rad, ze je to v zaruce 😊
Tak sem byl na aktualizaci ridici jednotky. System pry funguje tak, ze ford posila temer jednou mesicne nejake aktualizace na ruzna auta, modely, vybavy. Podle toho co aktualizace resi a vyrobnich cisel se vyberou majitele, kterych se to tyka a posle se info o moznosti nechat si aktualizovat. U mne konkretne to bylo hlavne kvuli EPB. Ac ja sam sem nemel nikdy problem, pry bylo hlaseno samovolne zaseknuti brzdy, nemoznost odblokovat apod. Nic dalsiho zajimaveho pro motor a spol. v soupisu nebylo.
Mam vyrobeno v kvetnu 2004. Pry Ford poslal aktualizaci pro maxe, tak zvou sve zakazniky kteri je maji. Kdyz sem tam byl minulou stredu, tak to jeste nemeli. Nic presnejsiho zatim nevim, ale v pondeli si budu domlouvat termin, tak zjistim dalsi.
Dík za radu,
já sem sa ptál v servisoch tak mě všady řekli nepřesedat ze syntetiky na polosyntetiku. Tak sa jich budu asi držat. Teď sem našel na internetu dobrů nabídku na syntetický Mobil 1 0W-40 za 1600 Kč za 4 litry. To néni špatné. Tož to asi zkusím.
Zdar Zdenda
já sem sa ptál v servisoch tak mě všady řekli nepřesedat ze syntetiky na polosyntetiku. Tak sa jich budu asi držat. Teď sem našel na internetu dobrů nabídku na syntetický Mobil 1 0W-40 za 1600 Kč za 4 litry. To néni špatné. Tož to asi zkusím.
Zdar Zdenda
Urcite nechci brat na lehkou vahu ulohu pneu, ale snad mi neztvrdne drive nez ji drobet sjedu. Pocitam ze dva roky vydrzi v nalezite kvalite a nemusim se bat ze tim riskuji.
Dnes mi volal servis, ze Ford CR zve cmaxe na prehrani noveho SW. Tak se asi neco vylepsuje 😄
Dnes mi volal servis, ze Ford CR zve cmaxe na prehrani noveho SW. Tak se asi neco vylepsuje 😄
Musím souhlasit s Mitsim - ztvrdlé gumy je třeba vyhodit, i když ještě mají vzorek. Taky jsem byl šetřílek, a jezdil jsem na gumách pátou sezónu, se ztvrdlým vzorkem 2 mm. A pak jsem se vracel z dovolené a v jedné rakouské vesnici jsem se málem přizabil. Pršelo, cesta byla mírně z kopce, jel jsem 40 km/h a kousek přede mnou byla pravoúhlá zatáčka doprava kolem baráku. Vypadalo to v pohodě až do chvíle, kdy zpoza baráku vyjel autobus a při zatáčení mi přivřel "můj" pruh. Lehce jsem přibrzdil a chytnul jsem smyk na všechny čtyři kola, a pak jsem jenom bezmocně zíral, jak se i přes natočené přední kola a přerušované brzdění sunu na ten autobus. No, asi při mně stáli všichni svatí, protože ty přední kola se nakonec chytly a ten autobus jsem minul asi o půl metru. Asi by se nic moc nestalo, ale už ty problémy, policajti, pojišťovna, to by byl super závěr dovolené >😁 .
S Mirem souhlasím a Kamilkovi bych vzkázal asi tohle: Až budeš jednou (třeba jen jedinkrát v životě) potřebovat neočekávaně prudce brzdit a budou Ti chybět třeba jen ty 2 pitomé metry, tak možná změníš názor. Jen jestli už nebude pozdě...
Kamilek: ja mam tiez presne tie ako Ty a nevydrzia viac ako 30tkm a to jazdim ako baranok. Aj ked u mna je isty tech. roblem.No a pocuvam uz aj od inych ako v servise, ze dnesne gumy dako kratko vydrzia.
Mitsi: ako bolo pisane, nie kazdy potrebuje gumy na rychlu jazdu. Aj ked na druhej strane a pri opatrnej jazde treba brzdit a niekedy 2m( pri beznej rychlisti 90km/h) na brzdnej drahe rozhodnu o zivote a smrti. Celkovo som aj ja sklamany vydrzou cca 30tkm. Naozaj som neratal ze na 60tkm vymenim 2 sady. Mam uz info ze na podobnou aute ako mam ja vydrzali gumy len 36tkm a to auto nemalo roblemy ako moje
Mitsi: ako bolo pisane, nie kazdy potrebuje gumy na rychlu jazdu. Aj ked na druhej strane a pri opatrnej jazde treba brzdit a niekedy 2m( pri beznej rychlisti 90km/h) na brzdnej drahe rozhodnu o zivote a smrti. Celkovo som aj ja sklamany vydrzou cca 30tkm. Naozaj som neratal ze na 60tkm vymenim 2 sady. Mam uz info ze na podobnou aute ako mam ja vydrzali gumy len 36tkm a to auto nemalo roblemy ako moje
To Mitsi: Rekl bych ze nepotrebuju pri svem stylu jizdy gumy ktere treba jako Lubos1 po 15k budu menit. Ja radeji pojedu podle predpisu svym stylem a budu mit gumy v pohode dve sezony. Rocne najedu cca 45k, pouzivam letni a zimni kola. Myslim, ze rozhodne neohrozuju sebe ani ostatni tak, jako auto ritici se po verejnych cestach stylem zavodnika, byt s novym obutim uznavaneho vyrobce a spickovym parametrem avizujicim kvalitu v rychlostech nad 200km/h. Vis jsem takovy obycejny ridic co se spis boji predjet, kdyz si neni jistej ze to klapne a za vic jak 15 let mi to zatim vzdy klaplo 😄.
Na sucasnych pneu Brigestone Turanza som najazdil nieco vyse 15 000 km a zda sa mi, ze su zjazdene viac ako by mohli byt. Dufal som, ze vydrzia aspon 50 000 km, ale vyzera to, ze tato sezona je ich posledna 😊
Inak som s nimi spokojny, aj ked su trosku hlucnejsie.
to Mitsi: Ake pneu pouzivas ty a ake by si naopak nepouzival?
Inak som s nimi spokojny, aj ked su trosku hlucnejsie.
to Mitsi: Ake pneu pouzivas ty a ake by si naopak nepouzival?
To kamilek: (cit.) "Hlavne at vydrzi co nejdele."
Gumy, co "vydrží nejdéle", stojí za úplné ho...! A pokud právě tohle od nich hlavně požaduješ, pak Ti zřejmě vůbec nezáleží na bezpečnosti!
PS: To Ti radím jako člověk, který by si jinak rád i připlatil za to, aby jeho auto nemělo vůbec žádný airbag. Ale kdybys to řekl dřív, mohl jsem Ti věnovat (úplně zdarma - stejně jsem je vyhodil) pár sad gum s min. hloubkou vzorku dokonce až 5,5 mm (z tohoto pohledu tedy "téměř nových"), které už se ovšem neopotřebovávaly vůbec, jak byly ztvrdlé. Současně bych tzv. "značkaře" asi potěšil: větší část z nich byly Micheliny!
Gumy, co "vydrží nejdéle", stojí za úplné ho...! A pokud právě tohle od nich hlavně požaduješ, pak Ti zřejmě vůbec nezáleží na bezpečnosti!
PS: To Ti radím jako člověk, který by si jinak rád i připlatil za to, aby jeho auto nemělo vůbec žádný airbag. Ale kdybys to řekl dřív, mohl jsem Ti věnovat (úplně zdarma - stejně jsem je vyhodil) pár sad gum s min. hloubkou vzorku dokonce až 5,5 mm (z tohoto pohledu tedy "téměř nových"), které už se ovšem neopotřebovávaly vůbec, jak byly ztvrdlé. Současně bych tzv. "značkaře" asi potěšil: větší část z nich byly Micheliny!
Ahojky, ja tam mam Michelin Pilot Primacy a zatim nemam zadnou vyhradu. Hlavne at vydrzi co nejdele.
Byl sem v servise s tim olejem u prachovek. Uklidnili mne ze to je v poradku, ze se to pry obcas u noveho stane jak se s tim zacne jezdit a je toho tam moc a udela se vule a.... Nic se nedeje, manzety pretesnili a jiz by se to nemelo stavat. Druhy nazor, ktery sem slysel z jineho zdroje - nedotazeny manzety z vyroby, jsou u maxu bezny. Maji to snad vsechny. Tak nevim, ale ja sem se dost polekal. Jeste ze je kam zajit na kontrolku 😄
Byl sem v servise s tim olejem u prachovek. Uklidnili mne ze to je v poradku, ze se to pry obcas u noveho stane jak se s tim zacne jezdit a je toho tam moc a udela se vule a.... Nic se nedeje, manzety pretesnili a jiz by se to nemelo stavat. Druhy nazor, ktery sem slysel z jineho zdroje - nedotazeny manzety z vyroby, jsou u maxu bezny. Maji to snad vsechny. Tak nevim, ale ja sem se dost polekal. Jeste ze je kam zajit na kontrolku 😄
zdenda: ja mam tiez 1.6TDCi a vo forde mi povedali, ze najlepsi olej je ten original ford, lebo splna vsetky specifikacie, je to aj v navode, ze pouzit original a ked sa neda inak aj iny ktory splna XXX.XX. Pri oleji sa kvalita hodnoti prave podla splnenia specifikacii a tak polosyntetika moze byt pre motor lepsia ako plna syntetika. Navyse original olej je dost lacny, asi 300 SKK/L.
Vitejte šohaji,
budu dělat garančku na mojem mazlíkovi Maxíkovi a zjišťoval sem si ceny v servisoch Ford. U nás v UH mě nabídli asi 2,5 tis. Kč prohlídku s výměnú oleja. Má to však háček, že tam chcú nalét polosyntetiku originál Ford, ale já tam mám plnú syntetiku zn. Aral. Já bych tú plnú syntetiku neměnil a radši připlatíl. Co vy na to? A kerý olej je nej...._.
Díky C-Maxaci za rady.
Zdenda
budu dělat garančku na mojem mazlíkovi Maxíkovi a zjišťoval sem si ceny v servisoch Ford. U nás v UH mě nabídli asi 2,5 tis. Kč prohlídku s výměnú oleja. Má to však háček, že tam chcú nalét polosyntetiku originál Ford, ale já tam mám plnú syntetiku zn. Aral. Já bych tú plnú syntetiku neměnil a radši připlatíl. Co vy na to? A kerý olej je nej...._.
Díky C-Maxaci za rady.
Zdenda
Ja mam na focuse Pirelli P6, tiez dobre v testoch aj v realite. Je sympaticke, ze Ford na svoje auta dava kvalitne pneu.
a celkom pekne ma se*u tito valpeculovia a konfinaciovia s belgickymi strankami.. smrt robotom! 😊
a celkom pekne ma se*u tito valpeculovia a konfinaciovia s belgickymi strankami.. smrt robotom! 😊
2 Petr : Ahoj. Já tam mám taky Continentalky 205/55 R16 a myslím že i stejný typ. A u mého žihadla je to asi ještě větší paradox >😁
to vsem:Chtel jsem se zeptat chlapi, jake gumy jste meli na aute kdyz jste ho kupovali(C-max,FocusII).Ja tam mam Continental Sport Contac 2 a ptam se proto, ze jsem videl uz hodne Maxiku, ale ani jeden je nemel.Bud meli Michelin nebo Dunlop.Dival jsem se na testy tech Continentalek a dopadli dost dobre, ale co me zarazilo, jak tam psali, ze tato pneu je urcena pro vozy nejvyssi tridy a pro sportovni vozy.Je stavena na vysoke rychlosti atd.Ale me muj Maxik nepripada jako nejaky zavodak 😊
to all: par informaci o nove nafte 😊
A Shell V-Power Diesel gázolajnak köszönhetően mostantól a dízelüzemű gépjárművek vezetői is átélhetik azt az élményt, amit a Shell egyedi fejlesztésű üzemanyagai nyújtanak.
A Shell V-Power Diesel egyedülálló összetételű gázolaj, amely nemcsak energiával tölti meg a motort, hanem folyamatosan tisztítja is azt. Nagyobb teljesítmény, dinamikusabb gyorsulás és különleges vezetési élmény.
A Shell V-Power Diesel minden dízelüzemű gépjárműhöz ajánlott, keverhető más gázolajjal, de Ön a legjobb hatást akkor érheti el, ha rendszeresen, keverés nélkül ezt használja!
A Shell V-Power Diesel gázolajnak köszönhetően mostantól a dízelüzemű gépjárművek vezetői is átélhetik azt az élményt, amit a Shell egyedi fejlesztésű üzemanyagai nyújtanak.
A Shell V-Power Diesel egyedülálló összetételű gázolaj, amely nemcsak energiával tölti meg a motort, hanem folyamatosan tisztítja is azt. Nagyobb teljesítmény, dinamikusabb gyorsulás és különleges vezetési élmény.
A Shell V-Power Diesel minden dízelüzemű gépjárműhöz ajánlott, keverhető más gázolajjal, de Ön a legjobb hatást akkor érheti el, ha rendszeresen, keverés nélkül ezt használja!
To Petr Blaha: Ja to take nechapu, ale myslim, ze pokud to prodavaji uz i v Madarsku a snad i v Rumunsku, tak by snad mohli i tady. Muj dotaz byl posilan z jejich WWW formulare.
to all: jen tak pro zajimavost. Psal jsem na Ceskou obchodni inspekci email jako reakci na jejich skvely test kvality PHM, kde uvadeli, kolik vzorku odebrali a kolik jich v jakych parametech bylo spatnych, ze mi jsou tato cisla jako spotrebiteli k nicemu bez znalosti jmena prodejce a takovato prisla odpoved😒br />
-Cituji😒br />
Omlouváme se, že Vám nemůžeme podat bližší informace. Vzhledem k tomu, že správní řízení vedená s kontrolovanými osobami, nebyla dosud ukončena, není možné zveřejnit místa odběru PHM, které nesplnily požadavky na jakost, ani jejich provozovatele či dodavatele.
V případě zjištění ČOI jde porušení některých jakostních ukazatelů stanovených pro jednotlivé druhy paliv, nikoliv o nekvalitní pohonné hmoty obecně. O které ukazatele konkrétně jde a počet zjištění najdete v přiložené tabulce.
-konec citace
Nejak mi nejde na rozum, jak muze PHM nevyhovujici v nekterem z ukazatelu byt kvalitni. Nicmene z te tabulky je zrejme, ze 98 procent vzorku z tech nevyhovujicich melo nizky bod vzplanuti a vysoky obsah siry. Presne to odpovida obecne situaci v CR, vsichni se snazi na druhem maximalne vydelat bez ohledu na nasledky a z dani placene organizace to neresi.
to all: jen tak pro zajimavost. Psal jsem na Ceskou obchodni inspekci email jako reakci na jejich skvely test kvality PHM, kde uvadeli, kolik vzorku odebrali a kolik jich v jakych parametech bylo spatnych, ze mi jsou tato cisla jako spotrebiteli k nicemu bez znalosti jmena prodejce a takovato prisla odpoved😒br />
-Cituji😒br />
Omlouváme se, že Vám nemůžeme podat bližší informace. Vzhledem k tomu, že správní řízení vedená s kontrolovanými osobami, nebyla dosud ukončena, není možné zveřejnit místa odběru PHM, které nesplnily požadavky na jakost, ani jejich provozovatele či dodavatele.
V případě zjištění ČOI jde porušení některých jakostních ukazatelů stanovených pro jednotlivé druhy paliv, nikoliv o nekvalitní pohonné hmoty obecně. O které ukazatele konkrétně jde a počet zjištění najdete v přiložené tabulce.
-konec citace
Nejak mi nejde na rozum, jak muze PHM nevyhovujici v nekterem z ukazatelu byt kvalitni. Nicmene z te tabulky je zrejme, ze 98 procent vzorku z tech nevyhovujicich melo nizky bod vzplanuti a vysoky obsah siry. Presne to odpovida obecne situaci v CR, vsichni se snazi na druhem maximalne vydelat bez ohledu na nasledky a z dani placene organizace to neresi.
to Ondra😱Tak to nechapu s tim V-dieselem!Me nejaky pan Nedorost napsal, ze mi to nesmi sdelit kvuli obch. tajemstvi!!No nevim, asi to mel na Beroun....
to Kamilek:Mazda3 se vyrabi v Albanii nebo Rumunsku, ale nevim to presne......(sranda musi bejt >😁 )
to Kamilek:Mazda3 se vyrabi v Albanii nebo Rumunsku, ale nevim to presne......(sranda musi bejt >😁 )
to kamilek:Bylo to mastne na manzetach u kol nebo u prevodovky?U kol jsou naplneny vazelinou a pokud je prachovka natrhla, tak se ti vyhazi ven, dovnitr se dostane prach a je zle!!!Jsou tam velka jehlova naklapeci loziska tem staci sebemensi necistota a jdou do haje!!!Na nic necekej a jed hned do sevisu!!!U prevodovky by to "tolik nevadilo" ,manzeta se vymeni a olej doplni, ale i tak je to neprijemne.Ja jsem menil kola pred mesicem a vse bylo suche, ale je videt, ze to chce se obcas podivat.Pak napis jak si dopadl a co to bylo.Auta a motory mame stejne, tak budu rad za kazde info.
Ne mam maxe 1.6TDCi. Doufam ze nedopadnu tak jak si naznacil. Vytekajici olej nepovazuju za zdravy stav.
to bluedream😒br />
no ak si pozries sucasny kurz EUR/SKK, tak sa ceny prakticky vyrovnali. Ale zasadne tiez tankujem v Rakusku, kde su kontroly cerpaciek pravidelnejsie a 'poctivejsie'.
no ak si pozries sucasny kurz EUR/SKK, tak sa ceny prakticky vyrovnali. Ale zasadne tiez tankujem v Rakusku, kde su kontroly cerpaciek pravidelnejsie a 'poctivejsie'.
kamilek: takze mas M3 1.6 MCD? ja 1.6 TDCi, takze rovnaky motor 😄 naftu u OMV som este na slovensku neskusal, kedze obyc. nafta je v rakusku lacnejsia.
s tym prachom ti v servise asi povedia, ze chodis po prasnych cestach a ze sa potom nemozes cudovat 😊) no som zvedavy, ci na tom bude po roku focus rovnako.
s tym prachom ti v servise asi povedia, ze chodis po prasnych cestach a ze sa potom nemozes cudovat 😊) no som zvedavy, ci na tom bude po roku focus rovnako.
to bluedream: trojka by se mela take delat ve Valencii, uz nemohu nikde najit presne ten clanek.
Dneska sem bral naftu u ÖMV a tak sem se koukal jakou má barvu. Prisla mi take hodne svetla, vic jak benzin. A podle letaku ma rovnez same dobre vlastnosti. A hlavne jezdi to na ni super.
Pri vymene zimnich kol mi chlapci nasli hromadu oleje s prachem u prachovek na obou prednich poloosach. Na necely rok stare auto to neni nic moc povzbudive. Tak sem zvedav co na to servis 😒
Dneska sem bral naftu u ÖMV a tak sem se koukal jakou má barvu. Prisla mi take hodne svetla, vic jak benzin. A podle letaku ma rovnez same dobre vlastnosti. A hlavne jezdi to na ni super.
Pri vymene zimnich kol mi chlapci nasli hromadu oleje s prachem u prachovek na obou prednich poloosach. Na necely rok stare auto to neni nic moc povzbudive. Tak sem zvedav co na to servis 😒
to Petr Blaha: Tu informaci o V-Power Diesel jsem tam vkladal ja a tyka se ČR. Na muj dotaz mi prisla odpoved ve slovenstine. Jsem na ten zazrak zvedav.
petr blaha: alebo sa po ceste nezastavim v mcdonalde a tiez usetrim 😄 a mozno to ma aj rovnaky ucinok na zdravie ako s tymi cigaretami 😊
s tou cirou farbou nafty je to aj velmi dobry marketingovy tah, je to velmi lahko identifikovatelny znak kvality, na mna to zafungovalo 😊
cital som niekde, ze BP ma marzu na PHM iba 1 cent, zda sa mi to malo, ale oni tvrdili, ze ked si to udrzia, tak budu spokojni. v tomto biznisa sa asi vzdy najviac nabali stat.
s tou cirou farbou nafty je to aj velmi dobry marketingovy tah, je to velmi lahko identifikovatelny znak kvality, na mna to zafungovalo 😊
cital som niekde, ze BP ma marzu na PHM iba 1 cent, zda sa mi to malo, ale oni tvrdili, ze ked si to udrzia, tak budu spokojni. v tomto biznisa sa asi vzdy najviac nabali stat.
to bluedream:Tak to si moje krevni skupina >😁 , presne tak, me se taky jejich pumpy libi a nejak jsem si na ne zvyknul.Jo a ses sikula, ze si to nasel o te nafte.Vetsinou kdyz pred hranicemi natankuji, tak mi to vydrzi, ale nekdy ne! mame velkou rodinu a kdyz jsme v CR tak chceme kazdeho videt a to nejezdim kilometru az hruza 😊.10 centu rozdil, je na me nadrzi 5euro.Kdybych kouril, tak je to 1krabicka cigaret!Nekourim, tak dopravam motoru 😁
petr blaha: ja som ten clanok nasiel na autobild.de, bol som na to zvedavy a je tam aj fotka so skumavkami. ked natankujes este v DE, tak ti to v CZ vydrzi, nie?
v tom clanku pisu, ze do V-Power pripadavaju 5% syntetickeho paliva a Ultimate sa vyraba klasicky, len "inak". tych 10 centov rozdielu nie je malo, ale v tomto pripade fakt nejde len o aditiva ako pri "premiovych" benzinoch, preto je asi aj nasadenie v CZ a SK casovo narocne.
tu je link na ten clanok😒br />
[odkaz]
inak je zaujimave, ze aral v CZ konci. skoncil aj na SK, tam su vsetky ARAL pupmy teraz OMV. mne je znacka ARAL sympaticka, mam rad tu ich modru farbu 😊
v tom clanku pisu, ze do V-Power pripadavaju 5% syntetickeho paliva a Ultimate sa vyraba klasicky, len "inak". tych 10 centov rozdielu nie je malo, ale v tomto pripade fakt nejde len o aditiva ako pri "premiovych" benzinoch, preto je asi aj nasadenie v CZ a SK casovo narocne.
tu je link na ten clanok😒br />
[odkaz]
inak je zaujimave, ze aral v CZ konci. skoncil aj na SK, tam su vsetky ARAL pupmy teraz OMV. mne je znacka ARAL sympaticka, mam rad tu ich modru farbu 😊
to bluedream:Jo je fakt cira a vubec nepeni.Jednou, kdyz jsem tankoval v Nemecku, tak jsem do cireho 5-litroveho kanystru od balene vody tu naftu natankoval(vim, ze se to nesmi, ale pro jednou.... 😄 a dovezl ji do CR ukazat kamosovi.No ten cumel jak puk :shock: a ani nechtel verit, ze je to nafta.Tak jsem to pred nim nalil do meho Maxe.Bohuzel to vydani toho casopisu nemohu najit, asi ho mam doma v CR 8-s .Chtel jsem to naskenovat a dat do placu, byli tam fotky jak to maji nalite v labor.zkumavkach a porovnavaji to z normalni naftou.To ze Aral v CR konci me stve, takhle budu odkazan jen na Shell.Vcera jsem psal e-mail na obchodni oddeleni Shell CR a ptal se zda uvazuji o zavedeni Shell V-power diesel.Vis co mi odpovedeli, ze je to obchodni tajemstvi!!!To nechapu, tak u vas v SR v pohode odpovedeli, ze bude k dostani behem roku 2005 a u nas je to tajemstvi!!!Jsou to somary!!! 😁
kamilek: a nevies, kde konkretne sa M3 vyraba? Moj focus bol vyrobeny vo valencii.
petr blaha: natankoval som 20L BP Ultimate diesel, ale bude treba asi viackrat natankovat, aby sa tam bol iba ultimate, v nadrzi som mal este 6-7L. inak je sila, ze ta nafta je uplne cira.
k tomu aralu, ja som si vzdy myslel ze aral je dcera bp 😊
petr blaha: natankoval som 20L BP Ultimate diesel, ale bude treba asi viackrat natankovat, aby sa tam bol iba ultimate, v nadrzi som mal este 6-7L. inak je sila, ze ta nafta je uplne cira.
k tomu aralu, ja som si vzdy myslel ze aral je dcera bp 😊
to Kamilek:Rec byla o evropanech.To vis, ze moje srdce pro ni bylo 😄 , ale je opravdu dost mala(myslim kufr).Jinak spicka 😉
to Lubos:Chci jen upozornit, ze jsem take u BENZINU V-POWER nepozoroval zadnou zmenu a i nas ustav paliv a maziv v tomto benzinu nevidel buhvico, krome schopnosti postupne rozpoustet karbon a motor vycistit.Ale tady se bavime o nafte a to je uplne neco jineho.Opravdu poznam rozdil, kdyz jsem asi dvakrat musel brat v CR naftu od Benziny jak auto jelo, jaka byla spotreba a kdyz tam mam Ultimate.Jinak k tem autum, me prave Ford pripada pomer cena/uzitna hodnota asi nejlepsi.VW jednoznacene nejdrasi a Opel je dost poruchovy(me zkusenosti s Vectrami, ktere jsme meli ve firme) to byla hruza!!!Astra nebude asi o moc lepsi.To Focus I byl dost dobry.Jinak ti samozrejme nazor neberu, to je kazdeho vec 😊
to bluedream😒br />
podla mna to neurobi nic, ale rad sa necham poucit. Ale daj si pozor na to, aby si si iba nedomyslel nejake ucinky. Ked som niekedy tankoval V-Power, tiez sa mi zdalo, ze to taha lepsie, az kym som nezistil, ze nalepka na Shellke (v-Power) je iba pri druhom stojane na pumpe a tam to dali iba akoze - pripravovali to. A aj sa mi zdalo, ze ta cena je rovnaka ako normalna 95 a este som bol rad, ze sa nechali odrbat. Ale o tyzden to tam uz bolo v poriadku 😊
to petr Blaha😒br />
pozor, ja som neobhajoval Golf (od toho mam preboha daleko), iba konstatujem, co je zname. ja by som osobne nic nemecke v tejto triede nekupil, takze u mna je to zajedno. Co sa tyka designu, urcil by som asi nasledovne poradie (1-najkrajsie)😒br />
exterier😒br />
1. Astra
2. Golf
3. Focus
Interier😒br />
1. Focus
2. Astra, Golf
Ale zas ten interier je u Focusu pekny len u vyssich vybav. To je typicke pre nizsiu strednu triedu.
Cenovo su na tom podovne (bez akcii, ktore robia vsetci), kvalitou podobne, jazdnymi vlastnostami tiez podobe (mozno v tomto trochu precnieva Focus), tazko najst medzi tymito vozmi zasadne rozdiely.
Nezabite ma 😊
podla mna to neurobi nic, ale rad sa necham poucit. Ale daj si pozor na to, aby si si iba nedomyslel nejake ucinky. Ked som niekedy tankoval V-Power, tiez sa mi zdalo, ze to taha lepsie, az kym som nezistil, ze nalepka na Shellke (v-Power) je iba pri druhom stojane na pumpe a tam to dali iba akoze - pripravovali to. A aj sa mi zdalo, ze ta cena je rovnaka ako normalna 95 a este som bol rad, ze sa nechali odrbat. Ale o tyzden to tam uz bolo v poriadku 😊
to petr Blaha😒br />
pozor, ja som neobhajoval Golf (od toho mam preboha daleko), iba konstatujem, co je zname. ja by som osobne nic nemecke v tejto triede nekupil, takze u mna je to zajedno. Co sa tyka designu, urcil by som asi nasledovne poradie (1-najkrajsie)😒br />
exterier😒br />
1. Astra
2. Golf
3. Focus
Interier😒br />
1. Focus
2. Astra, Golf
Ale zas ten interier je u Focusu pekny len u vyssich vybav. To je typicke pre nizsiu strednu triedu.
Cenovo su na tom podovne (bez akcii, ktore robia vsetci), kvalitou podobne, jazdnymi vlastnostami tiez podobe (mozno v tomto trochu precnieva Focus), tazko najst medzi tymito vozmi zasadne rozdiely.
Nezabite ma 😊
petr blaha: tak idem vyprasit naftu od JET za 0.92 EUR a dam tam Ultimate alebo V-Power 😄 som zvedavy, co to urobi, inak tu vo viedni to stoji okolo 0.98 EUR.
Ale stale je napr. Golf V. najpredavanejsie auto v Europe. Neviem si ce preco, ale je to tak. takze VW si v tejto triede tazku hlavu z Focusu II nerobi.
to vsem co maji diesely:Jak jsem psal uz jinde, ja uz rok jezdim bud na Aral Ultimate Diesel nebo Shell V-power diesel.Pro motor je to primo lahudka a nemel by mit zanesene vstriky.Nekdy v loni v lete vysel v cas.Auto tip rozbor teto nafty a je to opravdu krok vpred(je cira jak voda!).Byl to prevzaty clanek z Auto Bildu a tam psali, ze bude o 10% drazsi a je to tak, v Nemecku je na dalnici normalni za 1euro a tato za 1,10euro.Nemuzu to samozrejme vedet dopredu, ale kdyby me to melo usetrit problemy ze vstrikovanim a kdyz vidim ty ceny oprav,dilu atd., tak se to vyplati.Jen doufam, ze ji zacnou prodavat i v CR!Podle vyzkumu tech Nemcu tam psali, ze kdyz se pouziva tak je motor tissi, ma vetsi vykon a mensi spotrebu.Jak znam Nemeckou povahu a jejich velmi prisny trh tak verim tomu, ze si to sakra overili, nez to pustili na trh.Jinak koncern BP spada pod ARAL AG Bochum a tim padem je BP Ultimate stejna nafta jako Aral Ultimate 😉
P.S. Sice mam "nafoukleho" FocuseII, ale i tak me tesi, ze se skvele prodava a to o necem svedci.Dnes totiz psali, ze se od zacatku roku prodalo jiz 100 000ks. FocusuII.To ani nejvetsi optimisti od Fordu necekali a VW a Opel si drbou hlavu 😁
P.S. Sice mam "nafoukleho" FocuseII, ale i tak me tesi, ze se skvele prodava a to o necem svedci.Dnes totiz psali, ze se od zacatku roku prodalo jiz 100 000ks. FocusuII.To ani nejvetsi optimisti od Fordu necekali a VW a Opel si drbou hlavu 😁
Shell V-Power Diesel je v Rakusku ponukany uz pomerne davno, ale zdal sa mi o dost drahsi. Kedze SKK voci EUR pomerne slusne oslabila (cca o 2 SKK/EUR za 1 mesiac), tak sa vyrovnali ceny nafty v AT a SR. Tym padom Shell V-Power Diesel bude podstatne drahsi a pochybujem, ze vobec ma nejaky efekt.
uz som pocul v rakusku na to reklamu. asi to bude odpoved na BP Ultimate Diesel, ktory je priblizne o 7 centov drahsi, tak to bude podobne aj u Shell. Ultimate Diesel som neskusal, ale mozno to otestujem, ked vyjazdim nadrz do prazdna.
Pro všechny ropáky: otazka zní, kolik to tady bude stát a víra v to, že si to nikdo nedovolí "míchat".
Vazeny pan Dobruský,
dakujeme Vam za Vas e-mail. Palivo Shell V-Power Diesel bude uvedene s najvacsou pravdepodobnostou do konca roku 2005.
Momentalne sa pracuje na pripravach o jeho uvedeni.
S pozdravom
Regards,
Viera Benčíková
SHELL Slovakia, s.r.o., Mlynsk Nivy 43, 821 09 Bratislava 2 Brand & CVP Manager SK/CZ
Tel: +421 2 58 245 134 Fax: +421 2 58 245 151
email: viera.bencikova@shell.com
Vazeny pan Dobruský,
dakujeme Vam za Vas e-mail. Palivo Shell V-Power Diesel bude uvedene s najvacsou pravdepodobnostou do konca roku 2005.
Momentalne sa pracuje na pripravach o jeho uvedeni.
S pozdravom
Regards,
Viera Benčíková
SHELL Slovakia, s.r.o., Mlynsk Nivy 43, 821 09 Bratislava 2 Brand & CVP Manager SK/CZ
Tel: +421 2 58 245 134 Fax: +421 2 58 245 151
email: viera.bencikova@shell.com
ako sa pisalo, spotrebu v meste je tazko riesit. Styl jazdy, svetla, kolony ...... . Ale mimo mas spotrebu dobru, tak problem by nemusel byt.
Ja osobne mam prve 2km priemer cca 9-13l a to mam len dvoje svetla v tom useku. Staci na jednych stat a uz je to velky rozdiel. Myslim ze to budes mat o.k ak pri studenom motre sa iba posuvas. No a to este sa musim priznat , ze jazdim sakra pijanko, keby podla pocitu, tak 9-13 sa zmeni na 12-18l.
Ja osobne mam prve 2km priemer cca 9-13l a to mam len dvoje svetla v tom useku. Staci na jednych stat a uz je to velky rozdiel. Myslim ze to budes mat o.k ak pri studenom motre sa iba posuvas. No a to este sa musim priznat , ze jazdim sakra pijanko, keby podla pocitu, tak 9-13 sa zmeni na 12-18l.
2 Miro : Ne, nespletl jsem se. Skutečně na dálnici na trati 70 km stabilně rychlostí 90 km/hod ( v zimě ) spotřeba byla skutečně 6,5 l/100km. Ta spotřeba 5,9 a 6,1 l/100 km byla, když jsem jel po okreskách i přes města a obce. To kolikrát dojíždíš bez plynu, jedeš 50 km/hod přes obec a pod. Těch 9,0 l/100 km, jak jsem psal dříve, bylo kombinovaně asi s větším procentem jízdy ve městě a v zimě. Jinak teď měřím spotřebu od začátku týdne, jezdím jen po městě a pod 10,5 l/100 km to nejde. No, pořád to testuju...
Yenda: no to si sa este musel kapanek spliest pri pisani spotreby 90km/h= 6.5l/100km.Odhadujem tak o 1l, inak by si pri jazdeni do 95km/h nemal priemer 5.9l. Tak ako pises, je to Tvojim poposuvanim v meste. Ja som myslel ze priemer 9l co si pisal je aj vratane jazdenia mimo mesta 😄
to Yenda:No vidis!Je jasne, ze pokud auto vubec nejede ven z mesta, tak ta spotreba bude vysoka.Kombinace je udavana prave ruznymi rezimi, jak skaces ve meste tak je dobra spotreba v haji.Myslim, ze se spotreby do Chorvatska bat nemusis >😁 .Jinak z vetsich kopcu nevyrazuj, na volnobeh ti to preci jen neco bere, kdezto kdyz das jen nohu z plynu a brzdis motorem, tak ridici jednotka "zavre" prisun paliva a nebere to vubec nic 😉 .Ty folie z Mnichovic vyjdou cca. na 6500kc.Od te firmy co psal Brazdic z te Prahy to nevim, vubec jsem o nich nenasel zadne informace 😞
Nazdar kluci, o víkendu jsme si dali trasu 90 km a zpátky. Auto rodinně naložené, letní gumy, krásné jarní počasí, bez klimi, po přehrátí softwaru... U domu jsem na začátku vynuloval PP. Jel jsem normálně "eco" ( vyřazování, lehká noha, max.rychlost 95 km/h ). Spotřeba 5.9 l/100km. Velmi milé překvapení. Cesta zpátky podobně, ale neomezoval jsem max.rychlost ( místy max 120-125 km/hod ), a víkendové řidiče jsem nešetřil. Opět jsem vynuloval PP. Spotřeba 6.1 l/hod. Nemyslím si ale, že to má nasvědomí ten software. Tři dny jízdy po městě před víkendem jsem měl svých 9 l/100km. A jakmile jsem o víkendu nastartoval, spotřeba naskakovala ( než jsem to vynuloval ) o desetiny dost rychle nahoru. Domnívám se tedy, že startování a jízda v dnešních velkých městech se semafory s "červenou vlnou", přechody na každém kroku a pod. má nasvědomí tu vysokou kombinovanou spotřebu u mého maxe. Tak jsem teď již trochu klidnější. Mějte se, Yenda
PS: na kolik asi přijdou ty folie na maxe, dík.
PS: na kolik asi přijdou ty folie na maxe, dík.
Ondra😱 Dik za fotky. Ja mam tmavomodru metalizu a na focusovi je aj tak dost plastovych prvkov, tak to az tak zle nebude posobit. ale az na zimu.
K tomu handsfree, este som to nezistoval, ale tiez mi to dost chyba, v predchadzajucom aute som to mal a dost som si zvykol. a na telefon v ruke su alergicki policajti a ani mne to nesedi.
K tomu handsfree, este som to nezistoval, ale tiez mi to dost chyba, v predchadzajucom aute som to mal a dost som si zvykol. a na telefon v ruke su alergicki policajti a ani mne to nesedi.
to Brázdič: Diky, me by prave vyhovovala ta spolecna pro radio a GSM, aby se nic nemuselo vrtat. Netusite na koho se obratit, mam pocit, ze se do toho technikum od meho dealera moc nechce. Mame se spolecnikem a techniky volani mezi sebou za pakatel a jsme prave u Oskara a nekdy to je technicka rada na 60 minut hovoru a to se signal dost meni. Nicmene v nekterych mistech to ani tahle antena nevyresi, protoze to spadne pri predani hovoru z bunky na bunku.
to Ondra😱Take dekuji za foto.Muj nazor😜reci jen jsou trosku vetsi nez jsem myslel, ale na tmavem aute co mas ty to tak nevadi.Na mem svetlem si myslim, ze by to dost rusilo.Nezbyva nez verit, ze je ochrana udelana dobre.
to Brazdic😡chanel sem nejake info. o te firme Glas Garnat a nic jsem nenasel 😒 , maji nejake webove stranky nebo muzes sehnat nejaky kontakt :?: .Diky, Petr.
to Brazdic😡chanel sem nejake info. o te firme Glas Garnat a nic jsem nenasel 😒 , maji nejake webove stranky nebo muzes sehnat nejaky kontakt :?: .Diky, Petr.
2 OndraD : Dík za foto. Jenom otázka, nebude to při rychlejší jízdě zvyšovat hlučnost ? ahoj Yenda
To Ondra😱 V dnešní době je již pokrytí GSM operátorů na tak vysoké úrovni (vyjma Oskara), že se dává obvkle již jen lepící anténa 0dB. Je to levné a nemusí se nic vrtat. U koncernu se ještě dá požít anténa kombinovaná AM/FM/GSM, ale je to drahé a výsledek je stejný. Sice tyto antény nemají zisk, ale díky jejich umístění nedochází ke stínění signálu karoserií vozu.
to all: vidim, ze kazdy mate na neco specialistu. Potreboval bych specialisty na montaz HF sady do MAXe. Neznate nekoho? Byl jsem u sveho prodejce, ale tam mi stale nuti HF s nejakou nalepovaci antenou na sklo. Moje predstava by byla asi nasledujici: tezka HF na N6230 napojena a komunikujici se stavajicim radiem, ale hlavne s externi antenou. Dekuji za radu.
to Brazdic😁iky za info., ale ja mam bobky z toho, ze jakto rozeberou tak uz to neni jak z fabriky.Ted mi nic nevrze, nechrasti atd. a co si potom na kom vemu.Ale laka me to.Rad bych ho zkraslil 😄 .Jsou fakt dobry :?: .Nic ti nevrzalo, nic neulomili atd.Nakonec se snad necham presvedcit a zkusim to >😁 , je mi jasne, ze kdyz to je sundane tak ze to udelaji lepe, je k celemu sklu dobry pristup.
To petr Blaha: Já si nechávám lepit folie 3M u firmy Glas Garnat v Praze, ke které vozí auta z autosalonů z celé ČR. Nemají za sebou stovky aut, ale tisíce a zrovna v úterý lepili Lamborghini Murciélago. Nedalo mi to a zajel jsem se na tu káru podívat osobně. Ty různé nože mají samozřejmě také, ale tapicírung demontují, poněvadž když se to neudělá, tak se folie nemusí v dolní části dobře chytnout a když se pak auto hodně ohřeje na slunci, hrozí při sjetí okna dolů její sloupnutí či poškození. Již jsem byl svědkem pár maníků, kterým to museli opravovat právě z tohoto důvodu, že si někdo chtěl ušetřit práci, nebo prostě jen nevěděl, jak tapicírung bez poškození demontovat. Když se to umí, tak demontáž a montáže je hotová za 10min a bez jakéhokoliv poškození příchytek a zácvaků. Jen se musí vědět kam sáhnout.
to bluedream:Jak jste se v sekci Mazda3 bavili o tech foliich na skla, tak mam stejnej nazor jak ty, ani zaboha nechat demontovat tapecirunk :!: .Jenze kamos me odkazal na stranky www.autosamolepky.cz tam to mozna zkusim.On ma od nich udelanou Octavii a je to udelane fakt spickove.Nic mu nedemontovali :?: , rikal, ze na to maji specialni noze(ruzne zahnute atd.) a hlavne sikovne maniky s praxi(udajne delali jiz nekolik stovek aut).Mel to hotove za 4hodiny a ma cele auto.Stejne jako tobe ani me se nelibi kdyz je jenom zadek.On to ma od svetle(presne to co povoluje vyhlaska) u ridice a spolujezdce, po tmavsi vzadu a mala okna a zadni je nejtmavsi.Ale pozor :!: , nic cerneho-zadna mafie, ale do zelena ladena decentnost.Jde to od zadu do predu jako dostracena.No musel bys to videt.Vazne o tom uvazuji, ale pro tebe by to bylo z ruky.Firma je v Mnichovicich u Prahy.
Dík za radu...zkusím to. Jen pro info - nejsem z Ostravy, jen tam občas jezdím a s tím ventilem recirkulace (a rozsvícenou kontrolkou řídící jednotky) jsem tam "jen" zůstal viset přes noc 😒 Jsem z Prahy, dokonce ze 7 takže to mám k Halle blízko. Standardně serisuji tam, kde jsem Maxe koupil (nechci je jmenovat a tím dehoneskovat, jsou jinak slušní, ale už zjevně nemají chuť řešit problémy a ladit moje trochu problémové auto 8-s )
to Jetra:Na diagnostiku techto mod. motoru jedine Ford Hale, Praha Holesovice, pan Jaroslav Sirc.Jednal jsem s nim na doporuceni lidi co meli problem a myslim, ze ma o problematice velky prehled.Hodne lidem pomohl problem najit a vyresit.Z casove tisne, jsem nakonec vyhledal pomoc v Bruselu(chtel jsem puvodne do Prahy jet a pokecat o mem problemu v cestine) ale k me spokojenosti to tady "kluci francouzsky" taky udelali dobre.Urcite mu zavolej(cislo nemam, najdes na jejich strankach) a domluv se, pravda mas to zruky ale myslim, ze obetovat den dovolene se v tomto pripade vyplati 😉 .Pak napis jak si dopadl, preji hodne stesti, Petr.
Se servisováním C-maxů to bude asi ve většině servisů stejné. Je to novinka, a moc o tom nevědí, často tápou. I já jsem se s tím setkal. To není moc potěšující a je to nevýhoda ne moc četného typu auta, kterou jsem si předtím neuvědomil.
Dík za pochopení a soucítění >😁 škoda tak dobrý auto, když se trochu nevyvede... Jako technik zcela chápu betatesting, když je spolupráce profi servisu, který má k dispozici zkušené servismany a dostatek informací (!) od výrobce, pak "doladění" auta nemusí být tak dlouhé a pro majitele bolestné. problém je těch informacích a ochotě serisu jít za rámec standardních poviností. Z praxe vím, jakým problémem jsou "subjektivní" závady, tj. ty, které se často při krátkém testu servisu neprojeví, nebo na hranici zřetelnosti diagnosickéo signálu. Přeci jen uživatel je nejlepší pozorovatel a znalec svého auta a technik při krátké zkušební jízdě se mu nemůže rovnat. Je to o důvěře a také o řadě zákazníků, kteří otravují zbytečnostmi a prudí...v serisech tak vzniká předem "obranná" reakce na lidi s četnější frekvencí závad 😒 Hodlám zkusit nějaký jiný servis, kde se může objevit schopný a nadšený diagnostik, který bude mít snahu závadu odstranit, či hledat řešení... Víte někdo o dobrém servisu?
to Jetra:Jestli je to opravdu tak jak pises, tak se omlouvam, to je opravdu asi hodne citit(ja jen, ze znam par lidi co s benzina vlezli do diesla a hrozne se divili).Je fakt, ze montaz-demotaz prevodovky neni nic dobreho.Servis to nikdy neudela jako fabrika, tak to proste je a ty vibrace tim muzou bejt.Jsem taky strojar jako ty, specializace velke turbo-kompresory a cerpadla.Proto vim, ze staci v napasovani udelat botu(k vibraci a krouceni staci 0,05mm, coz je zhruba sila vlasu) a masina pri vetsich otackach skace jak koza.O ventilu recirkulace vim, ze s tim mela problem urcita serie Mondea.O problemu u C-maxe ctu poprve.K tomu vrzani, me kdyz uz trochu neco zavrzalo tak naopak v zime, kdy byl vnitrek "ztuhli" jak se aspon trochu ohral, byl klid.Jaro,leto,podzim je absolutni klid.Asi je to fakt o tom na jaky kus narazis.Ja mam 8/2004.
No do svědomí mi sahat nemusíš >😁 ...Dieselů jsem měl víc, samozřejmě takový krouťák jako je u 2,0 TDCi jsem neměl >😁 . Takové výrazné změny vibrací jako u Maxe jsem ale nikdy nepozoroval. To pásmo vibrací je velmi úzké a opravdu se objevilo výrazně až po výměně skříně. Vím, že kritické otáčky jsou výraznější u dieselů než-li u benzínů, ale tohle se projevuje, jako když přejedeš vybržděnou roletu na asfaltu před křižovatkou. Co se týče extrémního vrzání interiéru, je to závislé na teplotě a v létě to přehluší i rádio a u spolujezdců to vyvolává údiv na tváři.... Pokusím se konzultovat jiný servis, problém je v tom, že v řadě servisů mi na moje dotazy odpověděli, že mají velmi malý okruh zákazníků s Maxi a proto nemají zkušenost. A co ten ventil recirkulace? Máte někdo zkušenosti z jeho zasekáváním? V servisu v Ostravě měli hned několik Fordů s problémy, dokonce i s případem, kdy zůstane ventil zcela otevřen a motor pak vůbec netáhne 😞
to Jetra:Nechci ti sahat do svedomi, ale kolik si mel dieslu, lepe receno aspon turbodieslu.Jinak bys vedel, ze tesne pod hranou zatahu se to lehce rozvibruje kazdemu.Motor v teto fazy ma takzvanou "prechodovou diru" a zadne automobilce se jeste nepodarilo, aby ten prechod od "diry" do zatahu nebyl citit(a to podle me zkusenosti je prave u motoru od PSA ten rozdil nejmensi!, to bys koukal jak to vybruje u konkurence).Jak pisi kluci, tuto fazi je nutne co nejrychleji prejit, bud pridat nebo ubrat.K tem ostatnim problemum nemam co rict, ale urcite bych zkusil "nove mozky" tzn. novy servis.Me nevrze nic, ale opravdu!A ver mi, ze mam kazdy den moznost to pozorovat(ulicky postarem Bruselu, kde bydlim jsou same kostky).Nechce se mi verit, ze by ve fabrice v Saarlouisu bylo rozdeleni typu "ten sel dohromady hur, ten pujde na vychod" a "ten je o.k. ten de na zapad".Ja mam auto koupene v Bruselu a krome nahrati noveho SW nemam zadny problem.Myslim, ze ho proveruji dostatecne, za 8mesicu najeto 26500km.No uvidime, mozna za par mesicu budu mluvit jinak, ale ty starosti ti nepreji musi to bejt hruza behat porad po servisech.
Tak tohle je opravdu nevesely pribeh. Nez sem koupil ford, takoveho stavu sem se moc obaval. U mazdy sem byl velice spokojen a nic podobneho se nestalo. Ale musim zaklepat na drevo, zatim jsou moje zkusenosti i s fordem celkem dobre. U mne je vrzani interieru celkem v norme a pouze kdyz se auto jakoby pokrouti a prijde mi ze to dela od konce leta, kdyz byla vedra. Ale z pocatku nebylo zadne, to je pravda. Vibrace pri otackach kolem 1700 mam nekdy take, ale resim pridanim, nebo ubranim plynu nastesti ihned ustanou, pricitam to tomu ze motor musim vic potocit. Jinak sterace stiraji jak maji (jeste mam puvodni z cervna 2004) a svetla sviti jen kdyz maji - nekdy mi prijde ze snad automaticke rozsvecovani by mohlo byt citlivejsi. Nekolik lidi co maji mondea mi rikalo, ze maji super zkusenosti se servisem na Kladne. Ja sem zatim nepotreboval, ale mozna by stalo za to je testnout, kdyz mas takovato trapeni.
to Jetra: pár mých postřehů k Vašim problémům s MAXem. Mám také 2.0 TDCi. Co se týká vrzání interiéru, vrže mi to pouze, když přejíždím nějakou nerovnost a auto se jakoby "kroutí". Např. při sjíždění z parkingu na chodníku každým kolem zvlášť. Co se týká vybrací, občas se mi také zdá, že při akceleraci se auto zachvěje, ale spíše si myslím, že je to tím, že ten motor má takový kroutící moment, že když se na to trochu více šlápne v otáčkách kolem 1700, tak to zavibruje. Nejvíce je to znát u rychlostních stupňů do "rychla", 4ka až 6ka. Prostě se nemohou protočit kola ani spojka. Nevím, jak intenzívní to je u Vás, ale u mě je to celkem zanedbatelné.
K těm stěračům : když jsem auto koupil ( 10 měsíců staré ), tak stěrače už moc nestírali. Myslel jsem, že vyměním gumičky a jeto. Ne, ne. To prý nepomůže. Bývají unavené ty hlavní gumové držáky. Takže jsem musel každý za cca 600 Kč koupit. A co za rok ? Naštěstí jsem si schoval ty staré, zkusím tam přehodit gumičky a pak to porovnám... Jinak mě někdy při nastartování pípá PP, ikdyž nemá důvod, a někdy nepípá, Někdy se rozvítí ESP AUS a zas zhasne, někdy mi chvíli PP hlásí, že mám málo benzínu při plné nádrži, 2x se mi už resetovali hodiny ( RDS - viz několik příspěvků dříve ). Možná to má souvislost s tou baterkou. A někdy při prudším rozjezdu se mi zdá, že to zpočátku také vibruje, ale nemám to ještě moc vypozorované. Vrzání v interiéru zatím v normě 😊
bluedream: uz som na tom zacal pracovat, ale aj tak to nieje to spravne riesenie, no uznaj. Este cakam, ako sa k tym napravam vyjadri Renault SK. V servise zatial potvrdili, ze nenasli ziadne stopy po tom, ze by som to sposobil ja. Neviem ci som to pisal, ale prave predne je posunute o 8mm dozadu a prave zadne o 4mm dopredu. Teda naprd prava strana a auto taha dolava 😄 toto si neviem vysvetlit
inac Kestler je ochotny menit vsetko, len cele to schvaluje Renault SK. Ono to nestoji par korun. Zadna naprava 50t. a predna neviem. Len klucky stali 6t/ks :shock:
inac Kestler je ochotny menit vsetko, len cele to schvaluje Renault SK. Ono to nestoji par korun. Zadna naprava 50t. a predna neviem. Len klucky stali 6t/ks :shock:
Miro: A co zajst do servisu do rakuska? zaruka by mala platit aj tam a mozno sa pustia do vymeny komponentov dokladnejsie a ochotnejsie ako u kestlera..
Jetra: no pekne, teraz neviem ci na tom niesi horsie, ja aspon mozem jazdit, aj ked tie napravy su posunute. To som az prekvapeny. No a najhorsie na tom je, ze nik taky nepodarok nema ochotu vymenit. Take auto by si mali proste zobrat nazad a vymenit za ine( no a nemusi byt len nove) bez zavad. Ako som niekde pisal, ta reklamovana zaruka je nam naprd a taktiez zakony na ochranu spotrebitela, lebo nepodaro sa moze vzdy podarit.
Jetra: teda problemov mas s maxom dost.. skus iny servis, ta baterka by mohla suvisiet s inymi zavadami. na stierace sa tu tiez nikto nestazoval, tak by ti ich mohli cele vymenit a malo by to byt ok. tie vibracie su neprijemne, ale podla mna nie je problem skontrolovat silentbloky a nahrat do RJ novy SW, ci to pomoze.
ja by som fakt skusil iny servis, mozno tam bude niekto, kto sa s tymi problemami uz stretol alebo sa bude s tym chciet vyhrat. a pozrel by som aj nejake nemecke diskusie, tam clovek najde aj nemozne 😊
ja by som fakt skusil iny servis, mozno tam bude niekto, kto sa s tymi problemami uz stretol alebo sa bude s tym chciet vyhrat. a pozrel by som aj nejake nemecke diskusie, tam clovek najde aj nemozne 😊
2 Miro : Dík za rady, zkusím se na to podívat i z téhle stránky. Auto jsem koupil rok staré od firmy, která se zabývá dovážením zánovních a předváděcích vozů, se zárukou, že nebylo samozřejmě bourané atd... Zatím tomu věřím, ani nejsou žádné indície ... Jinak předtím jsem měl Megane Classic 1,6 ( ještě ne 16V ). Tam jsem byl se spotřebou velmi spokojen. V TP 7,0 - v reálu za 7 let 7,1 l/100 km.
2 Jetra : vítám tě mezi námi. Škoda jen, že zase další nafta 😉 Tedy, problémů máš dost, musím to ještě jednou nebo raději víckrát projít ... Čus
2 Jetra : vítám tě mezi námi. Škoda jen, že zase další nafta 😉 Tedy, problémů máš dost, musím to ještě jednou nebo raději víckrát projít ... Čus
Zdravím všechny fandy C-Maxu a předem se omlouvám za delší příspěvek. Mám Maxe 2,0 TDCi Ghia od 2/04 cca 30 tis.km. S autem jako takovým (konstrukcí, motorem, jízdními vlastnostmi...) jsem velmi spokojen jen mne pronásleduje značné množství závad...Buď jsem smolař či jsem chytil jeden z prvních či "pátečních" vozů. V servisu z počátku jevili značnou ochotu a soucit s nešťasným majitelem, postupně zcela rezignují a tak se stává, že závadu dávám opakovaně (i 4x k prověření a opravě bez výsledků). Z výčtu závad - hned po cca 2 měsících závada na synch.4 - výměna celé převodovky, dále opakované škubání v nižších otáčkách (ventil recyrkulace výf. plynů), opakované reklamace a opravy které vyústili v odstavení vozu v Ostravě (!!!) rozsvítila se kontrolka počítače a po tel. konzultaci hotline Ford nařídili nepokračovat v jízdě!!! - odtažení, přespání v Ostravě, ráno servis..... Následovala výměna ventilu (bohužel momentálně se mi opět začal po oteplení počasí ozývat, motor pocukává v 1500 - 1750 ot., mnohdy velmi intenzivně). Dalším problémem je opravdu velmi silné vrzání interiéru, v servisu odstranili v přední části část. demontáží a namazáním silikonem. Nyní velmi intenzivní vrzání v zadní části vozu a v kufru...Dále četné závady na el. isntalaci pravidlelné resetování času na rádiu a ukazatele prům- spotřeby (denně po nočním stání), po startu občas "visí" kontrolka ESP či ABS, během zimy trvale nizké napětí na baterii (i pod 12 V), často i citelně nízké otáčky starteru při mrazech (dle sevisu se musí aku externě dobíjet, protože jezdím kratší cesty po Praze a alternátor baterii nedobije na plný stav. Při kontrole Sherlocku v březnu mě upozornili, že baterka je silně pod optimem napěím (servis zkontroloval a závady pokračují...)Zajímavé, že ani u jednoho z mých předchozích 11 aut se mi to při stejném provozním režimu nestávalo 😒. Od začátku blikají xenony při startu motoru (samozřejmě s vypnutými světly) - servis prý neví čím to je (a co na to xenony po několika letech???). Velmi problematické stěrače - poskakují a vibrují (efekt stick-slip), po odmaštění skla krátce problém zmizí a opět se vrátí. Stěrače zanechávají rozkouskované stopy vody na skle jak stěrač po skle poskakuje, při hustém dešti není ani vidět ven. Výměna stěrače nepomohla, zřejmě málo tuhá konstrukce velkých stěračů. V poslední době závada nejnepříjemnější - vibrace na 4. (a nyní i na 5) v cca 1750 při zatížení více osobami, či v kopci - vůz se krátkodobě celý silně rozvibruje, vibrace zmizí změnou otáček. Domnívám se, že se jedná o vadu uložení v silenblocích po výměně převodovky (motor se zkroutí a někde dosedne či přenáší vibrace). Závada se zhoršuje, servis nereaguje... Máte někdo podobné závady, abych se uklidnil, že nejsem paranoik? P.S... jsem ing. strojař... 😄
yenda: neviem ci ti to pomoze, ale ja mam tiez problem so spotrebou, len mam Megane II 1.6. No ono to nieje az taky ako tvoj. Napr pri 130km/h maju iny aspotrebu 7.5- 7.8 a ja sa hybem pri dobrom pocasi medzi 8.3-8.5, pri 140 je to 9.0-9.3 a pri 150 mam spotrebu 10.5l. Vsetko merane pri ustalenej jazde na tempomat a na useku cca 20km. Tu moj problem so spotrebou konci, lebo pri 90km/h mi spotreba vychadza do 5.5l/100 a v BA( nie uplne centrum kolony) sa mimo snehu hybem od 6- 7.5l (ked sa nesnazim tak 7-8,5l). Mimo mesta ked dodrzujem predpis a aj trosku predbieham tak to odhadujem na 6l/100km. Inac u mna je prar problemov, preco je spotreba vysiia ako by mohla byt, tahanie auta dolava, zle opotrebene pneumatiky a posunute napravy. Takze u teba je problem mozno inde ako v motore.
tak ideme vsetci namontovat zasterky? 😄 mne sa to velmi designovo nepaci, ale lakovat nanovo este menej.
2 Petr : Máš recht... už se z té depky pomalu dostávám... :-!
2 ondraD : můžu taky požádat o foto zástěrek ? Dík michal.janik@iol.cz 😁
2 ondraD : můžu taky požádat o foto zástěrek ? Dík michal.janik@iol.cz 😁
No tech 6,5l pri 90 je ale dobra hodnota, ne!To vis jak mu nalozis a zenes po dalnici tak si rekne o vic.Preci jen je to MPV a neco to vazi.Aspon sis potvrdil, ze je na tom Rencek stejne, protoze v normalnim Meganu II s 1,6 jezdi kolega do 7l/100km.Proste mame ty auta tezsi a vetsi 😄 .Rozdil proti deklarovane spotrebe o 1,5l na 100km je po 10000 najetych km 150l rozdilu a to je pri soucasnych cenach 4200kc 😉 , takze po 100000km je rozdil 42000kc 😉 .Porad ti zbejva 40000kc rozdilu pri porizovani mezi benzinem a dieslem.Takhle se na to koukej a nemrac se 😁
to ondra😜rosim te, hod mi fotecku tech zasterek na mejla p.blazin@seznam.cz Diky.
to ondra😜rosim te, hod mi fotecku tech zasterek na mejla p.blazin@seznam.cz Diky.
Ondra😱 Ak budes mat cas, odfot mi to prosim, fotky mozes potom poslat na mail[at]neoversum.net. Dik 😄 Ja som este zasterky na focusoch nevidel, tak som fakt zvedavy ako to vyzera.
2 Petr : Teda Petře, ty jsi rychlý a obětavý ! To se dnes nevidí. Moc díky. začnu postupně, najeto mám teď 27 200 km. Vzduchový filtr mě ve 22000 km vyměnili, fakt byl hodně znečištěný. Při 130 km/h mám 8,5 l/100km, při 90 km/h 6,5 l/100km. Jak jsem již říkal, mimo město se snažím jezdit lehkou nohou. Motor bude asi hodně citlivý. Váha vozu, pneu ... Dnes jsem jel s kolegou Meganen Scenicem II 1,6 benzin. Průměr má 8,5 l/km. Auto je stejně těžké, kola ještě větší a širší. A jak jsem koukal na PP na aktuální spotřeby, tak si už začínám myslet, že ta spotřeba mého Maxe tak, jak je, zůstane. Přinejlepším se budu při velké snaze pohybovat mezi 8,0 - 8,5 l/100 km. Nechápu, proč uvadí Ford tak příšerně zkreslené údaje v TP a prospektech >😒] Ještě jednou díky !
to bluedream: dopoledne jsem tam byl, mam tady fakturu na zasterky a 30 minut prace za 900,- Kc s DPH. Opravdu to dojem z auta nerusi, nijak to nepresahuje. Pokud mas zajem nafotim to a poslu.
Ahoj Jeniku, tak jsem misto objeda, zasel do Fordu.Hodil jsem rec s manikem co mi auto prodaval.Tak on tvrdi, ze se tim musi dat jezdit do 8l a dokonce dalku za 7,5l.Upozornoval, ze nejvic ten prumer kazi dalnice(ne vic jak 120km/h , mimochodem v Belgii je to max. limit!) nebo caste predjizdeni(brzda plyn).Rikal, ze tento Duratec je velmi citlivej na zachazeni a ma velke rozdili o proti dieslu(to je jasne, to jsem vedel).Oni s tim jejich jezdi za 9l, ale po Bruselu :!: Vzal me k autu, otocil klickem a na PP bylo 8,1l.Prej to mel pujceny nejaky pan, co bydli na predmesti Bruselu a nejezdil v centru mesta.A pak se ptal na vzduchvej filtr, dle jejich zkusenosti ho oni meni driv nez je v servisce(nevim jak benzin, ale diesel ma vymenu az po 60000km!coz i me pripada dost), prej to taky dela hodne kdyz je dost zaneseny a motor ma spatne sani.Poukazoval na to, ze ve velkych mestech je velka prasnost a proto to meni driv(rikal tak ve 30000km).A co ty vis, kde tvuj Max jezdil.Jo a udajne se na tom jejich spotreba zmensila az po najeti tak 28000km.Ptal se me kolik mas najeto, nevedel jsem presne, rikal jsem, ze myslim tak 22000.Opovedel, ze by to melo jit dolu.Tot vse, prodavam jak jsem koupil a preji ti aby to tak bylo 😉
Ondra😱 A kolko stoja tie "zasterky"? Ja teraz velmi po kamienkoch nejazdim, ale v zime to bude ine. Podla toho co pises, je focus asi na to nachylny, lebo napr v octavke ani vo fabii som zasterky nemal a aj po jazde na kamenoch bol lak OK.
len je urcite rozdiel Shell, Aral CZ a Shell, Aral BE 😄 V CZ, takisto aj na SK to vascinou beru vsetci od lokalneho vyrobcu a pridaju si iba vlastne aditiva. Aspon podla toho, co viem. Ja tankujem pokial mozno v rakusku(oproti SK o 2 koruny lacnejsie), vacsinou JET, obcas BP, Shell, podla toho akou cestou idem na Sovensko.
ja sa snazim tiez jazdit na 1700+ a na kludnu jazdu sa mi zda optimalnych 2000.
ja sa snazim tiez jazdit na 1700+ a na kludnu jazdu sa mi zda optimalnych 2000.
to kamilek:Cus, no abych ti rekl pravdu tak tech 1500 ot. jedine opradu po rovine nebo radsi z mirneho kopce.Ja se nejradeji pohybuji okolo 2000ot. a jen velmi malo kdy jdu pod 1700ot.Opravdu zalezi na dane situaci, ale zvuk motoru mi pod 1700ot. pripada takovy neprirozeny.Me tady prodejce jasne rekl, ze ideal je mezi 1700-2500ot. v tomto rozmezi je rozdil ve spotrebe jen 4%.Takze proto radeji vcas preradim a nesudlam to niz, ten efekt ve spotrebe nemuze byt velky.
to OndraD😁louholetym vyzkumem jeden jediny zaver:Bud Shell nebo Aral(ale ten do konce roku v CR skonci) nic jineho nedavam, nafta od techto firem ma vyssi cetanove cislo nez konkurence. 😉
to Kamilek😜.S.K tomu BMW, nezapomen ze je to trilitr :!: a nas je sestnactka, to se opravdu neda srovnat.A z me praxe musim fakt potvrdit, ze objem se neda nicim nahradit.
to OndraD😁louholetym vyzkumem jeden jediny zaver:Bud Shell nebo Aral(ale ten do konce roku v CR skonci) nic jineho nedavam, nafta od techto firem ma vyssi cetanove cislo nez konkurence. 😉
to Kamilek😜.S.K tomu BMW, nezapomen ze je to trilitr :!: a nas je sestnactka, to se opravdu neda srovnat.A z me praxe musim fakt potvrdit, ze objem se neda nicim nahradit.
Pri 90 na 5 točim asi tak 1800 a motor slyset neni. Prijde mi ze kdyz to ma takovou silu, tak mu to snad neva. V jednom testu na BMW330d psali ze se da jet na 6 i 50 po meste a auto nasledne ochotne zrychluje. Ze bych radeji zacal vic tocit?
Naftu beru hlavne u OMV, stridam s Jet a vyjimecne jinde. JZD neriskuju a Benzinu nemam rad z principu. Zatim sem nepozoroval rozdil v jizde ani spotrebe at sem bral kdekoli. Jo to u benzinu sem mival obcas skutecne nepekne zazitky, kdyz sem usetril na cene.
Naftu beru hlavne u OMV, stridam s Jet a vyjimecne jinde. JZD neriskuju a Benzinu nemam rad z principu. Zatim sem nepozoroval rozdil v jizde ani spotrebe at sem bral kdekoli. Jo to u benzinu sem mival obcas skutecne nepekne zazitky, kdyz sem usetril na cene.
Dnes jsem si byl koupit nejaký prostředek na čištění interiéru a nááááhodou jsem u prodejce videl MAXe s předními "zástěrkami", vůbec to nevypadá špatně. Hned je tam jdu zítra nechat namontovat, protože kamínky na cestách vůbec, ale vůbec nesvědčí spodku prahů, které jsou už dost oťukány.
To Kamilek: Zdravím, myslím že těch 1500 je docela malo, jako uržovací otáčky z mírného kopce bych to bral, ale zdá se mi a jeden známý profi řidič říkal, že optimální otáčky jsou kolem těch 2000. Zdá se mi, že má pravdu, alespň můj 2.0 TDCi je zpřevodován takto: 3rs má 2000 otáček při 50km/h, 4rs má 2000 otáček při 70km/h, 5rs při 90km a 6rs při 120. I motor se zdá být nejtišší.
Trošku off-topic. Kde tankujete naftu?
Trošku off-topic. Kde tankujete naftu?
Dřív jsem jezdil s meganem 1.6 benzínem, a za sedm let jsem měl kombinovanou přesně dle TP. Tak proto jsem z toho teď tak zpocenej ! Dík za podporu 😉
Zdar Yendo, neves hlavu. Treba to co udelali bude mit nejaky efekt. I kdyz na Tebe neudelali profesionalni dojem, nemusi to byt tak zle. Je opravdu super ze to delaji v ramci zaruky zdarma. Kdyz sem vybiral ja sveho maxe, jezdil sem i 1,8 benzinem a podle PP i podle prodejce spotreba odpovida hodnotam v TP. A kdyz rikas ze jezdis plynule, tim spis. Moje zkusenosti s predchozima mazdama - v pohode se dostanu pod prumer z TP. U maxe s 1.6 naftou sem ted udelal podruhe za sebou na jednu nadrz 1100, taky pod prumerem z TP. Ale podarilo se mi to az po 25k.
Peto, co bys povazoval za podtaceni toho naseho motoru? Prijde mi ze 3 a 4 tahne v pohode od 1500. Je to malo?
Peto, co bys povazoval za podtaceni toho naseho motoru? Prijde mi ze 3 a 4 tahne v pohode od 1500. Je to malo?
2 Petr : čao, přesně jak říkáš, do 8 litrů bych to akceptoval ( tzn. max 1 litr navíc kombinovaně ). Jinak s tou 1.6 v Bruselu, to bych Ti byl vděčný, protože to je to, co mě tíží. Zatím to nemůžu s ničím a nikým porovnat. Možná, že to tak skutečně jezdí, čelní odpor, váha, gumy ... To bych byl ovšem v prd... . A Ford by mě pjekně nasral. Ale nemalujme čerta na zeď . Ještě jednou díky a zdar.
to Yenda:Ahoj, no tak pozitivni je to, ze to bylo zadarmo.Negativni je(a to jsem si myslel), ze nebudou mit moc anung co to je servis modernich motoru.90% servisu v CR umi akorat auta prodavat ale kdyz nastane problem tak jsou v pr...i!Je v podstate stesti, kdyz narazis na servis, kde maji aspon jednoho zapaleneho chlapa do diagnostiky,kvalitni pristroje a sefa ktery je ochoten nove programy kupovat(neni to nic levneho a je omylem si myslet, ze to automobilky davaji dealerum zadarmo).Vse se musi platit a bohuzel jen malo ktery zn.servis na to ma.No uvidis co se zmeni.Ale ja bych akceptoval jezdit tak do 8l.Muzu pro tebe udelat jednu vec, zajdu tady v Bruselu k memu dealerovi, vsiml jsem si totiz, ze tam jako nahradni vuz maji prave C-maxe 1,6Duratec, tak se zeptam co a jak a zakolik to jezdi atd.Zatim cus 😉
Nazdar chlapi, právě jsem se vrátil z hradu, teda vlastně ze servisu. Auto napojili na diagnostiku, skontrolovali svíčky. Nic nenašli. Přehráli znovu software. Na otázku, jestli nahráli nový, řekli že původní. Nevím, jestli vůbec tuší, že jsou novější verze ? A o palivové mapě slyšeli zřejmě poprvé. Vše bylo v rámci záruky zdarma. Nějaký čas to mám pozorovat, a pak se uvidí. Mluvili o řídící jednotce, kalibraci motoru a pod. Moc zkušeností ze C-maxi neměli, a s benzínem 1.6 už vůbec ne. Podotýkám, že je to značkový servis, jediný v našem 100 tisícovém městě 😄 Mluvili o tom, že nemůžu čekat spotřeby z TP ( k čemu tam tedy jsou ? ). To ani nečekám, ale vyšší spotřebu o 1,5 až 2,0 llitry nepovažuju za normální, jsem jim říkal. Tak tedy nevím. A myslím, že v servisu taky ne... Doufám, že ten můj maxík nebude jedním z těch problémových vozů... :?
Díky za rady !
Díky za rady !
to bluedream😲lej jsem si koupil nez jsem vyjel z obchodu 😄 , cekala me totiz hned cesta do Chorvatska, tak jsem ho pro sichr vzal.Ale jak rikam, vubec jsem ho nepotreboval a vozim ho v aute do dnes 😉
yenda: napojenie na diagnostiku urcite neublizi a budes mat istotu, ci je vsetko ok. ved auto je takmer nove. som aj ja zvedavy na servis a ako sa k tomu postavia. ja mam napriklad so servisom v bratislave dobre skusenosti.
petr blaha: ja som si bol kupit 1L oleja, keby bolo treba doliat, ale podla toho co pises, ani ho snad ani nebudem potrebovat 😄 inak orig. Ford olej stoji iba 9EUR/1L, tak nema zmysel tam davat iny.
petr blaha: ja som si bol kupit 1L oleja, keby bolo treba doliat, ale podla toho co pises, ani ho snad ani nebudem potrebovat 😄 inak orig. Ford olej stoji iba 9EUR/1L, tak nema zmysel tam davat iny.
to Yenda:No normalni to urcite neni.Zkus se jich zeptat co by stalo nahrani noveho SW vcetne aktualizace palivove mapy.Pokud budou mit dobrou diagnostiku(a budou s ni umet delat!) tak by meli vedet o cem mluvis.Kazda automobilka neustale novelizuje SW v tom danem modelu(jsou ruzna hlaseni ze servisu,stiznosti majitelu na chod motoru,vlastni vyvoj a zkousky atd.)tyto data se ukladaji a vyhodnocuji.Na zaklade vsech techto faktoru se SW modernizuje.Zajeti motoru ma urcite vliv na pozdejsi spotrebu, ale rozdil ktery uvadis je i na muj vkus preci jen veliky.No uvidis co bude v servisu a pak se ozvi(jsem na pany mechaniky v CR zvedavej) 😉
to Petr : Máš prosím nějaký názor na ten můj problém s tím, že mi to bere o 1.5 až 2 litry benzínu víc než je v TP ? Koupil jsem ho 10 měsíců starý a s 21 tis.km. Zítra jdu do servisu, tam ho napojí na "mašinu" ... Je blbě zajetý ? A dá se to nějak napravit ? Dík
to bluedream:Ano, mas pravdu je to adaptivni, jenze ridici jednotka si zapise "zvykne" na nejaky rezim(styl jizdy) a pokud si nekdo mysli, ze sedne do auta ktere bylo zvykle na jizdni styl "pianko" a zacne tomu "nakladat", tak ten motor stejne pojede ve "starem rezimu" a bude mu nejaky ten tisic kilometru zase trvat nez se "prizpusobi".Jen neznalek si muze myslet, ze se vse zmeni za par kilometru.To jsou info. ktere, jsem dostal kdyz jsem pracoval v auto. branzi.Jeden prikla😜Svagrova ma Fabii a od zacatku s ni jezdila dost svizne, deda ma tu samou Fabii a v podstate ji furt podtacel a jel s ni max.80km/h.Kdyz jsem se s temi auty svezl, tak jsem nechtel verit!To dedovo bylo(a je)line jak mrcha!To bys koukal :shock: a neveril bys, ze ty auta maji stejne motory.Vazne na zabehu hodne zalezi, nam to teda vzdycky rikali.Ja jsem tu mou 1,6TDCI zajizdel celkem svizne a kdyz jsem sel na vymenu oleje ve 20000km, tak jsem byl zvedavej co na to olej a jak hodne ho ubylo.Byl jsem mile prekvapen, byl tak 3mm pod riskou max.Takze pohoda 😉
Petr Blaha: podtacaniu som sa snazil vyhybat, takze u mna nehrozi na 5. ist 60km/h, ale do 1500 km som nepresiahol ani 3000 ot., potom som to postupne viac a viac vytacal, teraz mam najazdenych 3300 km, tak snad ho do 5000 dobre zajazdim.
a s tym ukladanim dat podla jazdneho stylu, podla mna to musi byt adaptivny proces a musi sa to menit priebezne, nie?
a s tym ukladanim dat podla jazdneho stylu, podla mna to musi byt adaptivny proces a musi sa to menit priebezne, nie?
to Lubos1😡 tou Skodovkou, jsem te jen tak popichoval >😁 , samozrejme, ze z jinych prispevku vim, ze mas Mazdu6.K tem autum, C - max je moje 9 auto.Sest jsem mel ojetych(sam jsem si je dovezl a tak po sesti mesicich jsem je vzdycky prodal, bylo to v dobe, kdy byl po autech velky hlad 1994-1997) a pak uz nasledovala 3 nova(Fiat Brava 1997-2001,Honda Civic 2002-2004,C-max 2004-?).Vsechny byli diesly, krome Civica to byl benzin, ale jezdil vyborne!Doufam, ze ses neurazil 😄 a ver mi , ze nechci nikoho poucovat a davat prednasky.Nemachruji a jen se delim o zkusenosti, i kdyz uz jsem 4roky mimo automobilovy prumysl.Tak to jen na urovnani 😉
to bludream:Asi to nebudes zkouset, ale jak jsem psal jinde, casto pendluji trasu Brussel-CR a ted jsem jel naposled minule utery(hral Mnichov z Chelsea, tudiz byli prazdne dalnice Nemci cumeli na fotbal) tak jsem ho zkusil na triproude nove dalnici pred Erfurtem.Bylo sucho,opravdu zadny provoz,velky vyhled dopredu tak 3km a byl to usek kde byla rychlost neomezena, bylo to mirne z kopce a roztah jsem to na 220km/h a pri teto rychlosti motor tocil 4500ot.Upozornuji, ze nefoukal ani proti vitr a fakt nemam zapotrebi kecat.Trasu dlouhou 840km, jsem jel 6h45min s jednou mini zastavkou.Myslim, ze hodne zalezi jak ten motor zajedes a co si software ulozi do pameti, jak se to podtaci a spatne zajede, tak pak uz s tim nic nejde delat.Prehnane setrit tyto motory neni dobre a podtaceni je pro ne doslova jed!Tak to jen na okraj k tomu cervenemu poli 😉
to bludream:Asi to nebudes zkouset, ale jak jsem psal jinde, casto pendluji trasu Brussel-CR a ted jsem jel naposled minule utery(hral Mnichov z Chelsea, tudiz byli prazdne dalnice Nemci cumeli na fotbal) tak jsem ho zkusil na triproude nove dalnici pred Erfurtem.Bylo sucho,opravdu zadny provoz,velky vyhled dopredu tak 3km a byl to usek kde byla rychlost neomezena, bylo to mirne z kopce a roztah jsem to na 220km/h a pri teto rychlosti motor tocil 4500ot.Upozornuji, ze nefoukal ani proti vitr a fakt nemam zapotrebi kecat.Trasu dlouhou 840km, jsem jel 6h45min s jednou mini zastavkou.Myslim, ze hodne zalezi jak ten motor zajedes a co si software ulozi do pameti, jak se to podtaci a spatne zajede, tak pak uz s tim nic nejde delat.Prehnane setrit tyto motory neni dobre a podtaceni je pro ne doslova jed!Tak to jen na okraj k tomu cervenemu poli 😉
to Petr Blaha😒br />
Dakujem za prednasku 😄 Ja vychadzam zo svojich skusenosti s tymto motorom, bol som sa na Mondeu s dieslom 100kW previezt a preto som spominal, ze s tym tocenim az do obmedzovaca si to prehnal.
Ja som mal z toho motoru podobny dojem ako z 96kW VW dieselu, ktory je este menej tocivy. Za 4000 otackami nemalo zmysel ten Ford tocit.
Ale je mozne, ze obmedzovac zacina nejako skoro, vsimol som si na fotkach, ze cervene pole zacina na 4500 otackach. Na mojom aute az za 5000 otackami.
Samozrejme, tocit sa Mondeo s tymto motorom da az do obmedzovaca, ako kazdy motor, ale po 4000 to skoro netahalo.
Vyzera to, ze si zle pochopil moj prispevok. Ja som netvrdil, ze si to prehnal s tym, ze si to tocil az k obmedzovacu, to by samozrejme pre motor nemal byt ziadny problem, ja som len mieril k tomu, ze to az k obmedzovacu netaha, ale zdochne to za 4000 otackami. Proste to tocit az k obmedzovacu nema vyznam.
Za tu Skodu 120 GLS diky 😄 Mam sice iba tretie auto (za 5 rokov), z toho iba 1. bolo ojazdene, ale ubezpecujem Ta, ze z toho ani jedna nebola Skodovka, uz vobec nie nic podobne typu 120.
to BlueDream
😄 , diky...
ja som mal z M3 s tymto motorom taky pocit, ze to tahalo slusne tak do 110, 120, potom to uz islo pomerne tazko. Mozno je ale Focus inak sprevodovany.
Dakujem za prednasku 😄 Ja vychadzam zo svojich skusenosti s tymto motorom, bol som sa na Mondeu s dieslom 100kW previezt a preto som spominal, ze s tym tocenim az do obmedzovaca si to prehnal.
Ja som mal z toho motoru podobny dojem ako z 96kW VW dieselu, ktory je este menej tocivy. Za 4000 otackami nemalo zmysel ten Ford tocit.
Ale je mozne, ze obmedzovac zacina nejako skoro, vsimol som si na fotkach, ze cervene pole zacina na 4500 otackach. Na mojom aute az za 5000 otackami.
Samozrejme, tocit sa Mondeo s tymto motorom da az do obmedzovaca, ako kazdy motor, ale po 4000 to skoro netahalo.
Vyzera to, ze si zle pochopil moj prispevok. Ja som netvrdil, ze si to prehnal s tym, ze si to tocil az k obmedzovacu, to by samozrejme pre motor nemal byt ziadny problem, ja som len mieril k tomu, ze to az k obmedzovacu netaha, ale zdochne to za 4000 otackami. Proste to tocit az k obmedzovacu nema vyznam.
Za tu Skodu 120 GLS diky 😄 Mam sice iba tretie auto (za 5 rokov), z toho iba 1. bolo ojazdene, ale ubezpecujem Ta, ze z toho ani jedna nebola Skodovka, uz vobec nie nic podobne typu 120.
to BlueDream
😄 , diky...
ja som mal z M3 s tymto motorom taky pocit, ze to tahalo slusne tak do 110, 120, potom to uz islo pomerne tazko. Mozno je ale Focus inak sprevodovany.
Petr Balaha: pocitadlo km na focusovi cez vikend prekonalo hranicu 3000km a tak som isiel motor trochu prevetrat cestou do prahy. na 4. som v pohode dal 160 tacho, a to som do cerveneho pola este nezasiahol, tahalo to dost slusne, 1.6TDCi sa mi paci coraz viac 😊
inak Lubos1 ma M6, tiez diesel, tak by sa mohol s tou 120 aj urazit 😊)
inak Lubos1 ma M6, tiez diesel, tak by sa mohol s tou 120 aj urazit 😊)
to Lubos:Tech 340nM jsem myslel vcetne overboostu!A s tim vytacenim motoru do zasahu omezovace, co ti na to mam rict a co jsem podle tebe prehnal?Takze jen pro tvou informaci, samozrejme, ze motor za normalnich okolnosti takhle netocim.Jen jsem chtel poukazat na to, ze tyto motory maji velky vykonovy rozsah.Nevim jake mas automobilove vzdelani, ale ja jsem se sveho casu(delsi dobu) pohyboval v okoli Skody motorsport a Audi motorsport a myslim, ze o motorech mam neco nastudovano a spoustu informaci jsem ziskal primo z tovarnich zavodu zminovanych firem.Takze pro tebe a ostatni:Kazdy motor urceny do serioveho vozu je zhruba tak o 25-30% poddimenzovan :!: To jest, pokud to obcas vytocite do cerveneho pole, nic se nedeje :!: Moderni motor je staven na mnohem vetsi zatez :!: (viz.upravy pro automobilovy sport atd.).Tak nevim kolego Lubosi, co bych mel prehanet.Neuraz se, ale jestli si se nekdy bal vytocit tvoji "Skodu 120 GLS", tak mi ver, ze ja se meho C-maxe vytocit nebojim a take vim, ze mu vubec neskodim.P.S.Mel jsem dovolenou, proto ma reakce az ted.
Jo Yendo, to je opravdu celkem dost. Já bych šel. Podle toho co píšeš to horší asi být nemože. Oni by měli najít příčinu. Rozhodně to neni normální.
to Yenda: Zdravím, pokud s tím jezdíte "normálně", tak bych tam určitě ihned zajel. Mě se naopak teď po přezutí snížila spotřeba pod 6l nafty na 100km a to i s pustěnou klimatizací. (Duratorq 2.0 TDCi). Ještě jeden takový postřeh: pokud nechcete hned pouštět klimatizaci a venku zrovna není 30 stupňů, můžete částečně regulovat teplotu uvnitř vozu pouhých spuštěním ventilátoru. Zjistil jsem, že pokud zvýším teplotu na digitálním ukazateli nad teplotu v interiéru, tak to začne přitápět, a naopak pokud je v interiéru tepleji začne to tam foukat okolní vzduch.
Měl bych jeden dotaz. Nemáte někdo zkušenosti s HF sadami, resp. s anténami. Chtěl bych dát do MAXe těžkou HF sadu a moc se mi nechce nechat vrtat střechu, ale v ty nalepovací anténky moc důvěru nemám. Díky za pomoc.
Měl bych jeden dotaz. Nemáte někdo zkušenosti s HF sadami, resp. s anténami. Chtěl bych dát do MAXe těžkou HF sadu a moc se mi nechce nechat vrtat střechu, ale v ty nalepovací anténky moc důvěru nemám. Díky za pomoc.
Čao 2 all : Mě to žere i v teplém počasí s letníma pneu pořád 9.0 litů bez klimatizace. ( Pro nezasvěcené mám 1.6 Duratec ). Snažím se s tím jezdit fakt slušně ( pro ty, kteří chtějí psát blbé kecy ). Myslíte, že by pomohlo - jak jsem někde četl - přehrát software ? A taky se mě nezdá zvuk výfuku. Jako kdyby byla někde malé dírka ( r.v. 2004 ) . Prý to tak je normální u těchto motorů nebo focusů ... Já s tím budu asi zajet do servisu. To přece není normální spotřeba, když v TP je 6.9 l/100km - kombinovaná? Co si o tom myslíte ?
Dík
Dík
to Petr Blaha😒br />
iba mala oprava 100kW TDCi ma 320 Nm + overboost = 340 Nm. A s tym tocenim do zasahu omedzovaca si to trochu prehnal.
iba mala oprava 100kW TDCi ma 320 Nm + overboost = 340 Nm. A s tym tocenim do zasahu omedzovaca si to trochu prehnal.
Nikdy pred tim sem naftu nemel, nemohu posoudit jak to bylo u starych motoru, ale je pravda jak pise Peta, ze tah maji ty nove motory az do vysokych otacek. Z pocatku sem pri predjizdeni podrazoval (navyk z benzinaku) a nestalo se mi ze bych potom mel problem. Urcite do 4000 ot/min to jede jako das. Vic sem snad nikdy nemel. I tady je bohuzel cena noveho 2.0l o 42k vyssi. Zatim mi ta 1.6 s prehledem staci.
to Yenda:Musim reagovat na vetu ".... idealy o naftacich".Tak hlavne, Mondeo z roku 2000, ma klasickej starej motor 1,8TD, ktery uz byl ve Fordu Sierra.Jen je trochu vylepseny a ma nazev 2,0TDDI.S motorem 2,0TDCI to nema nic spolecneho, protoze to uz je common-rail a ten se zacal davat az do Mondea od r.v.3/2001.Mezi temi motory je propastny rozdil!!!Ty 1,6TDCI a 2,0TDCI se daji tocit az do zasahu omezovace a porad to tahne jako krava.Pral bych ti, aby si se svezl s tim 2,0TDCI, ja jsem u te 1,6TDCI fakt prekvapen jaka je to sila, ale nedavno pri dni otevrenych dveri Ford Brussel, jsem si pujcil C-maxe 2,0TDCI a byl jsem uplne hotovej.JEDE TO JAK BLAZEN!!!Preci jen 136koni a 340nm+overboost to je fakt sila!Bohuzel jen rozdil v cene mezi 1,6TDCI a 2,0TDCI je 1500eur 😢
2 Kamilek : Přesně, jak říkáš, spočítal jsem si, že mě se to nevyplatí ( cca 25 Tis. km / rok ). Krouťák to má určitě supr, ale před pár týdny jsem jel asi 140 km v Mondeu 2.0 Diesel z roku 2000 ( bohužel nevím, jaký to byl přesně typ motoru ). Od 2000 ot./min tahal jako zvíře, ale když jsem zrovna při předjíždění přetáhl cca 3500-3700 ot./min. najednou úplně přestal jet, tak jsem se pěkně leknul, člověče. Takže jsem si trošku poopravil mé ideály o nafťácích. A na obranu 1.6 Duratec musím říct, že od 3500-4000 ot./min má solidní tah i při 1400-1450 kg hmotnosti.
to bluedream: ano je to 66kW. to Yenda: U noveho maxe je rozdil mezi 1.6 naftou a benzinem 80k. Ty penize jen tak neprojedes. Ale ten zatah kdyz na to slapnes, jiz od nizkych otacek, ten za to stoji 😄
to Yenda:No vidis 😄 ,za 65000kc mas cca.2400litru benzinu :!: .To nez projezdis!To mas zhruba na 30000km 😁
Ja tiez pochybujem, ze sa niekedy dostanem na 1100 km dojazd 😊
Kamilek: Ta 1.9 tdi octavka bola 66kW? Ten motor tiez vie jazdit na sotrebu, ale ked jazdim s 1.6 tdci rovnako ako s 1.9 tdi, tak 1.6 ma o 0.6-0.7L mensiu spotrebu.
Kamilek: Ta 1.9 tdi octavka bola 66kW? Ten motor tiez vie jazdit na sotrebu, ale ked jazdim s 1.6 tdci rovnako ako s 1.9 tdi, tak 1.6 ma o 0.6-0.7L mensiu spotrebu.
to Yenda😜resne tak jak rika Kamilek, nenech se otravit chlape!I kdyz si koupil lehce ojeteho benzinaka, tak si myslim, ze kdyby si chtel diesla, tak i ojety by byl odost drazsi.Odhaduji tak o 40000-50000kc.Takze v podstate to musis brat tak, ze ty prachy mas jako schovany na benzin 😉
Yendo nenechte se otravit. Skoro vse sem najel na dlouhe trase temer mimo mesto. A 130 po dalnici rozhodne nejedu, nemam to zas tak daleko. Ale co mne minuly tyden dostalo - kolega ma sluzebni octavia 1,9 TDI, jezdi skoro vse po Praze. Ma najeto 150k a rozhodne nejezdi na spotrebu. Ted kdyz sem se mu podival na pocitac ukazoval mu prumer 4,3 :shock: Jo a PP u maxe pri takove spotrebe neukaze 1000, ale zacne znovu od nuly, dojezd po prislusny pocet km ukazuje 999.
Chlapi, má tu někdo alespoň benzíňáka, ať si mám s kým pokecat ? Ty dojezdy 1100 a 930 km mě deptají :shock:
to Kamilek:No ty to snad tlacis kamo >😁 .Je fakt, ze kdybych v SRN jezdil v doporucenem limitu 130km/h, tak verim, ze jsem jeste tak o 3dcl dole se spotrebou.Jenze kdyz tu streku jezdim skoro kazde tri nedele, tak me fakt nebavi se loudat a chci to mit za sebou.Holt za to platim vyssi spotrebou.Ale i tak jsem s prumerem 5,7l spokojen.Kdyz natankuji, tak mi PP ukazuje max.dojezd 930km, ale 1100! tak to klobouk dolu, to ja pri mem stylu asi nikdy nedosahnu 😉
Zdravim, 1 HOUR MODE mode se vám tam objeví, pokud zapnete rádio při vypnutém motoru nebo možná jenom zapalování. Rádio nebo CD hraje jen hodinu a pak se samo vypne. Je to zřejmě kvůli vybití baterie nebo "skleróze". S tím RDS jste mě tedy nepotěšil, vypada to, že s tím už nic udělat nepůjdde.
Posledni spotreba s 1,6 TDCi na jednu 53l nadrz sem najel 1100km dostavam se pomalu na ocekavanou hodnotu, ale fakt se musim snazit jet co nejusporneji. Na radio a serizeni casu pomoci RDS v servise vubec nic noveho - neni to tam. Asi jeste testnu sony car audio, co kdyby nahodou... Co se Vam ukazuje na radiu pri zapnuti? Ja tam na chvilku mam "I HOUR MODE".
mne sa tiez uz par krat postarali corkari o "prijemne" chvile 😒 v takych pripadoch by som.. radsej ani nepisem. byvalemu kolegovi doslova vyrezali zamoch z dveri aby sa pozreli, ci tam nie je nieco, samozrejme nebolo.. skoda 80.000.
s tym sa neda ani velmi bojovat. poznam pripad, ked dal majitel do auta na sedacky nieco ostre, zlodej sa porezal, majitel ho prichytil, kym prisla policia bol samozrejme prec (mal tusim zbran), ale on si ho potom vyhliadol, vyhrazal sa jeho rodine a nakoniec po nejakom case mu to auto uplne znicil, porozbijal okna, prepichol gumy, po plechoch kladivom..
s tym sa neda ani velmi bojovat. poznam pripad, ked dal majitel do auta na sedacky nieco ostre, zlodej sa porezal, majitel ho prichytil, kym prisla policia bol samozrejme prec (mal tusim zbran), ale on si ho potom vyhliadol, vyhrazal sa jeho rodine a nakoniec po nejakom case mu to auto uplne znicil, porozbijal okna, prepichol gumy, po plechoch kladivom..
toYenda:Ahoj, ze by to bylo samo od sebe se mi moc nezda.To auto mi pripada kvalitne spracovane.Mam najeto zhruba stejne jak ty(22 500km) a co se tyka plastu a podobym vecem tak nemam zadny problem.Myslim, ze to bude jak rikas, ze se chtel nejaky "chytrak" podivat na radio(nevim do jakeho auta by ho cpal, kdyz je to orig. do C-maxe), bohuzel jsou mezi nami bukvice, ktere kradou a kdyz kradou tak vsechno >😒] >😒]
Zdarec, comp byl v komatu, tak proto až teď... Jinak s C-maxem jsem spokojen ! Jak nás ti Mazďáci kontrolují 😄
K tomu RDS, taky se mi to nezdálo, ale stalo se mi, že se správný čas ( ručně nastevený ) jednou posunul řádově o osm hodin, a za pět minut to naskočilo samo správně. Říkal jsem si OK. Za pár dní se opět samovolně změnil čas, ale ani po dvou dnech nenaskočil správný, tak jsem ho opět nastavil růčo. Tak teď tedy sám nevím... Nicméně, to mi tak nevadí. Spíše ta spotřeba... Vím, už jsem s tím trapný.
Nová nepříjemnost: při jízdě přes 100 km/hod se mi odchlipují dole černé matné kryty středních sloupků na předních dveřích ( vpravo i vlevo ). To se mi tam někdo chtěl dostat nebo co ? Jinak Fordům zdar a C-maxům zvlášť. Jen ti paštikáři mě se.ou 😒
K tomu RDS, taky se mi to nezdálo, ale stalo se mi, že se správný čas ( ručně nastevený ) jednou posunul řádově o osm hodin, a za pět minut to naskočilo samo správně. Říkal jsem si OK. Za pár dní se opět samovolně změnil čas, ale ani po dvou dnech nenaskočil správný, tak jsem ho opět nastavil růčo. Tak teď tedy sám nevím... Nicméně, to mi tak nevadí. Spíše ta spotřeba... Vím, už jsem s tím trapný.
Nová nepříjemnost: při jízdě přes 100 km/hod se mi odchlipují dole černé matné kryty středních sloupků na předních dveřích ( vpravo i vlevo ). To se mi tam někdo chtěl dostat nebo co ? Jinak Fordům zdar a C-maxům zvlášť. Jen ti paštikáři mě se.ou 😒
Zdravím, konečně jsem našel místo, kde jsou vyjmenovány mé problémy s MAXem a jsem rád, že nejsem sám. Vlastnim MAXe 2.0 TDCi, najeto 7kkm a mám stejné zvukvé projevy brzdy na pravém předním kole, jak zde nekdo psal, ale co mě nejvíce točí, je ta nemožnost zapnutí synchronizace času s RDS. Hodiny mi jdou "podle plotu", klidně i 10 minut za měsíc. U prodejce konstatovali, že to opravdu nejde a tím to skončilo. Co se týká spotřeby, vejdu se v pohodě do 6,3l/100km. Jezdím většinou podle předpisů. Jinak je to autíčko pěkné a jsem spokojen. Pokud byste někdo zjistil, co s tím rádiem, budu vám strašně vděčný za informaci. Jo ještě bych měl jeden neduh. Také máte poměrně dlouhý interval na brzdovém pedálu, než to začne ukrutně brzdit? Nejhorší je to v malých rychlostech a navíc, když se trochu leknete, tak je to paráda. Minule mi to nejaký e😜ert zašlápl z nenadání před přechodem, kde se někdo vykecával a já brzdil s ABS.
to chceš říct, že se tam jenom přidá přepážka a třetí sedačka se dá jako pozornost? To by byla síla. Chodí to následně někdo někdy kontrolovat?
zavařit? při předání auta máš namontované sice jen 2 vzadu, ale tu třetí ti hodí do kufru......
V čem je problém, že počet míst je v OTP resp. dneska se jmenuje OR.
Jsme holt absurdistán, takové harakiri s odpočtem DPH nejsou nikde jinde, jaguar S type ve specifikaci N1 to je fakt evropské unikum......
Ještě bych chtěl vidět třeba třeba Maranello s přepážkou :roll:
V čem je problém, že počet míst je v OTP resp. dneska se jmenuje OR.
Jsme holt absurdistán, takové harakiri s odpočtem DPH nejsou nikde jinde, jaguar S type ve specifikaci N1 to je fakt evropské unikum......
Ještě bych chtěl vidět třeba třeba Maranello s přepážkou :roll:
S tím N1 u C-maxů, to je fakt. Uvažoval jsem o tom, ale nechat si zavařit vzadu dvě sedačky, to by to auto bylo o ničem...
Souhlasim ze cena neni moc prizniva. Prakticnost a spolehlivost po temer roce a ujetych 26k km bez vyhrad, pocity ze svezeni opravdu super. I dlouhe cesty s plne obsazenym vozem bez unavy. Myslim ze moznost nakupu jako N1 s odpoctem DPH nebyla dotazena - dalo se koupit jen se dvema sedackama vzadu. A to bylo treba to co turana dostalo hodne nahoru, snad vsichni co sem videl to tak koupili. Prijde mi ze i corolla verso je casteji videt a to stoji o poznani vic.
No divím se, že c-maxů zatím moc vidět není. Proč myslíte, že to tak je ? Domnívám se, že cena nového auta je poměrně vysoká, a ojetiny pochopitelně zatím moc nejsou k mání. Jinak mi připadá, že je to mnohem praktičtější než normální osobáky, tedy pro rodiny. Kvalitka, mohu-li soudit po 2 měsících, je vynikající, pěkné auto to je taky a snad bude sloužit bez problémů dlouho. VW Touranů ale přibilo mnohem víc, ikdyž je to ještě dražší...
to kamilek:To vis, ze to jde >😁 Jen mit tu trpelivost.Ja ji moc nemam(ale az bude bodovej system tak nic jinyho nezbyde) 😞
Ahojky, dnes sem jel tradicni Prahu po karlovarce 90km ale az do centra a zpet, vcetne dnes neobycejen stavnate Letne. Hodne sem se snazil a vysledek byl 5,2 (1,6 TDCi). Pri pohledu na ceny u cerpacek se asi prihlasim na dalsi rocnik economyrun. Nekde uz je zase nafta drazsi 😒 kdy se to zase vrati ke "starym casum" 😄. Cestou mne vesele zdravil dalsi maxik v deep navy, zaciname se mnozit!
2 petr : já mám sice vzadu taky zámek na klíč, ale ten nepoužívám. Mě se někdy stane, že otevřu auto, kufr je taky odemčený, nastartuju, a další se už do kufru nedostane. Nevím, jestli to není tak nastavené, zatím jsem to moc nezkoumal... Záruku mám až do r.2007.
to Yenda😜redem musim rict, ze mam model jen na el.ovladani(videl jsem i Maxiky, co meli v patejch dverich klasickej zamek).Bylo to porad v pohode a najednou, asi 4dny pred planovanym servisem, jsem prisel k autu centralem otevrel dvere chci jit do kufru a vono nic,dvere nesli otevrit.Tak jsem to zkusil tim knoflikem co je jen na kufr a tim to slo.Rekl jsem si, ze to mozna jen zazlobilo.Ale ouha, vlezu do auta, rozjedu se a po par metrech cvak a kufr se sam otevrel.Musel jsem zastavit a zabouchnout.No a takhle se to opakovalo snad 8x.Nezbylo mi nic jineho, nez se zamykat zevnitr.Tak jsem to pri prohlidce nahlasil a rekli o.k. ojednali a vymenili.Tot vse.
2 Petr : Díky za uspokojivá slova. Ty hodnoty při rovnoměrné jízdě beru. Ale spíše ve městě je to malá hrůza. No nic...
Ještě by mě zajímalo, jaký si měl problém s tím zadním zámkem, protože mně se zdá, že se někdy chová "nestandartně" 😊
Ještě by mě zajímalo, jaký si měl problém s tím zadním zámkem, protože mně se zdá, že se někdy chová "nestandartně" 😊
to Yenda:Ja a muj Maxik se mame dobre.Byli jsme na vymene oleje po 20000km,dali novej pylovej filtr,nahrali novej SW motoru(jak jsem mel ten jeden problem s tim "engine system fault") a jeste vymenili el.zamek kufru(ktery me posledni dobou zlobil).Takze spokojenost.Jinak ta tva spotreba si myslim sedi,ja mam udavanou "mimo mesto"(coz znamena pri konst.90km/h)4,9l a pokud jedu jak si psal ty, dalnice 140km/h tak mi to bere 6,1l.Ty mas "mimo mesto" 6,9l no a kdyz k tomu prihodis prave zhruba tech 1,2l co to dela me, tak jses zhruba na tech hodnotach.Navic preci jen je zima,zimni gumy(vetsi val. odpor),nez se motor ohreje atd.Uvidis v lete 😉
Nazdar chlapi : opět jsem tu se svoji spotřebou u 1,6 benzinu ( 74 kW ). Brno - Praha a zpět při dodržení 130-140 km/hod = 8,5 l/100 km. Kromě mě prázdné auto. S tím jsem taky spokojen ( na tu hrůzu zezačátku ). Jak se mají vaši c-maxzlíci ?
petr: nic nie je dokonale, vid napr tie bubny vzadu pri 1.4 a 1.6 benzinoch. bol som rozhodnuty povodne pre 1.6 Ti-VCT 85kW, ale ked som zistil, ze su vzadu bubny, dost ma to sklamalo (vsetci si zomna ale preto robia srandu, ze preco mi na tom tak zalezi - ani sam neviem😊). a rozmyslal som vecer nad cennikom a dufal, ze snad dalsie neakciove objednavky uz tuto chybu krasy mat nebudu ked vsade v EU je to OK a vyslo mi, ze ked si tu 1.6 ti-vct objednam tak bude rovnako draha ako 80kW tdci na sklade, takze nebolo o com 😄 vyssi krutiaci moment a vyrazne nizsia spotreba a to nehovorim o tom, ked budem focusa chciet neskor predat.
to bluedream:Tak to ti gratuluji, protoze ti reporteri z toho casopisu to dost kritizovali, ze v CR nebude.Ten 66kw se jim zdal slaby,1,8TDci ne zrovna kultivovany a 2,0TDCI uz moc drahy.Takze litovali, ze u nas nebude ta 80KW v nabidce a nechapali proc to tak je.Jinak ja ho mam v C-maxu a je to tahoun k pohledani, fakt paradni svezeni za dobrou spotrebu 😉
80kW 1.6 tdci sa v Nemecku do focusu II montuje aj s 5st MT a takisto aj v SR, ako inak by som si to mohol objednat? v CR sa tusim bude montovat len s CVT prevodovkou. v SR som nevidel napriklad v cenniku 66kW verziu. CR a SR maju urcite inu obchodnu politiku, lebo napriklad hatchbacky 1.4 a 1.6 benziny mali vzabu iba bubnove (!!!) brzdy, a v CR mali vsetky nove focusy kotuce aj vzadu. ale mozno to bola iba seria urcena pre first edition, toto mi nevedel vysvetlit ani predajca u importera.
to bluedream:Nevim kolego jak v SR ale v CR neni motor 1,6TDCI/80KW pro Focus II v nabidce a myslim, ze jsem nekde cetl, ze se nebude montovat vubec.V nabidce jsou diesly 1,6TDCI/66KW,1,8TDCI/85KW,2,0TDCI/100KW.… motor co uvadis, je v C-maxu ma turbo s variabilnimi lopatkami a proto vyssi vykon.
dnes som si zarezervoval fokusa II 1.6 TDCi 80kW trend, je nejaka akcia, tak to vyslo s celkom slusnou vybavou navyse na 503.000 CZK. dufam, ze budem spokojny s tymto motorom.. predchadzajuce auto som mal oktafku 1.9tdi 66kW. Povodne som chcel kupit benzin 1.6 85 kW, ale tato akcia na diesel ma dostala 😊
2 Kamilek : Hmm, ty volby tam mám přesně jako ty, až místo SET mám RDS. Nechce se mi věřit, že při stejném typu bude v tomto rozdíl. Zkus se fakt příležitostně poptat v servisu. Ten manuál je jednotně pro spostu typů a zobrazení displejů tam moc nesedí...
Mam 6000CD s centralne umistenym ovladacem. Koukam do toho manualu a sice pisou ze rucne to jde pouze u nekterych modelu, ale o stranku dal (42) je na konci sucha poznamka ze pokud funce neni k dispozici, nebude volba zobrazena a to je muj pripad. Nemam zobrazeno a mohu jen rucne. Posledni volba v menu je rucni nastaveni datumu. Potom se vracim na zacatek.
A jeste dalsi, na strane 41 je odstavec zobrazeni hodin nebo data - a to mi tak jak popisuji vubec nechodi, namackam tam jenom zobrazeni casu (bez toho RDS) a SEEK na prepinani zobrazeni data a casu nic nedela. Jestli ja to nemam nejak zasekle. Ale o resetu (mimo odpojeni baterky) sem nikde nic nenasel.
A jeste dalsi, na strane 41 je odstavec zobrazeni hodin nebo data - a to mi tak jak popisuji vubec nechodi, namackam tam jenom zobrazeni casu (bez toho RDS) a SEEK na prepinani zobrazeni data a casu nic nedela. Jestli ja to nemam nejak zasekle. Ale o resetu (mimo odpojeni baterky) sem nikde nic nenasel.
2 Kamilek : Z Příručky autorádia Ford : Kromě modelu 1000 mají všechny modely zabudováno zařízení, které přijímá aktuální čas a datum z dekodéru RDS. ( str. 40 ). Atd... Jaký typ vlastně máš ? Já mám Ford 6000CD.
2 Kresta : Dokud auto fungovalo, jel sqele, ne ? Velká škoda, a to byl v Mexiku poprvé ! Možná, že z C-maxe by viděl lépe na cestu a vyhnul by se kamenům na cestě :shock:
2 Kresta : Dokud auto fungovalo, jel sqele, ne ? Velká škoda, a to byl v Mexiku poprvé ! Možná, že z C-maxe by viděl lépe na cestu a vyhnul by se kamenům na cestě :shock:
to Yenda: 12.03.2005 20:42 Roman Kresta odstoupil kvůli problémům se zavěšením předních kol svého Fordu. Jeste ze to je jiny ford 😄
Nerekl bych primo problem, ale nemel sem potvrzenou prohlidku karoserie v servisni knizce (auto v prosinci spinave jak se patri zustalo neumyte tak nevim jak to kontrolovali), nevymenili mi prasklou mlhovku protoze objednali spatnou, a neopravili poskozeny lak od kaminku, protoze nemeli barvu - o tom mi ale nic nerekli. Proste mi to auto predali jako ze udelali vsechno. Ja v dobre vire ze je to hotove dojel domu a teprve tam si vsechno probral podle protokolu. Navic mi nauctovali 2l kapaliny do ostrikovacu, kterou sem nekolik dni pred tim doplnoval. V prvni chvili rozcarovani. Po telefonatu dohoda o naprave a nasledne spokojenost. Jen se musi clovek ozvat. Protoze mi to neni vlastni, pripadal sem si jako prudic. Jeste tu neplati jako venku ze takovehle veci jsou samozrejme. Jde o Charouz Karlovy Vary. Mam znameho, ktery radeji z KV jezdi na Kladno, pry to tam je o poznani lepsi. Zatim nemohu posoudit. Ale jak sem napsal, po reklamaci ve vsem vyhoveli jak sem si predstavoval. Priste tam pojedu zas, i kdyz mam v Praze jiny servis hned vedle prace.
to kamilek:Mel si nejake problemy, ze ses ozval?Sem s nimi, at se poucim :!: Do jakeho servisu jezdis?
V tomhle pripade neni Sony jako Sony. Jeste cvicne popichnu servis az tam nekdy zavitam, ale sem smiren s prohrou. Zase zvysim svoji popularitu. Po 20k kontrole sem si dovolil mit pripominky a musim pochvalit toho co je v cili vzdy o neco driv, pripominky byly akceptovany by zakaznik byl spokojen.
Jeste bych snad zkusil totalni reset, jestli tam neco takoveho najdu. Jedna kladna pro sony - hraje mi to CDRW i kdyz v oficialne neumi 😄.
Jeste bych snad zkusil totalni reset, jestli tam neco takoveho najdu. Jedna kladna pro sony - hraje mi to CDRW i kdyz v oficialne neumi 😄.
to Kamilek:No tak nevim,ze by do CR montovali nejake jednodusi?Preci jen, ja ho mam z Belgie a Yenda ze SRN.Nedivil bych se tomu, viz. neni Trend jako Trend. :?:
Flinta je v zite. Opravdu to tam nemohu namackat. Pri postupu s podrzenim a naslednym mackanim tlacitka menu tocim tyhle polozky: TA, AF, Vehicle ID, Clip detection, Clock (12-24 hod) a Set (cas a datum). Pokud menu nepodrzim tak tocim Manual, Scan, Date, News, AVC. Proste RDS nenamackam ani ... A to se zivim praci s pocitacem, asi pujdu na rekvalifikaci 😒
2 Petr : no já to tam napsal : "Stiskněte a přidržte tlačítko MENU, dokud se nezmění zobrazení na displeji" ! Jenže mě to taky při čtení manuálu nenapadlo, až mi to ukázal člověk ze servisu...
Jo už jste to četli, že na Barum rally jede Kresta na prototypu Focus C-WRC 2006 😉 GO KRETSA GO
Jo už jste to četli, že na Barum rally jede Kresta na prototypu Focus C-WRC 2006 😉 GO KRETSA GO
To Yenda:Tak jsem nebyl linej a sel to ven zkusit.A je to tam!Ty lumpe 😄 ,proc si to nerek hned "tri sekundy podrzet".Ja to mackal predtim dost rychle za sebou.Jsem rad, ze se to ve spolupraci povedlo.C-maxu zdar 😉
Zdar kucííí, S tím RDS neházejte flintu do žita ! Mám jako vy rádio Ford 6000 CD. Ještě jednou to zkusím vysvětlit svými slovy : zapněte rádio 😉 , stiskněte dlouze tlačítko MENU ( asi 3 sekundy ) až se změní displej, pak opakovaně tiskněte MENU až tam bude to RDS TIME ON-OFF ! Fakt to tam je ! 😜 pak šipkama přepnout na ON ( pokud tam je OFF ). A je to :idea:
Yendo Maxe nepujcuj uz by opravdu nevystoupil 😄. Ohledne spotreby se urcite da jit jeste niz. Nechapu jak se lidi dostanou na spotreby pod 3 l (www.economyrun.cz) tahle stranka a dalsi komentare k tomu jsou neuveritelny.
Kdyz sem auto kupoval, meli na krame demo auto 1,6TDCi a to akorat prodavali. Melo najeto 33k a ten chlapik co ho koupil pry potvrdil ze jezdi Vary-Praha za 4l. Asi ho zajeli lepe nez ja.
Kdyz sem auto kupoval, meli na krame demo auto 1,6TDCi a to akorat prodavali. Melo najeto 33k a ten chlapik co ho koupil pry potvrdil ze jezdi Vary-Praha za 4l. Asi ho zajeli lepe nez ja.
Cus chlapi,byl jsem mimo PC, tak jsem nereagoval na debatu.Asi budu mit stejny model jako Kamilek.Taky se mi tam nikde neobjevi RDS ON-OFF.Na radiu mam napsano jen Ford 6000 CD, nic vic.Takze tech typu budou mraky.K te spotrebe s rakvi, z novejch aut jsem mel jsem Bravu,Civica a ted Maxe a u vsech jsem jezdil s boxem.Spotreba byla cca.vyssi o 0,7-1l/100km, dle auta(nejvetsi rozdil u Civicu,nejmensi u Maxiku).
Hele, Country, už nevím, jak bych měl jet líp na spotřebu, než skutečně celých 70 km po rovině konstantně 90 km/hod. To by mělo být asi ideální. S rozdílem min. 0.8 l/100 km se budu muset holt smířit. V reálu to bude mnohem horší. Je možné, že po 22 tis. km už auto nebude zajeté ? A s tím prohozením aut bych být tebou neriskoval, protože jak jednou sedneš do MPV ( nebo co to je ten C-Max ), tak nebudeš chtít jinak ! Čus Yenda.
Yenda napsal: Jinak další kapka k ( mé diskuzi o spotřebě. Dnes jsem zkusil v "laboratorních podmínkách" spotřebu při skutečně konstantní rychlosti 90km/hod na dálnici na trase cca 70 km. ( využil jsem toho, že sněžilo a rychleji se jet nedalo ). Auto bylo prázdné. Spotřeba 6.5 l/100km. Dle techničáku ( 8.9, 5.7, 6.9 ).
Takhle podobně jsem jel loni z Krnova do Ostravy - prázdné auto a rychlost 60 až 90 na pětku. Spotřeba: 5.5 l/100 km. Dle techničáku ( 10.6, 6.4, 8.2 ). No, jo, já vím, je to trochu z kopce 😉
Trochu jsem (po nahlédnutí do záznamů) poupravil svůj předchozí příspěvek, loni v Chorvatsku jsem byl s rakví >😁 a občas jsem se utnul o dvě deci ve spotřebě - psal jsem to zpaměti, a ta už mi tak dobře neslouží 😒 , nebo že by začínající Alzheimer ? :shock:
Yendo, až pojedem příště na dovolenou, tak se prohodíme, třeba ta spotřeba není autem ale řidičem >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Takhle podobně jsem jel loni z Krnova do Ostravy - prázdné auto a rychlost 60 až 90 na pětku. Spotřeba: 5.5 l/100 km. Dle techničáku ( 10.6, 6.4, 8.2 ). No, jo, já vím, je to trochu z kopce 😉
Trochu jsem (po nahlédnutí do záznamů) poupravil svůj předchozí příspěvek, loni v Chorvatsku jsem byl s rakví >😁 a občas jsem se utnul o dvě deci ve spotřebě - psal jsem to zpaměti, a ta už mi tak dobře neslouží 😒 , nebo že by začínající Alzheimer ? :shock:
Yendo, až pojedem příště na dovolenou, tak se prohodíme, třeba ta spotřeba není autem ale řidičem >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
Dik moc Yendo, nekolikrat sem se pokousel. Ale at mackam co se da, nikdy se mi tohle nastaveni neukazalo. Jsem rad ze se propracuju k tomu manualnimu nastaveni data a casu. Jinak sem se snad dostal na vsechny v manuale popisovana nastaveni. Asi mam kus, kde tohle neudelam 😒.
Ke spotrebe - pokud jedu tak jak popisujes "v laboratornich podminkach" a po rovine, tak mi to ukazuje i pod 3,8. Ale kdyz te na dalnici predjizdi i Avie koukaji se divne 😄. Mel sem pred tim deset let mazdu 323 1,5 benzin. Nemel sem problem jezdit pod 6 litru i mimo laborator pri normalni pohodove jizde. Tady mam problem se dostat alespon na prumer. Rozdil mezi laborkou a realem je nejaky velky. Snad az dorazi to jaro bude veseleji.
Ke spotrebe - pokud jedu tak jak popisujes "v laboratornich podminkach" a po rovine, tak mi to ukazuje i pod 3,8. Ale kdyz te na dalnici predjizdi i Avie koukaji se divne 😄. Mel sem pred tim deset let mazdu 323 1,5 benzin. Nemel sem problem jezdit pod 6 litru i mimo laborator pri normalni pohodove jizde. Tady mam problem se dostat alespon na prumer. Rozdil mezi laborkou a realem je nejaky velky. Snad az dorazi to jaro bude veseleji.
2 Kamilek : Cituji z návodu : Nastavení času na hodinách :
- Stiskněte a přidržte tlačítko MENU, dokud se nezmění zobrazení na displeji.
- Opakovaně mačkejte tlačítko MENU, dokud se na displeji neobjeví zobrazení RDS TIME ON-OFF,
- Tlačítkem SEEK zvolte ON-OFF,
Tak by se to mělo samo nastavit.
Jinak další kapka k ( mé 😄 diskuzi o spotřebě. Dnes jsem zkusil v "laboratorních podmínkách" spotřebu při skutečně konstantní rychlosti 90km/hod na dálnici na trase cca 70 km. ( využil jsem toho, že sněžilo a rychleji se jet nadalo ). Auto bylo prázdné. Spotřeba 6.5 l/100km. Dle techničáku ( 8.9, 5.7, 6.9 ).
- Stiskněte a přidržte tlačítko MENU, dokud se nezmění zobrazení na displeji.
- Opakovaně mačkejte tlačítko MENU, dokud se na displeji neobjeví zobrazení RDS TIME ON-OFF,
- Tlačítkem SEEK zvolte ON-OFF,
Tak by se to mělo samo nastavit.
Jinak další kapka k ( mé 😄 diskuzi o spotřebě. Dnes jsem zkusil v "laboratorních podmínkách" spotřebu při skutečně konstantní rychlosti 90km/hod na dálnici na trase cca 70 km. ( využil jsem toho, že sněžilo a rychleji se jet nadalo ). Auto bylo prázdné. Spotřeba 6.5 l/100km. Dle techničáku ( 8.9, 5.7, 6.9 ).
2 Country : Tož to máš rakev "Mazda", ne ? Když vezmeš v úvahu odpor vzduchu plus váha navíc ( nejen rakve ) při jízdě po dálnici ( vyšší rychlost ) tak věřím, že to musí být poznat. Ovšem měření jsem nedělal, a vím, že ty se nemýlíš 😁
Vliv rakve s lyžema na spotřebu je (v mém případě) neprůkazný.
Pyreneje (5400km) v létě ve čtyřech, s rakví na střeše a s klimou jsem zajel za 7,98 l. Livigno a zpět (2000km) v zimě ve čtyřech s rakví za 7.8 l. A třeba Chorvatsko (asi 2500km) v létě ve čtyřech s rakví a s klimou za 8.2 l, a Dolomity v létě ve čtyřech a bez rakve s klimou za 7.9 l, a Alpy v létě (Bernina) ve třech bez rakve a s klimou za 7.6.
Spíš mám dojem, že větší roli hraje počet osob a v létě klima.
Pyreneje (5400km) v létě ve čtyřech, s rakví na střeše a s klimou jsem zajel za 7,98 l. Livigno a zpět (2000km) v zimě ve čtyřech s rakví za 7.8 l. A třeba Chorvatsko (asi 2500km) v létě ve čtyřech s rakví a s klimou za 8.2 l, a Dolomity v létě ve čtyřech a bez rakve s klimou za 7.9 l, a Alpy v létě (Bernina) ve třech bez rakve a s klimou za 7.6.
Spíš mám dojem, že větší roli hraje počet osob a v létě klima.
Ahojky Yendo, neporadil sem si, priznavam se ze sem na to od posledka ani nekoukl. Proste sem spolehal na dobrou radu 😄. Pokud najdes chvilku, budu moc rad.
2 Kamilek : Co to RDS ? Už jsi si s tím poradil ? Asi to funguje, protože včera jsem si všiml, že se čas na displeji změnil o cca -8 hod a něco, a za pár minut se to zase spravilo...
mam C5
ked tam je to popojizdanie tak to je samozrejme nieco ine. to by som mal vyse 10 😊
ten udaj co som napisal je z cesty domov, cize v podstate idealne podmienky - vyse 300km na jeden sup.
ked tam je to popojizdanie tak to je samozrejme nieco ine. to by som mal vyse 10 😊
ten udaj co som napisal je z cesty domov, cize v podstate idealne podmienky - vyse 300km na jeden sup.
2 matuS : co máš za auto ? 3litr nebude asi C-max 8-s Jinak , jestli si sledoval diskuzi, tak jsem byl trochu nešťastný s vysoké spotřeby. A těch 8.9 jak jsem psal, mě tedy nyní nepříjde tak moc. Není to spotřeba při jedné jízdě, ale i popojíždění na horách a startování při -15°C. Ale ke spotřebám u 1.6 Duratec dle výrobce ( 8.9, 5.7, 6.9 ) se nepřibližuji ani náhodou. A rakev podle mě může přídat i 1 litr/100 km. Tož asi tak Matušu.
ta spotreba je podla mna moc vysoka. o kolko rakva zvysi spotrebu?
ja som mal na ceste z lyzovacky (tatry-bratislava, priem rychlost 90km/h, dialnica max 130km/h) spotrebu 9.5. ale to mam 210k trojliter v automate. rakvu som nemal, lyze som mal v aute a isli sme 3 dospeli
ja som mal na ceste z lyzovacky (tatry-bratislava, priem rychlost 90km/h, dialnica max 130km/h) spotrebu 9.5. ale to mam 210k trojliter v automate. rakvu som nemal, lyze som mal v aute a isli sme 3 dospeli
2 Country : Zdravím Mazda Club ! a přidávám oblíbené rčení " Fordem tam a vlakem zpátky " 😄
2 ALL : mám za sebou týden s cca 1000 km. A přijel jsem kupodivu ( viz výše ) posvých, tedy po 16´ ( BTW : taky německý extraTREND ). Některé další poznatky : Spotřeba byla asi 8,9 l/100km. Plně naložené ( 2 dosp.+2 děti ), zimní výbava na hory + rakev ( běžky + SNB ). Po dálnicích max 130 km/hod. Tak to asi ujde, ne ? Jinak musím říct, že mě motor ( 1,6 Duratec ) příjemně překvapil svou pružností a zátahem. Od 3000 ot/min i tak naložený pěkně tahal. Připadá mi ale trošku hlučnější, než bych čekal. Zase mínus jsou asi krátké sedáky. Po delší cestě jdou nohy cítit ( mám 183 cm ). Jinak variabilita prostoru SUPER. Pro rodinné využití je to obrovské plus.
to Kamilek : už jsi to s tím RDS vyřešil ?
2 ALL : mám za sebou týden s cca 1000 km. A přijel jsem kupodivu ( viz výše ) posvých, tedy po 16´ ( BTW : taky německý extraTREND ). Některé další poznatky : Spotřeba byla asi 8,9 l/100km. Plně naložené ( 2 dosp.+2 děti ), zimní výbava na hory + rakev ( běžky + SNB ). Po dálnicích max 130 km/hod. Tak to asi ujde, ne ? Jinak musím říct, že mě motor ( 1,6 Duratec ) příjemně překvapil svou pružností a zátahem. Od 3000 ot/min i tak naložený pěkně tahal. Připadá mi ale trošku hlučnější, než bych čekal. Zase mínus jsou asi krátké sedáky. Po delší cestě jdou nohy cítit ( mám 183 cm ). Jinak variabilita prostoru SUPER. Pro rodinné využití je to obrovské plus.
to Kamilek : už jsi to s tím RDS vyřešil ?
Petr Blaha: OK. 😄
Kombinovanou spotřebu dle techničáku mám 8.2 a docela to sedí. Mimo město 6.4, a to jsem schopný dosáhnout, když jedu na chalupu a zpět (150 km) jen ve dvou, nehoním to přes 120, a hlavně když moc nepředjíždím. Je to "síla", jedno razantní předjetí na krátkém volném úseku, tj. v cca 90 km/h podřazení z pětky na trojku a plný plyn, udělá na těch 150 km v průměrné spotřebě jedno až dvě deci nahoru ! A když jedu ve čtyřech a splným kufrem, tak je to litr nahoru.
Ještě že ten comp mám, jinak bych se v autě nudil >😁 >😁 >😁
Kombinovanou spotřebu dle techničáku mám 8.2 a docela to sedí. Mimo město 6.4, a to jsem schopný dosáhnout, když jedu na chalupu a zpět (150 km) jen ve dvou, nehoním to přes 120, a hlavně když moc nepředjíždím. Je to "síla", jedno razantní předjetí na krátkém volném úseku, tj. v cca 90 km/h podřazení z pětky na trojku a plný plyn, udělá na těch 150 km v průměrné spotřebě jedno až dvě deci nahoru ! A když jedu ve čtyřech a splným kufrem, tak je to litr nahoru.
Ještě že ten comp mám, jinak bych se v autě nudil >😁 >😁 >😁
Vcera sem jel zase tradicni trasu Podbo. Praha a odpoledne zpet. Mraz byl jak se patri, auto stalo nekolik dni v garazi. Je to celkem cca 220 km. Vynuloval sem pocitadlo pri statu a dojel sem s prumerem 4,7. Ale jel sem opravdu 90, nebrzdil a po dalnici 110-120. Asi se tak neda jezdit porad, ale spotreba je tak jak my byt podle papiru.
to Country: Tak to se omlouvam, nevedel jsem, ze jde jen o hec.Ale vis co myslim, nemam rad to "chlapsky" predhaneni typu, me Felicie bere 5l atd.....Mam rad rovinu, ja mam u meho C-maxe udavanou komb.spotrebu 4,9l a reknu na rovinu, ze na tuto hodnotu jsem se v zivote nedostal(manzelka 5,4 ja 6,3).Tak to proste je a hotovo.Automobilky jsou vetsinou optimisticke.Cus
P.S.Na tak velkou karu a ten motor je 8,2l dost dobry.
P.S.Na tak velkou karu a ten motor je 8,2l dost dobry.
Blaha: To neřeš, to my se tak s Yendou už roky hecujem .. >😁
BTW, 626ka wagon dvoulitr benzín (váží 1270kg), od silvestra najeto asi 1000km, z toho asi polovina po městě se skoro studeným motorem (6 km tam a 6 km zpět), spotřeba dle compu a potvrzeno natankováním do plné: 8.2 l/100 km. Na báchorky o 5 litrech si taky nepotrpím, ale kde je 10.5 litru ? :roll:
BTW, 626ka wagon dvoulitr benzín (váží 1270kg), od silvestra najeto asi 1000km, z toho asi polovina po městě se skoro studeným motorem (6 km tam a 6 km zpět), spotřeba dle compu a potvrzeno natankováním do plné: 8.2 l/100 km. Na báchorky o 5 litrech si taky nepotrpím, ale kde je 10.5 litru ? :roll:
to Country:Jo a vona benzinova Mazda jezdi i v zime za 5l/100km vid.Takovejch bachorek uz jsem slysel........
Yenda napsal: TAK DRUHÉ TANKOVÁNÍ A PRŮMĚRNÁ SPOTŘEBA 10,5 L/100KM ! TO JSEM TEDY DOST SKLAMANÝ. BYLO TO PREVÁŽNĚ PO MĚSTĚ, JE ZIMA ATD., ALE JEZDIL JSEM "SLUŠNĚ" A ČEKAL BYCH MÍN. ŽERE TO JAKO ZÁVOĎÁK, ALE ROZHODNĚ TO TAK NEJEZDÍ...
Yendo, Yendo, já jsem ti říkal, že si máš koupit Mazdu ........... >😁
Yendo, Yendo, já jsem ti říkal, že si máš koupit Mazdu ........... >😁
to Kamilek:Ahoj, tak zaruku mi dali 3 roky a nebo 100000km, dle toho co nastane drive(ten treti rok byla pozornost firmy u ktere jsem to kupoval,Ford J.Vanspringel and Fils).Jinak mi nabidli, ze pokud budu chtit tak si mohu priplatit jeste ctvrty rok(za 249eur,kilometry myslim 150000, ale temi si nejsem uplne jisty).Zatim o tom neuvazuji, uvidim ke konci te trilete.Jak rikas, ta cena je tady trochu vyssi, ale ja diky manzelce jsem mel velke diplomaticke slevy(auto bez dane, takze -21% a navic -18% od Fordu, to davaji zamestnancum Rady EU, kde zena pracuje)Takze kdyz to schrnu tak jsem za nove auto zaplatil 61% jeho plne ceny.To byl hlavni duvod proc jsem ho tady kupoval.Jen pro zajimavost, kazda automobilka dava urednikum jine slevy.Napr.Skoda -10%,Toyota -10%,Renault -14%,VW -14%,PSA -18%,Ford -18% to jsou info. co vim od manzelcinych kolegu.Jo ty urednici, to je job :shock: Cus
Ano s tou vybavou je to tak, koukal sem pri nakupu na Nemecko. Napriklad ESP a stropni airbagy jsou v zakladu, v Cesku jen za priplatek i pro Ghia. A podobne to je u nekterych dalsich veci. Je ale pravda ze cena je taky o drobet vyssi. Proste pro Cesko je treba nabidnout i mene vybavenou ale cenove konkurenceschopnou varinatu. Ja sel radeji do vybavy, a barvu nechal zakladni, 13k priplatek mi prislo dost.
Jak to mas se zarukou a moznosti jeji rozsireni?
1600€ je opravdu ranec. To asi odradi hodne lidi i kdyz to je toyota.
Jak to mas se zarukou a moznosti jeji rozsireni?
1600€ je opravdu ranec. To asi odradi hodne lidi i kdyz to je toyota.
to Kamilek:Corolla Verso, je tady o 1600eur drazsi!!!Nechal jsem si zajit chut.Ja mam barvu Vitro a vybavu Trend(ale neni Trend jako Trend)tady v Belgii je mnohem vetsi konkurence a lidi znacne rozmlsany.Takze Trend pro Belgii(a asi i Nemecko)je o hodne lepe vybaven nez pro CR.To co ja mam v Trendu tak je v CR za priplatek.Kdyz jsem to porovnal tak ja mam neco mezi Trendem a Ghiou.Nechtel jsem tomu verit, ale je to tak.
Tak ja sem objednaval presne pred rokem. Zacatek brezna 2004. Protoze v Cesku nebylo to co sem chtel - ghia v deep navy s ESP (proste v Cesku ESP nedavaji), tak sem cekal na vyrobu do cervna. A presne to vyslo ze sem za dva dny po predani auta jel na dovcu na Slovensko. To cekani bylo strasne dlouhe. Renault mi take rozmlouvali ze stejnych duvodu. Asi na tom neco bude. Uz pristup prodejce, kdyz sem se chtel svezt se 100konovou 1,5... nemame, budem mit jenom grandscenica s 2l naftou. Tim to ukoncil a normalne odesel. U Forda take nemeli ten motor co sem chtel, tak sem si pojezdil s 1.8 benzinem a do tydne mi privezli jeste tu 1.6 TDCi. Mohl sem si to projet jeste jednou obe po sobe - no a radeji sem priplatil naftu. Jejich pristup byl naprosto super, dostali mne a zatim nelituju. Jen mlsne koukam na corollu verso. Bohuzel byla moc draha.
to Kamilek:Tak tam ten kryt asi nedavaji.Jinak chlape, zrejme jsme meli stejne umysli.Mazda 3 to byl muj kun, jenze stejne jak mam jednoho kluka(3roky) a druhe cekame, takze pro nas byla moc mala.Tu 1,6hdi uz tenkrat, kdyz jsem auto schanel tak Picaso i 307SW meli v nabidce(8/2004), ale Picaso mi prislo za zenitem a u 307SW se manzelce nelibily "kocici oci" vpredu.Scenika mi rozmluvil kolega co ho kupoval 5/2004, nadaval na laxni pristup Renaultu(slibili mu ho za 2mesice a dodali za 4)pak mu tam nekudy zatekalo a porad nadaval na dilenske zpracovani(furt mu tam neco vrze).Kdyz ho svezu tak dost lituje.Ja jsem byl od zacatku spokojen i kdyz moji barvu nemeli na sklade(museli ho primo objednat ve fabrice) a upozornil jsem je ze 1.9. potrebuji jet do Chorvatska tak rekli, ze auto bude 28.8. a taky bylo.K tem vykonum jen tohle, co casopis a test tak se vsude doctu jina cisla, bud 80KW nebo81KW.Tak si vyber.Do Focusu2, ten nas motor v Belgii nabizi.Nekde jsem cetl, ze do CR nebude dodavan.Dik za pokec
Ne ten kryt take nemam. V dobe kdy ja sem kupoval, ani picaso ani 307SW nemelo u nas tyhle motory v nabidce. I mazda3 (muj sen - jenze mame tri deti) je pouze slibovala. Takze i kdyz sem koukal na presne ta sama auta (jeste sem zvazoval scenicII 1,5dCI), motor sem jinde in natura nevidel. 2l TDCi ten kryt ma, ale to jsou zase vetsi naklady na porizeni provoz a spotrebu. Jeste mne zarazilo, ze i kdyz ten motor je u PSA a mazdy stejny, ostatni udavaji vykon 110k - ford 109k. A dalsi divna vec. Novy focus tenhle motor v nabidce vubec nema. Dava bud 1.6 90k nebo 1,8 115k.
to Kamilek:Chci se jeste zeptat,mas na motoru velkej plastovej kryt?Ja tedy ne, coz me prekvapilo,protoze jsem uvazoval o Picasu 1,6HDI nebo 307SW 1,6HDi a ty maji motor zakrytej velkym krytem.Motory to jsou identicke jako mame my 1,6TDCI, takze me to zarazilo.Bud Ford setri naklady nebo to dava jen do urcitych zemi(kupoval jsem ho Belgii), proto se ptam.Treba ho do aut co jdou do CR montuji.Dik
to Kamilek:Mam velkou radost!!!!Konecne nekdo v mem okoli kdo ma naftu!!!Ja jsem z Litvinova takze to mam opravdu kousek.Do cervna budu dost casto mimo domov ale pak se s rodinou vracime domu(ted bydlime v Bruselu) a urcite se s tebou spojim.Muj tel.605 153 051.Uz se tesim az si pokecame 😄 Ahoj Petr
Ano to vrzání bylo zhruba tak. Začalo vždy tak po 10 km od začátku jízdy a po sešlápnutí brzdy ustalo, po chvíi zase začalo.. a tak dokola. Bylo slyšel hlavně ve městě, kde se to opravdu famózně roléhalo. Sem z Podbořan, kousek od Žatce, kousek od Loun.. to už bys mohl znát 😄. Dělám v Praze kam denně jezdim. A pokec by nebyl špatný, sem určitě pro.
to Kamilek:To piskani a vrzani v tom kole bylo 5-10tisic kilometru?Ta spotreba sedi,jel jsem Chorvatsko a pokud jsem jel do 150 tak to bylo tesne pod 6.Jak jsem sprintoval kolem 170, tak to lezlo na 6,8l.Jestli to neni tajemstvi, odkud jsi,nekdy bych dal pokec osobne 😄 Cus Petr
Vyloženě problém sem opravdu neměl. V prvnim příšpěvku bylo zmíněno pískání v brzdovém segmentu. Tak přesně to sem měl také. A trvalo mi to tak od 5-10k. Bylo to jako když jede trakař. Byl sem s tim i v servise, ale řekli že tam nikde nic neni. Ustalo to časem samo. Teď mám jen takovou drobnost - meluzínu v klimatizaci. Po přepnutí z eco na auto mi to začíná hvízdat podle otáček motoru. Musim přepnout na eco a zpět - ustane. Servis zase nic nenašel, na garančce měnili filtr ale nepomohlo to. Zatim to neřešim a vystačim si s přepínámim.
Ještě ke spotřebě - když jedu Praha Brno a jedu kolem 150 sem stále pod 6 litry. Loni v létě sem jel Itálii s rodinou - 3 děti plný kufr a celá cesta celkem svižně byla pod 6. Tedy celkem spokojenost, ale 4,9 ani náhodou 😄.
Ještě ke spotřebě - když jedu Praha Brno a jedu kolem 150 sem stále pod 6 litry. Loni v létě sem jel Itálii s rodinou - 3 děti plný kufr a celá cesta celkem svižně byla pod 6. Tedy celkem spokojenost, ale 4,9 ani náhodou 😄.
počitadlo : tuknutím při průměrné se neděje nic. Když to podržím déle, pak se to nuluje a je tam tedy chvíli okamžitá... viz kamilek.
radio : teď odjíždím na týden pryč, až se vrátím, tak ti kamilku popíšu jak se dostat do toho menu RDS ON-OFF.
Zdar
radio : teď odjíždím na týden pryč, až se vrátím, tak ti kamilku popíšu jak se dostat do toho menu RDS ON-OFF.
Zdar
to Kamilek:Tak tuhle spotrebu ma moje zena, ja to trochu vic honim a to bude ten litr na vic 😄 Jinak jsi nemel nic?Zadnej problem?Jo k tem hodinam,kdyz mi to predavali tak mi to ukazali nastavili a od te doby jsem na to nesach.Myslim, ze jdou presne(ale na vterinu to netvrdim).Cus
toYenda:jestli to chapu presne, tak tim tuknutim prave vynulujes prumerku. Pak je pravda že máš okamžitou, ale jen v tu chvíli kdy si nuloval. Když sem viděl jak tu okamzitou ukazuje třeba ve škodovce, neni to až tak špatný a tohle to rozhodně nenahradí.
Radio - já se ani nedostal na tu volbu RDS-ON. Asi mi opravdu neni dáno. Doteď sem nepochopil jak se v tom menu pohybovat. Po tuhém boji se dostanu na manuální nastavení.
toPetr:mám najeto 26100 a prumer za celou dobu 5,2. Ale sem postiženej úspornou jízdou 😄. Jezdim hlavně delší trasy 100 a víc na jeden zátah. Teď sem na 5,1. Jakmile jedu kratší dostanu se na 5,3. Průměrku nenuluju, přišlo mi že to nemá cenu. Vzhledem k tomu jak se snažim jet úsporně bych čekal o litr méně. Měl sem benzín, tam sem se dostal pod papírovou celkem v pohodě. Asi s tou naftou pořád neumim jezdit.
Radio - já se ani nedostal na tu volbu RDS-ON. Asi mi opravdu neni dáno. Doteď sem nepochopil jak se v tom menu pohybovat. Po tuhém boji se dostanu na manuální nastavení.
toPetr:mám najeto 26100 a prumer za celou dobu 5,2. Ale sem postiženej úspornou jízdou 😄. Jezdim hlavně delší trasy 100 a víc na jeden zátah. Teď sem na 5,1. Jakmile jedu kratší dostanu se na 5,3. Průměrku nenuluju, přišlo mi že to nemá cenu. Vzhledem k tomu jak se snažim jet úsporně bych čekal o litr méně. Měl sem benzín, tam sem se dostal pod papírovou celkem v pohodě. Asi s tou naftou pořád neumim jezdit.
toYenda:Jo presne,koleckem.nastavis na prumernou tuknes zboku.No a co tam naskoci tak to je to co ti to prave bere.Ale delej to az pred tebou nikdo nebude, preci jen na to musis koukat tak at se nekomu nepodivas do kufru.
to Kamilek:Jakou mas zatim prumernou spotrebu?Ja ho mam od srpna,najeto 20000km a celkovej prumer 6,2l.Myslim, ze na tak velky auto to jde(ted v zime jezdim okolo 6,9l)Cus
to Kamilek:Jakou mas zatim prumernou spotrebu?Ja ho mam od srpna,najeto 20000km a celkovej prumer 6,2l.Myslim, ze na tak velky auto to jde(ted v zime jezdim okolo 6,9l)Cus
to petr : co tím myslíš ťuknout ? jako zboku krátce ?
to : kamilek : přesně s tímto problémem jsem se potýkal. Dostal jsem se - dle manuálu pro 6000CD - až k nabídce RDS ON-OFF. Zapnul jsem to, ale po 5 minutách se čas nenastavil správně, tak jasem to udělal ručně. Zatím jsem si přesnost nekontroloval. Zahulíme, uvidíme...
to : kamilek : přesně s tímto problémem jsem se potýkal. Dostal jsem se - dle manuálu pro 6000CD - až k nabídce RDS ON-OFF. Zapnul jsem to, ale po 5 minutách se čas nenastavil správně, tak jasem to udělal ručně. Zatím jsem si přesnost nekontroloval. Zahulíme, uvidíme...
Nazdárek, povedlo se Vám někomu nastavit synchro času podle RDS? Ač podle manuálu by to typ 6000CD měl umožňovat, bohužel sem to nedokázal. Hodiny se po cca měsíci zpožďují o 3-4 minuty a tak by se to šiklo.
Cmaxe mám od června a zatim bez problému, jen ta spotřeba - 1,6 TDCi a na papírových 4,9 se dostanu je při cestě z kopce 😒
Cmaxe mám od června a zatim bez problému, jen ta spotřeba - 1,6 TDCi a na papírových 4,9 se dostanu je při cestě z kopce 😒
to Yenda:Aktualni si udelas, ze za jizdy(nemelo by se to)si kliknes na tu prumernou(a ta ti vlastne ukaze kolik to prave bere),zkusil jsem to do kopce na plnou dvojku a nestacil jsem cumet :shock: (25-27l).Takze mi ten prumer uplne staci,nez se stresovat.Cus
u toho počitadla mi taky chybí třeba aktuální spotřeba. nevím, proč to tam není, nebyl by to přece žádný problém...
to Kubik:Co mas za karu?Ja i kdybych chtel, nemohu nic, protoze mam mojeho C-maxe v zaruce a to nehodlam riskovat.Cus
Ahoj,
už nějakou dobu sleduju tohle fórum a rozhodl jsem se přihlásit. Mám následující dotaz. Nemáte někdo schéma zapojení PP, popř. jakékoli podrobnosti o jeho HW nebo SW? Nebo nějaký odkaz na popis apod.? Hrozně mě štve, čemu se u forda říká PP. Kdyby tam za ty peníze alespoň nechali nastálo ten displej s ujetými KM a dali tam další, na kterém by byla např. průměrná spotřeba a dojezd. Místa je tam dost, nemám v palubce infopanel a ten stejný displej, jaký tam dal ford stojí asi 250 Kč. Holt šetřit se musí za každou cenu i u aut za 600 tis. A taky nechápu proč je plno užitečných hodnot dostupných pouze v menu TEST.
Třeba to už někoho napadlo a zkusil to vyrobit. Ty data do toho počítače od někud lezou. Rád bych tam ten další displej přidal...
Jakub
už nějakou dobu sleduju tohle fórum a rozhodl jsem se přihlásit. Mám následující dotaz. Nemáte někdo schéma zapojení PP, popř. jakékoli podrobnosti o jeho HW nebo SW? Nebo nějaký odkaz na popis apod.? Hrozně mě štve, čemu se u forda říká PP. Kdyby tam za ty peníze alespoň nechali nastálo ten displej s ujetými KM a dali tam další, na kterém by byla např. průměrná spotřeba a dojezd. Místa je tam dost, nemám v palubce infopanel a ten stejný displej, jaký tam dal ford stojí asi 250 Kč. Holt šetřit se musí za každou cenu i u aut za 600 tis. A taky nechápu proč je plno užitečných hodnot dostupných pouze v menu TEST.
Třeba to už někoho napadlo a zkusil to vyrobit. Ty data do toho počítače od někud lezou. Rád bych tam ten další displej přidal...
Jakub
tankuju do plné a počítám km ( kniha jízd 😄 a tem komp se při prvním tankování moc nesekl. Jasné je, že na závěry je ještě brzo...
Neblazni, v tech mrazech to je normalni.Nezapomen, ze motor je na provozni teplote az po 30km, takze jestli skaces okolo komina tak se nediv.Abych te uklidnil, tak ted jezdim v podstate jen mesto a mam to 1,3l vyssi nez jsou tovarni udaje(tov.6,3 skutec.7,6).Bud v klidu, jo a spolehas na pocitac nebo tankujes do plny a pocitas sam?Kluci Ford Focus Clubu, kde jsem clenem,rikali, ze nekterejm ten PC pekne keca.Cus
Sehnal jsem ho na : www.autobusch.cz tam se dočtete víc. Byl jsem s nimi spokojený. Myslím, že je to fakt dobrá volba, pokud nemáš nebo nechceš dávat prachy za nové. A teď tam mají 3 kousky v TDci. Mrkněte na to.
to Yenda:Kamos se pta, jak si toho C-maxe sehnal?Sam v Nemecku nebo inzerat?A jestli, to bylo bourane a na kolik te to vyslo.Diky Petr
TAK DRUHÉ TANKOVÁNÍ A PRŮMĚRNÁ SPOTŘEBA 10,5 L/100KM ! TO JSEM TEDY DOST SKLAMANÝ. BYLO TO PREVÁŽNĚ PO MĚSTĚ, JE ZIMA ATD., ALE JEZDIL JSEM "SLUŠNĚ" A ČEKAL BYCH MÍN. ŽERE TO JAKO ZÁVOĎÁK, ALE ROZHODNĚ TO TAK NEJEZDÍ... 😞
Yenda+dalsi Fordari:super link-www.etis.ford.com,zadate si model jaky vlastnite a ono vam to vypise co a v jakych intervalech se ma menit/kontrolovat.Udaje v milich si zmenite takhle:Kliknete na"Na zacatek" pak uplne vpravo na "Predvolby" z roletky vybrat Ceska republika a "Aktualizace".Pak se vratite na "Ford service" a uz vam to pocita v km.Cus chlapi!!!
2 Petr: Vzduchový filtr, jestli si dobře vzpomínám na německou servisní knížku, se měnit ještě nemusel, ale kluci v servisu mi ho ukázali a doporučili vyměnit. Mrknu se Ti na ten diesel. Čao
Cau Yendo, ta cena docela ujde ne?Myslim, ze kdyz je to i s materialem(vzduch filtr atd.)tak je to rozumny.Ja musim do znackoveho, mam to v zaruce a nerad bych neco pos..l.Ten vzduchovej, se meni ve 20000km?To ses nekde docet, nebo ti poradili?Jestli mas prirucku, mrkni se mi na vymnenu u dieselu(je to v te francouzsko-holandske nenasel).Diky Petr 😊
Chudák motor ,který jezdí pod 2000.Z 1.8 se tak stane 1.2.Není pak lepší koupit maloobjemový s nízkou spotřebou.
Znám jednoho, co s 1,8 Focusem jezdí běžně za 6,5! Podotýkám však, že kvalty nevytáčí nad 2000 ot./min., tedy kromě pátého stupně...
Před C-Maxem jsem měl Megana 1.6 benzín. Tam spotřeba souhlasila přesně. Kolik potom má skutečně spotřebu benzín 1.8 Duratec ?!
Tak jsem byl na té garančce. Stála 3500,-Kč. Olej ( Mobil Synt S ) + filtr, vzduchový filtr, stěrač řidiče ( 600,- 😄. To bylo vše. Jinak se nemůžu srovnat se spotřebou. Podle výrobce 6,9 l/100km, skutečnost 8,5 l/100km. Střídavý provoz, žádné závodění. To je trochu velký rozdíl, ne ? Jak jsou na tom s tímto ostatní ? Dík Yenda ( C-Max - 1350 kg, 1,6 benzin )
Pirelky Winntersportky jsou dost dobre.Aspon v testech co jsem cetl.To neva ze jsi z Moravy,jak jsi koupil C-maxe,tak jsi v rodine Fordu a je jedno odkud.At zije Morava.Cus
Gumy jsem koupil v pneuservisu. Su z moravy 😉 Cena dobrá. Aby byli i ty gumy. Měli by být, ale zkušenosti ( velmi dobré ) jsem měl jen s Micheliny. Ale v únoru by měli být ceny dobré už leckde. Jinak servis je neznačkový, údajně s šikovnými chlapíky právě ze značkového servisu teď na vlastních nohách. Uvidíme.
Dnes ten server nějak blbne. Asi fšici sledujů toho ogaru odnás na severu...
Dnes ten server nějak blbne. Asi fšici sledujů toho ogaru odnás na severu...
Jo tak to je dobra cena!To byl nejakej e-shop, ne.Protoze v kamenym obchode by to byl zazrak.Pojedes do zn.servisu Ford.Nemas nejakej typ nebo reference na dobrej servis Fordu?(ne na Morave, to mam zruky).Diky
Jasně, s tou garančkou dám určitě vědět. BTW včera se mi podařilo koupit Pirelli Wintersport 205/55 R16 za 3850,- Kč/kus. Celkem slušná cena.
Yendo pak napis, kolik si za tu garancku vc.oleje rekli,dik.Ja mam taky dost veci na vic oproti Trendu CZ.Holt porad rozdeluji zapad/vychod, tady(v Belgii) jsou dost rozmlsany a je obrovska konkurence, tak uz do Trendu davaj to ,co ma v CZ jen GHIA.Jo, ty zimni pneu jsem tu koupil o dva tisice levneji😡emperit Sport Grip 205/550R16 kus za 83uero.V CR bych dal 4600kc.Nechapu to, ale je to tak.Proste konkurence a ne dohody jak u nas.Cus Petr
Díky Petře, ráno ty displeje fakt už nesvítili. K spotřebě - jsem zvědavý, protože počítač dává jen průměrnou spotřebu a rychlost, ale ty čísla jsou zatím nějaké "divné" ( spotřeba vysoká, rychlost malá 😄. Dost mi tam chybí aktuální spotřeba. Jinak se na garančku ve 20000km chystám příští týden. A hodiny jsem už ( s pomocí technika a příslušného manuálu ) nastavil. Musel jsem to udělat ručně, protože po zapnutí RDS to správně nechtělo naskočit. Ale asi by to potřebovalo více času.
Ahoj Yendo, jo to je v pohode.Je tam nastaven nejaky casovy limit a pak to samo zhasne.To nastaveni casu je pakarna trochu to trvalo nez jsem na to prisel, ale bohuzel po mejlu to asi tezko vysvetlim.Jinak ten tvuj motor je dobrej kolega ho ma a rika ze 100koni staci a kdyz jezdi rozumne tak to bere 7l.Pri dalnicnim sprintu, rikal max.8l,coz si myslim, ze na tak velke auto jde.Nebyl jste nekdo na vymnene oleje ve 20 000km?Jakej vam tam dali?A kolik zhruba za to chtej?Diky a cus vsem Fordarum!!!Jo Yendo,ten tvuj Maxik je asi z Nemecka vid.Protoze ja kdyz jsem byl v Cechach u Forda(Usti n/Labem), tak tam mi rekli, ze radio Ford 6000 CD,neni urceno pro C-maxe na cesky trh.V CR je pouze kazetovy prehravac nebo za priplatek CD od Sony.Proto k tomuto typu nemaji cesky navod.Ja navod mam ale jen ve francouzskem a holandskem jazyce,ten ti asi nepomuze.Cus
Je to vpořádku, pokud při vypnutí a zamknutí auta zůstává svítit displej počítače a rádia ( Ford 6000CD ) ? Díky.
Ahoj vsem Fordarum, mam pul roku stareho C-maxe 1,6 TDCI a jsem max.spokojen.Protoze momentalne bydlim v Bruselu(tady jsem ho i kupoval), jezdim stejne jako ten kolega co psal, hodne po dalnicich v SRN.Kde to jde tak jezdim 170km/h a i pri takovem kalupu mi to ukazuje prumer 6,8l.Ten motor je fakt super, je silny110ps a usporny(dle vyrobce komb.spotr.4,9l),ale tuhle spotrebu dosahla jen manzelka, ktera stryktne dodrzuje predpisy.Mam najeto 16000km a zatim nebyl problem.Zimni pneu mam Semperit Sport Grip 205/55 R16,jezdim pres Krusne hory a nemam problem.Super auto!!!!!!! Blazin
Pořídil jsem c-max 1.6 Duratec Trend. Je rok starý s 21000 km. Rád bych si zděloval zkušenosti s tímto autem s ostatními případně můžu zodpovídat případné dotazy. Zatím bych ale potřeboval spíše poradit. Rádio 6000CD - vůbec nevím, jak přenastavit hodiny 😄 Manuál je samozřejmě na jiný typ. Dále jsem zvědavý, jak si poradí s 1350 kg motor ( 100 k ). Jinak zimní pneu jsem zvolil Pirelli Wintersport 205/55 R16. Těším se na další příspěvky.
No vlastním Mondeo 1,8 2001 a jsem samozřejmě velmi spokojen a chystám se s ním na zimu (poprvé) a na autě byly namotnovány zimní gumy a mají stejný rozměr jako letní tudíš 205/65 R16 a mysím, že to bude ok. podle mě je nejlepší si vzít přiklad z WRC aut. na suchy mají široký gumy a na sněhu uzký. Ale já osobně bych nechal originální rozměr, navíc pokud má člověk v autě ESP tak je to na zimu v poho.
tak přeju plno šťastnách km s Fordem
tak přeju plno šťastnách km s Fordem
Tak mám C-maxe 1.8 benzín ve výbavě Ghia od dubna letošního roku. Najeto necelých 21000 km (po první servisní kontrole).
Průměrná spotřeba kolem 8.1/100 km. Je to zapříčiněno tím, že s ním jezdím do NL a po Německu se snažím jet 160-170 km/h. Pak je ale průměrná spořeba po takové cestě i 8.6.
Jedinou chybou (zatím 😄 ) byl hluk brzdového segmentu od levého zadního kola, který byl mezi 4-9 km. Neozývalo se to pořád, a proto jsem to nechal být až to zcela přestalo.
Mám tam parkovací senzory vpředu i vzadu a manželka si je nemůže vynachválit. Ty přední jsou fakt super věc, protože konec čumáku jen odhadujete. Více problémů jsem čekal i od světlé kůže co mám na sedačkách. Ač se moje 2 děti celkem "snaží" čistil jsem je zatím jen jednou, minulý týden. Mám na to prostředky od firmy Porzelack a totální spokojenost.
Co se mi nelíbí? Tak určitě čitelnost údajů na panelu radia pokud na něj svítí slunce. Je efektně tmavý, ale intenzita osvětlení údajů je nedostatečná. Toto se ještě umocní, pokud zapnete světla, protože intenzita osvětlení přístrojů palubovky poklesne a s nimi i ta od radia. Potom elektrická ruční brzda. Podle mě špica vychytávka, ale manželka si k ní zatím nenašla cestu. Raději stojí 2 minuty na brzdě, než by ji zatáhla.
Jaké se tam chystáte dát zimní pneu? Letní mám 16-ky a nevím, jestli nepřezout na zimu do R15. Ptal jsem se na to v jiném vlákně tady a e-pneu doporučil nechat R16. :?:
Jaké máte zkušenosti z vaším C-maxem Vy?
Průměrná spotřeba kolem 8.1/100 km. Je to zapříčiněno tím, že s ním jezdím do NL a po Německu se snažím jet 160-170 km/h. Pak je ale průměrná spořeba po takové cestě i 8.6.
Jedinou chybou (zatím 😄 ) byl hluk brzdového segmentu od levého zadního kola, který byl mezi 4-9 km. Neozývalo se to pořád, a proto jsem to nechal být až to zcela přestalo.
Mám tam parkovací senzory vpředu i vzadu a manželka si je nemůže vynachválit. Ty přední jsou fakt super věc, protože konec čumáku jen odhadujete. Více problémů jsem čekal i od světlé kůže co mám na sedačkách. Ač se moje 2 děti celkem "snaží" čistil jsem je zatím jen jednou, minulý týden. Mám na to prostředky od firmy Porzelack a totální spokojenost.
Co se mi nelíbí? Tak určitě čitelnost údajů na panelu radia pokud na něj svítí slunce. Je efektně tmavý, ale intenzita osvětlení údajů je nedostatečná. Toto se ještě umocní, pokud zapnete světla, protože intenzita osvětlení přístrojů palubovky poklesne a s nimi i ta od radia. Potom elektrická ruční brzda. Podle mě špica vychytávka, ale manželka si k ní zatím nenašla cestu. Raději stojí 2 minuty na brzdě, než by ji zatáhla.
Jaké se tam chystáte dát zimní pneu? Letní mám 16-ky a nevím, jestli nepřezout na zimu do R15. Ptal jsem se na to v jiném vlákně tady a e-pneu doporučil nechat R16. :?:
Jaké máte zkušenosti z vaším C-maxem Vy?