Restartem se nastaví řídící jednotka na původní přednastavené tovární hodnoty, např. silně zanesený vzduchový filtr víc brzdí proudění vzduchu do sání než nový filtr, odchází zapalovací svíčka a řídící jednotka tyto hodnoty vyhodnocuje a koriguje pro správnou funci motoru. Při novém filtru a svíčkách pojede motor na ty zkorigované hodnoty, restartem se to vymaže a pokud je vše v pořádku tak by měl motor šlapat na přednastavené hodnoty.
preco je potrebne po vymene vzduchoveho filtru a sviecok resetnut RJ? a co by sa stalo keby sa to neurobilo?
Ahoj, já osobně bych to do fordu nedával, měnil jsem si to sám.
Olej polosynt. Valvoline + olej. filtr do 1.000,-Kč a vzduchový filtr asi 400,-
Pokud ti budou dávat plnou syntetiku tak s tím opatrně, já jsem to udělal a po 5 tis. km se mi zanesl motor karbonem a stálo mně to dost peněz auto zprovoznit. Nebo se tam poptej za kolik ti to vymění a pak uvidíš. Ale jak říkám nic to není.
Olej polosynt. Valvoline + olej. filtr do 1.000,-Kč a vzduchový filtr asi 400,-
Pokud ti budou dávat plnou syntetiku tak s tím opatrně, já jsem to udělal a po 5 tis. km se mi zanesl motor karbonem a stálo mně to dost peněz auto zprovoznit. Nebo se tam poptej za kolik ti to vymění a pak uvidíš. Ale jak říkám nic to není.
pavel> Pavle moc dekuji, utvrdil jsi me v presvedceni zajet do Fordu. Jen doufam, ze tam vse co jsi popsal i udelaji. Olej bych tam dal normalne Ford, ten co tam patri. Muzu jej ziskat od znameho za dobrou cenu. Ale asi se na to vykaslu a hodim to do Fordu.
Ahoj, při výměně oleje není třeba nic nastavovat ani resetovat, je to v pohodě. Vyresetovat by se měla řídící jednotka při výměně vzduchového filtru a při výměně svíček. Při resetu se ti ovšem zablokuje rádio(musíš znát kód), musíš znova nastavit ovládání všech oken a to nejdůležitější - po nastartování: minimálně 3 min na volnoběh,po zahřátí motoru na provozní teplotu 2 minuty v otáčkách 1200ot/min a potom projet 8 km nejlépe po městě. Jaký olej tam chceš dát? Pokud nemáš jistotu na 100%, že tam byla plná syntetika, tak dej polo.
Ahoj, mam Mondeo, r. v. 2001 (MK III, 1,8 benzin). Chci si vymenit olej + filtry (olejovy a vzduchovy). Nevite nekdo zda-li je potreba po vymene oleje prenastavit ridici jednotku? Neco jako reset ujete vzdalenosti na vymeneny olej? Nebo je to v pohode, normalne jej vymenim a nic nastavovat nemusim, podobne jako na starsich fordech. Diky moc.
Jinak ŘJ se resetuje odpojením akumulátoru.