0
Mám Mondeo 2006 a když auto stojí na místě klimatizace nechladí. Jakmile se rozjedu na vyšší rychlost cca 40 kmh chladí parádně. Trochu jsem to sledoval a zjistil jsem, že mi nespíná ventilátor před chladičěm. Nevím jak a co ho má spínat. Nemáte s tím někdo skušenosti pořípadě schéma zapojení? Dík.
zdenek5
0
Vyskoušej ventilátor na přímo,jestli není spálený,taky mrkni na pojistky.
0
No ventilator pred chladicem s tim asi nesouvisi. Dulezite je zda spina kompresor klimatizace. Pred par lety jsem resil obdobny problem, kdy kompresor spinal jen sporadicky. Na vine byla spojka, ktera kompresor pripojovala. V servisu na to nikdy neprisli a vymenili vsechno mozne, nicmene bez uspechu. Pritom staci vyndat ten hridelku ze spojky a trochu ji zbrousit-prisel na to jeden garaznik a taky jsem o tom pak cetl na motortalku. Oprava cca na 1hod.
0
Mám tiež mondeo 2006. Mal som presne ten istý problém. Riešenie v servise - vadná jednotka spúšťania ventilátorov a zhorný motor. Na mieste ti to nechladí lebo sa nespustia predné ventilátory. Ale ako náhle sa rozbehneš, nápor vzduchu roztočí ventilátory a jednotka dostane signál, že je všetko OK a spusí chladnnie. Mne vymenili v servise celé tablo ventilátorov aj s jednotkou. Oprava stála aj z prácou 14800 sk.
Dík. Jsem si jistý, že spojkou na kompresoru nebo komresorem to není. Tlakový systém pracuje parádně. Trubky jsou jako z ledu, když auto dlouho nestojí na místě. Problém začne, když auto delší dobu stojí na místě. Protože výparník klimatizace není chlazený naporovým vzduchem, přěhřívá se a celá klimatizace má nižší účinost. Jediný vebtilátor co tam vepředu je, je ventilátor za chladičem. Tak si myslím, že ten ventilátor má za určitých podmínek sepnout. Vede kněmu několik drátů a jsou na něm dva konektory.
Potřeboval bych schéma zapojení, abych to mohl rozlousknout.
Potřeboval bych schéma zapojení, abych to mohl rozlousknout.
....a neměl by ten ventilátor běžet VŽDY, když se zapne klima ??? U Octávie to tak určitě bylo, tady ne´vím.....