14 komentářů

Zajimali by me Vase zkusenosti a Vas nazor na tyto dvě auta. Uvazuji o jejich koupi, a rad bych uvital nazor nehoko, kdo ma aspon jednim z nich zkusenosti.

Dik.

Xon
Zkus si přečíst téma "Co říkáte na novou Lagunu", nebo tak nějak. Asi bude v archívu. Lagunou Grandtour 1.8/16V jsem se vezl při dni otevřených dveří Renaultu a je to mocný zážitek. Na C5 jsem se byl podívat jen zvenku a Laguna se mi líbí víc byť k ní mám též výhrady (zadek u Grandtour je dost podivný). Ale já jsem v poslední době silně ujetej směrem k Renaultu, takže jistě nejsem objektivní.
Pozri do Citroen Clubu, matuS uz ma C5ku. Tam sa dozvies viacej a v archive si najdes aj rubriku o LaguneII.
C5 ma lepsi luxus, je tichsi, ve vnitr lepsi materialy a spracovani - ale to je celkem vse. Technicky nejsou prakticky zadne rozdily. Opticky se mi C5 libi vice. Ma taky nekolich drahych sikan, ktere laguna nema. Ale i predchozi laguna bylo dobre auto za malo penez.
matuS
technicky su rozdiely - c5 ma hydroakctive III

kuknite do citroen klubu ako pisal luf, a mozeme debatit.
Laguna ma lepsi bezpecnost (**😉, crash test C5 jsem nevidel ale ma myslim (*😉. Vzhledove se me vice libi Laguna, i kdyz v interieru asi vyhrava C5.
Co rikate na odhlucneni, jak motoru tak aerodynamickeho hluku u C5 a Laguny? D.
Povedat ti o tom neviem nic, ale skus sa pozriet na www.whatcar.com, tam najdes o kazdom aute a modeli nejake info. Jedna z popisovanych kategorii je aj odhlucnenie auta.
matuS
c5 nieje odhlucnena uplne super, myslim, ze je to normalne odhlucnene. kazdopadne sa neda povedat, ze by nebolo pocut motor, resp je pocut aj razy od cesty (ak je nekvalitna) v lagune som sa neviezol, ale subjektivne xedos9 bol tichsi.
Jinak LAguna je odhlucnena velice dobre. Nejen od motoru, ale i podbehy a cely podvozek. Obcas jezdim i ve trilitrove verzi a to je jste lepsi. Motor je slyset jen minimalne. Nicmene stejne nakup Laguny nedporucuju. Vzhledem k castym vadam elektroniky je to pekna past a auto po zaruce bude stat strasny penize.
Cafte ma neikto predtsavu co moze byt za problem, ked nejde na lagune automaticky otvorit auto ? prestalo to fungovat teraz v zime. Skusal som to s obidvoma kartami ale bezuspesne. Zavriet sa zavrie (minule sa otec aj vymkol lebo sa zavrelo ked karta bola vnutri a nemal druhu pri sebe) takze asi bude zly ten senzos snimania vzdialenosti. Netusite co ta sranda moze stat ?
pokud se tyce nakupu vybraneho auta, vim o firme, ktera dovazi nova auta od dealera z Nemecka a prodava je v CR vyrazne levneji nez Renault CR. Ja jsem si u nich koupil Espace a usetril jsem skoro 150 tisic v porovnani s cenikem R_CR. V pripade zajmu poslu mailem kontakt - ricz@centrum.cz
Jo zapomnel jsem - delaji renaulty 😄
NAjel jsem s LAgunou Grandtour 1,9 dCI 40.000 km behem neceleho roku😒br />
1. Vyjel jsem z fungl novym autem ze salonu na D1 a pri zvyseni rychlosti nad 130 km/h hlasila zavadu vstrikovani. Vada byla ve "vaze vzduchu"

2. Obcas blbla dig. klima

3. Obcas nereagovaly IR snimace otevirani dveri

4. Obcas se zopakovala ona Injection Fault

5. Drncel vyfuk, vyrobni vada a vymena za upraveny kus

6. Ruzne pazvuky z interieru

7. NEcitlive CD-autoradio s minimem funkci

8. Super podvozek, sedi jak pribita, optimalni naladeni tuhosti

9. Motor tichy a silny, vyssi spotreba (zadne TDI!)