Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

4 komentáře

Mám teď novýho Passata 2.0TDI 4-Motion Variant (14 dní starý), ujeto cca 2500km. Systém se uplatní i při normálním ježdění, prakticky to sedí v zatáčkách jak přibitý. Předtím jsem jezdil v Octavii II TDI a v ta se chová dost nestabilně - smeká se na předku, ESP mi svítilo pořád. S 4-motion se musím hodně snažit a musím zatáčku projet velmi rychle, aby zapracovalo ESP. O víkendu jsem ho zkoušel i na sněhu a vynikající. Můžu jenom doporučit! Snad ta spotřeba je nevýhoda, zatím za 8l/100km (motor je ale stále syrový).
Kanous
Prosím o rady a názory na tento problém: Pořídit auto s pohonem 4x4 typu Haldex? (2. generace) Princip je mi jasný, výhody i nevýhody taky. Ale z praktického hlediska je to přínos, který v běžném provozu vyváží vyšší spotřebu, kila navíc a z finačních možností i slabší motor? (TDI 77Kw 4motion x TDI 103Kw přední pohon). Uvítám i praktické zkušnsti - pořídili byste si jej znova?
pretekar
Mozem ti ponuknut len stranku z pohladu uzivatela, nakolko nevlastnim auto s takymto systemom a neviem aka je poruchovost ale v praci mame noveho passata 4motion a mozem len chvalit. Oproti predohrabu ovela lepsie sedi na ceste, vyjazdy zo zakrut mozes ist pod plynom a auto ide preste tam kam chces. A v zime je ta stabilita neocenitelna. Ta horsia stranka je jedine mierne vyssia spotreba. Keby som si vyberal medzi predohrabom a 4motion tak by to urcite vyhral 4motion.
Zajímali by mě zkušenosti řidičů se systéme 4-motion.Zda se tento systém uplatní při normálním denním ježdění.A zda to není na obtíž.