Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

54 komentářů

Chci koupit AUDI 80 1.6 TD r.v. 91. Má někdo skušenosti s tímto autem? Rád bych se dozvěděl nějakou informaci k tomuto autu, nebo jestli se nemám poohlídnout po jinym dieslu ve stejný ceně.

Míra
Nemate nekdo tip na stranky, kde bych nasel nejaky fotky upravovanych audin? Na ceskym inetu tech fotek moc neni a v Nemecku jsem se skoro az divil, ze je jich taky poskrovnu. Jo, jestli mate nekdo fotky te svoji krasavice, tak je zkuste nekde oskenovat a poslat mi je na adresu paja@onride.com, pridam je na svoji sajtu www.onride.com.
Jo to je tezky, v cesku nic nenajdes a v nemecku uz jich taky tolik neni, tam to zacina od 5 tis. DM za sotva provozu schopny kousky, az do 30 tis. marek za vymazleny 10V a 50 tis. DM za 20V.... JInak koukni na www.mobile.de, tam jich par takovych je...
Zajimalo by mne kolik dnes stoji?? - protoze taky takove schanim...
Kami, koukám, že jsi dobře zásobený, nepovaluje se ti tam taky servis CD na Fordy (ne, že bych byl fanda, ale známej to shání).
Mimochodem, čip od Audi si taky nedovedu představit... to spíš nějaký prodejce napálil něco z kvarteta Kerscher,Wetterauer,HS a Nowack a prodal ti to se samolepkou jako originál... 😄
Tak to teda fakt nemam, mam jen to co me zajima, a to je: BMW, Alfa Romeo&Lancia, Audi&VW. Jinak ti muzu poslouzit jen linkama na Haynes manual na Sierru a Scorpio😒br />

[odkaz]

[odkaz]
Jo jeste sem musim pochlubit, koupil jsem Audi Quattro turbo coupe, 220 PS, rok 82, takzvane ur-quattro. Je to predchudce S2ky, a mensi raritka. Na to jak je to stary to ma fakt perfektni podvozek a jizdni vlastnosti, dva manualni samosvory, hned to budu testovat na amaterske rally Ve stope Valasske zimy 😄
Hmmm, mam ETKA (nahradni dily a doplnky) CDecko od Audi a Audi Motorsport, a zadnej chip nebo upravenou jednotku na naftaky sem tam teda nenasel... Na dyzlovy modely nabizej jen upraveni podvozku a par rafku. Jen tak mimochodem , vis kolik stoji oroginalni jednotka na tvuj udajnej motor??
Kdyby ses s moji audinou svez, tak bys takhle nemluvil!!
Chip mě stál trochu víc, kupoval jsem ho přímo u Audi. Bohužel neměli tu silnější variantu, ale když píšete, že s tímto chipem to kouří, tak se ani nedivim. Tam jsou dost opatrní. Mě také upozorňovali na spojení chipu s jinou vstř. jedn. Upozorňovali mě, že stoupne spotřeba, motor bude hodně kouřit a nebudu mít homologaci. Ale to po mě nikdo v Čechách chtít nebude. O tom turbu - toho chlapa neznám, vím jenom, že se živí takovými podobnými obchody. Vzal mě do stodoly, měl tam pár desítek motorů, naložili jsme motor, já zaplatil, odjel a už nikdy toho chlapa neviděl. Ani nemám jeho číslo.
Volame to rovnako, hej STK, čiže technická kontrola😊) K tomu STK a kouřivosti.

1. Platná norma je tak "široká" že moderní motory se do ní vejdou i kdyby, obrazně řečeno, v době testu jeden válec nepálil.

2. Elektronikou řízené motory dávají palivo podle zatížení. Na STK probíhá test kouřivosti stylem plný plyn až do omezovače a při tom se měří hodnota pevných částic. Vzhledem k tomu, že motor nemá zatížení, řídící jednotka nedá naftu a auto nebude kouřit nikdy. Nehledě na to, že pro oblast mírného zatížení se hodnoty v datovém poli při chiptuningu neupravují.

Jo kdyby se dieselová, chipovaná auta měřila na kouřivost pod zatížením... Právě proto např. pro motor 1.9TDI 90PS je oficiálně schválená a kouřivosti vyhovující chiptuningová varianta 115PS. Běžně se ale používá verze 118-120PS, která vizuálně nekouří, ale jde i 130PS, ale tady to už i vizuálně kouří.
Viem ze su vselijaky sportovci na diesloch, ale potom na STK (technickej kontrole)(nefiem ako to volate v cechach) musi mat problemy nie ?
jede perfektne, ale neni to moc na ty nase tankodromy😃, kdyby mi rikalo pane, tak bych se bal o disky..
Originál chip nekouří. Tuningový chip do určité výkonové hodnoty také ne. Ale co naplat, někdo vyžaduje a je mu šum a fuk jak to kouří, ještě větší výkon a potom to kouří. Není to ve standartní nabídce, nemá to TUV, ale jsou zákazníci co to vyžadují. Proti gustu....
To je ako uz original ze "kouri" ? to mi pride dost drsne s takym autom jazdit a este za to platit
Mohu se Tě informativně optat kolik stál ten chip na AUDI V6 TDI 180PS?

My máme v nabídce ten stejný buď a) 210PS a 420Nm, nekouří, 25.300,- s DPH nebo b) 230PS a 460Nm, kouří, 28.900,-s DPH. Pro 2.5TDI V6 150PS je nekouřící varianta 180PS a 360Nm nebo kouřící 196PS a 390Nm. P.S. Zeptej se mi toho člověka, co Ti sehnal ten motor, jestli by právě na motor 2.5 V6 TDI nebylo jedno plonkovní VTG turbo. Dík.
Super! Takovy chip by i moje audinka mohla dostat na vanoce (i kdyz na zimu..), moh bys mi prosimte napsat nejake informace, nebo www adresu na tu firmu??
Technik nechodi s velkym TP a nekontroluje gumy. Na Felicii, S120, Favoritu zna z hlavy, co tam nepatri, ale u mene castych aut to nebude kontrolovat. Spis bych se obaval toho, ze pokud se stane dopravni nehoda a zjisti se, ze vozidlo jelo na rozmeru neschvalenem vyrobcem, i v pripade, ze nehodu nezavinite, muzete byt oznaceni jako vinik.
matuS
beranek: Nekdy mne napada, jak muzou policajti znat vsechny povoleny rozmery pneu na vsechny auta.No, asi neznaji. Samozrejme, ze to policajti nevedia. ale ked ides na technicku kontrolu, tak to tam technik vidi, takze mas 2 moznosti - prezut to spet na originalny rozmer, alebo podplatit technika...
muj sen...
pred chvilkou jsem se vratil z projizdky all roadem 2.5 TDI, byla to parada, auto se samo zvysuje nebo snizuje podle rychlosti jizdy, jedine co mi vadilo bylo naklaneni v zatackach, mate nekdo zkusenosti s timto vozem?
Už jste viděli (jeli v) audi RS4?? Co si o RS4 myslíte???
Ja tam mam stejne tedka 185/60 R14, takze dokonce ani nevyhovujici parametrum vyrobce, ale ve predku mam Good Year Eagle Touring a vzadu Kleber a je mi lito se jich zbavit. Navic na zimu bych musel koupit novy gumy, protoze bych elektrony asi znicil a na to proste ted nemam prasule.
Nesejde na tom, co je napsany ve velkym technicaku(bez tak ho s sebou nevozis).Jakykoli vyrobcem povoleny a homologovany rozmer pneu je v poradku.Nekdy mne napada, jak muzou policajti znat vsechny povoleny rozmery pneu na vsechny auta.No, asi neznaji.Ale kdyz budes mit na Felicii 215ky, tak to by ti asi neproslo.
Jedna pravni otazka, v technicaku mam napsany kola 195/60 R14, ale co kdyz na to budu chtit dat vyrobcem doporuceny 205/50 R15?
bohuzel sazemi nezatopis, a kdyz zatopis, tak se neohrejes, a ...
... čoudí z komína..? není to škoda?, co takhle ještě doinstalovat lis na saze a prodávat při tankování brikety jako protihodnotu?
Právě jsem si postavil druhy auto, Audi A4 Avant. Koupil jsem ho z Belgie ťukly za pár korun s 1.9 TDi. Jelikož to moc nejelo, tak jsem ji musel trochu potunit. V německu jsem sehnal brzdy Porsche - stály balík, ale co bych pro svoje auto neudělal. Potom přišel na řadu motor. Nevěděl jsem, jakej. Nejdříve mě napadl 2.3 turbo z S6, ale byla by (prý) velká práce s elekroinstalací a tak. Potom mě napadl 2.7 bi-turbo z S4, ale kde tak novej moto seženu. (možná si koupit 2.8 a v německ ho nechat upravit - nabízej až 340 koní, ale za 25.000 marek s podvozkem a brzadama, ale to je dost) Pak jsem narazil na chlápka, kterej obchoduje s motorama - a měl 2.5 TDi z A4. 150 koní mi ale nestačilo. Za pár dní mi zavolal, že má 2.5 TDi z A6. Ten motor má 180k. To ž je docala dobrý, trochu načipovat a bude to. Motor stal 55.000,- a par tisic taky na to, abych ho do moji A4 vůbec mohl dát. Nakonec se vše povedlo. Jen trochu výkonu by neuškodilo. Objednal jsem si chip a také novou vstřik. jednotku od Audi Motorsport. Výsledek - 225 dieselových koní, 450Nm točivého momentu. A4 teď jede hrozně. Hodně aut si na modrou A4 dovolí, ale jen málo jí může alespoň stačit. Je to hrozná zbraň a je skvělé sledovat řidiče benzínových žihadel, když se mi z koncovek výfuku čoudí jako z komína.
Jiz tyden vlastni bilou Audi 80 z roku 1987, obsah 1.8. Bratranek ma to samy, ale v cervene barve a uz otuneny, na coz se taky chystam. Je to fakt pekny auto, ktery urcite predbehlo dobu.
.., jak je již patrno z mého loginu, nebo emailové adresy. Je to se mnou tak špatný, že , kdybych měl alespon 100,000 kč tak bych si koupil výhradně AUDI Quattro, NIC JINÉHO!!!! To je částka, za kterou se dá koupit AUDI ještě v dobrém stavu, kdybych měl méně než 100,000 kč, tak už bych si nebyl tak jistý, protože za takové peníze se toho moc slušného už koupit nedá, resp. zarytej sem, ale potřebuju spíš jezdit, než mít auto v opravě, to leda, že bych takových to aut ěl 15 a byl sběratel.... Taky chci vyjádřit, že se mi liíbí jen vozy, které jsou 100 proc. AUDI, tzn. veškeré starší a ze současných už jen (1/2 roku) A4 a A8, ptotože vše ostatní jee díky Piechovy * (až na jeho a jejich kapsu), v A3/S3 a v TT i (a to hlavně) kvatrem (Haldex) počínaje, a palubkou v Toledu z A3 a technikou A4-ky v Passatu konče. ALE POZOR: NEJSEM SNOB, KDYŽ MÁMM RÁD DRAHÁ AUTA, JEN MÁM RÁD 100 PR. AUDI, NE výtvory globalizace(A3 a A6) - to nejsou AUDI, i mj a další důvody, protože mj. v Octav. za 450 000 kč najdeš stejné pačky pod volantem jako v 3x dražším TT-ku. Je to detail, ale pro mě duležitý, to je 100 pr. AUDI. POZN: tato nemoc se asi nedá léčit, lze jen kompentovat TEN nedostatek, postupem času asi stejně but umřu, nebo budu nadosmrti jezdit v ojetinách, protože za pár , slovy pář let, už nebude žádná AUDI, žádná Skoda, žá..., ale jen "VW Group A-S-Š-VW 1,9 TDI"
Čau lidi, jsem taky fanda audi. Mám jen starou, protože na nic víc nemám, ale zato v perfektním stavu. Je to 81 GT coupe, pětiválec dvoulitr. Řeknu vám je to nářez, jede přez 2kila, chová se perfektně, sedí jak přibitá.A spotřeba je ideální, dostanu se ve městě klidně i na 9 litrů. Prostě pecka. Jediný co je škoda,že není v quatru. Jinak se jí nezbavím ani náhodou.
Rossíku, myslíš tím krouťákem těch 212 Nm? No vzhledem k tomu, že jsme v rubrice o Audi to asi nikoho neohromí ... Jinak já sám mám taky japonce.
A můžu se zeptat co máš za brko ty?

BMW M5 no nic moc hihhihi 😄 rozdáme si okruh

Masaryčku ????
No Alesku, to máš pravdu, jenže na Ferarri nemám přebytečnejch 15 melounků. Ty asi jo.

A co říkáš na ten krouťák. (HP)? čau
A ty považuješ předohrab 200 koní a 1400 kg za pořádný brko?
Audi...čo to je??
Asi jsi nejel v pořádným brku 😄

Jo, ještě jedna otázka...AUDI....co to je ? definuj. čau Rossi
Zase nejakej chytrej, kterej o poradnych autech nevi nic, zato se dobre vyzna ve spotrebnim zbozi - Prelude 2,2 V-TEC.
Ten kdo chce zažít adrenalin ať si pořídí

Prelude 2.2 v-tec čaute
Co se týče AUDI, jediné co se jim povedlo je A3, která v designu předčí Compact. Jinak to stojí

za .....
Ja bych dal GSX-R!!!!
Proc ne GSR-R ?
Netankujte 30. dubna 2000 ! ! !

Přečtěte si prosím tuto zprávu a předejte ji dále, mohla by se z ní stát geniální akce, pokud budou všichni spolupracovat!

Toto je protestní akce proti stále stoupajícím cenám pohonných hmot!

Neustále stoupající ceny pohonných hmot, získávají pomalu zastrašující rozměry.

Je nejvyšší čas na reakci postižených.

Celosvětově stoupají ceny pohonných hmot neakceptovatelným způsobem, I když jsou miliony barelů v zásobě. Nyní se rozhodli ropní producenti snížit svou produkci o dva miliony barelů denně, aby vyhnali ceny uměle nahoru.

Všichni postižení jsou nutně vyzváni k protitahu.

Rozhodující den je 30. dubna 2000.

Pokud tento dne nebude nikde tankováno, nemůže si trh této skutečnosti nepovšimnout.

Musíme si povšimnout toho, že máme moc; měli bysme ji jen použít. Dnešní moderní komunikační prostředky umožňují informovat o této akci ve velice krátké době obrovské množství lidí.

Tankujte před, nebo po 30. dubnu 2000, ale😒br />
NETANKUJTE 30. DUBNA 2000 ŽÁDNÉ POHONNÉ HMOTY!!!

Tato akce je nutná proto, aby pár miliónů lidí ukázalo ropným multimiliardářům, že se jím přejídá neustálé placení čím dál více peněz za pohonné hmoty a mají toho tak akorát po krk.

Spolupracujte!!! Předávejte tuto zprávu dále!!! Pošlete tuto informaci svým přátelům a známým. Pomožte udělat z 30. dubna 2000 nezapomenutelný den!

Děkuji

----------------------------------------… />
Originál této zprávy byl doručen z Německa, kde se plánuje úplně stejná akce ve stejný den. (a určitě nezůstane jenom u Německa...)

---

Příchozí zpráva neobsahuje viry.

Zkontrolováno antivirovým systémem AVG ([odkaz]

Verze: 6.0.121 / Virová báze: 58 - datum vydání: 31.1.2000

----------------------------------------… />
Jedno mam na leto: A6 2.5 TDI + chip = asi 170 PS, 6 speed. Auto, ktere nema chybu co se tyce cestovni rychlosti, spotreby a akcelerace. Druhy mam na zimu: A100 2.8 V6 Quatrro. Neni co dodat... Cau fanda co jinak jezdi na GSF!!!
Čo Audi?? 😃)
Druhý rok jezdím v A6 2,5 Tdi do které jsem přesedl z P605.Síla , rychlost, pohodlí a bezpečnost.To je první a také trvalý dojem z tohoto vozu.Jak píši v titulku, již nic než AUDI.
To rad slysim, nebo teda spis ctu...

Ja mam Audi 80 2.6E Avant rok 93 a je to prijemny svezeni...skoda, ze je to jen FWD. Co se spotreby tyce, tak ja sem nekde na 13ti po Praze a 10ti mimo, coz po vazuju za unosny, navic kdyz se nijak zvlast nehlidam.

Zrovna koukam na Audi allroad quattro a kdybych vyhral ve sportce, prestoze nesazim 😊, tak by to byl asi muj horkej favorit...
Tyto auta jsou opravdu parádní, máme doma osmdesátku, ze začátku byla taková nic moc, protože na ni nikdo nesáhl od roku výroby. Tak jsme to dali do pořádku (brz. destičky, pneu. apd.) a teď jezdí jako vítr. Nejvíc si cením kvality řazení a podvozku. Ta sedí doslova jako

přibitá. Známej má devadesátku a taky si ji nemůže vynachválit. Jenom ta spotřeba je trochu vyšší (asi 10l), to se dá však čekat od dvoulitru.

Jestli máte Audi 80, neváhejte a pište.
Víte co musí udělat majitel 4x4 udělat, když testuje svoje auto na blátě? Umít si i střechu a umít a vybílit okolní garáže. Brácha se s tím asi bude muset naučit jezdit. Je to doopravdy pěkné auto.
Jsem s tebou za jedno. Od doby, kdy mam dve, jsem absolutni fanda teto znacky a delam vse pro to, abych mel treti!!!!
Spadlo do archivu
Nevím, s AUDI jsem ještě nejel, ale brácha si teď pořídil 100 CS (asi rok 85). Je to 4x4, a myslím si, že s pořádnýma gumama, když uzavře mezinápravový a zadní diferenciál, tak nám může hrabat sníh před barákem, i když budou závěje. Je to doopravdy velké a pěkné auto, i když jsem fanda konkurenční značky. Tak až s ním bude jezdil (má špatnou spojku), dám vědět.
Jiz od prvni chvile v Motor Cafe se divim, ze tu Audi nema sve tema a je mi to tak trochu lito.

Jezdim staru 80kou a proto asi mam tuhle znacku rad...

Co si tedy kdo myslite o Audi???