Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu
Zpět na článek

1037 komentářů

Pup
Myslím, že vypalování DPF probíhá cyklicky, nikoli kontinuálně, tudíž jízda na vysoké otáčky je zbytečná. Vypalování probíhá v nějakým speciálním režimu, kdy se mění čas a dávkování vstřiku. Tento režim se spouští podle úrovně naplnění filtru, tudíž prodloužení intervalů bude asi těžko možné. To jsem aspoň slyšel já, a pokud je to pravda, je celkem zbytečný se snažit přizpůsobovat styl jízdy.

Regeneraci filtru mi dělali taky, trvá to déle, myslím asi 40 minut. Zacpal jsem ho týdenním popojížděním po letišti na jedničku a dvojku. Problém je v tom, že jakmile se rozsvítí kontrolka DPF, je potřeba OKAMŽITĚ to jít projet. Po pár dalších kilometrech šnečí jízdy totiž začne blikat, motor se přepne do režimu sníženého výkonu a musí to do servisu. Kromě prvního případu, kdy jsem skončil v servisu, se mi kontrolka rozsvítila pouze jednou, opět při popojíždění po letišti. Po zkušenostech jsem to projel, zhaslo to asi po 5 km. Jedná se ale o extrém, při běžným provozu (jezdím po Praze, dost často se posunuju) se to nestane.
Ja mam dlhodobu spotrebu (22 tankovani do plna - pisem si do Excelu, kedze pocitac pise blbosti) 7,2. Mam tiez diesel 105Kw. Moja typicka cesta je 25km dialnica do prace, 8 hodin nic, 25 km dialnica domov 😉

Myslim ze spotrebu zvysuje ten sprosty DPF, niekedy to vidno na pocitaci, ze znicoho nic sa zvysi spotreba aj o 2 litre. Kedze jazdim v podstate denne rovnaku trasu je to lahko pozorovatelne. Skusil som zmenit strategiu a DPF pomahat tym, ze nejazdim na nizkych otackach (cize pod 3000 otacok nepreradujem), co pri nejakej 130km/h na 5 robi okolo 2800 otacok. Filter by sa tymto mal sam vypalovat. Prakticky ale nemozem potvrdit, ze by to nejako pomohlo, spotreba stale rovnaka 😉

Uvazujem o tom, ze ked pojdem na prehliadku po 40.000 (teraz mam nejakych 33) skusim ukecat technika, aby zvysil interval vypalovania DPF. Myslite ze to bude mozne?

Inak zo servisu mam info, ze uz mali 3 auta pri ktorych museli robit regeneraciu DPF (=pripoja na pocitac a ten drzi 15 minut vysoke otacky motora aby sa to vypalilo). Mne sa to este nikdy nestalo a to byvam dost casto v zapche na dialnici.
Pup
Moje zkušenost je taková, že Spořilov je asi nejhorší, Butovice lepší, ještě lepší Zeman na Poděbradský, myslím jako servis. Co se týče prodeje, je to zase u Zemana zoufalství. Snažil jsem se tam koupit už dvě auta, ani jednou se to nepovedlo. Nakonec jsem se, naprostou náhodou přes automodul.cz dostal do Příbrami a zatím spokojenost. Tak si držím palec, ať jim to vydrží.
Jo jo já to spletl, je to Auto Palace v Butovicích - douf. že jsou lepší než na Spořilově...
Pup
Já jsem platil nějakých 8.500,- s DPH za první garančku plus drobnou opravu nárazníku. Co se týče Auto Zeman, servis myslím docela ujde. Počkej, teď koukám Butovice, já znám Zemana na Poděbradský, v Butovicích jsem jezdil do Auto Palace.
Nazdárek, chtěl bych se zeptat kolegů s více najetými kilometry kolik cca stojí běžná první garančka po 20.000 Km, a to u diesla. Jelikož mě na autíku nic moc netrápí (akorát mi někdy nejde zařadit dvojka a při řazení na 5 to vydává podivný kovový zvuk - nemá to také někdo? - možná je to instalací Medvěd bloku) tak by mělo jít pouze o standardní prohlídku. Jsem objednán v Auto Zeman Nové Butovice - nemá někdo zkušenosti s tímto servisem, do Příbrami jsem se nějak nevešel termínově, jinak jsem na ni slyšel samou chválu. Díky.
To neznám, kartu skoro nemačkám a ovládání na dveřích funguje na 1.Jen uvažuji o aktivaci plně automat. zamykání
Jo Pupe je to pech, ale i bez toho bje to super kára.
Kdo ti polechtal zadek?
Pup
Ten tempomat je fakt škoda, je to supr věc pro pohodu a je návykovej. Proč ho nemůžou dát do benzínovejch modelů nechápu.

Značení na DO se mi nesmazalo a nemá ani snahu, asi s ním líp zacházím 😄

Jinak pro info, výměna zadního nárazníku včetně výztuhy je bratru za 21.000,- s DPH. Musím opět pochválit servis Autoprofi Příbram, udělali to dobře, i barva sedí. Brzy budu referovat o výměně předního skla, protože prasklina utrpěná v zimě se v noci ze soboty na neděli rozjela asi na 30 cm.
Také už se Vám na M5 smazalo značení na dálkovém "odemknout a zamknout"? Já to měl u předešlého auta obráceně a teď pokaždý vzpomínám jak to má být a raději beru zadveře. Jara
Tempo u benzínu Mazda nemá. Je jen u ropy.
Za 50 USD ta zkouška stojí.
Jo nové ceny a výbavy trochu poskočily.
To Jara: jedu v pondělí do Plzně tak se zeptám majitele a pak dám vědět na mail. Platí ten starý?
Pup
Slon72: Přečetl jsem tvoji recenzi na moje.auto.cz, koukám na fotky a divím se - Active 2.0i nemá tempomat??? Já mám jenom Touring, ale tempomat jest.

Chtěl jsem si to ověřit v ceníku a zjistil jsem, že byly zásadně upraveny modely i ceny, bohužel k horšímu. Například namísto Touringu MZR-CD 105kW se základní cenou 690 tisíc (můj vágen) je nyní GT 7m se základní cenou 770 tisíc. Za těch 80 litrů jsou v tom navíc xenony, CD přehrávač + dva repráky a nějaký úžasný "superzamykání".
slon72:::::no znie to dost zaujimavo.....ak budes mat nejake skusenosti tak daj urcite vediet
Pup
Slon72: Hehe, musel jsem tě trochu podráždit, jak jsi vyskočil na diesely. Co se týče ekonomiky, automobilismus je holt drahej koníček a náklady benzín vs. nafta nebudou dramaticky rozdílný, už vzhledem k pořizovací ceně auta. Pokud chceš ušetřit, kup si nějakou starou šunku na plyn.

S tím přípravkem bych byl trochu opatrnej. Že by to sundalo spotřebu o litr a půl, tak tomu nevěřím ani náhodou.
Děkuji za dobrou zprávu. Není problém dojet kamkoli, stejně lítam po větší části republiky a rád bych měl dojem , že jsem pro to udělal vše co šlo. Děkuji moc. Ta druhá věcička až bude nějaký poznatek by samozřejmě potěšila. Budu se těšit na výsledky. Jara
Jezdím do Plzně, fajn rodinný servis, pokud bude zájem mohu se poptat zda je možno je navštívit, nebo dám číslo.
jo jo to s těmi rozjezdy znám.
Z US fóra jsem zjistil něco o přípravku do sání bez zásahu do motoru za 50 USD a dnes jsem objednal - má to ušetřit až 1,5 l na 100 km a zvýšit výkon až o 10 HP. Vyzkouším a podělím se o zkušenost.
slon72
tak nějak, ale to jsi vynašel funguje. Jinak zkouším spotřebu při ECO a bez a nejsem si až tak jist, že to něco moc ušetří a navíc to cukání mi radost nedělá. Jinak teď jsem ujel 1000km ,z toho 150 po městě,zbytek půlku na klimatizaci - lehká noha, žádný závody a spotřeba u 1.8i 7,1l. Město to ale zvedne okamřžitě a spotřeba leze rychle nahoru.Taktéž každé razantnější rozjetí. Jinak už mi tam opět klochtá poloosa, co mi jí před cca 8000km utěsnili lepidlem. Až bude chvilka, navštívím servis v Rakousku, mám to cca 60km. Jara
Tak tu spojku bych neřešil, protože v US už klimu používají nějaké roky a to má snad každý vychytané.
Sorry Pupe, nebylo to všeobecné ,ale DPF asi není to ideální co diesel potřebuje. Já ho ani nemohu mít vzhledem k charakteru užívání ( 15 km tam , 8 hod. nic a 15 km zpět - mimo dálnici)

Jara: jak jsi to vyřešil???
hádám ,že vnitřní okruh vypneš ručně :yes:
Jo pomohla, ale přešel jsem na něco jinýho. Poslední dobou zjišťuju, že v režimu ECo v intervalech cca 15s zapíná a vypíná spojka klimatizace. Po dálnici je to dost znát, jako by auto na př. při předjíždění ztratilo výkon a navíc co asi vydrží ta spojka. kterou to takhle cyklicky trápí. Jara
Pup
Hele doktore, nemusíš hned spěchat se svojí polívčičkou >😁 >😁 >😁

Mandel je jedinej, kdo reportuje tak vysokou spotřebu. Podle mně tam má nějakej úblb, jestli není problém třeba s tím úžasným ekologickým vynálezem jménem DPF. Já si naopak ten motor nemůžu vynachválit, spotřeba je s ohledem na výkony slušná, jede to pěkně a je to tichý. Pyšní majitelé chrochtomotorů TDI PD v koncernových zázracích při srovnání poněkud znejistí.
Zdravím všechny.
Týden jsem vodil Majdu po Itálii a ve 4 lidech kufr po střechu + box : 9,1 l/100km (2400 km) prům. rychl dle PP 103 km/hod.Teplota v IT cca 34 st.C
Jinak po městě 9.5 - 10.5 l/100 (klima pořád na AUTO)
Najeto 37500 km
Takže jak tak vidím ty spotřeby D motorů, kde je dražší servis a na 120t.km rozvody nabívám dojmu, že jsem s benzínem neprohloupil.

To jara: pomohla ta rada na klimu?
Mám rovněž diesla 105kW, mám najeto asi 18 tis. km a můžu potvrdit co psal Pup. Přes zimu jsem měl průměr okolo 7l/100km a teď asi díky klimatizaci mám průměr asi 7,5 l/100 km (i když počítač svéhlavě stále ukazuje průmer 6 😄, ale to bylo už diskutováno níže), když kombinace měst👋notmalni silnice/dálnice je asi rovnomerna a zvlaste na dalnici to zas moc nebrzdim. Rovnez mi trochu zacina povrzovat sedačka řidiče - co s tím??
Tak na naftu je opravdu bomba.Nějak jsem to přehlédl. Jara
Pup
Co píšete je pěkný, ale Mandel má diesela. Já mám stejnýho, ale za devět litrů jsem jel snad jenom s plným autem, kolama na střeše a devět metrů dlouhým přívěsem. Jinak průměr cca 7,5 s dost velkým dílem ježdění po městě, které dle mojí zkušenosti spotřebu zvedá. Naproti tomu mimo město a dálnice jsou dobrý. Například tento týden Praha-Uherský Brod a zpět, celkem cca 600 km, spotřeba 7,4. Z toho cca 2/3 po dálnici tachometrových 150 km/h na tempomat, 1/3 po normální silnici do 120 km/h s dost častým předjížděním na plný plyn. Rozhodně bych neřekl, že jsem jel pomalu, spíš naopak.
ja mam tiez 2.0i...105kw, ked idem predpisovo vychádza to okolo7.8l ale ked mam tazku nohu okolo 9-10l, ale to uz je jazda drsna. otec ma RX8..ten ma okolo 15l takže ja som este spokojný.
Mám 1.8i, nejeto 17000km a potvrzuji totéž. Najeto pomět tak jedna pětina po městě a zbytek mimo město-delší cesty, jezdím hodně klidně a spotřeba 8,3l. To ježdění na krátko hrozně spotřebu ovlivní, protože to jede pořád na sytič. Venku je 20st. a ono to jede 3km na sytič. Jinak dneska jsem jel cca 300km Rakouskem , bez nějakých měst a s klimatizací jsem se dostal na 7,9l. U stejného objemu u OPLA jsem byl bez problému na 7l. Váha byla totéž a výkon o něco vyšší. Jarda
Před necelými třemi měsíci jsem se stal majitelem vozu Mazda 5 Active 2.O MZR-CD 105kW. Je to super auto. Mám najeto 11OOO km a jediné co mne trápí je spotřeba. Ta se pohybuje kolem 9 litů na 100km a stačí to ještě trochu přišlápnout a je tam skoro desítka. Ujedu tak 550 km a rozsvítí se kontrolka a jdu tankovat. Je to čerstý, na dálku kolen 300 km si vzala lehce přes sedm litrů ale jel jsem vyloženě předpisově. ;-\
Vyzkouším a podám zprávu. Musím počkat až bude zase sluníčko. Děkuju za radu. Jara
Zdravím
Pokud se nastaví vnitřní teplota oproti vnější o více než 3 st.C směrem dolů automaticky se zapne vnitřní okruh do doby než ochladí vnitřek auta a stálo-li předtím auto na sluníčku má klima co dělat. Vnitřní okruh se dá po cca 10 min elegantně vypnout krátkodobým pootočením voliče vnitřní teploty na vel vnější teploty a poté okamžitě o cca 4st méně než je vnější ( kvůli zdraví) a už jedeš na vnější vzduch. Doporučuji zkusit.
Jak Vám chodí v těchto dnech klima. Já pokud to dám na auto, nastavím 23st., tak mi včera klima šla celou cestu /170km/ neustále na vnitřní cyrkualci a nestíhala.Na ECO vůbec nepřešla. Jara
Pup: Požadavek byl - odstranit pískání bezp. pásu na sedadle spolujezdce. Výsledek je, že to nepíská /jen svítí na palubovce/ při nezaplém pásu na sedadle řidiče, což je taky dobrý, ale ne to co jsem chtěl. Takže když to zvladli na sedadle řidiče, tak to určitě půjde i na sedadle spolujezdce. Říkali něco o připojení auta na diagnostiku, bla bla .... a zmena je prý bez problémů vratná. Napočítali se za to necelé 200.-
Pup
Najeto skoro 44 tis. km, problém se sedačkou řidiče žádný. Nějaké zvuky se na hrbech ozývají od zadních dveří, asi to samé jako pár příspěvků zpátky. Nic zásadního, zatím jsem to neřešil.

MPH: co ti udělali s tím pískáním pásů, odpojili to úplně, nebo to jenom nepíská? Leze mi to na nervy pekelně, šel bych do toho taky. Prozatím to, pokud popojíždím sám, řeším zapnutím pásu spolujezdce k řidiči.
Zdravím,
mám najeto 34000.
Toto mne zatím nijak nepotkalo: vážím cca 82 kg.
Jsem již po 2. servisce: olej,filtr klimatizace, filtr motoru (vzduch),čištění klimy,prohlídka - to vše za 7600,-

Mám pouze nové čidlo měření vnější teploty, staré dostalo nějakou nemoc a uhynulo.
Sedačka řidiče vrže jako staré kanape. Řešil někdo tento problém ? :no😒br />
V současné době mám najeto 21000km, bez závad.
Pro zajímavost, olej během provozu vystoupal do poloviny mezi F a X značku.

Auto je po první servisní prohlídce.
Cena prohlídky 11.000,- Kč. Navíc dělána geometrie, vyvážení kol, odpojení čidla/pískání/ bezp. pásu, drobná oprava laku.

-----------------------
M5, 2.0 MZR-CD Touring7
Manuál je paráda. Jenom škoda, žetam není rozkresleno zapojení předních světel. Chtěl jsem předělat tu hrůzu, co mi tam namontovali při koupi jako dení svícení. Bohužel je tam něco trošku jinak, než u jiných aut. Pokud by jste někdo měl nějaké schéma dejte vědět. Jara
Stačí na můj mail poslat tvůj. Je to servisní manuál v pdf a dám ti ho na úschovnu.cz
Měl bych zájem, ale bohužel nevím co je to SZ (omlouvám se za svojí neznalost)
Jako jediné v mazdách je v mazdě5 nezávislé topení od výrobce "Eberspächer", z důvodu nedostatku místa v motoru. Levnější Wabasto by se tam nevešlo. Možnost ovládání nezávislého topení je následujícím způsobem , spínací hodiny EasyStart T nebo dálkové ovládání EasyStart R (+), možnost je i gsm modul (šíleně drahý).
Ahoj zuko😒br />
toto odstraníš rychle. Když otevřeš šoupačky na karoserii jsou dorazy pro 2 tvrdé gumové kolíky. pokud otřeš do sucha ony dorazy a taktéž kolíky, mělo by to zmizet. Nemaž!!!!!!,brzy by se to zapatlalo bincem.

Namaž těsnění na karoserii kolem celých dveří nějakým přípravkem na ony měkké gumy.

Dej vědět zda to pomohlo.

Co to drnčení, odstranili ti to?
Zdravim,

Mam GPS priamo od Mazdy a prave toho sa obavam, ze s tou mapou to bude horsie. Na DVD je napisane, ze je to mapa NAVTEQ a jej tam zapadna europa + CR.

Neviete niekto, ci je mozne kupit neaku inu mapu vychodnej europy?
caute vsetci......chcem sa Vas len spytat......ci aj Vam pri nerovnostiach alebo horsich cestach.....dost vrzgaju zadne posuvne dvere......
karnek: Já používám už 3 roky Garmina a ač maj zpracovaný mapy poměrně slušně a nová verze nových států EU je o poznání lepší, tak je to tak zabezpečený, že ač jsem to ofic. koupil, byl problém to rozhejbat. Myslím, že tak to má většina tvůrců map. Jedině prodejce musí dát radu , co to je vůbec za system. To má zřejmě CD a z toho si to mapy natahuje, ne? Každopádně pokud to nedá prodejce, těžko někde pochodíš. Jara
Najskor napis, ake GPS vlastne mas, bez toho ti asi nikto neporadi, ak original od Mazdy, tak tam bude asi nase mapy dost problematicke zohnat...

Aku verziu M5 mas?
Zdravim kolegov,

Od piatku som novym majitelom M5 a som z nej uneseny. Uzastne auto. Kupil som to aj s GPS, no je tam len mapa zapadnej europy. Neviete aku mapu si mam kupit aby mi to chodilo?

Vopred dakujem
Zdravím M5kaře,

mám k dispozici přes 500 stran servis manuálu pro M5 v el podobě. Kdo má zájem pište na SZ
Pup😒br />
koukni na

1.conrad.cz/…laseni-kun+dp610… />
pošlu pak foto,jak jsem to přidělal

2.conrad.cz/…vac-kun+dp64204/

mph😒br />
není to slyšet, to je tím ultrazvukem. Kámoše asi napálili.
Kolegovi něco překousalo kabely v motoru M5, ráno vesele vyjel na dálnici a najednou kouká půlka palubovky svití červeně a motor netáhne.

Následně byl odtažen do servisu, kde provedli regeneraci DPF a sletovali káble. Celý den měl o zábavu postaráno. Teď si pořídil nějaký ultrazvukový plašidlo (asi za 700,-). Je aktivní pouze při vypnutém motoru, vydává to přerušovaný zvuk, ten zvuk je slyšet i lidským uchem. Uvidíme zda to hlodavce a jinou havěť odradí. 😉 Pes prý kolem auta běhá a nějak mu to nevadí. :?:
Pup
Který to plašidlo sis pořídil??? Už mě přestaly bavit * kočiček bezohlednejch sousedů po zahradě, všechno možný podrápaný. Plašidlo je poslední šance kterou dostanou, pak nakladu návnady.
Tedy ještě že mám 2.0, musím klepnout no problem!!

Letní Dunlopy 17"205/50 jsou tak tichounké, že je to po zimních jak vznášedlo >😁

V motoru mám zatím vše o.k., osy asi též protože nic neslyším.

Jeden poznatek: parkuji venku a tak mi do motoru lezly kočky a kuna, není nad vůni kočičí moči po ránu.

Řešení😒br />
1. psí chlupy= >😒] nepomohlo >😒]

2. postřik proti kočkám ze zverimexu= >😒] nepomohlo >😒]

3. Conrad.cz (elektro)-ultrazvuková plašička= >😒] >😁 už tam nic neleze a motor mi voní >😒] 😁
dvoraks: To chování u TOYA potvzuji. Místy mi to připadá, že to má snahu někam plavat. Hodnotil jsem spíše hlučnost. U zimáku SEMP. to bylo OK, pokud v autě seděli 4 dospělý. TOYA jdou naopak při naložení hlučněji. Jinak s těma polosama je to zajímavý. Navštívil jsem dalšího prodejce a nechal si otevřít motor. Při pohledu zepředu se nechá ruka protáhnout na levou polosu /pohled zepředu/, nebo přesněji za HK kloub a vzít za něj. Cvakalo to ůplně stejně, jako u mé M5 1.8i. Prodejce koukal jak zmatenej. Auto musí stát na rovině, nesmí být zabržděno, jinak je vůle neznatelná. Běžně tam ale je 3,5mm a víc podle najetých km.Buďte rádi, že to neslyšíte. Já už bych si to znovu nekoupil. Jinak spotřeba teď vidím je úzce odvozená od délky jízd. Jak se oteplilo, tak to leze rychle dolu. Jezdím stále pojížďky okolo 5km a tam jede pořád sytič. Garážuji v garáži cca 7st. a ráno po natočení a ujetí cca 3km jde stále sytič, ač už je rafička teploty zvednutá z dorazu. No a stačí po ohřátí přestávka 1hodina a opět to jede na sytič. Stačí zastavit a kouknout na otáčkoměr, točí to stále 1000ot, a až za dost dlouho to spadne na cca 700-800ot. Jara
Taky jsem přezul na letní obutí z Barum Polaris2 na TOYA ve stejných šířkách - pár poznatků : na zimních gumách jsem najel asi 6500km a gumy jsou pravidelně opotřebovány a byl jsem s nimi spokojen, auto poslouchalo a hlučnost byla přijatelná. Ale letní TOYA jsou nějaké divné, při projetí zatáček nejdou za volantem, jakoby zpožděně a jejich hlučnost při rychlostech nad 90km/h je vyšší, vydávají takový pisklavější zvuk. Budu si muset zvyknout a po opotřebování koupit něco lepšího, pak si nechám poradit. Ještě pro Jara, taky jsem zkouknul ty poloosy, ale žádnou vůli jsem neobjevil, spotřeba se pohybuje mezi 7,7 - 8,0 a komunikuje s PP. Jinak po ujetí 7 000Km jsem spokojen, auto funguje jak má, už jsem vyzkušel i klimatizaci v taplejšich dnech, zkrátka super. Standa
MPH: Já přezul ze Semperitek na TOYA a je to nebe a dudy. Semp. ve 195 šířce na oplu šel líp, než jakékoli letní pneu. Tady v tý 205 je ten semp. docela hrůza. Nebo jestli je to plecháčema ráfkama, těžko říct. Každopádně TOYA je oproti tomu zázrak. Jara
Tak, jsem taky přezul. 😉 Dal jsem tam zpět nové letní Toyo zázraky. Musím konstatovat, že jízda na nich není nic moc. :shock: . Navíc se má zase ochladit a snad i sněžit. :x
Tak jsem dnes přezul ma letní obutí. Pánové to je radost pro uši a ta potěcha z jízdy, prostě paráda!!! 😉 foto na moje.auto.cz

pup: nejhorší je, že ty zimní sajrajty při teplotě nad 0 dělaj takový film, takže jak to tak vypadá toto odzkouším až další zimu a >😁 samoa že tám nedám jen vodu >😁
Pup
Hmmm, takže jak jsem říkal. Cenová bomba a ještě naprosto neuniverzální řešení, omezený pouze na jeden výrobek, ke všemu opět předraženej. Já iPOD mám, ale jenom proto, že jsem ho dostal.

Kua, tak jsem ráno zase dostal šutrem. Rok starý auto a čelní sklo pomalu v *. To je všechno vod těch hovad se ***ma náklaďákama, chtěl bych někdy vidět, jak takový prase policajt nepustí na silnici.
Tak mam zistenu cenu na ten iPOD konektor - 5600 Sk a to predpokladam este dalsich 1000 Sk za montaz, takze som to odmietol (iPOD aj tak nemam a zatial si vystacim s radion 😉

Rozdiel medzi iPOD konektorom a USB je dost zasadny. Ak sa jedna o iPOD pripojenie tak ten sa pripaja cez specialny iPOD konektor, ktory zabezpecuje aj jeho ovladanie z volantu (preskocenie skladby...).

Ak by sa jednalo o USB konektor, tak by to pravdepodobne vedelo precitat obsah flash pamate a to prehrat, cize modul by musel obsahovat aj MP3 prehravac.

Ale vraj sa jedna o iPOD konektor. Apple ako vyrobca iPODov ma zmluvu s Ford/Mazda/nejakymi dalsimi spolocnostami na integraciu iPODu do aut.

Ten iPOD konektor stoji v US 129.95😒br />
[odkaz]
Pup
MPH: Zástěrky mám vepředu i vzadu, těm za mnou možná trochu pomohou, ale na špinění zadku vliv asi nemají. To je problém prakticky všech aut se svislou zadní stěnou, MPV i kombíků.

jeeff: Webasto je pořešený, najdeš to někde v tomto threadu včetně cen, které jsem dostal od prodejce. Jsou v zásadě dvě možnosti, časový spínač a dálkové ovládání. Oboje dost drahý 😒

slon72: V zimě blbě použitelný lejt do ostřikovačů jen vodu. Myslím běžnou zimu s teplotami pod nulou, ne tu letošní 😄

Možnost připojení externího MP3 playeru by mě taky zajímala, ale jak znám Mazdu, bude to zase cenová bomba. Moc nerozumím specifikaci iPOD/USB, to jsou dvě dost odlišný věci. Pokud by to byl iPOD, bylo by asi logický připojit ho přes sluchátkovej výstup. USB zařízením je nejspíš myšlena paměť (flashdisk), v tom případě ovšem potřebuju, aby rádio umělo přehrávat MP3. Konkrétně iPOD nefunguje jako USB flash, na který nakopíruju MP3 soubory a ty pak přehrávám, sype se to tam přes iTunes.
toMPH: ohledně šmouh je to o.k., ale chce do ostřikovačů jen vodu.

Voda na auta za mnou? zajímá to náklaďáky?

to jeff: ten konektor je zajímavý, zeptám se nha to též
Bol som v servise na vymenu zamkov posuvnych dveri (zvolavacia akcia) a mam nejake info priamo od technika (minuly tyzden mali skolenie 😉

- to WEBASTO v Diesel motoroch skutocne je, na to aby sa stalo plne nezavislym kurenim je potrebne domontovat samostatne cerpadlo nafty, samostatny vyfuk a ovladanie, cele by sa to malo pohybovat okolo sumy 15.000

- mal by uz byt dostupny konektor pre pripojenie iPODu / USB zariadenia, predajca ale o tom este nemal ziadne info, takze ani neviem aka ta integracia je (ci je mozne prepinat skladby z volantu a podobne), kazdopadne to povazujem za super moznost (ak to nebude mat sialenu cenu)

- pokusal sa mi nastavit aj palubny pocitac a ukazovanie spotreby, mam to uz zdvihnute o 15% ale stale je to malo, riesil to priamo s importerom a riesenie neexistuje. Je tu moznost nastavit pocitacu iny priemer pneumatik, ktory by to mohol upravit, ale to sa obavaju, ze nebude dobre fungovat ABS a TCS, takze to som nechcel. Vyjadrenie hlavneho technika Mazdy bolo, ze to je iba informacna hodnota, takze ked to ukazuje o vyse pol litra menej (po 15% korekcii) je v podstate OK. To je super odpoved... Keby som mal cas chodit s autom do servisu, tak ich budem buzerovat a reklamovat kym to nespravia, lebo podla mojho nazoru to je dovod na reklamaciu.
Urcite pomuze ale necekej zazraky. Kdyz sme meli R scenic, byl vzdy zezadu jak prase... a to mel zasterky. M6 uz je na tom podstatne lepe 😄 ale verim ze M5 to bude mit horsi. hold maji ti za tebou asi smulu 😁

a ten mastny film na okne nam to nikdy nedelalo.
Neudělá ten přípravek na sklo, takový mastný film ? Ten je pak docela nepříjemný, při jizdě v noci za deště.

Máte někdo na autě zadní zástěrky ? Pomohou, aby se tolik nešpinil zadek auta ? Jinak auták pěkně hazí vodu, Ti co jedou za mnou mají asi radost.

Nyní mám najeto 10.000 km, zatím bez závad.

----------------------------------------… />
Mazda5, 2.0MZR-CD, Touring7
Slon72, děkuji za typ, vyzkouším. Jinak před časem jsem si tu stěžoval na vůli poloosy na pravé straně. Už to "vyřešili". Vyměnil levou i pravou stranu a vůle byla stejně 3,5mm a cvakalo to vesele dál. Měli tam na opravu M5 1.8i , která měla najeto 38000km a tam byla vůle 6,5mm, tak se divím, že to ještě někomu neupadlo. U mé 1.8 to vyřešili dost svérázně. Drážkovanou hřídel namazali lepidlem a do HK to zalepili. Tak čekám co upadne jinýho. Lepidlo ale drží a je po cvakání. Jara
jo meli sme to taky. ted uz to bude chtit zase natrit. je to super. nestoji ti voda ani tam kde normalne sterace nestiraj... nadhera
To Jara😒br />
mám dojem, že před časem jsi si stěžoval, že osřikovače nejdou dobře nastavit. Mám možná řešení.

Koupil jsem Sheron Rain off a voda se na čelním ani bočních oknech nedží a i stěrače setřou lépe. Chce to jen ostřikovače naplnit čistou vodou.
skejpa: nesolil bych, kdyby byla jiná možnost. Jednak je auto v záruce a problémů už jsem měl dost a třeba na škodovku je taky za 2500K, ale na tohle je nejlevnější co jsem našel asi 6500K + 3500K el.instalace + práce a to vše s možnými problémy se zárukou. Jara
boze co to kupujete ? nas stala koule na mazdu 6 pouze 4,5 tisice ! a vy byste vysolili 18... nerikejte mi ze je v tech modelech takovy rozdil. nevim jestli je to original co mame ale vypada a slouzi bezchybne...
PUP: děkuji za zprávu. Při koiupi mi nabízeli od firmy BRINK, cena s montáží cca 18000Kč a mělo by to být odendavací a mlhovku prý posunou do strany. Jinak meil e.servisjh@tiscali.cz Děkuji Jara
Pup
Třeba já mám kouli, je to originál pevná koule od Mazdy, kód CC29V3720, cena komplet s montáží asi 16.500,- Kč. Je to pekelná drahota, na Premacy to bylo taky pěkně drahý. Se sundávací koulí to stojí dokonce přes 20 tisíc. Žádná díra do nárazníku se nedělá. je to vyvedený ven pod ním. Mám obavu, že bude trochu problém sehnat neoriginál, protože mimo jiné se vyměňuje plastový díl pod nárazníkem, ve kterém je zadní mlhovka. Ta totiž přesně překáží v místě pro kouli, takže tam dávají díl, který má světla dvě symetricky a uprostřed je vybrání pro kouli. Myslím, že nějaká fotka byla v prospektu k příslušenství, který byl i v PDF někde na internetu. Případně mi dej nějaký spojení, vyfotím to a pošlu.
Máte někdo namontován závěs na M5? V případě že ano, jaký typ,jestli dělaji díru do nárazníkua kolik to stálo. Děkuji za info Jara
tak to som este nezaregistroval.........zajtra to vyskusam a dam vediet.....
Ještě mám dotaz, zda obdobný zvuk pozoruješ též při prudkém zabrždění pokud sepne ABS tak se něco v přístrojovce přibližně v tom místě drčení roztřese a vyvolá to onen drnčivý zvuk.
baterku mam vymenenu....islo to celkom lahko....ano robi mi to presne to iste a moc sa mi to nepaci.....vobec neviem co to moze byt.....niekedy na buduci mesiac pojdem do mazdy..streknut si dvere lebo mi ich nejaky dobry clovek poskriabal klucom tak sa ich na to opytam..a neodidem skor...pokial nenajdu pricinu
Hurá, to samé dělá i mně hlavně při rychlosti kolem 60km/hod. Nejsem sám.

Teď vážně: rádio na 4 to spolehlivě přehluší, v servisu zkusili podívat se za rádio, ale nic nenašli. Dělá mi to např. při jízdě z kopce při zařazené rychlosti, pokud vyřadím je to pryč. Máš to stejné?

Výměna baterek ti zabere 2 minuty, hlavně to nedělej silou! Jde to hladce.
dakujem......zajtra uz aj menim baterku v karte.........a potom Ti napisem ci to bolo v tom.......zatial dakujem😃).....a este by som sa Ta chcel spytat.....ked preradujem rychlosti z motorovej casti auta mi vychadzaju nejeke zvuky.....alebo sa mi to stava aj ked podradim a idem na na nizsej rychlosti tak mi tam nieco rezonuje.....
To je můj příspěvek
Zdravím všechny, Zuko asi jsem přušel naproblém sae startem. Po vypnutí motoru mi začal blikat key(zelená kontrolka na otáčkoměru )= vybitá baterie karty. Po výměně jsou starty o hodně jednodušší. Vyměnil jsem obě karty, protože se rozhosly rozblikat kontrolku současně.
Ano mam Active 7 s Dunlopami. Dokonca som mal prieraz predneho kolesa (nabehol som na obrubnik) takze mi opravovali gumu a uz vtedy bol zjazdena, takze mi ju prehodil na zadne koleso a dopredu dal zo zadnej strany (obe na vodicovej strane). Ked som daval zimne gumy, tak som zistil ze zjazdne su obe.

Ciastocne som to ale pripisoval aj tej buracke, takze som dal znova spravit geometriu (vraj to bolo o kusok posunute). Spolujazdcova strana auta taky problem nemala a zda sa ze ani zimne gumy zatial nie su ziadno zvnutra zjazdene.

Este co sa tyka postreby, na 90% som tankoval na Esso, dnes som skusil OMV, takze uvidim ci to nieco zmeni (rozumej realne sa znizi spotreba). Pretoze v poslednej dobe som mal stale 7.4 - 7.5 realnu spotrebu, co sa mi uz zda dost. Ale je mozne, ze je to aj zimnymi gumami.
Pup
jeeff: Podle fotky soudím, že máš Active a tudíž gumy 17" Dunlop, nebo co na to dávaj. Takže to vypadá, že sjíždění vnitřků není problém šmejdu 16" Toyo, ale auta. Jsi už třetí, kdo to tady potvrzuje.

Spotřeba na PP kecá, podle všeho průměrná i okamžitá. Mám nastavených těch +15% dle návodu zde, kecá to podle všeho o něco míň, ale pořád. Někdy je to na desetinu přesně, někdy o 3/4 litru mimo.

To auto má určitě svý chyby, většinou byly v tomto fóru diskutovány. Každopádně mě ježdění s ním po skoro roce pořád baví, hlavně ten motor je supr. Aktuální stav tachometru 33.663 km.
ja mam najazdenych 24500km....a zatial to hodnotim na super auto....ziadny problem......teda az na jeden problem....zavist ludi ktory mi poskriabali predne dvere klucom😒((
jeef😒br />
moje zkušenosti po 28000 km jdou shrnout do jediné věty: SUPER auto.

jara😒br />
u mne je zatí m vůle o.k. tak nevím, jestli je to konstrukcí motoru 2.0i

Hraboš😒br />
mám 2 děti a loni jsme ještě s dalšími 3 pasažéry tedy celkem v 6 lidech najeli v létě 2500 km ( věci v boxu) a nemohu si chování vozu vynachválit, ani nikdo z přísedících si nestěžoval. Střední sedadlo už testovali i dospělí pasažéri a bez výrazných připomínek. V novém modelu M5 2007 jsou už loktové opěrky vzadu a mám dojem i vpředu, takže Mazda reaguje na přání zákazníků. Jinak je beze změn.

C4 je novinka a jestli chceš dělat testovacího jezdce nelze než počkat na tvé zkušenosti.
Jeeff- jak uvádíte s tím klepáním praváho kola jsem se setkal taky. Protože už jsem tu dříve psal o problémech s pravou poloosou, tak mám potvrzeno, že to dělá právě vůle na této poloose, která je znatelná. Už mám vyměněn kompletně předek - obě poloosy a náhonovou hřídel do převodovky a stav byl stejný. Měl jsem u prodejce možnost na heveru vidět M5 1.8i po 38000km a můžu říct, je to hrůza. Vůle do strany 5,5mm. Já mám najeto na nových poloosách 2500km a vůle je od nova 3,5mm. Už s tím nechci tady otravovat, ale tohle se ve výrobě nepovedlo.Řekl bych že přesnost stojí zkrátka peníze. No a to klepání pravého kola nastane, když se poloosa vzkloní do jedné strany a nevystředí se na prostředek, aby neházela. Nakonec to dopadlo tak, že mi v servisu natvrdo přilepili homok. kloub na tvrdo na hřídel do převodovky. Teď se sice bude muset asi poloosa měni i smotorem / dělám si legraci/ , nebo nevím. Každopádně je po všech problémech, jak s klepáním, tak třesením pravého kola. Jenom je otázka, jestli tohle obsluha auta slyší , nebo ne. Tutu chybu mají všechny M5, jenom si toho většina majitelů nevšimne. Doufám že to časem odstraní, protože to mě velice zklamalo. Jara
Ja som 4 roky vlastnil M6 (2.0i Touring SDN) a kedze sme cakali male dieta a leasing na M6 sa skoncil presiel som na M5. Zvolil som diesel, pretoze jediny ma tempomat (a bez neho som auto nechcel). Uvazoval som este o M6 Wagon, ale myslim ze volba M5 bola dobra. Do zadu nie je problem vopchat velky kocar, taktiez s prevozom dietata suvisi milion dalsich veci, takze to teraz nelutujem.

Co sa tyka stredneho sedadla v druhom rade, sedava na nom pravidelne manzelka (kedze vedla nej je v autosedacke dieta) a zatial ani raz nepovedala, ze by to bolo nejake nepohodlne (jazdime trasy okolo 300 km). Takze je to asi predsudok. Stava sa, ze jazdime aj plne obsadeny (7 ludi, ked berem aj nejaku dalsiu rodinu), vtedy uz ale zacina byt problem s velkostou kufra (to sa da ale riesit truhlou na streche).

Co sa tyka postrehov k autu tak zatial ziadny problem. Spotrebu mam okolo 7,2 - 7,4 l/100 km a je uplne jedno ako jazdim. Je to ale ovplyvnene aj mojim rezimom jazdy - Senec - Bratislava po dialnici, co je viac menej stale brzda - plyn. Ako sa tu pise, palubny pocitac ukazuje spotrebu tak o 1,4 l mensiu (M6 to nerobila, ale bol to benzin, tymto neduhom trpia diesle). Teraz som podla navodu co som tu nasiel upravil nastavenie pocitaca, takze uvidim co on na to. Na tejto istej trase som s M6 2.0i maval spotrebu 9.5 - 10 l/100 km.

Mam najazdenych cca 22.000 km a po prezuti na zimne gumy sa na letnych objavilo zjazdenie na vnutornej strane (na vodicovej prednej gume) ale o tom tu uz tiez niekto pisal. Tiez mam pocit, ze spolujazdcove predne koleso niekedy vibruje (ako keby nebolo vyvazene), ale mam pocit ze je to len dialnicou na useku Senec - BA ktora je dost vyjazdena, na inych usekoch som to zatial nepostrehol.

Na aute je zvlastne ukazovanie okamzitej spotreby, niekedy na rovnakych usekoch ukazuje diametralne inu spotrebu (pri takmer totoznej jazde) - niekedy 4l a niekedy kludne 7.5l. Je mi to zahadou, M6 zvykla ukazovat spotrebu v podstate vzdy primerane jazde. Ma M5 sa niekedy stava, ze zleziem z dialnice z rychlosti 140km/h na prijazd do Senca a pocitac zo spotreby 5.5l zacne ukazovat pri nejakej 90km/h kludne aj 7l aktualnu spotrebu. Je to dost divne. Priemerna spotreba ale vzdy dospeje k tym 7.2-7.4 l/100 km a je fakt ze je uplne jedno, ci sa snazim jazdit slusne, alebo jazdim jak blazon 😉

Ale je fakt, ze ten 143k motor je uzasny. Oproti benzinu co som mal v M6 je to brutalny tah. Minule ma na dialnici dobehla nejaka Fabia HTP a zacal uz z dialky vyblikovat (ani sa necudujem, ked uz bol rozbehnuty), ale kedze sa mi tam natlacil autobus, tak som neuhol, takze ma dobehol. Po tom ked sa autobus zaradil som snovaaktivoval tempomat a fabia sa stratila v nedohladne 😉 Ked sa toto asi tak 3 krat zopakovalo, tak som ho chudacika pustil (bol to nejaky SBSkar, asi v tom aute fical na zasah 😉

A mal som aj jednu dost brutal nehodu (vraj som nedodrzal bezpecnostnu vzdialenost na obchvate BA - kto pozna, vie, ze tam sa bezpecna vzdialenost neda udrzat). Asi v rychlosti 85km/h som nabural do predo mnou brzdiaceho auta. Vystrelene oba airbagy, bezpecnostne pasy, svetla a rozbity predok auta (motoru ale nic vazne nebolo, chytili to chladice). Skoda za 350.000... Ale nikomu sa nic nestalo.

www jeeff sk/images/m5buracka.jpg

(treba do domeny dat bodky, nechcelo mi to sem vlozit odkaz, lebo si mysli ze som spammer)
sam M5 nevlastnim (mame M6) ale jedno ti muzu rict jiste. M5 bude jistojiste spolehlivejsi. je to vice dynamicky auto nez C4P. podle me je M5 lepsi volba ale NOVE C4P pry taky neni spatny a i ten novy design uz konecne vypada slusne. ale je to stale francouz. takze to bude takovy ten kočár s horsimi jizdnimi vlastnostmi ale lepsim komfortem. meli sme i R Scenic ale ackoliv byl uvnitr skvely, uz by sme do francouze nesli... ruzna vrzani + problemy s motorem nas nakonec dohnali k prodeji. proto bych ti urcite doporucil M5...
Dobrý den,zdravím vsechny majitele tohoto velmi pěkného auta.uvažuji o koupi stredního mpv,vzhledem k přirustku do rodiny,nakladani a vykladani kočarku a vsech vecí spojenych se zatím malou rodinkou.Mým favoritem je C4P,ale je to novinka a to mě dosti odrazuje.Včera jsem mel moznost vyzkouset variabilitu interieru a jizdu s M5..příjemne me prekvapila.chci se vsak zeptat na vase zkusenosti stím to autem co se prevozu rodiny týče,zda vám auto svou velikostí vyhovuje.jediné co mi na aute vadilo je defakto nouzove prostrední sedadlo ve 2 rade,a absence loketni operky u spolujezdce.a jeste malý dotaz na stav interieru po x tisicich km,zda se ozýva vrzáni apod..sám jsem majitelem Megane 2 sedan a ten interier se v tomhle směru skutecne nevyvedl..ososbne si myslím ze Japonské zpracovani interieru bude kvalitnejsí nez to Francouzské-(s ohledem na C4P a jeho odkladaci prostory na palubovce,podle mě to se to auto za chvíli rozdrnčí )závěrem však konstatuji ze C4p mi poskytne vetsí prostor jak v kufru ,tak i na zadních sedadlech

díky za váše postrehy a názory ,s pozdravem Hraboš
dakujem...myslim ze zacnem tiez tankovat BA100...a tiez som sa dopocul ze pri tankovani BA100 sa zvysi aj vykon motora.....takze subwoofer si tam asi dat nemozem.....a neda sa to nejako vyriesit???
Pro Zuka😒br />
Mám 2.0i, potíž se startem jsem m?l taky, když jsem ?erpal BA 95, vy?ešil jsem BA100 u OMV. Chytá krásn?. Jediné, kdy zajan?í je, když popojedu se studeným autem jen kousek a pak je op?tovný studený start, tak se mu moc nechce (ob?as). P?i tankování BA95 jsem m?l též vyšší spot?ebu oleje.

Výstupy jsem též ?ešil, neexistují v sériové dodávce.
Zuko. Se startováním nemám problém mám 1.8i. Jara
Alvery: Se zárukou jsem to moc ne?ešil. Problém by asi nastal p?i poruše audio. Já už s M5 m?l dost problém?, tak tohle se mi snad vyhne. Jinak jsem použil ploché repro a do trojúhelníkových kryt? za zp?tnými zrcátky jsem ud?lal otvory pro vývody. Pokud by byl problém, tak jedin? sehnat tyto kryty nové a p?endat je a je to v p?vodním stavu.Na hloubku se toho tam moc nevejde max tak 10mm. Jara
Jara: mohl bys vyfotit nebo popsat jak jsi to vy?ešil s tím uchycením "vyšká??" na kryty zrcátek. Jaké výškové repro jsi použil? A co na to záruka?
ja uz tam mam original osadene vyskove reproduktory od kupy....len nikde v knizke som nenasiel ci to ma nejake navyse vystupy....napr. pre ten subwoofer....j este nieco sa Ta spytam...ja mam 2.0i a niekedy mavam problemy so startom....niekedy pri starte silno trase motorom...a niekedy mi ani na prvy krat nenaskoci.
Zuko: Myslím, že verze která je standartn? dodávána pro M5 nepo?ítá s n?jakým velkým rozší?ením. Pokud dávaj lepší ozvu?ení, používaji i jinou jednotku s rádiem. Alespo? takhle mi to tvrdili v servisu. Jediný co jsem našel, Tak ve vnit?ních krytech zp?tných zrcátek jsou vyvedeny dráty zakon?ené konektorem pro domontáž výškových repro. Je tam i signál, tak to sta?í osadit a poslech se o hodn? zlepší. Je otázka vy?ešit uchycení repro, aby se to vešlo. U? to mám a jsem max. spokojen. Jara
prosim Vas nevie mi niekto povedat...kolko audio vystupov ma m5.....chcel by som si tam dat subwoofer a neviem ci je tam na to nejaky vystup.
Děkuji za popis příznaku závady poloosy. O víkendu jedu na chalupu tak se pokusím pod auto podívat a polosu prohlídnout a určitě vám odpovím na co jsem přišel. Jinak jsem z okresu Most. Tu spotřebu budu sledovat , protože jezdím přibližně stejné trasy jako vy. Standa
Pro dvoraks :Na vůli jsem přišel tak. V cca 1500km jsem při průjezdu pravou táhlou zatáčkou slyšel rupnutí na pravém kole a pak to začalo tlouct, jako by byla roztržená přední guma. I tak to tlouklo volantem. Okamžitě jsem zastavil a prohlížel co se stalo. Bohužel jsem nic neshledal. Tak že budu pokračovat a jak jsem se rozjel na cca 20km/h, tak to začalo tlouct a postupně se to ztratilo. Po ujetí cca 15km to zmizlo úplně. Tak jsem začal koukat, co to mohlo být. V servisu to skoukli a taktéž nic nenašli. No ajá vždy při troše času prohlížel a až jsem objevil vůli na pravé poloose /při pohledu od řidiče/. Auto musí být na rovině , odbržděné, vyřazeno. Stačí se naklonit přez motor a ta poloosa, resp. ten hrnec homok. kloubu je vidět. Je to ten horní /ne v kole/. Když za něj vezmu, tak to má na konci vůlicca 3,5mm.No a protože to slyším při řazení z 1 na 2 jak to kloktá, tal jsem radostně vyrazil do servisu. Protože jeden tvrdil, že to tak má být a druhý naopak, polosu vyměnili. Bohužel vůle zůstala stejná. Tak došlo k dohodě, že vymění ještě navazující vloženou hřídel, která končí v převodovce. Prakticky je vůle ve spoji této hřídele s homok. kloubem.Hřídel je drážkovaná a do homok. kloubu je drážkovaný otvor. Délka uložení 45mm.No a v tom to lítá. Dost záleží, jak se zastaví, mám dojem že je to navíc šišatý, protože v některém směru je to znatelně lepší. Jenomže vše vyměněno za nové a vůle stejná a tam končí jejich rozum. Teď mám kontakt na nějakýho pána, který snad má možnost z výkresů,zjistit jak přesné to uložení má být. Tak to se povede snad zítra. Jinak to první prasknutí došlo k vyvalení víčka mez kloubem a otvorem s těma drážkama a to se tam rozlámalo.Proč se to ale stalo nikdo neví. No a navíc zjistili, že praská v druhé polose , a tak tu budou měnit jak dorazí ze skladu.Mám najeto 7000km.Nikomu to nepřeju. Já honil kdo by měl 1.8, aby za tu polosu zezhora vzal, ale nikdo se mi neozval. V prodejně měli poze 2.0D a ten to má jinak.Nejhorší je, že pokud auto pustím krokem s kopečka a na vyřazenou rychlost pomalu přidávám plyn, tak ta polosa začne rezonovat v tom kloubu a to je pak slyšet i v těch 2800ot s otáčejícím se kolem např. to vychází na 5 v cca 80km/h. Pokud to teda není do kopce v tahu.Jinak bych se zeptal , ze které části republiky jste?Jara

Jinak ta spotřeba já najedu cca 40km po městě denně a jednou za 14 dní na delší cestu cca 150km a teď mám spotřebu 8,8km. Je možný, že to chce víc točit. Já měl před tím Zafiru a měla o 40k víc a to byl tank. Na 5 od 50km/h do 180km/h.
Pro Jara. Dneska jsem doplnil nádrž až po hrdlo a po přepočítání prúměrná spotřeba 7,9 a podle PP 8,1 l. Jezdím denně do práce ve čtyřech a na výkend na chalupu plně obsazen, to znamená do práce po městě a o výkendu dálkovou. Ještě bych se tě chtěl zeptat, jak si přišel na tu vůli na poloose, je to slyšet při jízdě, nebo jsi na to přišel náhodou. Já nic neslyším a ze zvědavosti jsem vlez pod auto a vůle žádná. Asi jsi kápnul na na nějakej zmetek. Taky se divím , že značkový servis si s tím neví rady. Přeji ti ,aby našli příčinu vůle , dobrou opravu a mnoho bezporuchových km. Standa
karnek. Já jsem rád, že mám tištěnou a po jednom prolistování už z ní padaji listy. Jara
Zdravim,

Nemate niekto (elektronicku) uzivatelsku prirucku v cesk👋slovenskom jazyku alebo neviete ci a kde sa to da zohnat.

Ako som pisal, mam objednanu M5 v zahranici.

Vdaka
Teda Jaro to je smůla. Moje M5 to zatím nedělá a už mám 27500 km z asebou hlavně po silnicích 2a3 třídy. Tvoje spotřeba odpovídá tomu, že auto je těžší a ty musíš trošku víc točit, tuto zkušenost mám z M5 1.8 kterou mi zapůjčili na jeden den.
Pro dvoraks: Mám taky 1.8 i, ale spotřeba tak idilická není. Mám najeto 7000km a kombinace město-mimo město 8,5l a jezdím sám.Jinak jenom courání město 10,8l. A to nejsem žádnej závodník. Jara
Před časem jsem tu zmínil problém s polosou na pravé straně z pohledu řidiče. Tlučení se vyřešilo. Nějakým způsobem došlo k provalení víčka mezi homok. kloubem a výstupní hřídelí do převodovky. Na to jsme ale nepřišli. Začal jsem poukazovat na vůli /radiální /na pravém homok. kloubu cca 4mm. Výměnou byla zjištěna zmíněná závada, ale protože po výměně poloosy za novou byla naprosto stejná, tak mi vyměnili ještě tu hřídel do převodovky včetně ložiska. No a výsledek hrůza. Vůle opět 4mm. Nakonec jsme to na heveru porovnali s novou M5 diesel a tatáž vůle je tam taky, jenom to tak necvaká /zatím najeto 30km/. Já to mám na 1.8i a jsem z toho na palici, protože při přeřazení z 1 na 2 je slyšet zakloktání v tom spoji. Navíc pokud auto stojí na rovině a přidávám plyn, tak na 2700ot. to chytne zvuk, jako by šel vedle ještě jeden motor. Tak to rezonuje. Tohle to dělá jenom ale při odbrždění, odlehčení na místě, ale taktéž se to projevuje při 2800ot za jízdy. Někdy stačí popojet o 10cm a přestane to, jindy zase ne. Po zatlačení na poloosu přez motor zvuk zmizne a po uvolnění to cvaká opět. Je s podivem, že drážková hřídel zasunutá do drážkovaného otvoru v homok. kloubu v délce 45mm má takovou vůli. V servizu mi řekli, všechno jsme dali nové a tak nemáme dál na tom co měnit. Zřejmě jde o výrobní vadu komponentu. Podivný je, že nový komplet vykazuje tu samou vůli. Takže jsem zvědav, kdo další si těch podivnejch zvuků z Vás všimne.Při téhle vůli to nemůže přežít záruční podmínky. Pokud nebude svolávačka, že někde došlo k chybě. Jenom jsem u konce s rozumem, protože servis udělal co mohl a výsledek je stejný.Jina mi budou ještě měni druhou poloosu, protože v ní lupe. Na to přišli sami, to jsem nereklamoval.

Pokud by někoho zajímalo na co kouknout, napište přesně vysvětlím. Jara
som majitelom mazdy5 actvive7...2.0i mam najazdenych 22000km a zatial bez akych kolvek problemov. motor je svizni aj pri plnej kapacite auta....a auto vynikajuco drzi stopu....
Ahoj chlapi

po přečtení několika příspěvků, jsem došel k názoru, že někteří si koupili úplně jiné auto než potřebují. Mazda5 není žádné auto na závodění, ale je hlavně určeno, aby odvezlo 6-7 lidí. Já jsem zatím s Mazdou5 1.8 najezdil 4000km a jsem s ní velice spokojen. Jízdní vlastnosti dobré, všechno funguje jak má, když si přečtete pozorně návod pro obsluhu tak nemáte žádné problémy s ovládáním všech funkcí. Průměrná spotřeba se pohybuje okolo 8 litrů a je úplně jedno jak rychle jezdíte a kolik lidí vezete. Zkrátka, auto poslouchá na slovo. je supr. Standa
ahojte som zo Slovenska a som majitelom mazdy5 active7 2.0i

som snu vysoko spokojni, som mlady chalan takze jej davam trosku aj zabrat a podla mojich skusenosti drzi velmi dobre na ceste stopu aj vdaka roznym bezpecnostnym systemom a ma svizni motor, a to sa obcas nahanam so silnejsimi konkurentami.......a keby to niekomu nestacilo da sa nacipovat na 169koni!!!
jo sry toho sem si nejak nevsiml. jde jen o to ze nechce mensi auto ale M5 ...
matuS
skejpo😒br />
napr take Verso 2,2d4d 180k je sice mensie , ale ten vykon je tam urcite lepsi.
no ale verso uz je zase jiny auto ,dle meho mensi 😄 ale pravdou je ze nejak by ti tam ten silnejsi diesel dostali kdyby si hodne nalehal. neverim ze je pro ne nemozne dovezt jeden silnejsi diesel...
matuS
mozne je vsetko, ale jedina moznost ako neprist o zaruku je aby ti to urobil predajca...

inak, uprimne, pride mi blbe, ze si kupujes auto, este ho ani nemas a uz si nespokojony s vykonom. mal si si kupit rovno nieco vykonnejsie!

Uz ked by si silou mocou chcel dizel, tak napr take Verso 2,2d4d 180k je sice mensie, ale ten vykon je tam urcite lepsi.
Cau buduci M5-Kolegovia,

Tak som sa rozhodol pre Diesel a dufam, ze budem spokojny. Dnes som to objednal. Dodavka 3 mesiace - asi ma za tu dobu porazi a nastvali ma pretoze tu (v Bosne) tento rok zrusili ten silnejsi Diesel a maju len 110 koni. Tak ma nemilo prekvapili, ked som to prisiel objednat. Asi skryte zdrazovanie...

BTW: Som v autach amater, ale je mozne to precipovat na tych 143 koni?
fuuj >😁 to bych si do auta nikdy (vedome) nenalil. ale kamos mi rikal jak tankoval naftu a kdyz nic neslo pribehla prodavacka a rekla: tu bionaftu uz neprodavame. musite obicejnou diesel extra (tudiz usuzuju ze slo o OMV) Jde o to ze bionafta byla oznacena jako diesel a normalni jako diesel extra ...
A co bionafta? Zkoušeli jste ji v pětce?
Podle prodejce také Shell bere naftu z českých rafinérií ,já jsem předtím tankoval u JETu .A ten rozdíl jsem skutečně naměřil .ALEX.
pochybuju ze treba shell ma horsi naftu 😊
Pokud je mi známo, tak palivo (a nejen nafta) se vozí do nejrůznějších čerpacích stanic (tedy nejen OMV) v českém příhraničí ze zahraničí, ale výhradně z důvodů snížení nákladů na dopravu, nikoli v zájmu "vyšší kvality" prodávaných PHM na určitých (jisté značky) čerpacích stanicích. Tak si to přeber sám...
Chtěl bych se podělit o mou zkušenost ,kterou jsem si sám vyzkoušel na Mazdě pětce.Možná jste o tom někdo slyšeli nebo snad tady i o tom diskutovali , to ale nevím.

Ve zkratce ,můj kolega automech ,když jsem mu řekl kde tankuju naftu ,mi pověděl ,že ji jednoznačně mám tankovat u OMV ,že je více kvalitní a hlavně že prý spotřeba činí v průměru o jeden litr na 100km míň.A proto jsem se rozhodl to vyzkoušet a asi od začátku listopadu tankuju výhradně u OMV a světe div se po několikerém vyzkoušení (tankování až po hrdlo při určitém počtu km ) jsem se opravdu dostal na cirka asi o 1 litr menší spotřebu .Následně jsem se ptal u obsluhy OMV ,kde jsem se dozvěděl ,že OMV jsou jediní ,kteří vozí palivo ze zahraničí,konkrétně z Rakous.Že bych chtěl zrovna podporovat rakušáky ,už i kvůli Temelínu ,to zrovna ne ,ale co bych neudělal pro svoji pětku , že ?

Rád bych ,kdyby někdo napsal ,jestli třeba má podobnou zkušenost .ALEX
Žďár nad Sázavou
Můžeš , prosím Tě , napsat ,který servis konkrétně to byl .Dík .

Zdraví ALEX .
Dneska jsem dostal ze servisu obrázek, jak je to poskládaný a vypadá to na ložisko v tom spojovacím domku. Jenom škoda, že jim to nedošlo dřív. Přišel jsem o den a 200km k tomu. Jinak jsem je konečně dokopal, aby se podívali na novém autě, které dnes dorazilo a vůle tam není. Tak budu doufat. I tak ale děkuji za ochotu. Jara
Rád bych pomohll , ale mám diesel a tam je to řešeno jinak . Zdar .
Tak moje radost netrvala dlouho. Poloosa je sice nová, ale vůle je tam úplně stejná. Zřejmě nevyměnili ložisko v domku, nebo co. Prosím Vás všechny, kdo máte M5 1.8i, ozvěte se mi. Potřebuju něco porovnat, abych je mohl popohánět dál. To sem si teda koupil sr... Jara
Tak jsem byl dneska v servisu na výměně poloosy pravého kola. Nakonec jsem se dozvěděl, že včera ji také někomu měnili. Tak asi špatnej materiál, protože to mělo hroznou vůli. Tak kdo máte benzín, tak si to hlídejte. Nafta to má údajně jinak. Jara
Dobrý den,

jaké máte zkušenosti s plasty zadních světel ?

Byl jsem dvakrát v myčce a zdají se být dost oškrábané od kartáčů.
Moc konkrétního jsi se nedozvěděl. Já to mám na firmu a dělal jsem vyúčtování za IV.Q a tak je mi jedno, co ukazuje počítač. Jsou to jednoduchý počty. Najeto za 3měsíce cca 5000km, z toho ježděni po městě cca 2/3 a zbytek mimo město. Styl jízdy normál /nejsem závodník/ a spotřeba 8,8l na 100km. Nechá se to vztáčečt, co tenhle 1.8i vyžaduje a jede to OK. Proti Feldě to bude kočár.
Pani, dakujem za rady. Urcite mi to pomoze pri rozhodovani. Potom sa ozvem ako som sa rozhodol a ako som spokojny.
do M6 bych bez vahani bral 1,8. benzin je podle me zabavnejsi ikdyz si pri plnym plynu rekne o nejakou kapku benzinu navic. ALE... tohle je M5. takze bude i trosicku tezsi a bude se vic hodit kroutak kterej to potahne a s lepsi spotrebou to hovori pro naftaka. jak sem rekl. je to na tobe 😊
Pup
Samozřejmě úplně nejlepší by bylo se s oběma motory svézt, což nevím jak moc je reálné, pokud je v Bosně opravdu dohromady jen pět autorizovaných dealerů Mazdy. Rozhodně do nich zkus zaprudit, ať se trochu snaží. Papírové údaje nemusí být vždy úplně vypovídající, není nad osobní zkušenost.

Je to taky otázka priorit, jedna věc jsou náklady, druhá věc aby člověka bavilo s tím autem jezdit. Pokud v tom trávím podstatnou část svého vezdejšího času, mělo by mi to auto vyhovovat, i když to stojí nějaké koruny navíc. Ve srovnání s Felicií to bude výrazně dražší ježdění v každém případě, automobilismus je holt nákladný koníček.

Na druhou stranu je fakt, že po přesednutí z Felicie to bude superluxusbrko ať vezmeš diesel nebo benzín.
Přesně jak říká SKEJPA , jestli koupit benzín nebo diesel je opravdu jen na tobě ale rozhodně je to skvěle vyvedené auto .To každopádně !!!!! Zdar.
diesel se na kratke vzdalenosti nevyplati. v bosne mas i levny benzin ktery hovori pro. vsak kdyz tomu nalozis benzin si opravdu veme vic... je to na tobe 😊
Ja pracujem v Bosne a idem to kupit bez dane (e😜ort cena). Cennik si mozes pozriet [odkaz] a popis modelov [odkaz]

Ta vybava sa da prelozit-domysliet.

S tym dieselom si to musim este poriadne premysliet. Pre mna ako lajka to nie je jednoduche. Citam co sa da webe. Niekde pisu, ze MPV je najlepsie s dieslom, inde ze na kratsie vzdialenosti je to nevhodne, otazka navratnosti,...

Momentalne mam Feliciu-benzin, takze trosku ina trieda >😁

Inak dakujem za odpovede.
Pup
Karnek: Můžeš jen pro info napsat, v jaké výbavě a za kolik to venku koupíš? Já mám diesel 105kW a spotřebu něco přes 7 litrů, dost toho najezdím po Praze. Pokud najedeš jen okolo 15 tisíc za rok, je rentabilita dieselu otázkou. Na druhou stranu, 1.8i asi nebude velká radost, když to kapánek naložíš.

Nechci rozpoutávat obvyklou debatu benzin x diesel, ale dovolím si tvrdit, že tenhle diesel se Mazdě povedl.
Já mám diesel 143 koní , tedy ten silnější při mé jízdě , která je opravdu svižná mi to bere (ne podle počítače , ten kecá ) v průměru asi 6,8 l , ve městě 7,5 a mimo asi 5,5 l . ZDAR.
Ja tu Mazdu idem kupit v zahranici a tam je ta vybava a cenovy rozdiel iny ako u nas. Ja sa nevie rozhodnut, pretoze to chcem ako rodinne auto (do prace, po meste, nakupy, neaka ta dovolenka na juh,...) Mna v podstate zaujima aku mate realnu spotrebu v meste a mimo. (diesel a benzin).

Inak dakujem za odpovede
jj jak sem psal jiz vedle. rozhodne bych bral 2,0 benzin... a jestli na te cene tolik zalezi tak bych bral i tu 1,8 benzin 😁
Pup má pravdu. Základná otázka teda pre teba je benzín alebo diesel.

O výhodách- nevýhodách je možné viesť siahodlhé nikam nevodiace diskusie.

U mna bolo rozhodnutie kupit si diesel jednoznačné - lebo som chcel mať tempomat >😁 A z nepochopiteľných príčin ho beznzíňáky nemajú... Najazdím ale cez 40000 km / ročne - takže aj teoretická nižšia spotreba je snáď výhodná.

Určitou nevýhodou je ale u diesla pri castých krátkych trasách - zanášanie zberača pevných častíc.... Ja osobne pri 20000 km som ale žiaden problém nemal.
Pup
karnek: Mám obavu, že diesel 81kW tady nikdo nemá a při stávajících cenách v ČR ani mít nebude. Rozdíl v ceně mezi dieselem 81kW ve výbavě Comfort a 105kW ve výbavě Touring je totiž směšných 30 tisíc Kč, přitom kromě motoru je tam dost další výbavy navíc. U většiny značek bys to dal jen za silnější motor, tady k tomu máš😒br />
- brzdový asistent

- stabilizační systém

- protiprokluz

- mlhovky

- zatmavená okna

- 16" hliníková kola

- automatická světla (to moc výhoda není)

- automatické stěrače

Takže asi jen blázen by ušetřil mizerných 4.5% ceny a koupil Comfort v dieselu.
Zdravim,

Idem kupit Mazdu 5. Uz sa na nu velmi tesim, ale mam jeden problem. Neviem sa rozhodnut ktory motor. 1,8 benzin alebo 2,0 Diesel (ten slabsi 81kW). V autach sa moc nevyznam. Nieco som si precital, ale chcem sa spytat Vas, ktory tie motory pouzivaju. Je ten diesel dost silny na to auto?

Idem to kupit bez dane takze cenovy rozdiel v tych motoroch bude len 50.000Sk. Oplati sa to? Rocne nenajazdim viac ako 15000km

Mozete mi napisat aku mate realnu spotrebu s tymito motormy.

Dakujem za rady.
jak nastartuju skodu 120 bez klicu
Pup
MPH: Řazení dej chvíli čas, mně osobně vyhovuje. Ze škodovek to můžu srovnat jenom se šestikvalty v Octavia II 2.0 TDi a 1.9 TDi 4x4 a nepřijde mi, že by v tom byl podstatný rozdíl. Naopak si živě pamatuju o dost větší sílu na spojce u té 4x4.

Skutečný objem nádrže by mě taky zajímal, ale nemám morál to zkoušet vyjet do nuly. Nejvíc jsem natankoval tuším asi 53 litrů. Spotřeba na PP kecá, jak zde již bylo řečeno, takže dojezd na PP taky bude plus minus, respektive spíš na straně bezpečnosti, jak jsem se několikrát přesvědčil.

50 litrů na 550 kilometrů je spotřeba přes 9 litrů, to je fakt dost, pokud jsi nejel hodně rychle. Já jezdím na tempomat pořád, jsem línej. Bufík samozřejmě něco sežere, ale rozhodně ne na dálnici, kde je odpadního tepla z motoru víc než dost. Spotřebu může ovlivnit spíš při častých studených startech při teplotách pod zmíněných 6 stupňů. Spotřeba bufíku je vidět i na ukazateli okamžité spotřeby, bere to víc a při sundání nohy z plynu tam není nula. Po pár kilometrech se ovšem vypne a spotřebu dále neovlivňuje.

Za těch 16 tisíc dostaneš hodiny se třemi spínacími intervaly a možností manuálního zapnutí. Předpokládám, že se to musí taky nějak propojit na topení v autě, aby ho to umělo zapnout.
Pup: Předtím jsem měl Oktávku 1.9TDi a tam jsi mohl řadit "i malíčkem", šlo to velmi lehce. Ohledně spotřeby: Zkoušel jsem hodně tempomat na dálnici je fakt super, ale pak jsem měl najednou prázdnou nádrž po 550km, což mě šokovalo. Dojezd mi ukazoval 10km a já jsem tam nenacpal vic jak 50l. U Oktávky byl v hrdle nádrže přepínač na ovzdušnění a ten M5 nemá. I to hrdlo je nějaké užší. Tak jsem si říkal, že to nezávislé topení si mohlo něco vzít. Ono se při startu auta teďka častou spouští.

To chtějí 16.620 za pouhou regulaci času, nebo tam davají ještě něco navíc ?
Pup
ALEX: To co máš na dieselu není za 14.000 Sk, ale v ceně auta a topí to rozhodně i dovnitř. Zkus to v mrazu (jestli někdy nějakej bude, hehe) nastartovat a zapnout ventilaci na rozmrazování čelního skla - topí to hned.

Co se týče rozšíření na nezávislé topení, dostal jsem nabídku od prodejce 16.620,- Kč za hodiny a 24.330,- za dálkové ovládání. Počítám, že to bude s DPH.

MPH: Řazení se rozchodí, zatím máš hodně málo najeto. Taky je otázka, na co jsi byl zvyklý, mně docela vyhovuje ten odpor který musím překonat - poznám, že tam kvalt zapadl. Dvojka je jediná, která mi jde hůř za nízkých teplot při řazení dolů, po zahřátí no problemo. Co se týče spotřeby, naopak mi přijde, že styl jízdy se na spotřebě až tak moc nepodepisuje. Kontrolka světel je otázka zvyku, věřím tomu, že za měsíc ti nebude chybět. Já se naučil na minulém autě (Premacy) kontrolovat to hmatem dle výstupků, případně vyzkoušením, zda je to otočeno na doraz. Na pětce je bohužel ještě zbytečná poloha AUTO, takže holt na doraz a o jednu polohu zpět. Nebo se místo na kontrolku můžeš podívat na páčku, je to celkem fuk. Moje zkušenost je taková, že za ostrého slunce jedou bez světel nejčastěji auta, která tu kýženou kontrolku mají. Osobně ji nepotřebuju a nechci.
Lubos.1
Nema vlastnu nadrzku, palivo berie priamo z nadrze.
Dobrý den,

od poloviny prosince mám firemní M5 /Touring, Diesel/.

Zatím najeto 2600km.

Mé zkušenosti😒br />
Motor, jizdní vlastnosti a prostor v autě je výborný.

Zklamán jsem s řazením /jde dost z tuha, hlavně 2ka/ .

Po projetí na D1 se od středového panelu ozývají nějaké zvuky /jako by pod rádiem něco rachotí, to teda začalo docela brz👋

Chybí mi světelná kontrolka rozsvícených potkávaček na palubovce.

Průměrná spotřeba na PP 5,4l, ale realita kolem 7l.

Každé přidání plynu se hned ukáže na celkové spotřebě.

Zajímalo by mě, zda má to nezávislé topení vlastní nádržku a kolik si tak veme nafty ?

Jinak jsem s autákem spokojený.
Reagoval som na príspevok od Luboša: citujem:

Ak mas diesel, tak ti v motorovom priestore huci prihrievac Webasto. Spusta sa okolo 6°C a menej a snazi sa ohriat chladiacu kvapalinu na idealnu teplotu. Potom sa vypne. Preto auto pomerne rychlo kuri.

Btw, existuje moznost rozsirit tento system original sadou od Webasto na plnohodnotne nezavisle kurenie asi za 1/3 ceny ako stoji komplet. Takto to mam urobene na Mazde 6.

Nie je to zlý nápad , za 1/3 ceny si urobiť plnohodnotne nezávislé kúrenie.

Len ma zaujíma, či s tým má niekto u dieslovej 5 už skúsenosti.
Podle mě to za těch 14000 Sk bude to co mám na dieslu a to není nezávislé topení ,ale zařízení ,které funguje tak ,že při teplotě 7 stupňů a níž zapne pomocné dieslové topení ,aby se motor rychleji zahřál ,čili nezávislé topení pro motor a né pro interiér.Cena nezávislého topení pro interiér vozu bude podstatně !!!!!! dražší podle mě asi 30-40 tisíc ,ale na to by určitě mohl odpovědět někdo ,kdo si to pořizoval.Zdar.
Dik za rady. Xenóny teda odkladám na neskôr..

V staršom príspevvku som čital o inštalácii nez . kúrenia webasto - u dieselu cena aj s montážou za 14000 Sk . Má s tým niekto skúsenosti ? Je to dobrá vec ? Každé pracovné ráno o 6,00 sadám do auta , myšlienka sadnúť si do tepla nie je na zahodenie...
V Ostravě chtěli za xenony 17 000 kč ,já jsem si ale pak koupil nejvyšší výbavu . Zdar .
Pup
Azda-Mazda: Tak to máš stejnej zázrak jako já, Touring v dieselu. K tvým dotazům😒br />
Nevím o možnosti přidat opěrku pro spolujezdce. Po pravdě, nějak mi ty porůznu chybějící opěrky nevadí, protože sedím v 99% případů za volantem.

Jsem si skoro jistej, že dodatečně namontovat xenony nejde, nebo to bude neskutečně drahý. Je to s křížkem po funuse, ale pokud jsi chtěl xenony, měl sis koupit Active místo Touringu. Já nad tím taky uvažoval, ale byl jsem už prakticky na horním limitu, co jsem mohl za auto dát a 70 tisíc navíc za xenony, 2 repráky, hezčí plasty a startování bez klíče mi přišlo moc.

Ukazatel spotřeby se nějak nastavit dá, je to dříve v tomto fóru. Na rovinu řečeno, pomohlo to, ale stejně to kecá. Někdy spotřeba sedí na desetinu litru, jindy je třeba o půl litru vedle. Mám tam nastavení 15, což je snad +15%.

Co se týče prohlídky, nebyl s ní žádný problém. Měl jsem jen pár věcí navíc, které jsme ovšem zničili sami (utržené těsnění dveří, nárazník nabouraný vojí vleku, izolační vata v motoru ožraná od myší).

Jinak musím říct, že si to auto pořád užívám, hlavně sílu motoru, jízdní vlastnosti a brzdy. Udivené pohledy závodníků ve sportovním náčiní hlavně domácí značky mě vždy znovu pobaví >😁 >😁 😁
Zdravím všetkých vo fóre.

5 mám od 1. júna . Nie som veľký znalec áut ( typický konzument - auto beriem ako spotrebnú vec - nie ako modlu , no na druhej strane som niekedy bezradný v technických záležitostiach - takže vítam existenciu tohto fóra).

Mam strednú výbavu - diesel s tým silnejším motorom , zatila som nemal žiadne technické problémy ( najazdených mám 20000 km )

Moje laické postrehy.

Klady 5 - pekný dizajn, variabilita, užívam si výhody tempomatu, vyhovuje mi dynamickosť

Zápory 5 - dosť mi vadí absencia lakťových opierok v strednom rade pri oknách, lakť. opierka spolujazdca šoféra , nízky podvozok - stále oškieram vyššie obrubníky , počitač ukazuje zlú priemernú spotrebu, občasný zápach v aute ( skazené vajíčka,..)

V čom by som potreboval poradiť😒br />
* o pár dní má čaká servis po prejazdení 20 000 Km -- na čo si mam dať pozor , čo mám v servise požadovať ?

* má niekto skúsenosti s dodatočným namontovaním lakt . opierok pre spolujazdca? Dá sa to vôbec dodatočne urobiť ?

* Dá sa nastaviť ukazovateľ primerenej spotreby na reálnu hodnotu ?

* Má zmysel dať si vymeniť bežné svetlá za xenóny ? Robil to niekto - v akej cene ?

Dakujem za rady
Zdravím všechny M5tkaře.

Přeji Vám všem šťastné a veselé svátky vánoční,

do nového roku hodně zdraví, štěstí

a spoustu km plných pohody bez nehody.
Tak mám objednanou novou poloosu, tak jsem zvědav, jak to dopadne a pak dám zprávu. Jara
Už dříve jsem tu psal problém s vůlí na poloose. Potřeboval bych někoho ochotného, kdo by vzal z levé strany -za altíkem ze zhora za ten hrnec co z toho leze poloosa do kola. Mám tam vůli 3mm do strany- myšleno ten hrnec v tom domku co končí ten rovný kus hřídele z převodovky. Dodnes se mi ze servisu neozvali a tak laboruju dál.Diesel to má asi jinak.Pokud by někdo byl ochoten, vysvětlím do pošty. Je to otázka 3minut. Za nabídky předem děkuji a třeba to budu moct někdy oplatit. Jara
Jde o výměnu zámků zadních dveří, tepelných štítů a posledního dílu výfuku, alespoň u mého benzínu.Vše hrazeno výrobcem - před rokem dělali tuto akci v Americe
Jak jsi dopadl na té svolávačce? - jen pro info 😄 co se opravuje...
Tak pozor, jak normální ježdění, jezdím s tím stejným způsobem jako s twingem které používá moje polovička a žádný problé na brzdách které jsou mnohem poddimenzovanější neřeším. M5 jsem bral po santafečku které dostávalo větší kapky a také jsem tam nic neřešil(krom jiných problémů kterých zrovna málo nebylo), brzdy tam držely. Zřejmě nebyla pochopena moje odpověd že auto jede jako šlak když jede na 3 140. Pokud budu zrychlovat na 3 a dostanu tam 140 příklad za 12 vteřin jede, pokud za 20 vteřin tak to potom nejede. Proto jsem na to reagoval jinak je mi šuma fuma jak to komu jede. Na můj vkus se to do čipu dlouho vytáčelo a rozhodně se to po sw ř.j. zlepšilo. Hloupost že jsem díky tomu zrušil kotouče, to už bych musel být bez bodů zas takový čuně nejsem, a zas tak dobrý auto to na řádění není. Prostě můj názor už jsem napsal do M5 již nejdu a pokud se najde kupec neváhám ani minutu.
Pup
Ajzi: Jestli je pro tebe 0-100 za 9.9 mrtvola, tak sis vážně zvolil špatný auto. Ani mě nepřekvapujou 2x oddělaný kotouče. Otázka je, jestli bys s jiným autem pro normální ježdění dopad jinak. Já o tom pochybuju. Mimochodem, papírová hodnota 0-100 pro 2.0i je 10.8, malinko mě překvapuje, že se Mazda takto "šidí".

Že se změnou SW řídící jednotky nezmění převody je snad každýmu jasný :roll:
Může mi , prosím ,někdo vysvětlit ,o čem se tu teďka diskutuje .Myslím tu svolávačku.Mě nic nepřišlo.Dík za odpověď .ALEX
Dnes to vezu na svolávačku tak uvidím jak to dopadne. Svolávají jen určitá výrobní čísla. A zas v tom lítam. Až to přivezu dám vědět. Ráno jsem koukal pod kapotu a už tam mám kolem výfuku komplet spadlou izolaci kastle tak na tom asi něco bude. Pak se ozvu. Zdar a mazdu nebrat. Ajzi
Pup
Jo, přišlo to normálně poštou od prodejce, doporučeným dopisem. Může být, že v tvém autě už je to upraveno od výroby. Na svolávačce kvůli snímači otáček vačky jsi předpokládám nebyl. Co se týče spotřeby, toto jsem psal do sousedního fóra Mazda 6, kde si někdo stěžoval na spotřebu stejného motoru v šestce😒br />
Od března jezdím v průměru něco přes 7 litrů, z toho poměrně dost připadá na každodenní poskakování po Praze. Nejezdím moc na spotřebu, když je potřeba tak tomu naložím, ale snažím se jezdit plynule a brzda není můj oblíbený pedál. Moje zkušenost je taková, že ve městě neušetříš, tam jde spotřeba nahoru i s lehkou nohou. Zato mimoměst👋dálnice, při plynulé jízdě na vyšší kvalt (motor krásně táhne od 1500 otáček) mi spotřeba přijde rozumná. Jak již zde bylo řečeno, PP kecá, i když po nastavení dle návodu někde tady už méně.

Ještě bych k tomu dodal, že na dálnici jezdím vždycky na tempomat, pokud to jde. Jsem totiž línej.
Ta pozvánka do servisu Vám přišla normálně poštou od prodejce? neb mě zatím nic nepřišlo - kupoval jsem v Auto Palace v Praze. a nevíte jestli se to netýká jen dříve vyrobených kusů - já jsem kupoval někdy v září.

Jinak mám najeto cca 6000km a zatím spokojenost, i když mi už zase začíná rezonovat při trojce a jízdě do kopce středový panel, takže pokud mě rovněž pozvou do servisu tak bych to chtěl vzít při jednom.

Pokud jde o spotřebu tak se pohybuju kolem 7 l nafty /100 km (mám diesel 105 KW) a zda se mi ze styl jizdy na to nema moc velký vliv. Jaké zkušenosti máte vy?
S kvalitou aut za posledních pár let zkušenost hrozná. Začínal jsem u levnějších a to FORD ESCORT Combi 1.😁. Hrůza a děs. Po 40t. km komplet přední náprava a v zimě problém s motorem. Koupil jsem OPLA Astru - kombi 1.6i.Do 100t km v celku nebyl problém. Něco stále celou dobu cvakalo v motoru, vyměnili zdvihátka-nepomohlo, vyměnili vahadla výsledek beze změn, akorát z toho takl olej , kde to šlo. Tak mě s tím poslali do servisu v Praza- Auto Srba, tam to přetěsnili a konstatovali, že mi klidně ukážou Astru jinou a chrastí v motoru takya co prý bych chtěl, vždyť je to auto za 450t. Kč.Tak jsem to dal pryč a koupil OPLA ZAFIRU 1.8i. Tvrdý podvozek, palubní počítač ukazoval venkovní teplotu -2st. a přitom pršelo, tak mi to vysvětlili, že to ukazuje v předstihu, kdyby náhodou, další sek na počítači 87km dojezdových km a v mírném stoupání to odmítlo ject. Tak mě dotáhli k čerpačce, protože údajně došel benzín.Po dotankování to jelo a po změření po okamžité návštěve servizu zjistili, že tam bylo ještě 8l benzinu, ale chyba bylo to , že jsem jel do kopce.Údajně si už čerpadlo nevzalo palivo, protože to má plochou nádrž. Tak do Chorvatska bych se stím nevydal, nebo mít stále přez půl nádrže. Přední příčka za motorem tak chatrná, že při dešti jsem v plynovém pedálu cítil jak jdou stěrače-celý se to nějak kroutilo.Pak mi spadlo čalounění stropu, ve 40T. km v háji jeno přední ložisko, v 60t. km druhé a do 80t zbytek nápravy. No a vrchol byl a to možná souvisí s tím výkonem, je že sice to mělo 143k, jelo to na 5 od 60 do 180km/h a bylo jedno kolik lidí v tom sedí, spotřeba 8,5l a ve 100t. km spotřeba oleje 0,5l na 1000km. No atak opět servis v Praze a tam konstatovali, že to je normální a že je to třeba to převložkovat- zkrátka udělat motor. Tak jsem to prodal a koupil M5. No a mé zkušenosti jsem popisoval už dřív. Tak asi nakonec bude nejlepší kolo, na tom nemaj moc co zkazit a alespoň to nestojí tolik peněz. U Forda jsem začal a bohužel nechtěně asi u Forda zkončím, když tu Mazdu vzali pod sebe. Jara >😒]
Zůstalo to zhruba stejně 8,8 až 9.6 ať to drtim nebo ne přes 10 nejde. Jinak pozor, píšeš že ti to jede jak šlak, to co píšeš ot-km to je dáno převodem. To znamená že se to nezmění ani po čipu. Jediné co se změní je to jak rychle se na to dostaneš. Zhruba jsme jen tak z hecu měřili 0-100 před a po. Rozdíl byl markantní pomalu 3 vteřiny. Před kolem 9.9 +- jak se to máčklo, po 7.1-7.3 0-100. Sám jsem mrkal. Jinak i nový Suzuki swift jede na 3 140 a je to patnácka, takže podle toho to nejde soudit jestli to jede nebo ne. Zatím jsem zjišťoval pár kousků co to dělá v čechách tak uvidím co nabídnou, ale všichni tvrdí že to dělají přes zásuvku kdežto ti řízkové v dojču měli říd. jednoku venku přímo na počítači.
Jakou máš s tím čipem spotřebu?
Ne mam 2l a do čipnutí mrtvola. jestli ti to stačí budiš ,ale já to čipnul hned druhý den co jsem to koupil. Mam to přes znameho, bylo to v dílně v německu a naměřeno 132,5 kW. Spotřeba zůstala. Akorát to muselo být jednou aktualizováno, bylo to poměrně necitlivé při malých otáčkách a při jízdě po městě. Pak už pohoda. Je tam poměrně velká rezerva v ůpravách mají to kvůli pojistkám podle výkonu a ne podle obsahu a proto je to tak škrceno. Bohužel známý už tam není a tak jestli mi ten čip přemažou a nikoho tady neseženu jde M5 z domu.
Tedy to mne zajímá proč máš čip, to máš 1.8?

Můj 2.0 jede jako splašenej na 3 při 6500ot. má 140.......i v 6 lidech!
Uvidím jak dopadne kontrola u mé M5ky ale silně uvažuji že půjde z baráku. Auto používám jako pracovní a nemám sebemenší náladu lítat po servisech. Navíc mi v papíru na svolávačku napsali že budou přehrávat řídící jednotku a tím pádem přijdu i o čip po kterém to alespoň trochu jelo. Jinak to byla mrtvola. Dnes už asi nejde koupit slušné auto, 5 týdnů co jsem koupil nové citroen jumper a už sem objednaný počtvrté do servisu. Za jízdy pohasínají světla, vyměnili všechno co mohli, ale bez vyřešení problému. Nakonec jsem tak dlouho jezdil v noci až jsme si nakonec sami museli zjistit co tomu je. *, bez důvodu se spíná ventilátor chladiče a tím odebere proud a v ten moment pohasnou světla. Přesto že jsem to volal hned druhý den do citrona stejně tam to auto chtějí opět na 3 dny. Asi si někdo potřebuje něco odvézt jinak nevím na co ho tam potřebují když jde zřejmě jen o špatné čidlo. Prostě příště něco co už delší dobu jezdí a ne novinky jsem vyléčen. Všem přeji ať Vám to drží a lepší zkušenosti nejen s M5. Zdar Ajzi
Ahoj Pupe,

máš pravdu loni v US hořela nějaká ta M5 a tak se asi bojí o trh v Evropě, protože o M5 je obrovský zájem.

Ad zámky loni mi taky zamrzl a dveře nešli zamknout, ale amíci z toho udělali aféru, k odmrznutí stačilo ohřát kabinu na 29°C.

Ad svolávačky😒br />
Brácha dělá u jedné velké České firmy a má 1/2 roku služ. oktávkuII 1,9 TDI a od nova mu cuká - firma reklamovala a výsledek: nic to není jen subj. pocit majitele a světě div se před týdnem jim do firmy coby velkému odběrateli přišel nový soft, který odstraní ono cukání. Myslíš že svolávaj všechny OII 1,9 TDI? NE udělaj to jen tomu, kdo se ozve, že mu to vadí. Int. nařízení Škoda Auto.

Klobouk dolů před Mazdou, že nečeká až ti chytne M5 pod *, nebo ti za jízdy vypadne dítě.
Pup
Pozvánku na svolávačku mám taky, ale do konce roku to neřeším, nemám čas. 5 let jsem měl Premacy a ani nevěděl, že Mazda něco takového pořádá, teď mám 8 měsíců Mazdu 5 a už druhá svolávačka. V mém případě píšou jen o výměně západek zadních dveří - dieselů se asi výfuk netýká. Předpokládám, že jim asi nějaký auta shořely, když dělaj takovou výměnu v rámci záruky >😁 >😁 😁
Zdravím všechny M5.

Mám M5 přes rok a nyní jsem byl na zmiňované svolávačce.

Jde o výměnu zámků zadních dveří, tepelných štítů a posledního dílu výfuku.Vše hrazeno výrobcem - před rokem dělali tuto akci v Americe.

Jezdím dost svižně a problém s kotouči jsem nezaznamenal.

Tlumiče jsou také zatím po 26500 km O.K.

Zřejmě záleží na kusu ( to jsem zažil u Renaulta, kde se mi pokazilo co mohlo během 1 roku provozu ve funglovce).

Spotřeba po roce provozu je v kombinu cca 9,5-10 l / 100km - mám hlavně městský provoz.
Sice jde o poměrně nové auto, ale můj problém s velkou vůlí na pravé poloose by už mohli znát, protože naproto stejně to měla už M626. Je to vyobrazeno v knize "Jak na to na M626 r.v. 91". Spíš je problém mnohdy v tom, že kvalita servisů silně kulhá za vývojem a když se k tomu přidá neochota cokoli měnit na záruku, tak vlastně záruka není na nic. Taky jsem si říkal, že to nebude problém na záruku vyreklamovat, ale opak je pravdou. Myslel jsem , že bude muset upadnout celá poloosa, ale to to zase svedou na špatné zacházení. Holt papír snese vše a hlavně u záruk. Mohou to posoudi tak, že není problém a nebo tak , že si všechno platíme sami.To je holt ta "nová doba".
No bohuzel se potvrzuje to, ze je vazne lepsi nekupovat novinku a pockat az se vychytaj mouchy, ale starosti mohou mit i modely klidne dva roky v provozu, to je tezke a take zalezi na kusu.
Bohužel s M5 mám již přes rok a půl jen a jen trable. Bral jsem jeden z prvních kousků a samá katastrofa. Ve 3000 totálka zadní levý tlumič, vyměněno na záruku, v 10 000 přední kotouče a opět na záruku, zhruba kolem 25 000 opět kotouče avšak na záruku už jsem se nechyt. Odůvodnění - prý agresívní styl jízdy, to je co . Prostě mám smůlu. 30 000 a světla si dělají co chtějí jednou si zavrčí nahoru jednou zas dolů. Občas nejde natočit. Jsem zvědavý momentálně přišla výzva a je svolávací akce do servisů tak na tom asi něco bude. Prostě a jasně Mazdu 5 nedoporučuji.
Tak jsem dneska vykonal návštěvu servisu MAZDY a ukázal jim, jak mi tam pěpně lítá poloosa radiálně na pravém kole. Zamysleli se, změřili a naměřili vůli 3mm a jeden tvrdil, že je to normální a druhý , že to nesmí být. Technici v Praze prý rozhodnou, tak jsem zvědav. Holt záruka 3 roky vypadá pěkně, ale asi musí upadnout kolo a to zase mohou svést na majitele a špatné zacházení.

Jinak jsem se dozvěděl, že údajný přechod pod nového dovozce je přechod pod firmu FORD. Tak z toho mám strach. Forda už jsem taky měl a raději nevzpomínat. Jara.
Před časem jsem se tu dotazoval, jestli se někdo nesetkal u M5-1.8i s mlácením na nápravě. Závadu jsem dneska asi objevil. Dělalo to po projetí pravé zatáčky. Za 5000km mi to udělalo 3x a pak to po cca 30 km odešlo do ztracena. Poslední dobou při řazení z 1 na 2 a na 3 atd bylo vždycky slyšet, jako když tam někde něco klepe o motor. Nedalo mi to , zalehl jsem pod auto a zjistil že poloosa do pravého kola má v domku mezi převodovkou a kolem zřejmě pryč ložisko. Má to totiž vůli cca 1,5mm radiálně / do strany/. Už se to reď projevovalo i v 90km/h. tak, jako by byla špatně vyvážená pneu. Tak pomažu do servisu. Jara
Pup
Tak jsem se byl mrknout v garáži na ty Toya, najel jsem na nich odhadem asi 23 tisíc km. Měřeno v podélné drážce je hloubka vzorku cca 4 mm na předních a 7 mm na zadních. Zadní jsou sjeté vcelku pravidelně, na předních je vážně vidět větší sjetí okraje na vnitřní straně. Je tam "zlom" cca 15 mm od hrany běhounu na vnitřní straně pneu, od něj je guma sjetá šikmo a tudíž více. Je to prakticky stejné na levé i pravé straně.
Jak říkám, zadky jsou celkem OK z hlediska rovnoměrnosti, jenom vypadají jako po 50.000 km :x . Ale k věci: kontrola geometrie předku - sbíhavost 0mm! Povolený interval 0-4mm. Seřízeno na 2mm a světe div se , 😄 auto líp drží stopu, průjezd zatáčky je plynulejší, jistější, že by jádro pudla? Víte kolik máte nastaveno vy? Má někdo i víc, 3 nebo dokoce 4mm? Jak se to potom chová a co gumy?
Když se koukneš zezadu na M5 zjistíš, že vnějšky zadních kol jsou téměř ve vzduchu a pokud je TOYO * tak se ti zevnitř mohli sjet více.
slon72: je to jenom na předku, zadky jsou sjetý celkem rovnoměrně.

Stejně ale míra opotřebení neodpovídá ani na tom zadku. Zadní gumy na předokolce po 15tis. km musí při rozumném ježdění vypadat jak nové a k tomu maj teda daleko 😢 . V každém případě to jdu reklamovat, neudělal jsem za celou dobu s autem žádný kanál nebo extrémní díru, takže buď špatně nastavená geometrie od začátku nebo aušusový gumy nebo obojí >😒] .
Ahojte chlapi,

na 1. garanci mi dělali i geometrii, asi ví proč. ale na mých 17"205/50 Dunlop Sport 2050 jsem si ani letos při výměně za zimní nevšiml většího rozdílu a to narozdíl od M5 Ridera auto méně šetřím a jízdu si fakt užívám.

M5 rider: to máš tak na všech4?

Amíci maj také problémy se 16" TOYO tak nejste sami.
Pup
M5 rider: Mám stejné letní Toyo zázraky, nedávno jsem to p?ehazoval a ni?eho takového si nevšiml. Šacoval bych to na geometrii. Ber to pozitivn?, aspo? si po?ídíš n?jaké rozumné gumy na léto. Tyhle Toyo jsou fakt velká sra?ka, po p?ezutí na zimní Pirellky si op?t p?ipadám víc jako ?idi? než lodivod. Budu je muset n?jak urychlen? zni?it, jsou fakt špatný.
Ahoj všichni M p?tka?i,

od léta pat?ím k majitel?m tohoto vozítka (diesel 105kW).

Zatím spokojenost, ale te? p?i p?ezutí na zimní gumy jsem nev??il vlastním o?ím. Ob? p?ední pneu jsou na vnit?ní stran? sjeté tém?? na 1mm :shock: .

Najeto 15.000km a nejsem žádný závodník, styl brzda-plyn a ?ezání zatá?ek jsou mi cizí (m?j pr?m?r na p?edchozím aut? - Octavia 81 kW je 60.000km na sadu - Barum, Matador, Continental). Je n?co špatn? na aut? - geometrie, nebo dává Mazda na nové auto takové Toyo s.a?ky >😒] ?

Jaká je vaše zkušenost?
Ješt? dodám , že na M5 2,0 jsou standartn? montovány brzdi?e na 16" disky. Standa
V prodejn? Mazda jsem si p?i koupi vozu objednal zimní disky ALU ENZO-H, ktere jsou v úprav? pro zimní provoz za 2450,- za kus. Celé obutí i s gumami p?išlo na 18500,-K?. Na internetu se dají disky ENZO-H po?ídit levn?ji okolo 2000,-K?. Já mám v TP uvedeny pro zimní provoz 15" i 16" disky- záleží na provedení brzdi??. Standa
MPH: No je pravda, že to samé jsem slyšel p?i objednávání asi 3x. Z?ejm? je akce, ze které maj solidní vývar, tak se tumlujou. Já se tam s nima znám, tak si to nedovolili.To bychj rad?ji asi koupil p?ímo u Mazdy cca 2000/ks. M?l bych strach, aby ty Al pasovaly. Za poslední dobu už jsem se napálil dostkrát. Jara.
Jara: Jo i ta cena souhlasí, ale když došlo "na lámání chleba" tvrdí, že nejsou. Nabízejí ty Al za 2249,-/ks.
P?esn? tyhle disky jsem objednal v Barumu a trvalo to sice asi 10dní, než dorazily, ale je to spíš otázka ochoty.Cena byla 1690K?/ks.Mám dojem , že objednávají p?ez Alcar. To vše cca p?ed m?sícem. Jara
Dobrý den.

Tak jsem dnes cht?l koupit ocelové disky 6,5Jx16" 5/114,3/67 ET52,5 na zimu a zjistil, že nejsou k dostání a ani nebudou /prodejna Barum/. 😒 Ale byl mi výhodn? nabídnut disk hliníkový ENZ😲. >😁

Bohužel nevím jaké hliníkové disky jsou pro M5 použitelné, protože auto budu mít až v prosinci. Nerad bych koupil Al disk, který pak nebude uveden v techni?áku. D?ležitý bude ten údaj ET. Neví n?kdo jaké AL disky lze použít pro M5, 2.0MZR-CD Touring7 ? :?:

D?kuji za odpov?di.
To by me dokazalo *(prominte vsichni), ale kdyz znackovej servis rekne, ze asi to je dobre, nez by treba poptal centralu Mazdy nebo neco zkusil :!: :!: :!: :!: :!:
Vše zkontrolováno jak tady v pneuservisu, tak přímo u prodejce. Jenom mi nesedí jedna věc. Levé kolo je naháněno přímo poloosou.Pravé protože je dál od převodovky, tak je od převodovky taková jako vodorovná hřídel v rovině a pak je kloub ajde to dolů do kola. Pokud auto zvednu za prahy, ramena se svěsí a ta vodorovná hřídel tam má axiální vůli cca 7mm. To se mi moc nelíbí, protože si myslím, že by to mělo držet proti posuvu v převodovce. No a tak nevím , zda průjezdem zatáčkou to tam nenaleze někam trochu dál. V servisu na to koukaj tak jak já a místo aby koukli na nové auto , které tam maj k dispozici a porovnali to , tak tvrdí, že je to asi tak dobře. Jara
Jsem rád že to tak dopadlo.

Moje M5 mi to taky už udělala právě při couvání, proto jsem čekal podobnou odpověď.. Od té doby couvám bez plynu jen na spojku a mám pokoj. Při jízdě vpřed se mi to nestalo asi díky nižšímu krouťáku a dávám při přeřazení meziplyn.

Jara: co destičky? stabilizátor přední nápravy?
Slon72: Zahada se zápachem se vysvětlila. Byla to opravdu spojka. Protože mazda používá ekologické obložení pro spojku, proto je tento zápach odlišný od jinak známého pálení spojky.

:idea:
Nesetkal jte se někdo s následným problémem?.Při cca 1500km v táhlé pravotočivé zatáčce začalo cosi bouchat na přední nápravě a tlouklo to až do volantu. Po vyjetí ze zatáčky to dělalo od 30km/hod pak i po rovině. Prvně jsem myslel, že mám buď bouli na kole, nebo že jsem píchnul. Nic jsem však nenašel. Vydal jsem se raději k domovu a postupně to dělalo při vyšší a vyšší rychlosti, až to zcela přestalo.Potom už to dělalo pouze pokud jsem projížděl delší levotočivou. Dokud to dělalo , tak jsem to zavezl do pneuservisu na hever, vše jsme prolezli a nic nenašli. Montér si s tím sjej a shledal divný tlukot také. Postupně se to srovnalo. Další den jsem navštívil servis, kam jsem byl shodou okolností objednán, ale nic nezjistili. Od té doby jsem najel 2500Km bez problémů. Dnes se to zopakovalo. Opět v pravotočivé zatáčce při vyřazené rychlosti. Opět se to téměř ztratilo. Je to znát pokud jedu po rovině a vyloženě dám ostrou levou. Jako když se válí napůl prázná pneu. Minule jsem tam měl letní orig. co tam byly, dneska jsem akorát přezouval na zimu a cestou domů mi to udělalo. Mám z toho děs, aby se to někde nekouslo a neskončil jsem ve strouze. Jara
Měl by někdo zájem o Mazdu 5? Rok výroby 2006. Motor 2,3 benzin. Lehce havarované. Najeto 2650 mil. V případě zájmu zašlu fotky. Je možno prodat i jako opravené a přihlášená v ČR. Kontakt : chigo@seznam.cz
Možná to je ten filtr, kdo ví. Dej vědět jak dopadl.
Auto už má najeto přes 30tisíc km. O couvání nemluvil.

Jednou jsem s ním jel a spojka to nebude, protože vím jak spálená spojka zapáchá. Spíš jako by měl v autě někde pukavce. Říkal, že to nechá oveřit technikem v servisu, jsem zvědavý s čím přijdou (nejspíš nic nezjistí). Jediné co mě napadlo, jestli to nějak nesouvisí s tím spalováním sazí - DPF.
Zdravím,

Servis: Mazda5 2.0i model 06 nepíše nic,

Ad zápach si myslím je od spojky, je-li to při přeřazení či prudké akceleraci stane se i u benzínu viz. test MAZDA6 MPS.

Je-li vůz nový obložení si sedá a může i zapáchnout, nové diesly maj obrovský krouťák a tak není divu, že to sse spojkou trochu cukne.

Stává se to i při couvání?
Zdravím,

mám dotaz, zda se někdo z Vás nesetkal s tímto jevem u Mazdy 5/diesel/.

Známému se někdy stane, pokud přišlápne plyn při jízdě do kopce nebo jiné větší zátěži motoru, tak se mu v autě objeví nějaký zápach.

Ten se dá snad přirovnat k zápachu skažených vajíček. Jev není pravidelný, ale příjemný to moc není. Nesetkal se někdo s něčím takovým ?

Ještě jsem se chtěl zeptat, zda Mazda sama ohlašuje (počítač), že je nutná servisní prohlídka ?

Díky, za odpovědi.
Pup
Slon72: Někdo víc, někdo míň jezdí na sněhu, ale není pravda že index není na nic. Známej si takhle koupil nižší index a guma mu na dálnici praskla, což při 180 km/h není zrovna med. Byl to Michelin, takže asi žádnej šmejd. Přečti si, jak je rychlostní index definován. Chce to trochu rezervu, i když T třeba stačí.

Jara: Ceník příslušenství najdeš třeba tady😒br />
[odkaz]

S tím importérem je to vážně legrace. Sebrali to Autopalace s tím, že si to bude Mazda dělat sama prostřednictvím německé nebo které pobočky, aby se prý zlepšila úroveň služeb. Tak budeme doufat, že to jsou jenom počáteční problémy.
Jaro pokud budeš chtít mám stažené jak ceníky tak příslušenství a není problém ti ho poslat, pokud mi na sz dáš mail.
slon72:

Já auto kupoval asi v blbej době, protože údajně přecházeli pod jiného dovozce pro ČR.To je znát i na změně firemních www. stránek, kde zmizlo např. komplet příslušenství. Teď jsou stránky shodné jako u ostatních prodejců v Evropě, a zatímco před tím na dotaz někdo i odepsal, tak dneska jsou hluší a zřejmě komunikaci se zákazníkem zrušili. Jara
(cit.) "Mitsi :

jestli Semperit zkrachoval je mi vcelku úplně fuk. Mám to vyzkoušeno a to je základ. Mám firmu na spotř. elektroniku a mohu říct, že dneska si můžete vybrat video jakou značku chcete a vnitřek je vždy stejný /cenová hladina okolo 3000K/. Jinak BARUM jede gumy tím způsobem, že jeden týden z pásu padaji Conti a další týden jiná značka, takže totéž a zákazník má z čeho vybírat."

Já tohle přece vůbec nezpochybňuji! Ostatně Grundig přece také zkrachoval a přesto se výrobky pod touto značkou nadále na trhu vyskytují. Obdobně Semperity se po krachu fabriky (chtěla ji, tuším, koupit Yokohama, ale nevím, jak to nakonec dopadlo) nevyrábějí v Rakousku (to nic neměmí na faktu, že jedním z klíčových důvodů krachu byla právě absence kvality).

Já jsem chtěl jenom říct, že příčinou pravidelného umísťování gum zn. Semperit je výhradně "falšný patriotismus" OAMTC, což má málo společného s parametry, byť právě OAMTC se pyšní "nejpropracovanější metodikou" testování pneu.
sorry za ironii, mně poslali techničák za 3 dny.
Mitsi 😒br />
jestli Semperit zkrachoval je mi vcelku úplně fuk. Mám to vyzkoušeno a to je základ. Mám firmu na spotř. elektroniku a mohu říct, že dneska si můžete vybrat video jakou značku chcete a vnitřek je vždy stejný /cenová hladina okolo 3000K/. Jinak BARUM jede gumy tím způsobem, že jeden týden z pásu padaji Conti a další týden jiná značka, takže totéž a zákazník má z čeho vybírat.

Pup😒br />
ceny pneu lze okouknout na www.pneu-servis.cz.

slon72😒br />
K problému zda 15 nebo 16 " ráfky došlo snadno. Koupil jsem M5 a techničák měli zaslat poštou. Převozní číslo, které je na 10 dní už bylo 14 dní prošlé a techničák nikde. Tak nebylo do čeho kouknout. No a odborníci v prodejně mi řekli, ať si seženu 15", že to vyjde levněji. Na to se samozřejmě dobře slyší. Bohužel ale to tam nejde nacpat /velikost třmenů, nikoli kotoučů/. A po dojití techničáku jsem zjistil, co tam má být, ale zas to nikde fyzicky neměli skladem , abych to raději vyzkoušel. To bych si za chvíli mohl otevřít prodejnu. Chtěl jsem to raději vyzkoušet, než se znovu seknout.
Budu ti oponovat u nás na Šumavě je co chvíli sněhu mraky a pak břečka.

T je do 190 km/hod, nevím ,ale v zimě zas tolik neriskuji.
Pup
Slon72: Jojo, pošli, díky. Ale s rychlostním indexem nesouhlasím, už jenom proto, že na zmiňovaným sněhu toho asi nikdo z nás až tak moc nenajezdí. Aspoň já ne, i když u nás silničáři stojej hodně za prd. Rozhodně víc toho najezdím po suchý dálnici.
Pupe mail jsem našel, tak zítra ti to pošlu.
slon72: Souhlas, až na ten rychlostní index - "legální" u zimáků je pouze o jeden stupeň níže, než je předpis pro letní. Čili poučka o "univerzalitě T" rozhodně neplatí univerzálně!
zdravím všechny,

nechápu proč řešíte takovou prkotinu jako 15" či 16" když vám výrobce jasně v tech průkazu píše nejm. a nejv možný rozměr disku a pneu.

Test\y pneu jsou podle mne dost zavádějící , protože teď konkrétně budu 2 zimu na Nokian Nordmann W a nemohu si je vynachválit, seč loni v testech se jimi nikdo nezabýval.

V zimě je index na nic a stačí 91T. Fyziku v zatáčce na sněhu neukecáš.

Pro pupa😒br />
koupil jsem u nás na západě kryty za 550 4ks 16" pošli mi na SZ mail a já ti pošlu foto jak vypadaj na M5.
(cit.) "Čo sa týka rozmeru disku, nejde ani tak o rozmer strmeňa, ale o velkosť brzdového kotúča. Modely Comfort7 majú rozmer brzdového kotúča pre 15" a 16" a nemožno na ne dať 17", a modely Touring7 a Active7 majú rozmer brzdového kotúča pre 16" a17" disky a nemožno na ne dať 15". Toto sa týka benzínoých verzií, neviem či je to tak aj u dieslov, pretože keď som kupoval ja diesle neboli ešte k mání takže neviem"

Promiň, ale tohle je pěkná pitomina! Výrobce samozřejmě určuje velikost disku kola podle toho, jakého průměru použil kotouče (ad čehož se pochopitelně odvíjí, "kam až" sahá třmen), ale rozhodně neplatí, že nelze použít většího disku!!! To je možno vždy, otázkou zůstává, nakolik je to legální...
Takovou, která vyhovuje Tobě a Tvému konkrétnímu autu. 😜
Čo sa týka rozmeru disku, nejde ani tak o rozmer strmeňa, ale o velkosť brzdového kotúča. Modely Comfort7 majú rozmer brzdového kotúča pre 15" a 16" a nemožno na ne dať 17", a modely Touring7 a Active7 majú rozmer brzdového kotúča pre 16" a17" disky a nemožno na ne dať 15". Toto sa týka benzínoých verzií, neviem či je to tak aj u dieslov, pretože keď som kupoval ja diesle neboli ešte k mání takže neviem.
Mitsi - zdá se že toho víš opravdu hodně 😊, i když neprozradils vše 😊))Takže jakou značku doporučuješ ty?
To by mě taky zajímalo, kde jen ten ´oddíl´ s takhle levnejma Pirrelkama, to bych možná i ty Semperity ještě přehodnotil 😊.
SEMPERIT je rakouská značka gum, které vycházejí v testech OAMTC vždy nejlépe. Zkuste hádat, proč? Můžete jen jednou!

K tomu dodávám, že už je to jenom značka, neboť sama fabrika dávno z důvodu nekvality svých výrobků zkrachovala!!!

Současně vím, proč gumy zn. Avon vycházejí v testech OAMTC nejhůře - ale to už bych opravdu prozrazoval až příliš...
Pup
Jara: Jestli to jsou vážně Sottozero 91H, ne třeba Snowsport, tak to je ten váš servis zřejmě slušnej oddíl >😁 >😁 >😁

Nemáte někdo tip na slušně vypadající poklice na 16"??? Původně jsem tam měl něco, co se jmenovalo Mecador, ale naštěstí jsem jednu už na jaře při výměně kol přejel, tak jsem je všechny s úlevou vyhodil. Byly fakt hnusný.
Pup. Uvedené Pirelky jsou tady v pneu servisu za 2450Kč s DPH. Jara
Pup
Docela dobrej přehled testů je tady😒br />
[odkaz]

Koukám, že moje Pirelli Sottozero, za který jsem na jaře dal 3.455,- za kus (s DPH), jsou teď už k sehnání za 2.980,- což taky není zlá cena. V sobotu jsem přezul a musím zkonstatovat, že originální letní Toyo 16" jsou fakt velká ***. To je snad poprvé, co mi na zimákách auto sedí líp než na letních.
Mám v hledáčku rovněž SEMPERITy tak to jsem rád, že jsou s nimi dobré zkušenosti. V nějakém testu Autobildu nebo rakouské OTMC vyšly dokonce jako jedny z nejlepších, takže asi do nich rovněž půjdu. A cena je fakt ve srovnání s osttními dobrá (ještě levnější jsem z těch snad kvalitních viděl Nokiany)

Jinak k těm 15´- doporučuji nezkoušet a radši pořídit rovnou 16´ - viz diskuze níže.
Sice jsem nepatrim >😁 , ale plnej souhlas Jarou.Conti letni se mi na C-maxu dost rychle sjeli a zimni mam Semperit Sport Grip a jsem s nim i velmi spokojen.Stejne jako Jara jsem je na internetu sehnal za cca.2850kc,- v rozmeru 205/55 R16.Pomer cena a vykon je opravdu velice dobry.
TomášC

Jestli máš model s velkými brzdovými třmeny, tak na to zapomeň. 15 tam nedostaneš. Jinak jsem koupil SEMPERIT. Měl jsem je na Zafiře a byl jsem s nimi velice spokojen. Cena doporučená prodejní je 3890K a já je sehnal za 2900K.Conti jsem měl na Oplu letní a připadalo mi, že se rychle sjíždí. Ono si člověk dneska nevybere. Jediná možnost je koupit a doufat.

Jara
TomášC
to Jara😒br />
co jsi u Barumu koupil? barumky nebo conti? ještě jsem uvažoval, že z 16" alu přejdu na 15" plecháče, ale myslím, že na tomhle fóru jsem četl, že to nejde.
Pup

Není to prodejce Mazdy. Jinak jsem obmeiloval co šlo, všichni z kraje slibovali, že to není problém, ale nakonec z toho byla dodací lhůta v nedohlednu. No a ty co za ně chtěli nad 2000K s DPH jsem vynechal.Teď to mám přez týden objednáno v Barumu, tak už zkusím počkat. Snad to vyjde Jara.
Pup
Jara: To je oficiální prodejce Mazdy??? Měl jsem za to, že se ceníku drží, aspoň takovou mám zkušenost. Zkoušel jsi obvolat víc prodejců???
Pup: Jo to je trh.

Tohle mi poslali, aby to bylo přesné😒br />
ráfky máme v tomto okamžiku skladem, ale je fakt, že nyní, díky blížící se

zimě, prodáváme tři až pět sad zimních kol a tak se situace velmi rychle

mění. Podle našich zkušeností jesou ale obecně ráfky k dispozici zpravidla

do druhého dne. Cena ráfku je 1875,- Kč bez DPH.

jara
Pup
Plecháče za 1.900,- bez DPH??? Dle oficiálního ceníku Mazda stojej 1.670,- bez DPH, za to jsem je myslím kupoval😒br />
99654065609C Kolo ocel.16"-pro zimní provoz
TomášC : zimáky jsem koupil, protože v Barumu mi řekli, že plecháče není problém a že budo do dvou dnů. Už je to týden a nikde nic.Jak jsem zjistil, tak snad jediná firma která má požadované plecháče je v Plzni, jenomže cena je téměř 1900Kč bez DPH. V Barumu by to mělo být za 1700Kč s daní, což je docela rozdíl. Mám dojem že dodavatelem by měl být ALCAR a ty plecháče nemají a údajně se musí dovést z venku. Tak se budu těšit. Snad dřív nepřijde jaro. Jara
TomášC
to jara:

trochu jsem zaspal a tak vidím, že požadované informace už tady jsou, jen doplním vlastní zkušenost. světla se mi rozvítí do 10s po nastartování, nezkoušel jsem pouhé otočerní klíčku do druhé polohy. zapnout pouze parkovačky nebo vypnout světla při nastartování mi nejde (kravina, která u takového auta opravdu udivuje). bohužel tam nikde nemám žádné tlačítko na vypnutí světel jako u dvoraks mi u mazdy nenamontovali. parkovačky fungujou jen při vypnutým motoru.

jinak velká spokojenost

teď jen sehnat plecháče a zimáky
S autem jsem také zatím spokojen. Jen nějak nemohu pochopit, že v dnešní době u auta za 650t. se musí řešit takováhle drobnost a na taková úrovni, když povinnost svítit je i v dalších okolních státech a ne od července , ale daleko dřív. Auta dalších značek a stáří 5 let to maj softwarově řešitelné a tady to dodělavaji pomalu amatérským způsobem, ale "odborně".

dvoraks : To svícení po 7s jde sedm sec. od nastartování, nebo od zapnutí klíčku do druhé polohy? Je to řešitelné,aby to chodilo v závislosti na dobíjení, ale bohužel by byla porušena záruka.Jinak jestli by bývalo auto stálo 650t., nebo třeba 654t už by asi nebyl takovej problém a mělo to tam být rovnou, bez nějakého spínání, vypínaní a kdoví co ještě. Jinak zařízení, které mám namontováno stálo taktéž 1200K a protože mi nebyli schopni dodat něco lepšího, tak mi řekli, kde se uvedené zařízení nachází a adresu dodavatele-výrobce. Po obhlídnutí jsem zjistil, že naprosto totožné zařízeni prodává Kauflandu za celých 209Kč. Jara
Při koupi M5 jsem si nechal namontovat denní spínač asi za 1200,-, a jsem s ním spokojen. Pod volantem mám malé tlačítko, kterým můžu potkávací světla vypnout aniž bych vypínal motor a znovu zapnout, třeba u závor. Falší funkci to má třeba v garáži, při zmáčknutí tlačítka při vypnutém zapalování to po dobu asi 10-15vteřin svítí, než zavřete vrata. Parkovačky jdou normálně sepnout ovladačem. Hlavní funkce ale je po zapnutí zapalování a nastartování se světla po 5 vteřinách rozsvítí. Nemá to chybu.

Standa
Pup
Alvarey: Jediný nastavení ohledně hlasitosti je ALC, což je automatická změna hlasitosti podle rychlosti a jde nastavit na OFF, 1, 2 a 3. Já ji mám na OFF, protože mi to nevyhovuje a hlavně při vyšších rychlostech jsou velké skoky v hlasitosti. Jestli to pomůže v tvém případě si nejsem jist, mezi 4 a 5 je dost velký rozdíl i při OFF, zkoušel jsem to teď venku, ale jenom ve stojícím autě. Zajímavý, že jsi dostal zpátky modul, já jsem taky připlácel na CD, ale žádný modul mi nevrátili.

Jak už jsem psal, zkoušel jsem to nastavení spotřeby na PP. Měl jsem nastaveno 10, což by mělo dle popisu být +10%. Na první pohled to moc nepomohlo, spotřeba dle PP 6.6 l/100km, skutečnost 7.4. Evidentní vliv to má na uváděný dojezd po natankování. Dříve to psalo přes 1000 km, třeba 1050 km, včera po dotankování plné to psalo něco okolo 900 km. S ubývající naftou se to ale i při základním nastavení upravovalo směrem k reálným hodnotám a dvakrát jsem to dotáh na nulu, takže je otázka, jestli to teď zase nebude příliš pesimistický.
Ahoj,

chci se zeptat na pár věcí.

1. Dá se nějakým způsobem "poštelovat" autorádio, aby na začátku nemělo tak rychlý průběh hlasitosti. Na 5 je to moc a na 4 je to málo, chtělo by to něco mezi. Hlavně, že je až do 50. Ideální by bylo tak 10-15.

2. Při koupi CD přehrávače jsem dostal původní autorádio (modul). Dá se s tím něco dělat? Třeba použít jako rádio v garáži.

3. Jaký přípravek používáte na plasty uvnitř vozu?
TomášC Jak Ti chodí spínač deního svícení? Jdou Ti rozsvítit samostatně parkovačky?Po jaké době to rozsvěcí?. Jara
TomášC
Zdravím všechny majitele M5

Před pár týdny jsem si pořídil M5 1,8 touring, předváděčku se zajímavou slevou a s přestavbou na N1. Kromě toho, že mně tam ještě přidali mlhovky (nechápu proč jsou normálně jen ve vyšší výbavě), aut. rozvěcení světel a musel jsem si zvolit CD přechávač, jsem zatím moooooc spokojen. Prostor, výbava, zpracování, variabilita (zadní posuvný dveře jsou bez konkurence), na benzín rozumná spotřeba - prostě paráda. Doufám, že stejně budu mluvit i po 100tis.

Sice trochu rozčilují maličkosti jako neustálé přepínání vnitřní a vnější teploty, hodin a údajů z počítače, osvětlení displaye, ale jinak to nemá chybu.
Pup
To jsi mi nasadil brouka do hlavy. Garáž sice mám, ale jenom na jedno auto a není to bohužel to moje. Cena je ale dost brutální za pitomej časovej spínač, případně dálkový ovládání. Taky mi přijde od Mazdy dost nedomyšlený, že neudělali nějaký integrovaný řešení a musí se takto přibastlovat hodiny.
Lubos.1
Mna to vyslo na cca 14 000 Sk vratane prace. Dostanes 3-casove "hodiny", kde si nastavis cas zaciatku kurenia a jeho dlzku. Predtym je nutne nastavit teplotu v interieri a smer prudenia vzduchu na pristrojovke v aute. Ak chces dialkove ovladanie, stoji okolo 12 000 Sk vratane instalacie.

Ak mas garaz, tak to zmysel nema, ale ak nie, tak je nezavisle kurenie vyborna vec. Nastupis do vyhriateho auta, motor je teply, ziadne skrabanie okien, atd. (www.webasto.cz)

Ako to vyzeraju hodiny v Mazde 6 si pozri tu: mazdaklub.sk/…m6_lubos1/24.jpg (vlavo dole od volantu)
Pup
No vida, tak jsem měl správnej dojem, že v tom je nějakej bufik. V návodu ani jinde jsem se o tom totiž nedozvěděl a nepředpokládal jsem, že by tam něco takového mohlo být bez patřičného marketingového zhodnocení. Asi holt Mazda není Škoda, kde seznam "výbavy" obnáší několik stránek a nezapomene zmínit, že auto má i 4 kola a volant >😁 >😁 😁

Lubos1: Kolik stojí rozšíření na plnohodnotné nezávislé topení a co konkrétně to přínáší???
Lubos.1
Jak se ochladilo, zase se začalo dít něco, čemu nerozumím. Auto se ráno ohřívá s ohledem na zimu venku dost rychle a vpředu v motorovém prostoru něco hučí. Když ráno po pár kilometrech, kdy to není ještě úplně zahřáté, zastavím a chcípnu to, tak to hučení ještě asi půl minuty dobíhá. Působí to na mně dojmem, že v tom něco dalšího topí.

Ak mas diesel, tak ti v motorovom priestore huci prihrievac Webasto. Spusta sa okolo 6°C a menej a snazi sa ohriat chladiacu kvapalinu na idealnu teplotu. Potom sa vypne. Preto auto pomerne rychlo kuri.

Btw, existuje moznost rozsirit tento system original sadou od Webasto na plnohodnotne nezavisle kurenie asi za 1/3 ceny ako stoji komplet. Takto to mam urobene na Mazde 6.
Pup
Zas tak nová pětka není, prodává se tady už rok, já ji mám od března skoro osm měsíců. S diesely, hlavně 105kW, byl zkraje dost problém.

Volal jsem k prodejci kvůli obyčejným matkám na plecháče a mají v systému pořád jen ty chromované, žádné jiné na pětku nejsou. Navíc stojí přes stovku kousek, což taky není zrovna láce, přes dva litry za sadu matek. Předpokládám, že na tyhle matky existuje nějaký standard, v zásadě musí asi sedět závit a konus. Nevíte o tom někdo něco??? E😜erimentovat nebudu, nechci zničit disky případně si ještě rozbít hubu.

Jak se ochladilo, zase se začalo dít něco, čemu nerozumím. Auto se ráno ohřívá s ohledem na zimu venku dost rychle a vpředu v motorovém prostoru něco hučí. Když ráno po pár kilometrech, kdy to není ještě úplně zahřáté, zastavím a chcípnu to, tak to hučení ještě asi půl minuty dobíhá. Působí to na mně dojmem, že v tom něco dalšího topí.
Měl jsem před tím OPLA Zafiru, to bylo sice o 50k víc, ale zas to byl takový tank. Na pětku od 50 do 180km/h.Tvrdý, nepohodlný, poruchový. Tohle se musí točit, na což jsem si už skoro zvykl. Těžší noha je znát na spotřebě. U Zafiry to nebylo tak znatelný. Jinak bych ale asi zpět neměnil. Mám 3000km a tak ve 100000km bude lepší srovnání. Některé drobnosti, např audio měl u OPLA vychytanější. Zase automat klima a topení nemá chybu, chodí perfekt. Jen je škoda, že odborné servisy se učí za poměrně velké peníze na zákaznících. To bylo u Opla totéž.Jinak dovezli auto a některé jednoduché věci sami neznají- viz 15 a 16 ráfky- níže v diskuzi.Než najedu 50t, doufám že se trošku polepší, je to moc nový. Jara
Jara: Jak prosim te jezdi 1.8 motor v Mazde 5? Diky.
Pod kulatým knoflíkem pro zapímání klimatizace - pravé krajní tlačítko. Slouží jako přepínání mezi venkovní teplotou a klimatizací. Jara
Zdravím majitele a fanoušky pětky ,poradí mi ,prosím,někdo ,jak zjistím venkovní teplotu.Předtím jsem měl astru, tam mi to pořád ukazovalo na displeji,ale tady si nevím rady.Děkuji za odpověď.ALEX.
Zdravím všechny,

matky mám na zimu ty z hliníků+ jedna bezp.(tu mám samo i v létě).

Návody: zatím mám jen ty na rozebrání středového tunelu s rádiem.

Napíšu jim link, zda nemají šajn o tom test modu a uvidíme.

Jara co Plzeň?
To se týká demontáží rádia, tunelu atd. O signalizaci to není. Nad matkama jsem nějak zatím ani neuvažoval. To by mi asi došlo, až se to zrealizuje. Nejhorší je, že tyhle drobnosti jsou pěkně mastný.

Víc mě rozčiluje jiný problém. Týká se to stěrače řidiče. Sice trysek v ostřikovačích je dost, ale nejhorší je, že voda ze skla není odvedena 100% žlábkem okolo předního okna, ale pěkne jde na bok a vodorovně po bočním okně. Nastavoval jsem trysky do všech možných poloh, ale tohle nějak nedomysleli. Když to pak uschne, tak stahovací okno řidiče je pořád zapleskaný. Všiml sis toho? Jara
Pup
Slon72: Jaký návody z US jsi stáhl? Kdyby bylo třeba něco na vypnutí uřvanejch pásů, tak bych do toho šel. Stačí plná 1.5 litrová PET láhev na sedačce spolujezdce, což mi fakt bere mízu, protože mám ve zvyku rozkládat si tam všechno možný.

Anonymní: Mám Pirelli Sottozero 205/55/16 a jsem s nima spokojenej.

All: Já jsem plecháče koupil rovnou, protože jsem auto pořizoval zkraje března. Pro změnu zase neměli obyčejný matky, nabídli mi jenom stejný chromovaný jako jsou k hliníkovým kolům. Připadá mi zbytečný a skoro i úchylný dávat k plechovejm diskům chromovaný matky. Máte s tím nekdo zkušenost???
Ď za typ. Zítra to zkusím. Maj 5 matek . Přesné značení by mělo být 😒br />
6,5Jx16 5/114,3/67 ET52,5. Jara
jara: zkus Mazda Aspekta Plzeň

Plzeň

Název prodejce: ASPEKTA TRADING, s.r.o. [P] [S]

Adresa: Rokycanská třída 62

31216 - Plzeň

Tel.: 377260122

Fax: 377260134

E-mail: mazda@aspekta.cz

Otvírací hodiny: Po-Pá: 8.00 -18.00 hod.

Sobota: 8.00-12.00 hod.

Neděle: zavřeno

Kola mají matky - 5 ks každé. Já mám 4 origo a 5 tvoří bezpečnostní matka.
Maj matky a s ničím jiným to shodné není. Maximálně s Mazdou 3 a to taktéž musí být na velké brzdové třmeny. Jinak jakou MAZDA prodává značku plecháčů nevím. Na netu se všichni kasají, že není problém, ceny 1650-2150Kč za kus, ale pokud dojde k objednání tak se všichni kroutí a nic z toho není. Já mám zase osvědčený SEMPERIT, cena za kus 2900Kč. Jsou třeby i Pireli někde okolo 2200Kč, Nokian taktéž cca 2300Kč. Jara
Slon72: Díky za informace. Je nějaký rozdíl mezi plechovými disky od Mazdy a jiných prodejců ? Mají kola šrouby nebo matky ?

Uvažuji o pneu Pirelli Sotozero, již jsem na nich jezdil v rozměru 195/65/R15 a byl jsem s nimi moc spokojený.

Martin.
Slon72: Mám M 1.8. Najeto mám 3000km. Spotřeba ve třech na dálku 7l, město se blíží 10l. Jinak tady bylo zmíněno o počítači a průměrné spotřebě. Několikrát jsem to počítal a ukazuje mi to cca o0,3l více, než je skutečnost.

Jinak plecháče ráfky jsem taky chtěl, pneu koupil SEMPERIT 205/55/16 a bohužel plecháče dodnes nemám. Nikde nejsou. Zítra mi řeknou u Barumu, ale už vidím, že to budu muset dát ne ty elektrony.Volal jsem i do MAZDYa taktéž na objednání- v ČR prý nejsou.
Disk: 16x6 1/2 J/ET 52.5

Pneu 205/55 R16 91T

Nokian W

Doporučuji plechové disky od prodejce na Mazdu a gumy dle uvážení. Já bral obojí na salonu.

Pupe, Jara: taky jsem testl test funkci. Docela působivé,ale asi bych měl strach něco měnit. Jinak ty návody z US jsem si stáhl a mám je doma. Mohu je poslat na mail.

Můj postřeh z jízdy s 1.8i😒br />
měl jsem ji 1 den a najel cca 150 km a podařilo se mi ji obsadit 4 pasažéry. Oproti 2.0i je línější a musí se více točit, takže při plném obsazení předpokládám vyšší spotřebu. Můj názor.
Koukam, ze nekteri mate mazdu s motorem 1.8. Jak jste s tim motorem spokojeni? Staci vykon?
Dobrý den, potřebuji zjistit rozměr disku a zimní pneu (včetně indexu nosnosti a rychlosti) pro Mazdu5 /Touring7, 2.0MZR-CD/. Vím že tam přijdou pneu 205/55/R16, ale neznám právě ty indexy.

Někdy začátkem prosince mám tento vůz dostat a chci si dopředu zajistit vhodné zimní pneu a disky.

Děkuji za Vaši odpověď.

Martin.
Když jsem M5 kupoval, prodejce se dušoval., že tam 15 jdou. Tak než mi poslaly velký techničák, tak jsem začal shánět 15 plecháče a dopadl jsem stejně.

Jinak ještě mi není jasná jedna věc. Prodejce se vůbec nezmínil o jakékoli "assistanc". Na stránkách Mazdy přitom píšou, že nejaká bezplatná služba při problémech je. Jak to máte a co o tom víte?

Jara
Pup
Alvarey: To je fakt k nasrání, asi jsem měl docela kliku, že mi to řekli hned při prodeji, že z patnáctek nebude nic. Ani mě to moc nepřekvapilo, kámoš kupoval chvíli předtím Focuse a dopadl stejně.

Jara: Všechno ostatní nejsou žádná nastavení, jenom testy. Jezděj ti ručičky nahoru dolů, rozsvěcej se kontrolky a tak. Leda by se našlo něco mezi těmi "unknown". Mám pocit, že se ani všechny ty položky ze seznamu nezobrazily.
Tak před dvěma týdny jsem jsi objednal přes net 15" GOODYEARky a když jsem je v pátek nasazoval tak jsem se pěkně zpotil. V techničáku jsem si teď všiml, že je tam psané - pro brzdy o rozměru 15" a 16", ale velikost brzd napsaná nikde není. 😢 Škoda, že diskuze o 15 nezačala rychleji. V pondělí se dozvím jestli mi je vezmou zpátky nebo vymění za 16".
Jsem dva dny novým majitelem Mazdy5 1.8; než jsem se rozhod zakoupit tento vůz tak jsem přečet spoustu materiálu o vozech této třídy. Je to na našem trhu, podle mě, nejlepší vůz v této třídě. Až najezdím pár kilometrů určitě budu mít pár otázek na zkušenější majitele. Zatím se jenom kochám krásou toho vozu. Přeji všem majitelům hodně kilometrů bez poruch a problémů. Standa
Pokusím se při chvilce domyslet, co jsou ty ostatní nastavení.Jinak na nějaké diskzi /USA/ jsem našel nákresy, jak se rozebírá přístrojovka, ale bohužel mi to vypadlo a už jsem to znovu nenašel. Jara
Pup
Tak jsem to zkusil, funguje to přesně podle návodu. Dal jsem zkusmo 10, což by mělo být +10%, podle všeho se to uložilo. Vyjedu jednu nádrž, porovnám spotřebu na PP se skutečností a uvidíme.
Pup
[odkaz]

...díky za připomenutí, vytisknul jsem si to a hned zítra to prubnu.
Tak jsem nedavno tady někde zahlédl odkaz na stránky, kde bylo popsáno, jak se dostat do počítače z důvodu lepšího "ocejchování" spotřeby PHM. Pokud se zmačkne pravý knoflík na tachometru a zapne se klíček do druhé polohy, ta za chvíli se objeví na displeji /na kilometrovníku/ test a po každém stisknutí tohoto tlačítka to přejde do další funkce. Testuje to postupně všechny budíky a kontrolky na tachometru, je tam i nějaká zvuková signalizace /možná diskutované nezapnuté pásy/. Budík po jednom vzlezou na max. popř, min a vrátí se do původní polohy. Po vypnutí klíčku a opětovném nastartování to je v původním režimu. Nemá někdo probádáno, co se tam nechá nastavit, popř. co jednotlivá čísle testu znamenají?. Jara
To máte svatou pravdu. Já si objednal plecháče 15 o nejdou tam dostat přez třmeny. Postupem času začali dělat větší brzdové třmeny a tak tam musí být 16. Tak že 205/55/16. V Barumce jsem si objednal další plecháče , tak by měly být v pondělí. Mohu dát zprávu, jestli to konečně pasuje. Jara
Pup
New Owner: Tak na to velkýho bacha. Mám pocit, že od verze Touring na to patnáctky nedáš. Na můj Touring taky nejdou, původně jsem si myslel že je tam dám, ale nevejdou se do nich brzdy. Když se podíváš na vzdálenost mezi třmenem brzdy a ráfkem, tak to pochopíš.
Pokud můžu na chvíli přerušit téma klimatizace a topení a ještě jednou se vrátit k zimním pneumatikám. Máte někdo na 5 v provedení diesel plechová kola 15? V techničáku mám sice uvedeno, že to může být (tj. 195/65 15) ale někde jsem se doslechl, že s tím měli v servise potíže (příliš velké brzdy vpředu či co) Tak než zakoupím tak bych si to chtěl jenom ověřit, protože u prodejce mě odpálkovali pouze na techničák...Jinak letní gumy mám 205/55 R16.

Díky za ödpověď.
Slona musím pochválit a "Jara" naopak upozornit, že nezapnutí kompresoru klimy po celé zimní období je pro celý systém smrtící. Jinak použití klimy i za zmíněných podmínek (tj. venku chladno a potřeba vytopit interiér) svůj smysl má, a to přinejmenším kvůli prevenci/likvidaci orosení skel zevnitř. Přitom negativní vliv na schopnost topit je minimální: v této situaci klima funguje hlavně jako vysoušeč přiváděného vzduchu.
To vím docela přesně z minulého auta. Na podzim jsem tam nechal fouknout do sání vzduch nějaký sprej a na jaře bez problémů. Jara
Zkus to, ale dle toho, co o klimě i od výrobce vím jí to moc neprospěje a jinak sepne klidně i v mrazu.

Dej pak vědět na jaře jaké to je, když cca 5 měsíců nesepne a na výparníku zůstane bordel, který neodteče s kondenzátem.
Myslím , že s tím stálým provozem klima to nebude asi to nejlepší, ať už ji vypnu nějaký čas před dojezdem. Dnes ráno jsem to zkoušel. Venku bylo 8st. uvnitř jsem si nastavil 22st. Po zapnutí auto se kompresor zapnul, což bych považoval za zbytečný, protože topení je ještě studený a ještě to začne chladit.Pokud by vůbec kompresor nesepnul a klima zapla až třeba při dosažení těch 22st, tak bych to pochopil, ale takhle to nemá logiku.Ještě to vyzkouším, ale vidím že klimu nechám na leto. Jara
Mitsi: z předchozího vozu vím co je smrad klimy!!! a jeho následky. Bavíme se o funkcích, ale nenapsal jsem, koukám, že A/C vypnu cca 5min před dojezdem a dám vent. na chvíli na max.
slon72: Vystaráno máš do momentu, než Ti začne klima smrdět. Což vzhledem k tomu, že nikdy nevypínáš její kompresor, začne poměrně brzy.
Petr T.:

Chvíli jsem tu nebyl, takže píšu opožděně. Ten manuál by mne docela zajímal, můj e-maqil je: neon@neon.cz. Díky.
Pup
Nejsem si úplně jistej, že kompresor klimatizace nejede, pokud je zapnuté AUTO a venkovní teplota nižší než nastavená. Tuto konfiguraci používám v případě, kdy se mlží okna - déšť, víc lidí v autě atd. Pokud by klima nešla, tak by to nepomohlo, ale ono to funguje i při venkovní teplotě výrazně nižší než v autě. Klimatizace jak známo vzduch nejen chladí, ale i suší.
Přesně tak. Pokud šáhneš jen na teplotu automat řídí rychlost a směr vzduch sám. Jakmile se pustíš do úpravy těchto fcí, automat je už neovládá, což u auto klimy se senzory teploty a osvitu postrádá logiku.

Proto radím pořád auto a máš vystaráno jako já 24500 km.
Jo už chápu. Pokud je venku chladno a stačí zvenčí teplota pro dochlazení, popřípadě je venku např. 15st. a já chci uvnitř 24st, tak klima ač je zapnutá stejně nejde a pouze to dotápí přez topení. No a klima ač je aktivovaná v režimu AUTO, tak zapne pouze v případě když teplotou venkovního vzduchu to nelze uvnitř dostat na požadovanou teplotu. Jara
Pokud jen vypneš zelenou kontrolku A/C zhasne na disp. AUTO, ale manuálně nemusíš nic nastavit kromně požadované teploty v interiéru, to ti automat pohlídá sám, pokud už na uchlazení nestačí a potřebuje např. klimu, musíš ji aktivovat stiskem knoflíku auto. Pro mne je pohodlnější nechat pořád auto, tj,. klima zapnuta jen když je potřeba ( ne stále) a jen volit teplotu v interiéru.
Asi jsem to špatně pochopil. Zkrátka nesvítí zelená A/C, nesvítí zelená na knoflíku AUTO a na displeji to ukazuje pouze jestli jde vzduch zvenčí a kam je směrován, zda na nohy nebo přední sklo atd. a ventilátor dám na požadované otáčky a nastavím teplotu.Zkrátka klima je zcela vypnutá a tím pádem to nemá vyšší spotřebu . Pochopil jsem to dobře, nebo si stojím na vedení?. Jara
To Jara😒br />
AUTO sice zhasne, ale to znamená, že jsi jen vypl A/C mode tj. že používáš pro kabinu pouze chlazení/ohřev pomocí vnějšího vzduchu a mixu přes topení bez zásahu klimy.

Spotřebu tím nezvýšíš o tolik.
Nějak se mi nepodařilo namačkat, aby zůstal automat a klima zůstala vypnutá. Buď je auto, nebo A/C. Ještě je nějaká možnost ECO. Návod to nějak moc neřeší. Jde mi o to , abych zbytečně nezvyšoval spotřebu. U minulého auta to dělalo 1l/100km a pod +5st. se klima vůbec nezapla.Jara
Zdravím pánové, jestli mohu lze nechat zapnuté i A/C, protože pokud není potřeba běží v modu stand-by z nějž auto přejde do Econ nebo full mode. Hlídání teploty je pak rychlejší a v autě je dle mne příjemněji. Klimu má majitel pustit stejně min. 1* týdně aspoň na 10 min. pro promazání soustavy klimatizace a to i v zimě. Jinak s klimou to nejen chladí, ale i topí a při obojím si to bere přebytečnou vodu a ta zkondenzuje. Není potom nutno hlídat display co je a není zapnuté.
Pup
Snahu udržet teplotu to určitě má, i bez klimatizace. Pokud bude venku míň, tak není vůbec žádný problém, pokud víc, bude to na tebe foukat velkou rychlostí větráku. Standardně to dělám tak, že zapnu AUTO, to zapne klimu, kterou hned vzápětí vypnu, pokud teda chci topit a nemlží se okna. AUTO režim nadále jede bez klimy, přehazuje směr i rychlost větráku dle nastavené teploty.
Jakou máte zkušenost s topením v M5. Pokud si nastavím teplotu na displeji na třeba 23st. bude to mět snahu docílit těch 23, nebo musím zapnou ještě klimatizaci? Je mi jasný , že ta pod nějakou venkovní /asi3st./teplotu nesepne. Je schopno to těch 23 dosáhnout bez klima ? Jara
Je mi jasný, že to je blbost.Asi jejich modul využiju pro spínání nějakýho pípátka pouze pro upozornění a tím bude vše vyřešeno , ač za 1200Kč je to luxus.Ještě se pokusím zjistit, jak tohle řeší u sousedů v Rakousku.Jara
Jara😒br />
Těch 20 sec. pro žhavení je pěkná BLBOST, to jsou opravdu idi...

Žhavení u nejmodernějších systémů nepodporuje start ale pouze emise. Takže 1-2 sec. bohatě stačí a potom probíhá cca 2-7 minut kvůli urychlení zahřívání motoru a kvůli vylepšení emisí ve stadiu studeného motoru. Říká se tomu POST HEATING.

Takže jako obvykle se technici od Mazdy vyznamenali.
Tak to máte tentýž modul, co mám já. Jenom těch 20sec. je prý pro diesel z důvodu žhavení. Parkovačky sice také až tak nepotřebuji, ale je to dáno vyhláškou. Na STK to těžko pochopí. A pokud bude potřeba nechat auto večer u silnice z důvodu poruchy, tak obojí světla to dlouho neutáhne. Myslím akumulátor. Jinak já mám modul bez vypínače, tak jej nelze vyřadit. To prý už nemontují. Jara
Modul svietenia mám namontovaný od začiatku. Namontovali mi orginál Mazdacky, ktorý bol trochu drahší ako iné typy cca 1200,-Sk aj z montážou, ktorá trvala asi 10-15min (ine mi nedoporučovali, boli síce o niečo lacnejšie, ale spínali + a Mazda údajne spína - , tak by sa tie lacnejšie museli prispôsobiť a to som nechcel). Funguje mi to bez problémov, svetlá po zapnutí klúča do druhej polohy zapnú asi za cca.4-5s, Po vypnutí kĺúča a opätovnom naštartovaní svetla svietia ihned (nesmie však byť dlhý interval medzi vypnutík a naštartovaním). Parkovačky samostatne nejdu rozsvietiť , ale veľmi ma to netrápi, nakoľko neviem kedy by som to použil, ale ak by som chcel zapnúť iba parkovačky musím vypnúť modul vypínačom (prepnutie do tzv. letného režimu, ale nepoužívam tento režim, pretože vždy som svietil celoročne aj ked to u nás nie je povinné), potom sa svetlá ovládajú klasicky. Na SW úpravu som sa pôvodne pytal takisto, ale bolo mi povedané, že to robia iba pre vozy VW group.
Modul sdvícení mi namontovali za 1200Kč. Bohužel je to ale dodělej si sám. Jinak tunel zatím necvaká, ale je tam jak na vodě. Jinak další nedostatek je při přepnutí z rádia na MD přehrávač. Rádio hraje daleko vyšší hlasitostí. Taktéž deklarované zasilování /ve 3 stupních/ chodí bídně. U předešlého auta nebyl problém nastavit cokoli.Jara
Tak to jsem fakt taky rád, že jsem si to slavné "denní svícení" rovněž neobjednal. To se divím, že ti prodejci si to vůbec dovolí nabízet když je to dle uvedeného docela nedomyslšené. Vzhledem k tomu, že jsem byl zvyklý svítit i před zavedením povinného svícení přitom se zapomínáním na rozsvícení moc problémů nemám.

Btw středový panel mi už zase začíná trochu drnčet, takže to vypadá na opakovanou návštěvu servisu - ach jo.
To Jara😒br />
také mi nabídli ten systém za 1600,-, ale když jsem viděl tu komplikovanou instalaci, tak raději nezapomínám. Sami servisáci byli rádi, že nepožaduji zásah do fční elektroinstalace. Jak tak čtu tvé řádky už tuším proč.
Při koupi jsem si nechal domontovat za příplatek aut. rozsvěcení světel. Hrůza, která mi byla namontována vypadá asi tak: po zapnutí klíčku do druhé polohy dojde k odměření 20se. a rozsvítí se parkovačky a tlumený. Mlhovky fungují správně. Protože doba 20s je dlouhá, protože při vysazení motoru po tmě a opětovné nastartování spustí opět 20s a ject křižovatkou po tmě je docela síla. Další neduh to má a to že nejdou samostatně rozsvítit parkovačky, vždy svítí s tlumenýma. Jiné zařízení prý nemaj povoleno montovat. V Praze na centrále se dušovali, že to prověří, ale už je to 3 týdny a odpověď žádná.Ale zatím nereagovali téměř na cokoli. Parkovačku jsem oddělil diodou na vývodu a čas zkrátil změnou kondenzátoru. Bohužel s tím vyvstal nový problém a to je, že nejde nahodit zadní mlhovka. Přední chodí dobře , ale zadní nikoli. Je mi záhadou, že auto které jsem měl 5let staré šlo upravit softwarově a tady domontovávají tuhle hrůzu. Nemáte někdo jiné řešení. Teď mi akorát hrozí ztrátou záruky, ale nic jiného nenabízeji. Jara.
Tu cenu jsem takto slyšel, možná se i přeslechl, ale až někdy zase budu na Mazdě, zeptám se znovu.

Ještě mi napadlo, že to mohlo být 70000 km a pak výměna, je to řízeno automaticky.

Každopádně u VW je za skoro 20000,- Kč
Slon72: sehnal jsem manuál ke vstřikování Denso u Mazda 5 a 6(6 po faceliftu používá stejné motory jako 5). Pokud máš zájem, pošlu Ti to na email, pokud mi ho dáš.

O DFP je toho tam hodně v sekci "chybové kódy diagnostiky". Vstřikování je od Densa včetně řídící jednotky ale filtr DFP je od jiného dodavatele...
Romax: sehnal jsem manuál ke vstřikování Denso u Mazda 5 a 6(6 po faceliftu používá stejné motory jako 5). Pokud máš zájem, pošlu Ti to na email, pokud mi ho dáš.

O DFP je toho tam hodně v sekci "chybové kódy diagnostiky".
Slone, nevěř tomu, co Ti napovídají. DFP za 70 tisíc? Někdo se zbláznil? Dnes se pohybuje cena DFP u PSA kolem 7 tisíc, u Mazdy to může být víc ale určitě ne 70 tísíc, ledažeby nějakeý dealer chtěl tvrdě rejžovat... Za tu cenu by to ale nikdo nekoupil, takže by se to shánělo tak dlouho, až by se to sehnalo za rozumné peníze.
Zdravím všechny M5😒br />
Byl jsem dnes pro zimní obutí a ptal se na ten svůj zvuk. Jelikož je tam od nova a ne zcela prvidelně a je to jen zvuk byl jsem zvědav na odpověď. Ta mne překvapila, ale i potěšila: Je to provozní zvuk a je opravdu od stabilizátoru PN a toto je u všech modelů M3 a M5 a nemá to vliv na provoz. UF...

Ad PDF: V servise, už mají také jednu M5 2.0 CD s DPF naj.cca 11000 km a ptal jsem se na tu naftu, takže Romax má úplnou pravdu, jde tam nafta a ta co se nespálí tak jde světe div se zpět do oleje. Servis sám kroutí hlavou, ale co jiného tak může. Dělá to jen vozům co jezdí hlavní porci po městě. A pánové, další věc co mne šokla je, že DPF není věčný, ale po určitém cyklu regenerací musí být nový bratru za 70000,- Kč.

ZLATÝ BENZÍN.
Pup: Také nejsem odborník, to co jsem psal jsou pouhé domněnky postavené na kusých informacích. Nicméně palivové trubky do filtru vedou a patrně budu blízko pravdy. To co píšeš je docela logické a asi se shodneme na tom, že DPF je zatím hodně e😜erimentální záležitost.
Ahoj Pupe,

nejsou to rány, jen zvuky. S těmi trubkami jsem dal asi špatný příklad(zvukově), zkoumal jsem to ještě a zlepším přirovnání na zvuk pružiny a a jakéhosi kovového pohyblivého mechanismu????? bez odezvy do řízení.

V úterý jdu pro zimáky tak se poptám.
Pup
Romax: Nejsem odborník, ale to nezní moc logicky. Stačilo by tam tu naftu nepustit, pokud není teplota dostatečná. Stejně nechápu, proč pouštět naftu do oleje a ne zpátky, nebo třeba do odpadové nádržky. Olejová náplň stojí dost peněz aby se takto snadno znehodnotila. Taky nechápu, proč DPF vyžaduje speciální olej, asi to má nějakou souvislost. Mám z toho pocit, že je to celé hodně nedotažená záležitost.

Slon72: Rány od nápravy nepozoruju, ale stabilizátor by to být mohl. Na starém autě (Premacy) se měnilo, myslím vícekrát, uložení stabilizátoru. Projevovalo se to právě ranami od přední nápravy.
Slon 72: tak mi to nedalo, zajel jsem na rampu. Do filtru kromě dvou kabelů pro jakási čidla jdou také dvě trubky - patrně přívod a odvod nafty. Asi je to tak, že když je filtr zanesen to tam začne dávkovat naftu a rozsvítí se kontrolka DPF. Není-li tam teplota 650 stupňů, nafta neshoří a odchází druhou trubkou do oleje. Mám to nafocené pokud bude zájem.
Ahoj všichni, mám dotaz ohledně zvuku odněkud od přední nápravy.

Tento zvuk je tam odnova a objeví se vždy, když jedno z předních kol je neustále v kontaktu s vozovkou a to druhé najede na výmol či do prohlubně (oboustranně).

Zvuk není doprovázen žádným bouchnutím do řízení a přirovnám ho(sluchově) ke skládání lešenářských trubek na hromadu.

Pokud je to u vás také tak to zřejmě dělá stabilizátor přední nápravy, protože probíhá na obě strany a zřejmě to má takový zvukový projev.

Jen mne zajímá jestli je to u vás také tak.
To Pup: je to tak, je to na regulaci podsvícení displeje i palubní desky, takže nezbývá to případně na noc zase vypnout...

Jinak jsem teď nacestoval docela dost kiláků po dálnici a musím pochválit ten diesel - i kdyz je s tim možná více starostí (viz DPF), tak z důvodu šestky a tempomatu (ten myslím u benzínu Mazda zatím nedává) bych rozhodně neměnil. Na šestku to točí při cca 160 km/h ani ne 3000 otáček a dost ochotně a pružně to zrychluje (proháněl jsem občas i "vytuněný" octavie 😄 a passaty 😄 Pravda na českých dálnicích se tempomat normálně moc nevyužije (páni řidiči v nákladních vozech na nějaký zákaz předjíždění stále zcela z vysoka kašlou), ale já jel ráno a pak přes víkend, a to se to dalo.

Jinak drnčení středového panelu mi v servise odstranili - tak uvidíme jak dlouho vydrží 😄 a jinak vše v poho. Btw dieselaci kolik vam to tak prumerně papa?
Pup
Tak jsem zkusil otočit čudlík doprava, pípne to a displej se rozsvítí naplno. Potud dobrý. Jestli tomu ale dobře rozumím, vedlejším produktem tohoto nastavení je maximální hodnota podsvícení palubní desky, což zase nemusí být v noci úplně ideální.

Nějak mi taky v autě přebývá jeden pedál >😁 >😁 😁
Tedy musím říci zlatý benzin. Máte sice nižší spotřebu, ale jak tak koukám více starostí a sledování kontrolky DPF, jen nechápu, proč se do filtru má stříkat nafta spec. vstřiky, když se jedná o saze a jejich likvidace je katalýzou?

Prosím o vysvětlení.

Našel jsem hodně článků s touto tématikou, ale žádný o naftě nemluví, ale jsou to systémy umístěné ve výfukovém potrubí, aproto mi nejde do hlavy , jak se odtud dostane nafta do oleje ????
Zdravím všechny pětkaře...

Pup: kdybych si přečetl Tvůj příspěvek z 19.5., asi bych nebyl tak vykulený. Také popojíždím - 4km do práce a zpět, a přes den nějaké pojížďky po městě. A občas se ozve kontrolka DPF. Pak pomůže krátký výlet za město, abych "vymetl komín".

Petr T.: končně mi někdo logicky vysvětlil, jak funguje DPF a kde se bere nafta v oleji. Díky.

slon 72: dnes byl olej vyměněn, ale jestli to budu muset dělat každých 15000 km, tak se to opravdu "vyplatí" (5.000,- vč. DPH).

new owner - podsvícení displeje: v servisu mi bylo řečeno, že podle Tvého postupu to funguje až od určité doby, tedy u nových vozů, které už jsou přizpůsobeny dennímu svícení.
Pup
Romax: Na jakou centrálu jsi zaslal mejlíka??? Když jsem to na jaře kupoval, bylo mi řečeno, že někdy na podzim Autopalace jako importér končí a bude to obhospodařovat přímo Mazda.

Ad DPF: Jak vidím, tak DPF je ještě větší dárek, než jsem čekal. Nestačí, že jsem ho hned ze začátku zahltil a skončil v servisu, ale můžu ještě čekat problémy s olejem. Ekologie je hezká věc, ale vocaď pocaď.

Mimochodem, docela by mě zajímalo, jak je to s diesely tady v USA. Co jsem slyšel, skoro nic se sem nevozí, protože nejsou schopni splnit americké emisní limity. Viděl jsem tady Volkswageny TDi (Passat, Jetta), ale ani jedno BMW nebo Mercedes v dieselu. Že by to VW uměl a BMW nebo Mercedes ne se mi nezdá.
Romax: Nafta se dostává do oleje kvůli DPF. Je to nespálená nafta z dodatečných vstřiků, které jsou realizovány kvůli DFP. Tato nespálená nafty by měla shořet v DFP. Pokud z nějakého důvodu neshoří, ředí olej. Je tu určitá možnost, že jsou vadné vstřiky a dávkují příliš mnoho nafty v dodatečném vstřikování.

Nevím co dealeři Mazdy dělají na školeních, asi spí, ***i.
Zdravím. Zatím jsem nedopadl, před týdnem jsem poslal mejlíka do centrály Mazdy a postěžoval si na místní servis - žádná reakce. Konzultoval jsem to s odborníky v servisech jiných značek a všichni se shodují na tom, že to s DPF nemá nic společného a nafta se do oleje dostává zřejmě někde u vstřiků. Každopádně prý měla být okamžitě provedena výměna oleje.
Ještě k letním : moje Dunlop Sport 2050 205/50 R17 93V se chovají velmi jistě a mám při řízení velmi jistý pocit.

Ty TOYO dělají problém i amíkům viz. www.mpvclub.com topic M5
Pup
New Owner: Ty pásy bychom měli zjistit, nemusí to být jenom spolujezdec, stačí když si něco položíš na pravou sedačku. Mamina takhle přijela vyjukaná, že je něco s autem, že to pípalo a blikalo a podle všeho se jí tam jenom překulila láhev s vodou.

Co se týče zimních gum, mám 205/55 R 16 - PIRELLI - WINTER SOTTOZERO, za necelých 3500 kousek a můžu vřele doporučit. Dovolím si tvrdit, že mi na nich přišlo auto jistější, než na dodaných letních gumách Toyo, které fakt asi nestojí za moc.
O tom gongu jsem přesvědčen, že byl vypnut na salonu. Zkuste to při servisu poptat se.

Ad zimní gumy: obul jsem Nokian W 205/55 R 16 loni přímo u Mazdy. Stály i s disky 22000,- i s obutím ( 2000 origo disk mazda plech disk a 3500 guma) Jezdím hodně v zimě na Šumavu a ani v nejhorším jsem nebyl nucen vyndat řetězy. Mohu jen doporučit.

Pro Romaxe: jak jsi dopadl s tím olejem?
Ty pásy by mě zajímaly taky, ale mám takový pocit, že to půjde vypnout jen v servisu, tj. že to nebude žádný jednoduchý "magic touch". Ale řve to fakt hrozně a opruz je že je to i u spolujezdce - tuhle se mi kdosi odepnul za jízdy (jen kvůli sundání svetru) a žačalo to šíleně pípat a jelikož to bylo poprvé tak jsem vůbec nevěděl o co jde a docela mě to vylekalo(že by to tedy jen přispívalo k bezpečnosti to bych netvrdil, co kdybych se lekl a šoupnul to do příkopu >😁 ) . Tudíž všechny spolujezdce instruuji - hodláte-li se odpoutat hlaste předem 😊.

Slone72 díky za to víčko v motoru.

Btw právě uvažuji o koupi zimních pneumatik - kdo má déle na čem v zimě jezdíte?
Pup
To by mě taky docela zajímalo, kdyby šlo vypnout ty pásy. Řve to fakt jak pominutý.
Pro Romaxe😒br />
moje M5 taktéž nepípne, ani když si nezapnu pásy(pak jen svítí panáček na tacháči).

Podle mne to jde nastavit v PP.

Když jsem měl půjčenou M5 1,8 Touring tak to pípalo, a nezapnutí pásu řvalo jak o život a docela mi to vadilo, hlavně při pojíždění z a do garáže, protože jinak jsem stále připoután.
Tak jsem to s tím čudlíkem zkoušel a ať kroutím doprava jak chci, tak žádné pípnutí se neozývá a displej je pořád ztlumený. Nedělám nějakou chybu? Poraď prosím...
Pup
Slon72: Jojo, to neklapne, vracím se až 15.10.

Ten můj americkej zázrak mě docela překvapil, na víkend jsem jel za kámošema do Lousiany, nějakejch 550 mil jedna cesta, celý po dálnici. Při cca 80 mph (130 km/h) to jelo za nějakech 30 mpg průměr, což je necelejch 8 litrů na 100 km. To není špatný na ten objem, cesta mi zabrala něco přes 7 hodin, což je taky hodně slušný, když limit je 70 mph 😄

Silniční systém je tady dost zmáknutej a hlavně se jezdí v pohodě. Mám to tady do práce 5 minut autem, tak se fakt netěším na návrat, jak se zase budu hodinu a víc prodírat do práce.
Tak díra o pod motorem je i u mne a není se čeho bát v tom místě na motor necáká ani po roce provozu.

Zapínání/vyp. rádia je i umne jen na centrální konzoli.
Zdravím. Občas je dobré se do manuálu podívat 😄 neb tam to skutečně kdesi v jednom řádku zmíněno bylo 😊

Mám jestš jeden dotázek - alsp u mého auta (Diesel) mám ve spodním krytu motoru (od vozovky) takový podivný kruhový otvor, přičemž se mi zdá, že by měl být zakrytý nějakým víčkem (aby třeba do motoru nestříkalo bahno a tak a protože vůbec netuším jakou funkci by ten otvor mohl mít), které tam však od začátku už nebylo a při prohlídce jiného předváděcího vozu (ovšem u stejného prodejce) tam rovněž nebylo. Nemohl by někdo nadzvednout kapotu a podívat se jestli je to tak v pořádku nebo se jenom v případě tohoto prodejce krytky kamsi zakutálely? Díky

P.S. K ovládání rádia z volantu - vypnout/zapnout rádio přímo z volantu nejde nebo jo?
Pro Pupa😒br />
Ahoj jsi ještě v US? Jak si užíváš to půjčené auto?

Jsem v Praze 12-14.10, ale to jsi asi ještě pryč že?
Zdravím dalšího spokojeného majitele M5.

Uvedenou motorizaci jsem taky vyzkoušel 1 celý den a bylo opravdu znát, že je tak na hranici pro váhovou kategorii našeho vozu.

Pokud vás nejede 7 je možno udělat opěrku pro loket z prostřední horní opěrky(vyzkoušeno ke spokojenosti pasažerů vzadu).

K podsvícení - na max. mám nastaveno od začátku a při velmi slunečném dni ani to nestačí- člověk se musí pak více soustředit na přečtení info na displeji, jinak mi to vůbec nevadí, protože kromně extra teplých dní mám auto klimu na 21°C.
Zdravím, mám 1.8 - k základní výbavě jen CD přehrávač bez changeru... hned mě napadá - obyč. CD neumí MP3, to s changerem ano, zvláštní. S jízdními vlastnostmi jsem velmi spokojen, na tu výšku se příliš nenaklání v zatáčkách, ostřejší průjezdy na hraně zvládá velmi dobře, jen ten motor je samozřejmě línější.

Spotřeba je v pohodě, cesta do Prahy v šesti lidech za 7,5L/100km. Na 6. a 7. sedadle seděly holky a nestěžovaly si, já mám 185 cm a je to tam tak akorát 😄 Moc se mi líbí ovládání audia na volantu (v základu), člověk si rychle zvykne a těžko si představuju, jak bych mohl odřít stříbrné plasty, když tam vůbec nešahám, ale možná jsem jen divnej 😄 Jedinou věcí, která je opravdu nepříjemná je již zmiňovaná absence opěrek na ruce na zadních dveřích - člověk pozná, jak je divné mít celou cestu ruce na klíně. Mám M5 tři měsíce a na začátku bylo úplně nejlepší sledovat pohledy lidí, kteří si říkali "co to je? to je pěkný!". Opravdu je zde (v Českých Budějovicích) docela těžké pětku potkat. To ale není nic na co by si člověk mohl stěžovat 😉 Takže na závěr - jsem s autem spokojen, motor bych příště volil silnější (samozřejmě to znatelně pohne s cenou) a Mazda jako automobilka si mě získala 😉
Pup
Tak to je supr zpráva, tohle mi na tom autě zatím asi vadilo nejvíc. Kde jsi to vyčet??? Že by bylo načase otevřít návod??? 😁
Nazdárek, k tomu podsvícení displeje - automatické ztlumení při rozvícení světěl se dá vypnout, a to tak, že druhej čudl, který je u ukazatelů tachometru a slouží k zvyšování nebo snižování osvětlení přístrojovky (ten vlevo, ten vpravo je na nulování denního počitadla km) se otočí úpně doprava až to pípne. Pak je podsvícení stále stejné a displej dle mého názoru zcela bez problémů čitelný i ve slunci. Jen škoda, že do 5 nedali taky červené podsvícení jako je např. 6 - to se mi líbí víc...
Pup
Jojo, souhlas, opěrka není nic moc a u spolujezdce by se taky šikla. Škrábance na tom stříbrným plastu mám taky, je to děsně náchylný. Je to viditelně poškrábaný i okolo čudlíku hlasitosti rádia, jenom jak na to člověk šahá.
Zdravim všechny majitele Mazdy 5. Toto vozítko jsem si rovněž nedávno pořídil, a to v silněmším Dieslu a výbavě Touring. První dojmy po ujetí asi 2 tis. km veskrze pozitivní, i když jak jsem si tak pročítal dosavadní diskuzi koukám, že nějaká ta moucha se může občas objevit. Ten diesl je opravdu neskutečně tichý (měl jsem předtím Mazdu 626 DiTD z roku 2000 a to byl v porovnání s tím současným hroznej "traktor"), takže zvýšený hluk uvnitř pozoruji jen při vyšších rychlostech tak nad 140 km/h což jasně dáno aerodynamikou. Jo btw akorát se mi hrozně malá a nepohodlná zdá loketní opěrka a ke spolujezdci taky mohli jednu šoupnout, to by je neubylo ne?

Jediný problém jsem zatím měl s tím, že mi na trojku při jízdě do kopce v určitých otáčkách docela nepříjemně drnčel středový panel. Měl jsem to teď v servisu a prý bylo povolené řadící lanko či co, pravděpodobně v důsledku instalace Medvěd bloku. No uvidíme, zda už to bude OK. Když už jsem u toho středového panelu podařilo se mi ani nevím jak na něm udělat pár škrábanců - nevíte někdo jak by se to dalo odstranit jestli to vůbec jde???

Jinak musím souhlasit s tím, že PP je dosti mimo, neb mě ukazuje průměrnou spotřebu 5,6 l a ve skutečnosti jsem to spočítal tak na 7l. V Mazdě mi ale v tomto ohledu nijak nepomohli. No zkusím to nějak vyresetovat a měřit znova 😊
Zdravím Romaxe,

můj 2,0i měl opačný problém, ale již se mi spotřeba oleje ustálila.

V mém manuálu stojí, je-li olej nad rysku max. může dojít k poškození motoru. nic více. Jen vím, že studené starty vadí D motoru nejvíce, a ty nové filtry pevných částic jsou úplná novinka,takže asi i výrobci si trošku budou lámat hlavu s informacemi z každodenního provozu.Podívej co o tom píše VW😒br />
[odkaz]

Opel😒br />
[odkaz]

Jen nechápu jak se vrátí nafta do oleje z výfuku po přečtení těchto příspěvků.

To u škodovky u PD motorů je napsáno, že spotřeba oleje je až 1l na 1000km, tak kámoš dává co 1000km olej, jinak by brzy zadřel.
Zdravím všechny,

vlastním vozidlo Mazda 5 2,0D Active. Po ujetí cca 14000 km jsem zjistil nadměrnou hladinu olejové náplně (na měrce 1cm nad ryskou "X" - tedy 5 cm nad ryskou "max."). V servisu mi řekli, že to způsobuje filtr pevných částic, který údajně vrací nespálenou naftu do oleje. Vše bylo vyřešeno upuštěním více než 2 l náplně(!) s tím, že se dostavím k výměně oleje již po ujetí 18000 km namísto předepsaných 20000km. Způsobují to prý krátkodobé jízdy při městském provozování, kdy se motor ani nestačí ohřát na provozní teplotu. Rád bych, kdyby mi někdo vysvětlil, jak systém funguje a jestli se motor neničí "zředěnou" olejovou náplní.

Je to Autorizovaný prodejce - opravce MAZDA. A cituji ze Servisního průvodce: Je zcela běžné, že při jízdě se vznětovým motorem dochází ke směšování motorového oleje s velmi malým množstvím motorové nafty. V důsledku toho může hladina motorového oleje stoupat a časem dosáhnout značky "X" na měrce oleje. Nechápu co myslí výrobce "velmi malým množstvím", když mezi ryskou "max" a "X" se jedná o 2 litry! A toto množství v servisu vypustili s tím, že mohu jezdit dál.
Zdravím všechny,

vlastním vozidlo Mazda 5 2,0D Active. Po ujetí cca 14000 km jsem zjistil nadměrnou hladinu olejové náplně (na měrce 1cm nad ryskou "X" - tedy 5 cm nad ryskou "max."). V servisu mi řekli, že to způsobuje filtr pevných částic, který údajně vrací nespálenou naftu do oleje. Vše bylo vyřešeno upuštěním více než 2 l náplně(!) s tím, že se dostavím k výměně oleje již po ujetí 18000 km namísto předepsaných 20000km. Způsobují to prý krátkodobé jízdy při městském provozování, kdy se motor ani nestačí ohřát na provozní teplotu. Rád bych, kdyby mi někdo vysvětlil, jak systém funguje a jestli se motor neničí "zředěnou" olejovou náplní.

Je to Autorizovaný prodejce - opravce MAZDA. A cituji ze Servisního průvodce: Je zcela běžné, že při jízdě se vznětovým motorem dochází ke směšování motorového oleje s velmi malým množstvím motorové nafty. V důsledku toho může hladina motorového oleje stoupat a časem dosáhnout značky "X" na měrce oleje. Nechápu co myslí výrobce "velmi malým množstvím", když mezi ryskou "max" a "X" se jedná o 2 litry! A toto množství v servisu vypustili s tím, že mohu jezdit dál.
A ten navod pre Mazdu6 najdete tu😒br />
[odkaz]
Lubos.1
V Mazde 6 sa da ukazovatel spotreby na PP nastavit od -15% do +15% v pomere ku skutocnej spotrebe. V Mazde 5 to bude podobne. Skuste hladat na nete, uz neviem, ako som to nastavoval.
Pup
Koukám že máme všichni stejnou zkušenost, PP ukazuje tak o litr míň. S dojezdem je to podobný, po natankování plné to ukazuje přes 1000 km, s ubývající naftou v nádrži se to dostává na reálný čísla. Už se mi dvakrát podařilo dostat na nulu a pak ujet ještě cca 10 km, jaká je tam ve skutečnosti rezerva radši zkoušet nebudu.

Jsem právě v USA, půjčil jsem si něco, co se jmenuje Pontiac G6. Vzadu na kufru je napsáno GT, tak jsem mrknul pod kapotu a našel tam V6 3.5. To může napadnout jenom Amíky dát do auta velikosti Oktávky takovej motor. Jízdní vlastnosti jsou samozřejmě na nic, jako u skoro všech americkejch aut. K tomu automat čtyřkvalt, ještě že jde aspoň přehodit na manuální řazení, tak se úplně nenudím. Jsem zvědavej, kolik ten zázrak bude žrát.
Teď jsem se vrátil z delší cesty najel asi 920 km,po dálnici ,po okreskách i ve městě a můžu dát naprosto za pravdu těm,kteří tvrdí že PP ukazuje jinak než je skutečnost.Dal jsem si tu práci a vyšla mi průměrka 7 litrů nafty ( 143 koňový diesel ),ale PP ukázal 6,0 litrů.Ale na druhou stranu když si vezmu způsob jízdy tak si myslím ,že jde o skvělou spotřebu (auto bylo obsazeno 6 lidmi,někteří docela při těle).

Přeji pěkný večer.ALEX.
Pup
Ozvi se, ale až po 15.10., do tý doby budu za louží užívat slastí benzínovýho motoru s automatem 😄

S tím rádiem, to je taky trochu na palici. Já mám CD, který ovšem neumí MP3. To umí až changer, kterej byl ovšem cca o 10 litrů dražší a ty jsem do toho nehodlal investovat. Typickej příklad pitomýho marketingu, na co potřebuju changer, když mám MP3 a na jedno CD jich nacpu deset??? Faktem je, že stejně pořád poslouchám rádio.
To osvětlení je opravdu přes den velmi slabé, ale to je tak jediná "vada", kterou mám + nedokoupil jsem CD ani MP3 a trošku mne štve, že rádio nemá volný vstup pro externí MP3.

Určitě se rád ozvu a testnu D motor.
Pup
Slon72: Moje prohlídka byla taky o něco dražší, lepili mi ještě nárazník do kterýho jsme šťouchli vozejkem a dělali nástřik motorovýho prostoru proti myším. Nějakej další filtr kromě olejovýho tam byl taky, teď nevím jestli vzduchovej nebo co to bylo. Fakturu už jsem odevzdal, tak to těžko přesně porovnáme, ale rozdíl nebude zásadní.

Až někdy pojedeš do Prahy, dej vědět a můžeme si to zkusit prohodit, abys zkusil diesel.

Majco: Benzín s řetězem ve Felicii tišší než diesel v M5 nebyl. Vím, že srovnávám nesrovnatelné, jenom napadám tvoje generalizování. Rozvody jsem na Premacy dělal 2x a 40 tisíc, ani SKK, to rozhodně nestálo. Mám pocit že asi 10, možná 15 tisíc CZK. Problém je v tom, že to výrazně laciněji nepořídíš u žádné značky, pokud holt chceš nějaký moderní diesel. Stejně tak tyhle motory těžko nakrmíš olejem za dvě stovky litr. Srovnával jsem servisní náklady na Mazdě DiTD s Octaviemi TDi a nebyl v tom vážně velký rozdíl, ačkoli servis Škoda je na každém rohu. Automobilismus je holt drahej koníček, to je fakt.

Že mám blbý auto asi neřeknu, ale věci který mě štvou nebudu zatloukat. Teď mě třeba napadá to, že displej na středový konzole při rozsvícení světel ztlumí podsvícení a tím pádem je ve dne blbě čitelnej, na slunci pak prakticky nečitelnej. Docela blbá vlastnost pro celodenní svícení. Ne že bych měl něco proti svícení, jezdím se světlama furt už asi 10 let, tohle prostě Mazda nedomyslela. Co ty na to, Slone72???
Pro PUPA😒br />
nejsem zaujatý, jen jsem nikdy neměl diesel a v dieselu jsem se vezl všehovšudy 1* a to velmi krátkou trasu. Jen mne zajímá spotřeba nových D motorů ve srovnání s benzínem.

Ta moje serviska je o 1700,- vyšší než měla být (filtr interiéru o 20000km dříve + 1 l oleje navíc) tedy benzín po 20000km = 5800,-kč.

Jinak děkuji za tvé info o spotřebě na dovolené.
Pup: Ver mi, ze ten diesel s remenom je hlucnejsi ako ten benzin s retazou. Remen sa zacal davat kvoli hlucnosti a cene. Dnes ta retaz az tak nevadi. Auto je odhlucnene dost. Problem je, ze osobne poznam 3 ludi, ktorym sa ten remen roztrhol (dvom po vymene) a o dalsich som pocul. Ano, je to len male percento, ale nechcel by som tam byt. Motor isiel na srotovisko. Dvaja z nich sa sudia so znackovymi servismi (OPEL DE, FORD SK BB). Cena za vymenu takej srandy je tiez cool (napr. AUDI na 1,9TDI v znackovom servise stoji 40 tSK bez ZARUKY !!!). Staci, ked to budes musiet menit 1x. Modli sa, aby znackovy servis vacsinou plny sikulkov, ti ne*** nieco ine.

Olej mam plnu syntetiku 5W40 za 200 Kc za liter. Olej, ktory ked nahodou potrebujem doliat, tak ho kupim v celej EU aj na cerpacke.

Nechcem povedat, ze diesel od Mazdy je na nic. Len ma stvu tieto veci, kedze som mal zaujem aj ja o nieco take. Chapem, ze nemozes povedat, ze mas blbe auto, pre toto a tamto. Isiel by si sam proti sebe. Musis byt spokojny s tym, co si kupil. Ja s tym tiez musim zit :?
Pup
Slon72: Na dovolený to žralo tak 9.5 litru, v popsaný konfiguraci, která je dost extrémní. Celkovej průměr bude nižší, ale nepočítal jsem to. Přepočítal jsem si jenom několikrát spotřebu na nádrž, protože mě to zajímalo, když jsem viděl, jak rychle to padá. Spotřeba na PP kecá, jak už jsem tady psal nejen já.

Ve městě to bere tak 7-7.5 a je fakt, že to nejde moc snížit, ani když se snažím na to nešlapat a točit spíš míň. Otázkou taky je, v kterým městě jezdíš - Praha je po prázdninách jedno velký parkoviště, fakt hrůza. Doménou M5 v dieselu je ale spíš mimo město a dálnice - silnej motor a šestka bodujou.

Slon72 again: Nebuď furt zaujatej proti dieselu, pokud se to vrátí po 70 tis. km, tak je to docela dobrý, čekal bych to i horší. Jel jsi někdy s tímhle motorem? Pokud ne, někdy to zkus, možná pochopíš proč nás tak baví. K otázce, najedu ročně tak 40 tis. km a poslední auto šlo do světa na 180 tis. km.

Majco: Dexelia stojí asi 600 kaček litr, což je totéž jako Castrol Formula SLX, kterou leje slon72 do své M5 v benzínu. Jeho stála první prohlídka 7500, mně 8500, opět prakticky totéž. BTW, benzínový motor má řetěz??? Měl jsem pocit, že se z důvodu hlučnosti už moc nepoužívaj. Měl jsem ho naposledy ve Felicii a vyměňoval se taky, nevím už po kolika km. Výměna rozvodů po 120 tis. km je docela gut, to mě potká maximálně jednou.
A nezabudnime, ze diesel s DPF filtrom potrebuju zvlastny olej, jedinecny na trhu Dexelia 0W-30 za nebatovsku cenu, udrzbu tohto filtra ako aj vymenu rozvodov po 120tkm. Co pri benzine nehrozi (retaz). A to momentalne mam diesel 😲.
Tedy chlapi co máte D motor. Co vás vedlo k pořízení o 70000,- dražšího motoru, když po městě jezdí o 90,- kč/100km levněji než 2.0i? Vyrovnání ceny je podle mne tak cca po 70000km. Jak dlouho takové auto držíte a jaký má cca km nájezd?
Spotřeba v převážně městském provozu (80-90😖 činí dle počítače 6,5-6,6 l/100km. Ve skutečnosti je však o 1 litr větší. Motor MZR-CD 105kW má najeto cca 21 tis.km, takže se dá hodnotit jako zajetý.
Zdravím všechny s M5.

Mám dotaz, kolik vám papá diesel při jízdě v městě?

Otázka pro PUPA - jak velká byla ta spotřeba o dovolené?

Pro ALEXE - nokia má asi za 3500,- modul pro GPS s celou Evropou a mám dojem že to požaduje mobil s 1GB kartou a s bluetooth. Stojí to za to se na to zeptat.
martas2005
Ja mam navigaci TomTom 5 a jsem spokojeny. CR v pohode (nejsou cisla domu, ale skoro vzdycky si najdes nejblizsi krizovatku), EU zatim taky (SRN, A, IT). Akorat pri ceste do Blavy jsem se u hranicni cedule najednou ocitl "na poli" a nevim, jak je na tom Madarsko a Polsko. Mam mapy "Evropa, CR+", ci neco takoveho. Do Italie jsem jeste mel podrobnou Italii, ta standardni EU je nekde jen prujezdni, zato podrobna ma cisla domu i v zapadakovech. S jinyma nez TT nemam zkusenost.
Jsem ještě mladej kluk ,pětku jsem si pořídil ,ať můžem s bandou ve více lidech jezdit po Evropě,chybělo mi větší auto,no a diesel proto ,že jsem se do těch motorů docela zbláznil ,jízda s ním je ohodně krásnější než s benzínem (alespoň co se týká pětky ) ,a s krouťákem 360 si myslím není co řešit.Mohl by mi zde někdo poradit jakou navigaci koupit (ČR + EVROPA )? DIKEC.
Pup
Tak jsem absolvoval první prohlídku, na dovolený jsem to kapánek přetáh, takže teď najeto asi 22 tisíc. Stálo to s nějakými drobnostmi navíc 8.500 Kč s DPH, což považuju za vcelku v relaci. Prozatím velká spokojenost s Autoprofi Příbram, pražské servisy jsem předtím vystřídal všechny tři a teprve tady si připadám jako zákazník. Ještě by měli zřídit volnou wifinu pro zákazníky a nemám problém tam těch pár hodin strávit.

S autem v zásadě žádný problém i když jsem mu dal na dovolený pěknej záhul. V konfiguraci rodina, věci na dva týdny, kola na střeše, zapřaženej vozejk s větroněm (9 metrů, 750 kg) a k tomu ještě Alpy to fakt moc nejede, zato pěkně žere. To je ale trochu extrém, i pěknejch 143 koní má svoje limity.
Zdravím Alexe,

I po 22000 km mám ten samý pocit a vždy když nasedám se jen těším jaká fajn jízda mne čeká.

U 2 D máš 6? Kolik najedeš ročně, žes zvolil o hodně dražší motorizaci?
Před 14 dny jsem se zařadil mezi skupinnu , která vlastní mazdu 5,2 litr diesel,143 koní.Rozhodoval jsem se mezi mazdou a tozotou corolla verso.V mazdě se člověk jednoznačně cítí prostorněji ,máte kolem sebe víc místa toyota mi připadala uvnitř hrozně úzká.Nevýhoda 5 je to prostřední sedadlo ve 2 řadě a absence loketní opěrky ve dveřích ve 2 řadě.Jinak absolutně dokonalý stroj ,17 kola ,úchvatný motor ,zatím najeto 650 km při průměru 6,0 l.
Luboši1😒br />
přijmi mou omluvu mám 147 koní.

Přepsal jsem se.
Lubos.1
147kw? Mazda sa zlepsila >😁 >😁 >😁
Jediné co jsem opomněl, PP mi ukázal na obou koncích cesty prům. rychlost 100/hod.Místy jsem jel i 150 (podle chuti) a 95% cesty byla dálnice tudíž min. 130/hod. Má M5 má 147kw.

Podle spotřeb u nových dieslů jezdím skoro na stejno ( hlavně město).

Tak nevím
I would like to share several interesting links with you. Please, move my message to the appropiate topic if it doesn't suit here. Thanks! effects niacin side

buy meridia online

copenhagen tobacco

morphine pill

wellbutrin side effects

zyprexa withdrawal

product tobacco

diovan

prilosec otc side effects

oxycontin abuse

yasmin pill

buy altace online

tamiflu side effects

buy hydrocodone

glucosamine

buy valtrex

cheap diet pill

zoloft withdrawal
I_J_K
Včera jsem se vrátil z dovči a po 2445 km musím říci, že mne moje M5 nezklamala. Papala pouze PHM 9,5/100km při 6 osobách a boxu.

To je docela dost ne? Já zhruba na srovnatelné vzdálenosti (Chorvatsko) v šesti lidech + na střeše velikej serf (starý dobrý Winglider) + rakev za cca 8 litrů. Přitom jsem to nijak nešetřil - dálnice 130 vždy pokud to šlo, a ani v kopcích neměl 103kW motor s plně naloženým autem problémy. Spotřeba oleje na dosavadních 16tis km cca 0,25litru (syntetika 0W-30).

Nicméně záleží kolik zatím má ten motor najeto, mně v podstatě prvních 10 tis. km spotřeba neustále klesala jak se systémy postupně zabíhají.
Tak se hlásím po 2. dovolené a moje maximální spokojenost trvá. Auto jelo obě dovči v 6 lidech s boxem a nepřipravilo mi ani jednu neočekávanou věc. Vše funguje na 1*.

Jediné co stále sleduji je olej a po 6000 jsem dolil 250ml. 0W-30.

Myslím že je to v normě.

Tak hodně šťastných km a zase někdy příště.
Zdravím všechny M5. Včera jsem se vrátil z dovči a po 2445 km musím říci, že mne moje M5 nezklamala. Papala pouze PHM 9,5/100km při 6 osobách a boxu.

Přeji i vám ostatním super léto.
To je možná zatím jediné co mě negativně překvapilo u takové značky jako je Mazda že má prohlídky pořád po 20000km a jak tady píše slon72 ještě za 7500kč,sice to není špatná cena,ale představoval bych si to tak po 40-50tisíc.km.Beru to podle mého druhého auta,tam mám prohlídky včetně výměn.oleje(Castrol 0w-30 long.litr kolem 800kč) po 60.000km nebo 4.letech a když jsem nedavno na ni byl tak mě stála 9800kč,což když mě u mazdy do budoucna vyjde zhruba na 22.500kč.

Jinak na ni zatím máme něco kolem 3000km a zatím šlape jak má a doufám že to tak zůstane.

Roman

Mazda 5 Active7 CD 105kw

Audi A6 3.0TDI 165kw
Ohledně spotřeby oleje i podle členů Mazdafóra je u benzinové Mazdy normální vyšší spotřeba oleje někdy až do 40tkm.Do 10tkm jsem nalil 1l a poté do 15tkm jen 250 ml. Uvidíme teď po výměně.
Já jsem lil do bývalé Toyoty Cariny 1,6 jen 0W-40 a nikdy jsem nemusel ani zdaleka dolévat. Nyní mám Avensis 2.0 D-4D a dávám 10W-40 a olej se opět ani nehne.
Pup
K tomu oleji, záleží asi spíš na motoru. Měl jsem SLX 0W-30 léta v Premacy DiTD a nedoléval jsem nikdy ani decku. Mezi prohlídkama to sežralo tak do 3 deci, odnaučil jsem se kontrolovat olej. Naopak kámoš s dieselovou Zafirou musel přejít na hustší polosyntetiku, protože řídkou syntetiku to žralo jak zběsilý.

Cena za prohlídku je docela gut. Já v úterý frčím na tu svolávací akci.

Mimochodem, kámoš si pořídil Imprezu STi, tak se u něj musím někdy stavit to projet. Je to prej velkej masakr!!!
Zdravím všechny majitele M5.

Včera jsem byl v servisu na 1.garanci po 15000 (sice je až na 20000)km, ale vzhledem k užívání jsem jel dříve. Nechal jsem vyměnit i filtr interiéru: po jeho shlédnutí doporučuji nedodržet doporučenou výměnu na 40000 a udělat ji určitě do 20000.

Olej Castrol formula SLX 0W-30 5+1l(ten 1 l je na dolévání protože tyto oleje mažou hodně rychle, ale taktéž se rychleji spotřebovávají),filtr oleje, filtr interiéru, ko geometrie,ko PP a servisní poplatky vč. DPH : 7524,- Kč.

Docela slušné vezmemeli v úvahu, že 1l oleje je 600 bez dph.
Pup
Ročně najedu okolo 40 tisíc, normálně nejezdím vyloženě nakrátko. Tohle byly ale plachtařský závody, kdy jsem opravdu jenom odtáhnul éro přes letiště tam a zpátky, na jedničku na volnoběh. Holt si na to budu muset dát pozor a hned to projet, jakmile se rozsvítí kontrolka filtru.

BTW, co bylo auto v servisu, měl jsem půjčenou Fabii Combi 1.4 16V. Není špatný si občas něco takovýho vyzkoušet - člověk si uvědomí, jak dobrý má auto.
Tedy pupe to je opravdu k vzteku. Kolik najedeš ročně? Znám spoustu lidí s dieslem a pokud jezdí jen nakrátko mají dost trablů hlavně ty nové vysokotlaké motory a plus drahý servis po záruce.
Pup
Dostal jsem pozvánku do servisu - svolávací akce kvůli potenciálním problémům s uvolněním šroubů snímacího kotouče senzoru otáčení vačkové hřídele. Nejdřív DPF a teď zase tohle, snad nebude tahle servisová anabáze pokračovat.

To mám za to, jak jsem si to auto pochvaloval 😒
Předem mého příspěvku bych rád oslovil ty kteří nejspíš neumějí číst,toto je diskuze o MAZDA5 a ne srovnávání japonců s evropou.Nechápu jak tu může někdo srovnávat M5 se Superbem když to je segment který je o úplně ničem jinym.Já jsem taky majitelem vozu audi a když si chci o tom pokecat tak si vlezu na diskuzi AUDI a ne třeba na BMW a nebudu je tam přesvědčovat o tom že audina je super a bavorák na *,tak jestli je někdo zakomplexovan proti japoncům tak ať si to nechá pro sebe a nepíše jsem takové dementní neuvěřitelné rómany.

Nic méně od pátka jsem majitelem Mazdičky5 ACTIVE7 MZR-CD 105kw které jsem pořídil jako druhé vozítko do rodiny.Zatím mohu jen napsat že to je velmi podařené auto.

Pokoušel jsem se registrovat do této diskuze,ale i po několika pokusech to nešlo tak se budu snažit dál.

Roman

M5 ACTIVE7 MZR-CD 105kw

AUDI 6 3.0TDI Quattro 165kw
Když už jsem byl vyzván: Ano, předváděčku Mazdu 6 s dieselem jsem opravdu zadřel - přesně po ujetí 19 km. A z Mazdy 6 obecně jsem nebyl příliš odvázán, stejně jako nejsem odvázán z většiny dnešních japonských vozů (s výjimkou Hondy Accord), byť jsem jejich příznivcem. To ovšem neznamená, že bych si stačil poopravit názor na vozy německé provenience a už vůbec ne na "koncern"!

A pokud jde o Petra T., on rozhodně není nadšeným zastáncem japonských vozů, on má "pouze" co do činění se vstřikovacími zařízeními pro moderní turbodieselové motory a stěží byste v ČR hledali někoho, kdo o tom (z praxe) ví více!
Lubos.1
> Anonymní >

Trosku mi bolo divne, ze ani presne nevies vykon svojho auta a preto som ti tiez moc neveril, ale ak mas aut viac a nemas k nim ziadny vztah, tak je to mozno ok. Na druhej strane, preco potom chodis na servery, ktore sa autami a vecami okolo nich zaoberaju?

Nic v zlom, ja ti celkom verim, stat sa moze cokolvek u ktorejkolvek znacky, ale co sa tyka prave dieselovych CR motorov u Mazdy, o takychto problemoch s som pocul/cital iba tu, od vas dvoch anonymov. Este Mitsi niekde pisal, ze sa mu podarilo nejaku dieselovu M6 predvadzacku zadriet.

Ale o predvadzackach vieme svoje ...
Já se nerozčiluji,jen mi vadí lidi viz.muj kamarád který vlastní Fiata Stilo což se přiznam že k těmto vozum nemám vubec žádný vztah a jen od něj slyším že to je nejspolehlivější auto a kdyby někdo při tom když to vypráví nevěděl v čem jezdí tak si musí myslet že má Maybacha a to mi dost připomína PetraT,nic ve zlém!!!
To Anonymní: Když máš tolik času tady rozepisovat celostránkové příspěvky, tak proč si nenajdeš půl minuty na to, aby ses zaregistroval. Už jen tento fakt mi připadá divný a v druhé řadě mám kamaráda co má vozový park své firmy sestavený skoro jen z Mazd a je bez jakýchkoliv problémů. Samé Mazdy má hlavně proto, že se neumí obléknout jinak než do teplákové soupravy a starých Presiží. Ve všech ostatních autosalonech s ním pohradli, ale v Mazdě se k němu chovali slušně i když vypadal jako křupan a on jim tam již za těch pár let nechal min 10mega.

Tak se nerozčiluj na Petra T. když nevěří tvým těžko uvěřitelným příspěvkům a udělej alespoň jeden malý krůček, který zvýší tvoji důvěryhodnost. Zaregistruj se!
hele ty pane nejchytřejší PetreT koukám že jak někdo napíše že měl nějakou poruchu s vozy mazda tak v tom hned hledáš lži,si asi jeden s těch co uznávaj jen jednu značku a jak mu na ni nikdo šáhne tak je jak smyslu zbavenej,někdo má hold zkušenost dobrou někdo špatnou to bohužel platí u každé značky a toto fórum je tu proto že si tu lidi předávaj právě ty zkušenosti s určit.vozy a myslím si že mohu co posuzovat když mám za sebou přes 2 miliony km jak s evrop.tak i s japon.vozy.

Četl jsem ostatní příspěvky a i to jak si nazval lháře toho kdo napsal ty problémy s mazdou 5.Jestli si četl pozorně tak vidíš že to ten dotyční nemyslel vůbec špatně ba právě naopak.

Jsou auta luxus.tříd za miliony kč které mají spoustu problémů!to mi věř mám své zkušenosti.

Nevím proč by jsem měl lezt člověk jak ty nazíváš Wlkohrad,já byt tak zarytí k jedné značce tak mě ani nenapadne lezt na foro mazda nebo naopak,ale jsem člověk co vlastní několik značek tak to posuzuji!!!

A ještě jedna důležitá věc,je rozdíl člověk který jezdí 10-20.000km za rok a druhý který třeba 100.000km,ten první bude i po 5letech pochop.vyřvávat o bezporuchovosti a ten druhý může být hold jiného názoru.

Rozhodně tím že mě spolehlivost Mazdy 6 nějak neohromila tak na japonce rozhodně nezanevírám,manželce jsem pořídil její vysněnou Toyotu Corollu/Verso a zatím naprostá spokojenost.
To Petr T.😒br />
To si vystihnul hezky 😁

Anonym nám patrně popsal své závady, které řešil se svým Německým chudáčkem, ale převedl to na Mazdu. Ještě tam měl uvést vzduchovou váhu a bylo by jasné odkud vítr vane 😁
Luboši😒br />
jak já to vidím, je tady nějak příliš anonymů, kteří najíždí strašně hodně kilometrů a mají strašně moc problémů s různými Mazdami, na druhé straně jejich známí mají auta z koncernu Wlkohrad a bez problémů.

A ještě, ti anonymové mají velmi podobnou velmi špatnou psanou češtinu. Že by to byl nakonec jenom jeden anonym?

Mazdy 6F/L se začaly s 2,0MZRCD 105kW prodávat v ČR s velkým zpožděním, nejdříve v prosinci 2005. Rád bych viděl, jak někdo najede 160000 km za tak krátkou dobu. :?:
Lubos.1
3 roky, ale do 100 000 km 😁
Nejak se mi to nezda. V prvni prispevku pises celkem dost zavad za 160t km a odkazujes na nektere zavady, ktere se staly az po zaruce. V druhem prispevku pises ze mas auto od 06/03. V tom pripade ti, ale jeste zaruka vyprset nemohla. Mazda ma 3 roky.
Lubos.1
No ked to zacne s tym riadenim robit znova, tak aspon viem, co robit 😊
je to možné,já vím že to mělo kolem 140koní a ted jsem někde četl článek o mazdě 6 v dieselu a bylo tam 143koní,každopádně jsem měl výrobu 6/2003.

¨To s tou vazelínou kterou narvou do kloubu na sloupku řízení mi dělali 3x a vždy to vydrželo chviličku a až jsem v servise udělal bouřku tak teprv vyměnily sloupek za nový.

Známej má mazdu 3 1.6 MZR-CD 110koní a taky dost velký problémy a to je víkend.ridič,např.má takovou prazvláštní závadu na klima.funguje pouze pokud má motor víc jak 2500ot.,jinak ne,už mu vyměnily uplně vše co s klima souvisí a pořád stejné,dokonce kvůli nějaké součástce mu museli vyndat celou přístrojovku,která od té doby rezonuje,v servisu už kvůli tomu daly dotaz k výrobci a ten odpověděl at ještě vyměněj komplet elektroinstalaci vozu,ted naposled mu začala zlobit převodovka,ozívalo se mu při jízdě nějaké rachotání,v servisu mu nejdřív řekli že jí vyndaj,rozeberou a uviděj co je špatně,nakonec mu za dva dny volali že musej objednat novou že to nelze opravit.

Já měl kdysi mazdu 323F 1.8,to byl ten nejmenší šestivál.motor na světě,to auto byla uplná bomba,z venku nadherný auto,až teda na interier,ten byl dost levnej,ale jinak naprosta spokojenost,auto jezdilo jen na výměnu oleje a filtru,proto jsem myslel při koupi mazdy 6 že to bude zrovna tak,ale opak je pravdou,nyní jsem koupil evrop.auto se čtyřmi kruhy ve znaku,ale už ted můžu říct že jsem si dost polepšil,jak kvalitou tak jízdnim komfortem.

Tímto tu nechci někomu vnucovat muj názor,to vůbec ne,ale jen zkušenost s japon.vozy.
Lubos.1
Nieco mi na tvojom prispevku nesedi a to hlavne ten motor (2.0MZR-CD 143k). Ak si za taku kratku dobu stihol najazdit 160000 km tak klobuk dole. Ten motor sa totiz dodaval do M6 az po facelifte. Nepisal si skor o motore s vykonom 100 kW?

Ako som uz pisal, zatial najazdenych 56t km a auto bez problemov okrem par drobnosti. Motor ok, spotreba do 7l. Mam ale ten slabsi 89kW motor.

S tym riadenim sa mi tiez nieco v zime nezdalo, ale v servise mi tam niekde doplnili nejaku vazelinu a bolo to OK. Vraj to treba robit vzdy po zime 😊
měl jsem tento motor v mazdě 6 a musím tak trochu souhlasit s níže uvedením anonymem.Za tři roky naj.něco přes 160000km a mé všechny závady:1.od vyjetí ze salonu vyrzání od volantu(nikdy uplně neodstraněno)

2.nedržící sluneční clonky(během tří let měněno 3x)

3.27000km výměna sloupku řízení(od 90000km bouchal opět,ale už neměněn,za těch 30tisíc co by to stálo jsem si na to radši zvykl).

4.44000km blikala kontrolka žhavení(nějdíve překodována ŘJ motoru a po opětovném blikání výměna jednotky.

5.v 98000km přišla pohroma,motor se přehřál,zjištěna prasklá hlava válců(naštěstí stihnuto v záruce).S tím jsem spojil i reklamaci rezonance od spodku vozu(byl vadný přední díl výfuku)takže taky výměna.

6.několikrát měněny diody na osvětlení ovládání clima( jednou v záruce a po té dvakrát už po,mohu říct že to je docela drahá sranda-jedna dioda 1090kč,v ovládání jsou tři kusy).

7.120000km-za jízdy se rozvítila kontrolka airbagu(výměna nějaké cívky pod volantem)

8.od 130000km problémy s elektrikou(přestávalo svítit komplet PP světlo)-nějdřív vyměnily svorkovnici u světla to ovšem nepomohlo,po té měnily konektory ve světle,to také nepomohlo a nakonec celý pojistkový box co je u nohou řidiče,to už byla trefa do černého.

9.150000km-pískání jako od klín.řemene-po výměně trvalo stále,zjištěny vadné ložiska v alternátoru,které nelze vyměnit,pouze celý alter.

Po tomto už mi došel dech a auto šlo do bazaru.

Můj bratr se kterým jsme v dobrém slova smyslu ryvalové co se týče aut má škodu superb 1.9TDI 130k,sice jsem mu vždy předhazoval že proti mě má traktor z důvodu hrubého chodu jeho motoru,ale projel jsem to na plné čáře,on za 200000km byl v servisu 4x a to na prohlídkách(dělají se u toho nějaké longlife,bud po 2letech nebo 50000km,novější modely dokonce 4roky nebo 60000km) a z vyslovených závad měl vadný zamek v LP deřích a to jen z toho důvodu že při otevření dveří se mu nerosvítila kontrolka na přístoj.štítu jinak fungoval a při poslední servis.prohlídce mu přišly na prasklé prachovky hnějakých horních kul.čepů a to je vše,takže s panem anonymem můžu jen souhlasit.

Prostě a jednoduše od mazdy jsem čekal mnohem mnohem víc.Když shlédnete i jiná fora tak zjistíte že takových lidí jako jsem dopadl já je sakra hodně,tak budte tak laskaví a nedělejte s těch Mazd ,Bentleye když je to poruchové možná víc než jakýkoliv evrop.auťák.
Aj ked sa to zda nemozne, v USA rastie predaj TDI.

[odkaz]

Takze tak .... :shock:
Tedy proto nenám a nechci diesla a chápu, proč pro US trh dělají jen benzíny.

Kecá i můj PP ukazuje o 0,5 méně. Řekni si v servisu o nastavení, prý jde kalibrovat pomocí diagnostiky.

Za 14 dní jdu na 1.garanci a pak napíši pro zajímavost její cenu. Mám i první drobnost - drnkot v přístrojovce někde za rádiem - kouknou na to , vypadá to na kabel, protože to začalo až s teplem.

Jinak 14000km a pořád 9-11l/ 100km město a mimo pod 8.

V poslední době jsem zjistil, že BA95 smrdí jako zkažená vejce -sírou - tak asi definitivně přejdu na SUper 100 od OMV, s tím jsem tento problém nezaznamenal a i motor byl živější.
Pup
Petr T: Dosáhl jsem toho pomalým popojížděním po letišti. Při běžným provozu se to asi nestane, ale občas člověk auto potřebuje i k takovým účelům. Takže pozor, netrvá to moc dlouho.

V servisu to připojili na diagnostiku a pustili nějaký regenerační program. Ten ale nepomohl, tak jsem to tam musel nechat. Co přesně s tím udělali druhý den nevím, ale prý se to vyčistilo.

Koolio: Zkus ručně spočítat spotřebu a porovnat s PP. Můj pěkně kecá, ukazuje cca o litr méně, než je skutečnost. Mám obavu, že to bude i váš případ - 5,8 je fakt málo.
Lubos.1
Mam dieselovu Mazdu 6 a nespozoroval som ziadne problemy. Zatial najazdene 56 000 km a auto v pohode. Samozrejme nevytacam, kym nie je motor zahriaty a po silnom zatazeni nechavam motor bezat na volnobeh kvoli ochladeniu turba. Stat sa moze samozrejme cokolvek, ale urcite by som netvrdil o japonskych diesloch nieco podobne na zaklade skusenosti s jednym vozom. Skusenosti vacsiny majitelov japonskych aut svedcia o opaku.
Pup😒br />
popiš jak jsi toho ucpání filtru dosáhl. Jezdil jsi krátké trasy, opakovaně či co? A co s tím v servisu udělali?

Dík za info.
Pup
Stát se asi může leccos, ale říct šmahem že se japonský diesely po 60 nebo kolika tisících sypou je dost odvážný tvrzení. Najel jsem na staré traktoroidní Premacy DiTD cca 190 tisíc a pokud si dobře pamatuju, měnil se 2x rozvoďák a 2 žhaviče.

Bohužel už jsem svoji M5 svezl na odtahovce, částečně asi svojí vinou. Ten úžasnej vynález, jehož nepraktičnost jsem podcenil, se jmenuje DPF - filtr pevných částic. Při popojíždění se ta věc nedokáže vyčistit a hromadí v sobě saze, který je potřeba spálit pořádným zahřátím motoru. Pokud se to neudělá, filtr se přeplní a jediným řešením je servis. Tam jsem taky skončil protože mě nenapadlo, že mezi rozsvícením kontrolky a přeplněním filtru stačí ujet fakt jenom pár kilometrů a pak už můžete frčet rovnou do servisu.

Není to samozřejmě specialita Mazdy, tenhle krám dávaj do dieselů všichni. Ekologie je krásná věc, ale tohle mi přijde dost na úkor užitné hodnoty. Měl jsem za to, že auto má jet když já potřebuju, ne já jet, když to potřebuje auto.
Mazdu 5 sice nemám, ale když posoudím kamarády, co mají většinou Koktávky TDi, tak bych nechtěl být v jejich kůži. Co je to vzduchová váha ví každý koncernový TDíčkář, ale není vzácností praklý píst, výměna polomotoru a dalších tisíce závad, o kterých nejeden Koktávkář řekne že jsou to drobnosti, protože si na na vrakovišti sežene nový kradený motor za 15tis..... no kde to jsme? Jen by mě zajímalo, proč je třeba Toyota v hodnocení Engine Of The Year se svým turbodieselm 1,4 a 2,2 na 5. místě, když taedy Japonci neumějí naftu. TDi se nějak neumístilo, ale i tak je patrně nejlepší >😁

Kategorie 2-2.5 litru😒br />
1. Subaru 2.5-litre flat four Turbo (Forester, Impreza, Saab 9-2X)

2. BMW 2.5-litre (325, 525, Z4)

3. Honda Diesel 2.2-litre (Civic, Accord (Europe), CR-V, FR-V)

4. Mazda 2.3-litre GDI Turbo (6MPS)

5. Toyota Diesel 2.2-litre D-CAT (Avensis, Corolla Verso, RAV4, Lexus IS220d)6. Fiat Diesel 2.4-litre JTD Multijet (Alfa 159, 166, Brera, Lancia Thesis, Fiat Croma)

6. Honda 2.2-litre (S2000 (North America)) 87

Kategorie 1-1.4 litru😒br />
1. Volkswagen 1.4-litre TSI (Golf)

2. Honda Hybrid 1.3-litre IMA (Civic)

3. Fiat-GM Diesel 1.3-litre (Panda, Grande Punto, IDEA, Doblo, Lancia Ypsilon, Opel/Vauxhall Agila, Corsa, Astra, Meriva, Tigra, Combo, Suzuki New Ignis)

4. Peugeot-Citroën/Ford Diesel 1.4-litre (Citroën C2, C3, Xsara, Ford Fiesta, Fusion, Mazda 2/ Demio, Peugeot 1007, 307)

5. Toyota Diesel 1.4-litre (Yaris/Ech👋Vitz, MINI)

viz. [odkaz] >😁
a ještě něco,nevím kde a odkud jste,ale s mazdou 5 v naftě jsem byl u dealera na zkušební jízdě koncem prosince nějak mezi vánoci.
Budu ted do uterka mimo ČR tak aby si nahodou někdo nemyslel že jsem se odmlčel!!!
P.S.Nejsem zastánce němců,v žádnym případě.Japonci se mi libí obvzlášt poslední roky dělaj moc pěkný auta a mazda 6 a 5 je fakt povedení auto akorát mám zkušenost že v dieselu NEBRAT!!!Kdybych jezdil soukr.20000km za rok tak si samozřejmě koupím třebe 2.0i a ted si tu budu s vámi hodovat jak jaká je to bomba ale prostě je to tak jak jsem psal víc nic.
najezdím měsíčně min.12000km!!!!!!!!!

servisováno Mazda motors Leverkusen.V ČR bych to těm patlalům do servisu nedal,mám v Praze objetí všechny a přístup katastrofa a mnohem dražší a to platí u všech značek u mazdy dvojnásob.

Nezazlívám že nevěříte,já bych tak ještě v únoru takovýho člověka poslal do *,ale bohužel!!

Proto vám to nebudu vymlouvat,určitě někteří z vás to poznají na vlastní kůži.

Do dvou týdnů to budu dávat do AAA tak tam můžete mrknout kdo je z Prahy .

Schválně budu sledovat časem vaše foro,tak jsem zvědav.

Jestli někdo z ´vás jezdí 5000km ročně tak máte tak na 10let klid ten kdo jezdí jako já tak by měl být na pozoru.

Jak tak sleduju i ostatní fora tak třeba takovou Hondu 2.2CTDItak tam si lidi jen psali zkušenosti s jízdou a prostě řešily takový libůstky,ale jak začali mít najeto víc km od 60000km tak už to tam lítalo(vysipaná převodovka,rezonující výfuky,problem.starty a mnoho dalšího).Je zjevní že japonci by se měli soustředit na benzíny v těch těžko najdou konkurenci at je to od výkonu až po spolehlivost.
Rozumíš, IT,

ty diesely jsou k mání asi tak 2 měsíce... Nemůžeš najet 40000 a ještě stát 4 týdny v servisu a nemít garancční záznam...
Petr T: Hm, asi jsem se nějak blbě přihlásil a je ze mne také anonym,tak sorry 😢
Petr T: Protože je auto jenom stroj,stát se může cokoliv. Nicméně tipuji, že auto dle textu servisují TY ženy, proto je tam tolik "problémů a závad" 😉

Zcela vážně by mne zajímaly skutečné poznatky a zkušenosti s autem. Docela solidní ceny na automodulu za tohle auto.
Anonyme, můžeš mi vysvětlit jak jsi mohl najet 40000 km za pouhé 2-3 měsíce, kdy jsou Mazdy 5 k dispozici s dieselovými motory????

Člověče ty lžeš!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Dokážeš to nějak? Dáš nám svoje VIN abychom to mohli nechat na Mazdě proklepnout?????

Pokud se odmlčíš, je to jasné. V databázi Mazdy není žádná porouchaná M5 s poruchou vstřikovačů.

Na Mazdě ještě neměli auto (M5) s poruchou vstřikovačů, mám tam známého.

Ty jsi buď člověk o velmi nízkém IQ, nebo nějaký šílený vyznavač vozů z Wlkohradu, který "jakože koupil Mazdu, spletl se a teď se k Wlkohradským POKORNĚ vrací".

To žes anonym mluví za vše...
Zdravim pánové,tak se musim podělit se zkušeností s Mazdou 5 2.0 MZR-CD 105kw Active7.

Ačkoliv nerad,tak musim říct že to byla největší chyba mého života.Auto pužívám k podnikání a ročně najedu kolem 100-120tis.km.Předtím jsem jsem střídal auta koncernu W a naposledy jsem měl Sharana 1.9TDI 96kw Highline a už mě nějak omrzel ten koncern protože at si koupíte Audi,W,Skoda tak je to prokticky to samé jen v jiném kabátě tak jsem chtěl změnu a proto jsem zvolil Mazdu na doporučení mého otce který má Mazdu 6 2.0i touring(najeto 46tis.km) a je s ní spokojen.Do 40000km bylo až na pár maličkostí vše jak má,ale pak přišel obrat, interier začal postupně všude drncat(plasty) v 56000km motor začal špatně startovat a valily se z výfuku saze a výkon byl nikde,v servisu po 2týdnech přišly na to že je velký rozdíl ve vstřikovačích na 2 a 4 válci tak je na záruku vyměnily(pozn.jeden vstřikovač common-railu stojí 27tisíc bez DPH),to ale ovšem vydželo pouhý měsíc na to přišla ta samá závada,v servisu mi oznámily že odešly zbyle dva vstřikovače,po výměně jsem myslel že je vše o.k,ale to byl veliký omyl,po 2 týdnech ježdění jsem zastavil u benzínky na 10min.a po té jsem motor nastartoval a běžel na tři válce,tak jsem ho chcípl a po té už nenaskočil vůbec,jen se mi z výfuku valila voda,po chvíli jsem zjistil že to je chlad.kapalina motoru.V servisu mi oznámily že je prasklá hlava válců,tak to tam bylo 3týdny,auto zas vrátily pojízdné,ale už to prostě není ono,motor jde tak nějak tupě,blbě startuje,na volnoběh to kolísá a podle servisu je vše o.k,ted ke všemu mi začalo mlatit ve volantu a ze zadní časti se ozívá hučení,tak mi zjistily vadný sloupek řízení a ložisko zad.kola,prostě auto k pohledání,to je tak vzít a hodit ze skály.Ted si na delší cesty beru radši octávku TDI co mám jako druhé auto,to auto má najeto 372.000km a mám k němu větší důvěru než k mazdě.Schodou okolností jeden z nových dodavatelu který jezdí na moji firmu měl Mazdu 6 combi v dieselu,ale v tom slabším provedení a dopadl stejně jako já,řikal mi že má známeho v mazda servisu a ten mu prý řikal že mazdu v dieselu nebrat že to prostě neuměj,že se najde dobrý kus jen vyjímečně,tak se toho rád zbavil.\\\\\já to samé!už mám objednaného nového Sharana.Na mazdě ještě nechám vyměnit vše špatné a jde do AAA.Ted vůbec nechápu jak jsem mohl upustit od koncern.aut W,na posledním Sharanu jsem najel 412.000km a z vyložen.závad byla ve 220.000km tz😱áha vzduchu kterou mi vyměnily výměn.způsobem za 3400kč a ve 320.000km obě přední ložiska kol jinak jen běžná udržba a to samé má octavka se 372.000km,doopravdy si ani nevzpomenu kdy a co se tam vyloženě rozbilo a když to můžu posoudit tak nyní ty nové koncern.auta viz.třeba ta nová octávie v eleganci kterou jsem pořídil nyní do firmy je na mnohem vyspělejší urovni než celá mazda,ta má technické prvky které nemá mazda ani za sebevětší příplatek.

Opravdu jedinné za co dávám mazdě veliké plus oproti koncern.autum W je tichost dieselů,když je motor o.k. tak to skutečně ani nevíte že řídíte diesela.
To byl můj příspěvek.
Konečně třetí do party, vítám tě mezi majiteli M5.

Po téměř 15000km stále pohoda a teď se chystám na výměnu oleje, protože nás čeká dovolená a M5 má před sebou 2500km během týdne. Uvidíme co bude říkat na jižní slunce.
Tak jsme minulý týden rozšíříli řadu spokojených majitelů Mazdy5. Máme MZR Diesela v řadě Touring a je to mazlik k pohledání. O víkendu najela prvních 500km se spotřebou (dle PP) 5,8l a nejraději bych z ní ani nevylezl... Přešli jsme ze Zafiry 2.0DTI (r.v.2001) a je to jako cestování business třídou po strávení několika let v nákladním prostoru. Jestli někdo váháte, pak radím "go for it" ! >😁
Lubos.1
Tie rozdiely vo vybavach v jednotlivych su znacne. Niekedy v jeseni bude novy - japonsky importer Mazdy, tak sa mozno aj obmeni modelova ponuka. Napr. nechapem, ze sa v SR/CR neda kupit dieselova Mazda 6 so sportovymi sedackami (napr. v Nemecku verzia Top) a priplatit koza.
Ahoj,

já bral benzin 2.0i proto, že ročně mám něco málo přes 20tkm a za druhé pro rychlost s jakou jsem auto dostal - předváděčka s 1300km a nádhernou slevou. Ropu nemusím, mám rád bzukot okolo 6000 ot./min.

takže jsem koupil cca za cenu jako touring 1.8i

Dobré co?
Je to divne, ale v Nemecku je rozdiel medzi motormi CD 81kW a 105kW cca 700 Euro pri uplne rovnakej vybave Exclusive (www.mazda.de). Pri Eu importe je to len cca 500 Euro. V CR su ovsem ine vybavy. Myslel som si, japonci odladia par stupnov vybavy a to sa predava vsade rovanko, ale nie je to tak. Tak potom nechapem tu debilnu politiku s vybavami (Comfort, Exclusive, Top je v DE). :roll:
Pup
Jojo, jsem taky rád, že je s kým pokecat. Moje volba byla o něco jednodušší, protože jsem měl posledních pět let Premacy, kterou jsem taky chtěl dát na protiúčet. Mimochodem, M5 stála úplně stejně jako ta Premacy před pěti lety.

Co se týče motorizace, neuvažoval jsi o dieselu? Myslím, že tenhle motor by přesvědčil i zaryté odpůrce ropáků. Já chtěl vyloženě diesel 105 kW, proto jsem taky musel akceptovat jinou barvu. Jinak bych musel čekat do května nebo června a to se mi fakt nechtělo. S dostupností dieselů je to špatný, hlavně těch silnějších. Cenová politika Mazdy v ČR je naprosto na palici, protože rozdíl mezi 81 kW Comfort a 105 kW Touring je jenom 30 tisíc, v čemž je kromě 33 koníků navíc taky dost další výbavy - ESP, TCS, EBA, 16" elektrony, tmavý okna vzadu, lepší čalounění, mlhovky, automatický stěrače a světla - ty jsou mi teda zrovna nanic, svítím furt už asi 10 let. U škodovky by těch 30 tisíc bylo jenom za lepší motor. Naopak Active je dalších 70 tisíc navíc, což mi za xenony, slušivější oplastování, startování bez klíčku, 17" kola a dva repráky k dobru přijde zase docela dost. Rozpočet taky nebyl neomezenej a bylo třeba do něj dostat ještě plecháče se zimním pneu odpovídajícího rozměru a kvality, tažný zařízení (16 litrů, fuj!!!), pár dalších drobností a něco na přehrávání kotoučů. Tady se Mazda moc nevyznamenala, protože obyčejný CD modul neumí MP3, ty umí jenom 6xCD changer, kterej si ovšem za 20 tisíc můžou nechat. Asi zde zapracoval marketing - když mám MP3, tak se bez changeru dost dobře obejdu. Moc mě to ale netrápí, stejně poslouchám většinou rádio.

Jejej, já jsem zase chytrej. Pro dnešek už toho radši nechám 😄
Ahoj Pupe,

jsem rád že budu moci měnit své poznatky s druhým uživatelem stejného vozu, byť s jinou motorizací.

S těmi 17" to je mnohem lepší, protože spoustu děr nevybereš a do těch větších nepadají tak hluboko. Bydlím na Šumavě a stav silnic II a III kat. je tristní - ale i I ovšem po této zimě mají také hodně dolíků a děr.

Touran a Zafiru jsem také počítal, ale cenou a designem vyhrála M5.
Pup
Konečně se někdo ozval 😄

Chybějící madlo neumím posoudit, vzadu jezdí jenom děti, z toho jedno ještě v dětské sedačce. Druhé dítě (10 let) si zatím nestěžovalo, teď spíš vykládá, jak jsme mohli jezdit takovým krámem - míněna Premacy. Při jízdě ve čtyřech je možno vyrobit loketní opěrku sklopením prostředního opěradla, takže jde namísto o dveře opřít se uprostřed.

Co se týče kombinace výbav, je fakt, že si člověk auto neposkládá jako u evropských značek, na druhou stranu je tady hromada výbavy za velmi slušnou cenu. Já mám Touring, tedy střední úroveň a nemůžu říct, že bych něco výrazně postrádal. Pokud si do stejné výbavy poskládám Zafiru, jsem cca o 100 tisíc výše. Touran ve výbavě o kousek slabší má základní cenu 810 tisíc, Mazda 5 je za 690. To je docela rozdíl, nemluvě o tom, že Touran je dost nehezká škatule. Zafira je docela hezká, abych nebyl nespravedlivý.

Já už na letní přezul, v mém případě to jsou šestnáctky. Vlastně stejný rozměr jako zimní, protože patnáctky na to nejdou - nevejdou se do nich brzdy. Jezdím hodně po Praze a taky vzhledem ke stavu našich "silnic" po zimě bych na to snad ani větší ráfky nechtěl, i když sedmnáctky samo vypadají líp 😄
Mám 2 děti do 10 let a ty jsou nadšené z výhledu a možnosti sklopení zadních sedadel na spaní a o madle nepřemýšlejí.

Dospělé co jsem vezl unesl prostor pro cestující vzadu a nikdo z nich si na toto nestěžoval. Pokud jedeme ve 4 dá se střední horní díl předělat na loketní opěrku.

V předu mi toto opravdu nevadí.

Výbavu si nemohu vynachválit. Díky tomu je cena příznivější než u modelů s množstvím příplatkové výbavy.
Nechyba vam(rodine) madlo na zadnych dverach ? Clovek sa tam nema kde opriet. Inak super kara (az na tie kombinacie vybav - no japonec).
Zdravím konečně někoho se stejným modelem, ale trochu jinou motorizací.

Můj PP je taky trošku spořivější než realita a to o 0,5l/100 km.

Jinak mám najeto 12500 a stále dolívám pouze ostřikovače a Natural. Nyní jsem z BA95 přešel na OMV Super 100 - spotřeba je o 1l/100 menší,auto líp tahá a přestalo mi smrdět z výfuku po zkažených vejcích. Když to spočtu je 100 asi o 10 Kč dražší na 100km, ale auto jede o dost lépe. Taky se zlepšilo startování a motor je o poznání tišší.

Už se těším na 17" letní kola .......
Pup
Koukám, že to tady žije 😒

Vidím, že místní testeři mají na diesel 105 kW podobný názor jako já😒br />
[odkaz]

Motor si fakt nemůžu vynachválit. Ani při nějakých -10 stupních to nemělo typický traktorovitý zvuk. Spotřebu zatím nehodnotím, má to sotva tři tisíce najeto a taky neumím odolat pokušení se znovu a znovu přesvědčit, jak pěkně to jde za plynem. Taky je třeba občas ukázat pilotům závodních strojů typu Fabia HTP, jaká je výkonnost jejich nářadí ve srovnání s MPV škatulemi 😄

Co vím jistě je, že palubní počítač neskutečně kecá co se týče spotřeby. Ukazuje vesele cca o 1 litr na 100 km míň než je skutečnost. Po natankování plné hýří optimismem o dojezdu > 1000 km, s ubývající naftou v nádrži toto číslo plynule snižuje na uvěřitelnou a pravděpodobně reálnou hodnotu.

Další nepříliš ideální věcí je displej. Hodiny jsou jedna z voleb palubního počítače, takže nelze mít najednou zobrazeny hodiny a třeba okamžitou spotřebu - to mi trochu vadí, hodiny bych chtěl mít někde pořád. Teplotu je taky možno mít zobrazenou pouze jednu, buď venkovní, nebo tu nastavenou uvnitř. Při změně nastavení vnitřní teploty se displej přepne na vnitřní, ale už se nevrátí zpět na vnější, pokud tam předtím byla zobrazena - musí se to tlačítkem přepnout zpět. A nakonec, přepínání počítače nahoře na palubní desce je taky kapánek z ruky.

Prostě na tom hledám mouchy, protože jinak jsem pořád nadšenej 😄
Pup
Dneska jsem vyměnil Premacy DiTD za Mazdu 5 Touring Diesel 2.0 105kW. Po prvních 100 km mám pocit, že jsem přesednul z traktoru do auta. Jsem nadšenej z motoru, to snad ani není diesel. Tichej, sametově hodný chování a když se na to šlápne, tak to pěkně uprašuje. Ještě trochu natrénovat řazení šestky... 😄

První dojem je velká spokojenost. Při 130 km/h na dálnici to na šestku točí cca 2300 rpm a v autě je pěkný ticho - i aerodynamický hluk je oproti Premacy nesrovnatelně nižší. Taky se mi líbí, jak se to elegantně a tiše přenáší přes hrby a díry - opět neporovnatelné s Premacy.

Až mě opustí počáteční nadšení a dám tomu trochu za uši, dám vědět další poznatky.
Pro Pavel 323😒br />
Sorry, ze reaguji az ted, chodim se sem kouknout opravdu jen prilezitostne. Mam Premacy 1,8 Exclusive po faceliftu, r.v. 11/2003, starry blue metaliza, koupenou a servisovanou v Autopalace Sporilov, nyni najeto 48 tis. Zatim nebourana. Pocitam, ze do roka pujde z domu, to bude mit asi tak 65 tis. km. Pokud nezapomenu, urcite dam vedet.
Jezdí jako drak. Ve městě cca 10 naturalu BA95, jinak mimo kolem 8l/100.

Hluk v autě mi nepřijde nijak vysoký, spíše naopak. Ovládá se velmi pohodlně a i posed a sedáky jsou fajn.Kvalitou si ničím nezadá s e zbytkem současného světa v dané kategorii, naopak mám dojem, že trošku odbíhá vpřed, ale teď ze mne mluví velmi spokojený majitel po 9500km.
to Slon72: Tak ako jazdi ? Spokojnost ? (Kvalita, spotreba, hluk, pohodlnost).
Zdravím, mám s M5 za sebou již 9500km a nemohu souhlasit. Mám ve výbavě ESP a již několikrát jsem zkoušel testy s/bez a poté brzdit na rozdílném povrchu. Chování s ESP je velmi čitelné a tento systém zasahuje až po chvilce, kdy se zadek začne přetáčet- řidiči to umožňuje čas na korekci. ABS funguje s ESP a brzdná dráha na kluzkém povrchu je úměrná výchozí rychlosti vozu. Auto jde velmi dobře ovládat i se zapnutým ESP (DSC u mazdy) a nepřijde mi, že jede dále než ostatní. Ten výsledek testu se lišil jen o metry. Ve všech ostatních M5 měla naopak čelní pozici!

Včera večer jsem zkusil jízdu bez DSC na čerstvém sněhu a točil jsem se jak hodinky - díky rozvoru a velikosti auta. Po zapnutí DSC jsem mohl jet o hodně rychleji a stabilněji.
Když brzdíš a máš pod každou půlkou auta jinak kluzkej povrch, tak se ti auto začne stáčet - podobně jako když jedeš na śáňkách a brzdíš jen jednou nohou. Je-li v autě ESP tak toto nevyžádané stáčení detekuje a zasáhne proti němu. A jediné jak může zasáhnout je tak, že odbrzdí ta kola, která více brzdí. Výsledkem je sice směrová stabilita, ale snížený brzdný účinek. Máš-li "jen" ABS tak proti nechtěšnému natáčení prostě zasáhneš natočením volantu a brzdíš dál tak, jak to jen s ABS nejlépe jde ...

Když stabilizační systém stabilizuje až moc, tak je to na škodu. A šikmoocí inženýři to se stabilizací asi trošku přehnali. Ale i tak bude můj příští vůz pocházet z dílen šikmookých inženýrů ...
to je teda divný, brzit půlkou auta na rozdílném povrchu zvládá bez jakýchkoliv problémů i auto s ABS, na to stabilizaci vůbec nepotřebuješ...
Nedostatečnou dostala, pokud se nepoletu, za test, kdy je pod každou půlkou auta jinak kluzký povrch - stabilizační systém stabilizoval až moc a v rámci zabránění stáčení vozidla při brždění to celkově brzdilo málo a brzdá dráha tak byla extrémně dlouhá. Jakkoliv mám rád japonce, tak v tomto testu opravdu zoufale propadli, zvlášť ten lexus je ostuda jako hrom.
PRO ANONYMNÍ !!!!!!

Jezdil jsem rok se 626 1,8, ted posledni dva roky s Premacy se stejnym motorem. S obema auty, co se kvality a pohodli tyce, plna spokojenost. Uvazuji o novem aute a M5 byla logicky jednim z kandidatu. Ve Frankfurtu jsem si ji mohl dukladne prohlednout a porovnat a mam par malych pripominek: 1) kdyz jsem si sednul na vsechna mista, tak jsem si uvedomil, ze to auto je vlastne plnohodnotne jen ctyrmistne; prostredni sedadlo ve druhe rade je skutecna nouzovka vhodna spise jen jako sirsi loketni operka; 2) sklopna zadni sedadla tusim systemu karakuri se sklapi velmi lehce, nicmene na dlouhe cesty si je moc predstavit neumim a dost ubiraji ze zavazadloveho prostoru; stejne nepocitam s tim, ze bych vozil vice nez 5 lidi; 3) posuvne bocni dvere se mi sice moc libily, mene uz vsak absence jakychkoliv bocnich loketnich operek; vhledem k tomu, jaka je mezi sedadlem a dvermi mezera, bych ocekaval sklopne loketni operky, jake byvaji zvykem u velkych MPV; 4) kvalita plastu a calouneni v interieru mi prisla v bezprostrednim srovnani s vedle stojici faceliftovanou M6 spise slabsi, srovnatelna s M3; pokud zustanu u Mazdy, pak se asi budu klonit spise k nove M6.

až budete tu premacku mít na prodej dejte prosím vědět na pavel626@seznam .cz mám 626-ku a chtěl bych premacy v jaké je výbavě kolik natočeno atd??? díky za info
matuS
od Mazdy 5 má pohodlné prostřední sedadlo v druhé řadě,

ty si iny vtipkar 😉
Jezdil jsem rok se 626 1,8, ted posledni dva roky s Premacy se stejnym motorem. S obema auty, co se kvality a pohodli tyce, plna spokojenost. Uvazuji o novem aute a M5 byla logicky jednim z kandidatu. Ve Frankfurtu jsem si ji mohl dukladne prohlednout a porovnat a mam par malych pripominek: 1) kdyz jsem si sednul na vsechna mista, tak jsem si uvedomil, ze to auto je vlastne plnohodnotne jen ctyrmistne; prostredni sedadlo ve druhe rade je skutecna nouzovka vhodna spise jen jako sirsi loketni operka; 2) sklopna zadni sedadla tusim systemu karakuri se sklapi velmi lehce, nicmene na dlouhe cesty si je moc predstavit neumim a dost ubiraji ze zavazadloveho prostoru; stejne nepocitam s tim, ze bych vozil vice nez 5 lidi; 3) posuvne bocni dvere se mi sice moc libily, mene uz vsak absence jakychkoliv bocnich loketnich operek; vhledem k tomu, jaka je mezi sedadlem a dvermi mezera, bych ocekaval sklopne loketni operky, jake byvaji zvykem u velkych MPV; 4) kvalita plastu a calouneni v interieru mi prisla v bezprostrednim srovnani s vedle stojici faceliftovanou M6 spise slabsi, srovnatelna s M3; pokud zustanu u Mazdy, pak se asi budu klonit spise k nove M6.
Tak už jsem zase tady s info😒br />
poprvé jsem otestoval DSC -paráda - citlivě upraví jízdní dráhu ve smyku.

Brzdy jsou neustále perfektní a nevadnou.

Spotřeba: město 9- 10 l

Mimo 8,2-9,2 l

Už jsem vezl 7 lidí a chová se jako s 1pasažérem.

Poruchy - zatím 0.
To je zajímavá informace, ale mé auto brzdí super - zatím.

Vím jen, že v USA stáhla Mazda všechny vozy kvůli poruše na výfukovém potrubí.

Jedna perlička - dnes jsem přezul na nové zzimáky - můj prodejce mi zdarma uskladnil letní disky, a za práci při výměně jsem nedal nic.

prostě paráda.
Lubos.1
V clanku www.auto.sk/clanok3981.htm je spomenuta Mazda 5, ktora presla testom brzd a dostala hodnotenie 'nedostatovny' spolu s Fiatom Panda. Najhorsie vraj dopadol novy Lexus GS 430.

AKo vam brzdi Mazda 5?
drobna jezdecka chyba a spraveni 2 mesice? tomu se rika vylet do pole :-! ...ale jinak s tebou naprosto souhlasi ze kazdymu sedi neco jinyho a hlavne s tim ze nez si utvorit nazor podle naky diskuse je lepsi si to vyzkouset na vlastni kuzi.
Ja jezdím 1,5 roku s C-Max a jsem spokojen. Ted jsem to měl 2měsíce v servisu 😢 kvuli drobné jezdecké chybě v zatáčce tak jsem musel jezdit s fabii ev. starý Mondeo combi. Je to uplně něco jiného. 1. Posez-V MPV jsi výš lépší rozhled a opravdu sedíš a ne polosed-pololeh. Pohodlněji se nastupuje i vystupuje 2. řadíci páka je lépe po ruce. 3. variabilita- potřebuješ odvézt něco dlouhého (velkého) a ještě nejaké lidi tak sklopíš kterou sedačku potřebuješ ev. ji vyndáš celou. ale jak to platí v životě je každý jiný a každému vyhovuje něco jiného tak je potřeba to vyzkoušet a podle toho si vybrat.
Už mám 1t. km za sebou a zatím u mne převládá super dojem z auta a jeho jízdních vlastností. Motor má skvělý potenciál a 5 jede od 60 zatím do 185 km/h, ale pak je mírně vyšší spotřeba.

V autě nic nedrnčí a všechny ovladače jsou jednoduše tam, kde je člověk čeká.

Co mi učarovalo je osvětlení xenony - člověk jede jako ve dne a i osvětlení do stran je širší a jasnější než u halogenů.

Příště zase přidám nové poznatky.
Jako dlouholetý uživatel 7-mi místného MPV odpovědně prohlašuji, že kromě místa pro převoz nadměrných předmětů (které do kombi prostě nevlezou), možnosti dopravy 7 cestujících (dost často využívám) a vyššího posezu a tím i rozhledu (neustálé rozšiřování počtu MPV a SUV ovšem tuto výhodu rychle eliminuje), je MPV spíše vopruz, než pozitivum. Až nebudu muset vozit 7 lidí a neustále někam něco stěhovat, bude mi bohatě stačit slušný kombík!
rozdíl bych viděl i ve spotřebě, u kombi bude většinou nižší (menší odpor vzruchu...). jinak mpv bývá kratší (m5 4,5m vs. m6 4,7m), takže o trochu lepší do města (i když je to spíš otázka zvyknout si na delší auto), jízdní vlastnosti budou podle mě lepší u combi, je nižší a tím i těžiště je níž, takže bude stabilnější... vše beru teoreticky, osobní zkušenosti s výše uvedenými auty nemám.. u mpv je jednoznačným plusem variabilita interiéru, prostornost a + 2 místa (i když, otázkou je jestli je člověk vůbec kdy využije...)
co se cen týče je například Mazda6 dražší než Mazda5 při téměř identické výbavě ale rozdílu 2 míst. Small MPV vs. combi střední třídy.
Presne, chce to vyzkouset.Samozrejme, ze jen neznalek rekne, ze MPV je vetsi.To je blbost, muj kufr ma 550l objemu a to ma kdejaky kombik, ale je fakt, ze pri stehovani se mi dost hodilo vyndavani sedacek(to kombi nema), ale jak rikam je to hlavne cestovni komfort.Mohl jsem posoudit unavu na trase CR-Belgie po jizde v Honde Civic r.v.2002 a v soucasnem aute C-maxu.Jezdil jsem to kazde tri nedele a byl to fakt rozdil.
promin reagoval sem hlavne na to mazda6/5 😊
asi sa v tom budem musiet vyskusat previest
Jednoznacne vyssi posez.Hlavne na dalky jsem se presvedcil, ze je to dost znat a nohy tak netrpely.Kdyz jsem nedavno jel jen kousek se svagrovou fabii, tak jsem si pripadal, ze sedim na zemi a mel kolena u brady.Musim konstatovat, ze klasicke auto uz si asi nekoupim.Muj kolega ma velke problemy s nohama a pateri a kdyz ho vozim z prace je nadsen s komfortu nastupovani a vystupovani s vozu.On ma Xsaru a ja C-maxe 😉
Ultiman: to to zase nie kazde MPV. Ja porovnam Megane a tam je 100t a 5miestne MPV, je aj 7 ale to uz je zase ine. Inak ja sa tu nechcem hadat . Len som chcel nieco na sposob, ako poznamenal Slon72, lepsi rozhlad vodica. Mne sa zda, ze miesta to ma rovnako, aj kufor. Preto sa mi to zda ako zbytocny model.
jaky neratam? tobe se sedm mist vuci peti nezda jako dost dobrej duvod provyssi cenu? >😁
Combi je super - zatím jsem měl 2 feldu a perfektního megouše nakterého jen tak nezapomenu. MPV se liší hlavně vyšším posedem - přijde mi lepší na dlouhé cesty a co je dokonalé je rozhled pro řidiče + nadbytek prostoru pro osádku.
hosi, aka je vyhoda MPV voci combi ? Napr Sceni/Megane Grandtour, Mazda5/Mazda6 combi a tak dalej. Mne osobne sa to zda len o dost drahsie a vyssie. Viezol som sa v Mazde Premazy a neviem. Zatial som to moc neporovnaval, ale zaujimal by ma Vas nazor, co tie auta mate. Neratam 7 miest na sedenie, to je jasne 😄
Co se týče názoru na Toyotu a kopii u Mazdy tak potom i Opel Zafira ll se celkem podobá Mazdě což si myslím je dané segmentem small MPV (můj názor). Toyotu jsem též zkoušel - 6a7 sedadlo je nouzák, kdežto u Mazdy jsou téměř plnohodnotná. Co nemá mazda v zadních dveřích kvůli jejich posunu nahrazuje cestujícím na zadních sedadlech středním odkládacím panelem místo 5 sedadla.
Jak už tady psal Lubos1, já bych volil taky Toyotu. Narozdíl od Mazdy 5 má pohodlné prostřední sedadlo v druhé řadě, lépe řešený systém sklopení sedáků, lepší motory, kvalitenější materiály v interiéru, odkládací kapsy v zadních bočních dveřích. Středový panel Mazda okopírovala tak zdařile, takže mu není co vytknout >😁 Abych M5 jen nekřivdil, vidím jako jediné její "+" její design. Corolla Verso je pěkná, ale M5 je dle mého názoru ještě hezčí.

Já musím z mého pohledu zkonstatovat, že mě M5 mírně zklamala. Když jsem ji viděl na fotkách a četl o ní dřív než přišla do prodeje, tak jsem si udělal mínění že to bude možná moje příští auto pro manželku.
Jak jsem slíbil posílám první zkušenosti:

Motor 2.0i - 107 kw je super - zatím 370 km do prahy a zpět - dálnice + okresky +město - průměr 8,2 BA95,

aerodinamický hluk - při 150 mírně vyšší, ale nic hrozného

:lol: filtrace nerovností - super mám kola 17" 205/50 dunlop sp sport 2050 - člověk skoro neví co máme za vozovky >😁

sezení - jedním slovem nádhera

ovládání jako v bavlnce a reakce na volant není uspěchaná

brzdy pomalejší nástup, ale pak jdou tvrdě na věc

místa je všude dost - já mám 185cm a v pohodě se dostanu i na sedadlo 6a7

posuvné dveře vzadu - nádhera

velké zpětňáky - zprvu nezvyk, ale pak má člověk super přehled.

zatím asi vše.
Lubos.1
Mazda 5 je pekny voz, ale skus este zajst do Toyoty a obzriet si 7-miestnu Corollu Verso. Interier je rieseny lepsie a je dost podoby s Mazdou (dalo by sa povedat, ze Mazda dost Toyotu kopirovala).

V Toyote mi pripada vnutorne materialy kvalitnejsie. Napr. Mazda nema ziadne makcene plasty na pristrojovke (nie je to sice podstatne, ake na aute za milion Sk to prekvapi).

Motoricky bude na tom Toyota tie lepsie (napr. s novymi dieselami).

Je ale potrebne sa Mazdou 5 previezt. Osobne by som sa u 5 obaval vyssieho aerodynamickeho hluku, kedze Mazda ma s tym problemy v Mazde 6 aj v 3, 5 nebude urcite vynimkou. Toyota je na tom lepsie (aspon Avensis urcite).
Mam Tourana 2.0 TDI - max.spokojnost, ziadna zavada, jazd.vlastnosti na 1-tku. Ale je pravda, ze dizajn ma Mazda 5 omnoho krajsi, super su zadne posuvne dvere. Touran som kupoval pred rokom a pol, keby vtedy bola Mazda 5, vazne by som o nej uvazoval. Na druhej strane vsak Touran bol za posledne 2 roky najpredavanejsim autom vo svojej triede. A je fakt dobry.
který z nich je nejtišší -- jestli jsi zkoušel benzínové motory -- a nejpohodlnější (filtrování nerovností na silnici)?. dík

mazda je moc pěkná, až na ty zadní světla, to stříbrný uvnitř moc nemusím...
Přesně takové srovnávání jsem nedávno dělal i já. nakonec na poměr výbava/cena rozhodla mazda a taktéž mne oslovil její design.

Zítra jdu vyzvednout M5 2.0i Active 7 a pak mohu dát i info o vlastnostech.

Touran super jízda, ale užší sedáky a lemy se šitím pod zadkem, Opel -starší řídil jsem 2000km a bylo to pěkné-jen ta cena, Renaulta jsem právě prodal kvůli "spolehlivosti" a tak raději nebudu hodnotit.
Co říkáte na Mazdu5,srovnání s Turanem,Renault-Grand Scenic,Opel-Zafira vše sedmimístném provedení.Zatím jsem obešel 3 prodejce Mazda VW a Renault.(Výbavou a cenou v Deselu).Nejkrásnější je Mazda5.