Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: O budoucnosti designu Škodovek s šéfdesignérem Oliverem Stefanim (rozhovor)

S šéfdesignérem Škody Auto, Oliverem Stefanim, jsme si popovídali nejen o nástupu elektromobility, ale také o mezikontinentální spolupráci stylistů.
Zpět na článek
Avatar - rohYpnol
9. 3. 2019 11:42
Ne-rozhovor
V zásadě jsme se dozvěděli, že jsme se nic nedozvěděli >:-[] ;-) No, ale to už je úděl šéfdesignérů, tvořit věty s prázdným obsahem...

Nicméně studie je v mých očích velmi vydařená. I když vnímám odklon právě od čistého designu. Z toho mám mírné obavy. Protože jestli někdo chce vytvářet emitovnější design tím, že tam dá víc cingrlátek, tak jsme v rovině designu PSA >:-[] ;-)
9. 3. 2019 08:24
Oliver Stefani
Veganské materiály - trvalá udržitelnost - přidaná hodnota - Indové a Číňané se podílejí na návrhu designu - no to se pak nedivím, že iV vypadá tak, jak vypadá, jako by ho někdo nakopnul do zadele, předek alá asiati a co ty koberečky a šišatý volant ... ještě že mám navýběr např. novou Mazdu CX-30.
9. 3. 2019 19:53
Design ksichtu
Vážený Olivere Stefani, pokud to budeš číst, tak se mi ozvi. Dám ti kontakt na moji holičku. Je to děs, takhle nejdu ani ke kravám, natož mezi lidi.
9. 3. 2019 12:24
Re: Ne-rozhovor
Tak to byl zrovna špatný příměr.
9. 3. 2019 09:11
Re: Oliver Stefani
Jeden rozhovor už tu byl, teď druhý, pak přijde třetí z "náhodného" setkání na WC a jen a jen a jen nezaujatě o Škodovce, třeba by mohl udělat konečně něco pro české chalupáře, otvírák na piva integrovaný v palubní desce pro může a tažné zařízení ve tvaru dilda pro ženy.
Avatar - Blue Sun
10. 3. 2019 08:01
Re: sehr gut
Veganské materiál... A ví vůbec lidi, co to je?
Veganské materiály jsou obyčejné plasty, umělá vlákna, guma a podobné věci. Jen se tomu dal vzletný název a označení pro módní postižené vegany.
Avatar - Blue Sun
10. 3. 2019 08:00
Re: Ne-rozhovor
Na cingrlátka tu máme přechromovaný Volkswagen, ale to nikdo nechce vidět.
Lidi jsou v zásadě tupí. Na jedné straně od PSA chtějí avantgardu, aby ji hned nato kritizovali.
9. 3. 2019 22:00
*
Ako voda v koši..

Banánové listy?
Trvala udržatelnosť?
Naozaj?


*!

Na zakaznikov skodovka sere jak na placaty kameň :-)


Ale nevadi, ja som si skodovku kupil raz a viackrát tu chybu uz neurobím.

Lebo nakresliť a predať auto ke jedna vec a potom sa na zakaznika * je vec druha.
9. 3. 2019 14:24
Je to jednoduché
I elektromobil musí být maximálně protiaerodynamický s velkým zombie, které zaručuje tu dravost.
Avatar - rohYpnol
9. 3. 2019 11:43
Re: Oliver Stefani
Pivo se zásadně otvírá "vo futra".
9. 3. 2019 10:02
Re: Oliver Stefani
>:D Zajímavej " simply clever" nápad. :yes:
Avatar - rokyta.p
10. 3. 2019 21:54
Re: sehr gut
Veganský materiál se myslí to, že "kůže" není vůbec ze zvířete, ale jde o umělinu. Jak zvládnutou nebo ne, to už je věc druhá. Jenže v názvu záměrně drží název kůže, ekokůže a jiné. Přitom je to víceméně guma s něčím, na palubce měkčené pvc a tak. Ale aby tomu dali nový název, třeba i marketingově chytlavý to ne. Musí se zamontovat slovo kůže. Ale dřevěné dekory jsou také lakovaný plast, chromované taky.
Avatar - jvkgrifone
9. 3. 2019 18:51
Pridana hodnota?
A co jsme se dozvedeli?! Na jednu stranu se chlubi bananovejma listama (ktery se btw u nas stejne podle me spis teda nepestujou...), ale kdyz se zeptaj na vic detailu, tak nic neni schopen rict...

Vision iv na vlastni oci vypada zajimave, to same mohu rict o kamiqu. Coz je prekvapko, na obrazcich mi prijde desny oboji. Takze tenhle mastnak od popelnic (trochu tak vypada, omlouvam se) si me srdce neziskal, ale neco na nem mozna bude. Jen je skoda, ze mele vzduch (a rusi znacky na kufru)
Avatar - JirkaV8
9. 3. 2019 18:28
Re: Oliver Stefani
Pivo se dobre otviralo o vetraci otvor v disku Favorita :-) Ve futrech si sloupnes barvu a pokapes interierovou podlahu. Ale asi se mam jeste co ucit >:D
Avatar - JirkaV8
9. 3. 2019 18:26
sehr gut
Zase tak konkretni pan designer nebyl, na strane duhe nerekl vubec nic spatne. Veganske materialy jsou uz nejakou dobu trendem vsude, se Skodou nebo koncernem to nesouvisi. Mozna kdyby tu jako ilustracni fotky bylo par nakresu a skic co se do vyroby nedostalo, treba i od starsich modelu ktere konkurenci uz jsou burt, bylo by to ctenarsky atraktivni. Na strane druhe, design auta neni rovnitko designer. Zajimalo by me, kolik % jeho casu zabiraji manazerske ukoly a kolik zbyde na opravdovou tvurci praci. Takze ono take dost zalezi jakymi lidmi se obklopi, jak je zvladne ridit a vytahne z nich to lepsi. Cehoz se nasledne ujmou rozpoctari, proveditelnost a jine. Ze vysledek muze byt relativne vzdalen puvodnimu napadu. Odvaznejsi prvky ano, s delenymi svetly se clovek vetsinou pohybuje na tenkem lede. Ohledne O4 zatim ticho po pesine, pritom jen pul roku. Nejaka fotka pod plachtou nebo obrys by uz mohl byt venku.
Avatar - Bubáq
9. 3. 2019 08:55
Re: Oliver Stefani
Velmi výstižné..... Ty giga-týmy designerů se zabývají integrací prvků do celkového konceptu. Co také říkat?! Ale jsem zvědavý na to, zda se nově objevená emocionálnost projeví v prvcích, nebo v celkovém pojetí designu >:-[] . Doopravdy nemám důvod po takovém rozhovoru se těšit na příští škodofky připravované současným designovým týmem.
Zase na druhou stranu, když vzpomenu na strategii pana Kabaňě, který vždy vzbuzoval velká očekávání velkými slovy, aby pak na pódium vyjelo něco takového jako Kodiaq, tak možná rozumím přístupu pana Stefaniho: raději méně očekávání a více příjemného překvapení při premiéře.
Tak snad....