Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Na sněhu i asfaltu: Bridgestone nám ukázal schopnosti moderní zimní pneumatiky

Společnost Bridgestone uvádí na trh novou zimní pneumatiku. Pod slovenskými horami jsme se mohli osobně přesvědčit, co všechno nová guma zvládne.
Zpět na článek
16. 3. 2019 17:22
16. 3. 2019 10:03
Bridgestone jsme před pár lety koupili
na firemního Sprintera. Byl to absolutní propadák a reklamaci nám neuznali. Takže jsem pak vydal trvalý zákaz nákupu gum téhle značky
Rozbalit vlákno
3
Avatar - rokyta.p
16. 3. 2019 16:48
Re: Bridgestone jsme před pár lety koupili
U komerčních prezentací je výrobek celkem jedno. Mohou to být párky kde je 20% masa nebo rozpadající se díly od Starline. Důležité je pěkně oslovit, pozvat, mít hostesky, vlaječky. Zajištěný oběd a říct nějakou informaci vytrženou z kontextu, proč se tvůj výrobek vyplatí. Ty poděkuješ za prezentaci, zmíníš se o výrobku relativně kladně popřípadě si vystavíš jejich logo že jsou kamarádi a svět jde dál. Pokud tam nějaký z redaktorů šel, tak to mohlo být samozřejmě příjemné odpoledne. Na své auto si to pak ale samozřejmě nedáš hihi.

Bridgestone mají poměrně často kamiony, autobusy nebo auta jezdící po Anglii, nevím proč. Osobně jsem se ve své době pro SUV díval akorát na Bridgestone Dueler Revo 3, ale zavrhnuto. Vzal jsem pak BFG KO2. Stejně polovina pneumatik v běžné síti není a jak chceš objednat Wrangler Duratrac nebo Mastercraft CTX tak se na tebe dívají jak z jiného světa. Na jiném autě pro rychlý asfalt pak mám Michelin Pilot Sport. U zimáků pochopím Nokian nebo Dunlop.

Jen ze zvědavosti, má zde někdo prosím Tomcat??? Myšlenka levných univerzálů, které jsou ale pro auta typu Logan/P301/Tipo použitelné mi přišla obchodně zajímavá. Ale zdá se mi, že se to nějak moc nechytlo.
16. 3. 2019 17:22
Re: Bridgestone
Bridgestony jsem měl párkrát na motorkách a nemůžu proti nim řící křivého slova. Tomcat v rozměru pro mé auto (Lancer Sportback) stojí 5400 Kč, což je o trochu víc, než stály moje nynější testovací Vraníky (3500,-). Na Vraníky si nijak nestěžuji, ale mám s nima spotřebu o cca 1 l/100km vyšší než s Goodyearama Vector 4 seansons 1. generace, takže jsem ušetřil na pořizovačce, ale na provozu určitě budou stát více. Vectory vydrželi více než 60 tis km, takže za stejnou ujetou vzdálenost by se Vraníky prodražily o (600x 1l benzínu po 30 Kč) celých 18 tisíc korun, což je dvojnásobek pořizovací hodnoty Vectorů.
Avatar - wakantanka
17. 3. 2019 21:17
Re: Bridgestone
Od nova som mal na Ategu z výroby Bridgestone a až také zlé to nebolo. Zadné v rozvážke vydržali cca 300 tisíc, predné sa odporúčali zhruba po 200 tisicoch. Spotreba výborná, jazdné vlastnosti tiež. Po nich som nahodil Dunlopy a to bola hotová tragédia vo všetkom, zvlášť za tú cenu.