Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Koupil jsem Jaguar XJ za 14 tisíc. A na blind. Přivezli mi tohle...

Také jste měli v Top Gearu nejraději ty díly, kdy si "kluci" za pár stovek koupili nějaká ojetá auta snů a pak zkoušeli, co všechno vydrží? Zkusil jsem něco podobného.
Zpět na článek
Avatar - Uživatel_5340709
28. 3. 2019 15:58
Dobře se to čte,
člověk zavzpomíná na na dobu a auta před cca. 20ti lety. :yes:
Avatar - Ozzman
28. 3. 2019 14:06
Re: Hezké čtení
Tomu rozumím, ale přijde mi, že takových aut je už málo, nebo jejich majitelé znají cenu. Minulý týden jsem objevil mx6 V6 2.5 za 50 tisíc... Je to už trochu více , ale chvíli jsem přemýšlel ;) Pak ale přijde ta studená sprcha, že na servise by mohla spolykat dalších 50 ...
Avatar - Emel
28. 3. 2019 13:41
Re: Hezké čtení
Jo, pár aut jsem stylem "cokoli funguje je bonus" koupil taky... třeba RX-7 Turbo Cabrio za 330€. Má to ale svoje limity... ve své době nebyl problém na tu RX-7 cokoli sehnat, dneska už třeba spoustu věcí nekoupíš (třeba čelní sklo se přestalo dělat i v druhovýrobě apod.).

Pokud dáš za první větší servis 50, tak je pak trošku jedno, jestli jsi auto koupil za 14 nebo za 25.
Avatar - emkejx
28. 3. 2019 13:19
Palec hore!
gratulujem, zavidim ludom co nebyvaju v cinziaku a maju moznost kde taketo vozitko garazovat a den po dni, tyzden po tyzni davat dokopy. Teraz ta to stalo fantastickych cca 500e, ale mozno vo vysledku to ude 3000e avsak bude to punc luxusu na ceste, plne funkcny a s cenou ktora by mala len stupat. aj ked nie je to V8. Drzim palce a vela nadhernych kilometrov s Jagom :-)
30. 3. 2019 18:15
Re: Skvělá volba, ale...
Hmmm... tak jak to selže u LR, tak to je fakt smutné :-D. Hele, tak to bude prostě na výlet do Prahy - pan Mareda - Praha-Pístnice, tel: 608889596 .... od nepaměti dělal Rovery. Pak leda ten Benešov ještě. Případně jiný LR servis.
Odpojit imo je fakt prasečina. To prosím nedělat.
29. 3. 2019 19:37
Re: Skvělá volba, ale...
ZR 105 před faceliftem rok 2002, koupené bohužel s jedním klíčem, což je poslední dobou standard v inzerci. I Miatu jsme měl s jediným klíčem a hned řešil dva rezervní, tam ale čip ima umí udělat všude
V LR přímo v Plzni jsme byl, ale Lucas 17TN neumí a když se k nim dostaví nějaký zákazník s Defíkem a zlobí mu to, tak mu předělají na novější systém. Pak tu máme ještě dva specializované servisy na klíče do aut, ale ani jeden si s tímhle neporadil.

Ovladač jde koupit celkem snadno z GB, takže sehnat jej půjde. Ten současný vyčištěn byl a funguje v rámci možností. Má už opravované tlačítko, které předchozímu majiteli upadlo. Až doputuje nový (nebo možná rovnou 2 nové, budu tedy řešit propárování s dálkou v autě a tento asi ponechám jako rezrvní. Další variantou je pak odpojení imobilizéru
29. 3. 2019 08:57
Re: Skvělá volba, ale...
Martine, díky za reakci.
Na Facebooku většinou staří pardáli aktivní nejsou, nevíc si know how držíme na vlastní platformě. Je potřeba jít přímo na roverclub.cz ...

O jakou motorizaci MG ZR jde? Z kterého roku (před/po faceliftu)?
S Testbookem (originální diagnostikou) máme klubové servisy Otrokovice, Benešov, Praha. Ale a na to se zapomíná, velice pravděpodobně by spárování klíče měli být schopni udělat i v jakémkoli Land Rover servise, pod které historicky spadal autorizovaný servis Rover/MG a měli by mít na to diagnostiku. Nakonec stejný systém immobilizéru se dával do Freelandera. Tedy měli by mít skladem i náhradní ovladače (podle ročníku jich byly asi tři druhy). Dají se běžně koupit na internetu, takže opravdu se nelze vymlouvat na to, že by nešel sehnat (je potřeba koupit správnou variantu). Třeba zde mají obě varianty i obal samotný https://www.litep4x4.cz/…lander-1/elektro?… Zároveň diagnostikou lze vyčíst tzv. EKA kód, kterém pak lze pomocí kombinace pohybů klíčem v zámku dveří imobilizér nouzově odblokovat.
Každopádně, pokud je problém s ovladačem, projevuje se to tím, že nelze dálkou odemknout a tím pádem ani deaktivovat imobilizér. Novější modely (cca od roku 2003), už pak měly v ovladači čip a u zapalování snímač, takže tam pak tento problém odpadá. Nicméně pokud nelze auto dálkou odemknout, nebo ovladač funguje občas a špatně, pak ho stačí zanést nějakému elektro kutilovi, pořádně ho uvnitř vyčistit isopropanolem a propájet. V 90% případů tak ovladač lze zachránit.
Nicméně, obecně, k autu mají být vždy dva klíče/ovladače a pokud si majitel po ztrátě druhý nezajistí, pak si nemůže na nic stěžovat :-) Tím neříkám, že sám jsem vzorem a u všech svých aut toto splňuji, ale taky si pak nebudu stěžovat :-D
Avatar - JFK
28. 3. 2019 20:18
Dealer
Jaké jsou webovky těch dealerů " LIVE "?
Avatar - Ozzman
28. 3. 2019 18:50
Re: Hezké čtení
Popřípadě, máte obrovskou zásobu takových aut na Moje.auto.cz a myslím, že když oslovíte autory recenzí, jistě budou ve velké části svolní k publikace na hlavní straně. ;)
Avatar - Ozzman
28. 3. 2019 18:50
Re: Hezké čtení
Popřípadě, máte obrovskou zásobu takových aut na Moje.auto.cz a myslím, že když oslovíte autory recenzí, jistě budou ve velké části svolní k publikace na hlavní straně. ;)
28. 3. 2019 17:59
Re: Skvělá volba, ale...
MG není přímo mé, takže proto, nicméně zatím jsme jen tak zkoušeli přes Facebookovou skupinu Rover Club a tam poradili, za kým jet, jenže nic v blízkém okolí Plzně

Potíž s ním je, že máme jeden ovladač, navíc dost poničený. Jiný se u nás moc neprodává (v Plzni zatím vůbec) a i když bych jej sehnal přes internet ze zahraničí, tak v okolí jej nikdo nenaprogramuje. Nicméně prozatím se to odkládá, priorita jsou vždy funkční věci jako provozní kapaliny, brzdy apod. Teprve další rok se mohou řešit funkční kosmetické věci a pak až třeba kosmetické.

Jen mi přijde nepochopitelné, že imobilizér je napojen na dálku a pokud se auto neodemkne s ní, tak se imo nedeaktivuje a auto vás nenechá nastartovat.
28. 3. 2019 17:54
Re: Hezké čtení
Nová nepravidelná rubrika s pracovním názvem Redakční garáž. Časem by se tu mohla objevit i jiná auta z našich bláznívých nápadů
Avatar - CountachSV
28. 3. 2019 17:27
k té E38
pokud už někdo uvažuje o E38, tak 740i je asi optimální volba. 728 nebude žádný drak, ačkoli je to velice spolehlivý motor. A jak se píše, výbava na bodu mrazu. Ale jako exotika za týdenní výplatu je XJ podle mě zajímavější koupě, i když taky větší loterie :*) . Pokud je základ zdravý, tak má to auto na díly určitě mnohem větší cenu, kdyby něco.
Avatar - lordlord
28. 3. 2019 16:48
fdgd
když je člověk šikovný a dokáže si spoustu věcí opravit sám...
Avatar - mariov8
28. 3. 2019 16:16
Re: Dobře se to čte,
A dobu kdy si to mohl dovolit... :-! Ani ne tak finančně, ti se závazky vědí... :*)

Držím autorovy palce, ať to není v závěru drahé překvapení. Kdysi jsem si takhle v rámci akce "auto za jednu výplatu" koupil na denní ježdění Xantii, stála 15 000,- + první servis s výměnou vadného turba za jiné dobré snad 17 000,- (mokvající chladič jsem si vyměnil sám => pak jsem ztratil nervy a zbytek prací už dělal mechanik Citroenař, takže je v tom i jeho práce). Po 2 letech taková spokojenost, že jsem ji vyměnil za C5 II. Ačkoliv jsem spíše na ty zmíněné starší mercedesy. Tam díly, až na cenu, pro změnu nejsou celkem problém, ale stav těch aut tady je tragédie (a těch pohádek od prodávajících...), ale už nějakou dobu to není prča ani v Německu...
28. 3. 2019 16:03
Re: Skvělá volba, ale...
Nerozumím co je na tom tak zvláštního? Technicky je to řešené jako u kteréhokoli jiného auta. Jediný problém je to, že případné problémy, které ale můžou mít i jiná auta, je potřeba řešit v servisu, který tato auta umí servisovat (tedy má mechaniky, kteří takové auto nevidí jednou za rok a vlastní originální diagnostiku) a těch tu samozřejmě není v každém městě. Právě proto je k dispozici internetová komunita, která umí poradit a najít řešení, případně doporučit na koho se obrátit.
28. 3. 2019 15:57
Re: Skvělá volba, ale...
Tak zrovna imobilizér na MG ZR je kapitola sama pro sebe. Měl jsem Streetwise a to je skoro stejné. Ale když má člověk EKA a dvě funkční dálky, tak je OK.
28. 3. 2019 15:41
Skvělá volba, ale...
Skvělá volba ;-) Je to Auto s velkým A a svezení vrcholem luxusu. Ale otázku servisu je potřeba pojmout formou vlastní volnočasové aktivity a věnovat nemálo času studiu problematik, které s takovým autem souvisí. Nechat takové auto servisovat jen tak někde u někoho je cesta do pekel. Navíc je velice dobré se zapojit do místní komunity a navázat kontakty se zkušenými lidmi, čímž se otevírá široká a vyšlapaná cesta k rychlému zdroji informací a zkušeností a hlavně kvalitnímu zdroji náhradních dílů.
Jít do takového auta jako že "jů, to se mí líbí" a nemít ani tucha o tom, jak auto funguje, nebýt schopný si ani vyměnit olej a myslet si, že mi auto bude servisovat vedle Franta co přece umí všechna auta, tak to vřele nedoporučuji. Skončí to jen tekoucími nervy, blbou náladou a prázdnou peněženkou. To pro ty, co mají takové choutky.

Autor článku takovýmto přístupem trošičku zavání (kamarádské popíchnutí ;-)), protože pak by tu nepsal o jakýchsi problémech s imobilizérem na MG ZR... protože si nevybavuji, že by se u nás na roverclub.cz s takovým problémem obrátil. A to je v případě vlastnictví exotického auta zásadní chyba. Tak třeba tento přístup změní ;-)
Avatar - CICERO
28. 3. 2019 15:34
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Ozzman
28. 3. 2019 12:35
Hezké čtení
Nevím, co je to za novou rubriku, ale líbí se mi ! To je někdo z MACZ ?

Velká poklona autorovi, že do toho šel ;) Občas taky přemýšlím, jestli takový risk neudělat též, ať už to bude velký silný sedan, kabrio, nebo něco zajímavého za cenu ledničky :D