Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Lada zastaví prodej v západní Evropě. Jak jinak než kvůli emisím

Na českém trhu Lada svá nová auta už nějakou dobu oficiálně neprodává, v Německu či Rakousku však ano. Patrně se to ale změní.
Zpět na článek
Avatar - Barrichello
17. 4. 2019 12:22
Re: Somarina
Motory pro SK splnují to samé a jsou totožné s těmi pro Rakousko, Německo či Madarsko :-)
17. 4. 2019 12:25
Re: Somarina
V článku píšu, že bude mať problém, keď nastúpi 6dTemp. Už teraz ho plní, pozri ten odkaz.
A píšu tam o EU, nie západnej európe, čítaj to poriadne, keď už chceš písať do diskusie.

Kombíky nemajú úspech, ide hlavne cross a sedan. a to ešte veľa ludí čaká na objednané autá.
17. 4. 2019 14:38
Re: Somarina
Vsetky ruske automobilove weby informuju o tom uz asi 3 tyzdne a vsetky su si zhodne v tom, ze sa to tyka len EU a to vylucne voli emisnym normam. Chcel som poslat i par priamych odkazov na LADA z ruska, kde sa o tom podrobne pise ale aj ked som tam vymazal sporne pismeno z odkaza (https..), nikdy sa mi to nepodarilo otvorit. Neviem, co zas robim zle ale pocas starej formy diskusii som s tym problem nemal.
18. 4. 2019 09:51
Re: Somarina
Majú tu aj Renault a Mitsubishi. Vraj sa o tom rozhodlo ešte v r.2016 na valnom zhromaždení že na trhu môže byť len Lada alebo Dacia. Nie obidve naraz. Motor Lady 1.6 má CO 216mg a nechcú do neho investovať vraj zrušili objednávku na jeho modernizáciu, to je efektivita keď na menej náročných trhoch ho predajú aj bez úprav načo by investovali ?
Avatar - Barrichello
17. 4. 2019 14:44
Re: Somarina
tak tak, že lada v Evropě končí sem četl už loni na jaře. zatím je tu furt a loni třeba v německu prodala výrazně víc jak v roce 2017
Avatar - Emel
17. 4. 2019 13:40
Re: Somarina
V rozhovoru zástupce německého zastoupení říká, že by nějaké náklady s přechodem na Euro6 byly, ale byly by nižší, než jak je vyčísluje sám AvtoVaz... a že už byl hotový kontrakt na aktualizaci motorů, ale byl zrušen. Také říká, že o ukončení působnosti v roce 2020 se nejspíš rozhodlo už v roce 2016. Jeho názor je, že se aliance tehdy (po ukončení spolupráce s Bo Anderssonem) rozhodla, že v Evropě další značku vedle Dacie nechce. https://de.sputniknews.com/…bbruch-exklusiv/ Jo, mimochodem, ta poslední dodávka aut do Německa je sice jaro, ale 2020, ne 2019.Samotná automobilka mluví jen obecně o "zpřísňujících se emisních normách", může tím klidně myslet CO2. https://de.sputniknews.com/…stellen-avtovaz/
Avatar - 3_diamanty
17. 4. 2019 12:15
Re: Somarina
akurat ze SK nie je zapadna europa ze jo ;-) ... takze to ze sa ich k nam vozi coraz viac sa nijako navylucuje s obsahom clanku predsa... rec predsa nie je o SK.... tiez u nas vidim vesty uz coraz viac ale na moje prekvako stale len ako sedany... kombiky nevidim nikde... mozno nahoda neviem
Avatar - Barrichello
17. 4. 2019 12:21
Re: Somarina
Nesmysl, motory 1,6 Lady 6d-Temp splnují, budto je to kachna a že stahování z trhů sekonat nebude nebo se stáhnou, ale ne kvůli emisím.
17. 4. 2019 12:04
Somarina
Kde na takéto sprostosti chodíte. Lada splňuje 6d-TEMP už teraz a vozí sa ich čím ďalej tým viac, aspoň na SK teda.
https://www.adac.de/…6d-temp-modelle/?…
Avatar - Barrichello
18. 4. 2019 13:28
Re: Somarina
ale jo, ono jich pár je. Neboj, jsou to většinou starší lidi 50+
Ale protože ty atomosféry už skoro nikdo nedělá, nezbývá jim než jezdit stará auta nebo koupit turbo
18. 4. 2019 11:11
Re: Somarina
Dacia nestiha vyrabat a jej zakaznici chcu atmosfery. Neprotirecis si tak trochu viac? V realite to tak horuce asi nebude. Kolega si kupil Dustera s atmosferickou 1.6, ale nie preto ze by ju tak vyslovene chcel, ale jednoducho cena a potreboval auto. Takze sice motor taky ma, ale za inych okolnosti by ho nezobral a radsej turbo. A rovnako poznam minimum ludi, co by chceli radsej atmosferu ak hovorime o tych co realne nove auta kupuju.
Avatar - Barrichello
18. 4. 2019 10:19
Re: Somarina
tak potřebují prodávat i jinde, chystají se expadnovat do Jižní ameriky a dalších zemí. A Dacia nestíhá vyrábět, navíc někteří zákazníci Dacie chtějí atmosféry co má Lada. Akorát by se doplnili.
18. 4. 2019 09:59
Re: Somarina
Plní ale ako...CO 216mg je ako 3 tonové auto.
18. 4. 2019 09:30
Re: Somarina
Na nemeckom Autobilde píšu, že Lada vypovedala zmluvu nemeckému dovozcovi, asi je tam výpovedná lehota ktorá keď skončí tak bude koniec aj dovozu Lady do Nemecka. Samozrejme že nemeckému dovozcovi sa to nepáči a chcel by to zvrátiť ale to sa mu asi nepodarí. Lada takto končí aj v Maďarsku,Bulharsku, Litve. Na Facebooku Lady zástupca automobilky vôbec nevyvracia tieto informácie len sucho konštatuje že nie sú oprávnení to komunikovať. Myslím si že aj slovenský dovozca má zmluvu len do októbra a asi tiež dostal výpoveď len sa tým nebude chváliť. Je to rozhodnutie samotnej automobilky Lada. Takže v EU končí lebo tu je Dacia !
Avatar - Barrichello
18. 4. 2019 09:16
Re: Somarina
Nově má Lada k dispozici motor 1,6 Nissan, který taky plní euro 6d a k tomu nový CVT automat, takže maj další model s kterým by mohli do Evropy. Takže o emisích to fakt nebude.


Jinak auto.cz zcela vynechal článeček, že nové Mitsubhisi bude upravená Lada Vesta. Co na to místní rusofobové? Sranda co >:D
Avatar - Barrichello
18. 4. 2019 09:14
Re: Somarina
každej kdo nebude dělat elektromobily bude platit pokuty, ty elektromobily ale bez dotací nikdo nekoupí, takže propouštění, pád ekonomiky.

K tomu sucho, takže klesá úroda a hospodářské výnosy, takže zdražení, takže další omezení nkupů toho nač lidi nebudou mít a rozjede se tkaová krize, že bud padne Unie nebo to celé zkrachuje. Vedle toho ještě nekupuje čína, no bude to zajímavý :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
18. 4. 2019 09:40
Re: Somarina
Jenže ti co kupovali Ladu Dacii se srandovními turbomůtůrky nechtěj.... A ti co kupovali Nivu Duster taky nechtěj.
Avatar - Emel
17. 4. 2019 16:24
Re: Somarina
Tohle je poměrně "ofiko". Šéf zastoupení by snad něco takového nevypustil z pusy, pokud by to nebyla pravda, protože tím docela ohrožuje prodeje... nikdo nechce kupovat auto od značky, jejíž budoucnost na trhu je nejistá. Pokud si to ovšem Sputnik celé nevymyslel (což je dost nepravděpodobné).

Nechci se teď dotknout fanoušků, ale Lada neumí nic, co by Dacia neuměla... snad s výjimkou Nivy. Dát do Dacie tu atmo 1.6SCe není žádný problém... až na to, že ve Vestě produkuje 138g CO2, což brzy bude znamenat emisní pokutu přes 4t€ = 100t za jedno prodané auto.
17. 4. 2019 14:13
Re: Somarina
Takže nie 6d-Temp ale Dacia. Práve zákazníci ktorí nechcú ani nie litrové trojvalcové prdítko, prechádzajú k Lade. Lada by mala byť práve plusom pre Renault-Nissan, ktorý ju nechal bez akejkolvek podpory, aby zákazníci nevyberali inde. Ono aj to zastúpenie na SK je svojim spôsobom šedý dovoz.

Aj tak, moc tomu neverím. takéto články sa objavujú každých 6 mesiacov už dva roky.