Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Šéf Jaguar Land Roveru o problémech firmy: Jak se řeší? A proč je málo elektromobilu I-Pace?

Po letech úspěchů se britské automobilce Jaguar Land Roveru přestalo dařit. Jak se budou problémy řešit, naznačil ten nejpovolanější, její šéf Ralf Speth.
Zpět na článek
Avatar - CHerokee
4. 5. 2019 20:00
Smutné čtení
Šílené investice do elektromobility a prodeje I-Pace daleko za očekáváním. K tomu brexit, - 5000 zaměstnanců...

Omezení investic a nabídky motorů taky prodejům neprospěje. A ono se to možná těm klukům ušatým z Němec - VW, MB, BMW, Audi povede a pár konkurenčních značek šroubováním emisních norem zabijou... opravdu na té šílené teorii něco je. Mimochodem MB s BMW už oznámil spolupráci na elektromobilech.

Vše jim to může zhatit nedostatek kobaltu a lithia....jen se obávám, že než si to uvědomíme, tak ho bude málo i do počítačů, mobilů a inteligentních strojů všeho druhu a bude to průser.
Avatar - CHerokee
4. 5. 2019 21:28
Re: Smutné čtení
Taky si říkám, že na to asi elektroauta dojedou. Evropa by se vážně neměla vzdávat technologického náskoku v konvenčních motorech (hlavně proti Asii). Minimálně dokud se neobjeví skutečná náhrada...třeba za 10 let vodíkové motory.
Avatar - pradeda777
4. 5. 2019 20:11
Re: Smutné čtení
....plány politiků a ekoteroristů zhatí.....naši vepři boubelatí.... ;-) Kéž by.... :-|
Avatar - WinDiesel
4. 5. 2019 20:56
Re: Smutné čtení
Trhu mohou politici a ekoaktivisté a ekoalarmisté diktovat jen do určité míry a potom se trh brutálně prosadí přes všechny regulace.
Nejsou baterky >>> cena vyskočí a neklesne, jak si myslí ekopošuci.

Číňané an Korejci si vybírají komu baterky dodají a vyberou si ty co zaplatí víc peněz. Mergl, BMW, Jaguar atak. Zaplatí víc peněz a tím pádem budou EV dražší a k baterkám se nedostanou další levnější značky. Což je myslím nemusí moc mrzet.

Norsko a Holandsko to nezachrání, jsou to země s malou populací. velké země potřebují auta s velkým dojezdem a ne auta, u kterých bude muset člověk POŘÁD BEZ PŘESTÁNÍ myslet na dobíjení. To hlídání aby měli auto nabité a POUŽITELNÉ, brzo lidi přestane bavit. Dokud je nová hračka nová, všechno na ní baví, po určité době uživatelé zjistí že je to otrava.
5. 5. 2019 10:14
Vertikalni integrace
ekdo si nechava dodavat komplet elektroniku od LG, montovat u Magna Steyr a pak tomu rika Jaguar, zatimco nekdo jiny ma vlastni nejvetsi tovarnu na baterky na svete v uzke spolupraci s Panasonicem...
Avatar - CHerokee
5. 5. 2019 11:17
Re: Vertikalni integrace
Ale ubývání základních materiálů je u obou stejné a zbytečné plýtvání omezenými zdroji pokračuje.
Avatar - CHerokee
5. 5. 2019 09:26
Re: a co s tím?
Propouštět a omezit nabídku...více méně si s tím neví rady. A budou čekat co Brexit, tedy jestli vůbec JLR zůstane v Británii, což bych se divil, kdyby došlo na tvrdé řešení bez dohody.
Avatar - bystron
4. 5. 2019 23:41
a co s tím?
Pan vedoucí popsal problémy. Možná i docela správně, ale podle mě nepřiblížil to řešení. To mě zajímá a ono zase nic.
Avatar - Hammunasakra
4. 5. 2019 21:37
Re: Smutné čtení
Proč až za 10 let? Vodíkový auta i autobusy budou příští rok na olympiádě https://tokyo2020.org/en/

Vedle v Německu už prvních 50 čerpaček funguje https://www.e15.cz/…h-stanic-1026727

A auta se objevily už i u nás http://www.hybrid.cz/…uto-toyota-mirai + http://www.hybrid.cz/…rid-elektromobil + http://www.hybrid.cz/…-jedno-tankovani

My sme se poslední roky od Rusnoka po Babiše zasekli v populismu apod. ale svět se nezastavil https://www.hybrid.cz/…odikovych-tahacu

Jinak to je klasicky ACZ tristní materiál = pár slov a nic. Tohle je rozhovor https://www.hifi-voice.com/…nacky/2139-melco
Avatar - Blue Sun
5. 5. 2019 13:07
Re: Vertikalni integrace
Zdroje nejsou tak omezené jako tvůj rozum.
Avatar - Barrichello
6. 5. 2019 09:42
Jaguar neví kudy kam
místo aby vyvinul nové benzínové motory vč. V6 a V8, lpí dál na dieslech po kterých padá poptávka a na elektrombilech, kterých neumí dost vyrobit a hlavně je prodat.
To vypadá na cestu do pekel :-)
Avatar - Barrichello
6. 5. 2019 09:41
Re: Vertikalni integrace
Ale jsou, zejména kobalt. Toho je asi na 25 let, Mědi asi na 35-50. Jediný čeho je hodně je železná ruda, ale z tý si baterky a elektromotor neuděláš :-)
Avatar - rokyta.p
5. 5. 2019 22:02
Re: a co s tím?
Na lidech ušetříš, osekají méně výnosné verze nebo to zjednodušší. Ale pořád to není odpověď jak přesvědčit víc zákazníků. Možná by to chtělo osvěžit nabídku a zvýšit kvalitu, jak spolehlivost tak hodnostnost použitých věcí. Vzduchové pérování v dupě, převod sloupku řízení taky, sedadla za 50tkm vysvícená jak tesilky po 5 letech, chrom oprýskaný ... Land cruiser možná není " sexy zálesák metrosexuál" ale funguje.