Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Další hřebíček do rakve pro MPV! Citroën C4 SpaceTourer končí. Která ještě zůstávají na trhu?

Nabídka MPV se v posledních letech výrazně zúžila. A zúží se dále v následujících měsících. Vedle Citroënu C4 SpaceTourer skončí i Opel Zafira a Ford C-Max.
Zpět na článek
7. 5. 2019 16:15
Re: Jediné MPV...
Pokud mas tri deti, pro jedno potrebujes kocarek a hodlas s nimi casteji nekam jezdit, jina volba nez plnotucne MPV asi neni.... a pak svoje auto mas rad, protoze diky nemu jako rodina fungujete....

Jinak moje zena odhrkala poslednich 5 let ve Fiatu 500L 1.4T a pro mamu co rozvazi dve male deti do krouzku a skolek je to idealni kara.... nalozis co potrebujes, je v tom obrovsky mista, sedis vysoko, dobre se s tim parkuje a ve meste je to obratne..... samozrejme, na lyze do Italie jezdime necim jinym ;-)

Pro me je MPV auto kde funkce vitezi nad formou.... holt neni zajem, kazdy dnes chce vypadat aktivne, tak se budem vsichni tvarit ze pulku nasich cest travime na polnackach.... divna doba, co uz....
7. 5. 2019 15:39
Jediné MPV...
...které jsem kdy měl byla R-Klasse Long. Dnešním pohledem to byl spíše crossover, ale měl jsem ho rád. Ne snad kvůli nesmylsnému převodu řízení, kdy i menší zatáčka znamenala ručkování, ani kvůli neobratnosti či rozvážnosti v pohybu. Krása tkvěla v prostoru a obecném všeobjímajícím luxusu 6-ti místné verze. Nejoblíbenější auto mých dětí kvůli samostatným křeslům, stejně jako nekonečné možnosti auto plnit všemožným haraburdím a velkým psem, které auto spolykalo jako malinu.
Avatar - xxc
8. 5. 2019 17:06
Re: těžká doba
Keby mpv ludom chybali, ludia by ich kupovali a situacia by nebola taka aka je.
Avatar - speedfred
8. 5. 2019 08:35
Re: Diky Fordu za S-Max
Súhlas takéto veľké MPV kľudne aj 4x4 tak nevidím dôvody pre SUV (možno jedine parkovanie pri vysokých obrubníkoch). Asi najlepšie obstavaný priestor mimo dodávok.
8. 5. 2019 07:09
Re: Jediné MPV...
Ne, téma je o snižujícím se počtu mpv. Máš-li něco věcného, tak prosím. Zatím to vypadá na jednu velkou renaultovinu. ;-)
Avatar - speedfred
7. 5. 2019 22:09
Re: Jediné MPV...
MPV sa kupuje iba do mesta? My s ním jazdime aj na dlhšie cesty.
V “eRku” som absolvoval síce iba jednu cestu ako pasažier a palec hore za to pohodlie.
7. 5. 2019 18:15
Diky Fordu za S-Max
Mám rodinu, stěhovavou manželku a aktivní životní styl. V autě vozím lidi, kočáry, kola atd...

Bez svého Maxe bych si to nedokázal představit. Mám teda první generaci, ale jestli někdy Ford začne vyprodávat aktuální generaci s tím, že nástupce nebude, tak si ho koupím ve čtyřkolce s automatem a zase pár let prdím na SUV.
7. 5. 2019 16:07
Re: Dacia Lodgy
Dacia Lodgy je v článku zmíněna :-)
Avatar - 3_diamanty
7. 5. 2019 14:27
citroen tie MPV
ozaj vzdy vedel.. aj mal slusne predajne cisla... takze toto je pre mna vcellku prekvapko aj napriek tomu ze MPV celkovo uz zanikaju... uvidime ci tieto pocty dokaze nahradit SUV C5 aircross ale obavam sa ze ten uz 100 000 kuskov v eu za rok neda aj ked necham sa prekvapit...
7. 5. 2019 17:30
Malá MPV vzal čert...
Malá MPV mi chybět nebudou a moc mi ta auta nedávala nikdy smysl (někomu samozřejmě můžou). Víc mi vadí, že tady (ČR/EU) oficiálně není skoro žádný výběr ve velkých MPV/MiniVAN. Kia Sedona, Honda Odyssey, Toyota Sienna a samozřejmě Chrysler Pacifica či Dodge Grand Caravan. Pokud nechci Galaxii (nemá posuvné dveře), Espace (drahý, menší než dřív) nebo Sharana (prostě ho nechci :), tak pak jedině přestavěné dodávky (Transporter, Turneo Custom, ProAce Verso, ...), která zpravidla nemají ani normálně otevírací okna v druhé řadě, vzhledem k rozměrům a hmotnosti mají (podle mě) slabé motory (navíc většinou diesel), TV/LCD pro děti vzadu si do nich musím dodělat atd atd... Takže pak zbývá jen (často předražený a riskantní) bazarový prodej ojetin nebo složitý indiv. dovoz. Ale chápu, že větších rodin je v celé EU málo :(
7. 5. 2019 15:35
Stará správa
Táto správa koluje po nete už pár dní, ACZ ju objavil až teraz?
Avatar - CICERO
7. 5. 2019 13:49
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Roland Von Wagen
7. 5. 2019 13:56
Doufám, že šikmý háčko ixdvacet nekončí.
Podle toho křápu se dá spolehlivě poznat diagnostikovaný točvolant.
8. 5. 2019 23:09
Re: Tenhle segment zabil sám sebe...
V podstate suhlasim s tou cenou. Taky slusny Touran stoji uz riadnu palku - a velke MPV typu sharan pri takych cenach len zacina. Ale co sa tyka tych "zbytocnosti" Ludia dnes radi priplacaju. Ludia nechcu auta v zaklade a ani ich nekupuju. Kupuju skor vyssie vybavy - hovoria to predajne cisla. Tam je potom otazka ohladom potrieb a co za danu cenu ziskam a to smeruje aj k tvojmu nazoru. Bud ostanem vo vyssej vybave v inom/nizsom segmente, alebo sa poobzeram po vyhovujucom SUV pripadne inej verzii.
8. 5. 2019 22:54
Re: těžká doba
Zavisi od poziadaviek a potrieb. Ak mas 2 deti, tak akekolvek SUV postacuje. Ak mas 3 deti, tak je otazka, ci potrebujes 3 autosedacky, lebo do vecsiny priemernych SUV sa 5ti naskladaju relativne v pohode. MPV by mali mat vecsiu variabilitu vnutorneho priestoru ako SUV (neplati pausalne), Mali by byt vdaka priestoru komfortnejsie (neplati pausalne). Maju zvecsa vecsi kufor - to je asi jedina vyhoda MPV oproti SUV. SUV ti zase ponukne vyssiu svetlu vysku - krabice su oboje, prevadzkove naklady tiez podobne, takze bude zavisiet co sa porovnava s cim konkretne. A Roomster je skor mala dodavka ako MPV, takze vybrat si nieco podobne problem nie je.
Avatar - xxc
8. 5. 2019 21:05
Re: Tenhle segment zabil sám sebe...
Napr. na Slovensku pocet velkych rodin rastie. Cize na take sudy by bolo dobre pozriet statistiky, ci Europa fakt vymiera. Keby ludia chceli prakticke auta, tak by ich kupovali a vyrabali by sa. Ale ludia chcu pekne auta.
Avatar - mariov8
8. 5. 2019 18:17
Tenhle segment zabil sám sebe...
... je to jednoduchý. Tyto auta moc utekla původnímu určení a jejich cena moc utekla možnostem zákaznické skupiny. Která navíc také postupně v Evropě vymírá. Kdo má víc než dvě děti, je dnes za exota... A s ohledem na aktuální finanční zatížení středních vrstev, i v Západní Evropě, zákazníci přestupují do osobních verzí malých dodávek. Ty jsou (když zůstaneme u Frantíků) dejme tomu za 500 000 - 600 000 "v plné polní" s nejsilnějším dieselem, na rozdíl od MPV plných zbytečností (někde navíc se snahou "crossoverovatět" = být co nejméně praktický a co nejvíce in - tedy SUV) za finální cenu 750 000 až 1M.
8. 5. 2019 15:08
těžká doba
Situace na trhu s MPV je opravdu špatná. Já jsem loni zaznamenal, že spousta lidí prostě neměla co koupit. Abyste měli opravdu auto s osobními vlastnostmi, tak prakticky není moc možností než S-max nebo Touran, případně Sharan. Tohle řešilo spousta zákazníků, co měnila auta. Ono SUV to prostě nahradit nedokážou. Jedině tak možná Kodiaq, ale tím prakticky končíme. Pořád je to ale o tom, SUV mají spoustu nevýhod oproti MPVčkám, nebo jsou drahý jako kráva.

Ono ani malé MPV nahradit není jednoduché. Osobně mi tu chybí auto typu první Zafira vycházející z Astry, auto typu Roomster vycházející z Fabie. To už dnes nemáte. A nechat se natlačit do malého SUV, které je většinou právě všechno jen ne prostorné a má tvrdý podvozek je taky naprd.

Osobně řeším nástupce roomsteru a jediné, co mě tak napadá je VW Sportsvan. Jinak není moc z čeho vybírat.
8. 5. 2019 07:08
Re: Jediné MPV...
Nevím kde jsi přišel na sídliště a nikde jsem nenapsal ani zmínku o mé ženě, jsi zdráv? ;-)
7. 5. 2019 23:09
Kia Venga už skončila
Ja len že Venga sa už asi vyše mesiaca nevyrába :-(
7. 5. 2019 22:33
Re: Jediné MPV...
Kde ponúka R ako alternatívu? Iba spomenul jednu vlastnú skúsenosť. Netrpíš nejakými halucináciami?
Avatar - xxc
7. 5. 2019 22:28
Re: Jediné MPV...
Ale tema je hlavne o C4 spacetourer (kompaktne auto do mesta a ani na dialnici sa nestrati) a diskuter tu ponuka akoze lepsiu alternativu R-Klassu :-)
Avatar - xxc
7. 5. 2019 16:04
Re: Jediné MPV...
Ano kupim zene R-Klasse Long na nosenie deti 7 km a parkovanie v uzkych ulickach na sidlisku :-)
7. 5. 2019 14:24
Dacia Lodgy
A nezapomel autor clanku na Dacia Lodgy, velke a levne MPV?
7. 5. 2019 15:32
Re: Doufám, že šikmý háčko ixdvacet nekončí.
Nejen v ix20...