Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Co dělat, když vám myčka poškodí auto? Připravte se na dokazování!

Pokud vám při umývání auta vznikne nějaké poškození, máte šanci domoci se náhrady. Jenže je to postup natolik otravný, že ve finále raději většina poškozených ustoupí.
Zpět na článek
29. 6. 2019 16:39
Nepoužívat myčku
To je jediné správné řešení. Mýt doma s dostatečným množstvím vody a kvalitní chemií.
Ten kdo má své auto rád to tak dělá pokud má jen trochu možnost.
Rozbalit vlákno
13
Avatar - xxc
29. 6. 2019 20:53
Re: Nepoužívat myčku
Umytie autá privolá dážď :-) Ja som tiež sa kedysi snažil umývať ručne, ale je to strata času. Auto zostarne aj tak a zbytočne ho vyhadzovať so super lesklým nepoškodeným lakom.
Avatar - 3_diamanty
29. 6. 2019 21:45
Re: Nepoužívat myčku
ja umyvam auto na klasickej autoumyvarke ( ale nie viac ako 2 krat do roka ) a tiez nejak moc neriesim aky bude lak po 10 rokoch takymto umyvanim ked uz v tom case cele auto bude zrele na srotovisko presne tak .... auto mi ma v prvom rade sluzit... nejaka prilisna uzkostliva starostlivot tu ani nie je na mieste ak zvazime fakt ze sa jedna o spotrebnu vec na par rokov

ono po case zacnu auto trapit ine a vaznejsie "choroby" a lak je to posledne co potom uz majitela trapi ....
29. 6. 2019 22:58
Re: Nepoužívat myčku
Tak potom nevím přátelé co děláte na serveru o autech.(nejste milovníci aut, ale jen uživatele) Já auto myji cca 1 za 14 dnů (někdy i 2 X do týdne když je třeba) a ta péče je vidět.
Pokud někdo bere péči o auto jako ztrátu času (já jako relax) není Řidič, ale jen uživatel.
30. 6. 2019 11:23
Re: Nepoužívat myčku
Vsak nikto ti nabrani umyvat auto hoc aj kazdy den. Ze to niekto robit z nejakeho dovodu nechce ale jednak neimplikuje, ze nema svoje auto rad a druha vec, preco by aj obycajny uzivatel nemohol chodit na server o autach? Kazdy vysvetlovac svojich pravidiel vidi v kazdej blbosti tu najpodstanejsiu vec. Jeden potrebuje auto umyvat kazdu chvilu a kto tak nerobi nie je vodic. Druhy neuznava pod kapotou nic ine ako 6valec a kto to nevidi rovnako znovu nie je milovnik aut. Dalsi potrebuje honit fofrklacek a kto nie, tak zase nie je vodic a ine kraviny. Ako v detskej skolke...

PS: svoje auto umyvam vzdy ked mam pocit, ze by bolo fajn. Len rucne na kefy nikdy a voskovanie nechavam kamosovi - ma na to ako chemiu a pristroje. Aktualne idem dat keramicku ochranu, ale *** sa s tym svojpomocne teda fakt nemienim.
30. 6. 2019 13:32
Re: Nepoužívat myčku
No jak myslíš. Já jsem toho názoru, že pokud mám své auto rád a cením si ho tak mu dám kus péče a věnuji mu i svůj čas. Pokud někdo myje auto 2X do roku není pro mě řidič (mám tím na mysli nadšenece pro řízení) ale jen uživatel.
30. 6. 2019 14:26
Re: Nepoužívat myčku
No a?
30. 6. 2019 16:52
Re: Nepoužívat myčku
No nic... Asi se nechápeme :-(
30. 6. 2019 20:04
Re: Nepoužívat myčku
Ja ti rozumiem, ale opacne je ocividne problem. Niekto ma rad vykon, ladi, meni HW a nezaujima ho ako zvonku vyzera. Niekto si dava dokonca zalezat na tom, aby bolo co najobycajnejsie. Poznam chlapa, co svojho casu upravil E39 natolko, ze na tom aute vymenil zvonku vsetko aby to vyzeralo ako socka, zasadne spinave. Otvoril si kapotu a mohol si z toho motora jest. A jeho cela zabava bola nahanat a utekat novym audinam. Niekomu nezalezi na tom, co ma pod kapotou a ide mu len o vizualnu stranku veci. Nech auto vyzera, nezalezi na tom ako jazdi. Dalsi sice dava autu co potrebuje ako zvonku tak zvnutra, ale zaujima ho len komfort a technicka cast vybavy. Niekoho nezaujima ani jedno a je ako hovoris len uzivatel. Akurat sa pytam, preco by uzivatel nemohol chodit citat a diskutovat o autach? Ho to tym nejako diskvalifikuje alebo co? Ma iny nazor na vec - akurat zvycajne ten uzivatel auta realne nove kupuje a vdaka uzivatelom, ktori z velkej casti financuju vyrobcov, maju sancu si este kupit normalnejsie auta ti, co maju na ich adresu len stupidne kecy.
Avatar - twistedTSD
29. 6. 2019 23:13
Re: Nepoužívat myčku
No...tak to je otázka názoru. I starou plečku s poničeným lakem jsem myl jedině ručně. Proč si ničit auto a ještě za to platit? Navíc to pro mě není ztráta času, ale příjemný relax.

Blbý je, když se s tím ani prodejce neštve a auto předává zásadně po průjezdu myčkou, ještě bez antény.
Avatar - cascadia2
30. 6. 2019 12:58
Re: Nepoužívat myčku
To sice ano, já byl v myčce naposledy tak před 10 lety. Problém je v tom, že před domy dávno zmizeli hydranty nebo železné rampy na provádění údržby. Člověk který sahá na auto sám, je v dnešní době za exota. Máš si sednout, zaplácnout pusu něčím přeslazeným přepáleným předraženým a vše svěřit odborné dílně nebo mechanickým kartáčům. Na mě dokonce soused volá na radnici na nějaké povodí řek nebo jak se to jmenuje, že mytím auta před domem znečišťuji okolní řeky. Paní od tama byla naštěstí rozumná a odepsala, že žádnou vyhlášku neporušuji pokud používám schválené přípravky. Samoobslužné boxy zase mají špinavou vodu, je tam nějaký vypelichaný smeták kterým máš mýt kasli, svoji houbu tam v instrukcích zakazují. Takže ano, s mytím aut je dneska problém. Stejně jako s jejich další údržbou. Ve městech není kde.
30. 6. 2019 14:28
Re: Nepoužívat myčku
Ano naprosto souhlasím. Proto v prvním příspěvku píši pokud má možnost. Chápu, že před panelákem se taková údržba dělá blbě. Já nemám problém (když se mě chce :-)) autu v sobotu věnovat třeba i 6 hodin. To ale znamená vyčistit interiér, impregnace kůže a komplet exteriér (mytí, leštění, vosk, plasty a okna)
Mám své auto opravdu rád a čas, který mu věnuji nepovažuji za promrhaný.
Nynější majitel mého bývalého auta z tohoto teď těží a je spokojený.
1. 7. 2019 09:14
Re: Nepoužívat myčku
6 hodin soboty věnovat mytí auta? proti gustu žádný dišputát, ale když zavezu na ruční mytí profesionálům, kteří umyjí ručně tak, jako mně se to nikdy nepovede, budu platit cca 500-800 Kč, vyřídím si buď záležitosti ve městě nebo nějakou práci na počítači a rozhodně to nebude stát víc, než jsem schopen za šest hodin vydělat... asi jsem tedy jenom uživatel:)
Avatar - xxc
1. 7. 2019 13:08
Re: Nepoužívat myčku
A ked mam 2 auta? Celu sobotu umyvat :-) Ale presne tak, ked to niekoho bavi a nema comu inemu cas venovat, preco nie.
30. 6. 2019 11:24
Sbalit vlákno
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
1
30. 6. 2019 17:29
Re: Přejít na Badoo.red
Konečně redakce začíná potírat tyto inzeráty
:yes:
1. 7. 2019 00:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0
1. 7. 2019 10:35
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Rozbalit vlákno
0