Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak se pašují auta do KLDR? Američané zmapovali cestu obrněných Mercedesů

Dynastie Kimů, vládnoucích dlouhá desetiletí v KLDR, je známá svou slabostí pro luxusní limuzíny značky Mercedes. Jak se ale do země dostávají, když jsou na zemi uvaleny přísné mezinárodní sankce?
Zpět na článek
18. 7. 2019 17:01
MercedesMaybach
Pekny clanok az na...
Na obrazku v Kimovej delegacii je zobrazeny Mercedes S600 generacie W221 (facelift model, t.j. rok vyroby medzi cca. 2010 - 2014). Tato generacia sa nerobila vo verzii Maybach, lebo vtedy Maybach existoval ako samostatna znacka. Az aktualna gerenacia S-class W222 (vyrabana od roku 2014) sa robi aj vo verzii Maybach (od roku cca. 2016).
Takze bavime sa tu o starej jazdenke a nie o novej W222 S-class! Mozno sa jedna o nejaky zrestaurovany voz vyradeny z vozoveho portoflia nejakou Europskou vladou ci bankou (kedze bol nalodeny v Rotterdame).
Som jediny co si toto na tych fotkach vsimol? Aj vo videu, Kim ked sedi vnutri, je vidiet interier a ten dverny panel je W221 a nie aktualna W222!

V.
Avatar - rokyta.p
18. 7. 2019 21:17
Z komára velblouda
V Číne a v Rusku se dá sehnat téměř vše, pokud máte peníze. Sankce mají být na vojenské výrobky, technické know how, věci státního významu a tak. Ne, že si nemůže někdo koupit relativně normální slušnější auto. Stačí kontejnery "omylem" zaměnit a není z toho třeba dělat haló. Kdyby Kimouš chtěl, tak já si klidně ve Stuttu jeden Medvěd w222 na sebe koupím. Dám tam červené převozky a normálně s ním přijedu po ose. Dolů po A189, Rusové mě ven pustí protože těm to může být jedno a dokud mě batman počká na hranici v Khasan - Tumangang, tak to má doma. Navíc ono místní umí přes hranici většinou dostat skoro cokoliv. Vím jak u nás malé děcka za koministů chodili přes les kus do polska na borůvky a oni k nám zase chlastat. Většina pohraničníků to samozřejmě věděla také, ale na auta mezi závorama se dělalo předepsané divadlo a jako že to byly procedury, fuj.
18. 7. 2019 20:40
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
jo tak to je šílený, pokud nejezdíš pracovně tak bych dobrodružství hledal možná jinde.ale proč ne..
18. 7. 2019 15:47
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
jo docela zajímavej článek, pokud víš ještě něco pikantního sem s tím:) je vidět, že prachy zmůžou skoro všechno, nějací švýcaři měli kimovi stavět lanovku kvůli lyžování, v podstatě se tady v té žumpa zemi máme dobře, tam to musí být teprve výživný, no nic, jdu taky něco dělat:)
Avatar - Barrichello
19. 7. 2019 22:20
Re: Z komára velblouda
hlavně že západní politici do číny vůbec nejezdí a vůbec s ní nobchodují vid. Bez číny EU do měsíce krachne a bez USA + arábie do týdne :-) :-) :-)
Avatar - rokyta.p
19. 7. 2019 00:20
Re: Z komára velblouda
Pan prezident Havel do Číny nejezdil, nekomunikoval s ní, bavil se s Dalajlámou. Defakto jen pár let po něm se tam Milouš jezdí učit. Lidé si během pražské návštěvy Si Tin Pina nemohli vyvěsit Tibetskou vlajku o velikosti A4, protože by se dle slov policie za ní mohl ukrývat střelec. Zato Čínské vlajky se mohli vyvěsit libovolné velikosti, potože by se za nima přece nikdo neukryl. Tak teď mi řekni, čí politikou se má běžný občan v dobré víře řidit. S tím to máš to samé.

Hele já jsem si koupil Medvěda, jel jsem na výlet do Ruska. Korea už byla kousek, pan Grebeníček říkal že to tam je fajn. Tak jsem se jel kouknout, co je na tom pravdy a někdo mi tam Medvěda ukradl. Tady máte papír z místní policejní stanice, kde jsem to nahlásil. Ten ve kterém začal jezdit Buřt sice vypadá podobně, ale já ho nepoznávám. Toš mi řekni, co jsem porušil. Jako já jsem plně prozápadní, ale vozit se po nějakém Buřtovi aby si nemohl koupit blbého medvěda je blbost, pak je podrážděnej a zbytečně se mstí. Každý chlap chce, ať mu pochválíš babu a auto.
18. 7. 2019 21:34
Re: Z komára velblouda
Je vidět, že o mezinárodním obchodu nevíte vůbec nic, stejně tak o kontrole vývozu, našich zákonech a případných sankcích, které by se uplatňovaly. To, že o tom není na Nově ve zprávách neznamená, že je to všem jedno. PS: nehodnotím smysluplnost sankcí, ale věřte tomu, že ať si o těch předpisech myslíme cokoliv, nezbývá nám nic jiného, než se tím řídit. Minimálně jako občané ČR...
Avatar - Hammunasakra
18. 7. 2019 19:15
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
Ta první část asi neni problém = ta druhá taky většinou vyjde :-)

I když nevíš v jakym stavu no :D
18. 7. 2019 18:43
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
Já tam chci zase jet...a vrátit se :D
Avatar - Hammunasakra
18. 7. 2019 18:20
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
Proč bys měl držet hubu? Snad naopak ne?

O tomhle se běžně píše, dneska už neni socialismus takže i v češtině. Ale info neni nikdy dost piš Piš PIŠ :-!
Avatar - Londonbridge
18. 7. 2019 17:31
Jazdenka
Lepsia jazdenka od Mercedesu ako vela novych aut tak Kimovy staci ojazdene S ko :-!
18. 7. 2019 15:31
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
Sehnat jednotlivý komponenty asi nebude problém. Nebo udělaj systém vesnickýho automechanika a nabastlej do toho komponenty z tý kopie Mercedesu 190E, kterou si tam vyráběli.

https://oppositelock.kinja.com/…-know-1752381740 (vůbec ten článek ukazuje, že chlapci zřejmě se sourcováním mercedesů maj zkušenosti)

Pullman Guard (s čuníkem uvnitř!) a 100 koní pod kapotou? what could go wrong?
18. 7. 2019 14:22
Fostek musí vysírat za každou cenu
hlavně když je článek o Koreji. V tom je silný.
Čili jde mi o tuhle drobnost:
Myslím, že je to Pusan. Říkat nebo psát Busan je jako říkat nebo psát München místo Mnichov nebo Geneve místo Ženeva (tam jezdí redaktoři na autosalon a vždycky teda píšou Ženeva)
...ale článek je zajímavý. (Mohl bych toho tolik dodat) a chyba jen malá. protože na obranu redakce..Korejština nerozeznává rozdíl mezi "P" a "B" jako mnoho dalších nesmyslností, co v Korejštině jsou.
Článek o autech v KLDR tady byl, ale byl to blábol. Tohle je zajímavost :yes:
Jen by mě zajímalo, kde to ten řízek bude servisovat :)

TAK UŽ DOST FOSTEKU! Přestaň prokrastinovat a předvádět svou znalost Koreje a praskej do práce! Nikoho to nezajímá, ty hovado!
"YES SIR!"
18. 7. 2019 17:56
Re: MercedesMaybach
No má i několik Phantomů.
18. 7. 2019 18:00
Re: Fostek musí vysírat za každou cenu
No vím, ale je toho mega moc. Severní Koreu mám projetou vod Panmundžomu po Pektusan.
Vím, že to nejde.
Ale někomu to jde.
Není divu, že poslední štace byl Vladivostok.
Když na Dálným východě v Rusku půjdeš mezi lesní dělníky...potkáš brzy Sevrokorejce.
Makají jich tam tisíce, embargo neembargo. Plat nedostávaj...ten jde rovnou ...hádej komu. Utýct nemůžou...maj tam rodiny.
Asi bych měl držet už hubu... :-O