Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Chevrolet Corvette C8 konečně oficiálně. Revoluční novinka sází na nový osmiválec a nízkou cenu

Nová Corvette se zcela jinou koncepcí pohonu chce být stále dostupným sportovním modelem. O pohon se i nadále postará osmiválec.
Zpět na článek
19. 7. 2019 11:59
dobré generikum
klon ferari, vpredu by mohol byť kľudne koník, ale inak dobré. Cena božská. Za mňa parádny interiér, tak by mal v superšporte vyzerať.
Avatar - iudex
19. 7. 2019 10:09
Re: To si snáď
Tak môžeme si z amerických áut robiť srandu koľko chceme, ale mať tie autá v EU za ich ceny, tak všetci jazdíme na Chevroletoch a Dodgeoch. Lebo za čo sa dajú v USA dostať tie športové verzie, to zostáva rozum stáť, od Mustangu cez všetky tie SRT a Hellcat verzie bežných kupé a sedanov až po Corvette.
P.S: k tým americkým cenám si treba prirátať sales tax (líši sa podľa štátu, ale povedzme +10%).
Avatar - wakantanka
19. 7. 2019 14:02
Re: Moc hezký
Technika, cena, vybavenie, asi aj spracovanie bude fajn. Akurát mám pocit, že pozerám na potunenú Italiu. Predchádzajúce generácie boli oveľa viac originálnejšie. Asi najkrajšia genrácia C3 http://en.wikipedia.org/…et_Corvette_(C3)
Avatar - iudex
19. 7. 2019 10:12
Re: Chevy ukázal Hondě...
Presne tak. Honda dala úplne astronomickú cenu prevyšujúcu McLareny (tuším cez 150t eur) no a predaje to reflektujú: za minulý rok v EU smiešnych 45 ks. Proste v tejto lige už treba image a keď ho nemám, tak musím bojovať cenou (ako to robí Nissan s GT-R, nikomu nechýba image, keď je za takú cenu). No a Chevy to posunul na inú úroveň, superšport s motorom v strede za cenu konvenčného kupé typu Audi S5? Nie je o čom.
19. 7. 2019 10:02
Chevy ukázal Hondě...
...jakou filozofii měla udělat pro základní NSX. Tohle je pravý nástupce, lidový supersport. Ferrari a spol mohou být klidní, tady už je potřeba opravdu image imageovatá, ale skvělé!
Avatar - iudex
19. 7. 2019 09:08
Konečne superšport
Veľká paráda, z Corvette je konečne superšport. Nejak som napriek avízam o zmene koncepcie pohonu tomu neveril, predsalen je to tak dramatická zmena, že som skôr čakal úplne nový modelový rad nad Corvette. O to väčšie prekvapenie, že zostal model s menom i cenovou kategóriou. To je ostatne druhé veľké prekvapenie, technicky a koncepčne čistý superšport na úrovni Ferrari či McLarenu, ale za cenovku o dva levely nižšie.
Corveta sa mi páčila i doteraz, je ale pravda, že tie silnejšie verzie už narážali na limity koncepcie, keď síce mali brutálny výkon, ale časy na okruhu až také nerobili. Teraz by sa to malo zmeniť a Corvette môže konečne hrať prvú ligu s európkymi superšportmi. :yes:
Avatar - Hammunasakra
19. 7. 2019 16:01
Re: To si snáď
I když nejsou v hotovosti = furt na převodech ztrácíš. A to nemluvim o tom co si většina čechů asi nechce ani připustit = že by koruna mohla propadnout třeba zas někam ke 30 kč za euro. Nebo i přes :-!
Avatar - CHerokee
19. 7. 2019 13:20
Re: To si snáď
S větším spojením, případnou federalizací jako v USA souhlasím. A jedna měna je samozřejmě výhodnější. To jen my tady furt držíme korunu...ale jen výjimečně, většina peněz jsou jen digitální čísla z účtu na účet.
Avatar - iudex
19. 7. 2019 11:17
Re: To si snáď
Tak nemôžeš paušalizovať. Keď som bol teraz v San Franciscu, tak som si pripadal ako v Bruseli pred Európskym parlamentom: samé hybridy a elektromobily, Tesly sú tam asi zadarmo (samé modely 3) no a hybridné Toyoty tam kraľujú, v jednu chvíľu som šiel po diaľnici a v pruhoch vedľa mňa 3 Priusy, nič iné.
Samozrejme vidiek a menšie mestá je to ešte tá klasická Amerika s big block pickupmi a osemvalcovými Camarami a Chargermi. Ale i tak vidím posun oproti dobe pred 17 rokmi, keď som tam bol prvýkrát, menšie autá pribúdajú, menšie objemy a turbá takisto, všeobecne môžem konštatovať, že najviac áut má pod kapotou R4. Ale keby som tam býval, tak by som volil práve ten V8: http://www.wikimotiveblogs.com/…kes-Automall.jpg
Avatar - CHerokee
19. 7. 2019 13:17
Re: To si snáď
San Francisco je součástí Kalifornie, tam to je jediný "ekofašistický" stát v USA. Je dost specifický. Třeba moje výfuky na Stanga z USA - Ford Racing Sport (Borla) jsou v USA všude legální, jen ne v Kalifornii....a tak je to skoro se všemi díly. Dokonce tam nesmíš mít ani nerez výfukové svody apod. (řešili jsme u veteránů Shelby). I Harleje jsou pro Kalifornii speciálně upravované.
Avatar - CHerokee
19. 7. 2019 10:15
Re: To si snáď
Je to paráda. Evropa se soustředí na ekologii, EV, baterky, downsizing a Amerika ji dohnala i v tom, kde zaostávala a to nejlepší si ponechala (velké motory)...jo a skvělé ceny. Za ty prachy je s bídou základní Cayman se 4 válcem v úplném holobytu.
Avatar - Hammunasakra
19. 7. 2019 11:36
Re: To si snáď
Model 3 tam teď stojí od 690 t. kč :yes:

Kdo by to za ty prachy nezkusil :-)
Avatar - Barrichello
21. 7. 2019 11:04
Re: Hmotnostní rozložení je podstatné
Co Le Mans? Tam Corvette jezdila a dodnes jezdí taky nebo se stejnou koncepcí a ještě těžším V10 Viper..... A kolik toho vyhráli....
Avatar - Barrichello
21. 7. 2019 11:03
Re: Vypadá skvěle
odjel sem pár zim s auty jako Chrysler 300C 5,7 V8, Jaguar XJ 4,2 V8 kompresor, Camaro V6 a nikam sem se neporoučel. A to byly roky kdy bylo opravdu pěkně nasněžneno na okreskách a vesnických cestách.

Chce to u toho trošku myslet a mít slušný pneu.
Avatar - speedfred
20. 7. 2019 16:14
Re: Hmotnostní rozložení je podstatné
Myslím že predchádzajúce Vette mali motor síce vpredu ale zabudovaný hodne za prednú nápravu takže sa to blížilo troška k midle ulozeniu.
20. 7. 2019 14:16
Re: To si snáď
Souhlas. Jen tu korunu si držme jako nezpolitizovaný měnový projekt, naše koruna je národním pokladem, politizace je ještě na snesitelné úrovni směrem k depreciaci, ač vnitřní hodnota koruny je mnohem vyšší než naznačují měnové kurzy.
20. 7. 2019 14:01
Re: Vypadá skvěle
Stačí podzimní smrkanice, neřku-li zimní poledovice, a vše těžké na čumák se poroučí ze silnic, pokud to nemá v rukou myslící a nadpůměrně zdatný pilot. Mně ingoty v předu připadají spíš jako anachronismus než jako důvod k nostalgii. Když vpředu, tak jedině lehké čtyřvály, šestivály maximálně při nízké měrné hmotnosti. To, že to není Vette, o tom nechť rozhodnou ti, kteří si tuhle koupí a budou si jí uživat.
20. 7. 2019 13:55
Hmotnostní rozložení je podstatné
Každé auto, které si zachovává koncepci s motorem vpředu a nemá pohon všech kol, je odsouzeno maximálně k civilně sportovní jízdě. To, co s Vette dokázali v Callaway Competition a její piloti na závodních tratích, je v německé a italské konkurenci mistrovský kousek. S motorem vpředu porážet Porsche a Lamba, nemluvě o Ferrari, je prostě důkaz schopnosti vyčarovat z dané koncepce více než má konkurence při té lepší. Důležité bude, aby tahle Vette nedoplatila na obrovskou zadluženost nejen v USA, ale v celém západním světě. Pak by volba výhodnější koncepce pro závody nebyla tím, co by znamenalo prodejní úspěchy.
20. 7. 2019 07:38
Re: Vypadá skvěle
že to nemá s vette nic společného by mi vůbec nevadilo. Auto s motorem vzadu za řidičem /ano, uprostřed/, s osmiválcem, vážící 1500 kilo a cenovkou 1,6? Fantazie:)
Avatar - Barrichello
19. 7. 2019 22:17
Re: To si snáď
Proti jednotné měně za rovných podmínek nikdo nic nemá, jenže to Německo a Francie nepřipustí. A proti jednotnýmu EU super státu má řada zemí hodně, protože za cenu ztráty národní hrdosti, historie a debilních EU nařízení a zákonů jako jsou inkluze, migrace, debilní eko normy atd to nestojí. Evropa se zničí sama pokud výrazně nezmění svůj dosavadní styl..
Avatar - Barrichello
19. 7. 2019 22:10
Vypadá skvěle
je to moderní americký supersport, za super cenu, s klasickým motorem a moderním interiérem.

Ale s Corvette jak jí známe to nemá nic společnýho. Corvetta byla vždy dlouhá kapota a pod ní velký motor, tvary coca cola láhve.

Ale mohlo by to celosvětově zvednout prodeje, uvidíme co na to zákazníci.
Avatar - CHerokee
19. 7. 2019 13:18
Re: To si snáď
To je na USA docela dost za tak malé auto. Proto se žádný prodejní zázrak nekoná.
Avatar - speedfred
19. 7. 2019 09:45
To si snáď
robia pr.del s tou cenou. Je mi jasné že cena v Europe bude trocha inde ale aj tak,mohol som počkať a mať konečne poriadne auto. :D
Vette som videl zamaskovanú na Nringu a vyzerala proporčne parádne.
PS: ten držiak na telefón sa mi páči + ten rad tlačítok (narozdiel od Emela)
Avatar - Emel
19. 7. 2019 08:57
Moc hezký
Jo, moc hezký, sporťák klasických tvarů s klasickou technikou (teda až na chybějící manuál, to je trošku zklamání, pokud jsem to pochopil dobře). Ze všech stran to vypadá fakt hezky.

Jen ten interiér... dvacet tlačítek za sebou na liště? Co je ta pacička na ulomení pod tím středovým displejem? Tady se mi předchůdce pozdával víc
https://www.corvettemuseum.org/…andSport-023.jpg
Avatar - speedfred
19. 7. 2019 14:45
Re: To si snáď
No keby stála do 2,5mil Kč tak je to fajn cena (peňazí je to ale dosť) čo je ekvivalent M3,QV,AMG ale jazdne úplne inde.
Áno Vette bude ale menej praktická. :-)
Avatar - CHerokee
19. 7. 2019 13:21
Re: dobré generikum
Až na ten klon Ferarri souhlas. Mrkni se na vývoj tvarů u Vette, není to žádná revoluce, ale evoluce.
Avatar - Hammunasakra
19. 7. 2019 11:35
Re: To si snáď
Protože fakt NEPŘEHLEDNÁ new platforma = tohle je for CHerokee

Sakra pěkný a asi povedený auto :yes:

Amerika nás nedohnala = vždycky byli takovýhle = a zrovna Vette proháněla evropský sporťáky taky odvždycky https://www.auto.cz/…rni-smycce-88144

Nebo https://www.youtube.com/watch?… to byl rok 2011 jen těsně za nim byla Vette C6 Z06 až za ní Lambo Aventador LP700-4 a tak

Samostatná kapitola taky odvždy byly ceny = viz zmínky vejš amíci s relativně levnejma autama se vyrovnali a dokonce poráželi = naše nejdražší supersporty

Takže = nic novýho. Prostě výhoda obřího bohatýho trhu. U nás to má řešení v jednotný měně pro celou evropu a k tomu i fiskální unii = ale toho se lokální politici bojej jak čert kříže = a proto vysvětlujou svejm ekonomicky nevzdělanejm voličum = že tudy neee :-!

No já bych byl pro = Ferrari za poloviční nebo aspoň výrazně nižší cenu = ale toho se asi nedočkám = tak aspoň nějakej ten americkej import že tu je :-)