Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Počet aut od roku 1989 citelně vzrostl, věk se ale skoro nezměnil

Zatímco v polovině letošního roku bylo v tuzemsku registrováno 5,9 milionu vozů, před 30 lety to bylo o 3,5 milionu méně.
Zpět na článek
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:12
Staré auto je ekologičtější
Než se tady spustí řada těch, kteří budou za stáří vozového parku vinit downsizing a podobné věci, je nutné se na to podívat ekonomicky.

Nové auto je vždy lepší, než to staré, jízdně ,bezpečnostně ale i výkony, jenže je násobně drahé. Dnes se za cenu kolem 1 měsíčního platu dá pořídit velmi slušné a i zachovalé auto a mnohým takové stačí i když má 15-20 let. Už to není doba, kdy za podobné peníze byly 120tky. Taky údržba takového auta většinou stojí násobně méně. Je rozdíl dát za olej 350 Kč nebo 3 500 Kč, za kompletní sadu brzd 1000 Kč nebo 10 000 Kč a podobně. A navíc tím dáváte i další šanci už vyrobeným autum a nemusí se vytvořit obrovská ekologická stopa pro výrobu nového. I kdyby to byl diesel, za 2 roky by nenapáchal planetě tolik škod, kolik by napáchala výroba jednoho nového.

Já sám jedno takové provozuji, kdybych nebyl šetřivý, asi bych koupil nějaké novější, třeba jen 7-10 let staré, ale jako druhé auto bych asi novější nepotřeboval, i kdybych měl miliony nazbyt.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:22
Re: Staré auto je ekologičtější
To určitě... ale to by tady za chvíli přiskočil nějaký zastánce dob nedávno minulých a vysvětli by ti, že dneska ten litrovej třívalce fturbu je plečka a zlatej Žigul.... :D To tu asi nechceme ani jeden :D
19. 8. 2019 16:22
Re: stáří ojetin
Tak příspěvek je velmi idealistický. Benzín nestál 4 koruny ale 8 speciál a 9 super. MHD už byl min za korunu a platy vašich rodičů mělo mizerné procento obyvatel. Jezdit autem do práce v té době byl velký luxus. Život v té době byl rozhodně horší než dnes. Pro většinu.
Avatar - palix
19. 8. 2019 15:20
Re: stáří ojetin
Chodím po zahraničí a nemám taký pocit, že my v ČR a SR sa máme horšie ako obyvatelia bývalých "kapitalistických" krajín. Dokonca máme často lepšie domy, autá, mobily, oblečenie... Naše ženy sú pekne vyobliekané... Máme sa horšie?
Kto sa má horšie ako za socializmu mal by sa zamyslieť, či nerobí niečo zle.

Len tak mimochodom - z článku vyplýva:
Favorit - stál 26 platov
Fabia - stojí 8,3 platu
Dnes nie je problém kúpiť si auto (nejaké) - ak je človek zdravý a zarába. Pamätám sa, že moji rodičia na auto našetrili len veľmi ťažko a vôbec nebolo nové. Že stál rožok 20 halierov, benzín 8 KČS... Vždy si treba položiť otázku - koľko rožkov sa dalo kúpiť, koľko benzínu?
Ľudia mali kedysi aj viac detí a rodina so 4 deťmi si nemohla dovoliť veľmi vyskakovať. Dnes je to viacmenej podobné, ale nie horšie. Základ je byť zdravý a mať dobrú prácu.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 13:29
Re: stáří ojetin
Jojo dnes si tu žijeme špatně, nemáme co jíst, zlá EU nám zakazuje si kupovat co chceme, jsme ohroženi afričany a kdoví co ještě..... sice nemáme co jíst, ale máme v rodině dvě auta, jezdíme k moři, máme mobily, tablety, LCD televize.... no máme se fakt špatně !
20. 8. 2019 11:52
Re: stáří ojetin
Tak vidis asi to, co chces vidiet. Mozu byt take konkretne oblasti a lokality co opisujes, ale neplati to pausalne a nebude to ani vecsina. Ja mam kvantum znamych aj kolegov, co stavaju domy, kupuju si auta - ak nie nove, tak par rocne jazdenky. Ano su aj taki co maju tie felicie, deru ich na ceste do prace, lebo im nic lepsie netreba. Ze ma doma ovela novsi S-max, X5 a pod. uz tak na ociach nie je. Ti co tak nerobia zvycajne maju ine veci - lyzovacky, dovolenky pripadne caste stratovanie v restike. A poznam dokonca takeho, co zvonku dom vyzera ako stara osarpana buda a vnutri luxus. Argument, ze zvonku mu nezalezi ako to vyzera a takto nepritahuje zbytocne pozornost. Ludia sa objektivne lepsie maju. Vsetci. Naviac aj ten najchudobnejsi Cech/Slovak patri medzi 20% najbohatsich ludi sveta.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 11:12
Re: stáří ojetin
Ano = tohle už znamená bejt fakt BLBEJ totálně zaslepenej :-)

Asi nejsi manipulátor = prostě jen hloupej. Ekonomicky je to samozřejmě naprosto obráceně = ale to nejspíš NECHCEŠ VIDĚT a vo tom to je, nebo? ;-)

Jestli je ti fakt 40 = tak potěš pánbůh. Tenhle extrémismus bych snad pochopil u někoho z tý doby = u lidí který socialismus nezažili ale jen po něm teskní jak to muselo bejt bezva = to je smutný
19. 8. 2019 19:06
Re: stáří ojetin
Dnes má průměr či větší plat zhruba 38% lidí. Ano dřív to mohli být když moc, tak 43%, víc to prostě statisticky s nějakým normálním rozdělením a omezením zdola prostě nejde. Rozdíl byl v tom, že tehdy se měli všichni skoro stejně - blbě.

A pokud dnes stejně jako 30 let zpět jste schopen ušetřit litr měsíčně, tak je problém někde jinde.
Avatar - lordlord
19. 8. 2019 16:43
sdg
porovnávat komoušské ceny, které byly zmražené nebo dotované je zcestné. Stačí porovnat cenu první a poslední škody favorit
19. 8. 2019 14:00
Re: stáří ojetin
Vsade sa sice hovori o priemere nie mediane, ale ak chces solidne data, treba ist na statisticky urad. A zistime, ze ten priemer je takmer median - rozdiel nie je velky. Naviac ake ma rodina naklady je vysokoindividualne a zavisia od faktorov, ktore ovplyvnit nevies(alebo je komplikovane ich ovplyvnit) az po faktory, ktore ovplyvnujes priamo. A to potom tie doby skresluje brutalne. Za seba sa mame lepsie ako sme sa mali ked som bol decko.
19. 8. 2019 13:27
Re: stáří ojetin
Žiješ stejně kvalitně jako v 88'? Když tohle čtu, tak mi přijde, že jsme národ, který si neustále pohoršuje. Kouknu ven a vidím to zcela jinak. ;-)
Avatar - pradeda777
20. 8. 2019 16:26
Re: stáří ojetin
Bariku, kde bereš prachy na internet? Posílají ti je rovnou z Kremlu? :D
20. 8. 2019 15:52
Re: stáří ojetin
Reagoval som na zlodejinu a tá je aj mimo bývali sovietsky blok. Len možno nekradne každý tretí, ale každý desiaty. Ale to je o ľudoch a výchove. Od socíku tu vyrástla celá jedna generácia a väčšina sa len vyhovára. Ty si žiarivý príklad. Keď sa ľudia prestanú vyhovárať a pozrú sa v prvom rade na seba tak západu môže priblížiť rýchlejšie ako keď budeme len lamentovať. Každý do deti tlačí, že ak sa chce mať dobre, tak musí kradnúť miesto toho, aby ich viedli k reálnemu vzdelaniu a tomu, že na úspech sa treba nadrieť. Skratky neexistujú.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:33
Re: stáří ojetin
Pohádky? Ty si nějak mentálně zaostalej? Já myslel že si jen fanatik = ty to fakt nechápeš? :-)

Ani tohle nebyla teda neni pohádka https://www.reflex.cz/…ernich-krys.html
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 13:54
Re: stáří ojetin
Gulag? :D Prosimtě, kdo tady v ČR žije v takových podmínkách nedobrovolně?

Kdo žije v chlévě, v 90 % případů je to jeho vinou, nebo ti přišlo správné dotovat ze státního byty ? Víš, že celý ten socialistický projekt byl ekonomicky neudržitelný a proto zkrachoval, že jo? A to právě díky tomu byly byty "levné" , stejně jako se dnes nadává na dotace z EU, dříve se dotovalo kde co a daleko nesmyslněji, viz zemědělství a podpora intenzity produkce na úkor kvality a udržitelnosti - výsledek už je tady - sucho.

Těch spodních 10 tisíc, co opravdu žije špatně a není to vinou jejich blbosti, by si žilo špatně i za jakéhokoliv režimu a dnes mají třeba naději, že se jim situace může zlepšit, pokud se budou snažit, za minulého režimu byli odepsaní... hubu si zacpat salámem mohou taky, výběr salámů je obrovský, piva taky a na té jejich LCD telce s internetem si pustí cokoliv... takže to mají oproti komunismu navíc...
20. 8. 2019 13:21
Re: stáří ojetin
Takže mzdy už nemajú byť riadené trhovo? Prečo by mal mať nejaký budíš k ničomu čo si spravil dáku električkovú školu lepší plat ako kvalitný mechanik, alebo murár?
Úroveň komančského školstva sa ukázala keď sa otvorili hranice a naši žiaci mohli chodiť na medzinárodné súťaže. V Mat/Fyz sme na svetových súťažiach končili vysoko. Dnes sme radi aspoň za nejakú medailu. Dôraz sa kladie na humanitné vedy a špeciálne vzdelávania, kde sa lejú prachy vo veľkom a schopná časť populácie je ukrátená a za svetom stále viac zaostáva. Ale hlavne, že sa každý babrák čo má ľavé ruky tlačí na VŠ a čaká ako ho majú hneď po škole kráľovsky zaplatiť. Polovica ľudí ide na VŠ. Mnohé už nerobia výber ale nábor, lebo im z toho tečú prachy. Úroveň vzdelania na mnohých VŠ je tragická. Ja si do svojho týmy vyberám ľudí sám a z niektorých škôl je použiteľný 1 z 50.
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 11:26
Re: stáří ojetin
Čest soudruhu Bariku.... a už si se zeptal těch lidí, jestli třeba jsou ochotni vyměnit nějaký ten luxus za dostavbu baráku? Třeba, jestli musí mít každý mobil za desítky tisíc, tablet, LCD, určitě nestrádají, když mívají většinou 2 taková auta za 100 tisíc, mohou je živit, jsem si jist, že většina těchto domácností má i děti, jezdí na dovolené k moři, na hory, na výlety, určitě nejedí jen suché rohlíky.... no a to už se dostávám k tomu důležitému. Holt si nechtějí brát od huby tento buržoázní kapitalistický luxus, aby udělali fasádu, nebo nepotřebují více, než bungalov. Každý nemůže být bohatý, ale i zástupci dělnícké třídy mají moderní moderní vymoženosti (holt si nemohou poslechnout superAudio Xavian jako Hamuna, nebo nemají nejnovější iphone, největší LCDčko, hypermoderní pračku, která je na wifi, vysavač, co umí i vynést odpadky a nakrmit kočku, auta co sama parkují), ale všechny tyto věci mají, ať už je to lowcost, nebo ne... A k tomu i bydlí, byť né v centru Prahy, ale bydlí a jezdí na dovolenou... možná jen do Chorvatska, nebo na Mácháč, ale jezdí.....
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 08:27
Re: stáří ojetin
Víme že bez socíku = by všechno fungovalo sakra hodně jinak. Prostě byli sme staletí společnej stát s Rakouskem a po 2. světový vlivem okolností na tom dokonce trochu líp. Jaký bylo porovnání v roce 1989 asi víš = rozdíl v rozpočtech států, platech, důchodech, majetku ale i sítě dálnic atp.

Trochu sme to už zase dohnali. Trochu
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 08:23
Re: Staré auto je ekologičtější
Hamuno, já jsem diesel positive, ale vytočený benzinový motor (né jak to dělá eCVT) ať už s turbem, nebo ne, je prostě pro každého, kdo má rád auta zážitek. Jel si někdy s něčím takovým? Umíš vůbec řadit? :D
19. 8. 2019 22:24
Statistika nuda je
A nemá cenné údaje. ;-) To je známý problém českého registru - je stále zaplevený dávno neexistujícími auty, auty “posledního km”, veterány, víkendovkami, a dalšími podobnými auty která v provozu nejsou ale statistiku registru zatěžují. Proto je tak velký rozdíl mezi údaji o tom co reálně jezdí na silnicích a touto statistikou. Tím že provozování auta v ČR je tak levné se prostě spousta lidem nevyplatí to řešit a nemají potřebu auta likvidovat nebo odhlašovat...
Dostupnější jsou zcela bezpochyb, dneska mají auto k dispozici i ty nejslabší sociální skupiny. Jinak jasně - bylo by asi lepší mluvit o mediánové mzdě kterou má víc jak polovina populace, a neporovnávat to a fabií ale octavií - kompaktem stejně jako byl favorit, ale to jsou jen detaily, princip dostupnosti zůstává :yes:
19. 8. 2019 22:19
Re: stáří ojetin
No ja som z dediny a v mojom okolí to vyzeralo tak, že kto nechlastal a nebol hnilý si v záhrade vypestoval nie len pre seba ale aj na predaj. Toto fungovalo aj po 89 kým sa sem netlačili reťazce a nezačalo sa sem voziť dotované ovocie a zelenina. Tam sa už viac oplatilo makať v práci ako na záhrade.
No a protislužby fungujú aj dnes, keď ja som mechanik a ty murár, tak si môžeme vzájomne pomôcť bez toho, že by sa odviedol desiatok.
Avatar - CHerokee
19. 8. 2019 15:51
Re: stáří ojetin
Ano, černý trh. Aneb kdo nekrade, okrádá svou rodinu. A výsledek sklízíme dodnes. Premiér krade (aji u vás), hoši kolem senilního prezidenta jsou novodobou šlechtou a kradou, a tak si tu žijeme....
19. 8. 2019 15:48
Re: stáří ojetin
Porovnávat 120 a Fabii je dost mimo a navíc ty počty nevycházejí - 59 měsíců?

Dělnický plat - je alespoň vidět, jak byli vysokoškoláci drženi dělnickorolnickou věrchuškou pod krkem - nástupní plat VŠ 1 600 - 1 800.
Avatar - palix
19. 8. 2019 15:27
Re: stáří ojetin
Socializmus bola zvláštna doba. Nechcem nikoho obviňovať, alebo uraziť, ale veľa ľudí kradlo, kupovalo kradnutý (lacný) materiál, obchodovalo "na čierno", využívalo protislužby... Potom bolo aj na auto, dom... Ak sa rozpamätám, tak moji spolužiaci (do školy som začal chodiť v 80-tých rokoch) toho mali cca tak ako my - staré, alebo žiadne auto (na celý život...), byt,bežné veci...

Samozrejme asi lepšie sa mali ľudia z dedín, ktorí si dokázali dochovať a dopestovať nejakú potravu.
Samozrejme česť všetkým poctivým tej doby. Pamätám sa, že sa hovorievalo "... Kto nekradne, okráda svoju rodinu..." ;).
Avatar - palix
19. 8. 2019 15:09
Re: Staré auto je ekologičtější
Malé turbomotory (1,0 / 1,2) sa dajú porovnať výkonovo a prejavom skôr s 2,0 ako s 1,6. Dnes samozrejme málokto robí podobné motory.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 14:53
Re: stáří ojetin
To si asi pamatuješ dobře = ale nedáváš do správnýho kontextu. Že to bylo ZA CENU umělý ekonomiky = brutálního zaostání, skoro nepředstavitelnýho dluhu

Prostě když dneska zase uděláš hranici okolo země a vytrhneš jí z běžný ekonomický reality = klidně může stát auto 10 korun a plat může bejt 3 koruny měsíčně. Problém nastane když ten násilim uměle drženej systém = zbankrotuje. Pak čučíš jak puk = jak si na tom v reálu blbě

Zrovna dneska sem to tu psal = stát a nejen náš všechny komunistama řízený na tom byly jako Škodovka v době krachu socialismu = Škoda auto měla miliardovej dluh a třetinu miliardy po splatnosti a byla ekonomicky absolutně v pr..
VW jí koupil myslim za 40 miliard a okamžitě 80 investoval = to si tehdy nemoh dovolit celej náš stát! Ani kdyby vypustil všechny ostatní investice v zemi :-)
To je ten svět kde auto stojí 10 korun a plat je 3 = to si děda moh každejch 7 let koupit novou škodovku = ale ta cena byla šílená. Do konce našich životů ty reálný dluhy nedoženem = vlastně nesplatíme. A to ekonomika posledních 29 let roste jak šílená
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 13:42
Re: Staré auto je ekologičtější
Já turbo od Toyoty neznám, takže nemohu soudit, ale když už chceš maloobjemové turbo, nezapomínej, že tam má v R4 verzích i Renault své želízko v ohni v podobě 1.33TCe a ten umí udělat docela dost parády. Tady už záleží, kde uděláš ten zlom. Buď vezmeš jen R3 (vítěz Ecoboost a PT), tam 1.2Turbo od Toyoty nemá co dělat a srovnávej ho s 1.33TCe a dalšími motorizacemi R4. Nebo maloobjemové motorizace jako celek a já osobně bych nechtěl hledat hranice... někde máš i R3 1.5tky, patří to sem, nebo ne? :D Naopak Toyota má zase R4 už 1.2ku.... Po svezení s TCe to Renault minimálně Toyotě nedaruje.. zkus :)
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:36
Re: Staré auto je ekologičtější
Tak to ani omylem = fanoušek 1.2Turbo = fakt ale fakt nejsem

Jen sem srovnal = a ty si můžeš najít v testech = trochu lepší zvuk 4válce tam je a jezdí to v pohodě. A vítězem testu je EcoBoost a mimo test 1.2 PureTech = tyhle 3 malý motory sou objektivně prostě asi nejlepší

Litrová Honda mě nebere = naopak 1.5 se jim zdá se dost povedlo = a nevymejšlej kraviny o fanoušcích = prostě vítězná trojice malejch motorů je.. jaká je :-)

S Vaculíkem v drtivý většině souhlas = tvoje "tady" mi přijde dost mimo realitu = jako že VĚTŠINOU NE?
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:31
Re: stáří ojetin
:yes: :yes: :-)

Šílený je = že část lidí je tak mimo = že tomu cos napsal a znaj z ruskýho hoaxu FAKT VĚŘÍ :-!
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:59
Re: Staré auto je ekologičtější
:yes: A tak to je.... V tomto ohledu je nutné se na statistiku podívat i z jiného pohledu. Dříve jsme s těmi auty jezdili z nouze, dnes je stáří vozového parku potřeba vnímat v jiném kontextu.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:57
Re: Staré auto je ekologičtější
Jojo... Kdyby si věděl, kolikrát už jsem vzteky chtěl na Vinohradech zapřáhnout nejeden vrak a odtáhnout ho před služebnu.... :/ Nejlepší je, když se čistí ulice , tak odtáhnou jen ty auta , co opravdu jezdí a vraky obmetou :D perfektni práce !
19. 8. 2019 12:54
Re: Staré auto je ekologičtější
Osobně ve stáří už dnes taktéž nevidím problém. Já zas pozoruji, že mám nadbytek aut. Téměř stále jezdím pracovním autem, což je naprosto jednoduchá 6let stará malá dodávka, a dříve hlavní středně třídní vůz stojí před barákem. Na hrbu má již 11let, ale stále je to nadprůměrně rychlé, pěkné a bezpečné auto. Jen spotřeba je krapet nad limitem. Jenže co s ním? Mám ho prodat za 150tisíc, přihodit stovku navíc a koupit Citigo jen abych jezdil za polovic a holedbal se, že vypouštím méně co2 a ve statistice se objevilo hezčí číslo?
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 12:18
Re: Staré auto je ekologičtější
V textu by mělo být zdůrazněný i jak moc jiný auta tu sou = nejen násobný množství
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:44
Re: stáří ojetin
Že kdo v ekonomice vytržený z reality vydělával průměrně měl se nějak a v reálný když vyděláváš nadprůměrně tak...
Bohužel nevyděláváš nadprůměrně = ale třeba v porovnání s Rakouskem zřejmě PODprůměrně. Že tady dodnes sou díky komunistum silně podprůměrný peníze = v porovnání se zeměma s kterejma sme na tom byli stejně třeba tim Rakouskem = to je holt blbý
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 08:24
Re: stáří ojetin
Fakt nevíš? Neni to o automaticky ale že práce s VŠ kvalifikací je většinou práce s vyšší přidanou hodnotou
Ale přístup komunistů ke vzdělání což má dodnes částečně vliv snad znáš https://www.facebook.com/…152963423674009/
Avatar - CHerokee
19. 8. 2019 15:49
všici jezdí autem
U nás každá socka, cygan, žadatel o podporu jezdí autem. Až jim ho brzké eco-normy (2021 a 2030) seberou a nabídnou maličké EV auto od 700 000, s kterým bude problém i na ty hory zajet tam a zpět,
tak se najednou objeví obrovská kritika od těch, kteří po hříchu vůbec dění nesledují.
21. 8. 2019 09:11
Re: stáří ojetin
Keby išlo len o absolútne čísla, tak by sa všetci v Nemecku vozili na Mercedesoch. Lenže väčšina ľudí v Nemecku má problém dať dokopy peniaze na vlastné bývanie. Lebo je tam menší rozdiel v platoch medzi profesiami. U nás berie murár štvrtinu platu voči mojej profesii a v Nemecku polovicu. To isté platí pre kuchára, pekára, predavača v obchode. Ľudia v mojej profesii majú čo robiť postaviť s v Nemecku barák. Prípadne zrekonštruovať dáky čo zdedili. Taky predavač z obchodu bude naveky odsúdený žiť v podnájme, lebo za život nedá do kopy peniaze potrebné na stavbu domu. A za zelené elektriku zaplatí viac ako dvojnásobok voči tomu čo platím ja. A keďže žije v podnájme, tak si nemá ani kde postaviť dotovanú fotovoltaiku, len zo svojej drahej energie dotuje tých bohatších, čo majú vlastné bývanie. Ale toto by si vedel, keby si miesto študovania blbosti po nete vytiahol paty z domu a išiel sa pozrieť ako to tam vyzerá.
A Nemecko má aspoň funkčné zdravotníctvo, ale pozri si ako vyzerá zdravotníctvo v UK. A tam nikdy socík nebol.
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 13:54
Re: stáří ojetin
Která část východní Evropy je před námi ?
19. 8. 2019 14:19
Re: Staré auto je ekologičtější
To záleží od toho aký je účel druhého auta. Ak jazdí len občas okolo komína a spraví 1000km za rok tak OK. Ale u nás je druhé auto len menšie, lebo nepotrebujem dve veľké auta. Ale obe najazdia podobne a nenechám manželku jazdiť 25 ročnou rakvou.
Autá mením keď majú tak 10 rokov a aj pri poctivej údržbe svoj vek už nezaprú.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 13:53
Re: Staré auto je ekologičtější
Pokud rád řídíš, tak tě musí hezky gradující turbobenzín potěšit :) I když zbytek auta tak dobrý nebyl, motoru by chdal za 1.

Jasně, že není, záleží, jak si zvolíš hranici, co je malý a co je střední downsizovaný motor :D To jsem psal výše... Vaculík to zařadil správně.


No, to Audi je smutné... nejezdí s ním Fostek náhodou? :D
19. 8. 2019 13:50
Re: Staré auto je ekologičtější
Pred rokom bola stara 1.6 THP vs 1.2 puretech. Ziskal by si iba v pripade plne nalozeneho auta trochu lepsiu dynamiku ale nic zasadne. Vyssi vykon sice kusok bol, ale aj vaha. Preto z tohto pohladu bola lepsia volba 1.2 naviac ten motor je paradny. Dnes je dostupna evolucia 1.6ky s oznacenim puretech a ten rozdiel sa zvecsuje. Koncom roku pride este vykonejsia 1.2 a tam by som dal znovu prednost trojvalcu.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:49
Re: Staré auto je ekologičtější
Nemám zájem zkoušet = další minimotory = ten 1.2 PSA vs 1.2 Toyota se ke mě dostaly tak nějak souhrou okolností = a s obojim se jezdí velmi v poho = starší atmo možná i víc než 1.6 si zřejmě ani neškrtnou

1.33 už neni alternativa litru = tak jako 1.2 Toyoty a PSA = no viz Vaculíkovo srovnání = Toyotu tam samozřejmě nedal protože nemá jen větší objem jako PSA ale i o válec víc

Ale eště k tomu starší vs novější https://www.autoforum.cz/…-nemel-to-delat/ :-)
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:44
Re: Kolik že Škoda v roce 1989 vyrobila aut?!
Asi 182 tisíc :-)

Navíc měla Škoda miliardovej úvěr na vývoj Favoritu = splaceno měla jen 50 milionů a po splatnosti přes 300 milionů = byla na tom jako celej stát nebo správnějš celej komunitickej blok = ekonomicky totálně v pr.deli
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:42
Re: Staré auto je ekologičtější
No to je ten problém = ty myslíš

Ale o tom to neni = tys vymyslel i to že je jedno že 1 osobní auto má emise jako 10 autobusů = a dodnes se tomuhle přirovnání Dopravní fakulty ČVUT a Vaculíka vysmíváš. Furt myslíš že oni sou blbí a ty ten chytrej?
19. 8. 2019 13:20
Kolik že Škoda v roce 1989 vyrobila aut?!
Velice by mě zajímalo, kde autor této zprávy přišel k informaci, že Škodovka v roce 1989 vyrobila 404 000 aut. Nemám to teď čas hledat, ale řekl bych, že to nebylo ani poloviční číslo!!! A redaktor auto.cz tento paskvil od ČTK jen tupě opíše, fakt ostuda!
19. 8. 2019 13:25
Re: Staré auto je ekologičtější
Ano to je pravda. Jsou tu auta s výrazně modernějšíma a úspornějšíma motorama. v roce 89 bylo 15 let starý auto dvoutakt nebo čtyřtakt bez katu. Dnes je to auto s EURO4. Takže já myslím, že není důvod kolem toho plašit. Stáří vozového parku se bude samo regulovat jako tomu bylo do teď.
Avatar - Barrichello
23. 8. 2019 14:02
Re: stáří ojetin
No, to bude tím, že české firmy jako AMC dovážejí ty Nivy, Vesty a UAZy a Kamazy pro celou západní Evropu. Co není ofiko prodej Lady v EU, tak to bývá přes AMC.

Jinak v ČR se za 7 měsíců letšoního roku prodalo:

Lada - 78 ks
UAZ - 63 ks
GAZ - 11 ks
Ural moto - 2 ks

a běloruský Belarus 5 ks

Loni toho bylo víc, byly tam i Kamazy a Kirovec.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 22:21
Re: stáří ojetin
Ty si FAKT na PSYCHIATRA :-)

Nejdřív vymyslíš že se rusko živí VÝHRADNĚ a pak vysvětluješ že NE :-!

Dej ti tu pauzu a pak si znova přečti na co reaguješ = a pak si ověř že to je pravda = a pak asi hoodně dlouhou pauzu = na vydejchání ;-)

Až budeš o ten level dál, můžeš pokračovat třeba https://www.irozhlas.cz/…y_1905141305_pla když sbíráš ty ruský fakta, že se tam krade a korupčí dodnes https://www.idnes.cz/…2_zahranicni_pas + https://www.idnes.cz/…_zahranicni_luka víc než tady v 90. kdy k multimiliardovejm majetkum přišly zrůdy typu = slovenskýho komunisty co řídí dnešní českou vládu = který během pár let v malym chudym státě nakradli víc než leckterý ultrabohatý v zemích typu USA rsp. celej svět = že je Babiš už bohatší než Trump asi víš
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 22:17
Re: stáří ojetin
Takže = ani to jediný ocenění :-!

A jasně že neřekou OKOPČILI SME TO = i když to vidí každej. Teda krom těch co CHTĚJ VĚŘIT = pro ty se vymejšlej ty okecávky a oblbovačky co tak rád čteš :-)

Tady máš do seznamu toho co TY považuješ za úspěch http://www.autoforum.cz/…ist-ruskych-aut/
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 21:35
Re: stáří ojetin
Jojo, hele pár důkazů že rusko živí výhradně nerostný suroviny co těží doma, dneska toho mam, že to budeš číst do vánoc

1) Rosatom podepsal s Čínou dohodu o výstavbě nové JE http://atominfo.cz/…v-nove-lokalite/
2) Uzbekistán chce druhou JE, stavět jí bude zřejmě taky Rosatom http://atominfo.cz/…rnou-elektrarnu/
3) v květnu byl spuštěn na vodu další jaderný ledoborec http://atominfo.cz/…spusten-na-vodu/
4) a připravuje se stavba dalšího http://atominfo.cz/…ledoborce-lider/
5) z Lady bude Mitsubishi https://www.autoforum.cz/…rabet-jeji-auto/
6) Rusko Africe dodává zbraně, těžební zařízení a stroje a těží tam nerostné suroviny https://www.novinky.cz/…-africe-40286378

tak chceš pauzu na vydejchání nebo mam pokračovat?? :-)
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 21:16
Re: stáří ojetin
Psal to šéf vývojového oddělení projektu Kortež. že insiprací pro design byl ZIS 110 :-) Čtu tak vím.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 17:21
Re: stáří ojetin
No ale v socialistický ekonomice = když komunista ovládal obří kus planety = vyráběli západní napodobeninu luxusu = pro komunistický papaláše. To si normální lidi koupit nemohli nebo?

Že ty nechápeš že socilistický státy ZKRACHOVALY = ekonomicky! A podniky byly zaostalý = to je jiná věc. Podobně u nás skončila Tatra = i kdyby jí stát prodal líp = nebyla šance = prostě se to nepotkávalo.

Rusko na tom samozřejmě bylo nesrovnatelně hůř než Dánsko = a dodnes je = když už si tuhle malou zem kde se mi líbilo asi nejvíc na světě, vytáh ;-)

To že víš SPOUSTY detailů = je super :yes:
To že je nejsi schopen dát do souvislostí a vychází ti spíš OPAK reality = to je fakt blbý

To že opět za státní prachy vlastně ve stylu toho ZIL vytvoříš další zřejmě ekonomickej nesmysl = tak to z Ruska vyspělou zem neudělá = to chápeš?
Tim že přepadne sousední země = si Putin získá respekt = u blbů = no a voličů což PRO NĚJ JE DŮLEŽITÝ :-!
Ale jinak = tohle neni cesta k respektu a uznání = pro normální lidi.

Já bych když už vyhazovat státní prachy KDYŽ NA TO NEMÁM jako rusko = tak je dal radši https://oenergetice.cz/…chlych-reaktoru/ apod.

A na 1. místě samozřejmě lidem zajistil vyšší standardy života = který sou vzhledem k těm penězum co jim zadarmo lezou ze země = naprosto tristní
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 17:13
Re: stáří ojetin
No a právě pro tyhle KECY si fanatik = je to vobšlehnutej Rolls takovym způsobem = jako palubka Mercedes :-)

Tak prorusky šilhavý voči aby ti to připomínalo ZIS 110 nemáš ani ty ;-)

Takže jediná otázka = to že to je evoluce ZIS 110 = máš odkud? Jestli z vlastní hlavy, tak to je po mnoha větách první = která snad zaslouží ocenění. Snad :-!
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 11:03
Re: stáří ojetin
Jedinej člověk, co chtěl ZIL zachránit byl bývalý starosta Moskvy Lužkov, jenže bez přidělneých státních peněz na rekonstrukci a vývoj toho moc dělat nemohl.

mam všechno důkladně zmapovaný, neboj.
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 10:57
Re: stáří ojetin
Jenže ono si vlastní měl. To je ten problém, ZIL v roce 1992 (v době kdy nastal konec SSSR) normálně fungoval, vyráběl auta a speciální tým odborníků, kteří tehdá dělali limuzíny, minibusy, kabriolety a sanitní a pohřební verze čítal asi 250 lidí.

Že to stát neuměl prodat a když to vlastnil do toho nic nedal a nechal to toálně zastarat je tedy ZCELA jasnou chybou představitelů té země.

Rusko nebylo nějaké Dánsko nebo Mexiko, který žádný auto nedělalo a musí tak kupovat jiné.
Nechtěj mi tu namluvit pohádky, v republice není jedinej člověk kterej byl veděl o ZILu víc jak já :-)
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 10:50
Re: stáří ojetin
Čumák není okopírovaný ROLLS, ale je evolucí přední masky ZIS 110. Aby si měl přehled.

A inspirace palubovkou mě rozhodně netrápí, kopíruje a inspiruje se všude.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 10:49
Re: stáří ojetin
Nojo tak někomu holt OPAKOVANĚ = nevolim Piráty = byť dost věcí s čim přicházej JE DOBŘE = fakt sme nesmyslně v době konjunktury ZAOSTALI

A sem RÁD že praze nešéfuje Krnda ale Pirát = ale to bude dohromady tak všechno. A pěkně mě nasr..li po volbách že ustoupili ANO a narušili principy = a šéf PS je podřízenej předsedy vlády = to je dost špatně, když se něco děje

Že TOBĚ se líbí plkat slovo neomarxista = je tvuj problém = mě tim už neobtěžuj
Jak vidno NEPOZNÁŠ co to slovo znamená = ani po vysvětlení

Neni trapný jezdit v zahraničních autech = když vlastní nemáš. Vytvořit ho uměle za státní miliardy který taky nemáš = je tisíckrát trapnější.
Pořadí toho co má měl by šéf státu dělat je HODNĚ JINÝ než tu zaslepeně plácáš. Zvlášť v tak zbytečně zaostalym státě jako je největší zem na světě = která denně vypustí asi 3/4 bilionu dolarů v nerostnym bohatství. To musíš bejt fakt TOTAL DEBIL aby taková zem nebyla bohatá a lidem se nežilo slušně. Ale lidem jako ty to asi nemá smysl vysvětlovat = když gigantickej PROPAD český ekonomiky vidíš jako super dobu a obří RŮST jako špatně :-)

Ale shodneme se = že šéfové Kremlou sou hrůůza nesmírná = a podle toho život běžnýho rusa dodnes vypadá. I když už je to nesrovnatelně lepší než za nadvlády komunistický strany
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 10:43
Re: stáří ojetin
O tom kam se můžu cpát nerozhoduješ ty. Takže máš smůlu.

Takže nám chceš tvrdit, že za okupaci z roku 1968 může ruský národ a ne vrcholní představitelé Polska, NDR a Bulharska + asi skupina 20 lidí ze SSSR a asi 30 lidí z radikálního křídla KSČ a KSS.

Aha, to sem chtěl slyšet. Takže jsi lhář, manipulátor a demagog.
Avatar - Barrichello
22. 8. 2019 10:39
Re: stáří ojetin
Áááá, panáčkovi se nelíbí označení neomarxista vid, pirátům se taky nelíbí a pomatencům v Německu se označení EKO-Marxista a NEOMARXISTA taky nelíbí. Jo potrefená husa kejhá nejvíc.

Když manásková loutka američanů soudruh Jelcin nedal do vývoje ZILu ani rubl, a tak jemně praštěný soudruh Gorbačov zakázal výrobu Čajek, tak se pak po 25 letech holt musí investovat miliardy, protože není na čem stavět, že jo. Kontinuita vývoje = 0.
Pokud by se lily peníze postupně, mohlo se auto vyvinout v ZILu či GAZu, mohlo se tam i vyrábět, nemusely se lejt miliardy do nových závodů.

Je trapný aby taková země jezdila v cizích autech. Jako kdyby prezident USA jezdil v Lexusu.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 03:44
Re: stáří ojetin
Hele těm TUPOSTEM typu prezidnet v Priusu = tomu fakt věříš = až tak MIMOŇ?

Je ostudné aby lidi neměli na zřádlo a pár papalášů jezdilo za miliardy v jako vlastnim autě. To chce fakt EXTRÉMISTICKÝ vidění = chválit tak nesmyslnej projekt. Jak sem řek tohle je určený jen pro lidi = tvýho typu. Kterejm nevadí vyhozený miliardy ani okopírovaný palubky Mercedesu a čumák RR

Už sem ti řikal až jakýkoli slovo související s marxismem nepoužíváš na mě = nebuď větší hovado než si. Úplně stačí ostatní tvoje protičeský prosociaslistický a proruský postoje
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 03:34
Re: stáří ojetin
Vlastně furt to samý co s ekonomikou = faktů znáš mraky = ale co znamenají a do souvislostí = si je nedá(vá)š

Že odporuješ obecným závěrům třeba ekonomům = asi víš. JAK si to vysvětluješ TO by mě zajímalo :-)

A necpi se nám do diskuze = timhle fanatickym extrémismem = s tim táhni směr východ ;-)

Ale na tom že sametová byla PŘÍLIŠ sametová = vo tom jako žádná :-!
Proto taky dneska 30 let po bankrotu socialismu je kandidát na ministra kultury absolvent marxismu-leninismu a ve vedení státu estébáci komunisti atp.
Avatar - Hammunasakra
22. 8. 2019 03:31
Re: stáří ojetin
I když napšíšeš velkejma nikdo = furt to zůstane blbostí. S vpádama do cizích zemí ať tehdy nebo dneska = souhlasí VĚTŠINA rusů. Viz odkaz = fakt smutný že patříš k ruskejm překrucovačum a popíračum = eště horší než když to dělá rus = je když to dělá čech :no:

A neopisuj styl = stačí jak ZOUFALE se chováš k mý zemi
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 20:39
Re: stáří ojetin
První tajemník Ústředního výboru Polské sjednocené dělnické strany (PSDS) V. Gomulka „Nemůžeme ztratit Československo... Není vyloučena možnost, že po něm ztratíme i jiné země, jako je Maďarsko a NDR. Proto bychom se neměli zastavit ani před ozbrojeným zásahem. Už dříve jsem vyslovil obavy a teď nevidím žádnou jinou cestu, než vyslat síly Varšavské smlouvy, včetně polských vojsk, na území Československa... Je lepší to udělat hned, později to bude dražší.“

Proč nenávidíš poláky, němce a bulhary? Jména Gomulka, Ulbricht a Živkov znáš ne. Poku ne, načti si.

Stejně jako jména Andropov, Podgornyj a Suslov, naši staří kamarádi z puče na Chruščova vid (trio Brežněv, Suslov a Podgornyj tam ještě doplnoval Šeljepin a Semičastnyj).

Proč po roce 1990 nezvřeli Bilaka? Nemohli vid, vono to skrze dohodu o předání moci výměnou za naprostou beztrestnost představitelů režimu nešlo. Slavná dohoda uzavřená mezi KGB, STB a KSČ a soudruhy disidenty včele s Vendou Havlem a dalšími chartisty a emigranty atd
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 20:00
Re: stáří ojetin
Cílem projektu bylo, aby ruská vláda mohla jezdit ve vlastních vozech. Ty auta půjdou samozřejmě na export i normálním zákazníkům. Ale hlavní cíl byl aby měla čím jezdit vláda a prezident.

To samozřejmě podporuju, protože vždy podporuju rozvoj automobilismu a tradiční hodnoty a Aurus má na co navazovat, limuzíny, kabriolety a minibusy ZIS, ZIM a ZIL jsou dnes ceněné legendy a patří mezi špičku světové automobilové produkce. Je ostudné, aby představitelé takové země jezdili v Mercedesu, i kdyby to mělo stát 5 miliard, jde o národní hrdost, tradice atd.

Ekomarxisti jako ty to nechápu, ty bys posadil presidenta do Tesly nebo Priusu vid.
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 19:55
Re: stáří ojetin
Ty si katastrofa. Za vpád teda nemůžou konkrétní lidi ale kdo? Ruskej národ? Systém? Nesmysl, můžou za to lidi co sem ty vojáky poslali a lidi co je pozvali . NIKDO, OPAKUJU NIKDO JINEJ!!!

Brežněv s tím zprvu nesouhlasil, kdo tahal za skutečné nitky jistě víš.
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 16:18
Re: stáří ojetin
Ty malý peníze sou velkej problém všech postsocialistickejch států = donedávna byl rozpočet Univerzity Karlovy dál na úrovni 2008. Nicméně po těch 30 letech přešlapů a pomalýho zlepšování = se u nás školství pomalu dostalo do úrovně že už to neni ostuda a studuje už normální odpovídající množství lidí a pár škol už má slušný hodnocení. Ale furt to neni na bouchání šampáňa a furt ani zdaleka nejsme tam kde sme bez komunistů mohli bejt. 30 let trvalo tohle tak dalších 30 aby to bylo úplně ok? :-|
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 16:15
Re: stáří ojetin
To je vždycky fakt sranda = když někdo kdo myslí v tvý úrovni řiká že někdo jako já = má myslet víc = a myslí tim jak on :-)

No a teď to německý ať okopčený nebo koupený + finanční absurdnost projektu. Projektu hlavně pro oblbnutí těch co nemyslí. Ty si z tohohle vyhazování miliard taky celej říčnej = mě východní praktiky moc nevoněj https://www.idnes.cz/…_zahranicni_luka

Pro lidi jako ty je asi jediný řešení = přesun do ruský reality, abys ohodnotil tu stravu kterou si chválil a zdravotnictví a samozřejmě ruský příjmy a důchod. Mám na mysli DOŽIVOTNÍ odsun = tam kde se ti líbí + zákaz vstupu tam kde se ti nelíbí ;-)
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 16:12
Re: stáří ojetin
Jak sem řek = totální absolutní katastrofa = to mluvim o tobě i https://www.novinky.cz/…ohradit-40052483
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 14:43
Re: stáří ojetin
Proč mam dokola řešit něco co bylo před 51 lety? Brežněv mrtvej, Andropov mrtvej, Gromyko mrtvej, stejně tak Bilak, Indra, Kolder, Švestka a Kapek.

To byli hlavní strůjci vpádu, to jistě víš. Všichni už tu nejsou, zbytečný to řešit resp. se to mělo řešit když byli živí, problém teda je, že většina jich zemřela už do roku 1990 :-) Za činy maj odpovědnost lidi, zásadně vždycky konkrétní lidi. Nikoliv národ atd
21. 8. 2019 13:51
Re: stáří ojetin
U nás sa to do normálu nedostáva na školstvo ide nízke percento HDP. Aj pomerovo sme na tom horšie ako väčšina sveta a to nemyslím len západ, ale aj mnohé postkomunistické, alebo Čínu. VŠ ešte nedávno nemohli profitovať na vlastnom výskume a neviem či sa to vôbec zmenilo. Už to toľko nesledujem.
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 10:29
Re: stáří ojetin
Tohle je hodně tristní nebo spíš naprosto katastrofální reakce

Nepamatuju ani toho Karla IV = a vim
A z roku 1968 sou fotky i videa = fakt se STYĎ :no: :no: :-(
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 10:26
Re: stáří ojetin
Převodovka je co já někde čet = německá. Nevim jestli obšlehnutá jak to dělá číňan nebo koupená. Ale nepřu se. Co určitě obšlehnutý je je přístrojovej štít = tvrdě obšlehnutej Mercedes. Co určitě obšlehnutý je je čumák = obšlehnutej RR. Ty = si nadšenej :-)
Bavili sme se o motorech = ten je určitě = německej

Aurus je typickej komunistickej projekt = vrazíme do toho miliardy a sice se asi nevrátěj = ale budeme mít VLASTNÍ napodobeninu Rollsu = a sou idioti co nám za to dokonce zatleskaj
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 10:05
Re: stáří ojetin
Ty pamatuješ co se stalo před 51 lety? Kolik ti bylo borče? 2 roky?

Těm co bylo tehdá 20 let je 71 a jsou to pomalu senilní dědouškové a babičky nebo trpí alzhaimerem či sklerozou a nic si nepamatujou.Každej rok dokola stejná hysterie a nenávistný kecy a čím je to dýl, tím je to už trapnější. Všichni co za to mohli jsou dávno na krchově a většina účastníků taky.
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 09:57
Re: stáří ojetin
Aeronet nečtu a neznam, to je nějakej web o letadlech? :-)

Já čtu armádní noviny, to mi stačí.
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 09:51
Re: stáří ojetin
Snad nebudu porovnávat Moskvič s Mercedesem, nebud trapnej.

Převodovka je ruská, nabízeli jí Bentley. Zas máš blbý informace. POUZE motor je z vývoje Porsche. Mimochdem Aurus se tento týden začíná oficiálně prodávat.
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 09:50
Re: stáří ojetin
Přiznám že nevim jak vaše = ale školství obou států je dodnes poznamenaný hlavně tim co zmiňoval Zeman na tý Letný = obřim propadem během socialismu. A to nejde vyřešit rychle = chybějící generace profesorů atd nenahradíš ani za 10 let = a jak víme dokonce ani za 30. Byť teď už to docela de

A že přes politický kecy o podpoře vzdělání bylo v reálu a to určitě v obou státech spíš na druhý koleji = to se určitě shodnem. Ale pomalu pomaličku se to dostává do normálního stavu = bohužel ty nápravy sou fakt na HODNĚ dlouhý lokte
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 09:47
Re: Staré auto je ekologičtější
Tohle je častý = že nevzdělanej mimoň žije v představách že kdo čte = nežije v realitě :yes: :D

Nejde o nic moc Sup 2. generace s nic moc motorem = ale o starej křáp za pár desítek tisíc s nic moc motorem z kterýho skvělej neudělaj samozřejmě ani nový rozvody = vs nový auto v záruce. Určitě bys byl překvapenej = kdyby ses s Priusem někdy svez ;-)

Věci sou většinou OBRÁCENĚ než si ty představuješ https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/skoda-scala-1-5-tsi-dsg-vs-toyota-corolla-1-8-hybrid-srovnavaci-test-jehoz-vysledky-prekvapily/pohledy/1 zábavnější s lepšim podvozkem = je hybrid

A kdybys jezdil v jakymkoli velkoměstě a jeho okolí = zjistil by si že na to nic moc lepšího zatim nikdo nevymyslel. Ale chce to aspoň číst = a ne si furt jen VYMEJŠLET :-)

Věci sou většinou jinak = než si vymyslíš. To v tom Speciálu na tohle téma = bylo O TOBĚ ;-)

Princip hybridu je správně https://autobible.euro.cz/…ojmy-udaje-cena/ že to dodnes lidem co nečtou jak o sobě rád zdůrazňuješ = samo od sebe nedošlo = neni divu. Když nečtou :-!

Z principu nižší těžiště, z principu lepší rozložení hmotnosti mezi nápravy, lepší zavěšení kol lepší než má ten Sup a z principu okamžitej odpich http://blog.auto.cz/…9/03/den-pravdy/ tyhle složitosti úrovně základní školy = ti furt nelezou do hlavy = a opět si radši VYMÝŠLÍŠ jak to je
Ale viz ten Speciál SM = to že buď víš jak to je nebo když si to VYMÝŠLÍŠ trefíš většinou OPAK = to prostě platí. Takže já doporučuju tobě abys VÍC ČET = no a ty mě abych míň :yes: :D
21. 8. 2019 09:10
Re: Staré auto je ekologičtější
Ano a to ty děláš neustále póvle arogantní. Co ten profesor Podolský a Drábová, už si to od nich pochopil nebo to je na tebe moc složitý sluníčkářská nulo? Tvoje neustálý dehonestování superba je fakt úsměvný. Zjevně máš o tom autě hodně načteno, ale ještě si s ním nejel. Možná by si byl překvapenej kolik proti Priusu poskytuje jízdního komfortu a prostoru. A velmi špatně hodnocenej motor, když dostane nový rozvody není v reálu vůbec špatnej. Jenže to by si nesměl furt jen číst bláboly na netu a taky by ses musel zvednout od kompu a zažít realitu :D
21. 8. 2019 08:29
Re: stáří ojetin
No ten prvý link dokazuje, že ste na tom asi lepšie. U nás ide školstvo do zadnice. A ak sa to nezmení, tak mi budú zdaňovať aj dôchodok, aby štát nejak prežil.
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 07:45
Re: stáří ojetin
Cos nepochopil na tom že = máš bejt hrdej na český úspěchy, a ne na ruský? A když už tak bejt smutnej kam český komunisti dovedli Škodovku i Tatru = a ne hýkat že největší zem světa superbohatá od přírody = v něčem i předstihla malej středoevropskej stát?

Je to o lidech = a tvá nereakce na realitu že čech na tom byl líp v den kdy to tu převzali komunisti, přes pomalejší růst než ve světě za ostnatym drátem líp když sem vtrhly bratrský armády, přes další už fakt vážný zaostání v den kdy se socblok ekonomicky zhroutil a je na tom líp právě dneska = v den kdy ty furt stojíš na ruský straně = přes to že nám za posledních pár století nikdo neuškodil víc než rus a komunista.

Smutný = naštěstí snad kecáš o věku = a si jen starej zhrzenej komunista, kterejm na závěr životů přišel záblesk naděje z východu. I když v reálu spíš jen špíny z východu https://www.evropskehodnoty.cz/…-webu/weby_list/

Naštěstí už sme zase chvíli tam kam před 600 lety zařadil česko lucemburk Karel IV. = tak snad tam přes fanatismus některejch extrémistů = zůstaneme
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 07:38
Re: stáří ojetin
To je fuk jestli aeronet nebo něco jinýho = prostě cituješ TYHLE zdroje = zaměřený na vzdělaný inteligentní občany ČR nebo spíš, na ty co jim to žerou? :-)

Doporučená léčba https://manipulatori.cz/

Němci = válka + přes tvý představy uškodili daleko míň
Rus = mír + uškodili daleko víc.

Jen během chvilky https://www.echo24.cz/…kde-lide-umirali + https://www.idnes.cz/…10716_domaci_tho
Počet zkurvenejch životů spočítat nejde https://zpravy.aktualne.cz/…:article:276127/ snad počet úmyslem komunisty nevzdělanejch https://www.facebook.com/…152963423674009/ a děsivost největší = to co připomenul praděda = to je fakt strašný

Nevim teda co na to řikaj = tvý zdroje https://echo24.cz/…e-siri-ruske-lzi
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 07:31
Re: stáří ojetin
No tak dík za vrchol ruský techniky = a teď si dej tý německý = šestiválce do V, R i plochý samozřejmě V8 ale i V12

Tam to rus nedotáh... no nikdy. Malý 50x menší na nerostný bohatství ne bohatej stát vs 50x větší hyperbohatej. Ostatně i ruská státní miliardová investice, teda výdaj do Putinova Rolls-Roysu = má německej motor a německou převodovku

Rus to dneska aspoň koupí = fakt problém je číňan http://www.autoforum.cz/…-ze-ho-vyvinuli/ a jeho kapitalismus řízenej komunistou = přes opakovaný sliby že to už nebudou dělat podporovaný kradení v neskutečnym měřítku http://www.autoforum.cz/…7-falesnych-bmw/ + https://www.autoforum.cz/…-po-rolls-royce/
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:45
Re: stáří ojetin
Sputnik nečtu. Němci nás taky fest okradli, dodnes nám nezaplatili válečný reparace, vykořistují nás a zabili tu 10x víc lidí jak ruský a český bolševici dohromady. co tam máš dál?
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:43
Re: stáří ojetin
Zas žádný protiargument k věci vid.
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:40
Re: stáří ojetin
Moskvič Knjaz Vladimir+- Motor
Rozvod: OHC
Objem: 1,7 / 2 l
Výkon: 63 / 83 kW
Maximální rychlost: 160 / 175 km/h
Zrychlení 0 – 100 km/h: 15 / 11,5 s
Rozměry
Délka: 4710 mm
Šířka: 1690 mm
Výška: 1400 mm
Hmotnost: 1145 kg

Ivan Kalita
Motor

Rozvod: DOHC
Objem: 2 l
Výkon: 107 kW
Maximální rychlost: 187 km/h
Zrychlení 0 – 100 km/h: 10,5 s
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 00:13
Re: stáří ojetin
Woow = tak to už neni na psychologa = to je spíš rovnou na psychiatra ;-)

Ale tobě de hlavně o lidi = víš že průměrnej čech si jak v roce 1968 když sem vrazili, tak 1990 když se socblok ekonomicky zhroutil, tak loni = žil líp než průměrnej rus. Víš to žejo? :-|
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 00:11
Re: stáří ojetin
No přijdeš mi docela hodně blbej = že máš potřebu..

Já bych si nekoupil ani jedno = ani Oktu I ani tehdejší Ladu. Že automobilka největšího státu světa se dodnes nevyrovná tý naší co je německá = to víš stejně jako já

Že máš POTŘEBU vyzvedávat i pidiúspěchy superbohatý státu = co většinu peněz promrhal = to je na to léčení. Kdybys byl aspoň rus = ale ku.va si čech ne? Tak buď rád za ČESKÝ úspěchy = a ty od revoluce přes to kradení sou = fakt sme giganticky rostli. Tehle základní princip socialistickýho PROPADU a porevolučního RŮSTU = si schopen zpracovat a uznat?
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:11
Re: stáří ojetin
Uniklo ti, že v roce 1990 existovaly auta jako Lada Samara, Iž Orbit, Mosvič 2141 Aleko, ZAZ Tavria atd?

A že zatímco tady se v roce 1994 bouchala zastaralá Tatra 613, mělo rusko GAZ 3105 s motorem 3,4 V8, automatem a pohoenm 4x4. O tom se Tatře jenom snilo....
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:05
Re: stáří ojetin
Oktávka 1,4 atmo 14,4 s vs Lada 110 1,5 atmo 12, 6 s. Chceš ještě Oktávku 1,4? At je víc srandy nee. Ta to má za 15,3. s

To je ztráta 2,7 resp. 1,8 s na 1,5 ladu a 5,4 s resp. 4,5 na 1,6 16V ladu 110.

Blbý vid.

30 let starý ruský motory lepší jak německý.
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 00:04
Re: stáří ojetin
Jak manipuloval? Cos na tom co napsal OZZY nepochopil?

Napsal sem data Lady 2110 = a že to byla jen kopie Fiatu ze šedesátejch = a víš že to co sem napsal sedí. Včetně toho že ten křáp dělali eště v 80. letech. A že v socialistickym česku to byl mezi autama silnej nadprůměr = a že v srovnání s tehdejší západní nabídkou = zase podůrměr :-)

Manipulovat si zkusil ty = když si použil to nejslabší co Okta nabízela. Že v 80. letech byla Lada 2101 z pohledu běžnýho světa = auto pro ostudu = to asi bude realita

Otázka je spíš PROČ takhle vyvádíš = my se s Ozzym shodli = s čim na tom o čem sme se bavili nesouhlasíš?
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 00:01
Re: stáří ojetin
Psali na sputniknews nebo kde? :-)

Ty si fakt na léčení = zem která nás vokradla a zavinila katastrofální propad a zaostání = ta se ti líbí. Zem která nás už desítky let táhne nahoru = na tu pliveš
Avatar - Barrichello
21. 8. 2019 00:01
Re: stáří ojetin
Mam dneska dobrou náladu, chceš dohledat ještě Moskvič? At se tu zasmějeme?

Jak si zas v úvodu krásně manipuloval a vybral si prehistorickou 2110 vid....
Avatar - Hammunasakra
21. 8. 2019 00:00
Re: stáří ojetin
Nebuď trapnej = Lada z 90. let byla KŘÁP. Podle mě teda Okta I taky = ale tys vybral nejslabší hrůzu SDI

V normálnim světě si tehdy běžnej člověk samozřejmě nekoupil ani jedno = jak rostla naše maličká automobilka vyrábějící ani ne 200 tisíc aut a kam dorostla a jak Lada = víš taky sám

Fakt nejsem fanda škodovek = ale to čim prošla po revoluci a jak platí daně a jak platí lidi = to je vzorovej příklad jak JO :yes:
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:59
Re: stáří ojetin
Právě že se nepoučili vůbec a pořád vedou Evropu do záhuby.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:58
Re: stáří ojetin
A když je to tak známé, proč tu obhajuješ Německo a popíráš fakt že bolševiky dostali k moci oni?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:56
Re: stáří ojetin
Cos na tom nepochopil = Německo je pro nás PŘÍNOS = už dloouho

Docela se po 2 válkách poučili = tobě to neřekli?

Pro náš stát je to naprosto zásadní partner = a velmi výhodnej = takže spíš JAK TO že ty to popíráš?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:54
Re: stáří ojetin
Ty si jdi léčit, si lhář, manipulátor a vytrhávač věcí z kontextu ale pravda tě vždy dostihne ty 2110 :-) :-) :-) :-)

Lada z 90. let rychlejší jak slavná šáde pod skopčáky z rajchu vid, docela blbý.....A to ta Lada stála polovinu.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:53
Re: stáří ojetin
A když je to tak známé, proč tu obhajuješ Německo a popíráš fakt že bolševiky dostali k moci oni?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:53
Re: stáří ojetin
Absolutní žvanil odmítající realitu = dokonce i tu prazákladní PROPAD za socíku RŮST po něm = mi nebude řikat kecálku
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:52
Re: stáří ojetin
Posledních 30 let nás vykořistuje jako levnou pracovní sílu, posílá nám nekvalitní blafy druhé jakosti, pro německo je Persil made in germany, to samé jogurt ZOTT, pro čr je made in poland.

A nutí nám ekonesmysly , migranty a další kraviny
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:52
Re: stáří ojetin
Už mi došlo = že ty na realitu prostě sereš CHCEŠ to vidět obráceně

Ne vzdělání vole SAMOZŘEJMĚ NEMĚLI https://www.facebook.com/…152963423674009/

A z tý úrovně se dostat na aspoň trochu kvalitně vzdělanejch statisíce lidí = prostě trvá = 30 let. A ty lidi co nezískali vzdělání v 70. letech, 80. letech ale samozřejmě i 90. letech protože jak správně píšeš DÍKY KOMUNISTUM to tehdy furt eště nešlo a nevycházelo atd. až dodnes = ty prostě CHYBĚJ

A proto PROTO tu vznikaly montovny = a ne pracoviště s vyšší přidanou hodnotou = protože takový lidi tu DÍKY KOMUNISTUM už desítky let NEJSOU

Fakt za to můžou komunisti = je to hodně prostá logika. Fakt to nedáš?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:50
Re: stáří ojetin
Ted přijde vrcholná perla

Škoda Octavia 1.9 SDI 51kW Lada 2110 Sedan 1.6i 16V
Druh motoru atmosferický řadový
Umístění motoru vpředu napříč vpředu napříč
Příprava směsi vznětový motor s přímým vstřikem vícebodové vstřikování
Přeplňování - není
Poháněné nápravy přední přední
Převodovka Manuální Manuální
Počet rychl. stupňů (man.) 5 5
Počet rychl. stupňů (aut.) 4 -
Zdvihový objem 1896 ccm 1597 ccm
Počet válců 4 4
Počet ventilů 8 16
Točivý moment 9133 Nm 131 Nm
Točivý moment 1800 otáčky/min 3700 otáčky/min
Výkon 51 kW 66 kW
Výkon 70 koní 89 koní
Výkon 4000 otáčky/min 5000 otáčky/min
Maximální rychlost 159 km/h 180 km/h
Zrychlení z 0 na 100 km/h 19.1 s 9.9 s
Posilovač řízení 1 -

Rozdíl 9,2 s, SLOVY DEVET CELYCH DVE VTERINY ztrácí mladoboleslavská střela na ruský střep :-) :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:48
Re: stáří ojetin
Tohle fungovalo na základce = na odvedení pozornosti :-)

Historii nepopírám já = nevim proč ale ty. Asi ta IDEOLOGIE a IDEOLOGICKÝ vidění NADE VŠE

Takže = chápeš že sme propadali a viz Zeman na Letný došli fakt až tristně hluboko? A chápeš že od tý doby DOHÁNÍME a už se nepropadáme ale rosteme?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:47
Re: stáří ojetin
Zpátky k autům kecálku

Co nám povíš na tohle?

Škoda Octavia 1.6 55kW Lada 2110 Sedan 1.5i 16V 67kW
Druh motoru řadový řadový
Umístění motoru vpředu napříč vpředu napříč
Příprava směsi vícebodové vstřikování vícebodové vstřikování
Přeplňování není není
Poháněné nápravy přední přední
Převodovka Manuální Manuální
Počet rychl. stupňů (man.) 5 5
Počet rychl. stupňů (aut.) - -
Zdvihový objem 1598 ccm 1499 ccm
Počet válců 4 4
Počet ventilů 8 16
Točivý moment 135 Nm 128 Nm
Točivý moment 3200 otáčky/min 3700 otáčky/min
Výkon 55 kW 67 kW
Výkon 75 koní 91 koní
Výkon 4600 otáčky/min 5600 otáčky/min
Maximální rychlost 170 km/h 185 km/h
Zrychlení z 0 na 100 km/h 14.4 s 12.6 s
Posilovač řízení 1 -
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:45
Re: stáří ojetin
Neřikej mi bratře a už vůbec ne jakymkoli slovem podobnym marxismu = díky

Že ty máš v hlavě guláš = a vidíš svět striktně IDEOLOGICKY = neznamená že to tak maj ostatní.

Tohle neni moc tajemství = fascinující je spíš tvý popírání co a jak Německo po válce a posledních 30 let pro nás
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:43
Re: stáří ojetin
Takže ty souhlasíš se Zlámalovou? Sakra = tos mě dostal :-!
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:41
Re: Staré auto je ekologičtější
No momentálně planetou se plíží ochlazení a vykukává recese a za bukem možná krize číhá = nevim nevim jestli to v Evropě vyřeší https://www.novinky.cz/…onomiky-40293414

Ale co ty a ta realita Škodovky = respektive všech podobnejch firem = prostě jinak to nešlo. No šlo to eště chvilku nechat a eště chvíli propadat = ale jinak než takhle = to nešlo. Komunisti dovedli obří území kterýmu vládli = do totálního ekonomickýho krachu

Chápeš to?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:37
Re: stáří ojetin
Nejde o to kolik chtěl = de o to že VŠECHNO se musí dát ca do stavu co je jinde

Správně tu padlo že přes temnou ekonomicky skoro katastrofální minulost v druhý polovině 20. století = sme na tom ve světovym měřítku velmi dobře. Že by šlo spousta věcí dělat líp = to jo ale TEN PROPAD to byl socialismus = dneska jen rosteme a konečně nepropadáme a nevzdalujeme se od států typu Rakousko ale DOHÁNÍME JE

Že tenhle ověřitelnej princip popíráš = to je jiná věc
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:37
Re: Staré auto je ekologičtější
Oni je přestávaj kupovat i na západě, ale tam z ne důvodů že na ně nemaj jako je to u nás.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:36
Re: stáří ojetin
Ty si fanatik, neomarxista jak vyšitej a ještě pomatenej sympatizant pomatených rádoby ekologů
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:35
Re: stáří ojetin
Už ti došlo že lidi to vzdělání maj a měli, ale že v 90 letech jisté profese typu konstruktér nikdo neabíral, naopak je masivně propouštěl, takže to nikdo nechodil študovat?

Popř to co vyštudovali je krásný, ale v praxi sou ty lidi nepoužitelný a že za to fakt nemůžou komunisti?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:32
Re: stáří ojetin
Kolik bys chtěl aby byla dan z nemovisti? Za domeček na okraji prahy co má 150 m2 třeba 80 000 kč ročně? Tak to půjde pod vlak mnohem víc lidí, počítej tak + 35% :-) :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:32
Re: stáří ojetin
Moje babička dodnes pracuje = i když už je asi 15 let důchodkyně = exmanažerka jedný velký banky

Hakkinena by možná spíš dala Vettela taky = ale tebe hravě. No hlavně by se s tebou nebavila. Za minutu vyhodnotila co si zač = a ví že to nemá smysl. Lidi tvýho typu sou nepoučitelný

Už ti došlo = že za ty montovny a statisíce lidí co díky nim nemaj vzdělání = můžou komunisti?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:31
Re: stáří ojetin
Proč? Protože v tomhle systému nejde krást v malém, jinak ti vylejou paty. Věc, který nebyly komunisti schopní a taky na to dojeli. Vycházet flákače a zloděje pryč.

Tady jsou krást jen miliardy a tunelovat a ždímat dotace. Ale krást šroubky v Boschi nejde.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:29
Re: stáří ojetin
Boha co na TOMHLE NECHÁPEŠ? https://www.facebook.com/…152963423674009/ prostě ty lidi tu nebyli!

Celý ty roky CHYBÍ = až dneska po 30. letech je poměr jakžtakž v pořádku = aktuálně studuje asi 300.000 lidí. Ale tyhle počty = ze socialismu i let potom CHYBÍ

Směšný? No tak si nějakou školu udělej = nejlíp něco ekonomickýho = ale bacha bude to pro tebe VELKÁ RÁNA = a nejen tim že to je daleko náročnější než tu blábolíš = ale tim že spoustu věcí budeš MUSET PŘEHODNOTIT :-)

Jo kvalita LOGICKY nebyla taková jaká má bejt = ku.va kde bys najednou vzal generace přednášejících? To sou dlouhodobý procesy = proto to jakžtakž ok je až po těch 30 letech. Prostě OPĚT komunisti

Ty máš aspoň maturitu? ;-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:28
Re: stáří ojetin
Jasně, tvoje babička si myslí že Hakkinen je finskej sejra a Vettel rakouskej žaludeční likér a Burevustnik byl ruskej Ataman a budeš tu dělat chytrýho :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:24
Re: stáří ojetin
Moh by sis přestat VYMEJŠLET KRAVINY? Dík

Cílem komunistů určitě nebylo = zbankrotovat.

Jestli tomu chceš rozumět = di studovat = a ne si VYMEJŠLET
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:23
Re: stáří ojetin
U nás chybí vzdělaní lidi? Když je tisice vysokošloláků bez práce nebo dělaj taxikáře a čumily v neziskovkách? není spíš problémem kvalita vzdělaní a mizerná úroven středních škol, gymnázií a vysokých škol, opět hlavně po roce 1989 a hlavně těch soukromých.

A směšné přijímačky které udělá i pitomec.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:20
Re: stáří ojetin
Jistě že za vznik SSSR může Německo, které pomohlo bolševiko Leninovi finančně k moci. Mam ti dohledat kolik do něj německo napumpovalo marek? Chceš?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 23:04
Re: stáří ojetin
Tak už zase BLÁBOLÍŠ = má babička má Okamuru za totálního debila = a popravdě za některý věty by měla i tebe

To že sbíráš takovýhle fakta = fajn. Ale eště lepší by bylo = kdyby sis nechal vysvětlit = co znamenaj

Rusko nekrachne = ze země mu tryskaj miliardy = takže nekrachne ale mohlo by bejt ku.va někde jinde. A ne protahovat věk odchodu do důchodu = za průměrnej věk dožití apod.
Tobě de přece o lidi = že se jim tam přes to megabohatství žilo a žije HŮŘ než u nás = to víš ne?

Ad montovny = i ty tu sou JEN kvůli komunistum! Viz ten Zeman na Letný = když chybí statisíce vzdělanejch lidí = těžko tu mohlo vznikat něco jinýho žejo. Aspoň tohle = si schopen si dát dohromady?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:56
Re: stáří ojetin
No a CO že v Německu klesá ekonomika? To je celkem normální proces = a sou na to připravený, minule v době krize opravovali silnice teď na recesi plánujou to samý pro železnice. U nás to bude taky jako minule = nějakej ministr financí bude pěkně škrtat a lepit = protože v době růstu https://plus.rozhlas.cz/…ritizuje-7900618
Ty myslíš jako že to německý ochlazení za chvíli pocítí český firmy tam vyvážející a protože to je náš ZÁSADNÍ partner = tak celej stát? Jo to jo = což nic nemění na tom co sem napsal ;-)

Jj za zlo SSSR a komunisty který zabili víc lidí než němci za 2. světový = může Německo :-!

Muj oblíbenej stát je Dánsko = tam se mi asi líbilo nejvíc. Ale jinak to kde sem doma = NÁŠ růst a aby to tu bylo zase třeba na tý úrovni Rakouska = to mě zajímá

Tobě se líbí = doba kdy náš stát PROPADAL = viz Zemanův text z ´89 = skoro ve VŠEM
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:52
Re: stáří ojetin
No mě MŮJ stát neni tam co tobě

Překrucuješ právě že TY = ať z neznalosti nebo neschopnosti pochopit. Prostě když udělám kolem vesnice kde žiješ plot a dám ti plat 100 kč a auto bude stát 10 korun = budš si připadat jako boháč. Problém že je nebudeš

Za soudruhů si nemusel brát hypotéku = protože viz minule odstavec. Minule si zkoušel že dneska je víc sebevražd = už víš že naopak

Ale já sem spíš na tu ekonomiku = zkus pochopit ten druhej odstavec = o tom to je.

Téma exekuce a prasárny se zajišťovacíma příkazama atd. = to je furt jen ten postsociaslismus a divokej východ. Že to takhle nefunguje třeba v tom Rakousku = to asi víš

Ale furt je tu ta podsata = že TY sis moh za socíku pořídit barák = je naprosto FUK. Cena za tvuj pocit = byl katastrofální propad a megagigadluh kterej budeme dohánět 3/4 století
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:49
Re: stáří ojetin
S blbejma lidma nemůže fungovat dobrej systém. Celkem logický. Resp. to fungovat může, pokud budeš za rozkrádačky dáva 15-25 let odnětí svobody. Ono si to dost lidí pak rozmyslí.
Opakovaé tresty sčítat jako v USA a pak vesele recidivistovi udělit třeba odnětí svobody na 185 let. :-) :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:47
Re: stáří ojetin
Co na tom chceš nepřiznat? Je zajímavý jak MOC se soustředíš na jednotlivý detaily = ale CELEK ti uniká nebo odmítáš vidět nebo nevim co to je :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:45
Re: stáří ojetin
Je fuk jak komu řikáš = politika sou jen kecy = fakt de jen o to reálný chování. Jak je na tom Německo asi víš = stejně jako jak na tom sou ty poslední bašty komunistů

Minule si zpochybňoval že nás táhne ekonomicky právě Německo = to už nepopíráš nebo..? :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:40
Re: stáří ojetin
Jak si kdo říká a jak se chová sou docela odlišný věci. V Německu si eko a neomarixisti taky říkaj kapitalisti ale chovaj se úplně jinak, vid :-) :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:39
Re: stáří ojetin
Je fajn že máš přehled = a teď to podstatný PROČ to teď funguje líp? Dokonce o HODNĚ líp?

A to máme furt VELKÝ rezervy
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:37
Re: stáří ojetin
Lidi sou furt stejný = a důsledně si neodpověděl na NIC

1. víš a chápeš že rozdíl mezi našim a rakouskym platem se ZMENŠUJE = zatimco za komunistů se naopak ZVĚTŠOVAL?

2. myslíš že ekonomickej bankrot obřího komunistickýho území = byl náhoda? Nebo systémová chyba = protože prostě ekonomice, počasí a částečně ani lidem neporučíš = na čemž komunista založil svou vládu.

Tak co?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:34
Re: stáří ojetin
Furt to neni vtipný = je to furt to samý = mě de o lepší MUJ stát. A vim kde sou i byly chyby = ty fakt působíš..
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:32
Re: stáří ojetin
kamiťét gasudárstvěnoj bězapásnosti a Glavnoje razvedivatěl'noje upravlenije :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:32
Re: stáří ojetin
Tobě furt uniká PODSTATA = třeba ta daň z nemovitostí je dodnes furt spíš socialistická, teda extrémně nízká. Všude na světě je vyšší = jen se dál postupně blížíme světu

Almužny tu sou = protože komunismus a z tý doby chybějící peníze. To nejde nijak oblafnout = prostě dodnes chybí a eště dlouho chybět budou.

Je to jako by tví kámoši ze základky šli na střední a pak vejšky a dělali kariéry = a ty si zvolil pohodovou práci s bydlenim a jídlem = a pak se s nástupem důchodu divil že oni po 40 letech kariér = maj vyšší důchod než ty. A ty máš almužnu

Už to chápeš? ;-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:31
Re: stáří ojetin
Problém je v lidech, jako vždycky....
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:29
Re: stáří ojetin
ZASE správný fakta = jen ODMÍTÁŠ proč to je = odmítáš že to je SYSTÉMOVÁ chyba nedostatek nebo spíš důsledek

Fakt myslíš = že to že to takhle fungovalo ve VŠECH socialisticky řízenejch státech a VŠECHNY zbankrotovaly = je náhoda? ;-)

Nebo jak si to vysvětluješ?

Prostě dneska fungujeme efektivnějš = dokonce nesrovnatelně. A to máme furt velký mezery = ale ten základní princip, že v roce 1989 byl rozdíl mezi průměrnym platem tady a třeba v tom Rakousku VĚTŠÍ a že se pomalu zmenšuje = to chápeš? Když už to nebereš nechápeš v úrovni států = tak podle platu lidí = tomu rozumíš?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:24
Re: stáří ojetin
Neni to vtipný = působí to totiž tak ;-\
20. 8. 2019 22:22
Re: stáří ojetin
Nie, bavime sa o tom, ze chudobny v nasich koncinach patri stale k tej najbohatsej 20% vrstve obyvatelstva sveta. To je realita. A bavime sa tiez o tom, ze iny zapadny stat ako taky na tom byt lepsie moze, akurat ti realni ludia zijuci v nom sa nie vsetci do jedneho maju ovela lepsie ako ludia u nas. Ano funguju im mozno lepsie sluzby, vymozitelnost prava a podobne. Akurat financne to na dane pomery v porovnani s nasimi krajinami nie je vobec take ruzove ako sa moze zdat. Aj tam su chudobni ludia, ktori maju menej nez mnohi tu.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:21
Re: stáří ojetin
To je snadný = v Kanadě ekonomiku nedevastovali komunisti = je před náma. Slovinsko je v takovym docela univerzálně respektovanym zjednodušenym základnim parametru HDP na hlavu za náma. I když jen o kousek

Slovensko sice už před lety přešlo na € to co nešlo celej socialismus najednou jde = docela nás najednou dohání, ale stejně jako Polsko zatim za náma a to docela o dost. Že se třeba v Polsku staví dálnice daleko líp a rychlejš než tady atd. o tom žádná = to je ale jiná věci. Víc čechů prostě radši víc https://echo24.cz/…11-miliard-navic já bych je radši víc těch dálnic = ale sem asi v menšině :*)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:14
Re: stáří ojetin
Nemusíš pokračovat = to nejsou žádný tajemství. Jen se to snažíš dávat furt do BLBEJCH souvislostí

Někdy koncem 90. let ohodnotili rozkradenej majetek asi na 0,4 bilinu = ztráty z dob komunistů sou někde mezi 200-250 bilionama. Asi tak

Nevim co seš zač = ale poučovat zrovna mě o makroekonomice = to sis vybral blbě
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:14
Re: stáří ojetin
To je důsledek toho, že za socialismu půlka vašich rodičů, tetiček, strejčků, babiček a děděčků KRADLA a a flákala se.

Jak by fungovala škoda mladá boleslav, kdyby na 5 milionů vyrobených aut spotřebovala 10 987 999 předních světel, 5 387 000 výfuků, nebo na tuto co má dle výkresové dokumentace 12 000 šroubů a 11 000 matiček měla spotřebu 19600 šroubů a 27 000 matic. To by byla konkurence vid

Na stavbu školy se spotřebovalo nějak záhadně o 30% víc cementu, 20% víc dřeva a 60% víc písku než kolik byla norma.

To všechno totiž lidi ukradli!!!

Kradlo se i na polích, v jzd, v obhodech, v restauracích, nafta, uhlí, kradlo se všude
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:11
Re: stáří ojetin
Nojo = ale celý ty doby diktátu = si řikaj komunisti a kamaráděj s dalšíma komunistama napříč planetou. A jestli zrovna vládne ultradiktátor typu Stalin nebo někdo trochu rozumnější typu Chruščov = je skoro fuk. Jde o systém = i když sou u moci ultrapaka typu Babiš a Zeman = náš stát roste

Byť sme teď dost let promrhali = a v dost věcech nám svět zase ujíždí maličko víc než by se mi líbilo. Ale furt žijeme na planetě ráj = proti těm levicově šílenejm Venezuelám a Kubám

Ty si dodnes neuvědomuješ = že celej obří komunistama řízenej blok = zbankrotoval hlavně ekonomicky? Že ani ten zlomek co lidi měli a mohli = už nezvládal lidem zajistit?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:09
Re: stáří ojetin
Co rozkradený důchodvý fond a rozkradený majetek SSM a KSČ atd? To byly miliardy.

Stát nic neměl, jasně a po revoluci bylo všechno v ažuru. Třeba ti ředitelé v Liazu, dokud to neprodal stát Soudkově Škoda Plzen, kterou zlikividoval ministr Dlouhý vid.
To byly esa, jeden větší idio* než druhej.
Nebo Avia Praha, kde stát odmítl zafinancovat rozjezd sériové výroby prototypu Avia AN se sklopnou budkou a turbomotory, který byl připraven do série do roku 1990 a ti pitomci nechali bouchat firmu licenční saviemy z roku nebreč a s tímhle výrobním programem jim hledali partnera.

Co turbolet L-610? Ta samá písnička. Mam pokračovat dál?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 22:07
Re: stáří ojetin
Ne = blbej seš TY

Nechápeš nebo spíš ODMÍTÁŠ chápat že TO je důsledek socialismu = prostě to tak dopadlo všude = propad. To že měl Jakeš pravdu = je opak než si představuješ

Dneska sme prostě nesrovnatelně efektivnější = a přes to že máš stejně pravdu s rozkrádánim atd. = furt OBROVSKY ROSTEME. Zatimco za komačů OPAČNĚ = propadali :-)

To že všichni vzdělaný = ekonomové = řikaj OPAK než ty = asi snad víš? Myslíš že to je spiknutí = že to odpřísáhávaj při převzetí diplomu, nebo jak si to vysvětluješ? ;-)

Hele to že sme PROPADALI a Zeman nekecal a že teď ROSTEME = to aspoň víš?
Hele že v době definitivního ekonomickýho krachu socialismu sme měli rozpočet asi 10% úrovně rakouskýho a dneska sme už někde na třetině = to víš?
A část že pokračovat dál socialismus = nic ani nenaznačovalo že by se ten trend PROPADU ze STEJNÝ úrovně na naprosto tristních 10% = že by asi dál pokračovali = to si uvědomuješ?

Nebo je ti ekonomika státu a třeba ten tristní propad vzdělání co zmiňoval Zeman totálně u zadku = a ty nebo tvá rodina se měla za komančů líp = a to znamená že BYLO LÍP a šmidlec :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:02
Re: stáří ojetin
V KLDR žádný komunismus není, je to diktatura jedné dynastie (Kimové) s prvky japonského fašistického císařství a vojenské junty.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:00
Re: stáří ojetin
Bavíme se o zemích které jsou před námi, ne o jednotlivích. Chceš tvrdit že Kanada není před námi? Z východních už je před námi Slovinsko a v některých oblastech i Slovensko a Polsko.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 21:56
Re: stáří ojetin
můj děda měl v roce 1985 důchod 3053,- Kč. Ve straně nebyl, akorát dělal na procenta. Chceš poslat sken lístku z úřadu pro důchodové zabezpečení z Křížový? Mam ho tady...
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 21:50
Re: stáří ojetin
Takže fakt NECHÁPEŠ

S tim co si napsal souhlas = ale to je TAKY důsledek postsociaslismu! Nebo žiješ v představách že takhle to posledních 30 let fungovalo třeba v tom Rakousku?

A přesto PŘESTO stát roste a ROSTE! Zatimco před rokem 1989 padal = a mezera mezi náma a třeba tim Rakouskem se JEN zvětšovala = myslíš že Zemanův článek a kraťoučký shrnutí na Letný = sou nesmysl? ;-)

Takže ty máš na mysli: mohli sme po zoufalym PROPADU probíhajícim až do začátku 90. let = růst o trochu rychlejš. To jo

Ale kecy o prodejích = viz ta Škodovka = firma nezvládající ani splácet úvěry = a co z ní udělaly miliardy ze zahraničí víš. A je celý to čtvrtstoletí špičkovej plátce daní a velmi dobře platí i zaměstnance a ti platí daně a utrácí a TO je to co dělá.. ale to snad taky víš. Teda to o placení daní atd. to že TOHLE je to PODSTATNÝ co dělá stát bohatym = to zdá se NE :-)

Jo a zemědělství neni zdevastovaný = jen nesrovnatelně efektivnější = porovnej si co vytvořilo v době kdy zaměstnávalo 570 tisíc lidí = a dneska stejně vyrobí pár desítek tisíc lidí. Nesmíš tolik číst sputniknews a podobný oblbováky = ale radši nějaký český ekonomický zdroje. Že u nás se hodně vyrábí auta a třeba vedle v Polsku je zase větší potravinářskej průmysl atd. to sou jen další souvislosti. Ale tebe nezajímá ekonomická realita státu = ty prostě CHCEŠ pomlouvat co je dnes = a chválit dobu kdy stát šel totálně do ***e https://www.facebook.com/…152963423674009/

Když si zmínil ty prodeje = chápeš aspoň že stát prostě NEMĚL na restrukturalizaci Škodovky = a stejně tak VŠECH dalších firem? Který byly po 40 letech často tristně zaostalý? TAM to dovedli komanči = a jediná cesta kudy z toho byla tahle = za dalších 30-40 let možná budeme zase zpátky na úrovni Rakouska. Možná = rozdíl je že já a další co ví chápou rozumí = bysme za to rozbili hubu těm co to způsobili. Ty hledáš viníky všude jinde JEN NE tam kde ta příčina je
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 21:44
Re: stáří ojetin
Vědecký pracovsště co žila ze státních peněz, vařili si kafe, buřta a ščetli si noviny a nic nevyvinuli, čest vyjimkám. Zase si neposlouchal ten projev soudruha Milouše Jakeše vid, znáš jenom tu psáž o boljerec/ brojlerech a že hodná holka Zagorová brala 600 litrů, což ten sama přiznala že byla pravda.

Docela blbý že měl soudruh Jakeš v 70% projevu pravdu.... vid
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 21:41
Re: stáří ojetin
Z Lubjanky přímo. 6. správa - Ekonomická kontrarozvědka a bezpečnost průmyslu + 16. správa - Radiodposlech a elektronická rozvědka :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 21:38
Re: stáří ojetin
Ne to je dan za rozkrádačky, tunely, předražené státní zakázky, podvody a ojebávání daní, trapný prodeje západním firmám které vyváádějí z čr ne stovky milionů a stovky miliard ven a investují sem naprosté minimum a využívají čechy jako otroky a levvný roboty v montovnách a skladech.
Zdevastované zemdělství, které je na tom o 60% hůř jak před rokem 1989!!

Vyhozené milion na nesmyslné chodníčky a cyklostezky po kterých nikdo nejezdí a nechodí, 15x opravované silnice , jednou kvůůli asflatu, podruhé kvůůli plynu, potřetí kvůli odpadu, počtvrté protože to okradli a udělali blbě atd. Další miliony za inkluzi a integraci a za trapné neziskovky. Totální úpadek venkova, ničení živnostníků a OSVČ, korupce, choas, zlodějna.

To je 30 let socialistického kapitalismu v ČR. Protože ten borde co je tady nemá s pravým kapitalisme nic společnýho . Je to hybrid a zlodějna a co je na západě je neomarxistický eko-socialimus co si hraje na kapitalismus.
20. 8. 2019 21:11
Re: stáří ojetin
Mas cely produktivny zivot na to, aby si sa na dochodok zabezpecil. A stale to bude o tych realnych nakladoch, takze co tebe stale unika je: ak mam dochodok 500€ ale naklady mam 400, tak som stale na tom lepsie ako ten co ma dochodok 1000 ale naklady ma 950. Chapes ten rozdiel, ze absolutne cisla su nepodstatne?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 21:00
Re: stáří ojetin
Viz já 20:59 = já mluvim o ekonomikách států obecně a dopadech a souvislostech = ty jen o sobě

To je ten rozdíl :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 20:59
Re: stáří ojetin
Nojo = asi to je fakt zbytečný = nicméně TO je to co ti pak v důchodu udělá menší důchod, když ceny pak už budou podobný třeba těm rakouskem. A tvuj teda MŮJ důchod bude mnohem menší :D

A samozřejmě nejde jen o důchod = takže JE velmi důležitý i to co řikám = ale každej to holt bere jen podle SEBE = a že to má další ekonomický souvislosti ho nezajímá. Leda až bude třeba v tom důchodu = a bude si stěžovat že.. :-)
20. 8. 2019 20:42
Re: stáří ojetin
Nam to budes zbytocne rozpravat o tom aka je vyska platu dolezita - vysvetlil ti to vyssie. Nie je dolezita vyska prijmu ale realne naklady, ktore mas. Je ti figu platne, ze zarabas v absolutnych cislach 3k€ ak mas naklady 2500. Ten co ma 1200 a naklady ma 600 ma stale realne viac ako ty. Potraviny a energie su +/- rovnake napriec europou. PHM ovplyvnuju spotrebne dane konkretneho statu. Jediny znacny rozdiel je len byvanie, niektore sluzby a eventuelne vlastnictvo vozidla. To je to, co tiez pise niemand vyssie.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 17:57
Re: Staré auto je ekologičtější
Nojo nulám nezbejvá = než se vysmívat těm nad sebou = komu taky jinýmu :-!

Je to asi jako s těma autama = majitel 11 let starý ojetiny za 80 klacků s velmi špatně hodnocenym motorem ohrnuje nos nad novym autem v záruce a řiká mu křáp :yes: :D

To že mu nejdřív řikal luxusní = což je stejná blbost jako ten křáp = tak nějak ukazuje co kdo je autor těch blbostí zač
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 17:16
Re: stáří ojetin
:yes: :yes:

Trochu mě to děsí = jak MOC se to projevuje i 30 let po ekonomickym i politickym krachu komunistů. A jak to že komunisti prostě zbankrotovali = stejně jako ta Škodovka už neměli ani na to málo co lidem dávali = je mi fakt smutno kolik lidí to dodnes nechce vidět
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 17:11
Re: stáří ojetin
Jo ten příklad = v bohatý zemi každý 10. v chudejch soc zemích každej druhej = to tak nějak sedí. Kdo chce bejt levák = je kdekoli a kdykoli

A eště horší je to co zmiňuje praděda = i po desítkách let pokřivený vnímání = zničený myšlení několika generací lidí :no:

Špatně chápeš žiarivý příklad = lamentovat a kritizovat je naopak naprosto nutný! Spousta lidí si nepřipouští = realitu
Prostě ať pracuješ jak pracuješ = celkovej stav státu = ať peněz lidí nebo infrastruktury = je dodnes danej = jen socialismem

Zrovna já tu píšu docela často = a 40 let socialismu budeme dohánět tak 70 let = že zkraty neexistujou :-)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 17:07
Re: stáří ojetin
No bohužel je VELMI důležitý kolik zarábaš v absolutných číslech = ty si neuvědomuješ že těch 30 let se jen pomalu přibližujeme = normálnímu stavu. Že nějaký zaměstnání činnosti během tý doby byly výhodný a něco míň = to je prostě souhra okolností

Barik zase bájí o socialismu = že si taky postavili barák = to je o ničem

Len výroba a malá přidaná hodnota je problém = opět danej socialismem = viz ten Zeman na Letný = prostě když chybí statisíce vzdělanejch = těžko vymejšlet vědecký apod. pracoviště
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 17:00
Re: stáří ojetin
To ti skoro věřim = že si to myslíš

Nicméně realita je realita https://www.novinky.cz/…-olympiadu-40438 + https://magazin.aktualne.cz/…ca5ac1f6b220ee8/

Pravdu bohužel měl ten Zeman na Letný https://www.facebook.com/…152963423674009/ dneska je to už drtivě lepší. Že ne takový jako kdyby tu neřádili komunisti = to bez diskuzí. Smutný je že to co poděláš za dobu x = je většinou potřeba napravovat tak 2x

Už ti došlo = že obecně vyšší příjmy lidí s VŠ vzděláním = sou přesně to trhovo? Nic proti tomu když si někdo kdo maká rukama slušně vydělá = znám malíře pokojů co je fakt ultrapečlivej maká včetně víkendů = a vydělá víc než muj mladší brácha v bance. Ale obecně to že práce s vyšší odborností vyšší přidanou hodnotou = je líp placená = je samozřejmě správně. A bylo hodně nesprávně = jak to komunisti překroutili
Avatar - pradeda777
20. 8. 2019 16:41
Re: stáří ojetin
Naprostý souhlas. Samozřejmě tu mluvíme jen o důsledku. Příčinou bylo 40 let totality a ta "totálně" změnila chování a myšlení 2-3 generací.
20. 8. 2019 16:27
Re: stáří ojetin
Myslím, že mimo si ty. Zo školami aktívne spolupracujeme a snažíme sa modifikovať vzdelávacie procesy a osnovy, aby trochu viac vyhovovali realite. To, že nejaká škola dostane body za publikácie je síce krásne, ale ak jej absolvent nevie riešiť reálne úlohy, tak mi je na nič.
No a tie medzinárodné úspechy sa týkali hlavne stredoškolského vzdelania. Kde prírodne vedy brutálne ustupujú a na úrovni je to vidieť
20. 8. 2019 16:16
Re: stáří ojetin
Mne nikto nič zadarmo nedal. A dokázal som sa si za 10 rokov od školy postaviť dom a kúpiť nové auto. Pracujem a platím dane na Slovensku aj keď som mal mal možnosť zobrať prácu v Bavorsku. Ale ak všetci ľudia čo vedia prilákať firmy s vyššou pridanou hodnotou zdrhnú, tak tu zostane len výroba a o dotiahnutí západu môžeme len snívať.
Okrem toho, nie je podstatné koľko zarábam v absolútnych číslach, ale kde som voči priemeru, lebo ten spravidla určuje cenu služieb, ktoré využívam. Preto som ja splatil barák za 10 rokov a kamarát ktorý má v Nemecku na starosti značne väčší tým a jeho plat je v násobkoch môjho potrebuje na splatenie rekonštrukcie bez zásahu do nosných štruktúr pracovať dlhšie a to nemá ani lepšie auto, ani sa viac nerozhadzuje na dovolenkách. Proste všetko na čo okolo siahne je drahšie.
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 16:04
Re: Staré auto je ekologičtější
Pěkný, asi bych si to nekoupil, ale svezl bych se.....z dnešních HH bych asi radši FieSTu, popřípadě jaké bude a jestli vůbec bude Clio 5 RS. Z těch "slabšíích" jednozančě vypadá skvěle SwifSport. Ale poměrem k mé penežěnce a faktu, že auta co mám prodat nechci, tak to vidím buď na SS 1. generace, nebo ST150... tedy zatím o tom sním, když náhodou spím :D
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 15:54
Re: Staré auto je ekologičtější
Nojo ty si na ty malý draky = co bys asi řek na https://autobible.euro.cz/…la-velka-radost/ :-)
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 15:52
Re: Staré auto je ekologičtější
Tak proč by 82kw jednapětka v malém autě nejela? To je náhodou super kombinace :) Já zase jezdil jen tím hybridním a ten taky nejel vůbec špatně, až na poloměr zatáčení, tomu jsem sám nechtěl věřit, ale je to tak.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 15:42
Re: Staré auto je ekologičtější
Záleží co bude k půčení až pojedu na podzim s kolama = nechávám i vyčistit klima a umejt a ono jim to docela trvá = takže si většinou něco pučim = posledně měli jen Yaris 1.5 = ne hybrid ale https://www.garaz.cz/…-bestseller-1748 po městě to docela jelo
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 15:37
Re: Staré auto je ekologičtější
Tak se s tím někdy zastav, rád se svezu, jak říkám, nikdy jsem jinou Toyotou, než hybridní nejel... jo vlastně jo, Corollou z 90tek a ta byla hodně dobitá :D
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 15:32
Re: Staré auto je ekologičtější
Trochu sem se bál a jo dá se tim..

Spíš pro Ozzyho citát z posledního Auto7 "Hezky znějící čtyřválec je vítanou alternativou k litrovým konkurentům se třemi válci. Lačně táhne do otáčeka vybízí ke svižné jízdě"

R4 1197 cm3 v Toyotě Corolla

Ze srovnání 1.2Turbo vs 1.6.Valvematic vs 1.8 hybrid mi jasně nejlíp vyšel HYBRID
20. 8. 2019 15:28
Re: Staré auto je ekologičtější
Tak tá 1.6 je možno posledný pod štvorcoví motor mimo superšportov. A v novej Corolle je ešte aj mierne skrátili prevody oproti Aurisu. Jasne nemá to 400 koní, ale jazdiť sa s tým dá a vo vyšších otáčkach výkon pekne graduje.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:53
Re: Staré auto je ekologičtější
Ne to co ty považuješ za úspěch = fakt úspěch neni. Tak ultrabohatej stát na přírodní zdroje s extrémní rozlohou a nízkou hustotou obyvatel = tak ty si maj žít tak nějak jako v Dubaji = a ne jako v tom vtipu co neni vtip: "Díky soudruhu Putinovi budeme pracovat do konce života. Díky našemu zdravotnictví to nebude dlouho trvat"
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:50
Re: stáří ojetin
No to si špatně pochopil = to JE trhovo ;-)
Práce s vyšší přidanou hodnotou = je prostě logicky líp hodnocená. Takže máš VŠ místa mizerně placený = zanedlouho budu mít příbuznou co má FF UK a pracuje v Klementinu = ale plat má v Praze myslim lepší i tramvaják :-!

Sorry ale v hodnocení škol si zcela mimo realitu = tyhle blbosti lidem tlačej ruský hoaxy

https://vedavyzkum.cz/…ity-ranking-2019 zlepšení je gigantický https://www.facebook.com/…152963423674009/

Nejde o tohle https://www.mff.cuni.cz/…ti-spektroskopie byť je to fajn = ale o celkovej GIGANTICKEJ vzestup = proti tomu co popsal Zeman na Letný
Že ruský *** to dneska překrucujou a část lidí jim ty hoaxy žere = to je fakt trochu problém https://manipulatori.cz/

Že by to bez socialistickýho experimentu bylo mnohem lepší = o tom žádná

Ale když nevíš proč maj obecně lidi s vyššim vzdělánim obecně vyšší platy = asi neni moc o čem diskutovat
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:40
Re: stáří ojetin
Gulag? Ty wole to už fakt přeháníš = za komunisty si nesměl nic = dneska si klidně můžeš zajet do posledních rezervací komunistů = na Kubu i KLDR, dobrá je prej i socialismem zdevastovaná Venezuela

Cos nepochopil na tom příkladu Škodovky? Prostě pokomunisticku to dělat NEJDE = větru dešti ekonomice neporučíš. Nebo chvíli jo = ale cena je šílená https://ct24.ceskatelevize.cz/…i-meli-dovolenou

Co na tom nechápeš? Nebo jen okecáváš = ekonomickej krach socialismu?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 14:36
Re: stáří ojetin
To je víceméně pravda = no a? To je prostě furt daň za socialismus = co na tom nechápeš? Prostě kdy komunista nezdevastoval stát https://www.facebook.com/…152963423674009/ tak by si i těch 30 let po bankrotu socstátů = žil jako třeba ten rakušák. No nežiješ a eště dlouho žít nebudeš = furt JEN protože sme zvolili zaostání = a z toho se už těch 30 let pomalu dostáváme

Co na tom nechápeš?
20. 8. 2019 14:00
Re: stáří ojetin
Tych 20% je odtialto http://www.globalrichlist.com/ nemas za co. A ani v Zapadnej Europe, ci USA a kanade nie su vsetci do jedneho na tom lepsie ako u nas - aj ked to mnohi nechcu pripustit.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:50
Re: Staré auto je ekologičtější
Jojo, světová prvenství nejsou úspěchy vid. Ta raketa co bouchla v Severodvinsku podle některých taky neexistovala, Putin jenom blábolil a chlubil se a ta jedna fotka na netu byla prej z papíru. No vidíš jak je Rusko napřed - bouchaj tam papírový rakety.

Už vidíš jak si trapný neomarxisto?

Další věc co nemá nikdo na světě a soudruh Musk se může jít s falcon zahrabat. S raketou na jaderný pohon doletíšna Mars s prstem v nose 5x tam a zpět.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:46
Re: stáří ojetin
Chceš srovnávat čecha s s křovákem z Burkina Faso jo? Aha, hmm, to je hodnotný čéče. 20% sis akorát vycucal z prstu, když je přednáma celá západní evropa, část bývalé východní + usa, kanada, japonsko, jižní korea, třetina číny, půlka arábie atd.
20. 8. 2019 13:09
Re: stáří ojetin
Ty aj čítaš na čo reaguješ?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 11:10
Re: Staré auto je ekologičtější
Lidi v postsocialistický zóně od Aše po Kamčatku = si moc nekupujou nový auta = protože sou prostě chudší = než v zemích kde komunista nedevastoval ekonomiku
Ale firmy už docela fungujou = tam už to je srovnatelný. Než se ale pro běžný lidi vrátí generace se množící majetek = kterej komunista v roce 1953 zabavil = tak to holt bude trvat.

Takhle je to jednoduchý = takže di rozbít hubu nějakýmu komunistovi případně začni plivat na doby který vychvaluješ TAM je zakopanej pes

A i když se ekonomiky komunistama fakt zničený až to hlava nebere už hodně zlepšily = do toho Rakouska apod. je eště hodně hodně daleko

Zmiňoval sem tu jako typickej příklad Škodovku v roce 1989 = miliarda půjčená na vývoj Favoritu nezvládala splácet byla přes 300 milionů po splatnosti a bez šance se postavit na nohy = jedna zahraniční firma do ní vrazila během chvilky 120 miliard. To neměl celej náš postkomunistickej stát. To je realita = že to dodnes lidi jako ty nechtěj vidět = co na to říct..
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 11:05
Re: stáří ojetin
Tohle už je demece = těžká

Proč myslíš že dneska sme na tom ve všem od platů po síť dálnic = hůř než třeba to Rakousko? Ty fakt nevíš nechápeš = že to je KVŮLI KOMUNISTUM?

Je to jednoduchý a myslim že to se dá chápat i bez ekonomickýho vzdělání = na to fakt stačí selskej rozum = tak co chápeš to?
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 11:03
Re: Staré auto je ekologičtější
Ty si fakt mimoň = prostě komunistický auta televize technika = byly horší. Nekecej že to nevíš

A popravdě v případě na nerostný bohatství ultrabohatý největší země světa = to trvá dodnes. Těžko říct proč se to snažíš popírat = jestli fakt nechápeš že drobný úspěchy který občas vyjmenováváš nejsou úspěchy = že taková zem má bejt totálně jinde = od důchodů po zdravotnictví. To že sestřihy absurdit na silnicích sou často ruský = víš určitě taky ;-)

Furt je to zem nekonečnej možností s jinou nesrovnatelná https://www.idnes.cz/…1_zahranicni_niv + https://www.irozhlas.cz/…e_1908191408_dok bohužel většinou spíš v negativnim smyslu
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 10:53
Re: Staré auto je ekologičtější
Lidi si nemůžou kupovat nový auta, když solí za podnájmy poloviny a 70% vejplaty a kdo není v podnájmu solí hypotéky. Těch co neplatí podnájmy/pronájmy nebo hypo, maj vlastní bydlení zaplacený a opravený nebo nový je tak 30% národa a z nich 20% auta nezjímaj nebo maj jiné koníčky. Takže pak nikdo nekupuje nový auta a když je to Dacia a nejlevnější jebky od korejců a škodovky.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 10:49
Re: Staré auto je ekologičtější
2101 byla Lada 1200. Nějak si opoměl, že existovaly i Lady 1500 a 1600, později dokonce i 1700. Mimochodem lepší zrychlení jak jedničková Oktávka 1,6 MPI a 1,9 SDI měl i Moskvič Aleko, Lada 110 1,6 atd

Aby sis tu zas nevytáhl jeden 40 let starej model a nedělal machra.
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 10:32
Re: Staré auto je ekologičtější
Když akceleruješ, tak hučí a Auris docela nepříjemě a hlasitě.

Mne vykouzlí úsměv i starší auta :) Jinak Scalu jsem zkoušel, byť s litrem, tak Corolla je o galaxii jinde vším.

Tohle je Clio RS4, já mluvím o RS3 s atmosférou a MX5 i Toybaru je fajn, ale na MX5 jsem asi málo homosexuální a Toybaru je pořád docela drahá hračka pro mojí peněženku... Třeba jednou... nejdostupnější se zdá být Fiesta ST150.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 09:45
Re: Staré auto je ekologičtější
Ale nehučí = leda tu chviličku co odjíždim ostatnim když na to šlápneš. Jinak je hybrid docela příjemně tichej = si představ kdyby v koloně kde stojíš byla většina aut = tichá jako to moje ;-)

To co ti opravdu vykouzlí úsměv sou takovýhle auta https://autobible.euro.cz/…e-cim-dal-lepsi/ to většina lidí nemá. No mě se moc kdysi líbilo i to Clio 1.8 16V = ale to sou fakt výjímky. A viz https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/skoda-scala-1-5-tsi-dsg-vs-toyota-corolla-1-8-hybrid-srovnavaci-test-jehoz-vysledky-prekvapily/pohledy/1 víc zábavy a emocí a lepší jízdní vlastnosti má i ta Corolla 1.8 = ale tipuju že většina lidí si představuje PŘESNEJ OPAK :-)

Zkoušel sem před pár lety Clio https://www.auto.cz/…ez-obvykle-75310 a fakt mě docela zklamalo = až sem skoro nechápal. Fakt lepší pocity mám z hybridu

Neni to tim že sem výhradně na japonský auta ale u mě víc pocitů a úsměvy vykouzlí Mazda MX5 kam se teda moc nevejdu nebo Toybaru apod.
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 09:27
Re: Staré auto je ekologičtější
Ty jsi strašnej kafemlejnek. Já se tu nebavím o tom, co je lepší na denní jízdu, ale co ti (nebo mne a většině lidí co mají rádi auta) vykouzlí úsměv na tváři a to když točíš auto a pak si hezky přeřadíš a točíš dál, nebo zase podřadíš a jedeš...

Ten 1.8 hybrid jen hučí monotonne...eCVT nemá stupně.

Já měl včera šťastný den a Lamal mi na chvíli půjčil nástupce toho Williamse - Clio RS3 a to je prostě to, co automat ani diesel ani hybrid neumí ... zvuk, otáčky.... pecka... a prej že Renault je gumovej...teda ten muj jo...:) Takže se tady nedělej a víš moc dobře o čem mluvím..... a teď se dostávám zpět k tomu původnímu, proč jsem ti říkal, aby si vyzkoušel TCe 1.33 , protože i když to není taková palba jako ta ostrá Clia, tak motor hezky graduje a točí a za mne je to opravdu povedený turbomotor. Dost se těším na nové Clio s tímto motorem, mohlo by to být zajímavý "warm hatch" :)
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 09:21
Re: Staré auto je ekologičtější
Pozor stejně se dá točit i ta 1.6 a popravdě i ten 1.8 hybrid = prostě atmosféry

Baví mě ujíždět na semaforech = furt. Baví mě vyjíždět z garáže na elektřinu = furt. A proč baví je docela dobře popsáno https://www.autosalon.tv/novinky/nova-auta/skoda-scala-1-5-tsi-dsg-vs-toyota-corolla-1-8-hybrid-srovnavaci-test-jehoz-vysledky-prekvapily

Prostě v poměru prachy kde jezdim = nic lepšího neni. Pamatuju i když už je to fakt dávno jak neteta chvíli měla Clio 1.8 16V neskutečná raketka = ta byla s manuálem. My před nácti lety začínali s Berlingem = v naftě a manuálu :-)
Je fakt že minulý i současný auta = už v automatech
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 09:07
Re: Staré auto je ekologičtější
R6 , V6 i V8 HEMI ano, ale s manuálem jich moc nebylo, proto jsem se ptal, jestli si někdy jel něčím takovým. Ona i jednašestka se nechá točit, pamatuji na Jettu MPI.

Jde o to, že nahoře píšeš, že tě baví elektromotor+atmo... což o tom, umí to být rychlé, ale zábavné? To asi úplně ne , to mne i víc baví točit 1.9TDI :D Mne třeba baví držet pod krkem i tu malou 1.2ku v Cliu, byť nejsi kdovíjak rychlej.... a to s automatem prostě nejde, proto jsem se ptal, jeslti si to někdy zkusil :) A víš ,že já to neříkám jako nějaký pravověrný zastánce manuálu, sám mám auto s AT.
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 09:01
Re: Staré auto je ekologičtější
Je to tak = pocity z vytočený atmo 1.6 = sou fakt dost jiný :D
Ale nejede to až tak zle http://www.autanet.cz/…em-na-svete-3242 jestli tohle nebo 1.2Turbo fakt nevim = drtivě lepší mi přijde 1.8 hybrid

Ale takovej V6 v benzínu někde nad 5000 ot. v dlouhym táhlym = to neni úplně špatný = tyhle zážitky máš?

Hele COS to vymyslel? S tim = jel si něčim..? :-)
Avatar - Ozzman
20. 8. 2019 08:57
Re: Staré auto je ekologičtější
Tak chápu, že vytočenej 1.6Valvematic asi není žádné porno :D

P.s. vůbec bych se nedivil, že by to celé byla pravda :D
Avatar - Hammunasakra
20. 8. 2019 08:30
Re: Staré auto je ekologičtější
Ne já jinym autem než svym současnym eště nejel rodiče měli vždycky jen automaty a autoškolu sem dělal rovnou jen pro automat a když jedu s nějakym autem na servis a pučim si nějakou Toyotu třeba Corollu 1.6Valvematic nebo Auris 1.2Turbo nebo posledně Yaris 1.5 VVT-iE s manuálem je konec = ach jo :-!

Jo a nikdy sem neseděl nejel neřídil = jiný auto než Toyotu ;-)
20. 8. 2019 08:24
Re: Staré auto je ekologičtější
Aha takže dutá zelená hlava to ani od nich nepochopila :-D No hlavně jestli chápeš aspoň svoje myšlenkový pochody.
19. 8. 2019 22:37
Re: stáří ojetin
On nepísal nástupný plat robotníka. A neviem prečo by mal mať človek s VŠ automaticky vyšší plat.
19. 8. 2019 22:25
Re: stáří ojetin
Myslíš, že bez socíku by sa nekradlo? Na štátnych zákazkách sa kradne aj v štátoch čo socík nezažili. Možno v menšej miere, ale vždy sa niečo nájde. O rôznom využívani dotácii a poistných podvodoch ani nehovorím. Ja si myslím, že toto je dosť aj o ľudoch. Pracovne som čo to strávil v Bavorsku a tiež v Sasku. Sasko ako bývalé východne je na tom ekonomicky horšie, ale nemal som pocit, že by to bolo horšie aj s korupciou.
19. 8. 2019 22:12
Re: Staré auto je ekologičtější
Obe autá spravia asi 15 tisíc ročne, takže žiadne dlhé diaľničné presuny. Ale keďže dochádzame za prácou každý iným smerom a kvôli deťom potrebuje byť flexibilný, tak dve autá sú nutnosť.
No a niekto musí kupovať aj tie nové. Len som zvedavý do kedy to takto vydrží kým niečo nepoto tak, že človek sa rozhodne nemeniť, ale skúsiť s tým autom už dožiť.
19. 8. 2019 15:55
Re: Staré auto je ekologičtější
Problém je servis - na dnes nové auto bude ze 15 let servis pořádně drahý a STK přitvrzují, dnes 15 let staré auto lze stále servisovat za pár korun. A zákazy na stará auta se také začínají hrnout - Emisní plakety např.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 15:16
Re: Staré auto je ekologičtější
Mazda a Toyota = Toyota Lex je dneska největší výrobce atmosfér = všechny jejich hybridy sou atmosféry. Okamžitý popostrčení 60, 80 ale i víc jak 100kW elektromotorů = v LS a LC je to myslim 132kW = než pořádně zabere atmo benzín = je super myšlenka. Fungující skvěle = a navíc docela spoří. Tankování místo opotřebení brzdovejch kotoučů a destiček s bonusem vypouštění tepla = tak místo toho tankovat je paráda a i po letech mě to furt baví
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 14:56
Re: Staré auto je ekologičtější
Stydíš se už za svoje vysmívání se jejich: 1 dieselgate osobák má emise jako 10 autobusů Euro6? ;-)

Ne = tebe a tvoje myšlenkový pochody NIKDY NEPOCHOPIM. A je fakt smutný když pako co nalítlo na Dieselgate VW hoaxy, ruský hoaxy co nemá ani maturitu = už zase opisuje co napíšu já jemu = a jen to otáčí = asi nějaká dutá hlava :-!
19. 8. 2019 14:30
Re: stáří ojetin
Do istej mieri platí čo píšeš. Ja sa mám tiež lepšie, ale pamätám si, že môj dedko mal každých 7-8 rokov nové auto ako bežný roboš. A moji rodičia ktorý zarábali sotva priemer, dokázali v pohode postaviť dom. Ja zarábam výrazne nad priemer a dať do kopi peniaze na dom mi trvalo podobne ako im. Takže ma ťažko nektoré presvedči ako zlacnelo bývanie.
Dnes sa prehlbujú platové rozdieli medzi profesiami. Neviem presne ako v ČR, ale u nás je problém práve u profesii, ktoré potrebuješ pre chod spoločnosti. Napríklad lekár bez atestu v štátnej nemocnici sa k priemeru ani nepriblíži o zdravotných sestrách ani nehovorím.
19. 8. 2019 14:30
Re: Staré auto je ekologičtější
Ne já se vysmívám hlavně tobě a tvejm žvástům a všimni si že zdaleka nejsem sám. :D Vaculíka jsem nikdy nezpochybňoval a s odborníkama z ČVUT seš v rozporu spíš ty, co tak pozoruju. Co ten Podolskej a Drábová jak jsem ti posílal, už si to od nich pochopil dutá zelená hlavo :D
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 14:24
Re: Staré auto je ekologičtější
Jistě, to je pravda, ale kdo doopravdy jezdí desítky tisíc km za rok, takových v celkové populaci zase tolik není a většinou jsou to ti, kteří snižují průměrný věk aut :)
19. 8. 2019 13:25
Re: Staré auto je ekologičtější
Syn má takhle 325d e92. Kdykoliv si do toho sednu, tak jsem až překvapen, jak auto před dvěma lety za 11k EUR fantasticky jezdí. Údržba si vzala jen běžné věci a nový DPF.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 13:24
Re: Staré auto je ekologičtější
Hm vidím vítěze jediného, tady s Vaculíkem souhlas :D A Turbo od Toyoty tam chceš hlavně protože si fanoušek :D Nicméně až bude test, rád si ho přečtu. Mimochodem na litrovou Hondu jsem se poptával a byla mi prodejcem silně nedoporučena, že prý se jim vracejí na reklamaci více, než problémová 1.5Turbo
19. 8. 2019 13:23
Re: Staré auto je ekologičtější
To jsou turba, psal jsem o atmo. Mimochodem, když jsem před rokem řešil SUV do firmy, tak mi v Peugeotu doporučili spíš 1,2T než 1,6T.
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:06
Re: Staré auto je ekologičtější
:yes: :yes:
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 13:06
Re: Staré auto je ekologičtější
Popravdě vítězové sou dva https://www.suzuki.cz/…toru_special.pdf :-)

No vlastně tří = eště ten 4válec 1.2Turbo od Toyoty
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 13:01
Re: Staré auto je ekologičtější
PT jsem nezkoušel, ale většinu těch podobných R3 ano a jediný vítěz pro mne je Ecoboost, TSI a TGDI průměr, ale TSI asi lepší, než TGDI.
19. 8. 2019 12:53
Re: Staré auto je ekologičtější
A že jich je...nestačím se divit, kolik dohladatelných polorozebraných vraků hyzdí sídliště, přestože mají RZ.
19. 8. 2019 12:51
Re: Staré auto je ekologičtější
O R3 PT jsme si psali...je to asi (ne)štěstí na kus. Jinak C3 prima, ale motor má vrtochy.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:43
Re: Staré auto je ekologičtější
Nekoupí a mnohdy je to i zbytečné koupit nové auto, stačí když koupí novější. Prostě a jednoduše, za 270 tisíc máš buď Fabii v holobytu, nebo tříletou Ofci... Pokud nechci auto koupit na 10 let, tak to pro mne jako pro zákazníka prostě nedává smysl koupit s omezenými prostředky horší auto.
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:41
Re: Staré auto je ekologičtější
Ty motorizace ujedou i velké části atmosférických 1.6tek, natožpak něčemu slabšímu...

Že byl Žigul jen Fiat vím moc dobře... jednoho jsme doma měli.... pak skončil někde na Kladenském sídlišti u snědých občanů .... RIP...
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 12:38
Re: Staré auto je ekologičtější
To jo ale celkově smutně vysoký stáři by odečtení těch aut nezměnilo = dovoz ojetin a hlavně jejich průměrný stáří = je smutně vysoký

Přes obří ekonomický zlepšení = do úrovně toho Rakouska apod PŘED kterym sme v době nástupu komunistů k moci byli je furt daleko = běžnej člověk si za aktuální medián nějakejch 27 a půl tisíce hrubýho = nový auto u nás furt eště nekoupí

Eště dlouho ne = 40 let ekonomicky dolu je potřeba napravit odhadem tak 70 lety ekonomicky nahoru = blbý no :-|
Avatar - Ozzman
19. 8. 2019 12:33
Re: Staré auto je ekologičtější
Já to mam obráceně :D Ale máš pravdu, to je taky fakt... do té statistiky se počítají i neodhlášené vraky.
Avatar - xxc
19. 8. 2019 12:30
Re: Staré auto je ekologičtější
Dolezite je, v com ludia aj jazdia. Lebo maju stare auta a 99% casu tie auta stoja na ulici. Jazdia novsimi.
Avatar - 3_diamanty
19. 8. 2019 12:25
Re: Staré auto je ekologičtější
asi tak :yes:
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:29
Re: stáří ojetin
Já tomu rozumím právě až moc dobře.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 23:17
Re: stáří ojetin
Furt nechápeš, že základnmi cíly režimu bylo dotovat a zabezpečit základní potřeby pro lidi. Bydlení, jídlo, práci, kulturu a zábavu. Takže ano, dotovalo se.

Dotovaly se základní věci aby byly dostupné pro každého kdo dělal. Aby i skladník ze šroubárny měl kde složit kedlubnu, mohl bejt ve 4 doma a věnovat se dětem, rodině a koníčkům.
Aby neměl strach jestli neonemocní za 10 let nebo nepřijde krize a nebude moc platit hypotéku a vezmou mu střechu nad hlavou. Aby nemusel mít 3 práce k uživení děti nebo hákovat o víkendech nebo 300 hodin měsíčně
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:52
Re: stáří ojetin
V Německu klesá ekonmika a německý firmy začínaj propouštět. Co tam máš dál?
Německo je spolek pitomců a šílenců, co můžou za všechny průšvihy Evropy za 150 let vč nástupu bolševiků v moci v SSSR.

Je to můj velmi oblíbený stát, kdyby zítra zmizelo z mapy, dám příspěvek na charitu a bouchnu bednu šampusu. To víš ne? :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:46
Re: stáří ojetin
Mě je nějakej stát s bandou pitomců a vychandírů víš kde. Mě jde o vaše překrucování pravdy, jak se měli lidi před 1989 špatně a jak se maj dobře dneska s vejlplatou 25 000 čistýho, kterou ani někteří nemaj při současných cenách elektřiny, plynu, služeb, potravin, nájmů, pozemků, nemovitostí atd.

Za soudruhů si nikdo nemusel brát 35 let hypotéku a modilt se jestli jí splatí nebo do smrti platit někomu 20 000 podnájem a pak v důchodu jít skočit pod vlak,( mimochodem včera zas jedna osoba skočila).... protože z důchodu na to nikdy nemůže mít.

Krásná perspetiva.

O statísích lidech pracujích na DPP a DPČ za almužny, kteří nikdy nebudou mít žádný zajímavý důchod víš?
O lidech v dluhových pastech, co pracují na černo někde ofiko za 9 000 kč měsíčně a bokem maj dalších 12 na černo, a jinám nemůžou, protože by jim všechno zabavil exekutor?

Těchle lidí sou tu statísíce.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:53
Re: Staré auto je ekologičtější
Najdi si tabulky zrychlení nebo zas chceš ostudu?

1996 vyspělá německá Octavia 1,4, 1,6 a 1,9 SDI vs 1996 Lada 110 1,6 a 1996 Moskvič Knjaz Vladimir, což je 30 let zastaralá technika vid.

A přesto má ten Moskvič a Lada lepší zrychlení, prča vid. A za kolik si to tady ekopomatenci z Dojčlandu dovolili prodávat vid :-) :-)
Avatar - twistedTSD
19. 8. 2019 16:33
Re: Staré auto je ekologičtější
1.6 THP byl příjemný motor, kultivovanější než 1.2.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:56
Re: stáří ojetin
Dost tě s*re že mam přehled vid a vím co která fabrika měla a neměla, kdo to vedl a jak to vedl, co měli komunisti za prototypy a jak stát vyhodil stovky milionů za zbytečný vývoj a naštval tisíce pracovníků co je připravovali a jejich práce přišla vniveč.

Potřebuješ babičku co hltá trikoloru a Okamuru, a má strach o vnoučata a čeká na 500 kč od Babiše a jinak nic neví. To je protivník pro tebe.

To máš docela blbý že já vím. Já to mam jako koníček a všechno to sbírám.

Stejně jako tě štve, jakej mam přehled, co zaostalý Rusko, který dle českecjh buranů zítra krachne a neumí vyrobit matičku a šroubek všechno má a jak sází jedno prvenství za druhý ve světe průmyslu, vědy a techniky :-)
Kdybysme uměli vyrobit a vyninout ve vlastních firem, nikoliv v západem vlastnených montovnách bez vlastního vývoje tolik co oni, můžeš skákat 30 metrů do vejšky a dělat přemety.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 22:39
Re: stáří ojetin
Takže přiznáváš že řadu firem přivedli na buben až po roce 1990 pitomci z Ministerstav a rozkrádači,nebo vychytralé záadní firmy - viz případ ČZ/Cagiva a ne komunisti, kteří měli připravené nové a relativně moderní výrobní programy typu Avia AN, Tubolet L-610, unifikovaná budka Liaz/Tatra/Avia, moderní systémy pěstování zeleniny ve sklenicích, unkátní druhy osiv a hnojiv, Favorita, který v podobě překapotované felicie vyráběli až do roku 1999 i skopčáci atd?
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 21:58
Re: stáří ojetin
Problém je v almužnách, které se tu vyplácí místo platů a v astronmických cenách bydlení, energií pozemků a podnájmů, navíc letos celkem slušně zdražují potraviny pokud jste si neřáčili všimnout... Navíc hrozí zvýšení daně z nemovitostí, pojistek a další věci.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:44
Re: stáří ojetin
Myslíš si že gulag s wifinou a Mobil je to codělá ty lidi štastnější? A že sou spokojenější, nebo jsou to jen cetky jak zabít čas a nudu, protože na cestování 10x ročně po světě nejsou děngy.

Komunisti zacpali lidem hubu saláme a pivem a Angelikou v bedně, neomarxistu holt Wifinou, LCD telkou, instagramem a mobily.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:40
Re: stáří ojetin
Je 30 let co tu komunisti nevládnou. Za těch 30 let ta životní úrověn stoupla tak u 30-40% lidí, z čeho 20% z nich k tomu přišlo podvody, zlodějnou šmelinu a okradením státu a jiných spoluobčanů.

Zbytek se nemůže mít nějak výrazně líp, když na ně vlády valí pořád větší daně, poplatky, energie zdražily o 300%, stejně jako řada služeb, nemluvě o ceně pozemků, nemovitostí, stavebních prací, pronájmů, dorpavy.

To že si můžeš koupit víc benzínu a rohlíků je ti platný, když někde musí bydlet a někam se dopravovat.

Proč je tu 35% svobodných matek co sotva vyjdou, 50% postižených a důchodců atd.
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 11:08
Re: stáří ojetin
co to vzít jinak - Plat technika v 89 3200 Kčs, nájem vč nergií 580 Kč.
Plat technika v 2019 - plat 33 000 Kč, podnájem 19 000 Kč, nájem + energie v OV bytě s fondem oprav cca 5-8500 tis kč, v rodinném domě vč pojistek, odpadů, daní atd měsíčně dle velikosti a způsobu vytápění 4-11 tis kč.

Takže náklady na bydlení činily v roce 1989 pětinu platu, v roce 2019 u stejně kvalifikovaného člověka se stejným zaměstnáním pokud nemá vlastní byt nebo dům tvoří 60% platu!! Pokud má často i třetinu.

Blbý co.

Jste manipulátoři jako kamarád. Prej za jeden svůj plat (bere 50 000 Kč čistého) si můžu koupit funkční ojetinu. To za totáče nešlo. ANo , nešlo souhlas.

Zato za 50 000 Kč šlo bydlet 8 let v bytě, dneska 2 měsíce v podnájmu nebo tak půl roku ve vlastním :-)

Umítě vnímat rozdíl? 8 let vs 2 měsíce vesrus 6 měsíců.
To je masakr coo
Avatar - Hammunasakra
19. 8. 2019 12:30
Re: Staré auto je ekologičtější
Nojo já vim = já moc autosalony neobcházim ale podle běžný jízdy R3 1.3 PureTech a R4 1.2Turbo = sou to oba pohodový motory. Kdo tvrdí že ne KECÁ = navíc myslim že by nějakejm Žigulum nebo obecně staršim autum tehdejší stejný základní úrovně = hravě ujely
No tak sem neodolal a koukám na data k žigulu 2101 = zrychlení za 20s a maximálka 145 km/h točivej moment 87 Nm atp. = jj ZA STARÝ ZLATÝ ČASY JE ZODPOVĚDNÁ HLAVNĚ ŠPATNÁ PAMĚŤ :-!

Když už si to vytáh Žigul byl jen Fiat z 60. let https://cs.wikipedia.org/wiki/Fiat_124 rus to prodával eště v 80. letech = a tady to bylo asi hodně nadprůměrný auto :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 13:57
Re: stáří ojetin
Na tohle není co napsat vid, jen tvoje pohádky.

O tom jak někdo pomáhal lidem a dotoval jim vydlení a základní potřeby vs socialistický kapitalismus šmrnclý pomatený ekology, kde musíš hákovat 3 práce abys mohl vzít děti na dovolenou, protože ti 80% výplaty sežereou základní potřeby typu jídlo, byldení a doprava. To abys vůbec přežil je 80% mzdy. Jinými slovy 20-23 dní z měsíce makáš abys nespal pod mostem a nejedl housku s juniorem. :-) :-) :-)
Avatar - Barrichello
20. 8. 2019 11:00
Re: stáří ojetin
Já taky kouknu ven a vidím. Omlácený špinavý fasády baráků, před nimi Felicie, Atosy, Citigo, Fabie 1, Oktávky I a II a Superby I, Roomstery, Getzy, Fusiony atd, všechno káry v hodnotě 30-150 tis kč, to tvoří 70% vozovýho parku vesnic 30 km za Prahou.

Baráky ze 60% postavený za totáče, zbytek pár bungalovů metr krát metr na pozemku že plot máš 5 metrů od baráku a pár luxusních vilek zbohatlíků.

Z těch 60% baráků postavených za totáče je opraveno kompletně cca 15-20%, zbytek není vůbec nebo má maximálně nová okna a střechu.

Fakt ti přijde že se maj lidi tak dobře? že to není na těch ulicích vidět.
A znovu opakuju, jsou to vesnice 30 KM, za prahou. Čím se vzdaluješ dál, tím je to horší.
Avatar - radohanno
19. 8. 2019 13:25
stáří ojetin
To že je nějaký průzkum ještě neznamená že je to pravda..Jinak počítal jsem několikrát kupní sílu dnes a tehdy..Pravda je že "průměrný plat se zvedl 10x""Ovšem tehdy měl průměr téměř každý a dnes ho nemá prakticky nikdo..Použijeme li medián a nebo selský rozum a dnešní životní náklady, je pořízení vozu pro běžného ovčana daleko větší problém...Kupují se ojetiny staré 10 a více let.. AAA vydalo jakýsi panflet ,že ročně vyveze cca 100000 aut stáří 3-5 let na západ a naopak doveze stejné množství aut stáří kolem 10 let..Dříve si lidi koupili nové auto a vlasnili ho např 20 let.. Dnes si nové auta kupují leda firmy..Kolik z vás tu má 32500 plat?? A nebo jaké máte náklady na žívot a kolik vám zbude volných financí??? Ještě dodám že v roce 1988 stála Škodovka 59000kčs, benzin 4 koruny a plat byl v průměru 3200kčs.Otec 5500,matka 2400,já 3500,Jako dělníci!!!..náklady na bydlení zhruba 10-15% z 1 platu.400kč za 4+1.MHD byla za 50haléřů a nebo 20kčs na měsíc??Autobusy jezdily stále a do každé ***e.... Když už teda porovnávat tak pořádně..Vyšlo mě že dnes bych na fábii šetřil 270 měsíců a tehdy na 120LS 59 měsíců.. :-[] :-[] :-[]