Bezpečnost
U nás veteráni, kteří nemají pásy z výroby, je mít nemusí. A v podstatě ani nemohou - konstrukce karoserie na pásy nepamatuje a tudíž třeba sloupky na kotvení pásů nejsou dimenzované. To jsem tedy zvědavý, jak to ve slavné kalifornii vyřeší. Pokud by to byla EU, bylo by to jednoduché - stará auta by se prostě zakázala. Stejně to k tomu dospěje.
Proč a jakým právem mi má někdo přikazovat jaké mám mít pásy v autě? To je přece každého věc. Když se bude K.Hart chtít připásat ať se připásá nebo ať to nedělá. Jeho problém.
Ne, na to uz se prislo pred desitkami let, ze to ma vliv i na ostatni - napr. vyse pojistneho, zdravotnictvi atd.
Povinnost instalovat bezpecnostni pasy, ABS, ESP apod je dobra vec, o tom se snad ve tretim tisicileti uz nemusime dohadovat.
Ale u veteranu s tebou souhlasim.
Tam je proste riziko vyssi, kazdy to vi, je jich na silnici hrstka, tak nevidim duvod neco menit. Priste by pak chteli pridat do veterana operku hlavy nebo ochranny ram u kabria a je po veteranovi, to neni dobry napad.
Povinnost instalovat bezpecnostni pasy, ABS, ESP apod je dobra vec, o tom se snad ve tretim tisicileti uz nemusime dohadovat.
Ale u veteranu s tebou souhlasim.
Tam je proste riziko vyssi, kazdy to vi, je jich na silnici hrstka, tak nevidim duvod neco menit. Priste by pak chteli pridat do veterana operku hlavy nebo ochranny ram u kabria a je po veteranovi, to neni dobry napad.
Samozřejmě, že když se nebudeš chránit, tak pravděpodobněji přijdeš k úrazu, ale to nijak nevyvrací to co píšu. Když se někdo nechrání, ať si sám nese náklady na zdravotní péči.
Bez urážky - naopak si myslím, že v informačním věku by lidé měli mít alespoň základní ekonomické vzdělání a měli by nesmysly jako přikázané bezpečnostní pásy, ABS, ESP a další jasně odmítnout(ten příkaz, ne ty technologie!).
Bez urážky - naopak si myslím, že v informačním věku by lidé měli mít alespoň základní ekonomické vzdělání a měli by nesmysly jako přikázané bezpečnostní pásy, ABS, ESP a další jasně odmítnout(ten příkaz, ne ty technologie!).
No ten zakon ma sve oduvodneni, nejde jen o bezpecnost ridice, ale taky ovladatelnost vozu v meznich situacich, treba pri vetsim smyku, v zatackach...
Když se chceš chránit, chraň se dle libosti, když nechceš, absolutně nedává smysl někomu tohle přikazovat. To bych třeba mohl zakázat auta úplně, protože koňské povozy nebo chůze jsou bezpečnější.
No tak sa nepriputavaj, ked ti to vadi. Je to pre teba predsa dolezitejsie, ako to, ci dostanes pokutu, alebo nie. Ale potom nezabudni so sebou nosit v aute listocek "nezoskrabavat z celneho skla a ani zo stromu prosim".
Napsal jsem, že nedává smysl přikazovat někomu bezpečnostní prvky a ty mi píšeš, že se nemám připoutávat a mám platit pokuty. Asi to píšu nějak nesrozumitelně, že mi nerozumíš.
Praveze to zmysel ma, lebo v Europe sa na zdravotnu starostlivost skladame vsetci. Nie je to velmi mozne nechat niekoho zomriet len preto, ze si nezapol pas.
co kdyby to bylo trochu jinak a místo toho by připoutanej přežil, zato třeba jako mrzák... zas by sme se mu skládali na invalidní důchod... všechno je relativní 😁
Do budoucna však existuje šance, že už se žádný podobný vůz neobejde bez pětibodových bezpečnostních pásů.
Pětibodových? really? Hahahahaaaa 😒]
Pětibodových? really? Hahahahaaaa 😒]
Z extremu do extremu 2 bodovy pas vs 5 bodovy ??? Klasicky 3bodovy by nestacil ?
No rozdíl mezi 3 a 5bodovym je docela velkej = popravdě když už tak už = proč ne 😄
Inak ked vidim ten zoznam filmov, to je kategoria, ktoru naozaj vacsinou filtrujem.
já si zas pod pojmem lokální celebrita představuju něco trochu jinýho než Hollywoodskou hvězdu co dostává hlavní role a je jednim z nejvýdělečnějších herců momentálně.