Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Němci mají na silnicích nejvíce aut v historii. Podíl hybridních vozů roste pomalu

Počet motorových vozidel u našich západních sousedů se blíží hranici 50 milionů. Za uplynulý rok se o něco snížil podíl domácích výrobců na celkovém počtu registrovaných aut. Na druhou stranu v Německu bodovala například Škoda. Lépe na tom byla jen KIA.
Zpět na článek
neregistrovaný "expert0001"
27. 1. 2008 19:20
při dumpingových cenách nafty....
při dumpingových cenách smrduté nafty, není divu, že je všude špína smrad a žádné hybridy.......
Avatar - Atlis
27. 1. 2008 12:41
Re: Nic překvapivého
Kecas, Prius asi nikdy nevidel co? Prisu ma celkovy vykon 115k, maximalny krutiaci moment je 400Nm, co je viac ako dostanes z 2l diesla pri rovnakom vykone. Skodifka s podobnym vykonom bude mat motor 1,6 a 155Nm Karle. Nehovoriac o tom, ze ta Skodifka bude realne jazdit za 7-8l a Prius za 6... No a ako hovoris, ak ju vybavis tak ako Prius tak ani rozdiel v cene nebude velky. Jo, akurat chaluparom bude vadit, ze budu mat len 400l kufor. Prius za to bude mat neporovnatelne viac miesta v interieri...
neregistrovaný "Samuel"
27. 1. 2008 11:01
Re: Nic překvapivého
pod tureckymi auty myslis - avensis a corollu ? :-) na ty auta jsou pysni protoze se vyrabi v turecku. Podobne jak cesi nebo slovaci ve VW Bratislava si mysli ze ty auta i vymysli :-)
neregistrovaný "Samuel"
27. 1. 2008 10:53
Re: Nic překvapivého
turci? - jaky to ma mit vliv? ti kupuji bud superluxusni auta od MB nebo 20roku stare bmw. Statisticky zije 2Mio obcanu turecka v D - odpocitej zeny, deti, duchodce, analfabety, pochybuji ze auto vlastni vic jak 200tisic turku.

Prius nema v nemecku sanci protoze ma realnou spotrebu okolo 7-8litru je drahy jak oktavie, slaby vykon 90koni je zajimavy tak akorat v japonsku kde se stoji cely den v zacpe. Co se tyce ekologe tak se na Co2 musi spocitat i kolik spali vyroba auta co2 - a tu jsou hybridy nejneekologictejsi auta na svete. V Nemecku uz nebyl zajem o prvni seriovy hybrid na svete - od audi, ktery vysel v roce 1993 pod jmene DUO a prodalo se ho jen 60kusu.
neregistrovaný "ROFL"
27. 1. 2008 10:43
Re: Nic překvapivého
proboha četl si ten článek vůbec ? :)) víš že se jedná o německej trh ? :)) ty německá kvalito :)) máš pocit že lidový vozítka prodávaj hybridy ? nebo že to, že aktuálně každej osmej němec je turek, by mělo mít vliv na prodej tureckých aut v reichu ? :))
neregistrovaný "houbička"
27. 1. 2008 09:59
Re: Nic překvapivého
A taky se diesel o desítky tisíc dražší a navíc je už nafta i dražší než benzin >:-[]
neregistrovaný "Ada je zase tady"
27. 1. 2008 01:36
Nic překvapivého
Nic překvapivého. Německá kvalita zkratka opet vítězí. Je příjemné, pokud si uvědomíme, že to platí i o kvalitě české.
Osobni auto s dieselem nejen mnohem mene zere, ale take, a to je nejpodstatnejsi, se s nim mnohem lepe jezdi po dálnici. Spotreba hybridnich vozu je o dost vyssi, nez u dieselu a proto je logicke, ze hybridni vozy maji na trhu jen marginalni postaveni.