Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Testy

Zpět na článek

TEST Mazda6: podrobný popis + první jízdní dojmy

272 komentářů

skejpa
to auto je vazne nadherny. sem zvedavej jak na to bude reagovat GTI. konecne tu nekdo napsal objetivni pocity a zkusenosti. ted uz se nemuzete vysmivat...
tohle auto je proste pecka. za slusny penize, spolehlivy predevsim, pekny a s 2.0 nebo 2.5 to i dobre pojede 😄

BRAVO MAZDA ! jen tak dal :yes:
Jojojo. Je fakt krásná :yes: :yes:
Já sám za sebe říkám, že po vizuální stránce mě nová Mazda nechává naprosto chladným.... 😐
A které auto střední třídy tě po vizuální stránce chladným nenechává ???
Renault Laguna III.
To si děláš srandu, to je naprosto nedynamicky ztvárněná karoserie, jakási slátanina bez elegance, to ta Mazda je mnohem lepší..
asi jseš typ co se otočí po blondýně se silikonama ala Pam And
Tak to jo :😉 >😁 8-s
tak hodně štěstí 😄
skejpa
a ja si rikal kdo si to nejosklivejsi auto posledni doby koupi... a prece se nekdo najde...
Octavia
skejpa
vtipy mam taky rad >😁
uz predosla 6-ka nastolila latku hodne vysoko a novy model dokazuje, ze ta latka do tych vysin patri a este aj vyssie 😉
GTI-nam tu zase napise nieco o onanovani 14-rocnych nad tatkovou Yariskou v garazi 😉 >😁
fuzzy
Test tak nějak řekl o čem už se víceméně mluvilo. Auto střední trídy se japkám zase podařilo pousnout kousek dál. A není se čemu divit když nové Mondeo poskočilo takový kus že i Mazda (kterou vlastní Ford) udělala tak velký skok.
Design si hodnotit ještě netroufám, přecijenom se nedá soudit podle těch několika fotek. První dojem je ale dobrý.
Co se týká motorů tak bych asi vytkl "slabý" naftový dvoulitr, jeslti se nemílím tento motor byl montovaný už do staré šestky. V té mí právě těch pár koní navíc trochu chybělo.

Nicméně opravdu bravo. Auta tipu Golf, Octavie, Laguna....těm Mazda z daleka mává
Blue Sun
Je akorát škoda, že tahle auta budou Mazdě mávat v prodejích, vzhledem ke slepému konzervativnímu uvažování lidí v Evropě. Přál bych jí větší rozšíření, než současné 6, kterou vídám příliš málo na to, jak je krásná.
Žiadny strach, Európa už sa preberá :-! news.auto.cz/…zda-motor-europe
/mazda-motor-europe-hlasi-rekordni-prode…
fuzzy
skvělá zpráva. Ještě aby prorazila u českých "škodovkářů". Když se podívám na to co nabízí Mazda a Škoda, skoro se mi nechce věřit že jde o auta ze stjného segmentu...
skejpa
ja nemuzu uverit, ze si jeste nekdo octavku koupi... drazsi, horsi jizdni vlastnosti, nespolehlivejsi (to bez debat)... a podivejte kolik jich tu jezdi...
Pokud nejsi prodejce Mazdy,pak nerozumím,co řešíš.Píši to jako majitel dvouměsíční M6 v dehtu,jak jinak,ale s DPF :-! Najdou se věci, které má O2 udělány líp,ale neřeš to.Prostě si lidi koupí,co chtějí.Japonci si zase asi víc koupí ta japonská auta a neřeší,proč se prodá Hondy víc než Škody,pokud jsou svéprávní a co vím,jsou...na rozdíl od pár lidí v Evropě. >😁
Já mám M6 pátým rokem (se "slabým" 1.8 benzínem...) a jsem s ní absolutně spokojenej. A snad právě proto necítím tu hysterickou nenávist k Oktávii. Mohl jsem si vybrat, vybral jsem si, řada kolegů má Oktávii, naprosto bez problémů, prostě dvě auta, jedno se mi líbilo víc. Novou jsem si prohlíd už v září ve Frankfurtu, co mě fascinuje je spotřeba té "mé" motorizace. Jezdím totiž za 7,3 v průměru, takže to není žádný blábol, když si vezmeme že motor byl průběžně zlepšován....Tak si ji užij aspoň tak, jako si ji užívám já. :yes:
Je vidět, že jsi jen internetový zaslepený hlupáček! Víš prd a snažís se zaujmout! Mno nic, každý jsme nějaký 😄
fuzzy
Obdivuju tvuj skvělý odhad :no: Přípěvky jako tvůj, tedy bez argumentů a s napadáním nás o tom že ty k elitě nepřesvědčíš.
skejpa
zaslepeny hlupacek si spis ty kdyz dokazes obhajovat octavku - predrazenou octavku...
to jako myslíš superb?
Jde o to ze prave Octavia a Mazda 6 jsou auta z jineho segmentu !!!!!
Uz by jste to mohli nekteri tady pochopit.
No Golfu a Octavii mávala vždycky, neb je to jiná třída a zmiňované Laguně mávala taky, neb je trošku jiného zaměření :-!
marianek
Starsi Mazda 6 byla a je uspechem. Dnes je zde ale lepsi kus. Vetsi, silnejsi, pevnejsi a lehci. Evropo, pouc se.
Design nebudu komentovat je to vec kazdeho z nas. Osobni nazor ale je, ze v nove Mazde 6 vidim krale/kralovnu stredni tridy. Neni ji co vytknout.
Po strance kvality vsichni vime, ze v poslednich letech je Mazda na same spicce. Pro zakaznika jde o velice rozumnou volbu.
Cenove je Mazda6 take na vysi. Ani verze GT s 2,5l motorem nepresahuje osmisettisicovou hranici. Neni treba ani srovnavat se stredoevropskou konkurenci. Vitez je jasny.
VYBORNE MAZDO!!!
Podobně na ní nahlížím i já.
Vyborne Mazda,skvele auto,som v nej sedel na autosalone,a uz vtedy sa mi velmi pacila..
a velmi si cenim ze nova generacia je lahsia nez predchodca,myslim ze vela EU producentov by si malo vziat priklad ,napr alfa 156-159 tam je znacny hmotnostny rozdiel..
BRAVO MAZDA
marianek
Ano to je.
marianek
:yes:
skejpa
:yes: :yes:
Nova mazda je lehci? Kdyz porovnam letak od stare mazdy 6 a nove, tak zjistim, ze Nova je o 40-60 kg tezsi nez stara.
Protoze u te nove se pohotovostni hmotnost pocita uz se 75 kilogramovym ridicem :-!
Prodeje Mazdy 6 nejsou zavratne podle toho jak se o ni neustale mluvilo, ale povazovat tuto novou za krale tridy to uz je odvaha !!!
Neni ji co vytknout co ty motory? Ted nemyslim skalu motoru, ale vykony.
Pravda ale je, ze cenou je na tom Mazda dobre.
Co se kvality tyce tak je na tom dobre Mazda, ale to neznamena, ze kazdy model Mazdy, protoze kazda automobilka ma nejake vozy problemove Mazda2 a 3 jsou kralem, ale Mazda6 muze byt prumer, ale to ukaze cas.
RX8 a jejich spotreba oleje i benzinu, ale uznam ze to nejsou pistons.
Mazda6 - koroze karoserie, svolavacka(lemy a prahy), netesnost servorizeni.
...nova mazda6 je krasna a urcite bude aj spolahliva, ale kralom strednej triedy podla mna NEBUDE (a to sa vozim v mazde3, takze by som mal byt zaujaty a tvrdit opak 😄
.
kralom strednej triedy je a najblizsie mesiace bude😒br /> .
nova A4ka
.
urcite sem niekto napise, ze porovnavam neporovnatelne: mainstream a premiovku. ibaze: medzi novou mazdou6 a novou A4kou je (na Slovensku) rozdiel necelych 100 tisic korun. pri tych cenach je tu uz skoro zanedbatelne...co sa tyka rozmerov a vybavy rozdiely su minimalne. co sa tyka motorizacie, myslim ze tu ma audi s novymi common railmi a novymi TFSI motormi vyrazne navrch.
.
pokial ide o pocit z tych 2 aut, na rozdiel od drvivej vacsiny ludi, co sem pisu som v obidvoch sedel a skusim sem napisat moje dojmy.
.
v mazde6 som sedel v madarsku zaciatkom januara, pretoze tam sa predaj rozbehol skor (vraj z dovodu, ze sa im vyprazdnili sklady a kedze uz im staru 6ku dodat nevedeli, tak im dodali par novych 6iek)...predavat sa tam zacali vylucne sedany...6ku tam mali v bielej farbe a tato farba tomu auto mimoriadne sedi. auto je na pohlad kvalitne...exterierovy dizajn je silne japonsky a sportovy...vnutri je auto priestranne, ale podla mna mohli niektore detaily poriesit aj lepsie a asi sa troska setrilo na niektorych plastoch.
.
v A4ke som sedel na slovensku...to auto ma klasicky dizajn (podla mna menej sportovy ako mazda6) a myslim, ze bude opticky starnut pomalsie ako 6ka. co sa tyka kvality, tam tomu autu nie je co vytknut. je zaujimave, ze dojem kvality je v interieri OVELA silnejsi ako v mazde 6
.
dnes som si precital test v novom cisle auto motor sportu a tam audi prevalcovalo vsetkych konkurentov strednej triedy (poradie: A4, passat, mercedes C, Mondeo, bmw3 , Laguna, mazda6, vectra, saab 9-3, 407, sebring)
.
medzi negativa mazdy patria podla AMS tvrdy podvozok (takisto je tvrdy aj v pripade mazdy3...nic dobre na nase cesty - vlastna skusenost), hluk od kolies (takisto aj mazda3), komfort jazdy a starsie motory (aj ked stale velmi dobre a dobre odhlucnene)...medzi pozitiva by som ja zaradil tradicnu kvalitu a vyrazne sportovy (japonsky) dizajn...
.
medzi negativa A4ky patri o cosi vyssia cena a podla AMS aj neprehladna karoseria (vyhlad)...medzi pozitiva patri komfort sedenia a jazdy, vynikajuce brzdy, handling a motory
.
A4 kraluje teda nielen u mna, ale aj u odbornikov.
.
zaver: mainstream a premiovky su si cenovo coraz blizsie, takze by som ich uz ani neoddeloval.
.
ps: nikto ma nemoze obvinovat z neobjektivity😒br /> .
1. sedel som v mazde aj v audi
.
2. 'mazdim v jazde', napriek tomu u mna vyhrava nova A4ka...tesne nasledovana mazdou6 :yes:
dobrý popis, ja by som si sice vybral Saaba, ale proti gustu žiaden dišputát...
Čím máme vačší výber, tým lepšie
v prodejích bude "vládnout" A4, ale prodeje mě nezajímají, nežiju z toho, M6 je designově kvalitnější, a uvidíme až koncem roku přijde nový AVENSIS více inspirovaný Lexusem !!! :yes:
marianek
Vyborne napsane, osobni zkusenosti si vzdy vazim. Tebe nikdo obvinovat z neobjetivy nebude. Spis bych poradil, pokud tedu rad ctes motoristicke casopisy, sehnat si casopis vne stredni Evropy. Podari vozu se razantne zmeni. Passat casto skonci na urovni Laguny.
Osobne me A4 vubec v nicem neoslovuje. Ma interier, ktery subjektivne pusobi kvalitneji, ale po ergonomicke strance mi vubec nevyhovuje.
asi nedosáhneš na volant, co? >😁 >😁 >😁
Klaudius
Dobre, s jednou poznamkou - ani pri cenach aut okolo miliona nie je 100.000 rozdiel malo. Plnych 10%. Ide o to, či ten kusok, o ktory sa Ti zda A4 lepšia, stoji za tych 100 litrov navrch...
fuzzy
A když jsme u těch deseti procent. Mám 10% slevu na BMW což není vůbec zanedbatelná částka 😉
.... velice oceňuju, že někdo v dnešní době udělá auto, které je lehčí než jeho předchůdce (když už musí být větší) a zároveň tolik zapracuje na věcech jako zavěšení kol, tuhost kastle a aerodynamika - to je opravdu uznáníhodný počin! Zvenku auto nevypadá špatně, ikdyž můj šálek čaje to není... Interiér ale považuju za opravdu bídny - budíky na přístrojovce jsou prostě strašné a nějak mi hlava nebere, že informace o teplotě nastavené na klimatizaci a o distribuci vzduchu do kabiny bude zobrazovat ten maličký display úplně nahoře na středovém tunelu... Tlačítka vyhřívání sedadel jsou kapitola sama pro sebe atd. atd. Interiér bohužel tohle auto sráží hodně dolů... Každopádně pro majitele současné M6 je to určitě jasné volba a asi se najdou i další, kteří tuto Mazdu ocení :yes:
skejpa
kazdej ma nejakej nazor takze ti to neberu. jen ti chci rict ze soucasna mazda ma ten displej taky a je naprosto dostatecnej, fakt. je tam vse prehledne a je to dobre videt. prvni zdani klame...
Tak já jsem v ní uz taky sedel a musím se přidat k tomu co zde někteří psali. Zvenku hezký auto, ale uvnitř opravdu jen průměr třídy - normální plasty, holý plechy okenních rámů a obyčejný materiál potahů sedadel. Lehce nedprůměrnej design palubky bez hodnotnejch materiálů. Interiérově prostě zklamání.
Tak isto som sedel v M6, ale musím povedať, že interiér sa mi zdá kvalitnejší a krajší v starej mazde6.....proste keď sa tam "trepne" čienra koža, klavírny lak, hliníkový paket interiéru, tak je to o dosť krajšie na pohľad......na dotyk je to to isté.....môj názor.
fuzzy
Ve staré 6 jezdím dost často a pamatuji si na první zážitek z interiéru kdy jsem mu musel přicházet na chuť - červené podsvícení jsem neměl zažité. A ze stejneho duvodu si myslim že po nějaké té tísicovce si zvyknem a bude se nám i líbit nový design uvnitř 6. Stejně jak mazda posunula look zvenči udělala i zevnitř, myslím si že právě proto je tolik negativních odezev. O jeho klvalitě ale rozhodne až čas, možná se koukáme na nový směr kterým se budou interiéry ubírat...
asi tak..... ono je totiz umeni delat auta co nejsou za 5 let totalne out... stara M6 je porad fesanda.....po 6ti letech je to uspech, za dlasich 6 let bude fesanda i tahle novinka. A Kynetic Design? kde bude? mozna tam kde byly pokusy s kapickou pristroju nekde uprostred palubky ala nissan a renault.....
to je moje krevni skupina... Viva Mazda ... Zoom zoom
Vektor
Tak po prohlédnutí fotek nabývám dojmu, že se tentokrát Mazdě nevyhnul syndrom druhých dílů, který známe z Hollywoodu. A sice, že pokračování nejenže nenavazuje na úspěch a originalitu dílu prvního, ale je navíc krokem zpět. Design karosy nelze nazvat než odulý a zjaponštělý (šikmé oči), konzervativního Evropana spíše odpuzující, přístrojový štít doslova šilhá. Nabídka motorů tradičně chabá, ale to patří k nízké ceně. Evropské značky mohou zůstat v klidu, protože jediný relevantní důvod ke koupi je, že tohle auto vám fakt nikdo neukradne. 😉
Považuju se za konzervu a Mazda6 se mi HODNĚ líbí.
Zato jsem se pobavil.
Tak teď jsi nám konečně otevřel oči. Ještě to, prosím, rozešli těm 90% novinářů, kterým se nová šestka líbí. Jsou to kacíři a potřebují vést správnou cestou. 😄
>😁 >😁 >😁 :yes: :yes: :yes:
fuzzy
Každý názor má svoji váhu. Uvídíme jestli se najde víc s podobným názorem. Mě osobně se Mazda líbí.
skejpa
presne jak rika fuzzy stone. kazdej ma nejakej nazor takze ti to neberu. me se M6 taky moc libi... a podle ohlasu novinarskych testu to spatne auto nebude urcite. spis jde o to jestli se vam libi design (a nebo pak uz jedine musite nesnaset japonsko >😁 )
GTI
Ne ne skejpo, ty nemáš názor na auta žádný, ty tu jen urputně bráníš tatínkovo auto. To je ten vůbec nejhorší kýč, kterého se kdo může na těchto diskuzích dopustit. Tvé věty jsou věrohodné jak cukrová vata. Až si tatínek koupí eskový mercedes, budeš se tu zaklínat mercedesem... a nedej bože, aby se tatínek rozhodl pro TATU za pade. Smutné.
nepovedlo se, zase seš za blba ty
thanks for playing
Ježiši Kriste. GTI ty neviš níč iné iba buzerovať.......DAJ SA VYPCHAŤ.....SI MYSLÍŠ ŽE MÁŠ NAJLEPŠÍ NÁZOR NA AUTÁ ČI ČO.......Trapko zalez a nekaz tieto stránky....Koncernofil........FUJ HANBA TI!!!
Tak kolik? 13 nebo 14 .... roků?
skejpa
ja te tipuju na 13 :no:
skejpa
GTI, je to smutne ale zase zacinas minule prohrany boj, ve kterem se ti nakonci smali i tvoji vecni privrzenci. Nebranim tatinkovo auto (on ani novou mazdu 6 nema). branim jen auto ktere je dobre. stejne jako sem chvalil mondeo kdyz prislo na trh (a to fordy nemam rad) a stejne jako verim novemu accordu.

ja myslim ze nema cenu se tu zase poustet do velke hadky. lide co te znaji, jiste vedi... tvuj nazor me proste z 99% nezajima a taky s nim v 99% nesouhlasim. tvuj anti japonsky postoj je proste hnus, stejne jako tvoje vecne vychvalovani passatu...
GTI
Souhlasím, hádky jsou na nic. Chovej se tu slušně skejpo... pak se nebudeš muset červenat u některých mých reakcí na tvé písně.
P.S. Až tatínek koupí nové auto, nezapomeň to tu napsat, abychom se nedivili tvému názorovému posunu. Tedy pokud to bude například něco od VW...
skejpa
rikas, ze hadky sou na nic a zase provokujes. jen aby ses nedivil. doma mame VW polo a se vsi uctou mohu rict, ze kdyby starsi corsa mela posilovac tak bych bez vahani chtel zase corsu. stejne jako kdyz sme meli scenica, tak sem ho nikde nevychvaloval, protoze byl poruchovej. Mazdu chvalim protoze si to zaslouzi.

Jestli se cervenam, tak jen proto, ze se divim co si dovolis napsat a neni ti to trapny. mozna si to ani neuvedomujes...

A abych te trochu potesil. tak naposled co sem s tatou mluvil o autech, tak mi rikal, ze zatim nove auto nepotrebuje protoze jeho soucasna mazda 6 mu slouzi bez problemu (120k km bez poruchy). Ale jinak se mu nova M6 pry libi. Pochybuju, ze by po takhle dobre zkusenosti s mazdou, sel do neceho jineho nez zase do mazdy nebo do BMW (coz je jeho srdcovka). A po zkusenostech se starsim passatem, polem a touranem (toho nastesti nekoupil) si troufam tvrdit, ze VW se u nas uz asi neukaze. ale nikdy nerikej nikdy...
GTI
😄 :yes: Těší mě, že "boj" skončil.
Ono totiz co auto,to zkusenost. Ja osobne mam treba velice spatnou zkusenost s oplem corsou. NIKDY bych to auto uz nechtel, po me zksuenosti. Za to mam otestovano i par starsich passatu a jeste nikdy jsme s nimi nemeli problem...

Zajimave,ze? >😁
skejpa
je jasny, ze muzes vzdycky trefit spatnej kus - japonskych a premiovych znacek nevyjimaje. nase corsa byla vpohode. teta ma "tu druhou nejnovejsi" (taky 1.2i - 3dv.) a taky zadna porucha a to s ni byla i v chorvatsku. dokonce sme ji doporucili i znamym, ktery si koupili nejak tusim r.v. 2002 a taky 1.2i (5dv.) a taky nic. ale je jasny, ze nekdo na ten blbej kousek narazi... btw: co si mel za motor ?
GTI
Přesně. Dokonalý popis :yes:
_patrik
Neřekl bych to takhle drsně, v mém srdci je velké měkké místo, které Mazdu miluje. Ale prožívám taky nad těmihle obrázky nové šestky designové rozpaky. Stejně jako mě zarazil snaživý šprtský design dvojky, taky tady cítím trochu upocenou snahu "udělat to hezký". Myslel jsem, že zoom-zoom se postupně bude oprošťovat od manýry a půjde směrem brutálnějšímu švihu s jasným pánským znaménkem. Místo toho se rozostřuje a začíná zpívat koloraturu. Královna segmentu, to by mohlo být trefné, ale král sotva. 😄
Dinar
Hm, stačilo jen sedm řádků... a není co dodat. :yes: :yes:
mno..ja ji videl uz nazivo, v irsku uz jich par jezdi..
a podle myho soudu je o dost hezci nez mondeo.

ja osobne bych rozhodne sahl po seste nez mondeu
Podle fotek je jasné, že karoserie je poměrně...zvláštní. Zoom-zoom je sympatický na malé trojce sedánku ale na šestce mi ta malá světélka vadí. Zbytek vozu ale má švih, pokud není v bílé tak je to docela roztomilé auto. Rozhodovat bude cena, konkurenci má ohromnou.
Hmmm... a ze sa tie "sikme oci" zacinaju v poslednej dobe objavovat aj v designe premiovych aut z europy. Hmmm, kde to asi odkukali... 😉
Mates 80
Pro Vektor: jsi zakomplexovanej evropan kterýmu voní jen ty evropský mrdky fuj 😀😀😀
Pěkné auto pěkné. :yes:
2.0 litr diesel zrychleni 0-100 za 10.5 vterin? Mondeo 2.0 diesel to ma za 9.5. V tehle tride a s timhle vykonem to musi jit pod 10 vterin.
ti garantuju že nepoznáš rozdíl mezi 9.5 a 10.5s Navíc to beztak ani s jedním autem neumíš tak rozjet, to se taky musí umět hošku. A jízda v autě není jen o číslech v tabulce. Třeba je ten motor v 6ce pružnější než Fordův. A taky záleží na zpřevodování. A v neposlední řadě tuším že Mazda stejně patří Fordu 😉
LOL, že by nějakej semaforovej "kovboj" >😁 :no:
ještě jsi zapomněl porovnat velikost kufru a spotřebu >😁 >😁 >😁
GTI
Tak za tyhle dokonale realistické snímky tu plejstejšnoví kovbojové fotografa milovat nebudou. Dokonalé odhalení... tolik jsem se chtěl vyznat a... kolega Vektor to absolutně přesně vypsal za mně. Jistě všichni vnímáme mezigenerační posuny u Mondea, u Passata, u Peugeotu. Ano tam je znát designový předvoj... a my uznale odtušujeme, kam že evropský mainstream kráčí. Kam kráčí nová mazda, to vidíme na snímcích...

Když jsem jel nedávno mazdu 2, tak největší negativní šok jsem zažil z hluku od pneumatik. Pocitově mi to připadalo, jako by podběhy byly vyrobené s třívrstvé lepenky... Včera jsem četl test nové šestky a i tam se objevila věta, že hluk od pneumatik proniká razantně do kabiny... No, ty váhové úspory se prostě někde projevit asi musí.

Tak snad za co pochválit, to je variantnost karoserií, kdo zná přívětivost liftbacku, tohle oceňuje. Jinak, absence tolik potřebného image staví tento produkt mimo hlavní proud. Tomu také korespondují počty prodejů...
Kdo má image sám v sobě, nepotřebuje si ho tvořit autem 😉
GTI
Přemýšlej... pak to zkus znovu.
>😁 dobře taťko. Je fakt že před image Golfu TDi s megareprákama přes celý kufr, tak to sednu na * hned 😄
GTI
Nevěřil bys, co by Mazda dala za to, mít v Evropě trojka image, jako má GOLF.
>😁 jo....
😄 no Golf je nejslavnější slovenské auto 😄
Tomu říkám image 😄 Já myslím,že o to Mazda nestojí 😄
Ja bych byl ale určitě zvědavej, jakou image má Golf v Japonsku >😁 😒 GTI, ty si prostě trumbera ubohej ;-\
GTI
A domníváš se, že v japonsku onanujou tamní automilci stejně nad Passataem, jako zde nad mazdou 6?
Lepší než onanovat je souložit,ne? >😁 Jinak: určitě ne!Japoncům je fuk passat i m6,oni auta kupují a jezdí s nimi.
T613
já si klidně dokážu představit japonskou verzi Kinga, Toma a spol. Co by ne?
fuzzy
MEGA ROFL. Pane GTI nevim co se Vám přihodilo, ale muselo to byt docela uděsné.
Jen slovem naznačit že Mazda by chtěla mít image jako Golf. Wv už dávno stratil svůj punc montováním stejných dílů interiérů do Fabie, Lamoborghiny, a svých Wv...netroufám si odhadovat jak dlouho bude ještě těžit ze své pověsti prémiového auta z devadesátých let ale pokud si udrží reklamu, určitě se mu podaří si "vypěstovat" podobné "zákazníky" jako jste Vy. Budmě rádi že ta auta někdo kupuje, konkurence alespoň donutí srazit cenu u aut u která opravdu stojí za to řídit. Hezký den
Skoda reagovat!!! Treba pockat odpoludnajsiu davku liekov, pripadne odpojit Bohnice od INTERNETU >😁
Neboj GTI, sestricka uz lieky nesie na podnose...a nehryz prosim ta kable, mohlo by ta to zabit....kto by nam tu potom pisal 😉
T613
když je škoda reagovat tak proč reaguješ?
;-\ vytocil ma >😁
T613
to si psychicky labilní, že se nedokážeš ovládat?
seki1 je psychicky labilní, kdyby nebyl, tak mu dojde, co jsi mu chtěl sdělit svojí první replikou. Já mám ale rád jistoty a mezi ně patří, že blb zůstane blbem a ještě nám to bude znova a znova dokazovat. 😄
T613
Hledat image v mainstreamu mi příjde, jak to říct, zbytečné. Tady bych to spíš hodnotil dle estetiky, kvality zpracování apod. Image zde asi nehledá nikdo, snad jen lidé s malým sebevědomím.
GTI
V tohle se velmi mýlíš. Napíši o tom něco na blog, tam to pak můžem probrat.
T613
Ok :yes: Ale pospěš si, ať neztratím myšlenkovou niť 😉
GTI
😄
Musí súhlasiť s hmotnosťou. Malé rozmery a z toho priestor o ničom, motory výkonom patria 6rokov do minulosti. A to aj Mazde 6. Navyše, na Mazde ma nemá čo zaujať.
Opět tady zhodnotil GTI tak trochu podivné japonské auto velmi objektivně, kriticky, ale zároveň ohleduplně. A opět se najde spousta pisálků, kteří to vezmou jakoby se dopustil bůhvíjakého hříchu a budou si léčit své komplexy na někom, na koho zdaleka nemají. Ale to je údělem všech, kteří nejsou nad věcí a nemají tvůrčího ducha.
GTI
Děkuju :yes:
Ty budeš ještě za rok psát, jak ses jednou svezl v Mazdě 2 a, že to tam šumělo od kol atd.. ...ale věř, že jsou i lepší auta, snad se někdy svezeš. 😉
GTI
To je můj osobní (a nijak starý) poznatek z mazdy dvě, zbytek nalezneš na mém blogu - [odkaz]

Jinak s tím že existují i lepší auta velmi vřele souhlasím >😁 😉
GTI a jakej "image" má prosím tě ten tvůj Apoštol? Pár dní dozadu jsem se tady díval na statistiky TUV, no a podle tvého popisu jsem ho čekal v první pětce (musím se přiznat, že na prvním místě jsem si ho skutečně neuměl představi), a nic. Tak si říkám, fajn, statistiky jsou asi nepřesné, v první desítce bude určitě. A nic. Ok, statistika byla evidentně zmanipulovaná, tak do 15. místa ho najdu. A nic. Ty *** franncouzský a italský zase něco sfalšovali, ale v první dvacítce bude bezproblémů. A nic. A nic. A nic.
Děkuji za takovou image. Radši bych si vzal M6 za cenu polovybavené OII žil bych spokojeně a bez mindráků....
Vzhledem k tomu, že dáváš do souvislosti statistiku TUV a image, tak mě ani nepřekvapuje, že nevíš, jakou image má apoštol. Ty očividně ani nevíš o čem píšeš. >😁 >😁 >😁 >😁 >😁 >😁
GTI
>😁 >😁 >😒] :yes:
skejpa
ten vas "apostol" ma image vozu pro managery. jenze image z nej nedela dobre auto. je to asi hodne tezky si pripustit, ze je mazda 6 lepsi nez passat, ikdyz image p vozu pro manazery nema. asi jo a prave proto se zastanci "apostola" asi tak moc čertěj...
Proč to dávám do souvislosti? Protože podle GTI má apoštol image nejlepšího auta (nejen)své třídy. Image dokonalosti po všech stránkách, tj i po stránce spolehlivosti.

Jinak statistika TUV je krásný nástroj pro manipulaci. Když náhodou skončí něco z koncernu celkem vysoko, je to důkaz jejich dokonalosti.
Chraňbůh aby se na té samé vysoké pozici objevil Frantík, Ital, satana na mně Korejec! To je pak statistika najednou absolutně irelevantní, a její závěry máme brát s obrovskou rezervou.... 😢
GTI
Kuko, musím tě poopravit - Já netvrdím, že image Apoštola přesahuje svou třídu... to bys mi křivdil.
Plejstejsnovi kovboji o mazdu ani nezavadia,ti valia golfom od 2-ky po 4-ku,ale zasadne tuningove (to znamena folie na sklach a nejake tie plastiky na svetlach a hlavne nejaky ten spojlerik,lebo s vyfukom remus aj to tdi poda neskutocny vykon!)
skejpa
:yes: :yes: :yes: 😄
skejpa
zase "objektivni" GTI. jak si jiste cetl, i autor pise o tichu v kabine (ano, i za jizdy) a ze se na to lehce zvyka. Mazdou 2 jsem nejel takze nemohu soudit.

Takze jedine co se ti tak muze nezdat je design, coz je vec osobnosti. Podle me muze sestka vklidu reprezentovat. Staci nebyt usedlik. Sestka vyjadruje trochu jiny pohled na zivot. Takovy aktivni narozdil od manazerskych passatu. Mozna je tvuj cil byt prave takovy manazer - ja ne. Radsi se odlisim a budu si uzivat kilometry v mazde. Kilometry bez problemu, kilometry v klidu a kdyz budes chtit tak i s nadechem sportovna. Sestka ma co nabidnout (i neco navic, viz. karakuri apod)...
Urcite se jich neproda tolik jako passatu a asi to ani nebude takova image ikona. To vsak nemeni nic na tom, ze je to skvele auto.

preju ji co mozna nejvic uspechu a snad jednou i zaslouzene porozumneni "proevropskych" ridicu.
GTI
Já to nahoře o tom tichu četl. Teď je v AMSport výbornej supertest - na šesti stranách testujou 11 střednětřídních aut. O šestce tam píší, cituji: "Kamínky bijící o nechráněné podběhy rádi přeslechnete" Reagují na to, že auto je lehké, což chválí... A přesně to samé jsem si já v prosinci uvědomoval při jízdě s dvojkou... Proto o tom píši. V tom testu, mimochodem skončila šestka na sedmém místě.

Věř, že stejně si budeš užívat ty kilometry i v tom Apoštolovi. A co teprve v takové AUDI A4...
skejpa
"rádi přeslechnete" to jen tak naokraj. Ale asi si ten casopis koupim a kouknu na ten test kdyz rikas, ze je dobrej 😉

jinak verim, ze si ty kilometry muzes uzivat stejne i v A4 nebo passatu. ale v obou o kus dráž. a to nemluvím o tom, že mi design passatu nic nerika. nova A4 uz je na tom lip 😄. A taky nemluvim o tom, ze v passatu si ty kilometry treba tolik neuzijes protoze budes casteji v servise...

a dekuji, ze si jednou napsal celkem normalni prispevek. cekal sem nejakou super urazku...
GTI
A4... jasně 😄 Nemusíš mi děkovat, takhle píši přece většinou, pokud mě "nedonutíš" přitvrdit... a píši ti zcela upřímně, že zrovna v tvém případě přitvrzuji vlastně nerad...

Jo, ten test je dobrej, dělali na tom redaktoři z 15ti jejich redakčních evropských mutací... jsou tam i tabulky svítivosti světel (to není obvyklé) losí test, stabilita v zatáčkách, slalom, výhled z vozu... a ještě mnoho dalších. Fakt dobrý.
skejpa
A to meli uz novou mazdu 6 jo ? hmm. AutoMotoSport. no sem zvedavej jestli to budou mit na nadru v trafice >😁 ale doufam, ze jo. aspon bych mel cestou domu co cist 😄
GTI
😄
Taky se da rict: seda nuda Passatu, Peugeot s tlamou hladovou a steroidy prerostle Mondeo, ktere se samou snahou az poti.

Misto tech tri bych po strance designu bral Mazdu, ale jsou i mnohem hezci auta (treba novy MB C). No nic, vkus se subjektivni vec.
GTI
Nezatahuj do mainstreamu prémii, Mercedes je přede jiná (i designová) liga. Já (přiznávám) budu asi jeden z posledních koho uhrane Mondeo, ovšem v předmětných souvislostech snad spatřuješ kvalitu díla Forda a od Mazdy, ne?
skejpa
a v cem je mondeo lepsi nez sestka ? (krome "image")
aby si to nerekl naopak tak sestka ma lepsi dynamiku se stejnym motorem a to taky kvuli vaze, lepsi spolehlivost a nizsi ceny. podvozek sestky taky horsi neni. prostoru je v obou temer stejne ale pockame si na test a na mereni...

pro lidi co nepotrebujou v aute "vypadat" je mazda autem dobrym, rekl bych i lepsim nez mondeo.
CrazyJester
ten hluk byl docela velky problem prvni generace pred faceliftem, facelift to docela spravil...mozna to tady bude stejne, i kdyz clovek by cekal ze se pouci...
MichalH
Ale, ale, GTI, designový styl a trend mazdy je znát zcela jasně na každém z jejich nových modelů, je vidět, že všechny patří k sobě, ale přitom dokáže být každý model zcela osobitý, čehož si já osobně vysoce vážím, neboť třeba u Peugeotu nepoznám na 100m jestli se jedná o 207 nebo 308... A to je trend většiny evropských značek, který mě osobně nic neříká.

GTI, hluk od pneumatik mě negativně šokoval i u Q7 a to je auto prémiové značky za 2 mega...

Jinak Mazda má svůj image - image spolehlivého a dobře zpracovaného vozu, který vždy byl technicky na úrovni. Jedná se o úplně jiných druh image než nabízí VW a proto je určen jiným lidem. Já myslím, že tato otázka je natolik složitá, že bych ji tady tak jednoznačně vždy neprezentoval.
KANKUNEN
Michale, že reaguješ, když něco nenávidíš, tak vyhledáš něco co tu věc poškodí.
GTI
Přečti prosím - [odkaz]
Dalik1
Pro mě bude největší dilema to, zda koupím nový Accord nebo 6. Vzhledem k tomu, že jsem dospěl do věku, kdy od auta požaduji především spolehlivost a kvalitu v souladu s dobrou cenou a výbavou - vracím se po letech zpět k japonským vozům - a k benzínu. V minulosti mi Toyota i Honda dělaly jen radost. Emoce? Designové rozjímání? To už není pro mě. Chci jen kvalitu a to je to, co kluci japonský umí. Nesnaží se "tvořit" auta, oni vyrábějí dobré a kvalitní zboží, o nic jiného nejde, auto je totiž jen kus plechu a má poctivě sloužit. Ano, tato mazda (i Accord) je hezká, možná se rychle okouká, krást se moc nebude a časem si jí na ulici nikdo nevšimne. Skvělé, to je přesně to, co chci!
P.S. Argumentace prodejními čísly v podobných diskuzích - Evropa pro japonské automobilky není ten nejdůležitější trh, to přece všichni víme, že... VW je největší evropská automobilka a byl by div, kdyby nebyli v Evropě na čele v prodejích, v Japonsku asi první housle nehrajou.
GTI
No dovol, řešit dilema mezi šestkou a novým accordem... koukám, že fandové japonských aut na to jdou úplně jinak, než fandové Evropy... neumím si totiž představit, že by se tu mohl najít někdo, kdo by řešil dilema jestli Octavii nebo trojkového bavoráčka...
Dalik1
GTI, nezastírám, že se spíš kloním k tomu Accordu, už jsem Hondu měl tak jsem s filozofií značky seznámen, Mazdu jsem zatím nevlastnil, vzhledem k mému návratu k benzínu také očekávám lepší 2 litrovou jednotku u Hondy. Můj příspěvěk se především týkal toho, že u auta řeším jiné věci než původ a emoce. Japanofil nejsem i když východní kultury si nesmírně vážím. Najezdil jsem opravdu dost s Audi 6 obou generací, taktéž s Audi 8 obou generací (nejsem panský kočí ani ministr 😉 ) Vozy byly firemní, výborná výbava, A6 byly benzíny šestiválce, A8 4,2 benzíny. Jízda krásná, pohodová (pokud jsem nemusel do podzemních garáží). Po čase jsem se však nemohl ubránit myšlence, jestli bych já sám takové vozy chtěl vlastnit. Dát 2 miliony za A6 nebo 3 za A8, když mě odvezou stejně rychle a spolehlivě jako většina jiných aut mi připadá nesmyslné. Často jsem se pohyboval mezi lidmi, kde image hrála velikou roli, nejmenší auto do rodiny pro manželku na nákupy byl Freelander a Rolexy na zápěstí nutností. Žádnou z těch věci, ale nikdo z nich OPRAVDU nepotřeboval. Takže je to o srovnání hodnot. S mým posledním vozem evropské produkce jsem během posledních 12 měsíců byl 8x v servisu kvůli závadám, vlastním jej 2 roky, to věru není dobré skóre. 2 známí podnikatelé zakoupili jak je ustálenám zvykem Pasaty 2.0 TDI, jeden po půl roce kompletní výměna motoru, druhý se snaží vůz vrátit zpět prodejci. Vozy v hodnotě přes milion. Ani Honda ani Toyota mi tohle v minulosti neprovedly. Takže já měním image za spolehlivost.
GTI
:yes: Chápu, dobře jsi napsal :yes:
Dalik1
😉
da_b0mb
Fíha, tak teď smekám. Takovou reakci jsem nečekal 😉
skejpa
GTI to uznal ? ze by se hnulo svedomi ? :yes:
A ty by si si aj tak vybral GOLF!!!......Ach jaj ten vymetený mozog....
Pokud ti jde o spolehlivost a kvalitu + prutok paliva a tomu dobry vykon tak je dle meho nazoru Accord jasna volba.
V mem oku je nova Mazda6 jasny vitez v cene.
Klasicky je nejlepsi sednout do obou a zkouset, ale Accord uvidime az budeme nosit tricka.
V prvnim roce vyroby jsou mouchy!!!
Dalik1
Ano, ano, rok počkám, to je jasné.
koncem roku bude výběr ještě těžší, přijde nový AVENSIS, s prvky Lexusu
to jako,že MAZDA je nespolehlivá a nekvalitní ? 😄To si přeci ani nemohl myslet vážně 😄
To pises ty ja jen usuzuji z predesleho modelu ve stejne tride a to je dulezite ne ktera znacka je nespolehliva.
Jiz jsem to psal Mazda6 koroze svolavacka(lemy,prahy) a netesne servorizeni.
Samozrejme nemuzu nyni rict, ktere auto bude mit vice zavad a jak zavaznych, proto beru minulou generaci Mazdy6 a porad jeste soucasnou Accord.
Byl to TUV nebo ADAC, ktery testoval Mazdu6, a nenasel na ni JEDINOU zavadu? To bylo prvni auto v historii jejich testu.
byl to AUTOBILD, test na 100 tis. km. Mazda 6 pořád ještě vede tuto tabulku, když s ní nebyl nejmenší problém. Šlapala, naprosto bezchybně po celou dobu testu. Jediné co bylo, v jedné části (nepamatuju se kde), se objevil koroze. Tento problém Mazda později vyřešila. Takže Mazda 6 :yes: :yes: :yes: 😄
Takze ta svolavaci akce byla ze srandy jen tak, ze nemeli co delat?
To je pro me pri koupovani auta dulezitejsi nez se ridit TUV.
skejpa
myslim ze byla svolavacka - zdarma. my ji koupili az po tom a nemeli s ni jedinou zavadu jiz 120k km 😉 tomu se rika spolehlivost...

accord na tom ale nebude o moc hur.
tak to byl dlouhodobý test (100.000 km) AutoBildu a bylo to v roce 2004
A to podle tebe znamena, ze 1 auto je uplne stejne jako dalsi 100000 kusu, to snad ne nechtej tvrdit, ze to tak meli vsichni zakaznici co si koupili stejny model stejny rok stejny motor, a co treba spotreba oleje u 2.3.
-awarded-first-place-in-auto-bild.html
dál už si hledej sám, na netu je toho dost... nicméně jestli chceš bejt pro smích, tak měj dál uši zacpaný a ignoruj fakt, že Mazda je s kvalitou na špičce už nějakej pátek
p.s.: eště prej pomáhá dopat a bouchat pěstičkama do země
?article_id=15328
Ja ti psal konkretne, za to ty ne pro me bude Accord 2003-2008 kvalitnejsi a spolehlivejsi nez Mazda6 ve stejnem obdobi.
Ty ale myslis MAZDU jako automobilku ja MAZDU6 ne 2 ne 3 ne RX8 ale jen a jen MAZDU6.
A kdopak nám to tady sedí na prvním místě ve střední třídě? Ale ale, není to snad Mazda6?
news.auto.cz/…/poruchovost-aut
-podle-nemeckeho-adacu.html
skejpa
mazda 6 je ve srovnani s accordem stale spolehlivejsi. to je nna okraj... jenze to je boj dvou dobrych aut 😄 je to jako hadat se jestli je vic 2500 nebo 2501...
ano taky mi to tak pripada..... :yes:
No chlapci, mozno je spolahlivejsi posledny model, ale pred tym to dlho zase bolo naopak, to zas povedat podla jedneho TUV Report je trosku moc (ktory az tak strasne objektivny nie je, lebo nezohladnuje najazdene km a pod).

Tiez my ale ta vojna medzi 6 a ACC pride zbytocna.
No teď nevím,jestli jsem něco propásnul,ale já mám Mazdu 6 už 4 roky a žádnou svolávačku jsem nezažil.A koroze lemů,prahů atd.??? 😃To bych si asi musel něčeho všimnout ne? 😄
já pátým rokem a samozřejmě nesmysl. 100000 km a co jsem nerozbil sám (pouze spojlery při malých bouračkách), to drží dodnes - žádné reznoucí prahy nebo lemy - mám rok výroby 2003
Když už skončí móda stříbřenkových bzoom bzoom interiérů? 8-s
pořád lepší než plastkaštan
Nepotěšila mě,kam zmizel bzoom-bzoom?Největším nepřítelem nové verze bude asi bílá barva,při bočním pohledu doslova obnaží všechny estetické omyly a předek ...
..."estetické omyly"..., no při pohledu na ulici, na všechny ty pežůtky, rendlíky, citróny, pašíky, škodivky, kterých tady jezdí tuny, musím souhlasit, že nová Mazda 6 v bílé barvě je opravdu estetický omyl >😁
No já tedy nevím, ale máme s Mazdou 6 dosti špatné zkušenosti. Měli jsme ve firmě dvě, standartně zakopupené pro oba pány jednatelé, dle potřeby jsem s tím jezdil ještě já sám, nikdo jiný. Obě byly v identickém provedení 2,3 litru. U první z nich odešel první motor / přidřená klika / v cca 15 000.- km, byl vyměněn polomotor a po dalkších cca 45 000.- km musel být pro stejnou závadu měněn další motor, tentotákrát již kompletní. Když se po skončení leasingu tedy po 3 letech prodávali, již to opět klepalo / tedy v motoru na klice, uvnitř vše vrzalo již od začátku, ale to se neřešil👋. Ono kdyý to žere 2 3 litry oleje na 1000 km, a nemá to ani ukazatel výšky olejové hladiny, tak se není co divit. U druhé začaly praskat po cca půl roce bodové svary v přední nosné části . Po zavaření v servisu to dále nepokračovalo. U obou vozů při jakémkoliv dotyku s čalouněním dveří či částí přístrojové desky se ozývaly podivné zvuky které jsem jinde / pokud pominu takové přístroje jako byly staré Škody či Žiguli apod. / nikde jinde neslyšel. Co se týče jízdních vlastností tak zcela určitě nic moc, úplně standartní průměr, nic mimořádného, spíše byl ve vyšší rychlosti dost problém to udržet v přímém směru a klidné jízdě. Ovšem brzdy, ty byly zcela podprůměrné. V té době jsem porovnával se svým bývalým Fiatem Stilo 1,9 JTD a zrychlení bylo téměř stejné, maximální rychlost byla u Mazdy mírně vyší, ovšem po vytočení nad 3 000 ot. za cenu nesmírného hluku uvnitř vozu. Tak hlučné auto snad jiné není. Tak že nevím co kdo může na takovýto vůz pět ódy. Jediné co na tom bylo byla dostatečná prostornost, ovšem pro nás starší stejně nic moc neboť vystoupit z toho byl díky velmi nízko posazených sedaček docela kaskadérský výkon. V tom ale není Mazda sama. Ještě dneska když se u nás ve firmě řekne slovo Mazda tak se každému otevírá pověstná kudla v kapse. Že by to byla náhoda ?
zapoměl ses podepsat jako "miluju pumpe düse"... pro příště bych radši volil ochcávku 1.9TDI nejlepší a nejrychlejší auto na českejch cestách...
Hrome, chlape, tys měl být spisovatel. Takový krásný, svěží, neotřelý sci-fi fejeton, to se jen tak nevidí. Škoda jen, že jsi se opravdu nemohl svézt... >😁 Ale abych ti nekřivdil: Pokud jsi jima opravdu jezdil a přesto trváš na svém, tak klobouk dolů. Takhle zprasit auto za tři roky, to nedokáže jen tak někdo. :no:
Auto nikdo neprasil, všichni jsme starší slušní pánové, ale ono cosi napovídá i to, že při prodeji ke každému autu automaticky dávali litr motorového oleje, a výměnná lhůtě byla po 15 000 Km.
No jistě, protože tenhle motor je známý tím, že trochu žere olej. Ale 3 litry na 1000 km... >😁 Předpokládám, že tam měla být ještě jedna nula. Proto se většinou kupuje dvoulitr, pocitově jede stejně, ovšem za míň a interval má 20 tis. A tvé další příběhy (3 zničené motory, praskající karoserie, nemožné brzdy, příšerný hluk) ... no comment.
😄 jj sluzebky tohoto typu dostavaji tak na *, ze chudinka auto ktere to vydrzi.... a motor 2.3 kdyz vim jak jede tak to byla tezka palba, kazdej kdo do ni hupnul na to slap co mel silu...za studena za tepla.. sleh plnej kotel, vzdyt je to sluzebka tak jedeeem, kapotu zvedali jen kvuli ostrikovaci a pak az v servisu. Je to o tom zajeti, z vlastni zkusenosti rikam, ze je dobre menit olej po 10tis. Menim ho tak u vsech aut a myslim, ze delam dobre. krom auta ktere jsem koupil s najetymi 280tis km, byla to 323 BW 1.7D ktera zrala olej, mi NIKDY ZADNA MAZDA OLEJ NEZRALA, je to o tom zajeti, i tu 2.3 M6 jsem mel a 4.8l jsem tam nalil a pak zase vylil...neznam pocit kdyz auto zere olej, na Premacy 2.0DiTD mam ted lehce pres 200tis a neveme na 10tis vubec nic.
To s tym olejom ale nie je pravda, Joe. Jedina mazda, co zere olej, je ten 2.3. To je neoddiskutovatelne (toto jedna z mala veci, ktora sa Mazde nepodarila. Potvrdili to tym, ze na 2.3 zvacsili olejovu vanu po F/L. A zrovna tu na moje.auto.cz bola uvedena MAZDA 6 2.3, ktoru mal chlapik a znicil sa mu motor (nebolo uplne jasne, co sa nakoniec stalo, ale bolo aj podozrenie na zadrenie motora kvoli nedostatku oleja).

Stale ale ked sa motor nepodari a zere olej, tak to neznamena, ze to robi uplne kazdy kus. Ak to uz robi ale jeden z troch, tak je to blbe.
no to ze nektere 2.3 olej zraly vim... ta moje ne..... 😃) mozna jsem mel jen kliku, kazdopadne ted mam DISI tak uvidime jak to s ni bude.
DISI je svkely motor :yes: Aj ked nie som velkym fanusikom TURBA, ale je to fakt parada
videl jsem 2.3 se zadrenym motorem v 23tisic km.... ale vis co to se muze stat jen cloveku, ktery nevi co ma pod kapotou... sakra to je takovej problem vytahnout merku??? a kdyz vidim ubytek tak to resim v zaruce jako reklamaci ne?? a nenecham to zadrit.... 😲
Sedvo
To, že auto žere olej nejde uznat na záruku, každý výrobce má svůj limit a mazda má tuším spotřebu napsanou až 1l/1000 km, podívám se do svého manuálu.

Např. Octavia II 2.0 TDi mi sežrala na 500 km skoro 1,5 litru.
1l/1000km ma napisane alibisticky kazdy vyrobca, aj moj ACCO 2.4 a nezere ani 1dcl.

diesel inak zvycne zrat viacej, vsak ma vacsinou aj znacne vacsiu vanu.

Podla skusenosti viacerych ludi - znamych, na forach, atd... 2.3 proste zere, porovnaj si velkost vani pred F/L a po... Ale na tom nic neni, aj kvalitnej automobilke sa obcas nieco nepodari. S tym, ze sa o auto treba starat mas pravu, kto aspon raz za mesiac skontroluje rysku oleja, ho tam proste doleje ked treba, pripadne meni castejsie a je pokoj 😄
[odkaz]

Nakoniec to uhral, ale asi to nebola zabava... Tazko povedat, ako sa mu to stalo. Snad ked zasvieti kontrolka oleja, tak by to este malo byt na hranici, ked je vsetko OK a nie, ze uz je neskoro...

Pravda je, ze by ale clovek obas taketo zalezitosti skontrolovat mal. Aj ked mozno pozeram olej pomerne casti aj kvoli spominanej prihode...
Do půlky příspěvku OK, ale pak to začíná ...

"Co se týče jízdních vlastností tak zcela určitě nic moc" (proč se jí v testech přezdívalo japonské bmw?)
"spíše byl ve vyšší rychlosti dost problém to udržet v přímém směru a klidné jízdě" (jste to měli bourané nebo co? absolutní jistota i při 220 tacho)
"Ovšem brzdy, ty byly zcela podprůměrné" (brzdy jsou v poho i při opakovaném brzdění 200-0, ale nemají jedovatý nástup, musíš na to pořádně šlápnout)
"jsem porovnával se svým bývalým Fiatem Stilo 1,9 JTD a zrychlení bylo téměř stejné" (LOL)
"vystoupit z toho byl díky velmi nízko posazených sedaček docela kaskadérský výkon" (zhubni)

Shrnu to: Jsi P.I.Č.A!
Chudáku !!
Pardon, pracuji jako řeznický pes >😒] To nic nemění na tom, že druhá půlka příspěvku nemohla odpovídat realitě.
Nevím proč by nemohla odpovídat realitě, brzdná dráha 39 metrů ze 100, skutečně je pouze průměr a to poněkud slabší, auta rozhodně nikdo neprasil když se to prodávalo tak byly skutečně na pohled velmi hezké, čisté udržované. U auta za skoro milion je ale kontrola výšky hladiny absolutní samozřejmostí, navíc u nepovedeného motoru který prostě olej žere.Toto jednoduché zařízení mají mnohem levnější značky, některé navíc s blokováním nastartování, nebo jinými výzvami. To že to ve vyšší rychlosti poskakovalo po silnici takovým způsobem že se směrově jevilo nestabilně a bylo to značně nepříjemné je prostě fakt. Nikdy to nebylo nabořené, a pneu to mělo mnohokrát kontrolované. Tak se to nakonec řešilo tím že se jezdilo pomaleji. Obě auta se prodávala se stavem tachometru kolem 150 000 km což není opravdu mnoho. Nechci nikoho urazit ale říkat tomu japonské BMW je hodně nadnesené, i když to BMW máme ve firmě dnes /3 touring 3,0 TD/ tak to mohu zhodnotit, také to má některé nepříjemnosti, ale to není předmětem.
ten motor na to byl haklivej, nikoliv nepovedenej, nepovedenej je ten kdo se o to auto staral.... ;-\ videl jsem hodne Mazd ktere byly zmareny spatnym servisovanim a nulovou udrzbou, ale to bohuzel nevydrz zadny auto.....priznavam mazdy na to jsou trochu choulostivejsi, ale s tim by mel spis zakaznika seznamit prodejce to neni vada toho auta.
Olej nežraly všechny 2.3, ale jenom ty které byly špatně zajeté. To byl jediný problém toho motoru. Takže za to nemůže motor, ale sám majitel.
caues... to je zajimavej nazor... co k tomu dodat, motor 2.3l na to byl haklivej, vim ze se u nekterych ten motor menil, ale chapu ze u sluzebaku to nikdo neresi, ale treba v servisni knizce je napsano, ze se ma kontrolovat vyska hladiny oleje, verim ze v 15tis tam nebylo po oleji ani pamatky ale kterej blb by zvedal kaputu, ze jo (!?!?!), to si radsi necham v zaruce vymenit motor....ach joooo skoda, ze v cechach zijou takovy ridici. Mel jsem vic nez rok Mazdu 6 2.3i HB a bylo to super auto! Nemuzu rict pul slova proti...umelo jezdit za 7.5 litru a bylo neskutecne rychle...mam uz 9tou mazdu jine auto bych ani nechtel.....
Máme ve firmě kromě jiných(VW) tři M6,r.v.2003. Všechny mají najeto cca 180 000 km. Co se týče spolehlivosti a poruch jasně lepší než ostatní vozy. Já používám Mazdu s motorem 2,3l
prvních 20 000km jsem dolil 0,5l oleje, od té doby do dneška pouze výměna oleje po 20 tis.km. Tento motor vyžaduje trochu inteligence řidiče - ne gumy, kteří nezahřejí motor a jedou na plný plyn. Jinak při maximální rychlosti 230km z kopce při bočním větru trochu nestabilní do 200km v pohodě.Co se týče hlučnosti je naprosto v pohodě, samozřejmě nad 4000ot. má sportovní zvuk na rozdíl od traktorů od VW, které se třepou
od volnoběhu. Že jsou sedačky nižší, to je samozřejmě z hlediska výšky těžiště jenom správné, kdo volí pohodlí ať si koupí SUV. Jedinou výtku mám k odolnosti vůči korozi, ta je u VW lepší. Co se týče porovnání zrychlení se Stilem 1,9JTD tak kolega výše uvedený je asi duševně nemocný.
King
Teda musím říct, že když se M6 objeví na jiných fotkách než pečlivě vybíraných továrních, nějak se mi už líbí o dost míň. A to jsem si ve Frankfurtu myslel, že jsem měl jen blbej den. A mrzí mě to o to víc, že se mi na prvních fotkách strašně líbila. 😲 Bohužel se projevuje, že je karoserie docela beztvará a přeoblená, s rozhozenými výraznými prvky (světla, maska). Když se podívám sem, [odkaz] nebo sem [odkaz] , je mi z šestky docela smutno. 😒
No vidiš: mně je smutno,když umře kamarád,nebo někdo z rodiny,ale z designu auta nikdy.Asi nemám dostatečné umělecké cítění.Spíš jiný příklad-znám člověka,co si koupil nového Civika,sice ve zlaté,což je na hraně, ale polepil to stříbrnými a červenými polepkami(pásky jako v 70.letech-pamětníci pamatují) kolem dokola ve dvou řadách a musím uznat,že z hezkého auta udělal...jak se to tu psává? Hnus velebnosti? Něco na ten způsob. Na to,že má VŠ a jistou specif. profesi,no...třeba to vidět.Naše 16.letá dcera,skrz kterou se kupuje i AutoDesign,tak se u toho auta málem vyvrátila a řehonila,až jsem ji musel nabádat,aby ji pan doktor náhodou neviděl či neslyšel,neb by se mohl urazit. :-! A to bych nerad.Komu čest,tomu čest. :yes:
Fuj hnuj, nove Mondeo je hezci nez tenhle japonsky Opel (design), motory skoda mluvit....
já v tom teda vidim ze všech stran kousek opeláckýho designu posledních let... říznutýho tou starou mazdou... takže kdo nemá rád oplíky, chápu že tohle ho asi taky nevezme, i když žádnejch pochyb o tom, že je tam víc lexuse než němce... ale je to hezký... to sem chtěl říct, ehm :-!
Sedvo
[odkaz] ... er=0093209

Je to starší test.

Jenom nedokážu pochopit, jak někdo může kritizovat výkony motorů. Vždyť jsou to standartní výkony, to mají nasazovat motor jak VW do passata 1.9 TDi 77 kw? To je motor pro to auto, ten jede.

Dále jsou to benzínové atmosféry, žádné turbo, nic složitého (takže se nemá co posrat). A prosím Vás, za chvíli má mazda nasadit 2.2 MZR-CD 136 kW a stejně tento výkon člověk využije minimálně.
jsem člověk, co miluje auta. auto je pro mě vším, ale na druhou stranu je to přeci jen spotřební materiál.

když sedíš v autě 6-8 hodin denně, tak rychle pochopíš, co je to bezpečost, spolehlivost...

Nechápavě se díváš na prodejce, který ti na otázku proč jsou ty sedačky sakra tak na prd odpoví, že je to běžný standart.

pochopíš, že vychvalovaný parkovací senzory, tempomat, navigace a podobný serepetičky jsou ti taky úplně na prd.
protože to co nejvíce používáš je podvozek+motor, řadící páka, volant, topení, chlazení, výhled a sicny. když máš po cestě z prahy do brna záda bolavý jako kdyby ti po nich přeběhlo stádo mustangů, tak celý další jednání je na ... prd.

souhlasím tady s názorem, že tyhle auta jsou prostě pro evropana trochu jiný, pač tenhle evropan totiž vidí maximálně k uralu a dál je konec světa 😄

mazda rozhodně nebude evropským autem roku a rozhodně si nemyslím, že o to usiluje. chce jenom kus svýho koláče a ten si ukousne. na úkor všech ostatních značek ať se to líbí nebo ne.

hodnotit auto podle nějakého současného trendu je také povrchní. to co fičí teď a TADY se přežene a za několik let se budeme divit, co se to vlastně tady prohánělo. design je móda. design je pro každého něco jiného a každému se líbí něco jiného. někdy se moc upíráme na nějaké vžité a vsugerované dogma.

důležité je, jak mají promyšlenu obchodní strategii. a tu mají. tohle jsou auta spolehlivá, bezpečná ( kdo byl v japonsku ví, o čem hovořím) a pořád jedou a jedou a jedou. nikdo vám ho nezávidí a taky vám nikdo neřekne, že jsi udělal špatně... po 3 letech ho pošleš s 180 tis. km dál do světa a ještě za 10 let ho potkáš v slušném stavu. což bohužel u evropských aut není běžný stav.

jezdil jsem v prémiovce... opustil jsem ji. peníze nejsou problém, ale když vám v praze auto čórnou a máte zaplaceno 6 měsíců... tak vás hrátky s prachama přejdou. 2 mega jsou 2 mega. pak jsem auta střídal a střídal až jsem se zastavil (zase) u japonce. japonec na konec. je to rychlý když potřebuju, pohodlný a příjemný ( ticho je božský) servis potkávám vážně jenom na "okamih" ( dolévání oleje každých 8tis. mě vážně v kvádru nebere) a cena byla lidová...

no... asi tak.
super ... jen mi chybi malicka tresnicka o tom, ze hodne lidi to citi srdcem, nekomu bije CUORE SPORTIVO a neda dopustit na totalne nespolehlivou Alfu, ale absolutne chapu proc, protoze ji ma rad takovou jaka je.....
nekdo mam rad studeny nemecky cumaky v cele s Audi... nekdo treba jen svickovou a jezdi v starym Escortu.....

ALE TENHLE NAZOR na kterej reaguju je jediny co ma hlavu a patu! zbytek jsou pitomy hadky......
skejpa
Hezký názor. Jen bych si dovolil podotknout, že ta předchozí Mazda 6 se evropským autem roku téměř stala >😁 Prvenství jí těsně vyfoukl Mégane II (alias kulometná střílna).
minula generace Mazdy 6 (mel jsem tu cest ji vlastnit, ne ze se chci chlubit, ale jen to, ze vim o com mluvim) byla v roce 2002 takova pecka, ze ac "image" Passatu a Mondea se zda neotresitelna tak M6 byla o pul tridy lepsi a hlavne levnejsi, nova M6 uz neni takova pecka oproti konkurenci a oproti minulemu modelu. Mazda ziskala ted oceneni v Detroitu za CX9 Truck of the Year 2008. Oni sem tam nejakou tu cenu dostanou vzdycky. Ale osobne je obdivuju, protoze ted to budu odhadovat, ale mazda vyrobi rocne 700-800 tisic aut... ok neni to moc ale taky to neni malo, oproti GM, Toyote, koncernu VW atd... je hezky nedelat to jako masovku jako GM a pritom delat auta ktera dostanou treba Truck of the Year 2008 nebo Auto roku 2003 a 2004 (tusim ze v CR to byla sestka a hned trojka). Navic MAZDU evropsky trh zase az tak netrapi, pro ne je dulezita severni amerika a domestic. Hodne modelu a variant aut se vubez nevyrabi pro e😜ort a to jsou kousky ktere by evropskou konkurenci prevalcovaly raz dva. Jen z historie, urcite si vzpomenete na XEDOS 9 auto jenz se vyrabelo v roce 92 (16let zpatky!!!!!) s motorem 2.3 V6 s tzv Millerovym cyklem, naprosto uzasna limuzina s vykonem rychleho sportaku, po dvou letech se prestala do Evropy vozit. Duvod? z JP se lakonicky ozvalo: Too agressive drivers. Reklamaci na motor ktery potreboval jen aby s nim clovek (japonec nebo american to zvladl celkem dobre) jezdil proste s citem a treba menil SPRAVNY olej tehdy kdyz se melo. Evropa si takovy auta nezaslouzi.....jinak ta "poruchovost" diky nespravnemu pouzivani byl jeste porad mensi nez treba mela Laguna u ktere to frantici proste povazuji za normalni.
Heh, předevčírem tomu bylo 5 let, co ji vlastním, nálepku "Auto roku 2003 v ČR" tam stále mám 😄 Sám za sebe říkám, že nová šestka je super, ale tak odvařený, jako jsem byl v roce 2002 z té předchozí, už z ní nejsem. Kdybych byl ale teď postaven před úkol koupit auto za 700k, podle všeho bych opět skončil u Mazdy. Myslím, že bude totálně spolehlivá, vždyť změny od předchozí generace jsou jen mírné a všechno je tudíž vychytané.
naprosto souhlasím, přesně, i to co píše Joe ST a anonym na začátku tohodlke vlákna.....
supersoul
Snad nejrozumnejsi nazor (mozna proto, ze mi mluvi primo z duse), ktery jsem tu za celych zhruba 10 let, co sleduji auto.cz, cetl. Diky za nej :yes:
marianek
Pamatuji si na zajimavou diskuzi o Mazde 6 konanou 4.1. zde na auto.cz. Kolega "Premda" jiz tehdy psal o testovani nove Mazdy 6 na jihu Francie. Predpokladam, ze slo o ten samy test. Vzpominam, ze "Premda" napsal par zajimavych poznatku, ktere v dnesnim clanku chybi. Schvalne jsem si to vyhledal znovu. Zde link [odkaz]
Dik
Zdravim Vás, jakožto příznivce aut.

Na fóra nikdy nechodim, pač me unavuje psaní a navíc si ani nemyslim že by můj názor nekoho zajimal. To si radeji přečtu recenzi. Přesto sem si všiml obrovského zajimu všech na fóru opd tímto článkem. Přečetl jsem i pár zajimavých názorů a všiml jsem si asi častější konfrontace mezi všemi lidmi a "človekem s nickem GTI" Potažmo jsem si prošel i jiná fóra a zjistil sem že téměř vzdy bojuje proti všem.

Ted přímo pro GTI.

Vy pane(asi) máte v hlavičce asi malinko prázdno. Jinak si nedovedu vysvetlit Vaše neustálé výbleky. Jak jsem si stačil všimnout, Vaše oblíbená značka a asi zřejmě i auto je VW Passat (pokud se nepletu) a jiná auta (obzválště z východu) hodnotíte převázně jako špatné. Možná byste se už měl zamyslet že Vaše kydy už opravdu nikoho nezajimají a Vaše převážně stupidní názory už jak by smet.

a ted výcuc jen z tohoto fóra co jste tady předvedl😒br /> (jen pro Vaše info - vlastnim bmw 3 takže sem vzhledem k východním autům nezaujatý protože me skoro nezajimají)

1)GTI : No dovol, řešit dilema mezi šestkou a novým accordem...

jste při nejmenším směsný. mezi jakými jinými auty by si chtěl volit ? jistě že to jsou přímí soupeři a na Váš názor že mazda 6 je octavia a acord je bmw >😁 tak toto může napsat opravdu jen absolutní "trotl" který tomu opravdu nerozumí.

2)pak řešíte problem designu aut mezi passatem a mazdou a jinymi. No co si budeme upřímě nalhávat - passat ma stary design, který už má dlouho, a každý jeho "facelift" který se rovná změně jedné křivky nevede k ničemu. A upřímě si GTI musíte přiznat že design mazdy 6 je uplne nekde jinde (výše) než neaky passat.

3)dál bych se chtěl pozastavit nad tim jak si GTI hraje na nejvetšího odborníka prakticky ve všem co se aut týče... viz jeho poznatek o pronikání zvuku do kabiny. tak abych Vás uklidnil, jel jsem Vašeho milovaného pasata a srozvnatelného acorda a srovnatelnou mazdu 6 atd. A mé zjištění ? Passat zrovna nevynika :x
nicméně abych jako nešil pořád do toho passata, musím třeba přiznat, že je to velmi oblíbené auto a napřiklad v kombiku se mi i libí. Navíc vypada velmi seriózně v černé barvě a proto je oblíben mezi takovými středními podnikateli. Ano na to je passat dobry, ovšem na druhou stranu za ty penize ? Musel bych opět volit jiný model, jinou značku.

Můj osobní názor na auto Mazda 6 : moc pěkné auto, s velmi zajimavou nabídkou motorů a vybavení za skoro bych řekl neskutečně nízké ceny v pomeru s nabídkou.

Ja ovšem stejně zůstanu u bmw 😄

Myslím že by toto stačilo. Jen závěrem bych chtěl říct, že byste měl popřemýšlet, zamyslet se, a možná zvážit občas co píšete. Neberu Vám vůbec Váš názor na skvělá evropská auta - mám rád bmw 😄 ale bránit je takovýmto stylem co předvádíte je asi docela i směšné.

A také by asi neuškodilo kdybyste možná jen vyslechl názor ostatních a necpal ten Váš za každou cenu všem.

Jinak přeji dodatečně Všem pěkný rok 2008.
BRAVO, absolutne souhlasim... bohuzel s GTI to ani nehne 😃))) ale za pokus to stalo. :yes:
gti vystupoval leta i na motorkari.cz ve foru, pod nickem borrowski .. je to pacient .. co se ve vsem vyzna vi nejlip vse .. je z kromerize a nema ani motorku a ani auto >😁 >😁 >😁 >😒]
:yes: hezkypěkně
GTI
Vážím si toho, že mi věnuješ svůj čas. Podle formulačních dovedností, bych si tipnul, žes to patlal tak dvě hoďky, co 😄 Kdybys z toho vyndal ty evidentní bláboly, jako že šestka je přímým konurentem Accordu, nebo že mým oblíbeným autem je Passat atd... mohli bychom podiskutovat. No, jo, ale o čem, viď 😄
Zdravim! Mozes mi prosim vysvetlit, a teraz sa pytam naozaj vazne, preco si myslis, ze mazda6 nie je konkurentom accordu a koho konkurentom je? Vopred dakujem za odpoved.
nazdarek kamarade 😄 jak to jde?
ahoj kamo 😄 jojo, de to de to 😉
promin psal jsem z prace a nbyl jsem logged in 😉 .. tak aby bylo jasno kdo Ti psal.
GTI
Šestka je klasický mainstreamový produkt, jak v motorech, v jízdních vlastnostech, tak v zaměření produkce. V nové generaci sice vykročila velmi znatelně ke sportovnímu pojetí (podvozkem) ale to nás nesmí klamat. Stále je to konkurence pro Avensis, a v Evropě pro Mondeo, Passat, Vectru, 407 atd.

Naproti tomu Honda Accord je zejména jízdními vlastnostmi, svým profilováním (sportovní sedan), mimochodem, někdo nahoře si v diskuzi popletl slogan - neříká se Mazda, japonský bavorák, ale Honda, japonský bavorák, ovšem tohle musíš brát s velkou, s hodně velkou rezervou samozřejmě, neboť to vyjadřuje než postavení Hondy mazi japonskou produkcí, ne, že by někoho snad mohlo napadat srovnávat bavorskou trojku s Accordem..., no tak tedy Accord je jakousi "japonskou prémií" a opravdu i ve skutečnosti se v Evropě pohybuje na pomezí mezi mainstreamovou produkcí a prémiovým segmentem, tedy jde o jakýsi "subprémiový produkt", obdobně jako například Saab 9-3 či Alfa 159. To je tedy jakási konkurenční skupina v rámci mainstreamu.
Dakujem za nazor GTI. Zda sa mi ale, ze si mylis accord s legendom od Hondy.

Pisem z vlastnej skusenosti, lebo som sa rozhodoval pri kupe auta prave medzi Mazda6 a Accordom a kedze som potreboval kombik, rozhodol jednojednoznacne design mazdy6. Pre mna ako zakaznika su mazda6 a accord priamymi konkurentami. Pre Teba ako teoretika to asi tak nie. Rozmyslam, co je pre vyrobcov dolezitejsie? 😉
GTI
Nikoliv pro mne, jak píšeš - teoretika (čemuž moc nerozumím), ale tak to prostě je. Měl bys to upřesnit - ty, zákazník, který neví, že Accord a šestka jsou auta nekonkurenční, jsi zvažoval, co z těchto aut koupit. Je to to samé, jako bych ti napsal, že tu někdo rozmýšlel, zda 407 či BMW 3 a tvrdil, že je zákazník a proto jsou ta auta svou konkurencí... podle mého je tedy to dilema fakticky nemožné. Ostatně sám přiznáváš, že sis koupil tu mazdu proto, že tě kombi Accord neoslovil vizuálně. O technice snad nebudeme diskutovat, tam není co řešit. Image to samé, Accord je ceněný sportovní sedan, subprémie, mazda, jak píši nahoře klasický mainstream, šestka, Mondeo, Vectra...
CrazyJester
musim oponovat...teda nemusim ale chci >😁 pro mne jsou taky 6ka a accord primymi konkurenty. Pro to aby mohla byt honda zarazena do subpremie resp. sportovych sedanu po boku alfy a saabu ji chybi mimo jine motory. Mezi nejlepsi mazdou v predchozi generaci(nepocitam MPS) a nejlepsim accordem je vykonovy rozdil nakejch 25 koni a deci objemu. Navyse honda momentalne novy type-r ani nema. Ja bych hondu a mazdu prirovnal spise k bmw a audi..i kdyz o tridu vys od japoncu obe auta se radi mezi sportovni luxus. Jsou si konkurenti i pres to, ze bmw je trochu vice vyhranene ... mozna projede zakrutu o par km rychlej, ale zbytek "cesty" je vice mene podobnej, i kdyz ta audina te asi dopravi do cile trochu vice pohodlne...stejne jako mazda.

Ad konkurence: myslim ze je to prave zakaznik kto rozhoduje ktere auta jsou si konkurencni a ktere ne. Mas pravdu, clovek by asi mezi 407 a 3kou nevybiral. Ale hodne lidi mezi 6kou a accordem vybiralo. Vim z vlastni zkusenosti 😄 Ty rozdily jsou fakt minimalni..jeden se lepe chova v normalu, druhej trochu lepe na hrane. jeden toci do sedmi tisicu, druhy o trochu vic. Ale zpatky ke konkurenci. Proc ma treba BMW v nabidce motory mensi mez 3 litry? Neni to treba tim, ze se snazi ziskat zakazniky kteri na velky motor nemaj a z toho duvodu by nakoupili u alfy, nebo hondy kteri dvoulitry maji? A co tak bmw 1? Je to sice premie, ale z pohledu zakaznika ji klidne muze delat konkurenci focus. Nebo si myslis, ze kazdej kdo si kupoval bawo 1 se rozhodoval jenom mezi jednickou a A3-kou?

Mas pravdu, z pohledu aut jako takovych, rozdelenych do kategorii, je konkurence vzdy jenom v ramci jeji tridy. Ale z pohledu zakaznika a trhu jsou konkurenti jini. Treba mazda 6 mps...mezi cim se podle tebe zakaznici rozhodovali? Ja bych si klidne tipnul, ze tam figurovali audini, bawa, alfy, hondy atd...
GTI
Píšeš to hezky, ale to, že někdo vybírá mezi šestkou a Accordem pro mne (pro nás) snad není důvodem, abychom tu nemohli psát o tom, jak to skutečně je. Ty motory (psali jsme o tom pod Accordem) tedy jejich absence jsou chybou, jasně. Co je mazda 6mps ve světě aut? Nic... jen nejlevnějších 250 koní na trhu. navíc s ní neargumentuj v předmětné diskuzi, to je jako bych tu mával Apoštolem na 300 koních co argumentem na podporu supersportovního zaměření Passata... 😄

Tedy - dilema zda 6 či Accord může řešit jen neznalý člověk. člověk který dělá o aut nemá v tomto případě o čem uvažovat.

Ty teď otevíráš příliš jemná témata (jednička či A3 atd), myslím, že tu není na to teď prostor, vraťme se třeba k tomu na blogu, když tak něco napíši.
CrazyJester
porovnavame li auta jako takove, tak ano, honda je vice sportovy sedan nez mazda. Kdybychom ze o tech autech bavili jenom jako o dvech vecech bez kontextu, tak ti tady uplne kazdej, vcetne majitelu mazdy, rekne, ze honda je vice sportovne zalozena..jak podvozkem, tak motory. Jenomze konkurence jako koncept v ramci slozitosti trhu se bere ohled na vic nez jen na zaskatulkovani auta. Kdyz si spominal saab jako konkurenta accordu...mozna maji k sobe konstrukcne a filozofii blize nez honda k mazde, ale cenove, puvodem, a vybavou je to jinak. Ja si skratka nedovedu predstavit cloveka ktery vybira mezi accordem a saabem, ty jo? V tehle kategorii aut se docela hodne kouka na cenu, na hodnotu, value for money.

Co se mps tyce, byl sem si na sto pro jistej ze spomenes passata r36. Pro mazdu je mps ne nepodobne tomu co se snazi udelat passat, akorat maji jine zamereni. Mazda se snazi ukazat ze umi udelat rychle a sportove auto, ze patri mezi sportovni sedany. VW zase chce ukazat, ze patri mezi luxusni mainstream, mezi auta ktere nabizej vic nez jen 3 litry v sesti valcich.
GTI
Jasně. No, u toho výběru jistě hrají roli i peníze, přesto si nemyslím, že je vyloučené, aby jezdec v Saabu neměl obdobné geny, jako jezdec v Accordu, naopak, Jestere. A zrovna tak jezdec v Avensisu má obdobné ty geny jako jezdec v šestce... to jsou klasická mainstreamová auta. Tedy auta, jejichž ambice nesměřují ať už do sportovního charakteru či k luxusu... prostě jde "jen" o hlavní proud. Accord tím hlavním proudem není. I proto je vnímán jako ta zmiňovaná subprémie.
Avensis je autem stredni tridy bez znamky sportovniho nadechu. Mazda 6 a Honda Accord jsou auta stredni tridy (mainstream) se sportovnim duchem. Atakuji stejnou skupinu zakazniku.
Subpremie jako odlisny segment neexistuje. Honda Accord je stejne mainstream jako Avensis, Passat nebo M6.
GTI
Jo, je to tvé přání... ovšem realita je jiná. Accord je sportovní sedan. Mazda šest sportovní sedan není. je to to samé, co Avensis. To ovšem není pro šestku žádná pohana... to jen ty, mladej nadrženej a nezkušenej bejček bys rád v šestce nalezl devětsetjedenáctku. Z toho vyrosteš.
Ne ja nedelam z M6 devetsetjedenactku. To spis ty delas z Hondy Accord.
Jde o auta ze stejnyho segmentu a i kdyz bys chtel hrozne moc, nic na tom nezmenis.
CrazyJester
ma to ale jeden problem. Ty geny, jak pises, jiste, accord a saab. Jenomze jsou to auta odlisnych kategorii a cenovejch hladin. Chapes..zakaznik treba golfu GTI a 911 ma nespis docela podobne geny, akorat hodne odlisnou penezenku. A proto, i kdyz maji stejne geny, tak nikdy nebudou kupovat auto toho druhyho. Nekdo ma geny zavodnika a nema na bawo, tak si koupi accorda. A nekdo ma geny ktere nechtej extrem ale urcite chtej sportove svezeni. A to mu sestka nabidne narozdil od avensise. A z tohodle pohledu, je 6 a accord konkurent. >😁
skejpa
zase se mýlíš... mazda 6 a accord sou přímí konkurenti. jak povahou, motory tak i cenou. cena je obdobna, motory jakbysmet. jedine, ze accord je jeste o trochu sportovnejsi a mazda (ac taky vyrazne sportovni) o trochu mene ale s vetsi davkou pohodlí.

mimochodem GTI. koupil sem si ten casopis a precetl ten test. da se rict, ze tam chybi kritizuji dobre (ikdyz me nastvalo ze mazde sundali body za svetla a pritom ma mazda v nabidce bixenonove svetlomety...) ale to poradi je sestavene spatne. passat temer v nicem nevynikal (pouze image) a presto se dostal na druhe misto. mazdu temer ve vsem chvalili a stejne dosahla na misto asi 6. prislo mi to trochu jako podvod a trochu "tlačenka" z koncernove strany. Precti si to znovu a uvidis...
Sedvo
Ten časák jsem si koupil taky, abych se něco zajímavého dočetl a moc toho nebylo. Ty kamínky, co GTI vzpomnínal, ale po šotolině moc jezdit ty auta nebudou, tak nevím, co tím chtěl básník říct. A jak můžou objektivně porovnávat atmosférické motory, proti turbům od VW? Body za zrychlení atd, potom je jasné, že Audi s passatem budou před ostatníma. Dávat body za prostorovost, hm vždyť je jasné, že takový mastodont jako je mondeo převálcuje všechny. A tak to je ze vším, prostě každému se líbí něco jiného a to ať si preferuje.
skejpa
presne s tema motorama je to presne. a to jeste pomijim fakt ze ten test projela mazda 6 velice rychle i s normalnim dvoulitrem, protoze ma sportovni podvozek. ale za to se plus nedava ? passat ma turbo jedna osm a za to se plusy davaj. proc nesrovnali 2.0 FSI ? test mel svoje jasna fakta a pak taky nejasne zhodnoceni. s necim se dalo souhlasit a s necim ne. ale celkove hodnoceni je proste absolutne nespravedlive...

a btw: body za prostornost u mazdy se taky nedavali. a za spolehlivost taky ne... 😊
Priznam sa, ze naozaj nerozumiem Tvojej logike. Mazda6 a Accord su takmer rovnake auta co sa tyka motorizacie, velkosti a kvality (tu ma Mazda samozrejme navrch 😉). Preco a podla coho ich ale Ty oddelujes a posuvas niekam inam mi nie je jasne. Este raz opakujem, ak by mal accord krajsi kombik mal by som vyber znacne komplikovanejsi, lebo ostatne parametre boli viacmenej na rovnakej urovni. :-!
GTI
Již jsem to tu vše vypsal. Takže jen krátce - šestka je klasický mainstrem, hlavní proud, obdoba Avensisu. Accord je sportovní sedan se vším všudy, jakási subprémie.
Rozmyslam, preco ma tieto triedenia a pojmy ako realneho zakaznika vobec ale vobec nezaujimaju ... 😐 Takze len kratko - cena, vybava, kvalita, motory, rozmery - vsetko co realneho zakaznika zaujima su porovnatelne. Na mainstreAm ci subpremia vobec pri kupe nezalezi. :-!
skejpa
znovu. nesouhlasim. 6ka = prima konkurence accordu. Pokud si v accordu jel, musis vedet ze to zadna subpremie neni. je to klasickej sedan se spatkou sportovna...
No nevím kde jsi přišel na to, že M6 je něco míň než Accord, je to pořád střední třída a mě osobně se líbí obě auta. Mazdu mám dobře vyzkoušenou a má opravdu skvělý jízdní vlastnosti. V roce 2002 špička střední třídy. Accord je taky super. U většiny stejně rozhodne subjektivní pocit po svezení a design je to co hýbe světem.Nová M6 je fakt skvělá.Už na ni šetřím
😉 Za peníze, který se bude nabízet nemá v podstatě konkurenci. Všechno jiný co se dá srovnat je dražší !! Stejně je všechno o prioritách každýho jedince a pořadí má každej jiný(cena,design,motory,jízdní vlastnosti,praktičnost,prestiž atd.)
GTI
Jo, všechno je dražší a... lepší. Nebo se snad domníváš, že okolí je dražší a horší? 😄 To by asi brzy kolem všichni zkrachovali. Jinak souhlasím, ža každý má své priority, podle nichž preferuje to které auto. Pokud je to ovšem tak, jak píšeš ty, tedy cena na prvním místě, to je na draka.

Teď je v AMSport velikej, opravdu podrobnej test (11 aut)... Laguna mimochodem skončila v umístění výše než šestka... aby jako bylo jasno.
Verim, ze tym "lepsi" nemas na mysli KVALITU, ktora je pre niekoho priorita c.1. V tomto nema mazda jednoducho konkurenciu. Ak toto nedokazes uznat, tak ignorujes vsetky statistiky a skusenosti uzivatelov.
ja som sice HODNA pozitive, ale MAZDY sa mi tiez pacia.

Dlhodobo ma HONDA urcite lepsiu kalitu, ako MAZDA. Len si veru pozri nejake statistiky, hlavne viacej rokov dozadu. Teraz tusim v TUV vyskocili mazdy trochu lepsie, ale uz aj tam sa v 4-5 a v starsich autach dost prepadaju.

Dalej je urcite aj jasne, ze MAZDA odkopirovala masku od HONDY, len ju zacala pouzivat skorej na vsetky auta (honda ale ani neplanuje mat masku chladica na vsetkych modeloch rovnaku, co sa mi zda rozumne).

No a a cena - rozhodne v rovnakej vybave MAZDA 6 prvej generacie a HONDA ACCORD 7G boli rovnako drahe, alebo skor HONDA o chlp lacnejsia... Ceny novej MAZDY 6 vyzeraju vyborne, uvidime ake budu cenniky HONDA ACCORD 8G.

A este - Mazda 6 kombi prvej generacie, bola jasne krajsia, ACCO 7G TOURER, ten sa fakt nepodaril...
Nová M6 má standartně stabilizační systém, tedy DSC. Accord je super, ale víc se mi líbí mazda.

A ten 5-ti úhelník, no tak je to těžké, když se člověk podívá na 626 z roku 92 nebo xedosy, tak si uvědomí, že náznak 5-tiúhelníku už je tam. Pokud to okopírovaly, tak to okopírovaly dobře, protože to na těch autech vypadá dobře.
Jasne, nova M6 ma stabilizacny v zaklade, to sa nehadam ani trochu (len som sa snazil porovnat zodpovedajuce generacie, ACCO 8G a MAZDA 6 2G mozeme porovnavat az v druhej polke roku 😄

Ja mylim, ze kopirovanie priznali aj v MAZDE, niekde som cital aj rozhovor s dizjnerom, ktory robil pred rokmi v MAZDE. Nie je to ale moc dolezite, to je fakt 😄

Podla mna je zas mazda super, ale paci sa mi viacej ACCO 😄

Vela zdaru 😄
skejpa
GTI, nedelej ze sebe vola. prosimte, copak si slepy ? i v tom testu mazdu 6 chvalej a jeji umisteni zkrouhle o obycejne svetlomety a dalsi blbustky je jasne. passat nema na druhem miste co pohledavat a je to proste jasna tlacenice a mozna otazka priorit jezdcu. image bych tak vysoko nestavel.

dale. laguna zajela v testovacim okruhu absolurtne nejrychlejsi cas jak prazdna tak nalozena. (nalozenou ji dala jen prazdna A4ka - jen tak tak). ale ackoliv tohle vsechno je pekny, je to porad renault a porad to bude nejporuchovejsi auto ze vsech testovanych a potom ti ten dobrej podvozek a dobre slicovani budou k prdu kdyz budes porad v servisu. a to, ze je nova laguna pro me hnus, to uz je vedlejsi...

neohanej se jednim testem, ktery zrovna nahodou vyzdvihuje dosluhujiciho passata. krome image, motoru, kterej v testu nemel co delat, a velkyho kufru, nic navic nenabizi a stejne se dostal na druhe misto. proc asi ? protoze byl pomaly na testovaci trati ?

je hodne smutny, ze nechces uznat vysoke kvality mazdy 6, za tak skvelou cenu. ano, na nekoho bude az moc sportovni ale jiste se najde spousta ridicu, kteri z toho budou spise nadseni. A jeste k tem, co byli pred mazdou v tom testu. A4, BMW 3 a MB-C nenabizej ani jeden tolik vnitrniho prostoru. nabizi pouze lepsi svezeni a lepsi image - to vse vsak za vyrazne vice penez. VW passat nenabizi vubec nic navic krome image a ceny a mondeo ma dobre jizdni vlastnosti ale kvuli vaze v jizdnich vykonech na M6 ztraci. mondeo ale zase pridava image... Laguna, nejrychlejsi auto testu, to je kapitola sama pro sebe. Kdyby se nebral design a auto by fungovalo jako mazdy, pak by to bylo super. Nejsme ale ve snu. Vsichni vseobecne zname jejich spolehlivost takze bych ji nedal na lepsi nez predposledni misto... a pak uz je mazda. konkretni vyhrady jsou k podbehum, ktere na sotoline prenasi nejake zvuky navic od kaminku - myslim, ze vetsinou pojede na asfaltu ale s timto problemem jsem schopen se smirit. dalsi vyhrady sou k sportovnimu podvozku, ktery prenasi rany od der apod. to je ale u sportovnich podvozku bezne a zaroven jednim dechem dodavaji, ze svezeni s mazdou je jedna basen... pak uz jen ze spotreba muze jit az k 10 litrum pri ostrejsi jizde (tak nejak se ale pohybuje s tezsi nohou vetsina dvoulitru). Podle me ji nemeli davat do srovnani s BMW3, MB-C a A4. pak by mohla obsadit krasne prvni misto podle zpusobu, kterym na ni koukate. jako na sportovne strizene auto, s dostatkem prostoru a s dobrou dynamikou. spolehlivostí konče. pokud koukame na image, asi bych dal na prvni misto mondeo kvuli lepsim jizdnim vlastnostem nez passat. a az jako treti by byl passat. laguna az nakonec...

a nakonec hodnoceni novinaru z toho testu (u vsach napsali klady i zapory) u mazdy napsali toto: "Rizeni, podvozek, razeni i motor maji na mysli jedine: sport. Konstrukterum se podarilo snizit hmotnost, karoserie jen minimalne omezuje vyhled. Odpruzeni by mohlo byt alespon o trochu mekci." Me to neprijde jako dostatecny duvod ji pasovat na sedme misto kdyz passat je podle nich ve vsem neutralni, jizdni vlastnosti nezaludne. a vyzdvihli motor, ktery nebyl primou konkurenci (1.8 TSI [118KW a vyssi Nm kvuli turbu] vs 2.0 MZR [108 KW])... ja sem z toho byl uplne rozcarovanej...
koukam ted do Auto Tipu (Auto Bild Group) no testy aut: VW Golf vs Opel Astra..... "etalon" tridy (dal ji kdysi jmeno akceptujme to) proti fleetovemu autu pro autopujcovny..... takze uz od zacatku jasna zprava pro Golf.. ok, ano ale tady kdo ma vsech 5 pohromade tak vi jaky bude vysledek uz nazacatku, tenhle test nemusel nikdo delat. OPET mam dojem, ze tento test udelali na objednavku VW vcetne vyberu konkurenta, Mazda 3 HB by golf roznesla na kopytech, ale preci s nejakym japoncem nebudou nemci testovat SVUJ GOLF....to si takova ikona preci nezaslouzi...

ovsem co je super je to, ze VYTEZNY GOLF na zaver testu neprosel TUV (tedy STK) protoze mel prorezly vyfuk 😃) ale to nikomu neva.. mame VYTEZE a kupodivu je to opet uzasny a LEVNY GOLF 😃)) fakt je to k smichu.....a resit tady testy nema smysl, ono pri predani auta na takovy test se bezne na sedadlo spolujezdce davaji "pozornosti" pro novinare, takze asi je jasne jak pak test dopadne.
>😁 :yes:
Jedno ale treba sudruhom z VW uznat. Maju prepracovany marketing, s ktorym dokazu kvalitne ludom vylizat mozgy. No a co viac stado potrebuje? Viest a velmi nemysliet ... toto VW vie a aplikuje na stado. :-!
Inak ale ten test 11 sedanov strednej triedy, tak to je des. Ani som to neotvoril a vedel som, ze A4 vyhra (no povedzme, je nove, vyzera dobre...) a za nim PASSAT, to bolo jasne. Pritom PASSAT si to fakt nezasluzil. 1.8TFSI - auta co boli s turbom, boli viacej chvalene... Naozaj maju mensiu spotrebu ako 2.0 s rovnakym vykonom? Preco PASSAT nedostal 2.0 FSI, ktory ma v ponuke? Bolo by to objektivnejsie, len by museli povedat, ze ten motor je nic - moc. A ked sa fakt clovek pozrie na prktoiny, kde niektore auta stratili a ine ziskali body... No mam dost >😒]

A minule cislo? Porovnanie sedanov nizsej triedy... Zase som bez ciatania uhadol, ze vyhra nepodareny prepadak JETTA, auto, ktore nuikam nepatri. Ma velky kufor - no super. To by mala mat polozka kufor vahy 50% bodovania, lebo HONDU CIVIC SEDAN zvozili len za maly kufor (co je pravda, mohla mat vacsi).

Proste tymi testami fakt vymyvaju mozog, hlavne tie preberane z Nemecka su otrasne... Ale tak co maju nemci robit, ich priemysel stoji a pada na autach, tak asi od nich nemozeme cakat, ze nejaky test vyhra MAZDA, alebo radsej ani FORD... Proste nic 😄
King
Je to překvapivé 😉 ale tentokrát musím zcela souhlasit s GTIm. Vážně nechápu, jak někdo může srovnávat Acco s M6. Je to jak oby se někdo rozhodoval mezi BMW 3 a Mondeem. Nesmysl. Ta auta sice vypadají podobně (kvůli plagiátorství Mazdy), ale je to skutečně pouze otázka skořápky. Pokud tedy pominu to, že Mazda se okoukává kvůli svém mýdlovému designu asi tak 60x rychleji naž Honda. Ale tohle je třeba porovnat přímým srovnáním, pak se teprve projeví ten rozdíl. O použitě technice nemluvě. Šestka byla skvělé auto, ale Accord to fakt není. A že se někomu líbí víc šestkový kombík (mně taky), to z nich konkurenty nedělá. 😉
GTI
Přesně.
Je to tu parádní soda jako vždy. Mám M62L v kombíku a ACCO2,4 v sedanu.Proč, prostě se mi tak líbí. Acco v kombu bych si podle svého es. cítění nikdy nekoupil. Druhá pravda je ta,jak už tady více lidí poznamenalo jsou peníze - Honda je prostě dražší. Auta fugují tak jak mají, obě, prostě se neserou. Jediný co je na všech plechovkách zábavný je motor a s jídlem roste chuť,že jen se musí dát pozor ať to od koryta moc necáká. Hnus vede Laguna i kdyby vyhrála TUV ADAC za dalších 5 let. I to Mondeo není žádnej zázrak , vzhledově, je to prostě čím dál větší bída, BMW jakbysmet snad to C jde.A4 se snaží zalíbit všem ale tak to má být o čem bychom se dohadovaly pak. Takže bavosrko 330i.
King, uplne rozumiem preco obhajujes Hondu. Staci pozriet Tvoje logo. Aby som to upresnil, honda sa mi velmi velmi paci a tak isto aj mazda6. Pre mna su to uplne vyrovnane auta, len ta mazda je o nieco spolahlivejsia 😉 Tym plagiatorstvom myslis 6-hrannu masku, s ktorou prva prisla Mazda6 a nasledne sa objavila na accorde??? 😉 S poslednou vetou nemozem suhlasit, lebo design je pre niekoho tiez dolezita vec a vezit sa v pohrebaku som sa fakt nechcel. Dodnes nechapem ako mohli tak krasne auto ako accord pokazit nehoraznym zadkom na kombiku. ;-\ BTW: velmi sa tesim na novy accord. :yes:
dle www.mazdausa.com jsou primi konkurenti Mazdy 6😒br />
2007 MAZDA MAZDA6 i Sports Sedan Touring

2007 HONDA ACCORD SEDAN EX 5-Spd MT

2007 NISSAN ALTIMA 2.5 S

2007 TOYOTA CAMRY XLE

pokud by Accord by jakesi PSEUDO "subpremie" ... bude ji samam Mazda davat na svuj web jako primou konkurenci???

Honda ma asi malicko jinou cilovou skupinu a treba v oblasti motoru dle meho nema mezi JP konkurenci, ale jsou zase oblasti kde tak nevynika, mam kamarada ktery ma obe ma Hondu i Mazdu... preptam se ho na jeho nazor.
:yes: GTI Ti ale urcite vysvetli, ze amici nic o autach nevedia a preto je tato informacia uplne irelevantna. Jednoducho sa neboli spytat jeho pred tym, ako to dali na web >😒]
neeeeee to bylo pro gti, tam uz vim co odpovi, no comment 😃))) jak jezdis? v poho jako s mazdou, co?.... trochu jsem omladil stadecko v garazi 😉))
Ano, jazdim ako pises ... v poho jak s mazdou 😉 Pozeram, ze stadecko mas paradne! Mozem len gratulovat ... SUPER auta na kazdu prilezitost! :yes:
evropská H ACCO byla doposavať v americe Acura TSX
King
Joe, dovol, abych tě upozornil, že americký Accord není evropský. Evropský se v Americe jemenuje Acura TSX. Takže se ptám - našel jsi na těch stánkách Acuru TSX? 😉
jj koukam, ze americky accord je uplne jine auto, TSX jsem nasel, jde o TOP model (predpokladam ve vybave jako ACURA neni v Evorpe zadny model, preci jen Acura je luxusni divize tam slusi porovnavat s Lexusem) kdyz koukam tak takove auto u nas stoji 959tis coz je o 30% vic nez Mazda6, jasne uplne jinak vybavene a jinak vykone. Tam neni pochyb. Ani Acuru ani evropsky Accord jsem neridil tak nemuzu tvrdit, ale par lidi tady z fora Acc i M6 v ruce meli...
Ako som u zpisal, pozri si veru cenniky MAZDA 6 1G a ACCO 7G (nove verzie mozeme porovnat, az kwed bude ACCO 8G). Co vidis? No skoro rovnako drahe... Alebo dokonca ACCO lacnejsi o kusocek? Pozeram sedany, nech je to presne, napriklad 2.0l benzin.

ACCO ma jasne vykonnejsi motor, ale banme sa o cene. Mazda je vo vybave TE za 889, HONDA 859. V Mazde sa plati 14 000 za metalizu... Nema stabilizacny, ma ale navyse dazdovy senzor a tempomat... Takze povedzme, ze je to narovnako (ak naozaj nie HONDA lacnejsia) >😁

ACCO je sportovejsi, ale MAZDA je tiez fajn, ja jej fandim :yes😒br />
Novu som este nazivo nevidel, tak sa moc tesim
jak vypadal family look Hondy z roku 97? v tom roce mela Mazda prvni petiuhelnikovou masku a horni hrana byla v chromu, to drzi dodnes....kde je jake plagiatorstvi?
King
Joe, Civic měl pětiúhelník poprvé v roce 1996, Legend taktéž, Accord od roku 1994. V Americe měly některé Acury pětiúhelník údajně ještě dříve, ale dost špatně se to dohledává. Joe, vážně se chceš dohadovat o původu pětiúhelníku? Myslel jsem, že je to tak zjevné, že i Mazďáci musí fakt, že to okopčili, sportovně přiznat. Že tenhle znak rychle rozvinuli do celé modelové řady a že šlo o tvarově výraznější masku, je fakt. Ale to už na věci nic nemění. 😉
King
Jé, sorry, Acco taky od 96... :😉
jeste pro KINGA... kamarad shani americkej Civic Coupe 06-07 .. nevis o necem?
Tak to bohužel nevím, ale ať raději shání Coupe 97+. 😉
on chce nove auto, ne 10 let starou pasticku.....
Ježiš sorry, myslel jsem 07+ :😉
King
Americký Accord od 1993, Odyssey 1994, mám hledat dál? >😁
neee jen nejak nechapu .. proste pohled na Hondu.. je mi jasne ze je to Honda.... pohled na Mazdu.. a vim ze je to Mazda....nikdy mi to nepripadalo podobne (mluvim o face family look) tedy maska chladice, naraznik + emblem znacky.... vzdycky jsem to citil dost odlisne tak jen mozna mi to PLAGIATORSTVI prislo prilis tvrde slovo. Ja teda nevim.. Ty si to pletes? nee to byl vtip... jen mi pripada hleda podobnost jako hledani konfilktu ja s tim problem nemam. Kazdopadne Honde dost fandim! Jsou to super auta 😃) to myslim smrtelne vazne.
Pokud máš auta před sebou a máš čas si je prohlížet, rozdíly tam pochopitelně jsou, ale pletou se při zběžném shlédnutí. Třeba když mrknu do zpětného zrcátka a vidím mezi světly š***tou díru, říkám "a hele, Accord". No o, ale ona je to šestka. To samé v protisměru - bliknu Accordu na pozdrav a o zlomek sekundy na mě vyjeveně civí řidič M6.
btw: ta centralni linka horizontalne delici grill u Hondy je hodne vyrazna, to je treba vec kterou na mazde nevidim, kdyz si prohlednu masku MX5, Mazdy2, 3, Mazdy CX7, RX8, Nove M6 ... cece nevidim zadnou podobnost co je na prednim narazniku TSX ani Accorda. nejk nevim o cem to tu mluvime 😃) asi je to prkotina ne?...
Horizontální lištu nemají třeba sportovnější verze Type S a já ji z estetických důvodů na Civicu dal taky do černého laku. A chromovanou lištu nad maskou do barvy karoserie, působí to mnohem líp. :yes:
no vidis, kdyz si ty chromovany nesmysly nastrikame do dalu tak to M od H uz treba budem poznavat lepe. NO tak to je zajimavy, ja si M6 s Acc nepletu, 100% ma M6 od sebe dal potkavaci svetla, tim je primo typicka.
Mazda6 je vážně skvělá,neni to teda tak velký skok jako u předchozí generace,kdy dostala přes 100 různých ocenění a stala se autem roku ve spoustě zemí(pořád se mi líbí víc než nové mondeo)ale nová mazda 6 krok zpátky určitě neudělala.Věřim tomu,že majitelé předchozí generace přejdou i k nové Mazdě 6 a nejen to, navíc si získá úplně nové majitele.
Zdravim tě GTI.

Bohužel tě hned z pravu musim zklamat, ale moje formulace trvala výrazně kratší dobu než 2 hodiny. Psal sem to z čisté vody jak mě šli slova pod "ruce" 😄

Evidentně se opět ukázaly mé slova o tom že 90% lidí s tebou nesouhlasi, ale ty si meleš neustále svou pohádku.

Pohádku kde seš všeználek 😄

Už nyní vím, proč psali první lidé na tomto fóru pod můj příspěvek že to nemá cenu ti něco psát, už to vím také. Jen ti chci říct, že když se podívaš např. na německý časopis Auto Bild, tak v testu v doslovném překladu " o krále východu stejné výkonostní skupiny " se utkala auta 😒br /> Mazda 6, Toyota Camry, Nissan (ted netusim jaký), Honda Accord. Bohužel asi nevim, ale pokud tomuto problému nerozumí už ani páni z jednoho největšího vydavatele magazínu o autech tak nevim kdo.

Děkuji a naschle
GTI
Jak tě tak čtu, zdá se mi, že spíše meleš ty. Z posledního. Jo, ten Autobild, to myslím by tak mohla být pro tebe ideální parketa.

P.S. Formulace - "ukázaly se mé slova" 😄 ta je tak gramaticky kouzelná, že si ji snad opíši do deníčku... tak mě napadá... 13? myslím let. Protože takhle formulovat na gymplu, no to je na reparát, lombarde.
13 ? hups je mi 25 ale to nevadí že si jako téměř vždy netrefil.

každopádně máš jeden primát, který ti jen stěží někdo může vzít ... i když tě člověk utluče argumenty tak ty vytahneš něco abys měl neco proti němu. Bohužel ale vytahnout gramatickou chybu už je skoro bych řekl - trapné, ale je pravdaje, že něco si vytahnout musel - to bys nebyl ty. Jinak pochybuju i o tom jestli viš co je tam špatně (jestli Y nebo É) no to necham na tvém svědomí.

jinak by ses už neměl pouštět do dalšího hodnocení 😄 bo ted už skutečně netuším co by si chtěl vyplodit za plnohodnotný příspěvek týkající se článku o mazde 6.
MazdaGE
Pekna pekna. Jen skoda ze cumak by spis pasoval na menci auto. Zboku je to jasny LEXUS obzvlast ty protazena svetla. Uvidime jake bude nazivo. Ale z tech fotek je cumak fakt jak na male auto.
MazdaGE
Diky za vzpominku na 626 (92-97), i ted ma velmi pritazlive tvary. Na nasledujci generaci nebylo nic zajmaveho. GTI jdi se zahrabat, jak to neni z NEMECKA tak to neni GTI 😄
skejpa
uz sem si z jednoho nizozemskeho serveru o mazdach nasel fotky jiz pripravenych aut a je to nadhera. obvzlast cerny liftback s dvema koncovkama vyfuku vypada nadherne - a je jedno jestli je s a nebo bez SAP. na zivych fotkach ale kazdopadne vypada mnohem lepe. obvzlast sedici barvy jsou (alespon z toho co sem videl) cerna, seda, modra, bila.
Muzu jen potvrdit, byl jsem se na ni podivat na bruselskem autosalonu. Obvzlaste liftback ja moc povedeny. Ten interier sice neni premiovy, ale urcite neni laciny. Ergonomie je perfektni, ne jak milion tlacitek u jinych aut. Tady v Belgii sla M6 do prodeje 18/01 a co jsem mel moznost videt u dealera, ktereho mame za rohem dvere se tam netrhnou. Me se obvzlaste libi barva lilac silver (nevim jak to bude v CR).Kdyz jsem si dal do konfigurace OII tak jsem se nestacil divit, skoro mi to vyslo nastejno a to je M6 nekde jinde. Premyslim, ze si ji objednam.