Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jezdění v lese a na louce: Co na to říká zákon?

Pořádný adrenalin za řídítky terénní motorky se dá zažít nejen na Sahaře nebo v balkánských horách, ale i v Česku. U nás tím ale porušujete zákon.
Zpět na článek
24. 11. 2019 06:23
Re: Motorka do lesa nepatri
Myslim ze muj cokl ma vic tolerance a inteligence nez vypatlani magori, co radi po lese. Pokud ale musim na lesni pesine uskakovat i se psem do krovi, protoze se skupina bezohlednych zakuklencu na motorkach bez SPZ rozhodla pobavit, nelibi se to rozhodne ani me, ani coklovi. A davat do jedne skupiny houbare a motorkare? To snad ne.
23. 11. 2019 12:52
Motorkáři
Ježděním v lese a po loukách motorkáři jen opět dokazují svojí inteligenci. Samozřejmě nesmí chybět hroznej randál, asi z důvodu zajímavosti...
23. 11. 2019 15:27
Motorka do lesa nepatri
Co by asi delal motorkar, kdyby ho v mem lese pokousal muj pes, ktereho bych tam vencil? V nasem absurdistanu bych dopadl asi stejne jako majitel nemovitosti kam vlezl zlodej, pes ho pokousal a zlocinec se s majitelem soudil za ublizeni na zdravi. Jak tady uz nekdo psal, na zakony srat 😁
24. 11. 2019 17:05
Re: Motorka do lesa nepatri
Nedramatizuj to zase. Potkavam motorkare na lesnich cestach taky a do zadnyho krovi sem nikdy skakat nemusel. A nezastavam se jich proto ze bych sam na motorce jezdil. Jen rozumim tomu ze se holt taky potrebujou nekde projet. Zatim jsem jeste nebezpecny motorkare ktery by me se psem ohrozovali nepotkal. Vzdycky kdyz kolem nas projizdi tak uberou pomalu projedou mavnem na sebe a nic se nedeje. Jestli si ale pochodujes prostredkem cesty a cekas ze te nejak objedou tak se nedivim ze na posledni chvili skaces do krovi.
23. 11. 2019 20:05
Mě pobavilo
Že se s asi dělat co nejmenší hluk:-) tyhle stroje jsou slyšte na kilometry daleko,hroznej bordel.a to nemluvím o tom, když začnou řadit v lese.rozryto, randal a smrad.sorry, ale k volnými ježdění v lese či na loukách rozhodně tolerantní nejsem.to mělo být jen někde na tomu vytyčených okruzích
Avatar - _beta
24. 11. 2019 11:47
Nech prídu ku nám.
Lesná stráž s brokovnicami a DJI je dobrý začiatok.
Každý kreten s motorkou a štvorkolku si myslí že má sväté právo behať každému po lese a pozemku.
Avatar - lordlord
24. 11. 2019 08:44
xvc
jestli to v mém lese zryjí motorky nebo stádo divočáků, je úplně jedno, akorát po lidech tam zbudou ještě odpadky
24. 11. 2019 07:21
Re: Motorka do lesa nepatri
Tvůj pes by měl mít buď náhubek, nebo vodítko, a to kdekoliv.
I mezi motorkáři jsou hovada a normální. Není výjimkou, že je to naopak, potkávám militantní civilisty, naposled, na polní cestě mi skočil do cesty dědek, obslužná komunikace, bez zákazové značky, začal gestikulovat, zpomalil jsem, že ho objedu, protože nevím co udělá a von mě přetáhnul kýblem co měl v ruce... Slezl jsem z motorky, říkám, co dělá, on že tam nemám co dělat... Říkám, podle které vyhlášky, atd - on, že tedy zavolá policajty a že tam mám s ním počkat :-) že se pravda ukáže. Kdyby s sebou neměl psa, který by ho logicky bránil, a kterej mi nic neudělal, těžko bych chladil své emoce.
24. 11. 2019 09:57
Re: Dont stress
srovnavat cesky lesik 10x10 km s kanadskym chce jedince hodne odtrzeneho od reality. Osobne jsem videl stadecko srnek behajici mezi nasi a jinou skupinkou CHODCU tak, ze jedna si o zlomeny strom zlomila pater. Lesak ji musel podriznout. Nase lesy jsou jako Vaclavak, samej turista a houbar. A vy na mne s Fichtlem... 😥
23. 11. 2019 20:40
Re: Mě pobavilo
Pravdu mají... všichni. Každý kousek. I motorkáři, kteří tvrdí, ze lesní technika a motorové pily nechávají podobné a možná horší následky. I myslivci, kteří říkají, ze motorka pro zábavu nemá v lese co dělat. Motocross je fajn, ale enduro je něco o dost jiného. Enduro parky u nás prakticky nejsou. V Rumunsku a dalších zemích, kde zákony nemají, jsou paradoxně lesy v lepším stavu, než u nás - a jezdí tam na motorkách půlka Evropy. Asi nemám jednoznačný názor:)
25. 11. 2019 22:08
Co se ZO zase řeší!
Na stará kolena jsem si koupil motorku, která je dost lehká na to, abych si jednou za čtvrt roku po práci jel odreagovat. Takže si rád zajedu do přírody. Zvěř nehonim, randal záměrně nedělám, pěší, cyklisty neohrožuje. Jedu si sám někde po vysočině, cítím se dobře, zbavim se stresu, převedu stařenka přes přechod, nechám starší v MHD sednout. Sorry, ale na světě je milion průser, jako fakt průser. Fet vsudeve městech, totální ztráta suverenity naší země, státní buzerace na každém kroku, absolutní ztráta hodnot ve společnosti, západ zničen zavalem Ing. z Afriky a my tu máme potřebu sikanovat motorkáře mimo afalt! To jako fakt, nebo do***e kde to jsme??? !!!
24. 11. 2019 10:28
A co elektro kola
Je zajímavé že se tady všichni pohoršují nad jízdou na moto v chko, přip. jiném lese. Co ale jízda elektrokol? V poslední době zvěř mnohem více stresuje průjezd stovek rádoby cyklistů na elektrokolech než sem tam jednoho kluka na motorce. A elektrokolo je přece motorové vozidlo, taky do lesa nepatří. :-(
23. 11. 2019 16:10
Louka
Citace: Vjíždět motorovým vozidlem do lesa nebo na louku mimo pozemní komunikace se v Česku nesmí, je to porušení zákona

Mohl by prosím autor článku nebo i kdokoliv jiný upřesnit, který zákon zakazuje vjezd na louku ? Já o žádném takovém nikdy neslyšel
23. 11. 2019 19:47
Re: Motorka do lesa nepatri
To sem psal ja ale je dost rozdil kdyz ti nekdo jezdi po zahrade nebo nekde v lese nebo na poli. Pes nemuze nikoho napadat ani ve tvym lese. Spadaji v to houbari, lidi na boruvkach, motorkari, cyklisti i lidi jen tak na prochazce. Jestli mas tak debilniho cokla ze utoci na vsechno kolem tak ho vod radsi na voditku.
23. 11. 2019 19:43
Re: Motorkáři
Ja jen cekam kdy zacnou ekoteroristi vyrvavat ze to zbytecne produkuje emise a po takovych enduro zavodech upadne v arktide kus ledovce. Abysme se nahodou za chvili nedozili toho ze tihle radikalizovani ekologove znici motorsport celkove.
23. 11. 2019 13:37
Re: Motorkáři
Kde jinde by meli jezdit? Nevim co to ma co delat s inteligenci. Taky jsem jako 15 letej lital na motorce po lesnich a polnich cestach. Uz jen kdyz chces na tu krosovou drahu nekam dojet, tak nemuzes jet po silnici.
10. 12. 2020 21:41
les
Mně to hrozně baví jezdit si na chalupě s autem po lese, abych nemusel tahat stromy a další věci ručně se synem - samozřejmě jsem si k tomu koupil i vhodné auto, máme 10 let starou Toyotu a to je teda stroj ;-) A ani mi nevadí, když do ní sednu v zabláceném oblečení z armyshopu https://armik.cz/ :-)
14. 10. 2020 14:24
Re: xvc
třeba olej, ale někdo zahodí v lese klidně plechovku jinak jsem nikdy neměl s nikym problem taky jezdim
Avatar - kruskar
1. 12. 2019 15:02
Re: Louka
Co se týče lesa, platí zákon č.289/1995 SB., hlava III, §10, odstavec a) a g). Po polních cestách a obslužných komunikacích jezdit zakázáno není, pokud ale vjedete na louku, ničíte porost pěstiteli nebo hospodáři. Pokud by se mu podařilo vás chytit, může požadovat náhradu škody.
https://vladimirstastny.blog.idnes.cz/blog.aspx?…
27. 11. 2019 06:36
Re: xvc
Jaké odpadky zůstávají po motorkách ?
24. 11. 2019 17:07
Re: Motorka do lesa nepatri
To ses celkem klidnej. Bych ho asi pretahnul vychovne klackem pres zada at priste lepe voli zpusob jak zacit komunikaci.
24. 11. 2019 16:15
Re: A co elektro kola
Mýliš se, hodně elektrokol není klasifikovaných jako motorové vozidlo

A ještě drobnost, neznám motorkáře ani elektrocyklistu který by po lese honil zvěř úmyslně. Naopak, když potkají srnku nebo zajíce zvolní ať můžou případně utéct. Na rozdíl od myslivců kteří zvěř nahánějí cíleně a ještě se chlubí trofejemi. Z koho má zvěř větší stres ?
24. 11. 2019 08:43
Dont stress
Nechápu že to někteří lidi tak hrotěj co jako že jedu po lesní cestě na Fechtlovi ? Co? Proč si to nasírání se bezdůvodu neodpustěj.. tady v Kanadě se líce všude kam se dostaneš i s autama. Proč se prostě neudělají zákony pro lidi jezdi kde chceš pokud tam není zákaz nebo ten nesmysl s tím klukem co dostal pkutu za 4 přestupky? Dyť je to blbost mimo pozemní komunikaci přece logicky nepotřebuju ani řidičák a ani technickou.. a zase tady v Kanadě technická neexistuje ..
24. 11. 2019 07:22
Re: Neviem teda
u vás je hlavně vjezd do lesa trestným činem...
Avatar - Beefcake
23. 11. 2019 21:46
Neviem teda
, ale u nas to teda nie je take jednoduche. Existuje "register" cestnej siete, zabudol som po tych pivach, ako sa to presne vola:) Ze je nieco tam oznacene ako lesna cesta absolutne neznamena, ze sa tadial nesmie jazdit (ak to nie je zakazane znackou ). Akurat z nej nesmies hocikde zist. Samozejme vo vyssom stupni ochrany je to rovno trestny cin.
Mam pocit, ze v CZ je tych zakazov celkovo menej.
23. 11. 2019 16:14
Re: Motorkáři
Jen bych doplnil, že endurosport stále ještě patří mezi naše nejúspěšnější motoristické disciplíny všech dob, byť spíše z dřívějška protože kvůli stále přibývajícím zákazům a omezením dnes už skoro nemají kde trénovat

A autor článku zjevně o problematice ví kulové, jinak by těžko mohl zájemcům o jízdu v lese doporučovat motokrosovou trať
Avatar - Beefcake
23. 11. 2019 13:37
Elektrina
A co dnes el.vozidla a motorky ? Tam sa o randale neda hovorit.
23. 11. 2019 12:17
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
23. 11. 2019 11:50
Re: Leda prd
Ano je to tak. Vidim jizdy motorkaru na kroskach mimo silnice jako v pohode. Na zakonvysrat ale podstatny je aby motorkari nadmerne neobtezovali okoli. Kdyz jen projedou a nejezdi dlouho na jednom fleku tak nevidim problem.
Avatar - Hadraplan
23. 11. 2019 11:16
Leda prd
Za jízdu po louce Vám PČR může leda prd, pokud na Vás někdo nebude bonzovat. PČR nesmí bez svolení na cizí pozemek (vyjma trestné činnosti) a pokud někoho uvidí jet po louce, tak nemůže vědět komu patří louka (vyjma obecného pozemku). Louka může patřit zrovna řidiči motorky.