Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Novinky

Zpět na článek

Renault a Nissan se zapojí do velkosériové výroby elektromobilů v Izraeli

11 komentářů

výroba energie ve stacionárním motoru je s větší účinností než v mobilním motoru
Treba tim mysli kazdou jednotlivou zasuvku. Mozna ji chteji mit na parkovistich u vetsiny mist?
Nemělo to být spíš 500 míst. 500 000 na rozlohu Izraele je docela přehnaný číslo. To by to museli rozmísit do každého baráku a na každý metr silnice... 😉
V tomto clanku to neni, ale v dalsich mediich se o slunecnich elektrarnach, jako soucasti tohoto systemu hovori.
Toho bych se nebal. System bude mit sveho provozovatele-poskytovatele, ktery se bude o baterky starat a ridic si je bude jenom pronajimat. A kdyz si budu platit za elektrinu v aku, tak predpokladam, ze to poskytovatel bude muset nejak garantovat, a ze auto mi to dokaze premerit. Cili normalni trzni reseni. Jestli se poskytovatel nebude o baterky starat a bude pronajimat sunty, brzo splace nad vydelkem, stejne jako pumpa, ktera cepuje podradna paliva, nebo mobilni operator od ktereho se nikam nedovolate.
Výborný nápad s elektromobily, když se chce tak to jde! Jenže u nás se nechce - vezměme si jaké daně jsou na benzínu, kolik korunek teče těm prasátkům do koryt! U nás tento počin ještě dlouho nebude - je třeba z nás "chytrých" čechů tahat prachy...
Ale to není to hlavní co jsem chtěl. Jestliže by tato energie měla být zcela zelená, tak proč spalovat fosilní paliva?! Vždyť v Izraeli se přímo vybízí možnost brát sluneční energii, na nehostinné místa - pouště dát slun. kolektory, které by zásobovaly "benzínky" (možná říkejme spíše elektrínky😉),téměř na každou střechu je také přidat. To by se pak zelenalo... >😁 😉
major
Predpokladám, že nebude problém dať na každú baterku LCD displej, ktorý uvedie jej aktuálnu kapacitu. Dátum výroby, resp. generálky, bude na štítku.

Je to výborné riešenie, pripomína mi to výmenu propán-butánových bômb u nás.
Charlie
Rekl bych, ze to bude jedna z moznosti pro ty, co opravdu spechaji a argument proti tem, co kritizuji dlouhou dobu nabijeni. Jinak soucasti kazde baterie muze byt monitor kapacity, nabijeni, stari akumulatoru, atd.
To je urcite dobra myslenka, ale otazka je jake ty baterky, ktere jsem prave "vyfasoval" u pumpy jsou. Jaka je jejich kapacita, jak jsou nabite. Predstava, ze mam dojet nekam 200 km na obchodni jednani, rano si u "pumpy" necham vymenit baterky za nove nabite (s deklarovanou kapacitou) na 300 km a potom zustanu viset na 180 km mne nenaplnuji nadsenim.
Jeste z clanku neni uplne jasne, ze soucasti systemu bude doplnovani energie vymenou vybitych akumulatoru za nabite. Na pumpe se nebude cekat, az se baterky nabiji ale vymeni se akumulatory za nove a jede se dal.
Odvaha, to cim se lisi izraelsti politici od ceskych. Bravo. Ano, to je presne to, co bylo potreba udelat. Technologie jiz jsou jenom je zapotrebi udelat prvotni impulz, ktery veci rozbehne. A vydelaji na tom vsichni. Motoristi dostanou stroje s nizsimi provoznimi naklady, stat ziska nezmerne prostredky, ktere prestanou proudit arabskym protivnikum a zustanou uvnitr ekonomiky a vsichni pak nizsi emise. Bez tohoto impulzu je to jenom cekani na ropnou krizi, protoze do te doby automobilky cekaji na vystavbu site "elektrickych" pump a pumpy cekaji az bude vice elektromobilu. Nikdo nezacne jako prvni. A staci opravdu malo. Par zakonu, mozna drobne ulevy na dani, ktere se ale statu 100x vrati zdanenim presmerovanych penez od sejku k domacim elektrarnam a automobilkam. Proc se podobne veci nkdy nemohou odstartovat v CR?