Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ekonomika

Zpět na článek

Fiat slaví. V Polsku vyrobil už 12 milionů automobilů!

10 komentářů

Arese
"Vozy italské značky se u našich severních sousedů začaly vyrábět v roce 1973...". Pokud by se pan redaktor trochu vyznal ve východoevropské automobilové produkci (a ne jen mechanicky opisoval tiskovou zprávu od Fiatu), tak by věděl, že existovalo i jedno "nepodstatné" auto jménem Fiat 125p. Však se vyrábělo jen v letech 1968 (nultá série již v r. 1967) až 1991 v počtu 1,46 milionu kusů. (pravda, menší část v posledních letech pod značkou FSO, ale i tak jde o druhý nejdůležitější model Fiatu v historii PLR). :-):-):-)
winder
Ani to nie je celá pravda, drahý Watson. V Poľsku sa Fiaty vyrábali od roku 1935, najprv viac-menej len pre potreby armády. Šlo o Fiat 508, neskôr Fiat 518 - bola to licenčná Balilla. Výroba trvala do roku 1939, keď bola fabrika donútená prejsť na vojenskú výrobu pre fašistické Nemecko. Fiat sa do Poľska vrátil až v roku 67 ako píšeš Ty, ale nebola to prvý výroba Fiatov v Poľsku.
Arese
To já samozřejmě vím, ovšem ani by mě nenapadlo vyčítat zde autorovi neznalost předválečné automobilové produkce. Jsem realista. ;-)
xxc
Ako keby bolo take dolezite, co bolo niekedy :-) Skor je dolezite, co bude, alebo co je.
winder
Dôležité je, aby na okno netiekla voda, nie?
winder
Ak niečo redaktor nevie, mal by byť schopný si to aspoň dohľadať. Lenže toto už nie sú ani redaktori, len opisovači.
winder
Fiat segment malých a mini áut stále viac zanedbáva, a naopak sa pchá do kategórií, kde asi veľa vody nenamúti. Aj vzhľadom na globalizačné snahy FCA by som sa na mieste Poliakov o svoju budúcnosť asi bál.
Arese
Hlavní problém je někde úplně jinde - podle debilního vzorce na výpočet pokut na "nadlimitní" emise C02 (čím těžší auto, tím jsou pokuty menší a naopak) jsou nejvíce bité právě minivozy, naopak nejlépe z toho vychází velká těžká SUV (tedy ty nejméně ekologická auta). Prostě legislativní debilita EU nezná mezí.... :-(
benime
Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
winder
Kua redakcia, fakt si nedokážete poradiť s týmito kreténmi? Čo to tam máte za adminov, že nie sú schopní eliminovať toto svinstvo? Zablokovať ho s poznámkou, že dlhodobo porušuje pravidlá diskusie je na smiech, resp. už skôr na plač.