Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jízdní dojmy s Opelem Corsa: Bleskový lvíček

Opel Corsa přijíždí v šesté generaci, která vznikla v rekordním čase a už využívá kompletní techniku koncernu PSA. Jak se povedlo zkřížení francouzských genů s německými?
Zpět na článek
1. 12. 2019 12:03
Aké nemecké gény?
Leda tak vo vzhľade. Ako sa píše v článku, technika je komplet Peugeot. Ale je nutné dodať, že je to neporovnateľne sympatickejšie autíčko ako 208, ako zvonka, tak aj v interiéri. Kvapku konzervatívnejšie, ale podstatne sympatickejšie.
Avatar - _Karel_
1. 12. 2019 11:35
Corsa-Astra
Nabídka motorů fajn, překvapuje mě, že k nejsilnějšímu benzínu jde dokonce HDM. O to víc vedle Corsy vynikne motorová impotence Astry. Její nejsilnější benzín má o celých 11kw víc, než ten z Corsy. A k tomu CVT.
Avatar - freedom-fries
1. 12. 2019 16:31
Re: B segment
V porovnání s Ibizou a Polem je to úzké auto (-6cm) na malém rozvoru (-10cm). Prostě se v tom 4 lidi nesvezou aniž by trpěli (Ibiza i Polo v tomto ok). Stará platforma, technologie minulého desetiletí. Auto není tak tuhé, je méně bezpečné dle ncap (tím nemyslím asistenty, ale přímo naměřené hodnoty na figurinách). Základní cena Fabie je sice na oko velmi nízká, nicméně stačí tam nacvakat nějakou výbavu a je to na úrovni většiny vozů v segmentu B - je zde nové Clio, 208, Corsa, za daleko lepší vozy se nebojím označit i i20 a Rio. Velmi povedeným modelem od Škodovky v segmentu B (ono to je "marketingově céčko) je Scala, která je super - jen je trochu dražší...
Avatar - freedom-fries
1. 12. 2019 15:20
Re: B segment
Fabia je bídné auto s bídnou motorovou paletou. V současnosti asi krom Dacie není v segmentu B horší auto než fábka...
1. 12. 2019 12:25
Re: Aké nemecké gény?
Přesně tak. Minimálně má normálně použitelné pracoviště řidiče. :-)
1. 12. 2019 11:51
B segment
No, bude v tomhle segmentu pěkně natřísklo. Corsa, Clio, 208, i20, nakonec i dražší Polo. Jsem zvědavej, jak si v celkovym evropskym měřítku povede Fabia. Tam je ta motorová paleta dost bídná.
Avatar - _Karel_
1. 12. 2019 16:18
Re: B segment
Odborník na Seaty promluvil. Odborník, který srovnává katalogovou cenu nové oktávky s cenovou nabídkou na výběhového Leona. Odborník, co pozná, kdo je ovce. :yes:
Avatar - _beta
1. 12. 2019 12:18
Čas na supermini?
Clio, 208, Corsa, Polo, i20, Ibiza, samé fajnové malé autá. No, ani tá Fabia nie je zlá, a tá Ibiza má trochu vysoké ceny.
Ako pekne tie autá narástli, začínajú dávať zmysel ako nielen mestské približovadlá. Sto koní a stovka za 10 sekúnd nie sú brzdou ani na diaľnici.
Ale móda velí inak, SUV a Crossovery sú v kurze a trendy sú jasné.
Avatar - WinDiesel
1. 12. 2019 12:01
Re: B segment
Škoda stáhla kalhoty kilometr před brodem a vyřadila některé motory včetně dieselu.
Konkurence v tomto segmentu nabízí zajímavé motory vždy v kombinaci s dieselem.
Scala se prý neprodává tak jak Škoda očekávala … ne vždy ve Škodě kalkulují dobře. Octavia má být prý hodně drahá, Scala to má zachránit, a kdo zachrání Scalu, Fabia?
Když má konkurence tak parádně našlápnuto?
ŘEKL BYCH - NOVÝ P208 NEVYPADÁ JAK PAŽOUT, NOVÝ OPEL CORSA MI PŘIPOMNĚL STARŠÍ PĚKNÉ P206 A TAK.
1. 12. 2019 16:08
Re: B segment
Rozpíš sa a napíš v čom fabia tak zaostáva vo svojej kategórií
Avatar - twistedTSD
1. 12. 2019 21:12
Re: Čas na supermini?
Proč mám pocit, že tvá očekávání kopírují ceník Ibizy? :D Škoda, že tě místo nacvakávání do Ambitionu nenapadlo si tam hodit Style, to bys zjistil, že hodně pod 400 můžeš mít třeba LED světla a autoklimu, na což se Ibiza nechytá. Nemluvě o tom, že Ibiza začíná uvnitř normálně vypadat až od Xcellence.

Jestli Seat prodává za ceny o 50 tisíc nižší, než deklaruje (jsi si jistý, že do toho nepočítáš protiúčet apod.?), tak je to jejich blbost. Mě by dnes asi ani nenapadlo se na Ibizu ptát, a to jsem z ní byl nadšený.
Avatar - WinDiesel
1. 12. 2019 20:25
Re: B segment
Ano, dnes psali že na tom je špatně s prodeji, což se dá přeložit … jak píšeš … že na tom není nejhůř. Špatně není nejhůř. :D
Avatar - twistedTSD
1. 12. 2019 15:12
Korza
Kupovat zrovna auto, Corsa je jedním z favoritů. Mimochodem, v ceníku 208 mě zaujalo akustické čelní sklo. Corsa ho nemá, nebo má v základu? A taky ho Corsa mívala vyhřívané, jestli se nepletu. To padlo za oběť nové technice?
Avatar - twistedTSD
1. 12. 2019 16:39
Re: Čas na supermini?
Ceníkově nestojí jako Ibiza ani náhodou a menší než Ibiza je ve třídě skoro všechno.
1. 12. 2019 13:41
Pokrok nezastavis
Led matrix svetla v Becku, kdo by to byl rekl. Ta trida je fest slapla, ze az nevim, co bych si tam koupil. A to jsem zdatnej bykupec
Avatar - freedom-fries
1. 12. 2019 17:29
Re: Čas na supermini?
Dobře, dal jsem si tu práci. Pokud člověk opravdu nechce holátko jako z devadesátek a chce se cítil alespoň tak nějak, že patří do tohoto desetiletí (ač už končícího), tak od vozu očekávám alespoň základní motor s turbem pro nějakou dynamiku, dotykáč, okna v el. i v zádu atd. Po nakonfigurování prostřední výbavy Style jsem se u Ibizi dostal bez další příplatkové výbavy na 370 tisíc. S Fábii s Ambition (druhá "nejchudší" výbava) po nacvakání toho, co má Ibiza) na 365 tisíc. Ano, bylo nutné si třeba přidat okna v elektrice do zádu, rezervní kolo a další vymoženosti, kterými Škoda jaksi v základu neoplývá. Máme tedy vozy za stejnou cenu a ve stejné výbavě. Ibiza je modernější, budí dojem prostornějšího vozu, který je o třídu výš, je bezpečnější atd. atd. atd. Největší vtip je ale v tom, že dalším zvýhodněním (a tím nemyslím nějaké slevy na ičo, výkupy vozu atd., prostě opravdu jen slevou, kterou dostane každý příchozí z ulice) se dostanu na nějakých 310-330 tisíc. V případě Fábie mi dají slevu cca 10 tisíc, případně střešní nosič zdarma - takže jsem v reálu u Škodovky ještě o pár desítek tisíc výš než u Seatu. Komu nevoní Seat, tak může zkusit přímo VW Polo, kdy se v reálu, po pěkné slevě od Volksagenu, dostane cca na ceny Fabie. Fabie se prostě vyplatí jen se základní motorizací a v základní výbavě, pokud se tam začne cvakat alespoň něco důstojného tohoto tisíciletí, tak jde cena nepěkně nahoru. Dobře - abych nebyl na Fabii tak zlý - verze kombi nemá konkurenci, takže chápu, že si ji někdo pořizuje. U kratší verze ve vyšších výbavách je to ale pro mě nonsense.
Avatar - KANKUNEN
1. 12. 2019 11:41
Re: Corsa-Astra
Jestli se toto neprojeví v prodejích, tak jsou lidi hovada.
19. 12. 2019 19:30
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
19. 12. 2019 19:29
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - miromen
3. 12. 2019 08:08
Re: aktivní klapky před chladičem
Ja to sice nevim, ale vim to, že Opel neni s aktivni mřižkou před chladičem v tehle třidě ojediněli.
Avatar - freedom-fries
2. 12. 2019 11:38
Re: B segment
Souhlasím s tím, že je předražená. Jinak je to ale poctivě udělané auto se spoustou vnitřního prostoru. Velkou chybou je, že to koncern nepojal jako "krále" segmentu B, ale vecpal do do céčka jako chudého příbuzného Golfa, který je prostě o galaxii jinde. Ta platforma A0 je znát - prostě tam není jistota plnohodnotné MQB. Většina dílů uchycení kol i brzdy jsou záležitosti velmi podobné Polu. I tak je to skvělé auto - v porovnání s Polem nebo Ibizou u mě Scala jasně vede, ten rozvor navíc je prostě znát a i kvalita interiéru je na lepší úrovni. Jak už jsem psal - škodovácký marketing, kdy se vždy snaží udělat z daného modelu něco víc, než ve skutečnosti je, tomu imho škodí - alespoň tedy v zemích mimo ČR. Mě se třeba více líbí Scala než Kamiq - ten mi přijde méně vyvážený. Je ale celkem jisté, že kvůli oblibě crossoverů bude mít Kamiq daleko větší úspěch než Scala. Hlavně boj se sourozenci Seatem Aronou a VW T-Crossem to má jednodušší díky vyrovnanějším cenám.
2. 12. 2019 09:26
Re: B segment
Scala je hlavne skareda.

Skarede auto sa nebude dobre predavat, aj keby bolo mega dobre.

Scala je skareda, je draha (cena golfa?? WTF?), nema dieru v kufri, nema nastavitelnu opierku, ma slabe svetla.

je to cisty lowcost ale so slabym dizajnom (tie svetla vpredu a vzadu su priserne) a vysokou cenou.

Kamiq je na tom o dost lepsie, takze predpokladam, ze skor sa bude predavak Kamiq ako Scala.

Kamiq je krajsi - to je hlavna vyhoda.
1. 12. 2019 19:22
aktivní klapky před chladičem
Pán redaktor, a sú u všetkých motorizácií?
Avatar - freedom-fries
1. 12. 2019 22:14
Re: Čas na supermini?
S tím Style u Fabie máš pravdu, je tam hodně nabouchaný paket, který přidá spoustu výbavy za 10 tisíc. Dřív, když jsem se na to před časem díval, tam nebyl. Fabia teď opravdu vychází ceníkově po dorovnání obou aut výbavou, která v jednom je a ve druhém ne, lépe o cca 30-40 tisíc. Ibiza brána ve výbavě X. s doplatky za Led atd., klimu aut. má díky akčnímu paketu v základu. V reálu se ale ceny srovnají, protože Škoda prostě ty slevy nedává zrovna velké. Seat a snad všichni další ty slevy ale dají a člověk se většinou dostane na úplně jinou cenu než dle ceníku. I pokud se oprostím od cen, tak Fabie je dnes prostě výběhovka malých rozměrů, snad vše další v segmentu je lepší. Proč dát přednost Fábii třeba před tou Ibizou fakt nevím... Ale dost o Seatu. Pokud bych měl jít do něčeho menšího a neřešit peníze, tak asi beru Scalu. Je to pro mě takový king na pomezí B a C segmentu. A pokud je Scala moc velká a drahá, tak třeba to Polo...
Avatar - _beta
1. 12. 2019 15:44
Re: Čas na supermini?
Už som to písal minule, skladoviek je dosť a za dobré ceny. A tým 81kw litrom to ide celkom slušne.
Ale áno, zvyšok koncernu ide na novšej platforme, Polo aj Ibiza sú väčšie, dalo by sa povedať že majú veľkosť segmentu C spred 20 rokov.
Avatar - twistedTSD
1. 12. 2019 15:06
Re: B segment
Co Škoda předvádí s motorizacemi Fabie, to tedy netuším. Ale Scala zdražila, tak na tom asi není nejhůř.
Avatar - freedom-fries
1. 12. 2019 15:17
Re: Čas na supermini?
Ibiza zase tak drahá není, Seat dává velké slevy. Fabia ve slušné výbavě stojí stejně jako ta Ibiza - akorát má snad o 10cm menší rozvor a je taky užší. Je to taková ostuda segmentu B, možná je to srovnatelné s Dacii, jinak ale zaostává naprosto na všechna ostaní auta ve třídě.