Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Elektromobilita

Zpět na článek

Levnější elektromobily? Jejich ceny klesají jen někde. Třeba v Česku!

19 komentářů

CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
CICERO
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse. Tento příspěvek porušil pravidla diskuze a byl smazán.
WinDiesel
Každý ví že v Číně byly obrovské pobídky, které ale skončily, nebo byly výrazně omezeny.
Výsledkem je pád prodejů o desítky %. Mám pocit že se psalo o 51% pádu prodejů.
V některých zemích znamenalo omezení či ukončení pobídek pád prodejů na nulu.
zaplosak
tak ty máš dost osle.... 😁
Xylo
Na skladové vozy Volkswagen je nabízen e-up! za 419 tisíc Kč. V testu tady na auto.cz ze srpna 2014 je uvedena cena 599 tisíc, tedy současná cena je o 30 % nižší.
CICERO
CICERO
Xylo
To si nemyslím že je pro individuálního motoristu nějak podstatné ... Většina normálně příjmových lidí kupuje auta s naftovým motorem, protože jsem k dispozici jako ojetiny po firemních provozovatelích. Někdy v roce 2006 jsem se pokoušel zbavit Mercedesu E500 a bylo to hodně dlouhé čekání a musel jsem hodně s cenou dolů, pokud by to byla 350 CDI, tak by šel určitě dříve a za daleko lepší cenu. Byl jsem naštěstí v zahraničí, když se můj nástupce zbavoval dalšího "superkousku" v podobě ředitelského Phaetonu 4.2 - možná jde o ten kus, který je na tipcars k mání za 129 tisíc. A vůbec spotřebou ropných produktů podporujete komunisty a Araby .... tfffuj 😄
CICERO
Petriso
Ať klesne e citigo pod 200.00 tak ho koupím. Do té doby jsem věrný naftě
CICERO
Arese
… klesla na úroveň normálních aut se spalovacími motory, tak bych takovou drezínu s omezeným dojezdem a nechutně nudným řízením nechtěl ani za zlatý prase!!!
KANKUNEN
15 korun by stála nafta bez dotací. Takže by byla levnější o miliardu. Už jsem jako ekonom.
CICERO
CICERO
Hammunasakra
No právě že JAKO = tohle cos vypočítal = nechodil si na základce nějak víc za školu? :-!

Každej ne jen absolvent https😐/www.e15.cz/…ch-dveri-1365329 ví že viz já včera 15:22 a 15:24

Fakt zajímavý JAKÝ to u části lidí co to nevěděli = a celej život žili v představě že nafta je konkurent benzínu = vyvolává reakce 😉
Anonym
Hymna pro neomarxisty

Kupředu EKO, zpátky NI KROK!

Už nastal čas , jdeme vpřed s nadějemi
Energie ze slunce, vítr z oblaků
Vpřed soudruzi, hle, zaslíbenou zemi,
Kde už není uhlí, ani autáků
Větrník nad hlavou se klene,
Kde běloch kloní se před migrantem
Vpřed soudruzi k té zemi zaslíbené,
k menšinám přívětivé, bez nouze klimatu

Do houfu vpřed, transparenty v ruce
To vedle toho, bok po boku
My k neutralitě dojdeme, my dojdeme!
Je čas, je čas by každý z nás svůj hlas ted zved,
Tam, kde je Gréta napřem sílu v jeden ráz, tam se pohne svět!
Do houfu vpřed, transparenty v ruce jdeme v pevný blok
Kupředu, EKO, kupředu, levá, zpátky ni krok

Ten stranou je, kdo hluchý je a slepý,
Kdo nejde s lidem, agent Kremlu je
Vpřed soudruzi, hle, od asijských stepí,
Nám už zelenorudý vítr bije do plachet 😐
Těm z Afriky svorně v míru podejme ruce
At klimatická nouze už je pohých stín
Zelená eko revoluce, souddruzi hned
proti nepřátelům daně a ocelovou pěst

Do houfu vpřed, transparenty v ruce
To vedle toho, bok po boku my k neutralitě dojdeme, my dojdeme!
Je čas, je čas by každý z nás svůj hlas ted zved,
Tam, kde je Gréta napřem sílu v jeden ráz, tam se pohne svět!

Do houfu vpřed, transparenty v ruce jdeme v pevný blok
Kupředu, EKO, kupředu, levá, zpátky ni krok
Hammunasakra
Nafta ti ale přijde výhodná JEN protože je dotovaná zvýhodňovaná VÍC než EV = to je docela VELKEJ problém

Bez toho extrémního zvýhodnění desítkmama miliard ročně = v běžnym osobnim autě vlastně nedává smysl = vyjde nesrovnatelně DRÁŽ než podobnej benzín nebo benzín hybrid
Hammunasakra
Každej ví že nafta bez obrovský pobídky = nedává VŮBEC v osobnim autě smysl. Prodeje by okamžitě spadly na nulu

Ty by ses do nějaký motivace pro LOKÁLNĚ BEZemisní auta = asi navážet NEMĚL wine