Elektromobily
Zpět na článek
Přihlásit pro přidání komentářeHonda připravuje svůj první elektromobil, její šéf jim ale příliš nevěří
31 komentářů
renda4
Tos teda pobavil "po vzoru starých Golfů"
Mrkni na prvního civica a golfa a pak datum výroby...
vlastně já jsem na stránkách koncernu ....dobre...nic.
Mrkni na prvního civica a golfa a pak datum výroby...
vlastně já jsem na stránkách koncernu ....dobre...nic.
Přesně, tu příď samozřejmě Honda uděla jako vzpomínku na prvního Civica, to už mohl autor klidně napsat, že to udělali po vzoru první generace Fiatu 128! 😄
pradeda777
Na rozdíl od Mercedesu, Audi či Jaguaru totiž staví elektromobil v segmentu, kde to dává snad největší smysl – malé vozidlo pro městské popojíždění, kterému pro každodenní potřeby vystačí i dojezd kolem 200 kilometrů na jedno nabití.
V tomto duchu tu už píši roky. Ale chápu, že ne každý může mít doma 2-3 vozy pro různé účely.
V tomto duchu tu už píši roky. Ale chápu, že ne každý může mít doma 2-3 vozy pro různé účely.
Tento dojezd měl smysl kdysi, ale doba se rychle mění.
"BloombergNEF: Ceny baterií klesly od roku 2010 o 87 %, klesat budou i nadále"
Zdroj: https😐/oenergetice.cz/…-budou-i-nadale/
Publikováno: 16.prosince 2019
Proč tedy nadále vyrábět auta s dojezdem do 200km? Protože buď jste nenažraný s marží a nebo ty baterie neumíte koupit, protože jste špatně odhladl směr vývoje a nabídka je rozebraná (tyto kontrakty se uzavírají klidně na 5 a více let).
"BloombergNEF: Ceny baterií klesly od roku 2010 o 87 %, klesat budou i nadále"
Zdroj: https😐/oenergetice.cz/…-budou-i-nadale/
Publikováno: 16.prosince 2019
Proč tedy nadále vyrábět auta s dojezdem do 200km? Protože buď jste nenažraný s marží a nebo ty baterie neumíte koupit, protože jste špatně odhladl směr vývoje a nabídka je rozebraná (tyto kontrakty se uzavírají klidně na 5 a více let).
Bloombergové jsou největší lháři
Ty to možná nevíš ale před 10 lety věštili dieselu setrvalý podíl na registracích 62,5%
Mně se to líbilo stejně jako teď tobě ale to neměnilo nic na faktu že to byl nesmysl
:-! :-! :-!
Ty to možná nevíš ale před 10 lety věštili dieselu setrvalý podíl na registracích 62,5%
Mně se to líbilo stejně jako teď tobě ale to neměnilo nic na faktu že to byl nesmysl
:-! :-! :-!
Prečo týmto smerom (krátky dojazd, nižšia hmotnosť, cena...) ide viac japonských automobiliek? Minule to bolo o tom dojazde písané aj niekde u Mazdy MX-30.
Tuším nejaký šéf Land Roveru sa vyjadril nedávno, že elektroautá sú začarovaný kruh = chceme vysoký výkon, dojazd = ťažké autá, ktoré potrebujú ešte silnejšie batérie... a tak stále dookola - tiež človek, ktorý tomu celkom neverí.
Podľa mňa je pán Takahiro Hachigo veľmi rozumný človek, ktorý sa vyzná v tom, čo robí a slepo nepodlieha trendom. Myslím si, že takto "po japonsky" je to správne... Ani Toyota sa bezhlavo neženie do elektro-mobility, prečo asi?
Tuším nejaký šéf Land Roveru sa vyjadril nedávno, že elektroautá sú začarovaný kruh = chceme vysoký výkon, dojazd = ťažké autá, ktoré potrebujú ešte silnejšie batérie... a tak stále dookola - tiež človek, ktorý tomu celkom neverí.
Podľa mňa je pán Takahiro Hachigo veľmi rozumný človek, ktorý sa vyzná v tom, čo robí a slepo nepodlieha trendom. Myslím si, že takto "po japonsky" je to správne... Ani Toyota sa bezhlavo neženie do elektro-mobility, prečo asi?
Lebo auto s dojazdom 200km má zmysel. Ak cena batérii klesá, tak by mala klesnúť cena malého elektro auta. Ak klesne na úroveň kde to bude mať ekonomickú návratnosť aj bez dotácii, tak môže prísť nejaký rozmach elektromobily. A pri ďalšej obmene to bude hlavný favorit na nove auto pre manželku.
Diaľkove jazdy s EV sú pri súčasnej úrovni techniky skôr pre nadšencov. Ja zatiaľ nemám záujem trápiť rodinu cestou na dovolenku 40-50 minútovou zástavkou každé 2,5-3 hodiny jazdy.
Diaľkove jazdy s EV sú pri súčasnej úrovni techniky skôr pre nadšencov. Ja zatiaľ nemám záujem trápiť rodinu cestou na dovolenku 40-50 minútovou zástavkou každé 2,5-3 hodiny jazdy.
A v jakém roce že to žiješ? Tesla Model 3 250kW = +100km dojezdu každé 4 minut 😒] 😒] 😒]
A v ako roku žiješ ty, že už bežne využívaš na diaľkových trasách nabíjačky ktorých je dnes pár kusov? Navyše ani tento výkon nebude konštantný do 100% nabitia. Neverím, že dá plné nabitie do 30 minút a plne nabitá batéria je 400 diaľničných kilometrov to sú 3 hodiny jazdy. Bežne ťahám 5 hodín kým robím prvú prestávku, aby som využil čas keď osádka spí.
Elektromobil se bezne nenabiji do 100%.
Jestli tahas 5 hodin dalnici bez prestavky, tak si elektromobil nekupuj. 😉
https😐/fdrive.cz/…e-u-berouna-4640
U toho Audi to dela rychlost nabijeni 100km za 6min.
Zastavka po 200km na 12min mi prijde, i ze zdravotnich duvodu, naprosto OK.
Ve vysledku mne prijde, ze mistni cestovatele (nebo spis zavodnici..) do Chorvatska tu resi jednotky minut - rocne.
Jestli tahas 5 hodin dalnici bez prestavky, tak si elektromobil nekupuj. 😉
https😐/fdrive.cz/…e-u-berouna-4640
U toho Audi to dela rychlost nabijeni 100km za 6min.
Zastavka po 200km na 12min mi prijde, i ze zdravotnich duvodu, naprosto OK.
Ve vysledku mne prijde, ze mistni cestovatele (nebo spis zavodnici..) do Chorvatska tu resi jednotky minut - rocne.
Článok som čítal nabitie z 10 na 70% je 25 minút. A pri e-Trone to nie sú ani 2 hodiny diaľničnej jazdy, teda pokiaľ sa neplazíš rýchlosti okolo 100.
Rodinné auto mám primárne na prekonávanie veľkých vzdialenosti. Na dochádzanie do práce mi je 2,5 tonoví elektromobil zbytočný. A vsadil by som sa, že za celú dobu používania bude mať môj hybrid, ktorý pri cestách do prace kombinujem s bicyklom nižšiu uhlíkovú stopu ako výroba toho e-Tronu.
Pri druhom aute v dome, čo je niečo v B segmente sa elektromobilu brániť nebudem, ale nie som ochotný dať za druhé auto viac ako 20 tisíc EUR. A papundekloví e-up nie je alternatíva k autám B segmentu.
Rodinné auto mám primárne na prekonávanie veľkých vzdialenosti. Na dochádzanie do práce mi je 2,5 tonoví elektromobil zbytočný. A vsadil by som sa, že za celú dobu používania bude mať môj hybrid, ktorý pri cestách do prace kombinujem s bicyklom nižšiu uhlíkovú stopu ako výroba toho e-Tronu.
Pri druhom aute v dome, čo je niečo v B segmente sa elektromobilu brániť nebudem, ale nie som ochotný dať za druhé auto viac ako 20 tisíc EUR. A papundekloví e-up nie je alternatíva k autám B segmentu.
Pravdu maju obaja, zavisi od uhla pohladu. Dnesne elektromobily sa fakt daju rychlo nabit a cloveku by nemalo vydit dat si 2x pol hodinu prestavku pocas cesty. Na druhej strane, ja som spravil Chorvatsko na jednu, alebo 2 zastavky a aj to len preto, ze som potreboval tankovat a aj vtedy ma to otravovalo. Kazdy si kupi, co sa mu podla vyuzitia paci 😄
za mna viem si predstavit ze keby to malo benzin pod kapotou ( kludne aj ta silna 1.0ka turbo zo civicu a stalo by to do 400 litrov ) tak to bude trhak ..... ale ako elektro za 700-800 litrov to si racionalne zmyslajuci clovek uz kupi za tu sumu asi radsej dve pandy 1,2ky ... takze sam som zvedavy ako sa bude tejto elektrickej hondicke darit... a za mna dalsia skoda aj jej kabiny.. lebo k exterieru ktory je az krasne retro a velmi smrncovny mi uz ten hifi-diskjokejsky pult ( pardon kokpit ) s volantom vobec nepasuje ... ale inak ano... auto to urcte bude kvalitne a solidne ... hondy su v tomto nadalej asi naj stale z japoncov :yes:
DonVito
Prohlaseni Hondy je ryze pragmaticke.
Za prve je spickou v klasickych autech, coz dokladaji napriklad prodeje Civic a Accord v USA.
Za druhe hybridy Hondy jsou vyborne.
Za treti i pri optimistickem scenari pro EV (podle VW) se porad jeste (prilis) dlouhou dobu budou prodavat klasicka auta.
Uvidime, ktery z velkych vyrobcu to neustoji.
Strizlivejsi pohled (Hondy) se muze stat brzy fatalnim. Na druhou stranu Honda prijde se svym EV driv nez VW..
Jako kdysi Civic pred Golfem 😄
Proste Honda neni velkohuba jako VW..
Doufam, ze Honda prijde co nejdrive s nejakym vetsim EV. Kazdopadne E mi dava smysl, s rychlym nabijenim, mensi baterii (aby bylo dosazitelnejsi). Ideal do mesta.
Za prve je spickou v klasickych autech, coz dokladaji napriklad prodeje Civic a Accord v USA.
Za druhe hybridy Hondy jsou vyborne.
Za treti i pri optimistickem scenari pro EV (podle VW) se porad jeste (prilis) dlouhou dobu budou prodavat klasicka auta.
Uvidime, ktery z velkych vyrobcu to neustoji.
Strizlivejsi pohled (Hondy) se muze stat brzy fatalnim. Na druhou stranu Honda prijde se svym EV driv nez VW..
Jako kdysi Civic pred Golfem 😄
Proste Honda neni velkohuba jako VW..
Doufam, ze Honda prijde co nejdrive s nejakym vetsim EV. Kazdopadne E mi dava smysl, s rychlym nabijenim, mensi baterii (aby bylo dosazitelnejsi). Ideal do mesta.
jozephko
Honda si pre elektromobilizáciu vybrala ten úplne najhorší spôsob: prvým elektromobilom je malý, či skôr mini auto a drahé. Možno sa nájdu nejakí záujemcovia, ale masovka to nebude - rovnako ako masovka nebola a nie je Fiat 500e.
Najlepšie by v Honde urobili, keby len krok za krokom kopírovali E.Muska. Pretože on nerobí vecí náhodile, ale pripravuje ich dlhodobo a s jasnou víziou.
Napr. prvá veľkosériová Tesla bol veľký model S. Veľký a drahý. Ale oproti porovnateľným luxusným sedanom konkurencie schopný. Zvlásť ak porovnávame ceny najvýkonnejších verzií.
E.Musk išiel postupne k menším a lacnejším autám.
Honda, a nielen Honda to robí úplne opačne, možno kvôli tomu, že na malom aute môže prerobiť /prodělat/ menej peňazí... 😄
Najlepšie by v Honde urobili, keby len krok za krokom kopírovali E.Muska. Pretože on nerobí vecí náhodile, ale pripravuje ich dlhodobo a s jasnou víziou.
Napr. prvá veľkosériová Tesla bol veľký model S. Veľký a drahý. Ale oproti porovnateľným luxusným sedanom konkurencie schopný. Zvlásť ak porovnávame ceny najvýkonnejších verzií.
E.Musk išiel postupne k menším a lacnejším autám.
Honda, a nielen Honda to robí úplne opačne, možno kvôli tomu, že na malom aute môže prerobiť /prodělat/ menej peňazí... 😄
Musk to robí dobre z obchodného hľadiska, ale z pohľadu reálnej využiteľnosti je správny smer práve dostať cenu malých EV na konkurencie schopnú úroveň. Luxusný segment nikdy nespôsobí rozmach elektro aut. Bude to len ekologická póza pre tých čo majú 3 a viac aut, alebo hračka pre nadšencov čo sa na dlhých cestách nikam neponáhľajú.
Zatím nikdo neřeší cenu elektřiny. Letos se zdražila o 10% a příští rok se má zdražovat o 12%. Nevím nevím....jak dlouho to bude trvat, než provoz zkratoaut bude díky tomu dražší než se spalováky....samozřejmě nelze vyloučit nějaké daňové zásahy ze strany státu.... 😒
Cena elektriky rastie z rozhodnutie úradníka, tam nikdy nevieš čo bude zajtra. Ale na krátkych jazdách mestom a okolí má elektrika asi tretinové prevádzkové náklady. Ale moje manželka nenajazdí toľko, aby sa mi oplatilo kupovať výrazne drahšie elektro auto. Cena musí byť blízka spaľovákom.
Nejlépe je současný stav zhodnocený v tomto videu https😐/youtu.be/wBQAFwzz-jo
Tu Hondu si koupí opravdu jen pitomec a v tom má ten člověk pravdu, trh pitomců je omezený 😁
P.S. Co je potřeba v českých podmínkách co nejdříve udělat je vypsání šrotovného na opravdu stará auta bez katalyzátorů nebo jen s jejich neřízenou verzí, nemluvě o starých čoudících náklaďácích. Čím dřív tyto střepy zmizí z českých silnic, tím lépe a pořádné vládní dotace by mohli řadu chuších lidí rozhoupat k tomu, aby si třeba pořídili novější ojetá auta s řízenými katalyzátoru. (vyjímkou jsou ovšem perfektně udržované yongtimery, ty je klidně možné a žádoucí zachovat!) A hlavně bych zavedl skutečně funkční emisní kontroly, vč. "přepadovek" při silničních kontrolách. Na odstranění či odpojení katalyzátorů a filtrů pevných částic bych bez milosti zavedl velmi vysoké pokuty. Až toto vše bude uděláno, vzduch u našich silnic a v našich městech bude natolik čistý, že si na nějaké předražená elektrická vozítka nikdo ani nevzpomene!!!
Benzínové auto má tiež batériu - a zatiaľ sa ich robí mnohotisícnásobne viac ako elektromobilov. Výfuk v elektrárni má aj tvoje auto, na jeho výrobu a na výrobu a distribúciu tisícov litrov paliva, ktoré svojim autom spáliš, sa minulo a míňa viac elektriny ako na priamy pohon EV.
"Navíc těžba těch drahých kovů je extrémně neekologická, v těch dolech často pracují děti a výrobu elektrobaterek se staneme závislí na komunistické Číně!"
Toto si zistil dnes? Čína je jediným producentom ťažkých kovov a deti pracujú jedine v tomto priemysle, nevyrábajú tisíce a milióny iných vecí, ktoré ľahostajne kupuješ za pár halierov... Ťažba ropy a výroba palív je naviac naproti tomu ekológia sama, že?
"...nemluvě o starých čoudících náklaďácích." Tých pár nákladiakov je kvapka v mori. Nulový argument kámo.
"A hlavně bych zavedl skutečně funkční emisní kontroly, vč. "přepadovek" při silničních kontrolách" Skús to, koľko vydržíš, kým ťa niekto odstráni... 😉
"Až toto vše bude uděláno, vzduch u našich silnic a v našich městech bude natolik čistý, že si na nějaké předražená elektrická vozítka nikdo ani nevzpomene!!!" - a teraz tú o Karkulke... 😁