Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Nová Kia Optima se do Evropy zatím nepodívá, důvodem mohou být nízké prodeje

Kia nedávno představila novou generaci modelu K5, který však v Evropě a na řadě dalších trhů známe pod označením Optima. Podle nejnovějších informací však zatím není jisté, zda se poslední generace K5 / Optimy do Evropy vůbec někdy podívá.
Zpět na článek
Avatar - jakarte
30. 12. 2019 18:55
Se ani nedivim
Mam Optimu GT a casteji potkam na silnici Porsche . Je to skoda.
31. 12. 2019 09:43
Důvodem bude spíš ekokomunismus
Prodat 10 tisíc aut není špatné. Ale je to špatné, když kvůli tomu musíte vykadit 10 tisíc migrantů a sežrat miliardu tun co2, jinak nedostanete od svaté církve globálně euro oteplené povolení k provozu hříšného stroje (auta se spalovacím motorem). Nebo pro méně chápavé, musíte prodat mraky elektromobilů, u kterých si evropa a greta vylhali a odhlasovali nulové emise, abyste se vykoupili z hříchu a mohli legálně dál hřešit (prodávat lidem auta se spalovacím motorem). Trh v evropě je těžce pokřivený ekokomunismem (nebo ekonacismem? - v německu už vznikají písně, kde děti s úsměvem na rtech jsou vedeny k nenávisti k babičce, protože ta žere vepřové a jezdí v suv). Nejspíš to bude obojí - eko komunistický nacismus.
Avatar - pradeda777
30. 12. 2019 22:21
Proč už tady někdo neřekne....
......že císař je nahý......že za tím stojí EU a její nesmyslně přísné emisní limity..... :-[] :-[] :-[]
Avatar - CICERO
30. 12. 2019 19:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - 3_diamanty
30. 12. 2019 20:02
skoda
taketo spestrenie trhu v podobe dalsej optimy by coraz nudnejsiemu a chudobnejsiemu europskemu trhu len a len prospelo.... ale na druhej strane chapem... optima nikdy nebola primarne pre europu ( jej domovom je severna amerika.. podobne ako aj napr. pre accord od hondy ) ... ale aj tak som bol rad ked tu v eu bola ( podobne aj accord ) ... ale nastastie je tu v tomto segmente este stinger... a aj ten vie byt v 4kolke .. aj ked uz teraz sa pytam.. dokedy tiez este aj stinger v eu vydrzi? lebo je dost mozne ze aj jeho dni su v eu uz teraz ( vopred ) spocitane aj ked na to teraz zakaznici este ani nepomyslia.... ale ja by som sa nedivil keby aj stinger raz eu opustil ( a nakoniec tiez sa predava v eu hodne slabo )

a za mna je skoda ze kia uz niektore modely dokonca pre eu ani vobec neplanuje .. vid ani nova kia seltos tu uz nie je a... a novy soul je v eu uz len v elektrike .... a aj velka kia telluride tiez nepride do eu to je viacmenej iste... takze zda sa ze kia uz robi co sa eu tyka velke skrty... za to ale pre cinu australiu ci ameriku sa jej pocet modelov z rok na rok pekne zvysuje... zaujimave.... 8-s
Avatar - zaplosak
31. 12. 2019 10:23
Re: Se ani nedivim
no jako že má traktor zadní kola větší než přední - přece... :D :D :D
31. 12. 2019 09:15
Problémom Optimy
vždy bola absencia 2-litrového dieselu na európskych trhoch. To jej v obidvoch predchádzajúcich generáciach významne znižovalo potenciál dosiahnuť lepšie predajné čísla. V druhej generácii aspoň vypočuli volania po kombi verzii, avšak 2.0 diesel stále chýbal, pričom to bola hlavná výčitka ako od motoristických novinárov, tak od zákazníkov alebo "by kupcov". Preto predaje dosahovali tak nízkych čísiel a tak spečatili osud novej K5 v Európe. Je to škoda, pretože podľa informácií, nová generácia rozhodne má čo ponúknuť a určite by bola zaujímavým spestrením segmentu, len by musela priniesť aj pre EU zaujímavú "core" techniku - teda 2.0 CRDI a kombi variantu.
Avatar - CICERO
30. 12. 2019 21:21
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
30. 12. 2019 21:25
Re: skoda
niekto sa tu uz uchyti, ja v tom problem nevidim...ked nie optima tak nejaka nova turecka znacka alebo daco take

je ale usmevne, ze vsetko zvaluju na slabe predaje, proste zakaznici to nechcu lebo su asi blbi alebo, urcite to nemoze byt zlou cenovou politikou

mam v rodine ludi z dodavatelov kia/hyundai, korejsi management jazdi na tychto autach a casto jazdia na medzinarodne letiska praha/vieden a konkretne optimy vydrzali 250 tisic km a poslali ich do srotu, teraz ich patriotizmus opustil a kupili lexusy :D

tato kategoria aut vymiera lebo proste neponuka hodnotu za tie peniaze, oproti nizsej strednej triede neponukaju nevyhnutne viac luxusu, zaberaju viac miesta, kufor mavaju casto dokonca mensi...naco to kupovat ked za rovnaku cenu moze zakaznik kupit SUVcko s vacsim vnutornym priestorom, praktockejsie a s podobnou spotrebou?
Avatar - CICERO
31. 12. 2019 21:00
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - Jenik3
31. 12. 2019 09:03
Re: Se ani nedivim
Napsal jsi to moc pekne, krasny sloupek. Myslim, ze pekne by se to vyjimalo treba v Halo novinach nebo podobnem cteni ;-)
Avatar - jakarte
30. 12. 2019 19:51
Re: Se ani nedivim
Prominte, asi nejsem zrovna intelektualne na vysi, tak co jste tim chtěl rici a jak to souvisi s tématem??
Avatar - honzaHK
31. 12. 2019 10:20
Re: Se ani nedivim
Podívej se sám na sebe, chováš se tady jak hulvát, píšeš sprostě, zcela bezzkrupulózně, jsi ochoten urážet ostatní lidi a budeš psát něco o pokřivených žebříčcích hodnot. Jestli z toho někdo těží na max, tak to jseš právě ty.

Cituji:
"hulvátství, které se změnilo ve svobodu projevu"
"svoboda se povýšila na svévoli jednotlivce"
"hněv ve zdravou reakci na nekorektní jednání druhých"
"tolerance se proměnila v ustupování zlu"

Když si to přečtu, vybaví se mi cícero. Ještě na tebe sedí:
"zanedbanou výchovu dětí jakožto tvorbu vlastního názoru potomstva"
a někdy bych tě tipoval i na:
"smilstvo v prevenci proti neurózám"

Tak ze sebe nedělej proroka, kazatele či jinou osudovou figuru, podle toho co tady předvádíš, jseš spíš pitomec. Je mi tě líto, asi kolem sebe nemáš ty správné lidi, kteří by se k tobě chovali pěkně. Z toho pak zřejmě pramení tvoje nahlížení na dnešní svět. Věz, že se toho ale za ta staletí moc nezměnilo - byli, jsou a budou lidé zlí a lidé hodní, jde jen o to, skrz které se budeš na svět koukat, letopočet nehraje roli.
Avatar - xxc
31. 12. 2019 08:40
Re: Proč už tady někdo neřekne....
Nezmyselne uz boli minule limity a cistejsie diesely sa nedali dosiahnut a zrazu prislo euro 6 a zrazu tu mame cistejsie diesely.
Avatar - xxc
30. 12. 2019 20:41
Re: skoda
naco budu planovat a predavat nieco, co sa nebude predavat? mame statistiku, ze trh je coraz nudnejsi a chudobnejsi? naozaj by ma zaujimalo, ci je na trhu menej modelov, ako pred 10, 20, 30 rokmi :-)
Avatar - CICERO
1. 1. 2020 21:25
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
1. 1. 2020 01:27
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
1. 1. 2020 01:20
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
31. 12. 2019 21:03
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
31. 12. 2019 14:05
Re: Problémom Optimy
Máš naprostou pravdu, nechápu proč jindy až překvapivě pružní Korejci nebyli Optimu s dvoulitrovým dieselem dodnes schopni nabídnout... ;-\
Avatar - honzaHK
1. 1. 2020 09:56
Re: Se ani nedivim
Jasný, každej máme nějakej osud, někdo lehčí, někdo těžší. Není však nutný se tím veřejné opakovaně ohánět a omlouvat tím svoje chování, v tvým případě chování pitomce.
31. 12. 2019 06:09
Re: Proč už tady někdo neřekne....
Každý trh má svá pravidla. Můžete na ně přistoupit nebo nemusíte, každého volba.
Pokud se píská rovina, tak proč ne..