Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Evropské prodeje aut letos klesnou o dvě procenta. Odhadují to samy automobilky

Rok 2020 bude na evropských trzích ve znamení rozsáhlé elektrifikace nabídky. Podle všeho to však negativně ovlivní prodeje.
Zpět na článek
25. 1. 2020 18:45
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No, v tomto případě je naše "zaostalost" obrovskou výhodou, místní lidé, kteří prošli desetiletími hnusných diktatur jsou rozumnější a opatrnější v omezování své svobody. Naštěstí nemáme zdaleka tolik vymytý mozek pseudozeleným extremismem a neomarxismem! :-) :yes:
P.S. I kdyby hned zítra byly v Evropě všechny spalovací auta nahrazeny elektrovehykly, globální klima si toho ani nevšimne.
Avatar - WinDiesel
25. 1. 2020 20:45
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Vycházíš z mylného a falešného přesvědčení, že za všechno mohou spalovací motory automobilů. Takto mluví progresivističtí ekofašisté.
Avatar - pradeda777
25. 1. 2020 20:38
Pozdě přátelé....pozdě jste si vzpomněli......
Automobilky přitom zdůrazňují, že mobilita musí zůstat pro zákazníky dostupná a že by zákazníci měli mít nadále možnost výběru. A to chcete udělat jak? Postřílet všechny ekoteroristy? :-[]
25. 1. 2020 18:28
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Pokud takový zákaz nějaká evropská vláda vyhlásí, tak vypuknou takové lidové bouře a protesty, že to nepřežije. Výjimkou je možná Norsko apod, ale ve střední a východní Evropě by taková *** zcela určitě neprošla, to se spíš rozpadne EU! :-)
25. 1. 2020 21:10
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Vidíš a já si myslim, že u nás by si lidi zanadávali po hospodách a nestalo by se vůbec nic, třeba jako naposled při solárním tunelu. Kéž bych se mýlil.
Avatar - WinDiesel
25. 1. 2020 20:51
Re: Pozdě přátelé....pozdě jste si vzpomněli......
Šeherazáda si zase produkovala život vyprávěním pohádek, až nakonec zdárně přežila.
Avatar - WinDiesel
25. 1. 2020 20:50
Re: Mike Manley šéfem ACEA....
Prodeje aut tlačí úvěry a leasingy banky a finanční ústavy. Automobilky nemají problém ale před 30 lety bys takhle auto prostě nekoupil.
Avatar - WinDiesel
25. 1. 2020 20:47
Re: Pozdě přátelé....pozdě jste si vzpomněli......
Císařovy nové šaty ………. ani nahá, ani oblečená atd … už si nepamatuji přesně jak to v té pohádce bylo, hlavně když byl císař EU/EK spokojen.
25. 1. 2020 21:09
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Chtěl jsem zareagovat, ale pak jsem si všiml že ses to ty Vito.
25. 1. 2020 19:12
Mergl na titulní foto
Jedno Géčko s v8 biturbo prosím pro mě. Evidentne jich je dost 😁
25. 1. 2020 19:15
Mike Manley šéfem ACEA....
.... opravdu vtipné, když zrovna FCA je s různými alternativními auty (EV, hybrid, cokoliv) 100 let za opicema a v americe pořád žije výhradně z pick-upů případně velkých V6/V8 kupé/sedanů a SUV....

No, teď konečně vypotili hybridní 500/Pandu a se zbytkem už jim nějak pomůže PSA.... tak snad se doplazí v této oblasti aspoň na průměr a nebudou muset platit eko-výpalné Tesle....

jinak bych z nějakého poklesu výroby aut nedělal vědu, myslím že firmy opravdu nemusí auta obměňovat co 2-3 roky, případně je brát na operák na rok a furt je točit....
26. 1. 2020 08:50
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Vito, ty jsi trochu odtržený od reality. To, že je rakouský nebo německý průměrný plat čtyřikrát vyšší než náš neznamená, že tam nežijí podprůměrně situovaní občané, kteří na elektromobil nemají a jezdí desetiletým autem... stačí se projet po venkově. Je to stejné jako u nás.
Avatar - CICERO
25. 1. 2020 18:22
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
25. 1. 2020 18:43
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No mas pravdu, ze ve stredni a vychodni Evrope by to asi neproslo.

Otazka je, jestli je to dobre nebo spatne ;-)

Faktem je, ze stredni / vychodni Evropa je mnohem zaostalejsi.. Z toho je treba vychazet.
26. 1. 2020 19:52
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
To že z nás diktatura udělal prozřetelnější národ je jen mýtus.
Ve skutečnosti z nás udělala společenství amorálních grázlů, kdy sobeckost je nejvyšší hodnotou a kdo krade nejvíc má nejvíc obdivu protože je šikovnej.
Na školách se nikdy neučila mediální gramotnost, debata, kritické myšlení.
Na rozdíl od toho západu..
25. 1. 2020 20:49
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Precti si pozorneji moji posledni vetu z 19:04.
Rozklikni si odkaz pod ni.
Pak pis ;-)

O tom to je.. :-)
Ja se nezajimam jen o auta jako ty, Wine.
Avatar - Hammunasakra
25. 1. 2020 19:03
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
:yes: :yes: :yes:
25. 1. 2020 18:48
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Vis ja jsem psal naprosto objektivne (bez kontextu elektromobility) - jsme ekonomicky velmi, velmi zaostali.

https://www.finance.cz/…emecko-rakousko/

Mozna kdyby byl v Cechach prumerny plat 96 tisic, jako v Nemecku, ze by melo spousta lidi na ekologii jiny pohled. Kdyz nemusis resit kazdou korunu ;-) Treba v Nemecku se s jejich kupni silou neobavam o omezeni svobody i v (hypotetickem) pripade okamziteho zakazu prodeje fosilnich aut :-)

PS Nahrazuji se spalovaky v EU, Cine, dokonce v malem mnozstvi i v USA. Tak nevim jaky smysl melo tve PS.. V Cine se vloni prodalo vic nez 5% aut do zasuvky.
30. 1. 2020 08:35
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Jakej odkaz myslíš ten, který říká, že průměrný stáří auta v Rusku je 13 let? Já neříkám, že je to pitomost. No může být. A u nás je mezi 14 a 15 v Německu 9-10. Je to prostě statistický údaj. Není to nic proti ničemu. Já vidím jako pozitivní, že to plus mínus pořád drží na stejný hodnotě. Meziročně zestárl vozový park v ČR o 2 měsíce. To vidíš jako tragédii?
Avatar - Hammunasakra
29. 1. 2020 23:00
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Jednak sem už stejně jako 1000 jinejch věcí vysvětlil = a ty na to reaguješ a dneska zas tupounama a imbecilama = tak holt si dál řikej že viz odkaz = je opět pitomost a tvuj mozek představuje VRCHOL

A nad nim nic neni = když něco nehápeš = je to BLBOST kterou řikaj IMBECILOVÉ

Nápověda = ty tohle i všechno bereš JEN podle SEBE = a i teď JEN tim argumentuješ. A jak sem řek v tom úzkym uzoučkym pohledu máš samozřejmě pravdu = nahradil si utrastarý jen starym. To JE plus = ale to neznamená že to v odkazu = píšou IDIOTI kterejm to myslí blbějš než tobě

Pro příště když něco nechápeš nevíš nerozumíš = NEznamená to automaticky že autor zprávy je idiot tupoun imbecil vůl...
29. 1. 2020 13:35
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Ano ještě před pár lety prošlo všechno. Dokonce tam auto ani nemuselo, ale tahle doba je už jaksi pryč. Jaký kritizovaný souvislosti to má který mě nezajímají? Fakt že sem nahradil 16 let starý EURO3 TDI benzínovým 9 let starým EURO5 TSI je prostě přínos ať na to koukáš z jaký strany chceš, takže mi prosím přibliž ty odborníkama kritizovaný souvislosti. Těch asi 700 tis, který jsem ušetřil tím že jsem nechal propad ceny novýho vozu zaplatit někoho jinýho rád použiju na přijemnější záležitosti.
Avatar - Hammunasakra
29. 1. 2020 08:48
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No ale jak víš opět to odborná veřejnost vidí JINAK než ty = ostatně jako většinu věcí. A nepsal sem o NAŠEM STK který se zlepšilo ale že v chudejch postkomunistickejch státech prošLO stanicema technický kontroly skoro cokoli

Což bohužel prošlo. Ty mluvíš jen o tom že u nás = se to poslední dobou zlepšilo = takže VÍŠ že to tak dlouho bohužel fakt bylo

Ad první věta tohohle příspěvku = projdi si třeba jen tuhle diskuzi = kolik věcí si vyhodnotil OBRÁCENĚ než sem řikal já a k čemu sem měl i odkaz. To samý ta rada ČNB = fakt vtipný = bohužel SAMOZŘEJMĚ mam pravdu já = teda správnějš ne JEN já ví to desítky tisíc nejen ekonomů ekonomickejch novinářů = otázka je PROČ si ty MYSLÍŠ že to je jinak? No a to sme zase u tý první věty tohohle příspěvku. Stejně tak si kdysi popíral nekonkurenceschopnou cenu nafty a teď aspoň význam definici dotace :-)

Vrať se k těm 2 hoaxům VW kterej si věřil = o emisích který nejdou zlepšit = což byl ABSOLUTNÍ blábol protože i viz měření NE v laboratoři jak si tuhle taky CHYBNĚ napsal ale právě že V PROVOZU už tehdy levný i drahý auta splňovaly = teda část. A k ultramegablábolu že by díky pokutám za Dieselgate mohli zkrachovat = jestli to správně odhaduju věřil si tomu čemu si CHTĚL věřit. Ne na základě analýzy problémy a znalosti věci = ale tomu čemu si CHTĚL věřit = nebo?

Mě eště víc zajímá jestli si tehdy věřil mýmu vysvětlení = který jak teď zpětně víš bylo správně

No a i tady děláš závěr = kterej se ti asi hodí do tvýho vidění světy = protože ty si přesně kupec tý průměrně 10 let starý ojetiny = tak v tom chceš vidět přínos. Což pro tebe je = tvoje současný auto asi fakt JE lepší než to nimulý = o tom žádná. Ale má to i další těma odborníkama kritizovaný souvislosti = a ty tě už nezajímaj = mám pravdu? ;-)
29. 1. 2020 08:30
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Přes STK už dávno neprojde cokoliv. Shrnuto a podtrženo, situace s vozovým parkem není nijak tragická a fakt že se k nám ze západu vozí auta, kterýma se nahrazují starý shnilý herky vidím jako přínos ne jako problém.
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 18:06
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No vadí nevadí = nová televize je prostě lepší než 15 let stará a má dokonce i menší spotřebu. Dělali sme hifi už na škole a firma funguje přes 10 let = za 15 let prošla technika obřim pokrokem

A u těch aut to že nový auto jezdí jinde a stará ojetina pak tady = MÁ vliv i na emise. Jednak tim že se krom Dieselgate fakt furt zlepšujou a za druhý hodně starejch aut je v slabšim technickym stavu. A doteď u nás myslim u nás v chudších státech východní Evropy prošlo STK skoro cokoli

Takže to rozhodně neni JEN statistickej údaj = má svý souvislosti

Ale furt sme na tom líp než nějaký Bulharsko a Rumunsko zajímavý je víc než my "nerovnostářský" Rusko https://www.autoforum.cz/…rekvapiva-cisla/
28. 1. 2020 17:16
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
A to něčemu vadí, že se vozí ze západu k nám auta? Mě ten fakt například nechává naprosto klidným. Ano Němci mají větší kupní sílu než my, ale tak jsou prostě karty rozdaný. Bavíme se o tom, že není tragédií, když u nás je průměrný stáří auta 15 let. Je to prostě jen statistický údaj.
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 16:56
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No viz dostupný data = i přes to že ty nejstarší auta určitě jezděj v průměru míň = to že ojetiny po řekněme 2 majitelích putujou směr Západ to postkomunistickej východ a ne obráceně = tak ta otázka má odpověď. A jak sem psal výš = ty navíc nejspíš srovnáváš hlavně s https://www.idnes.cz/…8_zahranicni_pul
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 16:50
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Takže to že za marast po krachu socialismu můžou ne porevoluční děti ale komunisti přeměněný na kapitalisty který si zabrali miliardový majetky a viz Babiš často na tom makali už před revolucí = rsp. to ZLO dělali lidi vyrostlí v komunismu = který jen ve většim naplňovali socialistický heslo "kdo nekrade okrádá rodinu" = už chápeš

Naopak mladý porevoluční generace = se k ovlivňování dění teprve dostává.. rsp. spíš dostaNE. Zatim je ve státní správě na všech možnejch funkcích a sou vlastníci miliardovejch firem = jak bejvalí členové komunistický strany tak všechno to co kritizuješ udělali JEN lidi vychovaný vyrostlí za komunistů

3 dotazy na 1 mstivýho starce a taková reakce? No tak CHÁPEŠ už PROČ se mu řiká mstivej stařec? Protože JE starej a protože tohle dělá všem = jedno jestli vnučce pomluvenýho nebo Bradymu nebo i politikum = který prostě odmítne jmenovat PROTOŽE upozornili na nějakou jeho chybu. No něco jako ty nebo Jerry když já upozornim na něco co ste si popletli vy
28. 1. 2020 16:30
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Si nějak odbočil od tématu, že nemá cenu se rozčilovat nad tím, že stáří vozovýho parku je 15 let a snažit se tohle číslo nějak znásilňovat. Takový je prostě stav. Mnohem zajímavější by bylo číslo kolik který ročníky aut najezdí ročně. To by mě moc zajímalo. Pak bychom se mohli bavit o tom jak moc špinavou osobní dopravu u nás provozujeme a jestli je to výrazně horší než jiný státy EU.
28. 1. 2020 16:23
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Proč mi zase posíláš tenhle článek? Koho tenhle bulvární spor po letech zajímá?
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 14:45
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Tvá první věta = je fakt smutná. Už ses vysmíval obecně chování ála Mirek Dušín = ale vocamcaď pocamcaď

Dutohlavem se z tvýho omylu prvda nestane. Na VĚTŠINĚ věcí se NEshodnem = ty vidíš věci JEN jak je CHCEŠ vidět = že i ty auta odpovídaj prostě jen všemu dalšímu = jedno jestli HDP na hlavu, výši rozpočtu státu nebo prostě platum = je ti fuk. Fakta tě nezajímaj = přebíjíš to tim jak to CHCEŠ vidět

Realita a závěry lidí z oborů včetně tohohle https://zpravy.aktualne.cz/…aa4ac1f6b220ee8/ nezměníš = i když všude i TADY tvrdíš že to neni pravda že to je TAK jak sis ty USMYSLEL

Místo přijmutí reality napíšeš nějakou 3,14čokravinu o dutym melounu = a asi si nepřipouštíš že to píšeš o sobě? A hlavně ŽE to je tak, jak to podle všech dat který se SHODUJOU a který logicky potvrzujou lidi z oboru = to fakt nevidíš? Jak na základě čeho si došel vlastně k tomu že se všichni mýlí a je to tak jak si myslíš ty? Máš nějaký vysvětlení neodporující dostupnejm faktum?

Jedno jestli zrovna DOTACE nafty protože to viz vysvětlení fostekovi bohužel fakt splňuje význam slova nebo hoaxy VW nebo to že teď zrovna popíráš to co je výš v odkazu = že se destiletý ojetiny vozí z evropskejch zemí kde nevlád komunista do těch kde jo = což NENI náhoda ale příčinná souvislost = to je realita. I když se jí bůhvíproč snažíš okecat = pravdu samozřejmě o naftě má Kotecká a já a milion dalších ekonomů který to VŠICHNI ví a pravda fakt skutečnost je to i s těma autama

Verzi že bys to všechno furt NE-okecával = a zkusil CHÁPAT že věci můžou bejt dost jinak než si představuješ, prostě tak jak řikaj profíci a data = tam nemáš?

Mimochodem oba víme že ten Sup stojí zlomek co nová Dacia = o TOM to je. Průměrnej občan post-komunistický evropský země = nevydělává ani na tu Dacii. Díky bilionum co tu chyběj z dob komunistů = si prostě MUSÍ koupit něco jako ty = ojetinu za..

Na tu novou Fabku DAcii díky komunistum nemá
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 14:34
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No CO přeháníš sem ti napsal = a vidim že sis to uvědomil. Což neznamená že ses k tomu hned v dalšim příspěvku nevrátil :yes: :-!

No víš projdi si seznam KOMUNISTŮ ve vládách po revoluci = včetně současný. Blil bys z toho jak se lidi chovaj stejně před revolucí = sou to totiž FURT TY SAMÝ lidi. Jen za komunisty nebyl takovej přístup k info a co se mu nehodilo prostě nepustil = včetně extrémů typu Hepnarová apod. Ostatně největší tunelář po revoluci známej jako velkej levák na PZO před revolucí je furt ten stejnej komunista = co ho maj lidi už v 3tí současný vládě skoro nejradši. ANO ten

TAkže znova = ty prasárny PO revoluci = to dělali a dělaj lidi VYCHOVANÝ za Husáka

CHápeš to?

No a co ten Zeman? Odchod do důchodu v 88 letech, mstivej stařec https://www.irozhlas.cz/…n_2001272045_hag a čínský investice?
28. 1. 2020 13:27
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
A co jako dáš mi černej puntík :D Ne já s tebou dutohlave jen ztrácím trpělivost :D Já si radši koupím 10 let starý auto v plný výbavě než novou holou Dačii za jednou tolik. To že auto není fungl nový totiž není nic proti ničemu. Až nebudeme jen montovnou pro západní firmy, ale budeme vyrábět finální produkty s vysokou přidanou hodnotou, tak budou moct bejt platy takový, že si budou lidi kupovat nový auta. To ovšem zatím nevypadá, takže musíš bejt rád za to co je a tím je průměrný stáří vozovýho parku 15 let. Navíc je to naprostá marginalita v čem lidi jezdí. Podstatný jsou úplně jiný věci v životě než jak starým autem kdo jezdí. Firmy kupujou po pár letech nový auta, protože mají většinou už po záruce a 200-300 tis najeto, takže na co si takový auto držet jako firma? Takže když se budeme bavit o tom jaký je průměrný stáří vozovýho parku a proč to tak je, tak se určitě shodneme. Co se neshodneme je důležitost tohodle ukazatele a na to jsem narážel. Jenže ty si to opět s tím svým dutým melounem co máš na krku nepochopil.
28. 1. 2020 13:18
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
přeháním, ale nepovídej a co jako?
Ano v rámci privatizace se tu děly velký prasárny a z toho stbácko veksláckýho póvlu vznikla kasta zm-rdečků, který si teď leckdy říkají celebrity a mají obrovský majetky. Respektive jsou to už třeba i jejich děti. S Babišem a Klausem to nerozporuju. V tom máš pravdu. Netvrdím, že za komoušů to bylo růžový ovšem morální hodnoty a etika byla trošku někde jinde. Teď by z toho jeden blil.
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 09:26
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Tupane? Troubo? Mamlase? Imbecil? Omezenec? To už fakt HODNĚ přeháníš :no:

Tak nějak mám pocit = že ztrácíš půdu pod nohama = stejně jako Jerry.Gunmen = pro pravdu se lidi zlobí. Tohle cos napsal = je skoro klasická špatná analýza, teda zlomkem je to samozřejmě pravda = ale nic neměnící na tý SKUTEČNOSTI že to je tak jak máš v článku a co řiká statistika. Ale fajn že víš že průměrná mzda neni až tak průměrná = nicméně medián věku aut se současnejma zdrojema nejde vypočítat :-!

TAkže buď je někdo jako ty a vychází mu JEN TO co CHCE a jak CHCE aby věci byly = viz i tahle tvoje ultramegagakravina že posledních 30 let tu za zlo šíří hlavně malý děti maximálně puberťáci ;-)

Nebo si sice správně uvědomí že starší auta najezdí výrazně míň, ale taky ví že průměrnej třeba rakušan si prostě nějaký nový auto kupuje a jak tu shodou okolností tenhle víkend SPRÁVNĚ padlo = čech s průměrnym příjmem si nekoupí ani novou Fabku. Ostatně řikáš že máš NADprůměrnej příjem = takže to víš = kupuješ si deset let starý ojetiny za pár desítek tisíc. TO je realita zemí bejvalý sovětský zóny
Srovnatelný sou jak sem psal firmy = ty už i u nás celkem stíhaj a normálně kupujou po pár letech nový auta a posouvaj ten náš východoevropskej průměr VÝRAZNĚ vzhůru. Nevim proč se furt hádáš = že lidi jako autor článku nebo já = sme mamlasové tupani imbeciolové a TY intelektuálně vzdělánim znalostma NADřazen dobře víš že..

Data v článku samozřejmě správně odráží realitu a přes obří zlepšení v době na kterou nadáváš data v odkazu správně ukazujou dodnes trvající obří rozdíl mezi bohatym vyspělym Lucemburskem a zaostalym chudym Bulharskem
Nebo obecně zemí kde ekonomicky neřádil komunista a postsocialistickejma zeměma. Stejně jako to řiká HDP a platy a vůbec všechny ekonomický údaje, tak to samý ukazuje vlastně i to stáří vozovýho parku

A neurážej cizí lidi = za to že ti otvíraj oči směr realita. I když ta ti asi nezapadá do tvýho (chtěnýho) vidění světa, nebo ho popírá
Avatar - Hammunasakra
28. 1. 2020 09:15
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Tupane? Fakt to už HODNĚ přeháníš!

Zkus aspoň TROCHU myslet ryccardo! Největší prasárny se tu děly hned v 90. letech. Z-mr-dský obecký amorální grázlové kradli miliardový majetky a doba byla https://cs.wikipedia.org/…%8Dt%C3%AD_vrazi dneska si opakovaně jednoho z výraznejch představitelů kterej nabral miliardovej majetek v tý době máme premiérem = důchodce bejvalej komunista a estébák

Nejhorší největší porevoluční trestnej čin je asi https://cs.wikipedia.org/…3%A1clava_Klause další prominent komunistickýho režimu kterýho pustili i do USA a samozřejmě důchodce

Aspoň trochu kontakt s realitou. Ty kterejm tak vulgárně nadáváš = i když se narodili záhy po revoluci těm neni ani 30. Zkus trochu myslet

Co v rámci arogance a sobeckosti dělali komunisti víme http://www.90000000.cz/ kam zavedli země kde NÁSILIM vládli taky = to je ta zhroucená ekonomika atd. A samozřejmě si nenapsal kdo JINEJ než komunista může za ty chybějící dálnice obchvaty dodnes nízký platyy atp. To znamená že to chápeš a víš = dá se to házet JEN na komouše
28. 1. 2020 08:43
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Zjevně si tupane nepochopil co píšu. Nejde o průměrný stáří vozovýho parku. To je nic neříkající údaj. Mnohem zajímavější by bylo vidět kolik který ročníky aut najezdí ročně km. Tohle číslo by se dalo vytáhnout třeba z databáze technických kontrol kde se zapisují stavy tachometrů. To by možná troubové jako ty byly náramně překvapený, že ty starý auta sice papírově existují ale najezdí zanedbatelný minimum. Těžko někdo se starou feldou bude jezdit 20-30 tis ročně. Takže 20 let starý auto, který najezdí 1000-2000 km ročně, protože s ním jezdí důchodce do sámošky absolutně není problém. Takže vlastně celý číslo o průměrným stáří vozovýho parku není problém a je to jen statistickej údaj neodpovídající realitě asi jako průměrná mzda, kterou 60% lidí nemá. Jenže tobě ty mamlase stačí ukájet se nad tabulkou průměrnýho stáří vozovýho parku v ČR a dál ti to už nemyslí. Klasickej omezenec.
28. 1. 2020 08:37
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Z-mr-dský sobecký amorální grázly vychoval až porevoluční režim. Ten úpadek sem k nám bohužel táhne ze západu. Možná bych z Hradu urval ten prápor kde se píše, že pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí. Obávám se že to už dávno neplatí. A uvědom si tupane, že obchvaty, dálnice, nižší platy jsou trošku jiný téma než arogance a sobeckost rostoucí v rámci populace.
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2020 16:33
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
No bohužel tu viz odkaz jezdí starší auta a tak to eště nějakou dobu bude =i když se ti to nehodi do toho jak chceš věci vidět furt tu sou diky měně z roku '53 nižší majetky a díky komančum nižší rozpočet HDP na hlavu atd. Ty možná srávnáváš auta s bejvalym NDR u tebe nad Jabloncem = což je přes biliony marek a eur co putujou už desetiletí na exkomunistickej zdevastovanej východ = vůbec nejchudší část německa. I tam už sou díky tomu před náma, ale ne tak jako to vlastně ešte nedávno náš společnej stát Rakousko

U nás už normálně fungujou firmy = ty HODNĚ zvedaj průměr. Jinak by to byla daleko větší katastrofa = no i tak je průměr skoro 15 let fakt hodně. 15 let stará telka nebo auto = by měly bejt spíš na konci životnosti = ne průměr

Fakt zajímavý jak si skoro všechno PŘEDSTAVUJEŠ skoro přesně naopak než je https://autobible.euro.cz/…-blokem-zapadem/
Avatar - Hammunasakra
27. 1. 2020 15:55
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Sakra ryccardo a na KOHO jinýho?

Ty tv tvrdíš že komanči nemůžou ani za to že nepostavili v době svý násilný vlády ani obchvaty a dálnice, že nemůžou za doteď nižší platy a důchody atp. No a si představ že můžou ;-\

Ale může to bejt sranda takže si rád přečtu = kdo jinej než sebe nad vše vlastnim zákonem nadřazujcí a vládnoucí vše ovládající komunista = za to všechno může :*) :D :-! :-)
27. 1. 2020 13:53
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Ve Francii (západ) skoro nikdo proti dotacím neprotestoval. Vyšli do ulic, až když to měli platit. To je ta lepší, nezkažená morálka?
27. 1. 2020 13:05
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
to je sice možný, že na východě slovenska uvidíš historický exempláře, ale to že figurují ve statistice přihlášených aut neznamená, že se s nima taky jezdí.
27. 1. 2020 12:01
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Tak to sa mýliš, také staré šroty ako v odľahlejších a chudobnejších častiach našich krajín, už v Rakúsku fakt nestretneš. Ani v takom vidlákove ako sú Berg alebo Hainburg.
26. 1. 2020 23:41
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Souhlasim s tebou ale nehazel bych to tak uplne na komouse
26. 1. 2020 23:39
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Je to tak kdyz prejedes hranice tak nevidis vyrazne modernejsi vozovej park jako tomu bylo jeste pred 20 lety. Proste tam jezdi v prumeru stejny auta jako u nas.
26. 1. 2020 23:35
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Ekonomicky zaostali jsme, ale mentalne jsme oproti zapadni evrope napred prave diky zkusenosti jak chutna nesvoboda a spouste nesmyslu co jsme si uz za komousu vyzkouseli. Takze v tom jsme napred.
26. 1. 2020 23:32
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Mluvis mi z duse :yes:
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2020 19:55
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
:yes: :yes: :yes:

Počítej že za takovýhle slova dostaneš sbírku :no: pravda a fakta tu nejsou moc v oblibě ;-)
26. 1. 2020 23:37
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Myslis ze pociti? No bylo by to supr ale odbornici si bohuzel mysli neco jineho.
Avatar - Hammunasakra
26. 1. 2020 10:19
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Ne to neni = ani vzdááleně neni. Nejen někonásobný platy = ale MAJETEK

Fakt DÍKY komunisti = a na psychiatrii všechny vypatlance který je dodnes za ten propad nejen ekonomickej ale i ve zdravotnictví školství https://www.facebook.com/…152963423674009/ atd. volej. Nebo aspoň do školy a vzdělání na ně = komunisti věděli proč tak omezujou vzdělání :D :-!

Komunisti tady mj měnou v ´53 vynulovali staletí vznikající majetky = tohle budeme dohánět SAKRA dlouho. Optimistická analýza odhaduje 70 let = nejsme eště ani v polovině. Pesimistický odhady tvrdí že v dopočítatelný době ekonomický ztráty z komunistický diktatury nedoženeme dokonce nikdy ;-\

Zrovna po Rakousku toho mám nacestováno dost = průměrně situovaná uklízečka příbuznejch má RAVku = fakt :D
25. 1. 2020 19:04
Re: Každopádně začíná zajimavá dekáda !
Diky.

EU je treti nejvetsi trh sveta v automobilech:
https://www.best-selling-cars.com/…dwide-car-sales/

Se zhruba stejnymi prodeji jako USA a o neco mensi nez Cina.

To znamena, ze na dvou ze trech nejvetsich trhu s osobnimi auty je masivni podpora EV :yes:
A to uz globalni klima samozrejme pociti.
I kdyz jde samozrejme v prvni rade o energetiku..
https://www.tesla.com/cs_CZ/energy?…