Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Opustí Mercedes Formuli 1? Nahradit by ho mohla britská legenda

Konec Mercedesu ve Formuli 1 by mohl vyústit i v odchod Lewis Hamiltona ke konkurenci. Konkrétně do Ferrari!
Zpět na článek
Avatar - Londonbridge
29. 1. 2020 19:17
MB AMG
AMG robi najlepsie motory ako do F1 tak aj do seriovych Mercedesov. Odchod z F 1 po 6 tych tituloch za sebov im netreba vycitat a Ferrari si konecne vydychne a siahne po dlhej dobe na titul. Hamilton uz asi tiez nema velku motivaciu uz je davno za vodou ma plnu skrinu titulov aj dukatov tak mozno este rok pojazdi u Ferrari kde ho budu vediet zaplatit, uvidime :-!
Avatar - 3_diamanty
29. 1. 2020 18:29
nakoniec
by Ham mohol skoncit aj v McLarene v ktorom v F1 aj zacinal... to len pre pripad keby MB o rok v F1 skoncil a Ferrari by ho nezobralo miesto Vettela. .. len ci by ho McLaren dnes uz vedel vobec aj zaplatit... navyse Sainz a Noris su mladi a vekovo perspektivni.. kdezto Ham by tam siel uz len "dojazdievat" a za tazke prachy sa McLarenu uz asi ani neoplati brat "hviezdu" len na dojazdievanie a bez dalsej dlhodobejsej perspektivy pre stajnu ... no uvidime....
Avatar - wakantanka
31. 1. 2020 17:13
Re: Re: Re: MB AMG
Stroll senior a ďalší investori do toho nalejú minimálne 600 mill. dolárov, práve aby rozbehli výrobu a predaj DBX. Som zvedavý či to firmu nakoniec zachráni.
Avatar - wakantanka
31. 1. 2020 10:53
Re: Re: MB AMG
To hej, odkedy prestal byť Crashmiltonom jazdí parádne. Či ako najlepší je na diskusiu. Každá epocha má toho minimálne jedného svojho naj.
Avatar - wakantanka
31. 1. 2020 10:52
Re: Re: Re: MB AMG
No vidíš, stačil by správne umiestnený vysoký obrubník a výjazdové zóny by hneď začali plniť svoj primárny účel. 🙂
Avatar - 3_diamanty
30. 1. 2020 17:23
Re: MB AMG
tak Ham je u mna bez debaty top pilot celej historie F1... taky pilot uz nebude ... takze si vychutnajme kym este jazdi...a v podstate uz teraz je legenda legiend... :yes:
30. 1. 2020 15:01
Re: Re: MB AMG
Po pretekoch...jenže pak může dojít k tomu, že pokud byla situace v posledních kolech, ten kdo byl postiženým si už nemusí dojít pro věnec.
Je to rychlý a nebezpečný sport, určitě jsem rád, že nejsme svědky tolika obětí jako v minulosti. Ale s takto bohatými únikovými zónami dochází k poškozování těch schopnějších jezdců.
Mimochodem v Mostě jsem si při závodech jednou střihnul trať víc přes obrubník a nechal jsem tam u BMW vanu...to je trest.
Věř mi, že se tomu obrubníku ve vracáku už chovám jinak. ;-)
Avatar - wakantanka
30. 1. 2020 14:56
Re: Re: MB AMG
Úplne nerieši, ale je to spôsob ako to riešiť. Situáciu tebou popísanú mali vyriešiť stewardi či už počas alebo po pretekoch. Ale osobne si nemyslím, že pribudlo vedomého porušovania pravidla všetky 4 kolesá na trati. No a Paul Ricard je trochu extrém a podľa mňa by sa tam F1 ani vôbec jazdiť nemala.
30. 1. 2020 12:17
Re: MB AMG
Penalizace to úplně neřeší, od 70-tých let se mohutně dozbrojovalo svodidly, do té doby většina výjezdů končila těžkou nehodou. Pak přišly bariéry z pneumatik, teď tec-pro. Mezitím se kačírkové zóny začaly asfaltovat a nejhorší situace je pak na Paul Ricard, to je betonová placka s pruhy.
Toto vše hrozně zkresluje závody. Nemůžu nevzpomenout později diskvalifikovanou situaci, kdy Max v USA dostal Kimiho tím, že se dostal všemi čtyřmi koly mimo trať. Být tam kačer nebo tráva, tak do toho nejde.
30. 1. 2020 11:59
Re: Re: MB AMG
Teraz som niekde cital, ze am uz nema ani cash na spustenie vyroby suv a v podstate sa caka na zaujemcov, ze vraj to bude geely. Nevie niekto kolko bolo predanych toyot iq pod am? Teraz som videl jednu na predaj za 30 000 libier :-)
30. 1. 2020 11:55
Re: Re: MB AMG
Ale stewardi su nekonzistentni. Suhlasim s webpajom, ze prirodzena zabrana je lepsia
Avatar - wakantanka
30. 1. 2020 11:17
Re: MB AMG
No a na to sú tam stewardi, ktorí také nezmyselné manévre zvyknú postihovať či už prejazdom cez boxy, alebo stop and go, resp. ďalšími sekundami strávenými v boxoch. Ak takým manévrom dosiahne jazdec očividný prospech dostane penalizáciu.
30. 1. 2020 10:18
Re: MB AMG
Bohužel to vede až k nesmyslným manévrům, protože vědí, že se dokáží vrátit na trať.
Avatar - wakantanka
30. 1. 2020 10:08
Re: MB AMG
Na druhej strane , väčšinou aj keď sa dokáže na trať vrátiť, tak zvyčajne stratí aj teoretickú možnosť urobiť dobrý výsledok, pretože nasledujú neplánované boxy, v lepšom prípade len výmena kolies, v horšom aj nos s krídlom. Automaticky nová stratégia, žiadny čistý vzduch. A jedno veľké plus to ešte má, že nevybehne hneď safety car a preteky sú tým plynulejšie.
30. 1. 2020 07:25
Re: MB AMG
F1 je v posledních dvou letech tak zábavná jako už dlouho ne, tyhle povídačky může psát jen ten, kdo se o ni dlouhodobě nezajímá. Podívej se na závody v předchozích dekádách a najdeš jich tolik nudných, že se nebudeš stačit divit. Co je však špatně je nesmyslný design okruhů, nejde o trať jako takovou, ale o široké únikové zóny, kdy jezdec i po velké chybě je schopen se vrátit na trať. Dříve by skončil v kačeru a bylo by vymalováno.
30. 1. 2020 07:22
Re: MB AMG
Mercedes v poslední sezóně už neměl určitě nejlepší motor, proto bylo tolik zásahů ze strany FIA proti Ferrari. Celkově má však dlouhodobě nejlepší auto, schopné fungovat na všech typech okruhů a na LH bylo jednoznačně vidět, že jeho motivace je stále enormně vysoká.
Neztratil nic se svých schopností, loni se vlastně ani nedostal pod tlak a jezdil maximálně uvolněně. Tohle není o penězích, tohle je o vědomí, že jsi nejlepší. A historie už nikdy nebude řešit léta dominantní konstrukci AMG MB v F1. Bude znát jen pilota s největšími počtem vítězství, pole positron atd.
Avatar - 3_diamanty
29. 1. 2020 19:33
Re: MB AMG
ja som toho nazoru ze Ham uz moze o rok s kludom aj skoncit... dosiahol snad uz vsetko ..... a aj vek na to uz ma ... a kludne sa potom uz moze venovat hudbe alebo mode a dalsim veciam co ho bavia ... stejne F1 smeruje uz vieme kam.. a je uz aj sterilna poslednu dobu a cim daalej tym menej zazivna ... a este ked ju pritlacia emisie a zachrana klimy ... ale tak nicne trva vecne .. ani F1.... 8-s
29. 1. 2020 19:29
Re: MB AMG
Tak akoze ako Ferrari fan si myslim ze AMG ziska aj tento rok titul takze 7 a ci potom ziska ferrari titul? No staci sa pozriet na poradie jazdcov po minulej sezone. Zrovna na ruziach ustlane mat nebudu.