Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Ředitel dopravní policie Jiří Zlý: Bezpečnou vzdálenost mohou měřit mýtné brány

Šéf celorepublikové dopravní policie Jiří Zlý chce viditelnou policii na silnicích. Současně ale požaduje dvojnásobné pokuty třeba za držení telefonu za jízdy.
Zpět na článek
9. 2. 2020 14:01
Re: Hmm
to ale byli ti zli kalouskove, topolankove a spol
9. 2. 2020 14:00
kam vede represe se presvedcujeme od roku 2013
od 2006 do 2013 kazdorocni pokles poctu mrtvych na silnici, za tech 7 let na pulku.
s nastupem vlad CSSD-StB a StB-CSSD a zavedenim represe pocet mrtvych na silnici neklesa, ale stagnuje.
kazdopadne uvitam vetsi pocet policajtu v policejnich autech aby ste byli videt, ne jako dnes kdy nas v civilnich autech porizenych z fondu na prevenci casto buzerujete za male prekroceni rychlosti treba na konci nezastavene casti obce nebo na dvouproudovych vypadovkach
9. 2. 2020 14:49
Mýtné brány.
Nemohu pochopit, že se vymýšlí měření odstupu od vpředu jedoucího vozidla, když se spousta aut osobních i nákladních vleče po dálnici rychlostí sotva 70-90 km/hod. Přeci když takového krasojezdce dojedu, tak přeci musím vyhodnotit situaci za sebou i před sebou a pak provedu předjížděcí manévr v co nejkratší době. Jinak mám najeto cca 2,5 milionu km po celé Evropě a nikdy jsem neměl žádnou dopravní nehodu. Zdravím všechny normální lidi i řidiče. JM.
Avatar - KANKUNEN
9. 2. 2020 14:16
Hlavní úkol policie je vydělávat,
aby bylo na dotace. I děcko máš trestat okamžitě, když něco provede. Když mi přijde pokuta, tak z mobilu pošlu litr a čau. Kdyby mě chytili na místě, tak bych si to příště rozmyslel.
10. 2. 2020 07:29
Re: kam vede represe se presvedcujeme od roku 2013
Tak buzna Zlý bude buzerovat, to se asi dalo čekat. Kromě toho, aby byli vidět, by mohli začít využívat Besip i k jiným věcem, než sání prachů z eráru. Třeba lidí neumí pořádně zrychlit, když najednou na hlavní nebo dálnici, to jsou pak malé rozestupy hned. Ono to jaksi nelze zašlápnout kvůli jednomu magorovi, když jede za sebou 10 aut/kamionů. Stejně tak kilaři v levém na dálnici nebo sedmdesátníci na první třídě přilepení ke středové čáře, ti prostě neuhnou. Oni si to často ale ani neuvědomují.
9. 2. 2020 17:54
Re: Mýtné brány.
... presne tak, kdyz budu dodrzovat v levym bezpecnou vzdalenost tak mi ten co jede 115 nikdy neuhne.... nehlede na to ze nekdy ti to tam nekdo posle a proste dobrzdis tesne za nim.... a uz vidim jak to vysvetluju kdyz me to zrovna v tu chvili vyfoti.... jinak ale sam to "lepeni na ***" z duse nenavidim..... jen proste neverim ze to vyresi nejaky robot....
9. 2. 2020 13:58
Hmm
Pamatujete si ještě když politici tvrdili, že mýtné brány rozhodně nikoho měřit nebudou?
Avatar - JFK
10. 2. 2020 07:27
Blue oyster
Zlý teplý policajt, ke všemu ze severní moravy, s dvěmi dětmi, které opustil, protože si během šplhání a budování kariéry u PČR během nočních směn uvědomil, že má radši místo ženy kolegův klacek a modrou ústřici. A ještě s tímhle postojem exhibuje v suterenní Výměně manželek za pár tisíc.
Tenhle prodejnej charakter bude moralizovat a hlásat pořádek skrze mýtné brany... brrr :'-(
11. 2. 2020 14:25
Re: kam vede represe se presvedcujeme od roku 2013
to je hloupost
vloni pocet mrtvejch 547, pritom cilovej stav byl 350.
u nas 55 mrtvejch/1mil obyv, napr. v GB 28, slovensko 46
v 2007 bylo 1123 mrtvych, v 2013 583, od te doby to vpodstate nekleslo
represe vlad StB-CSSD-KSC nefunguje
10. 2. 2020 16:36
Re: Hmm
Už za nich tě fotilo kde co, jen o tom nevíš. O to víc je populistické, od politiků se jako začít divit bylo jasný, že monitorování bude neustále narůstat, ať už tam bude kdokoliv. V dnešní době je monitorování všech mnohanásobně horší, než bylo za slavné STB, jen je to dneska z těch "dobrých důvodů"
Avatar - Ozzman
10. 2. 2020 13:42
Re: kam vede represe se presvedcujeme od roku 2013
Víš... ono už spíš není možnost, kam by to mělo klesat, ta čísla jsou tak malá, že už se pohybují v rozmezí nějakého lidského faktoru, který neovlivníš ničím, leda by si auta zakázal...

Nelze snižovat donekonečna....
10. 2. 2020 12:39
Vzdálenost
Aby to mohlo fungovat, tak se musí v první řadě důsledně pokutovat bezdůvodná jízda vlevo a naučit řidiče jak se řadit do rychlejších pruhů (což se slabým výkonem většiny CZ vozového parku je NEREALNE).
V současnosti není problém nastavit adaptabilní tempomat a nechat to na něm, akorát i při nastavení na nejmenší vzdálenost se najdou řidiči co to pošlou do mezery a přitom jedou výrazně pomaleji a nejsou schopni včas akcelerovat a v tu chvíli auto s nastaveným adaptabilem začne v lepším případě zpomalovat v horším brzdit a je zaděláno na nehodu.
10. 2. 2020 11:34
Re: Denní svícení
To by to svícení museli sami dodržovat, už se mi stalo, že všichni svítili a jediný auto s LED denníma bludičkama, v mlze na dálnici byl bílý hlídkový Superb dálniční policie. Zdravím tímto příslušníky z úseku Rosice - Domašov.
Avatar - Dinar
10. 2. 2020 10:04
Nejsou lidi,
fňuk, prý jako ve všech firmách. Jenže PČR není firma, pane policajt, být to soukromá firma, dávno by zkrachovala, pro neefektivnost. ČR má jeden z největších počtů policistů na obyvatele (v rámci EU) a pokud jde o dopraví policii, tak na policejní hlídku v provozu (vyjma občasného radarového zabukaření nebo těžby pokut lovením v neoznačených autech) řidič na českých silnicích prakticky nenarazí, o nějaké prevenci vůbec nemůže být řeč. Takže ano, přibudou kamery, mýtné brány budou "odhalovat" nepřiměřenou vzdálenost, bude se posílat více a více obsílek s pokutami, pokuty samotné podraží, policajtů (až budou lidi) přibude, ale nehodovost se nesníží, jako se nesnížila (dle statistik), po zavedení kteréhokoliv, z dosud realizovaných a velkohubě prezentovaných, "razantních" represivních opatření.
9. 2. 2020 18:00
Re: Mýtné brány.
Souhlasím. Já se taky bohužel přibližuju k autům blíž než bych měl přesně z tohohle důvodu. Mám to vyzkoušené. Když to neudělám, tak pojedem spolu v levém pomalu donekonečna.

Jinak ale mám pocit, že tyhle "radary" na bezpečnou vzdálenost to v Reichu neměří z jednoho snímku, ale z delšího (pár desítek metrů) úseku více snímků.
Avatar - CICERO
9. 2. 2020 16:57
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
9. 2. 2020 15:51
Buzerace ale
Ja ked vidim, ako sa dnes jazdi (mobily, rychlost, cervena...celkovo technika jazdy) su tie postihy pri urovni nasej spolocnosti (na pol ceste medzi dzunglou a civilizovanym svetom) asi jediny sposob, ako udrzat bezpecnost na akej takej urovni. V civilizovanej spolocnosti sa to riesi vychovou od malych deti, ale to by sme u nas museli nechat utratit dve generacie. Btw. Ti dopravni psychologovia, ktori tvrdia, ze represia ma preventivny ucinok, ti asi studovali za cisare pana a od vtedy modernu publikaciu nevideli.
9. 2. 2020 15:20
Denní svícení
A co tak postavit Policii na dálnici a ráno,navečer,v dešti a v mlze začít pokutovat a brát řidičáky za tyto prohřešky - denní svícení.Někteří *** jezdí v mlze dokonce bez světel a v levém pruhu,to už rozum nebere a Policie jako vždy v ***i.Tak řediteli,hněte tou zadnicí a ať jsou ty vaše ovečky na dálnici,ne někde zašití,kde to není třeba.Není totiž problém projet několikrát dálnici od Břeclavi po Ústí nad Labem a Policie Nikde Nikde!!! Kde jsou,řediteli?Kamiony jezdí 5 metrů za sebou rychlostí 100km v hod a kde je Policie,řediteli.Jako vždy,v háji,jako vždy.A to je každodenně,tak tady nerozumujte a postavte hlídky na dálnici a vybírejte za tyto smrtící přestupky pokuty.
Avatar - CICERO
9. 2. 2020 15:49
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
Avatar - CICERO
9. 2. 2020 15:46
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.