Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tradiční ruské značky přežily dodnes. Co vyrábějí?

Dodávky ruských aut jsou primárně určené zákazníkům této obrovské země, do světa se dostane minimum vývozu, a proto přeshraniční motoristé jen těžko identifikují nový ZiL nebo nedávno odhalený Ural. Federální výrobci nejsou známí mimo Rusko, na domácí půdě se ale až na výjimky většině daří.
Zpět na článek
5. 4. 2020 09:25
Rozhodně není pravda, že Lada Niva...
...se za 43 let "prakticky nezměnila". Jen tak namátkou byl za tu dobu postupně změněn motor (z 1,6 na 1,7 l, místo karburátoru elektronické vstřikování + kat), vylepšená přední náprava, posilovač řízení, převodovka (místo 4st. 5st.), karoserie (kompletní přepracování zadní části - jiná výklopná zadní stěna, jiné zadní svítilny, přepracovaný skelet - výrazné snížení nákladové hrany), sedačky (2x), přístrojová deska vč. přístrojového štítu (2x), topení, výplň stropu, atd, atd.
Avatar - 3_diamanty
5. 4. 2020 12:50
Re: Rozhodně není pravda, že Lada Niva...
nehovoriac o tom ze dnes je niva uz aj ako 5dverak https://img2.auto.cz/…ull/3970871_.jpg ( ten je paradny ach jo ) .... hodne veci sa tam pocas tych rokov postupne pomenilo suhlas ( neviem ci aj trojdverak ale 5 dverak ma uz za priplatok aj tempomat!!! ) ... len navonok tie kdejake technicke zmeny samozrejme nie je vidiet kedze ten okom viditelny dizajn exterieru je stale to prave dobre "retro" ktore ale ani nepotrebuje robit ziadne citelne zmeny podobne ako Gecko ci Wrangler :yes:

niva je brutalna... chcel by som tu vidiet spolocny test s jimnym ... pripadne porovnanie v terene... jimny vs niva .. ved mozno raz :yes:
Avatar - Barrichello
5. 4. 2020 20:03
Re: Rozhodně není pravda, že Lada Niva...
přesně tak, těch změn už bylo spousty :yes:
Avatar - Barrichello
4. 4. 2020 21:15
ZIL už bohužel neexistuje
funguje jen renovace limuzín http://msc6.ru/

Nákladáky, busy atd se už bohužel nevyrábí, takže si opravte článek. Výroba byla ukončena v roce 2016
5. 4. 2020 14:15
Lada Niva
Ve vedlejší vesnici máme jeden kousek nové Nivy v 5dvěřové verzi. Majitel je s vozem velmi spokojen, i když je to trochu svéráz, což poukazuje i to, že přesedl z Ssangyong Korando starší verze ve "velmi slušivé" bílé barvě. Niva je v šedé barvě a má nějakou papaláškou SPZ z Brna (asi příplatková výbava).
7. 4. 2020 15:44
Užitečné stroje
Když se oprostím od západní zhýčkanosti, musím uznat, že ty ruské, často konstrukčně značně letité stroje mají hluboký smysl tam, kde je ropa za hubičku, pláně a lesy nedozírné, nejbližší soused má hustý kožich a běhá po čtyřech a kromě stále lepší silniční infrastruktury je spousta polních a lesních cest, které spojují to, co silnice a dálnice nikoli. Konstrukční jednoduchost je něco, co se na západě kromě Dacie a citrónového Cactusu jaksi nenosí, ač to dává hlubojký užitný i ekonomický smysl. Každý hledí na infotainment, který svou složitostí evokuje časté poruchy, na filigránskou konstrukci, která trpí na výmolech a zkoroduje před očima, na značku evokující zašlou slávu, na dávno neplatné stereotypy "německé kvality" atd. Kdybych neměl rád krásná a duchaplná díla jako jsou Alfy Romeo, starší Volva nebo V8 od GM či Fordu i s futrály, tak bych si docela rád nějaký ruský stroj pořídil. Třeba na to brzy dojde.
Avatar - Ada je zase tady
4. 4. 2020 22:08
Osobní vozy z Ruska
Osobní vozy z Ruska jsou neprodejné bez dieselu. Jinak třeba ta Granta je docela OK

Nová Lada podle kreaturních vzorů od rendlíku je neprodejná i s dieselem.