Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak na čištění kůže v autě: Když alkohol a včely ubližují

Kůži v interiéru auta lze při čištění velmi lehce poškodit. Kde hrozí největší nebezpečí?
Zpět na článek
Avatar - lordlord
9. 5. 2020 17:37
dfbd
youtube ukáže, i jak opravit ta popraskaná místa
8. 5. 2020 21:02
Re: To je cele ?
Umely kozy se cistej stejne jako pravy, normalne namydlis a pak je jemne rukama krouzivyma pohybama promasirujes.
No jinak vsechny tyhle pripravky je dobry nejdriv vyzkouset na botach, pac kdyz si zku.rvis jen boty, neni takova skoda zejo.
Avatar - rokyta.p
8. 5. 2020 23:32
Re: To je cele ?
"umely kozy" v češtině to zní dobře :D Celkem souhlas, ale boty nebo pásek můžou být z jiného materiálu včetně povrchové úpravy. Já bych to vyzkoušel někde na vnitřní straně boku sedáku kde není vidět. Když se to pak vícekrát přejede osvědčeným přípravkem, tak ta škoda tam defakto není. Takhle se mi třeba neosvědčil Renapur. Ale věřím, že na kůži od jiného výrobce třeba půjde. Mýdlo Jelen by šlo, ale já moc nemydlím, protože mám tmavou, takže hlavně mažu. O krémový interiér bych se starat nechtěl, nehledě k tomu, že jak je starší, tak na něm jdou víc vidět praskliny.
Avatar - Avanti
8. 5. 2020 23:28
Re: To je cele ?
No to "namydlis" je to, co sa mi osvedcilo niekedy viac ako kvalitna autokozmetika. Na kozu je velakrat najlepsie obycajne mydlo (klasicke na rucne umyvanie, pripadne jelen), tepla voda, stetec alebo jemna kefka, namydlit, vytiahnut spinu z porov, utriet.. na zaver pripadne zakonzervovat niecim.. koza ostane krasne hebka a hlavne matna, taka ako ma byt.
Avatar - rokyta.p
8. 5. 2020 23:23
hlavně mazat
Já vždycky co 2-3 měsíce vezmu Sonax mléko s voskem. Celé to napatlám, dostal jsem se na 2 násobné dávkování proti návodu. A nikoliv trochu hadříkem kde polovinu vypije hadřík. Ale pěkně dlaní a rozjezdit, že po rozježdění zůstane stále konzistentní hrubá viditelná vrstva. Ta se za celou noc nebo i dýl pěkně vsákne. Pak jen doleštit měkkým ubrouskem nebo hadříkem a tradá. Kůže vypije neuvěřitelné množství. Akorát před zimou to nechávám sušší, aby se to mrazem neroztahovalo a nepraskalo. Volant, opěrky, dveře stejný matroš, tak stejný postup. V létě se nesnažím parkovat na přímém slunci. Pak je kůže téměř věčná a vypadá pořád jako nová. Problém jsou ty moderní kůže od levnějších výrobců, které jsou tenké a suché jak toaletní papír, to je po 50-100 tkm vysvícené jak tesilky bezdomovce a uráží mě, že to v prospektech nazývají kůže. Jinak pozor na cvočky na zadní kapse od některých riflí.
Avatar - Beefcake
8. 5. 2020 19:21
To je cele ?
Moc som sa nedozvedel. Co napriklad s volantom ? Co umela koza ?