Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: TEST Škoda Octavia Combi 2.0 TDI 110 kW DSG Style – Co kus, to originál

Podruhé jsem testoval Octavii Combi s dvoulitrovým TDI, převodovkou DSG a adaptivním podvozkem. Tentokrát už v klasickém týdenním termínu. A jsem zmatený.
Zpět na článek
Avatar - skejpa
29. 5. 2020 08:45
Proč ?
Proč stojí nová Octavia o 100 tisíc víc než ta původní ? Ano, má nějakou výbavu asi navíc ale... infotainment měl v O3 ještě logiku (ovládání hlasitosti kolečkem, tlačítko na startstop atp), měla řadící páku, která je výrazně pohodlnější než levný kolébkový přepínač a motorově byla totožná (2.0TDI 110 kW). Dokonce mám dojem, jestli nebyla papírově i rychlejší. Nová Octavia bude jistě taky dobré auto ale s tou cenou přestřelili totálně. Zase tak dobrá není.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 08:16
Simply Clever
Testujeme na lidech... aneb bych zase Škodovku pochválil, že těch prvních pár tisícovek zákazníků Oktávku otestovalo a teď další kusy už budou jen a jen lepší :D To je jako s tou vlečkou u O3, nejdříve mlátila jen trochu, pak to nebylo poznat, tedy psali v testech... já to poznal :D

A k testu podvozku, zkuste Hradešínskou, tam má problém projet i SUV :D To je snad nejhorší v Praze.. ale rychle, rekonstruují ji :D
Avatar - fOE
29. 5. 2020 09:43
Re: Simply Clever
Myslim ze na 5 to dotahne uz vhodne nakonfigurovana neRS varianta v silnejsim benzinu. RS samotne si pak zaslouzi prehodnotit hvezdickovy system jako takovy, neb pouhych 5 hvezd nikdy nemuze dostatecne popsat jake vanoce v lete to zase budou.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 09:12
Re: Proč ?
vzhladom na to, ze cela tato grupa pouziva uplne totozny zaklad a to aj vo veciach ako firmware a k tomu vlecky v zadu, tak 100 000 Kč naviac za novy model je extrem (na ktorom setrili displaymi)... stale je to len octavia s vleckou
29. 5. 2020 08:53
4,5 hvězdičky?!
Jasně, ohodnocení musí být v relaci s dřívějším hodnocením předchozí generace. A nebo ne? Vždyť i konkurence se vyvíjí, a tak bude jistě vhodnější každou generaci hodnotit nikoliv progresem oproti generaci předchozí, nýbrž především úrovní vozu vůči konkurenci.
Nebudu zde citovat všechna vyjádření pana Machaly, která zjevně vylučují, aby testovaný vůz obdržel tak vysoké hvězdičkové ohodnocení. S tím už čtenáři ACZ nic neudělají. Škoda a VAG mají prostě na růžích ustláno. Ale přeci jen: zamyslete se, zda při popsaných vlastnostech vozu a jeho aktuální ceně je 4,5 hvězdy výstižným hodnocením. Totiž při ceně, kterou za aktuální model škodovka požaduje, by v dřívějších testech zmíněné přednosti vozu měly být "standardem", nikoliv adorovaným vylepšením oproti předchozí generaci. Která se, navíc, tak trochu nepovedla (příliš šetření, a to i na nesprávných místech).
Jen mám jeden návrh: přestaňte používat pro hodnocení testovaných aut stupnici 4 - 4,5 hvězdičky. To už nic nevypovídá. Začněte používat celou stupnici: 0 - 5 hvězdiček. V takovém případě by nová Octavia dosáhla (odhadem, ještě jsem jí nejezdil) na 3,5 hvězdičky a bylo by to hodnocení, které by mnohem více odpovídalo textu testu a také očekáváním, která mají potenciální kupci od uvažovaných vozidel.
Házím hrách na stěnu?
Avatar - Beefcake
29. 5. 2020 08:43
To je super...
Takze to nie je konfekcia/uniforma tazkeho kalibru, ale vlastne kazdy kus original :)
Alebo si MM predvolala Skoda na kobercek a uz sa dostavil aj luxus, ako odskodne ? :)
29. 5. 2020 09:01
Re: Proč ?
Tak cena je vyšší, ale teď to tam takhle střílí skoro všichni. Kromě "československých" korejců, Peugeotu a Fiatu už v téhle třídě nekoupíte kombík pod 430 tisíc. Optikou těchto cen se už ani ta Scala nezdá drahá - už ji asi rovnou naceňovali s tím, že Octavia bude stát o "kilo" více, takže její cena začala dávat smysl až letos.
Ono plnit všechny nesmysly z Bruselu a zároveň břicha odborářů prostě něco stojí. A nepřijít koronakrize, tak by to lidi stejně kupovali jako diví.
Pak taky musím připomenout, že první Octavia stála v roce 1996 v základu 336 tisíc. Chtělo by to se zamyslet, jaký ten základ byl a jaká byla v té době průměrná mzda.
29. 5. 2020 13:40
já teda nevím
ale u auta za 800 tisíc ještě připlácet zadní parkovací kamera (+11.800 Kč), mezipodlaha v zavazadlovém prostoru (+4500 Kč)???? No já nevím, jestli si to někdo za ty prachy koupí, i kdyby dali slevu 10 procent, tak je to stále úplně mimo. To si raději koupím Ceeda SW 1.4 TGDI, spotřeba skoro stejná, žádnej traktorvej zvuk a dám o 200 tisíc méně v podobný výbavě. Navíc má TLAČÍTKA a KOLEČKA!!!! Parádní infotainmanet 10 palců, lze rozdělit na 2-3 části, 7 let záruka standard, s pakety TECH a PREMIUM získáš nadupaný auto s výbavou OCTY za mega. Jediné mínus - ano, u KIE nemůžu mít adaptivní podvozek. No a co. Kdo chce sportovní podvozek, koupí ProCeeda, kdo komfortní koupí Ceeda.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 10:35
Re: Simply Clever
Fofo má asi 600 l, takže to by mohl :D Stejně prohraje
29. 5. 2020 09:25
Síla vlivu.....
No takže ten podvozek je vlastně zase nejlepší. To nevymyslíš.... :-!
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 09:21
Re: Simply Clever
:-[] Nejrychlejší HH nižší střední? :D
Avatar - Beefcake
29. 5. 2020 08:47
Re: Proč ?
Asi ju zacali vyrabat v nejakom zamorskom zavode a stupli im naklady na logistiku, clo.
Cena je fakt brutalna a to vratane ceny "OD". Ale ved, nech sa kazdy sudruh necha osklbat podla svojej chuti.
Mutantov, pardon - vernych zakaznikov znacky, treba podojit, ako sa len da.
Avatar - Jaros71
30. 5. 2020 02:00
Re: No hlavně Škodovka musí nejdříve...
vidím to podobně...jen by auto mělo stát o 200 tis méně a pak se něco připlatit za klasiku dá.. ;-)
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 14:06
Re: Coming out
To byl velmi odvážný coming out, teď aby ses tu půl roku neukazoval. :D
29. 5. 2020 12:43
Re: Proč ?
cerna kola jsou :no: :no: :no:
doufam, ze tato moda rychle skonci
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 10:47
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Co je to za slavné auto, které stojí pod 300k nové a je to kombik C segmentu, jakožto konkurent Oktávii ? Ale pokud na auto koukáš jako na toustovač, pak ano, máš pravdu :)
29. 5. 2020 09:19
OT: Superb PHEV
Sorry, za OT, ale minule tu niekoho zaujímali čísla okolo plug-in hybridného Superbu iV, takže ak vás niečo zaujíma, pýtajte sa. Mám ho požičaný na pár dní.
Zatiaľ poznatky: Stále to hádže pri naštartovaní do E-modu, ale dávam to do hybridu. Vtedy mi elektrina v kombinácii mestskej a prímestskej premávke vydržala 71 kilometrov. Nenútil som, aby auto dobíjalo batériu, vtedy rastie spotreba. Tá bola v meste 2,3 litra a na prímestskom okruhu klesla na 1,1 litra (stále som kontroloval či to tajne nehodilo do E-modu), plus teda spotreba 13 kWh.
Idem ešte vyskúšať čisto elektrický dojazd, po úplnom nabití ukazuje, že zvládne 43 km, tak uvidíme. Inak teda najrýchlejšie sa auto nabije za 3:40 hod. max. odber 3,6 kW. Hmotnosť je 1760 kg.
30. 5. 2020 16:12
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Infotainment (ovládání) je IMHO největší slabinou koncernévého trojlísku Golf-Octavia-Leon. Uvidíme, jak na tom bude audi A3, které si i v nejnovější generaci zachová jak některé klasická tlačítka (např. strop-start a parkovací senzory), tak i samostatný panel ovládání klimatizace (i když už ne s klasickými kolečky).
Co se týče ceny, skoro všichni výrobci napříč trhem si na nadcházející roky počítali se všeobecným zdražením, které je vynuceno klimatickými regulacemi EU. Prodeje aut by letos klesaly tak jako tak. Ale co nastane teď po koronakrizi, to může být uragán. Někde kolem půl mega bude začínát základní verze Active. Bez tempomatu. Bez poslouchatelné audiosoustavy. A s manuální klimatizací ovládanou ... ano, přes dotykový displej.
Avatar - iudex
29. 5. 2020 11:34
Re: To je super...
Jj, ak by bol človek hnidopich, takáto interpretácia sa priamo ponúka. Proste: tuto ste to s kritikou už prehnali, tak nabudúce nach je to lepšie. Alebo naozaj vysvetlenie, že každé auto je iné a Škoda neustráži výstupnú kvalitu áut: jedno tlmí, druhé nie. Iné možnosti moc nevidím. A keďže Machimu chcem veriť, vychádza to práve na tú kusovú variabilitu, čo zase nič dobré o Škode nevypovedá. :-(
Avatar - Alf1k
29. 5. 2020 10:56
Překvápko
Není přece úplně normální, aby se stejné konfigurace a stejné auto chovalo úplně jinak 🤔
Buď to pořád ještě dolazují nebo je to kus od kusu náhodně, potom tedy přeju hodně štěstí budoucím majitelům, aby zrovna jejich kousek byl OK a ne KO (třeba stačí červenou nebrat a objednávat hnědou :D
Ale teď už beze srandy, dost mě to překvapuje ta disharmonie, divný.
Překvápko je i ten interiér, že by někdo v mainstreamu konečně zkusil dohnat všemi opěvovanou Mazdu alespoň kvalitou, když už to nejde ergonomií? Musím se přiznat, že z obrázků to fakt nevypadá úplně zle ten světlej interiér.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 10:18
Re: Simply Clever
zrovnanie s focusom sa pýta... ale obavam sa, ze ked octavii staci na 4,5 len to, ze dokaze tlmit nerovnosti tak fofo si nevystaci na ten kufor
Avatar - Londonbridge
29. 5. 2020 10:11
Re: Můj pohled...
Oktavka vyzera fakt dobre a hlavne interier sa posunul do inej ligy... Len nezabudnime ze na takuto hezku Oktavku treba zaplatit okolo miliona Ceskych dukatov , to je aj dnes dost vela penazi tak urcite ocakavame velmi slusne auto za tvrdo zarobeny milionik :yes:
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 09:29
Re: Můj pohled...
Tak, já, jakožto ještě menší Škodovkář, než ty musím říct, že každá nová Oktávka v dobré výbavě ve své době uměla působit luxusně, nedávno jsem viděl LaK O1, kam se na to hrabala dobová konkurence, teda až na výjímky (stejně staré Clio Initiale na tom bylo podobně, ale to je druhý extrém :D), takže předpokládám, že novinářské auto bude v každé generaci působit fakt dobře. Otázkou však zůstává, jak bude interiér kvalitní, po pár tísících s O3fl jsem trochu zklamaný, že hezky spasovaná palubka umí pěkně vrzat a vydávat pazvuky a to nemluvím o statisícovém průběhu km, nýbrž 10x nižším :)
29. 5. 2020 09:25
Re: Proč ?
No, u Octavie 3 se zrovna o výprodejových cenách mluvit nedá. Na konci se prodávala o 100tis. dráž než při zahájení výroby.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 09:21
Re: Proč ?
Mne se před takovými 5-6ti lety tento hnědý styl barev líbil, byla to móda, vyjížděly v tom Passati, Oktávky, Superby, dnes bych si o to neopřel kolo :D Je zajímavé, jak se některé trendy barvy omrzí. V práci jsem jezdil chvíli Superbem II Fl, který má tmavěhnědou až černou, ta vypadá pořád zajímavě, to je asi jediná, ani nevím, co to bylo za odstín.
Avatar - Beefcake
29. 5. 2020 09:08
Re: 4,5 hvězdičky?!
To mi veru uniklo, to polhviezda. Ze po tej zaplave 4hviezdovych hodnoteni je tu zrazu takmer dokonale auto :) GJ.
Avatar - _Karel_
30. 5. 2020 21:17
Re: Tak už je to tady
:yes: Omluvu bych si představoval zhruba takto: "omlouvám se, že auto jezdilo hůř, než ostatní novinářské vozy. Zároveň se omlouvám, že jsem se Vámi nenechal přesvědčit, že se mi to jen zdálo protože jste četl jiné testy".
30. 5. 2020 08:38
Re: v tejto farbe kasne
Mám to přesně naopak čtyřočko nikdy krásné nebylo a nebude, nejošklivější Octávka všech dob. Ta nová je celkem fajn, ale minule testované baly hezčí, jak červená tak modrá, tahle barva se moc nepovedla. Celkově ale zvenku dobrý, zato vnitřek katastrofa, volant vyloženě hnusnej, a chybějícím mechanickém ovládání už toho bylo napsáni mnoho.
30. 5. 2020 00:25
No hlavně Škodovka musí nejdříve...
...odstranit ty nedostatky palubního softvéru, aby tyto auta vůbec mohla prodávat. A už by pomalu (nebo raději rychle) měli pracovat na faceliftu (modernizaci), jehož nejdůležitější součástí bude odstranění průserových dotykových ovladačů a zavedení poctivých a bezpečných mechanických ovladačů (světlomety) a tlačítek, které zdaleka tolik neodvádí pozornost řidiče, takže jsou zásadní součástí aktivní bezpečnosti vozu! Pokud jsou ty hnusné a nebezpečné dotykáče výrobně levnější, tak ať klidně nabídnou normální ovladače jako příplatkovou výbavu, a zrovna tak i mechanické parkovácí brzdu. Rád si za tyto věci při koupi jinak moc pěkného auta připlatím, hlavně ať je nabídnou!
31. 5. 2020 14:17
octa
Nepřehledný infotainment
Vysoká cena
smradlavý nafták

I přesto vysoké hodnocení 4,5 hvězdy. Hold se tady pozná, kdo tady všechno platí pomocí reklam :no:
www.vwauto.cz by se to tady mělo přejmenovat
Avatar - Emel
29. 5. 2020 09:02
Re: Proč ?
To je spousta témat v jednom.

Ceny všech aut jdou nahoru.
Nový model je obvykle za víc peněz, než předchůdce, který ke konci cyklu vyprodává.
Automobilka si logicky myslí, že nový interirér je lepší než starý (vč. řadící páky atd.)
Motorově to není totožné, O3 měla staré TDI, O4 má TDI EVO.
Lepší jsou i další komponenty
Nové motory omezují emisní předpisy.

Z mého pohledu tohle není šťastná kombinace... osobně bych bral buď slabší dvoulitr s manuálem, nebo pak už sáhl po 200k RS (když už teda naftu), které bude mít víceprvek a bude za podobné peníze. Ale i to je vlastně stejné jako v minulé generaci.
Avatar - lvy
2. 6. 2020 13:29
Re: Ta spotřeba je šílená
Právě že sedí naprosto přesně, první auto, kde to nekecá. Měřeno dle tankování a těch 71.75 sedí, je to po hrdlo a chvilku to trvá. A ano, dojezd v momentě tankování byl 0km.
Avatar - lvy
1. 6. 2020 16:53
Re: Ta spotřeba je šílená
Psal jsem reálnou velikost po stav, kdy vypne tankovací pistole. Ano v TP je uvedeno 60 + 6 litrů rezerva. Jinak já osobně maximum natankováno 71,75l, mohu doložit lístkem. Docela by mě zajímalo proč s tímto máte problém.
Avatar - Emel
31. 5. 2020 20:04
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
No český ceník zatím začíná na 1.5TSI Ambition s tím, že byla avizovaná cena 1.0TSI Active na 456t. Dá se předpokládat, že tam bude manuální klima stejně jako na Slovensku... na Slovensku jsou ty ceny kupodivu obráceně než u nás (Leon Reference je dokonce za 430t a Octa Active je za 480t).
Avatar - Ada je zase tady
31. 5. 2020 10:31
Hlavně by měli přestat...
... vyrábět auta s tím smradlavým muzeálním zážehovým motorem! https://www.idnes.cz/…059_automoto_fdv
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 20:46
Re: Tak už je to tady
"Mnozí kolegové jezdili se stejnými verzemi jako já." napsal Machala.
Avatar - twistedTSD
30. 5. 2020 14:20
Re: v tejto farbe kasne
Osobně se divím názorům, že čtyřoko zase tak špatné nebylo. Za mě ano, špatné bylo, jen si na to člověk v té záplavě služebních oktávií zvykl a když zrovna vidí něco jiného než holobyt na hybridních plecháčích, tak mu to přijde ještě dobré. Tohle je zase okta, jak má být, pomineme-li tlačítkový exodus.
30. 5. 2020 09:39
Re: v tejto farbe kasne
Pravdu máte v podstatě oba, čtyřoká octavia je to nejškaredější, co z brány škody za posledních dvacet let vyjelo. A ten předek na nové octavii se taky nepodařil, je to nepěkně povislé.
Avatar - 3_diamanty
30. 5. 2020 07:50
v tejto farbe kasne
akurat perfektne vynikne ten jej neskutocne skaredy face... razom aj predosla 4ocka je krasavica...

sranda pritom na scale mi ten novy styl sedi ale octavke uz tento face fakt neladi... tu by to chcelo uz kusok inu "sablonu" ..
Avatar - Jaros71
30. 5. 2020 01:49
Re: To je super...
HLAVNĚ BY VZADU MĚL BÝT VŽDY VÍCEPRVEK..ZA TU CENU !!!! :'-(
Avatar - Emel
29. 5. 2020 21:19
Re: Na chlup stejná specifikace...
Ještě jedna citace autora: "Ještě mě napadlo, že by za dramaticky horšími jízdními vlastnostmi červeného kombíku mohlo být alespoň částečně zodpovědné elektricky ovládané panoramatické střešní okno. Vyšší hmotnost i těžiště a tedy utaženější tlumiče… Ale divil bych se, protože rozdíl to byl opravdu obrovský,..."

Prostě... stejná specifikace = stejný motor, stejná karosářská verze, stejná verze podvozku (torzka, DCC, asi standardní podvozek a 18").

Osobně pochybuju, že by byla jiná specifikace tlumičů pro auto s panoramou a bez ní.
Avatar - Londonbridge
29. 5. 2020 17:39
Re: Coming out
Tiez som Skodu nikdy nevlastnil...Mal som par krat z pozicovni . Naposledy minule leto ale to bola este pred FL . Ako auto je to fajn , len ja som v tom mal malinky benzinovy motor . Spravil som nej 500 km a trosku Nizke Tatry a nej chata dost do vrchu v Hodrusa Hamre tam uz smrdela spojka a 3 lidi museli vystupit z auta aby som v pohode vysiel. Na dialnici valila pekne len trosku viac bola hlucna . Tazko sa mi porovnava uz par rokov jazdim na E 350 dizlaku tak by to bolo neferove porovnavat. Strucne povedane Oktavia je dobre auto a ak by som mal nej budget okolo toho tak kludne ju kupim , no problem... :-! Chcel som to tento rok zene nadelit a ona ze zober C 200 to je krajsie tak mi pokazila zase ucet....co uz
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 17:21
Re: Coming out
To nechceš... Stejně jako se nechceš setkat se svým hrdinou z mládí, nikdy to není takové dobře jak čekáš :D
29. 5. 2020 17:14
Re: Coming out
Já nad tím přemýšlím, nejprodávanější auto, nejtypičtější české auto a já s ním mám úplnou ne-zkušenost.... někdy si to musím aspoň půjčít.
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 16:39
Re: Proč ?
Nejdřív se mi moc líbil černej R-paket, ale nějak mě to přešlo, asi chytám čínský manýry. Mělo by to i s koly vypadat nějak takhle: https://www.borbet.de/…de/konfigurator/?…
Avatar - iudex
29. 5. 2020 16:22
Re: Ta spotřeba je šílená
Jj, akosi sa tomu nechce veriť. Ak má Sup nádrž 60l, tak tých 1604 km znamená spotrebu 3,74 l/100 km. Pri spotrebe 4,3l, prejdených km a dojazde by musela byť nádrž 71l.
29. 5. 2020 15:08
Re: Ta spotřeba je šílená
Obrázky jsou to pěkný. Jen mi prozraď, kam si natankoval více jak 70 litrů nafty, kterou jsi projel. SUP před FL má ofiko 60 litrovou nádrž + nějakou rezervu. Mě se jednou podařilo natankovat 64 litrů a to mi hladový oko říkalo, že mám dojezd 0.
29. 5. 2020 14:33
Re: Ta spotřeba je šílená
Ty jsi to rozčísl :yes:
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 14:01
Re: Proč ?
:yes: Mám to se stříbrnou zrovna tak - nikdy mě moc nebrala, na spoustě aut by to byla úplně poslední volba, a teď jsem jí nakonec zhodnotil jako nejlepší z nabídky a moc se mi líbí. Ale bude to auto od auta, a ne každý odstín.
29. 5. 2020 14:00
Re: 4,5 hvězdičky?!
Vůbec sumární hodnocení hvězdičkami je blbost. Mělo by se hodnotit zvlášť pohodlí, motor, podvozek, ovládání, výbava apod. a s ostatními vozy stejné kategorie - tj. spolu s Mercedesem, Volvem, BMW apod. (protože cenově je s nimi srovnatelná). To by mě zajímalo jaké by pak měla hodnocení.
29. 5. 2020 13:54
Coming out
Upřímně se doznávám - v životě jsem ani jednou neřídil Oktávii. A jel jsem v ní asi jen párkrát, jako v taxíku /většinou na plech, tak si to moc nepamatuju:)
Máte to někdo taky tak? Skoro bych se vsadil, že takových čtenářů tu moc není:)
Avatar - lvy
29. 5. 2020 13:42
Re: Ta spotřeba je šílená
Ano je pravda, že pokuty neplatím a jezdím tak +20km/h, abych se vešel do limitu, kdy to ještě PČR neřeší. Na druhou stranu asi pomalu nejezdím, když jsem dal Ostrava - Praha centrum centrum v létě po rozkopané D1 průměrem 110kmh a to tam byly radary v uzavírkách, takže maximálně 90km/h víc jsem neriskoval.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 13:19
Re: Ta spotřeba je šílená
Protože jsi nepochopil, co píše a na co naráží, tohle jsou specifické spotřeby jednou naměřené a typické hospodské legendy. Jezdím s O3 po FL, TDI 110kw a na dálky, fakt dálky, to jezdí kolem 5,5-6,5 dle provozu a to je to FWD, a manuál. Za 4,5 určitě umí, ale už to bude hodně přemýšlení a předvídání. Po Praze si řekne Oktavěnka klidně o 9,7 na sto, když je provoz...
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 13:15
Re: Proč ?
A jakou na takovou "krávu" ? :D Já jsem vždy chtěl černé auto, to jsem pak pár let měl a už bych to zase nechtěl :D , teď mam tmavě šedou, je to nuda, ale asi to bude stejná nuda i za pár let, kdežto nějaká barva se okouká. Mne nejvíce bere červená metla či modrá metla, klidně tmavší, modré auta jsme měli, ta je také nekonfliktní, ale ta červená nevím nevím. Každému autu sluší něco jiného :)
29. 5. 2020 13:11
Re: Ta spotřeba je šílená
Tak jsem zase při koupi aut naletěl. Asi umíš lépe vybírat auto :) Odjezdil jsem na 2 Supech s 140kw TDI něco málo přes 300 tis km a podle tankování za ty najetý km spotřeba 6,7.
btw. průměr 110 km/h, tak to je např. moje cesta výhradně po dálnici do Duesseldorfu a to musím jet kde to jde 160-180 tacho ... ale se spotřebou 7,4 l. Dyť říkám,, moc mi to žere...
Avatar - Emel
29. 5. 2020 13:03
Re: Proč ?
Můj názor znáš... pořád se mi nejvíc líběj ty antracitový 18" co jsem měl na RS.
http://img4.auto.cz/…12/DSC_4546s.jpg

19" Extreme nejsou úplně zlý, ale už se mi nelíbí ten poměr gumy a kola.

Černý kola nebrat.
29. 5. 2020 12:56
Re: Ta spotřeba je šílená
No, to jsou spotřeby jak za dob adorace OI TDI, který neujede nic a přitom jezdí za 3,5 :-!
Avatar - JirkaVejrazka
29. 5. 2020 12:55
Re: OT: Superb PHEV
To, ze kdyz moje PHEV prepnu do hybridniho rezimu, tak zustane uroven nabiti baterky na stejnem miste po celou trasu (osciluje podle jizdy v rozsahu par procent). Muzu prephout na HEV, najet na dalnici, dojet do Prahy a po 100 km mam v baterce 95% stavy.
Tady to chapu tak, ze se v HEV rezimu baterka vybiji, tak si jenom overuju, ze to chapu spravne.
Avatar - iudex
29. 5. 2020 12:48
Re: Můj pohled...
Tak je fajn počuť, že Octavia zapracovala na nedostatkoch interiéru a išla vnímanou kvalitou hore. Je to presne naopak ako Golf, ktorý kritizujú vnútri snáď všetci.
Tu je jedno názorné video, kde konkrétne ukazuje, kde sa na G8 šetrilo oproti G7. A takto spočítané to nebudí dobrý dojem: https://www.youtube.com/watch?…
Avatar - Emel
29. 5. 2020 11:53
Re: Proč ?
EVO určitě je výhoda... ve všech testech (krom tý divný červený) v různých autech si odnáší dobrý hodnocení - hlavně kultivovanost, ale i reakce na plyn atd. Předchozí verze, přiškrcená pro plnění emisí, je určitě horší.

Ergonomie - já s tebou souhlasím. Sice teda bez vlastní zkušenosti, ale taky bych dal přednost ergonomii OIII (a nebo Superbu). No ale nelze čekat od automobilky že to pojme tak, že "zmršili jsme interiér, tak vám dáme nižší cenu"... výrobce to vidí jako bonus (modernější atd.) a je na trhu, co na to řekne.

Výprodejový kusy za výprodejový ceny jasně... vybral bych si
https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?…
https://stock-cars.skoda-auto.com/260/cs-CZ/?…
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:19
Re: Proč ?
Já se divím, že si se neohradil proti té červené s černými koly :D Víš, že na tomto se neshodneme a i neRS Oktávka je v této kombinaci pro mne zajímavá :) Těch zelených najednou už moc nejezdí, dělali je ještě ? Když přišla O3, tak jich tady jezdilo dost, dnes už moc vidět nejsou.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:12
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Tak Rencek je super, protože lehce jetej stojí pod 300 tisíc, je to takovej dobře fungující toustovač :) A když přitopíš, ukážeš záda i ORS :D Ale je jisté, že neporovnává srovnatelná auta.
29. 5. 2020 11:10
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
To má menší kufr a nedělá se se 120k motorem, to nesedí :-D
Avatar - skejpa
29. 5. 2020 10:58
Re: Proč ?
Párkrát jsem viděl červenou Octavii RS nebo i normálního kombíka s černými koly a to je úplně jiné auto. Najednou tratí ten punc nudy a je to celkem zajímavé vzhledově. Jenže firmy to tak nekupují :D ...
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 10:36
Re: Můj pohled...
Jenže jde o vzhled, ale jak bude vypadat za pár tisíc km, pak se rozhodnu, jestli je, nebo není kvalitni :).
29. 5. 2020 09:45
Re: Můj pohled...
K tej kvalite sa pridávam. Je už na úrovni Superbu. Ono v tom aute treba trochu tráviť čas a zistiť, že madlá dverí pri chytení nevŕzgajú ako v Kodiaqu. Ale zároveň niektoré ovládače stále nepôsobia tak kvalitne, ako napr. v Mazde.
Čo sa farebnosti týka, je fajn, že pokiaľ nechcem čierno-čierny interiér, nemusím siahnuť po tomto béžovom, ale už aj tmavý nevyzerá tak smutne vďaka šedej látke na prístrojovke. Jasné, asi to nie je na údržbu také praktické ako čierny plast, ale som za to rád.
Čo sa ceny týka, sú to pálky, hlavne pri týchto nevinárskych, ale zas na Slovensku si minulú Octaviu Combi takmer 70 percent zákazníkov kupovalo vo výbave Style a vyššej. Tak asi si to môžu dovoliť. Toto je už jednoducho vstupenka do strednej triedy.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 09:42
Re: Proč ?
Částečně souhlasím, ale spíše jak říkáš, kombík, nebo sedan s černými lištami, pak je to paráda, ale takhle se mi líbí i červená-s černou, třeba zrovna Oktávce III to tak sluší :) Doma máme nově jedno starší klasické stříbrné auto a to taková pecka není :D
Avatar - Dinar
29. 5. 2020 09:32
Re: Proč ?
Ale můžou se z omrzení i vrátit, jednu dobu, přelom století, byla hodně oblíbená stříbrná metla, až se okoukala (mě taky) a vyklidila prostor bílé a všemožným odstínům šedé. Dneska se mi zase líbí, moc aut ji nemá (myslím opravdu klasickou stříbrnou) a na většině aut vypadá dobře, spec. premiové sedany, kombíky s nějakou černolištovou variantou, tam je to paráda, a např. bochníkovou generaci modelů mercedesu si pro sebe umím představit výhradně ve stříbrné. :-)
1. 6. 2020 11:14
Re: Coming out
5 let jsem ji měl jako služebák, celkem 6 kousků (prakticky služební klasiky). Přísahám, že jsem ze svého širokého okolí neslyšel nejméně 7 let o jediném člověku, co by si koupil jako soukromá osoba oktávku novou. Slyšel jsem o pár bláznech, co si ji koupili z firemní flotily (vždy se stejným výsledkem). A naprosto chápu oboje - jak oblíbenost u firemních flotil (slevy 20-30%, vysoké výkupní ceny, takže i relativně levný OL,...), tak mizivé prodeje soukromým osobám.
Opakuju to stále, na tom autě není pro automobilového fanouška lautr nic zajímavého, nic! A u ostatních to dost zabíjí cena (teď ještě daleko více)
Avatar - rohYpnol
31. 5. 2020 19:16
Re: octa
Nepřehledný infotainment - ano
Vysoká cena - vyšší cena z pohledu spotřebitele, z druhé strany naprosto odpovídá poptávce a je kompenzována vyšší výbavou
smradlavý nafták - moderní diesely nejsou problémem, takže naprosto ne.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 13:48
Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Za mě Octavia IV je v podstatě ztělesněním dokonalosti pro běžného uživatele. Jízdně a motoricky příjemná. Prostorná. Zpracováním precizní. Materiálově kvalitní. Praktická. Plně konfigurovatelná. Pro běžný život super. Až na:
1) infotainment (ovládání), a
2) cena.

S infotainmentem se nic udělat nedá, bude to zkrátka souboj stroj vs. člověk. Cena možná časem klesne.

K ceně ale jedna poznámka - problém nevidím ani tak v tom, že by Octavia byla úplně předražená. Spíše hrne příliš výbavy a s tím roste cena. Ano, je super že se Octavia posunula jinam a doba, kdy Octavia v základu neměla ani tónovaná okna a připlácelo se i za rádio nebo el. přední okna je pryč. Ale spousta věcí v nové Octavii je podle mě relativně zbytečná a mimo poptávku velké skupiny lidí. Octavia u nás nikdy nebyla levným zbožím, ale tady už jde hodně mimo vody, kde loví běžný člověk - nepodnikatel, nefleet...

Takže jakkoliv je Octavia skvělá, běžným pohledem je cenově hrubě nad svými konkurenty. Ač nerad, musím v tomto Octavii odepsat jako příliš drahé zboží.
29. 5. 2020 14:32
Re: Ta spotřeba je šílená
Právě proto. Těžší a větší auto, emise, výkon a přitom tak zázračně nízká spotřeba. Třeba spritmonitor průměr ze 75 aut je 6,97.
Avatar - lvy
29. 5. 2020 14:16
Re: Ta spotřeba je šílená
Ono to s tou spotřebou je různé. Tady je screenshot z těch 110km/h průměr a 4.5l navíc s plnou nádrží:
https://forum.skodahome.cz/…ac0b00debfda.jpg

Tady je úplně jiný případ, průměr skoro poloviční, protože jen samé okresky a města, ale spotřeba hezká a navíc celková ujetá vzdálenost 1600km, podotýkám nikoliv v kuse!
https://forum.skodahome.cz/…c5f09eba5149.jpg
29. 5. 2020 13:43
Re: Ta spotřeba je šílená
Tak gratuluji ke skvělému autu a tvým řidičským schopnostem. Jezdit za 4,5 litru při průměrné rychlosti 110 km/h :yes:
29. 5. 2020 13:37
Re: Ta spotřeba je šílená
Buď kecáš nebo jezdíš hodně pomalu.
Avatar - lvy
29. 5. 2020 13:33
Re: Ta spotřeba je šílená
Já to dal na rozkopané D1, takže taky to nebylo plynulé a říct jsem tím chtěl jen to, že to jde. Běžný průměr za 100000km podle tankování mám 5,24l/100km, provozní náklady aktuálně 2.19Kč/km (bez DPH) kde je vše vč. třeba DZ, servisu, pneu a pojištění, ale mimo nákup auta.
29. 5. 2020 13:15
Re: Ta spotřeba je šílená
Protoze je blbej.
Avatar - lvy
29. 5. 2020 13:04
Re: Ta spotřeba je šílená
Nikde nepíšu o O1 ani o 3.5l/100km, navíc jde o nové auta, takže proč to srovnáváte s autem starým skoro dvacet let?
29. 5. 2020 09:20
Můj pohled...
...tuhle Octu jsem v Mostě neprojel, Machi přisvištěl ve chvíli, kdy bylo potřeba se věnovat tréninkům a po vysednutí z placky už nemá smysl jakékoliv cestovní auto testovat. Všechno je utlumené, bez řízení a brzd a samozřejmě bez motoru. A to nemluvím o tom, že se mi sakra nechtělo převlékat z nevoňavé kombinézy :-D . Nicméně mi nedalo Machimu nekoukat dovnitř.
Pánové, předem upozorňuji...nejsem žádný škodovkář!
Ale za takový interiér jako v testované "hnědce" by se nemusela stydět A4, nebo ještě lépe S4.Pěkné detaily, spasování, vše vypadá jako vysoustružené. Opravdu nádhera a po OIII velký pokrok kupředu. Nebudu komentovat nesmyslné ovládání všeho přes display ani klitoris místo voliče. Dostal mě prostor a vnímaná kvalita.
Zaráží spíš to, že kluci se nad jízdou s hnědkou upřímně rozplývali, ale nikdo ze škodovky jim nebyl schopen říci, proč červená byla tak strašná hujda. Zbývá doufat, že ty největší chyby jsou vychytány.

P.S.: Machi, vlastní dehonestace není na místě. Jsou i piloti, kteří po několikaleté zkušenosti s SR4 nedají podobné kolo ani v tréninku, natož v závodě. ;-)
Avatar - lamal
29. 5. 2020 09:06
Re: Simply Clever
hviezdičky pribudaju :D :D :D chybajuca 0,5 je nachystana pre RSo :-!
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 12:01
Tak už je to tady
Psal jsem, že váš první test je naprosto mimo a naprosto neodpovídá. Takže se pane Machala jen potvrdilo to, co jsem psal.

Takže bych čekal omluvu z vaší strany :-! :-!

Věřím, že pokud přijde nějaká reakce, tak bude v duchu že první Octavia skutečně jezdila tak strašně a za tím, že konkrétní kus jezdil tak špatně si stojíte.

Pak se dostáváme do roviny že:
1) buď jsou všichni blbci, jenom vy jste letadlo, nebo
2) ve Škodovce jsou natolik neschopní že nevyrobí 2 auta stejně...

Při vší úctě a neuctě ke všem nevěřím, že Škoda nepohlídá kvalitu vozu, který putuje mezi novináře. Navíc dokonce bych i řekl, že tou stejnou červenou Octavií jezdilo více novinářů a nikdo nenapsal to co vy :-! :-!
1. 12. 2020 22:23
40.000 EUR za Octaviu s 2,0TDI a DSG, ktora ma "divne nalade
:-O :no:
v SKODE sa zblaznili cenou...
a u Vas ohodnotenim...
toto je tak max za 3*
Avatar - Ada je zase tady
8. 7. 2020 08:16
Proboha proč?
Proč ta 110kW verze nemá manuál a ruční brzdu? (alespoň za příplatek...)
3. 6. 2020 12:37
Re: Coming out
Jasně, ta sleva je i dost individuální. A co se týká holobytů, tak souhlas, nemyslel jsem Active, to snad ani není auto...Takové ty rodinné výbavy (Fresh apod., které mají to nejnutnější, ale nic navíc
3. 6. 2020 12:22
Re: Coming out
Neříkám, že všechny, ale spoustu z nich je radost řídit...jak tohle vyvětlit někomu, kdo kdo kouká jen do tabulek je těžký. S oktávkou mám najeto celkem asi 300, se supem něco přes 100, že bych se někdy těšil na jízdu s nimi se oproti Fordu, Seatu, Lexusu opravdu říct nedá.
A Superb je de facto lednička, slyším to poprvé, ale naprosto to charakterizuje to auto... a od 60 tisíc vrže jak žebřiňák, respektive všechna auta ve firmě
Avatar - cascadia2
2. 6. 2020 13:23
Re: Ta spotřeba je šílená
Třeba jste odhalil nepodstivou pumpu, která přeměřuje a okrádá. Je tam odvzdušnění a hrdlo, ale 71,7 (a na suchu jsi nedojel) oproti 66 dost. Víc bych si ale pohlídal, zda sedí průměrná spotřeba dle PP s dotankováním. Ta uměla "náhodou" někdy docela kecat.
2. 6. 2020 06:39
Lži
S novou Octavií jsem již samozřejmě měl tu čest profesně. Nechápu řeči o super podvozku. Je více utlumený a zezadu vlečka bouchá jen když tomu opravdu naložíte. Při běžném ježdění je komfortnější.

Ovšem ovladatelnost auta je horší, průjezdy zatáčkou pomalejší a auto těžkopádnější. Znásobil se tu Škoda efekt - velká kabina na malém podvozku. S novým modely už je toto naprosto extrémní. Dokladují to i výsledky losího testu: https://youtu.be/bdFpJa8fLIA
Avatar - Emel
1. 6. 2020 22:44
Re: já teda nevím
Myslím, že když jsem konfiguroval auto těch cca 2014, tak se kamera objevila nově a stála 8000.
Avatar - Emel
1. 6. 2020 22:30
Re: Coming out
No nevím, na Opel, Peugeot i Renault jsem dostal vždycky větší slevu (nabídnutou). Těch 10-12% z ceníku je spíš takovej průměr. Ve finále ale rozhoduje výsledná cena a ne procentní sleva, aspoň u racionálních kupců.

Myslím, že úplný holobyty se u O3 nikdy moc neprodávaly. Active s černejma klikama a bez loketní opěrky, to skoro nevidím. Podle mě je klasika takové to Ambition+ - halogeny, zadní senzory, tempomat, pár blbostí navíc. A pak je hodně i těch RS a Scoutů a LK... to jo.
1. 6. 2020 21:57
Re: já teda nevím
Parkovací kamera bývala za 5k pokud si dobře pamatuju. Koncern se ale kupuje se slevou, takových firem co s nimi má kontrakty. Takže kdo má ve firmě poolovky nebo operáky přes ALD, 15 % je hned na světě.

Nepochopitelné je, že si připlatíte za nastavitelný podvozek, který je horší než standard. Za mě to je tak jedna hvězda za snahu s poznámkou, že bez DCC je to třeba za 4, whatever. To na to nikdo nepřišel při testování? Strašná ostuda.
Avatar - _Karel_
1. 6. 2020 15:42
Re: Coming out
To jsou takový pindy, asi jako když Clarkson přirovnával Superba k ledničce. A co speciálního v běžných verzích nabízí ostatní mainstreamové kompakty, některé dokonce jen s tříválci?
Jsou to snad proti oktávce Ferrari? 308, Astra, i30, Focus....
1. 6. 2020 14:12
Re: Coming out
To ano, ale rozdíly v ceně se tím snižují. A navíc Škoda má zásadně vyšší slevy pro podnikatele, a to již od 1 prodaného kusu.
Já neříkám, že se vůbec neprodává, já říkám, že nikoho takového neznám... Co jsem se bavil s naším dealerem, tak říkal, že soukromě se kupují buď holoty, nebo pak pěkně vybavené scouty a RS. Což také naprosto chápu...
A znova říkám - to auto nemá pro automobilovému fandovi co nabídnout, alespoň kromě benzinové RS se samosvorem
Avatar - Emel
1. 6. 2020 13:49
Re: Coming out
DPH odečtu úplně stejně na Octavii jako na Focusa nebo Astru, ne?
Soukromě jako bez odpočtu se prodávají primárně levnější auta, nejprodávanější u nás je Fabia... Octavia je někde ke konci první desítky (což teda pořád není žádná exotika).
1. 6. 2020 13:10
Re: Coming out
Tzn.nákup na IČO a bez DPH? Já myslím opravdu soukromá osoba, jako kdybych si to šel koupit jako zaměstnanec bez slevy pro podnikatele, bez možnosti odpočtu dph...
Avatar - Emel
1. 6. 2020 12:39
Re: Coming out
Tak já tě obohatím - kupoval jsem 2014, sleva byla 12%... při napsání auta na firmu, klasický leasing.
Avatar - white label
1. 6. 2020 09:44
Re: Tlak v pneu?
Pokud to nemá senzory na každém kole (přímý systém) nedá se na to vůbec spoléhat. Kolikrát, když se to má rozsvítit, tak to nesvítí a naopak. Už se mi dvakrát stalo, že jsem chytl rychlý defekt na dálnici, pneu nakonec úplně prázdná a ani to nepíplo/nebliklo. Na jiných autech mám senzory a tam je to naprosto spolehlivé. I pokud máš menší defekt, oznámí ti to hned už při menším poklesu tlaku, dofoukáš si to třeba někde na pumpě, necháš si zapnuté zobrazení tlaku/teploty a dojedeš v pohodě až do pneuservisu. Nepřímý systém bych zrušil, umí hlavně falešné poplachy. Buď přímý, nebo nic.
Avatar - Mikesus
1. 6. 2020 01:57
Re: Tlak v pneu?
Fakt ne? Vždyť to porovnává otáčky kol a je jedno jestli jedno má nižší tlak nebo druhé vyšší. Otáčky nebudou stejně a upozorní. Nebo se něco změnilo? Pamatuju si ještě na O2, když se dofouklo kvůli většímu nalozeni, za chvíli se to rozsvítilo.
Avatar - Beefcake
1. 6. 2020 00:55
Re: Tlak v pneu?
Nie, neupozorni. A hlavne nie tato nepriama metoda tpms.
Avatar - Beefcake
1. 6. 2020 00:52
Re: Coming out
O nic si neprisiel. Neurazi, nepotesi, nuda. Dopravny prostriedok bez emocii, nic viac :)
Avatar - twistedTSD
31. 5. 2020 19:44
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Teď si nejsem jistý, jestli jsem viděl český ceník, možná to byl ten slovenský. Uvidíme.
Avatar - Emel
31. 5. 2020 19:36
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
No zatím ji Škodovka nenabízí, Active bude v prodeji až v létě a pokud se nepletu, tak se zatím neví, jestli tam bude autoklima nebo ne... jen se usuzuje z výbavy na Slovensku.

SEAT má jednozónovou autoklimu, nicméně je u nás taky o nějakých 28t dražší než avizovaná cena Octavie Active... je menší, má jen 15"...
Avatar - xxc
31. 5. 2020 18:01
Re: Ukázka...
Ja to až tak nesledujem, ale tiež mi to príde, že autor najprv napísal svoj názor a keď to videli v škode, tak mu poslali znova to isté auto s tým, že nech tam napíše niečo lepšie :-) Alebo nejak lepšie vyladili novinárske auto.
Avatar - twistedTSD
31. 5. 2020 16:55
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Nemyslím ani tak lištu, resp. její absenci, jako manuální klimatizaci jako takovou. Na českém trhu ji nabízí jen Octavia. Když šetří na ovladačích, fajn, ale měla by je nahradit automatika.
Avatar - Emel
31. 5. 2020 15:49
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Jestli je ta lišta u VW taková výhra si nejsem jistej.
Ok není to ovládání... celkem bez ohledu na cenu. Kdyby to stálo 350 nebo 550, bude se mi to nelíbit úplně stejně.
Avatar - twistedTSD
31. 5. 2020 14:14
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
No ale ten touch ovlivňuje bezpečnost používání auta, VW ani Seat si nedovolil něco takového udělat. Takže za mě ne, není to ok cena.
Avatar - Ozzman
31. 5. 2020 13:33
Re: Simply Clever
Jel si s O4 a Fofo4 ? Povídej, v čem je horší?
Avatar - _Karel_
31. 5. 2020 13:12
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Tohle by se vážně nemělo pouštět do provozu. :no:
Avatar - Emel
31. 5. 2020 12:58
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Bych v tom korelace s cenou nehledal... 460t je ok cena... za důstojně motorizovaný, prostorný i vybavený auto. Že touch stojí za pendrek je věc jiná.

Tohle proběhlo tady:
https://img2.auto.cz/…ni-vybavy-v0.jpg?v=0
Avatar - twistedTSD
31. 5. 2020 12:04
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
https://youtu.be/oCfJr7dupY4?t=510

Díky inovacím Pežotu a Škodovky si to představovat nemusíš. Viděl jsem i ukázku z manuálu Octavie, fakt chuťovka! Za 460 tisíc, to chceš.
Avatar - LeonST
31. 5. 2020 09:31
Re: v tejto farbe kasne
Zaměnitelnost designu se Scalou a Superbem Octavii, jí opravdu nesluší, přitom OII po FL bylo auto, které mělo svou nezaměnitelnou osobitost. Cena nehorázná. Sice to je slušný koncernový standard, ale cenově posazený nesmyslně vysoko.
Avatar - _Karel_
30. 5. 2020 23:33
Re: Proč ?
Ta rádoby vínová je reálné spíš hnědá.
Avatar - white label
30. 5. 2020 22:25
Re: Proč ?
Bohužel takovou červenou Touareg v nabídce nemá, a ta jeho vínová je proti téhle o ničem.
Přesto, že v té červené SQ7 prezentovali (vedle hlavní modré), dlouho nebyla v nabídce a později byla za hodně tučný příplatek.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 21:28
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
Neumím si představit elektronicky ovládanou manuální klimatizaci...
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 21:25
Re: Tak už je to tady
Vůbec nic jsi nepochopil.

Nejde vůbec o omluvu za to co napsal do testu. Jde o omluvu za to do napsal do diskuse pod test :-!
Avatar - Emel
30. 5. 2020 21:17
Re: Octavia IV svými kvalitami předčila sama sebe
1.0TSI 81kW Active by měla být za 456t.
Co se výbavy týče, nápovědou může být slovenský cenník
https://webapps.skoda-auto.sk/…tavia_cennik.pdf

Ocelové 16", komplet LED světla, 4 repro

Tempomat a zadní senzory jsou za 350€ v paketu Active plus.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 21:06
Re: Tlak v pneu?
Vzhledem k tomu, že vozy mají kontrolu tlaku v pneu, tak je tato myšlenka podle mě mimo... Tedy předpokládám, že funkce kontrola tlaku upozorní nejen na příp. ztrátu tlaku, ale také na případné přehuštění. To by navíc mělo jít poznat nejen na komfortu, ale též na zhoršených jízdních vlastnostech - menší grip.
Avatar - _Karel_
30. 5. 2020 20:02
Re: Proč ?
Tak tu červenou bych bral všema deseti. Abych řekl pravdu, mám červenou tak rád, že stejně možná skončím po roce v lakovně.
Avatar - white label
30. 5. 2020 18:31
Re: Proč ?
U větších/velkých SUV, jako je třeba aktuální Touareg, ta stříbrná slušně maskuje hromadu povinného "chromu". Na Q7 stříbrná může být, ale u SQ7 jsem známého ukecal z černé na tuhle: https://i.pinimg.com/…fd6875b74965.jpg a nakonec byl s touto volbou spokojený.
U kabria s plátnem je stříbrná s tlumeně červenými dop|ňky klasika, viz třeba Boxster a jeho modely.
Když jsem si nedávno zkoušel konfiguroval novou Targu (911), skončil jsem také u stříbrné, ale místo vínově červené střechy a int. jsem zvolil kombinaci s hodně tmavě hnědou.
Avatar - fOE
30. 5. 2020 17:52
Re: Proč ?
Zrovna kombiky a sedany bych osobne nezminil, protoze s ruznyma shadow line sice funguji pekne, ale napadaji me dva priklady kde sedi jeste lip:
Za me zaziva stribrna renesanci na velkych SUV, zvlaste ty jinak nefungujici umi "napravit", treba Q7. V kazde jine barve to auto povazuju za nepovedene, krom ve stribrne.
A druhy zdarny priklad jsou pro me cabria s platenou strechou, idealne v cerneve (vinove) a cervenym interierem ( s citem, te cervene uvnitr nesmi byt moc a jeste dulezitejsi je jeji odstin). Na takto poskladanem softtopu (A5, MB E, Boxster...) mi stribrna pripada vylozene krasna. :yes:
Avatar - fOE
30. 5. 2020 17:44
Re: Proč ?
Tak k vyberu i cene gratulace. :yes:
30. 5. 2020 16:27
Re: Coming out
Takových bude hodně. Stačí bydlet mimo velká města a mít práci, kde se nejezdí na služebky. Bez služebek bych s ní zkušenost neměl. A osobně neznám nikoho, kdo by Oktávku vlastnil ... ale vlastně jo, jeden v práci ji má, jedničkovou s TDíčkem.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 13:33
Re: To je super...
Těmhle pohádkám nelze věřit :-!

Ano, v rámci výrobního cyklu určitě změny jsou. Ale aby byly změny v rámci jedné série... NE, silně nepravděpodobné.
Avatar - Blue Sun
30. 5. 2020 11:28
Re: Doufám,
Tak za dané situace radši čtyřokou. Tady prostě ta k zemi připláclá maska totálně kazí celý design.
30. 5. 2020 10:26
Re: Ta spotřeba je šílená
SUP nikdy 67 l neměl. Pouze 66, což je 60 + 6 rezerva. Končím diskusi a užívej si auto co umí na dálnici jezdit za 4,5 l a do nádrže mu vleze 72-73 litrů.
Avatar - Jaros71
30. 5. 2020 01:58
Re: Můj pohled...
Interier Mazdy kvalitně jen vypadá po 2 letech je to katastrofa... :no:
Avatar - Jaros71
30. 5. 2020 01:53
Re: Re: Proč ?
červená jedině od Ferrari :yes: :-)
29. 5. 2020 23:38
Re: Re: Proč ?
U mna momentalne cervena metla od mazdy a potom cervena metla od renaultu
Avatar - Emel
29. 5. 2020 21:20
Re: Překvápko
Tak tlumiče jsou konec konců spotřebka. 100tkm... to záleží, pokud je taxikář v Praze... ;-)
Avatar - white label
29. 5. 2020 17:52
Re: Proč ?
Ještě tmavší fotku, kde by ta kola nebyla vidět vůbec, jsi nenašel? :D
Avatar - white label
29. 5. 2020 17:46
Re: Proč ?
Barva je primárně o odstínu a platí to i u hnědé, které při aplikaci na auto sluší hlavně hodně tmavé odstíny (hořká čokoláda, nebo káva s vysokým stupněm pražení).
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 17:26
Re: Proč ?
Ten se mi moc líbil, ale v době, kdy oznámili cenu 2M jsem nad tak drahým autem ani neuvažoval, ani jsem se nešel svézt. A když jsem se smířil s tím, že utratím víc, už jsem se k němu zapoměl vrátit. :-)
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 17:19
Re: Proč ?
Tak trochu jsem doufal, že budeš průkopník a vezmeš toho Explorera o kterým si párkrát mluvil, zkoušel si ho? Já ne, tak kdyztak napiš dojmy :)
29. 5. 2020 16:51
Re: Tlak v pneu?
Dobrý den, měřil jsem u obou vozů a v obou případech se to pohybovalo kolem doporučených hodnot.
29. 5. 2020 16:45
Re: To je super...
Ja píšeš, tohle taky může kdekoho napadnout. Jak jsem psal v článku, ze Škodovky mi říkali, že se v obou případech jedná o náběh výroby, v podstatě ještě předprodukční kusy, tak snad to bude do budoucna konstatnější. I u trojky si pamatuju, že první kusy byly horší, postupně Škodovka přidávala na kvalitě a přepracovávala zadní nápravuů
Avatar - lvy
29. 5. 2020 16:42
Re: Ta spotřeba je šílená
Nevím co to je Sup před FL, já mám Superb 3 2017 a ten má nádrž 67l, takže do plna je to 71 litrů přibližně.
Avatar - Emel
29. 5. 2020 16:41
Re: Proč ?
Jo... já vídám nějakej zlatej u nás a tam je ta stříbrná fakt čajna. Ale s tou stříbrnou to je zajímavá myšlenka :yes:
Avatar - Emel
29. 5. 2020 16:32
Re: Proč ?
A není ta Elegance zase moc chromová? I když ono možná v té stříbrné to nebude tak nápadný...

No tak to je slušná konfigurace, za dvě Insignie :-D
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 16:16
Re: Proč ?
Základ motor by mi bohatě stačil, na slovensku jde ke všem výbavám, za super ceny. Nebýt corony a kurzu, koupil bych tam. Jenže u nás je kolem dokola černej plastovej, nejde k němu světlá kůže (co jinýho, když jezdím v montérkách :D ). Mám Elegance, tím pádem povinně silnější nafta, vzduch. podvozek a pár střídmých příplatků, po slevě 0,5mil. za 1,6M.
Avatar - Emel
29. 5. 2020 16:11
Re: Proč ?
A Touareg? Jak koukám na ceníky, tak asi stačí ten základ se 170kW... nebo?
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 16:07
Re: Proč ?
Manželka si počká do vánoc na pěknýho (benzínovýho) Tigiho, i když jsem jí vnucoval CX-5. :-)
Avatar - Emel
29. 5. 2020 15:59
Re: Proč ?
Tebe se koukám vyplatí nasrat, když pak místo Pola koupíš Touareg.

Touareg je prémiofka se vším všudy... vč. ceny, od 1,5M... mě by se celkem líbil ten R-Line bez chromu, ale to už je 1,9M :-O . No nic, nechám si zajít chuť... a tobě gratuluju, slušnej upgrade (až na tu manželku)
Avatar - Alf1k
29. 5. 2020 15:29
Re: Coming out
:D Hele mám to úplně a do puntíku stejně a víš co? Stejně jako tebe mě to vůbec netrápí :-[]
29. 5. 2020 15:19
Re: Doufám,
Ta hnědá moc lichotivá není, ale ve srovnání s čtyřočkem je to furt krasavice, jestli mám s něčím zásadní designový problém tak je to ten příšerný volant.
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 14:40
Re: Proč ?
Jj, šli jsme do Das welt auto pro jetý auto manželce, nas.ali mě a tak místo toho jsem si objednal nový auto já. Teď mám nas.anou manželku a 4 měsíce čekání před sebou. Ale mám tréning z Kodiaqa - 8 měsíců, kdy jsem ze zoufalství tloukl hlavou o zeď, tak tohle bude brnkačka. :D
Edit: neodpověděl jsem na otázku, Touareg.
29. 5. 2020 14:32
Re: Proč ?
K první otázce, na audi bych nedával stříbrnou, na audi patří daytona grey (pokud člověk nechce nějakou výraznou barvu) :)

https://audimediacenter-a.akamaihd.net/system/production/media/67303/images/834fd11a2b0d2e4a251e9fb762143d2c979a8f42/A1810714_blog.jpg
Avatar - Emel
29. 5. 2020 14:06
Re: Proč ?
Už máš něco objednaného :-)?
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 14:03
Re: 4,5 hvězdičky?!
"cenově je s nimi srovnatelná" - a s kterým BMW, MB...???
Avatar - twistedTSD
29. 5. 2020 14:02
Re: 4,5 hvězdičky?!
Já bych byl klidně pro, aby se hvězdičky nepoužívaly vůbec, nebo spíše pro hodnocení dílčích kritérií, jako u konkurence.
Avatar - twistedTSD
29. 5. 2020 13:54
Re: Proč ?
Byl krátkodobě Trumf made in CCCP a Tour za opravdu dobré ceny, ale je pravda, že standardní ceník šel hodně nahoru.
Avatar - Emel
29. 5. 2020 13:42
Re: Proč ?
Souhlasím s modrou, ta sluší i SQ7 a je to bezpečná volba.
Kdybych chtěl experimentovat, tak jsem třeba viděl zajímavou fialovou... nejsem si úplně jistej, že bych si to dal na auto... no ale možná jo
https://www.ak-performance.co.uk/used-cars/audi-rs6-avant-4-0-tfsi-v8-avant-tiptronic-quattro-ss-5dr-pudsey-201804235813971
29. 5. 2020 13:35
Re: Překvápko
Fakt a kterou ? Mazdu 3? To se není čemu divit. když M3 je vlastně hodně malá. Ta se nechytá ani na scalu (prostorem). Navíc má jen 85 kw. Jako porovnávat nejmenší HB a největší kombi dané třídy nedává moc smysl s rozdílnými motory to chce kuráž.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 13:16
Re: Překvápko
to by bolo velmi bolestivé pre škodu a vlastne este čínskejšie :-)

od jedneho majitela sperba pred FL v LK mam na DCC celkom nepekne hodnotenia zivotnosti, po 2r boli + najazd okolo 100tis vsetky 4 ks na vymenu, ... za solidnu ciastku, tesne po zaruke... neviem ako su na tom ostatne auta s DCC
Avatar - lamal
29. 5. 2020 13:02
Re: Můj pohled...
v pohode, jeden kus netreba brat ako vypovedajucu vzorku, povrchy v prahe su niekedy horsie nez na poli, takze asi z 5 kusov aut mam skusenost takuto ;-)
29. 5. 2020 13:00
Re: Můj pohled...
Tak to je na reklamaci. O2 s 540.000km (2006) - nevrže, ani O3 s 310.000km (2014) mi nijak nevrže a až na pochopitelně lehce prosezené sedačky řidiče jsou v interiéru OK.
Avatar - iudex
29. 5. 2020 12:49
Re: Překvápko
A čo keď je to naopak: tá červená bola štandard a táto hnedá bola osadená lepšími tlmičmi? :D
Avatar - iudex
29. 5. 2020 12:41
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Tak za 300 neexistuje na trhu porovnateľné auto (teda rovnaká trieda) s len "o niečo menším kufrom". Za 300 je iba Dacia Logan, ostatné dostupné autá v tej cene sú o triedu menšie (Fabia kombi a pod.)
EDIT: ešte pozerám, že niečo nad 300 je Tipo kombi alebo i30 kombi, ale ani tie nezodpovedajú popisu (120 koní, Tipo za tú cenu má len atmo 1,4ku s 95k, turbo so 120k už stojí 400t; obdobne i30 je len atmo 1,4 s 99k).
Ale ako v zásade pointu chápem, v nižšej strednej je absurdné platiť za auto milión, keď môže byť auto danej triedy za tretinu a tá pridaná hodnota vybavenej Octavie nezodpovedá 200% navýšeniu ceny.
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:59
Re: Proč ?
Jo, s tou verzí před EVO mám naježděno docela dost... chová se to spíš jako atmosférický benzín, než jako turbodiesel, výkon tam je, ale v otáčkách
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:37
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Já to zkoušel v i30 fastbacku , neříkám, že to nejelo, ale moc se tomu nechtělo do otáček, asi nejlepší z R3 1.0 co jsem zkoušel je Ecoboost 92kw a nebo je hodně fajn 1.0 Tce 74kw (ale to bylo v Cliu, které je menší), tomu bych ledasco odpustil :). TSI jelo jako nafta, na běžné užívání asi v pořádku. U Kie mne více zaujalo 1.6 TGDi v Proceedu GT, to mne bavilo :)

Nevím, proč by tě tu někdo stíral ? Máš normální auto, myslíš, že tady všichni máme auta za miliony s abnormálním výkonem? Většina z nás má podobná auta jako ty :D Ceed se povedl, klidně napiš recenzi na MACZ, rád si počtu a i až přidáš delší zkušenost :)
29. 5. 2020 11:26
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Já teda zrovna mám Ceed 1.0 T-GDI a jsem velice příjemně překvapený jak dobře to jede!
Jsem zvyklý benzín držet mezi 2 - 4 tisíci otáček a zrovna v tomhle rozsahu mi to chování vyhovuje. Ani tu spotřebu nemám takovou jak redaktoři co tady ty auta testovali. Asi mám lehčí nohu. Sice mě tu někdo setře, že jsem kunda, ale jsem fakt spokojený. Uvidíme kolik to vydrží.
Avatar - Londonbridge
29. 5. 2020 11:19
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Mas pravdu som sa moc zameral na cenu ... neviem nic vacsie najst za 300 000 korun jedine v AAA bazare ale to asi nemyslel :-!
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:16
Re: Můj pohled...
Asi tě budu muset svézt :D A fakt za to nemůže to, že jsem s ní jezdil po poli! :D To s Cliem taky a nevrže :D
Avatar - Ozzman
29. 5. 2020 11:15
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Ono zase říct, těžko srovnávat s Oktávkou TDI, až budou srovnatelné motorizace, reálně K/H není o tolik horší, hodně se ta auta zlepšila, ale 1.0 T-GDI mne hodně zklamala, to je snad i horší, než 1.0 TSI.. samozřejmě v dané objemové kategorii.
29. 5. 2020 11:10
Tlak v pneu?
Dobry den pane Machala,

rozdily v chovani na prvni pohled identickych aut jsou velice zajimave, dovedu si predstavit zmenu nastaveni v ramci vyroby, kterou SKODA "neprizna", popripade jednoduche vysvetleni rozdilnym tlakem v pneumatikach u obou vozu?
Avatar - Londonbridge
29. 5. 2020 11:08
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Neviem Tonda asi myslel taketo nieco za 300 litrov :-!

https://www.carwow.co.uk/dacia/sandero
Avatar - Emel
29. 5. 2020 11:06
Re: Proč ?
Octavia III měla spoustu krásnejch barev už v běžný nabídce... a ve zvláštním lakování to bylo prakticky neomezené. Blbě na tom byla jen RS230 (a pak asi RS245)... ta měla myslím jen bílá - černá - šedá základovka - červená nebo tak něco. Skoro jsem měl pocit, že bylo cílem tu RS230 moc neprodávat.

Za mě jsou top ty dvě RS barvy, modrá a zelená - modrá se mi líbí víc, zelená je víc originální.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 11:05
Re: Překvápko
je to uplne normalne, ten kus mal nejaky problem s tym co osadili za tlmice, akurat sa aplikovali čínske sposoby ...
Avatar - skejpa
29. 5. 2020 11:05
Re: Překvápko
Jenže relativně drahou Mazdu přeskakují i cenou :D
29. 5. 2020 11:05
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Taky přemýšlím - tipnul bych i30 s T-GDI 1.0 88kW, ale ten pod 300 v kombíku teda nevím jak sehnat. Možná bez DPH? Nebo Ceed s tím samým motorem, ale ten je ještě trochu dražší.
Za 380 by se to tak dalo i s DPH.
Samozřejmě to těžko srovnávat s Oktávkou TDI, ale je fakt že ten cenový rozdíl je propastný.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 11:03
Re: Můj pohled...
Mne sa to zatial nestalo v ziadnej skodovke co mame na firme aby vo vnutri vrzala, alebo klepala a to ani po 250k, rapid detto... nekecám :D

V rapide aj o3 interier lacny to ano, dobre zmontovany tiez ano
Avatar - Alf1k
29. 5. 2020 11:01
Re: Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Z toho může vypadnout cokoliv, ale na 99% to není nové :D Můj tip je nějakej lehce jetej Rencek.
Avatar - lamal
29. 5. 2020 10:57
Re: Proč ?
v tomto pripade je to o to jednoduhsie, pretoze obe verzie stoja na MQB a aj vybehova verzia je v otazke bezpecnosti a pomeru hmotnosti/tuhost skeletu aktualna... takze vybehova 3ka mala isto zmysel s ergonomiou a motorom, ktory fungoval... svietila v pohode bi xenony aj bi-led bez problemu
Avatar - skejpa
29. 5. 2020 10:41
Re: Proč ?
Tomu všemu rozumím. Jenže... interiér je tak maximálně diskutabilní. Vzhledově dobré, prakticky špatné.
Motorově to EVO není žádná výhoda. Má menší emise díky další technice, která se akorát může pokazit ale dynamicky je to prakticky to samé. Takže opět z uživatelského pohledu je lepší starší jednodušší prověřená verze.
Světla u O3 (myslím LED) jsou OK, taková výhra Matrix opět nebudou.

Nerozporuju dražší techniku. Jen říkám, že bych si snad i radši vybral výprodejový kus protože z praktického hlediska to bude příjemnější. Samozřejmě jsou i fajn nové věci - lepší sedačky, světla a třeba bezdrátové připojení AA a Carplay. Ale stojí to za těch 100 litrů navíc a zkaženou ergonomii ? Podle mě ne.
Avatar - JirkaVejrazka
29. 5. 2020 10:16
Re: OT: Superb PHEV
Ona v hybridnim rezimu ubyva baterka? To je dost jine chovani nez u meho auta, zajimave.
Avatar - Blue Sun
29. 5. 2020 10:10
Doufám,
že facelift napraví výrazně nepovedenou přední i zadní část. To auto je zepředu smutné a zezadu prostě divné. A tahle barva to jen zdůraznila.
Avatar - Emel
29. 5. 2020 09:58
Re: Proč ?
Jak na čem, no. Namátkou:
- Mazda (zejm. 6, ale i další)
- Renault (zejm. Megane, ale i další)
- Octavia vč. RS (trojka, čtyřka zatím nevím)
Na těch všech stříbrnou nemusím... no, asi jsem ještě v té fázi "okoukání" :-)

Prémiovky asi jo, pro Audi i Mercedes je to klasická barva, k bávu už mi sedí míň, ale taky se dá.
29. 5. 2020 09:38
Re: Proč ?
Ona není stříbrná jako stříbrná. Líbí se mi ty s odlesky do pastelových barevných odstínů, pak funguje skvěle. Moc pěkné zvlášť, když má takovou tu vnímanou hloubku.
Avatar - Dinar
29. 5. 2020 09:18
Re: Proč ?
Jak říkáš, nový model je vždy dražší než odcházející, po nějakém čase, nasycení prvotní poptávky po novince, nastoupí cenový jemnocit a auto se zlevní. Každopádně v akt. situaci vůbec těžko odhadovat cenový vývoj aut, jsou analýzy, které tvrdí, že kvůli výrazně menší poptávce v horizontu roku dvou auta zdraží, jsou analýzy, které tvrdí opak. Uvidíme.

Mně se to konkrétní auto líbilo, jakkoliv ho-vno-vá není rozhodně moje oblíbená barva, zcela určitě je tam posun v kvalitě materiálů i provedení interieru, zvenku, takto nastrojená, působí octavia taky hodně dobře. Samo, to co budeme vídat nejvíc, nějaký základ v bílé s logem firmy, bude slabší, ale celkově bych to viděl na slušnou dvojku, tedy staticky, s autem jsem nejel. ;-)
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 20:54
Re: Tak už je to tady
A dojmy, které mi zprostředkovali jiní - i zahraniční novináři, se dost výrazně rozcházej s tím, co zaznělo zde v testu-netestu ACZ. Vesměs je u nové Octavie chváleno především:
1) pohodlí, tichost
2) spotřeba
3) kultivovanost TDI EVO

Mimochodem, podvozek byl zcela přepracován právě s ohledem na kritiku předešlého co se akustiky týkalo. Navíc je zde vyšší profilové číslo pneu o 5%... Takže dojmům, které zazněly zde, prostě nevěřím.

Sice by se chtělo ocenit, že jsme se nedočkali typické novinářské PR-omáčky... Z druhé strany tím víc nerozumím velmi ojedinělým dojmům autora...

...

Odpověď nebyla taková, že se mělo jednat o vadný kus. Odpověď byla od Machaly úplně jiná :-!

Navíc těch podivností bylo mnohem víc. Třeba kritika hlučnosti 2,0 TDI. Takže i kdybych připustil záhadně jinak nastavené tlumiče, tak to k tomu byl i záhadně hlučný motor?? Sorry, trochu moc náhod najednou.
Avatar - Anonym
29. 5. 2020 21:56
Re: Na chlup stejná specifikace...
To fakt píše? Já jsem četl jen začátek a když jsem viděl, že tam stojí " na chlup stejná specifikace..." a přitom to červený bylo s panoramou, dál jsem ani nepokračoval a neztrácel čas.

Tak se mu omlouvám. Nakonec si (i) dokáže všimnout, jestli auto má nebo nemá střešní okno :yes:
Avatar - Anonym
29. 5. 2020 19:48
Na chlup stejná specifikace...
Citace autora článku:
"hnědý kombík v na chlup stejné specifikaci jako jeho červený předchůdce..."

Moje oko vidí:
To červené auto mělo panoramatické střešní okno.

Ale jasný, tohle člověk snadno přehlédne. Zvlášť "profík".

Btw. že změřil ty tlaky v pneu nevěřím ani náhodou a je to právě často příčina toho, proč je auto
jednou trvé a podruhé "vláčnější" a to zejména u takových nízkých profilů gum.
29. 5. 2020 12:45
Re: Proč ?
nie az tak hezke, ze by som za to platil. ked si to kupi sused tak poviem, ze pekne auto, ale ja by som volil inu farbu
Avatar - lvy
29. 5. 2020 11:41
Ta spotřeba je šílená
Přitom v textu se píše o opatrné akceleraci.

No já nevím, jezdím Superbem 140kW a konkrétně včera docela silný protivítr, po dálnici 150 (reálně 145), k tomu okresky a města mírně přes limit a ještě k tomu horský terén a serpentiny, tak jsem skončil na 5.3l/100km. Jinak se s tím dá snadno jezdit kolem 4.5l/100km a jednou se zadařila tato spotřeba na trati dlouhé skoro 400km a při průměru 110km/h.
Avatar - _Karel_
29. 5. 2020 11:35
Re: OT: Superb PHEV
Co je na tom zvláštního, když je to PHEV?
Avatar - kari.laz
29. 5. 2020 10:23
Re: OT: Superb PHEV
Zkus "nějak " porovnat chování auta s běžnou verzí. Viz

https://www.autorevue.cz/…evedl-o-moc-lepe

Prostě další důkaz toho, ze dneska je "vsem" jízda ukradená. Hlavne ze to je hi-tech , má to baterky a můžeme se kochat, jak nám to "tleská" za úspornou jízdu.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 21:03
Re: Tlak v pneu?
Možná to bylo rozdílným tlakem. ale řidičovým :-!
Avatar - _Karel_
30. 5. 2020 14:16
Re: Tak už je to tady
Ať si o M.Machalovi myslím cokoli, nemám důvod ho považovat za trotla, co doteď neřídil auto. Pokud dostal špatný kus, hledej chybu jinde než v něm. Dostal od škodovky auto, svezl se a zhodnotil. Zdá se, že šlo o špatný kus a ostatní auta budou blíž tvému minulému názoru, že oktávka je komfortní auto. To nic nemění na tom, že na místě je spíš tvoje omluva, než redaktorova. Za hloupé zpochybňování, že si to snad cucá z prstu.
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 13:50
Re: Tak už je to tady
Ano, předchozí Octavia byla určitě speciální edice vyrobená jen za účelem zisku co nejméně hvězd v testu ACZ...
Avatar - rohYpnol
30. 5. 2020 13:30
Re: Simply Clever
Prohraje, protože FoFo zkrátka JE horší no.
Avatar - Anonym
29. 5. 2020 19:50
Re: Tlak v pneu?
Nevěřte mu ani slovo. Nic neměřil. Díky vašemu komentu mu to "docvaklo", kde mohla být příčína...
29. 5. 2020 10:41
Na auto za meloun bych byl hodně přísný
Trochu porovnám s mojí plečkou: cena pod 300k, ano má o cca 20% nižší výkon, má o něco menší kufr, infotainment je směšný, ALE ani těch 120k na našich silnicích nevyužiju, v kufru jsem odvezl zatím vše (lešenářský trubky fakt Ne), čtyři lidi se tam usadí stejně pohodlně a ovládání jeje naprosto jednoduhcé (ani nevím, kde má mauál k autu), vše po po hmatu ve jako v noci.
můžu s tím jen pro rohlíáky 500m daleko, stejně jako na Jadran v pohodě a bez dušení nebo fyzické újmy (ale Oktávka bude asi ještě o "něco málo" pohodlnější, asi). Kol ajsou jen 15kdy, nikdy nic nemlátí....700k ušetřeno..
Avatar - Katikakus
31. 5. 2020 09:30
Ukázka...
..toho jak dopadne test před tím, než na účet dorazí všimné od výrobce a poté co dorazí?

Aneb jak si veřejně říct o úplatek?