Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Řídili jsme auto na dálku: Simulátor, co skutečně ovládá auta

Předstupeň autonomních vozidel vidí brněnští vývojáři v dálkovém řízení. Jejich unikátní technologii jsme vyzkoušeli na vlastní kůži a svezli se prvním robotickým autem v Česku.
Zpět na článek
31. 5. 2020 22:51
Re: Potenciál
Problém "alkoholu a dopravy" je v tom, že je někdo nezodpovědné hov*do a bez chlastu se neobejde. Tyhle typy si nevolají drunk taxi, nebudou platit ani za nějaký odvoz na dálku. Ale co čekat od společnosti, kde se pravidelně vylít jak rybník bere jako normální...
30. 5. 2020 17:56
Potenciál
Tohle mi přijde hodně zajímavý a perspektivní směr jak lze řešit "sdílenou mobilitu" a konkrétně problém alkoholu a dopravy. Když by se sečetl počet případů, které lze tímto vyřešit, vyjdou podle mě hodně vysoká čísla a to jak na počet samotných jízd, nákladů a ekologie (např. odvoz auta je vždy řešen autem navíc nebo já třeba jedu většinou autem z práce domů a pak taxíkem zpět někam do hospody), škod z nehod nebo zranění až úmrtí.

Jak se naznačuje v článku, tento vývoj ale má smysl jen v úzké kooperaci s automobilkou, takže držím palce ať se Roboautu podaří domluvit nějaké partnerství (= klienta) v rámci kterého to někam dotáhnou.

Mimochodem těžká brzda je použitým hardwarem - pedály k Logitech G920. Mám ho taky, pocit z řízení je až neuvěřitelně realistický (force feedback simulátorů), ale tu tvrdou brzdu vůbec nechápu. Ve hrách mám nastavenou vyšší citlivost, resp. maximum sešlapu asi na 60%, protože těch 100% nedokážu vyvinout snad ani když si na to stoupnu celou svou vahou...