Technika
Mrknete na film prometheus, bude to lip stravenej cas
už se elektřina bere ze vzduchu a je zadarmo (čemuž věří většina pilotů EV i většina bruselských ouřadů) tak proč by nemohl benzín? 😁
Mně se to docela líbí, ale chce to víc informací, jak je to energeticky náročné a myslím, že by to mohlo dost prodloužit využití ICE
i kdyby ucinnost premeny CO2 na benzin byla 50%, ucinnost spalovaciho motoru optimistickych 30%, tak se dostavame na celkovou ucinnost 15%.
jaka je ucinnost elektroaut?
70%?
tedy 4x-5x vic???
synteticky benzin nebo nafta, proc ne, ale jen jako "akumulator" energetickych spicek z OZE pro jejich naslednou premenu zpet na elektriku
Navíc srovnávat účinnost se spalováním fosilního benzínu je úplná kravina.
Jde o celkovou energetickou bilanci. Ta je u ropy a fosilních paliv obecně z principu kladná, jinak by nemělo cenu je těžit, zpracovávat a využívat jako zdroje energie.
U syntetického benzínu to bude vždycky naopak.
Takže, abych to napsal ještě jednodušeji. Zatímco fosilní benzín je pro nás zdrojem energie, syntetický benzín je úložištěm energie.
Vytáhni hlavu z hajzliku a našroubuj si jí zpátky.
twl co už jinýho napsat, než "omyl - jiné vlákno" aby to všech tvých 5 :-! mozkových buněk pobralo?
Ale jak píšeš sám - šlo to moc rychle po sobě.
Jak pro koho.
:-!
Pokud jsi to ani teď nepochopil, vyndej si hlavu ze zadku a čti znovu,
Strupe :-!
Takže aby to i pro tebe bylo srozumitelné.
1. U syntetického benzínu máme řetězec výroba elektřiny - výroba syntetického benzínu - spalování benzínu v motoru
2 U EV máme řetězec: výroba elektřiny - nabíjení baterie - pohon elektromotoru
Proto je nesmysl řešit u porovnání účinnost výroby elektřiny.
A nezapomeň zeditovat příspšvek po mé reakci. 😊 Jsi jedinej, kdo to dokáže.
Jsi za blba, proto jsem ten dlouhej cint nečetl. Z trucu.
Dělej hovado, edituj! :-!
Nejde to? hm...jsi hovado.
JInak já ani nečetl článek, jen nadpis 😒]
To je ale zábava, 😁 😁 😁 https😐/www.youtube.com/watch?…
Touhle bombou dneska končíme.
Jdu něco dělat.
To video mi zvedlo náladu, díky
Z uhlí se vyrábí 45%energie (u nás, v zahraničí méně,na Slovensku 10😖
Co tam máš dál?
A hlavně se mi líbí, jak je to ekologický. Přesně to mají f přece EV fans hlavně na srdci.
GAME OVER
:-!