Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Tohle je nový VW ID.4. Elektrický crossover se začne prodávat v roce 2021

Volkswagen ID.4 je důležitou součástí elektrických plánů německé značky. Elektřinou poháněný crossover se na rozdíl od již odhaleného hatchbacku ID.3 stane globálním modelem.
Zpět na článek
18. 6. 2020 13:19
Re: Ale jo
Ale ne ..dizajnova katastrofa..aspon za mna :no:
Avatar - twistedTSD
18. 6. 2020 13:48
Re: Ale jo
Bojím se spíš interiéru. Ostatně jako u každého nového VW.
18. 6. 2020 13:57
Re: Zlate casy pre EV, ale tazke casy pre VAG.
Uvidíme, jak dlouho ty zlaté časy budou trvat. Na dluh to asi nebude na věčné časy.
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 13:43
Re: Software
Ktore z VAG aut postavenych na MEB povazujes za uspesne alebo nadejne? Vsetky tvoria obrovsku stratu a predali sa v smiesnych cislach ktore nepokryli ani zlomky ceny za vyvoj a drviva vacsina ziskov z nich isla dodavatelom battery packov.
18. 6. 2020 14:37
asijskej dyzajn
nelibi se mi to
chapu, ze to ja dan co nejlepsi aerodynamice, ale kdybych si mel vybrat mezi osklivym autem s cx 0.20 nebo hezkym autem s cx 0.30, vyberu si to hezky
u auta co neni urceny na prelety po dalnicich tuplem
Avatar - WinDiesel
18. 6. 2020 16:53
Re: Software
Někde ale němečtí soudruzi udělali chybu, takže ani jedno auto nejezdí ...........
Avatar - WinDiesel
18. 6. 2020 15:17
Re: asijskej dyzajn
Ten zadek dělal nějakej zhulenec?
Avatar - WinDiesel
18. 6. 2020 15:14
Re: Zlate casy pre EV, ale tazke casy pre VAG.
No hlavně že to chápeš ty, wole. :-!
Avatar - _Karel_
18. 6. 2020 15:34
Re: Ale jo
:yes: vidím to stejně. Zvenku se mi to líbí.
18. 6. 2020 15:30
Žiadna sláva...
...ale pozerať sa na to dá. Ako písal Iudex, ničím to nie je VW, asi preto, že chlapci nemeckí robia EV len preto, že musia a stále mu neveria. EV dostanú štylistické markanty VW až potom, keď sa presadia.

Mne nejak nesedí predná kapota, deliaca špára kopíruje vonkajšie obrysy predku a veľmi necitlivo a hnusne pretína všetky tie ostré a hranaté prelisy.
Druhým nepekným detailom sú čierne slepé kusy plastu po stranách nárazníka - sú úplne zbytočné a vyzerajú hrozne. Radšej tam mali vhodne zakomponovať svetlá do hmly.
Rustikálny zadný sĺpik mierne pripomínajúcie riešenie od Opla tiež autu na kráse nepridáva.
Ešte uvidíme interiér.

No ale ten termín, kedy sa vraj začne predávať... Týchto sľubov už VW nadrístal viac ako dosť, ale realita je stále niekde inde.
Avatar - iudex
18. 6. 2020 14:16
Re: Ale jo
"Trošku" generický dizajn? Toto je priam definícia generického dizajnu, na to dáš znak akejkoľvek automobilky a bude to OK. To nemá žiadne dizajnové markanty VW. Preto sa to nebije s akýmkoľvek znakom na kapote, pretože to nemá čím odporovať. Je to z formy na chlieb. Ale akosi sa obávam že toto je budúcnosť (elektro)mobility. :-(
Avatar - WinDiesel
18. 6. 2020 17:01
Re: Software
Elektro-debilita je mission impossible, bez podpory státu to nevydělává vůbec nikde a žádné jiné "nové) vedení to nemůže vyřešit.
Vyřešila by to vysoká obliba ale ta není, takže se to křečovitě snaží zpopularizovat dotacemi, bonusy a různými druhy podpor, ale to se prodělek jen přesouvá z automobilek na stát, potažmo na daňové poplatníky, což je PODRAZ.
Mimochodem, jásal jsi nad 17%. Ono když z toho vyndáš hybridy, není to žádná sláva a 17% z celkem prodaných 100 ks je 17 ks, stejně tak jako 7% z dřívějších 243 prodaných vozidel (příklad). V absolutních hodnotách to není žádný velký progres, je to stále k smíchu, kdyby se nevyhazovalo z okna tolik peněz daňových poplatníků.
18. 6. 2020 18:42
Re: Žiadna sláva...
Blue,neurazaj dizajn Dacie :-!
..ked tak,tak: "jenze tenhle desing bych cekal spis u" ..lacneho cinskeho auta.
18. 6. 2020 16:17
Re: Software
Jak píše kolega, tady mluvíš o e-golfu a eUp, což jsou samostatný projekty na původních platformách. MEB ještě nevydělala ani euro, ani neměla jak. S tou ztrátou máš pravdu, smutný je, že koncernu se ji i tak vyplatilo vzít.
Já věřím že auta na MEB už ztrátový nebudou. Na Jalopniku je megadlouhá technická studie MEB, závěr je že je to vymakaný, servisovatelný, levný na výrobu a modulární. VAG tohle umí, vždyť MQB z nich udělala největšího výrobce na světě, vydělala hodně peněz, zkrátila cykly atd... MEB může zopakovat stejnej příběh. Mimochodem, Ford to od VAG licencoval.

Jinak když už se ptáš tak samozřejmě ID.BUZZ
18. 6. 2020 14:36
Re: Software
Zadne auto na platforme MEB se jeste nezacalo prodavat. E-tron je na MLB, e-up a ecitygo je prestaveny spalovak.
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 16:10
Re: Zlate casy pre EV, ale tazke casy pre VAG.
Clovek musi byt skutocne hlupy ak nechape jednoduchy fakticky udaj akym marza je, a dokaze o nom fabulovat, wole :-! . Asi mate s pogom rovnaku ucitelku ekonomie..
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 13:39
Zlate casy pre EV, ale tazke casy pre VAG.
Mna dizajnovo nezaujali, ten dizajn hlavne predku mi pride prilis mily a hrackarsky, viac sa mi paci Model Y aj ked jeho predok tiez neposobi nijak drsne alebo zaujimavo :) ale to je subjektivne. Objektivne bude mat VW veky problem s cenou ID.4 konkurovat Made in Germany Modelu Y kedze bude musiet zaplatit dodvatelom vysoked ceny za battery packy ak sa k nim vobec dostane, pretoze dnes musi mat pozastavenu vyroby viacerych svojich EV kvoli ich nedostatku, ktory vasak nie je globalny ale u LG ma Tesla ovela vacsiu prioritu a dostava od nich desatisice battery packov. Chcelo by to konecne vlastnu alebo joint venture fabriku s poriadnou produkciou, nie tie male cisla o ktorych iba citame posledny rok. ID.3 aj ID.4 budu silne dotovane aby sa zmestili do uvadzanej ceny a teda budu vytvarat velku stratu co sa neda porovnat s 20-22% marzou Tesly. Bol by som rad keby sa uz ID.3 zacal masovo predavat a ukazal ci Europa ostane u preferovania nie velmi oblubeneho sedanu z US, alebo este menej oblubene MPV z EU bude mat lepsie predaje. Made in DE Tesly urcite podporia nejake patriotske citenie Nemcov a Europanov a bude zaujimave ako sa rozdelia sily medzi EU, US a Azijske EV. Predaje budu sice stale zdeformovane nedostatocnou vyrobou nepokryvajucu dopyt, aj ked sa tu par expertov snazi tvrdit nieco ine, ale na vyrobu prevysijucu dopyt si budeme musiet pockat este par rokov. Podiel xEV na predajoch aut v EU sa dostal v aprili az na 17% takze pre EV sa v EU zacinaju zlate casy..
Avatar - Emel
18. 6. 2020 13:03
Ale jo
Trošku generický design, v těch vlnkách VW moc nevidím... ale jinak asi proč ne.
18. 6. 2020 13:27
Software
Hlavně fakt doufám že dotáhnou do konce ten software, protože MEB vypadá nadějně a všechno co na ní zatím představili taky.

Pokud tenhle id.4 bude tak aerodynamickej jak vypadá a vyrobenej ve kvalitě odpovídající ceně, můžeme se konečně, po 10 letech, bavit o opravdové konkurenci pro Teslu.
18. 6. 2020 20:34
Re: Žiadna sláva...
Jo na první dobrou to nevypadá špatně, fakt ale je, že být tam znak třeba Kia, tak je to naprosto jedno... Prostě generický design - to tu padlo už několikrát a mají kluci pravdu. Čekal bych od VW víc. Vůbec nevím, co by mě na tomhle autě mělo zlákat ke koupi :-( Elektro pohon to nebude a design taky ne ... Nemá to šmrnc.
Avatar - Blue Sun
18. 6. 2020 18:15
Re: Žiadna sláva...
Celkově to působí dojmem "aby to šlo co nejlevněji vyrábět"... Jenže tenhle design bych čekal spíš u Dacie.
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 16:46
Re: Software
Ako pisem vyssie, plati to pre vsetky VAG EV a MEB ja osobne nepovazujem za ziadny zazrak, prakticky je to okopirovana Tesla co sa koniec koncov vela krat spomina aj v Jalopnik clanku a priznalo to aj vedenie VAG. Tak isto nepovzujem MQB za nieco uzasne, TNGA je podla mna lepsia a pevnejsia a musim ta opravit, najvacsim vyrobcom je Toyota ;) a aj ich prijmy su vyssie kvoli efektivnejsej a kvalitnejsej vyrobe ako VAG, neplatia desiatky milionov za podvody na emisiach a taktiez nie je pravda ze MEB este nic nezarobilo, cela prva seria ID.3 je uz vypredana a zalohy zaplatene. ID. BUZZ je zatial iba koncept.. ale hlavny problem VAG je v tom ze nemozu vyrabat ziadne EV so ziskom ak budu nakupovat drahe baterie od dodavatelov a cenami sa byt s ostatnymi automobilkami, jednoduche :) AJ VW pochopil ze zarabat moze iba ak pojde cestou Tesly, to si uvedomili a priznali 10 rocne zaostavanie za Teslou, vedenie sa meni ako na beziacom pase a fabriky na baterkky v nedohladne. Akokolvek dobre okopirovana platforma je nepouzitelna bez baterii.
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 14:15
Re: Zlate casy pre EV, ale tazke casy pre VAG.
Raz pride cas kedy pochopis co to znamena 20-22% marza Tesly na vyrobe a predaji EV a preco economy of scale zabezpeci ze zisk z EV bude stale iba vacsi.
Avatar - Blue Sun
18. 6. 2020 20:47
Re: Žiadna sláva...
Design Dacie je ale přesně takový - aby to šlo co nejlevněji vyrábět. Jednoduchý, strohý, účelový. Design není jen o vzhledu.
Avatar - twistedTSD
18. 6. 2020 17:50
Re: Software
Jaká je spotřební daň z nafty a jaká z elektřiny?
Avatar - Hammunasakra
18. 6. 2020 17:56
Re: Software
No to víme teda asi oba = tak povídej ale konečně jak sou EV dotovaný víc?

Možná taky oba víme kolikanásobek výrobní a koncový ceny je u benzínu a tý elektřiny

Možná i rozdílnou objemovou hmotnost nafty a benzínu

Ale vysvětli radši to cos napsal 17:24
Avatar - twistedTSD
18. 6. 2020 17:24
Re: Software
Elektromobily jsou dotované mnohem víc.
Avatar - Hammunasakra
18. 6. 2020 17:14
Re: Software
Mimochodem už ti KONEČNĚ DOŠLO = že bez podpory státu = osobní auto na naftu nemá šanci? Že by skoro neexistovaly?

Že bez trvalý dotace provozu v řádu stovek miliard https://oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit ze strany státu potažmo daňových poplatníků prostě nejsou = že to je za ty roky MEGA GIGA PODRAZ

Abych použil tvá slova :-)
Avatar - .StenLi.
18. 6. 2020 16:30
Re: Software
Ano druha veta je o VAG EV. VAG ma prilis vela platforiem ale ani MEB nie je o vela efektivnejsia alebo modularnejsia, lacnejsia atd.. S tym predajom by som to poopravil, cela 30k First edition seria ID.3 je uz davno vypredana.
Avatar - Emel
18. 6. 2020 14:30
Re: Ale jo
Nojo, je to takovej ten ledničkovej design a-la-tes-la... ale já obecně VW design nějak moc nemusím a tohle mi nevadí.
20. 6. 2020 10:33
Re: Software
Nafta není dotována vůbec. Ale chápu, že ty a i tvoji soudruzi by jste chtěli na spalováky a fosilní paliva vyšší daně a ceny. Čekáte, že pak bude Zelené peklo pro lidi přijatelnější. Taky čekáte, že vyberete od lidí ještě víc peněz na ty vaše pokusy.
19. 6. 2020 11:57
Re: Software
Poslední slova jsi trefil. JSEŠ IDIOT.
Avatar - .StenLi.
19. 6. 2020 09:57
Re: Software
Ty ma naopak vobec neprekvapujes ze si zase nepochopil pisan text :) Takze.. To ze MEB je snahou VAG okopirovat Teslu je vseobecne zname, ale neznamena to ze sa im to podarilo, aj ked vsetci sa tu a na inych veboch snazia budit dojem ze masova lacna a kvalitna vyroba sasy (bez battery packu) je to co VAGu ide a ked zacnu chrlit EV tak Tesla zkrachuje.. ale platforma Modelu Y, tepelne cerpadlo aj kabelaz su dlhe roky pred MEB a o bateriach ani nema vyznam pisat.. Takze ano, MEB nie je nic moc aj ked sa snazia okopirovat Teslu. Uz je to jasne? :)
19. 6. 2020 08:40
Re: Software
Hochu já si tě můžu urážet jak chci a svým arogantním chováním ke všem kolem kdo si s tebou dovolí nesouhlasit si o to přímo říkáš. Absurdita dieselovejch aut tady vznikla kvůli omezencům jako seš ty 15 let zpátky kdy pár eurobolševiků usoudilo, že naftový auta jsou to pravý ořechový co tady chceme a prosazovalo se jejich používání. Teď partička eurobolševiků o 180 stupňů otočila a řekla, že dieselový auta jsou fuj a to pravý ořechový je EV a je potřeba prosazovat jejich používání (v týhle skupince seš aktuálně ty). Nikdy jsem netvrdil, že EV jsou špatný. A pokud budou tvořit 10-20% vozovýho parku proč ne. Vadí mi jen to direktivní prosazování jejich používání a dotování jejich nákupu, protože to nemá žádnej ekologickej přínos. Spíš naopak.
19. 6. 2020 08:08
Re: Software
Ten článek je ale o Německu kde je cenový rozdíl nafta a benzín skoro 5 korun. To si musí řešit Němci sami. U nás tenhle problém není. S ohledem na to co furt blábolíš asi nemáš dost intelektu na to, aby si tuhle skutečnost pochopil že?
18. 6. 2020 23:20
Re: Software
Ty ses fakt nebetycnej ko-kot. Furt si meles dokola ty svoje vyplody o dotovany nafte. Ale dotace EV to rozebirat nechces.
18. 6. 2020 23:16
Re: Software
Vocase. Kdyby byla nafta o 2 kc drazsi tak se naftovy auta prodavaji porad. To jen takovej moula jako ty to nedovede pochopit. Neni to o cene paliva ale o nizsi spotrebe. Mega giga podraz je masivni dotace el. Mobility.
24. 8. 2020 22:21
Už se začal vyrábět ve Cvikově
Volkswagen začal vyrábět sériovou výrobu modelu ID.4 ve Cvikově https://evcars.cz/…obu-modelu-id-4/
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 20:08
Re: Software
Ne jde mi o SPRÁVNÝ používání NE aby ste SI VYMÝŠLELI špatný překlady a podobný blbosti. Prostě tohle je TAKY DOTACE = u nás v Německu všude. A bohužel dovedla Evropu k milionu aut který sou bez trvalý DOTACE paliva = nepoužitelný

Nevim co je v tvý hlavě zelený peklo = průměrně bystrej žák 2. stupně základní školy neřiká paní učitelce že kecá = že ropa určitě nedojde. A už si to nepamatuju možná i ví = že ropa se používá i na důležitější věci než jí proměnit na oxidy dusíku oxid uhelnatý uhlovodíky a prach = při cestě na nákup. A myslim že ani pančitelka ze ZŠ by neměla radost kdyby slyšela že JINAK TO NEJDE = TAK a nikdy jinak = páč vono to prostě časem bude muset bejt jinak ;-)

Plus třeba to EV je nesrovnatelně efektivnější = v celém řetězci. Takže nějaký zábavný auta od https://www.garaz.cz/…ne-auto-21003882 po https://www.garaz.cz/…-o-trun-21001296 klidně a můžou bejt eště hodně dlouho, ale běžná Máňa a Pepík můžou jet do toho Lidlu nebo Walmartu i jinak než za spalování něčeho nedostatkovýho co je poruchovější celkově složitější a dražší a eště to dělá spoustu emisí. Jestli TOMU říkáš zelený peklo = nebude chyba ve zbytku planety co tohle co sem hodně zjednodušeně nanes CHÁPE, ale možná spíš v tobě = že to nechápeš

Paní učitelka prostě MĚLA PRAVDU :-)
Avatar - twistedTSD
20. 6. 2020 14:57
Re: Software
Nafta je zásadní komodita pro nákladní dopravu a další odvětví, její dotace je tedy podporou ekonomiky. Když se ti nelíbí její zvýhodňování, fajn, snižme spotřební daň z benzínu na stejnou úroveň. Pořád bude elektřina mnohem dotovanější.
20. 6. 2020 14:18
Re: Software
Jestli ti jde tolik o slůvko dotace, tak používej 2 slůvka. Nepřímá dotace. Jinak na naftu nedává nikdo ani Euro. Jen ti tvoji soudruzi by na daních chtěli vybrat ještě víc než teď.A ty teoreticky vybrané daně navíc jsou dle nich nepřímé dotace. Potřebují penízky na Zelené peklo.
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 13:09
Re: Software
To je fakt NEUVĚŘITELNĚ NEUVĚŘITELNÝ = že řeknu to trochu po tvým ti hlavička kebulička nebere, že to je přece všude stejný https://www.lemonde.fr/planete/article/2013/03/01/les-moteurs-diesel-entre-subventions-et-dangerosite_1841303_3244.html :-O :D

Sakra vždyť o problematice víš NULA naprosto NIC. Někde ses to učil něco si k tomu četl? Proč se hádáš?

Hele a fakt musíš FURT urážet? Seš sice trochu mentálně postiženej magor = když nechápeš že je NAPROSTO FUK jestli je to německejch 5 korun na litr nebo slovenský 4 koruny = ale nešlo by to bez toho urážení?

Nejsem nejlepší = jen samozřejmě souhlasím jedno jestli s Kovandou z kterýho má kolaps fostek nebo se Sedláčkem https://www.novinky.cz/…eli-sveta-335269 který nesedí Karlovi a klidně i s šéfem VW když má pravdu

To co SIS VYMYSLEL že tohle se týká jedinýho státu = a ne Holandska a Slovenska a Francie atd. = to JE FASCINUJÍCÍ. Svým způsobem ta tvoje první věta platí

Mimochodem jak si vysvětluješ místní diskutéry který to před rokem stejně jako ty nevěděli, ale přijali to ZCELA JINAK než ty? Ať jen na základě mých odkazů nebo si možná sami něco dohledali?

Co říkáš na fakt co ses opět hádal a realita je = že subvence a dotace TOTÉŽ JEST?
20. 6. 2020 13:01
Re: Software
Ano naprosto neuvěřitelný je jen to jak seš blbej. Šermuješ tady článkem ředitele VW o tom, že je potřeba něco dělat s podporou nafty v Německu a děláš jako že se to vztahuje i na ČR. To že seš mentálně postiženej magor jen dokazuje fakt jakým neodbytným způsobem trváš na pojmu dotace a bazíruješ na tom, že ty jedinej máš pravdu. Jasně ty seš ten nejlepší, kterej má vždycky pravdu a všichni kolem jsme pitomci, který ti nešahaj ani po kotníky :D Normální namachrovanej blbeček seš. Nic jinýho. :-[]
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 10:40
Re: Software
Fakt zajímavý jak má Vaculík pravdu = buď věci rozumíš a není o čem nebo o ní NIC NEVÍŠ jako ty ABSOLUTNÍ NULU a VYMÝŠLÍŠ SI a pak je to zajímavý = realitu netrefuješ tak nějak půl na půl jako kdyby sis házel korunou, v drtivý většině je všechno PŘESNĚ NAOPAK :-)

Takže já NEjsem soudruh = dokonce je docela dost nemám rád = protože narozdíl od tebe vím chápu rozumím co všechno napáchali a že i dneska žijeme furt eště v ekonomickym stínu JEJICH vlády

Nafta viz odkazy samozřejmě dotovaná je + sou dotovaný viz odkazy VŠECHNY fosilní paliva. Zajímavý jak to ODMITÁŠ rsp. ODMÍTÁTE pochopit. Většina lidí co tu diskutuje to trochu překvapivě do těch WinDieslovejch apod. nářků nad DOTACÍ EV nevěděla, ale pak se to rozdělilo = část po odkazech a něco si třeba sami našli už ví, části to chvíli trvalo = a pak je tu tvrdý jádro :-!

To že vůbec nechápeš CO se to a PROČ se to děje a tak si to tvá hlava zjednodušila na blábol ZELENÉ PEKLO znamená = že si byl na základce asi zrovna za školou. A až do dospělosti = si to nedohnal ;-)

EDIT = ale to co si dokážete VYMYSLET aby ste popřeli to co vidíte v odkazech = to JE fascinující :yes: :-!

Vono všechno ale nejlepší je asi ryccardo = když je to dotace jen spotřební daní ve výši 7 nebo 5 korun dotace to je, možná i 4 koruny na Slovensku, ale u nás TO DOTACE NENI :yes: :D
Avatar - twistedTSD
19. 6. 2020 21:18
Re: Software
Napsal jsem to jasně. Na provoz EV budeš dostávat vyšší dotaci než na diesel. Je vtipné, jak proti jednomu příkladu ohýbání trhu bojuješ a zároveň prosazuješ to samé v případě jiného pohonu.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 18:53
Re: Software
To je FASCINUJÍCÍ jak máš data k dispozici = a ODMÍTÁŠ je vidět dokonce vysvětluješ že tam nejsou :*)

To přece NENI o jednom malym státu = ty dotace v JEDNOM státě by nefungovaly! Že to je někde trochu víc a někde míň NEHRAJE ROLI blbe = prostě i kdyby to u nás byla 1 koruna na litr = FURT by to byla dotace = pokřivení tržní ceny

A hlavně bez desetiletí a NE 15 let jak sis zase VYMYSLEL ty = by prostě dieslový osobáky = téměř NEBYLY. Ale to ti vyvětluju ROK včetně odkazů na toho Vaculíka s Koteckým. Chápu že to někomu myslí pomalejš, ale vocaď pocaď :*)

Ale ať tu prču dotáhnem do konce = kolik v přepočtu kč teda v tvý hlavě JE dotace a kolik ne? Německo Holandsko jasně jo = my už ne, tak CO Slovensko a jejich ca 4 koruny na litr = dotace jo/ne? :-)
19. 6. 2020 15:28
Re: Software
Když si koupí naftu, tak nebude dostávat. Bude jen platit. On by jen chtěl státu platit ještě víc.
19. 6. 2020 14:32
Re: Software
Samozřejmě, že jde o doplněk on to taky doplněk je a bude. Pro některé způsoby používání auta nebo modelové řady aut je EV naprosto nevhodný a tam se neprosadí. Malá auta do měst velikosti Fabie s akčním rádiusem do 150 km tam v tom vidím velký potenciál navíc pro zákazníky, který mají možnost dobíjení přes noc. Pro auta na velký roční nájezdy je to absolutně nevhodný. Můžeš to tvrdošíjně popírat, ale realita prodejů mluví celkem jasně.
19. 6. 2020 14:26
Re: Software
Protože tam je cenově zvýhodněná nafta skoro o 5 korun bavíme se o tom už druhý den :D a to taky zmiňoval ten šéf VW

https://oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit

ten článek si tady odkázal už asi 100x ty si ho nečetl? Píše tam výslovně: Generální ředitel automobilky Volkswagen se vyslovil pro postupné snižování daňového zvýhodňování nafty v Německu. Ty teda dneska fakt nemáš mentálně moc den. Jako že seš hloupej to víme, ale sorry dneska fakt perlíš. Subvence je podpora. Jako dotace to překládáš ty :D
Avatar - twistedTSD
19. 6. 2020 14:20
Re: Software
"No to víme teda asi oba = tak povídej ale konečně jak sou EV dotovaný víc?"

To je furt dokola s tebou... prostě uznej, že když si koupíš EV, budeš dostávat od státu nesrovnatelně vyšší dotaci, než když si koupíš diesel. A to se nebavím o státech typu Norsko, kde deformují trh dotacemi na nákup.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 13:45
Re: Software
Ok vzdávám to = na tvý Zelený peklo v tvý hlavě co ti proč to tak bude vysvětlovala už učitelka na základce = fakt nemám :-!

A že sem se SNAŽIL :D
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 13:33
Re: Software
Takže tobě eště nedošlo = že to JE dotace? :-)

Nepamatuješ jak si psal že KDYŽ je to formou rozdílný daně = NEMŮŽE to bejt dotace? No člověče = a vono viz ty odkazy = zdá se že MŮŽE :-O :*)
Nebo to chceš dotáhnout až do totálního mimoně poga = kterej odmítá MMF i OECD a dál jede svou? :-!

V Německu i na Slovensku? A čéče = dokonce i v ČR :-!
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 13:30
Re: Software
Fakt?
Ne = a je HODNĚ HODNĚ HODNĚ smutný když ti to v dospělosti někdo musí vysvětlovat
Pamatuju = a NIJAK to nesouvisí s dotací nafty

NEvkládej mi do pusy co si TY PŘEDSTAVUJEŠ = jak tě učila paní učitelka ve škole = je to NUTNOST. A protože přechod je na spousty desetiletí u nás sem to tu s někým počítal že když rychle tak ca 40 let a i podle extrémního optimisty Barika je v jeho dolním rozptylu ropy na 100 let = MUSÍME začít docela honem něco dělat. PROTOŽE jak VÍŠ i ty ropu nemáme JEN na to proměňovat jí na oxid uhelnatý prach uhlovodíky a oxidy dusíku = POTŘEBUJEME jí na spoustu jinejch věcí

Chápeš ten poměr 100 let a 40 let v relativně vyspělém státě? Chápeš že to už relativně spěchá? Nejde vůbec o doplněk
19. 6. 2020 13:20
Re: Software
Za mě se laskavě neschovávej :D
19. 6. 2020 13:16
Re: Software
- co je na tom?
- ano
- jesti si nepamatuješ tak diesely začala EU prosazovat právě kvůli nízkým emisím CO2 ve srovnání s benzínem.

To že EV budou tvořit vhodný doplněk ke spalovákům nezpochybňuju. Ty to ovšem vidíš jako samospásnou cestu, kterou do budoucna každý motorista bude muset jít.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 13:11
Re: Software
No TO je ten problém = nevidíš
Nicméně ten text je platnej tehdy i dneska na tom se nic nezměnilo.

Je zcela FUK jestli je to odkaz z roku 2017 https://oenergetice.cz/…fty-musi-skoncit nebo třeba 2013 a jestli MMF nebo OECD nebo = je to furt stejný = řiká se tomu DOTACE ;-)

Stejně tak je fuk jestli je ve výši 7-8 korun na litr jako v Holandsku 4 koruny na Slovensku nebo jakákoli FURT je to multimiliardový pokřivení trhu rok co rok. S důsledkem co vysvětluje Kotecký a Vaculík na ČT24 = a to že v Evropě se jednu dobu osobní diesly vs benzín dostaly až na absurdní poměr 50:50 víš. No prostě po roce snad (s)končíme = dotace nafty zcela extrémně pokřivily trh. Je problém jak od nich ustupovat = protože když zavedeš tržní ceny naráz = kontinent bude zaplavenej neprodejnema nafťákama

Ta absurdita je = že zlomečíček peněz na podporu NUTNÝCH změn a je fuk jestli to nakonec bude víc EV nebo vodík nebo spolu = tomu Winovi a tobě atd. TAK STRAŠNĚ vadí. Podpora fosilních paliv který jednak SOU logicky konečný takže to co teď pomaličku opatrně ZAČÍNÁ prostě musí proběhnout = tak podpora dotace fosilních paliv = nikdy nevadila. Začalo vadit až že by mohlo bejt i čistějš o celkový efektivitě celýho řetězce fosilní vs budoucí elektrický nemluvě
Prostě je nesrovnatelně efektivnější udělat VČETNĚ PŘÍVODU ELEKTŘINY což je téma co tě roky trápí rychlonabíjecí megastanici než 3x denně vozit na totéž místo naftu a benzín. Za chviličku se to zaplatí a pak už je to jen levnější i čistší. Argumentace typu že zrovna u nás trochu zaostáváme a furt se skoro polovina elektřiny vyrobí z uhlí = je absolutně mimo = se STEJNOU elektřinou se přece vyrábí i ty ropný produkty! Jen k nim NAVÍC je potřeba ta ropa + ta rafinérie a tu ropu vytěžit a přepravit a viz výš na tu frekventovanou čerpačku x-krát denně dovézt na to sou potřeba mraky cisteren a ty musí někdo řídit = nebo tam prostě doletí elektřina
19. 6. 2020 13:06
Re: Software
Děkuji za aktuální článek z roku 2013, ve kterým se píše o podpoře fosilních paliv v některých státech světa. S ohledem na fakt, že je tam zmiňováno uhlí je jasné, že se to velice úzce týká aut a je to nanejvýš aktuální. Jen v tom nevidím tu souvislost s ČR.
19. 6. 2020 11:55
Re: Software
Nedotuješ nic a ani nikdo jiný. Na dotaci nafty nikdo nedal ani korunu. Politici, kteří teď jsou u moci si jen myslí, že by mohli na daních vybrat ještě víc. Nutně potřebují peníze na Zelené peklo, tak se propagandou snaží zmanipulovat voliče. Podle nich zdroje jsou.
19. 6. 2020 11:32
Re: Software
Ty vole já se hádám o pojem dotace? Všimnul sis kolik lidí se s tebou o tenhle nesmysl hádá a kroutí nad tím hlavou? Kdybych byl sám, tak se nad sebou asi zamyslím jestli nemáte všichni kolem mě pravdu, ale situace je obráceně. O dotovaný naftě u nás tady píšeš jen ty a nesnaž se schovávat za instituce OECD nebo MMF. Pitomec seš sám, protože nápad, že u nás nafta plošně dotovaná je z tvojí hlavy. Jako argument používáš tvůj oblíbený článek o zvýhodňování nafty vůči benzínu v Německu. Prostě idiot.

A to že to máš v palici pomotaný svědčí ty tvoje myšlenkový pochody. Irán není spojenec USA. Už si to prosím tě pamatuj ty pako a další tvoje bludy s Čínou nemám náladu rozebírat.
19. 6. 2020 11:21
Re: Software
Dáváš sem odkazy, kde vyšší daně chtějí. To jsou přece ty tvoje dotace a ty tvoje zdroje.
19. 6. 2020 10:22
Re: Software
Ten Irán a Čínu jsem taky nepochopil. Psal jsem ti,že investice u nás je náš problém. Investuhí hlavně ty, kteří tady investovali v devadesátých letech a jde o reinvestice. Tehdy jsme o čínské investice nestáli a dneska už u nás v podstatě není do čeho investovat.Proto tady taky nic nového v podstatě není.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 10:18
Re: Software
Už si se vysmál zdroji OECD = tak teď MMF? :-O

Si fakt BOREC :yes: :-!

Hele verze že ten absolutně naprosto zcela mimo = bys MOHL být ty = ta tě nikdy nenapadla? Jen se ptám :-)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 09:50
Re: Software
To je HLUBOKÝ NEpochopení = na dotaci fosilních paliv DÁVÁŠ https://csve.cz/…ionu-usd-mmf/509 i když tobě to furt nedochází
19. 6. 2020 08:00
Re: Software
Tady je k tomu zrovna pěknej článek, aby si viděl jak máme strašně levnou "dotovanou" naftu ve srovnání se zbytkem Evropy. Vidíš ty rozdíly v cenách benzínu a nafty v jednotlivých zemích? Zvýhodnění oproti benzínu vidím v jiných státech EU, ale u nás to problém fakt není.

https://www.idnes.cz/…03057_viteze_sov

A abys věděl, tak ten tvůj odkaz na www.zemedelec.cz to je dotace. Tj. když nezaplatíš zákonem stanovenou spotřební daň, ale máš ji poníženou. To že je na určitý produkty různá spotřební daň není dotace jakkoliv si to tvoje autistická palice takhle vsugerovala.
Avatar - twistedTSD
18. 6. 2020 22:28
Re: Software
:D Já už fakt nevím teda. Nejdřív nepřipouštíš, že zásadní rozdíl ve spotřební dani je dotace, a teď zase poučuješ, že snížení spotřební daně dotací je.
Avatar - twistedTSD
18. 6. 2020 22:25
Re: Software
Já to vysvětlil. Zkus mi ty vysvětlit, jak je diesel více dotovaný než EV.
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 19:59
Re: Software
To pleteš spoustu věcí dohromady = formulace dotace nafty je tedy podpora ekonomiky = tos ale PŘEHNAL :*)

Nicméně "profesionální nafta" což v některejch státech existuje = to snad budiž to jo

My ale mluvíme výhradně o osobní dopravě a evropském EXTRÉMNÍM pokřivení trhu.

Blbost o mnohem dotovanější elektřině si vzal kde? Výrobní cena nafty je zjednodušeně 1/3 výrobní cena elektřiny ca 1/5 prodejní ceny. Prostě PŘESNĚ OBRÁCENĚ

Tou DOTACÍ nafty a je neuvěřitelný PROČ si vymýšlíte všechno možný od špatnýho překladu po SVÝ pojmenování, tak DOTACE nafty sme prostě uměle desetiletí uměle upřednostňovali dratžší komplikovanější a poruchovější vznětový motory. To je celý

Hybrid kterej je zatim BEZ DOTACE asi to nej = dotaci neptřebuje. A skončil jako nejspolehlivější = a má reálný rozumný emise. Ale časemu MUSÍ přijít elektřina nebo vodík nebo oboje nebo eště něco = to že MUSÍ víme ze ZŠ všichni. Že to některý dospělý lidi popíraj = no jo no :-!
Avatar - Hammunasakra
20. 6. 2020 09:34
Re: Software
Ne nenapsals BUDU :-)

Neni moc vtipný že nechápeš že ropný destiláty benzín a nafta sou něco jako Cola a Pepsi = a bráníš obří pokřivení trhu. Proč jedno z těch z těch pití uměle masivně zvýhodňovat? Když už tak lokálně BEZ emisní auta = třeba nějakou 100% přírodní šťávu. Chápeš?

Absurdnost zvýhodňování ne výrobníma nákladama stejný Pepsi a Coly dál posiluje fakt že vznětový motory sou DRAŽŠÍ = výroba servis cena takže i pojištění. Takže to DRAŽŠÍ obříma cenama zvýhodňujeme = o co lepší je cesta co se rozšířila na jinejch kontinentech = nižších emisí a nižší spotřeby dosáhnout bez dotací = hybridama. Časem vodíkem a EV

Zopakuju že fakt jak moc dotujeme jeden typ aut sem tu začal psát ve chvíli kdy lidi jako WinDiesel začali bědovat nad DOTACEMA pro EV :-)

Jaký prosazuju dotace? Já bych rád aby sme nebyli předposlední na kontinentu v dobíjecí infrastruktuře a aby tu konečně vzniklo pár vodíkovejch čerpaček. Vedle v Německu jich je zatim 90 = tu 1 pražskou už zase odložili. Náš slovenskej majitel státu má totiž byznys po https://www.idnes.cz/…94856_domaci_blj a prachy z každýho litru nafty benzínu a skoromonopol na adBlue = takže lidi jako ty mu dělaj radost = jen ať zaostáváme jen ať sme předposlední v Evropě = hlavně když jemu to sype :*)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 18:49
Re: Software
No tak sakra JAK SOU DOTOVANÝ VÍC? Na podporu dieslovejch osobních aut jdou desetiletí stovky miliard = jo v zásadě sem PRO aby tahle podpora vznětovejch jinak neprodejnejch motorů skončila a klidně stejnou sumou sme podpořili lokálně BEZ emisní auta = na elektřinu a vodík
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 17:45
Re: Software
NEuvěřitelný NAPROSTO NEuvěřitelný :-!

Jak JÁ TO PŘEKLÁDDÁM? Ty neumíš číst? Zkus si tam projít víc článků = zrovna tebe MIGNE :D

Teď už musím i já BLBE = tos to nečet v češtině němčině angličtině nebo francouzštině? VŠUDE je to DOTACE ty pako! :D

Abys byl za TOTÁLNÍHO VOLA = všude je subvence a dotace víceméně to samý, ale U NÁS je to ÚPLNĚ to samý http://www.inca.cz/…-verejne-podpory

Nečet si zprávy OECD nebo MMF? Tam je to přece taky DOTACE ty magore = přesáhli ste fakt moji kapacitu = mít pochopení pro BLBY bez maturity s IQ tykve :-[]
TAKHLE přece nemůže bejt hloupej nikdo = čumět na x y materiálů v různejch jazycích a všude číst DOTACE = a pak napsat tohle :-| ;-\ :-( :'-( :-O :D

A to co tvůj mozek vyplodil = že je to dotace jen NĚKDE = to už je naprosto fascinující mentální retardace = a co na Slovensku tam to eště je DOTACE a u nás ne? :yes: :*) :-[]
19. 6. 2020 13:43
Re: Software
Ano, odmítám politické bláboly na zakázku. A je mi jedno zda je to oecd nebo mmf. Oni ty daně nazvaly nepřímé dotace. To nic nemění na faktu, že ty jejich peníze nikde nejsou a ani nebudou. Oni by je jen chtěli na Zelené peklo.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 13:31
Re: Software
PROČ mluvíš JEN o německu?

Teda ty extrémně pomalý kroky kdy připouštíte vy borci že to je dotace = to je NEskutečný a fakt NEuvěřitelný :-)

Tak PROČ v Německu? Co v Holandsku? Co na Slovensku? :-!

Hele PROČ píšeš zvýhodňování = když je všude napsáno DOTACE německy https://www.spiegel.de/…r-a-1182815.html francouzsky https://www.lemonde.fr/economie/article/2017/12/18/les-subventions-au-diesel-divisent-les-constructeurs-allemands_5231336_3234.html
19. 6. 2020 13:23
Re: Software
Ne tím zvýhodňováním myslím rozdílnou cenu nafty oproti benzínu např. v tom Německu. Dotace je to pak u těch zemědělců, který nezaplatí plnou výši stanovený spotřební daně za naftu. Tam se jedná o dotaci.
19. 6. 2020 13:01
Re: Software
Na hýření jseš tady expert ty. Ty tady společně s politiky rozděluješ peníze, které nikdo nemá. Meleš pořád nesmysly o ušetřených penězích s dotací fosilních paliv. Problém je to, že je to jen sen tvůj a tvých soudruhů.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 12:21
Re: Software
Takže céčko https://www.auto.cz/diskuse/75671/1?… s nebo bez?

Jinak to jak nesmyslně v době konjunktury rabuje ANO https://www.irozhlas.cz/…d_1904141251_och to je na stejnou kritiku jako miliardy na podporu dieslovejch aut před benzínovejma :-(

Zdroje tu jsou https://www.krajskelisty.cz/…-dobre-znate.htm toho bysme měli zavřít = ty peníze nám pak chyběly za krize. No a tak to teď s ANO OPAKUJEME = konkunktruru jsme prohýřili a teď to maličko chybí https://ct24.ceskatelevize.cz/…u-na-500-miliard a tím to zdaleka ne(s)končí https://www.novinky.cz/…uzovani-40320852

No a co teda ty = CHÁPEŠ že se tý dotaci nafty i fosilních paliv obecně dotaci pomocí rozdílný daně řiká DOTACE? Už i ryccardo se k tomu hlásí = seš po tom roce odkazů a vysvětlování možná poslední.. ;-)

Ale to jak lidi jako ty a ryccardo FURT OPAKOUJOU že ostatní sou idiot a v bludu atd. = to je :D :-!
19. 6. 2020 12:13
Re: Software
Ty jsi asi nic nepochopil a pořád raději žiješ v bludu, že zdroje jsou. Politici mají lapenou další ovečku s kterou to ještě pár let doklepou.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 11:59
Re: Software
Ani přes tohle primitivní základ přes všechny odkazy co to je dotace v mnoha jazycích že to je dotace nedostal? Smutný velmi velmi smutný

Hele ty máš učňák s maturitou nebo bez?
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 11:46
Re: Software
No zrovna u tý nafty benzínu = jde furt o ty STEJNÝ NE jedno dotovat :*)

Prostě ne jedno nebo druhý ZVÝHODŇOVAT stovkama miliard DOTOVAT = prostě STEJNÝ podmínky pro zážehový i vznětový motorizace. Že obříma penězma desetiletí dotujeme ten co je dražší a poruchovější a přitom má JAKO nižší spotřebu = danou JEN tím že už neprodáváme na kg ale na litry = a stejnej stojan no problém může vydávat ne na objemový jednotky ale váhu a ta rozdílná objemová hmotnost TO je to co dělá JAKO nižší spotřebu dieslu = koukám že přes fakt že giganticky dotujeme naftu a co to znamená(lo) pro evropskej autoprůmysl = prostě někde nepřizná. I kdyby mu to náhodou nakonec přece jen došlo = prostě za c)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 11:40
Re: Software
Tím zvýhodňováním asi myslíš DOTACE nafty v Německu a Francii a Nizozemí a na Slovensku a u nás = fakt viz já 11:01 https://www.auto.cz/diskuse/75671/1?… :*)

To že ses nedostal přes laťku že sčítání i dotace sou furt sčítání i dotace ať se jedná o 1+1 nebo milion a milion nebo nebo 2 koruny u nás nebo 4 na Slovensku = to.. to neumím okomentovat :-O :yes: :*) :D :-! :-[]

Ono to viz tvý změny názoru ad Irán nebo čínský investice a aktuální nehádání se o pojem dotace až po EV bude spíš viz já 11:21 a 11:19 a 11:16 https://www.auto.cz/diskuse/75671/1?… ale jo viz já 11:01 = SEM IDIOT ;-)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 10:53
Re: Software
Já chci vyšší daně a ceny?

Já chci shodný daně TO je podstata! Je fakt že v tu chvíli bude Evropa zaplavená neprodejnýma nafťákama v bazarech

Ale tohle všechno vzniklo = kvůli Winovi. Když tu naříkal nad obřími dotacemi pro EV = jen jsem ho upozornil že DOTACE tu JSOU a už sakra DLOUHO = ale trochu jiný než si myslí :-)

Popravdě bych speciálně u nás https://zpravy.aktualne.cz/…972ac1f6b220ee8/ i pro JEDNU daň https://ct24.ceskatelevize.cz/…neni-je-normalni + https://www.novinky.cz/…nemovny-40313248 + https://www.idnes.cz/…10_ekonomika_rts a nejen na pivo prostě JEDNA sazba obecně
19. 6. 2020 10:34
Re: Software
I podle tebe. Ty taky chceš vyšší daně a ceny. Taky čekáš, že ty tvoje srandy někdo zaplatí. Pokud jde o to Y, tak jsem v případě mmf a oecd myslel na politiky. Omlouvám se.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 10:31
Re: Software
Jednak mělY a druhak FAKT "podle nich"? Fakt? :-)
19. 6. 2020 10:28
Re: Software
Já to chápu. oecd a MMF píší, že by měli být vyšší daně. To jsou dle nich ty dotace. Já si však myslím, že v případě, že se daně zvýší, tak státy víc peněz mít nebudou. Jejich cíl je zdražit ebergii, benzín, ropu, plyn,....
19. 6. 2020 10:23
Re: Software
Nesmíš věřit jen politikům. Ti hrají svoji hru.
19. 6. 2020 10:16
Re: Software
Já ani státy v EU nedávají nic. Podle tebe a dalších přerozdělovačů ty peníze jsou.Ve finále ti tvoji soudruzi ty peníze nenajdou a ještě pár let to zkusí na dluh.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 09:46
Re: Software
Ty si fakt chorej = to se fakt ROK HÁDÁŠ o pojmu dotace?? Tady MMF https://csve.cz/…ionu-usd-mmf/509 "..dotace mají často podobu daní" CO na tom celou dobu nechápeš?

Fakt musíš mlít 3,14čokraviny o autistech = místo se vteřinu zasoustředit = že OECD a MMF a já nejsme proti tobě všichni pitomci. Že se prostě fakt celý ty měsíce hádáš a mimoň z Mimoňova = si ty. Jo říká se tomu prostě DOTACE

Jedno jestli to tvoje palice chápe = drsný žejo? Prostě
- USA nepodporuje Irán https://www.irozhlas.cz/…a_2001072003_ada tím jsme se dali do řeči, že jsem tvou představu uvedl na pravou míru
- tohle neni skvělá čínská investice jak slíbil tvůj prezidentský https://ct24.ceskatelevize.cz/…-investicim-typu jak sem tvou představu uvedl na pravou míru
- a dotace fosilních paliv = viz odkazy, i když tam si HODNĚ neoblomnej
- a dotace nafty = viz víc odkazů viz výše ten MMF = jo opravdu to je přes tvůj GIGANTICKÝ ODPOR opravdu je to dotace = a dotace NENÍ jen to co krade náš slovenský exkomunista etébák tunelář oligarcha nejoblíbenější vládce co si privatizuje stát = a jemu podobní. I nafta je dotovaná = a je FUK jestli někde 7mi někde 5ti někde 4ma a někde 2ma korunama na litr, furt se tomu říká dotace
Prostě sčítání je sčítání i když to je 1+1 nebo 987654321 + 123456789 = už rozumíš?
19. 6. 2020 09:39
Re: Software
A kde na to vezmeš peníze? Na dotaci nafty nedáš ani korunu. V tom je ten podstatný rozdíl.
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 08:43
Re: Software
Fakt hochu?
Fakt můžeš urážet jak chceš?
Fakt omezenci před 15ti lety? To je mimochodem CO za BLBOST? :D
Co sis to ZASE VYMYSLEL? :-O :-!

To že EV sou špatný = životu nebezpečný křápy = si tvrdil = šlo by to dohledat. Fajn že krůčky děláš = viz ta aktuální proměna názoru na EV = i když to nepřiznáváš :-)
Ono to viz odkaz na 2 roky starou diskuzi = taky začínáš mít furt těžší = ono to co si tehdy tvrdil že nemůže fungovat, nejen že funguje, ale ono se to dál ŠÍŘÍ a je toho víc a víc. Prostě budete to mít vy zpátečníci = furt jen těžší a těžší :*)
Podívej se co si ty sám psal o EV a dobíječkách před těma 2 lety = sice bojovník PROTI všemu trochu modernějšímu si furt, nelíbilo se ti popravně ani bezklíčové otevírání a hybridy všech značek do doby než s prvním přišel https://www.auto.cz/…assat-gte-134634 ten si napsal že do toho bys šel

Co konkrétně ti VADÍ čemu řikáš direktivní prosazování? TY nejspíš do konce života budeš moct jezdit = čim chceš. Na naftu benzín vodík elektřinu LPG CNG = nikdy v historii nebyla tak široká nabídka = ty jen ŘVEŠ a bohužel si čím dál tím víc sprostej

Nevím proč tolik šílíte z nějaký drobný podprory lokálně bezemisních aut = a tohle https://csve.cz/…ionu-usd-mmf/509 vám doteď nevadilo
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 08:30
Re: Software
Viz TY 17:24 = kolik dělá dotace nafty jen u nás tu počítal před časem Ozzy = 2ciferný číslo miliard ročně. Ok já sem PRO aby se stejnou sumou ročně podporovaly elektro a vodíkový auta :-)
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 08:17
Re: Software
Tohle je už FAKT DRSNÝ nechápání = tedy extrémně omezený chápání ;-)

To přece (!) neni o SAMOSTATNÝM německu, holandsku, francii, slovensku = fakt to nechápeš? Bez CELÝ EVROPY by prostě v CELÝ EVROPĚ nevznikla ta absurdita dieslovejch osobních aut = firmy by je VŮBEC NEVYVÍJELY

Fakt vtipný že ty mě = píšeš o nedostatku intelektu :-)

Oba a rozhodně TY SÁM víme že svý IQ = sis musel vymyslet. Ale to že si usoudil že já ho mám nižší TO je opravdová a SMRTELNÁ URÁŽKA :*)

Bohužel viz já včera 16:27 a ta 2 roky stará diskuze na kterou odkazuju https://www.auto.cz/diskuse/75618/1?… neušel si bohužel ani krok. Jen si zintenzivnil urážení
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 08:13
Re: Software
Když máš potřebu se hádat o věcech o kterejch jak vidno nemáš nejmenší tušení a sakra PROČ bys taky měl mít a ODKUD bys ty znalosti měl mít = MUSÍŠ to doprovázet furt dalšíma a dalšíma vocasama, póvlama, vemenama atd.?

Tak to zkusim eště jednou POLOPATICKY = to neni ty kterej si furt myslí že svět znalosti končí JEHO mozkem o našem malym státečku! Sám si pochopil že v Německu je to vyšší částka = a vymyslel že PROTO se tam tomu říká dotace = a u nás protože je to menší NE :yes: :D :-!

Třeba v Holandsku je to obří rozdíl daň asi 13 korun nafta a 21 kč benzín, jen vedle na Slovensku je rozdíl asi 4 koruny. A ta PODSTATA JE = viz odkazy v němčině = že bez toho by se vůbec nerozběhl vývoj osobních dieslů do týhle míry

Že ty jak koukám si zatim nepochopil proč se lidstvo snaží najít náhradu za ropu = a plácáš něco o MASIVNÍ podpoře a podrazu = no tak šup zpátky k učivu ZŠ
A fakt to není tím že TY VYVOLENÝ chápeš všechno líp a ty vzdělanější všechno pomotali a popletli = ty miliardy peněz a hodin kvalifikovaných inteligentnějších než si ty který tím směrem soukromý firmy vydaly = nejsou proto že sou úplně blbý a ty to chápeš mnohem líp = ale PŘESNĚ OBRÁCENĚ
Avatar - Hammunasakra
19. 6. 2020 07:54
Re: Software
Fakt to že si úplně MIMO REALITU a to i po odkazech = musíš doprovázet vocasama?

To neni o jednom našem malym státečku = na paliva. PROČ se lidi jako ty furt jen hádaj = hlavně když neni po JEJICH

Já právě NAOPAK dotace EV rozebírat CHCI! ;-)

Viz včera 17:24 a :28 = zatim sem nedostal odpověď
18. 6. 2020 19:46
Re: Software
Konkrétně. Jak stát dotuje fosilní paliva?
18. 6. 2020 19:22
Re: Software
Zase lžeš.Žádný stát nedá na naftu ani korunu.
Avatar - Hammunasakra
18. 6. 2020 19:49
Re: Software
To víš sám a máš to i v odkaze = regulatorním zvýhodněním

Eště navíc tu je další stupeň blbosti dotace https://www.zemedelec.cz/…a-pohonne-hmoty/ ale to je v pořádku i když i to de dělat jinak. Viz odkazy já mluvim o problému pokřivení trhu který dotace nafty v Evropě dovedly až k absurdnímu podílu benzín nafta ca 50:50 = to je absolutní nesmysl kterej kdysi dávno začal dobrým úmyslem a skončil absurdním pokřivením trhu = viz CEO VW nebo https://www.ceskatelevize.cz/…080930-hyde-park

Že TY a popravdě nejen TY ste SE bůhví na základě čeho a asi mi neodpovíš ROZHODLI že když je to dotace https://cs.wikipedia.org/wiki/Dotace formou snížení spotřební daně = tak to není dotace https://www.handelsblatt.com/…/12364494-4.html?… to je prostě vaše chyba. PROČ resp. JAK TO že to dál a dál lidi jako ty odmítáte když ČUČÍTE na odkazy https://www.welt.de/…ubventionen.html v mnoha jazycích = to fakt nevim. Vysvětlíš? :-)
Avatar - _Karel_
18. 6. 2020 18:05
Re: Software
:yes: Je to okopčená Tesla, takže nic moc. To mě překvapuješ. :D