Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Znáte sovětskou automobilku LAZ? Zapomenutý výrobce se proslavil dlouholetým autobusem

LAZ, neboli Lvovský autobusový závod, se nejvíce proslavil modelem 695. Patří totiž mezi nejdéle vyráběné autobusy na světě.
Zpět na článek
22. 6. 2020 12:26
Re: Jako FAKT?
Ziadna VELKA CHYBkA sa nestala.
O tychto strojoch sa vobec nepise a vdaka zato ACZ,ze sa venuje aj strojom z Ruska.
O kapitalistickych vymozenostiach o ktorych pisete sa docita aj na inom webe.
Avatar - Barrichello
22. 6. 2020 13:21
Re: Nemaj šanci
Rusko všechno co dělalo ve spolupráci s Ukrajinou nebo od ní kupovalo nahrazuje svojí technikou, vč. Raket zenit (náhradou budou chystané rakety Irtyš), Antonovy budou nahrazovat taky ruské Tupolevy a Iljušiny. Atd atd.

For je v tom, že Rusko Ukrajinu nepotřebuje :-)
Avatar - Hammunasakra
22. 6. 2020 08:46
Jako FAKT?
Máme tu nový revoluční brzdy Porsche taky nový asi dost zajímavý airbag Honda (Acura) český ceny dostal Lexus LC Convertible o tom všem ani muk = místo toho LVOVSKÝ AUTOBUSOVÝ ZÁVOD nebo MOTORKA URAL či OBRNĚNÝ ARMÁDNÍ SPECIÁL

Někde něco možná někdo bude dost v nepořádku nějaká docela VELKÁ CHYBkA :*) :-!
Avatar - Barrichello
22. 6. 2020 10:55
Nemaj šanci
bez ztráty ruského, popř. spřátelených trhů zemí SNS nemaj šanci se tito ukrajinští výrobci jako LaZ nebo KraZ šanci udržet, západ to kupovat nebude a v Rusku maj s odbytem šmytec. Jo kdo chce kam, pomozme mu tam :-) :-) :-)

Rusko má vlastní busy GAZ, LiaZ (Likino), KAvZ a další, autobusy dělá i běloruský MAZ atd , prostě konkurence veliká.

Jinak všem těmto vozům stál základem většinou ZIL, a jak samotný ZIL dopadl díky státu. Hodně smutný.
Avatar - Barrichello
22. 6. 2020 13:02
Re: Nemaj šanci
Ukrajina je totálně zadlužená, půlka mladých lidí dělá v zahraničí, tyhle výrobky mimo Ukrajinu nikdo kupovat nebude a Rusko po Majdanu je na svoje trhy nepustí.

Takže nesdílím tvůj optimismus.

Co tam páchal Stalin víme. Chruščov jako Ukrajinec jim zas docela nadržoval a i dost se tam investovalo, ale po rozpadu SSSR všechny podniky tam byly navázané na ukrajinsko-ruskou spolupráci nebo na ruské trhy, to si zničli tak mají smůlu.
22. 6. 2020 11:50
Re: Nemaj šanci
... podobne jako tatra, ktera po komunistickym krachu ztratila v rusku odbyt.
ne ze by rusaci nechteli brat, ale oni nemeli cim platit.
nakonec jim zeman odpustil 80% jejich dluhu, cimz nas okrad o 100mld korun.

ukrajina ma 40mil lidi a az se konecne vymani z vlivu ruska a rusaci ji prestanou okupovat, bude to snad poprve v histori, kdy bude mit realnou nadeji na prosperitu a to vcetne tyhle automobilky.
trh na to ma dostatecne velky.
doba, kdy komunisti na ukrajincich pachali genocidu, na nich zanechala nesmazatelny stopy a naprava je tezka.

nicmene, lvov je historicky polske mesto, ktere rusaci na zaklade paktu ribentrop-molotov anektovali, a podobne jako v okupovanem polskem brestu tam komunisti z rude armady a nacisti z wermachtu usporadali v zari 1939 spolecnou vojenskou prehlidku ...
24. 6. 2020 17:29
Re: Nemaj šanci
Chtěj nechtěj, Ukrajina je samostatný stát a Rusko mu garantovalo nedotknutelnost území výměnou za jeho jaderné odzbrojení. Ale pro Rusáky jakékoliv dohody vždy byly jen cárem papíru, když se jim přestaly hodit do jejich krámu. :-(
P.S. Čeští Suděťáci taky nechtěli mít nic společného s ČSR a tak je "zachraňoval" Hitler, tvé argumenty jsou fakt nechutné! Podle tvé zvrácené "logiky" by se tedy mohly chtít odtrhnout i části pobalstských republik, tam bohužel taky mají rozsáhlé ruské menšiny, kterými SSSR tyto nebohé země násilně rusifikoval! :-( :no:
Avatar - Barrichello
23. 6. 2020 13:35
Re: Nemaj šanci
Asi proto, že nechtěj mít základnu NATO 20 km za svojí hranicí :-)

Asi proto, že tam žije hodně rusů na té Ukrajině.

A na Krymu, který Ukrajině daroval právě Nikita Chruščov, jich žila většina a nechtěla být součastí majdanové Ukrajiny s výrobcem čokolády Porošenkem včele.
22. 6. 2020 23:16
Re: Nemaj šanci
Když Rusko Ukrajinu "nepotřebuje", tak proč se do této země tak s.e.r.e. a maximálně ji škodí a proč jim okupuje východní oblasti? A proč jim ukradlo Krym? :-[] :-[] :-[]
Trochu napovím - všechny země, které nenapravitelně roztahovačným Rusákům oddaně neslouží, jsou jimi považovány za nepřátelské, popřípadě "fašistické". Přitom jestli má nějaký současný režim všechny atributy fašismu (pronásledování veškeré relevantní opozice, vypjatý nacionalismus, obludný militarismus, agresivní zahraniční politika) je to bezesporu Putinostán. ;-)