Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Autem do Chorvatska 2020: Letošní Chorvatsko? Nejlepší v historii!

Pokud ještě váháte nad cestou do Chorvatska, doporučujeme co nejdřív vyrazit. Přes nepříznivý kurz eura už nikdy takovou dovolenou nepořídíte. A na pláži budete skoro sami.
Zpět na článek
27. 6. 2020 08:39
Typický pepa
Hlavne ze vás osklbali o 10€ nezabudnuteľný zážitok typický pepik, čo je pri celkovej cene dovolenky zanedbateľná čiastka, treba napísať koľko konzerv tam vojde, či sa tam dá usmazit rizek...
27. 6. 2020 12:49
Pride mi nedostojne
vyplakavat nad cenami, nadavat inym do vydriduchov a vytesovat sa z usetrenej stokoruny, ako keby to niekoho vytrhlo z biedy. Uz by si to redaktori mohli odvyknut. Ked sa ide na dovcu, tak skratka s vydavkami treba pocitat, dopredu si spravit zakladne reserse a rozhodnut sa, ci to za to stoji alebo nie. V slovenskych testoch redaktori takto nevyplakavaju a pride mi to profesionalnejsie.
Avatar - 3_diamanty
27. 6. 2020 11:33
Re: Typický pepa
uz sa na niektorych tesim v lete v tatrach... ponozky a sandale musia byt .. hory nehory... ;-)
27. 6. 2020 09:31
Zacinat D1 zbytocne
Len v kratkosti by som chcel tento rok viac ako iny vyzdvihnut vyhody cesty cez Linz. Z Prahy do Grazu cesta do 5 hodin. Nedava ziaden zmysel prejst celu D1 ktora je rozkopana takmer v polovici cesty. Cenou za lepsiu cestu su 2 tunely v Rakusku, ale za tie peniaze to stoji. Odskusane teraz v Juni z Prahy na Rab, vyborna cesta. V Rakusku na celej dialnicnej sieti ziadna prerabka. Rozhodne odporucam hlavne pre tych co idu s detmi a natahovanie cesty neni pre nikoho komfortne. Inak ako pisu v clanku do Chorvatska bez extra kontrol, iba naskenuju pasy/OP. Az bude hotova D1 tak mooozno bude cesta cez Mikulov lepsia.....
Avatar - iudex
29. 6. 2020 08:39
Re: Pride mi nedostojne
Hoši pohoda, obaja máte kus pravdy.
Ron má pravdu v tom, že človek, ktorý si svoje peniaze odmaká, viac zvažuje, či ich vyhodí len tak do vzduchu, keď nemusí. A od článku tohto typu sa práve očakávajú informácie a detaily o cenách, aby si záujemca mohol zrátať pre a proti.
Mino má zase pravdu v tom, že si redaktori mohli odpustiť subjektívne poznámky o vydriduchoch, je to neprofesionálne, stačilo proste informovať o cenách a čitateľ si spraví názor sám (osobne to tiež považujem zo strany Slovincov za zneužívanie, keď svojich pár km diaľnic predávajú oveľa drahšie ako Rakúšania). Ale ako profík by som svoje pocity do článku nedával. A je aj prieskumami zistené, že Slováci na dovolenke menej pozerajú na korunu a keď už niekam idú, tak si viac doprajú a neriešia ceny. To sú proste štatisticky overené fakty a trošku to súvisí s národnou povahou, hoci sme si blízke národy, západní bratia vždy viac uvažovali cez peňaženku a my naopak máme trochu tendenciu dopriať si, keď už, tak už.
Avatar - Ozzman
28. 6. 2020 16:29
Re: Zacinat D1 zbytocne
Touto cestou jsem jezdil vždy a rozhodně lepší, než přes Brno..
Avatar - Mikesus
27. 6. 2020 19:20
Re: Zacinat D1 zbytocne
Lol. Ty palce jsou legrační. Člověk nabídne alternativní cestu a dostane palce dolů. :-[]
Někdy to je nepochopitelné, ale každý má jiný pohled.
27. 6. 2020 11:16
Re: Typický pepa
Máte na Slovensku nějaký magazín o automobilech?

Edit: Ty mínusy za nevinnou otázku mě baví.
Avatar - Ronault.
28. 6. 2020 13:20
Re: takze umiraji lidi
Starší lidi vždycky umírali více než mladí, to je přece normální, leda byste někdo měli elixír nesmrtelnosti. Problém nastane, až budou umírat i mladí lidé, když nebude práce, chudoba a nebo ekonomika nevydělá dost peněz na péči o ty starší neproduktivní.
Jinými slovy, když se stopne práce produktivních lidí, nebude peněz na ty, co potřebují péči... co je na tom divného?
Nebo jako někde létají pečení holubi do huby?
28. 6. 2020 04:00
takze umiraji lidi
Tak kdyz clovek cte mezi radky, ze dole si zijou podle sebe a mrdaj na rousky. Znamena to, ze kdyz starsi lidi padaji na hubu, tak to jebem at hlavne dovali cesi a kseft at jede dal?
Avatar - Ronault.
28. 6. 2020 13:11
Re: Typický pepa
Slováci nejsou nijak jiní než Češi.
Avatar - _Karel_
27. 6. 2020 15:49
Re: Zacinat D1 zbytocne
Dneska tu zase palcují totální dementi. A úplně nepochopitelný je to u příspěvku nad tebou. Vysvětluju si to tak, že ten íqáček co dal :no: během slintání a prohlížení obrázků náhodně klikal myší.
27. 6. 2020 11:17
Re: Zacinat D1 zbytocne
D1 nikdy hotová nebude :-) Ale souhlas, když není zavřený tunel tak je cesta přes Linz lepší. Pekelná je ta všudypřítomná stovka.
28. 6. 2020 16:44
Re: Re: Pride mi nedostojne
Nemaj obavy. Chodim na slovenske, ceske, nemecke, anglicke servery. Faktom vsak zostava, ze na slovenskych sa nad cenami tak nevyplakava aj ked sa ceny skritizuju. Len som poznamenal, ze nepovazujem za profesionalne v reportazach oznacovat niekoho za vydriduchov, pretoze sa cena zda redaktorovi o par kaciek vyssia. Ale chapem, najlepsie by zrejme bolo mat vsetko zadarmo. A to neznamena, ze ked som Slovak a v ceskom clanku sa mi nieco nepaci, tak na to nepoukazem ako pravidelny citatel a budem drzat hubu, aby sa nejaky dalsi citatel nebodaj necitil dotknuty. No a s tym posielanim na slovenske servery si uplne zabil.
Avatar - dal
27. 6. 2020 20:27
Baška
Dnes jsem se vrátil z Bašky kde jsem byl týden. Ceny jako minulý rok, lidí polovina, počasí super. Včera ale začali najíždět italové, němci, slovinci a bude tam hlava na hlavě korona nekorona. Podle pracovníka místní turistické agentury mají do poloviny září 90% vyprodáno.
Avatar - Ronault.
28. 6. 2020 13:12
Re: Typický pepa
Zrovna tebe zoufalce jsem si vždycky představoval jako někoho s ponožkami v sandálech a určitě jsem se nespletl.
28. 6. 2020 10:17
Re: takze umiraji lidi
Dřív se lidé chránili nějakým talismanem, dnes máme místo talismanů roušky.
Avatar - iudex
29. 6. 2020 08:46
Re: Typický pepa
Ty si zjavný hlupák ktorý sem prišiel vyvolávať flame. Ale ako ukazuje ProchyToman, toto je asi téma priťahujúca túto skupinu ľudí. 8-s
28. 6. 2020 04:10
mrzute
Jo je vam lito kamionaku? To je mrzute ale zrovna vcera jeden polak se rozhodl ze v krizovatce nechce do prava ale do leva a tak mi to tam poslal a na ferovku nezajem. To je chut, kdyz mas v aute miminko, to chces. At chcipnou do jednoho ty profíci :D
28. 6. 2020 04:06
nou fotó
Myslite ze kdy misto No foto! Napisete jak klaun citaci a to jeste spatne, tak tim zesmesnite urednika, kterej ma ceskyho saska u zadku a nebavi ho?
27. 6. 2020 20:32
Re: Zacinat D1 zbytocne
Jo to je v pohode, nic si z toho nerobim. Palce dolu ukazuju ist dole na Ceske Budejovice a Linz :-)
Avatar - Ronault.
28. 6. 2020 13:17
Re: Pride mi nedostojne
Tak choď na slovenské servery...jako já taky rád koukám na Rasta nebo autozurnal, ale i tam kritizovali některé ceny loni a je to pravda.

Jako troufnu si říct, že mám značně nadstandardní příjem, přesto se dívám i na stokorunu, protože vím, že na ní musím pracovat. Nebo se má pro změnu brát jako model Slováka, který rozhazuje peníze všude kolem, dělá machra, ale vše má na dluh? Asi těžko.
7. 8. 2020 15:17
chorvatsko 2020
odjezd Praha cca 23.7 23:00, příjezd Zadar cca 10:30 ... cesta Praha>Brno>Vídeň>Graz>Maribor>Macejl a pak už klasika A2>A1 až do cíle, cesta až na peripetie v CZ (D1 + objížďka před Mikulovem) naprosto v pohodě, poprvé vyzkoušena dokončená dálnice SLO, ale stále to za těch cca 400Kč (jedna cesta) je předražená ... na PAGU bylo oproti jiným sezonám klidněji, méně němců a hlavně skoro žádní ukřičení Italové zato bylo víc místních a podle RZ převládali místní ZD pak ZG dovolená naprosto parádní :*) :*) ... zpáteční cesta 5.8 20:00 a podle aktuální informace z HAK (60minut zdržení Macej) rozhodnuto vynechat celou A2 (Záhřeb Macejl) a pokračovat přes Cvetlin a dále klasický objezd přes Ptuj>Lenart>Trate, cesta okolo dálnice A2 až na rozkopané cesty v Zaboku na pohodu,, šplh k Cvetlinu je příjemné zpestření nezáživných dálnic, Cvetlin naprosto v pohodě, na cedulích napsáno pro rezidenty + občany EU v Ptuji natankováno a pak směr Lenárt > Trate po zcela nové exklusivní silnici až k serpentinám nad Trate, nikde ani noha, naprosto žádné auto :-) při příjezdu k hraničnímu mostu Trate>Mureck se to vysvětlilo, před mostem na SLO straně byla cedule zákaz vjzdu s dodatkovou cedulí vjezd pouze pro rezidenty A+SLO, na rakouské (?) straně mostu jsme viděli celníka(vojáka) tak jsem se vydal s OP zeptat jestli se zde dá, nebo jestli musíme jinam, voják (kluk cca 20let) po zjištění že jsme češi a že jenom tranzitujeme mávl, že přejet můžeme, dále na rakouskou dálnici směr Graz je nutno projet Gersdorfem a pak už klasicky opačně domů
21. 7. 2020 22:11
Chorvatsko
Tyjo, díky za článek. Takové informace se bezesporu hodí. My letos docela váhali, ale nakonec to asi risknem a do Chorvatska pojedeme. Tentokrát bychom se rádi podívali do Primoštenu, viz http://www.ubytovanivchorvatsku.cz/primosten/ Na toto městečko jsme dostali tip od známých, kteří tam byli minulý rok a prý je tam moc hezky, tak jsem zvědav. :-)
28. 6. 2020 22:25
Re: Typický pepa
Dneska cerstvy po návrate z prechádzky do slov. raja na parkovisku dvaja pepici ohrievali na varici konzervu gulášu a stará chcela horalku za 50 centov zo stánku, starý na ňu zhukol máňo neblbni už si minula 100 korun
Avatar - Mikesus
27. 6. 2020 20:41
Re: Zacinat D1 zbytocne
Jo takhle, palec dolů znamená jed na jih. :-[]
28. 6. 2020 05:53
Autor příspěvku dlouhodobě nerespektoval pravidla diskuse.
27. 6. 2020 09:57
Jsme bratři (je to v článku) - máme podobné vlajky
Za vše hovoří podobnost té naší moravské s chorvatskou vlajkou. Prý Moravané dorazili z Chorvatska, proto ta podobnost.
Když nad Brnem letí balón v barvách vlajky Moravy, tak si připadáte jak v Chorvatsku. Navíc i v Chorvatsku dole teče řeka Morava.
Tolik k dějepisu, který snad ovládají i Češi.

Ale Chorvatsko asi bude pro Němce. Díky dálnicím, a letos i omezeným aerolinkám, se dá očekávat 2x více Němců.
Po válce tam totiž nebyly dálnice, takže ani Němec. Postavili dálnice a Němci nás vytlačí.

Chorvati díky narůstajícímu počtu Němců mohou dále zdražovat.
Avatar - Hammunasakra
27. 6. 2020 11:34
Re: Zacinat D1 zbytocne
Nikdy neříkej nikdy, ale je FAKT že úmyslně rozložili na dvě samostatné DRAŽŠÍ a taky DÉLE TRVAJÍCÍ opravu a rozšíření https://www.denik.cz/…et-20190605.html takže ještě DLOOOUHO nebude + to bude dražší + pro řidiče komplikovanější

Na dálnici A3 mezi Norimberkem a Frankfurtem nad Mohanem to německý matlové udělali SOUČASNĚ = no věřil byste tomu někdo?

No my MAKÁME trochu jinak = v zájmu firem je DRÁŽ a pomalejš = tak to tak dělaj. Bonus https://autobible.euro.cz/…tolach-rozpoctu/