Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Jak snížit úmrtnost na silicích o polovinu? Podle nové studie by stačilo málo

Navzdory všeobecné snaze o zvyšování bezpečnosti na silnicích jsou každoroční statistiky úmrtnosti na silnicích děsivě vysoké. K jejich snížení až o polovinu by přitom podle nové americké studie stačilo poměrně málo.
Zpět na článek
Avatar - kari.laz
2. 7. 2020 10:09
Jen to ne
Už teď když vidíte, jak se na to lidi spoléhají, místo toho, aby se věnovali řízení, tak mám pocit, že by to dopadlo přesně opačně.
Avatar - pradeda777
2. 7. 2020 12:25
Pan Wallace....
...nevím jistě kdo toho pána uplatil, ale vypadá to na některého výrobce asistenčních systémů.
Jak už bylo řečeno "nahoře" tito asistenti nabuzují v řidičích dojem, že už není třeba sledovat pozorně provoz a následně si raději hrají s infotainmentem nebo telefonem.
Proto, jestli pan Wallace chce opravdu něco udělat pro bezpečnost na silnicích, ať raději udělá studii, která nám řekne co jsou opravdové příčiny nehod, které končí úmrtím na silnici. Teprve potom se mohou řešit/navrhovat nějaká protiopatření.
Dále se nesmí zapomínat, že každý elektronický asistent může dříve nebo později selhat a neštěstí je na světě. Na př. asistent hlídání mrtvého úhlu. Ten řidiče nabádá k tomu, aby na něj zcela spoléhal a přestal si "trénovat krční svalstvo"......a až jednou na dálnici ve 130 asistent "vyplivne", tak z toho může být "smrťák" jak vyšitý... ;-\
Avatar - KANKUNEN
2. 7. 2020 10:22
Studie odborníků co nemá řidičák
Lidi se spoléhají na asistenty a nečumí před auto. K tomu policie funguje zoufale špatně, namísto aby měřili na nebezpečných místech, tak jsou namontovány radary na přehledných místech a policajti posílají čtyři A4 blábolů za 1000 Kč. Když víš kde měří, můžeš jezdit jako prase.
2. 7. 2020 10:27
Re: Jen to ne
Tak s tímto souhlasím.
Lidi se až moc spoléhají na auto jako takové, a myslí si, že za ně vyřeší vše.
Avatar - pradeda777
2. 7. 2020 12:32
Re: Studie odborníků co nemá řidičák
Tak mě napadlo.....když už jsou policajti tak "žhaví" do toho měření, mohli by začít měřit i délku technických přestávek při rekonstrukci dálnice D1. Nedávno byl ve SM článek, který na délku přestávek upozornil a systém kritizoval. Pomohli by tím ŘSD, stavitelům i motoristům.... :-!
Avatar - kari.laz
2. 7. 2020 11:45
Re: Studie odborníků co nemá řidičák
Možná b ypomohlo i určité sledování chování řidičů a pokud evidentně vidíte, že nemá to auto pod kontrolou, neumí s tím jezdit, nemá odhad,.... Tak automaticky zabavit řidičák a dát dočasný na nějakou dobu s tím, že musí absolvovat kondiční jízdy s vyhodnocením, případným prodloužením jízd. Bohužel je tohle těžk měřitelné a dává dost velký prostor korupci, nicméně když vidíte, jak někteří lidé zoufale neumí to auto ovládat, bylo by to celkem na místě. A tím nemyslím aby byl každý vyježděný profík, ale každý kdo se na silnicích pohybuje určitě ví, o čem mluvím.
Stejně tak něco jako "řidičák na zkoušku" kdy po absolvování autoškoly by byl řidičák na dejme tomu rok na zkoušku, tedy s inimální tolerancí přestupků, aby se nejprve čerstvý majitel mohl trochu vyjezdit a zbytečně se nepokoušel riskovat v domění, jaký je to pilot.
Avatar - pradeda777
2. 7. 2020 17:46
Re: čáry
Normální praktika. Za plnou dostane firma vic penez a pak se s borcem co o tom rozhoduje rozdělí....win win situace...a řidiči si už nějak poradí, ne? :-!
Edit. Hele borec už je tady s mínuskou.... ;-)
2. 7. 2020 18:58
Podobné řeči nemám rád,....
...zejména když levičáci navrhnou nějaká další nařízení či omezení v oblasti automobilismu s trapnou výmluvou, "....i kdyby to zachránilo jen jeden lidský život...".
Avatar - lordlord
2. 7. 2020 15:54
čáry
U nás udělali novou silnici a kde byla přerušovaná čára, tak tam z neznámých důvodů dali plnou. Na 8 km se dá přejíždět na 2 místech. Neznalí řidiči jsou tam dost nervózní. Vrátit přerušovanou a nervozita opadne.
Avatar - Stejsn
2. 7. 2020 11:26
Jak snížit úmrtnost na SILICÍCH?
Nefetovat silice :)
2. 7. 2020 13:07
AAA
A chudáci klempýři, odtahovky, pojišťovny, pohřebáci, prodejci náhradních dílů, dopravní policie, i hoši z Kobry 11, nebudou mít co žrát... :-D
Avatar - xxc
2. 7. 2020 12:54
Re: Studie odborníků co nemá řidičák
Nikto na to nedá súhlas. Autá si už zaznamenávajú údaje o jazde, majú kamery, GPS. Už teraz by vedeli nebezpečných odfiltrovať.
Avatar - xxc
2. 7. 2020 12:52
Re: Jen to ne
Blbosť, nikto na to nespolieha, ale je dobré vedieť, že prinajhoršom auto zastane pred prekážkou. Alebo neprejde len tak za čiaru. Denne vidíme na cestách rôzne nehody, čo nedobrzdili a pod.