Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Diskuse: Začíná blázinec: Letní uzavírky a jak se jim vyhnout

Největší porce oprav a rekonstrukcí každoročně připadá na letní měsíce. Výsledkem jsou ucpané vozovky od dálnic až po poslední okresky, vynervovaní řidiči i nejvyšší počet dopravních nehod a mrtvých během roku. Musí to tak být navždy?
Zpět na článek
11. 7. 2020 22:02
Uzavírky
Uzavírky by člověk bral, nějak se to udělat musí, ale tempo a výsledná kvalita je tristní. Včera uzavřená Jižní spojka a tam 2 lidi. Štěrboholská spojka už 4. rok po sobě omezení a víc než 5 lidí jsem tam snad neviděl, tempo je vražedně pomalé. Když se to loni otevřelo, myslel jsem, že se mi rozbil tachometr, 800 metrů za 10 měsíců. Běchovice 2 roky a 2 km. D11 se dělala před pár lety a už se opravuje povrch, z děr máme skokánky. Nejvíc dělníků na D1 jsem viděl v té jejich reklamě.
11. 7. 2020 09:19
dopravniinfo
na dopravniinfo.cz koukam docela casto abych se vyhnul uzavirkam, ale posledni dobou (od lonska) se mi dost casto stava, ze tam uzavirky nejsou zaneseny a to ani ty dlouhodoby (na nekolik mesicu - potvrzeno na strankach konkretnich obecnich uradu).
podobna mapka, snad jeste lepsi, byla driv na doprava.idnes, ale od ty doby co to provozuje StBak se to postupne orezavalo a ted to tam neni vubec.

nechapu, proc na dopravniinfo.cz , provozovane, nebo prinejmensim zastitovane RSD, nektere dlouhodobe uzavirky vubec nejsou.
ridit stat jako firmu evidentne nefunguje StBaku

a jeste by me zajimalo, jestli si nekdo fakt mysli, ze se z krize proinvestujeme stavbou silnic a dalnic, kdyz nejsou pripraveny projekty, neni kdo by to stavel, a i kdyby se z nezamestnanych vytvorily cety na stavbu dalnic jako za NSDAP, kolik lidi by tu lopatu do ruky vzalo ...
neschopnost vlad a ministerstva dopravy od roku 2013 doklada to, ze oprava D1 mela byt hotova v 2018 (jak je i zmineno v clanku), ale pochybuju, ze to bude pristi rok.
to, ze StBak tvrdi, ze kilometr novy dalnice stavi za 150mega proti kalouskovym 300mega, ale skutecnost se dnes blizi k 500mega, je dalsi vec.
1. 6. 2022 00:40
Klasické prázdniny
Nevím no, já už bych si snad léto bez těch všudypřítomných uzavírek ani nedokázal představit. Tady u nás jich je teď také plno. Zrovna před pár dny zavřeli jednu ulici kousek od mého domu kvůli nějakým opravám. Jinak co se týče informování o uzavírkách, tak o těch velkých často informují třeba i tady https://www.dopravadnes.cz/ Pravidelně tu stránku sleduji.
Avatar - xxc
11. 7. 2020 12:54
Re: I v Chorvatsku zkolabovalo Lučko
Vydávať kartičky je v pohode, horšie to bude s platením :-D Ale opravujú tu minimum úsekov.
Avatar - abacus
11. 7. 2020 12:19
Re: I v Chorvatsku zkolabovalo Lučko
To Vás už platia i na autoservroch. Vyvolávať paniku...
Lučko prejazdné bez problémov. (20-30 áut v rade je normál...)
http://www2.hak.hr/rmt/

Ale máš pravdu, je potrebné ľudí odstrašiť. Nech sa tie cesty vyčistia od lúzy s 300 eurami na dva týždne vo vačku.
11. 7. 2020 10:53
To nejhorší máme za sebou
Tak snad nejhorší byla uzavírka, když se opravovala dálnice pod Brnem, která slouží i pro dopravu Brnem, to byly ty 15 - 20 km fronty.
11. 7. 2020 10:50
I v Chorvatsku zkolabovalo Lučko
Dle očekávání, je letos enormní zájem o Chorvastko.
Je to vidět i na Lučku, kde se nestačí vydávat kartičky.